Raadsbij lage Voorstel inzake bekostiging voorzieningen ontwerpopgave

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Raadsbij lage Voorstel inzake bekostiging voorzieningen ontwerpopgave"

Transcriptie

1 gemeente Eindhoven Dienst maatschappelijke Ontwikkeling Baadshijlage nummer rto lnhoeknummer oruooegar Beshsdatum Blkw 3 luh roor Dossiernummet rsr.soe Raadsbij lage Voorstel inzake bekostiging voorzieningen ontwerpopgave voortgezet onderwijs l Inleiding Na instemming door de gemeenteraad op 12 maart 2001 met de concept-ontwerpopgave voortgezet onderwijs heeft er op 2 april 2001 bestuurlijk overleg plaatsgevonden over de ontwerpopgave met de schoolbesturen voortgezet onderwijs. Er is overeenstemming over de doelstelling en vormgeving van het proces om te komen tot een gezamenlijke visie op de onderwijskundige inhoud van het voortgezet onderwijs en de hiervan afgeleide huisvesting. Gezien de varieteit aan onderwijssoorten, denominaties, instituutsg rootten e.d is er gekozen voor een aanpak op onderdelen. De ontwerpopgave heeft de onderdelen bepaald: ongedeeld vmbo in Eindhoven-Noord, ongedeeld vmbo in Eindhoven-Zuid; herzien structuur havo-vwo op stedelijke schaal; een campus voor internationaal onderwijs (basis en voortgezet onderwijs); een verticale taalschool (basis en voortgezet onderwijs). 2 Probleemstelling Voor een gefaseerde uitvoering van onderdelen uit de ontwerpopgave voortgezet onderwijs moet voor de onderstaande voorzieningen onderwijshuisvesting besluitvorming en bekostiging plaatsvinden op basis van het zogenoemde consensusmodel. In concreto wordt voorgesteld te bekostigen: ingebruikneming voormalige Ergonhalien door het Stedelijk College Eindhoven (SCE) (huur, aanpassing en inriâńhting), ingebruikneming voormalige gebouw Penta door het SCE (aanpassing en inrichting), noodlokalen voor het Christiaan Huygens College (CHC) (huur, inrichting en terrein) en een vervoersvergoeding voor voormalige leerlingen van het Penta naar de Burgh. Deze voorzieningen kunnen niet toegekend crp gerealiseerd worden binnen het kader van de vigerende Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs. 3 Effecten en het meetpunt voor succes Middels (gefaseerde) uitvoenng van de ontwerpopgave worden schoolbesturen in staat gesteld huisvestingsvoorzieningen te realiseren die noodzakelijk zijn om een inhoudelijke kwaliteitsslag te gaan maken, zodat alle jongeren in de stad het voort-

2 Raadabiitage nummer rea gezet onderwijs afronden met een perspectiefrijke kwalificatie. Hiervoor is noodzakelijk een krachtig en vitaal vmbo met een positief imago en een goede verdeling over onderwijsvoorzieningen van jongeren die extra zorg en aandacht behoeven. De problemen die de havo/vwo-scholen in toenemende mate op zich afzien komen vragen ook in deze sector om een krachtigere organisatie. Er zijn sterke instellingen nodig die in kunnen spelen op de veranderende behoeften van de maatschappij door het tijdig invoeren van vernieuwingen. Ook de onderwijskundige ontwikkelingen, zoals de invoering van het vmbo en de tweede fase, vragen om aanpassing van de ruimtebehoefte. De vigerende (beleidsarrnej Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs biedt op onderdelen hiervoor geen oplossing. De ontwikkeling van een nieuw beleidsinstrument op basis waarvan problemen in de huisvesting voorkomen en opvangen kunnen worden is hiervoor nodig: het Integraal Huisvestingsplan. Het succes wordt bepaald door de wijze waarop in de toekomst adequate huisvesting wordt gerealiseerd op basis van het beleidsrijke voorzieningenplan. 4 Wijze van aanpak/oplossingsrichting Tijdens het bestuurlijk overleg met de schoolbesturen voortgezet onderwijs d.d. 2 april 2001 zijn de onderstaande doelstellingen geformuleerd en afspraken gemaakt. Vrnbo. Een ongedeeld vmbo - dus inclusief de theoretische leerweg - is uitgangspunt voor de gemeente, hetgeen blijkt uit de raadsbrede steun. De gemeente is bereid om fors te investeren in de huisvesting, mits deze investeringen bijdragen aan het oplossen van huisvestingproblemen van het onderwijs en aan de oplossing van maatschappelijke problemen als voortijdig schooluitval, de aansluiting scholing-arbeid, toename van criminaliteit e d. De gemeente vraagt niet om bestuurlijk te fuseren, maar om met drie schoolbesturen een tweetal voorzieningen te besturen. Uitgaande van twee volwaardige ongedeelde voorzieningen vmbo, een in noord en een in zuid, formuleren het Christiaan Huygens College en Plein College gezamenlijk een visie voor het vmbo in zuid. Het Stedelijk College Eindhoven formuleert de visie voor noord, waarna de beide visies samengebracht worden tot een gezamenlijke visie van de drie instituten voor Eindhoven. In de visie dienen hul ptrajecten, leer-werktrajecten en crisisopvang meegenomen te worden en vertaald te worden in huisvestingsvoorzieningen. De planvorming voor twee ongedeelde vmbo-sâńholen en de schaalvergroting havovwo geschiedt in eerste instantie middels aparte trajecten, maar kan niet onafhankelijk van elkaar worden gerealiseerd: de theoretische leerweg (mavo) moet deel gaan uitmaken van een ongedeeld vmbo, terwijl momenteel afdelingen theoretische leerweg verbonden zijn aan havo/vwo-instituten.

3 +i/a+ gaaaabijtage nummer ren Havo-vwo De problemen die de havo/vwo-scholen in toenemende mate op zich afzien komen vragen om een krachtiger georganiseerd havo en vwo. Om deze reden en om een koude sanering te voorkomen is in de untwerpopgave een reductie en schaa (vergrotingg van het aantal voorzieningen havo-vwo opgenomen Er wordt een commissie gevormd die: bestaat uit directie(eden met mandaat; niet terug kijkt naar het verleden; opereert vanuit het onderwijskundig perspectief, een onafhankelijke voorziper heeft; zonder gemeentelijke vertegenwoordiger. I-let schoogeidersoverleg voortgezet onderwijs wordt gebruikt om de exacte opdracht aan de commissie te formuleren en om een voorzitter te vinden. Het ROC wordt gezien de havo-afdeling Kernpenpoort betrokken bij het proces. Campus internationaal onderwijs en verticale taalschool De schoolbesturen voortgezet onderwijs hebben ingestemd met de ontwikkeling van een verticale taalschool en een campus voor internationaal onderwijs. Middels de bekostiging van huisvestingsvoorzieningen voor de betreffende afdelingen voortgezet onderwijs op separate locaties, de Internationale Schakelklas (ISK) in het voormalige Ergongebouw aan de Avignonlaan en de International Secondary School Eindhoven (ISSE) in het voormalige gebouw van het Pleincollege Penta aan de Venetiestraat, wordt de basis gelegd voor het realiseren van de gewenste situatie. Vervoersvergoeding Penta-De Burg h. Vereniging OMO heeft een verzoek ingediend voor een bijdrage in de kosten van het vervoer van leerlingen van het voormalige Pleincollege Penta, die hun opleiding vervolgen op het Pleincollege De Burgh. I-let betreft leerlingen uit de huidige leerjaren I en 3 die veelal extra zorg en aandacht behoeven (leerwegondersteunend en/of individuele afdeling). De vergoeding voor het vervoer van deze leerlingen is binnen het kader van het in ontwikkeling zijnde Integraal I-luisvestingsplan voortgezet onderwijs te plaatsen als een gevolg van de verhuizing van het vmbo van Penta naar De Burgh. Het betreft een eenmalige vergoeding, gebaseerd op een jaarkaart (twee zones) voor de bus.

4 Raadabijlage nummer rao f ,ÃćâĆňâĂİ ,ÃćâĆňâĂİ I ,ÃćâĆňâĂİ f296888,ãćâćňâăi f ,ÃćâĆňâĂİ ) 5 Financii)le gevolgen en risico s Onderstaand is een raming opgenomen van de genoemde voorzieningen en wordt de dekking aangegeven. Voorziening huur voor vijf jaar aanpassingskosten gebouw bedrag Ingebruikneming voormalige Ergonhallen f ,ÃćâĆňâĂİ ( ,14) f ,ÃćâĆňâĂİ (C ,63) inrichting m2 f ,ÃćâĆňâĂİ ( ,90) Raming ingebruikneming Venetiestraat aanpassing inrichting m2 fl ,ãćâćňâăi en 936 m2 (m ,05) Noodlokalen CHC huurvergoeding voor vijf jaar inrichting 400 m2 f ,ÃćâĆňâĂİ wijze van dekking last: rn eenmaal IE ,63) te volle lear % ,16) f ,ÃćâĆňâĂİ wordt in een keer volledig betaald uit m eenmaal (b ) de egalisatiereserve huisvesting on- )800 ooo,ãćâćňâăi 6 0 rw)ffi)5 IC ,17) f ,ÃćâĆňâĂİ wordt gedurende vijf jaar (f ,-) per vol)aar ( ,21) per jaar) gedekt uit de jaarlijkse vrije I saooo,ãćâćňâăi ( ,95) grondkosten PM Vervoersvergoeding Penta-De Burgh vergoeding Totaal bedrag van de voorzieningen f ,- ( ,51) f ,ÃćâĆňâĂİ ( ,55) wordt gedurende vijf jaar uit de jaarlijkse vrije budgetruimte huisvesting onderwijs gedekt wordt in een keer volledig betaald uit de egalisatiereserve huisvesting onderwijs wordt in10jaar afgeschreven. De jaarlijkse kapitaallasten worden gedekt uit de jaarlijkse vrije budgetruimte huisvesting onderwijs wordt in 10 jaar afgeschreven. De jaarlijkse kapitaallasten worden gedekt uit de jaarlijkse vrije budgetruimte huisvesting onderwijs budgetruimte huisvesting onderwijs ,24) Wordt in 10 jaar afgeschreven. De jaarlijkse kapitaallasten worden gedekt uit de jaarlijkse vrije budgetruimte huisvesting onderwijs eerste volle)aar lc 7 710,18J wordt gedekt uit de jaarlijkse vrije 200) 1100oo,- budgetruimte huisvesting onderwijs 2002 f )5.000,- rechtstreeks uit de egalisatiereserve f ,ÃćâĆňâĂİ ( ,80). Overige posten in mindering op de jaarlijkse vrije budgetruimte huisvesting onderwijs per vol)aar ie ,43) 1 e volle jaar Ie ,90)

5 Aaadauij lage nummer ren Het voor onderwijs huisvesting beschikbare budget (voor het)aar 2001 ca f ,ÃćâĆňâĂİ ( ,42)minus de reeds bestaande financiele verplichtingen (voor 2001 ca. f ,ÃćâĆňâĂİ (C ,62) wordt vrije budgetruimte genoemd. Deze vrije budgetruimte wordt jaarlijks in de egalisatiereserve huisvesting onderwijs gestort. Betreffende egalisatiereserve is door uw raad ingesteld om voor- en nadelen ten opzichte van het jaarlijks vastgestelde budget af te wikkelen. Uit deze reserve worden verder eenmalige lasten betaald, zoals sloopkosten, kosten brandveiligheidsvoorzieningen en kosten voor incidentele aanpassingen. Bij het laatste gaat het om aanpassingen die economisch gezien niet leiden tot een waardevermeerdering voor de gemeente. Hierbij te denken aan aanpassingen aan gehuurde gebouwen of functieverbeterende aanpassingen. De hieraan verbonden lasten worden niet in meerdere jaren afgeschreven, maar in een keer ten laste van de egalisatiereserve gebracht. Voor 2001 bedraagt de vrije budgetruimte f ,ÃćâĆňâĂİ ( ,22). De vrije budgetruimte loopt 0 a. door vrijval van kapitaallasten en volumeaanpassing als gevolg van de toename van het aantal leerlingen op tot f ,ÃćâĆňâĂİ (b ,60) in Uitgaande van de huidige situatie, rekening houdend met de in deze raadsbijlage opgenomen voorzieningen voortgezet onderwijs en aangevuld met lasten voortvloeiend uit het conceptprogramma 2002, verrijking programma 2002 IHP (B)SO en spoedprocedures resteert een vrij besteedbare ruimte van f ,ÃćâĆňâĂİ (b ,89) in 2002 en deze loopt op tot f ,ÃćâĆňâĂİ (m 1, ,22) in De feitelijk resterende budgetruimte wordt bij afwikkeling van de jaarrekening gestort in de egalisatiereserve huisvesting onderwijs. Een specificatie van het geraamde verloop van het reguliere budget is opgenomen in bijlage 1 (ligt voor u ter inzage). Bij de bepaling van de overschotten is nog geen rekening gehouden met investeringen vanaf 2003 voor vervanging, uitbreiding, beleidsrijker kader en onderwijsvernieuwing. Deze nog vast te stellen investeringen leiden in de toekomst tot aanzienlijke tekorten ten opzichte van het reguliere budget. Voor de tekorten, voortvloeiend uit het IHp (S)BO is in de Voorjaarsnota een voorziening opgenomen. De gevolgen voor WEC en (5)VO, waar onder de bekostiging van de geschetste ontwikkelingen op het gebied van vmbo en havo-vwo, worden later in kaart gebracht. De stand van de egalisatiereserve huisvesting onderwijs bedraagt per 1 januari 2001 ca. f ,ÃćâĆňâĂİ ( ,03). Deze stand is voldoende om, rekening houdend met reeds aangegane verplichtingen, de in dit voorstel opgenomen incidentele uitgaven ad f ,ÃćâĆňâĂİ (b ,80) en ca. f ,ÃćâĆňâĂİ (b ,84) voortvloeiend uit conceptprogramma 2002 inclusief verrijking, uit te dekken. Een specificatie van het geraamde verloop van de egalisatierekening is opgenomen in bijlage 2 (ligt voor u ter inzage).

6 aaadardjlage nummer reu 6 Overige gevolgen van de aanpak Zie punt 4. 7 Resultaten van overleg / inspraak Zie punt 4. 8 Communicatie Op het plenair overleg van juni 200 i hebben alle schoolbesturen ingestemd met de in dit voorstel opgenomen voorzieningen. 9 Advisering raadscommissie(s) De commissie voor maatschappelijke ontwikkeling hebben wij over dit voorstel schriftelijk gehoord. Haar positief advies ligt voor u ter inzage. Een ontwerpbesluit bieden wij u hierbij ter vaststelling aan. Burgemeester en wethouders van Eindhoven, N. Van der Spek, loco-burgemeester. C. Tetteroo, secretaris.

7 Raad abrrlaae nummer raa Besluit De raad van de gemeente Eindhoven; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 3 juli 2001, nr 140; gelet op het advies van de commissie voor maatschappelijke ontwikkeling; besluit: I de voorzieningen inzake de gefaseerde uirvoering onrwerpopgave voortgezet onderwijs tot een totaalbedrag van f ,ÃćâĆňâĂİ ( ,55) toe te kennen; 2 de hieraan verbonden kredieten tot een bedrag van f ,ÃćâĆňâĂİ (E 1.239r409,90) toe te kennen en de daaruit voortvloeiende kapitaallasten voor 2001 en volgende jaren ten laste van de (storting in de) egalisatiereserve huisvesting onderwijs te brengen; 3 de kosten voorde aanpassingen ingebruikneming van het gebouw van Pleincollege Penta voor de International Secondary School Eindhoven ad f ,ÃćâĆňâĂİ ( ,17) en de aanpassing van de voormalige Ergonhallen ten behoeve van het 5tedelijk College Eindhoven ad f ,ÃćâĆňâĂİ (E ,63) rechtstreeks ten laste te brengen van de egalisatiereserve huisvesting onderwijs; 4 de huurvergoedingen voorde tijdelijke lokalen voor het Christiaan Huygens College en 5tedelijk College Eindhoven voor vijf jaar ad in totaal f ,ÃćâĆňâĂİ ( ,34) en de vervoersvergoeding voormalige leerlingen Pleincollege penta ad f ,ÃćâĆňâĂİ ( ,51) via de jaarlijkse exploitatielasten ten laste te brengen van de (storting in de) egalisatiereserve huisvesting onderwijs; 5 de begroting 2001 en volgende jaren dienovereenkomstig te wijzigen. Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van 20 augustus R. Welschen, voorzitter. C. Tetteroo, secretaris. OF X

Raadsvoorstel tot bekostiging voorzieningen onderwijshuisvesting op basis van aanvragen met spoedeisend karakter

Raadsvoorstel tot bekostiging voorzieningen onderwijshuisvesting op basis van aanvragen met spoedeisend karakter gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer 04..RIO/.OI2 Inboeknummer o4voobssq Beslisdatum BTW So november 2004 Dossiernummer 44g.25I Raadsvoorstel tot bekostiging voorzieningen

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake enkele aanvragen met een spoedeisend karakter voor

Raadsvoorstel inzake enkele aanvragen met een spoedeisend karakter voor gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer o4.rxog.oog Inboeknummer oevooaagr Beslisdatum B8cw xg april 2004 Dossiernummer er6.sgs Raadsvoorstel inzake enkele aanvragen met een

Nadere informatie

Betreft schriftelijk horen inzake het Voorstel bekostiging voorzieningen. ontwerpopgave voortgezet onderwijs.

Betreft schriftelijk horen inzake het Voorstel bekostiging voorzieningen. ontwerpopgave voortgezet onderwijs. gemeente Eindhoven ConeernStaf Betouradres Postbus gorso, 66oo BB Eindhoven De leden van de gemeenteraad van Eindhoven. Behandeld door C. Vorstenbosch Telefoon (oao) agg rr So un brief van un kenmerk Ons

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake de sanering Stichting Peuterspeelzalen Eindhoven naar aanleiding van de Rapportage Ernst 5

Raadsbijlage Voorstel inzake de sanering Stichting Peuterspeelzalen Eindhoven naar aanleiding van de Rapportage Ernst 5 gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsbijlage nummer 145 Inboeknummer OOU001696 Beslisdatum BRW 9 juni 2000 Dossiernummer 024.202 Raadsbijlage Voorstel inzake de sanering Stichting

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel over de besteding van de opbrengst van de verkoop aandelen Bouwfonds

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel over de besteding van de opbrengst van de verkoop aandelen Bouwfonds r p gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsbijlage nummer 135 Inboeknummer OOQ001816 Beslisdatum BBrW 30 mei 2000 Dossiernummer 022.305 Raadsbijlage Voorstel over de besteding van de opbrengst van de verkoop

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel tot tijdelijke uitbreiding van middelen ten behoeve van de integrale schuldhulpverlening in Eindhoven

Raadsbijlage Voorstel tot tijdelijke uitbreiding van middelen ten behoeve van de integrale schuldhulpverlening in Eindhoven gemeente Eindhoven Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Raadsbijlage nummer 247 Inboeknummer 99U003249 Beslisdatum BSW 2 november 1999 Dossiernummer 944.505 Raadsbijlage Voorstel tot tijdelijke uitbreiding

Nadere informatie

Onderwerp Aanvullend krediet t.b.v. renovatie basisschool De Regenboog

Onderwerp Aanvullend krediet t.b.v. renovatie basisschool De Regenboog Raadsvoorstel Agendapunt: Onderwerp Aanvullend krediet t.b.v. renovatie basisschool De Regenboog Datum voorstel Datum raadsvergadering Bijlagen Ter inzage 28 mei 2014 8 juli 2014 Activiteitenplan+ kostenraming

Nadere informatie

Voorstel aan : de gemeenteraad van 28 juni 2004 Behandeling in : commissie Samenlevingszaken en Middelen van 15 juni 2004

Voorstel aan : de gemeenteraad van 28 juni 2004 Behandeling in : commissie Samenlevingszaken en Middelen van 15 juni 2004 Voorstel aan : de gemeenteraad van 28 juni 2004 Behandeling in : commissie Samenlevingszaken en Middelen van 15 juni 2004 Nummer : Onderwerp : Integraal HuisvestingsPlan (IHP) Onderwijs Bijlage(n) : 2

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake de beslissing op aanvragen huisvesting onderwijs

Raadsvoorstel inzake de beslissing op aanvragen huisvesting onderwijs gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsbijlage nummer 02.003.oor Inboeknummer osvoossbs Beslisdatum B&W 22 maart 2002 Raadsvoorstel inzake de beslissing op aanvragen huisvesting onderwijs

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake het huisvestin9splan Peuterspeelzalen Eindhoven

Raadsbijlage Voorstel inzake het huisvestin9splan Peuterspeelzalen Eindhoven v 9emeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke en Culturele Zaken Raadsbijlage nummer t4 Inboeknummer gyuooggg4 Beslisdatum B8rw ao januari tggb Dossiernummer So4.6ot Raadsbijlage Voorstel inzake het huisvestin9splan

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake hei beschikbaar stellen van een aanvullend

Raadsbijlage Voorstel inzake hei beschikbaar stellen van een aanvullend gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekszaken Raadsbijlage nummer 54 lnboeknummer 01J002111 Beslisdatum BTW 9 maart 2001 Dossiernummer 111.407 Raadsbijlage Voorstel inzake hei beschikbaar stellen

Nadere informatie

RaadsbijlageVoorstel inzake de analyse en Plan van Aanpak van de

RaadsbijlageVoorstel inzake de analyse en Plan van Aanpak van de gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsbijlage nummer 191 lnboeknummer OOU002531 Beslisdatum 26 september 2000 Dossiernummer 039.202 RaadsbijlageVoorstel inzake de analyse en Plan

Nadere informatie

Voorstel: het Integraal Huisvestingsplan Onderwijs 2009 vaststellen.

Voorstel: het Integraal Huisvestingsplan Onderwijs 2009 vaststellen. Aan de raad AGENDAPUNT 5 Integraal Huisvestingsplan Onderwijs 2009 Voorstel: het Integraal Huisvestingsplan Onderwijs 2009 vaststellen. De huisvesting van scholen voor basisonderwijs, speciaal basisonderwijs,

Nadere informatie

Voorstel Het programma voorzieningen huisvesting onderwijs 2007 vast te stellen zoals beschreven in bijgaand ontwerpbesluit

Voorstel Het programma voorzieningen huisvesting onderwijs 2007 vast te stellen zoals beschreven in bijgaand ontwerpbesluit Aan de gemeenteraad Agendapunt Roden, Onderwerp Programma voorzieningen huisvesting onderwijs 2007 Voorstel Het programma voorzieningen huisvesting onderwijs 2007 vast te stellen zoals beschreven in bijgaand

Nadere informatie

RaadsbijlageVoorstel met betrekking tot de financiele gevolgen van: invoering van het Collectief Vraagafhankelijk Vervoersysteem

RaadsbijlageVoorstel met betrekking tot de financiele gevolgen van: invoering van het Collectief Vraagafhankelijk Vervoersysteem gemeente Eindhoven Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Raadsbijlage nummer 73 Inboeknummer OOU000440 Beslisdatum B8cW 4 april 2000 Dossiernummer 014.505 RaadsbijlageVoorstel met betrekking tot de financiele

Nadere informatie

WW 4U^WA^ W &/6/*6 QJ

WW 4U^WA^ W &/6/*6 QJ SP*. 1 o ï T 3 J- O Jf O Q Ö 5 i ic CN» j UI UI < JE 1 vertrouwel WW 4U^WA^ W &/6/*6 QJ gemeente Q SterhOUt j^ NOTA VOOR DE RAAD ~,.,«~...... ^?;.-U

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel betreffende leningsovereenkomsten afkoop

Raadsbijlage Voorstel betreffende leningsovereenkomsten afkoop gemeente Eindhoven Dienst Bestuursondersteuning Raadsbij lage nummer 25 5 Inboeknummer 99T002295 Beslisdatum Btkw 2 november 1999 Dossiernummer 944.303 Raadsbijlage Voorstel betreffende leningsovereenkomsten

Nadere informatie

OplegvelRaadsvoorstel tot het terugnemen van de zorgplicht voor de huisvesting van de leerlingen van het lespunt van De

OplegvelRaadsvoorstel tot het terugnemen van de zorgplicht voor de huisvesting van de leerlingen van het lespunt van De gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Onnvikkeling Raadsnummer O6.RZ665.OOI Inboeknummer o6bstooroa Beslisdatum B&w ta juni 2006 Dossiernummer 6aq.aSa OplegvelRaadsvoorstel tot het terugnemen van

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake de beslissing op aanvragen huisvesting

Raadsbijlage Voorstel inzake de beslissing op aanvragen huisvesting gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsbijlage nummer so Inboeknummer osvooosxy Beslisdatum Bikw 22 januari 2002 Dossiernummer sop.sxy Raadsbijlage Voorstel inzake de beslissing op

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL NR: mei Onderwerp: Huisvestingsprogramma Onderwijshuisvesting Aan de raad,

RAADSVOORSTEL NR: mei Onderwerp: Huisvestingsprogramma Onderwijshuisvesting Aan de raad, RAADSVOORSTEL NR: 19-61 Raadsvergadering Zaaknummer 9 mei 2019 653322 Onderwerp: Huisvestingsprogramma Onderwijshuisvesting 2019 Aan de raad, Onderwerp Huisvestingsprogramma Onderwijshuisvesting 2019 Gevraagde

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 11.0135 Rv. nr.: 11.0135 B en W-besluit d.d.: 6-12-2011 B en W-besluit nr.: 11.1214 Naam programma: Jeugd en onderwijs Onderwerp: Beschikbaar stellen krediet ten behoeve van de uitbreiding

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstelinzake beslissing op aanvragen onderwijshuisvesting met

gemeente Eindhoven Raadsvoorstelinzake beslissing op aanvragen onderwijshuisvesting met m)++ gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer 03R.Z03.004 lnboeknummer o3voox683 Beslisdatum Baw S maart 2003 Dossiernummer 3xo.aS3 Raadsvoorstelinzake beslissing op aanvragen

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsbij lage Voorstel tot het verhogen van de bijzondere bijstand voor zelfstandig wonende alleenstaande moeders in de leeftijd

gemeente Eindhoven Raadsbij lage Voorstel tot het verhogen van de bijzondere bijstand voor zelfstandig wonende alleenstaande moeders in de leeftijd gemeente Eindhoven Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Raadsbijlage nummer 72 lnboeknummer OOU000499 Beslisdatum B8cw 4 april 2000 Dossiernummer 014.504 Raadsbij lage Voorstel tot het verhogen van

Nadere informatie

N.B. Raadsvoorstel en raadsbesluit aangepast naar aanleiding van memo Actuele kosten 7e lokaal Barbaraschool en het Open Huis d.d.

N.B. Raadsvoorstel en raadsbesluit aangepast naar aanleiding van memo Actuele kosten 7e lokaal Barbaraschool en het Open Huis d.d. RAADSVOORSTEL NR: 19-61 Raadsvergadering Zaaknummer 9 mei 2019 653322 Onderwerp: Huisvestingsprogramma Onderwijshuisvesting 2019 Aan de raad, Onderwerp Huisvestingsprogramma Onderwijshuisvesting 2019 Gevraagde

Nadere informatie

Raadsstuk. Onderwerp: Krediet uitbreiding schoolgebouw Internationale Taalklas aan de Prinses Beatrixdreef 6 te Haarlem BBV nr: 2016/55172

Raadsstuk. Onderwerp: Krediet uitbreiding schoolgebouw Internationale Taalklas aan de Prinses Beatrixdreef 6 te Haarlem BBV nr: 2016/55172 Raadsstuk Onderwerp: Krediet uitbreiding schoolgebouw Internationale Taalklas aan de Prinses Beatrixdreef 6 te Haarlem BBV nr: 2016/55172 1. Inleiding De Internationale Taalklas voor primair onderwijs

Nadere informatie

GEVOLGEN VOOR JA/NEE ROUTING DATUM Communicatie Nee College Financieel Juridisch

GEVOLGEN VOOR JA/NEE ROUTING DATUM Communicatie Nee College Financieel Juridisch *Z00EE495836* Voorstel voor de gemeenteraad Voorstelnummer Voorstellen Raad Directeur : mevr. S. van Heeren Zaakgericht\334 Behandelend ambtenaar N. van der Heijden Zaaknummer Z.15-14107 Datum: 13 april

Nadere informatie

volwassenen onderwij s

volwassenen onderwij s gemeente Eindhoven Dienst Maatsthappelijte en Culturele Zaten Raadsbij lage nummer t 22 inboeknummer 98VOO3094 Beslisdatum BLW s3 juni t 998 Dossiernummer Ss6.mor Raadsbijlage Voorstel inzake Tij delij

Nadere informatie

Onderwerp: huur noodlokalen basisschool De Vallei Driel

Onderwerp: huur noodlokalen basisschool De Vallei Driel B&W ADVIES Kenmerk: 17BW000002 Datum advies: 2 januari 2017 Onderwerp: huur noodlokalen basisschool De Vallei Driel Advies: 1. regelen van tijdelijke huisvesting voor basisschool De Vallei voor de periode

Nadere informatie

Portefeuillehouder: P.L. van Meekeren. Behandeld door: H.A.M. Quist-Kuip

Portefeuillehouder: P.L. van Meekeren. Behandeld door: H.A.M. Quist-Kuip PU R M E R E'i U~ RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1455773 Datum: 23 november 2018 Domein/ Team: RUID/VSTG Portefeuillehouder: P.L. van Meekeren Behandeld door: H.A.M. Quist-Kuip

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel tot het aanpassen van de bekabeling voor data en spraak in het gebouw Don Boscostraat y

Raadsbijlage Voorstel tot het aanpassen van de bekabeling voor data en spraak in het gebouw Don Boscostraat y gemeente Eindhoven Bouwtoezirht, Beheer en Vergunningen Raadsbijlage nummer t&9 Inboetnummer 9&joe& Sog Beshsdatum B%W s& Junx 1998 Dossxernummer &a6 4t4 Raadsbijlage Voorstel tot het aanpassen van de

Nadere informatie

gemeente Eindhoven betreffende de positie en taakuitvoering van de Gemeentelijke Gezondheidsdienst.

gemeente Eindhoven betreffende de positie en taakuitvoering van de Gemeentelijke Gezondheidsdienst. gemeente Eindhoven Gemeentelijke Gezondheidsdienst Raadsbijlage nummer r3o Inboeknummer 99N000332 Beslisdatum Bg W y juni r 999 Dossiernummer 923 2or Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot de uitwerking

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsbij lage Voorstel terzake subsidiering van de Sociaal-Pedagogische Dienst voor het Gespecialiseerde Jeugd- en Volwassenen

gemeente Eindhoven Raadsbij lage Voorstel terzake subsidiering van de Sociaal-Pedagogische Dienst voor het Gespecialiseerde Jeugd- en Volwassenen & ++ gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsbijlage nummer 190 Inboeknummer OOU002358 Beslisdatum B%W 19 september 2000 Dossiernummer 038.205 Raadsbij lage Voorstel terzake subsidiering

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake Aanpassingsverordening euro Eindhoven

Raadsbijlage Voorstel inzake Aanpassingsverordening euro Eindhoven gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekszaken Inboeknummer oxloxsos4 Beslisdatum Bikw 4 december 2oox Dossiernummer x49.306 Raadsbijlage Voorstel inzake Aanpassingsverordening euro Eindhoven 1 Inleiding

Nadere informatie

Onderwerp: Voorstel tot vaststelling van het Programma en Overzicht voorzieningen huisvesting onderwijs 2007. Nummer: 3d.

Onderwerp: Voorstel tot vaststelling van het Programma en Overzicht voorzieningen huisvesting onderwijs 2007. Nummer: 3d. Gemeente Boxmeer Onderwerp: Voorstel tot vaststelling van het Programma en Overzicht voorzieningen huisvesting onderwijs 2007. Nummer: 3d. AAN de Raad van de gemeente Boxmeer Boxmeer, 24 oktober 2006 Aanleiding

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot de uitwerking van het gezondheidsbeleid

Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot de uitwerking van het gezondheidsbeleid gemeente Eindhoven Gemeentelijke Gezondheidsdienst Raadsbij lage nummer 218 Inboeknummer 99U002762 Beslisdatum B%W 18 september 1999 Dossiernummer 938.201 Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot de uitwerking

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 08.0122 Rv. nr: 08.0122 B&W-besluit d.d.: 9-12-2008 B&W-besluit nr.: 08.1217 Naam programma +onderdeel: Programma 7. Jeugd en Onderwijs, beleidsterrein Onderwijshuisvesting. Onderwerp: Het

Nadere informatie

Raadsvoorstel met betrekking tot een Digitaal Informatie Systeem dienst. Werk, Zorg en Inkomen

Raadsvoorstel met betrekking tot een Digitaal Informatie Systeem dienst. Werk, Zorg en Inkomen gemeente Eindhoven Dienst Werk, Zorg en Inkomen Raadsnummer ox.xax.oox Inboeknummer oajoxabrz Beslisdatum B&W az augustus 2002 Dossiernummer 235.352 Raadsvoorstel met betrekking tot een Digitaal Informatie

Nadere informatie

Aanbiedingsbrief. Aan de raad.

Aanbiedingsbrief. Aan de raad. Agendapunt nr.: Sector: Maatschappelijke Zorg Kerkrade, 28 september 2011. Aanbiedingsbrief Aan de raad. Nr.: 11it00744. Hierbij bieden wij u ter overweging en beslissing een ontwerpbesluit, nr. 11Rb054,

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake het omzetten van de vigerende Bestuursovereenkomst in een Bestuursovereenkomst voor onbepaalde tijd

Raadsbijlage Voorstel inzake het omzetten van de vigerende Bestuursovereenkomst in een Bestuursovereenkomst voor onbepaalde tijd gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsbijlage nummer 218 Inboeknummer OOU002717 Beslisdatum B&W 24 oktober 2000 Dossiernummer.043.205 Raadsbijlage Voorstel inzake het omzetten van

Nadere informatie

b. Wettelijk- of beleidskader: Verordening Voorzieningen Huisvesting Onderwijs 2006.

b. Wettelijk- of beleidskader: Verordening Voorzieningen Huisvesting Onderwijs 2006. Vergadering: 12 januari 2010 Agendanummer: 8 Status: opiniërend Portefeuillehouder: J. Steen Behandelend ambtenaar A. Hamersma, 0595-447767 E-mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v. A. Hamersma) Aan de gemeenteraad,

Nadere informatie

Raadsvoorstelinzake enkele aanvragen voor voorzieningen in de onderwij

Raadsvoorstelinzake enkele aanvragen voor voorzieningen in de onderwij gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer os.xoa.oos Inboeknummer 02VOO74ao Beslisdatum BikW x oktober soos Dossiernummer s4o.sss Raadsvoorstelinzake enkele aanvragen voor voorzieningen

Nadere informatie

raads- en commissieleden.

raads- en commissieleden. gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsbijlage nummer xs Inboeknummer oxkooxsbb Beslisdatum B&W 22 januari soos Dossiernummer 204.xoz Raadsbijlage Voorstel tot het wijzigen van

Nadere informatie

Datum raadsvergadering 8 maart 2018

Datum raadsvergadering 8 maart 2018 Raadsvoorstel Datum vaststelling voorstel door het college 30 januari 2018 Datum raadsvergadering 8 maart 2018 Nummer raadsvoorstel 2018-513 Bijbehorend veld van de programmabegroting Onderwijs (huisvesting),

Nadere informatie

koepelorganisatie voor vrouwenhulpverlening en

koepelorganisatie voor vrouwenhulpverlening en gemeente Eindhoven Gemeentelijke Gezondheidsdienst Raadsbijlage nummer 265 Inboeknummer OOU002750 Beslisdatum B&W 5 december 2000 Dossiernummer 049.212 Raadsbijlage Voorstel tot het vaststellen van het

Nadere informatie

Onderwerp: Financiële afwikkeling brandveiligheidsmaatregelen in de schoolgebouwen binnen de gemeente.

Onderwerp: Financiële afwikkeling brandveiligheidsmaatregelen in de schoolgebouwen binnen de gemeente. Vergadering: 14 februari 2006 Agendanummer: 10 Status: bespreekstuk Behandelend ambtenaar J.Samplonius, 0595-447745 E-mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v. J.Samplonius) Aan de gemeenteraad, Onderwerp: Financiële

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel tot verlening van bijzondere bijstand aan zelfstandig wonende alleenstaande moeders jonger dan 21

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel tot verlening van bijzondere bijstand aan zelfstandig wonende alleenstaande moeders jonger dan 21 ufo gemeente Eindhoven Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenbeid Raadsbijlage nummer 213 Inboeknummer 99U003489 Beslisdatum B8cW 7 december 1999 Dossiernummer 949.501 Raadsbijlage Voorstel tot verlening

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorste1 tot het aangaan van een Samenwerkingsovereenkomst Medische Opvang Asielzoekers

Raadsbijlage Voorste1 tot het aangaan van een Samenwerkingsovereenkomst Medische Opvang Asielzoekers gemeente Eindhoven Gemeentelijke Gezondheidsdienst Raadsbijlage nummer r32 Inboeknumrner gguoor Sy6 Beslisdatum B&W t juni tggg Dossiernummer gzz.zor Raadsbijlage Voorste1 tot het aangaan van een Samenwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

gemeente Eindhoven 3 Maatschappelijke effecten en het meetpunt voor succes

gemeente Eindhoven 3 Maatschappelijke effecten en het meetpunt voor succes gemeente Eindhoven Dienst Bestuursondersteuning Raadsbijlage nummer S6 Inboeknummer 99NOOOO22 Beslisdatum B&W a3 februari tggg Dossiernummer go8.203 Raadsbijlage Voorstel tot het uitwerken van het gezondheidsbeleid

Nadere informatie

Doetinchem, 4 juli 2018

Doetinchem, 4 juli 2018 Aan de raad AGENDAPUNT NR. 7.3 ALDUS VASTGESTELD 12 JULI 2018 Vaststellen Integraal Huisvestingsplan Onderwijs 2018 Te besluiten om: 1. Het Integraal Huisvestingsplan Onderwijs 2018 vast te stellen. 2.

Nadere informatie

Onderwerp Verdeling middelen ten behoeve van het verbeteren van de brandveiligheid van schoolgebouwen (gewijzigd raadsvoorstel)

Onderwerp Verdeling middelen ten behoeve van het verbeteren van de brandveiligheid van schoolgebouwen (gewijzigd raadsvoorstel) Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 25 oktober 2006/ 184/2006 (gewijzigd) Fatale termijn: besluitvorming vóór: N.v.t. Onderwerp Verdeling middelen ten behoeve van het verbeteren van de brandveiligheid

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake garantiestelling Buurtwerk Eindhoven en

Raadsbijlage Voorstel inzake garantiestelling Buurtwerk Eindhoven en gemeente Eindhoven Dienst Werk, Zorg en Inkomen Raadsbijlage nummer 4a Inboeknummer oa Toooogo Beslisdatum BikW rg februari 2002 Dossiernummer ao8.6os Raadsbijlage Voorstel inzake garantiestelling Buurtwerk

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake Raam- en Samenwerkingsovereenkomst

Raadsbijlage Voorstel inzake Raam- en Samenwerkingsovereenkomst gemeente Eindhoven Dienst Stadsontwutkeling Raadsbijlage nummer tso lnboeitnummer 88loo88y x Beslisdatum Bhw aa juni r888 Dossiernummer 8s6.4oa Raadsbijlage Voorstel inzake Raam- en Samenwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

Informatienota KENNISNEMEN VAN: Neerijnen

Informatienota KENNISNEMEN VAN: Neerijnen Datum : 16 december 2013 Van : College Bijlagen : Onderwerp : Financiën Kulturhus Haaften Zaak- / Docnummer : 06/09892 KENNISNEMEN VAN: Financiële tussenstand Kulturhus Haaften Inleiding Op 11 februari

Nadere informatie

Betreft cie MO: Voorstel inzake eenkredietverstrekking ten behoeve van de. verbouwing van het pand Zoutstraat 2 van de Stichting Pop Ei

Betreft cie MO: Voorstel inzake eenkredietverstrekking ten behoeve van de. verbouwing van het pand Zoutstraat 2 van de Stichting Pop Ei gemeente Eindhoven Concerngtaf Bestuermecretariaat Retouradres Postbus gorso, 9600 RB Eindhoven Voorzitter en leden van de commissie voor maatschappelijke ontwikkeling (MO) Behandeld door M. Honing Telefoon

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten --

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten -- Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Uitbreiding ZMLK-school De Linde 1- Notagegevens Notanummer 2017-000236 Datum 20-02-2017 Programma: 09 Jeugd en onderwijs Portefeuillehouder Weth. Hartogh

Nadere informatie

schuldhulpverlening in Eindhoven

schuldhulpverlening in Eindhoven rm gemeente Eindhoven Dienst Werk, Zorg en Inkomen Raadsbijlage nummer 261 Inboeknummer OOU003263 Beslisdatum B&W 12 december 2000 D oss iernumm er 05 0. 5 02 Raadsbij lage Voorstel tot het vaststellen

Nadere informatie

Onderwerp: Programma en overzicht Huisvesting Voorzieningen Onderwijs 2010 (HVO 2010)

Onderwerp: Programma en overzicht Huisvesting Voorzieningen Onderwijs 2010 (HVO 2010) College V200900870 Onderwerp: Programma en overzicht Huisvesting Voorzieningen Onderwijs 2010 (HVO 2010) Samenvatting: Inleiding: Jaarlijks dient uw college een voorstel betreffende het programma en overzicht

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake de Toekomstvisie De Lakerlopen

Raadsbijlage Voorstel inzake de Toekomstvisie De Lakerlopen gemeente Eindhoven Dienst Stadsontwikkeling Raadsbulage nummer 35 Inboeknummer 98Qoo4785 Beslisdatum B&W t9 januari x999 Dossiernummer 903.42 Raadsbijlage Voorstel inzake de Toekomstvisie De Lakerlopen

Nadere informatie

Onderwerp Vaststelling Huisvesting Voorzieningen Onderwijs 2011 (HVO 2011)

Onderwerp Vaststelling Huisvesting Voorzieningen Onderwijs 2011 (HVO 2011) Onderwerp Vaststelling Huisvesting Voorzieningen Onderwijs 2011 (HVO 2011) Collegevoorstel Inleiding Het vaststellen van het Programma Huisvesting Onderwijs is een bevoegdheid van uw college en de gemeenteraad

Nadere informatie

gemeente Eindhoven hebben hierover nog geen beslissing genomen. 18 Raadsleden willen een ISDN-aansluiting via de gemeente; ook hier zijn er

gemeente Eindhoven hebben hierover nog geen beslissing genomen. 18 Raadsleden willen een ISDN-aansluiting via de gemeente; ook hier zijn er gemeente Eindhoven Dienst Bestuursondersteuning Raadsbijlage nummer x Z4 Inboeknummer 99Jo x x ZZ x Beslisdatum BBxW 3 x augustus x999 Dossiernummer 935.304 Raadsbijlage Voorstel tot het beschikbaar stellen

Nadere informatie

B en W - advies. Bouwen 81 Milieu. Jans Drost en Hettie Tychon. Financiën en Personeel Nummer. Ter bespreking. Ter besluitvorming

B en W - advies. Bouwen 81 Milieu. Jans Drost en Hettie Tychon. Financiën en Personeel Nummer. Ter bespreking. Ter besluitvorming B en W - advies Gemeente Elburg Afdelingshoofd Portefeuillehouder Afdeling Advies van Datum advies Advies O.R. I.o.m. afdeling(en) I.o.m. wijkcontactambtenaar M. Boukema Bouwen 81 Milieu Jans Drost en

Nadere informatie

Raadsvergadering 5 maart Voorstel B 7

Raadsvergadering 5 maart Voorstel B 7 Raadsvergadering 5 maart 2015 Voorstel B 7 Heinkenszand, 17 februari 2015 Onderwerp: voorstel tot het opheffen van de voorziening huisvesting basisonderwijs als gevolg van de doordecentralisatie van het

Nadere informatie

categorie/agendanr. stuknr. B. en W RA A 11 06/617 låçéêïéêéw Stand van zaken actiepunten Rapport van Bevindingen Jaarrekening 2005

categorie/agendanr. stuknr. B. en W RA A 11 06/617 låçéêïéêéw Stand van zaken actiepunten Rapport van Bevindingen Jaarrekening 2005 o~~çëîççêëíéä låçéêïéêéw Stand van zaken actiepunten Rapport van Bevindingen Jaarrekening 2005 Portefeuillehouder: J. Kuper Concernstaf Concerncontrol J.R. Sloots, telefoon ((0591)68 53 81) ^~å=çé=öéãééåíéê~~ç

Nadere informatie

Behandelend ambtenaar A. Hamersma, (t.a.v. A. Hamersma)

Behandelend ambtenaar A. Hamersma, (t.a.v. A. Hamersma) Vergadering: 15 april 2008 Agendanummer: 9 Status: hamerstuk Behandelend ambtenaar A. Hamersma, 0595-447767 E-mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v. A. Hamersma) Aan de gemeenteraad, Onderwerp: Krediet noodopvang

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad, Onderwerp: Voorgestelde besluit: Inhoud:

Aan de gemeenteraad, Onderwerp: Voorgestelde besluit: Inhoud: Vergadering: 16 mei 2006 Agendanummer: 10 Status: bespreekstuk Behandelend ambtenaar H. Vlessert, 0595-447794 E-mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v. H. Vlessert) Aan de gemeenteraad, Onderwerp: Aanleg van

Nadere informatie

Aan de raad van de gemeente Sliedrecht

Aan de raad van de gemeente Sliedrecht Raadsvoorstel Concept Aan de raad van de gemeente Sliedrecht Agendapunt: Sliedrecht, 29 maart 2011 Onderwerp: Comptabiliteitsbesluiten april 2011 Voorgesteld besluit: De comptabiliteitsbesluiten voor april

Nadere informatie

1. Samenvatting lezen zijn. Een hulpmiddel kan zijn: wat zou je vertel

1. Samenvatting lezen zijn. Een hulpmiddel kan zijn: wat zou je vertel Raadsvoorstel Agenda nr.8 Onderwerp: 1. Vaststellen Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Someren 2015 onder gelijktijdige intrekking van de Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs

Nadere informatie

3 Maatschappelijke effecten en het meetpunt voor succes

3 Maatschappelijke effecten en het meetpunt voor succes gemeente Eindhoven Dienst Bouwtoeaicht, Beheer en Vergunningen Ra adsbij lagenummer 249 inboeknummer 997017 I 03 Beslisdatum B&W 8 november 1 999 Dossiernummer 945. 504 Raadsbijlage Voorstel tot verkoop

Nadere informatie

Oplegvel Collegebesluit

Oplegvel Collegebesluit Oplegvel Collegebesluit Onderwerp Vaststelling bekostiging R.K. basisschool Fransiscus Xaverius Portefeuille J. Nieuwenburg Auteur Mevr. Y.J.M. Remers Telefoon 5113559 E-mail: yremers@haarlem.nl STZ/JOS

Nadere informatie

Portefeuillehouder: W. Zorge Behandelend ambtenaar A. Hamersma, 0595 447767 gemeente@winsum.nl (t.a.v. A. Hamersma)

Portefeuillehouder: W. Zorge Behandelend ambtenaar A. Hamersma, 0595 447767 gemeente@winsum.nl (t.a.v. A. Hamersma) Vergadering: 11 januari 2011 Agendanummer: 13 Status: opiniërend Portefeuillehouder: W. Zorge Behandelend ambtenaar A. Hamersma, 0595 447767 Email: gemeente@winsum.nl (t.a.v. A. Hamersma) Aan de gemeenteraad,

Nadere informatie

Raadsvoorstel Reg. nr : 0910371 Ag nr. : 10 Datum : 21-07-09

Raadsvoorstel Reg. nr : 0910371 Ag nr. : 10 Datum : 21-07-09 Ag nr. : 10 Onderwerp Bestedingsvoorstellen 2009 Status besluitvormend Voorstel In te stemmen met de bestedingsvoorstellen zoals opgenomen in de 17 e wijziging van de begroting 2009, waarin opgenomen een

Nadere informatie

Gemeente Delft. -"'" t-"'" Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad

Gemeente Delft. -' t-' Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad Raadsvoorstel ~...; -"'" t-"'" Gemeente Delft Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma Registratie nr. BBV nr. : college van B&W : 23 januari 2018 : Aletta Hekker : Ad Holkers

Nadere informatie

Nr.: 06-50a Diemen, 15 september 2006 Onderwerp: Voorjaarsnota 2006 (aanvullend voorstel) Op 11 september behandeld geweest in de auditcommissie

Nr.: 06-50a Diemen, 15 september 2006 Onderwerp: Voorjaarsnota 2006 (aanvullend voorstel) Op 11 september behandeld geweest in de auditcommissie Nr.: 06-50a Diemen, 15 september 2006 Onderwerp: Voorjaarsnota 2006 (aanvullend voorstel) Op 11 september behandeld geweest in de auditcommissie Aan de raad. Inleiding Op 5 juli heeft een eerste bespreking

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake duurzame ontwikkeling in Eindhoven

Raadsbijlage Voorstel inzake duurzame ontwikkeling in Eindhoven Milieudienst Regio Eindhoven Milieudienst Regio Eindhoven Raadsbijlage nummer 60 Inboeknummer 01X007818 Beslisdatum BTW 3 april 2001 Dossiernummer 114.308 Raadsbijlage Voorstel inzake duurzame ontwikkeling

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 376480 Datum : 8 november 2016 Programma : Onderwijs, sport en cultuur Blad : 1 van 5 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2012/72

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2012/72 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 25-9-2012 Nummer voorstel: 2012/72 Voor raadsvergadering d.d.: 09-10-2012 Agendapunt: 7 Onderwerp:

Nadere informatie

(x) advies aan AgC over vervolgbehandeling ( ) informatievergaring ( ) besluitvorming. ( ) besloten, met als reden:..

(x) advies aan AgC over vervolgbehandeling ( ) informatievergaring ( ) besluitvorming. ( ) besloten, met als reden:.. behandeling in PMC d.d. 5 februari 2013 Onderwerp Kredietaanvraag Brede school SOM Politieke Kamer 1 / 2 Agendanr. 5 Soort behandeling doel behandeling inspreekmogelijkheid openbaar/besloten (x) beeldvorming

Nadere informatie

en Tramstraat en verstrekken van een aanvullend krediet voor de herinrichting van de Tramstraat

en Tramstraat en verstrekken van een aanvullend krediet voor de herinrichting van de Tramstraat gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsbijlage nummer 32 Inboeknummer ospoooso4 Beslisdatum BikW xg februari 2002 Dossiernummer 208.404 Raadsbijlage Voorstel tot het verstrekken

Nadere informatie

Aan de Gemeenteraad Agendapunt : 5.2/ Documentnr.: RV

Aan de Gemeenteraad Agendapunt : 5.2/ Documentnr.: RV Aan de Gemeenteraad Agendapunt : 5.2/290109 Documentnr.: RV08.0389 Roden, 21 januari 2009 Onderwerp Nieuwe Verordening voorzieningen huisvesting Onderwijs gemeente Noordenveld Onderdeel programmabegroting:

Nadere informatie

Verslag van het Op Overeenstemming Gericht Overleg (OOGO)

Verslag van het Op Overeenstemming Gericht Overleg (OOGO) Zaaknummer: OWZIK10 Onderwerp Verslag van het Op Overeenstemming Gericht Overleg (OOGO) Collegevoorstel Inleiding Op grond van de Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Heusden (verder

Nadere informatie

Voorbereidingskrediet 4 lokalen basisschool Olof Palme

Voorbereidingskrediet 4 lokalen basisschool Olof Palme Samenvatting: Inleiding: Tijdens het OOGO (Op Overeenstemming Gericht Overleg) op 1 september jl. heeft Stichting Scala verzocht om de in het HVO 2003 toegekende gelden voor de vervanging van 4 noodlokalen

Nadere informatie

Nr Houten, 6 november 2007

Nr Houten, 6 november 2007 Nr. 2007-077 Houten, 6 november 2007 Aan de gemeenteraad Onderwerp: VMBO Houten Beslispunten: 1. Kennis te nemen van de uitgangspunten bij het voornemen van College De Heemlanden en Anna van Rijn College

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel tot het vaststellen van de Verordening brandveiligheid

Raadsbijlage Voorstel tot het vaststellen van de Verordening brandveiligheid gemeente Eindhoven Dienst Brandweer en Rampenbestrijding Raadsbijlage nummer xa Inboeknummer oxroox64r Beslisdatum Blkw 22 januari 2002 Dossiernummer 204.104 Raadsbijlage Voorstel tot het vaststellen van

Nadere informatie

Onderwerp: Voorstel tot de vaststelling van een aanvullend krediet voor de nieuwbouw Scholengemeenschap Stevensbeek / Metameer.

Onderwerp: Voorstel tot de vaststelling van een aanvullend krediet voor de nieuwbouw Scholengemeenschap Stevensbeek / Metameer. Gemeente Boxmeer Onderwerp: Voorstel tot de vaststelling van een aanvullend krediet voor de nieuwbouw Scholengemeenschap Stevensbeek / Metameer. Nummer: 8d. AAN de Raad van de gemeente Boxmeer Boxmeer,

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Vergaderdatum: 23 februari 2010 Registratienummer: 2010/22 Agendapunt nummer: 17

Raadsvoorstel. Vergaderdatum: 23 februari 2010 Registratienummer: 2010/22 Agendapunt nummer: 17 Raadsvoorstel Bevoegdheid Raad Vergadering Gemeenteraad Oirschot Vergaderdatum: 23 februari 2010 Registratienummer: 2010/22 Agendapunt nummer: 17 Onderwerp Samenwerking SKOBOS-Korein in de Antoniusschool

Nadere informatie

: Doordecentralisatie Stichting Openbaar Onderwijs Jan van Brabant

: Doordecentralisatie Stichting Openbaar Onderwijs Jan van Brabant Vergadering 5 oktober 2010 verbeterd exemplaar Gemeenteraad Onderwerp : Doordecentralisatie Stichting Openbaar Onderwijs Jan van Brabant B&W vergadering : 20 juli 2010 Dienst / afdeling : SE/MOeD Aan de

Nadere informatie

De bijgevoegde wijzigingsverordening vaststelen

De bijgevoegde wijzigingsverordening vaststelen Aan de commissie: Inwonerszaken Datum vergadering: 19 november 2003 Agendapunt : Aan de Raad Made, 2 september 2003. Onderwerp Voorstel Financiële gevolgen Aanpassen verordening voorzieningen huisvesting

Nadere informatie

GEVOLGEN VOOR JA/NEE ROUTING DATUM Communicatie Ja College Financieel Juridisch

GEVOLGEN VOOR JA/NEE ROUTING DATUM Communicatie Ja College Financieel Juridisch *Z00D98722F6* Voorstel voor de gemeenteraad Voorstelnummer Voorstellen Raad Directeur : mevr. S. van Heeren Zaakgericht\313 Behandelend ambtenaar F.A. de Ruijter Zaaknummer Z.14-07500 Datum: 17 november

Nadere informatie

BEHOREND BIJ COLLEGENOTA VAN DATUM CORRESPONDENTIENUMMER Beleid en Ontwikkeling

BEHOREND BIJ COLLEGENOTA VAN DATUM CORRESPONDENTIENUMMER Beleid en Ontwikkeling BEHOREND BIJ COLLEGENOTA VAN DATUM CORRESPONDENTIENUMMER Beleid en Ontwikkeling 9-1-15 A. Deze nota is in overleg met de volgende disciplines geconcipieerd: B&O Sociaal/Onderwijs B. Er is wel overeenstemming

Nadere informatie

gemeente Eindhoven voor Sociaal-Economische Zaken, Recreatie, Toerisme en Financien van het SRE.

gemeente Eindhoven voor Sociaal-Economische Zaken, Recreatie, Toerisme en Financien van het SRE. gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsnummer 02.267.oor Inboeknummer oajorsa4a Beslisdatum BikW rs oktober 2002 Dossiernummer a4s.sss Raadsvoorstel tot het wijzigen van de begroting zoon van Ruimte, Economie,

Nadere informatie

Gemeente f Bergen op Zoom

Gemeente f Bergen op Zoom Gemeente f Bergen op Zoom Voorlegger I Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Portefeuillehouder(s) Contactpersoon Afdeling Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer en -naam : Begrotingswijziging

Nadere informatie

Raadsvoorstel Zaak :

Raadsvoorstel Zaak : Raadsvoorstel Zaak : 00483750 Onderwerp Integraal Huisvestingsplan onderwijs 2017-2026 Portefeuillehouder De heer W.A. van Engeland Datum raadsvergadering 20 december 2016 Samenvatting Op 29 september

Nadere informatie

ADVIESNOTA. Politieke Ronde d.d. 10 mei 2012. Raadsvergadering d.d. 24 mei 2012. Voorstel nr.

ADVIESNOTA. Politieke Ronde d.d. 10 mei 2012. Raadsvergadering d.d. 24 mei 2012. Voorstel nr. OPENBAAR met geheime bijlage(n) Adviseur: S. de Jong (WSO, tst. 438) Portefeuillehouder: E. van Oortmerssen - Schutte en E.M. Timmers - van Klink 12.02276 1 ADVIESNOTA Politieke Ronde d.d. 10 mei 2012

Nadere informatie

Vaststelling Programma en Overzicht voorzieningen in de huisvesting onderwijs 2015.

Vaststelling Programma en Overzicht voorzieningen in de huisvesting onderwijs 2015. steller team P. van Deursen ZWO 28-10-2014 Telefoonnummer Email kenmerk 06-22471178 peter.van.deursen@valkenswaarcl.nl 7095 Onderwerp Vaststelling Programma en Overzicht voorzieningen in de huisvesting

Nadere informatie

Nr Houten, 20 februari in te stemmen met de uitbreiding van het nog te realiseren gebouw van de Berg en Boschschool;

Nr Houten, 20 februari in te stemmen met de uitbreiding van het nog te realiseren gebouw van de Berg en Boschschool; Nr. 2007-026 Houten, 20 februari 2007 Aan de gemeenteraad Onderwerp: Huisvesting Berg en Bosch-school en praktijkonderwijs Beslispunten: 1. in te stemmen met de huisvesting van een dislocatie van de school

Nadere informatie

VOORSTEL OPSCHRIFT AANHEF MOTIVERING. Vergadering van 22 september 2015 bestemd voor de gemeenteraad

VOORSTEL OPSCHRIFT AANHEF MOTIVERING. Vergadering van 22 september 2015 bestemd voor de gemeenteraad VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van 22 september 2015 bestemd voor de gemeenteraad Besluit nummer: 2015_BW_00714 Onderwerp: Extra Krediet Springplank - Besluitvormend Beknopte samenvatting: In verband met

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel tot het inrichten van een lespunt VSO-ZMOK per I QUgUstUs I999

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel tot het inrichten van een lespunt VSO-ZMOK per I QUgUstUs I999 gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke en Culturele Zaken Raadsbijlage nummer to6 Inboeknummer 99VOO I 25 I Beslisdatum B8cW q mei 1 999 Dossiernummer 9r S.aoa Raadsbijlage Voorstel tot het inrichten

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel inzake vennootschapsbelasting N.V. Gasbedrijf Regio Eindhoven/N.V. Nutsbedrijf Regio Eindhoven

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel inzake vennootschapsbelasting N.V. Gasbedrijf Regio Eindhoven/N.V. Nutsbedrijf Regio Eindhoven %gr gemeente Eindhoven Dienst Bestuursondersteuning Raadsbijlage nummer S inboeknummer 9y TooSo9t Beslisdatum B&W so januari r 998 Dossiernummer Sop.s t 8 Raadsbijlage Voorstel inzake vennootschapsbelasting

Nadere informatie

GEMEENTE OLDEBROEK. Voorstel van het college aan de raad. Raadsvergadering d.d. 23 april 2015

GEMEENTE OLDEBROEK. Voorstel van het college aan de raad. Raadsvergadering d.d. 23 april 2015 GEMEENTE OLDEBROEK Raadsvergadering d.d. 23 april 2015 Voorstel van het college aan de raad Onderwerp: Tijdelijke huisvesting basisschool De Wegwijzer. Agendapunt Portefeuillehouder: E.G. Vos-van de Weg

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Onderwerp: Registratienummer: 223649 Binnenmilieu scholen Op voorstel van B&W d.d.: dinsdag 9 februari 200 Datum vergadering: dinsdag 8 mei 200 Portefeuillehouder: Ragetlie,

Nadere informatie