aldus succesafvallers Coriene, Margriet, Evelien, Benny en Rina!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "aldus succesafvallers Coriene, Margriet, Evelien, Benny en Rina!"

Transcriptie

1 Blijvend afvallen? 5 manieren waarmee blijvend gewichtsverlies wel lukt, aldus succesafvallers Coriene, Margriet, Evelien, Benny en Rina!

2 Blijvend afvallen? 5 manieren van succes afvallers! Vijf succesvolle afvallers delen graag hun succesverhaal. Het zijn mensen die de afgelopen jaren het besluit hebben genomen om gezonder te gaan leven en flink af te vallen. Dit besluit is niet zo bijzonder. Veel mensen willen blijvend 10, 20 of 30 kilo eraf. Jij wellicht ook? In dit e-book komen 5 top-afvallers aan het woord: Margriet, Benny, Rina, Evelien en Coriene Inderdaad top-afvallers. Weliswaar gewone mensen, net als jij en ik, met een drukke baan, een gezin, soms met jonge kinderen. Gewone mensen met een bijzondere prestatie. Hoe is het hen gelukt is om blijvend gewicht te verliezen? Wat is hun geheim? Deze top-afvallers delen hun ervaringen en tips graag met jou. De afgelopen jaren hebben zij hun aanpak en strategie natuurlijk al veel gedeeld via collega s, familie en vrienden. 10, 20 of 30 kilo blijvend afvallen, ja dat valt op. Dat leidt tot bewonderende vragen! Deze top-afvallers delen nu hun aanpak en tips met jou. Waarom? -Omdat zij blij zijn met hun nieuwe gezonde leven. -Omdat ze verbaasd zijn dat het hen gelukt is om blijvend gewicht te verliezen. -Omdat het hen eigenlijk mee is gevallen het gewicht laag te houden. -Omdat ze zoveel meer energie hebben. -Omdat ze dit jou ook gunnen. -Omdat ze denken: als wij dit kunnen, dan kun jij dit ook! Ik voel mij heel gezegend met de bijdrage van deze vijf oud-cliënten. Blij dat zij een inspiratie voor jou willen zijn. Na de succesverhalen noem ik ook vijf redenen waarom blijvend afvallen niet lukt! Lees deze ook. Wellicht herken je daarin je eigen pogingen. Het ligt niet aan je doorzettingsvermogen, wilskracht of intelligentie dat blijvend afvallen nog niet gelukt is. Het lag aan een verkeerde strategie. Lees eerst hoe top-afvallers Margriet, Benny, Rina, Evelien en Coriene het gelukt is blijvend van de kilo s af te komen.

3 1. Verander stap voor stap je gewoonten `` Margriet: ik heb geen dieet gevolgd. Wel ben ik 22 kilo kwijtgeraakt in ruim een jaar! Ik ben mijn voeding gaan veranderen. Wat doe ik nu anders? - Ik kook nu vaker met verse groente en we halen minder vaak eten. - Ik heb een nieuwe Tefalpan gekocht, zodat we snel groente en kip kunnen wokken. Rijst erbij klaar! - Ik bedenk van te voren of ik op een verjaardag een gebakje neem of losse hapjes. - Bij een BBQ maak ik van te voren een plan over het aantal stukjes vlees etc. Eén ding staat vast, geen mayonaise meer. Qua beweging: - Ik ga vaker op de fiets naar het werk. - Ha, hiervoor heb ik fietstassen en een regenpak gekocht! - Ik kies zoveel mogelijk beweegactiviteiten uit tijdens mijn werk. - 2x per week naar de sportschool is nu een vaste gewoonte. Qua volhouden: -ik vond 1,5 kilo eraf per maand echt weinig. Om de 4 tot 6 weken sprak ik Fenna. Na een half jaar bleek ik toch 10 kilo kwijt te zijn. Inmiddels is er 22 kilo af. Dankzij rustig doorzetten en volhouden. 2. Knop om en volhouden, vooral het sporten knop om Sportief Afvallen bij zelf gewoon Benny Muskee: ik ben in een jaar tijd 20 kilo afgevallen en dat gewicht is er, nu na 2 jaar, nog steeds af. Ik heb echt de knop om kunnen zetten. Ik ben gestart met 3 maanden Sportief Afvallen bij Sportique in Bovensmilde. Daarna ben ik doorgegaan. Nou ja gewoon. Mijn tips: -echt iedere dag sporten of bewegen! -dat kost tijd, dus ik heb besloten vrijwel geen overwerk meer te doen. -ik heb mijn zittende vrijwilligerswerk na 3 jaar gestopt. Tijd voor mij! -op zondag een uurtje mountainbiken rond Dan zit je om met je gezin aan de koffie! -uit eten? Prima, maar dan wel op de fiets naar het restaurant. -volhouden, ook al vinden je gezin en je familie dat je overdrijft! -geen vetbommen meer. Volgens Fenna zijn de blokjes kaas avondvetbommen.

4 3. Meedoen met een groepsprogramma stimuleert enorm! af Rina: ik heb in 2012 meegedaan met het 10kilolichter programma. In een half jaar tijd ben ik inderdaad 10 kilo afgevallen. Dat is heel rustig en geleidelijk gegaan. Hoe het mij gelukt is: -stimulans en controle van de groep heeft mij geholpen! Ja, ik wil niet afgaan, dus een groep werkt! -ik heb in dat ½ jaar geleerd om grenzen te stellen en beter voor mijzelf te zorgen. -door meer tijd voor mijzelf te nemen heb ik veel meer rust gekregen. -de rust was blijkbaar een voorwaarde om het emotie-eten onder controle te krijgen. Dat is gelukt. -ik heb het hardlopen weer opgepakt en ben daar mee doorgegaan. -samen met m n dochter heb ik de Colorrun gelopen! Geweldig! -de groep heeft geholpen. En ik bedenk dat ik nu al een jaar op gewicht ben, ik kan het dus ook zelf! 4. Het emotie-eten onder controle krijgen Evelien Wolters-Kerkhof: ik ben in ruim een jaar tijd 30 kilo afgevallen en dat gewicht is er al 3 jaar af. Het is nu wel spannend! Ik kom aan door mijn zwangerschap! Ben heel benieuwd hoe ik er over een jaar voor sta! Wat bij mij heeft gewerkt: -ik heb het emotie-eten onder controle gekregen. Het snoepen als ik me onrustig voelde of verveelde. -geen snoepbuien meer, dat scheelt enorm in de calorieën -ik ben me veel bewuster geworden van m n eetgewoonten. Dat heeft veel rust gegeven. -ik ben gaan zwemmen met een andere deelnemer van 10kilolichter en dat doen we nog steeds! -de Alles of Niets strategie volg ik niet meer. Als perfectionist had ik zeker die neiging. Nu denk ik na een slechte dag: ach morgen ga ik weer rustig verder! Ook dat geeft veel rust en vertrouwen. 5. Sporten combineren met gezonder eten Coriene: ik ben inmiddels 16 kilo kwijt en daar heb ik ongeveer 2 jaar over gedaan. Mijn gewicht daalt nog steeds. Mijn aanpak: -ik heb 3 maanden meegedaan met Sportief Afvallen van Sportique: een sport-oppepper! -ik sport nog steeds bij Sportique. -ik ben vaak gaan hardlopen, oa met mijn zoontje van toen 6 ernaast op de fiets of op zijn skates -bij een vervelende voet blessure en ben ik gaan fietsen. -het snoepen en snaaien heb ik heel goed kunnen minderen. Vond het heel spannend om zo nu en dan weer een wijntje of toastje te nemen. Dat blijkt nu prima te kunnen!

5 5 redenen waarom het afvallen op lange termijn helaas niet lukt 1. Je volgt een erg streng dieet Je wilt graag heel snel afvallen. Daarom volg je een streng dieet van ca kcal. Een vrouw heeft gemiddeld ca kcal per dag; een man ca kcal. Als je dus een dieet volgt van ca kcal, dan val je zeker af. Het betekent echter honger lijden! Vooral als je meer gaat bewegen en sporten. Een dieet van 1000 kcal is dan vrijwel niet vol te houden. Duizeligheid, slap voelen, dat overkomt vele fanatieke lijners. De kans is groot dat je een streng dieet na 2 weken of 2 maanden zat bent. 2. Je hebt te hoge verwachtingen: je wilt minstens 4 kilo per maand kwijt Al mijn cliënten willen snel gewicht kwijt. Logisch! Heb je eindelijk de moed verzameld om te beginnen, dan wil je ook goed aan de slag. Met snel resultaat. Veel van mijn cliënten zijn echte ervaringsdeskundigen als het gaat om lijnen. En helaas hebben zij ook veel ervaring met jo-jo-en. Zij weten dus dat het zinvol is om langzaam maar gestaag af te vallen. Tja. Maar het zou toch fijn zijn als de eerste 5 kilo er even snel af zouden gaan. Dat stimuleert zo lekker. Als je na een maand slechts 1,5 kilo kwijt bent, dan kan dit een enorme teleurstelling zijn en dus een reden om te stoppen met je gezonde gewoonten. Jammer! Reken maar uit hoeveel je afvalt in een jaar als je per maand 1,5 kilo kwijt raakt. Niet verkeerd toch?! 3. Je volgt een dieet met courgette omeletten als ontbijt en tonijnsalade als lunch Tja, de foto s van de recepten zien er heel aantrekkelijk uit. s Ochtends courgette omelet maken terwijl je brood smeert voor je kinderen. Tonijnsalade mee naar je werk in plaats van boterhammen met ham en kaas. Lekker en zeker gezond. Hoe lang houdt je het vol? Als je nieuwe eten te veel afwijkt van je normale patroon, dan is de kans groot dat je voortijdig stopt met je dieet. Zeker als je dagelijks twee keer gaat koken: magere bijzondere gerechten voor jezelf en de Hollandse pot voor de rest van het gezin. 4. Je gaat voor Alles of Niets Deze keer ga je ervoor! Iedere week 4 x naar de sportschool en 3 x wandelen. Geen enkel koekje, geen chips, geen chocola en zeker geen alcohol! Go, go, go! Je gaat voor Alles. Als je na 1 maand toch een keer de sportschool overslaat, en nog een keer, dan lijkt Alles verloren. Zeker als je ook nog een wijntje neemt. Laat maar. Weer niet gelukt. We stoppen ermee. Even bijkomen op de bank. Nu even Niets. Koekje erbij. Vooruit, nog een paar. t Maakt nu toch niet meer uit. Daarna baal je van jezelf. Je voelt je schuldig en gaat het weer streng aanpakken! Hop, hop, aan de slag! En nu serie

6 Deze vicieuze cirkel een bekend en gevreesd fenomeen. Het lijkt een perpetuum mobile, een zichzelf in stand houdend systeem bestaande uit enthousiast en streng lijnen, een keer de fout ingaan, direct doorslaan met snoepen en snaaien, je schuldig voelen, de brui er aan geven, nog meer eten, flink aankomen en weer streng lijnen. Mensen met een Alles of Niets mentaliteit komen snel in deze vicieuze cirkel terecht. 5. Je lichaam gaat steeds zuiniger verbranden bij iedere lijnpoging Iedere keer dat je een lijnpoging doet gaat je ruststofwisseling omlaag. Je lichaam past zich aan. Je lichaam krijgt te weinig kcal binnen en gaat automatisch zuiniger verbranden. De motor wordt als het ware zuiniger afgesteld. Als je na je strenge dieet weer normaal gaat eten, dan vliegen de kilo s er zo weer aan. Het bekende jo-jo-en! En vooruit, nog een 6 e reden 6. Je kiest voor discipline op korte termijn i.p.v. verandering op lange termijn Op wilskracht en discipline houd je het vol. Even een maand streng zijn. Even doorzetten. Geen gebak of hapjes op verjaardagen. Zero - alcohol. Of zelfs een maand zonder koolhydraten! Dus geen boterhammen met kaas, geen aardappelen, rijst en pasta. De BBQ s slaan we even over. Zucht. Voor veel mensen betekent dit te veel ontzeggingen. Je voelt steeds dat je dingen niet mag. Er is steeds een gevoel van tekort. Daar word je op de langere duur chagrijnig van! Herkenbaar? Wil jij ook afvallen zonder weer aan te komen? Wil je stoppen met jo-jo-en? Dan begeleid ik je graag! Zie Je kunt kiezen uit: -10 kilolichter groepsprogramma van 6 maanden (start in januari, april en september) -Sportief Afvallen 3 maanden bij Sportique in Bovensmilde (start in januari, april en september) -Workshops Emotie-eten de baas en Mindful chocola eten -Individuele begeleiding, ook via Skype Meld je aan voor de nieuwsbrief via en je ontvangt meer tips van experts!

Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in

Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in LINDA AMMERLAAN KINDERVOEDINGSCOACH Inleiding Wie ben ik? Als moeder van 2 kinderen weet ik hoe lastig het is om in deze tijd je kinderen gezond te laten opgroeien.

Nadere informatie

INHOUD. Voorwoord 7. Hoofdstuk 1 De filosofie van BodieBoost 11. Hoofdstuk 2 Voor wie is BodieBoost? 13

INHOUD. Voorwoord 7. Hoofdstuk 1 De filosofie van BodieBoost 11. Hoofdstuk 2 Voor wie is BodieBoost? 13 INHOUD Voorwoord 7 Hoofdstuk 1 De filosofie van BodieBoost 11 Hoofdstuk 2 Voor wie is BodieBoost? 13 Hoofdstuk 3 De BodieBoost afslankmethode 17 Korte uitleg over de BodieBoost-afslankmethode 17 De basisprincipes

Nadere informatie

Zonder dieet lekkerder in je vel!

Zonder dieet lekkerder in je vel! Zonder dieet lekkerder in je vel! Vijf vragen en vijf stappen om te ontdekken hoe je jouw eetpatroon kunt veranderen en succesvol kunt afvallen. Overgewicht neemt ernstige vormen aan, veel volwassenen

Nadere informatie

Emotie-eten de baas. Versie

Emotie-eten de baas. Versie Emotie-eten de baas Versie 2017 www.fuego.nl Emotie-eten de baas, dat lukt jou ook! Sandra, 36 jaar 'Dit pakket is een cadeautje voor jezelf als je worstelt met emotie-eten!' Heb jij de neiging om naar

Nadere informatie

5 Gouden tips die je kind helpen de verleiding van chips en snoepgoed te weerstaan

5 Gouden tips die je kind helpen de verleiding van chips en snoepgoed te weerstaan 5 Gouden tips die je kind helpen de verleiding van chips en snoepgoed te weerstaan LINDA AMMERLAAN VOEDINGS- EN LEEFSTIJLCOACH VOOR HET HELE GEZIN Inleiding Wie ben ik? Als moeder van 2 kinderen weet ik

Nadere informatie

Online Basistraining Eten naar Behoefte. ande schriftelijke toestemming van de auteur

Online Basistraining Eten naar Behoefte. ande schriftelijke toestemming van de auteur Online Basistraining Eten naar Behoefte ande schriftelijke toestemming van de auteur Waanzin is altijd hetzelfde blijven doen en toch een ander resultaat verwachten. ( Einstein) Inhoudsopgave Inhoudsopgave

Nadere informatie

Liefde in plaats van chocola

Liefde in plaats van chocola Liefde in plaats van chocola Stoppen met Emotie-eten dat lukt jou ook! Zal ik dit wel of niet eten? Heb ik wel genoeg koekjes in huis? Ik baal van mijn uiterlijk. Iedereen let op mijn lijf en ziet wat

Nadere informatie

Gewichtstoename bij behandeling van kanker

Gewichtstoename bij behandeling van kanker Gewichtstoename bij behandeling van kanker Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding U bent tijdens uw behandelingen tegen kanker ongewenst in gewicht aangekomen. In deze

Nadere informatie

BUIKVET WORKSHOP LES 2

BUIKVET WORKSHOP LES 2 BUIKVET WORKSHOP LES 2 De beste eet momenten voor een slanke buik Welkom bij de tweede les van de buikvet workshop. Of je nu een vrouw bent die in de overgang zit, of net bevallen bent van je eerste kindje,

Nadere informatie

Sugar Addiction Test

Sugar Addiction Test Sugar Addiction Test Hoe is het gesteld met jouw suikerverslaving? Ontdek het met deze test. SUGARCHALLENGE Is een initiatief van Food & Lifestylecoach Carola van Bemmelen Doe de Sugar Addiction test Ben

Nadere informatie

SLIM DOE JE ZO! VET VERLIEZEN Door: Eiwitrijkerecepten.nl

SLIM DOE JE ZO! VET VERLIEZEN Door: Eiwitrijkerecepten.nl SLIM VET VERLIEZEN DOE JE ZO! 1.0 Door: Eiwitrijkerecepten.nl Inleiding De meeste mensen die willen afvallen houden het meestal niet lang vol. Gewicht verliezen gaat gemakkelijker als je gemotiveerd bent

Nadere informatie

De 6 belangrijkste redenen waarom jij niet afvalt én de oplossingen

De 6 belangrijkste redenen waarom jij niet afvalt én de oplossingen De 6 belangrijkste redenen waarom jij niet afvalt én de oplossingen Met deze tips lukt het je wel om je ideale gewicht te behalen en te behouden Er is niets zo vervelend om ergens heel erg je best voor

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 5 Inleiding. 85 Energie in balans met de Schijf van Vijf. 7 Gezond eten met de Schijf van Vijf

Inhoudsopgave. 5 Inleiding. 85 Energie in balans met de Schijf van Vijf. 7 Gezond eten met de Schijf van Vijf Inleiding Iedereen weet dat gezond eten goed voor je is. Je voelt je daardoor beter. Daarnaast is het ook belangrijk om een gezond gewicht te krijgen of te houden. Om gezond te kunnen eten, moet je wel

Nadere informatie

5,7. Samenvatting door S woorden 25 januari keer beoordeeld. [Naam] klas: [Datum] Vakdocent: Mentor: Inleiding

5,7. Samenvatting door S woorden 25 januari keer beoordeeld. [Naam] klas: [Datum] Vakdocent: Mentor: Inleiding Samenvatting door S. 1663 woorden 25 januari 2016 5,7 3 keer beoordeeld Vak Biologie [Naam] klas: [Datum] Vakdocent: Mentor: Inleiding In dit verslag ga ik het hebben over wat gezond leven is en hoe je

Nadere informatie

Opdracht 1) Schrijf op papier wat je allemaal al hebt gedaan om gewicht te verliezen en gezonder te gaan leven.

Opdracht 1) Schrijf op papier wat je allemaal al hebt gedaan om gewicht te verliezen en gezonder te gaan leven. Voor 12 weken Start Met Deze Opdrachten: Opdracht Schrijf op papier wat je allemaal al hebt gedaan om gewicht te verliezen en gezonder te gaan leven. Bekijk daarna hoe het kan dat ondanks je meerdere pogingen

Nadere informatie

Sporten Hoe begin je en hoe houd je het vol?

Sporten Hoe begin je en hoe houd je het vol? Sporten Hoe begin je en hoe houd je het vol? De norm is om elke dag minimaal een half uur te bewegen. Veel mensen weten dat sporten gezond is en nemen zichzelf steeds weer voor om het op te pakken. Maar

Nadere informatie

Ontdek jouw aanpak Gezond eten met de Schijf van Vijf

Ontdek jouw aanpak Gezond eten met de Schijf van Vijf Ontdek jouw aanpak Gezond eten met de Schijf van Vijf Iedereen vult zijn eigen Schijf van Vijf Je lijf gaat je hele leven mee, daar wil je dus zo goed mogelijk voor zorgen. Maar hoe doe je dat? Als je

Nadere informatie

Gewichtstoename bij behandeling van kanker

Gewichtstoename bij behandeling van kanker Gewichtstoename bij behandeling van kanker Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding U bent tijdens uw behandelingen tegen kanker ongewenst in gewicht aangekomen. In deze

Nadere informatie

Start met bewegen. Tips voor gezond bewegen

Start met bewegen. Tips voor gezond bewegen Start met bewegen Tips voor gezond bewegen Start met bewegen Voel je fitter en gezonder Inleiding Starten met meer bewegen is een gezond besluit. Bij bewegen denk je misschien aan intensief sporten zoals

Nadere informatie

Tijdens deze challenge eet je volgens een vast, uitgebalanceerd schema en combineer je Clean Meals

Tijdens deze challenge eet je volgens een vast, uitgebalanceerd schema en combineer je Clean Meals Clean Meals 21 DAGEn CHALLENGE 3 WEKEN SUPER GEZOND ETEN, GEEN HONGER EN TOCH VET VERBRANDEN. Tijdens deze challenge eet je volgens een vast, uitgebalanceerd schema en combineer je Clean Meals met andere

Nadere informatie

De eerste stappen naar een gezond gewicht

De eerste stappen naar een gezond gewicht De eerste stappen naar een gezond gewicht Sylvia van Willigen Online Gewichtsconsulente en Life Coach Als je dit leest, heb je de eerste stap al gezet. Gefeliciteerd! Nu gaan we verder elke week een stapje.

Nadere informatie

Overwin je strijd met diëten in 12 praktische stappen

Overwin je strijd met diëten in 12 praktische stappen Overwin je strijd met diëten in 12 praktische stappen Overgewicht neemt ernstige vormen aan, veel mensen proberen steeds weer iets aan hun gewicht te doen. Vreemd dat overgewicht toeneemt, het leek toch

Nadere informatie

Gezonde recepten avondeten. Gezonde recepten avondeten

Gezonde recepten avondeten. Gezonde recepten avondeten Gezonde recepten Gezonde recepten Vraag jij je ook wel eens af wat gezonde recepten zijn en wat nu gezond is en wat niet? Er zijn zoveel geluiden in voedingsland, dat je soms de weg kwijt kunt raken. Wat

Nadere informatie

Veilig en gezond werken. Ook zo n gezonde eetlust?

Veilig en gezond werken. Ook zo n gezonde eetlust? Veilig en gezond werken Ook zo n gezonde eetlust? Test: weet jij wat je eet? 1. Waar zitten meer calorieën in, in pasta of in aardappels? a Pasta b Aardappels 2. Wat is vetter, een kippenpoot of een hamburger?

Nadere informatie

Tijdens deze challenge eet je volgens een vast, uitgebalanceerd schema en combineer je Clean Meals

Tijdens deze challenge eet je volgens een vast, uitgebalanceerd schema en combineer je Clean Meals Clean Meals 21 DAGEn CHALLENGE 3 WEKEN SUPER GEZOND ETEN, GEEN HONGER EN TOCH VET VERBRANDEN. Tijdens deze challenge eet je volgens een vast, uitgebalanceerd schema en combineer je Clean Meals met andere

Nadere informatie

Haalt mensen uit hun hoofd en brengt ze naar hun hart! 7 Tips tegen stress

Haalt mensen uit hun hoofd en brengt ze naar hun hart! 7 Tips tegen stress Haalt mensen uit hun hoofd en brengt ze naar hun hart! 7 Tips tegen stress www.yourpassion.nl info@yourpassion.nl 0165-769010 06-81934470 Inleiding Iedereen ervaart stress anders. De ene persoon krijgt

Nadere informatie

10 KILO ERAF ALLEEN DOOR MELK VAN JE MENU TE SCHRAPPEN

10 KILO ERAF ALLEEN DOOR MELK VAN JE MENU TE SCHRAPPEN 10 KILO ERAF ALLEEN DOOR MELK VAN JE MENU TE SCHRAPPEN Een glas melk bevat ongeveer 100 calorieën. Veel moeders drinken zowel bij het ontbijt als de lunch een glas. Dat 7 dagen in de week, 365 dagen per

Nadere informatie

Inhoud. 1. Wat is emotie-eten? 13

Inhoud. 1. Wat is emotie-eten? 13 Inhoud Voorwoord 11 1. Wat is emotie-eten? 13 1.1 Dempen van lastige gevoelens met chocola, chips en wijn 13 1.2 Het patroon van emotie-eten 14 1.3 Praktijkvoorbeelden 15 1.4 Ben ik een emotie-eter of

Nadere informatie

Het koken en eten mag je zelf doen, maar ik begeleid je daarbij. Stap voor stap.

Het koken en eten mag je zelf doen, maar ik begeleid je daarbij. Stap voor stap. Het koken en eten mag je zelf doen, maar ik begeleid je daarbij. Stap voor stap. EET PALEO 3 Inhoudsopgave Inleiding 6 Mijn Paleo verhaal 8 De 7 stappen in het kort 12 Stap 1 Richt je op de praktijk 14

Nadere informatie

KlasseLunch. Over gezond eten 1. Werkbladen KlasseLunch 2008:

KlasseLunch. Over gezond eten 1. Werkbladen KlasseLunch 2008: Werkbladen 2008: Over gezond eten 1 WAAROM IS GEZOND ETEN BELANGRIJK? Je bent nu in de groei. Je lichaam is nog lang niet klaar. Goed en gezond eten is daarom erg belangrijk. Want alleen dan krijg je voldoende

Nadere informatie

Eet gezond, word gezond en val af!

Eet gezond, word gezond en val af! Clean Meals 21 DAGEn CHALLENGE Eet gezond, word gezond en val af! Wetenschappelijk is aangetoond dat de mens in staat is binnen 21 dagen een slechte gewoonte af te leren of juist een goede gewoonte aan

Nadere informatie

Overgewicht Wat is een gezond gewicht en hoe bereik ik dat?

Overgewicht Wat is een gezond gewicht en hoe bereik ik dat? Overgewicht Wat is een gezond gewicht en hoe bereik ik dat? Overgewicht Een gezond gewicht en een gezond lijf gaan hand in hand. Als je te veel weegt, heb je overgewicht. Dat is niet goed voor je gezondheid.

Nadere informatie

OOK ZO N GEZONDE EETLUST?

OOK ZO N GEZONDE EETLUST? OOK ZO N GEZONDE EETLUST? dé specialist in arbeid en gezondheid Test: weet jij wat je eet? 1. Waar zitten meer calorieën in, in pasta of in aardappels? a Pasta b Aardappels 2. Wat is vetter, een kippenpoot

Nadere informatie

Wanneer té dik? Wat is gezonde voeding en wat niet?

Wanneer té dik? Wat is gezonde voeding en wat niet? Wanneer té dik? Iedereen weet dat je gezond moet eten om te leren, te sporten en gezond volwassen te worden. Sommige jongeren worden echter te dik. Dit kan een probleem zijn als je moeite hebt met sporten,

Nadere informatie

KlasseLunch. Over gezond eten 1. Docentenhandleiding KlasseLunch 2008:

KlasseLunch. Over gezond eten 1. Docentenhandleiding KlasseLunch 2008: Over gezond eten 1 WAAROM IS GEZOND ETEN BELANGRIJK? Je bent nu in de groei. Je lichaam is nog lang niet klaar. Goed en gezond eten is daarom erg belangrijk. Want alleen dan krijg je voldoende voedingsstoffen

Nadere informatie

Zelfmanagement. Project. Filmpje IZP 24-2-2014

Zelfmanagement. Project. Filmpje IZP 24-2-2014 Zelfmanagement Agenda: - Ervaring van 1 vd kartrekkers in het project, door Annelies - Filmpje IZP - Casus en zelfmanagement tools, door Ruth Project Ervaringen van Annelies Filmpje IZP Wat gaat goed,

Nadere informatie

4 Praktische tips. voor meer gezondheid en geluk. Voel je beter en ervaar minder stress BEWUST ACHTERHOEK.

4 Praktische tips. voor meer gezondheid en geluk. Voel je beter en ervaar minder stress BEWUST ACHTERHOEK. 4 Praktische tips voor meer gezondheid en geluk Voel je beter en ervaar minder stress 1 Hoe is het met jouw gezondheid? En nog een belangrijke vraag: ben je tevreden en misschien zelfs gelukkig? Iedereen

Nadere informatie

Lekker In Je Vel Plan

Lekker In Je Vel Plan Lekker In Je Vel Plan Meer mensen gezond Ken je iemand die ook plezier zou kunnen hebben van deze tijdelijk gratis cursus? Dan is het een goed idee om het te delen met anderen. Doe het meteen, het kost

Nadere informatie

Eet jezelf in balans.een nieuwe (blijvende!) oplossing voor eet- en gewichtsproblemen

Eet jezelf in balans.een nieuwe (blijvende!) oplossing voor eet- en gewichtsproblemen Matoeta, Centrum voor voeding, gezondheid en bewustwording Specialist bij eet- en gewichtsproblemen Eet jezelf in balans.een nieuwe (blijvende!) oplossing voor eet- en gewichtsproblemen In mijn praktijk

Nadere informatie

AFVALLEN DOOR KENNIS. Afval - en leefstijlprogramma van Nijholt begeleiding.

AFVALLEN DOOR KENNIS. Afval - en leefstijlprogramma van Nijholt begeleiding. AFVALLEN DOOR KENNIS. Afval - en leefstijlprogramma van Nijholt begeleiding. Afvallen, een dieet volgen vanwege een allergie, een nieuwe weg inslaan voor je gezondheid of om een andere reden anders gaan

Nadere informatie

Startdatum:... Gewicht:... BMI:... Streefgewicht:... Motivatie:

Startdatum:... Gewicht:... BMI:... Streefgewicht:... Motivatie: Startdatum:... Gewicht:... BMI:... Streefgewicht:... Motivatie:.................. Gezond afvallen betekent een verandering in je levensstijl, want blijvend afvallen bereik je niet met een crashdieet. Zo

Nadere informatie

Het effect van bewegen

Het effect van bewegen Het effect van bewegen Ziekenhuis Gelderse Vallei De balans van afvallen Afvallen bestaat enerzijds uit minder calorieën binnen krijgen en anderzijds meer calorieën verbruiken door te bewegen. Door beweging

Nadere informatie

SLANK WORDEN SLANK BLIJVEN. eenvoudig snel efficiënt

SLANK WORDEN SLANK BLIJVEN. eenvoudig snel efficiënt SLANK WORDEN SLANK BLIJVEN eenvoudig snel efficiënt DIËTEN IS TRAINEN OM DIK TE WORDEN 1Als een beer in een winterslaap is en dus niets meer eet gedurende een lange tijd, doet de natuur iets slims. Het

Nadere informatie

vrouwen 2500 calorieën voor mannen dagmenu met duizend calorieën afvallen Gezond dagmenu van 1000 calorieën: Gezond eten Het 1000

vrouwen 2500 calorieën voor mannen dagmenu met duizend calorieën afvallen Gezond dagmenu van 1000 calorieën: Gezond eten Het 1000 půjčky 1000 kcal dieet recepten. pub-3922070195920298 Laag calorieën recepten 1800 ca vrouwen 2500 calorieën voor mannen dagmenu met duizend calorieën duizend calorieën dieet Een streng laag calorieën

Nadere informatie

GEZONDER WORDEN, ZIJN & BLIJVEN MET NLP

GEZONDER WORDEN, ZIJN & BLIJVEN MET NLP GEZONDER WORDEN, ZIJN & BLIJVEN MET NLP Voor iedereen die: Gezonder wil eten Wil stoppen met schadelijke verslavingen Meer wil bewegen Minder stress en meer ontspanning wil Inclusief werkboek Leopoldstraat

Nadere informatie

Les1, Beperkende overtuigingen

Les1, Beperkende overtuigingen Les1, Beperkende overtuigingen Welkom! Bedankt voor het aanvragen van deze mini-cursus. Blijkbaar ben jij op zoek naar een manier om goed voor jezelf te zorgen, om het roer om te gooien. Deze cursus heb

Nadere informatie

Het groene recept en een gezond gewicht

Het groene recept en een gezond gewicht Het groene recept en een gezond gewicht We weten eigenlijk allemaal wel dat een gezond gewicht belangrijk is voor onze algehele gezondheid. We weten eigenlijk ook wel dat het krijgen en houden van een

Nadere informatie

Boek review Food Body Mind Jouw plan voor gezond en lekker leven

Boek review Food Body Mind Jouw plan voor gezond en lekker leven Boek review Food Body Mind Jouw plan voor gezond en lekker leven Stiekem willen we het allemaal wel gezond en lekker leven. Volgens mij en voor mij klinkt het als muziek in de oren, vooral de combinatie

Nadere informatie

Wil jij als voedingsprofessional ook specialist worden op gebied van Emotie-eten de baas?

Wil jij als voedingsprofessional ook specialist worden op gebied van Emotie-eten de baas? Wil jij als voedingsprofessional ook specialist worden op gebied van Emotie-eten de baas? Fijn! Dan kom ik graag in contact met jou. Mijn wens is dat meer professionals in Nederland cliënten, die worstelen

Nadere informatie

Praktijkervaring. Marloes 2012/2013

Praktijkervaring. Marloes 2012/2013 Praktijkervaring Marloes 2012/2013 Inhoud 1) Persoonlijke doelstelling... 2 2) Beschrijving activiteiten... 2 3) Feedback van 1 betrokken persoon... 3 Bijlage 1: Samenvatting Gedachtenmanagement door Herman

Nadere informatie

Wat is goede voeding? Aanbevelingen & tips voor kinderen 9 t/m 18 jaar

Wat is goede voeding? Aanbevelingen & tips voor kinderen 9 t/m 18 jaar Wat is goede voeding? Aanbevelingen & tips voor kinderen 9 t/m 18 jaar Gezonde leefstijl Ben jij benieuwd hoe je gezond kunt eten? Daar kan de Schijf van Vijf je bij helpen. Door iedere dag producten uit

Nadere informatie

SPORTRUSTEN 3 PROGRAMMA S BEWEZEN EFFECTEN. word fit met een glimlach (en af en toe een grimas) GRIP OP STRESS 5 KG KWIJT TIPS VOOR LOPERS

SPORTRUSTEN 3 PROGRAMMA S BEWEZEN EFFECTEN. word fit met een glimlach (en af en toe een grimas) GRIP OP STRESS 5 KG KWIJT TIPS VOOR LOPERS SPORTRUSTEN word fit met een glimlach (en af en toe een grimas) GRIP OP STRESS 5 KG KWIJT TIPS VOOR LOPERS PROGRAMMA S BEWEZEN EFFECTEN Duizenden enthousiaste gebruikers ADEMHALING ROCKS, GEZOND ETEN IS

Nadere informatie

De 5 stappen om goede voornemens te laten slagen

De 5 stappen om goede voornemens te laten slagen De 5 stappen om goede voornemens te laten slagen Op 1 januari worden volop goede voornemens gemaakt. We willen stoppen met roken, afvallen, meer bewegen, gezonder leven en ga zo maar door. Afvallen is

Nadere informatie

Health Products. Slank Shake gebruikers handleiding

Health Products. Slank Shake gebruikers handleiding Health Products Slank Shake gebruikers handleiding WERKING. Insuline & Glucagon Aankomen of afvallen heeft te maken met het hormoon insuline en glucagon. Door het eten van verkeerde koolhydraten(snelle

Nadere informatie

Gezonde Mama s & Co: Toolkit voor de verschillende type eters

Gezonde Mama s & Co: Toolkit voor de verschillende type eters Gezonde Mama s & Co: Toolkit voor de verschillende type eters Kun jij de verleiding niet weerstaan als je versgebakken cake ruikt? Ga je eten als je verdrietig, boos, of gespannen bent? Lukt het je niet

Nadere informatie

Dieet bij COPD. Informatie voor patiënten. Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl

Dieet bij COPD. Informatie voor patiënten. Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl Dieet bij COPD Informatie voor patiënten F0521-1011 mei 2014 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan 1 Postbus 411, 2260 AK Leidschendam 070 357 44 44

Nadere informatie

Waarom Fitness en Het volgen van een dieet Je niet kunnen helpen Om blijvend af te slanken? Eric Eraly

Waarom Fitness en Het volgen van een dieet Je niet kunnen helpen Om blijvend af te slanken? Eric Eraly Waarom Fitness en Het volgen van een dieet Je niet kunnen helpen Om blijvend af te slanken? Eric Eraly Denk aub eventjes na voor je dit hele EBoek afprint. Je dient slechts enkele pagina s af te printen

Nadere informatie

E-book; 20 OERLEKKER ETEN TIPS 2018 OERLEKKER ETEN Anouk Veldhuizen Natuurvoedingsadviseur

E-book; 20 OERLEKKER ETEN TIPS 2018 OERLEKKER ETEN Anouk Veldhuizen Natuurvoedingsadviseur E-book; 20 OERLEKKER ETEN TIPS 2018 OERLEKKER ETEN Anouk Veldhuizen Natuurvoedingsadviseur info@oerlekkereten.nl 06-48977966 TOP!!! JIJ WIL GRAAG OERLEKKER ETEN. Dat betekent dat je bewuste voedingskeuzen

Nadere informatie

Start 2016 goed met de 21 dagen Clean Meals Challenge. Met dagelijkse online coaching van celebribytrainer Guy van der Reijden.

Start 2016 goed met de 21 dagen Clean Meals Challenge. Met dagelijkse online coaching van celebribytrainer Guy van der Reijden. Start 2016 goed met de 21 dagen Clean Meals Challenge. Clean Meals 21 DAGEn CHALLENGE Doe mee en start op: Maandag 11 januari OF Maandag 18 januari Met dagelijkse online coaching van celebribytrainer Guy

Nadere informatie

KILLERBODY. Fajah Lourens. Slank in 12 weken. Verlies een kilo per week LEKKERE & SLANKE RECEPTEN

KILLERBODY. Fajah Lourens. Slank in 12 weken. Verlies een kilo per week LEKKERE & SLANKE RECEPTEN Fajah Lourens KILLERBODY Slank in 12 weken Verlies een kilo per week 12 WEKEN DIEET & VOEDINGSSCHEMA S voor vrouwen en mannen LEKKERE & SLANKE RECEPTEN 12 WEKEN TRAININGS SCHEMA S voor thuis en in de gym

Nadere informatie

De voordelen van hardlopen

De voordelen van hardlopen Hardloop tips De voordelen van hardlopen Zodra het buiten lekker weer wordt zie je overal om je heen mensen in hun hardloopschoenen springen. Op een mooie lenteof zomerdag is het heerlijk om na het werk

Nadere informatie

Blijvend beter met de leefstijlcoach

Blijvend beter met de leefstijlcoach Blijvend beter met de leefstijlcoach Blijvend beter met de leefstijlcoach Overvolle agenda? In gevecht met de kilo s of sigaretten? Steeds minder plezier in werk en leven? Tijd voor verandering! Wilt u

Nadere informatie

Veilig en gezond werken. Ook altijd in beweging?

Veilig en gezond werken. Ook altijd in beweging? Veilig en gezond werken Ook altijd in beweging? Test: beweeg jij voldoende? 1. Wat is beter: iedere dag een half uur achter elkaar bewegen, of 3 keer 10 minuten bewegen verspreid over de dag? a. Dat maakt

Nadere informatie

Afslanktips foodteacher

Afslanktips foodteacher Afslanktips foodteacher deel 1 1 foodteacher tip 1: Drink veel water Van veel water drinken val je niet af, maar het zorgt er wel voor dat veel afvalstoffen uit het lichaam worden afgevoerd. Als u wilt

Nadere informatie

KILLERBODY. Fajah Lourens. Ga met mij de mykillerbodymotivation aan! IN 12 WEKEN SLANK? Slank in 12 weken. Fajah Lourens. Verlies een kilo per week

KILLERBODY. Fajah Lourens. Ga met mij de mykillerbodymotivation aan! IN 12 WEKEN SLANK? Slank in 12 weken. Fajah Lourens. Verlies een kilo per week Fajah Lourens IN 12 WEKEN SLANK? KILLERBODY Ga met mij de mykillerbodymotivation aan! Slank in 12 weken Met dit boek help ik je om haalbare doelen te stellen én te bereiken. Volg mijn 12 weken trainings-

Nadere informatie

Aan tafel. Peuters, kleuters en lagere schoolkinderen

Aan tafel. Peuters, kleuters en lagere schoolkinderen Aan tafel! Aan tafel Als ouder heb je een grote invloed op de eetgewoonten van je kind. Kinderen leren in de eerste plaats eten wat ze hun ouders zien eten en doen jouw eetgedrag na. En dat start al bij

Nadere informatie

Met brood in balans Gezond afvallen Doe het broodwisseldieet

Met brood in balans Gezond afvallen Doe het broodwisseldieet Met brood in balans Gezond afvallen Doe het broodwisseldieet Een goed gewicht Ben je ook een van die miljoenen Nederlanders die worstelen met de weegschaal? Of je nu een paar kilo wilt afvallen of juist

Nadere informatie

Lekker in je vel in 7 stappen. Life Balance

Lekker in je vel in 7 stappen. Life Balance Lekker in je vel in 7 stappen Welkom bij deze E-cursus Dank je wel voor het aanschaffen van deze E-cursus. Ik ga jou helpen zodat jij weer lekker in je vel komt te zitten. Wat ik zelf heb ervaren en waar

Nadere informatie

Sleutel 7: Houd de batterij vol

Sleutel 7: Houd de batterij vol Sleutel 7: Houd de batterij vol Succesvol in Balans van Stress naar Rust Pagina 1 van 10 Disclaimer Niets uit deze training / dit werkboek mag zonder schriftelijke toestemming vooraf gereproduceerd worden

Nadere informatie

Workshop Turn4u & Miracle Performance. De juiste voeding voor turners. Bob ter Haak Danique Stoop

Workshop Turn4u & Miracle Performance. De juiste voeding voor turners. Bob ter Haak Danique Stoop Workshop Turn4u & Miracle Performance De juiste voeding voor turners Bob ter Haak Danique Stoop Stellingen (1 / 4) Goede voeding kan blessures helpen voorkomen. Waar Door gezond te eten krijg je een mooiere

Nadere informatie

WERKBOEK MODULE 1 DITCH JE DIEET(MENTALITEIT)

WERKBOEK MODULE 1 DITCH JE DIEET(MENTALITEIT) WERKBOEK MODULE 1 DITCH JE DIEET(MENTALITEIT) MODULE 1 DITCH JE DIEET(MENTALITEIT) Ik ga je niet nogmaals vervelen met de hele diëten werken niet tirade. Het feit dat je dit traject aan bent gegaan zegt

Nadere informatie

Colofon. www.stichtinggezondheid.nl. Dit e book is een uitgave van Stichting Gezondheid. Teksten: Stichting Gezondheid

Colofon. www.stichtinggezondheid.nl. Dit e book is een uitgave van Stichting Gezondheid. Teksten: Stichting Gezondheid Colofon Dit e book is een uitgave van Stichting Gezondheid Teksten: Stichting Gezondheid Vormgeving: Michael Box (Internet Marketing Nederland) Correspondentie: Stichting Gezondheid (Stefan Rooyackers)

Nadere informatie

7 tips. voor een betere nachtrust

7 tips. voor een betere nachtrust 7 tips voor een betere nachtrust Word jij 90 jaar oud en heb je een goede nachtrust? Dan heb je 32 jaar van je hele leven geslapen. Zonde van je tijd? Juist niet! In dit E-book lees je waarom slaap onmisbaar

Nadere informatie

Stel je gezond weekmenu samen

Stel je gezond weekmenu samen Stel je gezond weekmenu samen Leer je maaltijden op een gezonde manier plannen Lotte De Clercq Auteur: Lotte De Clercq Coverontwerp: Lotte De Clercq ISBN: 978-94-6342-735-7 Uitgeverij mijnbestseller.nl

Nadere informatie

Gewichtstoename bij behandeling van kanker

Gewichtstoename bij behandeling van kanker Gewichtstoename bij behandeling van kanker Albert Schweitzer ziekenhuis Januari 2012 Pavo 0915 Inleiding U bent tijdens uw behandelingen tegen kanker ongewenst in gewicht aangekomen. In deze folder leggen

Nadere informatie

Meijke van Herwijnen. AFVALLEN MET MEER SUCCES 107 oplossingen voor problemen bij het afslanken

Meijke van Herwijnen. AFVALLEN MET MEER SUCCES 107 oplossingen voor problemen bij het afslanken Meijke van Herwijnen AFVALLEN MET MEER SUCCES 107 oplossingen voor problemen bij het afslanken Inhoud Deel 1 Moeite met starten Ik weet niet welke aanpak ik moet kiezen 10 Ik heb er geen vertrouwen meer

Nadere informatie

Dag In deze 10 dagen aandacht voor. Opnieuw heb je 10 dagen doorgezet! Heel goed gedaan!

Dag In deze 10 dagen aandacht voor. Opnieuw heb je 10 dagen doorgezet! Heel goed gedaan! Dag 61-70 In deze 10 dagen aandacht voor Opnieuw heb je 10 dagen doorgezet! Heel goed gedaan! In deze 10 dagen ontvang je informatie over de volgende onderwerpen: Fruit, welk fruit is in deze fase toegestaan?

Nadere informatie

Pre-diabetes, wat is het en wat kan ik er zelf aan doen? In deze folder krijgt u hier meer informatie over.

Pre-diabetes, wat is het en wat kan ik er zelf aan doen? In deze folder krijgt u hier meer informatie over. Pre-diabetes Pre-diabetes, wat is het en wat kan ik er zelf aan doen? In deze folder krijgt u hier meer informatie over. Wat is pre-diabetes Pre-diabetes is het stadium vóór diabetes (suikerziekte). Het

Nadere informatie

Gezond gewicht: BOFT. Gezonde eet- en beweegadviezen. voor ouders van kinderen van 4 tot 12 jaar

Gezond gewicht: BOFT. Gezonde eet- en beweegadviezen. voor ouders van kinderen van 4 tot 12 jaar Gezond gewicht: BOFT Gezonde eet- en beweegadviezen voor ouders van kinderen van 4 tot 12 jaar Van gezond eten blijf je fit en van bewegen word je vrolijk Kinderen moeten goed eten om te groeien, leren,

Nadere informatie

Benzo de baas. Succesvol zelf uw slaap- en kalmeringsmiddelen afbouwen

Benzo de baas. Succesvol zelf uw slaap- en kalmeringsmiddelen afbouwen Werkboek van Benzo de baas Succesvol zelf uw slaap- en kalmeringsmiddelen afbouwen Dit werkboek helpt u om stap voor stap te stoppen met slaap- en kalmeringsmiddelen. Over zes weken kunt u weer zonder

Nadere informatie

Diabetes Mellitus Type 1. Informatie over diabetes voor kinderen van de basisschool

Diabetes Mellitus Type 1. Informatie over diabetes voor kinderen van de basisschool Diabetes Mellitus Type 1 Informatie over diabetes voor kinderen van de basisschool 1 Hallo! Dit boekje is geschreven voor kinderen op de basisschool die diabetes hebben en voor hun ouders. Hierin vind

Nadere informatie

Inhoud DOELSTELLING 14 VOEDING 30 RECEPTEN 156 TRAINING 80. Motivatie 6 Inleiding 9

Inhoud DOELSTELLING 14 VOEDING 30 RECEPTEN 156 TRAINING 80. Motivatie 6 Inleiding 9 Inhoud Motivatie 6 Inleiding 9 DOELSTELLING 14 Vragenlijst 18 Welk type lichaam heb ik? 22 VOEDING 30 Wat maakt een koolhydraat? 36 Mijn persoonlijke voedingstips 38 Cellulite 40 Hoe bereid je je eten

Nadere informatie

Lekker afvallen en gezond eten

Lekker afvallen en gezond eten Lekker afvallen en gezond eten Welkom bij STARTMETLIJNEN.nl! Leuk dat je onze weekmenu s gaat volgen! De regels van het week-menu WISSELEN Je kunt wel hele dagen wisselen, maar bijvoorbeeld niet de lunch

Nadere informatie

RAMM Intensief Anja van de Zand Ambachtstraat 1 5481 SM Schijndel Tel: 06-40367499

RAMM Intensief Anja van de Zand Ambachtstraat 1 5481 SM Schijndel Tel: 06-40367499 Ik bied gespecialiseerde hulp aan vrouwen én mannen die al jaren jojoën, om hun gewicht en leven te stabiliseren, zodat ze zich weer lekker in hun eigen vel voelen. Zowel letterlijk als figuurlijk. RAMM

Nadere informatie

De Kracht van Voeding Sociaal Fonds Taxi, Papendal 16 december 2015

De Kracht van Voeding Sociaal Fonds Taxi, Papendal 16 december 2015 De Kracht van Voeding Sociaal Fonds Taxi, Papendal 16 december 2015 Geel e PALEO TOP 5 MEEST POPULAIRE DIËTEN 2015 CAMBRIDGE MLM DIEET e Koolhydraat beperkt Top 4 meest populaire hypes 2015 Glutenvrij

Nadere informatie

Powervoeding. Pagina 3. Inleiding. Hoofdstuk 1: Calorieën. Pagina 4. Hoofdstuk 2: Macronutriënten. Pagina 5. Hoofdstuk 3: Fatsecret.

Powervoeding. Pagina 3. Inleiding. Hoofdstuk 1: Calorieën. Pagina 4. Hoofdstuk 2: Macronutriënten. Pagina 5. Hoofdstuk 3: Fatsecret. 1 Powervoeding Versie 1.3 Inleiding Hoofdstuk 1: Calorieën Hoofdstuk 2: Macronutriënten Hoofdstuk 3: Fatsecret Hoofdstuk 4: Voedingsmiddelen Afsluiting Pagina 3 Pagina 4 Pagina 5 Pagina 6 Pagina 7 Pagina

Nadere informatie

Je gezond voelen Fitheid Klachten en pijn Slapen Eten Conditie Bewegen

Je gezond voelen Fitheid Klachten en pijn Slapen Eten Conditie Bewegen Je gezond voelen Fitheid Klachten en pijn Slapen Eten Conditie Bewegen Zorgen voor jezelf Je grenzen kennen Kennis van gezondheid Omgaan met tijd Omgaan met geld Kunnen werken Hulp kunnen vragen Onthouden

Nadere informatie

Kennen andere landen ook een dergelijke schijf en hoe ziet het eruit? Welke verschillen zie je? Daarna werkblad: Wie weet het meest over gezondheid?

Kennen andere landen ook een dergelijke schijf en hoe ziet het eruit? Welke verschillen zie je? Daarna werkblad: Wie weet het meest over gezondheid? Themales: gezonder instructie Nodig: schilderstape, twee grote vellen met daarop een A en een B, werkblad: wie weet het meest over gezondheid? Werkblad gezondheidsinterview, werkbladen calorieënwijzer.

Nadere informatie

REGELS. Onderstreep de pluralisvorm in de zin.

REGELS. Onderstreep de pluralisvorm in de zin. 61 61 REGELS 1 Onderstreep de pluralisvorm in de zin. 1 Ik woon met mijn gezin in een rijtjeshuis met vier slaapkamers. 2 De vijf appartementen in deze flat zijn heel klein. 3 Hij heeft een groot huis

Nadere informatie

Ga eens even bij jezelf na waarom je dit programma bent gaan volgen: wil je weg van iets of wil je ergens naartoe?

Ga eens even bij jezelf na waarom je dit programma bent gaan volgen: wil je weg van iets of wil je ergens naartoe? Je bent waarschijnlijk begonnen met Het VoedingsKompas vanuit het verlangen om iets te veranderen in je leven. Misschien wil je alleen maar méér energie, misschien wil je af van enkele lichamelijke klachten

Nadere informatie

Gezond en fit weer oppakken

Gezond en fit weer oppakken Gezond en fit weer oppakken Ik heb mijn facebook pagina Gezond en fit uit het stof gehaald. Voorheen was het nog Gezond en fit 2015, maar dat heb ik dus veranderd. Ik heb het moeilijk met gezond eten.

Nadere informatie

Gemakkelijker gezegd dan gedaan! Deze presentatie kan je helpen je voornemens te realiseren

Gemakkelijker gezegd dan gedaan! Deze presentatie kan je helpen je voornemens te realiseren Goede voornemens Ik wil gezonder leven Ik wil gelukkiger zijn Ik wil meer bewegen Ik wil stoppen met roken Ik wil wat zwaarder worden Ik wil minder alcolhol gaan drinken Ik will minder stress Ik wil meer

Nadere informatie

6 Past je werk bij je privéleven? In deze prestatie ga je laten zien dat stage en privéleven best samen kunnen gaan.

6 Past je werk bij je privéleven? In deze prestatie ga je laten zien dat stage en privéleven best samen kunnen gaan. 6 Past je werk bij je privéleven? In deze prestatie ga je laten zien dat stage en privéleven best samen kunnen gaan. Ik ben een werkende moeder. Mijn vriend helpt thuis mee. Werken? Ik heb een kind, dat

Nadere informatie

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen.

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 103 103 HOOFDSTUK 7 Wat gaan we doen? WOORDEN 1 Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 2 Op 22 november zijn we 25 jaar

Nadere informatie

Voedingsadvies voor moeders, vaders, kinderen én tijdens de zwangerschap en borstvoeding

Voedingsadvies voor moeders, vaders, kinderen én tijdens de zwangerschap en borstvoeding Voedingsadvies voor moeders, vaders, kinderen én tijdens de zwangerschap en borstvoeding Tijdens je zwangerschap is gezonde voeding extra belangrijk. Voor je kind en voor jezelf. Ook als je baby geboren

Nadere informatie

Bonus Rapport : De kleine dingen die het em doen

Bonus Rapport : De kleine dingen die het em doen Bonus Rapport : De kleine dingen die het em doen De kleinee dingen die het em doen voor je gewic cht! Katja Callens Copyright 2009-2010. Alle rechten voorbehouden. www.wegmetdiekilos.com Welkom! Het zijn

Nadere informatie

Altijd al gedacht dat zware botten een verklaring voor overgewicht zijn?

Altijd al gedacht dat zware botten een verklaring voor overgewicht zijn? 1 Altijd al gedacht dat zware botten een verklaring voor overgewicht zijn? De 20 fabels en feiten over afslanken Be-Slank Copyright 2011 Be-Slank.nl Alle rechten voorbehouden. 2 Feiten en Fabels: Frisdrank

Nadere informatie

5 Daags Afvalprogramma

5 Daags Afvalprogramma 5 Daags Afvalprogramma Dag 1 Dieetsnel.nl De eerste dag van mijn dieet is aangebroken, het zal je vast meevallen wat er vandaag op het menu staat! s Morgens 2 crackers met melk, s middags 2 boterhammen

Nadere informatie

RICHTLIJNEN BIJ EEN ENERGIEBEPERKTE VOEDING

RICHTLIJNEN BIJ EEN ENERGIEBEPERKTE VOEDING RICHTLIJNEN BIJ EEN ENERGIEBEPERKTE VOEDING Inleiding Een hoog lichaamsgewicht is gevaarlijk voor de gezondheid. Overgewicht wordt vaak in verband gebracht met: hart- en vaatziekten; gewrichtsklachten;

Nadere informatie

Je eetlust resetten, kan dat? 7 3

Je eetlust resetten, kan dat? 7 3 Je eetlust resetten, kan dat? Soms leef je supergezond en doe je alles om af te vallen, maar lijkt niets te helpen. Recent onderzoek wijst uit dat er meer aan de hand kan zijn als het maar niet lukt om

Nadere informatie