+!!! '%$- $ Lionel Creyf Francis Vandenbroucke

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "+!!! '%$- $ Lionel Creyf Francis Vandenbroucke"

Transcriptie

1 3 $%$$&$ '%(* %,!!! '%$- $. "//0.1 "//0 2 / 34&' // 56 7 &!0!!! '%$- $ 0 * 7 * 0!!! Lionel Creyf Francis Vandenbroucke % 8 9 % 3:!

2 '$%-////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////; &$'$*$$$&$//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////< ; =>47%$%&'>(*- ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// ;/ '. ///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// ;/? 3.. ////////////////////////////////////////////////////////////////0 ;/; 3.. ////////////////////////////////////////////////////////////////0 < 6 '*$*7?&=$'///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////" &$74'**$////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////! / 8'9////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////! / 7 /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// /; ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// /< * ///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// 0 7?$>*$%$6 $&- /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// 0/ ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// 0/? ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// 0/; '///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////; 0/< /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////; " 7*$&*$7$56 *$7 /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////0 "/ & //////////////////////////////////////////////////////////////////0 "/ & ////////////////////////////////////////////////////////////0 "/; & //////////////////////////////////////////////////////////", %$7 /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////,! &$-$'-&($*$&'-////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////!

3 ; /5A B B DE / 5. / (@ >? A > 1A...8/ C 9B A C E B?A.B A / * D C / D./(.. /%. / C C. ( A B B / 3... E / ( ; / ( / / /3. / // ( 8 9/

4 <. -

5 GI/ $ %!!&'(!% $* ' %!!',!% $* ' = ' $* >*

6 0 $",(!-!.,,' $ '/ $"0,1 $ 2$'(.!/ %,'(($3! 5. D $! ' $! '$ 0? $ D! $$!,'$ %!$(&,(' 0 = E '3 -@ DE 6 3 % $& "'/ 2'. ' ' 7.,',( $ & J J J J J J (1(",(!-!.,,' $ (1( "0!!''!!1,, & * ("!/ $.0 '??

7 " 5 /%.@.. / /.@.. E /( / %. /.... C - C. /( / $ = / @@ / %@. / D. /. /* /$ DE. / % C@...C I E. /$ /% I K /(. /$. E C G I/. E /(... /% E /( C L. / /%@ / /% K /% - C - I / -.

8 / /*. / C / *@... A C D B =.. B C-. /

9 ! $(,($ '(!% $ 89.,$(. A "0,/ '&!1.! (D /5./ /5 / 5 D /% D D /% / ',$ K G I / C M M/.@ / % M 8 C C C ///9/ %@:.! - C. @ C D C /// / 4 '!9(,( / % / * M K. / % M@ 1.. /5 /. / /

10 /( E M C@.. / / 7.. C C. C.@ M / % C.. / 6,! % $ 89.,'$ A,$ %@.. / $ / %@ /% / %. /6.C@./% C / "0,/ '&!1.! % / C / %D /%E@C C / / $ DE. / ',$ /

11 % / C. /%. - /. / 7 C /. / 4 '!9(,( C $ /. /%. / ( / %. 1 / % M. C. /%. / 6 "0!!''!!1,, 6 ("!/ $ 65.0

12 : 4 : '/ : : $!' $!'$0 De vaststellingen over de uitvoering van de processen wijzen op redelijke tot sterke aandacht voor: - de ondersteuning van het onderwijs- en leerproces - het vooropstellen en bewaken van effecten - de integratie van onderwijsontwikkeling en -innovatie - het gebruik van interne gegevens voor evaluatie en bijsturing 0///? 0/// $ D Er zijn tweejaarlijks functioneringsgesprekken. De leerkrachten krijgen de mogelijkheid die voor te bereiden. Alle aspecten van het functioneren op school komen aan bod. De focus ligt vooral op het welbevinden en de betrokkenheid van de teamleden. Ze krijgen ook de kans hun eigen werkpunten te formuleren. Ze ervaren die gesprekken als ondersteunend. Dit gebeurt in een constructieve sfeer en de gesprekken worden door beide directeurs geleid. et gebruik van deze interne persoonlijke gegevens gebeurt eerder subtiel. Daardoor ontstaat bij sommige teamleden de perceptie dat er weinig opvolging is. Door de kleinschaligheid van de school, de sterke betrokkenheid van de teamleden op school- en klasniveau en de vlotte communicatie is er een permanente bewaking van de effecten. Specifiek voor de kleuterafdeling kan de school een beroep doen op de expertise van een directeur van een autonome kleuterschool die tot hetzelfde schoolbestuur behoort. Ook dat levert een bijdrage om de effecten van de onderwijsontwikkeling en innovaties na te gaan. :! $$!,'$ De vaststellingen over de uitvoering van de processen wijzen op redelijke tot sterke aandacht voor: - de ondersteuning van het onderwijs- en leerproces - het vooropstellen en bewaken van effecten 0/// De school maakt voor de aanvangsbegeleiding gebruik van een vademecum van het schoolbestuur en vult dit aan met schoolspecifieke informatie. Er is een sterke collegiale ondersteuning en opvang. Beginnende leerkrachten ervaren dit als ondersteunend voor het uitvoeren van onderwijs- en leerprocessen. De impact van het mentorschap is echter te beperkt om bijkomende effecten bij beginnende leerkrachten te genereren.

13 ; : :!$(&,('' : 4 '3$' De vaststellingen over de uitvoering van de processen wijzen erop dat de instelling aan het begin van een ontwikkelingstraject staat. 0/;// De elektrische installatie voldoet niet en kan een acuut en/of permanent gevaar betekenen voor de leerlingen en het personeel. :5 % $& :5 "'/ De vaststellingen over de uitvoering van de processen wijzen op redelijke tot sterke aandacht voor: - de ondersteuning van het onderwijs- en leerproces - het vooropstellen en bewaken van effecten 0/<// 0/<// De school tracht graadsklassen te vermijden. Om het jaarklassensysteem in het lager onderwijs te behouden, geven de groepsleerkrachten zelf één lestijd lichamelijke opvoeding. De school wendt ook de GOK-lestijden aan om die organisatievorm te behouden. Ze splitst met die aanvullende lestijden de derde graad. Ze garandeert wel heel uitdrukkelijk dat de gekozen GOK-thema's in alle leerlingengroepen worden uitgewerkt. Door deze organisatie van de beschikbare lestijden ontstaan er kwantitatief kleine leergroepen. Dat heeft een impact op de ondersteuning van de onderwijspraktijk en het preventief handelen. et leidt tot meer empathische interactie tussen leerkrachten en leerlingen. :5 2' A..

14 < 0/<//. 0/<// ' Op het niveau van het schoolbestuur zijn de contouren van de zorgwerking uitgetekend. GOK en zorg worden geïntegreerd benaderd. Aanvullend heeft de school in het kader van haar GOK-werking eigen doelen en acties voor preventie, remediëring en sociaal-emotionele ontwikkeling vastgelegd. Dit plan kan verder worden geconcretiseerd en meer tot stand komen op basis van de betrokkenheid van alle teamleden. et heeft wel de verdienste dat het heel expliciet beantwoordt aan de specifieke behoeften van de school. et houdt rekening met de noden van de leerlingenpopulatie en de professionele behoeften van de leerkrachten. Alle teamleden ervaren de impact van de zorgcoördinatie als een echte meerwaarde bij hun zorgbrede werking. De teamleden getuigen van een grote zorggevoeligheid en trachten eerstelijnszorg spontaan in hun onderwijsleerprocessen in te bouwen. Dit beperkt zich niet alleen tot Nederlands en wiskunde. Ook voor Frans is er aandacht voor preventie. Naast die sterke opvolging van effecten bij kinderen, bewijst de school dat ze streeft naar verdere verfijning van de procedures bij het multidisciplinaire overleg. Er zijn verschillende voorbeelden van goede praktijk. Die wijzen erop dat de school bewust en planmatig kinderen met specifieke problemen begeleidt. In deze context kadert haar aandacht voor meerbegaafden, leer- en gedragsproblemen, compenserende en in sommige gevallen dispenserende maatregelen. Verdere verfijning, zeker op het vlak van curriculumdifferentiatie, is mogelijk en nodig. Een voorbeeld van goede praktijk zijn de kindcontacten. Die getuigen dat het oordeel van kinderen ernstig wordt genomen. Dat heeft uiteraard verregaande effecten op hun leren en functioneren. De ouders worden als evenwaardige partners betrokken bij het zorgtraject van hun kinderen. Daarvoor gebruikt de school zowel formele als informele kanalen. :5.,',( De vaststellingen over de uitvoering van de processen wijzen op redelijke tot sterke aandacht voor: - de ondersteuning van het onderwijs- en leerproces - het vooropstellen en bewaken van effecten - het operationaliseren van een gedragen visie - het gebruik van externe gegevens voor evaluatie en bijsturing. 0/</;/ $ 0/</;/ & De procedure, inhoud en vorm van de rapportering in de lagere afdeling is de laatste jaren grondig bijgestuurd. Uitgezonderd voor lichamelijke opvoeding, rapporteren de leerkrachten voor domeinen of aspecten van alle leergebieden. Alleen voor Nederlands en wiskunde houden ze uitdrukkelijk rekening met alle domeinen. Dat is veel minder het geval voor de overige leergebieden. et rapport verschaft informatie over inhouden en/of doelen van de geëvalueerde onderdelen.

15 De aandacht voor de leergebiedoverschrijdende eindtermen is beperkt. Dat is expliciet het geval voor ICT en 'leren leren'. In deze rapporteringsvorm zijn er wel verschillende positieve aspecten. et vooropstellen en bewaken van de effecten staan centraal. Met een cijfercode vermelden de klassenleraars het behaalde beheersingsniveau. Dit maakt onderlinge vergelijking tussen de kinderen moeilijk. Uitvallende prestaties worden verklaard door een aandachtscode die gekoppeld is aan een standaardzin. Voor minder meetbare leergebieden gebruiken de klassenleraars symbolen. Specifiek voor lichamelijke opvoeding is er voor elke jaarklas een afzonderlijk syntheserapport. Bij elk activiteitsdomein worden bepaalde doelen met een code geëvalueerd. In de kleuterafdeling vormt het kindvolgsysteem het referentiekader om samen met de ouders een evaluatiegesprek te voeren. Alle ontwikkelingsdomeinen komen aan bod. In voorkomend geval gebruiken de leerkrachten externe gegevens voor evaluatie en bijsturing.

16 0 ; <4 ; '.,(,$1"(%,,$"0!!'!$ % /%@ C C / %. N /. E. / ( E.. /( /.. / %. /(.. C@ / % =. C /( / ; '.,(,$1"($"0!!'&,.( %. L.N / 5 E CL /... /$ C / %. D /5.. / %=.. / E I@. /. / D K / >* K /

17 " %. / % / %. / - C C / ; '.,(,$1"($"0!!'/!(.( % 3. /

18 , = % C -.!!!CA E 2 >??@?? % (DE & J % 3. / %!!&'(!% $* ' %!!',!% $* ' = ' $* >*

19 (.$1(/?? / C ' > D. A %3 A

INSPECTIEVERSLAG OVER DE DOORLICHTING

INSPECTIEVERSLAG OVER DE DOORLICHTING Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Koning Albert II-laan 15 1210 Brussel ISPECTIEVERSLAG OVER DE DOORLICHTIG Instellingsnummer 25197 Instelling Vrije Basisschool directeur Eric

Nadere informatie

8 %9, +*-.+ ; ":, #3% Willy De Herdt Erik Verdonckt

8 %9, +*-.+ ; :, #3% Willy De Herdt Erik Verdonckt !" " / /2 5*-) " "5 : " #$%% "&' ( )*!!+)'!, -, +*-+ $$%001$ $$30$01# 04 0 0" 0 67, 13$1 8 %9, +*-+ ; ":, #3% " 1%1 Willy De Herdt Erik Verdonckt ", : 11 2 #$%% )+,?0000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000$

Nadere informatie

Basisinformatie maatschappelijke opdracht

Basisinformatie maatschappelijke opdracht Nastreven van leergebiedoverschrijdende eindtermen Een kader om met het schoolteam aan de slag te gaan Basisinformatie maatschappelijke opdracht In dit deel wordt het wettelijk kader geschetst dat voor

Nadere informatie

1. Zorgvisie: elk kind telt op t Veld.

1. Zorgvisie: elk kind telt op t Veld. Zorgbeleid 1. Zorgvisie: elk kind telt op t Veld. Iedereen is uniek en mag een eigen aanpak vereisen voor de verschillende ontwikkelingsdomeinen. Met ons zorgbeleid pogen we om elk kind datgene te geven

Nadere informatie

Zelfevaluatie GOK: evaluatie concrete acties

Zelfevaluatie GOK: evaluatie concrete acties Zelfevaluatie GOK: evaluatie concrete acties Acties uit het GOK - plan Gebeurd? Effect van de acties Bronnen* Opvolging? Vaak Soms Weinig Nooit Pos Geen Neg Effecten? Behouden Bannen Bijsturen PR 1: Bestendigen

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van School met de Bijbel Mijn Oogappel te MARKE

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van School met de Bijbel Mijn Oogappel te MARKE Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

#$ %& ' +,,-)!%. 8 ',-)!%. Dirk Rombaut Luc Ponet. Rieka Hérie. Albert Tersago

#$ %& ' +,,-)!%. 8 ',-)!%. Dirk Rombaut Luc Ponet. Rieka Hérie. Albert Tersago ! 3 / /1 34)5 9 % 9 "' : ;.1 ' : ; " #$ %& ' ()*% +,,-)!%. 0&#&# 0&#&#- &2 & % ) 7 8 ',-)!%. 0,#, Dirk Rombaut Luc Ponet Rieka Hérie Albert Tersago Pascale De Groote, Bob Stikkers " ',, 2 #$!5."!8&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&0

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van de vrije lagere school Virgo Maria te Merksem

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van de vrije lagere school Virgo Maria te Merksem Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van GVB School met de Bijbel Den Akker te Lommel

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van GVB School met de Bijbel Den Akker te Lommel Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Basisschool Koninklijk Atheneum te Denderleeuw Hoofdstructuur BaO

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Basisschool Koninklijk Atheneum te Denderleeuw Hoofdstructuur BaO Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Vrije Basisschool te Jette

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Vrije Basisschool te Jette Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Leren leren in onze school. Ons praktijkverhaal

Leren leren in onze school. Ons praktijkverhaal Leren leren in onze school Ons praktijkverhaal Leren leren leren De leerkracht coacht leerlingen die hun eigen leerproces in handen leren nemen. G.V. BASISSCHOOL ST.-MICHIEL 3600 GENK-Winterslag Beginsituatie

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van De Sportschool te Gentbrugge

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van De Sportschool te Gentbrugge Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Vrije Basisschool Rinkrank te Kalmthout

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Vrije Basisschool Rinkrank te Kalmthout Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Vrije Basisschool te OOIGEM

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Vrije Basisschool te OOIGEM Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

VERSLAG OPVOLGINGSCONTROLE

VERSLAG OPVOLGINGSCONTROLE Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Referentienummer Onderwijsinspectie 0607/6/047 Inspectie Basisonderwijs Regio Mechelen Schooljaar Ressort 6.07 2007-2008 VERSLAG OPVOLGINGSCONTROLE Basisschool

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Vrije Basisschool-De Graankorrel te WERVIK

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Vrije Basisschool-De Graankorrel te WERVIK Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

VISIE ZORG VRIJE BASISSCHOOL WAKKERZEEL

VISIE ZORG VRIJE BASISSCHOOL WAKKERZEEL VISIE ZORG VRIJE BASISSCHOOL WAKKERZEEL Schooljaar 2011-2012 De school bouwt een zorgaanbod uit voor kinderen met specifieke opvoedings- en leerbehoeften. We vertrekken hiervoor vanuit onze eerste pijler

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Basisschool Molenveld te Denderhoutem

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Basisschool Molenveld te Denderhoutem Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Vrije Basisschool - De Verrekijker te Beveren

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Vrije Basisschool - De Verrekijker te Beveren Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Module 1 GOK 1 GOK. Visietekst geïntegreerd ondersteuningsaanbod GOK.

Module 1 GOK 1 GOK. Visietekst geïntegreerd ondersteuningsaanbod GOK. Module 1 GOK 1 GOK Visietekst geïntegreerd ondersteuningsaanbod GOK. Hoe wij op onze school willen werken aan gelijke kansen voor elk kind vinden we terug in ons schooleigen christelijk opvoedingsproject.

Nadere informatie

Zorgbeleid in het Groene Lilare

Zorgbeleid in het Groene Lilare Zorgbeleid in het Groene Lilare I. Visie Dat er leerlingen uitvallen en dat sommige leerlingen problemen ervaren in hun leer- en ontwikkelingstraject zullen we nooit volledig kunnen uitsluiten, maar we

Nadere informatie

THEMA 1 PREVENTIE EN REMEDIËRING VAN ONTWIKKELINGS- EN LEERACHTERSTANDEN *

THEMA 1 PREVENTIE EN REMEDIËRING VAN ONTWIKKELINGS- EN LEERACHTERSTANDEN * THEMA 1 PREVENTIE EN REMEDIËRING VAN ONTWIKKELINGS- EN LEERACHTERSTANDEN * 1. De motivatie voor ontwikkeling en leren bij de leerlingen verhogen. 2. De ontwikkeling en /of leerwinst bij elke leerling verhogen.

Nadere informatie

G.V.Basisschool Hamont-Lo

G.V.Basisschool Hamont-Lo G.V.Basisschool Hamont-Lo Zorg onze schooleigen visie op BREDE zorg Als school hebben we de opdracht om met brede zorg te werken aan de ontplooiing van iedere leerling. Dat is één van de pijlers van het

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Gemeentelijke Basisschool - De Wingerd te Ingelmunster

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Gemeentelijke Basisschool - De Wingerd te Ingelmunster Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Integrale Visie op Zorg

Integrale Visie op Zorg Basisschool De Luchtballon Freinetschool Holven Lebonstraat 45, 2440 Geel Velodroomstraat 33, 2440 Geel Directeur: Gert Van Herle Directeur: Gert Van Herle Tel: 014/586046 Tel: 014/588758 Fax: 014/583507

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van de Gemeentelijke Basisschool De Stip te Linden.

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van de Gemeentelijke Basisschool De Stip te Linden. Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

zorgvisie Heilige familie Lagere school

zorgvisie Heilige familie Lagere school zorgvisie Heilige familie Lagere school 1) Inleiding Onze school- en zorgvisie staat gesymboliseerd in ons schoollogo en in onze slogan sterk onderwijs, warme sfeer! : Ieder kind is van harte welkom in

Nadere informatie

Visienota EDUCARE / Transities 0-6 jaar. Onderwijscentrum Brussel Entiteit Gezin

Visienota EDUCARE / Transities 0-6 jaar. Onderwijscentrum Brussel Entiteit Gezin Visienota EDUCARE / Transities 0-6 jaar Onderwijscentrum Brussel Entiteit Gezin a. Situering Jonge kinderen (0-6 jaar) groeien op in diverse contexten: thuis, eventueel in de kinderopvang, en in de kleuterschool.

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van. Prinsstraat Antwerpen

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van. Prinsstraat Antwerpen Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Vrije Lagere School voor Buitengewoon Onderwijs Lamdeni te ANTWERPEN 1

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Vrije Lagere School voor Buitengewoon Onderwijs Lamdeni te ANTWERPEN 1 Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van GO! basisschool De Linde Sint-Kruis te SINT- KRUIS

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van GO! basisschool De Linde Sint-Kruis te SINT- KRUIS Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Voorbereiding doorlichting. Maandag 26 november 2012 Personeelsvergadering

Voorbereiding doorlichting. Maandag 26 november 2012 Personeelsvergadering Voorbereiding doorlichting Maandag 26 november 2012 Personeelsvergadering Agenda 2003 Nieuwe stijl Drie onderzoeksvragen Ervaringen andere SG in 2011-2012 Welbevinden leerlingen En nu? Geen paniek! Want

Nadere informatie

De algemene basiszorg

De algemene basiszorg Onze visie op zorg Op onze school streven we ernaar de eigenheid van elk kind een plaats te geven. Om tegemoet te komen aan de noden van elk kind omringen we hen met een brede zorg. De rode draad binnen

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE DOORLICHTING ZONDER JURIDISCHE CONSEQUENTIES GO! Basisschool Vogelzang (2221)

VERSLAG VAN DE DOORLICHTING ZONDER JURIDISCHE CONSEQUENTIES GO! Basisschool Vogelzang (2221) VERSLAG VAN DE DOORLICHTING ZONDER JURIDISCHE CONSEQUENTIES GO! Basisschool Vogelzang (2221) 1 IN WELKE MATE ONTWIKKELT DE SCHOOL HAAR EIGEN KWALITEIT? K1 K6 K2 K5 K3 K4 K1. Visie en strategisch beleid

Nadere informatie

De lat hoog voor iedereen! Conferentie Steunpunt GOK

De lat hoog voor iedereen! Conferentie Steunpunt GOK De lat hoog voor iedereen! Conferentie Steunpunt GOK Krachtige leeromgeving Inbreken in de klas Didactische praktijken ter ondersteuning van Gelijke Onderwijskansen Diversiteit P-KVS Werkvormen Een krachtige

Nadere informatie

VACATURE DIRECTEUR VRIJE BASISSCHOOL DE TWEESPRONG HANDZAME- EDEWALLE (100 %)

VACATURE DIRECTEUR VRIJE BASISSCHOOL DE TWEESPRONG HANDZAME- EDEWALLE (100 %) 06 jul 2019 VACATURE DIRECTEUR VRIJE BASISSCHOOL DE TWEESPRONG HANDZAME- EDEWALLE (100 %) De vrije basisschool van Tweesprong is één van de twaalf basisscholen van de scholengroep Sint- Rembert vzw. De

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van de Gemeentelijke Basisschool te Haacht

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van de Gemeentelijke Basisschool te Haacht Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE DOORLICHTING ZONDER JURIDISCHE CONSEQUENTIES Stedelijke basisschool De Toverberg Sint-Amandsberg (21774)

VERSLAG VAN DE DOORLICHTING ZONDER JURIDISCHE CONSEQUENTIES Stedelijke basisschool De Toverberg Sint-Amandsberg (21774) VERSLAG VAN DE DOORLICHTING ZONDER JURIDISCHE CONSEQUENTIES Stedelijke basisschool De Toverberg Sint-Amandsberg (21774) 1 IN WELKE MATE ONTWIKKELT DE SCHOOL HAAR EIGEN KWALITEIT? K1. Visie en strategisch

Nadere informatie

Procedure zorg basisschool Prinsstraat, lagere school: 1. Handelingsgericht werken als uitgangspunt

Procedure zorg basisschool Prinsstraat, lagere school: 1. Handelingsgericht werken als uitgangspunt Procedure zorg basisschool Prinsstraat, lagere school: 1. Handelingsgericht werken als uitgangspunt Onze school onderschrijft in zijn zorgvisie de principes van het handelingsgericht werken als uitgangspunt

Nadere informatie

De lat hoog voor iedereen! Conferentie Steunpunt GOK

De lat hoog voor iedereen! Conferentie Steunpunt GOK De lat hoog voor iedereen! Conferentie Steunpunt GOK Krachtige leeromgeving Inbreken in de klas Didactische praktijken ter ondersteuning van Gelijke Onderwijskansen Diversiteit P-KVS Soepele klas Een krachtige

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Vrije Lagere School voor Buitengewoon Onderwijs - De Olm te HERK-DE-STAD

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Vrije Lagere School voor Buitengewoon Onderwijs - De Olm te HERK-DE-STAD Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Werken met een richtdocument

Werken met een richtdocument Kwaliteitsvolle loopbaanbegeleiding Werken met een richtdocument Marc Van Gils april 2008 1 Een creatieve zoektocht naar mogelijkheden tot optimale afstemming van de doelen van de medewerker en die van

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Gemeentelijke Basisschool De Zafant te DRANOUTER

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Gemeentelijke Basisschool De Zafant te DRANOUTER Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Vrije Basisschool -Immaculata te De Panne

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Vrije Basisschool -Immaculata te De Panne Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Gemeentelijke Basisschool - De Windwijzer te LAARNE

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Gemeentelijke Basisschool - De Windwijzer te LAARNE Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Het zorg- en gelijkeonderwijskansenbeleid binnen het stedelijk basisonderwijs Geel

Het zorg- en gelijkeonderwijskansenbeleid binnen het stedelijk basisonderwijs Geel Het zorg- en gelijkeonderwijskansenbeleid binnen het stedelijk basisonderwijs Geel Vanuit het pedagogisch project van het Stedelijk Onderwijs Geel wordt gesteld dat het stedelijk onderwijs een maximale

Nadere informatie

Opvoedingsproject VBS De Bloesem

Opvoedingsproject VBS De Bloesem Opvoedingsproject VBS De Bloesem Als uitgangspunt voor ons opvoedingsproject nemen wij het beeld van 'de zaaier'... De elementen van dit schilderij staan symbool voor de 5 opdrachten die we wensen na te

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van de Basisschool Wauberg-Linde te Linde-Peer

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van de Basisschool Wauberg-Linde te Linde-Peer Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Gemeentelijke Basisschool Bonte Pier te Middelkerke

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Gemeentelijke Basisschool Bonte Pier te Middelkerke Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Gemeentelijke Basisschool Bonte Pier

Nadere informatie

Standpunt rapport in het basisonderwijs PBD Basisonderwijs (september 2015)

Standpunt rapport in het basisonderwijs PBD Basisonderwijs (september 2015) Standpunt rapport in het basisonderwijs PBD Basisonderwijs (september 2015) Pedagogische begeleidingsdienst Huis van het GO! Willebroekkaai 36 1000 Brussel Situering, probleemstelling en uitgangspunten

Nadere informatie

EEN NIEUW DECREET LEERLINGENBEGELEIDING VOOR CLB EN (BUITEN) GEWOON BASIS- EN SECUNDAIR ONDERWIJS

EEN NIEUW DECREET LEERLINGENBEGELEIDING VOOR CLB EN (BUITEN) GEWOON BASIS- EN SECUNDAIR ONDERWIJS EEN NIEUW DECREET LEERLINGENBEGELEIDING VOOR CLB EN (BUITEN) GEWOON BASIS- EN SECUNDAIR ONDERWIJS Leerlingenbegeleiding loopt in vele scholen al goed, maar er zijn ook knelpunten. Met het nieuwe decreet

Nadere informatie

Basiseducatie LEERGEBIED Maatschappijoriëntatie

Basiseducatie LEERGEBIED Maatschappijoriëntatie Basiseducatie LEERGEBIED Maatschappijoriëntatie Opleiding Maatschappijoriëntatie - Cultuur 027 Versie 1.0 BVR Pagina 1 van 17 Inhoud 1 Opleiding... 3 1.1 Relatie opleiding referentiekader... 3 1.2 Inhoud...

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Scheppersinstituut 3 Deurne & Antwerpen te ANTWERPEN 6

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Scheppersinstituut 3 Deurne & Antwerpen te ANTWERPEN 6 Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

WERKING KIJKWIJZER BELEIDSVOEREND VERMOGEN: TOEGEPAST OP LOOPBAANBEGELEIDING IN DE SCHOLENGEMEENSCHAP

WERKING KIJKWIJZER BELEIDSVOEREND VERMOGEN: TOEGEPAST OP LOOPBAANBEGELEIDING IN DE SCHOLENGEMEENSCHAP WERKING KIJKWIJZER BELEIDSVOEREND VERMOGEN: TOEGEPAST OP LOOPBAANBEGELEIDING IN DE SCHOLENGEMEENSCHAP WAT? Voor u ligt een kijkwijzer om het beleidsvoerend vermogen van uw school in kaart te brengen. De

Nadere informatie

VACATURE DIRECTEUR VRIJE BASISSCHOOL DE OEFENSCHOOL (50 %) EVT.

VACATURE DIRECTEUR VRIJE BASISSCHOOL DE OEFENSCHOOL (50 %) EVT. 25 mei 2016 VACATURE DIRECTEUR VRIJE BASISSCHOOL DE OEFENSCHOOL (50 %) EVT. AANGEVULD MET EEN OPDRACHT ALS ZORGCOÖRDINATOR De vrije basisschool de Oefenschool is één van de tien basisscholen van de scholengroep

Nadere informatie

1. WERKEN AAN EEN SCHOOLEIGEN CHRISTELIJKE IDENTITEIT

1. WERKEN AAN EEN SCHOOLEIGEN CHRISTELIJKE IDENTITEIT 1. WERKEN AAN EEN SCHOOLEIGEN CHRISTELIJKE IDENTITEIT Als katholieke school kiezen we voor de fundamentele opdracht onze kinderen te begeleiden vanuit uitgesproken evangelische waarden. Ieder kind is uniek.

Nadere informatie

VACATURE DIRECTEUR VRIJE EIGENTIJDSE KATHOLIEKE BASISSCHOOL AARTRIJKE

VACATURE DIRECTEUR VRIJE EIGENTIJDSE KATHOLIEKE BASISSCHOOL AARTRIJKE 17 jun 2017 VACATURE DIRECTEUR VRIJE EIGENTIJDSE KATHOLIEKE BASISSCHOOL AARTRIJKE De vrije basisschool van Aartrijke is één van de elf basisscholen van de scholengroep Sint-Rembert vzw. De school heeft

Nadere informatie

VACATURE DIRECTEUR VRIJE BASISSCHOOL SINT-HENRICUS TORHOUT (80 OF 100 %)

VACATURE DIRECTEUR VRIJE BASISSCHOOL SINT-HENRICUS TORHOUT (80 OF 100 %) 29 aug 2018 VACATURE DIRECTEUR VRIJE BASISSCHOOL SINT-HENRICUS TORHOUT (80 OF 100 %) De vrije basisschool van Sint-Henricus is één van de dertien basisscholen van de scholengroep Sint- Rembert vzw. De

Nadere informatie

Jenaplanschool De Kleurdoos

Jenaplanschool De Kleurdoos Jenaplanschool De Kleurdoos Zorgbeleid op school Binnen de school speelt het leren zich op verschillende niveaus af. Niet alleen de kinderen in de stamgroep, maar ook de individuele leerkracht wordt gestimuleerd

Nadere informatie

Schema voor functioneringsgesprekken

Schema voor functioneringsgesprekken Instelling: atum:.. Schema voor functioneringsgesprekken Naam:... dres:...... Stamboeknummer:... Opdracht:... Opdrachtbreuk:... /24 Vast benoemd: Ja / Neen antal uren: / 24 . Je globale beleving van je

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE PROEFDOORLICHTING INSPECTIE 2.0 VBS Sint-Jansschool te Menen (19059)

VERSLAG VAN DE PROEFDOORLICHTING INSPECTIE 2.0 VBS Sint-Jansschool te Menen (19059) VERSLAG VAN DE PROEFDOORLICHTING INSPECTIE 2.0 VBS Sint-Jansschool te Menen (19059) 1 IN WELKE MATE ONTWIKKELT DE SCHOOL HAAR EIGEN KWALITEIT? K1. Visie De school weet wat ze met haar onderwijs wil bereiken

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Vrije Basisschool voor Buitengewoon Onderwijs - Heuvelzicht te KLERKEN

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Vrije Basisschool voor Buitengewoon Onderwijs - Heuvelzicht te KLERKEN Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Gemeentelijke Basisschool - DeLetterdoos - MI school te OOSTAKKER

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Gemeentelijke Basisschool - DeLetterdoos - MI school te OOSTAKKER Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Bijlage: Mogelijke evaluatiecriteria voor leraren secundair onderwijs

Bijlage: Mogelijke evaluatiecriteria voor leraren secundair onderwijs 1 Bijlage: Mogelijke evaluatiecriteria voor leraren secundair onderwijs Met voorliggend document willen we alle aspecten van de functie van leraar in de evaluatie betrekken. Met deze brede evaluatie willen

Nadere informatie

INSPECTIEVERSLAG OVER DE DOORLICHTING

INSPECTIEVERSLAG OVER DE DOORLICHTING Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Koning Albert II-laan 15 1210 Brussel INSPECTIEVERSLAG OVER DE DOORLICHTING Niveau BaO Instellingsnummer 23788 Instelling Vrije Basisschool

Nadere informatie

Gemeenteschool Deerlijk. Sint-Amandusstraat Deerlijk. Pedagogisch project

Gemeenteschool Deerlijk. Sint-Amandusstraat Deerlijk. Pedagogisch project Gemeenteschool Deerlijk Sint-Amandusstraat 16 8540 Deerlijk Pedagogisch project 2013 1. Het pedagogisch project De school is een onderwijs- en opvoedingsgemeenschap die zich tot doel stelt de haar toevertrouwde

Nadere informatie

MODEL VAN FUNCTIEBESCHRIJVING KINDERVERZORGER. Instelling: FUNCTIEBESCHRIJVING. Opgemaakt op... Naam:.. Adres:..

MODEL VAN FUNCTIEBESCHRIJVING KINDERVERZORGER. Instelling: FUNCTIEBESCHRIJVING. Opgemaakt op... Naam:.. Adres:.. MODEL VAN FUNCTIEBESCHRIJVING KINDERVERZORGER Instelling: 122259 FUNCTIEBESCHRIJVING KINDERVERZORGER Opgemaakt op... Naam:.. Adres:... Stamboeknummer:.. Opdrachtbreuk:../24 Vast benoemd: Ja/Neen Eerste

Nadere informatie

1. Werken aan een degelijk en samenhangend onderwijsaanbod

1. Werken aan een degelijk en samenhangend onderwijsaanbod Scholengemeenschap TABOR Afdelingen Sint-Maria-Aalter Aalter-Brug Aalterstraat 6 9880 Aalter 09/3740500 09/3751604 schoolsint-maria-aalter@taborscholen.be Prioriteitenplanning riteitenplanning schooljaar

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van de Stedelijke Freinetschool De Harp te GENT

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van de Stedelijke Freinetschool De Harp te GENT Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Bachelor in de orthopedagogie

Bachelor in de orthopedagogie Bachelor in de orthopedagogie Opties traject Orthopedagogie Onderwijsondersteuning Community Care Intercultureel Werk Lintstage 26 weken 3 dagen op 5 Sem 5 & 6 Blokstage 16 weken 5 dagen op 5 Sem 5 Blokstage

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van de Vrije Basisschool te Rumbeke Roeselare

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van de Vrije Basisschool te Rumbeke Roeselare Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van GO! basisschool Vijverhof Schoten te SCHOTEN

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van GO! basisschool Vijverhof Schoten te SCHOTEN Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Scholengemeenschap SAS

Scholengemeenschap SAS Scholengemeenschap SAS FUNCTIEBESCHRIJVING PERSONEELSLID MET DE OPDRACHT VAN MENTOR School: Datum: Naam:... Opdrachtbreuk:... / 24 Datum Eerste indiensttreding Eerste indiensttreding binnen het schoolbestuur

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Gemeentelijke Lagere School - De Sleutel te Ranst

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Gemeentelijke Lagere School - De Sleutel te Ranst Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

INSPECTIEVERSLAG OVER DE DOORLICHTING

INSPECTIEVERSLAG OVER DE DOORLICHTING Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Koning Albert II-laan 15 1210 Brussel ISPECTIEVERSLAG OVER DE DOORLICHTIG Pedagogische eenheid Vrije Basisschool Mozaïek Instellingsnummer

Nadere informatie

decreet leerlingenbegeleiding november 2018

decreet leerlingenbegeleiding november 2018 STAP VAN JE SCHOOLWERKING NAAR HET DECREET LEERLINGENBEGELEIDING EN TERUG Greet Vanhove, dienst Lerenden DOELEN EN VERLOOP Decreet leerlingenbegeleiding in notendop 4 begeleidingsdomeinen inhoudelijk concretiseren

Nadere informatie

Functiebeschrijving van ICT-coördinator. Bijlage 1: Algemene opdracht. 1. Op het niveau van de school/scholengemeenschap: mee een beleid ontwikkelen

Functiebeschrijving van ICT-coördinator. Bijlage 1: Algemene opdracht. 1. Op het niveau van de school/scholengemeenschap: mee een beleid ontwikkelen Functiebeschrijving van ICT-coördinator Bijlage 1: Algemene opdracht 1. Op het niveau van de school/scholengemeenschap: mee een beleid ontwikkelen 1. Ondersteunt de directie om, samen met het team, een

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Vrije Lagere School voor Buitengewoon Onderwijs - Ritmica te HOVE

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Vrije Lagere School voor Buitengewoon Onderwijs - Ritmica te HOVE Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

- het CLB beschikt over een visie van zijn werking in een continuüm van zorg (samenwerking school-clb)

- het CLB beschikt over een visie van zijn werking in een continuüm van zorg (samenwerking school-clb) Sterkte zwakte analyse CLB GO! Gent Sterkte : Strategy System Structure - het CLB beschikt over een visie op leerlingenbegeleiding - het CLB beschikt over een visie van zijn werking in een continuüm van

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van GO! basisschool Hofkouter Sint-Lievens-Houtem te Sint-Lievens-Houtem

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van GO! basisschool Hofkouter Sint-Lievens-Houtem te Sint-Lievens-Houtem Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van GO! basisschool Ter Elzen Wijtschate te WIJTSCHATE

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van GO! basisschool Ter Elzen Wijtschate te WIJTSCHATE Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

INSPECTIEVERSLAG OVER DE DOORLICHTING

INSPECTIEVERSLAG OVER DE DOORLICHTING Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Koning Albert II-laan 15 1210 Brussel INSPECTIEVERSLAG OVER DE DOORLICHTING Niveau BaO Instellingsnummer 24497 Instelling Vrije Basisschool

Nadere informatie

Samen maken we BUITENGEWOON onderwijs!

Samen maken we BUITENGEWOON onderwijs! Samen maken we BUITENGEWOON onderwijs! OF DECREET Typologie: vroeger nu Type voor kinderen Type voor kinderen 1 met een licht mentale beperking 2 met een matig of ernstig mentale beperking 3 met ernstige

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Vrije Basisschool te OOSTROZEBEKE

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Vrije Basisschool te OOSTROZEBEKE Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

ONTWIKKELINGSSCHALEN ONDERWIJSLEERPRAKTIJK DEELTIJDS BEROEPSSECUNDAIR ONDERWIJS M.U.V. DOORLICHTINGSEENHEDEN EN DIE BESTAAN UIT EEN E

ONTWIKKELINGSSCHALEN ONDERWIJSLEERPRAKTIJK DEELTIJDS BEROEPSSECUNDAIR ONDERWIJS M.U.V. DOORLICHTINGSEENHEDEN EN DIE BESTAAN UIT EEN E ONTWIKKELINGSSCHALEN ONDERWIJSLEERPRAKTIJK JK DEELTIJDS BEROEPSSECUNDAIR ONDERWIJS M.U.V. DOORLICHTINGSEENHEDEN EN DIE BESTAAN UIT EEN E EN CENTRUM VOOR DEELTIJDS ONDERWIJS Deze ontwikkelingsschalen zijn

Nadere informatie

ICT-visie GBS Linden

ICT-visie GBS Linden ICT-visie GBS Linden 1. Algemene inleiding en context Onze school situeert zich in de dorpskern van Linden, Martelarenplaats 1 3210 Linden en telt 420 leerlingen van de peuterklas tot het zesde leerjaar.

Nadere informatie

Pedagogisch project 1. Pedagogisch project. De school is een onderwijs- en opvoedingsgemeenschap die zich tot doel stelt de haar toevertrouwde

Pedagogisch project 1. Pedagogisch project. De school is een onderwijs- en opvoedingsgemeenschap die zich tot doel stelt de haar toevertrouwde Pedagogisch project vrije basisschool Deerlijk versie juni 2012 Pedagogisch project 1. Pedagogisch project. De school is een onderwijs- en opvoedingsgemeenschap die zich tot doel stelt de haar toevertrouwde

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING. Naam:... Adres:... Stamboeknummer:... HET PEDAGOGISCH PROJECT EN DE OPDRACHTEN VAN DE LEERKRACHTEN

FUNCTIEBESCHRIJVING. Naam:... Adres:... Stamboeknummer:... HET PEDAGOGISCH PROJECT EN DE OPDRACHTEN VAN DE LEERKRACHTEN Instelling: FUNCTIEBESCHRIJVING ICT-COÖRDINATOR Opgemaakt op Naam:... Adres:...... Stamboeknummer:... Opdrachtbreuk:... /36 Vast benoemd: Ja / Neen Datum Eerste indiensttreding Eerste indiensttreding binnen

Nadere informatie

Succesindicator: Optimale leeromgeving

Succesindicator: Optimale leeromgeving PROCES KLASNIVEAU Succesindicator: Optimale leeromgeving Lees verder rubriek PROCES klasniveau, succesindicatoren ONDERWIJSTIJD, KLASKLIMAAT en KLASGROOTTE. VEILIGHEID EN VERTROUWDHEID Worden onderwijsactiviteiten

Nadere informatie

ONTWIKKELINGSSCHALEN ONDERWIJSLEERPRAKTIJK

ONTWIKKELINGSSCHALEN ONDERWIJSLEERPRAKTIJK ONTWIKKELINGSSCHALEN ONDERWIJSLEERPRAKTIJK JK GEWOON VOLTIJDS SECUNDAIR ONDERWIJS: DUAAL TRAJECT Deze ontwikkelingsschalen zijn van toepassing op alle duale opleidingen in het voltijds secundair onderwijs.

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Basisschool van het gemeenschapsonderwijs - De Pit te Diest

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Basisschool van het gemeenschapsonderwijs - De Pit te Diest Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Gemeentelijke Basisschool te Dentergem

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Gemeentelijke Basisschool te Dentergem Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

De Kleuterark. Maldegem. 1 juni 2018

De Kleuterark. Maldegem. 1 juni 2018 De Kleuterark Maldegem 1 juni 2018 2 VOORAF: VOOR EEN GOED BEGRIP (een voorbeeld, niet van jullie school) GRAFISCHE VOORSTELLING Rood = beneden de verwachting Er is werk aan de winkel. Oranje = benadert

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Berthoutinstituut-Klein Seminarie 1 te MECHELEN

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Berthoutinstituut-Klein Seminarie 1 te MECHELEN Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Gemeentelijke basisschool De Knipoog Cardijnlaan 10 2290 Vorselaar 014/51 27 00 0478/28 82 63 014/ 51 88 97 directie@deknipoog.be

Gemeentelijke basisschool De Knipoog Cardijnlaan 10 2290 Vorselaar 014/51 27 00 0478/28 82 63 014/ 51 88 97 directie@deknipoog.be Gemeentelijke basisschool De Knipoog Cardijnlaan 10 2290 Vorselaar 014/51 27 00 0478/28 82 63 014/ 51 88 97 directie@deknipoog.be Elementen van een pedagogisch project 1 GEGEVENS M.B.T. DE SITUERING VAN

Nadere informatie

Basiseducatie LEERGEBIED INFORMATIE EN COMMUNICATIETECHNOLOGIE

Basiseducatie LEERGEBIED INFORMATIE EN COMMUNICATIETECHNOLOGIE RLLL/EXT/ADV/004bijl003 Basiseducatie LEERGEBIED INFORMATIE EN COMMUNICATIETECHNOLOGIE Zwevende Module ICT (Ontwerp) Versie 1.0 Pagina 1 van 1 Inhoud Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming 15 Januari

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE DOORLICHTING ZONDER JURIDISCHE CONSEQUENTIES Vrije basisschool De Kleine Prins te Lennik (4978)

VERSLAG VAN DE DOORLICHTING ZONDER JURIDISCHE CONSEQUENTIES Vrije basisschool De Kleine Prins te Lennik (4978) VERSLAG VAN DE DOORLICHTING ZONDER JURIDISCHE CONSEQUENTIES Vrije basisschool De Kleine Prins te Lennik (4978) 1 IN WELKE MATE ONTWIKKELT DE SCHOOL HAAR EIGEN KWALITEIT? K1 K6 K2 K5 K3 K4 K1. Visie De

Nadere informatie

TAALVAARDIGHEID TAALBELEID

TAALVAARDIGHEID TAALBELEID TAALVAARDIGHEID TAALBELEID Teaser Ik heb ooit in mijn hoofd en in mijn hart een fundamentele keuze moeten maken: voor het Nederlands. Het was dat of aan de kant worden gezet voor het leven. Op die kennis

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Vrije Basisschool - Don Bosco te HOBOKEN

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Vrije Basisschool - Don Bosco te HOBOKEN Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie