Datum: 26 september 2013 Portefeuillehouder: Burgemeester Renkema

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Datum: 26 september 2013 Portefeuillehouder: Burgemeester Renkema"

Transcriptie

1 Raadsvoorstel Raadsnummer: Onderwerp: Algemene Plaatselijke Verordening Nijkerk 2003, wijziging september 2013 Korte inhoud: De APV wordt aangepast met betrekking tot de regeling voor vergunningvrije evenementen. Met deze aanpassing worden tevens enkele praktijkervaringen meegenomen en wordt een overbodige bepaling geschrapt. Tevens worden enkele andere aanpassingen doorgevoerd. Datum: 26 september 2013 Portefeuillehouder: Burgemeester Renkema Voorstel De Algemene Plaatselijke Verordening Nijkerk 2003 te wijzigen door vaststelling van bijgaande wijzigingsverordening wijziging september Inleiding De Algemene Plaatselijke Verordening is op het onderdeel evenementen voor het laatst in december 2010 gewijzigd. In ontwerp zijn de Beleidsregels evenementen gemeente Nijkerk 2013 vastgesteld. Deze beleidsregels vragen om een aanpassing van de regels voor vergunningvrije evenementen. Na aanpassing van de APV kunnen de beleidsregels definitief worden. Daarnaast is in de praktijk gebleken dat de redactie van artikel enige aanpassing behoeft. Voorts wordt voorgesteld de APV op nog twee onderdelen aan te passen die verband houden met de handhaving van enkele artikelen. Deze wijzigingen worden toegelicht aan het slot van dit voorstel. Beoogd effect Een actuele Algemene Plaatselijke Verordening A. Wijzigingen in de APV met betrekking tot evenementen 1. Aanpassingen aan de praktijk Kleine evenementen zijn onder voorwaarden vrijgesteld van vergunningplicht. Deze vorm is voortgekomen uit het project Dapper. De voorwaarden zijn dusdanig opgesteld dat het hierbij vooral gaat om buurtfeesten. In de afgelopen periode is al ervaring opgedaan met vergunningvrije evenementen. Hieruit volgt dat de voorwaarden zoals deze in 2012 in de APV zijn opgenomen enige aanpassing behoeven. Zo is het bijvoorbeeld gebruik van de openbare weg verder beperkt. In alle gevallen moet de rijbaan over een breedte van tenminste 3,50 meter vrij blijven. Hiermee wordt voorkomen dat er op grond van andere wetgeving afsluitingen en omleidingen moeten worden ingesteld. Ook is op deze wijze beter geregeld dat hulpdiensten kunnen passeren. Verder is het specifiek toegestaan dat er een springkussen aanwezig is. Veelal zijn deze groter dan 10 m 2, waardoor het niet mogelijk zou zijn dit evenement vergunningvrij te laten plaatsvinden. Daarnaast zijn enkele regels toegevoegd om de huidige afspraken met betrekking tot de zondagsrust te borgen.

2 Pagina 2 2. Verwijderen lid 1a Bij de laatste wijziging is dit lid aan artikel toegevoegd. Het blijkt echter een overbodige toevoeging te zijn ten opzichte van de bepaling in het eerste lid. De bepaling strookt ook niet met de model APV. Derhalve wordt voorgesteld dit lid 1a te laten vervallen. B. Beleidsregels evenementen gemeente Nijkerk 2013 De voorgestelde aanpassingen van artikel APV komen voort uit deze (ontwerp)beleidsregels. Deze beleidsregels zijn over het algemeen een voortzetting van de vigerende regels uit In die laatste regels waren nog niet de resultaten van het project Dapper meegenomen. Dat is nu wel gebeurd. Tevens worden, naast de hierboven genoemde aanpassingen van de regels voor vergunningvrije evenementen, nog enkele andere ervaringen uit de praktijk meegenomen. Zo wordt bijvoorbeeld de gang van zaken rond de vijfjarige evenementenvergunning scherper omschreven. Dat is onder meer nodig vanwege de vele wijzigingen die organisatoren willen aanbrengen bij reeds verleende vergunningen. Deze wijzigingen van evenementen zijn vaak dusdanig dat hiervoor een nieuwe vergunning moet worden afgegeven. De nieuwe regels zien op een mogelijkheid een deel van de vergunning te wijzigen. In de huidige beleidsregels is een maximumstelsel opgenomen voor verschillende soorten evenementen. Voor braderieën blijkt dat niet goed te werken. Voor de kernen Nijkerkerveen en Hoevelaken worden de maxima nooit overschreden. Voor Nijkerk is dat wel het geval, maar dat leidt niet tot problemen. Vandaar het voornemen voor braderieën het maximumstelsel grotendeels te laten vervallen. De enige beperking die overblijft is dat eenzelfde organisatie maximaal twee zaterdagen per maand een braderie mag organiseren in een kern. Daarnaast is een regeling getroffen voor de manier waarop moet worden omgegaan met meerdere aanvragen voor dezelfde datum. Hierbij speelt de mogelijke cumulatieve overlast een grote rol. C. Overige wijzigingen in de APV Artikel (vervoer inbrekerswerktuigen e.d.) Op verzoek van de politie wordt artikel over het meevoeren van inbrekerswerktuigen uitgebreid met een verbod op het meevoeren van vermommingsartikelen. Dit maakt het mogelijk preventief op te treden bij het vermoeden van inbraak. Artikel (vervuiling door honden) De huidige tekst van artikel (vervuiling door honden) is niet meer in overeenstemming met het Model en dit levert in de praktijk problemen op voor de handhavers, omdat de feitcode niet meer overeenkomt met de standaard. Daarom wordt geadviseerd de tekst van de Model-APV over te nemen, aangepast aan het plaatselijke hondenuitlaatbeleid. Inhoudelijk levert dit geen wijzigingen op. Uitvoering Na vaststelling zal de wijzigingsverordening worden gepubliceerd en in werking treden. Nijkerk, 18 juni 2013 Burgemeester en wethouders van Nijkerk, de secretaris, de burgemeester, mevrouw mr. M.D. Haalstra de heer mr. drs. G.D. Renkema

3 Pagina 1 RAADSBESLUIT Nummer: De raad van de gemeente Nijkerk; gelezen het collegevoorstel van 18 juni 2013; gelet op art. 149 van de Gemeentewet; b e s l u i t : vast te stellen de Algemene Plaatselijke Verordening Nijkerk 2003, wijziging september 2013 Artikel I De Algemene Plaatselijke Verordening Nijkerk 2003 wordt als volgt gewijzigd: A. Artikel wordt gewijzigd en komt als volgt te luiden: Artikel Evenement 1. Het is verboden zonder vergunning van de burgemeester een evenement te organiseren. 2. Het verbod geldt niet voor kleine evenementen, indien a. het een kleinschalig evenement in de open lucht betreft; b. het aantal bezoekers niet meer bedraagt dan 200 personen; c. het evenement tussen en uur plaatsvindt, op zondag mag het evenement plaatsvinden tussen en uur; d. (live-)muziek niet op een afstand van meer dan 200 meter hoorbaar is. e. het evenement geen belemmering vormt voor de hulpdiensten, ondanks dat het plaats kan vinden op of aan de weg; f. slechts kleine objecten worden geplaatst met een oppervlakte van 10 m2 per object tot een maximum van 60 m2, dan wel één grote tent, welke voldoet aan de (brand-) veiligheidseisen en daarnaast niet meer dan één springkussen aanwezig is; g. er een organisator is; en, indien het evenement plaatsvindt op de openbare rijweg: h. de organisator de plaatselijke politie een week voorafgaand aan het evenement in kennis stelt; i. de doorgaande openbare weg te allen over een breedte van minimaal 3,50 meter wordt vrijgehouden, waarbij wegafzetting duidelijk zichtbaar is, ook in het donker; j. de hulpdiensten te allen tijde doorgang wordt verleend;

4 Pagina 2 en, indien het evenement plaatsvindt op zondag: k. de afstand tussen de plaats waar het evenement wordt gehouden en een gebedshuis of andere plaats voor geloofsbelijdenis minimaal 200 meter bedraagt. 3. Het verbod van het eerste lid geldt voorts niet voor een wedstrijd op of aan de weg, voor zover in het geregeld onderwerp wordt voorzien door artikel 10 juncto 148, van de Wegenverkeerswet B. Artikel wordt gewijzigd en komt als volgt te luiden: Artikel Vervoer inbrekerswerktuigen en hulpmiddelen voor inbraken en winkeldiefstal. 1. Het is verboden op de weg te vervoeren of bij zich te hebben: lopers, valse sleutels, touwladders, lantaarns of enig ander gereedschap, voorwerp of middel, dat ertoe kan dienen zich onrechtmatig de toegang tot een gebouw of erf te verschaffen, onrechtmatig sluitingen te openen of te verbreken, diefstal door middel van braak te vergemakkelijken of het maken van sporen of herkenning bij het plegen van voornoemde strafbare feiten te voorkomen. 2. Het is verboden op de weg in de nabijheid van winkels te vervoeren of bij zich te hebben een voorwerp dat er kennelijk toe is uitgerust om het plegen van winkeldiefstal te vergemakkelijken. 3. De in het eerste en tweede lid gestelde verboden zijn niet van toepassing indien de in die leden bedoelde gereedschappen, voorwerpen of middelen niet bestemd of gebruikt zijn voor in die leden bedoelde handelingen. C. Artikel wordt gewijzigd en komt als volgt te luiden: Artikel Verontreiniging door honden 1. Degene die zich met een hond op een openbare plaats begeeft is verplicht ervoor te zorgen dat de uitwerpselen van die hond onmiddellijk worden verwijderd. 2. De eigenaar of houder van een hond die zich op een openbare plaats begeeft is verplicht een deugdelijk middel waaronder een schepje of zakje- bij zich te hebben dat geschikt is voor het verwijderen van uitwerpselen. 3. De eigenaar of houder van een hond die zich op een openbare plaats begeeft is verplicht het onder 2 vermelde deugdelijk middel op eerste vordering te laten zien aan de toezichthoudend ambtenaar. 4. De geboden zoals genoemd in lid 1, 2 en 3 zijn niet van toepassing op de eigenaar of houder van een hond a. die zich vanwege zijn handicap door een geleidehond of sociale hulphond laat begeleiden; of b. die deze hond aantoonbaar gekwalificeerd opleidt tot geleidehond of sociale hulphond. 5. Het bepaalde in het eerste lid is niet van toepassing op door het college aangewezen plaatsen.

5 Pagina 3 6. Het college kan plaatsen aanwijzen waar het verboden is zich met een hond, anders dan een geleidehond of hulphond, te begeven. Artikel II Dit besluit treedt in werking op de achtste dag na de bekendmaking. Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van de raad van de gemeente Nijkerk d.d. 26 september 2013, de griffier, de voorzitter, de heer O. VAN KOLCK de heer mr. drs. G. D. RENKEMA

Raadsvoorstel. Datum raadsvergadering : 18 december 2014 Agendanummer : Datum : 29 oktober 2014

Raadsvoorstel. Datum raadsvergadering : 18 december 2014 Agendanummer : Datum : 29 oktober 2014 Raadsvoorstel Datum raadsvergadering : 18 december 2014 Agendanummer : Datum : 29 oktober 2014 Onderwerp Wijziging Algemene plaatselijke verordening Urk 2008 Aan de leden van de raad, Voorgesteld besluit

Nadere informatie

Heerhugowaarc Stad van kansen

Heerhugowaarc Stad van kansen Heerhugowaarc Stad van kansen ^ ^ S J U N 7011 Besluit: O f Voorstelnummer: 2oll oéxa 1 ^ 3 Agendanr. : 5 Voorstelnr. : RB2011069 Onderwerp : Verscherping deregulering evenementen Aan de Raad, Heerhugowaard,

Nadere informatie

A. In artikel 2.14 komen het tweede en derde lid te vervallen onder vernummering van het vierde lid naar het tweede lid.

A. In artikel 2.14 komen het tweede en derde lid te vervallen onder vernummering van het vierde lid naar het tweede lid. Overzicht wijzigen APV Algemeen Er zijn geen algemene wijzigingen doorgevoerd. Artikelsgewijs A. In artikel 2.14 komen het tweede en derde lid te vervallen onder vernummering van het vierde lid naar het

Nadere informatie

Wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Asten 2017 inclusief bijbehorende toelichting

Wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Asten 2017 inclusief bijbehorende toelichting WAAR RAADSBESLUIT Wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Asten 2017 inclusief bijbehorende toelichting Zaaknummer 2018073298 Onderwerp: Dagtekening: Agendanummer: Wijziging van de

Nadere informatie

IIP Heerhugowaard Stad van kansen

IIP Heerhugowaard Stad van kansen IIP Heerhugowaard Stad van kansen Raadsvergadering 15 FEB ĨM1 Besluit: Voorstelnummef: 54Ü ^ r/ Agendanr. Voorstel nr. Onderwerp 11. RB2011008 1ste wijziging Algemene plaatselijke verordening (Apv) Aan

Nadere informatie

*Z01A8DB6925* Raadsvoorstel (openbaar) 1500 Afdeling ROVM. Conform besloten B en W d.d. 30 augustus bespreekstuk

*Z01A8DB6925* Raadsvoorstel (openbaar) 1500 Afdeling ROVM. Conform besloten B en W d.d. 30 augustus bespreekstuk Raadsvoorstel (openbaar) 1500 Afdeling ROVM zaaknummer Z-13-07821 registratienummer opsteller advies de heer K. Luijten doorkiesnummer 010-5931975 Directeur/afdelingshoofd ing. P.D. Verstoep datum advies

Nadere informatie

Datum: 18 december 2014 Portefeuillehouder: wethouder Horst

Datum: 18 december 2014 Portefeuillehouder: wethouder Horst Raadsvoorstel Raadsnummer: 2014-088 Registratiekenmerk: Onderwerp: Wijzigen van de parkeerbelastingen voor het jaar 2015 Korte inhoud: Voor het jaar 2015 worden wijzingen doorgevoerd in de tarieven van

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Almere

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Almere RAADSBESLUIT De raad van de gemeente Almere, gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van PM; overwegende dat het voor een goede uitvoering van het evenementenbeleid nodig is om hoofdstuk 2,

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 08.0124 Rv. nr.: 08.0124 B&W-besluit d.d.: 16-12-2008 B&W-besluit nr.: 08.1232 Naam programma +onderdeel: Omgevingskwaliteit. Onderwerp: Wijziging van de APV op een tweetal punten (opruimplicht

Nadere informatie

Onderwerp Wijzigingen Algemene plaatselijke verordening (Apv) Tytsjerksteradiel

Onderwerp Wijzigingen Algemene plaatselijke verordening (Apv) Tytsjerksteradiel Raadsvoorstel Vergadering : 16 maart 2017 Agendapunt : 12 Status : Besluitvormend Programma : (2) Openbare orde en veiligheid Portefeuillehouder : L.J. Gebben Behandelend ambt. : Hannah Bouma E-mail :

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 207709 Datum : 17 november 2015 Programma : Woon- en leefomgeving Blad : 1 van 6 Cluster : Ruimte Portefeuillehouder: dhr.

Nadere informatie

VERORDENING WIJZIGING APV (LAATSTELIJK GEWIJZIGD 24 SEPTEMBER 2013)

VERORDENING WIJZIGING APV (LAATSTELIJK GEWIJZIGD 24 SEPTEMBER 2013) BOB 13/032 VERORDENING WIJZIGING APV (LAATSTELIJK GEWIJZIGD 24 SEPTEMBER 2013) Aan de raad, Voorgeschiedenis / aanleiding Bij uitvoering van de APV is gebleken dat er her en der kleine aanpassingen en

Nadere informatie

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 20 november 2012, nr. 96;

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 20 november 2012, nr. 96; Gemeenteblad nr. 29, 31 januari 2013 Nr. 96a DE RAAD DER GEMEENTE DEURNE gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 20 november 2012, nr. 96; gelet op het bepaalde in artikel 149 gemeentewet;

Nadere informatie

Betreft 1. Nieuw beleid inzake overlast Honden(poep). 2. Kredietbesluit.

Betreft 1. Nieuw beleid inzake overlast Honden(poep). 2. Kredietbesluit. Stein 7 december 2004 Gemeenteblad Afdeling A 2005, no. 6 Agendapunt 8 Bijlagen 2 Aan De Raad Betreft 1. Nieuw beleid inzake overlast Honden(poep). 2. Kredietbesluit. Inleiding Uit vele reacties, waaronder

Nadere informatie

*Z BB3* documentnr.: INT/M/15/18978 zaaknr.: Z/M/15/22442

*Z BB3* documentnr.: INT/M/15/18978 zaaknr.: Z/M/15/22442 De raad van de gemeente Mill en Sint Hubert gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 3 november, 2015. gelet op artikel 174 Gemeentewet ; besluit I. Onderstaande artikelen van de Algemene

Nadere informatie

Datum: 25 september 2014 Portefeuillehouder: burgemeester Renkema

Datum: 25 september 2014 Portefeuillehouder: burgemeester Renkema Raadsvoorstel Raadsnummer: 2014-046 Registratiekenmerk Onderwerp: Korte inhoud: Verordening gegevensverstrekking basisregistratie personen Vaststellen hoofdlijnen voor de verstrekking van persoonsgegevens

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Sr RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Behorend bij registratienummer 1048426 Uiterlijk behandelen in de raadsvergadering van de gemeente Purmerend d.d. Datum: Behandeld door: 25 september 2012 Elles Lankhof

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1039825 Datum: Behandeld door: 4 Juli 2012 Elles Lankhof Afdeling/Team: Bedrijfsvoering / Juridische en Veiligheidszaken Onderwerp: Vaststelling Verordening

Nadere informatie

B & W-nota. Onderwerp Partiële wijziging APV. Bestuurlijke context. B&W-besluit:

B & W-nota. Onderwerp Partiële wijziging APV. Bestuurlijke context. B&W-besluit: Onderwerp Partiële wijziging APV Bestuurlijke context B & W-nota Portefeuille mr. B.B. Schneiders Auteur J.A.M. Lubbers (formeel) Telefoon 5114283 E-mail: jlubbers@haarlem.nl PD/Veiligheid Reg.nr. PD/VHT/2007/620

Nadere informatie

2. Motivering Problematiek geschetst: - De zandput aan de Beelaertsweg is geen eigendom van de gemeente, maar van Beheersmaatschappij Jac. Caron BV.

2. Motivering Problematiek geschetst: - De zandput aan de Beelaertsweg is geen eigendom van de gemeente, maar van Beheersmaatschappij Jac. Caron BV. Raadsvoorstel Aan : Raad van Geertruidenberg Raadsvergadering : * Agendanummer : * Datum collegebesluit : 3 december 2013 Onderwerp : Wijziging artikelen 2:57 en 2:58 van de APV naar aanleiding van hondenoverlast

Nadere informatie

RAAD 6 FEBRUARI 2003 Reg.nr. Raad 2003/012. Aan de raad van de gemeente Alblasserdam. Alblasserdam, 21 januari 2003

RAAD 6 FEBRUARI 2003 Reg.nr. Raad 2003/012. Aan de raad van de gemeente Alblasserdam. Alblasserdam, 21 januari 2003 RAAD 6 FEBRUARI 2003 Reg.nr. Raad 2003/012 Onderwerp: Vaststelling APV, inclusief handhavingsbeleid en samenlevingsregels Aan de raad van de gemeente Alblasserdam Alblasserdam, 21 januari 2003 Geachte

Nadere informatie

Officiële naam regeling Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Heusden 1997 uitvoeringsbesluiten APV 1997 uitvoeringsbesluiten

Officiële naam regeling Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Heusden 1997 uitvoeringsbesluiten APV 1997 uitvoeringsbesluiten Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie gemeente Heusden Officiële naam regeling Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Heusden 1997 uitvoeringsbesluiten Citeertitel

Nadere informatie

PLATFORMDETAILHANDEL NEDERLAND. de Gemeenteraad. Leidschendam, maandag 12 maart 2007. Geachte Leden van de Raad,

PLATFORMDETAILHANDEL NEDERLAND. de Gemeenteraad. Leidschendam, maandag 12 maart 2007. Geachte Leden van de Raad, 1 l Overqoo 11, Postbus 262. 2260 AG Leidschendam, Telefoon 070 320 23 45, Fax 070 327 87 97 ABN AMRO Bank 610071521, KvK Den Haag 27280923 l PLATFORMDETAILHANDEL NEDERLAND de Gemeenteraad info@platformdetailhandel.nl

Nadere informatie

Platform Detailhandel Nederland 1 van 7. Gemeente. Emmen

Platform Detailhandel Nederland 1 van 7. Gemeente. Emmen Gemeenten moeten vaart maken met rooftassenverbod Uit onderzoek van het Platform Detailhandel Nederland naar de 50 grootste gemeenten blijkt dat in slechts 13 plaatsen de winkeliers gesteund worden met

Nadere informatie

Wijziging Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Ferwerderadiel

Wijziging Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Ferwerderadiel GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Ferwerderadiel Nr. 156408 20 juli 2018 Wijziging Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Ferwerderadiel De raad van de gemeente Ferwerderadiel Gelezen

Nadere informatie

Voorstel voor burgemeester en wethouders

Voorstel voor burgemeester en wethouders Voorstel voor burgemeester en wethouders Datum 21 maart 2017 Onderwerp Actualisatie Algemene plaatselijke verordening Voorgesteld Besluit 1. Instemmen met de Wijzigingsverordening Algemene plaatselijke

Nadere informatie

BELEIDSNOTITIE GEZAMENLIJKE AANPAK INBREKERS GEMEENTE RIDDERKERK EN POLITIE

BELEIDSNOTITIE GEZAMENLIJKE AANPAK INBREKERS GEMEENTE RIDDERKERK EN POLITIE BELEIDSNOTITIE GEZAMENLIJKE AANPAK INBREKERS GEMEENTE RIDDERKERK EN POLITIE Vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Ridderkerk, Op xxxxxx 2017 Inleiding In 2016 heeft

Nadere informatie

iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiniiiiiiiiiiiiiin Landgraaf, 1 7 december 201 8

iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiniiiiiiiiiiiiiin Landgraaf, 1 7 december 201 8 Voorstel raad en raadsbesluit Programma Gemeente Landgraaf Documentnummer: B.18.2337 iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiniiiiiiiiiiiiiin Landgraaf, 1 7 december 201 8 ONDERWERP: Bekrachtigen noodverordening ex artikel

Nadere informatie

Datum: 6 oktober 2014 Portefeuillehouder: wethouder Horst

Datum: 6 oktober 2014 Portefeuillehouder: wethouder Horst Raadsvoorstel Raadsnummer: 2014-079 Registratiekenmerk: Onderwerp: Parkeerverordening 2015 Korte inhoud: De Parkeerverordening 2015 vervangt de overeenkomstige verordening uit 2003. Datum: 6 oktober 2014

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL 11.0013. Rv. nr.: 11.0013 B&W-besluit d.d.: 15-2-2011 B&W-besluit nr.: 11.0151

RAADSVOORSTEL 11.0013. Rv. nr.: 11.0013 B&W-besluit d.d.: 15-2-2011 B&W-besluit nr.: 11.0151 RAADSVOORSTEL 11.0013 Rv. nr.: 11.0013 B&W-besluit d.d.: 15-2-2011 B&W-besluit nr.: 11.0151 Naam programma +onderdeel: Veiligheid. Onderwerp: Wijziging van de Algemene plaatselijke verordening 2009 met

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT P11 R M i «v 1 O RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1182112 Datum: 4 augustus 2015 Behandeld door: Elles Lankhof Afdeling / Team: BEDV/ BJVZ Onderwerp: Wijziging Algemeen plaatselijke

Nadere informatie

Datum raadsvergadering donderdag 27 november 2014

Datum raadsvergadering donderdag 27 november 2014 Raadsvoorstel Datum vaststelling voorstel door het college 9 september 2014 Datum raadsvergadering donderdag 27 november 2014 Nummer raadsvoorstel 2014-073 Bijbehorend veld van de programmabegroting Bestuurlijke

Nadere informatie

Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : Aanpassing Algemene Plaatselijke Verordening aan de Wabo

Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : Aanpassing Algemene Plaatselijke Verordening aan de Wabo Aan de Raad Made, 7 september 2010 Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : Raadsvergadering: 23 september 2010 Nummer raadsnota: 12 Onderwerp: Aanpassing Algemene Plaatselijke Verordening aan

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Aan de raad van de gemeente Wormerland. Datum aanmaak 25 mei Onderwerp Algemene Plaatselijke Verordening Wormerland 2011

RAADSVOORSTEL. Aan de raad van de gemeente Wormerland. Datum aanmaak 25 mei Onderwerp Algemene Plaatselijke Verordening Wormerland 2011 RAADSVOORSTEL Aan de raad van de gemeente Wormerland Datum aanmaak 25 mei 2011 Onderwerp Algemene Plaatselijke Verordening Wormerland 2011 Programma en portefeuillehouder Openbare Orde en Veiligheid, portefeuillehouder:

Nadere informatie

Datum bekendmaking: Projectomschrijving: Registratienummer: Besluit tot wijziging van de Algemene plaatselijke verordening Groningen 2009

Datum bekendmaking: Projectomschrijving: Registratienummer: Besluit tot wijziging van de Algemene plaatselijke verordening Groningen 2009 Gemeentebladnummer: Datum bekendmaking: Projectomschrijving: Registratienummer: Besluit tot wijziging van de Algemene plaatselijke verordening Groningen 2009 Concept Besluit tot wijziging van de Algemene

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 28 november 2017;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 28 november 2017; De raad van de gemeente Boxtel; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 28 november 2017; gelet op de artikelen 149 en 151c, eerste lid, van de Gemeentewet; besluit vast

Nadere informatie

Ruimte voor honden. Uitrenterrein Honden mogen hier los lopen. Verboden-voor-hondenterrein Honden mogen hier niet komen

Ruimte voor honden. Uitrenterrein Honden mogen hier los lopen. Verboden-voor-hondenterrein Honden mogen hier niet komen Ruimte voor honden Ruimte voor honden Honden: voor de één een maatje en voor de ander een ergernis. Deze ergernis heeft vaak te maken met het niet opruimen van hondenpoep. Daarnaast laat niet iedereen

Nadere informatie

Artikel 2:5. Burgemeester en wethouders van Gouda. Gelet op de Algemene Plaatselijke Verordening Gouda 2009, verder te noemen APV 2009; besluiten:

Artikel 2:5. Burgemeester en wethouders van Gouda. Gelet op de Algemene Plaatselijke Verordening Gouda 2009, verder te noemen APV 2009; besluiten: Artikel 2:5 1. Burgemeester en wethouders van Gouda Gelet op de Algemene Plaatselijke Verordening Gouda 2009, verder te noemen APV 2009; besluiten: Gelet op het bepaalde in artikel 2:5 APV Gouda 2009 ten

Nadere informatie

Aanwijzingsbesluit vergunningvrije evenementen. Besluit vast te stellen het: Aanwijzingsbesluit vergunningvrije evenementen

Aanwijzingsbesluit vergunningvrije evenementen. Besluit vast te stellen het: Aanwijzingsbesluit vergunningvrije evenementen Aanwijzingsbesluit vergunningvrije evenementen De burgemeester van de gemeente Almere; Gelet op het bepaalde in: artikel 2:10 van de Algemene plaatselijke verordening 2011 (APV); Overwegende dat; - artikel

Nadere informatie

gelet op artikel 149 van de Gemeentewet en artikel 30c, tweede lid, van de Wet op de kansspelen;

gelet op artikel 149 van de Gemeentewet en artikel 30c, tweede lid, van de Wet op de kansspelen; Raadsbesluit De raad van de gemeente Rheden; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 3 november 2015; gelet op artikel 149 van de Gemeentewet en artikel 30c, tweede lid, van de Wet op de

Nadere informatie

Bijlage 1 Voorbeeld APV artikel van de gemeente De Ronde Venen (algeheel verbod). Artikel 5:34a Verbod carbidschieten 1. Het is verboden: a. acetyleengas (C2H2) afkomstig van een reactie tussen carbid

Nadere informatie

Gemeente Woerden. De bevoegdheid van de raad komt voort uit de volgende wet- en/of regelgeving:

Gemeente Woerden. De bevoegdheid van de raad komt voort uit de volgende wet- en/of regelgeving: Gemeente Woerden RAADSVOORSTEL 15R.00110 15R.00110 ' F gemeente WOERDEN Indiener: college van burgemeester en wethouders Datum: 17 maart 2015 Portefeuillehouder(s): V. Molkenboer Portefeuille(s): Bestuurlijke

Nadere informatie

Raadsvergadering. 28 november Onderwerp Wijziging van de Algemene plaatselijke verordening gemeente Bunnik 2012

Raadsvergadering. 28 november Onderwerp Wijziging van de Algemene plaatselijke verordening gemeente Bunnik 2012 RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 28 november 2013 13-102 Onderwerp Wijziging van de Algemene plaatselijke verordening gemeente Bunnik 2012 Aan de raad, Onderwerp: Wijziging van de Algemene plaatselijke

Nadere informatie

Over honden, voor baasjes Hondenbezit in gemeente Overbetuwe

Over honden, voor baasjes Hondenbezit in gemeente Overbetuwe Over honden, voor baasjes Hondenbezit in gemeente Overbetuwe Samen prettig buiten. U woont met uw hond(en) in gemeente Overbetuwe. Wij vinden het belangrijk dat u de ruimte krijgt om samen te genieten

Nadere informatie

Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 26 augustus 2014;

Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 26 augustus 2014; Nr. De raad van de gemeente Veere; Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 26 augustus 2014; Gelet op het bepaalde in de Gemeentewet, Algemene plaatselijke verordening en (de) artikel

Nadere informatie

LE Royé. Telefoonnummer: Raadsbesluit. 2.Evaluatiecarnaval

LE Royé. Telefoonnummer: Raadsbesluit. 2.Evaluatiecarnaval Raadsvergadering 11 oktober 2016 Volgnummer 87-2016 Onderwerp Programmanummer 2 Integrale veiligheid Registratienummer 2016-28622 Collegevergadering 30 augustus 2016 Portefeuillehouder Organisatieonderdeel

Nadere informatie

Aan de Raad, Heerhugowaard, 12 december 2006

Aan de Raad, Heerhugowaard, 12 december 2006 Agendanr. : 6 Voorstelnr. : 2007-003 Onderwerp : Aanpassing van artikelen 2.4.18 ( Verontreiniging door honden ), 4.4.2 ( Ontsierende, hinderlijke of gevaarlijke reclames ), 2.1.5.1 ( Voorwerpen of stoffen,

Nadere informatie

Inspraakreacties Hondenbeleid

Inspraakreacties Hondenbeleid Bijlage 1: Inspraakreacties Hondenbeleid Samenvatting In oktober 2008 zijn 11 inspraakreacties binnengekomen, die voor zover mogelijk zijn verwerkt in het geformuleerde beleid. Voor het Rijsterborgherpark

Nadere informatie

Zaaknummer:Z Onderwerp: Implementatie Besluit brandveilig gebruik en basishulpverlening overige plaatsen

Zaaknummer:Z Onderwerp: Implementatie Besluit brandveilig gebruik en basishulpverlening overige plaatsen Raadsbesluit Jaar./../.. Zaaknummer:Z18-006564 Onderwerp: Implementatie Besluit brandveilig gebruik en basishulpverlening overige plaatsen De raad van de gemeente Roerdalen heeft; gezien het voorstel van

Nadere informatie

Voorstel: Type voorstel: [X] Kaderstellend G Controlerend D Rest

Voorstel: Type voorstel: [X] Kaderstellend G Controlerend D Rest Gemeente eente 1 j] /l Eergen Berc op Zoom --......,,!«! muf (HU RVB07-0048 Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Programmanaam en nummer : Initiatiefvoorstel D66-fractie Voorkomen van aantasting van

Nadere informatie

BEUNINGEN GEMEENTE. Samenvatting. Besluit om. Inleiding

BEUNINGEN GEMEENTE. Samenvatting. Besluit om. Inleiding GEMEENTE 5* BEUNINGEN Onderwerp Wijziging APV en leges evenementen Raadsvergadering 14 juli 2015 Nummer(agenda) Commissie 1 Fin en AZ Registratienummer BW15.00354 Datum 1 juli 2015 Registratiecode ui in

Nadere informatie

Besluit van de gemeenteraad

Besluit van de gemeenteraad RAADSBESLUIT Besluit van de gemeenteraad Postregistratienummer *13.0013694* 13.0013694 De raad van de gemeente Opmeer, Besluit, gelezen het voorstel van de burgemeester en wethouders van 9-12-2013, en

Nadere informatie

Vrijgestelde evenementen

Vrijgestelde evenementen Vrijgestelde evenementen Bronckhorst, 2013 Pagina 1 van 6 1. Vrijgestelde evenementen Evenementen bestaan er in vele soorten en maten. Bij een aantal evenementen is het zeer onwaarschijnlijk dat het evenement

Nadere informatie

Samengevat is er geen concrete aanleiding om vuurwerkvrije zones aan te wijzen.

Samengevat is er geen concrete aanleiding om vuurwerkvrije zones aan te wijzen. Zaaknummer 00484357 Onderwerp vuurwerkvrije zones en regels carbidschieten 2016 Collegevoorstel Aanleiding / voorgeschiedenis Op 22 december 2015 besloot de raad geen regels over carbidschieten in de Algemene

Nadere informatie

Datum: 18 december 2014 Portefeuillehouder: Windhouwer

Datum: 18 december 2014 Portefeuillehouder: Windhouwer Raadsvoorstel Raadsnummer: 2014-085 Registratiekenmerk: Onderwerp: Overheveling buitenonderhoud primair onderwijs Korte inhoud: De overheveling van het buitenonderhoud in het primair onderwijs leidt tot

Nadere informatie

Inzet van Middelen Er zijn geen financiële en/of personele consequenties verbonden aan dit voorstel.

Inzet van Middelen Er zijn geen financiële en/of personele consequenties verbonden aan dit voorstel. Zaaknummer: 00371975 Onderwerp: AVG Beleidsregels voor verkiezingsreclame 2013 Collegevoorstel Inleiding Op 19 maart 2014 worden er weer gemeenteraadsverkiezingen gehouden. In de aanloop naar deze verkiezingen

Nadere informatie

Onderwerp: De Algemene Plaatselijke Verordening (APV) gemeente Bunnik 2018 vaststellen.

Onderwerp: De Algemene Plaatselijke Verordening (APV) gemeente Bunnik 2018 vaststellen. RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 04-10-2018 18-076 Onderwerp: De Algemene Plaatselijke Verordening (APV) gemeente Bunnik 2018 vaststellen. Aan de raad, Onderwerp De Algemene Plaatselijke Verordening

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Agendanummer Registratienummer raad 6755 Behorend bij het Burgemeester-advies met registratienummer 6087 Moet in elk geval behandeld zijn in de raadsvergadering van de gemeente

Nadere informatie

Aanpassing Apv i.v.m. inwerkingtreden reclame-uitingenbeleid. Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein

Aanpassing Apv i.v.m. inwerkingtreden reclame-uitingenbeleid. Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein Raad VOORBLAD Onderwerp Aanpassing Apv i.v.m. inwerkingtreden reclame-uitingenbeleid Agendering Commissie Bestuurlijk Domein Gemeenteraad Commissie Ruimtelijk Domein Lijst ingekomen stukken Commissie Sociaal

Nadere informatie

Raadsstuk. Onderwerp: Wijzigingsverordening Algemene plaatselijke verordening Haarlem BBV nr: 2014/428409

Raadsstuk. Onderwerp: Wijzigingsverordening Algemene plaatselijke verordening Haarlem BBV nr: 2014/428409 Raadsstuk Onderwerp: Wijzigingsverordening Algemene plaatselijke verordening Haarlem BBV nr: 2014/428409 1. Inleiding De raad stelt de verordeningen vast. Met deze wijzigingsverordening Algemene plaatselijke

Nadere informatie

* *

* * ADVIESNOTA RAAD / RAADSVOORSTEL Advies aan de gemeenteraad Postregistratienummer *13.0013675* 13.0013675 Raadsvergadering: 19 december 2013 Voorstel: 8.42 Agendapunt: 9 Onderwerp 1 e wijziging Algemene

Nadere informatie

Advies: Stel de raad voor om bijgaande APV wijziging vast te stellen.

Advies: Stel de raad voor om bijgaande APV wijziging vast te stellen. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: L.M. Rödel Tel nr: 0348 428479 Nummer: 17A.00903 Datum: 11 augustus 2017 Tekenstukken: Nee Bijlagen: 2 Afschrift aan: N.a.v. (evt. briefnrs.): Team: Juridische

Nadere informatie

Bijlage A: Wijzigingsvoorstellen APV Nuth 2016

Bijlage A: Wijzigingsvoorstellen APV Nuth 2016 Bijlage A: Wijzigingsvoorstellen APV Nuth 2016 Z.11236 INT.15464 APV Nuth 2016 (oud) Artikel 1:3 1. Indien een aanvraag voor een vergunning of ontheffing wordt ingediend minder dan drie weken vóór het

Nadere informatie

Onderwerp Wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening Tytsjerksteradiel (APV).

Onderwerp Wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening Tytsjerksteradiel (APV). Raadsvoorstel Vergadering : 17 december 2015 Agendapunt : 14 Status : Besluitvormend Programma : (2) Openbare orde en veiligheid Portefeuillehouder : E.J. ter Keurs Behandelend ambt. : Hannah Bouma E-mail

Nadere informatie

Bijlage 34 blz. 1. VOORSCHRIFTEN KLEINE EVENEMENTEN (artikel 2:20 Algemene Plaatselijke Verordening Groningen 2009) Aan de burgemeester,

Bijlage 34 blz. 1. VOORSCHRIFTEN KLEINE EVENEMENTEN (artikel 2:20 Algemene Plaatselijke Verordening Groningen 2009) Aan de burgemeester, Bijlage 34 blz. 1 VOORSCHRIFTEN KLEINE EVENEMENTEN (artikel 2:20 Algemene Plaatselijke Verordening Groningen 2009) Aan de burgemeester, Aanleiding In het kader van deregulering van de Algemene Plaatselijke

Nadere informatie

Beleidsregels ontheffing ex. artikel 35 Drank- en Horecawet

Beleidsregels ontheffing ex. artikel 35 Drank- en Horecawet Beleidsregels ontheffing ex. artikel 35 Drank- en Horecawet De burgemeester van Heerhugowaard, Overwegende dat het wenselijk is om beleidsregels vast te stellen voor de ontheffingsmogelijkheid die artikel

Nadere informatie

Initiatiefvoorstel Trots Op Nederland inzake APV-wijziging drugsoverlast

Initiatiefvoorstel Trots Op Nederland inzake APV-wijziging drugsoverlast leuwegem Gemeenteraad O 0 1 ö " 2 5 7 onderwerp Initiatiefvoorstel Trots Op Nederland Inzake APVwljzlglng drugsoverlast Datum 10 augustus 2010 Raadsvoorstel Afdeling Communicatie, Juridische & Personeelszaken

Nadere informatie

Betreft : RAADSVOORSTEL wijzigingsverordening APV

Betreft : RAADSVOORSTEL wijzigingsverordening APV Betreft : RAADSVOORSTEL wijzigingsverordening APV Datum voorstel : 8 november 2010 Raadsvergadering d.d. : 21 december 2010 Volgnummer : 2010R0060, agendanummer 8 Taakveld : Facilitaire Zaken Portefeuillehouder

Nadere informatie

Voorstel aan de gemeenteraad

Voorstel aan de gemeenteraad Voorstel aan de gemeenteraad datum vergadering: 5 juli 2011 portefeuillehouder: Wethouder B. Buiting agendanummer: 08 volgnummer: 7654 onderwerp: Wijzigingsverordening Algemene plaatselijke verordening

Nadere informatie

Raadsvoorstel 55. Gemeenteraad. Vergadering 8 mei Onderwerp : APV, 52 e wijziging Helmond 1978

Raadsvoorstel 55. Gemeenteraad. Vergadering 8 mei Onderwerp : APV, 52 e wijziging Helmond 1978 Raadsvoorstel 55 Vergadering 8 mei 2007 Gemeenteraad Onderwerp : APV, 52 e wijziging Helmond 1978 B&W vergadering : 10 april 2007 Dienst / afdeling : MO.BJZ Aan de gemeenteraad, Eind 2005 hebben wij besloten

Nadere informatie

Melding kleinschalig evenement of activiteit (zonder DigiD)

Melding kleinschalig evenement of activiteit (zonder DigiD) Formulier: Melding kleinschalig evenement of activiteit (zonder DigiD) Ingevuld: 11-05-2016 15:21 Page 1/6 Zijn er tijdens het evenement maximaal 100 personen tegelijk aanwezig? Het tijdstip waarop een

Nadere informatie

AGENDAPUNT NR: 2009.0.071.903. Concernstaf Bureau Gemeentesecretaris 15 september 2009. Pagina 1 van 9

AGENDAPUNT NR: 2009.0.071.903. Concernstaf Bureau Gemeentesecretaris 15 september 2009. Pagina 1 van 9 AGENDAPUNT NR: 2009.0.071.903 Concernstaf Bureau Gemeentesecretaris 15 september 2009 Pagina 1 van 9 Collegenota Aan burgemeester en wethouders Documentnummer 2009.0.071.903 Datum Zaaknummer 2009-08-00863

Nadere informatie

OPLEGNOTITIE; TOELICHTING OP DE WIJZIGING VAN DE ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING WESTVOORNE 2011

OPLEGNOTITIE; TOELICHTING OP DE WIJZIGING VAN DE ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING WESTVOORNE 2011 OPLEGNOTITIE; TOELICHTING OP DE WIJZIGING VAN DE ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING WESTVOORNE 2011 Inleiding In 2005 is de APV Westvoorne voor het laatst herzien, tussentijds zijn enkele wijzigingen doorgevoerd.

Nadere informatie

Raadsvoorstel Reg. nr : Ag nr. : 11 Datum :

Raadsvoorstel Reg. nr : Ag nr. : 11 Datum : Datum :201211 Onderwerp Aanpassing gemeentelijke verordeningen in verband met de Modernisering van de Monumentenzorg, de opheffing van de Gemeenschappelijke Regeling Welstandszorg NoordBrabant en het wegnemen

Nadere informatie

Collegevoorstel. Zaaknummer Toegangs- en gedragsregels Poort van Heusden

Collegevoorstel. Zaaknummer Toegangs- en gedragsregels Poort van Heusden Zaaknummer 00436252 Onderwerp Toegangs- en gedragsregels Poort van Heusden Collegevoorstel Inleiding Op 12 mei 2015 is een deel van De Poort van Heusden opengesteld voor publiek. Hierdoor is het mogelijk

Nadere informatie

Besluit aanwijzing toezichthouders prostitutie en inbrekerswerktuigen

Besluit aanwijzing toezichthouders prostitutie en inbrekerswerktuigen Openbaar Onderwerp Besluit aanwijzing toezichthouders prostitutie en inbrekerswerktuigen Programma Veiligheid Portefeuillehouder H.M.F. Bruls Samenvatting Er dienen toezichthouders te worden aangewezen

Nadere informatie

Aanbiedingsformulier BESLUITEN

Aanbiedingsformulier BESLUITEN Aanbiedingsformulier Onderwerp Bekrachtiging verordening Burgemeester houdende de vaststelling van algemeen verbindende voorschriften in verband met de viering van Koninginnedag op 29 april 2000 BESLUITEN

Nadere informatie

DE RAAD DER GEMEENTE DEURNE. gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 8 oktober 2013, nr. 86;

DE RAAD DER GEMEENTE DEURNE. gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 8 oktober 2013, nr. 86; Gemeenteblad nr. 89, 12 december 2013 Nr. 86 DE RAAD DER GEMEENTE DEURNE gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 8 oktober 2013, nr. 86; gehoord de commissie Bestuur d.d. 14 november 2013;

Nadere informatie

Oplegnotitie Tussentijdse wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening voor de Gemeente Brunssum Gemeenteblad nr. 64

Oplegnotitie Tussentijdse wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening voor de Gemeente Brunssum Gemeenteblad nr. 64 Oplegnotitie Tussentijdse wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening voor de Gemeente Brunssum Gemeenteblad nr. 64 Rol van de raad De raad krijgt dit raadsvoorstel voorgelegd omdat de raad op grond

Nadere informatie

2 december 2013 11 2013/ n.v.t. burgemeester A.G.J. Strien

2 december 2013 11 2013/ n.v.t. burgemeester A.G.J. Strien Aan de raad van de gemeente Olst-Wijhe. Raadsvergadering d.d. Agendapunt Voorstelnummer Opiniërend besproken d.d. Portefeuillehouder 2 december 2013 11 2013/ n.v.t. burgemeester A.G.J. Strien Kenmerk 13.027053

Nadere informatie

Datum: 5 november 2013 Portefeuillehouder: De Graaf

Datum: 5 november 2013 Portefeuillehouder: De Graaf Raadsvoorstel Raadsnummer: 2013-068 Registratiekenmerk: Onderwerp: raadsvoorstel haalbaarheidsstudie realisatie nieuw zwembad Korte inhoud: U heeft besloten om de haalbaarheid te onderzoeken voor de realisatie

Nadere informatie

Van: M. Eersel Tel nr: Nummer: 17A.00468

Van: M. Eersel Tel nr: Nummer: 17A.00468 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & VOORSTEL AAN DE RAAD Van: M. Eersel Tel nr: Nummer: 17A.00468 Datum: 28 april 2017 Team: Juridische Zaken en Openbare Orde en Veiligheid Tekenstukken: Ja Bijlagen:

Nadere informatie

artikel 4:11 van de Algemene plaatselijke verordening De Bilt 2019 gewijzigd vast te stellen.

artikel 4:11 van de Algemene plaatselijke verordening De Bilt 2019 gewijzigd vast te stellen. Raadsvoorstel Portefeuillehouder Datum raadsvergadering mr. S.C.C.M. Potters 18 april 2019 Datum voorstel 21 maart 2018 Agendapunt Onderwerp Reparatie artikel 4:11 Apv De Bilt 2019 De raad wordt voorgesteld

Nadere informatie

Advies aan de gemeenteraad

Advies aan de gemeenteraad Advies aan de gemeenteraad Postregistratienummer *16.0009992* 16.0009992 Raadsvergadering: 15-9-2016 Voorstel: 6.42 Agendapunt: 9 Onderwerp Algemene Plaatselijke Verordening Opmeer 2016 Datum 6 september

Nadere informatie

Oud (voor zover relevant) Nieuw Toelichting. Artikel 1 Artikel 1:1 Leesteken aangepast. Artikel 1.2 Artikel 1:2 Leesteken aangepast

Oud (voor zover relevant) Nieuw Toelichting. Artikel 1 Artikel 1:1 Leesteken aangepast. Artikel 1.2 Artikel 1:2 Leesteken aangepast Deze bijlage maakt integraal deel uit van de verordening tot wijziging van de APV 2012, vastgesteld door de raad op 28-11-2013 Artikel 1 Artikel 1:1 Leesteken aangepast Artikel 1.2 Artikel 1:2 Leesteken

Nadere informatie

34 e Verordening tot wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening Groningen 2009

34 e Verordening tot wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening Groningen 2009 34 e Verordening tot wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening Groningen 2009 De raad van de gemeente Groningen; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van gelet op artikel

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. 2e wijziging Algemene Plaatselijke. Beslispunten. Inleiding. Beoogd resultaat. Argumenten. 28 januari december 2015

RAADSVOORSTEL. 2e wijziging Algemene Plaatselijke. Beslispunten. Inleiding. Beoogd resultaat. Argumenten. 28 januari december 2015 RAADSVOORSTEL Agendapunt Raad Voorstel nummer Datum Onderwerp 28 januari 2015 2015.00102 1 december 2015 2e wijziging Algemene Plaatselijke Afdeling Wonen en Leven Programma Verordening Veenendaal Burger

Nadere informatie

Beleidsregel 'Procedure voorselectie en vergunning circus'

Beleidsregel 'Procedure voorselectie en vergunning circus' Beleidsregel 'Procedure voorselectie en vergunning circus' Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Deze versie is geldig

Nadere informatie

Datum: 02 juli 2013 Portefeuillehouder: De heer R. Windhouwer

Datum: 02 juli 2013 Portefeuillehouder: De heer R. Windhouwer Raadsvoorstel Raadsnummer: 2013-057 Registratiekenmerk: Onderwerp: Haalbaarheidsonderzoek Voorzieningen Nijkerkerveen - fase 2 Korte inhoud: De gemeente heeft een haalbaarheidsonderzoek laten uitvoeren

Nadere informatie

gemeente BrCSnSS 11111

gemeente BrCSnSS 11111 gemeente BrCSnSS 11111 Oplegnotitie Actualisering Algemene Plaatselijke Verordening Registratiekenmerk 592478 Gemeenteblad nr. 49 Rol van de raad De raad krijgt dit raadsvoorstel voorgelegd omdat de raad

Nadere informatie

Bespreekstuk. wijzigingsoverzicht APV. 25 september 2013

Bespreekstuk. wijzigingsoverzicht APV. 25 september 2013 Bespreekstuk Onderwerp wijzigingsoverzicht APV Geplande datum wijziging APV 25 september 2013 In dit overzicht wordt weergegeven welke bepalingen in de APV inhoudelijk worden gewijzigd. Technische wijzigingen,

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD VAN UTRECHT 2001 Nr. 25

GEMEENTEBLAD VAN UTRECHT 2001 Nr. 25 GEMEENTEBLAD VAN UTRECHT 2001 Nr. 25 Standplaatsverordening 2001 (raadsbesluit van 31 mei 2001) De raad der gemeente Utrecht gelet op het voorstel van b. en w. d.d. 14 mei 2001 Besluit vast te stellen

Nadere informatie

Beleidsregels meevoeren en opslaan (brom)fietsen Roosendaal

Beleidsregels meevoeren en opslaan (brom)fietsen Roosendaal Beleidsregels meevoeren en opslaan (brom)fietsen Roosendaal Burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal, Gelet op de artikelen 5:12 en 5:5 van de Algemene plaatselijke verordening Roosendaal

Nadere informatie

Samenvatting Intrekken legesverordening 2011en vaststellen legesverordening 2011 versie mei 2011

Samenvatting Intrekken legesverordening 2011en vaststellen legesverordening 2011 versie mei 2011 Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer Programma Cluster Portefeuillehouder: Informatie bij E-mail/tel.nr. 2011/17021 Bestuur dhr. R.G.deVries M.J. Lokhorst -vanessen

Nadere informatie

Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 15 april 2010;

Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 15 april 2010; BIJLAGE 1 besluit van de gemeenteraad voorstelnummer div-nummer 597351 32 onderwerp Verordening tot wijziging van diverse verordeningen in verband met de inwerkingtreding van de Dienstenwet (implementatie

Nadere informatie

Drank- en Horecaverordening gemeente Overbetuwe 2013

Drank- en Horecaverordening gemeente Overbetuwe 2013 Onderwerp: Drank- en Horecaverordening gemeente Overbetuwe 2013 Ons kenmerk: 13RB000204 Nr. 7 De raad van de gemeente Overbetuwe; gelezen het raadsvoorstel van burgemeester en wethouders van 8 oktober

Nadere informatie

Beleidsregels voor het verlenen, wijzigen en intrekken van standplaatsvergunningen

Beleidsregels voor het verlenen, wijzigen en intrekken van standplaatsvergunningen Beleidsregels voor het verlenen, wijzigen en intrekken van standplaatsvergunningen Technische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie gemeente Hoogeveen Officiële naam regeling Beleidsregels

Nadere informatie