Transistorstraat CE Almere Eusebiusbuitensingel HT Arnhem

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Transistorstraat 22 1322 CE Almere 036 536 37 29 Eusebiusbuitensingel 8 6828 HT Arnhem 026 845 36 20"

Transcriptie

1 neo max IT Specialist & MANAGED SERVICES Transistorstraat CE Almere Eusebiusbuitensingel HT Arnhem EIGEN WERVING VERSUS DETACHERING Het werven van geschikt personeel is een uitdagend proces. Om succesvol te werven moeten verschillende stappen worden doorlopen. In deze whitepaper wordt u geleid door de verschillende stappen van het wervingsproces, namelijk de arbeidsmarktscan, de doelgroepscan en de wervingsmiddelenscan. Dit proces kost organisaties veel tijd en geld. Het is daarom belangrijk de afweging te maken tussen eigen werving en detachering. Aan de hand van een rekenmodel kunt u in deze whitepaper zien wat voor uw bedrijf de beste optie is. INHOUDSOPGAVE Samenvatting 1 Inhoudsopgave 1 Arbeidsmarktscan 2 Doelgroepscan 3 Wervingsmiddelenscan 4 Keuze eigen werving versus detachering 6 Over Neomax 7 ONZE DIENSTEN

2 ARBEIDSMARKTSCAN Kennis van de (lokale) arbeidsmarkt is zeer belangrijk voor een succesvol wervingstraject. De arbeidsmarkt in Amsterdam ziet er nu eenmaal niet hetzelfde uit als die in de Drentse gemeente Tynaarlo. Het aantal potentiële werknemers is in Tynaarlo bijvoorbeeld veel kleiner, er zijn verschillen in de opleidingsniveaus, de werkgelegenheid naar branche en ook het relatieve aantal werklozen verschilt. Ontwikkelingen op de arbeidsmarkt Zowel economische als demografische ontwikkelingen dwingen u goed te kijken naar ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Met welke arbeidsmarktprognoses moet ú rekening houden? Welk personeel moet u absoluut vasthouden? Moeten de arbeidsvoorwaarden aangepast worden om aantrekkelijker te zijn voor alternatieve doelgroepen? Kunt u een opleiding opzetten of sponsoren om talenten te kweken? Arbeidsmarktonderzoek beantwoordt deze vragen en geeft inzicht in de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Een arbeidsmarktscan hoort daarom vooraf te gaan aan een succesvol wervingstraject. Tijdens een gedegen arbeidsmarktanalyse wordt onderzocht hoe de (lokale) arbeidsmarkt eruit ziet. En wat de belangrijkste trends en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt zijn, waarmee u bij wervingsvraagstukken rekening moet houden. 2 Er dient gekeken te worden naar de volgende onderwerpen: Hoe hoog is de werkloosheid in het gebied van mijn vacature? Groeit of krimpt het aanbod van potentiële kandidaten? Hoe is de beroepsbevolking in deze regio demografisch opgebouwd? Hoe is het opleidingsniveau van de beroepsbevolking in deze regio verdeeld? Hoe is de verdeling naar branche van de beroepsbevolking in de regio? Resultaat Hieruit kan worden bepaald of en zo ja hoe groot de potentiële doelgroep is op basis van het opgestelde vacatureprofiel. Vervolgens dient bepaald te worden of deze doelgroep groot genoeg is. Wellicht wilt u dan nog een alternatieve doelgroep toegevoegen. Natuurlijk dient van deze alternatieve doelgroep ook weer bepaald te worden hoe groot deze is. Tevens is het belangrijk te onderzoeken hoe veel concurrentie u heeft op de arbeidsmarkt en wie uw grootste concurrenten zijn. Als u al deze informatie inzichtelijk heeft kunt u bepalen of uw vacature aansluit op de beschikbare kandidaten in de regio, zo niet dan dient de vacature of het wervingsgebied aangepast te worden om de slagingskans te vergroten.

3 DOELGROEPSCAN Na de arbeidsmarktscan heeft u inzicht of er een doelgroep is voor uw vacature, hoe groot deze is en met welke concurrenten u te maken heeft op de arbeidsmarkt. U besluit deze doelgroep te benaderen. Maar hoe? U heeft dus een uitgebreide doelgroepanalyse nodig. Want niet alleen de omvang van de doelgroep is belangrijk, u moet echt in de huid van deze doelgroep kruipen; het zogenaamde invoelen. Door middel van een doelgroepscan krijgt u het benodigde inzicht. Specifieke doelgroepen Natuurlijk kan het ook zo zijn dat u zich moet of wilt richten op de werving van een specifieke doelgroep. U wilt inzicht in de arbeidsmarktpositie van starters, ouderen en/of allochtonen. U wilt weten hoe starters en vrouwen reageren op arbeidsmarktcommunicatie. Ook voor specifieke doelgroepen biedt de doelgroepscan uitkomst. Immers, iedere doelgroep heeft eigen karakteristieken en eigen wensen en eisen. Daarop inspelen is noodzakelijk om succesvol te zijn op de arbeidsmarkt. 3 Doelgroepsegmentatie Personalisatie en relevantie zijn sleutelwoorden bij succesvolle wervingstrajecten. In de doelgroepscan wordt dan ook veel aandacht besteed aan de zaken die specifiek zijn voor juist déze doelgroep. Dat kan liggen op het gebied van arbeidsvoorwaarden, de inhoud van het werk of juist het wervingskanaal. Niet iedereen spoedt zich immers naar een vacaturebank op zoek naar een nieuwe baan. En het is een select gezelschap dat iedere dag op de A15 langs uw billboard rijdt of een hardcore gamesite bezoekt. Met een doelgroepscan wordt onderzocht hoe uw doelgroep te bereiken is en op welk moment, met welk middel en met welke boodschap uw slagingskans het grootst is. Om hier antwoord op te krijgen dient gekeken te worden naar de volgende onderwerpen: Hoe is de doelgroep te bereiken? Welke wervingskanalen en -middelen moet u inzetten? Op welke momenten? Wanneer staat de doelgroep open voor uw boodschap? Met welke boodschap is uw doelgroep te bereiken? Wat zijn de push- en pullfactoren? Waar is uw doelgroep gevoelig voor? Wat zijn de mogelijkheden met online werving? Resultaat Door deze vragen te beantwoorden krijgt u inzicht in de mediaconsumptie van de doelgroep. U leert welke media hun interesse heeft, hoe vaak zij gebruik maken van deze media en waar en wanneer dat gebeurt. Ook krijgt u inzicht in de tijdsbesteding van uw doelgroep, wellicht brengen zij veel tijd door in de lokale sportclub of komen zij heel regelmatig in de supermarkt. Met het inzicht in het oriëntatiegedrag van uw doelgroep kunt u bepalen welk wervingskanaal en welk wervingsmiddel u het meeste succes zal brengen. Door het onderzoek naar de push en pull factoren krijgt u inzicht in welke omstandigheden mensen als onprettig en prettig ervaren, hier kunt u in uw vacaturetekst natuurlijk op inspelen.

4 WERVINGSMIDDELENSCAN U gaat uw doelgroep via de beste wervingskanalen benaderen, om tot een kostenefficiënte en succesvolle werving van personeel te komen. U houdt rekening met het moment waarop u de doelgroep aanspreekt. Maar hoe vertaalt u dat nu in uw wervingsmiddelen? Kunnen uw vacatureteksten verbeterd worden? Is uw recruitmentsite up to date? Zijn uw vacatures vindbaar in Google? Wervingskanalen Er staan u vele wervingskanalen ter beschikking. Zowel offline als online. En daar kunt u heel creatief in zijn. Denk aan personeelsadvertenties op bierviltjes, in toiletten, op auto s, op de rugleuning van een vliegtuigstoel, op ballonnen, enzovoort. Natuurlijk staan ook middelen als de personeelsadvertentie, het billboard, de banenbeurs en het uitzend- of werving en selectiebureau tot uw beschikking. Online werving Bij online werving kunt u bijvoorbeeld denken aan werven via sociale netwerken, blogs, adwords, jobcasts, recruitment games, vacaturesites, bannering, video s, ing en niet te vergeten de recruitmentsite. Welk middel u inzet hangt af van uw doelgroep, het moment van communiceren en de doelstellingen van de wervingscampagne. 4 Personeelsadvertentie De personeelsadvertentie is nog steeds het meest gebruikte middel om een vacature onder de aandacht van potentiële sollicitanten te brengen. Een personeelsadvertentie kan geplaatst worden in een krant of tijdschrift, maar natuurlijk ook op een vacaturesite. Welke krant, tijdschrift of vacaturebank hangt weer af van uw doelgroep. Een personeelsadvertentie voor een heftruckchauffeur plaatst u niet in de Intermediair. Trouw wordt goed gelezen onder onderwijzend personeel. En daarnaast is er voor vrijwel iedere beroepsgroep een niche-jobboard. Hier kunt u tegen relatief lage kosten met uw personeeladvertentie uw specifieke doelgroep bereiken. Vacaturetekst Een goede vacaturetekst is zeer belangrijk. Vacatureteksten staan vaak bol van de clichés. Essentiële zaken, zoals bijvoorbeeld de standplaats en arbeidsvoorwaarden, ontbreken. De beoogde werknemer wordt niet overgehaald te solliciteren, een zogenaamde call to action ontbreekt. Maar al te vaak wordt een standaardsjabloon voor de wervingstekst uit de kast getrokken of de personeelsadvertentie die drie jaar geleden ook werd gebruikt.

5 Recruitmentsite Steeds meer werkzoekenden oriënteren zich via internet. Naast de vacaturebanken, is Google een belangrijke oriëntatiebron. Door 41 procent van de werkzoekenden wordt Google gebruikt voor het zoeken naar vacatures. Nog eens bijna 40 procent bezoekt bedrijvenwebsites. Het liefst doen ze dat op een aparte vacaturesectie of een recruitmentsite. Hier staat alle werkgerelateerde informatie bij elkaar. Voor werkgevers is het de uitdaging de vacatures op deze site vindbaar te maken in Google. In 80 procent van de gevallen wordt dit niet gedaan of lukt dit niet. Ook de informatie op de recruitmentsite is vaak onvolledig of geeft onvoldoende aanleiding te solliciteren. Een wervingsmiddelenscan hoort daarom vooraf te gaan aan een succesvol wervingstraject. Tijdens een gedegen wervingsmiddelenscan wordt onderzocht of uw vacaturetekst en opmaak geschikt zijn voor de doelgroep en of uw vacature goed vindbaar is. 5 Om hier antwoord op te krijgen dient gekeken te worden naar de volgende onderwerpen: Zijn uw vacatureteksten goed? Niet teveel clichés? Staat alle noodzakelijke informatie in de vacature? Zijn uw (beeld-)uitingen goed? Kan uw recruitmentsite verbeterd worden? Is uw recruitmentsite vindbaar voor zoekmachines? Zijn uw vacatures vindbaar via zoekmachines? Hoe verbetert u de vindbaarheid? Kan uw Adwords advertentiecampagne effectiever? Resultaat Door deze vragen te beantwoorden krijgt u inzicht in of uw vacaturetekst en lay-out qua stijl, taalgebruik en creativiteit aansluit bij uw doelgroep en of de noodzakelijke informatie beschikbaar is in uw vacature. U kunt bijvoorbeeld aan een aantal bestaande medewerkers in dezelfde functie vragen wat hen wel of niet aanspreekt in de vacature en wat hen zal overhalen te reageren. Als uw vacature helemaal geschikt is, is het natuurlijk zaak dat hij ook gevonden wordt. Controleer daarom goed of dit het geval is. Zo niet, dan zijn er veel gespecialiseerde organisaties die de vindbaarheid van uw vacature sterk kunnen verbeteren.

6 KEUZE EIGEN WERVING VERSUS DETACHERING Als u de arbeidsmarktscan, de doelgroepscan en de wervingsmiddelenscan heeft doorlopen staat niets een succesvol wervingstraject meer in de weg. Zoals u heeft gelezen en wellicht al eerder heeft ervaren is dit echter wel een flink proces. Het is daarom verstandig om u voordat u met deze trajecten start af te vragen of u het wervingsproces zelf wilt uitvoeren. U kunt hier ook een gespecialiseerde organisatie voor aantrekken of evalueren of detachering, eventueel met optie tot overname van de kandidaat, geen goedkopere of minder tijdrovende oplossing is. 6 Voordelen detachering U kent de uitdrukking: Schoenmaker blijf bij je leest. Door te kiezen voor detachering kunt u zich richten op uw echte uitdagingen; de processen op uw afdeling. Een detacheerder heeft natuurlijk al uitgebreide kennis van de arbeidsmarkt, de regio en de manieren om de doelgroep te benaderen, waardoor uw organisatie deze stappen in het wervingsproces niet zelf hoeft te nemen. Daarnaast krijgt u via een detacheerder advies op basis van marktkennis. Zij voeren dagelijks eigen werving en zijn dus zeer goed op de hoogte van de omstandigheden op de arbeidsmarkt en de juiste manier om de doelgroep te bereiken en aan te spreken. Bovendien loopt u geen risico s, omdat u alleen de door de kandidaat gewerkte uren betaald. Bent u toch niet blij met u keuze, dan kunt u van kandidaat switchen. Tevens is het mogelijk om de gekozen kandidaat na een afgesproken termijn alsnog zelf in dienst te nemen. Natuurlijk zijn kosten, ook op de langere termijn, een belangrijk aspect bij de keuze voor eigen werving of detachering. Rekenmodel De misvatting bestaat dat eigen werving per definitie goedkoper is dan detachering. Dit is een misverstand. In het onderstaande rekenmodel kunt u precies uitrekenen wat voor uw organisatie de goedkoopste optie is. rekenmodel helpdesk.xlsx Dit rekenmodel is ingericht voor de functie van support engineer en vergelijkt de kosten bij eigen werving met de detacheringkosten. Natuurlijk zijn er ook voor andere functies rekenvoorbeelden beschikbaar. Neomax kan u uiteraard helpen bij het invullen van dit rekenmodel of andere rekenmodellen en u advies geven over de keuze die voor uw organisatie het beste is. Hiervoor kunt u contact opnemen met: Stephan Bosman stephan.bosman@neomax.nl

7 OVER NEOMAX Neomax, is een Nederlandse IT-detacheerder op beheer, support en infrastructuur gebied. Het bedrijf heeft een ruime diversiteit aan gekwalificeerde IT-professionals op dit gebied in dienst. De meer dan 100 medewerkers, zowel Young Professionals als specialisten met jarenlange ervaring, ondersteunen dagelijks het succes van klanten. Neomax biedt bedrijven een snelle en betrouwbare invulling van vacatures en medewerkers die passen binnen de organisatie en snel productief zijn. Neomax focust sterk op de opleiding en ontwikkeling van medewerkers in specifieke branches. De branchekennis die medewerkers van Neomax via het interne werk- en opleidingstraject Road2Suc6 opdoen biedt klanten veel toegevoegde waarde. Het bedrijf is NEN gecertificeerd en is gevestigd in Almere en Arnhem. Voor meer informatie zie: 7 Copyright Neomax, maart 2010 Alle rechten voorbehouden. Het auteursrecht berust bij Neomax. Vermenigvuldiging in wat voor vorm dan ook is alleen toegestaan na voorafgaande schriftelijk toestemming van Neomax. De informatie in deze whitepaper is met zorg samengesteld. Toch kan Neomax geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden voor de gevolgen van onvolledigheid of onjuistheid van het materiaal in deze whitepaper.

MINI-WHITEPAPER Personeel werven de mogelijkheden

MINI-WHITEPAPER Personeel werven de mogelijkheden MINI-WHITEPAPER Personeel werven de mogelijkheden Als uw bedrijf groeit of als één van uw werknemers het bedrijf verlaat, heeft u nieuw personeel nodig. U heeft echter zelf niet de tijd en/of de kennis

Nadere informatie

Hrm P3 Auteurs: Schoenmakers, Koopmans. Instroom van personeel

Hrm P3 Auteurs: Schoenmakers, Koopmans. Instroom van personeel Hrm P3 Auteurs: Schoenmakers, Koopmans Instroom van personeel Personeelsplanning 5 stappen: In kaart brengen personeelsbehoefte Bepalen van het interne personeelsaanbod Analyseren en voorspellen van de

Nadere informatie

Slimmer en eenvoudiger werven

Slimmer en eenvoudiger werven Slimmer en eenvoudiger werven Hoe vindt u anno 2012 de juiste kandidaten zonder al te veel tijd kwijt te zijn aan het eindeloos doorspitten van cv s? Dit whitepaper is bedoeld om u als (HR-)professional

Nadere informatie

de juiste kandidaat Voor iedere vacature

de juiste kandidaat Voor iedere vacature Voor iedere vacature de juiste kandidaat NationaleVacaturebank is de nummer 1 vacaturesite van Nederland. Hét online platform waar werkgevers en werkzoekenden elkaar vinden. U vindt de beste kandidaat

Nadere informatie

Gezocht: de ideale manier om het juiste personeel te vinden

Gezocht: de ideale manier om het juiste personeel te vinden Gezocht: de ideale manier om het juiste personeel te vinden VACATURES Gezocht: een gedegen onderzoek naar werkzoekend Nederland Gevonden: het Nationaal Onderzoek Arbeidsmarkt (NOA) Sinds 2008 is NOA een

Nadere informatie

Gezocht: de ideale manier om het juiste personeel te vinden

Gezocht: de ideale manier om het juiste personeel te vinden Gezocht: de ideale manier om het juiste personeel te vinden VACATURES Gezocht: een gedegen onderzoek naar werkzoekend Nederland Gevonden: het Nationaal Onderzoek Arbeidsmarkt (NOA) Sinds 2008 is NOA een

Nadere informatie

Ik wil een baan! Solliciteren kunt u leren Sollicitatietips voor als u een WW-uitkering heeft VOOR RE-INTEGRATIE EN TIJDELIJK INKOMEN

Ik wil een baan! Solliciteren kunt u leren Sollicitatietips voor als u een WW-uitkering heeft VOOR RE-INTEGRATIE EN TIJDELIJK INKOMEN Ik wil een baan! Solliciteren kunt u leren Sollicitatietips voor als u een WW-uitkering heeft VOOR RE-INTEGRATIE EN TIJDELIJK INKOMEN Waarom deze brochure? Een baan vinden: dat is niet altijd even makkelijk.

Nadere informatie

HOME PAGINA Welkom bij Rob Keehnen Werving & Selectie

HOME PAGINA Welkom bij Rob Keehnen Werving & Selectie Als header graag mijn logo met ernaast Rob Keehnen Werving & Selectie In oranje ernaast Passie voor vast en tijdelijk personeel Aan de onderzijd(fooder) een oranje balk op elke pagina met adres. HOME PAGINA

Nadere informatie

Bert van Trirum info@intelligence-group.nl. Werving: de kandidaat centraal (?)

Bert van Trirum info@intelligence-group.nl. Werving: de kandidaat centraal (?) Bert van Trirum info@intelligence-group.nl Werving: de kandidaat centraal (?) 2 Werkgevers gaan steeds verder. 3/140 .. en de politiek volgt 4/140 Intelligence Group Internationaal onderzoeks- en adviesbureau

Nadere informatie

Wie werf je vast en wie werf je flex? De Wereld Werft 2014 11 december Geert-Jan Waasdorp www.intelligence-group.nl @waasdorpigi

Wie werf je vast en wie werf je flex? De Wereld Werft 2014 11 december Geert-Jan Waasdorp www.intelligence-group.nl @waasdorpigi Wie werf je vast en wie werf je flex? De Wereld Werft 2014 11 december Geert-Jan Waasdorp www.intelligence-group.nl @waasdorpigi 8% Doelstelling Na deze workshop ben je in staat om zelf de contouren van

Nadere informatie

WERVEN EN TRAINEN IN CUSTOMER CONTACT DE IDEALE OPZET ONDERZOCHT

WERVEN EN TRAINEN IN CUSTOMER CONTACT DE IDEALE OPZET ONDERZOCHT WERVEN EN TRAINEN IN CUSTOMER CONTACT DE IDEALE OPZET ONDERZOCHT WERVEN EN TRAINEN IN CUSTOMER CONTACT DE IDEALE OPZET ONDERZOCHT De recessie loopt ten einde. De markt trekt aan en het aantal vacatures

Nadere informatie

Samenwerken bij mobiliteit en recruitment. Jan van Goch 20 mei 2011

Samenwerken bij mobiliteit en recruitment. Jan van Goch 20 mei 2011 Samenwerken bij mobiliteit en recruitment Jan van Goch 20 mei 2011 Agenda Voorstellen Inleiding Ontwikkelingen/innovaties Voorbeelden samenwerkingsverbanden Vragen Voorstellen Jan van Goch 2001 heden Connexys

Nadere informatie

Ik wens je veel succes en plezier in Werk vinden met social media! Aaltje Vincent

Ik wens je veel succes en plezier in Werk vinden met social media! Aaltje Vincent Voorwoord Miljoenen mensen in Nederland maken gebruik van Facebook, Twitter en LinkedIn om met elkaar in contact te zijn. Professioneel gebruik van deze social media maakt dat je sneller nieuw werk vindt!

Nadere informatie

Eén loket voor al uw arbeidsmarkt communicatie

Eén loket voor al uw arbeidsmarkt communicatie Eén loket voor al uw arbeidsmarkt communicatie Ambitie De juiste media inschakelen om een kandidaat voor uw vacature te vinden is een lastige en tijdrovende klus. Ambitie kan u hierin volledig ontzorgen.

Nadere informatie

RECRUITMENT. De stand van het werven. Door Geert-Jan Waasdorp

RECRUITMENT. De stand van het werven. Door Geert-Jan Waasdorp De stand van het werven Door Geert-Jan Waasdorp 28 AAN DE SLAG 1-2014 LinkedIn is het favoriete medium van recruiters. Toch is het niet per definitie de beste tool om de arbeidsmarkt op te gaan. Maar wat

Nadere informatie

DE RECRUITMENT ENGINEER VOOR DE MAAKINDUSTRIE

DE RECRUITMENT ENGINEER VOOR DE MAAKINDUSTRIE DE RECRUITMENT ENGINEER VOOR DE MAAKINDUSTRIE MISSIE Als Recruitment Engineer hebben wij de missie de maak- en procesindustrie in Zuid- Nederland en Vlaanderen te voorzien in goed technisch talent op het

Nadere informatie

PINK ELEPHANT De volgende stap in recruitment We believe that People and IT are the strategic assets of tomorrow s leading companies Welke weg hebben we bewandeld? Recruitment tool Webinar LinkedIn Collega

Nadere informatie

W: www.onlinemarketingvacatures.com T: 050-3050 215. E: info@onlinemarketingvacatures.com

W: www.onlinemarketingvacatures.com T: 050-3050 215. E: info@onlinemarketingvacatures.com W: www.onlinemarketingvacatures.com T: 050-3050 215 E: info@onlinemarketingvacatures.com De online marketing gespecialiseerde vacaturesite mét resultaat Wilt u in contact komen met online marketing specialisten?

Nadere informatie

Arbeidsmarktsituatie

Arbeidsmarktsituatie Informatiebrochure Arbeidsmarktsituatie De arbeidsmarkt kent een aantal bekende complexe vraagstukken, waaronder een oplopende werkloosheid, scholing en pensionering. Daarnaast heeft de arbeidsmarkt een

Nadere informatie

W: www.techniekvacatures.net T: 050 3050 215. E: info@techniekvacatures.net

W: www.techniekvacatures.net T: 050 3050 215. E: info@techniekvacatures.net W: www.techniekvacatures.net T: 050 3050 215 E: info@techniekvacatures.net Waarom techniekvacatures.net? Dè techniek vacaturesite mét resultaat Wilt u in contact komen met engineers en technisch specialisten?

Nadere informatie

Zoeken via de juiste sollicitatiekanalen

Zoeken via de juiste sollicitatiekanalen verschenen in Management Support Magazine, juli/augustus 2008 (ongeredigeerde versie) Zoeken via de juiste sollicitatiekanalen Er zijn tegenwoordig veel routes waarlangs je een baan kunt zoeken. Met name

Nadere informatie

MrWork Social Media Recruitment Onderzoek

MrWork Social Media Recruitment Onderzoek MrWork Social Media Recruitment Onderzoek 2016 SOCIAL MEDIA RECRUITMENT Van de respondenten is 29% man en 71% vrouw. Hun functies zijn... Het MrWork Social Media Recruitment onderzoek is een jaarlijks

Nadere informatie

Nieuwe kansen voor intermediairs

Nieuwe kansen voor intermediairs 1 Bemiddeling van werkzoekenden met een arbeidsbeperking Nieuwe kansen voor intermediairs De komende jaren is het aan werk helpen van werkzoekenden met een arbeidsbeperking een groot thema. In 2026 moet

Nadere informatie

Het Clickt. De unieke match tussen de onderwijs- en arbeidsmarkt

Het Clickt. De unieke match tussen de onderwijs- en arbeidsmarkt Het Clickt. De unieke match tussen de onderwijs- en arbeidsmarkt administratietoppers.nl,bepaaljouwtoekomst.nl,beroepencheck.nl,beroepenwijzer.nl,beroep sopleidingengids.nl,bijbanenkrant.nl,destagekrant.nl,lerenenwerkenindegrootdetailhandel.

Nadere informatie

Voorjaar 2016. Al 10 jaar welkom. Trainingen arbeidsmarktcommunicatie, recruitment en mobiliteit

Voorjaar 2016. Al 10 jaar welkom. Trainingen arbeidsmarktcommunicatie, recruitment en mobiliteit Voorjaar 2016 Al 10 jaar welkom Trainingen arbeidsmarktcommunicatie, recruitment en mobiliteit INHOUD DATUM P. Al 10 jaar welkom 3 Arbeidsmarktcommunicatie Bootcamp Arbeidsmarktcommunicatie 4+5 februari

Nadere informatie

Het effect van Social Media op de doorlooptijd van vacatures. Lead Benefits December 2015

Het effect van Social Media op de doorlooptijd van vacatures. Lead Benefits December 2015 Het effect van Social Media op de doorlooptijd van vacatures Lead Benefits December 2015 1 Inleiding U kent het vast wel: vacatures die maandenlang open blijven staan zonder dat u een geschikte kandidaat

Nadere informatie

Personeel werven in de installatiebranche

Personeel werven in de installatiebranche Personeel werven in de installatiebranche Installatiebranche DE ARBEIDSMARKT DE INSTALLATIEBRANCHE 01 In 2017 waren er in totaal 8.300 bedrijven met bijna 124.000 werknemers in de installatiebranche, onderverdeeld

Nadere informatie

Op weg voor mensen en werk

Op weg voor mensen en werk Op weg voor mensen en werk uitzenden outplacement re-integratie loopbaanadvies www.personeelsned.nl Wie is PersoneelsNed PersoneelsNed zorgt voor mensen èn werk. Een tweeledige en belangrijke doelstelling!

Nadere informatie

Highlights Workshopdag Online werven 29 juni 2010

Highlights Workshopdag Online werven 29 juni 2010 Highlights Workshopdag Online werven 29 juni 2010 A&O Provincies Programma Online werving, de stand van zaken Carmelcollege: Van traditioneel naar online werven De eigen werken bij -website Break-out ronde

Nadere informatie

Eigenlijk is iedereen Verzorger... enthousiasmeren voor een baan in de zorg.

Eigenlijk is iedereen Verzorger... enthousiasmeren voor een baan in de zorg. Eigenlijk is iedereen Verzorger... Conceptualisatie van het plan om meer mannen te Conceptualisatie van het plan om meer mannen te enthousiasmeren voor een baan in de zorg. Samenvatting De werkloosheid

Nadere informatie

W: www.onlinemarketingvacatures.com T: 050-3050 215. E: info@onlinemarketingvacatures.com

W: www.onlinemarketingvacatures.com T: 050-3050 215. E: info@onlinemarketingvacatures.com W: www.onlinemarketingvacatures.com T: 050-3050 215 E: info@onlinemarketingvacatures.com Dè online marketing vacaturesite mét resultaat Wilt u in contact komen met online marketing specialisten? Dan bent

Nadere informatie

Op zoek naar de juiste professional? Smart Recruitment

Op zoek naar de juiste professional? Smart Recruitment Op zoek naar de juiste professional? Smart Recruitment hebbes! Herkenbaar? Het moment dat u met absolute zekerheid weet dat u de juiste kandidaat voor uw bedrijf heeft gevonden? Of dat u gewoon weet dit

Nadere informatie

EXPERTS MET KARAKTER

EXPERTS MET KARAKTER EXPERTS MET KARAKTER KANSEN BENUTTEN? EERST ZIEN, DAN SCHAKELEN Tempo-Team is specialist in flexibele arbeid. Door onze koppeling van commercieel denken en een sterke betrokkenheid, zijn we al 35 jaar

Nadere informatie

Behoefte aan een dienst die nog niet in het klikx menu staat? Wij sparren graag met je om deze dienst samen te ontwikkelen!

Behoefte aan een dienst die nog niet in het klikx menu staat? Wij sparren graag met je om deze dienst samen te ontwikkelen! MENU Introductie KLIKX Wij hebben goed naar onze klanten geluisterd. We hebben vaak gehoord: We willen niet van die forse tarieven betalen. Nu hebben wij altijd het credo gehad, eerste klas dienstverlening

Nadere informatie

arbeidsmarkt- en opleidingsfonds hbo het beeld van het hbo als werkgever onder hoogopgeleide professionals Samenvatting imago-onderzoek

arbeidsmarkt- en opleidingsfonds hbo het beeld van het hbo als werkgever onder hoogopgeleide professionals Samenvatting imago-onderzoek arbeidsmarkt- en opleidingsfonds hbo het beeld van het hbo als werkgever onder hoogopgeleide professionals Samenvatting imago-onderzoek Zestor is opgericht door sociale partners in het hbo: onderzoeksvraag

Nadere informatie

Food Holland. www.foodholland.nl. nieuws en vacatures

Food Holland. www.foodholland.nl. nieuws en vacatures Food Holland " www.foodholland.nl nieuws en vacatures Wie is FoodHolland FoodHolland is een initiatief van AgriHolland B.V., gericht op ondernemingen in de voedingssector. Wij hebben jarenlange ervaring

Nadere informatie

Creat4u. www.icreat4u.nl COMPLETE WEBSITE. voor ondernemers. 47,50,- per maand zonder opstartkosten. ONZE VOORDELEN! EEN ALL-IN WEBSITE

Creat4u. www.icreat4u.nl COMPLETE WEBSITE. voor ondernemers. 47,50,- per maand zonder opstartkosten. ONZE VOORDELEN! EEN ALL-IN WEBSITE COMPLETE WEBSITE voor ondernemers 47,50,- per maand zonder opstartkosten. Een complete website voor uw onderneming en die ook nog goed vindbaar is, dat is wat we willen! Maar hoe? EEN ALL-IN WEBSITE ONZE

Nadere informatie

Online recruitment marketing

Online recruitment marketing Online recruitment marketing Plaats uw vacature niet langer willekeurig op diverse mediakanalen, maar bereik uw doelgroep snel én Effectief werven? Kies voor een online recruitment campagne! Als werkgever

Nadere informatie

Social Media Recruitment. Een strategisch en praktisch adviesrapport. Auteur : Jacco Valkenburg Datum : 18 april 2010 Versie : 3

Social Media Recruitment. Een strategisch en praktisch adviesrapport. Auteur : Jacco Valkenburg Datum : 18 april 2010 Versie : 3 Social Media Recruitment Een strategisch en praktisch adviesrapport Auteur : Jacco Valkenburg Datum : 18 april 2010 Versie : 3 2 Inhoud: Social Media Recruitment...3 Enorm bereik, feiten en cijfers...fout!bladwijzer

Nadere informatie

Allure Uitzendbureau

Allure Uitzendbureau Have a nice job! Allure Uitzendbureau De beste resultaten worden behaald door plezier in het werk en via de weg van persoonlijke betrokkenheid op alle fronten. Onder dat motto is Allure Uitzendbureau

Nadere informatie

Bij U-Boss word ik altijd warm ontvangen en doen ze echt hun best voor je. Pieter de Haan Uitzendkracht

Bij U-Boss word ik altijd warm ontvangen en doen ze echt hun best voor je. Pieter de Haan Uitzendkracht mijn hart ligt bij een kleinschalige organisatie met een hoogwaardige dienstverlening. Waar mensen hun klanten kennen en waar ze hart voor de zaak hebben Ed Bos Directeur U-Boss Uitzendbureau is de kleinschalige

Nadere informatie

Derks & Derks B.V. Derks & Derks Wervingskalender Wervingsmethoden en -middelen met humor belicht. Tel. 033-472 80 87 www.derksenderks.

Derks & Derks B.V. Derks & Derks Wervingskalender Wervingsmethoden en -middelen met humor belicht. Tel. 033-472 80 87 www.derksenderks. 2010 Derks & Derks Wervingskalender Wervingsmethoden en -middelen met humor belicht. Januari 53 1 2 3 4 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Headhunting Werving

Nadere informatie

vacatureplatform voor bouw, infra en techniek

vacatureplatform voor bouw, infra en techniek www.kominde vacatureplatform voor bouw, infra en techniek Voor het online werven van personeel voor de bouw, infra en techniek sector is www.kominde de vacaturebank op internet. Kominde heeft een unieke

Nadere informatie

Careerwise vind uw ideale kandidaat. Waarom Careerwise? Reacties bezoekers. Online matching. Bedrijfspresentatie. Social recruitment

Careerwise vind uw ideale kandidaat. Waarom Careerwise? Reacties bezoekers. Online matching. Bedrijfspresentatie. Social recruitment Careerwise vind uw ideale kandidaat Waar en hoe bereikt u talentvolle kandidaten die bij uw bedrijf passen? Careerwise helpt u met het vinden, bereiken en boeien van starters en young professionals die

Nadere informatie

E-resultaat aanpak. Meer aanvragen en verkopen door uw online klant centraal te stellen

E-resultaat aanpak. Meer aanvragen en verkopen door uw online klant centraal te stellen E-resultaat aanpak Meer aanvragen en verkopen door uw online klant centraal te stellen 2010 ContentForces Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie,

Nadere informatie

De kracht van LinkedIn voor de afdeling HR

De kracht van LinkedIn voor de afdeling HR De kracht van LinkedIn voor de afdeling HR Jacco Valkenburg Binnen een paar klikken een lijst met potentiële kandidaten voor je vacatures vinden. En met nog een extra filter een selectie krijgen van je

Nadere informatie

Wij zijn er klaar voor!

Wij zijn er klaar voor! www.arbeidsmarktcommunicatie.eu Voorjaar 2015 Wij zijn er klaar voor! Trainingen arbeidsmarktcommunicatie en recruitment Wij zijn er klaar voor! Ronald van Driel en Marieke van Heek Docenten Wij zijn er

Nadere informatie

PW De Gids. Redactionele formule

PW De Gids. Redactionele formule PW De Gids PW De Gids biedt een volledig kennisnetwerk voor HR-professionals, gericht op actuele HR-thema s en wetgeving. PW De Gids is deskundig, opinievormend, praktisch en concreet. Redactionele formule

Nadere informatie

Zorgeloos jouw ideale stagiair.

Zorgeloos jouw ideale stagiair. Zorgeloos jouw ideale stagiair. Stagebemiddeling Natural Talent Contactpersoon: Vincent Broeckaert t +31 (0)6 23 65 28 56 e v.broeckaert@naturaltalent.nl Zoek je voor jouw bedrijf één of meerdere geschikte

Nadere informatie

arbeidsmarkt- en opleidingsfonds hbo tips voor werving van docenten uit de beroepspraktijk

arbeidsmarkt- en opleidingsfonds hbo tips voor werving van docenten uit de beroepspraktijk arbeidsmarkt- en opleidingsfonds hbo tips voor werving van docenten uit de beroepspraktijk Zestor is opgericht door sociale partners in het hbo: Het is toegestaan om (delen van) de informatie uit deze

Nadere informatie

DUTCHWEBSHARK WHITEPAPER #1. Talentpooling. In 7 stappen naar een talentpool

DUTCHWEBSHARK WHITEPAPER #1. Talentpooling. In 7 stappen naar een talentpool DUTCHWEBSHARK WHITEPAPER #1 Talentpooling In 7 stappen naar een talentpool Ter introductie. Talent pooling. Talentpools, veel werk maar ook veelbelovend. Op welke manier is het voor een bedrijf mogelijk

Nadere informatie

AVANTIRO W E R K IN Z I C H T EEN NIEUWE TOEKOMST, DIE VOND IK! OUTPLACEMENT ASSESSMENTS - LOOPBAANONDERZOEK - OUTPLACEMENT - COACHING - TRAINING

AVANTIRO W E R K IN Z I C H T EEN NIEUWE TOEKOMST, DIE VOND IK! OUTPLACEMENT ASSESSMENTS - LOOPBAANONDERZOEK - OUTPLACEMENT - COACHING - TRAINING AVANTIRO W E R K IN Z I C H T EEN NIEUWE TOEKOMST, DIE VOND IK! OUTPLACEMENT pagina 1 Avantiro beweegt mensen DOE DE DINGEN ZONDER TE FORCEREN, AAN EEN APPELBOOM GROEIEN NIMMER PEREN. Dit ogenschijnlijk

Nadere informatie

IT Job market report. IT Job Board, Januari 2013

IT Job market report. IT Job Board, Januari 2013 IT Job market report 2013 IT Job Board, Januari 2013 De Nederlandse IT kandidaat Freelance 39% Werkzaam in 85% 15% Man Vrouw 61% Vaste dienst 74% Private sector 26% Publieke sector Top 15 Skills 1 Helpdesk

Nadere informatie

P&O Masterclass. werving & selectie. Maak van je werving een specialisme

P&O Masterclass. werving & selectie. Maak van je werving een specialisme P&O Masterclass werving & selectie Masterclass in 2 delen Deel 1 Voorstellen FairSterk en doel masterclass Stellingen! Arbeidsmarktcommunicatie Workshop arbeidsmarktcommunicatie Evaluatie workshop Deel

Nadere informatie

Het Online Marketingplan. Het Social Media Plan als onderdeel van het Marketing Plan

Het Online Marketingplan. Het Social Media Plan als onderdeel van het Marketing Plan Het Online Marketingplan Het Social Media Plan als onderdeel van het Marketing Plan 1 Wil je een online marketingplan voor jouw organisatie beschrijven? In dit document vind je de opzet voor zo n plan.

Nadere informatie

Maximaliseer uw bedrijfsresultaat door te focussen op uw core business

Maximaliseer uw bedrijfsresultaat door te focussen op uw core business WHITEPAPER Maximaliseer uw bedrijfsresultaat door te focussen op uw core business 5 vragen die u aan het denken zetten: bent u wel echt bezig met doen waar u goed in bent? PP-056/02-14 Inleiding De flexmarkt

Nadere informatie

Digitale sollicitatie-ervaring

Digitale sollicitatie-ervaring Digitale sollicitatie-ervaring Even voorstellen Bas van de Haterd Freelance Professioneel bemoeial Blogger Marketing manager Europe Partner Marketingfacts Netwerk Partner Marketingfacs Jobs Initiatiefnemer

Nadere informatie

recruitment process outsourcing bij Routz recruitment process outsourcing (interim) bemiddeling recruitment traineeship recruitment scan

recruitment process outsourcing bij Routz recruitment process outsourcing (interim) bemiddeling recruitment traineeship recruitment scan recruitment process outsourcing bij Routz recruitment process outsourcing (interim) bemiddeling recruitment traineeship recruitment scan de beste netwerk engineers van Nederland werven is niet eenvoudig.

Nadere informatie

Agri Holland www.agriholland.nl. voor de kansen van morgen

Agri Holland www.agriholland.nl. voor de kansen van morgen Agri Holland www.agriholland.nl " voor de kansen van morgen Wie is AgriHolland AgriHolland B.V. is een zelfstandige onderneming, gevestigd in Wageningen. Afgelopen jaren is met veel succes de website www.agriholland.nl

Nadere informatie

Wie kent werken in Boxtel? Waarvan kent u werken in Boxtel?

Wie kent werken in Boxtel? Waarvan kent u werken in Boxtel? Voor zover mensen mij nog niet kennen ik ben Els van Esch, manager van het Personeelsdiensten Centrum Boxtel Werken in Boxtel is een initiatief van het PDC. Wie kent werken in Boxtel? Waarvan kent u werken

Nadere informatie

GOLD & PLATINUM ABONNEMENTEN

GOLD & PLATINUM ABONNEMENTEN GOLD & PLATINUM ABONNEMENTEN OPTIMALISEER UW EMPLOYER BRANDING, RESEARCH & TALENT ACQUISITION. is onderdeel van de Informatie Memory Gold & Platinum Abonnementen Memory Online: Gold & Platinum Abonnementen

Nadere informatie

Wie werkt er aan employer branding bij zijn of haar bedrijf?

Wie werkt er aan employer branding bij zijn of haar bedrijf? Themabijeenkomst Gezond Beleid Employee branding en HRM 10 september 2015 Vraag Wie werkt er aan employer branding bij zijn of haar bedrijf? 1 Employer branding Een authentieke en onderscheidende voorkeurspositie

Nadere informatie

5 TIPS VOOR HET OPBOUWEN VAN EEN GOEDE VACATURETEKST DENK ALS EEN MARKETEER EN SCHRIJF ALS EEN ECHTE COPYWRITER!

5 TIPS VOOR HET OPBOUWEN VAN EEN GOEDE VACATURETEKST DENK ALS EEN MARKETEER EN SCHRIJF ALS EEN ECHTE COPYWRITER! 5 TIPS VOOR HET OPBOUWEN VAN EEN GOEDE VACATURETEKST DENK ALS EEN MARKETEER EN SCHRIJF ALS EEN ECHTE COPYWRITER! INTRODUCTIE Natuurlijk is het plaatsen van een vacature meer dan alleen het selecteren van

Nadere informatie

Uw partner in personeel. PersonnelSearch WERVING EN SELECTIE INTERIM

Uw partner in personeel. PersonnelSearch WERVING EN SELECTIE INTERIM Uw partner in personeel PersonnelSearch WERVING EN SELECTIE INTERIM Personnel Search is een Werving & Selectie - Interim bureau opgericht in 2002 binnen de diciplines senior Finance & ICT. Door onze zeer

Nadere informatie

HET RECRUITMENTBUREAU VOOR ALLE HR FUNCTIES

HET RECRUITMENTBUREAU VOOR ALLE HR FUNCTIES HET RECRUITMENTBUREAU VOOR ALLE HR FUNCTIES WWW.OPENHR.NL ALGEMENE INFORMATIE OPEN HR Wij bemiddelen al tien jaar in vaste en interim HR functies. We werven, selecteren en headhunten het beste HR talent

Nadere informatie

Financials met Meerwaarde

Financials met Meerwaarde Financials met Meerwaarde Bien Sûr Recruitment 2016 Bien Sûr Recruitment FINANCIELE KERNFUNCTIES Proactief financieel management en een alert risicomanagement is een dwingende noodzaak voor elke organisatie.

Nadere informatie

Met inbound recruitment win je de war for talent. Arbeidmarktcommunicatie anno nu

Met inbound recruitment win je de war for talent. Arbeidmarktcommunicatie anno nu Met inbound recruitment win je de war for talent Arbeidmarktcommunicatie anno nu Het veranderen van baan is voor de meeste mensen een zeer ingrijpende gebeurtenis In veel sectoren werkt alleen een vacature

Nadere informatie

Tijdbom onder arbeidsmarkt financiële dienstverlening

Tijdbom onder arbeidsmarkt financiële dienstverlening Marktvisie Finance Tijdbom onder arbeidsmarkt financiële dienstverlening Marktvisie > Finance 3 Inleiding In de financiële dienstverlening zullen de komende jaren mede onder invloed van de digitalisering

Nadere informatie

StepStone in cijfers Augustus 2014

StepStone in cijfers Augustus 2014 StepStone in cijfers Augustus 2014 StepStone feiten & cijfers Enkele cijfers Bezochte pagina s 961,662 Aantal bezoeken 342,486 Unieke bezoekers 236,063 Aantal vacatures 957 Afgelopen maand in een notendop

Nadere informatie

Zet u Social Media recruitment in voor uw wervingstraject?

Zet u Social Media recruitment in voor uw wervingstraject? Zet u Social Media recruitment in voor uw wervingstraject? Facebook pagina LinkedIn bedrijfspagina Google+ pagina Social Media Totaalpakket Uw eigen Facebook Uitgebreide service- en Cover image. bedrijfsgegevens.

Nadere informatie

In 9 stappen ondernemer. Tips & tricks bij het starten van je eigen onderneming

In 9 stappen ondernemer. Tips & tricks bij het starten van je eigen onderneming In 9 stappen ondernemer Tips & tricks bij het starten van je eigen onderneming Inhoudsopgave Stap 1: ben ik wel ondernemer? Stap 2: wat wordt mijn product of dienst? Stap 3: wie zijn mijn klanten en waar

Nadere informatie

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert.

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. 9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. Introductie Een goed ingerichte website met een goed uitgevoerde marketingstrategie is het ideale marketing tool voor ondernemers. Een goede website

Nadere informatie

Opleiding Intercedent.

Opleiding Intercedent. Opleiding Intercedent www.bpmo-academy.nl Wat doet een Intercedent? Een intercedent is iemand die bemiddelt tussen werkzoekende mensen en bedrijven die werknemers zoeken. Meestal werken intercedenten logischerwijs

Nadere informatie

1 Hoe selecteer ik een bemiddelingsbureau?

1 Hoe selecteer ik een bemiddelingsbureau? Personeelswerving Vraag en antwoord 1 Hoe selecteer ik een bemiddelingsbureau? Ongeveer de helft van de bemiddelingsbureaus richt zich op bepaalde disciplines, deelmarkten of functieniveaus of een combinatie

Nadere informatie

Haal meer boekingen uit uw website! Zoekmachine optimalisatie MEER BEZOEKERS VAN HOGE KWALITEIT

Haal meer boekingen uit uw website! Zoekmachine optimalisatie MEER BEZOEKERS VAN HOGE KWALITEIT Haal meer boekingen uit uw website! Zoekmachine optimalisatie MEER BEZOEKERS VAN HOGE KWALITEIT De zoekmachine van Nederland - Google SEA SEA SEO SEA..??? Google adwords is een biedprincipe Bieden op zoektermen

Nadere informatie

leertraject voor werkzoekenden in de elektrotechniek

leertraject voor werkzoekenden in de elektrotechniek Galvanistraat 51 6716 AE Ede T 0318-631 670 E info@elektroraad.nl www.elektroraad.nl leertraject voor werkzoekenden in de elektrotechniek een initiatief van Elektroraad auteur: Peter Treffers gewijzigd:

Nadere informatie

Zorgspecialist in de Arbeidsmarkt Arbeidsmarktspecialist in de Zorg. MedischeBanenbank.nl

Zorgspecialist in de Arbeidsmarkt Arbeidsmarktspecialist in de Zorg. MedischeBanenbank.nl Zorgspecialist in de Arbeidsmarkt Arbeidsmarktspecialist in de Zorg MedischeBanenbank.nl de voordelen 1. Specifiek bereik gehele gezondheidszorg 2. Hoge conversie 3. Betere vindbaarheid van uw vacatures

Nadere informatie

Student Recruitment 2.0. Op zoek naar de beste studenten Samenvatting

Student Recruitment 2.0. Op zoek naar de beste studenten Samenvatting Student Recruitment 2.0 Op zoek naar de beste studenten Samenvatting Inleiding Inhoudsopgave Ben jij op zoek naar jong talent? Zorg dan dat je up-to-date bent en vind de beste afstudeerders van top-universiteiten.

Nadere informatie

Van je werving een specialisme maken. De voordelen van een creatieve RPO

Van je werving een specialisme maken. De voordelen van een creatieve RPO Van je werving een specialisme maken De voordelen van een creatieve RPO Inhoud In deze whitepaper gaat het over een nieuw concept binnen de recruitmentwereld, de creatieve RPO. Zo gaan we dieper in op

Nadere informatie

maakt er werk van Europe s Leader in Online Career Services and Recruitment Solutions 2009, StepStone

maakt er werk van Europe s Leader in Online Career Services and Recruitment Solutions 2009, StepStone maakt er werk van 2009, StepStone StepStone maakt er werk van Laten we ons even voorstellen In 1996 ontstond StepStone in Noorwegen met de missie: het vervullen van de online rekruteringswensen van werkgevers.

Nadere informatie

Gratis e-book Checklist Webteksten Door René Greve, Webteksten en SEO, (www.renegreve.nl)

Gratis e-book Checklist Webteksten Door René Greve, Webteksten en SEO, (www.renegreve.nl) Dit is versie 2.1 (april 2009) Kijk voor de nieuwste versie op: www.renegreve.nl/e-books/ Copyright: Niets uit deze uitgave mag zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van René Greve verveelvoudigd

Nadere informatie

Hireserve recruitmentsoftware. Brochure 2017

Hireserve recruitmentsoftware. Brochure 2017 Hireserve recruitmentsoftware Brochure 2017 Wie we zijn en wat we doen Over Hireserve Hireserve is leverancier van recruitment software. We maken, onderhouden en verkopen een gebruiksvriendelijk en veilig

Nadere informatie

15 manieren om goed personeel te vinden én te behouden

15 manieren om goed personeel te vinden én te behouden 15 manieren om goed personeel te vinden én te behouden Hoe trek je goede werknemers aan maar vooral ook: hoe behoud je ze? 15 tips INTRODUCTIE De arbeidsmarkt wordt krapper en krapper. Bedrijven ondervinden

Nadere informatie

Mats Werkt! WWW.MATSWERKT.NL DÉ CURSUS VOOR HET BEGELEIDEN VAN MENSEN MET EEN ARBEIDSBEPERKING OP DE WERKVLOER.

Mats Werkt! WWW.MATSWERKT.NL DÉ CURSUS VOOR HET BEGELEIDEN VAN MENSEN MET EEN ARBEIDSBEPERKING OP DE WERKVLOER. Mats Werkt! DÉ CURSUS VOOR HET BEGELEIDEN VAN MENSEN MET EEN ARBEIDSBEPERKING OP DE WERKVLOER. WWW.MATSWERKT.NL Mats werkt: Dé cursus voor het begeleiden van mensen met een arbeidsbeperking op de werkvloer.

Nadere informatie

Presentatie dotconnectgroup. Presentatie dotconnectgroup

Presentatie dotconnectgroup. Presentatie dotconnectgroup Presentatie dotconnectgroup Presentatie dotconnectgroup 1 Wat is Rent a-recruiter? Het uitbesteden van de werving-& selectie procedure voor één of meerdere specifieke vaste vacature(s) aan een ervaren

Nadere informatie

Aantal financials dat actief een andere functie zoekt bijna verdubbeld

Aantal financials dat actief een andere functie zoekt bijna verdubbeld Persbericht Yacht, 23 februari 2010 Aantal financials dat actief een andere functie zoekt bijna verdubbeld Trends en ontwikkelingen op de financiële arbeidsmarkt Door: mr.drs. E. Kolthof, Yacht, Competence

Nadere informatie

Aantrekkende Economie en Toekomstige Vacatures

Aantrekkende Economie en Toekomstige Vacatures Aantrekkende Economie en Toekomstige Vacatures Digitaal Werkgevers - Panelonderzoek 12 WoonWerk Jonna Stasse Woerden, oktober 2006 In geval van overname van het datamateriaal is bronvermelding verplicht.

Nadere informatie

Juiste mens, juiste plek. Maak er werk van

Juiste mens, juiste plek. Maak er werk van Juiste mens, juiste plek Maak er werk van Mens & werk De juiste mens op de juiste plek: wie wil dat nou niet? Mensen die goed op hun plek zitten presteren immers beter, hebben meer plezier in hun werk

Nadere informatie

Recruitment Process Outsourcing

Recruitment Process Outsourcing Recruitment Process Outsourcing Whitepaper : Recruitment Process Outsourcing Auteur : Jacco Valkenburg RPO: Recruitment Process Outsourcing Nu organisaties weer aan groei durven denken kan het aantrekkelijk

Nadere informatie

10 WEB DESIGN TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE WEBSITE

10 WEB DESIGN TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE WEBSITE 10 WEB DESIGN TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE WEBSITE Is uw website aan vernieuwing toe? Pas deze tips toe en haal meer uit je website De laatste jaren zien we grote veranderingen op het gebied van webdesign.

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2010 2011 32 729 Evaluatie Wet inkomensvoorziening oudere werklozen Nr. 1 BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID Aan de Voorzitter

Nadere informatie

Succesvol dankzij internet

Succesvol dankzij internet Succesvol dankzij internet Praktische tips voor ondernemers Enschede 7-11-2012 Jorik Heins Deze presentatie komt online beschikbaar op www.marketingman.nl/presentatie Vanavond Wat is een goede website?

Nadere informatie

Als aanvulling op het bovenstaande, zijn er ook een aantal basis elementen als het gaat om vacatures, om in gedachten te houden:

Als aanvulling op het bovenstaande, zijn er ook een aantal basis elementen als het gaat om vacatures, om in gedachten te houden: Deze whitepaper biedt inzicht in een aantal succesverhalen van Werkenbij-sites Het is geschreven voor Werkgevers en HR professionals die begrijpen dat de online presentatie noodzakelijk is om kandidaten

Nadere informatie

HET VERSCHIL MAKEN OP DE ARBEIDSMARKT. Lees meer!

HET VERSCHIL MAKEN OP DE ARBEIDSMARKT. Lees meer! BIJTEN ZE? HET VERSCHIL MAKEN OP DE ARBEIDSMARKT Lees meer! Kon je je geluk niet op in 2013, toen er slechts 91.000 openstaande vacatures waren, inmiddels is het peentjes zweten voor de professionals in

Nadere informatie

Hotsheet Januari - Maart 2013

Hotsheet Januari - Maart 2013 Hotsheet Januari - Maart 2013 StepStone feiten en cijfers StepStone feiten en cijfers Enkele cijfers Bezochte pagina s 5.523.763 Aantal bezoeken 1.569.025 Unieke bezoekers 1.079.957 Aantal vacatures 4.125

Nadere informatie

Derks & Derks adviseurs in human talent

Derks & Derks adviseurs in human talent Derks & Derks adviseurs in human talent Werving Selectie Assessment Loopbaanbegeleiding Coaching Detachering Interim HR onderzoek Gedegen Derks & Derks hanteert een gedegen aanpak met een zorgvuldig voortraject.

Nadere informatie

Uitdagingen ICT markt

Uitdagingen ICT markt Uitdagingen ICT markt Kwalitatieve verstoring arbeidsmarkt Kwantitatieve verstoring arbeidsmarkt Sociaal-Maatschappelijke frictie door veranderende visie op arbeid Traditionele organisatie modellen zijn

Nadere informatie

Ontwikkelingen arbeidsmarkt. Workshop 45 plus. 30 september 2015

Ontwikkelingen arbeidsmarkt. Workshop 45 plus. 30 september 2015 Ontwikkelingen arbeidsmarkt Workshop 45 plus 30 september 2015 Maar er is een klein probleem: het telefoontje Komt nooit En we wachten maar af En wachten En wachten En de wereld gaat zijn eigen weg Zo

Nadere informatie

Uitzenden, Werving & Selectie en Payroll. accord.nl

Uitzenden, Werving & Selectie en Payroll. accord.nl Uitzenden, Werving & Selectie en Payroll accord.nl Accord HR-dienstverlening in elke branche Flexibele arbeidsoplossingen voor het midden- en kleinbedrijf: met dat idee is Accord opgericht. Op 1 mei 1987,

Nadere informatie