KETENINTEGRATIE VOOR TOTAALONDERHOUD! Concreet en compleet!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "KETENINTEGRATIE VOOR TOTAALONDERHOUD! Concreet en compleet!"

Transcriptie

1 KETENINTEGRATIE VOOR TOTAALONDERHOUD! Concreet en compleet!

2 PARTNER VOOR: Renovatie en onderhoud Ontwerp, uitvoering en beheer Meerjaren onderhoudsplanning Herontwikkeling en herbestemming Dat is wat Concreet Betonherstel u biedt! Kwaliteit is de belangrijkste drijfveer achter een weldoordacht concept.

3 TOTAALONDERHOUD Wij zijn partner voor woningbouwcorporaties, zorginstellingen en Verenigingen van Eigenaren (VvE s). Want door bundeling van de vele disciplines van Concreet Betonherstel en zusterbedrijf Taken Schilders hebben we werkelijk alle disciplines en specialismen in huis. En dat met maar één aanspreekpunt, want u werkt effectief met één partij voor alle bouwkundige disciplines. Van ontwerp en conditiemeting door NEN-2767-inspecteurs tot uitvoering en nazorg. LEAN bouwen is ons devies. Alle voorkomende werkzaamheden aan de buitenschil zijn verenigd, van straatwerk tot en met dak: betonreparatie, vloerafwerking, geveltechniek, structurele versterking en schilderwerk. Wij bieden een totaalaanpak met een compleet overlastbeperkingsprotocol, waarin is geregeld dat bewoners van tevoren worden ingelicht over de aard van de werkzaamheden en op gezette tijden informatie krijgen over de vorderingen van het onderhoud. De communicatie met de bewoner/ gebruiker staat centraal. Een greep uit onze diensten: Geveltechniek Schilderwerk Metselwerk Beton- en houtreparatie Galerij- en balkonafwerking Beglazing Hekwerken (Kelder) afdichtingen Vervangen gevelbeplating en kozijnen Renovatie en groot onderhoud Bouwkundig (service) onderhoud Naast de zusterbedrijven Concreet Betonherstel en Taken Schilders hoort er bij de groep tevens een onafhankelijk ingenieursbureau.

4 IN DE PRAKTIJK Niet alleen prijs, maar zeker het plan van aanpak heeft de doorslag gegeven WONINGBOUWCORPORATIE WOONSTEDE Plan van aanpak is leidend Gealarmeerd door bewoners heeft woningbouwcorporatie Woonstede haar hoogbouwbezit aan de Groenendaal in Ede laten inspecteren. Daarbij kwam aantasting van het beton door chloriden aan het licht. De slogan van Woonstede is wonen naar je zin. Het is de visie van Woonstede op wonen; zij wil kwalitatief goede woningen, reële huurprijzen, maar geeft ook aandacht aan leefbaarheid én ruimte voor individuele woonwensen. Het totale bezit van de corporatie is circa woningen, waarvan het merendeel in Ede te vinden is. In Ede is hoogbouw uit de jaren zestig en zeventig te vinden. Het is een aparte categorie in het bezit van Woonstede. Een waarschuwing door een bewoner over loszittend beton deden de alarmbellen rinkelen. Iris van den Akker Knevel, projectleider Woonstede: De hoogbouw zit in het normale onderhoudsschema. Een dergelijke melding moet absoluut serieus genomen worden. We hebben stempels gezet en hebben opdracht gegeven tot een inspectie. Daaruit kwam naar voren dat de betonconstructie was aangetast door chloriden. We hebben de bewoners op de hoogte gebracht, veiligheidsmaatregelen getroffen en een aanbesteding gedaan.

5 Totaalaanpak Naast het repareren van de betonschades onder het Komo-procescertificaat wordt er Kathodische Bescherming aangebracht. Deze onzichtbare bescherming van de wapening zorgt ervoor dat de constructieve wapening niet kan corroderen, doordat de geplaatste zinkanodes zich opofferen ten gunste van de wapening. Constructieve schade In de aanbesteding is het gegaan over de prijs, maar zeker ook over het plan van aanpak. Het betreft twee seniorenflats waarvan de meeste mensen er al vele jaren wonen. In totaal gaat het om 216 woningen, verdeeld over twee complexen. Bij beide complexen is sprake van een te hoge concentratie chloriden in het beton, die de wapening aantast. Bovendien speelde een slechte conservering c.q. waterdichting een rol. De schade die er is ontstaan betreft constructieve schade. We hebben uiteindelijk gekozen voor de klantgerichte en ontzorgende aanpak van Concreet Betonherstel. Er worden in totaal ruim zinkanodes aangebracht. Dat brengt veel overlast met zich mee. Door een goede informatievoorziening is de overlast voor de bewoners tot een minimum beperkt. Het lastige is dat je het over iets abstracts hebt. Je moet bewoners vertellen dat het balkon waarvan zij al dertig jaar gebruikmaken, misschien niet veilig is. Door uit te leggen wat je doet, de noodzaak aan te tonen, begrijpen de bewoners waarom voor een dergelijk omvangrijke aanpak is gekozen. + punten Kathodische bescherming: Verwachte levensduur anodes: 25 jaar Duurzame oplossing tegen chloride-geïnitieerde corrosie Langetermijn monitoring Kostenbesparend

6 Geveltechniek Staat u voor de vraag hoe u de (constructieve) veiligheid van uw gevels kunt laten beoordelen? Wij hebben inmiddels veel ervaring opgedaan met deze problematiek. Het door SBR gepubliceerde protocol voor bepalen van de constructieve veiligheid van spouwmuurconstructies bij bestaande woningbouwcomplexen geeft de eigenaar/beheerder handvatten. U krijgt een turnkey-oplossing op basis van het onafhankelijk uitgevoerde onderzoek. Na onderzoek volgens het SBR-protocol kunnen, afhankelijk van de constructieve veiligheid, verschillende herstelmogelijkheden worden voorgesteld: Renovatieankers Aanbrengen dilataties Vervangen gevel Betonreparatie in ondersteuningen Scheurherstel

7 Oplossingen voor betonschade Betonschade of betonrot zijn de meest voorkomende benamingen voor schade aan beton. Er bestaan twee vormen van corrosie: carbonatatie geïnitieerde corrosie of chloride geïnitieerde corrosie. Roesten of corrosie bij carbonatatie geïnitieerde corrosie is een expansieve reactie, waardoor het beton langzaam maar zeker barst en er scheurvorming ontstaat. KOMO gecertificeerd voor betonreparatie en het aanbrengen van ankers De wapening wordt zichtbaar en dat leidt tot een versnelde aantasting van het beton, waardoor er scheuren ontstaan en brokken beton, de betondekking, van de wapening worden gedrukt. De draagkracht van het beton en uiteindelijk de totale betonconstructie wordt ernstig verzwakt. Aan betonreparatie gaat dan ook een grondige analyse vooraf om vervolgens onder KOMO-certificaat te repareren. Wanneer er sprake is van chloride geïnitieerde corrosie, kan overgegaan worden tot Kathodische Bescherming van de wapening. Bescherming Betoncoating en/of verfsystemen worden gebruikt om beton te beschermen of te verfraaien. De indringing van schadelijke stoffen vanuit de lucht of vanuit een vloeistof in beton kan met een betoncoating worden verminderd. 3D-Configurator Met de 3D-Configurator van Concreet Betonherstel kunt u zelf galerij-, balkon- en trappenhuisafwerking samenstellen. De 3D-Configurator van Concreet Betonherstel is beschikbaar via de App Store.

8

9

10 UITKRAGENDE GALERIJEN EN BALKONS Een concrete oplossing Dé oplossing voor constructief herstel van uitkragende galerijen en balkons. Wij werken met NSM-koolstofwapening van Sika. Een beproefd systeem van een wereldwijd opererende fabrikant, met alle voordelen van dien! Controleerbaarheid Sika NSM-koolstofwapening tijdens applicatie Projectberekening door fabrikant bijgevoegd, ondersteund door onafhankelijke constructiebureaus Maximale controle op de uitvoering Inclusief opfrisbeurt coating (A-merk) Structurele versterking Concreet biedt permanente oplossingen als het gaat om constructieve versterking en verankering. Onder meer door ingefreesde of verlijmde NSM-koolstofwapening en een ETA-gecertificeerd ankersysteem, of door de permanente belasting van de galerijen te verlichten, zodanig dat de galerijen constructief weer voldoen aan de huidige wet- en regelgeving conform de CUR 248. Concreet werkt alleen met A-merk systemen die aanzienlijk goedkoper zijn dan andere methoden.

11 Permanente versterking parkeergarage Concreet Betonherstel heeft in opdracht van de gemeente Enschede een oplossing gerealiseerd voor de scheurvorming in de vloer van de H.J. van Heek parkeergarage. De H.J. van Heek parkeergarage in Enschede heeft plaats voor 1700 auto s en 1000 fietsen en is daarmee de grootste ondergrondse parkeergarage van Nederland. Er was echter sprake van terugkerende scheurvorming in het wegdek bij een van de entrees: de wapening in de vloer was door corrosie aangetast en plaatselijk zelfs helemaal verdwenen. In samenwerking met Sika kwam Concreet met een permanente oplossing. Na reparatie van de bestaande scheuren zijn er sleuven in de vloer gefreesd van 4 mm breed en 20 mm diep. Hierin zijn Sika CarboDur lamellen verlijmd als wapening ter voorkoming van nieuwe scheurvorming. In totaal werd 400 meter van deze lamellen verwerkt. Reparaties als gevolg van corrosie behoren hiermee tot de verleden tijd.

12

13 SCHILDERWERK Onderhoud van buitenschilderwerk is een belangrijke post in het totale onderhoudsbudget. Achterstallig schilderonderhoud leidt niet alleen tot vermindering van wooncomfort, maar ook tot hoge reparatiekosten of zelfs het geheel moeten vervangen van delen. Om een goed onderhoudsplan te kunnen vaststellen wordt een grondige analyse uitgevoerd op het gebied van onder meer de constructie, de gebruikte materialen, glasafdichtingen en de positie van de onderdorpels van kozijnen. Daarna wordt een plan van aanpak geformuleerd en wordt het schilderwerk opgenomen in de totaalaanpak van het onderhoud. Dit geldt zowel voor hout, staal, kunststof, beton als de beglazing. Houtherstel Schilderwerk (alle ondergronden) Staalconservering Beglazing Glasvlies / weefsel Spuitwerk Stucwerk Kitvoegen

14 IN DE PRAKTIJK COMPLEX 59 Op kousenvoeten door de woningen Al een eeuw lang levert Wooncorporatie De Goede Woning in Apeldoorn een belangrijke bijdrage aan de sociale huisvesting in Apeldoorn en omstreken. Haar missie om wonen betaalbaar en bereikbaar te maken en te houden, is terug te vinden in tal van projecten. Zo ook het huidige geplande onderhoud aan complex 59 aan de Aristotelesstraat in Apeldoorn. Peter Deugd, projectleider van De Goede Woning: Onze primaire taak en ons motto is dat woningen betaalbaar, schoon, heel en veilig moeten zijn. Vroeger kon je als huurder allerlei opties en uitbreidingen kiezen en dan betaalde je elke maand iets meer huur. Omdat woningen zo steeds duurder worden, hebben we dat afgeschaft. Wat we als basis aanbieden is een goede kwaliteit. Wil de huurder extra opties? Dan betaalt hij er direct voor. Er wordt continu geïnvesteerd in de woningen, zo nu ook bij het project complex 59, dat bestaat uit vier flats met in totaal 416 woningen. Wij investeren in eerste instantie energetisch ten behoeve van een goede prijs en vervolgens technisch en esthetisch. Bij een energetische investering heeft de huurder direct lagere woonlasten. Bij complex 59 gaat het om

15 binnen- en buitenonderhoud. Binnen vindt een aanpassing aan het verwarmingssysteem en warmwatervoorziening plaats. Buiten worden de galerijen en de balkons aangepakt, inclusief de hekwerken, en er wordt nieuwe energiezuinige beglazing aangebracht, nieuwe panelen aan de buitenzijde en het buitenschilderwerk wordt gedaan. Op de daken wordt nieuwe dakbedekking aangebracht waarna er zonnepanelen op worden geplaatst. Waar nodig worden betonreparatiewerkzaamheden uitgevoerd. De aanbesteding van het werk gaat in verschillende fasen. Concreet won de aanbesteding voor het eerste woongebouw op basis van prijs-kwaliteit. De Goede Woning was tevreden over het resultaat, waarna ook de volgende drie woongebouwen worden aangepakt. Wij zijn erg tevreden over de organisatie, planning en kwaliteit van Concreet. Zodanig dat zij ook de andere drie flats mogen renoveren. Het bedrijf neemt ons ontzettend veel zaken uit handen: ze communiceren goed en duidelijk en nemen hier ook de leiding in. Klachten van de bewoners worden direct opgepakt en aangepakt, aldus Peter Deugd. Taken Schilders kreeg de opdracht voor het schilderwerk en de beglazing. Zij vormen met Concreet Betonherstel een groep. Dat merk je, de onderlinge communicatie is uitstekend. Ze denken mee en beperken de overlast voor de bewoners tot een minimum. Dat gaat zelfs zover dat ze zich op kousenvoeten door de woningen bewegen. Communicatie en organisatie zijn echt de sterke punten van zowel Concreet Betonherstel als Taken Schilders. Concreet Betonherstel en Taken Schilders voeren het totaalonderhoud uit aan de gehele buitenschil van de complexen aan de Aristotelesstraat in Apeldoorn. Het werk bestaat onder meer uit: Plafonds, wanden en vloerafwerking van de balkons en galerijen Schilderwerk buiten Beglazing + punten Aaneengesloten werkzaamheden Eén aanspreekpunt Eén planning Goede communicatie

16 Ons aanbod Eén aanspreekpunt voor advisering, plan van aanpak en uitvoering Eén team van circa 50 vaste medewerkers, verdeeld over meerdere disciplines Proces- en resultaatgericht op alle KPI s: planning, investering, tevredenheid en kwaliteit Beperking overlast door goede communicatie en projectspecifieke maatregelen Bundeling van inkoop en gezamenlijke overhead zorgen voor lagere kosten Kwaliteit en veiligheid zijn geborgd door onder meer het opstellen van een gedegen plan van aanpak, KOMO-procescertificaat betonreparatie, KOMO-procescertificaat renovatie-ankers plaatsen, VCA**, risico inventarisatie, et cetera Financiële zekerheid, prijs is prijs Kostenreductie door LEAN-aanpak Social return (5%-norm, SROI) Transparantie in kostenopbouw Evaluatie tevredenheid klant, bewoners of gebruikers Tweelingenlaan AP Apeldoorn Postbus EP Apeldoorn T E info@concreetbetonherstel.nl

17-12-2013 RENOVATIE VAN PARKEERGARAGES RENOVATIE VAN PARKEERGARAGES. Renovatie van Parkeergarages. Christian Carlie. Agenda.

17-12-2013 RENOVATIE VAN PARKEERGARAGES RENOVATIE VAN PARKEERGARAGES. Renovatie van Parkeergarages. Christian Carlie. Agenda. Renovatie van Parkeergarages Christian Carlie Tebecon B.V. Innovatiesachter de slagboom? UITDAGINGEN achter de slagboom! Agenda Even voorstellen Even voorstellen Schadebeelden in parkeergarages Stappenplan

Nadere informatie

ACTUEEL. (2017, 09, maart) Geraadpleegd van

ACTUEEL. (2017, 09, maart) Geraadpleegd van ACTUEEL Uit het artikel Honderden balkons in Venlo afgesloten na twijfels over veiligheid van 9 maart 2017 op NU.nl bleek dat honderden bewoners van flats in de Venlose wijk het Vinckenbosje hun balkon

Nadere informatie

Is de bestaande gevel, een bouwsteen voor de toekomst?

Is de bestaande gevel, een bouwsteen voor de toekomst? Is de bestaande gevel, een bouwsteen voor de toekomst? ir. M. (Maaike) Ebberink 11 oktober 2012 Constructief oogpunt 2 1 Bron: www.nu.nl 3 4 2 GEBOUWVOORRAAD Woningvoorraad peildatum 1 januari 2009: 7.104.518

Nadere informatie

TOTAL WALL CONCEPT. Metselwerk renovatie: Nr.1 in muurherstel. * INSPECTIES (Free scan / Quick-scan) * HERSTEL ADVIEZEN

TOTAL WALL CONCEPT. Metselwerk renovatie: Nr.1 in muurherstel. * INSPECTIES (Free scan / Quick-scan) * HERSTEL ADVIEZEN Metselwerk renovatie: TOTAL WALL CONCEPT Nr.1 in muurherstel * INSPECTIES (Free scan / Quick-scan) * HERSTEL ADVIEZEN * UITVOERING DOOR GECERTIFICEERDE BEDRIJVEN * 10 tot 25 JAAR GARANTIE Scheurherstel

Nadere informatie

totdat het te laat is!

totdat het te laat is! Vloerproblemen onopgemerkt totdat het te laat is! Voordelen van Ervas Vloer Support Veel van onze opdrachtgevers hebben de voordelen van de door ons gepatenteerde Ervas Vloer Support al leren kennen ten

Nadere informatie

Bartels Safety Dashboard

Bartels Safety Dashboard Bartels Safety Dashboard Nederland - Duitsland - Ghana - Ierland - Polen - Turkije www.bartels.nl Bartels Ingenieurs voor Bouw & Infra Foto: kantorencomplex Univé in Apeldoorn Bartels Ingenieurs voor Bouw

Nadere informatie

Bouwkundig Opname Rapport. VvE van der Marckstraat 2-4 van Sevenbergestraat 49 VOORBURG. Interactief Gebouw Beheer Systeem, versie 6.01 Copyright.

Bouwkundig Opname Rapport. VvE van der Marckstraat 2-4 van Sevenbergestraat 49 VOORBURG. Interactief Gebouw Beheer Systeem, versie 6.01 Copyright. VvE van der Marckstraat 2-4 van Sevenbergestraat 49 Bladzijde 1 INHOUDSOPGAVE: Inleiding Algemene object en klant gegevens Elementenlijst met conditiescore Bevindingen Bladzijde 2 INLEIDING Het doel van

Nadere informatie

Gecertificeerd onderhoud en reparatie van uw parkeergarages

Gecertificeerd onderhoud en reparatie van uw parkeergarages Gecertificeerd onderhoud en reparatie van uw parkeergarages Uitdagingen achter de slagboom 23 april 2015 ParkeerVak 2015 Christian Carlie Commercieel Manager Tebecon B.V. Even voorstellen: Tebecon Reeds

Nadere informatie

Overzicht 10-jarenplan (Gedetailleerd)

Overzicht 10-jarenplan (Gedetailleerd) (Gedetailleerd) 2006002-5 VvE Buizenwerf/Oostmaaslaan Buizenwerf 53 t/m 253 3063 AB Rotterdam Toelichting op dit overzicht: Element: Gebrek: Handeling/Activiteit: Hoeveelheid/eenheid: Startjaar en cyclus:

Nadere informatie

Uw woningvoorraad is er aan toe De nieuwe, revolutionaire methode om al uw woningen moeiteloos te verduurzamen!

Uw woningvoorraad is er aan toe De nieuwe, revolutionaire methode om al uw woningen moeiteloos te verduurzamen! Uw woningvoorraad is er aan toe De nieuwe, revolutionaire methode om al uw woningen moeiteloos te verduurzamen! snelle realisatie in duurzame renovatie Met Renolution is uw woningbezit verrassend snel

Nadere informatie

1114 - Hoevenbuurt. Element Werkzaamheden Jaar* Dak entreeluifel(s) reinigen. Gevels onbeschermd gevelbekleding reinigen

1114 - Hoevenbuurt. Element Werkzaamheden Jaar* Dak entreeluifel(s) reinigen. Gevels onbeschermd gevelbekleding reinigen 1114 - Hoevenbuurt Dak entreeluifel(s) reinigen 2018 Gevels onbeschermd gevelbekleding reinigen 2018 Schilderwerk buiten hout schilderen (1,5 beurt) schuren/ plaatselijk 2018 gronden/ aflakken buiten hout

Nadere informatie

De beantwoording van de categorieën A, B en C steeds op een nieuw vel papier beginnen.

De beantwoording van de categorieën A, B en C steeds op een nieuw vel papier beginnen. Deelexamen : Betononderhoudskundige Datum : 16 april 2015 Tijd : 14.00 16.30 uur (150 minuten) Het examen bestaat uit drie gedeelten met een totaal van 13 vragen: categorie A (5 vragen), categorie B (4

Nadere informatie

Meerjarenonderhoudsplan. Appartementencomplex

Meerjarenonderhoudsplan. Appartementencomplex Meerjarenonderhoudsplan Appartementencomplex Amsterdam Algemene Objectgegevens Object Naam Appartementencomplex Aantal eenheden 68 Plaats Amsterdam Inspecteur C. van Iersel en R Wilcke Inspectiedatum 9-1-

Nadere informatie

WELKOM. Bedrijfspresentatie

WELKOM. Bedrijfspresentatie WELKOM Bedrijfspresentatie KANTOOR DE GROEP BOUW EN VASTGOEDONDERHOUD MISSIE VISIE Wij leveren hoogwaardige diensten die een zorgeloze oplossing bieden voor onze relaties. Onze ambitie, deskundigheid,

Nadere informatie

Element: Een omschrijving van de bouwkundige of installatietechnische elementen die onderhoudsgevoelig zijn.

Element: Een omschrijving van de bouwkundige of installatietechnische elementen die onderhoudsgevoelig zijn. Bevindingen 01 BTI VvE VOC Cour Westerdoksdijk 1013 AD Amsterdam Toelichting: Element: Een omschrijving van de bouwkundige of installatietechnische elementen die onderhoudsgevoelig zijn. Bevinding: Een

Nadere informatie

Meerjarenonderhoudsplan

Meerjarenonderhoudsplan Meerjarenonderhoudsplan appartementen Dorpsweg 126abc-140abc Rotterdam Algemene Objectgegevens Code Code 20110114 Object Type Adres Postcode Plaats Telefoon appartementen Dorpsweg 126abc-140abc 3083LG

Nadere informatie

Het Total Wall Concept (scheur)herstel systeem

Het Total Wall Concept (scheur)herstel systeem Reparatie methoden Het Total Wall Concept (scheur)herstel systeem Hierbij informeren wij u over de Total Wall Concept herstel methode voor gescheurd metselwerk. Door middel van het Total Wall Concept (TWC)

Nadere informatie

Specialist. in planmatig onderhoud en vastgoedverbetering

Specialist. in planmatig onderhoud en vastgoedverbetering Specialist in planmatig onderhoud en vastgoedverbetering Tijden veranderen De vastgoedmarkt is in de afgelopen jaren ingrijpend veranderd. Waar nieuwbouw steeds verder onder druk komt te staan, groeit

Nadere informatie

CPS-ZF Zinkfolie. Algemeen. Belangrijkste eigenschappen. 250 micron dikke en 99,9% zuivere zinkfolie voorzien van een ion-geleidende lijmlaag.

CPS-ZF Zinkfolie. Algemeen. Belangrijkste eigenschappen. 250 micron dikke en 99,9% zuivere zinkfolie voorzien van een ion-geleidende lijmlaag. CPS-ZF Zinkfolie 250 micron dikke en 99,9% zuivere zinkfolie voorzien van een ion-geleidende lijmlaag. Algemeen CPS-ZF Zinkfolie is een opofferende galvanische anode specifiek ontworpen voor het bieden

Nadere informatie

Intelligent betononderhoud en CUR publicatie 248

Intelligent betononderhoud en CUR publicatie 248 Intelligent betononderhoud en CUR publicatie 248 Voor intelligent beton is intelligent betononderhoud nodig. Ing. Chris Uittenbogaard Directeur SealteQ West onderdeel van de SealteQ Group Bestuurslid VBR

Nadere informatie

INSPECTIERAPPORT 2010 objectnummer 0363 Klokkenstoel Kleasterwei 8490 AA Nes

INSPECTIERAPPORT 2010 objectnummer 0363 Klokkenstoel Kleasterwei 8490 AA Nes INSPECTIERAPPORT 2010 objectnummer 0363 Klokkenstoel Kleasterwei 8490 AA Nes Monumentenwacht Fryslan Emmakade 59 Postbus 137 8900 AC Leeuwarden tel. 058-2157365/fax. 058-2157336 email: info@monumentenwacht-fryslan.nl

Nadere informatie

Betonreparatie in Nederland. Bart van der Woerd Senior Adviseur Practice-Engineering

Betonreparatie in Nederland. Bart van der Woerd Senior Adviseur Practice-Engineering Betonreparatie in Nederland Bart van der Woerd Senior Adviseur Practice-Engineering Practice-Engineering Adviesbureau o.a. op gebied van betononderhoud Neemt deel in diverse commissies op gebied van betononderhoud

Nadere informatie

Titel : Wandelpromenade Prattenburg, Engelenburg en Sandenburg INHOUDSOPGAVE. 1 INLEIDING... 3 1.1 Omschrijving kunstwerk... 3 1.2 Leeswijzer...

Titel : Wandelpromenade Prattenburg, Engelenburg en Sandenburg INHOUDSOPGAVE. 1 INLEIDING... 3 1.1 Omschrijving kunstwerk... 3 1.2 Leeswijzer... Rapportnummer : I 15196 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 3 1.1 Omschrijving kunstwerk... 3 1.2 Leeswijzer... 4 2 DECOMPOSITIE... 5 3 OVERZICHT NOODZAKELIJKE REPARATIES...19 3.1 Hoofddraagconstructie...20 3.2

Nadere informatie

VVE Résidence De KONINGSHAVEN BEWONERSINFORMATIE

VVE Résidence De KONINGSHAVEN BEWONERSINFORMATIE VVE Résidence De KONINGSHAVEN Onderhouds buitenschilderwerk Woontoren Koningshaven 2 t/m 150 BEWONERSINFORMATIE Talen Apeldoorn B.V. INHOUDSOPGAVE 1. WIE IS TALEN APELDOORN B.V.? 1 2. WAT GAAT ER GEBEUREN?

Nadere informatie

Meerjarenonderhoudsplan

Meerjarenonderhoudsplan Meerjarenonderhoudsplan 29-HKB Kapel Nistype Molenbergerweg-Steegstraat Herkenbosch Inhoudsopgave Inleiding Elementenoverzicht Bevindingen Overzicht 0 - jarenplan (Hoofdgroepen) 2 INLEIDING Iedere organisatie

Nadere informatie

Vraagstelling. 3. Hoe ga je met elkaar aan het werk; welke vaardigheden en competenties zijn nodig?

Vraagstelling. 3. Hoe ga je met elkaar aan het werk; welke vaardigheden en competenties zijn nodig? Vraagstelling 1. Wat vragen opdrachtgevers en gebruikers werkelijk en hoe kunnen aanbieders kansen pakken door hun dromen waar te maken? 2. Hoe ontstaat een win-win situatie door gebruik te maken van elkaars

Nadere informatie

Bouwen aan ambities. Nieuwe oplossingen voor het vergroten van de constructieve veiligheid van galerijvloeren.

Bouwen aan ambities. Nieuwe oplossingen voor het vergroten van de constructieve veiligheid van galerijvloeren. www.abt.eu Bouwen aan ambities Nieuwe oplossingen voor het vergroten van de constructieve veiligheid van galerijvloeren. ing. Mark Verbaten Senior specialist civiele techniek bij ABT Lid NEN commissie

Nadere informatie

Rapportage opname ten behoeve MJOP

Rapportage opname ten behoeve MJOP Rapportage opname ten behoeve MJOP Schilperoortstraat 45 te Rotterdam Juli 2018 Bouwkundig Adviesbureau Rietdijk B.V. Inleiding Bouwkundig Adviesbureau Rietdijk B.V. is een onafhankelijk adviesbureau dat

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20011 2500 EA Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Turfmarkt 147 Den Haag Postbus 20011 2500 EA Den Haag Uw kenmerk 2018Z213576

Nadere informatie

Is mijn galerij of balkon wel veilig genoeg? Wat gebeurt daar in dat beton? Over schademechanismen en onderzoekstechnieken

Is mijn galerij of balkon wel veilig genoeg? Wat gebeurt daar in dat beton? Over schademechanismen en onderzoekstechnieken Is mijn galerij of balkon wel veilig genoeg? Wat gebeurt daar in dat beton? Over schademechanismen en onderzoekstechnieken Martin de Jonker Voorzitter VABOR Mederapporteur CUR-Publicatie 248 Aanleiding:

Nadere informatie

Overzicht 15 - Jarenplan (Gedetailleerd)

Overzicht 15 - Jarenplan (Gedetailleerd) Overzicht 15 - Jarenplan (Gedetailleerd) Westerdoksdijk 1013 AD Amsterdam Toelichting: Element: Een omschrijving van de bouwkundige of installatietechnische elementen die onderhoudsgevoelig zijn. Gebrek:

Nadere informatie

Welkom Vexpan lunchbijeenkomst

Welkom Vexpan lunchbijeenkomst Welkom Vexpan lunchbijeenkomst Vexpan Platform Parkeren Nederland Brengt mensen uit de mobiliteitssector bij elkaar. Leden zijn adviesbureaus, bouwbedrijven, dienstverleners, exploitanten, gemeenten, installatiebedrijven,

Nadere informatie

Voorbeeld Meerjarenonderhoudsplan Rapport

Voorbeeld Meerjarenonderhoudsplan Rapport Voorbeeld Meerjarenonderhoudsplan Rapport Projectnummer : 4522999 Datum : 01-01-2013 Inhoudsopgave Gebouwinformatie 3 Adresgegevens. 3 Gebouwkenmerken.. 3 Geconstateerde onderhoudsconditie 4 Doel meerjaren

Nadere informatie

Joost Gulikers PROJECT LIGGERKOPPEN. Rijkswaterstaat GPO Afdeling Bruggen en Viaducten. Studiemiddag kathodische bescherming Utrecht - 28 mei 2015

Joost Gulikers PROJECT LIGGERKOPPEN. Rijkswaterstaat GPO Afdeling Bruggen en Viaducten. Studiemiddag kathodische bescherming Utrecht - 28 mei 2015 Joost Gulikers GPO Afdeling Bruggen en Viaducten PROJECT LIGGERKOPPEN Studiemiddag kathodische bescherming Utrecht - 28 mei 2015 Inhoud presentatie Problematiek Oplossingen inventariseren Gekozen oplossing

Nadere informatie

Instructie onderhoud balkons

Instructie onderhoud balkons Instructie onderhoud balkons 1. Geschiedenis van de balkons. 2. Wat zijn de meest voorkomende balkonconstructie. 3. Wat voor type schades zijn herkenbaar. 4. Hoe dient het onderhoud te worden uitgevoerd.

Nadere informatie

Alle ruimte voor de beste oplossing

Alle ruimte voor de beste oplossing Alle ruimte voor de beste oplossing Bergingen, Daken en Gevels De Groot Vroomshoop De Groot Vroomshoop Groep ontstond in 1927 en is inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf met ca. 250 vaste medewerkers.

Nadere informatie

Scope van het wijkonderhoud

Scope van het wijkonderhoud Bijeenkomst Wijkgericht onderhoud Pathmos Werkplaats RGVO 31 mei 2010 Scope van het wijkonderhoud Woningen en gebouwen: Buitenschil Binnenzijde Uitvoering door Methodiek: Resultaatgericht Vastgoedonderhoud

Nadere informatie

Mooi van buiten, mooi van binnen. Gevelrenovatie en vochtwering volgens Buijs Project

Mooi van buiten, mooi van binnen. Gevelrenovatie en vochtwering volgens Buijs Project Mooi van buiten, mooi van binnen Gevelrenovatie en vochtwering volgens Buijs Project Het visitekaartje van uw bedrijf of woning... Complete aanpak Wat mooi is, wilt u graag mooi houden. Bij Buijs Project

Nadere informatie

Meerjarenonderhoudsplan

Meerjarenonderhoudsplan Meerjarenonderhoudsplan BOUW2013 Appartementen De Netelhorst 17 Hattem Dit rapport is gemaakt met het meerjarenonderhoudsprogramma O-Prognose. De software is geschikt voor de NEN 2767 Het rapport bestaat

Nadere informatie

Kapitalisatie 2006. 15 jaren. 12 appartementen. Demostraat 2 t/m 24 1234 AB Demostad. Toelichting op dit rapport: Onkosten:

Kapitalisatie 2006. 15 jaren. 12 appartementen. Demostraat 2 t/m 24 1234 AB Demostad. Toelichting op dit rapport: Onkosten: Kapitalisatie 2006 15 jaren 12 appartementen Demostraat 2 t/m 24 1234 AB Demostad Toelichting op dit rapport: Onkosten: Reservering: Saldo: De totale uitgaven voor het onderhoud per jaar. De gemiddelde

Nadere informatie

Onze diensten. Inhoudsopgave

Onze diensten. Inhoudsopgave Onze diensten Inhoudsopgave 1. Beglazing 2 2. Brandwerende verf 3 3. Gevelbeplating 4 4. Kunststofvloeren 5 5. Mutatie onderhoud 6 6. Nieuwbouw utiliteit 7 7. Nieuwbouw woningbouw 8 8. Onderhoud 9 9. Spuitpleisterwerk

Nadere informatie

Onderhouds ABC rekening WoM

Onderhouds ABC rekening WoM Onderhouds ABC rekening WoM balkon balkonvloerafwerking ter bescherming van het beton balkonplafond afwerking ter bescherming van het beton balkonhek bel voordeurbel en belinstallatie individuele woning

Nadere informatie

edilon)(sedra contracting

edilon)(sedra contracting edilon)(sedra contracting Specialisten met oog voor detail contracting www.edilonsedracontracting.com edilon)(sedra contracting Specialisten met oog voor detail 2 Veelzijdige onderhoudsaannemer Hoofdactiviteiten

Nadere informatie

Service & Onderhoud. Beautiful, protective, sustainable

Service & Onderhoud. Beautiful, protective, sustainable Service & Onderhoud Beautiful, protective, sustainable Service & Onderhoud ZND NEDICOM is gespecialiseerd in het ontwikkelen, realiseren en onderhouden van de duurzame buitenschil van een gebouw, oftewel

Nadere informatie

Uw onderhoud en renovatie in onze professionele handen

Uw onderhoud en renovatie in onze professionele handen Uw onderhoud en renovatie in onze professionele handen Uw onderhoud en renovatie in onze professionele handen GB&O staat voor Gevel Beheer & Onderhoud; een duurzame krachtenbundeling van professionals

Nadere informatie

Uitkragende Galerijvloeren

Uitkragende Galerijvloeren Uitkragende Galerijvloeren IR. DIK-GERT MANS N A M E N S P L AT F O R M C O N S T R U C T I E V E V E I L I G H E I D D.G. M A N S @ M EG E D. N L Aanleiding Mei 2011 Een galerijplaat van de 5 e woonlaag

Nadere informatie

-Duurzaam onderhoud begint al bij het ontwerpen -Detaillering, materiaal keuze zeer belangrijk -Door slechte detaillering voor waterafvoer is niet

-Duurzaam onderhoud begint al bij het ontwerpen -Detaillering, materiaal keuze zeer belangrijk -Door slechte detaillering voor waterafvoer is niet Welkom -Goed en vakkundig onderhoud verlengt levensduur van gebouwen -Duurzaam onderhoud is daarom goed voor de portemonnee en milieu -Goed voor de portemonnee door behoud van de waarde van het gebouw

Nadere informatie

BESPAAR NIET OP UW ONDERHOUD, MAAR OP UW ONDERHOUDS- KOSTEN...

BESPAAR NIET OP UW ONDERHOUD, MAAR OP UW ONDERHOUDS- KOSTEN... BESPAAR NIET OP UW ONDERHOUD, MAAR OP UW ONDERHOUDS- KOSTEN... Lees waarom ook woningcorporaties Vieya en Zeeuwland voor ons kiezen!...tot WEL MEER DAN 20%! PRAKTISCH, SNEL EN COMPLEET Bespaar niet op

Nadere informatie

Centrale verwarming Individuele centrale verwarming (indien aangebracht door verhuurder) Collectieve centrale verwarming

Centrale verwarming Individuele centrale verwarming (indien aangebracht door verhuurder) Collectieve centrale verwarming Onderhouds ABC Onderstaande werkzaamheden worden door en voor rekening van Woonopmaat uitgevoerd. Balkon Balkonvloerafwerking ter bescherming van het beton Balkonplafond afwerking ter bescherming van het

Nadere informatie

Onderwerp: Meerjaren Investerings- en Onderhoudsplanning (MIOP) sport 2011-2020

Onderwerp: Meerjaren Investerings- en Onderhoudsplanning (MIOP) sport 2011-2020 AAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE TEN BOER Raadsvergadering: 27 april 2011 Registratienummer: TB 11.2588267 Agendapunt: 8 Onderwerp: Meerjaren Investerings- en Onderhoudsplanning (MIOP) sport 2011-2020 Voorstel:

Nadere informatie

Checklist beoordelen woning

Checklist beoordelen woning Checklist beoordelen woning versie mei 2012 Algemeen Zijn er tekeningen van de woning? Zijn dit alleen indelingstekeningen of ook bouwkundige en constructieve tekeningen? Hoe recent zijn de tekeningen?

Nadere informatie

Schouwrapport 2014 VvE de Berk Van Godewijckstraat te Hendrik Ido Ambacht

Schouwrapport 2014 VvE de Berk Van Godewijckstraat te Hendrik Ido Ambacht Schouwrapport 2014 VvE de Berk Van Godewijckstraat 157 275 te Hendrik Ido Ambacht Schouwrapport RAPPORT Inzake schouwresultaten van het benoemde object Rapport Nummer : 2014013 Datum : 21-09-2014 Datum

Nadere informatie

KOPGEVELS APPARTEMENTENGEBOUWEN KUNNEN ONVEILIG ZIJN IJSSELMONDE HEEFT DE OPLOSSING

KOPGEVELS APPARTEMENTENGEBOUWEN KUNNEN ONVEILIG ZIJN IJSSELMONDE HEEFT DE OPLOSSING KOPGEVELS APPARTEMENTENGEBOUWEN KUNNEN ONVEILIG ZIJN IJSSELMONDE HEEFT DE OPLOSSING PROBLEEM: KOPGEVELS KUNNEN ONVEILIG ZIJN EN INSTORTEN Nieuw-Vennep, Zwolle, den Haag, Oosterhout, Eindhoven: op al deze

Nadere informatie

Bezoekrapport. Bouwkundige ondersteuning. 11 mei Opdrachtgever VVE Zwaluwstraat Zwaluwstraat NG Maassluis

Bezoekrapport. Bouwkundige ondersteuning. 11 mei Opdrachtgever VVE Zwaluwstraat Zwaluwstraat NG Maassluis Bezoekrapport Bouwkundige ondersteuning 11 mei 2017 Opdrachtgever VVE Zwaluwstraat 2-290 Zwaluwstraat 2-290 3145 NG Maassluis Contactpersoon Aansluitnummer bij VvE Belang Inspectie uitgevoerd door: VvE

Nadere informatie

Energiebesparende werkzaamheden. J.P. Thijssepark in Naarden

Energiebesparende werkzaamheden. J.P. Thijssepark in Naarden Energiebesparende werkzaamheden J.P. Thijssepark 34 104 in Naarden 1 19.15-19.30 uur ontvangst 19.30-20.15 uur presentatie Marvin de Jong Projectleider Henk Snoeks Architect 20.15-21.00 uur beantwoorden

Nadere informatie

Gevel & Dak onderhoud

Gevel & Dak onderhoud Gevel & Dak onderhoud Gevel en dak betekenen alles voor de woning De conditie van de gevel en het dak bepaalt niet alleen de uitstraling van een woning. Ze heeft ook een grote invloed op de energieprestatie

Nadere informatie

BUITENWAND, PREFAB BETON, CONSTRUCTIEF, ELEMENTEN, VERDIEPINGSHOOG, GRINDBETON, 120 MM DIK

BUITENWAND, PREFAB BETON, CONSTRUCTIEF, ELEMENTEN, VERDIEPINGSHOOG, GRINDBETON, 120 MM DIK BUITENWAND, PREFAB BETON, CONSTRUCTIEF, ELEMENTEN, VERDIEPINGSHOOG, GRINDBETON, 120 MM DIK Buitenwand van prefab betonnen elementen, verdiepingshoog, dikte 120 mm. Op de verdiepingsvloer geplaatst. Uitgangspunten

Nadere informatie

12 appartementen woningverbetering

12 appartementen woningverbetering 12 appartementen woningverbetering Bewonersavond Woensdag 6 september 2017 De Cocksdorp Texel Complex Poolster 1. Even voorstellen 2. Woningverbetering 3. Bewonerszaken 4. Planning - werkzaamheden binnen

Nadere informatie

Beton draagt de toekomst 4. Timmerfabriek Vlissingen. Timmerfabriek Vlissingen. Timmerfabriek Vlissingen

Beton draagt de toekomst 4. Timmerfabriek Vlissingen. Timmerfabriek Vlissingen. Timmerfabriek Vlissingen Nieuwe toepassingen voor gebouwen en het versterken van constructies Behoud industrieel monument door herbestemming Timmerfabriek Vlissingen 1 2 Timmerfabriek Vlissingen Timmerfabriek Vlissingen Inleiding,

Nadere informatie

1. VvE Ierlandstraat

1. VvE Ierlandstraat VvE Ierlandstraat 1. 2. Wie is Univeste o Landelijk werkende organisatie voor totaal onderhoud. o Opsteller Meerjaren onderhoudsplan. o Begeleider en besteksbepaler in offerte aanvraag. o Mogelijkheid

Nadere informatie

Oud en nieuw verenigen Met de Schöck Isokorf R

Oud en nieuw verenigen Met de Schöck Isokorf R Oud en nieuw verenigen Met de Schöck Isokorf R Gebouwen duurzaam renoveren En wat gebeurt er met het balkon? 2 Wanneer er gekozen wordt voor renoveren, dan staan comfort en energiebesparing terecht hoog

Nadere informatie

Aangepaste beoordeling constructieve veiligheid uitkragende betonnen vloeren. Balkons en galerijplaten: veilig genoeg?

Aangepaste beoordeling constructieve veiligheid uitkragende betonnen vloeren. Balkons en galerijplaten: veilig genoeg? 1 Aangepaste beoordeling constructieve veiligheid uitkragende betonnen vloeren Balkons en galerijplaten: veilig genoeg? 44 5 2015 Balkons en galerijplaten: veilig genoeg? Eerste uitgave protocol Deze constatering

Nadere informatie

Meerjaren Onderhoud Plan VVE Velserbeek Sparrestraat IJmuiden

Meerjaren Onderhoud Plan VVE Velserbeek Sparrestraat IJmuiden Meerjaren Onderhoud Plan VVE Velserbeek Sparrestraat IJmuiden INLEIDING Iedere organisatie die gebouwen beheert weet dat onderhoud een belangrijk aspect van het beheren is. Ieder gebouw, groot of klein,

Nadere informatie

Wij bouwen aan uw woonwensen!

Wij bouwen aan uw woonwensen! Wij bouwen aan uw woonwensen! es Bouw B.V. Dynamoweg 27, 2627 CG Delft T (015) 285 08 64 F (015) 261 40 72 E info@rdevriesbouw.nl I www.rdevriesbouw.nl Een totaalpakket voor es S Een totaalpakket voor

Nadere informatie

KegaPro+ Energiebesparende. deuren

KegaPro+ Energiebesparende. deuren KegaPro+ Energiebesparende deuren Duurzaam comfort met KegaPro + KegaPro + Energiebesparende deuren Elke partij in de bouwkolom, van ontwerp tot oplevering, heeft specifieke wensen ten aanzien van buiten-

Nadere informatie

Raadsvergadering d.d. 1 juli 2013 Agenda nr: 15 Onderwerp: Meerjaren onderhoudsplanning (hierna verder te noemen MJOP) gebouwen.

Raadsvergadering d.d. 1 juli 2013 Agenda nr: 15 Onderwerp: Meerjaren onderhoudsplanning (hierna verder te noemen MJOP) gebouwen. Raadsnota Raadsvergadering d.d. 1 juli 2013 Agenda nr: 15 Onderwerp: Meerjaren onderhoudsplanning (hierna verder te noemen MJOP) gebouwen. Aan de gemeenteraad, 1. Doel, Samenvatting en Advies van het raadsvoorstel

Nadere informatie

0.115 VvE Aalscholversingel te Velp

0.115 VvE Aalscholversingel te Velp 0.115 VvE Aalscholversingel 402-600 te Velp Diverse onderhoudszaken Dakbedekkingen: Bij controle van de op het gebouw aanwezige dakbedekking is geconstateerd dat de huidige dakbedekking in slechte staat

Nadere informatie

Partner in resultaat gericht vastgoed onderhoud

Partner in resultaat gericht vastgoed onderhoud Partner in resultaat gericht vastgoed onderhoud Etro Vastgoedzorg...partner in resultaatgericht vastgoedonderhoud Vakmanschap en een strakke organisatie zijn de stabiele pijlers onder ons bedrijf. Met

Nadere informatie

Welkom. Bewonersbijeenkomst Woningverbetering 112 appartementen. De Klaverflat, Keppensflat, Marwertflat, Lonjeflat te Bolsward

Welkom. Bewonersbijeenkomst Woningverbetering 112 appartementen. De Klaverflat, Keppensflat, Marwertflat, Lonjeflat te Bolsward Welkom Bewonersbijeenkomst Woningverbetering 112 appartementen De Klaverflat, Keppensflat, Marwertflat, Lonjeflat te Bolsward Welkom Wie zijn er betrokken? Bewoners van de Klaverflat & Keppensflat Elkien

Nadere informatie

& '' ( ))* +! #+' '" )

& '' ( ))* +! #+' ' ) !"#"$%$ & '' ( ))* +! # #'"#!+#+" # #'",##' #+' '" ) INHOUDSOPGAVE 2 1. INLEIDING EN ACHTERGROND 3 2. DOELSTELLINGEN 3 3. UITSPLITSING VAN HET ONDERHOUD 4 4. BEVINDINGEN 5 5. MEERJAREN ONDERHOUDSPLANNING

Nadere informatie

Tot de privé zaken worden gerekend:

Tot de privé zaken worden gerekend: siteadmin Mijn HuisHouding zoeken print contact schademelding gemeenschappelijk of? opstal of inboedel? lage waterdruk leveranciers VvE Beheer onze klanten bedrijf diensten tarieven offerteaanvraag overstapservice

Nadere informatie

De filosofie van planmatig onderhoud

De filosofie van planmatig onderhoud De filosofie van planmatig onderhoud Effectiever, duurzamer en efficiënter onderhoud Effectiever, duurzamer en efficiënter onderhoud Inhoudsopgave 1. Inleiding Inleiding Filosofie resultaatgericht vastgoedonderhoud

Nadere informatie

ProGold vulmiddelen 1108/5K/001/C13407 De AnDere helft van Uw werk

ProGold vulmiddelen 1108/5K/001/C13407 De AnDere helft van Uw werk ProGold vulmiddelen De andere helft van uw werk Getest en heel erg goed bevonden Vakmanschap en goed materiaal: dat levert topkwaliteit op. Het eerste is uw specialisme, het tweede de onze. ProGold ontwikkelde

Nadere informatie

Onderhoud We gaan beginnen!

Onderhoud We gaan beginnen! Onderhoud We gaan beginnen! Inhoud 1. We gaan beginnen... 3 2. Asbest verwijdering... 4 3. Start werkzaamheden... 5 4. Schotelantenne verwijderen... 7 5. Overlast... 8 6. Belangrijke telefoonummers...

Nadere informatie

Titel. Tekst. Orange Nano Guardon AntiCorrosion Reinforced Concrete

Titel. Tekst. Orange Nano Guardon AntiCorrosion Reinforced Concrete Titel Tekst Orange Nano Guardon AntiCorrosion Reinforced Concrete Betonrot: kostbare bedreiging infrastructuur en vastgoed Infrastructuur en vastgoed vertegenwoordigen zowel qua functie als geld een enorme

Nadere informatie

Heerdehoeve en Lemsterlandhoeve

Heerdehoeve en Lemsterlandhoeve Heerdehoeve en Lemsterlandhoeve Informatiebrochure groot onderhoud Heerdehoeve 2, 4, 6, 7, 9, 10, 11, 12, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 23 en 25 Lemsterlandhoeve 4, 10, 12, 16, 18, 24, 26, 28, 30 en

Nadere informatie

Promenade. Wonen in het hart van Uden. Plattegronden & Technische Omschrijving. 31 huurappartementen in het centrum van Uden

Promenade. Wonen in het hart van Uden. Plattegronden & Technische Omschrijving. 31 huurappartementen in het centrum van Uden Promenade Wonen in het hart van Uden Plattegronden & Technische Omschrijving 31 huurappartementen in het centrum van Uden Verwachte oplevering februari 2015 Area, laat wonen leven Wij zijn Area, dé wooncorporatie

Nadere informatie

Opmerking Hoeveelh. Eenheid. 77 st Buitendeuren hout vzv schilderwerk 38 st Buitendeuren mpx vzv blanke lak 1 st Buitendeur glas 116 stu

Opmerking Hoeveelh. Eenheid. 77 st Buitendeuren hout vzv schilderwerk 38 st Buitendeuren mpx vzv blanke lak 1 st Buitendeur glas 116 stu Meerjarenonderhoudsbegroting VvE Oosterpark Clusternummer : 120000650 (VvE Oosterpark) 1 2 3 4 Onderhoudsuitgaven komende 15 jaar: 554.214 Totaal exclusief BTW 6% 0 0 0 0 Totaal exclusief BTW 21% 18.000

Nadere informatie

BiboBlock. Valbeveiliging voor platte daken

BiboBlock. Valbeveiliging voor platte daken BiboBlock Valbeveiliging voor platte daken BiboBlock Valbeveiliging voor platte daken Het valgevaar is groot bij werken op hoogte. Platte daken moeten regelmatig worden betreden voor inspectie en onderhoud.

Nadere informatie

ja nee toelichting KI D blz. 1 D K] blz. ja nee Toelichting blz. 1 blz. blz. blz. blz. blz. zie ontwerp besluit

ja nee toelichting KI D blz. 1 D K] blz. ja nee Toelichting blz. 1 blz. blz. blz. blz. blz. zie ontwerp besluit Alleen een compleet ingevulde lijst tja/nee] geeft toegang tot de B&W-agenda Niet alle vragen hoeven met ja te worden beantwoord! Leeswijzer ja nee toelichting Geformuleerde opdracht/probleemstelling 1

Nadere informatie

Onderhoud van betonconstructies in parkeergarages

Onderhoud van betonconstructies in parkeergarages Onderhoud van betonconstructies in parkeergarages Vexpan lunchbijeenkomst 27 februari 2013 Ing. Chris Uittenbogaard Hemubo Betontechniek Agenda Even voorstellen Het werkgebied van de betonrenovatie specialisten

Nadere informatie

APPARTEMENT ZORGELOOS RENOVEREN?

APPARTEMENT ZORGELOOS RENOVEREN? APPARTEMENT ZORGELOOS RENOVEREN? Hoe kunnen we ontzorgen bij renovatie? Ontzorgen met Uitsluiten van alle risico s door te werken in bouwteam Forfaitaire prijs: geen overschrijding van de budgetten Renovatie

Nadere informatie

APPARTEMENT ZORGELOOS RENOVEREN?

APPARTEMENT ZORGELOOS RENOVEREN? APPARTEMENT ZORGELOOS RENOVEREN? Hoe kunnen we ontzorgen bij renovatie? Ontzorgen met Uitsluiten van alle risico s door te werken in bouwteam Forfaitaire prijs: geen overschrijding van de budgetten Renovatie

Nadere informatie

Duurzame slijtlagen in één dag. Kwalitatief hoogwaardige slijtlagen op bruggen en hellingbanen

Duurzame slijtlagen in één dag. Kwalitatief hoogwaardige slijtlagen op bruggen en hellingbanen Duurzame slijtlagen in één dag Kwalitatief hoogwaardige slijtlagen op bruggen en hellingbanen Een wegdek met schade of slijtage brengt de veiligheid van weggebruikers in gevaar. Het is dan ook sterk aan

Nadere informatie

VLOEIBAAR RUBBER VAN DUURZAME KWALITEIT VOOR LUCHT-, WATERAFDICHTING EN BESCHERMING

VLOEIBAAR RUBBER VAN DUURZAME KWALITEIT VOOR LUCHT-, WATERAFDICHTING EN BESCHERMING VLOEIBAAR RUBBER VAN DUURZAME KWALITEIT VOOR LUCHT-, WATERAFDICHTING EN BESCHERMING Liquid Rubber Europe levert beschermende milieuvriendelijke vloeibare coatings voor een breed scala aan toepassingen.

Nadere informatie

Meerjarenonderhoudsplan

Meerjarenonderhoudsplan Meerjarenonderhoudsplan AMSTERDAM Dit rapport is gemaakt met het meerjarenonderhoudsprogramma O-Prognose. De software is geschikt voor de NEN 2767 Het rapport bestaat uit verschillende onderdelen, zoals

Nadere informatie

Meerjarenonderhoudsplan

Meerjarenonderhoudsplan Meerjarenonderhoudsplan Den Haag Bas Hoeing Ruben Van Wijk FD4C Algemene Objectgegevens Object: Objectcode: 006-911 Opdrachtgever: Naam: Adres: Postcode: Plaats: Telefoon: Hoeing 595 EE Den Haag 070-819746

Nadere informatie

INSPECTIERAPPORT 2017 Objectnummer 1673 Klokkenstoel Tsjerkehofleane 2 te Ruigahuizen O N D E R H O U D S C H E C K S

INSPECTIERAPPORT 2017 Objectnummer 1673 Klokkenstoel Tsjerkehofleane 2 te Ruigahuizen O N D E R H O U D S C H E C K S O N D E R H O U D S C H E C K S P R A K T I S C H E A D V I E Z E N K L E I N H E R S T E L INSPECTIERAPPORT 2017 Objectnummer 1673 Klokkenstoel Tsjerkehofleane 2 te Ruigahuizen MONUMENTENWACHT FRYSLÂN

Nadere informatie

1.405 (doel 1.450) 7,2. 3,0 mln. 7,5 mln. 29,6 mln 25,0 mln. 54,6 mln. kwaliteit woningen. visie en doelstellingen kwaliteit bezit

1.405 (doel 1.450) 7,2. 3,0 mln. 7,5 mln. 29,6 mln 25,0 mln. 54,6 mln. kwaliteit woningen. visie en doelstellingen kwaliteit bezit 5 Kwaliteit bezit visie en doelstellingen kwaliteit bezit De kwaliteit van de woning is cruciaal voor het thuisgevoel van de bewoners. We zetten in op verduurzaming van het bezit onder de voorwaarde dat

Nadere informatie

VAN DER HAAR GROEP. Duurzame oplossingen. voeg- en metselwerkrenovatie. www.vanderhaargroep.nl. Gevelrenovatie - Onderhoud

VAN DER HAAR GROEP. Duurzame oplossingen. voeg- en metselwerkrenovatie. www.vanderhaargroep.nl. Gevelrenovatie - Onderhoud VAN DER HAAR GROEP Gevelrenovatie - Onderhoud Duurzame oplossingen voor de levensduur van uw gevel Gespecialiseerd in voeg- en metselwerkrenovatie www.vanderhaargroep.nl VAN DER HAAR GROEP Gevelrenovatie

Nadere informatie

TECHNISCH BEHEER. Zorgeloze kwaliteit. vandorp.eu

TECHNISCH BEHEER. Zorgeloze kwaliteit. vandorp.eu TECHNISCH BEHEER Zorgeloze kwaliteit TECHNISCH BEHEER Onze samenleving verandert snel. Waar in het verleden volstaan kon worden met een eenvoudig inspanningscontract voldoet dit veelal niet meer aan de

Nadere informatie

Nieuwe ontwikkelingen rond KB. Studiemiddag KB-Kenniscentrum 31 mei 2018

Nieuwe ontwikkelingen rond KB. Studiemiddag KB-Kenniscentrum 31 mei 2018 Nieuwe ontwikkelingen rond KB Studiemiddag KB-Kenniscentrum 31 mei 2018 KB met geleidende coating op uitkragende galerijvloeren voor het borgen van de constructieve veiligheid Edward Ermens - Nebest Inhoud

Nadere informatie

M O D E L - B O U W K U N D I G R A P P O R T N A T I O N A L E H Y P O T H E E K G A R A N T I E

M O D E L - B O U W K U N D I G R A P P O R T N A T I O N A L E H Y P O T H E E K G A R A N T I E T O E L I C H T I N G 34 Inleiding Bij de aanvraag voor Nationale Hypotheek Garantie moet in een aantal gevallen een bouwkundig rapport worden opgemaakt. Indien het rapport wordt opgemaakt door de gemeente

Nadere informatie

Omdat bouwen teamwork is

Omdat bouwen teamwork is Omdat bouwen teamwork is Nijhuis Bouw Innovatie en duurzaamheid komen bij Nijhuis samen. Wij bouwen niet alleen huizen, ook leefbare wijken en gebieden waar het prettig wonen, werken en recreëren is. Ontwikkelen

Nadere informatie

Betonschade herstellen : de diagnose

Betonschade herstellen : de diagnose Betonschade herstellen : de diagnose ir. Hugo Wildemeersch www. abg.be www.fereb.be Betonreparatie 4 PIJLERS voor succes 1. Correcte diagnose 2. Keuze en gebruik producten en technieken -> volgt uit diagnose

Nadere informatie

Renovatie: Oud en nieuw verenigen Met Schöck Isokorb R

Renovatie: Oud en nieuw verenigen Met Schöck Isokorb R Renovatie: Oud en nieuw verenigen Met Schöck Isokorb R Gebouwen duurzaam renoveren Wat gebeurt er met het balkon? 2 Wanneer er gekozen wordt voor renoveren, dan staan comfort en energiebesparing terecht

Nadere informatie

Voorbeeld Meerjarenonderhoudsplan

Voorbeeld Meerjarenonderhoudsplan Voorbeeld Meerjarenonderhoudsplan VD12-012-2 DEMO Vasco de Gammastraat Amsterdam De Vastgoeddokter Westzijde 422 1506 GM ZAANDAM 075-631 03 75 www.vastgoeddokter.com info@vastgoeddokter.com Algemene Objectgegevens

Nadere informatie

PROCES HOF VAN EGMOND

PROCES HOF VAN EGMOND Hof van Egmond e.o PROCES HOF VAN EGMOND Intern proces Pré Wonen 1. Startdocument 2. Projectvoorstel 3. Uitvoeringsdocument Startdocument beslismoment 1 Richtinggevend verder onderzoek - techniek onderzoek

Nadere informatie

Straatnaam. Plaats. Uitvoering. Onderhoudsbedrijf. Welke werkzaamheden worden er uitgevoerd? Telefoon. . Status. Wanneer.

Straatnaam. Plaats. Uitvoering. Onderhoudsbedrijf. Welke werkzaamheden worden er uitgevoerd? Telefoon.  . Status. Wanneer. ONDERHOUDS PROJECTEN Aan de Splinterlaan wordt in het onderhoud aan de buitenschil uitgevoerd. Dit betekent dat alle benodigde werkzaamheden aan daken, gevels en kozijnen in één keer worden aangepakt.

Nadere informatie