De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties"

Transcriptie

1 De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties Inhoudsopgave Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 5.0 activeren... 2 Automatisch activeren via internet... 5 Automatisch opnieuw activeren via internet... 6 Licenties beheren en licentiebestand downloaden met behulp van de browser... 8 Licenties activeren via de webbrowser Licenties beheren, bijwerken of downloaden via de webbrowser... 15

2 Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 5.0 activeren 1. Installeer uw Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 5.0 vanaf de dvd. 2. Start het woordenboek. 3. Een scherm verschijnt waarin gevraagd wordt het product te activeren. 4. Klik op de knop 'Start productactivering'. 5. Het woordenboek wordt afgesloten en het openingsscherm van de 'License Manager' verschijnt.

3 6. Het openingsscherm van de 'License Manager' controleert of er een internetverbinding is. Als dat het geval is, verschijnt er een groen vinkje met daarachter de tekst 'internetverbinding met activeringsserver: succesvol'. Klik op 'Volgende'. 7. Een rood kruisje duidt erop dat er geen internetverbinding is. Klik op de link voor meer informatie. Een rood kruisje duidt erop dat er geen internetverbinding is. Raadpleeg de elektronische handleiding voor meer informatie.

4 8. Kies op de volgende pagina standaard voor de optie 'Automatisch activeren via internet' en klik op 'Volgende'. 9. Zie voor de overige opties de elektronische handleiding. 10. Kies voor de optie 'Automatisch opnieuw activeren via internet' wanneer het product eerder geactiveerd is op een bepaalde pc en het licentiebestand moet worden bijgewerkt of opnieuw opgehaald. 11. Kies voor de optie 'Licenties beheren en licentiebestand downloaden met behulp van de browser' als uw pc niet beschikt over een internetverbinding of deze geblokkeerd is.

5 Automatisch activeren via internet 1. Maak een gebruikersaccount aan: Voer een geldig e mailadres in. NB: dit e mailadres is tevens uw gebruikersnaam 2. Klik op de knop 'Wachtwoord opvragen'. Het activeringssysteem genereert nu een wachtwoord en verstuurt dit naar het opgegeven e mailadres. NB: indien u binnen 5 minuten geen bericht ontvangt, controleer dan of het bericht te vinden is in de map 'ongewenste e mail'. Voer indien u helemaal geen bericht ontvangt, opnieuw een e mailadres in en klik op de knop 'wachtwoord opvragen'. 3. Vul het wachtwoord in dat u hebt ontvangen. 4. Voer de activeringscode in. Deze staat in de meegeleverde handleiding (zie pag. 1). 5. Klik op de knop 'Volgende'. 6. Indien het product succesvol is geactiveerd, klikt u op 'Voltooien'. Indien een foutmelding optreedt, volgt u de instructies in het foutmeldingsscherm.

6 De licentie en de activeringscode zijn nu gekoppeld aan uw gebruikersaccount dat bestaat uit uw gebruikersnaam ( adres) en een wachtwoord. Indien u het product op een andere (nieuwe) pc wenst te activeren en het maximale aantal toegestane activeringen nog niet is bereikt, kunt u op de andere (nieuwe) pc kiezen voor de optie 'Automatisch opnieuw activeren via internet'. Op basis van uw e mailadres zal een licentiebestand automatisch worden gedownload en geïnstalleerd. Automatisch opnieuw activeren via internet Indien het product al eerder geactiveerd is op een bepaalde pc en het licentiebestand bijgewerkt of opnieuw opgehaald moet worden, dan is 'Automatisch opnieuw activeren via internet' de juiste keuze. Op basis van uw e mailadres zal een licentiebestand automatisch worden gedownload en geïnstalleerd. Ook als het licentiebestand is verwijderd of corrupt geworden, kunt u met deze optie het licentiebestand automatisch ophalen en herstellen:

7 1. Voer een e mailadres in. NB: hebt u het product al eerder geactiveerd, geef dan het e mailadres op dat u voor uw eerste activering hebt opgegeven (uw gebruiksnaam)! 2. Voer het wachtwoord in. Indien u het wachtwoord bent vergeten of nog geen wachtwoord hebt ontvangen, klik dan op de knop 'Wachtwoord opvragen'. Het activeringssysteem genereert nu een wachtwoord en verstuurt dit naar het opgegeven e mailadres. NB: indien u binnen 5 minuten geen bericht ontvangt, controleer dan of het bericht te vinden is in de map 'ongewenste e mail'. Voer indien u helemaal geen bericht ontvangt, opnieuw een e mailadres in en klik op de knop 'wachtwoord opvragen'. 3. Klik op de knop 'Volgende'. 4. Het licentiebestand wordt nu automatisch bijgewerkt op de pc waarop deze bewerking wordt uitgevoerd. 5. Indien het product succesvol is geactiveerd, klikt u op 'Voltooien'. Indien een foutmelding optreedt, volgt u de instructies in het foutmeldingsscherm.

8 Licenties beheren en licentiebestand downloaden met behulp van de browser Deze optie gebruikt u als u geen of een geblokkeerde internetverbinding hebt. Met deze optie kan via een webbrowser (Internet Explorer of Firefox) een licentiebestand gecreëerd en gedownload worden. Voorwaarde is dat de computer ID van de pc (eventueel van een andere pc zonder internetverbinding) bekend is. Het licentiebestand kan op meerdere pc's (standaard maximaal 3) geïnstalleerd worden, zolang wordt voldaan aan de licentievoorwaarden. Deze optie is ook geschikt voor het tegelijk activeren van meer dan 1 pc (bijvoorbeeld netwerkactiveringen). Bij deze activeringsvorm kan handmatig een of meer computer ID's tegelijkertijd ingevoerd worden. 1. Klik op de link 'Webpagina's voor Licentiebeheer'. 2. De webbrowser wordt gestart en het loginscherm wordt geopend.

9 3. Meld u aan met e mailadres (dat hoort bij uw gebruikersnaam) en wachtwoord. NB1: Indien u nog geen gebruikersaccount hebt aangevraagd en nog geen wachtwoord hebt ontvangen, klik dan op de link 'hier klikken om een (nieuw) wachtwoord aan te vragen' NB2: Bent u uw wachtwoord vergeten, klik dan op dezelfde link om een nieuw wachtwoord op te vragen. Voer het eerder opgegeven e mailadres in. 4. Klik op de knop 'Aanmelden'. 5. Kies in het volgende scherm de gewenste optie: 1. Licenties activeren 2. Licenties beheren, bijwerken of downloaden

10 Licenties activeren via de webbrowser 1. Klik op de link 'Licenties activeren' of kies via het menu 'Licenties' de optie 'Licenties activeren'. 2. Voer een activeringscode in. 3. Ga terug naar de 'License Manager. 4. Klik op de knop 'Kopieer gegevens naar klembord' bij item 2 om de computer ID van de pc naar het klembord te kopiëren. Alternatief: selecteer de computer ID en kopieer de gegevens met [CTRL C] naar het klembord. 5. Ga terug naar het scherm 'Licenties activeren' in de webbrowser. Klik eenmaal met de muis in het veld achter 'Computer ID's'. 6. Plak met [Ctrl V] de inhoud van het klembord in het veld 'Computer ID's'. Herhaal stap 4 en 5 indien de licentie moet worden geactiveerd op meerdere pc's. Kopieer een lijst met computer ID's en plak de inhoud vanuit het klembord in het veld 'Computer ID's'. Let op: één computer ID per regel!

11 7. Klik op de knop 'Activeer nu'. U bevindt zich nu in het scherm 'Overzicht van licenties gekoppeld aan uw gebruikersaccount'. In dit scherm kunt u in 5 stappen een licentiebestand samenstellen en downloaden. Stap 1 geeft een overzicht van alle licenties die zijn gekoppeld aan uw gebruikersaccount (tijdens de eerste registratie opgegeven e mailadres en wachtwoord). De getoonde licenties kunnen desgewenst worden toegevoegd aan het te downloaden licentiebestand. 8. Klik op de knop 'Licentie toevoegen' om een licentie toe te voegen aan het te downloaden licentiebestand.

12 9. Bij stap 3 staan de eerder van het klembord geplakte computer ID's Let op: Alle toegevoegde licenties zullen worden geregistreerd op naam van alle computer ID's die zijn ingevoerd onder veld 3. Bekijk nog eens het overzicht van de licenties bij stap 2 voordat u op de knop 'Licentiebestand genereren' klikt. 10. Klik onder stap 4 op de knop 'Licentiebestand genereren'.

13 11. Klik op de knop 'Licentiebestand opslaan'. Bewaar het bestand 'esdnowlicenses.txt ' in een (tijdelijke) map op de pc of op het bureaublad van de pc. 12. Ga terug naar het scherm van de 'License Manager'. 13. Klik bij stap 3 op de knop 'Installeer licentiebestand'. 14. Blader naar het opgeslagen licentiebestand 'esdnowlicenses.txt'. 15. Klik met de muis op het bestand en klik op de knop 'Openen'. U ziet nu een groen vinkje verschijnen voor de tekst 'De benodigde gegevens zijn succesvol verwerkt'.

14 16. Klik op de knop 'Volgende'. 17. Indien het licentiebestand succesvol is geïnstalleerd en verwerkt, klikt u op op de knop 'Voltooien'. Indien een foutmelding optreedt, volgt u de instructies in het foutmeldingsscherm. 18. Klik op de knop 'Voltooien' en start de geactiveerde applicatie. Herhaal het installeren van het licentiebestand (stappen 12 18) op een andere pc waarvan u de computer ID hebt opgegeven tijdens het online genereren van het licentiebestand.

15 Licenties beheren, bijwerken of downloaden via de webbrowser 1. Klik op de link 'Licenties beheren' of kies via het menu 'Licenties' de optie 'Licenties beheren'. U bevindt zich nu in het scherm 'Overzicht van licenties gekoppeld aan uw gebruikersaccount'. In dit scherm kunt u in 5 stappen een licentiebestand samenstellen en downloaden. Stap 1 geeft een overzicht van alle licenties die zijn gekoppeld aan uw gebruikersaccount (tijdens de eerste registratie opgegeven e mailadres en wachtwoord). De getoonde licenties kunnen desgewenst worden toegevoegd aan het te downloaden licentiebestand.

16 2. Klik op de knop 'Licentie toevoegen' om een licentie toe te voegen aan het te downloaden licentiebestand. 3. Ga terug naar het scherm van de 'License Manager' of naar het tekstbestand dat een lijst met computer ID's bevat. Kopieer de computer ID('s) naar het klembord en plak (met [CTRL V]) de computer ID('s) van de pc('s) waarop de licenties dienen te worden geactiveerd in het veld 'Computer ID's'. Indien er sprake is van meerdere computer ID's, voer dan alle computer ID's in of kopieer en plak alle computer ID's naar dit veld (let op: één computer ID per regel!). Let op: Alle toegevoegde licenties zullen worden geregistreerd op naam van alle computer ID's die zijn ingevoerd onder veld 3. Bekijk nog eens het overzicht van de licenties bij stap 2 voordat u op de knop 'Licentiebestand genereren' klikt. 4. Klik bij stap 4 op de knop 'Licentiebestand genereren'.

17 5. Klik op de knop 'Licentiebestand opslaan'. Bewaar het bestand 'esdnowlicenses.txt' in een (tijdelijke) map op de pc of op het bureaublad van de pc. 6. Ga terug naar het scherm van de 'License Manager'. 7. Klik bij stap 3 op de knop 'Installeer licentiebestand'. 8. Blader naar het opgeslagen licentiebestand 'esdnowlicenses.txt'. 9. Klik met de muis op het bestand en klik op de knop 'Openen'. U ziet nu een groen vinkje verschijnen voor de tekst 'De benodigde gegevens zijn succesvol verwerkt'. 10. Klik op de knop 'Volgende'. 11. Indien het licentiebestand succesvol is geïnstalleerd en verwerkt, klikt u op op de knop 'Voltooien'. Indien een foutmelding optreedt, volgt u de instructies in het foutmeldingsscherm. 12. Klik op de knop 'Voltooien' en start de geactiveerde applicatie.

18 Herhaal het installeren van het licentiebestand (stappen 6 12) op een andere pc waarvan u de computer ID hebt opgegeven tijdens het online genereren van het licentiebestand. Nuttige links: Vraagbaak Van Dale Uitgevers Vraagbaak Van Dale downloadshop Online editie van dit document: Activeren en beheren licenties Copyright: DISC bv ESDNOW.com Alle rechten voorbehouden _1.0

Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal 14 activeren

Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal 14 activeren Home Inhoudsopgave Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal 14 activeren Automatisch activeren via internet Automatisch opnieuw activeren via internet Licenties beheren en licentiebestand downloaden

Nadere informatie

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties Inhoudsopgave Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren Automatisch activeren via internet

Nadere informatie

Menu. Open een document. Zoomen. Het Claro Boeklezer's menubalk bevat een aantal nuttige functies.

Menu. Open een document. Zoomen. Het Claro Boeklezer's menubalk bevat een aantal nuttige functies. Welkom Claro Boeklezer is een boek lezer die gebruikers in staat stelt om PDF bestanden te lezen of laten voorlezen met de ingebouwde schermlezer. Met deze boeklezer is het mogelijk om digitale boeken

Nadere informatie

Welkom bij BOEKLEZER

Welkom bij BOEKLEZER Welkom bij BOEKLEZER Claro Boeklezer is een boek lezer die gebruikers in staat stelt om PDF bestanden te lezen of laten voorlezen met de ingebouwde schermlezer. Met deze boeklezer is het mogelijk om digitale

Nadere informatie

Instructies Trefpunt besloten website wijkgemeente I Alblasserdam

Instructies Trefpunt besloten website wijkgemeente I Alblasserdam Instructies Trefpunt besloten website wijkgemeente I Alblasserdam U heeft zojuist een account aangemaakt op het besloten deel van de website van wijkgemeente 1 (of u wilt uw profiel bewerken). Hieronder

Nadere informatie

ASI. BeAnywhere. Remote Access. Quick Start

ASI. BeAnywhere. Remote Access. Quick Start ASI BeAnywhere Remote Access Quick Start Inhoud Registratie van BeAnywhere 3 Installatie van BeAnywhere-server 6 Aanmelden bij BeAnywhere & remote toegang 10 Opmerking: BeAnywhere Drive controleert automatisch

Nadere informatie

Installeren Adobe Flash Player

Installeren Adobe Flash Player Om uw afzetkeuze en celindeling online in te vullen, moet het programma Flash geïnstalleerd zijn op uw computer. Mocht dit nog niet op uw computer staan, dan krijgt u automatisch een foutmelding zodra

Nadere informatie

Outlook Web App 2010 XS2office

Outlook Web App 2010 XS2office Handleiding Outlook Web App 2010 XS2office Toegang tot uw contacten, adressen en e-mail berichten via internet XS2office Versie: 22 juli 2014 Helpdesk: 079-363 47 47 Handleiding OWA Helpdesk: 079-363 47

Nadere informatie

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Outlook Web App 2010 - CLOUD Versie: 22 oktober 2012 Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Multrix Outlook Web App 2010 - CLOUD Voorblad Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Inloggen...4

Nadere informatie

Augustus Handleiding Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid

Augustus Handleiding Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid Augustus 2018 Handleiding Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid Augustus 2018 Inhoudsopgave Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid... 3 Account aanmaken... 4 Gegevens invullen... 5 Home pagina... 6 Mijn

Nadere informatie

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows XP en eerdere versies van Windows

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows XP en eerdere versies van Windows BRON Voor Windows XP en eerdere versies van Windows DUO 137/Versie 1.7 26 juni 2014 Inhoud 1. INLEIDING 3 2. VOORBEREIDING 4 3. DOWNLOADEN VAN HET BEVEILIGINGSCERTIFICAAT 5 3.1 DOWNLOADEN MET INTERNET

Nadere informatie

Werkwijze Licenties Use2Day

Werkwijze Licenties Use2Day Werkwijze Licenties Use2Day Versie: 1.1 Laatste wijziging: 23 december 2008 Website: www.use2day.nl Informatie: Info@Use2Day.nl Copyright: 2008 Use2Day Inhoudsopgave 1 Versiehistorie... 3 2 Algemeen...

Nadere informatie

Gebruikersregistratie

Gebruikersregistratie Handleiding voor gebruikers 8 januari 2018 Versie 2.1 INHOUDSOPGAVE 1. Over deze handleiding 4 1.1 Voor wie 4 1.2 Gebruik iconen 4 2. Aan de slag met 5 3. Gebruikersprofiel zoeken 6 3.1 Zoeken 6 3.2 Zoekresultaten

Nadere informatie

Handleiding ICT. McAfee Antivirus

Handleiding ICT. McAfee Antivirus Handleiding ICT Inleiding SDW biedt medewerkers de mogelijkheid om op hun privé laptop of computer, antivirus software te installeren. De antivirus software geleverd door McAfee zorgt ervoor dat uw laptop

Nadere informatie

Zakelijk Office 365 Aan de slag met Zakelijk Office 365

Zakelijk Office 365 Aan de slag met Zakelijk Office 365 Zakelijk Office 365 Aan de slag met Zakelijk Office 365 Versie 1.2 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Zakelijk Office 365 voor het eerst gebruiken... 4 2.1 Inloggen op Zelfservice ICT-diensten... 4 2.2

Nadere informatie

Handleiding Installatie en Gebruik Privacy- en Verzend Module Stichting Farmaceutische Kengetallen

Handleiding Installatie en Gebruik Privacy- en Verzend Module Stichting Farmaceutische Kengetallen Handleiding Installatie en Gebruik Privacy- en Verzend Module Stichting Farmaceutische Kengetallen Uitgebracht door : ZorgTTP Referentie : Handleiding installatie en gebruik Privacy- en Verzend Module

Nadere informatie

Handleiding. Registratie en installatie Kliksafe Mobi. Handleiding

Handleiding. Registratie en installatie Kliksafe Mobi. Handleiding Handleiding Registratie en installatie Kliksafe Mobi Handleiding Registratie en installatie Kliksafe Mobi Inhoudsopgave 1. Registratie 2 2. Kliksafe Mobi installeren 3 3. Kliksafe Mobi configureren 5 4.

Nadere informatie

Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop

Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop... 1 Inleiding... 3 Inloggen... 4 Wachtwoord vergeten... 4 Gebruikersnaam vergeten... 5 Nog geen klant?...

Nadere informatie

Zakelijk Office 365 Snel aan de slag met Zakelijk Office 365 Professional Plus

Zakelijk Office 365 Snel aan de slag met Zakelijk Office 365 Professional Plus Zakelijk Office 365 Snel aan de slag met Zakelijk Office 365 Professional Plus Versie 1.2 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Zakelijk Office 365 voor het eerst gebruiken... 4 2.1 Inloggen op Zelfservice

Nadere informatie

Toegang tot uw e-mailberichten via internet

Toegang tot uw e-mailberichten via internet Basishandleiding Multrix Outlook Web App 2010 Versie: 24 februari 2011 Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Multrix Outlook Web Access 2010 Voorblad Inhoudsopgave 1 Inloggen...3 2 Veelgebruikte

Nadere informatie

Leerlingenhandleiding Beginnen met FlexBase

Leerlingenhandleiding Beginnen met FlexBase Leerlingenhandleiding Beginnen met FlexBase FlexBase is het leermiddelenarrangement voor het bakkersonderwijs in Nederland, waarbij zowel papieren als digitale leermiddelen worden gebruikt. Deze handleiding

Nadere informatie

Handleiding IntraQuest Coach voor docenten

Handleiding IntraQuest Coach voor docenten Handleiding IntraQuest Coach voor docenten Versie 2.2-2009 Auteur: IQ Development BV 2009 IQ Development BV Inhoudsopgave 1 Introductie... 3 2 Start... 3 2.1 Aanmeldscherm... 3 2.2 Licentie activeren voor

Nadere informatie

Automatische conversie banknummers naar het IBAN formaat

Automatische conversie banknummers naar het IBAN formaat Automatische conversie banknummers naar het IBAN formaat Sdu Advocatensupport Sdu Uitgevers www.scherpinsupport.nl september 2013 1 Inhoudsopgave Overzicht... 3 Converteren banknummers... 3 Rapport maken...

Nadere informatie

ROBOMIND ACADEMY DESKTOP LICENTIE HANDLEIDING

ROBOMIND ACADEMY DESKTOP LICENTIE HANDLEIDING ROBOMIND ACADEMY DESKTOP LICENTIE HANDLEIDING Wanneer je een gratis RoboMind Academy Account aanmaakt krijg je daarbij ook een gratis 30-dagen trial licentie voor de offline RoboMind Desktop software.

Nadere informatie

Instructie Instellen Citrix (thuis)werkplek Detron-Online

Instructie Instellen Citrix (thuis)werkplek Detron-Online Instructie Instellen Citrix (thuis)werkplek Detron-Online Pagina: 1/ 26 Inhoudsopgave Algemeen...3 Microsoft Windows...4 Instellen Internet Explorer...4 Certificaten installeren:...4 Weergave aanpassen:...6

Nadere informatie

Handleiding gebruik Citymail

Handleiding gebruik Citymail Handleiding gebruik Citymail Versie : 4.0.1 Jaar : 2014 Auteur : Citymail BV / Charly Traarbach Citymail BV Copyright 1 Citymail BV, Nederland 2014 Niets uit dit document mag worden vermenigvuldigd en/of

Nadere informatie

Aan de slag met Search and Recover

Aan de slag met Search and Recover Aan de slag met Search and Recover Deze handleiding behandelt het volgende: 1. Systeemeisen 2. Installatie van de downloadversie 3. Licentie- en installatieproblemen oplossen 4. Aan de slag met Search

Nadere informatie

Handleiding Solera Digitaal Paspoort

Handleiding Solera Digitaal Paspoort Handleiding Solera Digitaal Paspoort Solera 2018 Op alle door Solera verleende diensten en door Solera geleverde producten zijn de algemene voorwaarden van Solera Nederland B.V. van toepassing. U kunt

Nadere informatie

Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten. MijnOffice365 Beheerdershandleiding

Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten. MijnOffice365 Beheerdershandleiding Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten MijnOffice365 Beheerdershandleiding Inhoud Wat is MijnOffice365? 2 Inloggen op MijnOffice365 3 Een nieuw domein toevoegen aan uw Microsoft Office 365-account

Nadere informatie

Shell Card Online e-invoicing Service Gebruikershandleiding. Versie 2.8

Shell Card Online e-invoicing Service Gebruikershandleiding. Versie 2.8 Gebruikershandleiding Versie 2.8 november 2012 Inhoud 1 Voor toegang tot Shell Card Online e-invoicing Service... 3 1.1 Inloggen in Shell Card Online... 3 1.2 Wat als u uw wachtwoord bent vergeten... 3

Nadere informatie

MijnOffice365 Beheerdershandleiding.

MijnOffice365 Beheerdershandleiding. MijnOffice365 Beheerdershandleiding. Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten. 1504046-2662 Inhoud. Wat is MijnOffice365? 2 Inloggen op MijnOffice365 3 Een nieuw domein toevoegen aan uw Microsoft

Nadere informatie

Handleiding Fotopagina

Handleiding Fotopagina Handleiding Fotopagina Leden van de Vrienden van de Pyreneese berghond kunnen een album aanmaken op onze fotopagina. Per lid/gezin is één album van maximaal 250 foto's beschikbaar. Deze handleiding bestaat

Nadere informatie

Gebruikershandleiding -ICT BEHEERDER-

Gebruikershandleiding -ICT BEHEERDER- Gebruikershandleiding -ICT BEHEERDER- Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 2. Naar de beheeromgeving... 4 3. Technische vereisten... 4 4. Startscherm... 5 4.1 Controleer software... 5 4.2 Help... 5 5. Startpagina...

Nadere informatie

Installatie van een update Versie 10

Installatie van een update Versie 10 Installatie van een update Versie 10 Inhoudsopgave 1 INLEIDING 4 2 NOTEER BELANGRIJKE GEGEVENS 5 3 MAAK EEN BACKUP 6 4 DOWNLOAD HET INSTALLATIEPROGRAMMA 7 5 INSTALLEER DE NIEUWE UPDATE OP ÉÉN WERKSTATION

Nadere informatie

Handleiding SNEL STARTEN MET SOFTWARE PLUSPUNT DIGITAAL voor de ict-coördinator en groepsleerkracht

Handleiding SNEL STARTEN MET SOFTWARE PLUSPUNT DIGITAAL voor de ict-coördinator en groepsleerkracht Handleiding SNEL STARTEN MET SOFTWARE PLUSPUNT DIGITAAL voor de ict-coördinator en groepsleerkracht 1.1 Uw schooladministratie en Basispoort actueel Om leerkrachten en leerlingen te kunnen laten inloggen

Nadere informatie

Handleiding Certificaat RDW

Handleiding Certificaat RDW Handleiding Certificaat RDW Versie: 9.0 Versiedatum: 13 maart 2014 Beheerder: RDW Veendam - R&I-OP-E&T 3 B 0921m Wijzigingen ten opzichte van de vorige versie: - url vermelding naar bestandsuitwisseling

Nadere informatie

Handleiding Uw gegevens

Handleiding Uw gegevens opgericht 1 augustus 1932 Handleiding Uw gegevens Gemaakt door : Marcel van Vuuren Gemaakt op : vrijdag 24 juli 2015 Versie : 25052008_v1.0 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Aanmelden... 4 Aanmelden via de

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1. Dossiers 2.2. Processen 2.2.1. Tekst toevoegen 2.2.2. Bijlagen

Nadere informatie

Handleiding ABZ Digitaal Paspoort

Handleiding ABZ Digitaal Paspoort Handleiding ABZ Digitaal Paspoort ABZ 2012 Op alle door ABZ Nederland bv verleende diensten en door ABZ Nederland bv geleverde producten zijn de algemene voorwaarden van ABZ van toepassing. U kunt deze

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR TOEGANGSBEHEER

HANDLEIDING VOOR TOEGANGSBEHEER HANDLEIDING VOOR TOEGANGSBEHEER Inhoudsopgave Introductie Toegangsbeheer Afschermen van een specifieke polis Activeren toegangsbeheer Uw toegang Toegang voor uw medewerkers Medewerkers beheren INTRODUCTIE

Nadere informatie

Indien u hierover vragen hebt kunt u altijd terecht bij de TSO coördinator of ICT coördinator van de school.

Indien u hierover vragen hebt kunt u altijd terecht bij de TSO coördinator of ICT coördinator van de school. Beste ouders/verzorgers, TSO Aloysius gaat voor de administratie gebruik maken van een online registratie systeem. In deze handleiding geven wij d.m.v. van schermafdrukken aan welke stappen u als ouder

Nadere informatie

Legal Eagle Update Handleiding versie 2.14 juni 2008

Legal Eagle Update Handleiding versie 2.14 juni 2008 DIT DOCUMENT IS ALLEEN VAN TOEPASSING VANAF LEGAL EAGLE VERSIE 2.13. INDIEN DIT NIET HET GEVAL IS DIENT ER EERST EEN UPDATE UITGEVOERD TE WORDEN!!! Voordat u begint...2 Update downloaden...2 Update installeren...5

Nadere informatie

Handleiding Mooy Logistics Servicedesk

Handleiding Mooy Logistics Servicedesk Handleiding Mooy Logistics Servicedesk Handleiding Mooy Logistics Servicedesk... 1 1. Inloggen... 2 2. Zoeken naar documenten.... 3 3. Downloaden van alle documenten op factuurnummer.... 5 4. Order regels

Nadere informatie

UNIDIS KLANTENDAG 2013 UW ADMINISTRATIE SEPA PROOF TRAINING

UNIDIS KLANTENDAG 2013 UW ADMINISTRATIE SEPA PROOF TRAINING Pagina 1 van 35 UNIDIS KLANTENDAG 2013 UW ADMINISTRATIE SEPA PROOF TRAINING Pagina 2 van 35 1. SEPA CHECK Ga naar http://www.unidis.nl/ en klik op doe de SEPA check. Zie onderstaande screenshot. U komt

Nadere informatie

Aan de slag. met. AaBeeCee

Aan de slag. met. AaBeeCee Aan de slag met AaBeeCee 2 Voordat er met leerlingen gestart kan worden moeten er enkele voorbereidingen getroffen worden. Deze kunnen bij voorkeur door bijvoorbeeld de ict-cöordinator en/of een systeembeheerder

Nadere informatie

Windows Live Mail Windows 8

Windows Live Mail Windows 8 Windows Live Mail Windows 8 Dit programma kan alleen onder MS Windows worden geïnstalleerd en is één van de betere programma's om mee te E-mailen op een Windows computer Windows Live Mail is een prima

Nadere informatie

Handleiding Gebruikersbeheer ROB-Net

Handleiding Gebruikersbeheer ROB-Net Beste ROB-Net gebruiker, Eerder hebben wij u geïnformeerd over het nieuwe eigen inlogportaal van ROB-Net, te vinden op https://login.rob-net.nl. Dit inlogportaal is voor de gebruikers van ROB-Net gratis.

Nadere informatie

Handleiding Groenhuysenpas

Handleiding Groenhuysenpas Handleiding Groenhuysenpas Inhoudsopgave Manieren van Opwaarden 1 e keer... 2 Optie 1: Met Pinpas bij de kassa... 2 Optie 2: Via het internet... 2 Stap 1: De website... 2 Stap 2: Registratie... 3 Stap

Nadere informatie

Gebruikershandleiding -ICT BEHEERDER-

Gebruikershandleiding -ICT BEHEERDER- Gebruikershandleiding -ICT BEHEERDER- Inhoudsopgave 1. LET OP... 3 2. Inloggen... 4 3. Naar de beheeromgeving... 5 3.1 Tabbladen en menubalk... 5 4. School... 6 5. Licenties... 7 6. Groepen... 7 6.1 Licenties

Nadere informatie

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement Stap 1 Aanmaken webaccount Ga naar http://www.bibliotheek.nl/ebooks en klik op Aanmaken webaccount Het onderstaande scherm verschijnt: Vul

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 'Welkom bij de handleiding van de CrisisConnect app' 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1 Dossiers

Nadere informatie

Downloaden & installeren. BankingTools Cashflow v5.1

Downloaden & installeren. BankingTools Cashflow v5.1 Downloaden & installeren BankingTools Cashflow v5.1 Bespaar geld en spaar het milieu! Lees de handleiding vanaf uw beeldscherm. Wilt u toch de handleiding afdrukken? Kiest u dan voor de speciale optie

Nadere informatie

Aanmelden voor IEP Eindtoets 2019 via de IEP-portal Inschrijven van de leerlingen (importeren van de leerlinggegevens)

Aanmelden voor IEP Eindtoets 2019 via de IEP-portal Inschrijven van de leerlingen (importeren van de leerlinggegevens) Aanmelden IEP Eindtoets 2019 -Stappenplan- Welkom bij de IEP! De aanmelding van de IEP Eindtoets verloopt via het IEP-portal. De aanmelding bestaat uit twee fases: Fase 1 Fase 2 Aanmelden voor IEP Eindtoets

Nadere informatie

Handleiding invoeren webforms Landelijke Heelkunde Complicatie Registratie

Handleiding invoeren webforms Landelijke Heelkunde Complicatie Registratie Handleiding invoeren webforms Landelijke Heelkunde Complicatie Registratie 1 Internet explorer 1. Systeemeisen Om via het webbased formulier te kunnen registreren dient u te beschikken over een webbrowser.

Nadere informatie

Docentenhandleiding. Type-Basic Praktijk

Docentenhandleiding. Type-Basic Praktijk Docentenhandleiding Type-Basic Praktijk 2007 Instruct, Postbus 38, 2410 AA Bodegraven Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand,

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inhoudsopgave. Legal Insolve Update handleiding 1. Licentiebestand... vernieuwen 2008 KSU

Inhoudsopgave. Inhoudsopgave. Legal Insolve Update handleiding 1. Licentiebestand... vernieuwen 2008 KSU Inhoudsopgave I Inhoudsopgave Legal Insolve Update handleiding 1 Voordat u begint... 1 Update downloaden... 1 Update installeren... 3 Update herstellen... 5 Licentiebestand... vernieuwen 7 Licentie activeren...

Nadere informatie

Handleiding. Serviceportal. Versie 1.3 Datum 07-10-14

Handleiding. Serviceportal. Versie 1.3 Datum 07-10-14 Handleiding Serviceportal Versie 1.3 Datum 07-10-14 Inhoud 1 Inloggen... 3 2 Transportdocumenten... 4 2.1 Zoeken naar documenten... 4 2.2 Downloaden van alle documenten op factuurnummer... 6 2.3 Order

Nadere informatie

Handleiding Installatie en Gebruik Privacy -en Verzend Module Netwerk Acute Zorg Zwolle

Handleiding Installatie en Gebruik Privacy -en Verzend Module Netwerk Acute Zorg Zwolle Handleiding Installatie en Gebruik Privacy -en Verzend Module Netwerk Acute Zorg Zwolle Uitgebracht door: ZorgTTP Referentie: 20150408 Handleiding Installatie en gebruik PVM Netwerk Acute Zorg Zwolle.docx

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014 Handleiding Opslag Online voor Windows Phone 8 Versie augustus 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Downloaden van KPN Opslag Online QR Code 4 2.2 Downloaden van KPN

Nadere informatie

Handleiding NZa-portaal. voor zorgaanbieders

Handleiding NZa-portaal. voor zorgaanbieders Handleiding NZa-portaal voor zorgaanbieders Versie 1, 30 maart 2011 Inhoud 1. Starten 3 2. Algemene zorgaanbiederspagina 5 3. Download NZa-bestanden 6 4. Individuele zorgaanbiederspagina 7 5. Downloaden

Nadere informatie

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Versie : 2012.1.0.1 Inhoudsopgave 1 Systeemvereisten... 2 2 Pincode... 2 3 Licentie... 2 4 Installatie... 2 5 Eerste gebruik... 4 Titel Pagina 1 van 6 23-1-2012

Nadere informatie

Snelstart Gids. KBP aangiftesoftware online

Snelstart Gids. KBP aangiftesoftware online KBP aangiftesoftware online Snelstart Gids KBP aangiftesoftware online Wolters Kluwer Staverenstraat 15 Postbus 23 7400 GA Deventer telefoon helpdesk: (0570) 67 35 96 e-mail: kbp-nl@wolterskluwer.com website:

Nadere informatie

Handleiding Self Service Wachtwoord Reset. 180 Dagen

Handleiding Self Service Wachtwoord Reset. 180 Dagen Handleiding Self Service Wachtwoord Reset Wachtwoord veranderen of vergeten Indien je het wachtwoord, behorend bij je account van Landstede groep vergeten bent, kun je een nieuwe genereren. Let op! Hieronder

Nadere informatie

Handmatige invoer NHR datasets 2018 Pacemaker- en ICD registratie. Definitief / 16 augustus 2018 / versie

Handmatige invoer NHR datasets 2018 Pacemaker- en ICD registratie. Definitief / 16 augustus 2018 / versie Handmatige invoer NHR datasets 2018 Pacemaker- en ICD registratie Definitief / 16 augustus 2018 / versie 2018.0.3 Versie: 2018.0.3 Datum: 16 augustus 2018 Voor informatie neem contact op met: Nederlandse

Nadere informatie

Standaard Asta Powerproject Client Versie 12 Installatiedocument v1

Standaard Asta Powerproject Client Versie 12 Installatiedocument v1 Standaard Asta Powerproject Client Versie 12 Installatiedocument v1 4 september 2012 Voor vragen of problemen kunt u contact opnemen via telefoonnummer 030-2729976. Of e-mail naar support@powerproject.nl.

Nadere informatie

SMARTSCHOOL VOOR OUDERS Leidraad

SMARTSCHOOL VOOR OUDERS Leidraad SMARTSCHOOL VOOR OUDERS Leidraad Inhoudstafel A. Aanmelden 2 B. Profiel en wachtwoord aanpassen 3 C. Smartschool via e-mail 4 D. Startpagina 5 E. Berichten lezen, opmaken, verzenden 6 F. Lessenrooster

Nadere informatie

Back-up Online van KPN Handleiding Mac OS X 10.6 en hoger. Mac OS X Client built 2013 13.0.0.13196

Back-up Online van KPN Handleiding Mac OS X 10.6 en hoger. Mac OS X Client built 2013 13.0.0.13196 Back-up Online van KPN Handleiding Mac OS X 10.6 en hoger Mac OS X Client built 2013 13.0.0.13196 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Systeemeisen... 3 2 Installatie... 4 3 Back-up Online configureren...

Nadere informatie

STAPPENPLAN UNIT4 MULTIVERS PERSONEEL & SALARIS

STAPPENPLAN UNIT4 MULTIVERS PERSONEEL & SALARIS Over op IBAN STAPPENPLAN UNIT4 MULTIVERS PERSONEEL & SALARIS a white paper by UNIT4 2013 Inhoud Inleiding 3 1. Tijdelijke licentiecode Import aanvragen 4 2. Tijdelijke licentiecode activeren 5 3. Exporteren

Nadere informatie

PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW

PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW HANDLEIDING In het kort Deze handleiding helpt u om stapsgewijs uw partijopgave te doen. Mochten er nog vragen zijn naar aanleiding van deze handleiding, dan kunt u altijd telefonisch

Nadere informatie

Handleiding Adobe Creative Cloud

Handleiding Adobe Creative Cloud Handleiding Adobe Creative Cloud Deze stappen kun je alleen volgen nadat je een inwisselingscode ontvangen hebt voor Adobe Creative Cloud. Deze code ziet er als volgt uit: 34XH-RFN4-MI2Y-I7PO-6496-IE7N

Nadere informatie

WERKEN MET ELEKTRONISCHE POST

WERKEN MET ELEKTRONISCHE POST WERKEN MET ELEKTRONISCHE POST Naam Nr Klas Datum Met E-mail of elektronische post kan je berichten verzenden naar en ontvangen van andere computersystemen die aangesloten zijn op het Internet. De berichten

Nadere informatie

Coach. De docentomgeving bij Praktijkschool à la Carte. Handleiding voor docenten

Coach. De docentomgeving bij Praktijkschool à la Carte. Handleiding voor docenten Coach De docentomgeving bij Praktijkschool à la Carte Handleiding voor docenten Inhoudsopgave Inleiding...3 1. Aanmelden bij coach...4 1.1 Start...4 1.2 Licentie activeren voor docenten...4 1.3 Licentie

Nadere informatie

Handleiding Standalone-installatie NIEUWE DIAS-VERSIES OP WINDOWS PC

Handleiding Standalone-installatie NIEUWE DIAS-VERSIES OP WINDOWS PC Handleiding Standalone-installatie NIEUWE DIAS-VERSIES OP WINDOWS PC Oktober 2015 Hoofdstuk 1, Standalone-installatie nieuwe Dias versie op Windows PC Inhoud 1 Standalone-installatie nieuwe Dias versie

Nadere informatie

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows versies vanaf Windows Vista

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows versies vanaf Windows Vista BRON Voor Windows versies vanaf Windows Vista DUO 137a/Versie 0.6 26 juni 2014 Inhoud 1. INLEIDING 3 2. VOORBEREIDING 4 3. DOWNLOADEN VAN HET BEVEILIGINGSCERTIFICAAT 5 3.1 TOEVOEGEN WEBSITE IB-GROEP.NL

Nadere informatie

Gebruikers en groepen

Gebruikers en groepen Gebruikers en groepen Deze handleiding beschrijft de functionaliteit gebruikers en groepen. U vindt deze functionaliteit in het SchoolWapps dashboard onder de menuoptie Algemeen. Met de module gebruikers

Nadere informatie

Sony Reader installeren en gebruiken voor Windows

Sony Reader installeren en gebruiken voor Windows Sony Reader installeren en gebruiken voor Windows Om e-books te kunnen lezen op je Sony e-reader Versie juli 2017 Je wilt graag e-books lenen van de online Bibliotheek en deze lezen op je Sony e-reader?

Nadere informatie

Korte handleiding O365=Office 365

Korte handleiding O365=Office 365 Korte handleiding O365=Office 365 Inhoud 1. Inloggen... 2 2. Openingscherm... 3 3. Outlook... 4 4. Onedrive... 5 Document uploaden (4c)... 6 Nieuw document (4d)... 6 Document bewerken i. Word Online (4f)...

Nadere informatie

Klik op de tegel Leerwinstplan. Klik op de tegel Leerlingprofiel. Selecteer links bovenin een leerling en domein uit de lijst

Klik op de tegel Leerwinstplan. Klik op de tegel Leerlingprofiel. Selecteer links bovenin een leerling en domein uit de lijst Leerlingprofiel - Pedagogisch en didactisch handelen invoeren Klik op de tegel Leerlingprofiel Selecteer links bovenin een leerling en domein uit de lijst Klik bij Pedagogisch en didactisch handelen op

Nadere informatie

Vervanging BAPI-certificaten

Vervanging BAPI-certificaten Vervanging BAPI-certificaten Inhoudsopgave Deel I: Registratie bij KPN en aanvraag BAPI-certificaten...1 Deel II: Vervangen CA-certificaten en BelastingdienstE certificaat...5 1. Vervangen CA-certificaten...5

Nadere informatie

Wegwijs in de wereld van internet

Wegwijs in de wereld van internet Wegwijs in de wereld van internet Werkbladen les 5 voor Windows Vista (Windows Mail) Hannie van Osnabrugge Vijfde, herziene druk bussum 2010 Deze werkbladen horen bij Wegwijs in de wereld van internet

Nadere informatie

Handleiding Certificaat RDW

Handleiding Certificaat RDW Handleiding Certificaat RDW Versie: 11.0 Versiedatum: 27 juli 2015 Beheerder: RDW Veendam - R&I-OP-E&T 3 B 0921p Wijzigingen ten opzichte van de vorige versie: - Gehele document herzien; - Afbeeldingen

Nadere informatie

Contict Drive Versie 3.0 Laatst herzien: juni 2016

Contict Drive Versie 3.0 Laatst herzien: juni 2016 Contict Drive Versie 3.0 Laatst herzien: juni 2016 Inhoudsopgave 1. Welkom bij Contict Drive!... 2 2. Aan de slag met Contict Drive... 3 2.1 Registreren... 3 2.2 Een Vault aanmaken... 4 2.3 Contict Drive

Nadere informatie

Gebruikshandleiding. Downloadsite van de Rabo OmniKassa

Gebruikshandleiding. Downloadsite van de Rabo OmniKassa Gebruikshandleiding Downloadsite van de Rabo OmniKassa Inhoud 1. INLEIDING... 3 2. TOEGANGSBEHEER... 4 2.1 INLOGPAGINA... 4 2.2 WIJZIGEN WACHTWOORD BIJ EERSTE MAAL INLOGGEN... 5 2.3 WACHTWOORD VERGETEN

Nadere informatie

Handleiding administrator

Handleiding administrator Handleiding administrator september 2016 Handleiding Administrator Als administrator van uw bedrijf, kunt u in de Administrator omgeving de accounts van uw kantoor beheren en rapporten uitdraaien. U vindt

Nadere informatie

Handleiding ticketkoper Antigone Cloud Editie Jeugddienst Ninove

Handleiding ticketkoper Antigone Cloud Editie Jeugddienst Ninove Handleiding ticketkoper Antigone Cloud Editie Jeugddienst Ninove 1. Handleiding voor de ticketkoper Beste ticketkoper, Bedankt dat je kiest voor jeugddienst Ninove. Deze handleiding helpt je verder in

Nadere informatie

Werkinstructie Cryptshare voor Externe gebruikers Veilig bestanden uitwisselen met de Gemeente Assen

Werkinstructie Cryptshare voor Externe gebruikers Veilig bestanden uitwisselen met de Gemeente Assen Werkinstructie Cryptshare voor Externe gebruikers Veilig bestanden uitwisselen met de Gemeente Assen Het is mogelijk om via een beveiligde route bestanden en berichten uit te wisselen met de Gemeente Assen.

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Scan+ Introductie Met Scan+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

Installatie. Klik vervolgens op OK om verder te gaan met de installatie. Om verder te gaan met de installatie kunt op op Volgende klikken.

Installatie. Klik vervolgens op OK om verder te gaan met de installatie. Om verder te gaan met de installatie kunt op op Volgende klikken. Installatie De client software van Backup+ kan worden gedownload op de Internet Limburg website. Kijk hiervoor op http://www.ilimburg.nl/downloads. Na het downloaden en openen van het backup+.exe bestand

Nadere informatie

Handleiding importeren HDN-browsercertificaat

Handleiding importeren HDN-browsercertificaat Handleiding importeren HDN-browsercertificaat Om toegang te krijgen tot de Skydoo webapplicatie, dien je het HDN-certificaat als browsercertificaat te importeren. Hiervoor voer je de volgende stappen uit:

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING BV Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de bestandsstructuur van uw

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Vanuit KraamZorgCompleet is het voortaan mogelijk om via ZorgMail beveiligd te communiceren met andere partijen in de zorg, mits zij ook zijn aangesloten bij

Nadere informatie

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen OFFICE 365 Start Handleiding Leerlingen Meer info: Naast deze handleiding is er zeer veel informatie reeds voorhanden op het internet of door op het vraagteken te klikken in de Office 365 omgeving. Ook

Nadere informatie

Handleiding Mijn LVSC & websiteprofiel

Handleiding Mijn LVSC & websiteprofiel Handleiding Mijn LVSC & websiteprofiel Inhoud (Klik op ctrl + titel inhoud om snel door de handleiding te gaan) Hoofdstuk 1: Inloggen... 2 Hoofdstuk 2: Voor de eerste keer inloggen als LVSC-lid óf wachtwoord

Nadere informatie

Gebruikers- handleiding Porta

Gebruikers- handleiding Porta Gebruikers- handleiding Porta Inleiding Met de applicatie Porta op ons extranet kunnen gegevensbestanden tussen het CAK en ketenpartners uitgewisseld worden. In deze handleiding is beschreven hoe u dit

Nadere informatie

Handleiding De Sociale Monitor

Handleiding De Sociale Monitor Handleiding De Sociale Monitor Inhoudsopgave Gebruikershandleiding: De Sociale Monitor 2 Bestaande rapportages 7 Een nieuw rapportage aanmaken 9 Het menu 10 Handleiding lokaal beheerders: De Sociale Monitor

Nadere informatie

PRODUCTINFORMATIE Handleiding Burgerschouw app 2017

PRODUCTINFORMATIE Handleiding Burgerschouw app 2017 Handleiding Burgerschouw app 2017 1.1 De Burgerschouw App voor de burger. 1.1.1 De app toevoegen aan uw tablet Ga naar uw App Store, Google Play of Windows Phone Store en zoek op Burgerschouw. U ziet het

Nadere informatie

OneDrive instellen op je PC

OneDrive instellen op je PC OneDrive instellen op je PC Stap 1. Zorg dat je OneDrive hebt geactiveerd (zie handleiding Office 365 instellen voor leerlingen). Stap 2. Start Internet Explorer en ga naar http://bit.ly/onedrivevoorbedrijven

Nadere informatie

Activeringshandleiding

Activeringshandleiding Activeringshandleiding Widgit producten activeringswizard Met de Widgit producten activeringswizard kunt u de licenties van de Widgit producten activeren en beheren. Hieronder vindt u de producten die

Nadere informatie

Handleiding gebruik VMware Horizon Client

Handleiding gebruik VMware Horizon Client Handleiding gebruik VMware Horizon Client Wat lees je waar? Aanmelden op de PC... 3 Inrichten van de Digitale Werkplek... 4 Applicaties opstarten... 7 Internet via de Digitale Werkplek... 8 Thuiswerken...

Nadere informatie