Innovaties in de bouwwereld

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Innovaties in de bouwwereld"

Transcriptie

1 CURSUSSEN, POST-HBO EN MAATWERKOPLEIDINGEN TECHNIEK EN LIFE SCIENCES Innovaties in de bouwwereld met opname in iinbm-register!! zie: (Opleiding tot Innovation Practitioner Bouwsector) BUILT ENVIRONMENT

2 Innovaties in de bouwwereld (INBO) De bouwsector wordt algemeen beschouwd als weinig innovatief. Maar de dynamiek van deze tijd vraagt om verandering; een verandering waaraan ook de bouwsector niet zal kunnen ontkomen. Gelukkig zien steeds meer bedrijven wel het belang van innovaties in. Door het toepassen van innovaties profileren ze zich in een snel veranderende samenleving om zo hun marktpositie te verbeteren; hogere omzet, meer winst, lagere instandhoudingkosten, continuïteit etc. Daarnaast kunnen innovaties oplossingen bieden voor maatschappelijke vraagstukken. Innovaties kunnen bijdragen aan een duurzamere samenleving, ze kunnen bijdragen aan het verbeteren van de gezondheid van personen en ze kunnen waarde toevoegen aan een locatie. Innovatie heeft alles te maken met nieuwe dingen doen en nieuwe dingen gebruiken. Innovatie is verwondering. Als alles vanuit het eigen werkveld bekend is, dient voor echte verandering verder te worden gekeken. Innovatie is een containerbegrip: het initieert de inbreng van nieuwe ideeën, goederen, diensten of processen. Ook kan het gaan om gerealiseerde vernieuwende projecten. Op al deze gebieden is in de bouwwereld veel te winnen. Ieder jaar zijn er veel innovaties die tot stand en openbaring komen; het is een constant en bewegend proces. Wat vandaag wordt uitgevonden, kan morgen verouderd zijn.

3 DOEL VAN DE OPLEIDING De kernvragen die in deze opleiding uitgebreid aan bod komen zijn: In hoeverre is er een noodzaak voor innovatie bij de verschillende spelers in de bouw en waarin kenmerkt zich dan die noodzaak voor de verschillende spelers? Welke koers dienen betrokken organisaties te kiezen voor wat betreft innovatie, en hoe kan men deze koers het beste verwezenlijken? Welke factoren zijn van invloed op het innovatievermogen van een organisatie en hoe kan men dit innovatievermogen verder ontwikkelen? Wat zijn, naast financiële, de succesfactoren voor innovatie en hoe bepaalt men of innovaties kans van slagen hebben? De opleiding richt zich dus op iedereen die deel uitmaakt bij het proces van (her)ontwikkeling van vastgoed. Mensen die creatief VOOR WIE IS DE OPLEIDING BESTEMD? Deze opleiding is bestemd voor opdrachtgevers en hun raadgevers, die betrokken zijn bij de (her)ontwikkeling van vastgoed en open staan om af te wijken van het traditionele door het toepassen van innovaties. Uitgangspunt hierbij is dat de gebruiker centraal staat en dat innovaties niet ten koste van het welzijn van de gebruikers mag gaan. Het opleidingsprogramma biedt een denkkader om succesvolle innovaties in het woud van informatie te kunnen opsporen en te toetsen op financiële haalbaarheid. De opleiding heeft tot doel het (inzicht in) innovatievermogen bij verschillende deelnemers te ontwikkelen, om daarmee te komen tot het bevorderen van innovatie binnen de bouwsector. Door het toepassen van innovaties binnen de eigen organisatie profileren ze zich in een snel veranderende samenleving om zo hun marktpositie te en professioneel willen bijdragen aan het tot stand brengen van waardevol vastgoed zijn bij deze opleiding aan het juiste adres. COMPETENTIES De opleiding zal deelnemers prikkelen te groeien naar een hoger niveau van competentie. Daarbij worden vier niveaus onderscheiden: Traditioneel Speelt op safe: realiseert huisvesting op basis van de algemene opvattingen in architectuur en techniek. Ondernemend Neemt weloverwogen risico: realiseert huisvesting die kansen biedt voor verbeterde (bedrijfs)resultaten. Gedurfd State of the art: weet de missie van de organisatie te integreren in een strategie. verbeteren; hogere omzet, meer winst, lagere instandhoudingkosten, continuïteit etc.

4 Trendsettend Grensverleggend: zoekt actief naar mogelijkheden om middels gewaagde huisvesting de bedrijfswaarde van de organisatie te versterken. Deelnemers die traditioneel zijn bij de start zullen door de opleiding: geprikkeld worden ondernemender te zijn; zich meer ongemakkelijk voelen bij gewoon de dingen doen zoals je gewend bent ; op veel punten geïnspireerd worden om actief op zoek te gaan naar nieuwe wegen voor hun organisatie. TOETSING De toetsing zal worden uitgevoerd door de programmaleider van de opleiding in samenwerking met 1 of 2 kerndocenten. Zij zullen in hun oordeel nadrukkelijk de beoordeling van de (gast)docenten meenemen. De toetsing kent de volgende onderdelen: Mondeling examen (individueel) Schriftelijk examen (individueel) Deelopdrachten casus n.a.v. modules (individueel) Eindrapportage van een zelfgekozen casus (individueel) De cursist wordt beoordeeld op 4 onderdelen van toetsing. Het (gemiddelde) cijfer van elk onderdeel dient een 5,5 of hoger te zijn. Indien het cijfer van de eindrapportage of het schriftelijk examen onvoldoende is, krijgt men de mogelijkheid de eindrapportage aan te passen of het schriftelijk examen te herkansen.

5 LEIDING EN ONTWIKKELING De opleiding is ontwikkeld door Ir. C.A.J. van Beukering, Raadgevend Ingenieur NLingenieurs en directeur van Partners in Vastgoedmanagement in samenwerking met diverse docenten uit het beroepsveld. COMMISSIE VAN AANBEVELING De opleiding Innovaties in de bouwwereld, georganiseerd door de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en de Haagse Hogeschool, staat onder toezicht van een Commissie van Aanbeveling. In deze commissie hebben zitting: de heer ir. H.A.P. (Eric) Zinger, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen mevrouw ir. M. (Majorie) Jans, Rijksgebouwendienst, advies en architecten vormgevingsadvies de heer A.A.M. (Loek) Langezaal, L&A Real Estate Solutions B.V., namens de VGME de heer ir. P.J.A. (Paul) Oortwijn, directeur NLingenieurs de heer ir. C.A.J. (Cees) van Beukering, Voorzitter Platform Innovation in Building & Maintenance TOELATING Om deel te kunnen nemen aan de opleiding wordt verwacht dat u een opleiding op hbo-niveau heeft afgerond of aantoonbaar over een hbo werk- en denkniveau beschikt. CERTIFICAAT Het programma leidt op tot het kunnen toepassen van een op de bouwwereld toegespitst innovatie-instrumentarium. Cursisten die de opleiding met goed gevolg afronden ontvangen het certificaat Innovation Practitioner Bouwsector.

6 INNOVATION IN BUILDING & MAINTENANCE REGISTER (IINBM) Deelnemers van de opleiding Innovaties in de Bouwwereld worden opgenomen in het iinbm-register. Het Innovation in Building & Maintenance platform (iinbm) is een snelgroeiende platform van professionals die innoveren en vernieuwen hoog in het vaandel hebben staan. Op het zich snel ontwikkelende gebied van innovaties wil iinbm een platform zijn waar kennis en kunde in de bouwsector samenkomen. Het register van Innovation in Building & Maintenance wordt door iinbm onderhouden. Dit register staat ingeschreven bij het Beneluxmerkenbureau in Den Haag. Meer informatie over het register is te vinden op LOCATIE, TIJDEN EN KOSTEN Lesdag: zie onze website: Locatie: Hogeschool van Arnhem en Nijmegen Ruitenberglaan 26, Arnhem Studiebelasting: Opleidingsduur: Lestijden: Kosten opleiding: ± 6 uur per week (inclusief collegeavond) 12 maanden tot uur (incl. maaltijd) zie onze website: De exacte data, tijden en locatie worden u meegedeeld na definitieve plaatsing. Het cursusgeld is inclusief catering en examengeld.

7 P R O G R A M M A M1 EINDRAPPORTAGE De cursist kent de minimale ingrediënten van een goed onderzoeksrapport. De cursist weet de ins- en outs van de innovatie. De cursist weet de haalbaarheid van de innovatie te toetsen. M2 HOE EN WAAROM INNOVATIEMANAGEMENT De cursist beschikt over een basisreferentie- en begrippenkader met betrekking tot innovatie en innovatievermogen. De cursist heeft inzicht in de verschillende veranderkrachten en kan op basis hiervan uitspraken doen over de innovatienoodzaak van een organisatie. De cursust heeft inzicht in de eigenschappen van innovatieve organisaties en kan op basis hiervan uitspraken doen over de drijvende en remmende krachten achter innovatie in een organisatie. De cursist heeft inzicht in de verschillende strategische opties en afwegingen en kan op basis hiervan een blauwdruk voor een innovatiestrategie opstellen. De cursist heeft inzicht in het proces van ideegeneratie tot en met innovatie implementatie en weet op welke manieren hij kwaliteit, snelheid en risico s binnen dit proces kan managen. M3 COCREATIE EN INNOVATIE De cursist is vertrouwd met kennis over open innovatie en co-creatie, de vormen, de bijbehorende competenties en de bekwaamheid deze door studie uit te breiden. De cursist is zich bewust van de voor- en nadelen van open innovatie door middel van co-creatie. De cursist is in staat het co-creatie proces te beschrijven en deze toe te passen op een concreet vraagstuk. De cursist is zich bewust van de succesbepalende factoren en kan de impact op de organisatie, de keten en het netwerk beschrijven. M4 INNOVATIES IN HET VIZIER KRIJGEN De cursist kan zelfstandig innovaties opsporen. M5 BEOORDELEN VAN INNOVATIES De cursist kent de succesfactoren van een innovatie. De cursist weet op welke punten een innovatie beoordeeld dient te worden. M6 EXPLOITATIEKOSTEN EN NCW-METHODE De cursist kent de begripsomschrijving en indeling van exploitatiekosten. De cursist leert berekeningen maken met de NCW-waarde methode. De cursist kan een innovatie toetsen op financiële haalbaarheid. M6 M7 INNOVATIES EN BIJBEHORENDE RISICO S JURIDISCHE ZAKEN EN SUBSIDIES De cursist leert alle risico s te inventariseren. De cursist kan een goede afweging maken van de risico s. De cursist weet welke juridische zaken van toepassing zijn bij innoveren en bij het aanvragen, verwerven en verzilveren van subsidie en fiscale stimuleringsregelingen. De cursist kent de juridische kaders welke een rol spelen bij innovatie en bij de verwerving van subsidie. De cursist weet welke actuele subsidiemogelijkheden en kansen er zijn op het gebied van bouw- en investeringsprojecten, innovatieprojecten en evt. andere relevante thema s. De cursist kan mogelijkheden en kansen voor subsidies snel in kaart brengen en deze vervolgens optimaal te benutten. De cursist weet hoe het proces voor het aanvragen van (innovatie)subsidies verloopt. De cursist neemt kennis van succesvolle gesubsidieerde innovatie en bouw- en investeringsprojecten. M8 INNOVATIE IN DE PRAKTIJK De cursist kan de vertaalslag maken van de ontvangen informatie (gedurende de opleiding) naar de praktijk.

8 CONTACT Heeft u naar aanleiding van deze informatie nog vragen neem dan contact op met de cursuscoördinator: mevrouw N. (Nicole) van de Kamp Bezoekadres: Ruitenberglaan CC Arnhem Postadres: Postbus CE Arnhem T F E nicole.vandekamp@han.nl I of met de cursusleider: de heer ir. R. (Roy) Zöld Partners in Vastgoed Management, Eindhoven T E r.zold@p-v-m.nl I COLOFON EINDREDACTIE HAN i.s.m. Partners in Vastgoed Management ONTWERP Nicole van Elst FOTOGRAFIE Merel van Beukering AAN DE INHOUD VAN DEZE BROCHURE KUNNEN GEEN RECHTEN WORDEN ONTLEEND juni 2012

Herbestemming van beeldbepalende gebouwen

Herbestemming van beeldbepalende gebouwen CURSUSSEN, POST-HBO EN MAATWERKOPLEIDINGEN TECHNIEK EN LIFE SCIENCES bijzonder vastgoed vraagt om een bijzondere aanpak! Herbestemming van beeldbepalende gebouwen BUILT ENVIRONMENT Herbestemming van beeldbepalende

Nadere informatie

CURSUSSEN, POST-HBO EN MASTEROPLEIDINGEN TECHNIEK EN LIFE SCIENCES. VastGoed. (Inspecteur/Adviseur, volgens methodiek RgdBOEI en NEN2767)

CURSUSSEN, POST-HBO EN MASTEROPLEIDINGEN TECHNIEK EN LIFE SCIENCES. VastGoed. (Inspecteur/Adviseur, volgens methodiek RgdBOEI en NEN2767) CURSUSSEN, POST-HBO EN MASTEROPLEIDINGEN TECHNIEK EN LIFE SCIENCES met R-V opn I-reg VastGoed ame iste (Inspecteur/Adviseur, volgens methodiek RgdBOEI en NEN2767) B U I LT E N V I R O N M E N T r! in VastGoed

Nadere informatie

CURSUSSEN, POST-HBO EN MASTEROPLEIDINGEN TECHNIEK EN LIFE SCIENCES. Vastgoeddeskundige in de Zorg

CURSUSSEN, POST-HBO EN MASTEROPLEIDINGEN TECHNIEK EN LIFE SCIENCES. Vastgoeddeskundige in de Zorg CURSUSSEN, POST-HBO EN MASTEROPLEIDINGEN TECHNIEK EN LIFE SCIENCES Vastgoeddeskundige in de Zorg B U I L T E N V I R O N M E N T Vastgoeddeskundige in de Zorg (VAZO) Na 2011 komt definitief een einde aan

Nadere informatie

CURSUSSEN, POST-HBO EN MASTEROPLEIDINGEN TECHNIEK EN LIFE SCIENCES

CURSUSSEN, POST-HBO EN MASTEROPLEIDINGEN TECHNIEK EN LIFE SCIENCES CURSUSSEN, POST-HBO EN MASTEROPLEIDINGEN TECHNIEK EN LIFE SCIENCES BUILT ENVIRONMENT Het doel van de opleiding is te trainen voor de competenties die horen bij het beroep van Kostendeskundige Bouw. Dit

Nadere informatie

MASTERCLASS INNOVATIEMANAGEMENT & PRODUCTONTWIKKELING

MASTERCLASS INNOVATIEMANAGEMENT & PRODUCTONTWIKKELING MASTERCLASS INNOVATIEMANAGEMENT & PRODUCTONTWIKKELING NYENRODE. A REWARD FOR LIFE 1 2 INLEIDING Door digitalisering en automatisering wordt de levenscyclus van diensten en producten steeds korter. Het

Nadere informatie

TOELATINGSEISEN STUDIEBELASTING EXAMEN EN CERTIFICERING FISCAAL VOORDEEL KOSTEN

TOELATINGSEISEN STUDIEBELASTING EXAMEN EN CERTIFICERING FISCAAL VOORDEEL KOSTEN TOELATINGSEISEN Sales Leadership maakt deel uit van het programma Leadership in Marketing & Sales. Deelname aan het programma is aan een aantal voorwaarden verbonden. U kunt de opleiding Accountmanager

Nadere informatie

Innovatief ondernemerschap in recreatie en toerisme

Innovatief ondernemerschap in recreatie en toerisme Innovatief ondernemerschap in recreatie en toerisme Van idee tot realisatie van innovatie 100,- korting bij inschrijving vóór 1 mei Leergang September - December 2010 Locatie: KvK Eindhoven Innovatief

Nadere informatie

de cursist kan inzichtelijk maken wat de relatie is tussen investeringskosten en exploitatiekosten voor een concrete casus.

de cursist kan inzichtelijk maken wat de relatie is tussen investeringskosten en exploitatiekosten voor een concrete casus. Programma M1 Strategische huisvesting Einddoel de cursist weet welke trends er momenteel spelen die van invloed zijn op de behoefte aan vastgoed; de cursist kan de huidige en toekomstige huisvestingsbehoefte

Nadere informatie

SUCCESVOL INNOVEREN GAAT SNELLER MET DE JUISTE PARTNERS!

SUCCESVOL INNOVEREN GAAT SNELLER MET DE JUISTE PARTNERS! Innovatieplatform voor industrieel oppervlaktebehandelend Nederland SUCCESVOL INNOVEREN GAAT SNELLER MET DE JUISTE PARTNERS! VOORSPRONG DOOR INNOVATIEGERICHTE SAMENWERKING Dat Nederland er economisch goed

Nadere informatie

Erkennen van Verworven Competenties Built Environment

Erkennen van Verworven Competenties Built Environment OPLEIDING OP MAAT Erkennen van Verworven Competenties Built Environment HAN geeft je de ruimte De HAN is een ondernemend kennisinstituut met zo n 2300 medewerkers en ruim 25.000 studenten. Binnen het brede

Nadere informatie

Post-hbo Strategisch vrijwilligersmanagement

Post-hbo Strategisch vrijwilligersmanagement Post-hbo Strategisch vrijwilligersmanagement Is uw personeelsbeleid klaar voor het werken met vrijwilligers? Tijden veranderen. Bezuinigingen zorgen er voor dat in veel sectoren steeds meer een beroep

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Post HBO Financieel Management & Leadership De Post HBO opleiding Financieel Management & Leadership duurt onge veer 5 maanden en omvat 10 colleges van 3 uur. U volgt de opleiding met 10-15 studenten in

Nadere informatie

BUSINESS INNOVATION. BE TOMORROW, CHALLENGE TODAY > Waarom innoveren? > Innovation drivers > Succes- en faalfactoren

BUSINESS INNOVATION. BE TOMORROW, CHALLENGE TODAY > Waarom innoveren? > Innovation drivers > Succes- en faalfactoren BUSINESS INNOVATION BE TOMORROW, CHALLENGE TODAY > Waarom innoveren? > Innovation drivers > Succes- en faalfactoren EEN MASTERCLASS VAN MASTERCLASS INSTITUTE IN SAMENWERKING MET: BUSINESS INNOVATION Be

Nadere informatie

Een flexibele deeltijdopleiding die inspeelt op de actualiteit van het sociaal werk

Een flexibele deeltijdopleiding die inspeelt op de actualiteit van het sociaal werk Een flexibele deeltijdopleiding die inspeelt op de actualiteit van het sociaal werk Inhoud 1. Heldere onderwijsvisie 2. Opleiden op maat 3. Online leren 4. Samen verantwoordelijk 5. Modulaire opleiding

Nadere informatie

Innoveren bij de (semi)overheid: van denken naar doen! Gezocht

Innoveren bij de (semi)overheid: van denken naar doen! Gezocht Innoveren bij de (semi)overheid: van denken naar doen! De wereld om ons heen is volop in beweging. Economische en maatschappelijke ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Bezuinigingen, decentralisaties

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Post HBO Development & Innovatie De Post HBO opleiding Development & Innovatie duurt onge veer 5 maanden en omvat 10 colleges van 3 uur. U volgt de opleiding met 10-15 studenten in Utrecht. Hierin volgt

Nadere informatie

MASTERCLASS INNOVATIEMANAGEMENT & PRODUCTONTWIKKELING

MASTERCLASS INNOVATIEMANAGEMENT & PRODUCTONTWIKKELING MASTERCLASS INNOVATIEMANAGEMENT & PRODUCTONTWIKKELING NYENRODE. A REWARD FOR LIFE 1 2 INLEIDING Door digitalisering en automatisering wordt de levenscyclus van producten en diensten steeds korter. Het

Nadere informatie

Praktijkmanagement in de huisartsenzorg

Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Voor de huisartsenzorg van morgen Wanneer: Start najaar 2019 Locatie: Driebergen en Eindhoven Aanvullende 5-daagse opleiding Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Voor voormalige deelnemers aan de opleiding

Nadere informatie

Foutloos nederlands. Scriptplus biedt kwaliteit in schrijven

Foutloos nederlands. Scriptplus biedt kwaliteit in schrijven Foutloos nederlands Scriptplus biedt kwaliteit in schrijven In deze interactieve en speelse cursus zetten we de belangrijkste grammatica- en spellingregels op een rij. Je krijgt antwoord op al je taalvragen

Nadere informatie

Brochure Post HBO opleiding coach in het onderwijs

Brochure Post HBO opleiding coach in het onderwijs Brochure 2017-2018 Post HBO opleiding coach in het onderwijs Coaching is een waardevol instrument bij professionalisering van leraren. Hiervoor is een goed opgeleide coach een voorwaarde! biedt u de mogelijkheid

Nadere informatie

MASTERCLASS MANAGEMENT WONINGCORPORATIES

MASTERCLASS MANAGEMENT WONINGCORPORATIES PROFESSIONAL LEARNING & DEVELOPMENT MASTERCLASS MANAGEMENT WONINGCORPORATIES LOCATIE: UTRECHT MASTERCLASS MANAGEMENT WONINGCORPORATIES VERANDERINGEN ALS NIEUWE CONSTANTE VOOR DE WONINGCORPORATIE VAN MORGEN

Nadere informatie

Sturing op ICT STRATEGISCHE BESLUITVORMING GOVERNANCE INNOVATIE. 24 sept 2015; Jurgen Bomas

Sturing op ICT STRATEGISCHE BESLUITVORMING GOVERNANCE INNOVATIE. 24 sept 2015; Jurgen Bomas Sturing op ICT STRATEGISCHE BESLUITVORMING GOVERNANCE INNOVATIE Sturen op ICT en samenhang met business Maes als onderzoek model Vanuit onderzoek in bedrijfsleven: IT beslissing Rol Directie Consequentie

Nadere informatie

Associate degree Deeltijd

Associate degree Deeltijd Associate degree Deeltijd 2018-2019 Bloemsierkunst Vakmanschap, effectief communiceren en managen op hbo-niveau in de bloemsierkunst U bent werkzaam in de bloemenbranche, als zelfstandig ondernemer of

Nadere informatie

Post-hbo-opleiding IT-based-auditing 2015-2016

Post-hbo-opleiding IT-based-auditing 2015-2016 Post-hbo-opleiding IT-based-auditing 2015-2016 Instituut Werken en Leren Postbus 5171, 6802 ED Arnhem Ruitenberglaan 31, 6826 CC Arnhem T (026) 369 13 09, F (026) 369 13 69 I www.han.nl/finance E info.finance@han.nl

Nadere informatie

IT-based auditing. Post-hbo opleiding

IT-based auditing. Post-hbo opleiding Post-hbo opleiding IT-based auditing Als (theoretisch) afgestudeerd accountant kunt u zich met de post-hbo-opleiding IT-based auditing bekwamen in het toepassen van IT-audit technieken gericht op de financial

Nadere informatie

Post HBO opleiding Management in Zorg en Welzijn

Post HBO opleiding Management in Zorg en Welzijn Zorg en Welzijn Algemeen De post-hbo opleiding Management in Zorg en Welzijn is een opleiding van 1,5 jaar voor mensen met een afgeronde hbo-opleiding die werkzaam zijn in de sector zorg en welzijn en

Nadere informatie

Postmaster opleiding systeemtherapeut

Postmaster opleiding systeemtherapeut Postmaster opleiding systeemtherapeut mensenkennis In de context met cliënten, gezinnen en kinderen was dit leerzaam en direct bruikbaar in mijn werk. evaluatie deelnemer Postmaster opleiding systeemtherapeut

Nadere informatie

KUNSTENPLAN REGELING PROJECTSUBSIDIES INNOVATIE

KUNSTENPLAN REGELING PROJECTSUBSIDIES INNOVATIE KUNSTENPLAN 2017-2020 REGELING PROJECTSUBSIDIES INNOVATIE 2019-2020 REGELING PROJECTSUBSIDIES INNOVATIE 2019-2020 Het bestuur van het AFK Gelet op de missie van het Amsterdams Fonds voor de Kunst om te

Nadere informatie

Bantopa Terreinverkenning

Bantopa Terreinverkenning Bantopa Terreinverkenning Het verwerven en uitwerken van gezamenlijke inzichten Samenwerken als Kerncompetentie De complexiteit van producten, processen en services dwingen organisaties tot samenwerking

Nadere informatie

Factoring Management (QFM)

Factoring Management (QFM) In deze brochure vind je alles over de opleiding Factoring Management (QFM) Dé praktijkgerichte opleiding tot Qualified Factoring Manager Opleiding Na de opleiding Ken je de verschillende vormen van factoring

Nadere informatie

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) Ruitenberglaan 27, 6826 CC Arnhem. n.v.t. n.v.t. n.v.t. bachelor

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) Ruitenberglaan 27, 6826 CC Arnhem. n.v.t. n.v.t. n.v.t. bachelor Naam instelling Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) Contactgegevens Ruitenberglaan 27, 6826 CC Arnhem Naam opleiding Internationale naam opleiding Taal In geval dat de opleiding in een andere taal

Nadere informatie

Factoring Management (QFM)

Factoring Management (QFM) In deze brochure vind je alles over de opleiding Factoring Management (QFM) Dé praktijkgerichte opleiding tot Qualified Factoring Manager Opleiding Na de opleiding Ken je de verschillende vormen van factoring

Nadere informatie

Controller als strategisch business partner

Controller als strategisch business partner In deze brochure vind je alles over de cursus Controller als strategisch business partner Versterk je visie op strategie en bestuur! Cursus Benader organisatievraagstukken vanuit strategisch perspectief

Nadere informatie

PRESENTATIE 2P6. Een recept voor Sterrenregen Hans Nottet hogeschooldocent en voorzitter Honourscommissie bij ILC-FNT

PRESENTATIE 2P6. Een recept voor Sterrenregen Hans Nottet hogeschooldocent en voorzitter Honourscommissie bij ILC-FNT PRESENTATIE 2P6 Een recept voor Sterrenregen Hans Nottet hogeschooldocent en voorzitter Honourscommissie bij ILC-FNT We gaan toch niet echt stempelen? Steven Nijhuis onderzoeker bij het lectoraat Vernieuwing

Nadere informatie

Training Creatief denken

Training Creatief denken Training Creatief denken Creatief denken: een oplossing voor elk probleem Creatief denken is vandaag de dag een must. De markt verandert razendsnel en als je niet innovatief bent, loop je achter de feiten

Nadere informatie

E V E R B I N D I N G, N I E

E V E R B I N D I N G, N I E innovatie Syntens N I E U W E V E R B I N D I N G, N I E U W E B U S I N E S S Het veld waarin bedrijven opereren is voortdurend in beweging. Om een bedrijf gezond en succesvol te houden, is het belangrijk

Nadere informatie

LEERGANG GEBIEDSGERICHT WERKEN VOOR YOUNG PROFESSIONALS START OP 22 SEPTEMBER 2008 OPEN INSCHRIJVING

LEERGANG GEBIEDSGERICHT WERKEN VOOR YOUNG PROFESSIONALS START OP 22 SEPTEMBER 2008 OPEN INSCHRIJVING LEERGANG GEBIEDSGERICHT WERKEN VOOR YOUNG PROFESSIONALS START OP 22 SEPTEMBER 2008 OPEN INSCHRIJVING GEBIEDSGERICHT WERKEN Op bijna geen enkel werkterrein gebeurt zoveel als in het gebiedsgericht werken.

Nadere informatie

Master Healthy Ageing Professional (MHAP)

Master Healthy Ageing Professional (MHAP) 1. Basisgegevens Soort aanvraag (kruis aan wat van toepassing is): Naam instelling(en) Contactpersoon/contactpersonen Contactgegevens Nieuwe Nieuw Ad programma X Nieuwe hbo master Nieuwe joint degree 1

Nadere informatie

Innovatieve onderneming 2015

Innovatieve onderneming 2015 Inschrijfformulier Flevopenningen Innovatieve onderneming 2015 Uw antwoorden worden discreet behandeld en niet openbaar gemaakt. Dit formulier dient uiterlijk 11 februari 2015 binnen te zijn bij de Stichting

Nadere informatie

opdracht relevante informatie of dat u als opdrachtgever de studenten voldoende tijd voor begeleiding en beoordeling kunt bieden.

opdracht relevante informatie of dat u als opdrachtgever de studenten voldoende tijd voor begeleiding en beoordeling kunt bieden. vergroot uw slagkracht Huisvesting Innovatie Projectmanagement Optimale benutting Bedrijfsprocessen Faculteit Economie en Management Bedrijfskundig management Wilt u uw bedrijfsvoering laten analyseren

Nadere informatie

Xurux Academy Opleidingen in Blockchain Technologie ACADEMY

Xurux Academy Opleidingen in Blockchain Technologie ACADEMY Xurux Academy Opleidingen in Blockchain Technologie ACADEMY ACADEMY Xurux Academy Workshops, trainingen en opleidingen in blockchain technologie Over Xurux Diepgaande kennis van blockchain technologie

Nadere informatie

Opleiding Docent Weerbaarheid

Opleiding Docent Weerbaarheid Over MOVISIE MOVISIE is hét landelijke kennisinstituut en adviesbureau voor toepasbare kennis, adviezen en oplossingen bij de aanpak van sociale vraagstukken op het terrein van welzijn, participatie, sociale

Nadere informatie

EFFECTIEF SCHRIJVEN. Scriptplus biedt kwaliteit in schrijven

EFFECTIEF SCHRIJVEN. Scriptplus biedt kwaliteit in schrijven EFFECTIEF SCHRIJVEN Scriptplus biedt kwaliteit in schrijven Het levert je veel op als je begrijpelijk, overtuigend en efficiënt kunt schrijven. Je boodschap komt duidelijker over en je krijgt met je tekst

Nadere informatie

Vitruvius opleidingen

Vitruvius opleidingen Vitruvius opleidingen OPLEIDINGEN Gespecialiseerde kostendeskundigen maken steeds vaker deel uit van het projectteam. Opdrachtgevers en ontwerpers willen deskundige ondersteuning en advies bij het dragen

Nadere informatie

Bantopa (Samen)werken aan Samenwerken

Bantopa (Samen)werken aan Samenwerken Bantopa (Samen)werken aan Samenwerken Masterclass - Alliantievaardigheden Een praktische leidraad voor toekomstige alliantiemanagers Samenwerken als Kerncompetentie De complexiteit van producten, processen

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Business Development & Leiderschap De cursus Business Development & Leiderschap duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van

Nadere informatie

What to do voor strategisch management?

What to do voor strategisch management? What to do voor strategisch management? VRAGEN Stel dat je wordt gevraagd om als adviseur van H&M op te treden. De opdracht is om een strategisch plan op te stellen om de missie te verwezenlijken. Inleiding

Nadere informatie

Denk duurzaam, kies Revivre.

Denk duurzaam, kies Revivre. Initiëren Ontwikkelen en plannen Uitvoeringsbegeleiding Monitoring, beheersen en rapporteren Oplevering en rapportage Faciliteren Gemeentelijke instellingen Provinciale instellingen Lokale ondernemers

Nadere informatie

MASTERCLASS AGILE MANAGEMENT

MASTERCLASS AGILE MANAGEMENT MASTERCLASS AGILE MANAGEMENT SNEL EN WENDBAAR WERKEN AAN CONTINUE VERBETERING IN ORGANISATIES LEADERSHIP, ENTREPRENEURSHIP, STEWARDSHIP NYENRODE. A REWARD FOR LIFE INDEX Inleiding 3 Masterclass Agile Management

Nadere informatie

Dynamische besturing in de praktijk

Dynamische besturing in de praktijk In deze brochure vind je alles over de cursus Dynamische besturing in de praktijk Visie, bouwstenen en gereedschap voor het ontwikkelen van een dynamisch besturingssysteem Cursus Combineer Finance & IT

Nadere informatie

Opleiding. Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Dé opleiding voor en door praktijkmanagers van morgen. www.huisartsvanmorgen.nl.

Opleiding. Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Dé opleiding voor en door praktijkmanagers van morgen. www.huisartsvanmorgen.nl. Opleiding Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Dé opleiding voor en door praktijkmanagers van morgen Periode September t/m december 2016 11 modules verdeeld over 6 lesdagen Locatie Bergse Bossen in Driebergen

Nadere informatie

2012-2013. ervaringsdeskundige. Mensen met een licht verstandelijk beperking. Opleiding tot

2012-2013. ervaringsdeskundige. Mensen met een licht verstandelijk beperking. Opleiding tot 2012-2013 Opleiding tot ervaringsdeskundige Mensen met een licht verstandelijk beperking Uit eigen ervaring... Ik wil mijn stem laten horen, in een groot aantal werkvelden wordt er steeds meer gebruik

Nadere informatie

Professionele Masters. Uitgangspunten verdere uitbouw aanbod professionele masters

Professionele Masters. Uitgangspunten verdere uitbouw aanbod professionele masters Professionele Masters Uitgangspunten verdere uitbouw aanbod professionele masters Professionele Masters Uitgangspunten verdere uitbouw aanbod professionele masters Inhoud 5 Voorwoord 7 Inleiding 8 Professionele

Nadere informatie

Opleiding. Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Dé opleiding voor en door praktijkmanagers van morgen. www.huisartsvanmorgen.nl.

Opleiding. Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Dé opleiding voor en door praktijkmanagers van morgen. www.huisartsvanmorgen.nl. Opleiding Periode maart t/m juni 2016 11 modules verdeeld over 6 lesdagen Locatie Bergse Bossen in Driebergen www.huisartsvanmorgen.nl P R A K T I J K M A N A G E M E N T De opleiding tot praktijkmanager

Nadere informatie

Kennisteam Business Innovation. Masterclasses Nieuwe Ingenieur. Leiderschapsprogramma voor young potentials in de technische sector

Kennisteam Business Innovation. Masterclasses Nieuwe Ingenieur. Leiderschapsprogramma voor young potentials in de technische sector Kennisteam Business Innovation & Masterclasses Nieuwe Ingenieur Leiderschapsprogramma voor young potentials in de technische sector Inleiding Tijden veranderen, dat is niets nieuws. Maar de snelheid waarmee

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Post HBO Inkoopmanagement & Procurement De Post HBO opleiding Inkoopmanagement & Procurement duurt onge veer 5 maanden en omvat 10 colleges van 3 uur. U volgt de opleiding met 10-15 studenten in Utrecht.

Nadere informatie

Cosun Dinteloord Coen de Haas Jasper Dijkstra Platform Economie & Ruimte Cees van Beukering

Cosun Dinteloord Coen de Haas Jasper Dijkstra Platform Economie & Ruimte Cees van Beukering Cosun Dinteloord Coen de Haas Jasper Dijkstra Platform Economie & Ruimte Cees van Beukering E&R Project Professioneel opdrachtgeverschap in ruimtelijke inrichting en vastgoed Jasper Ponte en Cees van Beukering

Nadere informatie

CERTIFIED EDUCATION ORGANIZATION

CERTIFIED EDUCATION ORGANIZATION CERTIFIED EDUCATION ORGANIZATION Gecertificeerde Social Media Opleidingen en Basiscursussen Hands-on trainingen Social Media Projecten Gecertificeerde docenten Gecertificeerde consultants Gecertificeerde

Nadere informatie

Professionele en persoonlijke groei?

Professionele en persoonlijke groei? + Professionele en persoonlijke groei? Samen naar meer resultaat, meer gemak en meer plezier! Han Oei Oei voor Groei - www.oeivoorgroei.nl info@oeivoorgroei.nl 0633794681 + Meer resultaat, meer gemak en

Nadere informatie

Samenwerken aan een toekomstbestendige retailsector

Samenwerken aan een toekomstbestendige retailsector Samenwerken aan een toekomstbestendige retailsector Wie wij zijn Het Retail Innovation Platform helpt de innovatie- en concurrentiekracht van de retailsector te versterken. Samen met retailers en andere

Nadere informatie

FORMULIER STRATEGISCHE THEMA S OPLEIDING [NAAM]: INSTITUUT: (G)OC: INSTITUUTSDIRECTEUR: DATUM:

FORMULIER STRATEGISCHE THEMA S OPLEIDING [NAAM]: INSTITUUT: (G)OC: INSTITUUTSDIRECTEUR: DATUM: FORMULIER STRATEGISCHE THEMA S OPLEIDING [NAAM]: INSTITUUT: (G)OC: INSTITUUTSDIRECTEUR: DATUM: De (G)OC heeft als formele wettelijke vastgelegde taak het adviseren over de OER en het jaarlijks beoordelen

Nadere informatie

Toetsvormen. Onderwijsmiddag 14 februari 2012 Ferdi Engels & Gerrit Heil toetsadviescommissie

Toetsvormen. Onderwijsmiddag 14 februari 2012 Ferdi Engels & Gerrit Heil toetsadviescommissie Toetsvormen Onderwijsmiddag 14 februari 2012 Ferdi Engels & Gerrit Heil toetsadviescommissie 1 Waarom wordt er getoetst? Om te beoordelen in hoeverre de student in staat is te handelen zoals op academisch

Nadere informatie

Ondernemerschap Programma. Van idee naar actie: nu én in de toekomst een succesvol fruitteeltbedrijf

Ondernemerschap Programma. Van idee naar actie: nu én in de toekomst een succesvol fruitteeltbedrijf Telers Ondernemerschap Programma Van idee naar actie: nu én in de toekomst een succesvol fruitteeltbedrijf Haal meer uit uzelf en vergroot uw kansen in de markt Niets doen is geen optie Nederlandse fruittelers

Nadere informatie

28-8-2013. Een betere buurt met. mijnbuurtje. www.mijnbuurtje.nl. Vroeger

28-8-2013. Een betere buurt met. mijnbuurtje. www.mijnbuurtje.nl. Vroeger Een betere buurt met mijnbuurtje www.mijnbuurtje.nl Vroeger 1 Nu 1 op de 3 huishoudens bezit een tablet 2 Nu Nu 3 In alle Nederlandse gemeentes: Bezuinigingen Zelfredzaamheid Stimuleren bewoners Meer verantwoordelijkheid

Nadere informatie

KUNSTENPLAN REGELING PROJECTSUBSIDIES INNOVATIE

KUNSTENPLAN REGELING PROJECTSUBSIDIES INNOVATIE KUNSTENPLAN 2017-2020 REGELING PROJECTSUBSIDIES INNOVATIE 2017-2020 REGELING PROJECTSUBSIDIES INNOVATIE 2017-2020 Het bestuur van het AFK, gelet op de missie van het Amsterdams Fonds voor de Kunst om te

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Post HBO Contentstrategie & Inbound Marketing De Post HBO opleiding Contentstrategie & Inbound Marketing duurt onge veer 5 maanden en omvat 10 colleges van 3 uur. U volgt de opleiding met 10-15 studenten

Nadere informatie

TECHNOLOGIE IN DE ZORG

TECHNOLOGIE IN DE ZORG TECHNOLOGIE IN DE ZORG MET DE MAATWERKMODULES VAN ZORGTECHNIEK LIMBURG ZIJN UW OPLEIDINGEN IN ÉÉN KLAP UP-TO-DATE KENNISMAKING ZORGTECHNOLOGIE ZORG OP AFSTAND ONDERSTEUNENDE TECHNOLOGIEËN EN HULPMIDDELEN

Nadere informatie

DUURZAME UITDAGING. cursus. Wie niet aan duurzaamheid werkt, heeft als bedrijf over vijftien jaar geen bestaansrecht meer - Paul Polman (CEO Unilever)

DUURZAME UITDAGING. cursus. Wie niet aan duurzaamheid werkt, heeft als bedrijf over vijftien jaar geen bestaansrecht meer - Paul Polman (CEO Unilever) cursus DUURZAME UITDAGING Wie niet aan duurzaamheid werkt, heeft als bedrijf over vijftien jaar geen bestaansrecht meer - Paul Polman (CEO Unilever) Dé Praktijkgroep en organiseren in samenwerking een

Nadere informatie

Innovatiebudget Sociaal Domein gemeente Arnhem

Innovatiebudget Sociaal Domein gemeente Arnhem Innovatiebudget Sociaal Domein gemeente Arnhem Eind juli is de eerste ronde afgerond voor de besteding van het regionale Innovatiebudget Sociaal Domein. In deze ronde is niet het volledige beschikbare

Nadere informatie

DIRECTEUR BELEID EN STRATEGIE

DIRECTEUR BELEID EN STRATEGIE FUNCTIEPROFIEL DIRECTEUR BELEID EN STRATEGIE HOGESCHOOL LEIDEN Inhoudsopgave 1 Hogeschool Leiden 3 De organisatie 3 De structuur 3 De thema s 4 2 4 Plaats in de organisatie 4 Taken en verantwoordelijkheden

Nadere informatie

Over het onderhoud van een fatsoenlijke samenwerking: thema s, toetsstenen en mogelijke dilemma s.

Over het onderhoud van een fatsoenlijke samenwerking: thema s, toetsstenen en mogelijke dilemma s. Integriteit: een aide-mémoire. Over het onderhoud van een fatsoenlijke samenwerking: thema s, toetsstenen en mogelijke dilemma s. 1 Samenstellers: Ir. P.J.A. (Paul) Oortwijn, NLingenieurs, Den Haag. Ir.

Nadere informatie

Contact. particuliere hogeschool voor beroepsonderwijs. bezoekadres Handelskade 75. postadres Postbus 2119 7420 AC Deventer

Contact. particuliere hogeschool voor beroepsonderwijs. bezoekadres Handelskade 75. postadres Postbus 2119 7420 AC Deventer Contact bezoekadres Handelskade 75 postadres Postbus 2119 7420 AC Deventer telefoon 0570-60 30 83 fax 0570-60 37 05 e-mail info.next@saxion.nl particuliere hogeschool voor beroepsonderwijs Hbo Tweedegraadslerarenopleiding

Nadere informatie

In deze brochure vind je alles over de cursus. KPI s die wel werken. Integraal Performance Management van strategie tot werkvloer

In deze brochure vind je alles over de cursus. KPI s die wel werken. Integraal Performance Management van strategie tot werkvloer In deze brochure vind je alles over de cursus KPI s die wel werken Integraal Performance Management van strategie tot werkvloer Cursus Stimuleer gewenst gedrag in de organisatie voor betere bedrijfsresultaten:

Nadere informatie

MENSEN MET EEN LICHT VERSTANDELIJKE BEPERKING

MENSEN MET EEN LICHT VERSTANDELIJKE BEPERKING 2016 OPLEIDING TOT ERVARINGSDESKUNDIGE MENSEN MET EEN LICHT VERSTANDELIJKE BEPERKING UIT EIGEN ERVARING Inge Mol Ik wil mijn stem laten horen. In het werkveld wordt er steeds meer gebruik gemaakt van kennis

Nadere informatie

Nameting Scan Mijn Bedrijf 2.0 2011-2012

Nameting Scan Mijn Bedrijf 2.0 2011-2012 Sociale innovatie De volgende vragen gaan over sociale innovatie en innovatief ondernemingsbeleid. Sociale Innovatie is een vernieuwing of een verbetering in de arbeidsorganisatie en in de arbeidsrelaties

Nadere informatie

Beccaria Instituut Factsheet Exclusieve hybride post-hbo opleiding: Informatieanalyse en informatiemakelen

Beccaria Instituut Factsheet Exclusieve hybride post-hbo opleiding: Informatieanalyse en informatiemakelen Beccaria Instituut Factsheet Exclusieve hybride post-hbo opleiding: Informatieanalyse en informatiemakelen Inleiding In de huidige praktijk van toezicht en handhaving groeit de behoefte aan relevante,

Nadere informatie

Publiek Vastgoed Management

Publiek Vastgoed Management Publiek Vastgoed Management Risicomanagement voor professionals Inleiding Publiek Vastgoed management: Een meerdaagse training toegespitst op de snel ontwikkelende Publieke vastgoedpraktijk! De publieke

Nadere informatie

Profielschets. Manager Financiën. Omnivera GWZ. ERLY the consulting company Datum: februari 2016 Opdrachtgever: Omnivera GWZ

Profielschets. Manager Financiën. Omnivera GWZ. ERLY the consulting company Datum: februari 2016 Opdrachtgever: Omnivera GWZ Profielschets Manager Financiën Omnivera GWZ ERLY the consulting company Datum: februari 2016 Opdrachtgever: Omnivera GWZ Adviseurs ERLY: drs. Lilian Vos Telefoonnummer: 035 543 00 88 Omnivera GWZ Omnivera

Nadere informatie

VISIEdocument. Innovatie in de bouw. April 2009

VISIEdocument. Innovatie in de bouw. April 2009 VISIEdocument April 2009 Innovatie in de bouw Innovatie in de bouw steeds belangrijker Innovatie is voor bouwbedrijven van steeds groter belang om zich in een snel veranderende samenleving te profileren

Nadere informatie

Post-hbo opleiding seksuologie

Post-hbo opleiding seksuologie Post-hbo opleiding seksuologie mensenkennis Plezierige overdracht, de docent spreekt uit ervaring en brengt veiligheid en openheid in de groep door haar respectvolle wijze van benaderen. Top! Post-hbo

Nadere informatie

Vitruvius opleidingen

Vitruvius opleidingen Vitruvius opleidingen OPLEIDINGEN Het doel van de opleiding Het doel van de opleiding is die competenties aan te leren die horen bij het beroep van kostendeskundige Bouw. Dit beroep staat beschreven in

Nadere informatie

Leasing Management (QLM)

Leasing Management (QLM) In deze brochure vind je alles over de opleiding Leasing Management (QLM) Dé praktijkgerichte opleiding tot Qualified Leasing Manager Opleiding Na de opleiding Weet je effecten voor de financiële analyse

Nadere informatie

HAN. Community in progress

HAN. Community in progress HAN Community in progress Dit is HAN Hetgeen wat nu voor je ligt is het HAN-merkboek. HAN is de afkorting die wij gebruiken voor de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Dit boek geeft voor eenieder die met

Nadere informatie

PORTFOLIOPLAN 1/5. Student: Tim van Dartel Student nr: 0720444. Datum: Maart 2011 Plaats: Eindhoven

PORTFOLIOPLAN 1/5. Student: Tim van Dartel Student nr: 0720444. Datum: Maart 2011 Plaats: Eindhoven 1/5 Student: Tim van Dartel Student nr: 0720444 Datum: Maart 2011 Plaats: Eindhoven Dit portfolioplan is gemaakt in het kader van het vak 7PF03 (Masterportfolio) aan de Technische Universiteit Eindhoven.

Nadere informatie

Business Plan. Organisatie: GIDSnetwerk Datum: 11.04.2014 Periode: 01/2014-12/2017

Business Plan. Organisatie: GIDSnetwerk Datum: 11.04.2014 Periode: 01/2014-12/2017 Business Plan Organisatie: GIDSnetwerk Datum: 11.04.2014 Periode: 01/2014-12/2017 Business Plan Agenda 1 Visie & Business Model 2 Strategie 3 Team & Organisatie 4 Implementatie 5 Financien 1. Visie & Business

Nadere informatie

Opleiding. Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Dé opleiding voor en door praktijkmanagers van morgen.

Opleiding. Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Dé opleiding voor en door praktijkmanagers van morgen. Opleiding Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Dé opleiding voor en door praktijkmanagers van morgen Periode April t/m juni 2017 11 modules verdeeld over 6 lesdagen Locatie Driebergen en Eindhoven www.huisartsvanmorgen.nl

Nadere informatie

Projectopdracht PAR in oprichting in het Pilotjaar 2015

Projectopdracht PAR in oprichting in het Pilotjaar 2015 Projectopdracht PAR in oprichting in het Pilotjaar 2015 Waarom een PAR in Zinzia? De visie en strategie van Zinzia bieden een duidelijke koers aan de organisatie. Vanaf 2013 heeft - met het kompas Ziel

Nadere informatie

MASTERCLASS RISICO MANAGEMENT IN DE PUBLIEKE SECTOR

MASTERCLASS RISICO MANAGEMENT IN DE PUBLIEKE SECTOR PROFESSIONAL LEARNING & DEVELOPMENT EXECUTIVE EDUCATION MASTERCLASS RISICO MANAGEMENT IN DE PUBLIEKE SECTOR MASTERCLASS RISICO MANAGEMENT IN DE PUBLIEKE SECTOR HET BEOORDELEN EN BEHEERSEN VAN PUBLIC SECTOR

Nadere informatie

Versnellen met de markt! Bouwcampus, 22 maart 2017

Versnellen met de markt! Bouwcampus, 22 maart 2017 Versnellen met de markt! Bouwcampus, 22 maart 2017 Economische sectoren staan op een kantelpunt Energietransitie Industriële transitie Voedseltransitie Ruimtelijke transitie Transitie in de zorg 2 De samenleving

Nadere informatie

Financieel Casemanagement op organisatieniveau

Financieel Casemanagement op organisatieniveau Financieel Casemanagement op organisatieniveau Leer hoe u de organisatie inricht om grip te krijgen op geldstromen sociale zekerheid Bij deze opleiding staat centraal hoe u als casemanager de organisatie

Nadere informatie

Dries Stoel en Marcèle van Kerkvoorde. Uw businessmodel voor de toekomst

Dries Stoel en Marcèle van Kerkvoorde. Uw businessmodel voor de toekomst Dries Stoel en Marcèle van Kerkvoorde Uw businessmodel voor de toekomst Missie: economische groei door versterken van innovatie in het MKB Concurrentiekracht van Nederland versterken Innovatie in het MKB

Nadere informatie

Subsidiewijzer A+O fonds Gemeenten

Subsidiewijzer A+O fonds Gemeenten Subsidiewijzer 2018 A+O fonds Gemeenten Subsidiewijzer 2018 A+O fonds Gemeenten Versie 1.0 2 Inhoudsopgave 1 De gemeentelijke organisatie 4 van de toekomst 2 Innovatieve projectenregeling en 7 impulsregeling

Nadere informatie

Strategische marketing

Strategische marketing Strategische marketing Het semester is gericht op het ontwikkelen van strategisch inzicht. Niet zo gericht op het uit je hoofd kennen van theorie maar juist het kunnen herkennen van situaties en dan de

Nadere informatie

opdracht relevante informatie of dat u als opdrachtgever de studenten voldoende tijd voor begeleiding en beoordeling kunt bieden.

opdracht relevante informatie of dat u als opdrachtgever de studenten voldoende tijd voor begeleiding en beoordeling kunt bieden. vergroot uw slagkracht Huisvesting Innovatie Projectmanagement Optimale benutting Bedrijfsprocessen Faculteit Economie en Management Bedrijfskundig management Wilt u uw bedrijfsvoering laten analyseren

Nadere informatie

De leergang LHBM start bij voldoende belangstelling (minimaal acht deelnemers). Het streven is de leergang minimaal één maal per jaar te houden.

De leergang LHBM start bij voldoende belangstelling (minimaal acht deelnemers). Het streven is de leergang minimaal één maal per jaar te houden. Deelnemers aan deze leergang verbreden hun kennis op verschillende bedrijfskundige domeinen en passen deze direct toe in hun eigen werkomgeving. Aan het eind van de leergang zijn de kosten van de opleiding

Nadere informatie

FiT. Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten

FiT. Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten FiT Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten Vergroot je circle of influence Niemand kan de financiële gevolgen van strategische beslissingen beter inzichtelijk maken

Nadere informatie

Profiel raad van bestuur KleurrijkWonen

Profiel raad van bestuur KleurrijkWonen Inleiding Het bestuur van de stichting wordt gevormd door een raad van bestuur van twee leden. In dit profiel wordt het woord bestuurder gebruikt voor raad van bestuur en bestuurder. De corporatie functioneert

Nadere informatie

POWERED BY BEPURE. Elke dag beter

POWERED BY BEPURE. Elke dag beter POWERED BY BEPURE Elke dag beter Hallo zelfvertrouwen! Hallo inzicht! Hallo POWERED BY BEPURE Elke dag beter Innoveren is kansen zien en deze omzetten in producten of diensten die uw klanten echt willen.

Nadere informatie

IPS EXCELLENTIEPROGRAMMA S STUDIEJAAR 2014-2015. Domein Health Instituut Paramedische Studies

IPS EXCELLENTIEPROGRAMMA S STUDIEJAAR 2014-2015. Domein Health Instituut Paramedische Studies IPS EXCELLENTIE STUDIEJAAR 2014-2015 Domein Health Instituut Paramedische Studies 2 Instituut Paramedische Studies Domein Health Excellentieprogramma s Paramedische Studies Uitdagende talentprogramma s

Nadere informatie

ONZE AGENDA OPLEIDEN IN ROTTERDAM VOOR DE WERELD VAN MORGEN STRATEGISCHE AGENDA

ONZE AGENDA OPLEIDEN IN ROTTERDAM VOOR DE WERELD VAN MORGEN STRATEGISCHE AGENDA ONZE AGENDA OPLEIDEN IN ROTTERDAM VOOR DE WERELD VAN MORGEN STRATEGISCHE AGENDA VOORWOORD Hoe leiden we elke student op tot de professional voor de wereld van morgen? Met de blik op 2025 daagt die vraag

Nadere informatie