BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 13 oktober 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 13 oktober 2015"

Transcriptie

1 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 13 oktober 2015 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de Ven mw. P.A. Groen-Krijger, ambtelijk secretaris mw. W.J. Pelk MBA, waarnemend secretaris 1. Opening De besluitenlijst van de vergadering van 6 oktober 2015 wordt vastgesteld. 2. Besluiten openbaar Bruinooge Zelfevaluatie BRP van de gemeente Alkmaar 2015 Op grond van de Wet basisregistratie personen is iedere Nederlandse gemeente verplicht om jaarlijks een onderzoek uit te voeren naar de inrichting, de werking en de beveiliging van de basisregistratie, alsmede naar de verwerking van gegevens in de basisregistratie, voor zover het de gemeentelijke voorziening betreft of het college verantwoordelijk is voor de bijhouding. Voor 1 november van het jaar dient een uittreksel van de resultaten van het onderzoek aan het College bescherming persoonsgegevens (CBP) en aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties te worden verstrekt. 1. In te stemmen met het uittreksel met de positieve resultaten van het onderzoek als bedoeld in artikel 4.3 van de Wet Basisregistratie Personen (BRP). 2. Het uittreksel aan het College bescherming persoonsgegevens (CBP) en aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties te verstrekken Bruinooge Raadsvragen VVD inzake Vertrek Rechtbank naar Haarlem Het lid van de Raad, de heer Eekhout, heeft het college bij brief van 31 augustus vragen gesteld inzake het vertrek van de rechtbank. In te stemmen met bijgaande beantwoording.

2 Bruinooge Raadsvragen PvdA inzake Vertrek deel van de Rechtbank Het lid van de Raad, P. Verbruggen, heeft het college bij van 31 augustus 2015 vragen gesteld inzake het vertrek van de rechtbank. In te stemmen met bijgaande beantwoording Kloos Stadsstrand Overstad Op 21 oktober 2014 is het college er mee akkoord gegaan dat het Stadsstrand tot en met de zomer 2020 op Overstad gerund mag worden. Hiervoor is met de initiatiefnemers een overeenkomst gesloten en is een vergunning afgegeven. In deze vergunning is opgenomen dat het strand over de periode van 1 april tot 1 oktober het strand mag runnen. De initiatiefnemers van Stadsstrand de Kade verzoeken nu de gemeente of het strandpaviljoen gedurende de wintermaanden op de locatie mag blijven staan. Hierbij gaat het enkel om het paviljoen. Dit betekent dat het zand, de bak eromheen en de buitenbar allemaal worden opgeruimd. Alles zal in het paviljoen worden geplaatst. Gedurende de wintermaanden is het strand niet open en wordt geen gebruik gemaakt van elektriciteit. 1. In te stemmen dat het paviljoen van het Stadsstrand in de vorm van een pilot over de periode van 1 oktober 2015 tot 1 maart 2016 mag blijven staan, conform de in deze nota opgenomen voorwaarden. 2. Na het pilotjaar wordt deze toezegging door de gemeente geëvalueerd en opnieuw door het college besloten of het paviljoen de jaren erna wel/niet tijdens de winter mag blijven staan. 3. De unitmanager Vastgoed & Gronden (M.A. Cabooter) te machtigen de huidige overeenkomst namens het college aan te passen dan wel te ondertekenen. 4. Voor het bouwrijp maken van de locatie voor 2016 incidenteel budget beschikbaar te stellen ad 6.000,-, te dekken uit product Kloos Reglement draagvlakmeting Bedrijveninvesteringszones Alkmaar Vier gebieden in Alkmaar hebben aangegeven een bedrijveninvesteringszone (BIZ of BI-zone) te willen oprichten: de historische binnenstad, winkelcentrum Willem de Zwijger, bedrijventerrein Overdie-Laanenderweg en bedrijventerrein Beverkoog. Nadat de gemeenteraad heeft ingestemd met de verordeningen voor de invoering van de vier bedrijveninvesteringszones in Alkmaar moet de gemeente een formele draagvlakmeting verzorgen. De uitvoering hiervan is aan het college. Hiervoor is een reglement opgesteld dat nu voorligt. Deze nota wordt aan het college voorgelegd onder voorbehoud van instemming van de Raad met de vier verordeningen BI-zones op 12 oktober Het reglement draagvlakmeting BIZ vast te stellen.

3 Raadsvragen PvdA betreffende Analyse financiële problemen Het lid van de raad, de heer Verbruggen, heeft ons bij brief van 4 september 2015 vragen gesteld inzake de toegezegde analyse van de financiële problemen. In te stemmen met bijgaande beantwoording Partiële herziening De Pauw De gemeenteraad heeft op 27 augustus 2015 besloten om de procedure te starten voor de eerste partiële herziening. Het betreft een aantal technische aanpassingen die het mogelijk maken om het vastgestelde stedenbouwkundig plan ook daadwerkelijk te kunnen realiseren. 1. In te stemmen met de 1e Partiële herziening De Pauw. 2. De partiële herziening gedurende 6 weken ter inzage te leggen conform artikel 3.8 Wro. 3. De partiële herziening ter informatie aan te bieden aan de commissie Ruimte Gelijkstelling registeraccountant inzake leges In de Legesverordening is opgenomen dat uitsluitend een door een registeraccountant voor akkoord getekende opgave van de definitieve bouwkosten gebruikt mag worden voor de definitieve heffing van de leges dan wel door een verklaring die daaraan door het college van burgemeester en wethouders is gelijkgesteld. Voorgesteld wordt om een architect of bouwkostendeskundige gelijk te stellen aan een registeraccountant voor het afgeven van een verklaring omtrent de definitieve bouwkosten zoals deze worden gehanteerd in de Legesverordening. 1. De verklaring van een: a. architect voor zover ingeschreven in het Nederlands architectenregister of b. bouwkostendeskundige voor zover ingeschreven in het Nederlands register voor bouwkosten deskundigen,omtrent de definitieve bouwkosten, gelijk te stellen aan een door een registeraccountant voor akkoord getekende definitieve bouwkostenopgave. 2. Dit besluit in te laten gaan met terugwerkende kracht vanaf Uitwerking belastingverordeningen - Precario op kabels en leidingen Voor het einde van 2015 dienen eventueel te wijzigen belastingverordeningen voor 2016 vastgesteld te worden. In de B&W vergadering van 23 juni 2015 zijn uitgangspunten vastgesteld voor de harmonisatie van de belastingen. Voorts is in de voorjaarsnota een nieuwe opbrengst opgenomen voor precario op kabels en leidingen en zijn er niet voorziene fusie en harmonisatie effecten. Bij de uitwerking daarvan dient zich een punt aan waarover nu besloten dient te worden.

4 Bijgaand raadsvoorstel ter besluitvorming aan te bieden aan de Raad Begroting 2016 Op 17 september heeft de Raad de voorjaarsnota goedgekeurd en daarmee een richtinggevend kader vastgesteld voor de begroting Na vaststelling van de voorjaarsnota zijn de geraamde budgetten zowel aan de lasten als aan de baten kant nog eens kritisch doorgelopen en waar nodig bijgesteld. Het financieel kader in de Voorjaarsnota gaf een neutraal sluitende meerjarenbegroting. Ten opzichte van die uitgangspositie zijn in de Programmabegroting verschillende ontwikkelingen verwerkt die resulteren in een geactualiseerd financieel kader (zie hoofdstuk III Financiële begroting) waarbij het begrotingsresultaat ontwikkelt naar een positief sluitende meerjarenbegroting. Bijgaand raadsvoorstel ter besluitvorming aan te bieden a Nagengast Natuurpark en natuurbegraafplaats Geestmerloo Op 16 december 2014 heeft de Raad besloten tot afgifte van een ontwerp-verklaring van geen bedenkingen voor het realiseren van natuurpark en natuurbegraafplaats Geestmerloo aan de Nauertogt. Mits de eerste 100 meter van de bebouwing tot het gebied van het natuurbegraven open polderlandschap is, kruidenrijk grasland, met uitzondering van de bestaande bomen, tenzij het nog plaatsvindende bewonersoverleg andere inzichten oplevert. Op 2 en 4 februari 2015 zijn informatiebijeenkomsten voor bewoners van de aangrenzende wijken Daalmeer en Koedijk georganiseerd. Deze bijeenkomsten hebben geen andere inzichten opgeleverd. In het kader van wettelijk verplicht vooroverleg heeft de provincie een positieve reactie gegeven op het plan. De ontwerp-omgevingsvergunning en ontwerpverklaring van geen bedenkingen hebben voor een ieder ter inzage gelegen van 11 juni t/m 22 juli Er zijn 12 individuele zienswijzen ingediend en 80 zienswijzen middels een handtekeningenlijst. De zienswijzen en nota van beantwoording zijn bijgevoegd. De zienswijzen zijn niet van dien aard dat moet worden afgezien van het verlenen van medewerking aan het afwijken van het bestemmingsplan voor de natuurbegraafplaats. De omgevingsvergunning kan niet eerder door het college worden verleend dan nadat de R 1. In te stemmen met de bijgevoegde nota van beantwoording zienswijzen plan Geestmerloo. 2. Bijgaand raadsvoorstel ter besluitvorming voor te leggen aan de Raad en daarin de Raad te verzoeken een verklaring van geen bedenkingen af te geven voor het realiseren van natuurpark en natuurbegraafplaats Geestmerloo.

5 Konijn- Vermaas Verordening parkeerbelastingen 2016 Ieder jaar worden de parkeerverordening en de verordening parkeerbelastingen in de Raad vastgesteld. Voor 2016 betreft het tien maatregelen die vanuit het coalitieakkoord/de samenleving/digitalisering worden voorgesteld. Resultaat is een efficiënter duidelijker parkeerregiem. 1. Structurele verlaging van de straatvergunning voor bewoners met 25,-; 2. De reguliere inflatiecorrectie van 1,5 % van alle tarieven; 3. Afschaffen van de appartemententoeslag; 4. Handhaven van de papieren bezoekerskaart tot in ieder geval 1 februari 2019; 5. Invoeren van de algemene parkeerkaart, hulpverleningsvergunning en de bezoekersvergunning bedrijven ter vervanging van een achttal ontheffingen; 6. Afschaffen maximale parkeerduur bij elektrische oplaadpunten; 7. Invoeren forenzenkaart Overstad; 8. Aanpassen van de tijdelijke vergunning caravan/camper. 9. Invoeren uitrijkaart voor garages; 10. Invoeren van een aanschafstarief voor een pas; Om de maatregelen te kunnen bewerkstelligen is o.a. een vaststelling van de gewijzigde Verordening Parkeerbelastingen en Besluit parkeergarages 2016 noodzakelijk. 1 Instemmen met bovenstaande maatregelen. 2 De punten 1 t/m 8 (raadsbevoegdheden) op te nemen in de Verordening parkeerbelasting 2016 en deze ter vaststelling voorleggen aan de Raad. 3. De punten 9/10 (collegebevoegdheid) op te nemen in het Besluit parkeergarages Konijn- Vermaas Parkeerverordening 2016 De Parkeerverordening is de basis voor vergunninghoudersparkeren en het heffen van parkeerbelasting in de stad. Ten opzichte van 2015 zijn er enkele technische wijzigingen. De parkeerverordening 2016 ter vaststelling voorleggen aan de Raad Mogelijkheden transformatie leegstaande kantoor- en bedrijfspanden Op basis van het coalitieakkoord Het wordt zomer is onderzoek gedaan naar mogelijkheden voor transformatie van leegstaande kantoor- en bedrijfspanden in Alkmaar. De bevindingen van dit onderzoek zijn opgenomen in de notitie Mogelijkheden transformatie leegstaande kantoor- en bedrijfspanden. Daarin is onder andere een inventarisatie van de leegstaande panden opgenomen en welke transformatiemogelijkheden er zijn. Ook de rolverdeling tussen betrokken partijen wordt geschetst en mogelijk te gebruiken (planologische) instrumenten benoemd. Het geeft inzicht in de leegstandsproblematiek, maar ook richting aan oplossingen. De

6 gemeente kan verschillende instrumenten inzetten, waaronder flexibel omgaan met bestemmingen. Dit kan een belangrijke bijdrage leveren aan het nieuw leven inblazen van leegstaande panden. De notitie Mogelijkheden transformatie leegstaande kantoor en bedrijfspanden in Alkmaar, inclusief de aanbevelingen, ter opiniërende bespreking voor te leggen aan de commissie Ruimte Locatie onderzoek vrije bouwkavels en welstandsvrij bouwen De coalitie van de gemeente Alkmaar gaat in het coalitieakkoord Het wordt zomer door met de ingeslagen weg. In het akkoord wordt bij het thema vraaggericht bouwen gevraagd naar een onderzoek naar locaties waar vrije bouwkavels (locaties die geschikt zijn voor ontwikkeling van woningen door particulieren) en welstandsvrij bouwen (locaties waarvoor geen welstandelijke toets zal plaatsvinden) mogelijk is. Voorstel vervolg van de ruimtelijke inventarisatie: locaties met prioriteit 1 te verkopen of te ontwikkelen locaties met prioriteit 2 te verkopen of een ontwikkelstrategie voor op te stellen. voor locaties met prioriteit 3 een haalbaarheidsstudie te verrichten 1. In te stemmen met het document Vrije bouwkavels een ruimtelijke inventarisatie ter voorbereiding op een haalbaarheidsstudie 2. Het document Vrije bouwkavels een ruimtelijke inventarisatie ter voorbereiding op een haalbaarheidsstudie opiniërend aan te bieden aan de commissie ruimte 3. In te stemmen met het voorstel vervolg van de ruimtelijke inventarisatie Harmonisatie Beeldkwaliteitsplannen Op grond van artikel 28 van Wet algemene regels herindeling (tweejaarsvervalregeling) vervallen beeldkwaliteitsplannen als zij niet voor 1 januari 2017 opnieuw worden vastgesteld. Voorgesteld wordt om de beeldkwaliteitsplannen die vigeren voor het gebied van de gemeente Alkmaar (inclusief de voormalige gemeenten Schermer en Graft de Rijp) opnieuw vast te stellen, conform bijgevoegde lijst. Bijgaand raadsvoorstel ter besluitvorming voor te leggen aan de Raad Omgevingsvergunning Oosterburgstraat 13, 15 en 17 Er is een aanvraag om omgevingsvergunning ingediend voor het realiseren van zes appartementen aan de Oosterburgstraat 13, 15 en 17. De aanvraag is in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan Binnenstad Zuid en Oost. De beoogde nieuwbouw past niet binnen de bouwmogelijkheden die het bestemmingsplan biedt. Aan de aanvraag kan alleen medewerking worden verleend door middel van een

7 uitgebreide afwijkingsprocedure voor het verlenen van een omgevingsvergunning. Uit de bij de aanvraag behorende ruimtelijke onderbouwing volgt dat geen van de daarin beschreven ruimtelijke aspecten een belemmering vormt voor het verlenen van de omgevingsvergunning. Er is geen verklaring van geen bedenkingen van de Raad vereist. 1. De uitgebreide voorbereidingsprocedure (als bedoeld in de Wabo) op te starten voor het verlenen van de omgevingsvergunning. 2. De verdere besluitvorming te mandateren aan de unitmanager V&S.

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 19 mei 2015

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 19 mei 2015 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 19 mei 2015 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos J.P. MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de Ven drs. P.F. Dijkman

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 17 mei 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 17 mei 2016 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 17 mei 2016 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 21 maart 2017

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 21 maart 2017 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 21 maart 2017 Aanwezig: drs. V.H. Kloos, voorzitter drs. P.F. J.P. MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de Ven W. van Twuijver,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 10 november 2015

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 10 november 2015 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 10 november 2015 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 16 juni 2015

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 16 juni 2015 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 16 juni 2015 Aanwezig: P.M., voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. A.J.A. van de Ven mw. W.J. Pelk MBA,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 7 februari 2017

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 7 februari 2017 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 7 februari 2017 Aanwezig: P.M., voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de Ven

Nadere informatie

1. Opening De besluitenlijst van de vergadering van 31 maart 2015 wordt vastgesteld. Raadsvragen GL inzake Opruimen bezittingen dakloze man

1. Opening De besluitenlijst van de vergadering van 31 maart 2015 wordt vastgesteld. Raadsvragen GL inzake Opruimen bezittingen dakloze man BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 7 april 2015 Aanwezig: P.M., voorzitter drs. V.H. Kloos mr. P. de Baat MPM J.P. Nagengast MBA mw. E.C. mr. J.W.C. Aalders, secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 3 november 2015

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 3 november 2015 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 3 november 2015 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A.

Nadere informatie

1. Opening De besluitenlijst van de vergadering van 26 mei 2015 wordt vastgesteld.

1. Opening De besluitenlijst van de vergadering van 26 mei 2015 wordt vastgesteld. BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 2 juni 2015 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 27 oktober 2015

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 27 oktober 2015 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 27 oktober 2015 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 21 april 2015

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 21 april 2015 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 21 april 2015 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. mr. P. de Baat MPM J.P. Nagengast MBA mw. E.C. mw. A.J.A. van de Ven mw.

Nadere informatie

1. Opening en mededelingen De besluitenlijst van de vergadering van 26 februari 2013 wordt gewijzigd vastgesteld.

1. Opening en mededelingen De besluitenlijst van de vergadering van 26 februari 2013 wordt gewijzigd vastgesteld. BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 5 maart 2013 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter mr. P. de Baat MPM drs. V.H. Kloos mw. E.C. Konijn-Vermaas J.P. Nagengast MBA mw.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 2 en 3 oktober 2012

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 2 en 3 oktober 2012 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 2 en 3 oktober 2012 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter mr. P. de Baat MPM drs. V.H. Kloos J.P. Nagengast MBA mw. M. (afwezig op 3

Nadere informatie

1. Opening De besluitenlijst van de vergadering van 3 december 2013 wordt vastgesteld.

1. Opening De besluitenlijst van de vergadering van 3 december 2013 wordt vastgesteld. BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 10 december 2013 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter mr. P. de Baat MPM drs. V.H. Kloos mw. E.C. Konijn-Vermaas J.P. Nagengast MBA

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 27 maart 2018

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 27 maart 2018 enlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 27 maart 2018 Aanwezig P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 24 maart 2015

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 24 maart 2015 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 24 maart 2015 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos mr. P. de Baat MPM J.P. MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 1 maart 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 1 maart 2016 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 1 maart 2016 Aanwezig: P.M., voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. MBA mw. A.J.A. van de Ven mw. W.J. Pelk MBA, waarnemend

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 20 december 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 20 december 2016 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 20 december 2016 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. mw. A.J.A. van de

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van

Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 18-06-2019 Aanwezig P.M. Bruinooge, voorzitter P.F. Dijkman C. Braak P.G.M. Verbruggen E.C. Konijn-Vermaas M.J.L. van Zon W.

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders 16 september 2015. Steller Documentnummer Afdeling. S.L. Strauss 15I0006740 Ruimte

Burgemeester en Wethouders 16 september 2015. Steller Documentnummer Afdeling. S.L. Strauss 15I0006740 Ruimte Burgemeester en Wethouders Steller Documentnummer Afdeling 15I0006740 Ruimte Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder 036 5229423 Nee W.P. van der Es Kabinet Brief bijgevoegd Te volgen procedure

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 25 oktober 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 25 oktober 2016 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 25 oktober 2016 Aanwezig: P.M., voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 11 oktober 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 11 oktober 2016 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 11 oktober 2016 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. drs. P.F. J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 21 juni 2011

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 21 juni 2011 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 21 juni 2011 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter mr. P. de Baat MPM drs. V.H. Kloos J.P. Nagengast MBA mw. M. Hamberg drs. M.L. mw.

Nadere informatie

Gemeente Breda 39249] Registratienr: [ Raadsvoorstel

Gemeente Breda 39249] Registratienr: [ Raadsvoorstel Raadsvoorstel Agendapuntnummer: Registratienr: [ Aantal bijlagen: -- 39249] Onderwerp Ontwerpverklaring van geen bedenkingen voor de functiewijziging en kleinschalige verbouwing van de gebouwen aan de

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Voorstel: Burgemeester en wethouders. Kerngegevens. Jaargang : 2014 Registratienummer : 2014/46767 Datum : 14 oktober 2014

Raadsvoorstel. Voorstel: Burgemeester en wethouders. Kerngegevens. Jaargang : 2014 Registratienummer : 2014/46767 Datum : 14 oktober 2014 Raadsvoorstel Burgemeester en wethouders Jaargang : 2014 Registratienummer : 2014/46767 Datum : 14 oktober 2014 Onderwerp : Aanvraag om omgevingsvergunning voor de huisvesting van arbeidsmigranten in het

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE 14 JANUARI 2014

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE 14 JANUARI 2014 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE 14 JANUARI 2014 : 140101 Staf Corsanummer : 2013.00047 : Besluitenlijst met notulen van de collegevergadering van 6 januari 2014. Samenvatting : : De besluitenlijst met

Nadere informatie

2 vastgesteld Besluitenlijst

2 vastgesteld Besluitenlijst Weeknr. 02 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP 08 JANUARI 2013 VANAF 09.00 UUR AANWEZIG: H. W.M. KLITSIE, WND. BURGEMEESTER D. JENSE, WETHOUDER J.

Nadere informatie

Onderwerp Afgeven van een (ontwerp)verklaring van geen bedenkingen voor de nieuwbouw van Burgumerheide Nieuw Toutenburg.

Onderwerp Afgeven van een (ontwerp)verklaring van geen bedenkingen voor de nieuwbouw van Burgumerheide Nieuw Toutenburg. Raadsvoorstel Vergadering : 10 april 2014 Agendapunt : 6 Status : Besluitvormend Programma : (10) Ruimtelijke Ordening Portefeuillehouder : G.H. Schippers Behandelend ambt. : Johan Kok E-mail : jkok@t-diel.nl

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 28 juni 2011

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 28 juni 2011 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 28 juni 2011 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter mr. P. de Baat MPM drs. V.H. Kloos J.P. Nagengast MBA mw. M. Hamberg drs. M.L. Hagen

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 12 december 2017

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 12 december 2017 enlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 12 december 2017 Aanwezig Afwezig P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw.

Nadere informatie

Vergadering van 21 juli 2015. 1. Besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 21 juli 2015

Vergadering van 21 juli 2015. 1. Besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 21 juli 2015 enlijst B&W-vergadering d.d. 21 juli 2015 Aanwezig: Afwezig: Burgemeester drs. J.W. Brenninkmeijer Wethouder Ir. J.H.M. van Dijk Wethouder P.J. Van Liempd Secretaris drs. J.W.F. Compagne Wethouder A.C.P.

Nadere informatie

1. Opening De besluitenlijst van de vergadering van 5 april 2016 wordt vastgesteld. Benoeming Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand

1. Opening De besluitenlijst van de vergadering van 5 april 2016 wordt vastgesteld. Benoeming Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 12 april 2016 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 13 december 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 13 december 2016 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 13 december 2016 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn- mw. A.J.A.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 19 januari 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 19 januari 2016 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 19 januari 2016 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 1 november 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 1 november 2016 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 1 november 2016 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. mw. A.J.A. van de Ven W.

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Belastingverordeningen 2016. Aan de raad, Onderwerp Belastingverordeningen 2016

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Belastingverordeningen 2016. Aan de raad, Onderwerp Belastingverordeningen 2016 RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 17-12-2015 15-090 Onderwerp Belastingverordeningen 2016 Aan de raad, Onderwerp Belastingverordeningen 2016 Gevraagde beslissing De volgende verordeningen vast te stellen:

Nadere informatie

Uitgebreide omgevingsvergunning voor de activiteit(en) het handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en het (ver)bouwen van een bouwwerk

Uitgebreide omgevingsvergunning voor de activiteit(en) het handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en het (ver)bouwen van een bouwwerk ONTWERPBESLUIT Uitgebreide omgevingsvergunning voor de activiteit(en) het handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en het (ver)bouwen van een bouwwerk Burgemeester en wethouders hebben op 17

Nadere informatie

TITEL Ontwerpverklaring van geen bedenkingen voor bouw woningen aan de Stavestraat en de Valkestraat

TITEL Ontwerpverklaring van geen bedenkingen voor bouw woningen aan de Stavestraat en de Valkestraat RAADSVOORSTEL Van Aan Portefeuillehouder Burgemeester en Wethouders Gemeenteraad Wethouder P. van den Berg Reg.nr. Datum 4410142 8 april2014 B&W-vergadering De Ronde Agenda Het Besluit Vastgesteld besluit

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Onderwerp: Belastingverordeningen Aan de raad, Onderwerp Belastingverordeningen 2019

RAADSVOORSTEL Onderwerp: Belastingverordeningen Aan de raad, Onderwerp Belastingverordeningen 2019 RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Zaaknummer 13-12-2018 18-107 Onderwerp: Belastingverordeningen 2019 Aan de raad, Onderwerp Belastingverordeningen 2019 Gevraagde beslissing 1. Vast te stellen: f. De Legesverordening

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 25 september 2012

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 25 september 2012 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 25 september 2012 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter mr. P. de Baat V.H. Kloos J.P. Nagengast, MBA mw. M. Hamberg drs. M. L. Hagen

Nadere informatie

C.C.A. Evers 3678

C.C.A. Evers 3678 Agendapunt commissie: 3.3 steller telefoonnummer email C.C.A. Evers 3678 carlijn.evers@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 123325/225214 portefeuillehouder M. Wijnen onderwerp Verklaring

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 25 november 2014

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 25 november 2014 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 25 november 2014 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter mr. P. de Baat MPM drs. V.H. Kloos mw. E.C. Konijn-Vermaas J.P. Nagengast MBA

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 24 april 2018

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 24 april 2018 enlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 24 april 2018 Aanwezig P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van

Nadere informatie

Pagina 1 van 6 Versie Nr. 2 Definitief Registratienr.: 2012I02088

Pagina 1 van 6 Versie Nr. 2 Definitief Registratienr.: 2012I02088 Pagina 1 van 6 Versie Nr. 2 Definitief Afdeling: Beleid Leiderdorp, 3-01-2013 Onderwerp: RVS Transformatie naar wonen Elisabethhof 1 ( Astellas) Aan de raad. Beslispunten 1. Akkoord te gaan met transformatie

Nadere informatie

Pagina 1/6 T

Pagina 1/6 T tomgroot@hotmail.com jeroenborst@breddels.nl Verzenddatum 2 mei 2017 Ons kenmerk Uw kenmerk De heer T.N. Groot Westerweg 16 a 1733 EB NIEUWE NIEDORP Uw brief van Onderwerp Omgevingsvergunning Contact Lisette

Nadere informatie

Onderwerp Afgeven van een (ontwerp)vvgb voor woning van de fam. Sikkema aan de Westersingel 9 Noardburgum

Onderwerp Afgeven van een (ontwerp)vvgb voor woning van de fam. Sikkema aan de Westersingel 9 Noardburgum Raadsvoorstel Vergadering : 10 april 2014 Agendapunt : 7 Status : Besluitvormend Programma : (10) Ruimtelijke Ordening Portefeuillehouder : G.H. Schippers Behandelend ambt. : Johan Kok E-mail : jkok@t-diel.nl

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. ONTWERPVERKLARING VAN GEEN BEDENKINGEN Gramserweg 37 te Austerlitz

RAADSVOORSTEL. ONTWERPVERKLARING VAN GEEN BEDENKINGEN Gramserweg 37 te Austerlitz RAADSVOORSTEL ONTWERPVERKLARING VAN GEEN BEDENKINGEN Gramserweg 37 te Austerlitz Portefeuillehouder Dhr. S. Jansen Ronde Tafel 24 januari 2017 Opsteller Mevrouw Y.W.E.P Kerkhof Debat 07 februari 2017 Zaak/stuknummer

Nadere informatie

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteiten planologische afwijking van het bestemmingsplan en bouwen

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteiten planologische afwijking van het bestemmingsplan en bouwen Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteiten planologische afwijking van het bestemmingsplan en bouwen Burgemeester en wethouders hebben op 30 mei 2012 van Grinie B.V., Broek 1C, 5446 PS Wanroij

Nadere informatie

Vergadering Burgemeester en Wethouders

Vergadering Burgemeester en Wethouders GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 50. O (11-12-2018) Besluitenlijst College Burgemeester en Wethouders Datum 11-12-2018 Tijd 9:00-12:30 Locatie Voorzitter Aanwezigen

Nadere informatie

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare Besluitenlijst d.d. 03-11-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare Besluitenlijst d.d. 03-11-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing 1. VVH Evenementen legesvrij in het centrum In het collegeprogramma 2014-2018 staat, in paragraaf 4.8 Aantrekkelijk en levendig centrum, het volgende: Begin 2015 maakt het college een raadsvoorstel waarin

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van enlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 05-02-2019 Aanwezig P.M. Bruinooge, voorzitter P.F. Dijkman C. Braak, P.G.M. Verbruggen E.C. Konijn-Vermaas M.J.L. van Zon W van Twuijver,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 12 juni 2017

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 12 juni 2017 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 12 juni 2017 Aanwezig: P.M., voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de Ven W. van Twuijver, secretaris

Nadere informatie

Routingformulier. Opstarten procedure projectomgevingsvergunning voor het bouwen van 37 appartementen aan de Kruyderlaan

Routingformulier. Opstarten procedure projectomgevingsvergunning voor het bouwen van 37 appartementen aan de Kruyderlaan Routingformulier Nummer: 2014/ Onderwerp: Opstarten procedure projectomgevingsvergunning voor het bouwen van 37 appartementen aan de Kruyderlaan 25-29. Afdeling Duurzame Ontwikkeling Behandelend ambtenaar

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 22 november 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 22 november 2016 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 22 november 2016 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A.

Nadere informatie

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteiten handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en bouwen

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteiten handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en bouwen Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteiten handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en bouwen Burgemeester en wethouders hebben op 17 april 2013 van de heer A.W.A. Bongers, Sint

Nadere informatie

AAN DE RAAD. De voorgestelde bouwmassa past in het straatbeeld en is niet in strijd met een goede ruimtelijke ordening.

AAN DE RAAD. De voorgestelde bouwmassa past in het straatbeeld en is niet in strijd met een goede ruimtelijke ordening. Raadsvoorstel AGENDAPUNT NO. 7. Voorstel tot afgifte van een verklaring van geen bedenkingen voor de bouw van vier rijtjeswoningen aan de Mechteldshof in Dinxperlo AAN DE RAAD Samenvatting 7.Er is een

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 29 september 2015

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 29 september 2015 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 29 september 2015 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 4-2014. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 16 januari 2014

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 4-2014. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 16 januari 2014 enlijst B&W Smallingerland - week 4-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 16 januari 2014 Ont. 1. 958914 Omgevingsvergunning verbouw showroom tot bedrijfswoning De Kolken 56 te Drachten Het college heeft op

Nadere informatie

Gemeente Breda ~Q~ ~A~ Raadsvoorstel. Registratienr: [ 39892]

Gemeente Breda ~Q~ ~A~ Raadsvoorstel. Registratienr: [ 39892] ~Q~ ~A~ Gemeente Breda Raadsvoorstel Agendapuntnummer: Registratienr: [ 39892] Aantal bijlagen: - 5 - Onderwerp Ontwerpverklaring van geen bedenkingen voor het verbouwen van de begane grond tot twee winkelunits

Nadere informatie

VOORSTEL OPSCHRIFT. Vergadering van december Onderwerp:

VOORSTEL OPSCHRIFT. Vergadering van december Onderwerp: VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van december 2013 Besluit nummer: 2013_Raad_00081 Onderwerp: Verklaring van geen bedenkingen voor omgevingsvergunning herinrichting Kloosterwei/Ganzenwei in Warmond - Besluitvormend

Nadere informatie

C. Evers raad00510

C. Evers raad00510 Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email C. Evers 3678 cev@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering onderwerp 13raad00510 Omgevingsvergunning Nieuwe Waalreseweg 38-140 (Ginneve).

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Onderwerp: Registratienummer: 00533567 Op voorstel B&W d.d.: 23 december 2014 Datum vergadering: 10 maart 2015 Portefeuillehouder: Helm Verhees Rol gemeenteraad: Verklaring

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W- vergadering d.d. 8 mei 2012

Openbare besluitenlijst B&W- vergadering d.d. 8 mei 2012 Burgemeester Röell 12CV000171 Benoeming tot buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand (trouwambtenaar) De heer A.R. Stolk benoemen tot buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand voor de periode als

Nadere informatie

Onderwerp Categorieën van gevallen waarvoor afgeven verklaring van geen bedenkingen niet vereist is (Wabo)

Onderwerp Categorieën van gevallen waarvoor afgeven verklaring van geen bedenkingen niet vereist is (Wabo) Zaaknummer: OLOGMM11-01 Collegevoorstel Inleiding Op 1 oktober 2010 is de Wet algemene bepalingen omgevingrecht (Wabo) in werking getreden. Hiermee zijn enkele ruimtelijke instrumenten en bevoegdheden

Nadere informatie

Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 4 november /cor Z Wiebe Jan Dijk

Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 4 november /cor Z Wiebe Jan Dijk Aan dhr. A.D. Scholma Dr. M. Noordewierstraat 16 9953 SJ BAFLO Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 4 november 2016 16-0254/cor Z1675143 Wiebe Jan Dijk D 0512 581234 w.dijk@smallingerland.nl Onderwerp

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 17 januari 2012

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 17 januari 2012 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 17 januari 2012 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter mr. P. de Baat MPM drs. V.H. Kloos J.P. Nagengast MBA mw. M. Hamberg drs. M.L.

Nadere informatie

VOORBLAD RAADSVOORSTEL. bestemming bedrijf naar wonen aan de Krullelaan 36 te Zeist

VOORBLAD RAADSVOORSTEL. bestemming bedrijf naar wonen aan de Krullelaan 36 te Zeist VOORBLAD RAADSVOORSTEL 12RAAD0116 Ronde Tafel : N.v.t. Debat : N.v.t. Raadsvergadering : 04 december 2012 Gewijzigd voorstel : - Portefeuillehouder : Jacqueline Verbeek Organisatieonderdeel : Publiek &

Nadere informatie

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteiten handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en bouwen

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteiten handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en bouwen Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteiten handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en bouwen Burgemeester en wethouders hebben op 17 april 2013 van de heer A.W.A. Bongers, Sint

Nadere informatie

Raadsvergadering. 9 februari D.P. van Sluis

Raadsvergadering. 9 februari D.P. van Sluis gemeente Capelle aan den IJssel Raadsvoorstel Nummer 611845 Raadsvergadering 9 februari 2015. Datum 13 januari 2015 Programma / product / collegewerkplan Programma: 8 Ruimtelijke Ordening Product: 08.01

Nadere informatie

Onderwerp Categorieën van gevallen waarvoor afgeven verklaring van geen bedenkingen niet vereist is (Wabo)

Onderwerp Categorieën van gevallen waarvoor afgeven verklaring van geen bedenkingen niet vereist is (Wabo) Raadsvoorstel Inleiding Op 1 oktober 2010 is de Wet algemene bepalingen omgevingrecht (Wabo) in werking getreden. Hiermee zijn enkele ruimtelijke instrumenten en bevoegdheden anders vormgegeven. Veel procedures

Nadere informatie

Pagina 1/5 T

Pagina 1/5 T b.boerstra@live.nl De heer B.M. Boerstra Kreil 17 1768 BS BARSINGERHORN Verzenddatum 27 februari 2017 Ons kenmerk Uw kenmerk Uw brief van Onderwerp Omgevingsvergunning Contact Chris Nijhuis 1/5 T 088 321

Nadere informatie

Raadsvoorstel Weigeren verklaring van geen bedenkingen voor het bouwen van een woning aan de Nieuwe Achtse Heide 70

Raadsvoorstel Weigeren verklaring van geen bedenkingen voor het bouwen van een woning aan de Nieuwe Achtse Heide 70 gemeente Eindhoven 17R7211 Raadsnummer Inboeknummer 17bst00427 B&W beslisdatum 4 april 2017 Dossiernummer 17.14.652 Raadsvoorstel Weigeren verklaring van geen bedenkingen voor het bouwen van een woning

Nadere informatie

Besluitenlijst college burgemeester en wethouders

Besluitenlijst college burgemeester en wethouders Datum: 28 oktober Nummer: 39 Aanwezig: Steurrijs J.C. (Gemeentesecretaris), aanwezig Vries M.W.M. de (Burgemeester), aanwezig Wiendels H.N.G. (Wethouder), aanwezig Meygaarden R.S. van (Wethouder), aanwezig

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 18 december 2012

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 18 december 2012 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 18 december 2012 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter mr. P. de Baat MPM drs. V.H. Kloos J.P. Nagengast MBA mw. M. Hamberg drs. M.L.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 20 maart 2018

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 20 maart 2018 enlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 20 maart 2018 Aanwezig Afwezig drs. V.H. Kloos, voorzitter drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de Ven

Nadere informatie

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Datum : 7 november 2017 Aanwezig : Dhr. G.F. Naafs Mevr. Drs. M.J.T.H. Havekes Dhr. H. Veldhuizen (CDA) Dhr. J.A. Nijhof (OPEN) Dhr. G. Boonzaaijer (SGP) Burgemeester

Nadere informatie

Op onderstaande luchtfoto is de locatie aangeduid met een rode omcirkeling.

Op onderstaande luchtfoto is de locatie aangeduid met een rode omcirkeling. Raadsvoorstel no. R2015.0011 Agendapunt no. 13 Onderwerp Verklaring van geen bedenkingen Stierop 3 Uitgeest, 14 april 2015 Aan de gemeenteraad Aanleiding Op 2 juli 2014 is er een aanvraag omgevingsvergunning

Nadere informatie

Een overzicht van het terrein van het bedrijf van Dam beton is weergegeven op tekening M-01_

Een overzicht van het terrein van het bedrijf van Dam beton is weergegeven op tekening M-01_ Onderwerp Portefeuillehouder Siebenga Datum collegebesluit 8 maart 2016 Opsteller Sjoerd Talstra Registratie GF16.20030 Agendapunt Verklaring van geen bedenking voor het bouwen van diverse bouwwerken op

Nadere informatie

1. Opening De besluitenlijst van de vergadering van 2 september 2013 wordt vastgesteld.

1. Opening De besluitenlijst van de vergadering van 2 september 2013 wordt vastgesteld. BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 10 september 2013 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter mr. P. de Baat MPM drs. V.H. mw. E.C. Konijn-Vermaas J.P. Nagengast MBA mw. M.

Nadere informatie

Inleiding: Koninklijke Sanders B.V. heeft een verzoek ingediend voor de bouw van een bedrijfshal van 4200m2.

Inleiding: Koninklijke Sanders B.V. heeft een verzoek ingediend voor de bouw van een bedrijfshal van 4200m2. Raad Onderwerp: V20100312 Voorstel tot aanvragen van een verklaring van geen bezwaar bij de provincie voor vrijstelling van het bestemmingsplan voor de bouw van een opslagloods op terrein van Koninklijke

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 26 januari 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 26 januari 2016 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 26 januari 2016 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. mw. A.J.A. van de Ven mw.

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 46. O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 46. O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 46. O (13-11-2018) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BW week 45.O

Nadere informatie

Onderwerp Omgevingsvergunning voor het vervangen van een torenkraan door een portaalkraan op de Industrieweg 11 in Oirschot.

Onderwerp Omgevingsvergunning voor het vervangen van een torenkraan door een portaalkraan op de Industrieweg 11 in Oirschot. Raadsvoorstel Bevoegdheid Raad Vergadering Gemeenteraad Oirschot Vergaderdatum: 27 juni 2012 Registratienummer: 2012/22 Agendapunt nummer: 9 Onderwerp Omgevingsvergunning voor het vervangen van een torenkraan

Nadere informatie

Notulen collegevergadering Aanwezig:

Notulen collegevergadering Aanwezig: Notulen collegevergadering 6-11-2018 Aanwezig: Akkermans, D.A.M. (Burgemeester) Custers, Mr. J.E.M. (Wethouder) Dreessen, W.H.J. (Wethouder) Jacobs, Drs. G.J.M. (Wethouder) Piatek, C.A.C.N. (Wethouder)

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad. Geachte leden van de raad,

Aan de gemeenteraad. Geachte leden van de raad, Aan de gemeenteraad Portefeuillehouder Cluster Nummer Datum Onderwerp P.J. IJnsen regelgeving 7 14 augustus 2017 Verklaring van geen bedenkingen aanvraag omgevingsvergunning realisatie bedrijfswoning bij

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 8 maart 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 8 maart 2016 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 8 maart 2016 Aanwezig: drs. V.H. Kloos, voorzitter drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. mw. A.J.A. van de Ven mw. W.J. Pelk

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Belastingverordeningen Aan de raad, Onderwerp Belastingverordeningen 2017

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Belastingverordeningen Aan de raad, Onderwerp Belastingverordeningen 2017 RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 15-12-2016 16-089 Onderwerp Belastingverordeningen 2017 Aan de raad, Onderwerp Belastingverordeningen 2017 Gevraagde beslissing 1. De volgende verordeningen vast te

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST

OPENBARE BESLUITENLIJST OPENBARE BESLUITENLIJST collegevergadering d.d. Aanwezig: Burgemeester A.M. Demmers-van der Geest Wethouders R.F.J.W.M. van Dooren, L.P.T.M. Prevoo, M. de Zwarte Gemeentesecretaris: J.J. van Houdt Bestuurssecretaris:

Nadere informatie

Krimpen aan den IJssel. Aan de gemeenteraad van. Voorstel 1 augustus 2012 Agendanummer : P. Al

Krimpen aan den IJssel. Aan de gemeenteraad van. Voorstel 1 augustus 2012 Agendanummer : P. Al Raadsvoorstel GEMEENTERAAD Voorstel 1 augustus 2012 Agendanummer : P. Al Datum Ruimte raadsvergadering : 27-9-2012 Ruimtelijke Ontwikkeling Registratienummer : Onderwerp: algemene verklaring van geen bedenkingen

Nadere informatie

66,95 van de aanvraag 18 jaar of ouder is

66,95 van de aanvraag 18 jaar of ouder is Raadsvoorstel Inleiding De vaststelling van de tarieven vindt normaliter gelijktijdig plaats met de vaststelling van de begroting. Voor wat betreft de legesverordening 2015 was dit niet mogelijk omdat

Nadere informatie

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteiten planologische afwijking van het bestemmingsplan en bouwen

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteiten planologische afwijking van het bestemmingsplan en bouwen Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteiten planologische afwijking van het bestemmingsplan en bouwen Burgemeester en wethouders hebben op 2 maart 2012 van J.H.J.M. van Duijnhoven, Hoenderstraat

Nadere informatie

Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 11 december 2015 15-0348/cor Z1442943 Alexander van der Veen 0512 581234 al.van.der.veen@smallingerland.

Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 11 december 2015 15-0348/cor Z1442943 Alexander van der Veen 0512 581234 al.van.der.veen@smallingerland. Aan dhr. J. Brander Skoalleane 27 9247 CS URETERP Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 11 december 2015 15-0348/cor Z1442943 Alexander van der Veen D 0512 581234 al.van.der.veen@smallingerland.nl

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST

OPENBARE BESLUITENLIJST VERGADERING College van Burgemeester en s DATUM 3 November 2015 TIJDSTIP 9:30 uur Aanwezig zijn: L.M. Driessen-Jansen Burgemeester H. Romeijn Gemeentesecretaris M.H. van der Eng C.J.M.W. Wassenaar J.J.F.M.

Nadere informatie

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. Besluitenlijst van het college van burgemeester en wethouders d.d. 15 december 2015 PERS

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. Besluitenlijst van het college van burgemeester en wethouders d.d. 15 december 2015 PERS BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Besluitenlijst van het college van burgemeester en wethouders d.d. 15 december 2015 PERS Zaak Onderwerp Concept besluit Samenvatting Besluit 39478 Dienstverleningsovereenkomst

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 13 november 2012

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 13 november 2012 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 13 november 2012 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter mr. P. de Baat MPM drs. V.H. Kloos J.P. Nagengast MBA mw. M. Hamberg drs. M.L.

Nadere informatie

Gemeenschappelijke Regeling Twiske Waterland agendapunt : bijlage nr. : 2016-856

Gemeenschappelijke Regeling Twiske Waterland agendapunt : bijlage nr. : 2016-856 Raadsvoorstel Gemeenschappelijke Regeling Twiske Waterland agendapunt : bijlage nr. : 2016-856 Raadsvergadering: 02-06-2016 Commissie: Portefeuillehouder: Ruimte J.P. Nagengast MBA Samenvatting - bestuurlijke

Nadere informatie

't, RAADsvooRSTEL EN ontwerpbeslutr

't, RAADsvooRSTEL EN ontwerpbeslutr 't, RAADsvooRSTEL EN ontwerpbeslutr Registratienummer raad: 1 41 4033 Behorend bij het B&W-advies met registratienummer 1413609 Datum: 23 )anuari 2018 Behandeld door: S. Koot Domein/team: Ruimtelijke/Ontwi

Nadere informatie

Collegevoorstel. Feitelijke informatie: Vaststellen van de besluitenlijst van 7 april 2009.

Collegevoorstel. Feitelijke informatie: Vaststellen van de besluitenlijst van 7 april 2009. College V200900379 Onderwerp: Vaststellen van de besluitenlijst van 7 april 2009 Collegevoorstel Feitelijke informatie: Vaststellen van de besluitenlijst van 7 april 2009. Advies: Wij stellen u voor bijgaand

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Nadere toelichting bij raadsvoorstel tot het vaststellen van de Verordeningen gemeentelijke belastingen en rechten 2014

gemeente Eindhoven Nadere toelichting bij raadsvoorstel tot het vaststellen van de Verordeningen gemeentelijke belastingen en rechten 2014 gemeente Eindhoven Inboeknummer 13bst01792 Beslisdatum B&W 22 oktober 2013 Dossiernummer 13.43.205 Nadere toelichting bij raadsvoorstel tot het vaststellen van de Verordeningen gemeentelijke belastingen

Nadere informatie

Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan "Heerde-Dorp, 5 e herziening (Haneweg 4 te Heerde)".

Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan Heerde-Dorp, 5 e herziening (Haneweg 4 te Heerde). Gemeente Heerde Raadsvergadering 3 1 JAN 2011 Conform voorstel Raadsvoorstel Raadsvergadering 31 januari 2011 Commissie Ruimte 10 januari 2011 Agendapunt 7 Afdeling en opsteller Ruimte/Lisette Sipman (0578

Nadere informatie