Gemeente Delft. datum Q. Raadsvoorstel. Gescand archief. Aan de gemeenteraad

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gemeente Delft. datum Q. Raadsvoorstel. Gescand archief. Aan de gemeenteraad"

Transcriptie

1 Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Gemeente Delft Gescand archief datum Q Van Datum Pfh. Steller tel.nr. Doelstelling Registratie nr. Stuk Onderwerp College van B&W 21 juni 2011 Burgemeester J. Veltman/JZ; P. v.d. Valk/V&O; P.Theunissen/V&O 7995/7267 iveltman@delft.nl: pvdvalk@delft.nl: ptheunissen@delft.nl: Deregulering/vermindering administratieve lasten Stuk GR I : Tussentijdse wijziging APV en Reclameverordening Gevraagde beslissing: 1. het vaststellen van wijzigingen van de Algemene Plaatselijke Verordening voor Delft, mbt de artikelen 2:6 (correctie); 2:7; 5:2; 5:3; 5:7; 5:11 en 5:16 2. het vaststellen van wijzigingen van de Reclameverordening voor Delft 2005 mbt de artikelen 1.1; 3.1; 3.2; 3.3; 3.4 en de inwerkingtreding van de onder 1 en 2 genoemde wijzigingen per 1 januari 2012; 4. de financiële venwerking van de voorstellen meenemen in de integrale afweging ten behoeve van de programmabegroting Samenvatting In vervolg op eerdere wijziging(en) van de APV in het kader van deregulering en vermindering van administratieve lasten alsmede in het licht van een aangenomen motie van 4 november 2010 wordt de raad hierbij een voorstel gedaan inzake wijziging van art. 2:7 van de APV (Voorwerpen of stoffen op, aan of boven de weg). De huidige vergunningplicht vervalt. Het tijdelijk plaatsen van kleinere voorwerpen (< 12 m2) wordt vrijgegeven; voor grotere voorwerpen gaat een meldingsplicht gelden. Wel worden aan plaatsing nadere regels verbonden die door het college worden opgesteld. Andere dereguleringsvoorstellen hebben betrekking op art. 5:11 Inzameling van geld of goederen (vergunningplicht wordt vervangen door een meldingsplicht) en op art. 5:16 Standplaatsen en uitstallingen op de weg (voor een uitstalling, inclusief reclamebord of menubord, is geen vergunning meer nodig). Aan de deregulering zijn wel voorwaarden verbonden en ook hiervoor gaan nadere regels gelden die door het college worden opgesteld. M.b.t. het reclamebord en menubord dat onder de APV wordt gebracht, is wijziging van de Reclameverordening nodig. Tot slot worden nog enkele kleine wijzigingen voorgesteld. Op relevante onderdelen is ook de Toelichting op de APV gewijzigd (zie daarvoor pag. 1 van de Toelichting). De gewijzigde Toelichting is door het college vastgesteld in zijn vergadering van 21 juni De voorgestelde wijzigingen hebben financiële gevolgen. Op grond van een vergunning of melding wordt precario geheven. Bij de dereguleringsvoorstellen is in een aantal gevallen geen vergunning of melding meer nodig. Het is vooraf niet bekend hoe groot het voorwerp is en hoelang dit voorwerp op de openbare weg staat. Het inventariseren van deze geplaatste voorwerpen neemt veel tijd in beslag, waardoor de kosten om precario te innen beduidend hoger zijn dan de inkomsten aan precario. Om die reden wordt geen precario in rekening gebracht wanneer geen vergunning of melding meer nodig is.

2 Stuk GR I pag.2. Voorgesteld wordt in verband met digitalisering en in verband met betaalde precario 2011 (art. 5:16 in relatie tot wijziging Reclameverordening), de wijzigingen per 1 januari 2012 van kracht te laten worden. 1. Aanleiding Bij de besluitvorming m.b.t. actualisering van de APV raadsvergadering 25 november 2010 is door de burgemeester aangegeven dat artikel 2:7 APV "Voonverpen of stoffen op, aan of boven de weg" in het kader van regeldrukvermindering en administratieve lastenverlichting (project REAL) nog nader bezien moest worden. Daarnaast is in de raadsvergadering van 4 november 2010 een motie aangenomen ("Kili de paarse Krokodil") waarin de raad het college opdraagt te onderzoeken of vergunningverlening inzake het plaatsen van een container, loods, keet of steiger geheel of gedeeltelijk kan worden afgeschaft en daartoe een voorstel te doen aan de gemeenteraad. 2. Bevoegdheid Het wijzigen en vaststellen van een verordening is een bevoegdheid van de raad o.g.v. art. 149 Gemeentewet. 3. Historie / relatie met eerdere besluiten/ proces Elk jaar wordt de APV geactualiseerd; waar nodig vindt een algehele herziening plaats. In 2009 is de APV herzien, vooral vanwege deregulering/vermindering van administratieve lasten in navolging van de model APV (VNG). Indien nodig kan gedurende het jaar een tussentijdse wijziging plaatsvinden. 4. Wat willen we bereiken? (Beoogd effect) Een actuele APV waarmee we zo goed mogelijk kunnen bijdragen aan de openbare orde en de veiligheid en aan beheersing van de openbare ruimte. Daarbij is een goede afweging inzake de noodzaak van regelgeving (incl. vergunningverlening) in het kader van deregulering/vermindering van administratieve lasten van belang. 5. Wat gaan we daarvoor doen? (Oplossingsrichtingen / kanttekeningen) Aanpassing van een aantal APV artikelen en vervolgens het opstellen van nadere regels door het college. 6. Wat mag het kosten? (Financiële paragraaf) Regeldrukvermindering en administratieve lastenverlichting brengt minder kosten met zich mee. Niet alleen voor de inwoners en bedrijven, maar ook voor de gemeente. Neveneffect kan zijn dat er ook minder inkomsten zijn. De financiële consequenties worden betrokken in de integrale afweging ten behoeve van de Programmabegroting Communicatie Op basis van artikel 3:42 Awb is publicatie na vaststelling van de wijzigingen verplicht. 8. Verdere procedure Na vaststelling van de wijzigingen door de gemeenteraad wordt het besluit gepubliceerd in "Delft op zondag" en wordt het stuk ter inzage gelegd bij de Publieksbalie. Het betreft een algemeen verbindend voorschrift, dat niet openstaat voor bezwaar en beroep.

3 Stuk GR I pag Uitwerking raadsvoorstel Het voorstel heeft met name betrekking op wijziging van art. 2:7 APV Voorwerpen of stoffen op, aan of boven de weg. Daarnaast is in het kader van regeldrukvermindering en administratieve lastenverlichting (project REAL) een aantal andere artikelen nader bezien. De verantwoordelijke afdeling van de gemeente beoordeelt voor elk product het bestaansrecht. Aan de hand van concrete voorbeelden in Nederland zijn door de VNG best practices geformuleerd. Ambtelijk wordt getoetst of voor specifieke onderwerpen best practices beschikbaar zijn. Een en ander heeft geleid tot het voorstel tot wijziging van onderstaande APV artikelen en de wijziging van enkele artikelen uit de Reclameverordening. APV Artikel 2:7 Artikel 5:2 Artikel 5:3 Artikel 5:7 Artikel 5:11 Artikel 5:16 Reclameverordening Artikel 1.1 Artikel 3.1 Artikel 3.2 Artikel 3.3 Artikel 3.4 Artikel 3.14 Voorwerpen of stoffen op, aan of boven de weg Parkeren van voertuigen van autobedrijf e.d Te koop aanbieden van voertuigen Parkeren van grote voertuigen Inzamelen van geld of goederen Standplaatsen, uitstallingen op de weg Begripsomschrijvingen Reclamebord op of aan de weg Eisen aan reclameborden Aanvraag vergunning reclameborden op of aan de weg Weigeringsgronden Bijzondere bepalingen Toelichting op de wijziainpen Artikel 2:7 Voorwerpen of stoffen op, aan of boven de weg a. Huidiae situatie voor tijdelijke plaatsing van voorwerpen is vergunning van het college nodig. Dit betreft bijvoorbeeld containers, steigers, keten, mobiele toiletten of bouwmateriaal. Ook vallen hieronder momenteel voorwerpen ter verfraaiing van de entree van woonhuizen, bedrijfs- of kantoorpanden, zoals een plantenbak of bankje. Voorgesteld wordt deze - vanwege de min of meer permanente plaatsing - onder te brengen bij een herzien artikel 5:16 (zie onder punt 6). onder voorwaarden zijn uitzonderingen mogelijk op de vergunningaanvraag, zoals vlaggen, zonneschermen, voorwerpen of stoffen in verband met laden en lossen; diverse andere voorwerpen zijn uitgezonderd op basis van andere artikelen van de APV of verordeningen. Dat betreft bijvoorbeeld standplaatsen, terrassen, reclameobjecten of afvalbakken. in 2010 zijn ca. 600 vergunningaanvragen ingediend. Meestal gaat het om voonverpen die een periode van een paar weken op de weg staan. Geen enkele aanvraag is afgewezen omdat 80% direct voldeed aan de voonwaarden en de overige 20% na overleg met een medewerker van V&O.

4 Stuk GR pag.4. er is momenteel geen maximale tijd vastgesteld dat het voorwerp in de openbare ruimte mag staan. b. Voorstel tot deregulering: deels vrijgeven tot en met 12 m 2, deels melden (boven 12 m 2 ) In het kader van deregulering zijn verschillende opties bekeken, variërend van het geheel vrijgeven met nadere regels, het geheel werken met een melding in plaats van een vergunning of een combinatie daarvan. De voorkeur gaat uit naar een regeling waarbij plaatsing van voorwerpen tot en met 12 m 2 wordt vrijgegeven en voor grotere voorwerpen (> 12 m 2 ) een meldingsplicht geldt. Plaatsing is mogelijk voor een termijn van maximaal 6 maanden. Het college zal voor beide categorieën nadere regels opstellen. Dit leidt - deels naar verwachting - tot het volgende: In 75% van de plaatsingen minder regeldruk, administratieve lasten en kosten voor de inwoners en bedrijven. een kleine verschuiving van werkzaamheden van kantoor naar de handhavers op straat. enige verrommeling en minder efficiënt gebruik van de openbare ruimte. bij grote voorwerpen vanuit de gemeente meer grip op de plaatsing. De reden om voor 12 m 2 te kiezen is dat een parkeerplaats gemiddeld die grootte heeft. Gaat het om grotere voorwerpen, dan is er contact tussen de melder en de gemeente om een goede afstemming te krijgen bij mogelijk conflicterende belangen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij het willen innemen van meer dan 1 parkeerplaats in gereguleerde parkeergebieden. Door deze wijze van werken is het gemeentelijk proces efficiënter waardoor een kostenvermindering van kantoorwerkzaamheden van ongeveer 70% 1 wordt gerealiseerd. Het college kan in uitzonderlijke gevallen door middel van een aanwijzingsbesluit bepaalde gebieden (bijvoorbeeld Spoorzone) uitsluiten van de vrijstelling en/of een verdere tijdsbeperking voor het plaatsen op te nemen (wordt opgenomen in lid 4 van het artikel). Plaatsing is alleen toegestaan indien dit niet mogelijk is in de private ruimte. Ook zal door het gedeeltelijk vrijgeven enige uitbreiding van toezicht op straat door de controleurs openbare ruimte nodig zijn. Dat betekent een verschuiving van kantoorwerkzaamheden naar werkzaamheden op straat. Artikel 5: 2 Parkeren van voertuigen van autobedrijf e.d Dit artikel stelt dat het voor degene die een autobedrijf heeft, of daar handel in drijft, verboden is om drie of meer voertuigen op de weg te parkeren binnen een cirkel met een straal van 25 meter. Ook is het verboden om de weg als werkplaats voor voertuigen te gebruiken. Lid 4 van het artikel bevat een ontheffingsmogelijkheid. 1 Berekening op basis van het rekenmodel "Lokale Effectentoets" ontwikkeld door SIRA consulting in opdracht van de landelijke Regiegroep Regeldruk en het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

5 Stuk GR I pag.5. Voorgesteld wordt de mogelijkheid tot ontheffing (lid 4) te schrappen, vanwege: het feit dat de laatste 10 jaar geen aanvraag voor ontheffing is ingediend; er geen sprake is geweest van klachten, ook al zouden zonder ontheffing meerdere voertuigen geplaatst zijn; het feit dat het aantal parkeerplaatsen schaars is, en het derhalve niet wenselijk is dat een ontheffing wordt afgegeven voor het parkeren van drie of meer voertuigen voor handelsdoeleinden op de openbare weg; het feit dat de verantwoordelijke afdeling kosten (minimaal) maakt om het product actueel te houden. Artikel 5:3 Te koop aanbieden van voertuigen In dit artikel wordt bepaald dat het verboden is op een door het college aangewezen weg een voertuig te parkeren met het kennelijke doel het te koop aan te bieden ofte verhandelen. Lid 2 bevat een ontheffingsmogelijkheid. In de afgelopen 10 jaar zijn een paar klachten binnengekomen over het parkeren van meerdere voertuigen die naast elkaar op een locatie te koop stonden. Het 9 e uitvoeringsbesluit APV d.d. 16 februari 2010 voorziet daarin. Dit kan evt. worden aangevuld. Voorgesteld wordt de mogelijkheid tot ontheffing (lid 2) te schrappen, vanwege: het feit dat de laatste 10 jaar geen aanvraag voor ontheffing is ingediend; het is op zich toegestaan om voertuigen te koop aan te bieden of te verhandelen aan de openbare weg, behalve op aangewezen wegen; het is niet voor de hand liggend om vervolgens een ontheffing te verstrekken voor handel op een weg die in het uitvoeringsbesluit is aangewezen als overlastlocatie. het feit dat wanneer er sprake is van een overlastgevende situatie, het desbetreffende uitvoeringsbesluit aangevuld kan worden. het feit dat de verantwoordelijke afdeling kosten (minimaal) maakt om het product actueel te houden. Artikel 5:7 APV Parkeren van grote voertuigen Dit artikel bepaalt dat binnen de gemeente (binnen de bebouwde kom en in recreatiegebieden) geen grote voertuigen geparkeerd mogen worden. Het college kan hierop een uitzondering maken (zie 4 e uitvoeringsbesluit APV). Lid 4 van het artikel geeft aan dat deze voertuigen van maandag tot en met vrijdag gedurende de dag (tussen en uur) wel mogen parkeren als de aanwezigheid van het voertuig redelijkenvijs noodzakelijk is. Dit zal ter plekke aangetoond moeten worden. Voor de avond en nachtperiode door de week (tussen en uur) alsmede voor de weekenden en feestdagen is op grond van lid 5 een ontheffing mogelijk. Dat kan wanneer de aanwezigheid van het voertuig noodzakelijk is. In de afgelopen 10 jaar is één ontheffing aangevraagd en afgewezen.

6 Stuk GR I pag. 6. Voorgesteld wordt de mogelijkheid tot ontheffing (lid 5) te schrappen en lid 3 en 4 samen te voegen, vanwege: het feit dat de laatste 10 jaar maar één aanvraag voor ontheffing is ingediend die overigens afgewezen is; door samenvoeging van lid 3 en 4 geldt het verbod niet (24 uur per dag) wanneer aangetoond kan worden dat de aanwezigheid van het grote voertuig redelijkerwijs noodzakelijk is voor het uitvoeren van werkzaamheden; het feit dat wanneer er sprake is van een overlastgevende situatie, de politie of handhaver van de gemeente kan optreden; het feit dat de verantwoordelijke afdeling kosten (minimaal) maakt om het product actueel te houden. Artikel 5:11 Inzameling van geld of goederen a. Huidige situatie Dit artikel bepaalt dat het verboden is zonder vergunning geld of goederen in te zamelen. Lid 4 geeft het college de mogelijkheid om een aantal instellingen vrijstelling te geven van dit verbod. Dit is geregeld in het 5 e uitvoeringsbesluit APV. Deze instellingen met een Keur van het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) hoeven geen vergunning aan te vragen maar moeten wel voldoen aan de voorwaarden en melden wanneer ze daadwerkelijk gaan collecteren. In 2010 zijn er 41 aanvragen voor een vergunning binnengekomen van instellingen die niet op het collecterooster van het CBF voorkomen en geen CBF-Keur hebben. Handhaving gebeurt door de politie en de Controleurs Openbare Ruimte van de gemeente. Een aantal maal is dit gebeurd. Meestal ging het om een inzameling waan/oor geen vergunning was verstrekt. De suggestie werd gewekt dat (een deel van) het geld naar een goed doel gaat, eventueel met het daarbij aanbieden van goederen, zoals stroopwafels. b. Voorstel voor deregulering: omzetten vergunning in meldingsplicht. Voorgesteld wordt de vergunningplicht om te zetten in een meldingsplicht met nadere regels waar alle instellingen zich aan moeten houden. Op deze manier is er nog steeds overzicht en controle op het collecteren. Door de gestelde voorwaarden is er geen gevaar dat malafide initiatiefnemers zich kunnen melden voor een collecte. De collecterende instellingen moeten namelijk een CBF-keur, CBF-certificaat, CBF-verklaring van geen bezwaar of een ANBI status hebben. De ANBI status wordt zonder kosten door de Belastingdienst verstrekt aan Algemeen Nut Beogende Instellingen. De Belastingdienst controleert o.a. op doelstelling, integriteit, gescheiden vermogen en beloning voor bestuurders. Het melden neemt bij de instellingen die nu nog steeds een vergunning nodig hebben, administratieve lasten weg (procedure melding is korter en kan makkelijk gedigitaliseerd worden). Ook vervalt bij een melding de betaling van leges waardoor de plaatselijke of regionale kleine instellingen niet eerst het bedrag van de leges hoeven te collecteren. Het proces bij digitaal melden is voor de gemeente efficiënter waardoor er een kostenvermindering is van ongeveer 70% 2. Politie en Controleurs Openbare Ruimte kunnen (blijven) optreden tegen initiatiefnemers die zich niet hebben gemeld. 2 Berekening op basis van het rekenmodel "Lokale Effectentoets" ontwikkeld door SIRA consulting in opdracht van de Regiegroep Regeldruk en het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

7 Stuk GR I pag. 7. Artikel 5:16 APV Standplaatsen, uitstallingen op de weg Dit betreft diverse soorten uitstallingen. Allereerst wordt de huidige situatie weergegeven; aansluitend een dereguleringsvoorstel. Winkeluitstalling a. Huidige situatie In de artikelen 5:15 tot en met 5:18 wordt bepaald dat het verboden is zonder vergunning van het college een standplaats in te nemen ofte hebben. Dit heeft ook betrekking op uitstallingen op een strook grond voor de eigen gevel van de winkel. Deze strook is maximaal 1 meter diep en maximaal de breedte van de winkelgevel. In sommige gevallen mag de strook max. 2,50 diep zijn (collegebesluit 2007; zie Nota uitstallingen 2005 en Nota hardheidsclausule Uitstallingen). Bij alle uitstallingen geldt dat een vrije doorgangsmogelijkheid voor voetgangers gewaarborgd is van tenminste 1,50 meter breed en in drukke voetgangersgebieden een doorgang van tenminste 2.00 meter. In 2010 zijn 21 aanvragen voor een vergunning ingediend en toegekend. De vergunning is voor onbepaalde tijd en vervalt zodra het bedrijf wordt overgedragen aan een rechtsopvolger. Wordt geen vergunning aangevraagd, dan kan daarop worden gehandhaafd. Voorwerpen ter verfraaiing van de entree van woonhuizen, bedrijfs- of kantoorpanden, zoals plantenbak, bankje of soortgelijke voorwerpen a. Huidige situatie Bij woonhuizen, kantoor- en bedrijfspanden worden vaak voorwerpen op de openbare weg gezet ter verfraaiing van de entree. Het gaat hier meestal om plantenbakken en bankjes. Deze voorwerpen staan meestal meerdere jaren op de openbare weg. De vergunning wordt momenteel afgegeven op grond van artikel 2:7 van de APV. In de afgelopen tien jaar is geen aanvraag voor een vergunning ingediend. Reclameverordening: artikel 3.1 Reclamebord op of aan de weg a. Huidige situatie In dit artikel wordt bepaald dat het verboden is zonder vergunning van het college een reclamebord op of aan de weg te plaatsen. Het betreft één reclamebord of -object welke binnen een meter voor de gevel van een winkel geplaatst wordt. In artikel 3.2 worden vervolgens de eisen genoemd waaraan reclameborden moeten voldoen, zoals maximaal 1,20 meter hoog, niet aanstootgevend, niet aan de brug vastgemaakt en maximaal 1 bord per bedrijf. In 2010 zijn 23 aanvragen voor een vergunning ingediend en allen zijn toegekend. De vergunning is voor onbepaalde tijd en vervalt zodra het bedrijf wordt overgedragen aan een rechtsopvolger. b. Dereguleringsvoorstel t.a.v. winkeluitstalling, voorwerpen ter verfraaiing van de entree en reclamebord op of aan de weg (Reclameverordening) Voorgesteld wordt om de winkeluitstalling, het reclamebord op of aan de weg (reclameverordening) en de voonverpen ter verfraaiing van de entree vrij te geven met nadere regels. Het college zal op basis van een daartoe gecreëerde bevoegdheid deze nadere regels stellen waar burgers en bedrijven zich aan moeten houden.

8 Stuk GR I pag. 8. Is er sprake van één reclamebord of-object in het kader van verkoop of dienstverlening vanuit de winkel dan wordt dat gezien als onderdeel van de winkeluitstalling. Hiertoe wordt de reclameverordening aangepast. De nota uitstallingen 2005 en de nota hardheidsclausule uitstallingen 2007 (beleidsregels) kunnen na aanname van de nieuwe regels vervallen. Kosten en baten Regeldrukvermindering en administratieve lastenverlichting brengt minder kosten met zich mee. Niet alleen voor de inwoners en bedrijven, maar ook voor de gemeente. Neveneffect kan zijn dat er ook minder inkomsten zijn. De voorliggende voorstellen leiden naar verwachting tot minder inkomsten. De venwerking van deze financiële consequenties wordt meegenomen in de integrale afweging ten behoeve van de Programmabegroting Inwerkingtreding In verband met de noodzakelijke organisatorische voorbereidingen en communicatie na wijziging wordt voorgesteld de wijziging van de APV artikelen 2:6 (correctie), 2:7, 5:2; 5:3; 5:7, 5:11 en 5:16, alsmede wijziging van de artikelen van de Reclameverordening 1.1; 3.1; 3.2; 3.3; 3.4 en 3.14 in te laten gaan per 1 januari Hoogachtend, Het college van burgemeester en wethouders van Delft, mr. drs. G.A.A. Verkerk.burgemeester, drs. B. den Uijl.secretaris.

9 Concept Raadsbesluit Datum Registratie nr. Stuk Oncierwerp 22 september GR II : Tussentijdse wijziging APV en Reclameverordening De raad van de gemeente Delft; Gelezen het voorstel van het college van 21 juni 2011; gelet op artikel 149 van de Gemeentewet; gezien het advies van de raadscommissie Bestuur, Leefomgeving en Duurzaamheid; overwegende dat het aanbeveling verdient regels te stellen ter handhaving van de openbare orde BESLUIT: I. Vast te stellen de navolgende wijzigingen in de Algemene plaatselijke verordening voor Delft: Artikel 2.6 Straatartiest Wiizigen lid 5: in dit lidnummer wordt verwezen naar lid 2 en 3 van dit artikel; dit moet zijn lid 3 en lid 4, Wiizigen lid 6: in dit lidnummer wordt verwezen naar lid 2 en 3 van dit artikel; dit moet zijn lid 3 en lid 4: Artikel 2:7 Voorwerpen of stoffen op, aan of boven de weg Het huidige artikel komt te vervallen en wordt vervangen door een nieuw artikel. Het nieuwe artikel luidt als volgt: 1. Het is toegestaan tijdelijk voorwerpen te plaatsen in de openbare ruimte, mits: a. plaatsing op eigen terrein niet mogelijk is; b. niet langer dan 6 maanden; c. de omvang niet groter is dan 12 vierkante meter; d. het beoogde gebruik geen schade toebrengt aan de weg, gevaar oplevert voor de bruikbaarheid en bereikbaarheid van de weg of voor het doelmatig en veilig gebruik daarvan, dan wel een belemmering kan vormen voor het doelmatig beheer en onderhoud van de weg; e. het beoogde gebruik hetzij op zichzelf, hetzij in verband met de omgeving voldoet aan redelijke eisen van welstand.

10 Stuk GR II pag Plaatsing van voorwerpen groter dan 12 vierkante meter dient uiterlijk 10 werkdagen voor de voorgenomen plaatsing in de openbare ruimte, gemeld te worden aan het college op een door het college voorgeschreven manier. De bepalingen van lid 1 onder a, b, d en e zijn van overeenkomstige toepassing. 3. Het college kan nadere regels stellen ten aanzien van voorwerpen of stoffen op, aan of boven de weg. 4. Het college kan indien werkzaamheden of omstandigheden daartoe aanleiding geven, gebieden aanwijzen waar het onder lid 1 van dit artikel bepaalde, tijdelijk niet van toepassing is. Wanneer een dergelijk gebied wordt aangewezen, dan is lid 2 van dit artikel van overeenkomstige toepassing. 5. Dit artikel is niet van toepassing op: a. standplaatsen als bedoeld in artikel 5:15; b. terrassen; c. reclame als bedoeld in de Reclameverordening 2005; d. evenementen als bedoeld in artikel 2: Dit artikel geldt niet voorzover in het daarin geregelde onderwerp wordt voorzien door de op de Wet milieubeheer gebaseerde voorschriften, de op de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht gebaseerde voorschriften, de Woningwet, de Wet beheer rijkswaterstaatswerken, artikel 5 van de Wegenverkeerswet, of het Provinciaal wegenreglement of voorzover er sprake is van een evenement als bedoeld in artikel 2:17. Artikel 5:2 Parkeren van voertuigen van autobedrijf e.d. Lid 4 van dit artikel (ontheffingsmogelijkheid) wordt geschrapt. Artikel 5:2 Te koop aanbieden van voertuigen Lid 2 van dit artikel (ontheffingsmogelijkheid) wordt geschrapt. Artikel 5:7 Parkeren van grote voertuigen Lid 4 wordt gewijzigd en komt als volgt te luiden: 4. Het in lid 1 en lid 3 gestelde verbod geldt niet gedurende de tijd die benodigd is voorhet uitvoeren van werkzaamheden waarvoor het gebruik van het voertuig redelijkerwijs noodzakelijk is. Lid 5 (ontheffing) komt te vervallen

11 Stuk GR II pag.3. Artikel 5:11 Inzameling van geld of goederen Het huidige artikel wordt ingetrokken en vervangen door een nieuw artikel. Het nieuwe artikel komt als volgt te luiden: 1. Het is verboden een openbare inzameling van geld of goederen te houden of daartoe een intekenlijst aan te bieden wanneer degene die daartoe voomemens is, daarvan niet tenminste 15 werkdagen van te voren melding heeft gedaan aan het college. 2. Het college verbiedt de onder lid 1 genoemde activiteiten wanneer de organisatie of de instelling niet beschikt over een CBF-Keur, een CBF-certificaat, een CBF Verklaring van geen bezwaar of een ANBI status heeft. 3. Onder een inzameling van geld of goederen wordt mede verstaan: het bij het aanbieden van goederen, waartoe ook worden gerekend geschreven of gedrukte stukken, dan wel bij het aanbieden van diensten aanvaarden van geld of goederen, indien daarbij te kennen wordt gegeven of de indruk wordt gewekt dat de opbrengst geheel of ten dele voor een liefdadig of ideëel doel is bestemd. 4. Het verbod geldt niet voor een inzameling die in besloten kring gehouden wordt. 5. De melding dient te geschieden op een door het college bepaalde manier. 6. Het college kan nadere regels stellen met betrekking tot de wijze van inzameling van geld of goederen. Hoofdstuk 5 Afdeling 4 - Standplaatsen Wijzigen van de titel; deze komt te luiden: Standplaatsen, winkeluitstallingen en overige uitstallingen Artikel 5:15 Begripsbepaling Wijzigen eerste zin en lid 1 van dit artikel; De eerste zin wordt samengevoegd met lid 1; lid 1 bevat een schrijffout:.. "te knop aanbieden" moet worden "te koop aanbieden". Het eerste lid komt als volgt te luiden: 1. In deze afdeling wordt verstaan onder een standplaats: het vanaf een vaste plaats op een openbare en in de openlucht gelegen plaats te koop aanbieden, verkopen of afleveren van goederen dan wel diensten, gebruikmakend van fysieke middelen, zoals een kraam, een wagen of een tafel.

12 Stuk GR II pag.4. toevoegen nieuw lid 3 en lid 4. Het nieuwe lid 3 en lid 4 luidt als volgt: 3. In deze afdeling wordt verstaan onder een winkeluitstalling: goederen - inclusief één reclamebord of reclameobject of één of twee menubord(en) - uitgestald door de desbetreffende ondernemer op een strook grond in de openbare ruimte aansluitend aan de winkel. 4. In deze afdeling wordt verstaan onder overige uitstalling: voorwerpen ter verfraaiing van de entree van woonhuizen, bedrijfs- of kantoorpanden, zoals een plantenbak of bankje of soortgelijke voorwerpen. Artikel 5:16 Standplaatsen, uitstallingen op de weg Wiizigen lid 3 onder c. Schrappen van "en/of de Nota Uitstallingen 2005' Toevoegen nieuwe lidnummers 4 tot en met 8 De nieuwe lidnummers komen als volgt te luiden: 4. Het is toegestaan een winkeluitstalling te plaatsen in de openbare ruimte mits: a. deze binnen een strook van maximaal 1 meter diep en maximaal de breedte van de winkelgevel staat; b. de aard van de uitstalling een relatie heeft met de in de winkel aangeboden waren of diensten. 5. In uitzonderingsgevallen en ter beoordeling van het college mag de strook voor de winkeluitstalling maximaal 2,50 meter diep zijn. Te allen tijde dient een vrije doorgangsmogelijkheid voor voetgangers gewaarborgd te zijn van tenminste 1,50 meter breed en in drukke voetgangersgebieden - ter beoordeling van het college - een doorgang van tenminste 2,00 meter. 6. Het is toegestaan een overige uitstalling te plaatsen in de openbare ruimte mits deze uitstalling binnen een strook van maximaal 1 meter diep en maximaal de breedte van de gevel staat. 7. Te allen tijde dient bij de overige uitstalling een vrije doorgangsmogelijkheid voor voetgangers gewaarborgd te zijn van tenminste 1,50 meter breed en in drukke voetgangersgebieden - ter beoordeling van het college - een doorgang van tenminste 2.00 meter. 8. Het college kan nadere regels stellen ten aanzien van de in deze Afdeling genoemde onderwerpen.

13 Stuk GR II pag.5. Reclameverordéning Artikel 1.1 Begripsomschrijvingen Lid 10 en lid 11 komen te vervallen. Vermeld wordt: o 10. Vervallen o 11. Vervallen Artikel 3.1 Reclame op of aan de weg Artikel wordt geschrapt. Vermeld wordt: Artikel 3.1 Vervallen Artikel 3.2 Eisen aan reclameborden Artikel wordt geschrapt. Vermeld wordt: Artikel 3.2 Vervallen Artikel 3.3 Aanvraag vergunning reclameborden op of aan de weg Artikel wordt geschrapt. Vermeld wordt: Artikel 3.3 Vervallen Artikel 3.4 Weigeringsgronden Artikel wordt geschrapt. Vermeld wordt: Artikel 3.4 Vervallen Artikel 3.14 Biizondere bepalingen Aanpassen lid 1: Geschrapt wordt "3.1 en 3.2": "... van het bepaalde in artikel" "3.1, 3.2"

14 Stuk GR II pag. 6. II. Dat wijziging van dit besluit met betrekking tot de APV artikelen 2:6 (correctie); 2:7; 5:2; 5:3; 5:7; 5:11 en 5:16 per 1 januari 2012 inwerking treedt; Dat wijziging van dit besluit met betrekking tot de artikelen 1.1; 3.1; 3.2; 3.3; 3.4 en 3.14 Reclameverordening per 1 januari 2012 inwerking treedt. Aldus vastgesteld in de openbare raadsvergadering van 22 september burgemeester. mr.ar-;. < \ R.R. U^rketrk pw.griffier.

: Periodieke actualisering Algemene Plaatselijke Verordening voor Delft

: Periodieke actualisering Algemene Plaatselijke Verordening voor Delft Gescand archief datum ^ 13 JAN. 2014' Raadsvoorstel Steller : B. Hobbelink tel.nr. : 1871 e-mail : bhobbelink@delft.nl Cluster/Afdeling : Veiligheid/Advies Registratienr. : 1355354 Stuk : #*Wordt ingevuld

Nadere informatie

34 e Verordening tot wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening Groningen 2009

34 e Verordening tot wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening Groningen 2009 34 e Verordening tot wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening Groningen 2009 De raad van de gemeente Groningen; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van gelet op artikel

Nadere informatie

ONTWERP 34 e Verordening tot wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening Groningen 2009

ONTWERP 34 e Verordening tot wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening Groningen 2009 ONTWERP 34 e Verordening tot wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening Groningen 2009 De raad van de gemeente Groningen; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van gelet op

Nadere informatie

Wetstechnische informatie

Wetstechnische informatie Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Gemeente Wijdemeren Officiële naam regeling Beleidsregels collecteren en venten 2014 Citeertitel Beleidsregels collecteren en venten

Nadere informatie

Beleidsplan gemeente Staphorst

Beleidsplan gemeente Staphorst Beleidsplan gemeente Staphorst Ventmeldingen en standplaatsvergunningen 04-07-2017 Inhoudsopgave 1. Ventmeldingen... 3 1.1. Inleiding... 3 1.2. Ventmelding... 3 1.2.1. Commerciële ventmelding:... 4 1.2.2.

Nadere informatie

Notitie uitstallingen bij winkels in de gemeente Hellevoetsluis. Vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders d.d.

Notitie uitstallingen bij winkels in de gemeente Hellevoetsluis. Vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders d.d. Notitie uitstallingen bij winkels in de gemeente Hellevoetsluis Vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders d.d. 1 Inleiding Ingevolge artikel 2.1.5.1 voorwerpen of stoffen op, aan of boven

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Houten

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Houten De raad van de gemeente Houten heeft het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 25 maart nr. BWV14.018 gelezen en besluit; overwegende dat het wenselijk is de Algemene Plaatselijke

Nadere informatie

Gemeente Delft. college van B&W Gescand archief S. Brandligt E. van de Giessen fl 9 J(/y?niK W W

Gemeente Delft. college van B&W Gescand archief S. Brandligt E. van de Giessen fl 9 J(/y?niK W W Raadsvoorstel Gemeente Delft Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-maii Programma Registratie nr. Stuk Onderwerp college van B&W Gescand archief d a t u m S. Brandligt E. van de Giessen

Nadere informatie

Vervallen: opgenomen onder de evenementenbepaling (artikelen 2.2.1 en 2.2.2)

Vervallen: opgenomen onder de evenementenbepaling (artikelen 2.2.1 en 2.2.2) Overzicht mogelijke wijzigingen APV in kader van vermindering regelgeving (Wijzigingsvoorstellen bij artikelen zijn groter en schuin gedrukt in de tekst opgenomen) Artikel 2.1.2.1 Optochten Vervallen:

Nadere informatie

Gemeente Boxmeer. Onderwerp: Vaststelling APV voor de gemeente Boxmeer 2007 Nummer: de Raad van de gemeente Boxmeer. Boxmeer,

Gemeente Boxmeer. Onderwerp: Vaststelling APV voor de gemeente Boxmeer 2007 Nummer: de Raad van de gemeente Boxmeer. Boxmeer, Gemeente Boxmeer Onderwerp: Vaststelling APV voor de gemeente Boxmeer 2007 Nummer: AAN de Raad van de gemeente Boxmeer Boxmeer, Aanleiding Deregulering en een terugtrekkende overheid zijn geluiden die

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Dalfsen; gelezen het voorstel van afdeling Bestuurszaken d.d.1 juni 2016, nummer 1918;

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Dalfsen; gelezen het voorstel van afdeling Bestuurszaken d.d.1 juni 2016, nummer 1918; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Dalfsen. Nr. 90219 6 juli 2016 Nadere regels voor het hebben van uitstallingen Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Dalfsen; gelezen het

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1039825 Datum: Behandeld door: 4 Juli 2012 Elles Lankhof Afdeling/Team: Bedrijfsvoering / Juridische en Veiligheidszaken Onderwerp: Vaststelling Verordening

Nadere informatie

In dit overzicht zijn alleen de ingrijpende wijzigingen vermeld. Kleine wijzigingen in het kader van jurisprudentie e.d. zijn niet vermeld.

In dit overzicht zijn alleen de ingrijpende wijzigingen vermeld. Kleine wijzigingen in het kader van jurisprudentie e.d. zijn niet vermeld. Overzicht wijzigingen concept-apv m.b.t. de huidige APV In dit overzicht zijn alleen de ingrijpende wijzigingen vermeld. Kleine wijzigingen in het kader van jurisprudentie e.d. zijn niet vermeld. Artikel

Nadere informatie

Gemeente Almere. Voorstel aan Burgemeester en Wethouders Besluit. Aanwijzingsbesluit uitstallingen, reclameborden, speeltoestellen en overige objecten

Gemeente Almere. Voorstel aan Burgemeester en Wethouders Besluit. Aanwijzingsbesluit uitstallingen, reclameborden, speeltoestellen en overige objecten Voorstel aan Burgemeester en Wethouders Besluit Verseon 16 oktober 2015 Pagina 6/6 Vergaderdatum 13 oktober 2015 Besluit conform voorstel B en W besluit Aanwijzingsbesluit uitstallingen, reclameborden,

Nadere informatie

Beleidsregel uitstallingen en voorwerpen op of aan de weg.

Beleidsregel uitstallingen en voorwerpen op of aan de weg. CVDR Officiële uitgave van Epe. Nr. CVDR123092_1 14 augustus 2017 Beleidsregel uitstallingen en voorwerpen op of aan de weg. 1.0 Juridisch kader De beleidsregel bevat nadere regels voor het plaatsen van

Nadere informatie

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 20 november 2012, nr. 96;

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 20 november 2012, nr. 96; Gemeenteblad nr. 29, 31 januari 2013 Nr. 96a DE RAAD DER GEMEENTE DEURNE gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 20 november 2012, nr. 96; gelet op het bepaalde in artikel 149 gemeentewet;

Nadere informatie

Gescand archief. Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. Van Datum Pfh. Steller tel.nr. Programma Registratie nr. Stuk

Gescand archief. Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. Van Datum Pfh. Steller tel.nr.  Programma Registratie nr. Stuk Raadsvoorstel Gescand archief Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma Registratie nr. Stuk Onderwerp college van B&W 4 november 2014 S.M. Brandligt Marleen van Prooijen 06-53641739

Nadere informatie

~ Gemeente Delft. : Wijziging Algemene Plaatselijke Verordening voor Delft

~ Gemeente Delft. : Wijziging Algemene Plaatselijke Verordening voor Delft Gewijzigd raadsvoorstel ~ Gemeente Delft Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. : College van B&W : 16 oktober 2017 : Burgemeester : M.J. Angenent : 0652739305 e-mail : mangenent@delft.nl Cluster/Afdeling

Nadere informatie

Voorstel aan Burgemeester en Wethouders

Voorstel aan Burgemeester en Wethouders Voorstel aan Burgemeester en Wethouders Voorblad Onderwerp Programma Portefeuillehouder(s) Soort Stuk Voorgesteld besluit Uitstallingen, reclameborden, speeltoestellen en overige objecten Openbare Ruimte,

Nadere informatie

^Hh. Gemeente Delft. 1 h JULI Gescand archief. Raadsvoorstel s^e»» Aan de gemeenteraad

^Hh. Gemeente Delft. 1 h JULI Gescand archief. Raadsvoorstel s^e»» Aan de gemeenteraad ^Hh Raadsvoorstel s^e»» Aan de gemeenteraad Gemeente Delft Gescand archief 1 h JULI 2009 Van Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma College van B&W A. Koning A.M. Blufpand 2602468 ablufpand@delft.nl GR09-105

Nadere informatie

gelezen het raadsvoorstel van burgemeester en wethouders van 9 oktober 2018;

gelezen het raadsvoorstel van burgemeester en wethouders van 9 oktober 2018; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Overbetuwe Nr. 272295 20 december 2018 Verordening van de gemeenteraad van de gemeente Overbetuwe houdende regels omtrent de heffing en invordering van precariobelasting

Nadere informatie

Gemeente DeBft. Onderwerp : tussentijdse rapportage Meerjarenprogramma Grondontwikkeling

Gemeente DeBft. Onderwerp : tussentijdse rapportage Meerjarenprogramma Grondontwikkeling Gemeente DeBft Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma college van B&W 06-10-2009 R. Vuijk A.P. de Visser 2235 bdvisser@delft.nl Ontwikkeling Grond & Vastgoed 1027176

Nadere informatie

Gemeente Delft 17 MEI 20?] Raadsvoorstel. Gescand archief. Aan de gemeenteraad. Van Datum Pfh. Steller tel.nr. Programma: Registratie nr.

Gemeente Delft 17 MEI 20?] Raadsvoorstel. Gescand archief. Aan de gemeenteraad. Van Datum Pfh. Steller tel.nr.  Programma: Registratie nr. Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma: Registratie nr. Stuk college van B&W 22 maart 2011 L. Vokurka A. Hellemons 2602148 ahellemons@delft.nl Jeugd en Onderwijs

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Aan de raad van de gemeente Wormerland. Datum aanmaak 25 mei Onderwerp Algemene Plaatselijke Verordening Wormerland 2011

RAADSVOORSTEL. Aan de raad van de gemeente Wormerland. Datum aanmaak 25 mei Onderwerp Algemene Plaatselijke Verordening Wormerland 2011 RAADSVOORSTEL Aan de raad van de gemeente Wormerland Datum aanmaak 25 mei 2011 Onderwerp Algemene Plaatselijke Verordening Wormerland 2011 Programma en portefeuillehouder Openbare Orde en Veiligheid, portefeuillehouder:

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR610572_1

CVDR. Nr. CVDR610572_1 CVDR Officiële uitgave van Losser. Nr. CVDR60572_ 8 juni 208 Beleidsregel van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Losser houdende regels omtrent standplaatsen Nota standplaatsen

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Sr RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Behorend bij registratienummer 1048426 Uiterlijk behandelen in de raadsvergadering van de gemeente Purmerend d.d. Datum: Behandeld door: 25 september 2012 Elles Lankhof

Nadere informatie

BIJLAGE A. Algemene Plaatselijke Verordening

BIJLAGE A. Algemene Plaatselijke Verordening BIJLAGE A Artikel 2.1.5.1 Artikel 2.4.2 Artikel 4.4.2 Artikel 5.1.6 Artikel 2.1.5.1 Voorwerpen of stoffen op, aan of boven de weg 1. Het is verboden zonder vergunning van het college de weg of een weggedeelte

Nadere informatie

* *

* * ADVIESNOTA RAAD / RAADSVOORSTEL Advies aan de gemeenteraad Postregistratienummer *13.0013675* 13.0013675 Raadsvergadering: 19 december 2013 Voorstel: 8.42 Agendapunt: 9 Onderwerp 1 e wijziging Algemene

Nadere informatie

Gemeente Deift Gescand archief

Gemeente Deift Gescand archief Gemeente Deift Gescand archief Raadsvoorstel d a t u m Aan de gemeenteraad Van college van B&W Datum 25 oktober 2011 Pfh. dhr. L.P. Vokurka Steller mr. E.J. Wilhelmy Damsté tel.nr. 0152197441 e-mail edamste@delft.nl

Nadere informatie

gemeente BrCSnSS 11111

gemeente BrCSnSS 11111 gemeente BrCSnSS 11111 Oplegnotitie Actualisering Algemene Plaatselijke Verordening Registratiekenmerk 592478 Gemeenteblad nr. 49 Rol van de raad De raad krijgt dit raadsvoorstel voorgelegd omdat de raad

Nadere informatie

Regels uitstallingen en losse reclameborden Leeuwarden

Regels uitstallingen en losse reclameborden Leeuwarden Regels uitstallingen en losse reclameborden Leeuwarden Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd APV Leeuwarden 2.10 Regels uitstallingen en losse reclameborden Leeuwarden

Nadere informatie

Raadsstuk. Onderwerp: Administratieve lastenverlichting voor burgers en ondernemers Registratienummer: 2010/30066

Raadsstuk. Onderwerp: Administratieve lastenverlichting voor burgers en ondernemers Registratienummer: 2010/30066 Raadsstuk Onderwerp: Administratieve lastenverlichting voor burgers en ondernemers Registratienummer: 2010/30066 1. Inleiding In het kader van de opdracht van het Rijk tot het realiseren van een administratieve

Nadere informatie

Aanpassing Apv i.v.m. inwerkingtreden reclame-uitingenbeleid. Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein

Aanpassing Apv i.v.m. inwerkingtreden reclame-uitingenbeleid. Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein Raad VOORBLAD Onderwerp Aanpassing Apv i.v.m. inwerkingtreden reclame-uitingenbeleid Agendering Commissie Bestuurlijk Domein Gemeenteraad Commissie Ruimtelijk Domein Lijst ingekomen stukken Commissie Sociaal

Nadere informatie

Beleidsregels plaatsen voorwerpen op of aan de weg in strijd met de publieke functie van de weg (artikel 2.1.5.1. Algemene Plaatselijke Verordening)

Beleidsregels plaatsen voorwerpen op of aan de weg in strijd met de publieke functie van de weg (artikel 2.1.5.1. Algemene Plaatselijke Verordening) Beleidsregels plaatsen voorwerpen op of aan de weg in strijd met de publieke functie van de weg (artikel 2.1.5.1. Algemene Plaatselijke Verordening) Status Geldend Wettelijk kader Gemeentewet, Algemene

Nadere informatie

Advies: Stel de raad voor om bijgaande APV wijziging vast te stellen.

Advies: Stel de raad voor om bijgaande APV wijziging vast te stellen. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: L.M. Rödel Tel nr: 0348 428479 Nummer: 17A.00903 Datum: 11 augustus 2017 Tekenstukken: Nee Bijlagen: 2 Afschrift aan: N.a.v. (evt. briefnrs.): Team: Juridische

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR388095_1. Beleidsregel reclameborden en uitstallingen

CVDR. Nr. CVDR388095_1. Beleidsregel reclameborden en uitstallingen CVDR Officiële uitgave van Almelo. Nr. CVDR388095_1 3 juni 2016 Beleidsregel reclameborden en uitstallingen Beleidsregel reclameborden en uitstallingen Algemeen Deze beleidsregel is gebaseerd op het bepaalde

Nadere informatie

Artikel 3 Regels voor het plaatsen van reclameborden en uitstallingen

Artikel 3 Regels voor het plaatsen van reclameborden en uitstallingen GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Almelo. Nr. 128724 29 december 2015 Beleidsregel reclameborden en uitstallingen Algemeen Deze beleidsregel is gebaseerd op het bepaalde in artikel 2:10 van de

Nadere informatie

Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : Aanpassing Algemene Plaatselijke Verordening aan de Wabo

Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : Aanpassing Algemene Plaatselijke Verordening aan de Wabo Aan de Raad Made, 7 september 2010 Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : Raadsvergadering: 23 september 2010 Nummer raadsnota: 12 Onderwerp: Aanpassing Algemene Plaatselijke Verordening aan

Nadere informatie

02JAN.2014 GemeenteDelft

02JAN.2014 GemeenteDelft Raadsvoorstel Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Doelstelling Registratie nr. Stuk Onderwerp Qeseand arcf»^ 02JAN.2014 GemeenteDelft : college van B&W : 29-10-2013 : M.C. Junius : Irma Lauwers : 06-52739286

Nadere informatie

E.G.M. van den Boom / september 2017

E.G.M. van den Boom / september 2017 steller telefoonnummer email Agendapunt commissie: 3.2 E.G.M. van den Boom 3665 Evelien.van.den.Boom@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 246333/254627 11 september 2017 portefeuillehouder

Nadere informatie

Raadsstuk. Onderwerp: Lastenverlichting reclame- en uitstallingen Reg.nummer: 2013/50350

Raadsstuk. Onderwerp: Lastenverlichting reclame- en uitstallingen Reg.nummer: 2013/50350 Raadsstuk Onderwerp: Lastenverlichting reclame- en uitstallingen Reg.nummer: 2013/50350 1. Inleiding Het beleid voor reclame en uitstallingen bevat algemene regels voor het plaatsen van (gevel)reclame

Nadere informatie

Zijn in het voorstel één of meer van de volgende aspecten van toepassing?

Zijn in het voorstel één of meer van de volgende aspecten van toepassing? 11111111111 1111111111111111111111111111111111111111111111111 Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Portefeuillehouder( s) Contactpersoon Afdeling Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer

Nadere informatie

Error: Reference source not found RAADSVOORSTEL

Error: Reference source not found RAADSVOORSTEL RAADSVOORSTEL 08.0014 Rv. nr.: 08.0014 B&W-besluit d.d.: 12-2-2008 B&W-besluit nr.: 08.0099 Naam programma +onderdeel: Error: Reference source not found Omgevingskwaliteit Onderwerp: Aanpassing van de

Nadere informatie

raadsvergadering: 13 oktober 2010 vaststellen nieuwe Algemene Plaatselijke Verordening

raadsvergadering: 13 oktober 2010 vaststellen nieuwe Algemene Plaatselijke Verordening raadsvergadering: 13 oktober 2010 onderwerp: vaststellen nieuwe Algemene Plaatselijke Verordening bijlage: ontwerp-besluit datum: gemeenteblad I nr.: agenda nr.: Aan de gemeenteraad, RAADSVOORSTEL Hierbij

Nadere informatie

Gemeenteblad van Zaltbommel 2010 Nr. 3.4

Gemeenteblad van Zaltbommel 2010 Nr. 3.4 Gemeenteblad van Zaltbommel 2010 Nr. 3.4 verordening tot tweede wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening 2008 Status In werking Algemene informatie Met deze verordening wordt de Algemene Plaatselijke

Nadere informatie

Te besluiten de "eerste wijziging van de Legesverordening Verordening 2016" vast te stellen.

Te besluiten de eerste wijziging van de Legesverordening Verordening 2016 vast te stellen. ų ís Gemeente Įj Bergen op Zoom i Voorlegger Raadsvoorstel Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Portefeuillehouder(s) Contactpersoon Afdeling Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer

Nadere informatie

OPLEGNOTITIE; TOELICHTING OP DE WIJZIGING VAN DE ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING WESTVOORNE 2012

OPLEGNOTITIE; TOELICHTING OP DE WIJZIGING VAN DE ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING WESTVOORNE 2012 OPLEGNOTITIE; TOELICHTING OP DE WIJZIGING VAN DE ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING WESTVOORNE 2012 Inleiding In 2011 is de APV Westvoorne voor het laatst herzien. Dit jaar zijn veel artikelen in de model

Nadere informatie

OVERZICHT VAN WIJZIGINGEN APV HELMOND 2008

OVERZICHT VAN WIJZIGINGEN APV HELMOND 2008 OVERZICHT VAN WIJZIGINGEN APV HELMOND 2008 Artikel Helmond Artikel VNG Conform laatste model VNG Tekstueel, inhoudelijk of beide Argumentatie / Opmerking 1.1 1:1 Ja Beide Vereenvoudiging en verplaatsing

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER Voorwerpen of stoffen op of aan de openbare plaats

AANVRAAGFORMULIER Voorwerpen of stoffen op of aan de openbare plaats AANVRAAGFORMULIER Voorwerpen of stoffen op of aan de openbare plaats Stadsbeheer Afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving Dossiernr. SBA: 1. Aanvrager Datum ontvangst: Stadhuisplein 1 Postbus 200

Nadere informatie

Gemeente Delft. GEWIJZIGD Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. Q»«cancf archief

Gemeente Delft. GEWIJZIGD Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. Q»«cancf archief Gemeente Delft GEWIJZIGD Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Doelstelling Registratie nr. Stuk college van B&W 17-12-2013 M.C. Junius Irma Lauwers 06-52739286 ilauwers@delft.nl

Nadere informatie

Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 15 april 2010;

Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 15 april 2010; BIJLAGE 1 VERBETERDE EXPEDITIE besluit van de gemeenteraad voorstelnummer div-nummer 597351 32 onderwerp Verordening tot wijziging van diverse verordeningen in verband met de inwerkingtreding van de Dienstenwet

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD VAN UTRECHT 2001 Nr. 25

GEMEENTEBLAD VAN UTRECHT 2001 Nr. 25 GEMEENTEBLAD VAN UTRECHT 2001 Nr. 25 Standplaatsverordening 2001 (raadsbesluit van 31 mei 2001) De raad der gemeente Utrecht gelet op het voorstel van b. en w. d.d. 14 mei 2001 Besluit vast te stellen

Nadere informatie

Nadere regels inzake uitstallingen in het centrum van Wijchen

Nadere regels inzake uitstallingen in het centrum van Wijchen CVDR Officiële uitgave van Wijchen. Nr. CVDR113114_1 25 oktober 2016 Nadere regels inzake uitstallingen in het centrum van Wijchen Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Wijchen, gelet

Nadere informatie

Bijlage 3 Wijziging Algemene plaatselijke verordening 2017

Bijlage 3 Wijziging Algemene plaatselijke verordening 2017 Bijlage 3 Wijziging Algemene plaatselijke verordening 2017 In de bestaande tekst zijn de woorden en leestekens waaraan iets verandert, cursief gezet. In de nieuwe tekst zijn de nieuwe woorden en leestekens

Nadere informatie

13raad

13raad Agendapunt commissie: Steller telefoonnummer email Joyce van Doremalen 3417 jdo@valkenswaard.nl Agendapunt kenmerk datum raadsvergadering Onderwerp Winkeltijdenverordening. aan de gemeenteraad A. Samenvatting

Nadere informatie

Elektronisch gemeenteblad

Elektronisch gemeenteblad U kunt uzelf op www.sintanthonis.nl aanmelden voor de bekendmakingenservice van Overheid.nl. U krijgt dan alle bekendmakingen die voldoen aan de door u opgegeven criteria in uw e-mailbox. Bekendmaking:

Nadere informatie

Deregulering in het fysiek domein

Deregulering in het fysiek domein Deregulering in het fysiek domein 6. Standplaatsen AFDELING 4 STANDPLAATSEN Artikel 5:17 Begripsomschrijvingen Standplaats: plaats gelegen in de openbare ruimte waar vandaan goederen worden verkocht, waarbij

Nadere informatie

VERORDENING OP DE HEFFING EN INVORDERING VAN PRECARIOBELASTING 2018

VERORDENING OP DE HEFFING EN INVORDERING VAN PRECARIOBELASTING 2018 RAADSBESLUIT Datum en nummer 14 december 2017, nummer De raad van de gemeente Papendrecht, gelezen het voorstel van het college van 14 november 2017, gelet op artikel 228 van de Gemeentewet, besluit: vast

Nadere informatie

Verordening op de heffing e n invordering van parkeerbelastingen

Verordening op de heffing e n invordering van parkeerbelastingen CVDR Officiële uitgave van Roosendaal. Nr. CVDR389153_1 16 december 2016 Verordening op de heffing e n invordering van parkeerbelastingen De raad van de Gemeente Roosendaal; gezien het voorstel van het

Nadere informatie

Gemeente Delft. Verordening Kwaliteit vergunningverlening, toezicht en handhaving (VTH) omgevingsrecht.

Gemeente Delft. Verordening Kwaliteit vergunningverlening, toezicht en handhaving (VTH) omgevingsrecht. Gescand archief datum Q m JULI 2017 Gemeente Delft Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma Registratie nr. BBV nr. Onderwerp College van Burgemeester en Wethouders

Nadere informatie

iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiniiiiiiiiiiiiiin Landgraaf, 1 7 december 201 8

iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiniiiiiiiiiiiiiin Landgraaf, 1 7 december 201 8 Voorstel raad en raadsbesluit Programma Gemeente Landgraaf Documentnummer: B.18.2337 iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiniiiiiiiiiiiiiin Landgraaf, 1 7 december 201 8 ONDERWERP: Bekrachtigen noodverordening ex artikel

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. Van Datum Pfh. Steller tel.nr. Programma Registratie nr. Stuk

Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. Van Datum Pfh. Steller tel.nr.  Programma Registratie nr. Stuk Gescand archief datum Q Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma Registratie nr. Stuk Onderwerp college van B&W 12-10-2011 L.P. Vokurka E. de Heiden 219 7314 edheiden@delft.nl

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 22 november 2016;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 22 november 2016; Nummer: 118-57 Portefeuillehouder: drs. L. Bromet Onderwerp: Vaststellen Parkeerverordening Waterland 2017 De raad van de gemeente Waterland, gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

S. van Dongen raad00691

S. van Dongen raad00691 Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email S. van Dongen 040 2083 573 Stephan.van.dongen@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering onderwerp 11raad00691 Wijzigen APV / implementatie

Nadere informatie

Apv Roerdalen Nadere regels collecteren. Bijlage 12

Apv Roerdalen Nadere regels collecteren. Bijlage 12 Apv Roerdalen 2016 Nadere regels collecteren Bijlage 12 Inhoudsopgave HOOFDSTUK 1 ALGEMENE BEPALINGEN... 1 Artikel 1:1 Begripsomschrijvingen... 1 Artikel 1:2 Afbakening... 1 HOOFDSTUK 2 COLLECTEREN EN

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER Voorwerpen of stoffen op of aan de openbare plaats

AANVRAAGFORMULIER Voorwerpen of stoffen op of aan de openbare plaats AANVRAAGFORMULIER Voorwerpen of stoffen op of aan de openbare plaats Stadsbeheer Afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving Registratie Gemeente Almere (uitsluitend voor intern gebruik) Dossiernr. SBA:

Nadere informatie

Gemeente Delft. : Jaarlijkse actualisering Algemene Plaatselijke Verordening voor Delft

Gemeente Delft. : Jaarlijkse actualisering Algemene Plaatselijke Verordening voor Delft Raadsvoorstel Gemeente Delft Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Cluster/Afdeling Registratie nr. Stuk College van B&W 7 februari 2012 Burgemeester B. Hobbelink 1871 bhobbelink@delft.nl

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Registratienummer: Onderwerp:

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Registratienummer: Onderwerp: Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: Registratienummer: Onderwerp: Gevraagde Beslissing: Vaststelling Subsidieverordening voor het stimuleren van rioolgerelateerde voorzieningen in de huisaansluitingen

Nadere informatie

Afvalstoffenverordening Casenummer: 18.B Pagina 1 van 8

Afvalstoffenverordening Casenummer: 18.B Pagina 1 van 8 Afvalstoffenverordening 2019 - Casenummer: 18.B.00282 Pagina 1 van 8 Verordening van de gemeenteraad van de gemeente Nissewaard, houdende regels over de inzameling van huishoudelijke afvalstoffen en over

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad: 645692 Datum: Behandeld door: 18 januari 2012 M. Hijstee Afdeling/Team: Ruimtelijke Ontwikkeling / Economie Onderwerp: Verklaring van geen bezwaar

Nadere informatie

Artikel 2:5. Burgemeester en wethouders van Gouda. Gelet op de Algemene Plaatselijke Verordening Gouda 2009, verder te noemen APV 2009; besluiten:

Artikel 2:5. Burgemeester en wethouders van Gouda. Gelet op de Algemene Plaatselijke Verordening Gouda 2009, verder te noemen APV 2009; besluiten: Artikel 2:5 1. Burgemeester en wethouders van Gouda Gelet op de Algemene Plaatselijke Verordening Gouda 2009, verder te noemen APV 2009; besluiten: Gelet op het bepaalde in artikel 2:5 APV Gouda 2009 ten

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het College van burgemeester en wethouders van 21 november 2017;

gelezen het voorstel van het College van burgemeester en wethouders van 21 november 2017; VERORDENING GEMEENTE UDEN De Raad van de gemeente Uden; gelezen het voorstel van het College van burgemeester en wethouders van 21 november 2017; gelet op artikel 225 van de Gemeentewet en de Parkeerverordening

Nadere informatie

Voorstel voor de gemeenteraad Voorstelnummer RAAD/ Behandelend ambtenaar L. Wignand Postreg.nr. Tel.nr Datum:

Voorstel voor de gemeenteraad Voorstelnummer RAAD/ Behandelend ambtenaar L. Wignand Postreg.nr. Tel.nr Datum: Voorstel voor de gemeenteraad Voorstelnummer RAAD/10-00291 Behandelend ambtenaar L. Wignand Postreg.nr. Tel.nr 0345-636286 Datum: 31-01-10 ONDERWERP: Aanpassing APV aan de Wabo Vertrouwelijk Openbaar besluit

Nadere informatie

Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 15 april 2010;

Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 15 april 2010; BIJLAGE 1 besluit van de gemeenteraad voorstelnummer div-nummer 597351 32 onderwerp Verordening tot wijziging van diverse verordeningen in verband met de inwerkingtreding van de Dienstenwet (implementatie

Nadere informatie

Datum: 26 september 2013 Portefeuillehouder: Burgemeester Renkema

Datum: 26 september 2013 Portefeuillehouder: Burgemeester Renkema Raadsvoorstel Raadsnummer: 2013-045 Onderwerp: Algemene Plaatselijke Verordening Nijkerk 2003, wijziging september 2013 Korte inhoud: De APV wordt aangepast met betrekking tot de regeling voor vergunningvrije

Nadere informatie

OPLEGNOTITIE; TOELICHTING OP DE WIJZIGING VAN DE ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING WESTVOORNE 2011

OPLEGNOTITIE; TOELICHTING OP DE WIJZIGING VAN DE ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING WESTVOORNE 2011 OPLEGNOTITIE; TOELICHTING OP DE WIJZIGING VAN DE ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING WESTVOORNE 2011 Inleiding In 2005 is de APV Westvoorne voor het laatst herzien, tussentijds zijn enkele wijzigingen doorgevoerd.

Nadere informatie

Raadsvergadering. 28 november Onderwerp Wijziging van de Algemene plaatselijke verordening gemeente Bunnik 2012

Raadsvergadering. 28 november Onderwerp Wijziging van de Algemene plaatselijke verordening gemeente Bunnik 2012 RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 28 november 2013 13-102 Onderwerp Wijziging van de Algemene plaatselijke verordening gemeente Bunnik 2012 Aan de raad, Onderwerp: Wijziging van de Algemene plaatselijke

Nadere informatie

Financiële consequenties Naar wij verwachten zal uit de voorgestelde wijzigingen geen meer- of minderopbrengst voortvloeien.

Financiële consequenties Naar wij verwachten zal uit de voorgestelde wijzigingen geen meer- of minderopbrengst voortvloeien. rv 86 Gemeentelijke Belastingdienst nr. 0008140 RIS 73637_000330 Den Haag, 24 maart 2000 Aan de gemeenteraad Wijziging Legesverordening. De inwerkingtreding van de herziene Wet op de Ruimtelijke Ordening

Nadere informatie

VERZONDEN 2 6 MEI2011 Datum Ons kenmerk Uw brief van

VERZONDEN 2 6 MEI2011 Datum Ons kenmerk Uw brief van Retouradres : Publiekszaken, Postbus 78, 2600 ME Delft De leden van de commissie Middelen en Economie VERZONDEN 2 6 MEI2011 Datum 17-05-20101 Ons kenmerk 1155650 Uw brief van Onderwerp Verzoek tot versneld

Nadere informatie

Onderwerp Wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening Tytsjerksteradiel (APV).

Onderwerp Wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening Tytsjerksteradiel (APV). Raadsvoorstel Vergadering : 17 december 2015 Agendapunt : 14 Status : Besluitvormend Programma : (2) Openbare orde en veiligheid Portefeuillehouder : E.J. ter Keurs Behandelend ambt. : Hannah Bouma E-mail

Nadere informatie

: Aanpassing verordeningen in verband met de Europese Dienstenrichtlijn en de LSP

: Aanpassing verordeningen in verband met de Europese Dienstenrichtlijn en de LSP Raadsvoorstel Datum raadsvergadering : 18 februari 2010 Bundelnr. 12 Onderwerp : Aanpassing verordeningen in verband met de Europese Dienstenrichtlijn en de LSP Voorgestelde beslissing: 1. De raad voorstellen

Nadere informatie

Vergadering van : 25 mei 2010 Agendanummer : 9 Onderwerp : Herziening tarieventabel legesverordening 2010 Programma : Ruimte om te leven

Vergadering van : 25 mei 2010 Agendanummer : 9 Onderwerp : Herziening tarieventabel legesverordening 2010 Programma : Ruimte om te leven RAADSVOORSTEL Vergadering van : 25 mei 2010 Agendanummer : 9 Onderwerp : Herziening tarieventabel legesverordening 2010 Programma : Ruimte om te leven Voorstel Gewijzigd vast te stellen de tarieventabel

Nadere informatie

Beperking aanbieden e.d. van geschreven of gedrukte stukken of afbeeldingen

Beperking aanbieden e.d. van geschreven of gedrukte stukken of afbeeldingen en/of mogelijke risico s van de artikelen die niet worden opgenomen of zijn aangepast Artikel 2:6 Artikel 2:7 Handhaving: Verwerkingstijd: Artikel 2:9 Artikel 2:10 Handhaving: Verwerkingstijd: Artikel

Nadere informatie

*RV * Documentnr.: RV Roden, * Onderwerp Aanpassing Algemene plaatselijke verordening. Onderdeel programmabegroting: Nee.

*RV * Documentnr.: RV Roden, * Onderwerp Aanpassing Algemene plaatselijke verordening. Onderdeel programmabegroting: Nee. Aan de gemeenteraad Agendapunt Documentnr.: RV11.0468 Roden, * Onderwerp Aanpassing Algemene plaatselijke verordening. Onderdeel programmabegroting: Nee. Voorstel Algemene plaatselijke verordening (Apv)

Nadere informatie

Aan de Raad, Heerhugowaard, 12 december 2006

Aan de Raad, Heerhugowaard, 12 december 2006 Agendanr. : 6 Voorstelnr. : 2007-003 Onderwerp : Aanpassing van artikelen 2.4.18 ( Verontreiniging door honden ), 4.4.2 ( Ontsierende, hinderlijke of gevaarlijke reclames ), 2.1.5.1 ( Voorwerpen of stoffen,

Nadere informatie

Nadere regels voor terrassen 2013

Nadere regels voor terrassen 2013 Nadere regels voor terrassen 2013 Het college van Waalwijk, gelezen het voorstel van afdeling RSO d.d. 27 november 2012; overwegende dat het wenselijk is ter bescherming van het bepaalde in artikel 2:10

Nadere informatie

Terrassen in de Gemeente Losser Nadere regels terrassen gemeente Losser 2011

Terrassen in de Gemeente Losser Nadere regels terrassen gemeente Losser 2011 Terrassen in de Gemeente Losser Nadere regels terrassen gemeente Losser 2011 besluit d.d. 6-7-2011, datum bekendmaking 19-7-2011, datum inwerkingtreding 1-8-2011, gewijzigd 7 augustus 2017 1 Nadere regels

Nadere informatie

BELEIDSREGELS ONTHEFFINGEN PARKEERSCHIJFZONE DEDEMSVAART CENTRUM

BELEIDSREGELS ONTHEFFINGEN PARKEERSCHIJFZONE DEDEMSVAART CENTRUM BELEIDSREGELS ONTHEFFINGEN PARKEERSCHIJFZONE DEDEMSVAART CENTRUM Burgemeester en wethouders van de gemeente Hardenberg; gelet op het bepaalde in artikel 1.3, vierde lid, en titel 4.8 van de Algemene wet

Nadere informatie

Dit beleid geeft aan welke reclame op grond van de APV wanneer en waar is toegestaan.

Dit beleid geeft aan welke reclame op grond van de APV wanneer en waar is toegestaan. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Echt-Susteren Nr. 31155 14 februari 2018 Beleidsregel van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Echt-Susteren houdende regels omtrent

Nadere informatie

IIP Heerhugowaard Stad van kansen

IIP Heerhugowaard Stad van kansen IIP Heerhugowaard Stad van kansen Raadsvergadering 15 FEB ĨM1 Besluit: Voorstelnummef: 54Ü ^ r/ Agendanr. Voorstel nr. Onderwerp 11. RB2011008 1ste wijziging Algemene plaatselijke verordening (Apv) Aan

Nadere informatie

Winkeltijdenverordening Hilversum 2018

Winkeltijdenverordening Hilversum 2018 Winkeltijdenverordening Hilversum 2018 (ontwerp; versie 10 januari 2018) De Winkeltijdenwet regelt dat winkels dagelijks tussen 6.00 uur en 22.00 uur open mogen zijn, behalve op zon- en feestdagen. De

Nadere informatie

Besluit vergunningsvrije en meldingsplichtige voorwerpen op de openbare plaats of een gedeelte daarvan en daaraan verbonden nadere regels

Besluit vergunningsvrije en meldingsplichtige voorwerpen op de openbare plaats of een gedeelte daarvan en daaraan verbonden nadere regels Besluit vergunningsvrije en meldingsplichtige voorwerpen op de openbare plaats of een gedeelte daarvan en daaraan verbonden nadere regels Burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg, overwegende

Nadere informatie

Beleidsregels standplaatsen gemeente Bergen 2017

Beleidsregels standplaatsen gemeente Bergen 2017 Beleidsregels standplaatsen gemeente Bergen 2017 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie gemeente Bergen Officiële naam regeling Beleidsregels standplaatsen gemeente Bergen

Nadere informatie

uitstallingen, reclameborden, speeltoestellen en overige objecten gemeente Almere

uitstallingen, reclameborden, speeltoestellen en overige objecten gemeente Almere Toelichting op Aanwijzingsbesluit uitstallingen, reclameborden, speeltoestellen en overige objecten gemeente Almere Spelregels om zonder vergunning meer te mogen in de openbare ruimte, Gemeente Almere

Nadere informatie

Gemeente Delft. wijziging van de tarieventabel Legesverordening Delft 2011

Gemeente Delft. wijziging van de tarieventabel Legesverordening Delft 2011 0m Sss bf Gemeente Delft Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma Registratie nr. Stuk Onderwerp college van B&W 16-11-2010 dhr. L.P. Vokurka mw. Y. Kievit 015-260

Nadere informatie

Gemeente Woerden. De bevoegdheid van de raad komt voort uit de volgende wet- en/of regelgeving:

Gemeente Woerden. De bevoegdheid van de raad komt voort uit de volgende wet- en/of regelgeving: Gemeente Woerden RAADSVOORSTEL 15R.00110 15R.00110 ' F gemeente WOERDEN Indiener: college van burgemeester en wethouders Datum: 17 maart 2015 Portefeuillehouder(s): V. Molkenboer Portefeuille(s): Bestuurlijke

Nadere informatie

Deregulering Algemene plaatselijke verordening (Apv) Roerdalen 14 juli 2016

Deregulering Algemene plaatselijke verordening (Apv) Roerdalen 14 juli 2016 Deregulering Algemene plaatselijke verordening (Apv) Roerdalen 14 juli 2016 Terugblik themabijeenkomst 13 april Inzichten Kansen voor deregulering waar de gemeenschap beter van wordt Waar staan we nu?

Nadere informatie

De leden van de raadscommissie Algemene Zaken.

De leden van de raadscommissie Algemene Zaken. Bezoekadres Stadhuis, Amstel 1 1011 PN Amsterdam Postbus 202 1000 AE Amsterdam Telefoon 020 552 2000 Fax 020 552 3100 www.amsterdam.nl E.E. van der Laan Retouradres: B&W, Postbus 202, 1000 AE Amsterdam

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Agendanummer Registratienummer raad 6755 Behorend bij het Burgemeester-advies met registratienummer 6087 Moet in elk geval behandeld zijn in de raadsvergadering van de gemeente

Nadere informatie

Zundertse Regelgeving

Zundertse Regelgeving Zundertse Regelgeving Wetstechnische informatie Rubriek: Openbare orde en veiligheid Naam regeling: Beleidsregels meerjarige evenementenvergunningen gemeente Zundert Citeertitel: Beleidsregels meerjarige

Nadere informatie