Bezoekrapport. Bouwkundige ondersteuning. 11 mei Opdrachtgever VVE Zwaluwstraat Zwaluwstraat NG Maassluis

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bezoekrapport. Bouwkundige ondersteuning. 11 mei Opdrachtgever VVE Zwaluwstraat Zwaluwstraat NG Maassluis"

Transcriptie

1 Bezoekrapport Bouwkundige ondersteuning 11 mei 2017 Opdrachtgever VVE Zwaluwstraat Zwaluwstraat NG Maassluis Contactpersoon Aansluitnummer bij VvE Belang Inspectie uitgevoerd door: VvE Belang Postbus AE Oosterhout Contactpersoon : De heer Vervoort : 00559V500 : Dhr. J.J. van de Sandt

2 1. Inleiding Door VVE Zwaluwstraat te Maassluis is aan VvE Belang opdracht verstrekt een bouwkundige onderzoek te verrichten naar de bouwkundige staat van het appartementencomplex en een toelichting te verzorgen op de ALV van 16 mei a.s. Het bezoek heeft op 11 mei 2017 op locatie plaatsgevonden. Bij dit bezoek waren aanwezig: Naam De heer Vervoort De heer Koeze De heer Otten De heer Staffleu De heer van de Sandt Namens De VvE (VZ) Beheerder De VvE (TD) De VvE (TD/ HM) VvE Belang Bouwjaar complex 1971 Aantal appartementen garages Het appartementencomplex is gebouw in 1971 in opdracht van een woningbouwvereniging en is in 1999 voorzien van een VvE nadat een gedeelte van de appartementen is verkocht. 2. Doornemen MJOP De VvE beschikt over een MJOP. Dit is opgesteld door de VvE en hiervoor is gebruikt gemaakt van de kostenkengetallen en loopt van 2009 tot en met Het MJOP is overzichtelijk, duidelijk en vrijwel alle onderdelen zijn hierin meegenomen. De volgende onderdelen missen we in het MJOP: - Kozijnen, ramen, beglazing en hang en sluitwerk van de appartementen - Vervangen garagedeuren - Ophogen-/ herstraten buitenterrein - Frequentieregelaar lift In het MJOP lijken de volgende cyclussen ons incorrect: - Droge blusleiding elke 25 jaar een post voor herstel - Het is aan te bevelen het voegwerk elke jaar te herzien in plaats van elke 40 jaar. Dit houd niet in dat het gehele voegwerk moeten worden vervangen maar enkel de slechte plekken - Galerijhekwerk en privacyschermen elke 48-60jaar - Kozijnen, ramen en deuren jaar - Besturing lift 20j, frequentieregelaar 10j - Sleutelsysteem b.v. in combinatie met vervanging deuren. - Het is aan te bevelen ook een post op te nemen voor het schilderwerk van de wanden, plafonds en kozijnen in het trappenhuis en de hallen. Voor de videofooninstallatie; bellentableau en videofoon is ruim ,- euro opgenomen in het MJOP. Er is tevens voor de hydrofoor ,- euro gereserveerd. Beide posten lijken ons erg hoog. Wellicht goed om hierover met de leverancier contact op te nemen. 1.

3 Veel onderdelen vallen, doordat deze maar is opgesteld voor 15 jaar, buiten het MJOP waaronder het vervangen van de kozijnen. Wanneer dit MJOP wordt doorgezet gaat men pas 15 jaar voor vervanging sparen voor b.v. nieuwe kozijnen. Om een financieel tekort te voorkomen of een forse verhoging van de servicekosten te voorkomen adviseren wij het MJOP te herzien en op te stellen voor een termijn van 25 jaar. 3. Doornemen onderhoudscontracten/logboeken De onderhoudscontracten zijn niet besproken echter dient er rekening gehouden te worden met het volgende zaken: Noodverlichting De noodverlichting dient jaarlijks getest te worden alle onderhoudswerkzaamheden hieraan zoals onder andere de wettelijk verplichte jaarlijkse test van alle noodverlichting armaturen. Daarnaast moet elke 5 jaar de accu s van deze verlichting worden vervangen. Er is echter geen noodverlichting geconstateerd bij de rondgang. Droge buisleiding Een droge blusleiding en aansluitpunten dienen conform de NEN 1594 eens per jaar geïnspecteerd te worden en eens per vijf jaar hydrostatisch te worden beproefd. dit houdt in dat de leiding gevuld wordt met water en onder druk wordt gezet (afgeperst op 24 Bar). Hierna wordt de leiding geleegd. Mochten er tijdens het vullen lekkages optreden, dan worden deze indien mogelijk direct gerepareerd. Indien akkoord wordt hiervan een certificaat overhandigd Brandblussers en brandslangen Het Nederlandse Normalisatie-instituut (NEN) stelt in norm 2559 dat uw brandblusser jaarlijks gekeurd dient te worden. We maken hierbij onderscheid tussen schuimblussers, poederblussers en CO₂-blussers. Wellicht is het voor deze VvE eenvoudiger nieuwe blussers aan te schaffen. Het is aan te bevelen hiervan een logboek bij te houden zodat de VvE altijd kan aantonen dat er aan deze voorwaarden wordt voldaan. 4. Uitgevoerde werkzaamheden In de afgelopen jaren is er een behoorlijk bouwkundige inhaalslag gemaakt. Het bestuur heeft diverse werkzaamheden zelf uitgevoerd en is goed op de hoogte van de komende werkzaamheden. De volgende werkzaamheden zijn in de afgelopen jaren uitgevoerd: Plaatsing van 200 zonnepanelen schilderwerk balkonzijde Renovatie dak en de schoorstenen door de VvE Liften B kant vervangen ketel vervangen Vervangen verlichting door de VvE Reparatie betonrot 2.

4 Naast het planmatig onderhoud en de bovenstaande werkzaamheden zijn er diverse werkzaamheden door de VvE uitgevoerd: - Een gedeelte van de standleiding om de levensuur te verlengen. - Automatische deuren - Opknappen scootmobielruimte en kelder - Realisatie recreatieruimte - Renovatie deuren en kozijnen in de bergingen - Renovatie tuinen 5. Rondgang door het complex Tijdens de rondgang door het complex zijn de volgende bijzonderheden waargenomen: Waarneming Opmerking/aanbeveling Gevels De galerijhekken zijn in slechte staat, gevaarlijk en moeten vervangen worden. Meer informatie vind u in hoofdstuk 6. Het voegwerk is goed en op diverse plaatsen reeds vervangen. Het voegwerk boven de loodslabbe op de balkons en galerijen is daarentegen op diverse plaat uitgespoeld of vervangen voor een elastische kit. Het voegwerk of kitwerk moet hier vervangen worden. Het voegwerk is op een aantal plaatsen tussen de raamdorpels uitgespoeld. Om inwatering te voorkomen zal dit hersteld moeten worden. 3.

5 Er is, vermoedelijk met een vrachtwagen, tegen een console aan gereden waardoor deze krom staat. Helaas hebben we niet in de achterliggende berging kunnen kijken. Doordat dit al enkele jaren geleden is verwachten we geen constructieve problemen. De scheur zal echter, omdat deze groter is dan 0,3mm, hersteld moeten worden om de achterliggende wapening te beschermen net als eventuele scheuren in de achterliggende betonnen wand. Daarnaast is het aan te bevelen de scheur in de gaten te houden en indien deze groter of terug komt een onderzoek uit te laten voeren. Er is een ruit van een berging gebroken en zal vervangen moeten worden. Schilderwerk In het trappenhuis is recent al het betonrot verwijderd en hersteld. Echter moet het schilderwerk van de betonconstructie nog uitgevoerd worden. Dit stond in de planning van I.v.m. de werkzaamheden aan de galerijhekken is het aan te bevelen dit enkele jaren uit te stellen. 4.

6 Het schilderwerk van de balkonzijde is ingepland in 2018 en op diverse plaatsen ook noodzakelijk. Het is daarom aan te bevelen, om houtrot te voorkomen, dit uit te laten voeren. Daken De daken zijn recent vervangen en voorzien van 200 zonnepanelen van 150wp met een totaal geschatte jaaropbrengst van kWh. Alle omvormers werken Er zijn geen bijzonderheden waargenomen Installatie 1 ketel is reeds vervangen voor 4 Remeha ketels die in cascade zijn opgesteld. De ketel aan de andere zijde moet nog vervangen worden en bestaat momenteel uit een HR en VR ketel. Het is aan te bevelen bij vervanging alle appendages in te laten pakken om warmteverlies te voorkomen. Verder zijn er tijdens de rondgang geen bijzonderheden waargenomen. 5.

7 6. Wat verder ter tafel komt De VvE heeft grote vraagtekens bij de veiligheid en levensduur van de balkon- en galerijhekken. Diverse balkons en galerijen zijn door ons samen met de TD geïnspecteerd. Er is zowel aan de balkon- als aan de galerijzijde op veel plekken roestvorming geconstateerd tussen stijl en regel. Hierdoor is veel scheurvorming zichtbaar of is eenvoudig met een pen is in te prikken. Met name de balkonzijde heeft veel last van scheurvorming. Vermoedelijk is de oorzaak het verwijderen van de (asbest)beplating aan de balkonzijde. Hierdoor zijn er gaten in de regels zichtbaar waardoor water naar binnen loopt. Hekwerken moeten voldoen aan alle regels en normen die in Europees verband aan hekwerken worden gesteld. Allereerst het bouwbesluit. Voor hekwerken gelden verschillende afdelingen die vallen onder de technische bouwvoorschriften uit oogpunt van veiligheid. Waaronder de NEN/EN 1990 "Grondslag voor constructief ontwerp", NEN/EN "Belastingen op constructie - Algemene belastingen", NEN/EN ". Stootbelastingen op afscheidingen bij een hoogteverschil worden ook omschreven in de Eurocode. Deze is beter bekend als de zandzakslingerproef. Tegenwoordig wordt deze uitgevoerd met een leren zak gevuld met glaskogeltjes. Een proef is geslaagd als het stootlichaam niet door afscheidingsconstructie heen is gegaan. Deze balkonhekken komen waarschijnlijk op diverse plaatsen niet door de proef waardoor het hekwerk niet voldoet aan de gestelde normen. De galerijhekken moeten vervangen worden. Een renovatie lijkt me erg kostbaar en dit weegt niet op tegen de vervangingskosten. De balkons zouden niet meer betreden mogen worden tot er een tijdelijk oplossing geboden is of een vervanging. Het is aan te bevelen het hekwerk aan de balkonzijde dit jaar te vervangen. Het hekwerk aan de galerijzijde provisorische te herstellen zoals reeds is uitgevoerd door de TD waarna deze in 2020 wordt vervangen. 6.

8 7. Conclusie en aanbevelingen De algehele indruk van het pand is goed. Het bestuur is zeer betrokken, actief, in bezit van een uitgebreid MJOP en kan veel onderhoud zelf uitvoeren. Wij adviseren het MJOP aan te passen naar aanleiding van onze op- en aanmerkingen. Het hekwerk moet echter een zeer hoge prioriteit krijgen en in ieder geval aan de balkonzijde op zeer korte termijn vervangen worden. Aangezien dit hekwerk op diverse plaatsen niet aan de normen zal voldoen mag het balkon niet meer betreden worden. Er zijn reeds offerte aangevraagd voor de vervanging van de hekwerken. In verband met de bijkomende kosten kan niet alles in één keer uitgevoerd worden. De kostenverdeling conform de offerte van MBR is alsvolgt: Hekwerk galerijzijde ,- euro excl. BTW Hekwerk balkonzijde ,- euro excl. BTW Privacy schermen ,- euro excl. BTW Wanneer er een verhoging plaatsvind van 50,- per maand per appartement gedurende 3,5 jaar, de schilderwerkzaamheden en de vervanging van de ketel wordt uitgesteld kan het hekwerk zonder lening vervangen worden in 2 termijnen. De balkonzijde in 2017 en de galerijzijde in Oosterhout, 17 mei V500/BO-2017/JvdS 7.

Bezoekrapport. Opdrachtgever VvE Koning Karel XII Nieuwe Nieuwstraat NG Amsterdam

Bezoekrapport. Opdrachtgever VvE Koning Karel XII Nieuwe Nieuwstraat NG Amsterdam Bezoekrapport Abonnement bouwkundige ondersteuning 21 juni 2017 Opdrachtgever VvE Koning Karel XII Nieuwe Nieuwstraat 87 1012 NG Amsterdam 06-50621214 Contactpersoon : mevr. B. Broeren babs.broeren@koningkarel12.nl

Nadere informatie

Bezoekrapport. Abonnement bouwkundige ondersteuning. 7 juni Aansluitnummer bij VvE Belang : -

Bezoekrapport. Abonnement bouwkundige ondersteuning. 7 juni Aansluitnummer bij VvE Belang : - Bezoekrapport Abonnement bouwkundige ondersteuning 7 juni 2016 Opdrachtgever VvE Koning Karel XII Nieuwe Nieuwstraat 87 1012 NG Amsterdam 06-50621214 Contactpersoon : mevr. B. Broeren babs.broeren@koningkarel12.nl

Nadere informatie

Meerjarenonderhoudsplan

Meerjarenonderhoudsplan Meerjarenonderhoudsplan appartementen Dorpsweg 126abc-140abc Rotterdam Algemene Objectgegevens Code Code 20110114 Object Type Adres Postcode Plaats Telefoon appartementen Dorpsweg 126abc-140abc 3083LG

Nadere informatie

Meerjaren Onderhoud Plan VVE Velserbeek Sparrestraat IJmuiden

Meerjaren Onderhoud Plan VVE Velserbeek Sparrestraat IJmuiden Meerjaren Onderhoud Plan VVE Velserbeek Sparrestraat IJmuiden INLEIDING Iedere organisatie die gebouwen beheert weet dat onderhoud een belangrijk aspect van het beheren is. Ieder gebouw, groot of klein,

Nadere informatie

0.115 VvE Aalscholversingel te Velp

0.115 VvE Aalscholversingel te Velp 0.115 VvE Aalscholversingel 402-600 te Velp Diverse onderhoudszaken Dakbedekkingen: Bij controle van de op het gebouw aanwezige dakbedekking is geconstateerd dat de huidige dakbedekking in slechte staat

Nadere informatie

Meerjarenonderhoudsplan

Meerjarenonderhoudsplan Meerjarenonderhoudsplan AMSTERDAM Dit rapport is gemaakt met het meerjarenonderhoudsprogramma O-Prognose. De software is geschikt voor de NEN 2767 Het rapport bestaat uit verschillende onderdelen, zoals

Nadere informatie

Meerjarenonderhoudsplan

Meerjarenonderhoudsplan Meerjarenonderhoudsplan Den Haag Bas Hoeing Ruben Van Wijk FD4C Algemene Objectgegevens Object: Objectcode: 006-911 Opdrachtgever: Naam: Adres: Postcode: Plaats: Telefoon: Hoeing 595 EE Den Haag 070-819746

Nadere informatie

Meerjarenonderhoudsplan

Meerjarenonderhoudsplan Meerjarenonderhoudsplan BOUW2013 Appartementen De Netelhorst 17 Hattem Dit rapport is gemaakt met het meerjarenonderhoudsprogramma O-Prognose. De software is geschikt voor de NEN 2767 Het rapport bestaat

Nadere informatie

Klik om de titelstijl van het model te bewerken MJOP workshop Week van de VvE - Amsterdam

Klik om de titelstijl van het model te bewerken MJOP workshop Week van de VvE - Amsterdam Klik om de titelstijl van het model te bewerken MJOP workshop Week van de VvE - Amsterdam Programma Introductie Onderscheid in onderhoud Wetgeving Niet in zicht, maar wel in beeld Conditiemeting Bouwkosten

Nadere informatie

Rapportage opname ten behoeve MJOP

Rapportage opname ten behoeve MJOP Rapportage opname ten behoeve MJOP Schilperoortstraat 45 te Rotterdam Juli 2018 Bouwkundig Adviesbureau Rietdijk B.V. Inleiding Bouwkundig Adviesbureau Rietdijk B.V. is een onafhankelijk adviesbureau dat

Nadere informatie

TABLIS WONEN Samenvatting voorgenomen planmatig onderhoud werkzaamheden 2011 van de in beheer zijnde woningen te Sliedrecht

TABLIS WONEN Samenvatting voorgenomen planmatig onderhoud werkzaamheden 2011 van de in beheer zijnde woningen te Sliedrecht TABLIS WONEN Samenvatting voorgenomen planmatig onderhoud werkzaamheden 2011 van de in beheer zijnde woningen te Sliedrecht Complex 801 Complex 802 26 eengezinswoningen Wilhelminalaan / Hendrikstraat /

Nadere informatie

Niet in zicht, maar wel in beeld!?

Niet in zicht, maar wel in beeld!? Niet in zicht, maar wel in beeld!? Ing. G.B. (Gerard) Groenendijk RT Bouwkundig adviseur Register taxateur Klik om de titelstijl van het model te bewerken VvE Belang Niet in zicht, maar wel in beeld!?

Nadere informatie

Inventarisatie Sporthal De Stamper te Vriezeveen

Inventarisatie Sporthal De Stamper te Vriezeveen Synarchis B.V. Hakgriend 18 3371 KA Hardinxveld-Giessendam Tel: 0184-616544 Fax: 0184-616265 www.synarchis.nl Inventarisatie Sporthal De Stamper te Vriezeveen Gemeente Twenterand Inhoudsopgave pagina:

Nadere informatie

2 juli VVE de Wetering

2 juli VVE de Wetering 2 juli VVE de Wetering SEINENERGIE VOOR duurzame ontwikkeling Presentatie 2 juli Vanavond wordt er geen besluit genomen voor een opdracht tot uitvoering. Er wordt een toelichting gegeven over de begroting.

Nadere informatie

Bouwtechnische beoordeling Groeterschool Korhoendersweg 4 in Groet.

Bouwtechnische beoordeling Groeterschool Korhoendersweg 4 in Groet. Bouwtechnische beoordeling Groeterschool Korhoendersweg 4 in Groet. rapport: 41402012 datum: Maart 2014 Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Bouwtechnische beoordeling 3 Conclusie bevindingen: 4 Kosten raming achterstallig

Nadere informatie

Notulen bestuursvergadering van de oude Scheepswerf van 19 augustus 2009

Notulen bestuursvergadering van de oude Scheepswerf van 19 augustus 2009 Notulen bestuursvergadering van de oude Scheepswerf van 19 augustus 2009 Aanwezig : R. Hoen (voorz.) : A. Verschuren (vice voorz. + voorz. techn. comm.) : R. van Deventer (bestuurslid) : J. van Deventer

Nadere informatie

Informatieavond galerijwoningen Lijsterhof en Merelnest. Locatie: Griendencollege Aanvang: uur 23 juni 2015

Informatieavond galerijwoningen Lijsterhof en Merelnest. Locatie: Griendencollege Aanvang: uur 23 juni 2015 Informatieavond galerijwoningen Lijsterhof en Merelnest Locatie: Griendencollege Aanvang: 19.30 uur 23 juni 2015 Opening en Agenda Opening 19.30 uur Presentatie tot circa 20.30 uur PAUZE tot circa 20.45

Nadere informatie

Indien de controle gelijktijdig kan plaatsvinden met de controle van de noodverlichting, dan wordt het aantal door gestaffeld.

Indien de controle gelijktijdig kan plaatsvinden met de controle van de noodverlichting, dan wordt het aantal door gestaffeld. Controle brandblussers en/of brandslanghaspels Het controleren van de brandblussers tot en met een inhoud van 12 kg./ ltr. en/of brandslanghaspels tegen een prijs per stuk van: stuks prijs p/st. stuks

Nadere informatie

BOUWKUNDIG ONDERHOUDSRAPPORT. lsabellaland 1082-1200. Den Haag. VvE Diensten Nederland Den Haag BV

BOUWKUNDIG ONDERHOUDSRAPPORT. lsabellaland 1082-1200. Den Haag. VvE Diensten Nederland Den Haag BV BOUWKUNDIG ONDERHOUDSRAPPORT lsabellaland 1082-1200 te Den Haag Den Haag, 23 juni 2010 VvE Diensten Nederland Den Haag BV INHOUDSOPGAVE I. ALGEMEEN 3 2. OPDRACHT EN VERWERKING 4 3. BETONWERK 5 4. METSEL

Nadere informatie

1 Algemene gegevens bouwkundig keuringsrapport

1 Algemene gegevens bouwkundig keuringsrapport 1 Algemene gegevens bouwkundig keuringsrapport Opdrachtgever: V. Oorbeeld Adres: Keuringslaan 8 3366 BK Gorinchem Bouwjaar: 1932 Datum keuring: 5 februari 2011 Uitgevoerd door: Vincent Jans Berkelselaan

Nadere informatie

Technische rapportage (voorbeeld)

Technische rapportage (voorbeeld) Technische rapportage (voorbeeld) Wooncomplex Adres Plaats Werknummer: V-168 Opgesteld door K3H Advies, februari 2009 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Objectinformatie... 3 1.2 Algemene beschrijving...

Nadere informatie

Huisvestingsprogramma 2014

Huisvestingsprogramma 2014 Huisvestingsprogramma 2014 School Aanvraag Kosten incl. 6% Toe te kennen Afwijzen Opmerking Oranje Nassau Geen aanvragen ingediend de Fontein Vervangen boeidelen 20.000,00 20.000,00 In overleg met het

Nadere informatie

Maasboulevard te Vlaardingen

Maasboulevard te Vlaardingen Maasboulevard te Vlaardingen BOUWAANVRAAG Datum: 12-07-18 17-7-2018 Maasboulevard, Waterweg Wonen, 171016 1 Inhoud 1. Inleiding 2. Complexinformatie 3. Bestaande & nieuwe situatie 17-7-2018 Maasboulevard,

Nadere informatie

1114 - Hoevenbuurt. Element Werkzaamheden Jaar* Dak entreeluifel(s) reinigen. Gevels onbeschermd gevelbekleding reinigen

1114 - Hoevenbuurt. Element Werkzaamheden Jaar* Dak entreeluifel(s) reinigen. Gevels onbeschermd gevelbekleding reinigen 1114 - Hoevenbuurt Dak entreeluifel(s) reinigen 2018 Gevels onbeschermd gevelbekleding reinigen 2018 Schilderwerk buiten hout schilderen (1,5 beurt) schuren/ plaatselijk 2018 gronden/ aflakken buiten hout

Nadere informatie

Samenvatting voorgenomen planmatig onderhoud werkzaamheden 2010 van de in beheer zijnde woningen te Sliedrecht

Samenvatting voorgenomen planmatig onderhoud werkzaamheden 2010 van de in beheer zijnde woningen te Sliedrecht TABLIS WONEN Samenvatting voorgenomen planmatig onderhoud werkzaamheden 2010 van de in beheer zijnde woningen te Sliedrecht Complex 801 Complex 802 26 eengezinswoningen Wilhelminalaan / Hendrikstraat /

Nadere informatie

Bouwkundig onderhoud 9 appartementen

Bouwkundig onderhoud 9 appartementen Bouwkundig onderhoud 9 appartementen Voorstraat te Hedel In opdracht van Woonstichting De Kernen Uitvoering door Moonen Onderhoud & Renovatie BV INHOUD 3 WAAROM DIT BOEKJE? 5 EVEN VOORSTELLEN 7 IMPRESSIES

Nadere informatie

aanjg am í : Jt?nken ŵ doen

aanjg am í : Jt?nken ŵ doen Inspectieverslag 26 november 2014 JEco-park inijbloemeiuuti» 'h: aanjg am í : Jt?nken ŵ doen kindertuin Mofytcnfiltw «.ibat,.. tuinen, schapenwol vļjvjŗ dwzon Xiliínàùaímjļ PfCŃílopStCllil rnowuitn Kleine

Nadere informatie

Inventarisatie Amundsenhal te Valkenswaard Gemeente Valkenswaard

Inventarisatie Amundsenhal te Valkenswaard Gemeente Valkenswaard Synarchis B.V. Hakgriend 18 3371 KA Hardinxveld-Giessendam Tel: 0184-616544 Fax: 0184-616265 www.synarchis.nl Inventarisatie Amundsenhal te Valkenswaard Gemeente Valkenswaard Inhoudsopgave pagina: 1 Inleiding

Nadere informatie

Cluster Werkzaamheden 2015 69 WON. P. HEINK 1-57, 2-56. V SPEIJKSTR 2-24 beschermlagen buiten algemeen metaal

Cluster Werkzaamheden 2015 69 WON. P. HEINK 1-57, 2-56. V SPEIJKSTR 2-24 beschermlagen buiten algemeen metaal Cluster Werkzaamheden 2015 69 WON. P. HEINK 1-57, 2-56. V SPEIJKSTR 2-24 beschermlagen buiten algemeen metaal 25 WON. P.HEINK. 60-83, R. CLAESZSTR 1 9 WON. LANDINGSTR 2-12, COMMAN.1-15 16 WON GRAVESTR.41-55,

Nadere informatie

Technische omschrijving woningen

Technische omschrijving woningen Technische omschrijving woningen Deze technische omschrijving woningen is een opsomming van te verwerken materialen, al dan niet met omschrijving van de kwaliteit, maar zonder bepalingen ten aanzien van

Nadere informatie

2015 69 WONINGEN P. HEINK 1-57, 2-56. V SPEIJKSTR.

2015 69 WONINGEN P. HEINK 1-57, 2-56. V SPEIJKSTR. Cluster Werkzaamheden 2015 69 WONINGEN P. HEINK 1-57, 2-56. V SPEIJKSTR. 2-24 beschermlagen buiten algemeen metaal beschermlagen; binnen; algemeen (m2) muurafdekking beton herstellen gevelmetselwerk vervangen

Nadere informatie

Bouwkundig Opname Rapport. VvE van der Marckstraat 2-4 van Sevenbergestraat 49 VOORBURG. Interactief Gebouw Beheer Systeem, versie 6.01 Copyright.

Bouwkundig Opname Rapport. VvE van der Marckstraat 2-4 van Sevenbergestraat 49 VOORBURG. Interactief Gebouw Beheer Systeem, versie 6.01 Copyright. VvE van der Marckstraat 2-4 van Sevenbergestraat 49 Bladzijde 1 INHOUDSOPGAVE: Inleiding Algemene object en klant gegevens Elementenlijst met conditiescore Bevindingen Bladzijde 2 INLEIDING Het doel van

Nadere informatie

Kapitalisatie 2006. 15 jaren. 12 appartementen. Demostraat 2 t/m 24 1234 AB Demostad. Toelichting op dit rapport: Onkosten:

Kapitalisatie 2006. 15 jaren. 12 appartementen. Demostraat 2 t/m 24 1234 AB Demostad. Toelichting op dit rapport: Onkosten: Kapitalisatie 2006 15 jaren 12 appartementen Demostraat 2 t/m 24 1234 AB Demostad Toelichting op dit rapport: Onkosten: Reservering: Saldo: De totale uitgaven voor het onderhoud per jaar. De gemiddelde

Nadere informatie

Een bijzondere kijk op werken aan de stad

Een bijzondere kijk op werken aan de stad Een bijzondere kijk op werken aan de stad Hier werkt Mitros aan de stad In 2007 waren ze op veel plekken in de stad te zien: steigers, werklieden, bouwborden en grote zeildoeken met de tekst Hier werkt

Nadere informatie

Technische omschrijving opgesteld door KondorWessels Vastgoed 21-02-2013

Technische omschrijving opgesteld door KondorWessels Vastgoed 21-02-2013 Technische omschrijving kopers Deze technische omschrijving is een opsomming van te verwerken materialen, al dan niet met omschrijving van de kwaliteit, maar zonder bepalingen ten aanzien van de uitvoering.

Nadere informatie

Jacob van Campenlaan e.o. (eengezinswoningen)

Jacob van Campenlaan e.o. (eengezinswoningen) Onderhoudsplanning 2013: Zuidwest Zoals u van ons gewend bent wordt u ruim vooraf geïnformeerd over de startdatum van de werkzaamheden, de tijdsduur en welke aannemer het gaat uitvoeren. Natuurlijk zijn

Nadere informatie

RGVO CRITERIA MODEL. Zuidweg MP NAALDWIJK KvK De heer ing. J. Poel Zuidweg MP NAALDWIJK. Zuidweg MP NAALDWIJK KvK 00000

RGVO CRITERIA MODEL. Zuidweg MP NAALDWIJK KvK De heer ing. J. Poel Zuidweg MP NAALDWIJK. Zuidweg MP NAALDWIJK KvK 00000 Zuidweg 73 2671 MP Naaldwijk T 0174 627953 E info@pbsvastgoed.nl I www.pbsvastgoed.nl RGVO CRITERIA MODEL ABN AMRO 491625677 KVK 51372878 BTW NL823246140B01 Opdrachtgever PBS Vastgoed Zuidweg 73 2671 MP

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging van Eigenaren Barnsteenlaan 25 63-II 14 mei 2009

Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging van Eigenaren Barnsteenlaan 25 63-II 14 mei 2009 Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging van Eigenaren Barnsteenlaan 25 63-II 14 mei 2009 Locatie: Marcuscentrum, Wijdesteinlaan 2, Utrecht Tijdstip: 19.30 22.30 uur Voorzitter: Gerjan Kampman (39-I)

Nadere informatie

INSPECTIERAPPORT 2015 Objectnummer 2781 Mausoleum Achter Ljouwerterdyk GC Akkrum

INSPECTIERAPPORT 2015 Objectnummer 2781 Mausoleum Achter Ljouwerterdyk GC Akkrum INSPECTIERAPPORT 2015 Objectnummer 2781 Achter Ljouwerterdyk 6 8491 GC Akkrum Stichting Monumentenwacht Fryslân Postbus 137 8900 AC Leeuwarden tel. 058 2157365/fax. 058 2157336 info@monumentenwacht-fryslan.nl

Nadere informatie

Bank 4381 92 427 KvK 110 18629 BTW 0075 08 803 B01

Bank 4381 92 427 KvK 110 18629 BTW 0075 08 803 B01 Project: Project nr. Opdrachtgever: Betreft: Datum onderzoek: Inspecteur: Algemene informatie Beschikbare informatie Boekenwinkel P. van Hoeven Locatie Adres Locatienummer BVO VVO Soort gebouw Aantal bouwlagen

Nadere informatie

Bouwkundig Inspectierapport

Bouwkundig Inspectierapport Bouwkundig Inspectierapport Dommel 8 3961 HT Wijk bij Duurstede Datum: 28 juni 2012 Dommel 8 Wijk bij Duurstede Algemene gegevens Administratieve gegevens aanvrager Naam : Volksbelang Adres : Karel de

Nadere informatie

Dongecentrale te Geertruidenberg

Dongecentrale te Geertruidenberg Dongecentrale te Geertruidenberg Ramingen instandhouding & restauratie in opdracht van 1 e concept CAL201012231 Dongecentrale te Geertruidenberg Inhoudsopgave Inhoudsopgave 0. Totale bouwkosten casco 3

Nadere informatie

Onderhouds ABC rekening WoM

Onderhouds ABC rekening WoM Onderhouds ABC rekening WoM balkon balkonvloerafwerking ter bescherming van het beton balkonplafond afwerking ter bescherming van het beton balkonhek bel voordeurbel en belinstallatie individuele woning

Nadere informatie

Datum: Tijd: 14:02 Naam: Licentienummer: Pagina: 1 Gemeente Utrechtse Heuvelrug

Datum: Tijd: 14:02 Naam: Licentienummer: Pagina: 1 Gemeente Utrechtse Heuvelrug Naam: Licentienummer: 1 0 0 1 9 0 Pagina: 1 Project Opdrachtgever: Herstellen onderhoud Bosstraat 1 te Driebergen Wijzigingsdatum: 30-5-2016 Peildatum 30-5-2016 21 1,00 tot BUITENWANDEN Uitgangspunt: gebouw

Nadere informatie

Meerjarenonderhoudsplan

Meerjarenonderhoudsplan Meerjarenonderhoudsplan DEMOPROJECT Appartementencomplex Demoplein 1 Amsterdam Dit rapport is gemaakt met het meerjarenonderhoudsprogramma O-Prognose. De software is geschikt voor de NEN 2767 Het rapport

Nadere informatie

BOUWKUNDIGE STAND VAN ZAKEN (D.D. 28-05-2014) MULTIFUNCTIONEEL CENTRUM KABZEEL TE APPINGEDAM

BOUWKUNDIGE STAND VAN ZAKEN (D.D. 28-05-2014) MULTIFUNCTIONEEL CENTRUM KABZEEL TE APPINGEDAM BOUWKUNDIGE STAND VAN ZAKEN (D.D. 28-05-2014) MULTIFUNCTIONEEL CENTRUM KABZEEL TE APPINGEDAM Fase 1 In het afgelopen jaar is in de 1 e fase het casco van de Gereformeerde kerk en de voormalige pastorie

Nadere informatie

Nieuw hout dekkend geschilderd in middelgrijs. Nieuw hout dekkend geschilderd in middelgrijs. De deuren krijgen een slot met een meerpuntsluiting.

Nieuw hout dekkend geschilderd in middelgrijs. Nieuw hout dekkend geschilderd in middelgrijs. De deuren krijgen een slot met een meerpuntsluiting. Technische omschrijving woningen Deze technische omschrijving woningen is een opsomming van te verwerken materialen, al dan niet met omschrijving van de kwaliteit, maar zonder bepalingen ten aanzien van

Nadere informatie

BOUWKUNDIG INSPECTIERAPPORT met kostenindicatie onderhoud- en verbouwwerkzaamheden

BOUWKUNDIG INSPECTIERAPPORT met kostenindicatie onderhoud- en verbouwwerkzaamheden BOUWKUNDIG INSPECTIERAPPORT met kostenindicatie onderhoud- en verbouwwerkzaamheden voor het woonhuis naam Vanaf deze regel de foto invoegen, lijnen boven en onder weghalen. A Groene Kampen 11, 1251 PL

Nadere informatie

M.J.O.P met technische omschrijving. VvE Voorbeeld

M.J.O.P met technische omschrijving. VvE Voorbeeld M.J.O.P met technische omschrijving VvE Voorbeeld Titelblad Opdrachtgever: VVE Voorbeeld Objecten: appartementengebouw bouwjaar 1974 50 appartementen incl. bergingen en bedrijfsruimten Adviseur: Vistaplan

Nadere informatie

Meerjarenonderhoudsplanning

Meerjarenonderhoudsplanning Print datum: 24-06-2016 Startjaar rapport: 2016 Indexpercentage: 0.00 % Meerjarenonderhoudsplanning 1 Inhoudsopgave 1- Inleiding 2- Algemene gegevens, object en opdrachtgever 3- Opmerkingen 4- Reserverings-

Nadere informatie

Voorbeeld Meerjarenonderhoudsplan

Voorbeeld Meerjarenonderhoudsplan Voorbeeld Meerjarenonderhoudsplan VD12-012-2 DEMO Vasco de Gammastraat Amsterdam De Vastgoeddokter Westzijde 422 1506 GM ZAANDAM 075-631 03 75 www.vastgoeddokter.com info@vastgoeddokter.com Algemene Objectgegevens

Nadere informatie

VvE en isolatie. Rotterdam, 5 oktober 2017 Frank Spruit

VvE en isolatie. Rotterdam, 5 oktober 2017 Frank Spruit VvE en isolatie Rotterdam, Frank Spruit Inhoud 1. Waarom isoleren? 2. Warmteverlies 3. Termen en aandachtspunten 4. De isolatiemaatregelen 5. Proces en offertes aanvragen VvE en Isolatie Dia 2 Isoleren

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE PLANMATIG ONDERHOUD EN ENERGIEBESPARENDE MAATREGELEN. F. Nightingalestraat, C. de Langestraat, A. Jacobsstraat en

INFORMATIEBOEKJE PLANMATIG ONDERHOUD EN ENERGIEBESPARENDE MAATREGELEN. F. Nightingalestraat, C. de Langestraat, A. Jacobsstraat en INFORMATIEBOEKJE PLANMATIG ONDERHOUD EN ENERGIEBESPARENDE MAATREGELEN F. Nightingalestraat, C. de Langestraat, A. Jacobsstraat en A. Schweitzerslaan in Haarlem Informatie voor bewoners Aan dit boekje kunnen

Nadere informatie

Bouwkundig Inspectierapport

Bouwkundig Inspectierapport Bouwkundig Inspectierapport Haraldstraat 7 3962 DA Wijk bij Duurstede Datum: 15 oktober 2012 Haraldstraat 7 Wijk bij Duurstede Algemene gegevens Administratieve gegevens aanvrager Naam : Volksbelang Adres

Nadere informatie

STATUS: info@bouwkundigbureaufriesland.nl

STATUS: info@bouwkundigbureaufriesland.nl Datum versie 04 maart 2013 Objectnummer eigenaar Objectnummer beheerder BOUWKUNDIG BUREAU HULLEMAN Complexnaam Kastanjeleane 18 9051 SJ Stiens Plaatsnaam Schiermonnikoog 058-2572524 T Eigenaar Gemeente

Nadere informatie

Zijpendaalstraat groot onderhoud

Zijpendaalstraat groot onderhoud Inhoud Wat komen we doen? Wie gaat het werk uitvoeren? Met wie heeft u contact? Planning Nieuwe sleutels Isolatieglas Steigers Wat doet de aannemer voor u? Wat wordt er van u verwacht? Rustwoning Bouwplaatsinrichting

Nadere informatie

Meerjarenonderhoudsplan

Meerjarenonderhoudsplan Meerjarenonderhoudsplan 14-HKB Bibliotheek Herkenbosch Europalaan Centrum 3 Herkenbosch 1 Inhoudsopgave Inleiding Elementenoverzicht Bevindingen Overzicht 10 - jarenplan (Hoofdgroepen) 2 INLEIDING Iedere

Nadere informatie

Welkom VvE s uit Gemeente Emmen EEN INITIATIEF VAN

Welkom VvE s uit Gemeente Emmen EEN INITIATIEF VAN Welkom VvE s uit Gemeente Emmen EEN INITIATIEF VAN Informatiebijeenkomst Zonnepanelen voor VvE s 27 november 2018 Even voorstellen Jan Cullens, VvE Zonnecoach De VvE Zonnecoach geeft uw VvE energie Nut

Nadere informatie

Overzicht 10-jarenplan (Gedetailleerd)

Overzicht 10-jarenplan (Gedetailleerd) (Gedetailleerd) 2006002-5 VvE Buizenwerf/Oostmaaslaan Buizenwerf 53 t/m 253 3063 AB Rotterdam Toelichting op dit overzicht: Element: Gebrek: Handeling/Activiteit: Hoeveelheid/eenheid: Startjaar en cyclus:

Nadere informatie

Trappen. De trap naar de 1 e en 2 e verdieping is in goede staat.

Trappen. De trap naar de 1 e en 2 e verdieping is in goede staat. 2 Daken 2.1 Dakbedekking Op de schuine dakvlakken liggen keramische Verbeterde Hollandsche pannen. Tijdens de inspectie waren aan de voorzijde diverse hoekkeper vorsten los. Steek proefsgewijs enkele pannen

Nadere informatie

ANTWERPENSTRAAT 524 TE BREDA

ANTWERPENSTRAAT 524 TE BREDA ANTWERPENSTRAAT 524 TE BREDA Instapklaar 3-kamerappartement met berging, zonnig balkon op het zuiden en geheel voorzien van dubbele beglazing. Het appartement is gelegen op de 8e verdieping en het complex

Nadere informatie

Bouwkundig Inspectierapport

Bouwkundig Inspectierapport Bouwkundig Inspectierapport Notengaard 5 3962 JD Wijk bij Duurstede Datum: 31 mei 2012 Notengaard 5 Wijk bij Duurstede Algemene gegevens Administratieve gegevens aanvrager Naam : Volksbelang Adres : Karel

Nadere informatie

Meerjarenonderhoudsplan. Appartementencomplex

Meerjarenonderhoudsplan. Appartementencomplex Meerjarenonderhoudsplan Appartementencomplex Amsterdam Algemene Objectgegevens Object Naam Appartementencomplex Aantal eenheden 68 Plaats Amsterdam Inspecteur C. van Iersel en R Wilcke Inspectiedatum 9-1-

Nadere informatie

M.O.B. Consultancy bv

M.O.B. Consultancy bv M.O.B. Consultancy bv Meerjarenonderhoudsplan Verenigingsplein MOB Consultancy b.v. Jacob Catslaan 23 3705 BN Zeist www.mob.nl info@mob.nl 030-6940000 INLEIDING Iedere organisatie die gebouwen beheert

Nadere informatie

Meerjarenonderhoudsplan

Meerjarenonderhoudsplan Meerjarenonderhoudsplan 29-HKB Kapel Nistype Molenbergerweg-Steegstraat Herkenbosch Inhoudsopgave Inleiding Elementenoverzicht Bevindingen Overzicht 0 - jarenplan (Hoofdgroepen) 2 INLEIDING Iedere organisatie

Nadere informatie

Bouwkundig Inspectierapport

Bouwkundig Inspectierapport Bouwkundig Inspectierapport Regge 20 3961 HP Wijk bij Duurstede Datum: 28 juni 2012 Regge 20 Wijk bij Duurstede Algemene gegevens Administratieve gegevens aanvrager Naam : Volksbelang Adres : Karel de

Nadere informatie

Meerjarenonderhoudsplan

Meerjarenonderhoudsplan Meerjarenonderhoudsplan 20100107 24 Appartementen VvE Quercus 1 Blikveldweg 22-68 Almere 1 INLEIDING Iedere organisatie die gebouwen beheert weet dat onderhoud een belangrijk aspect van het beheren is.

Nadere informatie

Notulen bestuursvergadering van de oude Scheepswerf van 30 september 2009

Notulen bestuursvergadering van de oude Scheepswerf van 30 september 2009 Notulen bestuursvergadering van de oude Scheepswerf van 30 september 2009 Aanwezig : R. Hoen (voorz.) : A. Verschuren (vice voorz. + voorz. techn. comm.) : R. van Deventer (bestuurslid) : J. van Deventer

Nadere informatie

Checklist beoordelen woning

Checklist beoordelen woning Checklist beoordelen woning versie mei 2012 Algemeen Zijn er tekeningen van de woning? Zijn dit alleen indelingstekeningen of ook bouwkundige en constructieve tekeningen? Hoe recent zijn de tekeningen?

Nadere informatie

Delen van wanden, vloeren, plafonds en overige welke het verschil zijn tussen de bestaande situatie en nieuwe uitvoering verwijderen en afvoeren.

Delen van wanden, vloeren, plafonds en overige welke het verschil zijn tussen de bestaande situatie en nieuwe uitvoering verwijderen en afvoeren. Technische omschrijving Splitsing in twee appartementen Hoge Rijndijk 94 H leiden 1 Sloopwerk Delen van wanden, vloeren, plafonds en overige welke het verschil zijn tussen de bestaande situatie en nieuwe

Nadere informatie

Notitie Dossier 8915

Notitie Dossier 8915 Notitie 02 03 2016 Dossier 8915 Brandschade bergingen Tichelberg Noord te Zoetermeer Verslag inspecties d.d. 21 en 26 januari 2016 tijdens verwijderen dakbedekking 1 Inleiding Op 31 december 2014 heeft

Nadere informatie

Bij de volgende werkzaamheden kan 25% worden toegerekend aan de arbeid:

Bij de volgende werkzaamheden kan 25% worden toegerekend aan de arbeid: Overzicht werkzaamheden en forfaitaire verdeling Informatie van Belastingdienst Datum: 3 februari 2011 De Belastingdienst heeft met Bouwend Nederland en de Aannemersfederatie afspraken gemaakt over een

Nadere informatie

VOORBEELD OPLEVERINGSKEURING RAPPORT

VOORBEELD OPLEVERINGSKEURING RAPPORT VOORBEELD OPLEVERINGSKEURING RAPPORT Voorbeeldstraat 321 1000 AA Hoofdstad Referentie aanvrager: BIJN3786898 Rapportnummer: 7JK89UP Uitgebracht op: 2 oktober 2013 Uitgebracht door: BIJN Real Estate BV

Nadere informatie

Tot de privé zaken worden gerekend:

Tot de privé zaken worden gerekend: siteadmin Mijn HuisHouding zoeken print contact schademelding gemeenschappelijk of? opstal of inboedel? lage waterdruk leveranciers VvE Beheer onze klanten bedrijf diensten tarieven offerteaanvraag overstapservice

Nadere informatie

Record Brandbeveiliging Uw partner op het gebied van. brandveiligheid

Record Brandbeveiliging Uw partner op het gebied van. brandveiligheid Record Brandbeveiliging Uw partner op het gebied van brandveiligheid Record Brandbeveiliging Record Brandbeveiliging is al bijna 25 jaar een erkend onderhoudsbedrijf en vooraanstaande leverancier van kleine

Nadere informatie

Meerjarenonderhoudsplan

Meerjarenonderhoudsplan Meerjarenonderhoudsplan VVE Zeewijkplein 2-252 Zeewijkplein 2-252 IJmuiden Printdatum : 3-12-2010 INLEIDING Iedere organisatie die gebouwen beheerd weet dat onderhoud een belangrijk aspect van het beheren

Nadere informatie

VVE DOWNTOWN: BEGROTING ARTIKEL 3.6 (Tuin/terraswoningen. ARTIKEL 3.2 (Allen) ARTIKEL 100 (Maisonettes)

VVE DOWNTOWN: BEGROTING ARTIKEL 3.6 (Tuin/terraswoningen. ARTIKEL 3.2 (Allen) ARTIKEL 100 (Maisonettes) VVE DOWNTOWN: BEGROTING 2013 BEGROTINGSPOSTEN 3.2 3.4 (Allen 3.5 (Water Impuls) woningen WW) (Tuin/terraswoningen TTW) incl. 100 200 (WW, TTW gebouw A) (Parkeergarage) 1/1827 1/111 1/1768 1/310 1/315 1/483

Nadere informatie

A-03 Herstellen beschadigde verharding x. A-04 Herstraten verzakte verharding x. A-07 Herstellen beschadigingen rijwielstalling x

A-03 Herstellen beschadigde verharding x. A-04 Herstraten verzakte verharding x. A-07 Herstellen beschadigingen rijwielstalling x Nr. activiteit Schoolbestuur p.o. en (v)so ontvangt vergoeding van het rijk Schoolbestuur p.o. en (v)so kan vergoeding aanvragen bij gemeente 1 2 A. Bouwkundig onderhoud A-1 Algemeen A-01 Herstellen gebroken

Nadere informatie

TRANSVORM SCENARIO S FASE 2 & FASE 3 STAATSLIEDENBUURT SLIEDRECHT. 11 januari 2018

TRANSVORM SCENARIO S FASE 2 & FASE 3 STAATSLIEDENBUURT SLIEDRECHT. 11 januari 2018 TRANSVORM SCENARIO S FASE 2 & FASE 3 STAATSLIEDENBUURT SLIEDRECHT DOEL PRESENTATIE VOORSTELRONDE WERKZAAMHEDEN TOT NU TOE HUIDIGE STAAT WONINGEN EISEN EN WENSEN KLANKBORDGROEP UITGANGSPUNTEN VANUIT TABLIS

Nadere informatie

Onderhoudsrapportage. Onderhoudsrapportage. Onderhoudsrapportage : 2718KE-149-PP-0315-FACD/1 : Demo locatie Adres : Marineblauw 149

Onderhoudsrapportage. Onderhoudsrapportage. Onderhoudsrapportage : 2718KE-149-PP-0315-FACD/1 : Demo locatie Adres : Marineblauw 149 Onderhoudsrapportage Onderhoudsrapportage : 2718KE-149-PP-0315-FACD/1 Naam : Demo locatie Adres : Marineblauw 149 Postcode : 2718KE Plaats : Zoetermeer Datum : 3 maart 2015 Status : Niet akkoord Onderhoudsrapportage

Nadere informatie

Raadsvergadering d.d. 1 juli 2013 Agenda nr: 15 Onderwerp: Meerjaren onderhoudsplanning (hierna verder te noemen MJOP) gebouwen.

Raadsvergadering d.d. 1 juli 2013 Agenda nr: 15 Onderwerp: Meerjaren onderhoudsplanning (hierna verder te noemen MJOP) gebouwen. Raadsnota Raadsvergadering d.d. 1 juli 2013 Agenda nr: 15 Onderwerp: Meerjaren onderhoudsplanning (hierna verder te noemen MJOP) gebouwen. Aan de gemeenteraad, 1. Doel, Samenvatting en Advies van het raadsvoorstel

Nadere informatie

Is de bestaande gevel, een bouwsteen voor de toekomst?

Is de bestaande gevel, een bouwsteen voor de toekomst? Is de bestaande gevel, een bouwsteen voor de toekomst? ir. M. (Maaike) Ebberink 11 oktober 2012 Constructief oogpunt 2 1 Bron: www.nu.nl 3 4 2 GEBOUWVOORRAAD Woningvoorraad peildatum 1 januari 2009: 7.104.518

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD 2008 nr.22

GEMEENTEBLAD 2008 nr.22 ONDERHOUD SCHOOLGEBOUWEN GEMEENTE MAASSLUIS bladzijde 1 van 7 GEMEENTEBLAD 2008 nr.22 Overzicht van onderhoudsactiviteiten gerelateerd aan schoolgebouwen in de gemeente Maassluis gecategoriseerd naar de

Nadere informatie

prijspeil 2009 : VvE Beheer Amsterdam Blad 1 van 10 4-10-2009 11:42 excl. BTW - VT Bedrijf

prijspeil 2009 : VvE Beheer Amsterdam Blad 1 van 10 4-10-2009 11:42 excl. BTW - VT Bedrijf Bedrijf : VvE Beheer Amsterdam Blad 1 van 10 VvE : IJburg Blok 7 Mutatiedatum : 8 mei 009 J.W. Vat Bouwjaar : 005 Aantal woningen : 64 woningnen / bedrijfsruimtes Mjo.jaren : 50 prijspeil 009 Volgnr. Omschrijving

Nadere informatie

Schoolbestuur p.o. en (v)so ontvangt vergoeding van het rijk. A-03 Herstellen beschadigde verharding x x. A-04 Herstraten verzakte verharding x x

Schoolbestuur p.o. en (v)so ontvangt vergoeding van het rijk. A-03 Herstellen beschadigde verharding x x. A-04 Herstraten verzakte verharding x x Overzicht: a. wettelijke taakverdeling voor onderhoud en beheer tussen en schoolbestuur (kolom 1 en 2) b. vergelijking taakverdeling tussen verhuurder en huurder bij huur van schoolgebouwen volgens het

Nadere informatie

Bouwkundig Inspectierapport

Bouwkundig Inspectierapport Bouwkundig Inspectierapport Friese Steen 68 3961 XK Wijk bij Duurstede Datum: 28 juni 2012 Friese Steen 68 Wijk bij Duurstede Algemene gegevens Administratieve gegevens aanvrager Naam : Volksbelang Adres

Nadere informatie

1. VvE Ierlandstraat

1. VvE Ierlandstraat VvE Ierlandstraat 1. 2. Wie is Univeste o Landelijk werkende organisatie voor totaal onderhoud. o Opsteller Meerjaren onderhoudsplan. o Begeleider en besteksbepaler in offerte aanvraag. o Mogelijkheid

Nadere informatie

VERENIGING VAN EIGENAARS APPARTEMENTENGEBOUW ALEXANDERSTAETE. Meerjaren Plan Onderhoud en financiën 2014.

VERENIGING VAN EIGENAARS APPARTEMENTENGEBOUW ALEXANDERSTAETE. Meerjaren Plan Onderhoud en financiën 2014. VERENIGING VAN EIGENAARS APPARTEMENTENGEBOUW ALEXANDERSTAETE Meerjaren Plan Onderhoud en financiën 2014. 21-1-2014 1. Het meerjaren onderhoudsplan (MJOP) voor het gebouw Alexanderstaete. Dit plan beschrijft

Nadere informatie

Voorbeeld Meerjarenonderhoudsplan Rapport

Voorbeeld Meerjarenonderhoudsplan Rapport Voorbeeld Meerjarenonderhoudsplan Rapport Projectnummer : 4522999 Datum : 01-01-2013 Inhoudsopgave Gebouwinformatie 3 Adresgegevens. 3 Gebouwkenmerken.. 3 Geconstateerde onderhoudsconditie 4 Doel meerjaren

Nadere informatie

Muiderkring. September 2011. Met deze nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van de voortgang van de werkzaamheden aan de Muiderkring.

Muiderkring. September 2011. Met deze nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van de voortgang van de werkzaamheden aan de Muiderkring. Muiderkring #9 Inhoud Buitenschilderwerk Werkvolgorde en vakantieperiode Werkzaamheden aan de verwarming Vervangen warmtemeters Stand van zaken binnenwerkzaamheden De stortkokers Klankbordgroep Algemene

Nadere informatie

Meerjarenonderhoudsplan

Meerjarenonderhoudsplan Meerjarenonderhoudsplan Schoolgebouw Regentesselaan 10 AMSTERDAM INLEIDING Iedere organisatie die gebouwen beheert weet dat onderhoud een belangrijk aspect van het beheren is. Ieder gebouw heeft na verloop

Nadere informatie

Opnamerapport. Straatnaam, Plaatsnaam. Project kenmerk: 0000-R-V1. Opdrachtgever : Datum opname: - Datum rapport: - Behandeld door :

Opnamerapport. Straatnaam, Plaatsnaam. Project kenmerk: 0000-R-V1. Opdrachtgever : Datum opname: - Datum rapport: - Behandeld door : Opnamerapport Project kenmerk: 0000-R-V1 Opdrachtgever : Datum opname: - Datum rapport: - Behandeld door : Bouwstudio PelserHartman BV Veemarktkade 8 5222 AE s-hertogenbosch Project nummer : 0000 Straatnaam,

Nadere informatie

MEERJAREN ONDERHOUDSPLAN APPARTEMENTEN VVE VOORBEELDSTRAAT 1-3 TE DEN HAAG

MEERJAREN ONDERHOUDSPLAN APPARTEMENTEN VVE VOORBEELDSTRAAT 1-3 TE DEN HAAG MEERJAREN ONDERHOUDSPLAN APPARTEMENTEN VVE VOORBEELDSTRAAT 1-3 TE DEN HAAG voorbeeld VvE Beheer : Voorzitter VvE : Technische commissie : Advies : Datum : 1 januari 2009 Dit rapport bevat :.. tekstbladen..

Nadere informatie

De controletarieven worden jaarlijks verhoogd volgens de CBS-Indexcijfers.

De controletarieven worden jaarlijks verhoogd volgens de CBS-Indexcijfers. Controle brandblussers en/of brandslanghaspels Het controleren van de brandblussers tot en met een inhoud van 12 kg./ ltr. en/of brandslanghaspels tegen een prijs per stuk van: stuks prijs p/st. stuks

Nadere informatie

BOUWKUNDIG INSPECTIERAPPORT

BOUWKUNDIG INSPECTIERAPPORT R. Hoogland Project Support bouwbegeleiding & advies BOUWKUNDIG INSPECTIERAPPORT inzake Klinkerweg 30 2565 PP Den Haag R.Hoogland Project Support Segbroeklaan 218, 2565DS Den Haag rh.proj.supp@kpnmail.nl

Nadere informatie

Presentatie brochure Columbuslaan Terugkoppeling BC aan bewoners

Presentatie brochure Columbuslaan Terugkoppeling BC aan bewoners Presentatie brochure Columbuslaan 421-539 Terugkoppeling BC aan bewoners 14 maart 2019 Onderwerpen - Terugblik afgelopen periode - Basisplan - Woningen in de plint - Het vervolg - Vragen TERUGBLIK basisplan

Nadere informatie

Overzicht 20 - jarenplan

Overzicht 20 - jarenplan Overzicht 2 - jarenplan Toelichting: Objecten: Prijs: : De objecten waarover het totaal is berekend. Deze prijzen zijn de totalen per object. Deze prijs wordt uitgerekend door de totalen van het betreffende

Nadere informatie

soort planmatig onderhoud

soort planmatig onderhoud Adressen soort planmatig onderhoud 69 WON. P. HEINK 1-57, 2-56. V SPEIJKSTR 2-24 CV vervangen voor HR combi 13 WON. EMMASTR. 1-25 noodverlichting decentraal controleren/accu vervangen 9 WON. EMMASTR. 42-58

Nadere informatie