Installatie kadastrale leggers 2011 (Kadaster)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Installatie kadastrale leggers 2011 (Kadaster)"

Transcriptie

1 Handleiding Installatie kadastrale leggers 2011 (Kadaster) Cevi NV Bisdomplein GENT Tel contactcenter@cevi.be

2 1 INSTALLATIEVOORSCHRIFT KADASTRALE LEGGERS - 1/1/2011 Het programma Kadaster op je pc of netwerk toont momenteel de kadastrale leggers - toestand 1/1/2010. De nieuwe editie van de kadastrale leggers - toestand 1/1/2011 is nu beschikbaar voor raadpleging met het programma Kadaster. In dit installatievoorschrift vind je alle uitleg om deze nieuwe kadastrale leggers te installeren op je pc of computernetwerk. De installatie van de nieuwe editie kadastrale leggers is niet zomaar een kwestie van een nieuw bestand op je pc of computernetwerk te kopiëren: * Je moet in een eerste fase de nieuwe editie kadastrale leggers - toestand 1/1/2011 verwerken. * In een tweede fase moet je de vorige editie kadastrale leggers - toestand 1/1/2010 archiveren. * En in een derde fase moet je de verwerkte nieuwe editie kadastrale leggers - toestand 1/1/2011 naar de juiste bestandslocatie kopiëren. De installatie van de nieuwe editie kadastrale leggers mag enkel uitgevoerd worden door de systeemverantwoordelijke of GIS-coördinator. Deze persoon moet rechten hebben om te kunnen schrijven op de bestandslocaties waarin de bestanden met de kadastrale leggers staan. De installatie van nieuwe edities kadastrale leggers is een belangrijke handeling. Voer ze met zorg uit volgens de instructies in dit hoofdstuk! 1 STAP 1 - NIEUWE KADASTRALE LEGGERS VERWERKEN 1.1 Wat? Om de verwerking van de nieuwe editie kadastrale leggers te begrijpen, volgt eerst een woordje uitleg over de bestandsstructuur en inhoud van de digitale kadastrale leggers. Het kadaster levert de digitale kadastrale leggers toe op cd-rom als een reeks tekstbestanden. Cevi verkoos om het programma Kadaster niet rechtstreeks met deze tekstbestanden te laten werken. Het gebruik van deze tekstbestanden zou de mogelijkheden van het programma immers sterk beperken: * de opzoektijden zouden verlengen; * opzoekingen op adres (straten en huisnummers) zouden niet mogelijk zijn; * adrescontrole van de eigenaars zou niet mogelijk zijn; * Cevi vormt daarom de oorspronkelijke tekstbestanden om tot twee relationele databanken in MS Access 2-formaat. Het zijn de databanken: * kadaster.mdb met lock-bestand kadaster.ldb ; * Memokad.mdb met lock-bestand memokad.ldb.

3 2 1.2 Hoe? Deze databanken bevatten niet enkel de kadastrale leggers, maar ook nog andere gegevens, die niet in de oorspronkelijke digitale kadastrale leggers voorkomen: * de stratentabel van je gemeente, * de geconverteerde liggingen van percelen, * de gecontroleerde adressen van de eigenaars, * de memo s aan percelen. Deze extra-kadastrale gegevens zijn soms automatisch gegenereerd door Cevi (adrescontrole eigenaars en stratentabel), maar zij zijn soms ook manueel door de gemeente ingevoerd in de databanken (conversie liggingen percelen en memo s). Om er voor te zorgen dat je de manueel ingevoerde gegevens niet bij iedere nieuwe editie kadastrale leggers moet herinvoeren, ontwikkelde Cevi een programma waarmee je een nieuwe editie kadastrale leggers op een automatische manier verwerkt tot een nieuwe set databanken kadaster.mdb en memokad.mdb. In dit programma worden ondermeer de geconverteerde liggingen van percelen en memo s van de vorige editie naar de nieuwe editie overgedragen. Cevi levert u een nieuwe editie kadastrale leggers toe als 4 bestanden in *.PCF-formaat; * Afdeling.pcf * Eigadres.pcf * Eigenaar.pcf * Perceel.pcf In hoofdstuk 1.2 Hoe? vind je alle uitleg om deze bestanden tot een nieuwe set databanken om te vormen. De nieuwe editie kadastrale leggers verwerk je met het programma Verwerken nieuwe leggers. Je vindt het icoon om het programma op te starten in je programmagroep of menu Kadaster. Als je het icoon niet zou terugvinden, kun je het programma altijd opstarten via de Verkenner door dubbel te klikken op *:\gis\logis\kad\beheer\kadload.exe.

4 3 Na het aanklikken van het icoon of kadload.exe kom je terecht in het programmavenster Verwerking nieuwe kadasteraftap. Je verwerkt de nieuwe editie kadastrale leggers via dit programmavenster in twee stappen. Eerste stap - Invullen betandslocaties en -namen Eerst geef je de bestandslocaties en -namen op van de te verwerken en te archiveren edities kadastrale leggers. Dit doe je door de velden in de bovenste helft van het programmavenster Verwerking nieuwe kadasteraftap als volgt in te vullen: Inputdirectorie aftap Klik op de knop < > en selecteer de map waarin de nieuwe kadastrale leggers toestand 1/1/2011 (onder *.PCF-vorm) staan. De bestanden zelf hoef je niet te selecteren; de map is voldoende. Als je de richtlijnen in de documentatie Instructies voor FTP volgde, is deze map c:\temp. Oude kadasterdatabase (met perceeltabel) Klik op de knop < > en selecteer de locatie en het bestand met de vorige editie van de kadastrale leggers - toestand 1/1/2010. In tegenstelling tot vorig vak, moet je hier dus zowel de locatie als het bestand selecteren. Normaal zul je dit vak als volgt invullen: *:\kadaster\kadaster.mdb. Het exacte pad kan je lezen in kadaster.ini. Oude kadasterdatabase (met memotabel) Dit veld zal automatisch ingevuld worden als je het vorige veld invulde. Indien je memo s bijgehouden worden in kadaster.mdb moet je in dit vak niets meer wijzigen. Als je memo s bijgehouden worden in memokad.mdb moet je kadaster.mdb wijzigen in memokad.mdb. Normaal zul je dit vak als volgt invullen: *:\kadaster\memokad.mdb. Het exacte pad kan je lezen in kadaster.ini. Nieuwe kadasterdatabase (met perceeltabel) Klik op de knop <Nieuw> en selecteer een tijdelijke bestandslocatie waar het programma de aan te maken databank van de nieuwe kadastrale leggers - toestand 1/1/2011 moet wegschrijven. Deze bestandslocatie moet een tijdelijke locatie zijn.

5 4 Selecteer in geen geval reeds de definitieve locatie (meestal *:\kadaster\ ) voor de databank. Wij stellen voor om als map c:\temp\ te selecteren. In dat geval vul je het vak als volgt in: c:\temp\kadaster.mdb. Nieuwe kadasterdatabase (met memotabel) Dit vak zal automatisch ingevuld worden als je het vorige veld invulde. Als je memo s bijgehouden worden in kadaster.mdb moet je in dit vak niets meer wijzigen. Als je memo s bijgehouden worden in memokad.mdb moet je kadaster.mdb wijzigen in memokad.mdb door te klikken op de knop <Nieuw> Normaal zal je dan dit vak als volgt invullen: c:\temp\kadmemo.mdb. Als je alle vakken ingevuld hebt, voer je de volgende stap uit. Tweede stap - Instellen aard verwerking Je moet nu aanduiden welke verwerkingen het programma moet uitvoeren. Hiervoor kruis je één of meerdere corresponderende vakjes aan. Inlezen nieuwe aftap Dit vakje kruis je aan om de *.pcf-bestanden om te vormen naar een *.mdb-bestand. Conversie straatcodes Dit vakje kruis je aan als je de foutief gespelde straatnamen in de nieuwe kadastrale leggers wilt vertalen. Uiteraard kunnen nieuwe straatnamen die foutief gespeld zijn niet automatisch verbeterd worden. Om deze fouten te corrigeren, moet je opnieuw het programma Conversie straten lopen. Overnemen memo Dit vakje kruis je aan als je de memo s aan percelen uit de vorige editie kadastrale leggers wilt koppelen aan de percelen uit de nieuwe editie. Uiteraard kunnen enkel de memo s overgenomen worden, die gekoppeld zijn aan een perceel dat ook in de nieuwe editie kadastrale leggers voorkomt. Als je de gewenste verwerkingen hebt aangekruist, start je de verwerking door te klikken op de knop <Uitvoeren>. Tijdens en na de verwerking Tijdens de verwerking blijft het programmavenster Verwerking nieuwe kadasteraftap openstaan. Op het scherm kun je naast het aankruisvakje de vooruitgang van de verwerking volgen. In principe kun je tijdens de verwerking verder werken met andere programma s op de pc, maar we raden aan dit niet te doen. Als de pc onderuit gaat, moet je de verwerking van voor af aan herbeginnen.

6 5 Op het einde van de verwerking verschijnt een dialoogvenster KADLOAD. In dit dialoogvenster wordt een overzicht gegeven van de met goed gevolg voltooide verwerkingen. Als je een ander dialoogvenster te zien krijgt, is de verwerking niet goed gebeurd en moet je opnieuw beginnen. Misschien is een van de bestandslocaties en -namen niet goed ingevuld. Als de verwerking ook na herhaalde pogingen niet wil lukken, neem je contact op met de productverantwoordelijke van Cevi. Als de verwerking goed uitgevoerd werd, kom je na <OK> in het dialoogvenster weer in het bureaublad van Windows terecht. Je kunt dan de volgende stap uitvoeren. 2 STAP 2 - VORIGE KADASTRALE LEGGERS ARCHIVEREN 2.1 Werkwijze In de vorige stap verwerkte je de nieuwe editie kadastrale leggers - toestand 1/1/2011 tot een nieuwe set databanken kadaster.* en memokad.* op een tijdelijke locatie. Voor je deze nieuwe set databanken raadpleegbaar kunnen maken via het programma Kadaster, moet je evenwel de vorige set databanken archiveren. Dat gebeurt in deze tweede stap. Het archiveren van een vorige editie kadastrale leggers betekent dat je: * de naam en locatie van de databanken van de vorige editie kadastrale leggers - toestand 1/1/2010 moet veranderen; * en deze databanken moet verplaatsen naar een andere locatie, namelijk de archiveringslocatie. De archiveringslocatie voor de editie kadastrale leggers - toestand 1/1/2010 is *.\kadaster\2010\. Hiervoor ontwikkelde Cevi geen programma; je volgt er gewoon onderstaande stappen voor: * Verander de naam van kadaster.mdb onder *:\kadaster\ naar kad2010.mdb. Verander de naam van kadaster.ldb onder *:\kadaster\ naar kad2010.ldb. Verander de naam van memokad.mdb onder *:\kadaster\ naar memo2010.mdb. Verander de naam van memokad.ldb onder *:\kadaster\ naar memo2010.ldb. Opmerking: Als de ldb-bestanden niet aanwezig zijn, hoef je hiermee geen rekening te houden. * Maak een map 2010 aan onder *:\kadaster\.

7 6 * Verplaats kad2010.mdb en kad2010.ldb naar *:\kadaster\2010\. Verplaats memo2010.mdb en memo2010.ldb naar *:\kadaster\2010\. * Verifieer of er onder *:\kadaster\ geen enkel bestand meer staat behalve Cnvkad.txt. 2.2 Aanpassen Kadaster.ini Open het bestand Kadaster.ini onder *:\gis\logis\kad\. Voeg onderaan het bestand volgende teksten toe (als zij nog niet in het bestand zouden opgenomen zijn). Mogelijks kan l:\ een andere schijfletter zijn. Als er reeds edities kadastrale leggers van 1/1/2009 of vroeger gearchiveerd zijn, moet je in het hoofdstuk [JAARGANGEN] de jaargangen opeenvolgend nummeren! 3 STAP 3 - NIEUWE KADASTRALE LEGGERS RAADPLEEGBAAR MAKEN Nu de nieuwe editie kadastrale leggers verwerkt en de vorige editie gearchiveerd is, verplaats je de tot databanken verwerkte nieuwe kadastrale leggers ( kadaster.mdb, kadaster.ldb, memokad.mdb en memokad.ldb ) van de tijdelijke bestandslocatie naar de definitieve bestandslocatie. Dit doe je gewoon met je Verkenner.

8 7 Het programma Kadaster leest bij normale instelling de kadastrale gegevens in van de databanken kadaster.mdb en memokad.mdb onder de locatie *:\kadaster\. Het exacte pad kun je verifiëren in kadaster.ini. Als het programma Kadaster normaal ingesteld werd, verplaats je dus de databanken kadaster.mdb en kadmemo.mdb (en hun overeenkomstige *.ldb-bestanden) van c:\temp\ naar *:\kadaster\. Vergeet daarbij de bestanden kadmemo.mdb en kadmemo.ldb niet te veranderen van naam naar memokad.mdb en memokad.ldb. 4 STAP 4 - CONTROLE Om te vermijden dat je in het programma Kadaster per abuis toch naar een vorige editie van de kadastrale leggers aan het kijken bent, voer je best volgende controle uit: * Start het programma Kadaster op. * Kies menu Opzoeken - Vrij op Perceelsgegevens. * In het dialoogvenster Geef where-clause van sql string tik je injr = 10. Hiermee vraag je het programma om alle percelen op te zoeken waarvan het inschrijvingsjaar in de kadastrale leggers (injr) het jaar 2010 is. * Als het programma inderdaad percelen uit 2010 vindt, is de installatie van de kadastrale leggers - toestand 1/1/2011 gelukt. Als het programma geen percelen vindt, kan dit 2 oorzaken hebben: Je typte een fout in je vraagstelling. Begin de ondervraging opnieuw. Je kijkt inderdaad naar de verkeerde kadastrale leggers. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Raadpleeg de productverantwoordelijke van Cevi voor assistentie.

Installatie kadastrale leggers 2011 (Kadaster.Net)

Installatie kadastrale leggers 2011 (Kadaster.Net) Handleiding Installatie kadastrale leggers 2011 (Kadaster.Net) Cevi NV Bisdomplein 3 9000 GENT Tel 09 264 07 01 contactcenter@cevi.be http://www.cevi.be 1 1 INSTALLATIEVOORSCHRIFT KADASTRALE LEGGERS -

Nadere informatie

INSTALLATIEVOORSCHRIFT KADASTRALE LEGGERS - 1/1/2015

INSTALLATIEVOORSCHRIFT KADASTRALE LEGGERS - 1/1/2015 KADASTER.NET INSTALLATIEVOORSCHRIFT KADASTRALE LEGGERS - TOESTAND 1/1/2015 1 INSTALLATIEVOORSCHRIFT KADASTRALE LEGGERS - 1/1/2015 Het programma Kadaster.Net op je netwerk toont nu de kadastrale leggers

Nadere informatie

1 INHOUDSOPGAVE 1 INHOUDSOPGAVE COLOFON INSTALLATIEVOORSCHRIFT KADASTRALE LEGGERS - 1/1/

1 INHOUDSOPGAVE 1 INHOUDSOPGAVE COLOFON INSTALLATIEVOORSCHRIFT KADASTRALE LEGGERS - 1/1/ KADASTER.NET INSTALLATIEVOORSCHRIFT KADASTRALE LEGGERS - TOESTAND 1/1/2016 1 INHOUDSOPGAVE 1 INHOUDSOPGAVE... 1 2 COLOFON... 2 3 INSTALLATIEVOORSCHRIFT KADASTRALE LEGGERS - 1/1/2016... 3 3.1 Nieuwe kadastrale

Nadere informatie

1 INHOUDSOPGAVE 1 INHOUDSOPGAVE INLEIDING DE TOEPASSING INSTALLEREN DE TOEPASSING OPSTARTEN

1 INHOUDSOPGAVE 1 INHOUDSOPGAVE INLEIDING DE TOEPASSING INSTALLEREN DE TOEPASSING OPSTARTEN 1 INHOUDSOPGAVE 1 INHOUDSOPGAVE... 1.1 2 INLEIDING... 2.1 3 DE TOEPASSING INSTALLEREN... 3.1 4 DE TOEPASSING OPSTARTEN... 4.1 5 DE TOEPASSING GEBRUIKEN... 5.1 2 INLEIDING Dit document beschrijft de installatie

Nadere informatie

Als eerste moet u eenmalig per gebruiker van Intramed de Fastguide plug-in installeren.

Als eerste moet u eenmalig per gebruiker van Intramed de Fastguide plug-in installeren. Hoofdstuk 1 Om gebruik te maken van de Fastguide koppeling in Intramed moet u een aantal instellingen doen: de Fastguide Plugin installeren; uw Fastguide account toevoegen in Intramed. Vervolgens kunt

Nadere informatie

Handleiding BBC. Creditnota koppelen aan factuur

Handleiding BBC. Creditnota koppelen aan factuur Handleiding BBC Creditnota koppelen aan factuur Cevi NV Bisdomplein 3 9000 GENT Tel 09 264 07 01 contactcenter@cevi.be http://www.cevi.be Logins NV Gen. De Wittelaan 17 B32-2800 Mechelen helpdesk@logins.be

Nadere informatie

Release nota Upgrade CEMOS 1.08.007

Release nota Upgrade CEMOS 1.08.007 Handleiding Release nota Upgrade CEMOS 1.08.007 Cevi NV Bisdomplein 3 9000 GENT Tel 09 264 07 01 contactcenter@cevi.be http://www.cevi.be 1 INHOUDSOPGAVE 1 INHOUDSOPGAVE... 1.1 2 INLEIDING... 2.1 2.1 Voorwoord...

Nadere informatie

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Gebruik handleiding 103: Deze handleiding is bestemd voor wijkhoofden en Vrienden die gegevens gaan verwerken en bewerken in een wijk binnen een

Nadere informatie

Bevolking: Installatie keuzelijsten

Bevolking: Installatie keuzelijsten Handleiding Bevolking: Installatie keuzelijsten Cevi NV Bisdomplein 3 9000 GENT Tel 09 264 07 01 contactcenter@cevi.be http://www.cevi.be 1 INHOUDSOPGAVE 1 INHOUDSOPGAVE... 1.1 2 INLEIDING... 2.1 2.1 Voorwoord...

Nadere informatie

Handleiding Geoloket Kadaster

Handleiding Geoloket Kadaster Handleiding Geoloket Kadaster Cevi NV Bisdomplein 3 9000 GENT Tel 09 264 07 01 contactcenter@cevi.be http://www.cevi.be 1 INHOUDSOPGAVE 1 INHOUDSOPGAVE... 1.2 2 INLEIDING... 2.1 2.1 Voorwoord... 2.1 2.2

Nadere informatie

Releasenota WinBgp 1.3.0.11

Releasenota WinBgp 1.3.0.11 Handleiding Releasenota WinBgp 1.3.0.11 Cevi NV Bisdomplein 3 9000 GENT Tel 09 264 07 01 contactcenter@cevi.be http://www.cevi.be 1 INHOUDSOPGAVE 1 INHOUDSOPGAVE... 1.1 2 INLEIDING... 2.1 2.1 Voorwoord...

Nadere informatie

Handleiding. WinAbs Aanmaak en beheer van alfabetische tabellen 2014

Handleiding. WinAbs Aanmaak en beheer van alfabetische tabellen 2014 Handleiding WinAbs Aanmaak en beheer van alfabetische tabellen 2014 Cevi NV Bisdomplein 3 9000 GENT Tel 09 264 07 01 contactcenter@cevi.be http://www.cevi.be 1 INHOUDSOPGAVE 1 INHOUDSOPGAVE... 1.1 2 INLEIDING...

Nadere informatie

Gebruikersinstructie:

Gebruikersinstructie: Gebruikersinstructie: Delen & Ontsluiten van Aantekeningen en Oplossingen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2 2. Voor leerkrachten: aantekeningen en oplossingen delen 3 2.1 Pagina s met aantekeningen of oplossingen

Nadere informatie

Installatie van de kiezerslijst van uw gemeente

Installatie van de kiezerslijst van uw gemeente Installatie van de kiezerslijst van uw gemeente U werkt NIET met Windows Vista : Bij het inlezen van de CD wordt automatisch de UNZIP-procedure opgestart (Autorun.inf). of Klik dan op Unzip of Extract.

Nadere informatie

Instructie. Water. Wegen. Werken. Rijkswaterstaat. BICS Installatie. BICS Installatie

Instructie. Water. Wegen. Werken. Rijkswaterstaat. BICS Installatie. BICS Installatie Instructie Water. Wegen. Werken. Rijkswaterstaat. 1 Instructie Voor BICS dient u te beschikken over een werkende internetverbinding en dient het TCP/IP Netwerkprotocol is geïnstalleerd te zijn. U dient

Nadere informatie

Upgrade Accowin van versie 1 naar versie 2

Upgrade Accowin van versie 1 naar versie 2 Upgrade Accowin van versie 1 naar versie 2 Versie 2.0.2 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. AccowinUpgrade uitvoeren... 2 2.1 Taalkeuze... 2 2.2 Belangrijke opmerking... 2 2.3 Selecteren map waarin de huidige

Nadere informatie

Particulier Dossier - aanmaken

Particulier Dossier - aanmaken Een Particulier Dossier wordt pas aangemaakt als een Persoon (Klant) advies wilt of direct een dienst of product gaat afnemen. Er zijn drie uitgangspunten: 1. de persoon is al een keer in Invice ingevoerd,

Nadere informatie

Urenregistratie MKB. Installatiehandleiding

Urenregistratie MKB. Installatiehandleiding Urenregistratie MKB Installatiehandleiding Niets van deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt, op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Easy

Nadere informatie

RAADPLEGEN EN TOEVOEGEN VAN DOCUMENTEN

RAADPLEGEN EN TOEVOEGEN VAN DOCUMENTEN RAADPLEGEN EN TOEVOEGEN VAN DOCUMENTEN INHOUD PROFIT COMMUNICATION CENTER... 1 BESTANDEN VASTLEGGEN... 2 VOORBEELD: MAIL VASTLEGGEN... 2 VOORBEELD: BESTAND VASTLEGGEN VANUIT VERKENNER... 4 UPDATES... 5

Nadere informatie

Handleiding : Opdrachten vanuit Excel

Handleiding : Opdrachten vanuit Excel Handleiding : Opdrachten vanuit Excel Opdrachten vanuit Excel v2.1 Created on 1/21/2009 3:55:00 PM 1 1. Introductie Deze handleiding beschrijft de werkwijze voor het gebruik van de toepassing Domiciliëringen

Nadere informatie

FAQ overschakeling naar TCP/IP

FAQ overschakeling naar TCP/IP Handleiding FAQ overschakeling naar TCP/IP Cevi NV Bisdomplein 3 9000 GENT Tel 09 264 07 01 contactcenter@cevi.be http://www.cevi.be 1 INHOUDSOPGAVE 1 INHOUDSOPGAVE... 1.1 2 INLEIDING... 2.1 2.1 Voorwoord...

Nadere informatie

Wegwijzer bij de cd-rom

Wegwijzer bij de cd-rom Wegwijzer bij de cd-rom 1 Inloggen De cd-rom houdt bij welke oefeningen je al gemaakt hebt en welke niet. Bij het opstarten vraagt de cd-rom of je een nieuwe gebruiker bent of een bestaande gebruiker.

Nadere informatie

Tarief van invoerrechten downloaden en installeren

Tarief van invoerrechten downloaden en installeren Tarief van invoerrechten downloaden en installeren Downloaden Op de website http://www.kluwer.be/dbtar/nl/, krijg je volgend scherm te zien, waar je dient te klikken op het bestand Dbtarncd.zip. Tarief

Nadere informatie

Etiketten maken en Printen.

Etiketten maken en Printen. Etiketten maken en Printen. Klik op het tabblad verzendlijsten Het onderstaande venster verschijnt nu, Klik nu op afdruk samenvoegen Nu komt het hiernaast staande venster klik nu op Stapsgewijze wizard

Nadere informatie

Handleiding De Biedwedstrijd

Handleiding De Biedwedstrijd Handleiding De Biedwedstrijd Auteur: Marcel Hofstede Versie: 2.1 Handleiding Biedwedstrijd (V2.1) Blz. 1 van 11 INHOUDSOPGAVE Programma Biedwedstrijd...3 1. Installatie en opstarten van het programma...3

Nadere informatie

De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties

De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties Inhoudsopgave Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 5.0 activeren... 2 Automatisch activeren via

Nadere informatie

INTERNETBOEKHOUDEN HANDLEIDING BANKING MODULE

INTERNETBOEKHOUDEN HANDLEIDING BANKING MODULE INTERNETBOEKHOUDEN HANDLEIDING BANKING MODULE INHOUD INHOUD... 2 INLEIDING... 3 ALVORENS TE STARTEN... 4 UITGAAND BETALINGSVERKEER... 6 Samenstellen werklijst betalingen vanuit de openstaande verrichtingen...

Nadere informatie

Handleiding noodsysteem WINCIRC

Handleiding noodsysteem WINCIRC Cultuur Streekgericht Bibliotheekbeleid Handleiding noodsysteem WINCIRC Laatst bijgewerkt: maandag 10 januari 2011 Noodsysteem WINCIRC 1. Verloop bij onderbreking Contactgegevens Provincie stefaan.froyman@west-vlaanderen.be,

Nadere informatie

Installatie arrowup PINpad

Installatie arrowup PINpad Handleiding Installatie arrowup PINpad Cevi NV Bisdomplein 3 9000 GENT Tel 09 264 07 01 contactcenter@cevi.be http://www.cevi.be 1 INHOUDSOPGAVE 1 INHOUDSOPGAVE... 1.1 1 INLEIDING... 2.1 1.1 Voorwoord...

Nadere informatie

Installatie VTP. versie

Installatie VTP. versie Pagina 1 van 15 Installatie VTP versie 2.1108 afdeling pagina Voor u begint. 1 Stap 1: Installeren VTP 2 t/m 5 Stap 2: Instellen VTP 6 t/m 11 Stap 3: Instellen automatische taak 12 t/m 17 Voor u begint:

Nadere informatie

Installatiehandleiding FWG 3.0/2011-2012. Stand-alone / Netwerkversie. Nieuwe Installatie van FWG 3.0/2011-2012 met een MS Access database

Installatiehandleiding FWG 3.0/2011-2012. Stand-alone / Netwerkversie. Nieuwe Installatie van FWG 3.0/2011-2012 met een MS Access database Installatiehandleiding FWG 3.0/2011-2012 Stand-alone / Netwerkversie Nieuwe Installatie van FWG 3.0/2011-2012 met een MS Access database Wij willen u er op wijzen dat ons systeem FWG3.0 Cd-rom versie dit

Nadere informatie

HANDLEIDING OPNAME INVENTARIS

HANDLEIDING OPNAME INVENTARIS HANDLEIDING OPNAME INVENTARIS 1 Algemene werking Vanaf de uitgave Professional voorziet Wings Logistiek de mogelijkheid om stockgegevens in te lezen via één of meerdere ASCII-bestanden (Verrichting Inventaris

Nadere informatie

De software kan óf van CD (of USB stick) geïnstalleerd worden op de PC, of van de Concor website.

De software kan óf van CD (of USB stick) geïnstalleerd worden op de PC, of van de Concor website. ConcorZoek programma Korte gebruikershandleiding Versie handleiding: 18 april 2006 Software ontwikkeld door: Wybo Hoekstra Handleiding: Enno van der Velde Beschrijving Met het ConcorZoek programma kan

Nadere informatie

Wijzigingen in WinAbs V

Wijzigingen in WinAbs V Handleiding Wijzigingen in WinAbs V 2.1.1.1 Cevi NV Bisdomplein 3 9000 GENT Tel 09 264 07 01 contactcenter@cevi.be http://www.cevi.be 1 INHOUDSOPGAVE 1 INHOUDSOPGAVE... 1.1 2 WIJZIGINGEN IN WINABS VERSIE

Nadere informatie

5) Accepteer de licentievoorwaarden. Volgende. Handleiding HotPotatoes (downloaden)

5) Accepteer de licentievoorwaarden. Volgende. Handleiding HotPotatoes (downloaden) Handleiding HotPotatoes (downloaden) 5) Accepteer de licentievoorwaarden. Volgende. 1) Ga naar de website http://hotpot.uvic.ca 2) Downloads: klik de gewenste versie aan. 3) Selecteer de gewenste taal.

Nadere informatie

Live Mail Windows. Deel 1 Downloaden en installeren van Windows Live Mail

Live Mail Windows. Deel 1 Downloaden en installeren van Windows Live Mail Live Mail Windows Dit programma kan alleen onder MS Windows worden geïnstalleerd en is één van de betere programma's om mee te E-mailen op een Windows computer Windows Live Mail is een prima programma

Nadere informatie

Lara Straat hernoemen 2014

Lara Straat hernoemen 2014 Lara stappenplan SCENARIO: STRAAT HERNOEMEN Voorbeeld: in Wetteren krijgt een stuk van de Molenstraat een andere naam. De daar bestaande adressen moeten dus ook worden aangepast. Dit proces verloopt in

Nadere informatie

Handleiding, toevoegen van een agenda punt

Handleiding, toevoegen van een agenda punt Polakkenweg 3 Postbus 12 9422 ZG Smilde Telefoon (0592) 42 02 00 Fax (0592) 41 58 43 Email post@fontijn.nl www.fontijn.nl Handleiding, toevoegen van een agenda punt In deze handleiding wordt uitgelegd

Nadere informatie

UNIFORM-Pocket PC Handleiding

UNIFORM-Pocket PC Handleiding UNIFORM-Pocket PC Handleiding Inhoud 1. Installatie UNIFORM Pocket PC... 3 2. Handleiding UNIFORM Pocket PC... 5 2.1 Attentielijst... 5 2.2 Dierkaart... 7 2.3 Registraties... 10 2.4 Synchroniseren... 10

Nadere informatie

Installatieprocedure TaxMate versie 2.0 1

Installatieprocedure TaxMate versie 2.0 1 Installatieprocedure TaxMate versie 2.0 1 Installatieprocedure TaxMate versie 2.0 Wenst u te installeren op Citrix of op een Windows Terminal server 2003, 2008 of 2012? Dan dient u ook de bijlage bij de

Nadere informatie

Formulieren o.b.v. Vrije Overzichten

Formulieren o.b.v. Vrije Overzichten Formulieren o.b.v. Vrije Overzichten EDUscope Administratie Versie 1.0 19-04-2016 Bergerweg 110 6135 KD Sittard 046-4571830 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 1.1 Formulier toevoegen... 3

Nadere informatie

De eerste fase is het intekenen van de wegverbinding. De straat moet aansluiten op bestaande wegen.

De eerste fase is het intekenen van de wegverbinding. De straat moet aansluiten op bestaande wegen. Lara stappenplan SCENARIO: VERKAVELING Een groep percelen in Wetteren moet worden verkaveld. Tussen de Oude Wetterstraat en de Zuidlaan komt nu een straat met aan weerskanten kleinere percelen en huizen.

Nadere informatie

Handleiding Certificaat RDW

Handleiding Certificaat RDW Handleiding Certificaat RDW Versie: 9.0 Versiedatum: 13 maart 2014 Beheerder: RDW Veendam - R&I-OP-E&T 3 B 0921m Wijzigingen ten opzichte van de vorige versie: - url vermelding naar bestandsuitwisseling

Nadere informatie

Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar

Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar ! Bijlage inlezen nieuwe tarieven (vanaf 3.2) Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar Scipio 3.303 biedt ondersteuning om gebruikers alle tarieven van de verschillende verzekeraars in één keer

Nadere informatie

Handleiding Op Maat Wizard.

Handleiding Op Maat Wizard. Handleiding Op Maat Wizard. Met de Op Maat Wizard kun je zelf vullingen maken voor de verschillende werkvormen in het Op Maat programma. Wanneer je de software (Speler en Wizard) niet in je bezit hebt,

Nadere informatie

Drenthe College Desktop. VMware View 6.1.0. Toegang met je Windows Laptop, of -PC.

Drenthe College Desktop. VMware View 6.1.0. Toegang met je Windows Laptop, of -PC. Drenthe College Desktop. VMware View 6.1.0 Toegang met je Windows Laptop, of -PC. Patrick Lubbers d.d. 8-6-2015 1. Inloggen in de DrentheCollege Desktop (VMware View) Ga met je internetbrowser (Internet

Nadere informatie

INSTALLATIE IN PRINT INSTALLEREN. Aan de slag met Communicate In Print

INSTALLATIE IN PRINT INSTALLEREN. Aan de slag met Communicate In Print AAN DE SLAG INSTALLATIE In deze handleiding worden de stappen besproken die doorlopen worden bij het installeren van de volledige versie Communicate In Print LET OP! WANNEER U EERDER EEN VERSIE VAN IN

Nadere informatie

Installatie. NB: de software wordt in principe altijd lokaal geïnstalleerd.

Installatie. NB: de software wordt in principe altijd lokaal geïnstalleerd. Installatie VR-plus bestaat eigenlijk uit twee gedeelten: 1. de database: deze bevat de vestigingsgegevens. 2. de software: dit programma is de schil om de database heen en stelt de gebruiker in staat

Nadere informatie

Uitleg gebruik Batexplorer 2.0 of 2.1 naast Batexplorer 1.11 (NEM VTT)

Uitleg gebruik Batexplorer 2.0 of 2.1 naast Batexplorer 1.11 (NEM VTT) Uitleg gebruik Batexplorer 2.0 of 2.1 naast Batexplorer 1.11 (NEM VTT) 31 juli 2019 LET OP: Omdat de CSV-exports van versie 2.0 en 2.1 niet bruikbaar zijn in de NEM-VTT portal blijven we voorlopig versie

Nadere informatie

BTW Code Conversie Legal Eagle Standaard versie 2.18.x naar Sdu uitgevers

BTW Code Conversie Legal Eagle Standaard versie 2.18.x naar Sdu uitgevers versie 2.18.x naar 2.19.0 2012 Sdu uitgevers Inhoudsopgave BTW Conversie Legal Eagle Standaard... 3 Gebruikershandleiding Legal BTW Code Conversie Legal Eagle Standaard versie 2.18.x naar 2.19.0 Voor de

Nadere informatie

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties Inhoudsopgave Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren Automatisch activeren via internet

Nadere informatie

Werkinstructie. voor vreemdelingenadvocaten

Werkinstructie. voor vreemdelingenadvocaten Werkinstructie voor vreemdelingenadvocaten Inhoudsopgave 1 Inloggen op Mijn Rechtspraak... 3 2 Een nieuw verzoek indienen... 7 3 Terugkeren naar startpagina...13 4 Lopende zaken...14 5 Zaak inzien...15

Nadere informatie

LOGISTIEK Factuurcontrole

LOGISTIEK Factuurcontrole LOGISTIEK Factuurcontrole WINGS Software Flexibel, efficiënt & accuraat Factuurcontrole INHOUDSOPGAVE INLEIDING 1.1. Algemeen 3 WERKING 2.1. Verrichtingen ontvangsten 4 2.2. Verrichtingen vooraf 5 2.3.

Nadere informatie

HANDLEIDING INFOGRAPHIC SOFTWARE Versie 2.3 / jan 2014

HANDLEIDING INFOGRAPHIC SOFTWARE Versie 2.3 / jan 2014 HANDLEIDING INFOGRAPHIC SOFTWARE Versie 2.3 / jan 2014 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Systeemvereisten... 3 3. Installeren van de software... 4 4. Programma instellingen... 5 5. Importeren van een

Nadere informatie

Outlookkoppeling installeren

Outlookkoppeling installeren Outlookkoppeling installeren Voordat u de koppeling kunt installeren, moet outlook afgesloten zijn. Stappenplan Controleer of het bestand VbaProject.OTM aanwezig is. (zie 3.2) Controleer of de map X:\RADAR\PARAMETERS\

Nadere informatie

CadMap 2011 verwerking voor LoGIS

CadMap 2011 verwerking voor LoGIS Handleiding CadMap 2011 verwerking voor LoGIS Cevi NV Bisdomplein 3 9000 GENT Tel 09 264 07 01 contactcenter@cevi.be http://www.cevi.be 1 INHOUDSOPGAVE 1 INHOUDSOPGAVE... 1.1 2 COLOFON... 2.1 3 VOORBEREIDINGEN...

Nadere informatie

Blokkeren artikelen. Bollebergen 2A bus Gent Zwijnaarde

Blokkeren artikelen. Bollebergen 2A bus Gent Zwijnaarde Blokkeren artikelen Kluwer Software Tel: +32(9) 2409240 Fax: +32(9) 2409292 Bollebergen 2A bus 33-9052 Gent Zwijnaarde e-mail: info@vero.be www.vero.be Blokkeren artikelen - Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave

Nadere informatie

Het instellen van je eigen laptop

Het instellen van je eigen laptop Het instellen van je eigen laptop 2018 2019 Inhoud Inleiding... 2 Windows instellen en account aanmaken... 3 OneDrive Instellen... 11 OneDrive koppelen aan Office... 14 Deze handleiding is van toepassing

Nadere informatie

Installatie ArcGIS Desktop Basis, ArcGIS Engine en Download ArcGIS Server

Installatie ArcGIS Desktop Basis, ArcGIS Engine en Download ArcGIS Server Handleiding Installatie ArcGIS Desktop Basis, ArcGIS Engine en Download ArcGIS Server Cevi NV Bisdomplein 3 9000 GENT Tel 09 264 07 01 contactcenter@cevi.be http://www.cevi.be 1 INHOUDSOPGAVE 1 INHOUDSOPGAVE...

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 'Welkom bij de handleiding van de CrisisConnect app' 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1 Dossiers

Nadere informatie

Klankie B.V - Klankie 2010 Netwerkversie - versie 1.0 - sts2220000000212. 13 september 2010

Klankie B.V - Klankie 2010 Netwerkversie - versie 1.0 - sts2220000000212. 13 september 2010 Klankie B.V - Klankie 2010 Netwerkversie - versie 1.0 - sts2220000000212 13 september 2010 Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Belangrijke informatie bij Klankie 2010...4 3. C3LO-werkstation inrichten als

Nadere informatie

Verlofregistratie. Installatie

Verlofregistratie. Installatie Easy Template Gulperberg 63 3453 RW De Meern Tel: 030-232 1092 Fax: 030-2321013 E-mail: info@easytemplate.nl Website: www.easytemplate.nl ABN-AMRO 55 70 72 441 IBAN: NL75ABNA0557072441 BIC: ABNANL2A KVK

Nadere informatie

Boomstructuur KSZ-opvragingen

Boomstructuur KSZ-opvragingen Handleiding Boomstructuur KSZ-opvragingen Cevi NV Bisdomplein 3 9000 GENT Tel 09 264 07 01 contactcenter@cevi.be http://www.cevi.be Logins NV Gen. De Wittelaan 17 B32-2800 Mechelen helpdesk@logins.be http://www.logins.be

Nadere informatie

Samenvoegen bestanden via gedcom

Samenvoegen bestanden via gedcom Begin met vast te stellen met welke versie die bestanden gemaakt zijn. Zie http://www.deruiter.ch/aldfaer/helpdesk/aldfaer%20versie.pdf Je hebt nu alle bestanden op een gelijk versie niveau en nu kunnen

Nadere informatie

Bewerking Cadmap kaarten 2010

Bewerking Cadmap kaarten 2010 Handleiding Bewerking Cadmap kaarten 2010 Cevi NV Bisdomplein 3 9000 GENT Tel 09 264 07 01 contactcenter@cevi.be http://www.cevi.be 1 INHOUDSOPGAVE 1 INHOUDSOPGAVE... 1.1 2 COLOFON... 2.1 3 BEWERKEN EN

Nadere informatie

Leg de CD-rom Solid Edge ST3 in de cd-drive van je computer. Normaal verschijnt volgend kader vanzelf.

Leg de CD-rom Solid Edge ST3 in de cd-drive van je computer. Normaal verschijnt volgend kader vanzelf. Solid Edge ST3 Installeren Vooraleer je Solid Edge ST3 installeert, moet je er zeker van zijn dat de oude versie verwijderd is! Raadpleeg stappenplan "Solid Edge ST2 verwijderen". Je hebt minimaal Windows

Nadere informatie

3. QUEEN STARTEN EN BIJWERKEN ADMINISTRATIE(S)...

3. QUEEN STARTEN EN BIJWERKEN ADMINISTRATIE(S)... Inhoud 1. INLEIDING... 2 Controleer de huidige Queen versie... 2 2. UPDATE QUEEN... 2 2.1. Maak eerst een Backup... 2 2.2. Download de software en pak de nieuwe software uit... 2 3. QUEEN STARTEN EN BIJWERKEN

Nadere informatie

COMMUNICATIE. Versie 1.1

COMMUNICATIE. Versie 1.1 M@TRIX COMMUNICATIE Versie 1.1 Dit programma zorgt ervoor dat de M@trix-zendingen vanuit de databank op de FTP-server van M@trix terecht komen. En omgekeerd dat zendingen vanop de FTP-server in de WISAdatabank

Nadere informatie

AAN DE SLAG SYMWRITER INSTALLEREN. Aan de slag met Communicate Symwriter. www.leerhulpmiddelen.nl

AAN DE SLAG SYMWRITER INSTALLEREN. Aan de slag met Communicate Symwriter. www.leerhulpmiddelen.nl AAN DE SLAG AAN DE SLAG Aan de slag met Communicate Symwriter Symwriter, schrijven met symbolen, is een eenvoudige tekstverwerker, voor kinderen die beginnen met leren lezen en schrijven. De symbolen verschijnen

Nadere informatie

Digitaal Aanvraag Formulier Tijdelijke Verkeersmaatregelen

Digitaal Aanvraag Formulier Tijdelijke Verkeersmaatregelen Digitaal Aanvraag Formulier Tijdelijke Verkeersmaatregelen 1 Hoofdmenu... 2 2 Nieuwe Aanvraag... 2 1 Kaart... 3 2 Locatie... 4 3 Aanvrager... 5 4 Opdrachtgever... 5 5 Tijdsbepaling... 5 6 Maatregelen...

Nadere informatie

Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal 14 activeren

Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal 14 activeren Home Inhoudsopgave Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal 14 activeren Automatisch activeren via internet Automatisch opnieuw activeren via internet Licenties beheren en licentiebestand downloaden

Nadere informatie

BAT BA A T VUS DIGIT A ALE FIETS VUS DIGIT A ALE FIETS TL A AS Handleiding 14301250 FietsAtlas_Manual.indd 1 26-06-2009 14:53:13

BAT BA A T VUS DIGIT A ALE FIETS VUS DIGIT A ALE FIETS TL A AS Handleiding 14301250 FietsAtlas_Manual.indd 1 26-06-2009 14:53:13 BATAVUS DIGITALE FIETSATLAS Handleiding 14301250 FietsAtlas_Manual.indd 1 26-06-2009 14:53:13 Powered by: Inhoudsopgave Welkom 1. Installeer de BATAVUS DIGITALE FIETSATLAS op uw navigatiesysteem 3. Het

Nadere informatie

WinMens conversie & Boekhouding conversie

WinMens conversie & Boekhouding conversie WinMens conversie & Boekhouding conversie WinMens heeft een compleet nieuwe motor gekregen, (http://www.winmens.nl/winmensado.html) daarom moeten de data van WinMens en de boekhouding overgezet worden

Nadere informatie

Declareren naar Portaal DMVoetzorg vanuit PodoFile. (vanaf PodoFile versie 4.6.4)

Declareren naar Portaal DMVoetzorg vanuit PodoFile. (vanaf PodoFile versie 4.6.4) Declareren naar Portaal DMVoetzorg vanuit PodoFile (vanaf PodoFile versie 4.6.4) 1 INHOUD 2 Declaratieportaal DMVoetzorg... 3 3 Voorbereiding... 4 3.1 Debiteur toevoegen... 4 3.2 Map aanmaken... 4 3.2

Nadere informatie

Automatisering voor Financiële Dienstverleners. Werken met Queries en Merge Documenten. For more information visit our website at www.pyrrho.

Automatisering voor Financiële Dienstverleners. Werken met Queries en Merge Documenten. For more information visit our website at www.pyrrho. Automatisering voor Financiële Dienstverleners Werken met Queries en Merge Documenten For more information visit our website at www.pyrrho.com Date: Document Nr: 30 maart, 2007 UBizzMerge, Versie 4.0 Status:

Nadere informatie

Handleiding SPLASH Entry editor

Handleiding SPLASH Entry editor Handleiding SPLASH Entry editor Lifesaving BELGIUM 17.1.0 Versies handleiding Datum Versie Aanpassingen 04/10/2017 17.1.0 Algemeen gebruik Piet Vanneste Inhoudstafel Versies handleiding... 1 Inhoudstafel...

Nadere informatie

DYKA e-shop. ICM-Handleiding

DYKA e-shop. ICM-Handleiding DYKA e-shop ICM-Handleiding Deze handleiding is samengesteld uit de informatie van de handleidingen EasyTransfer en EasyConnect en speciaal bedoeld voor een recht-toe-recht-aan installatie van Easy-Transfer

Nadere informatie

STARTEN MET MEDIMAIL

STARTEN MET MEDIMAIL QUICKSTART GUIDE STARTEN MET MEDIMAIL 1 1. Layout van MediMail... 4 2. Connectie maken... 5 3. Inlezen in het Medisch Dossier... 5 4. Soorten berichten... 5 5. Beveiligde Email... 6 2 Dit document is een

Nadere informatie

De gegevens moeten uiterlijk vóór 1 februari, volgend op het belastingjaar waarop de gegevens betrekking hebben, bij de Belastingdienst binnen zijn.

De gegevens moeten uiterlijk vóór 1 februari, volgend op het belastingjaar waarop de gegevens betrekking hebben, bij de Belastingdienst binnen zijn. 12345 Invoerprogramma IB47 voor het digitaal aanleveren van bedragen aan derden Vanaf belastingjaar 2008 1 Inleiding Deze handleiding is bedoeld voor iedereen die bedragen heeft uitbetaald, die fiscaal

Nadere informatie

Installatie procedure Wis@d

Installatie procedure Wis@d Installatie procedure Wis@d Voorbereiding: Om een nieuwe installatie van wisa uit te voeren moet u de bestaande versie verwijderen! Dat doet u door via het configuratie scherm het programma Cwisadmin te

Nadere informatie

Handleiding Conversie dossiers Centraal Dossierbeheer Plus

Handleiding Conversie dossiers Centraal Dossierbeheer Plus Handleiding Conversie dossiers Centraal Dossierbeheer Plus Beste klant, Met Centraal Dossierbeheer Plus bouwt u uw desktop om tot een fiscale werkomgeving. Naast het nieuwe Gebruikersbeheer en het centrale

Nadere informatie

Handleiding VLAV (applicatie voor VLABOTEX-aanvragen) 26.10.2007

Handleiding VLAV (applicatie voor VLABOTEX-aanvragen) 26.10.2007 Handleiding VLAV (applicatie voor VLABOTEX-aanvragen) 26.10.2007 1 Inleiding...3 2 Voor U begint...4 2.1 Specificaties van de PC?...4 2.2 Hoe VLAV Installeren?...4 2.3 Wat hebt U nodig voor U een elektronische

Nadere informatie

Bijlage 1: Aanvullende informatie over het gebruik van OSV ( Ondersteunende Software Verkiezingen )

Bijlage 1: Aanvullende informatie over het gebruik van OSV ( Ondersteunende Software Verkiezingen ) Bijlage 1: Aanvullende informatie over het gebruik van OSV ( Ondersteunende Software Verkiezingen ) 1. Inhoud cd-rom Op de cd-rom treft u het volgende aan: - Programma 4: Voor het invoeren van de gemeentelijke

Nadere informatie

OneDrive instellen op je PC

OneDrive instellen op je PC OneDrive instellen op je PC Stap 1. Zorg dat je OneDrive hebt geactiveerd (zie handleiding Office 365 instellen voor leerlingen). Stap 2. Start Internet Explorer en ga naar http://bit.ly/onedrivevoorbedrijven

Nadere informatie

Windows Live Mail Windows 8

Windows Live Mail Windows 8 Windows Live Mail Windows 8 Dit programma kan alleen onder MS Windows worden geïnstalleerd en is één van de betere programma's om mee te E-mailen op een Windows computer Windows Live Mail is een prima

Nadere informatie

THOMAS ONLINE TIPS & TRICKS

THOMAS ONLINE TIPS & TRICKS THOMAS ONLINE TIPS & TRICKS 1. Keuze navigatietaal van de website 2. Aanloggen 3. Wachtwoord wijzigen 4. Wachtwoord vergeten 5. Een PPA uitnodiging sturen naar een kandidaat 6. Een PPA rapport creëren

Nadere informatie

1 Extra bestanden installeren t.b.v. een 64-bits besturingssysteem:

1 Extra bestanden installeren t.b.v. een 64-bits besturingssysteem: Installatiehandleiding Fiscaalbox Software Ritregistratiesystemen Voertuigvolgsystemen Blackboxen Om de fiscaalboxsoftware (opnieuw) te installeren kunt U de bijgeleverde CD-Rom gebruiken of de software

Nadere informatie

Handleiding Wordpress

Handleiding Wordpress Handleiding Wordpress Inhoudsopgave 1. Inloggen 2. Berichten en Pagina s 3. Afbeeldingen en video s 4. Weblinks 1. Inloggen 1.1 Inloggen bij Wordpress We starten met het inloggen op je WordPress gebaseerde

Nadere informatie

QLIJN MPLUS VOORRAADBEHEER (RETAIL)

QLIJN MPLUS VOORRAADBEHEER (RETAIL) QLIJN MPLUS VOORRAADBEHEER (RETAIL) Voorraadbeheer in de Qlijn: 1. Ga in het hoofdmenu naar Inkoop 2. Het inkoop scherm opent. 3. De inkoop keuzen schermen worden zichtbaar. - Bestelvoorstel (werkt op

Nadere informatie

Invoer tijdschriftabonnement

Invoer tijdschriftabonnement Invoer tijdschriftabonnement Met dit voorbeeld willen we een tijdschriftabonnement invoeren, dat 6x per jaar verschijnt, in de even maanden. Na het openen van de abonnemententak zie je dit scherm : Klik

Nadere informatie

Zeon PDF Driver Trial

Zeon PDF Driver Trial Zakelijke software voor verkoop, dienstverlening en administratie Handleiding module Document Uitgaande correspondentie genereren Uitgaande correspondentie terugvinden Persoonlijk geadresseerde mailings

Nadere informatie

Ziekteverzuim 2014. Handleiding

Ziekteverzuim 2014. Handleiding Ziekteverzuim 2014 Handleiding Niets van deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt, op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Easy Template B.V.

Nadere informatie

RAAM installeren op Windows 7, 8 en 10

RAAM installeren op Windows 7, 8 en 10 Naam handleiding: Handleiding RAAM RAAM installeren op Windows 7/8/10 Sleutelwoord(en): RAAM installeren op Windows 7/8/10 Datum publicatie: 07-08-2015 Handleiding RAAM RAAM installeren op Windows 7, 8

Nadere informatie

Compustam voor Windows van oude laptop- pc naar nieuwe laptop- pc

Compustam voor Windows van oude laptop- pc naar nieuwe laptop- pc Compustam voor Windows van oude laptop- pc naar nieuwe laptop- pc Heeft U een nieuwe laptop of pc gekocht/gekregen en wilt U Compustam overzetten van Uw oude laptop-pc naar Uw nieuwe laptop -pc Ik ga in

Nadere informatie

Outlookkoppeling installeren

Outlookkoppeling installeren Outlookkoppeling installeren Voordat u de koppeling kunt installeren, moet outlook afgesloten zijn. Stappenplan Plaats de koppeling op de juiste locatie (zie 3.2) Activeer de outlook koppeling (zie 3.3)

Nadere informatie