Uitvoering van het verbeterplan. Basisveiligheid

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Uitvoering van het verbeterplan. Basisveiligheid"

Transcriptie

1 Verbeterplan Kwaliteitskompas : Dommel Uitvoering van het verbeterplan Randvoorwaardelijk thema Hulpbronnen en informatie Score wordt door mantelzorgers beoordeeld met een 8.1, door cliëntenraad met een 6.7 en door vrijwilligers met een 7.8. Positieve feedback Cliëntenraad: "Team is zich bewust van prioriteit basisveiligheid en handelt ernaar." Mantelzorg: "Cliënt voelt zich veilig, want er wordt secuur gekeken..." *Bron: Totaalrapport juni 2019 (Versie 1) Randvoorwaardelijke thema Hulpbronnen en informatie Meten van tevredenheid cliënten De cliënt staat centraal in het kwaliteitskompas van de Archipel. Ondanks het feit dat basisveiligheid in het totaalrapport met een voldoende/ruimvoldoende is beoordeeld valt op dat de respons waarop deze beoordeling tot stand is gekomen zeer minimaal is en dat de enquête zelf door geen enkele cliënt is ingevuld*. Door middel van dit verbeterplan willen we prioriteit geven aan het verbeteren van het randvoorwaardelijke thema hulpbronnen en informatie door ons specifiek te gaan richten op het meten van tevredenheid cliënten. Door de respons onder de cliënten te verhogen kunnen we de daadwerkelijke tevredenheid van cliënten meten en stellen we de cliënt centraal in het kwaliteitskompas. Weten wat de cliënt wil en wat de cliënt eventueel anders zou willen vormt daarmee het uitgangspunt voor ieder reisdoel, waaronder basisveiligheid. Tevens sluit dit doel mooi aan bij de door ons ontvangen feedback van de Cliëntenraad: Aan bewoners vragen in welke situatie zij zich minder veilig voelen/voelden. * *Bron: Totaalrapport juni 2019 (Versie 1)

2 Randvoorwaardelijke thema Hulpbronnen en informatie Meten van tevredenheid cliënten 1. Het verhogen van de bereidbaarheid van cliënten om feedback te geven. 2. Cliënten die in staat zijn en hun feedback willen geven via het teamaccount in i-check de elektronische vragenlijst in laten vullen. 3. Cliënten die niet in staat zijn de elektronische vragenlijst in te vullen, maar die dit wel willen ondersteunen m.b.v. medewerker (of de inzet van vrijwilliger). Voorafgaand aan ieder reisdoel zal het betreffende thema geïntroduceerd worden tijdens het huiskameroverleg, dit zodat cliënten weten wat er komen gaat maar ook om hen te enthousiasmeren en te betrekken bij het kwaliteitskompas. Vervolgens zal in een individueel gesprek met de cliënt de bereidheid tot het geven van feedback worden getoetst en kan deze indien gewenst worden voorzien van extra toelichting of informatie. Ook zal de mate van begeleiding worden besproken zodat deze op passende wijze aan sluit bij de wensen en behoeften van de cliënt alsook de kernwaarden van cliënt in regie. De aandachtsvelders kwaliteitskompas dragen er zorg voor dat het onderwerp standaard agendapunt word tijdens het huiskameroverleg waardoor cliënten actief betrokken gaan worden bij het verbeterproces en hierbij een beroep kunnen doen op hun autonomie. Wanneer evalueren? Evaluatie moet voor aanvang van dit reisdoel in het volgend jaar. Kies één verantwoordelijke (eventueel namens het team).

3 Verbeterplan Kwaliteitskompas : Dommel Uitvoering van het verbeterplan Over het algemeen veel, op enkele punten na die aanbod komen in mijn verbeterplan. zie verbeterplan zie verbeterplan Wanneer evalueren? Evaluatie moet voor aanvang van dit reisdoel in het volgend jaar. Kies één verantwoordelijke (eventueel namens het team).

4 Verbeterplan Kwaliteitskompas : Dagbesteding & Welzijn Dommelhoef Uitvoering van het verbeterplan Begeleiden en stimuleren van het gebruik te maken van hulpmiddelen. Zoals: de Rollator, actieve tillift bij toiletgang, en begeleiden bij de toiletgang.(ondersteunen) Begeleiding van de medicatie. De W.M.O. cliënten nemen vaker medicatie van thuis mee. Als begeleiders dagbesteding missen wij kennis over medicatie. Graag willen wij ervoor te zorgen dat deze cliënten op een professionele en veilige wijze ondersteund worden bij de inname van hun medicatie. 3 team leden die over de week verdeeld werken gaan via de Archipel op het Summa college, 5 dagen scholing volgen betreffende de zorg voor medicijngebruik. Wanneer evalueren? Evaluatie moet voor aanvang van dit reisdoel in het volgend jaar. Kies één verantwoordelijke (eventueel namens het team).

5 Verbeterplan Kwaliteitskompas : Dagbesteding & Welzijn Dommelhoef Afgehandeld Het team heeft allemaal de slikscholing gevolgd en er wordt op tijd naar de herhaling scholing gegaan. Het vinden van de juiste informatie bertreffende slikadvien van de cliënten binnen Qik is voor ons soms moeilijk te vinden. We zouden graag een duidelijk slik icoon snel kunnen zien binnen qik. Deze actie zouden wij graag zien voor onze cliënten, zodat zei op de juiste en veiligste manier geholpen worden bij slikproblemen. Op dit moment is er contact met een medewerker Functioneel Applicatiebeheerder Qic. om een icoon te maken bij het client profiel. Wanneer evalueren? Evaluatie Heeft de verbeteractie opgeleverd wat jullie ervan verwacht hadden? Deels Toelichting evaluatie verbeteractie: het contact is plan is er er maar het duurt heel lang voor er stappen worden gezet om het ik qic te krijgen

6 Verbeterplan Kwaliteitskompas : Dieze Afgehandeld Door het gebruik van glijzijlen en AD matrassen en het toepassen van wisselligging bij verschillende cliënten hebben we minder decubitus wonden op de afdeling. Er wordt niet afgeweken van de medicatie protocollen waardoor er weinig medicatie fouten plaatsvinden. Waar het nog wel eens mis gaat zijn de MIC meldingen met betrekking tot agressie. De reden hiervoor zijn de verschillende meningen van medewerkers over wat precies onder agressie valt en waarvoor dan precies een MIC moet worden ingevuld. We gaan met de medewerkers tijdens een teamoverleg bespreken waar we de grens gaan leggen mbt agressie. Zodat er eenduidig wordt gerapporteerd en MIC meldingen worden ingevuld. Dit is voor de cliënt ook fijner als er 1 lijn wordt getrokken door het personeel. Zo komen er duidelijke instructies voor de medewerkers en dit bevorderd de veiligheid van zowel cliënt als medewerker. Wanneer evalueren? Evaluatie moet voor aanvang van dit reisdoel in het volgend jaar. Kies één verantwoordelijke (eventueel namens het team). Evaluatie Heeft de verbeteractie opgeleverd wat jullie ervan verwacht hadden? Ja Toelichting evaluatie verbeteractie: We hebben tijdens een teamoverleg besproken wat een mic melding agressie inhoudt. We hebben samen besproken wat we precies onder agressie zien en wanneer we een MIC melding gaan invullen. Uit het overzicht van MIC meldingen kan worden opgemaakt dat er nu vaker een MIC melding wordt ingevuld en dat deze beter verwoord worden waardoor duidelijker is wat er precies is voorgevallen. Dit houdt in dat er een duidelijker beeld ontstaat van de agressie en dat er door de medewerkers meer 1 lijn wordt getrokken. Door de psychische toestand van de cliënt is het niet duidelijk of het voor haar bijdraagt aan haar gevoel van veiligheid en dat is jammer maar hopelijk kan het voor toekomstige cliënten wel een gunstige bijdrage leveren op hun gevoel van veiligheid.

7 Verbeterplan Kwaliteitskompas : Facilitair Dommelhoef Evaluatie van het verbeterplan Score van bureau de Wit voor Gasterij en keuken 92 % Deze zijn op woensdag 1 mei geweest op Dommelhoef De voedsel veiligheid is hiermee goed geborgd in de gasterij De aandachtspunten in de rapporten worden besproken in de teams Gasterij facilitair en met de kok In gesprek gaan en en verbeterpunten benoemen en uitvoeren, in werkoverleg wordt dit dan besproken. Wanneer evalueren?

8 Verbeterplan Kwaliteitskompas : Revalidatie Afgehandeld - Er kunnen geen onbevoegden in de medicatiekasten komen. Dit wordt voorkomen door de medicatiekasten op slot te doen. Alleen verzorging en verpleging hebben standaard een sleutel van de medicatiekasten. Leerlingen en stagiaires krijgen alleen een sleutel van de medicatiekast als zij getoetst zijn (procedure en kennis medicatie). - Er wordt geen medicatie uitgezet. Wanneer medicatie verstrekt gaat worden, wordt enkel een cliënt afgetekend. Zo is de medewerker op de hoogte wat hij/ zij gaat verstrekken. Tevens wordt hierdoor voorkomen dat medicatie aan de verkeerde cliënt gegeven wordt. - Sommige medicatie moet dubbel afgetekend worden. Het gaat om medicatie die risicovol is, zoals insuline of bloedverdunners. Bij een verkeerde toediening kan dit schade aanrichten bij de cliënt. Deze medicatie wordt door twee personen afgetekend om zeker te weten dat de juiste hoeveelheid medicatie wordt verstrekt. 1. Er lijkt kennis te kort over oxycodon. Er zijn twee varianten oxycodon: langwerkend en kortwerkend. In de revalidatie wordt veel met beide gewerkt. Met name als zo nodig medicatie. Het is van belang voor het verstrekken dat je weet wanneer een tablet/ capsule langwerkend is of kortwerkend. Afhankelijk van wat is voorgeschreven door de arts. Uit MIC/MIM meldingen zijn de afgelopen maanden meerdere meldingen gemaakt van verkeerd gebruik van oxycodon. Hierdoor krijgen cliënten de verkeerde medicijnen. Met name wordt langwerkend gebruikt i.p.v. kortwerkend. Hierdoor hebben cliënten onnodig pijnklachten. 2. Sommige medicatie moet in de koelkast bewaard worden. Dit wordt gedaan, omdat medicatie onbruikbaar kan worden als de temperatuur niet juist is. De koelkast moet iedere maand gecontroleerd worden op de juiste temperatuur. Dit wordt momenteel niet gedaan, waardoor niet zeker is dat de temperatuur van de koelkast juist is. Hierdoor kunnen cliënten medicatie krijgen die niet meer bruikbaar is. 3. Medicatie wordt verstrekt vanuit medimo. Iedere bevoegde medewerker tekent af met zijn/ haar initialen. Er is geen overzicht van alle bevoegde medewerkers met hun initialen. Mocht er een fout gemaakt worden, kan niet worden achterhaalt wie de fout heeft gemaakt. Dit kan ten nadelen van de cliënt komen, omdat de fout dan meerdere keren gemaakt kan worden. 4. Een van de revalidatiedoelen van cliënten kan zijn het beheren van de eigen medicatie. Er is enkele dagen controle van verpleging. Er wordt niet altijd secuur door verpleging mee omgegaan, waardoor cliënten hun medicatie niet innemen of op het verkeerde tijdstip. Dit kan tot gezondheidsproblemen lijden van de cliënt. 1. Er wordt tijdens de teamvergadering een klinische les gegeven over het gebruik van opiaten. Tevens wordt hierbij aandacht besteed aan het verschil in oxycodon (en de verschillende benamingen). Dit wordt gedaan om de kennis van medewerkers te verhogen, zodat fouten voorkomen kunnen worden. Cliënten krijgen het juiste tablet/ capsule. Hierdoor kan een betere observatie worden gedaan van de pijn van de cliënt, waardoor tijdig actie ondernomen kan worden. 2. Er wordt een overzicht gemaakt voor het meten van de temperatuur van de koelkast. Dit wordt iedere 1e van de maand gedaan. Hierdoor wordt voorkomen dat medicatie onbruikbaar wordt. Er wordt vroegtijdig gesignaleerd wanneer de koelkast niet juist functioneert, zodat cliënten niet onnodig onbruikbare medicatie krijgen.

9 3. Er wordt een overzicht gemaakt met alle bevoegde medewerkers die aftekenen in medimo. Het overzicht komt in alle 3 de medicatiemappen, zodat er altijd een overzicht aanwezig is. Er komt een overzicht op de teamkamer te hangen, waar alle medewerkers zelf hun initialen op kunnen noteren. Wanneer er nieuwe medewerkers beginnen, medewerkers weg gaan of wanneer een leerling/ stagiaire bevoegd is voor het delen van medicatie, wordt het overzicht vernieuwd. 4. Medicatie in eigen beheer: er wordt literatuurstudie gedaan. Hierbij wordt gekeken naar de adviezen vanuit IGJ. Aan de hand van het literatuur onderzoek wordt een plan gemaakt voor de implementatie. Mogelijk worden artsen/ VS betrokken. Wanneer evalueren? Evaluatie moet voor aanvang van dit reisdoel in het volgend jaar. Kies één verantwoordelijke (eventueel namens het team).

10 Aanvullend formulier 'Evaluatie Verbeterplan' Evaluatie Verbeterplan Evaluatie Heeft de verbeteractie opgeleverd wat jullie ervan verwacht hadden? Deels Toelichting evaluatie verbeteractie: 1: Een leerling zal dit als verbeterplan voor haar opleiding uitvoeren. Verwachting evaluatie : Behaald. Op alle koelkasten zijn lijsten opgehangen. De eerste maand is de lijst ingevuld. De volgende metingen zijn doorgepland in de werkmap. 3: Behaald. In alle drie de medicatiemappen zit een overzicht met de medewerkers die medicatie mogen verstrekken met initialen in medimo. 4: Literatuur over het beheren van medicatie is opgezocht. Er wordt informatie opgevraagd bij een andere revalidatie afdeling waar een onderzoek is geweest over het beheren van medicatie door cliënten. Zij hebben een checklist ontwikkeld.

Woonkamer Den Bosch. Basisveiligheid

Woonkamer Den Bosch. Basisveiligheid Verbeterplan Kwaliteitskompas : 194230 Woonkamer Den Bosch 04-06-2019 03-09-2019 Afgehandeld Medicatie zit in afgesloten kluis met cijfercode. Aftekenlijsten worden goed afgetekend bij uitgifte. Kluis

Nadere informatie

Verbeterplan Kwaliteitskompas : Bolderik Gemeld op Laatste wijziging Verbeterplan/actie.

Verbeterplan Kwaliteitskompas : Bolderik Gemeld op Laatste wijziging Verbeterplan/actie. Verbeterplan Kwaliteitskompas : 190206 Bolderik Gemeld op 08-04-2019 Laatste wijziging 26-04-2019 Wij als team kijken goed naar de wensen en de behoeften van de cliënt. Dit word zowel individueel gedaan

Nadere informatie

Verbeterplannen Samenspel mantelzorgers en vrijwilligers Dommelhoef

Verbeterplannen Samenspel mantelzorgers en vrijwilligers Dommelhoef Verbeterplannen Samenspel mantelzorgers en vrijwilligers Dommelhoef Toelichting De Smiley ; deze laat het volgende in één oogopslag zien: is voldoende is onvoldoende (lager dan 7) Bij gebrek aan respons

Nadere informatie

Welbevinden. Op welke Wijze? Wij gaan een vacature openzetten. Binnenkort komt er een gesprek met werving en selectie. De teamcoach is ook betrokken.

Welbevinden. Op welke Wijze? Wij gaan een vacature openzetten. Binnenkort komt er een gesprek met werving en selectie. De teamcoach is ook betrokken. Verbeterplan Kwaliteitskompas : 188630 Organisatie-eenheid Berkenhof 2 Gemeld op 21-03-2019 Sinds kort hebben wij een nieuwe woonondersteuner in ons team, waardoor er 4 ochtenden in de week de huiskamer

Nadere informatie

Kwaliteitskompas Het kwaliteitssysteem van Archipel

Kwaliteitskompas Het kwaliteitssysteem van Archipel Kwaliteitskompas 1 Het kwaliteitssysteem van Archipel 2 Archipel Kompas als integraal kwaliteitssysteem 2019 In 2016 heeft Archipel samen met cliënten, mantelzorgers, cliëntenraden, vrijwilligers en medewerkers

Nadere informatie

Verbeterplannen Lichamelijk welbevinden en gezondheid Kanidas

Verbeterplannen Lichamelijk welbevinden en gezondheid Kanidas Verbeterplannen Lichamelijk welbevinden en gezondheid Kanidas Toelichting De Smiley ; deze laat het volgende in één oogopslag zien: is hoger of gelijk aan 7,00 is lager dan 7,00 Bij gebrek aan respons

Nadere informatie

Verbeterplannen Lichamelijk welbevinden en gezondheid Dommelhoef

Verbeterplannen Lichamelijk welbevinden en gezondheid Dommelhoef Verbeterplannen Lichamelijk welbevinden en gezondheid Dommelhoef Toelichting De Smiley ; deze laat het volgende in één oogopslag zien: is voldoende is onvoldoende (lager dan 7) Bij gebrek aan respons is

Nadere informatie

Verbeterplannen Veiligheid Dommelhoef

Verbeterplannen Veiligheid Dommelhoef Verbeterplannen Veiligheid Dommelhoef Toelichting De Smiley ; deze laat het volgende in één oogopslag zien: is voldoende is onvoldoende (lager dan 7) Bij gebrek aan respons is geen berekening mogelijk

Nadere informatie

Verbeterplannen Veiligheid Landrijt

Verbeterplannen Veiligheid Landrijt Verbeterplannen Veiligheid Landrijt Toelichting De Smiley ; deze laat het volgende in één oogopslag zien: is hoger of gelijk aan 7,00 is lager dan 7,00 Bij gebrek aan respons is geen berekening mogelijk

Nadere informatie

Verbeterplannen Samenspel mantelzorgers en vrijwilligers Nazareth

Verbeterplannen Samenspel mantelzorgers en vrijwilligers Nazareth Verbeterplannen Samenspel mantelzorgers en vrijwilligers Nazareth Toelichting De Smiley ; deze laat het volgende in één oogopslag zien: is hoger of gelijk aan 7,00 is lager dan 7,00 Bij gebrek aan respons

Nadere informatie

Woon & Leefplezier. Ook hebben we een kar gekocht waarin spullen zitten waar bewoners mee kunnen snoezelen. (bv voor muziek, geur en kleur)

Woon & Leefplezier. Ook hebben we een kar gekocht waarin spullen zitten waar bewoners mee kunnen snoezelen. (bv voor muziek, geur en kleur) Verbeterplan Kwaliteitskompas : 189184 Woonkamer Eindhoven Gemeld op 27-03-2019 Woon & Leefplezier Familie is tevreden hoe het nu gaat bvover de rust in de huiskamer, het koken wat we iedere dag doen.

Nadere informatie

Verbeterplannen Samenspel mantelzorgers en vrijwilligers Berkenstaete

Verbeterplannen Samenspel mantelzorgers en vrijwilligers Berkenstaete Verbeterplannen Samenspel mantelzorgers en vrijwilligers Berkenstaete Toelichting De Smiley ; deze laat het volgende in één oogopslag zien: is voldoende is onvoldoende Bij gebrek aan respons is geen berekening

Nadere informatie

Verbeterplannen Samenspel mantelzorgers en vrijwilligers

Verbeterplannen Samenspel mantelzorgers en vrijwilligers Verbeterplannen Samenspel mantelzorgers en vrijwilligers Toelichting De Smiley ; deze laat het volgende in één oogopslag zien: is gelijk of hoger dan 7,00 is lager dan 7,00 Bij gebrek aan respons is geen

Nadere informatie

Verbeterplannen Samenspel Mantelzorgers en Vrijwilligers Ekelhof

Verbeterplannen Samenspel Mantelzorgers en Vrijwilligers Ekelhof nen Samenspel Mantelzorgers en Vrijwilligers Ekelhof Toelichting De Smiley ; deze laat het volgende in één oogopslag zien: is hoger of gelijk aan 7,00 is lager dan 7,00 Bij gebrek aan respons is geen berekening

Nadere informatie

Verbeterplannen Samenspel mantelzorgers en vrijwilligers Kanidas

Verbeterplannen Samenspel mantelzorgers en vrijwilligers Kanidas Verbeterplannen Samenspel mantelzorgers en vrijwilligers Kanidas Toelichting De Smiley ; deze laat het volgende in één oogopslag zien: is hoger of gelijk aan 7,00 is lager dan 7,00 Bij gebrek aan respons

Nadere informatie

Verbeterplannen Samenspel mantelzorgers en vrijwilligers Landrijt

Verbeterplannen Samenspel mantelzorgers en vrijwilligers Landrijt Verbeterplannen Samenspel mantelzorgers en vrijwilligers Landrijt Toelichting De Smiley ; deze laat het volgende in één oogopslag zien: is hoger of gelijk aan 7,00 is lager dan 7,00 Bij gebrek aan respons

Nadere informatie

Verbeterplannen Lichamelijk welbevinden en gezondheid Eerdbrand

Verbeterplannen Lichamelijk welbevinden en gezondheid Eerdbrand Verbeterplannen Lichamelijk welbevinden en gezondheid Eerdbrand Toelichting De Smiley ; deze laat het volgende in één oogopslag zien: is gelijk of hoger dan 7,00 is lager dan 7,00 Bij gebrek aan respons

Nadere informatie

Verbeterplannen Lichamelijk welbevinden en gezondheid Nazareth

Verbeterplannen Lichamelijk welbevinden en gezondheid Nazareth Verbeterplannen Lichamelijk welbevinden en gezondheid Nazareth Toelichting De Smiley ; deze laat het volgende in één oogopslag zien: is hoger of gelijk aan 7,00 is lager dan 7,00 Bij gebrek aan respons

Nadere informatie

Verbeterplannen Woon en leefplezier

Verbeterplannen Woon en leefplezier Verbeterplannen Woon en leefplezier Toelichting De Smiley ; deze laat het volgende in één oogopslag zien: is gelijk of hoger dan 7,00 is lager dan 7,00 Bij gebrek aan respons is geen berekening mogelijk

Nadere informatie

Verbeterplannen Lichamelijk welbevinden en gezondheid Berkenstaete

Verbeterplannen Lichamelijk welbevinden en gezondheid Berkenstaete Verbeterplannen Lichamelijk welbevinden en gezondheid Berkenstaete Toelichting De Smiley ; deze laat het volgende in één oogopslag zien: is voldoende is onvoldoende Bij gebrek aan respons is geen berekening

Nadere informatie

Verbeterplan Kwaliteitskompas : Smaragd Gemeld op Laatste wijziging Verbeterplan/actie. Welbevinden

Verbeterplan Kwaliteitskompas : Smaragd Gemeld op Laatste wijziging Verbeterplan/actie. Welbevinden Verbeterplan Kwaliteitskompas : 189316 Smaragd Gemeld op 28-03-2019 Bewoners lijken het naar hun zin te hebben, zien er over het algemeen netjes uit., eten goed en vinden het niet vervelend als ze worden

Nadere informatie

Verbeterplannen Woon en Leefplezier Dommelhoef

Verbeterplannen Woon en Leefplezier Dommelhoef Verbeterplannen Woon en Leefplezier Dommelhoef Toelichting De Smiley ; deze laat het volgende in één oogopslag zien: is voldoende is onvoldoende (lager dan 7) Bij gebrek aan respons is geen berekening

Nadere informatie

Inhoudsopgave 1. Algemeen Inleiding en visie Bouwsteen 1: De zorg die jij nodig hebt Zorgplan Mijn Plan

Inhoudsopgave 1. Algemeen Inleiding en visie Bouwsteen 1: De zorg die jij nodig hebt Zorgplan Mijn Plan Inhoudsopgave 1. Algemeen... 2 1.1 Inleiding en visie... 2 2. Bouwsteen 1: De zorg die jij nodig hebt... 3 2.1 Zorgplan... 3 2.2 Mijn Plan... 3 3. Bouwsteen 2: Jouw mening over de zorg die jij krijgt...

Nadere informatie

1. Persoonsgerichte zorg en ondersteuning Wonen en welzijn Veiligheid Leren en verbeteren van kwaliteit...

1. Persoonsgerichte zorg en ondersteuning Wonen en welzijn Veiligheid Leren en verbeteren van kwaliteit... Teammonitor 2.0 Voor je ligt de teammonitor 2.0! Dit is de herziene versie, en gebaseerd op het kwaliteitskader verpleeghuiszorg. Het kwaliteitskader is eigenlijk een overzicht van waar goede zorg aan

Nadere informatie

Verslag kwaliteit 2017 cliëntversie

Verslag kwaliteit 2017 cliëntversie Pagina 1 van 14 Inhoud Inleiding... 3 Bouwsteen 1: de zorg die jij krijgt... 4 Bouwsteen 2: ervaringen van de cliënt... 7 Bouwsteen 3: functioneren van de teams...11 Leren van klachten en incidenten...13

Nadere informatie

Verbeterplannen Veiligheid Dagbesteding & Welzijn

Verbeterplannen Veiligheid Dagbesteding & Welzijn Verbeterplannen Veiligheid Dagbesteding & Welzijn Toelichting De Smiley ; deze laat het volgende in één oogopslag zien: is hoger of gelijk aan 7,00 is lager dan 7,00 Bij gebrek aan respons is geen berekening

Nadere informatie

In principe beheert de cliënt zijn of haar eigen medicijnen, tenzij dit niet verantwoord is.

In principe beheert de cliënt zijn of haar eigen medicijnen, tenzij dit niet verantwoord is. Medicatie beleid Zorgt in Zorg B.V. Uitgangspunten: U beheert uw medicatie als cliënt zelf, zo mogelijk met ondersteuning van uw mantelzorger, vrijwilliger of ondersteuning van een systeem als Baxter of

Nadere informatie

Verbeterplannen Lichamelijk welbevinden en gezondheid Fleuriade

Verbeterplannen Lichamelijk welbevinden en gezondheid Fleuriade Verbeterplannen Lichamelijk welbevinden en gezondheid Fleuriade Toelichting De Smiley ; deze laat het volgende in één oogopslag zien: is gelijk of hoger dan 7,00 is lager dan 7,00 Bij gebrek aan respons

Nadere informatie

Verbeterplannen Woon en leefplezier Dagbesteding en Welzijn

Verbeterplannen Woon en leefplezier Dagbesteding en Welzijn Verbeterplannen Woon en leefplezier Dagbesteding en Welzijn Toelichting De Smiley ; deze laat het volgende in één oogopslag zien: is hoger of gelijk aan 7,00 is lager dan 7,00 Bij gebrek aan respons is

Nadere informatie

Verbeterplannen Woon en leefplezier Passaat

Verbeterplannen Woon en leefplezier Passaat Verbeterplannen Woon en leefplezier Passaat Toelichting De Smiley ; deze laat het volgende in één oogopslag zien: is hoger of gelijk aan 7,00 is lager dan 7,00 Bij gebrek aan respons is geen berekening

Nadere informatie

Toetsingskader WMO toezicht Gemeente Steenwijkerland. Januari 2018

Toetsingskader WMO toezicht Gemeente Steenwijkerland. Januari 2018 Toetsingskader WMO toezicht Gemeente Steenwijkerland Januari 2018 Toetsingskader Steenwijkerland Aandachtspunten / bronnen voor de toezichthouder zijn in alle gevallen: Dossieronderzoek; Vraaggesprek met

Nadere informatie

Verkorte rapportage. Cliëntenraadpleging bij WL de Archipel. Verkorte rapportage. LSR - landelijk steunpunt medezeggenschap

Verkorte rapportage. Cliëntenraadpleging bij WL de Archipel. Verkorte rapportage. LSR - landelijk steunpunt medezeggenschap Cliëntenraadpleging bij WL de Archipel 1 Utrecht, 6 augustus 2013 Geschreven door: Harmke van den Akker Postbus 8224 3503 RE Utrecht Telefoon: 030 293 76 64 Fax: 030 296 33 19 www.hetlsr.nl info@hetlsr.nl

Nadere informatie

RAPPORTAGE CLIËNT TEVREDENHEID ONDERZOEK ZEKERE BASIS

RAPPORTAGE CLIËNT TEVREDENHEID ONDERZOEK ZEKERE BASIS RAPPORTAGE CLIËNT TEVREDENHEID ONDERZOEK ZEKERE BASIS 08 INLEIDING Het Cliënt heid Onderzoek (CTO) bij Stichting Zekere Basis wordt x per jaar door een externe partij uitgevoerd. Tussentijds vindt een

Nadere informatie

Doel. Inhoud. Medicijnbeheer en verstrekking

Doel. Inhoud. Medicijnbeheer en verstrekking Medicijnbeheer en verstrekking Doel Het verantwoord (laten) beheren en verstrekken van medicijnen aan cliënten met als doel dat de juiste cliënt de juiste medicatie op het juiste tijdstip en de juiste

Nadere informatie

Kwaliteitsrapport 2018 Versie voor cliënten

Kwaliteitsrapport 2018 Versie voor cliënten Kwaliteitsrapport 2018 Versie voor cliënten Datum: Juni 2019 Auteur: Nienke Bouthoorn, Beleidsmedewerker kwaliteit Roos Deen, Zorg coördinator Jan Steven van Dijk, Bestuurder Inhoud Inleiding 3 1. Algemene

Nadere informatie

Verbeterplannen Woon- en Leefplezier Nazareth

Verbeterplannen Woon- en Leefplezier Nazareth Verbeterplannen Woon- en Leefplezier Nazareth Nazareth Totaal NPS score Cliënten (n=4) 6,75-25,00 Mantelzorgers (n=12) 7,42 0,00 Vrijwilligers (n=9) 7,66-11,11 Cliëntenraden, Raad v Toezicht (n=5) 8,00

Nadere informatie

Kwaliteitsverslag 2017 Verpleeghuiszorg

Kwaliteitsverslag 2017 Verpleeghuiszorg Kwaliteitsverslag 2017 Verpleeghuiszorg Inhoud 1. Persoonsgerichte zorg en ondersteuning... 3 2. Wonen en Welzijn... 3 3. Veiligheid... 4 3.1 Decubitus... 4 3.2 Advance care planning... 4 3.3 Medicatieveiligheid...

Nadere informatie

Verbeterplannen Woon- en Leefplezier Kanidas

Verbeterplannen Woon- en Leefplezier Kanidas Verbeterplannen Woon- en Leefplezier Kanidas Kanidas Totaal NPS score Cliënten (n=2) 8,00 0,00 Mantelzorgers (n=11) 7,55-9,09 Vrijwilligers (n=26) 6,96-19,23 Cliëntenraden, Raad v Toezicht (n=5) 8,00 +

Nadere informatie

Samenspel Mantelzorgers en Vrijwilligers Archipel

Samenspel Mantelzorgers en Vrijwilligers Archipel Mantelzorgers en Vrijwilligers Archipel Archipel totaal Archipel totaal Mantelzorgers en Vrijwilligers Cliënten 7,9 7,52 +7,87 Mantelzorgers 6,98 7,29 +4,18 Vrijwilligers 7,29 7,31-4,41 7,5 7,40 +14,87

Nadere informatie

Lichamelijk welbevinden en gezondheid Archipel

Lichamelijk welbevinden en gezondheid Archipel welbevinden en Archipel Archipel Veiligheid Cliënten 7,84 7,47 +7,50 Mantelzorgers 7,54 7,34 +5,69 Vrijwilligers 7,23 7,28-5,18 7,25 7,40 + 14,93 Behandelaren n.t.b. 7,11-9,21 Ondersteunende diensten n.t.b.

Nadere informatie

Verkorte rapportage. Cliënten over de kwaliteit van de zorg en dienstverlening van activiteitencentrum Knooppunt (InteraktContour)

Verkorte rapportage. Cliënten over de kwaliteit van de zorg en dienstverlening van activiteitencentrum Knooppunt (InteraktContour) Verkorte rapportage Cliënten over de kwaliteit van de zorg en dienstverlening van activiteitencentrum Knooppunt (InteraktContour) Utrecht, december 2013 Geschreven door: Ellen Dupont en Drs. Dominique

Nadere informatie

Verbeterplannen Veiligheid Kanidas

Verbeterplannen Veiligheid Kanidas Verbeterplannen Veiligheid Kanidas Toelichting De Smiley ; deze laat het volgende in één oogopslag zien: is hoger of gelijk aan 7,00 is lager dan 7,00 Bij gebrek aan respons is geen berekening mogelijk

Nadere informatie

DE OPMAAT KWALITEITSPLAN 2019 ONDERDEEL VAN KWALITEITSPLAN PIETER VAN FOREEST. Corin Potters, Locatiemanager AANTAL PAGINA S 6 EIGENAAR

DE OPMAAT KWALITEITSPLAN 2019 ONDERDEEL VAN KWALITEITSPLAN PIETER VAN FOREEST. Corin Potters, Locatiemanager AANTAL PAGINA S 6 EIGENAAR DE OPMAAT KWALITEITSPLAN 2019 ONDERDEEL VAN KWALITEITSPLAN PIETER VAN FOREEST AANTAL PAGINA S 6 EIGENAAR Corin Potters, Locatiemanager Kwaliteitsplan 2019 locatie De Opmaat Vlakbij het centrum van Monster

Nadere informatie

Veiligheid Archipel. Veiligheid. Cliënten 7,33 7,09 0,00 Mantelzorgers 7,06 7,18-1,07 Vrijwilligers 7,44. 7, Cliëntenraden, Raad v

Veiligheid Archipel. Veiligheid. Cliënten 7,33 7,09 0,00 Mantelzorgers 7,06 7,18-1,07 Vrijwilligers 7,44. 7, Cliëntenraden, Raad v Archipel Archipel Cliënten 7,33 7,09 0,00 Mantelzorgers 7,06 7,18-1,07 Vrijwilligers 7,44. 7,29-6.58 7,29 7,40 + 16,15 Behandelaren n.t.b. 7,11-9,21 Ondersteunende diensten n.t.b. 7,08-9,16 Onbekend n.t.b.

Nadere informatie

Protocol: Medicijnbeheer en medicijnverstrekking in woonvoorzieningen.

Protocol: Medicijnbeheer en medicijnverstrekking in woonvoorzieningen. 2015 Protocol: Medicijnbeheer en medicijnverstrekking in woonvoorzieningen. KUBUSZORG ELST Protocol: Medicijnbeheer en medicijnverstrekking in woonvoorzieningen. Doel Het verantwoord (laten) beheren en

Nadere informatie

Protocollen Voorbehouden, Risicovolle en Overige handelingen Toedienen van medicijnen 6

Protocollen Voorbehouden, Risicovolle en Overige handelingen Toedienen van medicijnen 6 Protocollen Voorbehouden, Risicovolle en Overige handelingen Toedienen van medicijnen 6 Medicatieveiligheid Medicatieveiligheid verdient aandacht omdat er veel fouten gemaakt worden bij het gebruik van

Nadere informatie

Op zoek naar de kracht van partnerschap

Op zoek naar de kracht van partnerschap Op zoek naar de kracht van partnerschap Samenvatting Kwaliteitsrapport 2017 Humanitas DMH Wij zijn een landelijk verspreide en lokaal verankerde zorgorganisatie. Bij ons werken ongeveer 1250 medewerkers

Nadere informatie

Implementatie Zorgpad stervensfase

Implementatie Zorgpad stervensfase Implementatie Zorgpad stervensfase Navigatie naar een goed einde Navigatie naar een goed einde René de Bakker Verpleeghuisarts Verpleeghuis De Blaauwe Hoeve Hulst rdebakker@curamus.nl Navigatie naar een

Nadere informatie

Doel: Ervoor zorg dragen dat de regels rondom het eventueel toedienen van medicatie aan kinderen duidelijk zijn.

Doel: Ervoor zorg dragen dat de regels rondom het eventueel toedienen van medicatie aan kinderen duidelijk zijn. Protocol medicijnverstrekking. Doel: Ervoor zorg dragen dat de regels rondom het eventueel toedienen van medicatie aan kinderen duidelijk zijn. Waarom? Verkeerd medicijngebruik kan grote gevolgen hebben

Nadere informatie

Toetsingskader WMO toezicht Gemeente Staphorst. Mei 2017

Toetsingskader WMO toezicht Gemeente Staphorst. Mei 2017 Toetsingskader WMO toezicht Gemeente Staphorst Mei 2017 Toetsingskader Staphorst Aandachtspunten / bronnen voor de toezichthouder zijn in alle gevallen: Dossieronderzoek; Vraaggesprek met cliënt; Eventueel

Nadere informatie

Notitie. Protocol Medicatiegebruik leerlingen Yulius Onderwijs Versie: 1.0 Datum: 18 juli 2018

Notitie. Protocol Medicatiegebruik leerlingen Yulius Onderwijs Versie: 1.0 Datum: 18 juli 2018 Notitie Protocol Medicatiegebruik leerlingen Yulius Onderwijs Versie: 1.0 Datum: 18 juli 2018 Contact Directie Onderwijs T 088-4056401 directie.onderwijs@yulius.nl Inleiding Yulius Onderwijs biedt onderwijs

Nadere informatie

LPZ-verbeterplan 2013 afd. Tjalk en Schoener te ZK september

LPZ-verbeterplan 2013 afd. Tjalk en Schoener te ZK september Verbeterplan Normen Verantwoorde Zorg Indicatoren LPZ meting jaar 2013 - Locatie Zonnekamp - Afdeling Schoener en Tjalk NVZ indicator/ Kritisch aandachtspunt 4.1 Percentage cliënten bij wie in de afgelopen

Nadere informatie

Beroepsopdracht 3: Zorg voor de veiligheid en voorlichting geven

Beroepsopdracht 3: Zorg voor de veiligheid en voorlichting geven l Beroepsopdracht 3: Zorg voor de veiligheid en voorlichting geven Pagina 1 van16 Werkprocessen en competenties gericht op het verpleegplan 1.1 Stelt verpleegkundige diagnose en stelt het verpleegplan

Nadere informatie

Verbeterplannen Lichamelijk welbevinden en gezondheid Ekelhof

Verbeterplannen Lichamelijk welbevinden en gezondheid Ekelhof Verbeterplannen Lichamelijk welbevinden en gezondheid Ekelhof Toelichting De Smiley ; deze laat het volgende in één oogopslag zien: is hoger of gelijk aan 7,00 is lager dan 7,00 Bij gebrek aan respons

Nadere informatie

dienstverlening/ protocollen Specifiek bijbehorende instrumenten opgeslagen in: Niet van toepassing Eerstvolgende evaluatiedatum mei 2013

dienstverlening/ protocollen Specifiek bijbehorende instrumenten opgeslagen in: Niet van toepassing Eerstvolgende evaluatiedatum mei 2013 Statusoverzicht. Consultatie unitmanagers/ locatiemanagers mei 2011 evaluatie Consultatie cliëntenraad sept. 2001 OR Instemming Advies Vastgesteld door Bestuursgroep sept. 2001 Borging. Proceseigenaar

Nadere informatie

Fona. Kwartaal 4, 2013 Open Waard. Fona,Open Waard, kwartaal 4, 2013 Pagina 1

Fona. Kwartaal 4, 2013 Open Waard. Fona,Open Waard, kwartaal 4, 2013 Pagina 1 Fona Kwartaal 4, 2013 Open Waard Fona,Open Waard, kwartaal 4, 2013 Pagina 1 Inhoudsopgave Algemene aanbevelingen pag. 3 Actielijst pag. 4 Uiteenzetting van de Fona s pag. 7 Grafiek Tijden pag. 14 Fona,Open

Nadere informatie

Dit onderzoek heeft als doel het in kaart brengen van de wensen van de cliënt en het waar nodig verbeteren/ optimaliseren van de dienstverlening.

Dit onderzoek heeft als doel het in kaart brengen van de wensen van de cliënt en het waar nodig verbeteren/ optimaliseren van de dienstverlening. Cliënt tevredenheidsonderzoek 2014-2015 Inleiding en samenvatting 1 In het kader van een cliënt tevredenheidsonderzoek heeft Olcea een vragenlijst samengesteld. Deze vragenlijst is bedoeld voor thuiswonenden

Nadere informatie

Zekerheid als basis. Kwaliteitsrapport cliëntversie Zekere Basis Enschede, juni 2018

Zekerheid als basis. Kwaliteitsrapport cliëntversie Zekere Basis Enschede, juni 2018 Zekerheid als basis Kwaliteitsrapport 2017 - cliëntversie Zekere Basis Enschede, juni 2018 Kwaliteitsrapport Zekere Basis 2017 - juni 2018 Pagina 1 van 5 Inleiding In dit eerste kwaliteitsrapport staat

Nadere informatie

Kwaliteitsmanagementsysteem Signaleringslijst grensoverschrijdend gedrag en signaleringsplan

Kwaliteitsmanagementsysteem Signaleringslijst grensoverschrijdend gedrag en signaleringsplan KD-40 14-05-2012 Pagina 1 van 9 Datum vaststelling : 14-05-2012 Eigenaar : Orthopedagoog Vastgesteld door : Directeur bestuurder Datum aanpassingen aan : 20-01-2015 Definitie grensoverschrijdend gedrag

Nadere informatie

Cliëntervaringsonderzoek Wmo

Cliëntervaringsonderzoek Wmo RAPPORTAGE Cliëntervaringsonderzoek Wmo Gemeente Stichtse Vecht november 2018 RESULTAAT KWALITEIT CONTACT Cliëntervaringsonderzoek Wmo 2017 Gemeente Stichtse Vecht Deze samenvatting presenteert de belangrijkste

Nadere informatie

Samenvatting 1-meting en vergelijking met 0-meting DuurSaam Houten - Tevredenheid professionals zorg en ondersteuning ouderen

Samenvatting 1-meting en vergelijking met 0-meting DuurSaam Houten - Tevredenheid professionals zorg en ondersteuning ouderen Samenvatting 1-meting en vergelijking met 0-meting DuurSaam Houten - Tevredenheid professionals zorg en ondersteuning ouderen De samenwerking rondom (kwetsbare) ouderen is in 2017 door partijen in zorg

Nadere informatie

'Klein Arfman' Boerderijnummer: 195

'Klein Arfman' Boerderijnummer: 195 arverslag nuari 2015 - december 2015 'Klein Arfman' Boerderijnummer: 195 Kwaliteitssysteem Zorgboerderijen Versie 4.1, maart 2011. Federatie Landbouw en Zorg Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd

Nadere informatie

Esther Leenstra. Humanitas DMH. Voelt Bram zich gelukkig?

Esther Leenstra. Humanitas DMH. Voelt Bram zich gelukkig? Esther Leenstra Humanitas DMH Voelt Bram zich gelukkig? Samenvatting Kwaliteitsrapport 2018 1 Wie zijn wij en wat doen wij Humanitas DMH is een landelijk verspreide en lokaal verankerde organisatie. Bij

Nadere informatie

Verbeterplannen Woon- en Leefplezier Landrijt

Verbeterplannen Woon- en Leefplezier Landrijt Verbeterplannen Woon- en Leefplezier Landrijt Landrijt Totaal NPS score Cliënten (n=8) 6,50-33,33 Mantelzorgers (n=25) 6,92-12,50 Vrijwilligers (n=24) 7,50-11,54 Onbekend (n=1) 8,00 0,00 Cliëntenraden,

Nadere informatie

Cliëntervaringsonderzoek Wmo

Cliëntervaringsonderzoek Wmo RAPPORTAGE Gemeente IJsselstein mei 2018 RESULTAAT KWALITEIT CONTACT 2017 Gemeente IJsselstein Deze samenvatting presenteert de belangrijkste uitkomsten van het cliëntervaringsonderzoek (CEO) Wmo over

Nadere informatie

Rapportage Interne audit (IGZ indicatoren) Kristal De Doelen 8 januari uur Gehanteerde lijst

Rapportage Interne audit (IGZ indicatoren) Kristal De Doelen 8 januari uur Gehanteerde lijst Rapportage Interne audit (IGZ indicatoren) Kristal De Doelen 8 januari 2018 09.00 13.00uur Gehanteerde lijst A lijst Score per thema 1. Cliëntendossier 60% 20% 20% 2. Deskundigheid en inzet medewerkers

Nadere informatie

Verkorte rapportage. Cliënten over de kwaliteit van de zorg en dienstverlening van AC Praag en Werkerij (InteraktContour)

Verkorte rapportage. Cliënten over de kwaliteit van de zorg en dienstverlening van AC Praag en Werkerij (InteraktContour) Verkorte rapportage Cliënten over de kwaliteit van de zorg en dienstverlening van AC Praag en Werkerij (InteraktContour) Utrecht, november 2013 Geschreven door: Rinskje Dijkstra Postbus 8224 3503 RE Utrecht

Nadere informatie

Meten van waardering bij cliënt, familie/naaste of medewerker en gebruik maken van feedback.

Meten van waardering bij cliënt, familie/naaste of medewerker en gebruik maken van feedback. Doe mee(r) met PPP Meten van waardering bij cliënt, familie/naaste of medewerker en gebruik maken van feedback. Dat kan anders Iedereen denkt wel eens dat moeten we misschien anders doen of dit moet toch

Nadere informatie

Op weg naar zelfsturing en kleinschaliger zorg: de eerste stappen

Op weg naar zelfsturing en kleinschaliger zorg: de eerste stappen Op weg naar zelfsturing en kleinschaliger zorg: de eerste stappen Verantwoordelijk Als zelfsturend team ben je zelf verantwoordelijk voor de zorg en de organisatie daarvan. In de meeste organisaties krijgen

Nadere informatie

OEFENEXAMEN VERPLEEGTECHNISCH HANDELEN P3-K1-W5 PERSOONLIJK BEGELEIDER GEHANDICAPTENZORG. Gedragsobservatie Niveau 4

OEFENEXAMEN VERPLEEGTECHNISCH HANDELEN P3-K1-W5 PERSOONLIJK BEGELEIDER GEHANDICAPTENZORG. Gedragsobservatie Niveau 4 OEFENEXAMEN VERPLEEGTECHNISCH HANDELEN P3-K1-W5 PERSOONLIJK BEGELEIDER GEHANDICAPTENZORG Gedragsobservatie Niveau 4 Instructie voor de kandidaat P3-K1-W5 Casus Voert verpleegtechnische handelingen uit

Nadere informatie

Verbeterplannen Veiligheid Ekelhof

Verbeterplannen Veiligheid Ekelhof Verbeterplannen Veiligheid Ekelhof Toelichting De Smiley ; deze laat het volgende in één oogopslag zien: is hoger of gelijk aan 7,00 is lager dan 7,00 Bij gebrek aan respons is geen berekening mogelijk

Nadere informatie

Verkorte rapportage. Cliënten over de kwaliteit van zorg en dienstverlening van AC de Variant (InteraktContour)

Verkorte rapportage. Cliënten over de kwaliteit van zorg en dienstverlening van AC de Variant (InteraktContour) Verkorte rapportage Cliënten over de kwaliteit van zorg en dienstverlening van AC de Variant (InteraktContour) Utrecht, januari 2014 Geschreven door: Drs. Dominique van 't Schip Postbus 8224 3503 RE Utrecht

Nadere informatie

Uitvoering van specifieke zorghandelingen door een vrijwilliger

Uitvoering van specifieke zorghandelingen door een vrijwilliger Uitvoering van specifieke zorghandelingen door een In het sbeleid SGL staat vermeld dat het wel/niet inzetten van s bij ADL handelingen in elke situatie een zorgvuldige overweging vraagt. Welke verleent

Nadere informatie

De beroepsopdracht orale medicatietoediening. Voor studenten verpleegkunde: topklinische, BOL, HBO-V, AMV.

De beroepsopdracht orale medicatietoediening. Voor studenten verpleegkunde: topklinische, BOL, HBO-V, AMV. De beroepsopdracht orale medicatietoediening. Voor studenten verpleegkunde: topklinische, BOL, HBO-V, AMV. 1 Inleiding In dit onderdeel beschrijven we de beroepsopdracht, maar allereerst krijg je algemene

Nadere informatie

Rapportage Interne audit (IGZ indicatoren) Robijn De Doelen Gehanteerde lijst

Rapportage Interne audit (IGZ indicatoren) Robijn De Doelen Gehanteerde lijst Rapportage Interne audit (IGZ indicatoren) Robijn De Doelen 24-01-2018 13.30-15.30 Gehanteerde lijst A lijst Score per thema 1. Cliëntendossier 80% 20% 2. Deskundigheid en inzet medewerkers 14% 86% 3.

Nadere informatie

ASVZ heeft afgesproken goede zorg te willen leveren. Deze zorg kan goed of soms minder goed zijn. Dit noemen we de kwaliteit van de zorg.

ASVZ heeft afgesproken goede zorg te willen leveren. Deze zorg kan goed of soms minder goed zijn. Dit noemen we de kwaliteit van de zorg. Kwaliteit bij ASVZ Kwaliteit bij ASVZ. Gewoon leven, dat willen we allemaal. Maar soms heb je daar hulp bij nodig. ASVZ wil hier graag bij helpen. Door bijvoorbeeld goed naar jou te luisteren probeert

Nadere informatie

Kwaliteitsverslag in het kader van het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg 2018

Kwaliteitsverslag in het kader van het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg 2018 Hoofdstuk Ervaringen Situatie, plannen en voornemens Persoonsgerichte zorg en ondersteuning Onze cliënten zijn in alle levensdomeinen uitgangspunt in zorg- en dienstverlening: concretisering van cliënt

Nadere informatie

Rapportage Interne audit (IGZ indicatoren) Kastanjelaan Dongepark 25 januari 14:00uur Gehanteerde lijst

Rapportage Interne audit (IGZ indicatoren) Kastanjelaan Dongepark 25 januari 14:00uur Gehanteerde lijst Rapportage Interne audit (IGZ indicatoren) Kastanjelaan Dongepark 25 januari 14:00uur Gehanteerde lijst A lijst Score per thema 1. Cliëntendossier 60% 40% 2. Deskundigheid en inzet medewerkers 100% 3.

Nadere informatie

Wegwijzer Veiligheid. Bij elke tak van de bespreekboom vinden jullie een toolbox met de volgende elementen: LEES BEKIJK BETREK ONDERZOEK SPREEK AF

Wegwijzer Veiligheid. Bij elke tak van de bespreekboom vinden jullie een toolbox met de volgende elementen: LEES BEKIJK BETREK ONDERZOEK SPREEK AF Cliënten en familie moeten erop kunnen vertrouwen dat de zorg in het verpleeghuis goed en veilig is van hoge kwaliteit, volgens de laatste inzichten en met geringe kans op incidenten. Veilige zorg vraagt

Nadere informatie

Beleid medicijngebruik en medisch handelen op NBS De Hoogakker

Beleid medicijngebruik en medisch handelen op NBS De Hoogakker Beleid medicijngebruik en medisch handelen op NBS De Hoogakker 0 Inhoudsopgave blz 1. Aanleiding 2 2. Visie 2 3. Doelstellingen 2 4. Situaties 2 4.1 Drietal scenario s 2 4.1.1.Het kind wordt ziek op school.

Nadere informatie

Verbeterplannen Facilitaire dienst Archipel

Verbeterplannen Facilitaire dienst Archipel Verbeterplannen Facilitaire dienst Archipel Toelichting Hierbij de verbeterplannen van de facilitaire dienst. Met daarbij de scores van de meting. Op de volgende pagina s is de eigen respons per locatie

Nadere informatie

Gelre beroepsopdracht medicatietoediening (oraal, subcutaan en intramusculair). Voor studenten verpleegkunde: BOL en HBO-V.

Gelre beroepsopdracht medicatietoediening (oraal, subcutaan en intramusculair). Voor studenten verpleegkunde: BOL en HBO-V. Gelre beroepsopdracht medicatietoediening (oraal, subcutaan en intramusculair). Voor studenten verpleegkunde: BOL en HBO-V. 1 Inleiding In dit onderdeel beschrijven we de beroepsopdracht. Deze beroepsopdracht

Nadere informatie

Verbeterplannen Voldoende bekwame medewerkers Eerdbrand

Verbeterplannen Voldoende bekwame medewerkers Eerdbrand Verbeterplannen Voldoende bekwame medewerkers Eerdbrand Eerdbrand Totaal (5 teams uit 8) 6,60 Toelichting De Smiley ; deze laat het volgende in één oogopslag zien: is gelijk of hoger dan 7,00 is lager

Nadere informatie

Protocol medisch handelen StOVOG

Protocol medisch handelen StOVOG Protocol medisch handelen StOVOG A Inleiding over medicijnverstrekking en medisch handelen Medewerkers op school worden regelmatig geconfronteerd met leerlingen die klagen over pijn die meestal met eenvoudige

Nadere informatie

Studentenevaluatie: Totaal

Studentenevaluatie: Totaal Studentenevaluatie: Totaal Respons In totaal zijn 518 uitnodigingen per email verzonden. Hiervan hebben 276 (53%) respondenten de vragenlijst helemaal ingevuld. 5 respondenten zijn aan de vragenlijst begonnen

Nadere informatie

Verbeterplannen Woon- en Leefplezier Passaat

Verbeterplannen Woon- en Leefplezier Passaat Verbeterplannen Woon- en Leefplezier Passaat Passaat Totaal NPS score Cliënten (n=4) 8,00 + 50,00 Mantelzorgers (n=11) 8,00 + 20,00 Vrijwilligers (n=15) 7,13-6,25 Onbekend (n=2) 9,00 + 33,33 Cliëntenraden,

Nadere informatie

Jaardocument Door op onderstaande thema s te klikken komt u op de betreffende pagina, maar u kunt ook door het document scrollen.

Jaardocument Door op onderstaande thema s te klikken komt u op de betreffende pagina, maar u kunt ook door het document scrollen. Jaardocument 2018 Voor u ligt het kwaliteitsdocument van Sint Jozefoord. Hierin wordt teruggekeken op 2018. Er is gekozen voor een visualisatie van het jaarverslag met net zoveel informatie maar toegankelijker

Nadere informatie

Client tevredenheidsonderzoek 2017

Client tevredenheidsonderzoek 2017 Versie Datum 8-8-27 Client tevredenheidsonderzoek 27 Nieuwe Start Woonzorg kiest ervoor om jaarlijks een cliënt tevredenheidsonderzoek te houden om de kwaliteit van haar zorgverlening nauw te monitoren.

Nadere informatie

Kwaliteitsrapport - Cliëntversie. Hoe goed was de zorg die Sprank in 2018 aan jou heeft gegeven?

Kwaliteitsrapport - Cliëntversie. Hoe goed was de zorg die Sprank in 2018 aan jou heeft gegeven? Kwaliteitsrapport - Cliëntversie Hoe goed was de zorg die Sprank in 2018 aan jou heeft gegeven? 21 maart 2019 Waarom dit verslag? Hoe is dit verslag gemaakt? In Nederland werken alle zorgaanbieders met

Nadere informatie

Protocol medisch handelen op school

Protocol medisch handelen op school Protocol medisch handelen op school Medicatiegebruik In principe wordt er op school géén medicatie verstrekt of toegediend aan leerlingen. Deze kunnen alleen worden verstrekt en/of toegediend als hierover

Nadere informatie

Medische situaties op Konot-scholen

Medische situaties op Konot-scholen Medische situaties op Konot-scholen 1 Inhoud Beleid t.a.v. medische situaties op Konot-scholen Inleiding 3 Konot beleid 3 Medische situaties op school Inleiding 4 Aansprakelijkheid 4 De situaties 1. Het

Nadere informatie

Rapportage Interne audit (IGZ indicatoren) Jasmijnhof Dongepark 6 december uur Gehanteerde lijst

Rapportage Interne audit (IGZ indicatoren) Jasmijnhof Dongepark 6 december uur Gehanteerde lijst Rapportage Interne audit (IGZ indicatoren) Jasmijnhof Dongepark 6 december 13.30 15.30uur Gehanteerde lijst B lijst Score per thema 1. Cliëntendossier 14% 29% 57% 2. Deskundigheid en inzet medewerkers

Nadere informatie

Toetsingskader WMO toezicht Gemeente Dalfsen. Juni 2017

Toetsingskader WMO toezicht Gemeente Dalfsen. Juni 2017 Toetsingskader WMO toezicht Gemeente Dalfsen Juni 2017 Toetsingskader Dalfsen Aandachtspunten / bronnen voor de toezichthouder zijn in alle gevallen: Dossieronderzoek; Vraaggesprek met cliënt; Eventueel

Nadere informatie

Verbeterplannen Mentaal welbevinden Landrijt

Verbeterplannen Mentaal welbevinden Landrijt Verbeterplannen Mentaal welbevinden Landrijt Hoe waarderen teamleden V&V Landrijt het mentaal welbevinden binnen de locatie: Landrijt Totaal (8 teams uit 12) 7,57 NPS-score 0,00 Toelichting De Smiley ;

Nadere informatie

Titel: kwaliteitsverslag - publieksversie

Titel: kwaliteitsverslag - publieksversie Kwaliteitsverslag - publieksversie Verslag jaar 2017 Rapportagedatum 31 mei 2018 Inleiding Het kwaliteitskader 2017 van de Wet Langdurige Zorg (WLZ) voor de verpleeghuiszorg vraagt van organisaties een

Nadere informatie

Klagen staat vrij. Verslag Meldingen Klachten Cliënten Archipel

Klagen staat vrij. Verslag Meldingen Klachten Cliënten Archipel Klagen staat vrij Verslag Meldingen Klachten Cliënten Archipel Samenvatting en analyse klachten Januari tot en met december 2016 1 april 2017 Marieke Habraken, beleidsmedewerker Inleiding Archipel vindt

Nadere informatie

62% Cliënt Tevredenheid Onderzoek. Respons: cijfer: Gemiddelde. Publicatie Cliënt Tevredenheidsonderzoek

62% Cliënt Tevredenheid Onderzoek. Respons: cijfer: Gemiddelde. Publicatie Cliënt Tevredenheidsonderzoek Cliënt Tevredenheid Onderzoek 2017 Publicatie Cliënt Tevredenheidsonderzoek Zorggroep Achterhoek vindt het belangrijk om te weten hoe haar cliënten denken over de dienstverlening. Zo kan Zorggroep Achterhoek

Nadere informatie

Toelichting uitkomsten Cliëntervaringsonderzoek Wmo 2016

Toelichting uitkomsten Cliëntervaringsonderzoek Wmo 2016 Toelichting uitkomsten Cliëntervaringsonderzoek Wmo 2016 Inleiding Op basis van de Wmo 2015 zijn gemeenten verplicht jaarlijks een cliëntervaringsonderzoek uit te voeren. De vier Westerkwartiergemeenten

Nadere informatie

Vooraf. Dit medicijnbeleid wordt ter goedkeuring aangeboden aan de MR. Uitgangspunten medicijnbeleid

Vooraf. Dit medicijnbeleid wordt ter goedkeuring aangeboden aan de MR. Uitgangspunten medicijnbeleid Vooraf In de dagelijkse praktijk krijgt de school te maken met kinderen die medicijnen gebruiken. De laatste jaren neemt het aantal medicijngebruikers toe. Het komt voor dat kinderen ook overdag, dus tijdens

Nadere informatie