Een nieuw dossier aanmaken

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Een nieuw dossier aanmaken"

Transcriptie

1 Een nieuw dossier aanmaken Indien u over een business of enterprise licentie beschikt, dient u, om een nieuw dossier aan te maken, te beschikken over de juiste bedrijfsnaam en over de installatiecode die u bij de bestelling doorgegeven werden. Neem, indien nodig, contact op met uw dealer of de commerciële dienst van WinBooks n.v. Principe Het aanmaken van een nieuw dossier gebeurt via een assistent die u de te volgen stappen aangeeft. Volg de hierna beschreven procedure indien u een nieuw dossier wenst aan te maken : Van nul : het dossier zal geen enkel gegeven bevatten, u zal zelf alles dienen in te voeren. Vanuit een ander WinBooks dossier : u kunt inderdaad de basisgegevens van een bestaand dossier in WinBooks recupereren (het demodossier of een eerder aangemaakt dossier). Met deze werkwijze kunt u sneller aan de slag. Gegevens uit een ander boekhoudpakket importeren. Om een dossier aan te maken. Zolang u niet op te klikken. klikt, kunt u de procedure annuleren of naar een vorige stap terugkomen door op de gepaste knop Indien dit nog niet gebeurd is, sluit het geactiveerde dossier (het demodossier bv.). In de menu DOSSIER : klik op de optie AANMAKEN DOSSIER.

2 3. Volg de instructies van de assistent en voer achtereenvolgens volgende gegevens in : Volledige naam De volledige bedrijfsnaam werd u bij de bestelling meegedeeld. Vul deze zorgvuldig in, met inachtname van hoofd-/kleine letters, spaties, accenten,... Deze naam verschijnt in de hoofding van gedrukte documenten.

3 In de evaluatie versie wordt de naam door het programma opgelegd. Bij de definitieve registratie kunt u hier de naam van uw eigen bedrijf invoeren. Verkorte naam Bij het openen van een dossier dient u de verkorte naam in te voeren. U beschikt over maximum 10 karakters. Volgende karakters worden aanvaard : cijfers (0 tot 9) en/of letters (automatisch in hoofdletters : A tot Z) en koppelteken. De verkorte naam of dossiercode wordt automatisch opgenomen in de bestandsnamen van dit dossier. Bij het archiveren gebruikt WinBooks bijkomende posities om het gearchiveerde boekjaar aan te d uiden. Zo zal het dossier PARFINV_2009 overeenstemmen met het archief van boekjaar 2009 voor het bedrijf Parfinv. Op die manier blijven alle vorige boekjaren online indien u het wenst. In feite maakt WinBooks automatisch een nieuw dossier aan bij het openen van een derde boekjaar. Het archiefdossier bevat de gegevens van het eerste boekjaar. Voer ineens de goede verkorte naam in, ook in de evaluatie versie. Installatiecode Voer de installatiecode in die u bij bestelling meegedeeld werd. In geval van een multidossierslicentie hebt u per dossier een installatiecode gekregen. Dit veld verschijnt niet in geval van een evaluatie versie. Dit veld verschijnt ook niet in geval van een fiduciaireversie. De installatiecode werd bij het registreren reeds ingevoerd. Modules Voer de modulestring in die u bij bestelling meegedeeld werd. Dit veld verschijnt niet in geval van een evaluatie versie. Dit veld verschijnt ook niet in geval van een fiduciaireversie. De installatiecode werd bij het registreren reeds ingevoerd. Adres Het bedrijfsadres, met postcode en woonplaats. BTW-Nummer Voer het BTW-nummer (ondernemingsnummer) van het bedrijf in. Taal dossier Nederlands, Frans of Engels. Gebruikerscode In het begin kent WinBooks de gebruikerscode SYSTEM toe. De gebruiker SYSTEM wordt in elk dossier automatisch aangemaakt; hij heeft alle rechten (SYSTEM = super-beheerder), wat betekent dat hij alle mogelijke handelingen op het dossier mag uitvoeren. Bestandenpad

4 Dit is de directory waarin de dossierbestanden bewaard worden. WinBooks stelt het bestandenpad van het programma voor, gevolgd door de directory DATA, gevolgd door de verkorte naam van het dossier : voor het dossier Parfinv C:\WINBOOKS\DATA\PARFINV bv. Alhoewel we u aanbevelen het voorgestelde bestandenpad te aanvaarden, kunt u een ander pad invoeren of een pad in de directory-structuur van uw werkstation aanwijzen via de knop. Indien u op het netwerk wenst te werken en het dossier dient op andere werkstations toegankelijk te zijn, dient u een bestandenpad aan te geven op de schijf van de server of op de schijf van een werkstation dat op alle andere betrokken werkstations toegankelijk is. Ingeval de bestanden op een eenheid van het netwerk opgeslagen zijn, klik op de knop om het bestandenpad te vertalen als een U.N.C. bestandenpad, identiek voor alle werkposten. Zo zal het niet nodig zijn om op alle werkposten dezelfde logische eenheid als op de werkpost waar het dossier werd aangemaakt, te definiëren. In ieder geval dient u een lege map te gebruiken, waarvan het laatste gedeelte met de verkorte naam overeenkomt : zo zal het dossier Parfinv bv. in C:\WinBooks\Data\Parfinv of in C:\Dossiers\Parfinv bewaard worden, maar niet in C:\WinBooks\Data. 4. Klik op dossier aan te maken om een nieuw leeg dossier of een nieuw dossier met recuperatie van de gegevens van een in WinBooks aangemaakt. Trimestriële of maandelijkse boekhoudperiode In de meeste gevallen zal u voor maandelijkse periodes kiezen. U zal zo een maandelijkse of driemaandelijkse BTW aangifte kunnen genereren. Enkel de handelaars, commanditaire vennootschappen of commanditaire vennootschappen op aandelen waarvan de omzet niet groter is dan wat door de wet bepaald is (zie de wettelijke bepalingen van de wet van 17 juli 1975), mogen een vereenvoudigde boekhouding met trimestriële centralisatie voeren. Ook al dient u een driemaandelijkse BTW aangifte in te dienen, raden we u aan voor maandelijkse periodes te kiezen om van de maandelijkse statistieken die WinBooks voorstelt (omzet klanten, resultaatrekening,...) te kunnen genieten. Als u voor trimestriële periodes kiest, kunt u geen maandelijkse statistieken bekomen. Eerste - Laatste periode Selecteer de eerste en de laatste boekhoudperiode van het eerste boekjaar. WinBooks stelt een boekjaar van één jaar voor dat overeenkomt met het kalenderjaar (dit is van januari 2018 tot december 2018 bv.). U kunt echter opteren voor een verschoven boekjaar en/of - zoals dit vaak het geval is voor nieuwe bedrijven - voor een eerste boekjaar van meer dan 12 maanden.

5 WinBooks maakt automatisch een openingsperiode aan voor het openen of heropenen van de rekeningen (Ope) en een afsluitingsperi ode (Afs) voor de diverse afsluitingsverrichtingen. Deze periodes zijn niet begrepen in het aantal periodes waarvan sprake hierboven. Valuta Selecteer de valuta EUR waarin de boekhouding gevoerd zal worden. Ter herinnering : sinds 1 januari 2002 worden alle dossiers in euro gevoerd. Indien er nog boekingen in BEF voorkomen in de historieken toont WinBooks, naast de in euro geconverteerde bedragen, ook de originele bedragen in BEF. Volledige - Verkorte omschrijving Deze omschrijvingen worden automatisch gegenereerd op basis van het jaar waartoe de eerste periode van het boekjaar behoort. De volledige omschrijving verschijnt in de hoofding van gedrukte documenten. De verkorte omschrijving wordt gebruikt in de selecties op het scherm. Type Duid aan of het om een Onderneming, een VZW of een Mede eigenaar gaat. Naargelang het dossiertype zal het aangepaste boekhoudplan aangemaakt worden. Tevens bij het printen van de interne balans zal deze volgens het dossiertype samengesteld worden. In het geval van een Mede eigenaar wordt de ondernemingsbalans beheert. Wetgeving Op basis van deze informatie zullen zowel het boekhoudplan, als de BTW codes geparametreerd worden bij het aanmaken van het dossier. Standaard stelt WinBooks de Belgische wetgeving voor. U hebt de keuze tussen drie andere wetgevingen : Luxemburg, Frankrijk en andere. Indien u voor de Luxemburgse wetgeving opteert, beschikt u niet alleen over het boekhoudplan, de BTW codes en de postcodes maar kunt u ook de BTW aangifte, de samengevatte lijst van de per algemene rekening gebruikte BTW codes en de Luxemburgse interne balans uitprinten. Indien u de Franse wetgeving selecteert, bekomt u het boekhoudplan en de BTW codes die voor Frankrijk gelden. Inlezen van verpersoonlijkte BTW codes Om BTW codes die afwijken van degenen die voor Belgïe, Luxemburg of Frankrijk van toepassing zijn, kunt u gebruik maken van een eigen bestand codevat.dbf. U dient dan hier het pad naar dit bestand aan te duiden. Deze optie is enkel beschikbaar indien u opteerde voor een andere wetgeving. Een dergelijk bestand codevat.dbf moet absoluut op identiek dezelfde wijze als het WinBooks bestand codevat.dbf aangemaakt zijn. Voor meer informatie, gelieve contact op te nemen met uw verdeler. 5. Klik op om de volgende modules te activeren (hierdoor moet u deze niet meer activeren na het aanmaken van het dossier)

6 6. Klik op en geef aan of u een bestaand dossier wenst te recupereren of niet. Recupereren bestaand dossier De voorgestelde keuze is Zonder recuperatie. Maar u kunt ook een bestaand in WinBooks aangemaakt dossier selecteren. In dit geval kunt u de basisgegevens die u wenst te recupereren, aankruisen. Door bepaalde gegevens te recupereren (het boekhoudplan en de tabellen bv.) kunt u sneller van start.

7 7. Klik op om de algemene parameters te kopiëren Het kopiëren van bepaalde parameters is afhankelijk van de recuperatie van de dagboekcodes.

8 Bepaalde parameters zoals de automatische DP kunnen slechts gekopieerd worden wanneer u gevraagd hebt om de dagboekcodes te recupereren. De instelbare velden Klanten en Leveranciers zijn automatisch geselecteerd wanneer u de klanten- en leveranciersbestanden recupereert. 8. Klik op en selecteer de parameters te kopiëren (in functie van de geactiveerde modules)

9 De plannen en analytische rekeningen, evenals de artikelen van de facturatiemodule en de tabel met de SODA-rekeningen, worden niet gerecupereerd. 9. Klik op en geef volgende info in : Indien u deze gegevens vanuit een ander WinBooks dossier recupereert, zullen ze niet gewijzigd kunnen worden.

10 Het type klanten- en leveranciersreferenties Te weten letters en cijfers of enkel cijfers. Vermijd deze laatste mogelijkheid tenzij u eraan in een vorig systeem gewend bent. Alfanumerieke referenties met een afkorting van de naam zijn "sprekender". Die kunnen tot 10 posities bevatten. De lengte van de rekeningnummers van het boekhoudplan Van 4 tot 8 posities Recupereren standaard Boekhoudplan Het met WinBooks geleverde boekhoudplan is conform aan het MAR (minimum algemeen rekeningstelsel) : u kunt dit aanpassen aan de specifieke noden van uw bedrijf. Meestal is het aangewezen het standaard boekhoudplan te recupereren. Zo vermijdt u veel invoerwerk. Gebruik het standaard boekhoudplan als basis en voeg de rekeningen toe die specifiek zijn voor uw activiteit. Raadpleeg uw boekhouder voor het aanpassen van uw boekhoudplan. De postcodes U kunt enkel de Belgische postcodes installeren of u kunt vragen om eveneens de postcodes van bepaalde aangrenzende landen (Luxemburg, Frankrijk en Duitsland) in te lezen. Installeer deze bijkomende postcodes enkel indien u tal van buitenlandse klanten hebt. Indien u een Luxemburgs dossier aanmaakt, zullen de Luxemburgse postcodes automatisch ingelezen worden. Indien deze bijkomende postcodes niet werden geïnstalleerd bij het aanmaken van het dossier, of indien het dossier reeds bestaat, kunt u deze toch nog inlezen via een optie in de tabel met de postcodes. Veiligheid Wenst u een apart wachtwoord voor de gebruiker SYSTEM ter beveiliging van dit dossier, dan dient u dit vakje aan te vinken en vervolgens een w achtwoord en de bevestiging ervan, aan te duiden. 10. Klik op volgen. om het aanmaken van de boekhoudbestanden te starten. U kunt de voortgang van de aanmaakprocedure op het scherm Wat dient u vervolgens te doen?

11 Het dossier openen Het dossier parametreren De toegangsrechten tot het dossier definiëren Bovenaan de pagina

Archivering Versie 2.5 Maart0 2003

Archivering Versie 2.5 Maart0 2003 Archivering Versie 2.5 Maart0 2003 Inhoudsopgave Algemeen... 3 Praktisch Dossier... 4 Archivering van een fiscaal boekjaar... 4 Archivering van de gegevens... 4 Transfer naar een verplaatsbare eenheid...

Nadere informatie

WinBooks Versie 4 What s New?

WinBooks Versie 4 What s New? WinBooks Versie 4 What s New? 1. Goedkeuring van de facturen vóór betaling... 2 2. Afpunten van de openstaande posten... 8 3. Prints : BTW Formulieren 2007... 10 4. Prints : Dagboeken : overzicht van de

Nadere informatie

Algemene parameters in WinBooks Accounting

Algemene parameters in WinBooks Accounting Algemene parameters in WinBooks Accounting Om een geheel van handelingen toe te laten en te automatiseren tijdens het inlezen van Virtual Invoice gegevens in de boekhouding, dient men de algemene parameters

Nadere informatie

Boekjaar 2016 openen in WINBOOKS met automatische report van de saldo's

Boekjaar 2016 openen in WINBOOKS met automatische report van de saldo's Boekjaar openen in WINBOOKS met automatische report van de saldo's In WinBooks kan u per dossier twee opeenvolgende actieve boekjaren hebben. Dit geldt voor het boeken. Alle vorige boekjaren kunnen nog

Nadere informatie

Boekjaar 2018 openen in WINBOOKS CLASSIC met automatische report van de saldo's & hernummeren van de documenten

Boekjaar 2018 openen in WINBOOKS CLASSIC met automatische report van de saldo's & hernummeren van de documenten 1 Boekjaar openen in WINBOOKS CLASSIC met automatische report van de saldo's & hernummeren van de documenten In WinBooks kan u per dossier twee opeenvolgende actieve boekjaren hebben. Dit geldt voor het

Nadere informatie

Satellietversie Versie 2.5 Januari 2003

Satellietversie Versie 2.5 Januari 2003 Satellietversie Versie 2.5 Januari 2003 Inhoudsopgave Algemeen... 3 Omschrijving... 3 Licentie... 3 Transfer methode... 4 Beveiliging... 5 Dagboeken bestemd voor de ingaven op afstand... 5 Tabellen Derden

Nadere informatie

Opstellen van de jaarlijkse BTW-listing

Opstellen van de jaarlijkse BTW-listing Opstellen van de jaarlijkse BTW-listing wow Heden wordt enkel nog de elektronische jaarlijkse klantenlisting (VATLIST bestand) door de Administratie aanvaard. Dit maakt het de belastingplichtige mogelijk

Nadere informatie

FabriSoft Le logiciel de gestion pour les Fabriques d'eglises - De software van beleid voor de Kerkenfabrieken

FabriSoft Le logiciel de gestion pour les Fabriques d'eglises - De software van beleid voor de Kerkenfabrieken FabriSoft Le logiciel de gestion pour les Fabriques d'eglises - De software van beleid voor de Kerkenfabrieken Het dossier creëren een financiële rekening creëren - Overname van de historiek : rekeningen

Nadere informatie

De import van Excel bestanden

De import van Excel bestanden De import van Excel bestanden WinBooks laat toe om gegevens vanuit een Excel tabel over te nemen. Deze functionaliteit kan erg handig zijn indien u gegevens vanuit een andere software wenst te recupereren

Nadere informatie

Opstarten van de GRATIS facturatiemodule

Opstarten van de GRATIS facturatiemodule Opstarten van de GRATIS facturatiemodule 1 Welkom in het gratis facturatieprogramma van WinBooks on Web Het gratis facturatieprogramma is ontworpen om u kennis te laten maken met de interessante functionaliteiten

Nadere informatie

De Intrastat-aangifte

De Intrastat-aangifte De Intrastat-aangifte Aanmaken van de INTRASTAT-aangifte 1. 2. Klik op de menu OPERATIES Kies de optie INTRASTAT-AANGIFTE Selectiecriteria Kies het aangifte-type: Aankomsten : voor de intracommunautaire

Nadere informatie

Opstarten van de module Overschrijvingen

Opstarten van de module Overschrijvingen Opstarten van de module Overschrijvingen 1 Welkom in de module Beheer overschrijvingen van WinBooks on Web Dit document is ontworpen om u kennis te laten maken met de module Beheer overschrijvingen in

Nadere informatie

HOE EEN INTRASTAT AANGIFTE AANMAKEN?

HOE EEN INTRASTAT AANGIFTE AANMAKEN? HOE EEN INTRASTAT AANGIFTE AANMAKEN? INLEIDING De Intrastat aangifte is de verplichte aangifte van bewegingen van goederen (verkopen en aankopen) die afkomstig zijn uit of bestemd zijn voor andere lidstaten

Nadere informatie

Opstarten van de Analytische boekhouding

Opstarten van de Analytische boekhouding Opstarten van de Analytische boekhouding 1 Welkom in de module Analytische boekhouding van WinBooks on Web Dit document is ontworpen om u te kennis te laten maken met de Analytische boekhouding in WinBooks

Nadere informatie

DAVE. Migratie Cockpit A BUSINESS INTELLIGENCE ODYSSEY. Inleiding. Voorbereiding

DAVE. Migratie Cockpit A BUSINESS INTELLIGENCE ODYSSEY. Inleiding. Voorbereiding DAVE A BUSINESS INTELLIGENCE ODYSSEY Migratie Cockpit Inleiding De module Migratie zorgt ervoor dat u op een vlotte manier kan overstappen van Cockpit Boekhouding naar Dave Accounting. Dit betekent dat

Nadere informatie

Activeer het beheer van de barcodes via Dossier > Instellingen > Algemene parameters, tabblad Artikelen, optie Beheer van barcodes.

Activeer het beheer van de barcodes via Dossier > Instellingen > Algemene parameters, tabblad Artikelen, optie Beheer van barcodes. Werken met barcodes In de plaats van de artikelcodes in te voeren of op te zoeken bij het invoeren van een document, kan u ook een barcodelezer gebruiken. U kan de barcodes van uw leveranciers gebruiken

Nadere informatie

Dagboeken. De aankoop- en verkoopdagboeken. Standaard aangemaakte dagboeken. Om een dagboek toe te voegen

Dagboeken. De aankoop- en verkoopdagboeken. Standaard aangemaakte dagboeken. Om een dagboek toe te voegen Dagboeken Voor het inboeken van uw dagelijkse transacties voorziet WinBooks on Web zes dagboektypes: verkopen, creditnota's op verkopen, aankopen, creditnota's op aankopen, financiële dagboeken en diverse

Nadere informatie

Beschikt u over de basis module documentenbeheer dan kunt u documenten inlezen en koppelen aan de financiële mutaties en openstaande posten.

Beschikt u over de basis module documentenbeheer dan kunt u documenten inlezen en koppelen aan de financiële mutaties en openstaande posten. Accept Financieel Documenten beheer Het is nu mogelijk om in Accept Financieel te werken met documenten beheer. Met behulp van deze module is het mogelijk om documenten op te slaan in de database van de

Nadere informatie

De boekhouding voor natuurlijke personen is beschikbaar met de de versie 3.1 SE en wordt als een module gecommercialiseerd.

De boekhouding voor natuurlijke personen is beschikbaar met de de versie 3.1 SE en wordt als een module gecommercialiseerd. Boekhouding voor Natuurlijke Personen. De boekhouding voor natuurlijke personen is beschikbaar met de de versie 3.1 SE en wordt als een module gecommercialiseerd. Deze module werkt alse en gewoon POPSY

Nadere informatie

Inleiding. betreft. In bepaalde gevallen is het opstellen van geconsolideerde rekeningen verplicht.

Inleiding. betreft. In bepaalde gevallen is het opstellen van geconsolideerde rekeningen verplicht. Consolidatie 2 3 Inleiding Een boekhoudkundige consolidatie betreft het opstellen van de financiële staat van een groep bedrijven, ter publicatie maar ook voor intern gebruik. Ze verenigt de boekhoudingen

Nadere informatie

NIEUWIGHEDEN BEHEER VASTE ACTIVA 3.1

NIEUWIGHEDEN BEHEER VASTE ACTIVA 3.1 NIEUWIGHEDEN BEHEER VASTE ACTIVA 3.1 Versie 3.1 December 2004 DE WIZARD VOOR HET BEHEER VAN DE VASTE ACTIVA INLEIDING De grootte en het type onderneming bepalen grotendeels het type beheer dat toegepast

Nadere informatie

SAGE BOB SOFTWARE VEREENVOUDIGT UW LEVEN!

SAGE BOB SOFTWARE VEREENVOUDIGT UW LEVEN! SAGE BOB SOFTWARE VEREENVOUDIGT UW LEVEN! Voorstelling van de nieuwe versie 3.3 We stellen u vandaag met trots de nieuwe versie 3.3 van BOB Software voor. Ons doel: uw gebruik van het programma vereenvoudigen

Nadere informatie

Handleiding Opmaken fiche 281.10

Handleiding Opmaken fiche 281.10 Opmaken fiche 281.10 1. Inleiding... 3 2. Voorbereidingen... 4 3. Personeelsleden als leverancier in de boekhouding voorzien... 7 3.1. Manueel leveranciersfiches voor de personeelsleden aanmaken... 7 3.2.

Nadere informatie

Hoe registreer ik mij als verkoper en/of toelatingshouder in het gesloten circuit?

Hoe registreer ik mij als verkoper en/of toelatingshouder in het gesloten circuit? 1 Hoe registreer ik mij als verkoper en/of toelatingshouder in het gesloten circuit? 1. Ik maak een persoonlijke account aan Klik op de afbeelding hierboven. Kies in het volgende venster uw taal en vul

Nadere informatie

Invoegen... 8 Invulpunt... 9 Nieuwe bouwsteen maken... 9 Bouwsteen opslaan... 10. Wijze van werken in Outlook... 11 Informatie...

Invoegen... 8 Invulpunt... 9 Nieuwe bouwsteen maken... 9 Bouwsteen opslaan... 10. Wijze van werken in Outlook... 11 Informatie... ProDoc Bouwstenen voor Word & Outlook 2007 Inhoud Kopiëren bestanden... 2 Hoofdmap Bouwstenen... 2 Bouwsteen.dotm... 2 Installatie Bouwstenenmodule onder Word 2007... 3 Installatie Bouwstenenmodule onder

Nadere informatie

AFO 142 Titel Aanwinsten Geschiedenis

AFO 142 Titel Aanwinsten Geschiedenis AFO 142 Titel Aanwinsten Geschiedenis 142.1 Inleiding Titel Aanwinsten Geschiedenis wordt gebruikt om toevoegingen en verwijderingen van bepaalde locaties door te geven aan een centrale catalogus instantie.

Nadere informatie

U kunt uw boekhouding ook in een ander formaat exporteren. Ga via de "Zie ook" lijst onderaan deze uitleg naar verdere instructies.

U kunt uw boekhouding ook in een ander formaat exporteren. Ga via de Zie ook lijst onderaan deze uitleg naar verdere instructies. Hoofdstuk 1 Boekhouding exporteren U kunt uw boekhouding vanuit Intramed exporteren door middel van een wizard. U kunt de boekhouding exporteren in FMuta-formaat, Auditfile-formaat (ADF), of een eigen

Nadere informatie

Documentatie voor update SNDwin 12.30

Documentatie voor update SNDwin 12.30 Documentatie voor update SNDwin 12.30 I. Verbeteringen... 3 1. Aankoop onbetaalde facturen... 3 2. Aankoop toevoegen factuur (periode)... 3 3. Aankoop - toevoegen factuur (mededeling)... 3 4. Individuele

Nadere informatie

Koppeling Galileo Railmaster

Koppeling Galileo Railmaster Koppeling Galileo Railmaster Inhoud Omschrijving Voorbereiding Inrichting Velden beschrijving Actief Directory van bestanden Bestandsnaam BTW importeren Reistype Touroperator Korte reisomschrijving Bestemming

Nadere informatie

Upgrade Accowin van versie 1 naar versie 2

Upgrade Accowin van versie 1 naar versie 2 Upgrade Accowin van versie 1 naar versie 2 Versie 2.0.2 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. AccowinUpgrade uitvoeren... 2 2.1 Taalkeuze... 2 2.2 Belangrijke opmerking... 2 2.3 Selecteren map waarin de huidige

Nadere informatie

Expert/M Plus VATREFUND.

Expert/M Plus VATREFUND. Expert/M Plus VATREFUND www.kluwer.be/software Inhoudsopgave INLEIDING... 1 VERWERKING IN EXPERT/M PLUS... 2 1. CONFIGURATIE... 2 Leveranciers... 2 Grootboekrekeningen... 2 2. INGAVE AANKOPEN... 3 3. VATREFUND

Nadere informatie

Doc-it-Easy UBL-import topaccount. www.wolterskluwer.be/business-software

Doc-it-Easy UBL-import topaccount. www.wolterskluwer.be/business-software Doc-it-Easy UBL-import topaccount www.wolterskluwer.be/business-software Doc-it-Easy 1 Nuttige informatie Handleiding Service Center, professionals @ your service 1-2-3 Support U kan 24/24, uw vraag of

Nadere informatie

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie beheerders handleiding

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie beheerders handleiding Betaalopdrachten web applicatie beheerders handleiding 1 Overzicht Steeds vaker komen we de term web applicatie tegen bij software ontwikkeling. Een web applicatie is een programma dat online op een webserver

Nadere informatie

Handleiding Myilcigno: registreren en inschrijvingen uitvoeren. Inloggen in Myilcigno gebeurt via aanklikken Naar My Il Cigno

Handleiding Myilcigno: registreren en inschrijvingen uitvoeren. Inloggen in Myilcigno gebeurt via aanklikken Naar My Il Cigno Handleiding Myilcigno: registreren en inschrijvingen uitvoeren Inloggen in Myilcigno gebeurt via aanklikken Naar My Il Cigno 1. Registreren als account Wanneer je voor de eerste maal een inschrijving wenst

Nadere informatie

Handleiding digitaal dossier

Handleiding digitaal dossier Handleiding digitaal dossier Handleiding digitaal dossier... 1 Omschrijving... 2 Login met persoonlijke account... 3 Geen persoonlijke account... 3 Automatisch omwisselen naar persoonlijke account... 4

Nadere informatie

BEKNOPTE HANDLEIDING A N A L Y T I S C H

BEKNOPTE HANDLEIDING A N A L Y T I S C H BEKNOPTE HANDLEIDING A N A L Y T I S C H 1 Algemene werking Wings ondersteunt twee verschillende soorten analytische opvolging. De eerste analytische uitsplitsing is de traditionele op kostenplaats of

Nadere informatie

INTERNETBOEKHOUDEN HANDLEIDING BANKING MODULE

INTERNETBOEKHOUDEN HANDLEIDING BANKING MODULE INTERNETBOEKHOUDEN HANDLEIDING BANKING MODULE INHOUD INHOUD... 2 INLEIDING... 3 ALVORENS TE STARTEN... 4 UITGAAND BETALINGSVERKEER... 6 Samenstellen werklijst betalingen vanuit de openstaande verrichtingen...

Nadere informatie

CRM - Salesplanner - NL

CRM - Salesplanner - NL Handleiding PratoFlex CRM - Salesplanner - NL Efficiency through innovation Inhoudsopgave Voorwoord Salesplanner In de klantenfiche Bezoekplanning Filters Legende Automatisch gegeneerde bezoekplanningen

Nadere informatie

Kleos Tips & Tricks Elektronische bankafschriften (CODA)

Kleos Tips & Tricks Elektronische bankafschriften (CODA) Kleos Tips & Tricks Elektronische bankafschriften (CODA) Kleos 6.6 introduceert de automatische verwerking van uw elektronische bankafschriften (CODA). Om de match tussen verkoopfactuur en betaling uniek

Nadere informatie

// Mamut Business Software

// Mamut Business Software // Mamut Business Software Eenvoudige installatiehandleiding Inhoud Voor de installatie 3 Over het programma 3 Over de installatie 4 Tijdens de installatie 5 Voorwaarden voor installatie 5 Zo installeert

Nadere informatie

De controlekaart volledige werkloosheid

De controlekaart volledige werkloosheid De controlekaart volledige werkloosheid Mobiele Versie Gebruikershandleiding Inhoudstafel Toegang 4 Algemene beschrijving 6 Bovenaan 7 Het logo van de uitbetalingsinstelling 7 De PDF downloaden 7 Instellingen

Nadere informatie

Installatie. Klik vervolgens op OK om verder te gaan met de installatie. Om verder te gaan met de installatie kunt op op Volgende klikken.

Installatie. Klik vervolgens op OK om verder te gaan met de installatie. Om verder te gaan met de installatie kunt op op Volgende klikken. Installatie De client software van Backup+ kan worden gedownload op de Internet Limburg website. Kijk hiervoor op http://www.ilimburg.nl/downloads. Na het downloaden en openen van het backup+.exe bestand

Nadere informatie

Handleiding Profielen, filters en gebruikersbeheer

Handleiding Profielen, filters en gebruikersbeheer 1 Inleiding... 2 2 Enkele algemeenheden... 3 3 Opzetten van een systeem van profielen en rechten: voorbereiding... 5 4 Profielen aanmaken en rechten toekennen... 6 4.1 Schermen indelen in (sub)categorieën...

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR BEHEERDERS

HANDLEIDING VOOR BEHEERDERS HANDLEIDING VOOR BEHEERDERS HANDLEIDING VOOR BEHEERDERS U kunt u aanmelden bij go2ubl door klant worden aan te klikken en de volgende gegevens in te vullen. Nadat wij uw aanmelding ontvangen hebben, maken

Nadere informatie

Gebruikersregistratie

Gebruikersregistratie Handleiding voor gebruikers 8 januari 2018 Versie 2.1 INHOUDSOPGAVE 1. Over deze handleiding 4 1.1 Voor wie 4 1.2 Gebruik iconen 4 2. Aan de slag met 5 3. Gebruikersprofiel zoeken 6 3.1 Zoeken 6 3.2 Zoekresultaten

Nadere informatie

GEPERSONALISEERDE VELDEN

GEPERSONALISEERDE VELDEN GEPERSONALISEERDE VELDEN Versie 2.5 Maart 2003 INHOUDSTAFEL Algemeen... 3 Praktisch gedeelte... 4 Beschrijving van het scherm:... 4 Toevoegen van een aankruisvakje:... 5 Toevoegen van een veld met het

Nadere informatie

Financiële analyse op maat

Financiële analyse op maat Installatie Financiële analyse op maat Via de link http://www.id-soft.be/img/zip/hannahlisa.zip kunt u de gezipte map HannaHLisa downloaden. 1. U pakt het bestand uit op een door u gewenste locatie 2.

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing voor het (eenvoudige) gratis boekhoudprogramma

Gebruiksaanwijzing voor het (eenvoudige) gratis boekhoudprogramma Gebruiksaanwijzing voor het (eenvoudige) gratis boekhoudprogramma Nadat u het bestand hebt gedownload kunt u het bestand openen indien u Excel op uw computer hebt geïnstalleerd. U ziet nu het hieronder

Nadere informatie

HOE EEN COMMISSIEFICHE AANMAKEN

HOE EEN COMMISSIEFICHE AANMAKEN HOE EEN COMMISSIEFICHE AANMAKEN INLEIDING De fiches 281.50 en hun overzicht 325.50 zijn documenten die de bedragen bevatten van de commissies, makelaarslonen, erelonen, ATN enz. die toegekend worden aan

Nadere informatie

A. Maak een back-up van uw administratie

A. Maak een back-up van uw administratie Overgang naar een nieuw boekjaar Met Unit 4 Multivers kunt u eenvoudig een nieuw boekjaar aanmaken en ervoor zorgen dat de balansgegevens worden doorgeboekt naar het nieuwe boekjaar. Onderstaand beschrijven

Nadere informatie

Expert/M Plus Handleiding UBL Import.

Expert/M Plus Handleiding UBL Import. Expert/M Plus Handleiding UBL Import www.kluwer.be/software Inhoudsopgave 1. ALGEMEEN... 2 2. INSTALLATIE VAN DE SOFTWARE... 2 3. INSTELLING IN CENTRAAL DOSSIERBEHEER... 2 4. CONFIGURATIE UBL IMPORT...

Nadere informatie

Handleiding DigiRecord.nl

Handleiding DigiRecord.nl Introductie... 1 Eerste keer inloggen... 1 Dossiersjablonen... 2 Map verwijderen... 3 Map aanmaken... 4 Dossierbeheer... 5 Dossier eigenaar... 7 Gebruikers... 7 Gebruiker... 8 Dossierbeheerder... 8 Beheerder...

Nadere informatie

THOMAS ONLINE TIPS & TRICKS

THOMAS ONLINE TIPS & TRICKS THOMAS ONLINE TIPS & TRICKS 1. Keuze navigatietaal van de website 2. Aanloggen 3. Wachtwoord wijzigen 4. Wachtwoord vergeten 5. Een PPA uitnodiging sturen naar een kandidaat 6. Een PPA rapport creëren

Nadere informatie

Mamut Business Software

Mamut Business Software Mamut Business Software Eenvoudige installatiehandleiding Inhoud Voor de installatie 3 Over het programma 3 Over de installatie 3 Tijdens de installatie 5 Voorwaarden voor installatie 5 Zo installeert

Nadere informatie

HOE DE JAARLIJKSE LISTING AANMAKEN VAN DE BTW-PLICHTIGE KLANTEN

HOE DE JAARLIJKSE LISTING AANMAKEN VAN DE BTW-PLICHTIGE KLANTEN HOE DE JAARLIJKSE LISTING AANMAKEN VAN DE BTW-PLICHTIGE KLANTEN INLEIDING Zoals bepaald in artikel 53 quinquies van het BTW Wetboek, is de grote meerderheid van de entiteiten BTW-plichtig en dienen ze

Nadere informatie

Zorgverzekeraars leveren de retourinformatie vaak elektronisch aan. Deze retourinformatie kunt u in Intramed inlezen en verwerken.

Zorgverzekeraars leveren de retourinformatie vaak elektronisch aan. Deze retourinformatie kunt u in Intramed inlezen en verwerken. Hoofdstuk 1 Retourinformatie via Extramed Zorgverzekeraars leveren de retourinformatie vaak elektronisch aan. Deze retourinformatie kunt u in Intramed inlezen en verwerken. Als u declareert via Extramed,

Nadere informatie

Wings Beheersoftware

Wings Beheersoftware Wings Analytisch Wings Beheersoftware Inhoud 1. Algemene werking... 3 2. Parameters... 4 3. Basisbestanden... 7 3.1. Analytische rekeningen... 7 3.2. Analytische rubrieken... 9 3.3. Algemene rekeningen...

Nadere informatie

Werken met SDD in PC banking Pro. professionelen

Werken met SDD in PC banking Pro. professionelen Werken met SDD in PC banking Pro professionelen Inhoud Stap 1: De functies voor begunstigden openen. 3 Stap 2: De mandaten van uw betalers invoeren. 5 Stap 3: Een groep invorderingen aanmaken. 8 Stap 4:

Nadere informatie

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding 1 Overzicht Steeds vaker komen we de term web applicatie tegen bij software ontwikkeling. Een web applicatie is een programma dat online op een webserver

Nadere informatie

Getting Started Guide

Getting Started Guide Getting Started Guide Basecone Getting Started Guide Startersgids versie 2.0 augustus 2012 Welkom bij Basecone! Wij zijn blij dat u heeft gekozen voor Basecone als uw document hub Met deze Getting Started

Nadere informatie

Facturatie Hoe maak ik een interne factuur met 8 en 9 rekeningen op? Inleiding

Facturatie Hoe maak ik een interne factuur met 8 en 9 rekeningen op? Inleiding Hoe maak ik een interne factuur met 8 en 9 rekeningen op? Inleiding Interne facturatie wordt vaak gedaan in grotere bedrijven om boekhoudkundig bedragen binnen verschillende afdelingen over te halen. Instellen

Nadere informatie

Korte praktische handleiding Inschrijf systeem Markten georganiseerd door de HOB Den Helder

Korte praktische handleiding Inschrijf systeem Markten georganiseerd door de HOB Den Helder Korte praktische handleiding Inschrijf systeem Markten georganiseerd door de HOB Den Helder Voor Ambulante handelaren en niet leden HOB: Algemene opmerking gehele website: U kunt pas klikken op een tekst

Nadere informatie

AUTOMATISCHE VERWERKING VAN AANKOOPFACTUREN

AUTOMATISCHE VERWERKING VAN AANKOOPFACTUREN AUTOMATISCHE VERWERKING VAN AANKOOPFACTUREN De automatische verwerking van de aankoopfacturen dient een eerste maal te gebeuren in 5 stappen. Nadien dient men gewoon de stappen 3 t.e.m. 5 te herhalen voor

Nadere informatie

Handleiding Solera Digitaal Paspoort

Handleiding Solera Digitaal Paspoort Handleiding Solera Digitaal Paspoort Solera 2018 Op alle door Solera verleende diensten en door Solera geleverde producten zijn de algemene voorwaarden van Solera Nederland B.V. van toepassing. U kunt

Nadere informatie

AFO 126 - Printen plaatskenmerk-etiketten

AFO 126 - Printen plaatskenmerk-etiketten AFO 126 - Printen plaatskenmerk-etiketten 126.1 Inleiding Met AFO 126 regelt u het printen van plaatskenmerk-etiketten. U kunt met deze AFO ook de printformaten definiëren waarmee u wilt printen. U kunt

Nadere informatie

Inhoud. Algemeen. Opstarten. Menu structuur

Inhoud. Algemeen. Opstarten. Menu structuur Inhoud Algemeen... 1 Opstarten... 1 Menu structuur... 1 Factureren... 4 Balie factuur... 4 Factuur voorstel... 4 Onderhoud... 5 Boekingen aanpassen... 5 Stamgegevens/ Gebruikers... 9 Inlezen Journaalposten...

Nadere informatie

Gebruikers- handleiding. Module betalingen Uitgestelde of meerdere handtekeningen

Gebruikers- handleiding. Module betalingen Uitgestelde of meerdere handtekeningen Gebruikers- handleiding Module betalingen Uitgestelde of meerdere handtekeningen Module Betalingen Uitgestelde of meerdere handtekeningen Selectie Uitgestelde of meerdere handtekeningen Voor u een overschrijving

Nadere informatie

Briljant Prospectenbeheer

Briljant Prospectenbeheer Briljant Prospectenbeheer Inhoud 1. Prospecten 1 Prospecten aanmaken 1 De stamgegevens 2 Het tabblad Algemeen 3 Het tabblad Contactpersonen 4 Het tabblad Interesses 5 Het tabblad Memo 6 Het tabblad Offertes

Nadere informatie

Ariba Supplier Self-Registation

Ariba Supplier Self-Registation Over dit document Wanneer uw bedrijf geselecteerd is als Elia leverancier, wordt het geregistreerd in het Elia systeem zodat een bestelbon kan uitgestuurd worden. De eerste stap is dat u zich aanmeldt

Nadere informatie

Wij hebben een interface voor imports van de salarissen in WinBooks ontwikkeld, gebaseerd op de bestanden die de sociale secretariaten aanleveren.

Wij hebben een interface voor imports van de salarissen in WinBooks ontwikkeld, gebaseerd op de bestanden die de sociale secretariaten aanleveren. SALARY 2 3 Inleiding Een correcte boekhoudkundige verwerking van de salarissen is van fundamenteel belang voor elke onderneming. Het manueel inboeken is tijdrovend. Een duidelijk beeld van de aan de salarissen

Nadere informatie

Periodieke facturen Deze functie is beschikbaar in de volledige versie van RADAR. RADAR Lite heeft deze functie niet.

Periodieke facturen Deze functie is beschikbaar in de volledige versie van RADAR. RADAR Lite heeft deze functie niet. Periodieke facturen Deze functie is beschikbaar in de volledige versie van RADAR. RADAR Lite heeft deze functie niet. Periodieke facturen klaarzetten(het sjabloon voor de termijnfactuur maken) Een periodieke

Nadere informatie

Handleiding Myilcigno: registreren en inschrijvingen uitvoeren. Inloggen in Myilcigno gebeurt via aanklikken Naar My Il Cigno

Handleiding Myilcigno: registreren en inschrijvingen uitvoeren. Inloggen in Myilcigno gebeurt via aanklikken Naar My Il Cigno Handleiding Myilcigno: registreren en inschrijvingen uitvoeren Inloggen in Myilcigno gebeurt via aanklikken Naar My Il Cigno 1. Registreren als account Wanneer je voor de eerste maal een inschrijving wenst

Nadere informatie

Deel 3 - Handboek voor beheerders

Deel 3 - Handboek voor beheerders 1 Inhoud Deel 3 - Handboek voor beheerders... 3 Configuratie van Kleos-accounts en -profielen... 4 Configuratie van extra velden... 6 Configuratie van e-mail... 8 Configuratie van de sjablonen/modellen...

Nadere informatie

Toegang tot de WINexpert+:

Toegang tot de WINexpert+: Toegang tot de WINexpert+: U krijgt toegang tot de WINexpert+ na (tenminste 2 letters van) uw naam èn uw toegangscode ingetypt te hebben. Deze toegangscode vindt u op de factuur van uw gebruikerslicentie.

Nadere informatie

Importeren in de WINexpert+ Boekhouding - aanwijzingen voor de gebruiker:

Importeren in de WINexpert+ Boekhouding - aanwijzingen voor de gebruiker: Centrum voor Informatica, Research en Ontwikkeling bvba Beukendreef 15 9080 Lochristi BTW BE 0427.728.725 RPR Gent ARGENTA 979 2143505 04 IBAN BE10 9792 1435 0504 BIC ARSPBE22 Telefoon: 09.355.76.37 E-mail:

Nadere informatie

Aanvulling Ereloonfiches Aanvullende instructies voor het verwerken van ereloonfiches 281.50.

Aanvulling Ereloonfiches Aanvullende instructies voor het verwerken van ereloonfiches 281.50. Aanvulling Ereloonfiches Aanvullende instructies voor het verwerken van ereloonfiches 281.50. Rel. 90-05 Inaras N.V. WWW.OCTOPUS.BE ERELOONFICHES 281.50 1/13 WWW.OCTOPUS.BE ERELOONFICHES 281.50 2/13 Inhoudstafel

Nadere informatie

Handleiding Certificaat RDW

Handleiding Certificaat RDW Handleiding Certificaat RDW Versie: 11.0 Versiedatum: 27 juli 2015 Beheerder: RDW Veendam - R&I-OP-E&T 3 B 0921p Wijzigingen ten opzichte van de vorige versie: - Gehele document herzien; - Afbeeldingen

Nadere informatie

Hoofdmenu > Afletteren Grootboek rekeningen

Hoofdmenu > Afletteren Grootboek rekeningen Pag 1 Dit is een functie waarvan de beschrijving ook te vinden is in de online Help pagina s. Met name de ervaren boekhouders zullen met deze controle functie veel tijd kunnen besparen. Hoofdmenu > Afletteren

Nadere informatie

AccountView Go Workflow documenten handleiding

AccountView Go Workflow documenten handleiding AccountView Go Workflow documenten handleiding Workflow AccountView Go Pagina 1 van 12 Inhoud 1 Business Case... 3 1.1 Maandelijkse rapporten... 3 1.1.1 BTW Aangifte... 3 1.1.2 Openstaande posten debiteuren...

Nadere informatie

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren Inleiding Voor u ziet u de handleiding van TYPO3 van Wijngaarden AutomatiseringsGroep. De handleiding geeft u antwoord geeft op de meest voorkomende vragen. U krijgt inzicht in het toevoegen van pagina

Nadere informatie

Virtual Invoice zonder OCR herkenning

Virtual Invoice zonder OCR herkenning Virtual Invoice zonder OCR herkenning Een document linken tijdens het inboeken Zorg ervoor dat u vóór het uploaden van de gedigitaliseerde documenten in Virtual Invoice het juiste dagboek in het rechtergedeelte

Nadere informatie

Wings import diverse verrichtingen. Wings Beheersoftware

Wings import diverse verrichtingen. Wings Beheersoftware Wings import diverse verrichtingen Wings Beheersoftware IMPORT DIVERSEN INLEIDING 1.1. Algemeen 3 1.2. Specifiek INSTALLATIE & GEBRUIK 2.1. Vooraf 4 2.2. Gebruik-Voorbereiding in Excel (Divers dagboek)

Nadere informatie

Installatie kadastrale leggers 2011 (Kadaster.Net)

Installatie kadastrale leggers 2011 (Kadaster.Net) Handleiding Installatie kadastrale leggers 2011 (Kadaster.Net) Cevi NV Bisdomplein 3 9000 GENT Tel 09 264 07 01 contactcenter@cevi.be http://www.cevi.be 1 1 INSTALLATIEVOORSCHRIFT KADASTRALE LEGGERS -

Nadere informatie

Handleiding ABZ Digitaal Paspoort

Handleiding ABZ Digitaal Paspoort Handleiding ABZ Digitaal Paspoort ABZ 2012 Op alle door ABZ Nederland bv verleende diensten en door ABZ Nederland bv geleverde producten zijn de algemene voorwaarden van ABZ van toepassing. U kunt deze

Nadere informatie

Europese domiciliëring in PC banking Pro: De eerste stappen. Werken met SDD in PC banking Pro

Europese domiciliëring in PC banking Pro: De eerste stappen. Werken met SDD in PC banking Pro domiciliëring in PC banking Pro: De eerste stappen Werken met SDD in PC banking Pro Inhoud Stap 1: De functies voor begunstigden openen. 3 Stap 2: De mandaten van uw betalers invoeren. 5 Stap 3: Een groep

Nadere informatie

HANDLEIDING FRIREC. Versie 1.2.2

HANDLEIDING FRIREC. Versie 1.2.2 HANDLEIDING FRIREC Versie 1.2.2 Handleiding Frirec voor Windows receptuurprogramma Gefeliciteerd met de aanschaf van FRIREC. Het Programma FRIREC FRIREC is een programma dat speciaal is ontwikkeld voor

Nadere informatie

Praktische handleiding Aanmaak van een account

Praktische handleiding Aanmaak van een account Praktische handleiding Aanmaak van een account Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Start... 4 3. Nieuwe account aanmaken... 4 3.1. Invoeren van bedrijfsinformatie door gebruik van het ondernemingsnummer (KBO-nummer).

Nadere informatie

E- mailadressen uit doelgroepen in NC halen (Actie- lijsten).

E- mailadressen uit doelgroepen in NC halen (Actie- lijsten). E- mailadressen uit doelgroepen in NC halen (Actie- lijsten). Dit is een stapje verder... Hiermee gaat u niet zomaar naar bv. Alle particulieren een mailing doen. ð Je gaat hier enkel personen of bedrijven

Nadere informatie

Trimestriële afsluiting

Trimestriële afsluiting Trimestriële afsluiting Woord vooraf. Deze handleiding is gericht aan de afdelingen van de VPW s die onderhevig zijn aan BTW kwartaalaangiften die zelf instaan voor het voeren ven de boekhouding van hun

Nadere informatie

EEN KLANTENDOSSIER BENADEREN VIA DE ONTWIKKELAARSVERSIE WERKEN MET DE ONTWIKKELAARSVERSIE VERSIE VENICE 8.0

EEN KLANTENDOSSIER BENADEREN VIA DE ONTWIKKELAARSVERSIE WERKEN MET DE ONTWIKKELAARSVERSIE VERSIE VENICE 8.0 EEN KLANTENDOSSIER BENADEREN VIA DE ONTWIKKELAARSVERSIE DOCUMENT WERKEN MET DE ONTWIKKELAARSVERSIE VERSIE VENICE 8.0 DATUM 26/05/2011 AUTEUR GIL VERKEYN INHOUDSOPGAVE 1. Welkom 5 2. Wat dient u te ondernemen?

Nadere informatie

----- Handleiding -----

----- Handleiding ----- ----- Handleiding ----- Optering 1. Een account Voordat u een optie kunt nemen moet u een account aanmaken op nieuwbouwinschrijving.nl. Dit kunt u doen door op de knop Log in rechtsboven op het scherm

Nadere informatie

Eindejaarsverwerking Nieuwste versie 8.0c rev.1, Service Pack A ADM-E conversie

Eindejaarsverwerking Nieuwste versie 8.0c rev.1, Service Pack A ADM-E conversie Eindejaarsverwerking Binnenkort staat u op het punt (mogelijk voor de eerste keer) een nieuw boekjaar in AccountView aan te maken. Hiervoor willen wij u een aantal aandachtspunten meegeven. Zie ook op

Nadere informatie

Opstarten van de module Voorraadbeheer

Opstarten van de module Voorraadbeheer Opstarten van de module Voorraadbeheer 1 Welkom in de module Voorraadbeheer van WinBooks on Web De Voorraad module van WinBooks on Web zou ook de Inventaris module kunnen genoemd worden. Deze module is

Nadere informatie

«Praktische gids» Installatie didactische versie

«Praktische gids» Installatie didactische versie 12/09/01 B50/v3.10/F/PG016.01 «Praktische gids» Installatie didactische versie Systeem Voor het gebruik door de end-users van Sage BOB 50 School Edition 2012-2013 Oplossing Sage BOB 50 2 Hoewel aan deze

Nadere informatie

Office op maat. 1 Hulp voor de Werkzoekenden. 1.1 Inschrijving op de site

Office op maat. 1 Hulp voor de Werkzoekenden. 1.1 Inschrijving op de site 1 Hulp voor de Werkzoekenden 1.1 Inschrijving op de site Office op maat Om een opleiding te ontwerpen klikt u op de pagina http://www.easy-pro.be/actiris/actiris-nl/, op De opleidingen creëren. Volgend

Nadere informatie

Handleiding conversie Multivers naar Exact Online

Handleiding conversie Multivers naar Exact Online Stap 0: Wat doen we wel/niet Wij converteren alleen financiële data. Optioneel kunnen wij documenten en bijlages van de financiële data mee converteren dit is maatwerk. De BTWgrondslagen worden niet geconverteerd,

Nadere informatie

EQUISIS EXECUTIVE v2.1

EQUISIS EXECUTIVE v2.1 INSTALLATIEHANDLEIDING EQUISIS EXECUTIVE v2.1 Release 6 Maart 2009 INLEIDING Deze release 6 van EQUISIS EXECUTIVE 2.1, enkel beschikbaar om te downloaden, is eerst en vooral een tussenversie nodig voor

Nadere informatie

Handleiding Site to Edit Module Kaart

Handleiding Site to Edit Module Kaart THAR Design Kipboomweg 15 7636 RC AGELO E-mail: info@thar.nl Website: www.thar.nl KvK nummer: 08165396 BTW nummer: NL8186.22.416.B01 Rekeningnummer: 45.09.80.59 Handleiding Site to Edit Module Kaart Aanvulling

Nadere informatie

HANDLEIDING ENVELOPPEN GEBRUIKEN IN BELFIUSWEB

HANDLEIDING ENVELOPPEN GEBRUIKEN IN BELFIUSWEB HANDLEIDING ENVELOPPEN GEBRUIKEN IN BELFIUSWEB Inleiding In deze handleiding komen de verschillende mogelijkheden van enveloppen in detail aan bod. Indien u periodieke betalingsopdrachten hebt, dan hebt

Nadere informatie

BOB 50 School Edition Installaties netwerk en Terminal Server/Citrix

BOB 50 School Edition Installaties netwerk en Terminal Server/Citrix BOB 50 School Edition Installaties netwerk en Terminal Server/Citrix Waarschuwing 2 Algemene informatie 2 De server licentie van BOB 50 SQL 2 Het bestand BOB.INI 2 Het bestand «COMPANY.ADT» 3 Opmerkingen

Nadere informatie