MINI-WHITEPAPER Personeel werven de mogelijkheden

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "MINI-WHITEPAPER Personeel werven de mogelijkheden"

Transcriptie

1 MINI-WHITEPAPER Personeel werven de mogelijkheden Als uw bedrijf groeit of als één van uw werknemers het bedrijf verlaat, heeft u nieuw personeel nodig. U heeft echter zelf niet de tijd en/of de kennis om te werven, niet de beschikking over een afdeling personeelszaken en geen vaste afspraken met uitzendbureaus. Uw eerste gedachten zijn: hoe kom ik snel aan een nieuwe medewerker? En hoeveel gaat me dat kosten? Met onze handige mini-whitepapers geven wij u graag tips over alles wat er komt kijken bij het werven van nieuw personeel. In dit mini-whitepaper: Personeel werven de mogelijkheden Inleiding Waar publiceer je de personeelsadvertentie? Er zijn zoveel mogelijkheden dat je door de bomen het bos vaak niet meer kunt zien. Wat dacht je van: via je eigen website en netwerk, een online vacaturesite, vakblad, de regionale krant of een landelijk dagblad. Ieder medium heeft zijn eigen voor- en nadelen en brengt bepaalde onkosten met zich mee. Onderstaand een overzicht van de mogelijkheden, inclusief de voor- en nadelen. Intern werven Eigen website / bedrijfssite Social media Zoekmachine Online vacaturebank / jobboard Regionale krant en huis-aan-huisbladen Landelijk dagblad Vaktijdschrift / vakblad Werving- & selectiebureau Intern werven Voordeel: Jouw werknemers hebben ongetwijfeld meerdere mensen in hun netwerk zitten die in dezelfde branche werkzaam zijn. Door ze te vragen mee te zoeken naar een nieuwe collega, hebben ze deels zelf in de hand wie hun team komt versterken. Nadeel: Het nadeel is dat eigen werknemers vaak kritisch zijn, zeker als ze straks met de persoon moeten werken. Ze willen niet iemand voorstellen die straks wanprestaties blijkt te leveren of iemand die wel goed is in zijn vak, maar niet zo gezellig. Kosten: In principe brengt werven onder je eigen werknemers en vriendenkring geen kosten met zich mee. Uitzondering is wanneer je een beloning uitlooft als er inderdaad een geschikte kandidaat wordt voorgedragen. Wanneer interessant: Als je een beperkt budget hebt of als extra wervingsmethode naast één of meerdere onderstaande opties.

2 Eigen website / bedrijfssite Voordeel: Het grote voordeel van de vacature op je eigen website plaatsen is dat je er veel ruimte aan kunt besteden en je alles in eigen beheer houdt. Daarnaast is het de meest goedkope werkwijze. Nadeel: Je hebt een zeer beperkt bereik. Door je eigen netwerk te attenderen op de vacature kun je het bereik nog enigszins vergroten, maar de kans dat veel (geschikte) kandidaten zich melden is klein. Kosten: Het publiceren op je eigen website is veelal gratis. Je maakt enkel kosten wanneer je gebruik maakt van een externe webmaster om artikelen op je website te plaatsen. Wanneer interessant: Een vacature op de bedrijfssite publiceren is vooral aan te raden als extra middel. Veel werkzoekenden kijken alvorens te solliciteren eerst op de bedrijfssite. Door een uitgebreide versie van de vacature online te plaatsen, kunnen ze nog gerichter solliciteren. Social media Voordeel: Er zijn tal van social media die je kunt inzetten. Denk aan Facebook, Twitter, Pinterest, Linkedin en Youtube. Nadeel: Als u zelf niet actief bent op de verschillende social media, beschikt u wellicht over onvoldoende kennis en netwerk op deze kanalen effectief in te zetten. Kosten: het gebruik van de meest populaire social media is in de basis gratis. Daarnaast zijn er ook betaalde mogelijkheden, zoals een betaalde vacatureplaatsing op Linkedin of een advertentie op Facebook. Wanneer interessant: Indien u beschikt over een klein budget. Door de inzet van social media en de netwerken die zich daar bevinden, kunt u veel bereiken zonder hiervoor direct kosten te hoeven maken. Zoekmachine Voordeel: Geloof het of niet, maar op dit moment is Google voor veel werkzoekenden één van de belangrijkste bronnen om te zoeken naar vacatures. Door middel van een betaalde advertentie, specifiek gericht op de doelgroep die u voor ogen heeft, bereikt u dus snel de werkzoekende waar u naar op zoek bent. Nadeel: Het instellen van professionele advertenties is niet eenvoudig. Als u dit niet goed doet, kan werven via een zoekmachine u als snel onnodig veel geld kosten. Kosten: het gebruik van de meest populaire social media is in de basis gratis. Daarnaast zijn er ook betaalde mogelijkheden, zoals een betaalde vacatureplaatsing op Linkedin of een advertentie op Facebook.

3 Wanneer interessant: Indien u beschikt over een klein budget. Door de inzet van social media en de netwerken die zich daar bevinden, kunt u veel bereiken zonder hiervoor direct kosten te hoeven maken. Online vacaturebank / jobboard Voordeel: Het voordeel van online werven is dat kandidaten makkelijk via hun opgegeven voorkeuren kunnen zoeken en bij de meeste websites een melding ontvangen wanneer een interessante vacature geplaatst wordt. Daardoor is de kans groot dat zich meerdere geschikte kandidaten melden. Andersom kun je bij veel vacaturesites ook zelf CV s doorzoeken op relevante kandidaten. Verder heeft een vacaturesite een groot bereik en kun je meestal precies zien hoe vaak jouw personeelsadvertentie is bekeken, doorgestuurd en uitgeprint. Zo krijg je een aardig beeld hoe groot de animo is voor deze functie. Nadeel: Hoewel je online een grote doelgroep bereikt, is lang niet iedereen te vinden op vacaturesites. Zo zijn er legio werknemers die weliswaar openstaan voor een nieuwe uitdaging, maar niet actief op zoek zijn. Zij kijken niet (regelmatig) op vacaturesites, maar kunnen wel een goede aanwinst voor jouw bedrijf zijn. Kosten: De kosten voor het plaatsen van je vacature op een jobboard zijn zeer divers. Er zijn gratis jobboards, kwalitatief en minder kwalitatief en er zijn betaalde sites waar hetzelfde voor geldt. Bovendien zijn er veelal meerdere mogelijkheden die van invloed zijn op de totale prijs. Wanneer interessant: Online vacaturebanken zijn vooral handig om in te zetten als je snel veel reacties wilt ontvangen en op zoek bent naar werknemers die geen of een korte opzegtermijn hebben. Afhankelijk van de site waarop je adverteert kun je zowel laag- als hoogopgeleide werknemers aantrekken via vacaturesites. Regionale krant en huis-aan-huisbladen Voordeel: Verdacht veel mensen lezen de personeelsadvertenties in kranten en tijdschriften. Ook degenen die tevreden zijn met hun huidige baan. Maar wie weet is de functie die jij aanbiedt wel hun droombaan. Deze mensen kijken vrijwel nooit op vacaturesites. In de geschreven media vind je dus een belangrijke potentiële doelgroep. Daarnaast zijn de personeelsrubrieken in kranten zodanig ingedeeld, dat lezers snel zien welke vacatures voor hun relevant zijn. Tot slot is een groot voordeel van een regionale krant dat je makkelijk mensen in de directe omgeving van je bedrijf kunt werven. De reisafstand levert bij deze sollicitanten dus vrijwel nooit problemen op. Nadeel: Het nadeel van een regionale krant is dat je enkel mensen in de directe omgeving benadert. Wanneer je op zoek bent naar hoger opgeleide werknemers in een specifieke branche of opleiding, boek je meer succes als je door heel Nederland werft.

4 Kosten: De prijzen lopen uiteen van enkele tientjes tot een paar duizend euro per vacature. De prijs van een personeelsadvertentie hangt van meerdere factoren af waaronder: De krant waarin je wilt adverteren De oplage (hoe groter het bereik, hoe hoger de prijs) Of het een doordeweekse of weekenduitgave betreft (weekenduitgave is meestal duurder dan doordeweeks) Grootte van de personeelsadvertentie (hoe groter de advertentie hoe duurder) Kleur of zwart-wit advertentie Wanneer interessant: Over het algemeen is een personeelsadvertentie in de regionale krant vooral interessant om lageropgeleiden uit de directe omgeving te benaderen. Landelijk dagblad Voordeel: De voordelen voor een personeelsadvertentie in een landelijke krant komen aardig overeen met die van een regionale krant. Enig verschil is dat je bij een landelijke krant een groter bereik hebt. Nadeel: Wanneer je op zoek bent naar mensen in Limburg, heb je er niet veel aan dat je ook betaalt voor het bereik in Friesland. Kosten: Ook hierbij lopen de prijzen sterk uiteen. De factoren aan de hand waarvan de prijs van een personeelsadvertentie wordt bepaald, zijn hetzelfde als bij een regionale krant. In de meeste gevallen betaal je per mm. Wanneer interessant: Wanneer je op zoek bent naar (gespecialiseerde) hoger opgeleiden, is adverteren in een landelijk dagblad interessant. Onderstaand overzicht geeft een beeld van de doelgroep per krant. Vaktijdschrift / vakblad Voordeel: Het grootste voordeel van een vacature in een vaktijdschrift is dat je (alleen) de juiste doelgroep benadert. Daarnaast lezen veel mensen het vakblad dat bij hun branche past. Degenen die het blad niet lezen, kennen vast iemand die het wel leest en hun waarschuwt als het een passende vacature is. Nadeel: Je bereikt alleen mensen die al werkzaam zijn in de branche. Zo hebben bijvoorbeeld bijna afgestudeerden en mensen die een carrièreswitch overwegen lang niet altijd toegang tot het vakblad in kwestie. Kosten: Het is lastig om een algemeen beeld te geven van de kosten die adverteren in een vaktijdschrift met zich meebrengen. Hoewel het veelal om kleinere oplages dan bij kranten gaat, kan het nog aardig aan de prijs zijn. Het hangt verder van veel verschillende factoren af, waaronder: Het vakblad waarin je wilt adverteren De oplage (hoe groter het bereik, hoe hoger de prijs) Grootte van de personeelsadvertentie (hoe groter, hoe duurder)

5 Wanneer interessant: Wanneer je op zoek bent naar (gespecialiseerde) hoger opgeleiden, is adverteren in een landelijk dagblad interessant. Onderstaand overzicht geeft een beeld van de doelgroep per krant. Uitzend- of werving- & selectiebureau Voordeel: Wanneer je gebruik maakt van een uitzend- of werving & selectiebureau besteed je het hele proces uit. Dat scheelt je veel tijd. Jij geeft aan wat je wilt en het bureau gaat voor je op zoek. Ze stellen je voor aan één of enkele geschikte kandidaten waaruit jij vervolgens een keus kunt maken. Nadeel: Werven via een uitzendbureau of werving & selectiebureau is duurder dan zelf een vacature plaatsen en de selectieprocedure in eigen hand houden. Let er daarnaast op dat je bij een uitzendbureau ook nog eens verplicht bent om de werknemer enige tijd via het bureau in te huren. Daardoor betaal je bovenop het salaris ook nog extra kosten voor het uitzendbureau. Wil je dat niet, dan betaal je een overnameboete. Kosten: De kosten van een werving en selectiebureau beslaan meestal een percentage van het jaarloon (inclusief vakantiegeld en andere financiële extra s) van de kandidaat. Dat ligt tussen de 15 en 30 procent tot aan 35 procent voor een directeursfunctie of complexe functie. Wanneer interessant: Werven via een werving & selectiebureau is vooral interessant als je op zoek bent naar een hoger opgeleide werknemer met een specifieke achtergrond. Er vanuit gaande dat je deze werknemer voor langere tijd aan jouw bedrijf wilt binden. ReQruiter.nl Januari 2013 Lees ook: Tips voor het opstellen van een vacaturetekst Tips om een nieuwe werknemer te werven Waar kun je het beste je personeel werven? Tips voor het opstellen van een functieprofiel De juridische regels bij opstellen van een personeelsadvertentie OVER REQRUITER.NL ReQruiter.nl is dé ervaren wervingsspecialist voor het MKB die optimaal gebruik maakt van internet en social media. De specialisten van ReQruiter.nl hebben kennis van de arbeidsmarkt, kennen de populaire jobboards en weten welke teksten het beste werken in zoekmachines. Wij zorgen ervoor dat uw vacatures snel online staan op een mix van toonaangevende generieke en/of niche jobboards waarbij u bovendien veelal profiteert van een aantrekkelijk inkoopvoordeel.

RECRUITMENT. De stand van het werven. Door Geert-Jan Waasdorp

RECRUITMENT. De stand van het werven. Door Geert-Jan Waasdorp De stand van het werven Door Geert-Jan Waasdorp 28 AAN DE SLAG 1-2014 LinkedIn is het favoriete medium van recruiters. Toch is het niet per definitie de beste tool om de arbeidsmarkt op te gaan. Maar wat

Nadere informatie

Derks & Derks B.V. Derks & Derks Wervingskalender Wervingsmethoden en -middelen met humor belicht. Tel. 033-472 80 87 www.derksenderks.

Derks & Derks B.V. Derks & Derks Wervingskalender Wervingsmethoden en -middelen met humor belicht. Tel. 033-472 80 87 www.derksenderks. 2010 Derks & Derks Wervingskalender Wervingsmethoden en -middelen met humor belicht. Januari 53 1 2 3 4 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Headhunting Werving

Nadere informatie

Zoeken via de juiste sollicitatiekanalen

Zoeken via de juiste sollicitatiekanalen verschenen in Management Support Magazine, juli/augustus 2008 (ongeredigeerde versie) Zoeken via de juiste sollicitatiekanalen Er zijn tegenwoordig veel routes waarlangs je een baan kunt zoeken. Met name

Nadere informatie

Slimmer en eenvoudiger werven

Slimmer en eenvoudiger werven Slimmer en eenvoudiger werven Hoe vindt u anno 2012 de juiste kandidaten zonder al te veel tijd kwijt te zijn aan het eindeloos doorspitten van cv s? Dit whitepaper is bedoeld om u als (HR-)professional

Nadere informatie

W: www.onlinemarketingvacatures.com T: 050-3050 215. E: info@onlinemarketingvacatures.com

W: www.onlinemarketingvacatures.com T: 050-3050 215. E: info@onlinemarketingvacatures.com W: www.onlinemarketingvacatures.com T: 050-3050 215 E: info@onlinemarketingvacatures.com De online marketing gespecialiseerde vacaturesite mét resultaat Wilt u in contact komen met online marketing specialisten?

Nadere informatie

Recruitment anno 2005 Recruitment anno 2005 Handvatten ter verbetering van het recruitmentproces Inhoud Wederzijdse verwachtingen Ontvangstbevestiging Uitnodiging Gehele proces Motivaties Keuzes Veldwerk:

Nadere informatie

W: www.techniekvacatures.net T: 050 3050 215. E: info@techniekvacatures.net

W: www.techniekvacatures.net T: 050 3050 215. E: info@techniekvacatures.net W: www.techniekvacatures.net T: 050 3050 215 E: info@techniekvacatures.net Waarom techniekvacatures.net? Dè techniek vacaturesite mét resultaat Wilt u in contact komen met engineers en technisch specialisten?

Nadere informatie

W: www.onlinemarketingvacatures.com T: 050-3050 215. E: info@onlinemarketingvacatures.com

W: www.onlinemarketingvacatures.com T: 050-3050 215. E: info@onlinemarketingvacatures.com W: www.onlinemarketingvacatures.com T: 050-3050 215 E: info@onlinemarketingvacatures.com Dè online marketing vacaturesite mét resultaat Wilt u in contact komen met online marketing specialisten? Dan bent

Nadere informatie

Gezocht: de ideale manier om het juiste personeel te vinden

Gezocht: de ideale manier om het juiste personeel te vinden Gezocht: de ideale manier om het juiste personeel te vinden VACATURES Gezocht: een gedegen onderzoek naar werkzoekend Nederland Gevonden: het Nationaal Onderzoek Arbeidsmarkt (NOA) Sinds 2008 is NOA een

Nadere informatie

Ik wens je veel succes en plezier in Werk vinden met social media! Aaltje Vincent

Ik wens je veel succes en plezier in Werk vinden met social media! Aaltje Vincent Voorwoord Miljoenen mensen in Nederland maken gebruik van Facebook, Twitter en LinkedIn om met elkaar in contact te zijn. Professioneel gebruik van deze social media maakt dat je sneller nieuw werk vindt!

Nadere informatie

Gezocht: de ideale manier om het juiste personeel te vinden

Gezocht: de ideale manier om het juiste personeel te vinden Gezocht: de ideale manier om het juiste personeel te vinden VACATURES Gezocht: een gedegen onderzoek naar werkzoekend Nederland Gevonden: het Nationaal Onderzoek Arbeidsmarkt (NOA) Sinds 2008 is NOA een

Nadere informatie

MrWork Social Media Recruitment Onderzoek

MrWork Social Media Recruitment Onderzoek MrWork Social Media Recruitment Onderzoek 2016 SOCIAL MEDIA RECRUITMENT Van de respondenten is 29% man en 71% vrouw. Hun functies zijn... Het MrWork Social Media Recruitment onderzoek is een jaarlijks

Nadere informatie

WHITEPAPER. Waar plaats ik mijn vacature?

WHITEPAPER. Waar plaats ik mijn vacature? WHITEPAPER Waar plaats ik mijn vacature? Inhoudsopgave Inleiding Hoe achterhaalt u welk kanaal geschikt is voor uw vacature? 1. Ga in gesprek met de doelgroep 2. Maak gebruik van online adviestools / wervingsadviezen.

Nadere informatie

Voor nieuw werk kun je niet meer zonder Social Media Interview met Aaltje Vincent

Voor nieuw werk kun je niet meer zonder Social Media Interview met Aaltje Vincent November 2011 - BHP Groep - www.bhp.nl Interviewspecial Voor nieuw werk kun je niet meer zonder Social Media Interview met Aaltje Vincent Aaltje Vincent (1960) is één van de experts op het gebied van het

Nadere informatie

Samenwerken bij mobiliteit en recruitment. Jan van Goch 20 mei 2011

Samenwerken bij mobiliteit en recruitment. Jan van Goch 20 mei 2011 Samenwerken bij mobiliteit en recruitment Jan van Goch 20 mei 2011 Agenda Voorstellen Inleiding Ontwikkelingen/innovaties Voorbeelden samenwerkingsverbanden Vragen Voorstellen Jan van Goch 2001 heden Connexys

Nadere informatie

Ik wil een baan! Solliciteren kunt u leren Sollicitatietips voor als u een WW-uitkering heeft VOOR RE-INTEGRATIE EN TIJDELIJK INKOMEN

Ik wil een baan! Solliciteren kunt u leren Sollicitatietips voor als u een WW-uitkering heeft VOOR RE-INTEGRATIE EN TIJDELIJK INKOMEN Ik wil een baan! Solliciteren kunt u leren Sollicitatietips voor als u een WW-uitkering heeft VOOR RE-INTEGRATIE EN TIJDELIJK INKOMEN Waarom deze brochure? Een baan vinden: dat is niet altijd even makkelijk.

Nadere informatie

18 december 2012. Social Media Onderzoek. MKB Nederland

18 december 2012. Social Media Onderzoek. MKB Nederland 18 december 2012 Social Media Onderzoek MKB Nederland 1. Inleiding Er wordt al jaren veel gesproken en geschreven over social media. Niet alleen in kranten en tijdschriften, maar ook op tv en het internet.

Nadere informatie

Adverteren op Marketingmed.nl

Adverteren op Marketingmed.nl 1. Online? - profiteer van scherpe prijzen Adverteren kost u altijd geld, de vraag is vooral: wat levert het op? Is dat meetbaar wanneer u in een krant of tijdschrift adverteert? Niet echt. U kunt uiteraard

Nadere informatie

Online recruitment marketing

Online recruitment marketing Online recruitment marketing Plaats uw vacature niet langer willekeurig op diverse mediakanalen, maar bereik uw doelgroep snel én Effectief werven? Kies voor een online recruitment campagne! Als werkgever

Nadere informatie

Transistorstraat 22 1322 CE Almere 036 536 37 29 Eusebiusbuitensingel 8 6828 HT Arnhem 026 845 36 20

Transistorstraat 22 1322 CE Almere 036 536 37 29 Eusebiusbuitensingel 8 6828 HT Arnhem 026 845 36 20 neo max IT Specialist & MANAGED SERVICES Transistorstraat 22 1322 CE Almere 036 536 37 29 Eusebiusbuitensingel 8 6828 HT Arnhem 026 845 36 20 EIGEN WERVING VERSUS DETACHERING Het werven van geschikt personeel

Nadere informatie

Hotsheet Januari - Maart 2013

Hotsheet Januari - Maart 2013 Hotsheet Januari - Maart 2013 StepStone feiten en cijfers StepStone feiten en cijfers Enkele cijfers Bezochte pagina s 5.523.763 Aantal bezoeken 1.569.025 Unieke bezoekers 1.079.957 Aantal vacatures 4.125

Nadere informatie

Social Media whitepaper

Social Media whitepaper Social Media Social Media whitepaper 1. Inleiding 3 2. Social Media Platforms 4 3. Contentstrategie 6 4. Planning 7 5. Adverteren 8 6. Tools 9 7. Hulp nodig? 10 2 Inleiding Dit document is met grote zorgvuldigheid

Nadere informatie

Eén loket voor al uw arbeidsmarkt communicatie

Eén loket voor al uw arbeidsmarkt communicatie Eén loket voor al uw arbeidsmarkt communicatie Ambitie De juiste media inschakelen om een kandidaat voor uw vacature te vinden is een lastige en tijdrovende klus. Ambitie kan u hierin volledig ontzorgen.

Nadere informatie

Frans de Hoyer GW Management. E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive. De wereld is veranderd

Frans de Hoyer GW Management. E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive. De wereld is veranderd Frans de Hoyer GW Management E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive De wereld is veranderd 1 We kopen online We plaatsen alles online 2 Dit onderdeel valt ineens

Nadere informatie

Kosten: laag Tijdinvestering: laag respons: laag Eisen: minder hoog (werkgever hoopt zo op meer reacties uit de organisatie zelf)

Kosten: laag Tijdinvestering: laag respons: laag Eisen: minder hoog (werkgever hoopt zo op meer reacties uit de organisatie zelf) De arbeidsmarkt De werkgeversmarkt Werkgevers proberen in hun marktkraam zoveel mogelijk zaken uit te stallen die werkzoekenden ervan moeten overtuigen dat de baan, waar zij een vacature voor hebben, de

Nadere informatie

Behoefte aan een dienst die nog niet in het klikx menu staat? Wij sparren graag met je om deze dienst samen te ontwikkelen!

Behoefte aan een dienst die nog niet in het klikx menu staat? Wij sparren graag met je om deze dienst samen te ontwikkelen! MENU Introductie KLIKX Wij hebben goed naar onze klanten geluisterd. We hebben vaak gehoord: We willen niet van die forse tarieven betalen. Nu hebben wij altijd het credo gehad, eerste klas dienstverlening

Nadere informatie

Acquisitie met LinkedIn. Acquisitie met LinkedIn

Acquisitie met LinkedIn. Acquisitie met LinkedIn Acquisitie met LinkedIn Acquisitie met LinkedIn Acquisitie met LinkedIn 1. Introductie 2. Wat is acquisitie 3. Wat betekent acquisitie voor jou 4. Social Media facts 5. Acquisitie en LinkedIn 6. Tips Voorstellen

Nadere informatie

De crossmediale carrière proposities

De crossmediale carrière proposities De crossmediale carrière proposities VNU Vacature Media Dé recruitment-specialist op de Nederlandse arbeidsmarkt VNU Vacature Media, onderdeel van De Persgroep Nederland, is dé recruitment-specialist op

Nadere informatie

De Crossmediale Carrière Proposities

De Crossmediale Carrière Proposities De Crossmediale Carrière Proposities VNU Vacature Media Dé recruitment-specialist op de Nederlandse arbeidsmarkt VNU Vacature Media, onderdeel van De Persgroep Nederland, is dé recruitment-specialist op

Nadere informatie

Hotsheet Oktober - December 2012

Hotsheet Oktober - December 2012 Hotsheet Oktober - December 2012 StepStone feiten en cijfers StepStone feiten en cijfers Enkele cijfers Bezochte pagina s 4.841.739 Aantal bezoeken 1.377.466 Unieke bezoekers 948.607 Aantal vacatures 3.597

Nadere informatie

In 9 stappen ondernemer. Tips & tricks bij het starten van je eigen onderneming

In 9 stappen ondernemer. Tips & tricks bij het starten van je eigen onderneming In 9 stappen ondernemer Tips & tricks bij het starten van je eigen onderneming Inhoudsopgave Stap 1: ben ik wel ondernemer? Stap 2: wat wordt mijn product of dienst? Stap 3: wie zijn mijn klanten en waar

Nadere informatie

1 Hoe selecteer ik een bemiddelingsbureau?

1 Hoe selecteer ik een bemiddelingsbureau? Personeelswerving Vraag en antwoord 1 Hoe selecteer ik een bemiddelingsbureau? Ongeveer de helft van de bemiddelingsbureaus richt zich op bepaalde disciplines, deelmarkten of functieniveaus of een combinatie

Nadere informatie

Hotsheet september 2013

Hotsheet september 2013 Hotsheet september 2013 StepStone feiten & cijfers StepStone feiten & cijfers Enkele cijfers Bezochte pagina s 1,649,870 Aantal bezoeken 535,112 Unieke bezoekers 348,222 Aantal vacatures 1,380 September

Nadere informatie

Adverteren op one2xs

Adverteren op one2xs Adverteren op one2xs GPT advertenties die wél rendabel zijn. Laat u overtuigen door de vele mogelijkheden die one2xs u biedt. www.one2xs.com 28-11-2008 Adverteren op one2xs. Waarom? Enorm brede doelgroep

Nadere informatie

De Crossmediale Carrière Proposities

De Crossmediale Carrière Proposities De Crossmediale Carrière Proposities januari - juni 2016 VNU Vacature Media Dé recruitment-specialist op de Nederlandse arbeidsmarkt VNU Vacature Media, onderdeel van De Persgroep Nederland, is dé recruitment-specialist

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Productieplan. 3

Inhoudsopgave. Productieplan. 3 Safien Pinas 1 Inhoudsopgave Productieplan. 3 2 Voorwoord Voor dit project heb ik een applicatie (app) bedacht die studenten helpen om na hen opleiding aan een baan te komen. Het is niet zomaar een APP,

Nadere informatie

STEPSTONE IN CIJFERS. Oktober

STEPSTONE IN CIJFERS. Oktober Oktober 2017 1/5 Afgelopen maand in een notendop Bezochte pagina s 693.977 Aantal bezoeken 281.860 Unieke bezoekers 201.542 Aantal vacatures 1337 Bij StepStone doen we er alles aan om nog meer gemotiveerde

Nadere informatie

Webinar: E-mail marketing

Webinar: E-mail marketing Webinar: E-mail marketing Linkedinprofiel Je Linkedin profiel open zetten voor prospects.. Open voor connecten geeft aan dat anderen je mogen uitnodigen zonder dat je ze weigert. Vergelijkbaar : LION (Linkedin

Nadere informatie

StepStone in cijfers Augustus 2014

StepStone in cijfers Augustus 2014 StepStone in cijfers Augustus 2014 StepStone feiten & cijfers Enkele cijfers Bezochte pagina s 961,662 Aantal bezoeken 342,486 Unieke bezoekers 236,063 Aantal vacatures 957 Afgelopen maand in een notendop

Nadere informatie

LIVE PERFORMANCE. Bijlage Onderzoek Social Media. Sander van de Rijt PTTM22

LIVE PERFORMANCE. Bijlage Onderzoek Social Media. Sander van de Rijt PTTM22 LIVE PERFORMANCE Bijlage Onderzoek Social Media Sander van de Rijt PTTM22 Inhoudsopgave Social Media onderzoek Heesakkers & Daniels bestrating 3 Wat is social media? 3 Voor- en nadelen social media 3 Voordelen

Nadere informatie

Zit de online burger wel online op u te wachten? Door: David Kok

Zit de online burger wel online op u te wachten? Door: David Kok Zit de online burger wel online op u te wachten? Door: David Kok Veel gemeenten zijn inmiddels actief op sociale media kanalen, zoals ook blijkt uit het onderzoek dat is beschreven in hoofdstuk 1. Maar

Nadere informatie

Facebook, Twitter en andere Sociale Media

Facebook, Twitter en andere Sociale Media Facebook, Twitter en andere Sociale Media Sociale Media zijn belangrijke promotiemiddelen geworden. Facebook, Twitter, Pinterest, Instagram, Hyves en LinkedIn zijn voorbeelden van Sociale Media op het

Nadere informatie

Vrijwilligers en social media

Vrijwilligers en social media Inspiratiesessie Welkom! Introductie Agenda voor vandaag Vrijwilligers & social media De cijfers Facebook LinkedIn De verschillen In de praktijk Randvoorwaarden Ken uzelf! Thema s Vacaturetekst Vrijwilligers

Nadere informatie

Spoedklussers.nl 2013 Alle rechten voorbehouden www.spoedklussers.nl 1

Spoedklussers.nl 2013 Alle rechten voorbehouden www.spoedklussers.nl 1 Spoedklussers.nl 2013 Alle rechten voorbehouden www.spoedklussers.nl 1 Disclaimer Bij het samenstellen van 5 Manieren om meer klanten te vinden via internet is grote zorg besteed aan de juistheid van de

Nadere informatie

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING INHOUD 1. Over SEO 2. Over Bloggen 3. Over Social Media 4. Over Email marketing 5. Over Google Adwords 6. Over Adverteren op Social Media 7. Over Affiliate

Nadere informatie

Wie werf je vast en wie werf je flex? De Wereld Werft 2014 11 december Geert-Jan Waasdorp www.intelligence-group.nl @waasdorpigi

Wie werf je vast en wie werf je flex? De Wereld Werft 2014 11 december Geert-Jan Waasdorp www.intelligence-group.nl @waasdorpigi Wie werf je vast en wie werf je flex? De Wereld Werft 2014 11 december Geert-Jan Waasdorp www.intelligence-group.nl @waasdorpigi 8% Doelstelling Na deze workshop ben je in staat om zelf de contouren van

Nadere informatie

Gebruik van zoekwoorden in sociale media Door: Marjet Wullink

Gebruik van zoekwoorden in sociale media Door: Marjet Wullink Gebruik van zoekwoorden in sociale media Door: Marjet Wullink Door uitgekiend woordgebruik in sociale media kun je beter worden gevonden door je doelgroep. In dit hoofdstuk wordt Twitter als voorbeeld

Nadere informatie

Wat SEO voor uw onderneming kan betekenen

Wat SEO voor uw onderneming kan betekenen Wat SEO voor uw onderneming kan betekenen Whitepaper Alles wat u moet weten over SEO Pagina overzicht Als ondernemer wilt u een goede website. Een website die voor uw doelgroep makkelijk vindbaar is en

Nadere informatie

Status quo: werven, binden, ontwikkelen van personeel en werkgever aantrekkelijkheid Vragenlijst

Status quo: werven, binden, ontwikkelen van personeel en werkgever aantrekkelijkheid Vragenlijst Status quo: werven, binden, ontwikkelen van personeel en werkgever aantrekkelijkheid Vragenlijst Blok A: Werving van personeel (1) Aantal verwachte aan te nemen werknemers (korte-, middellang- en lang

Nadere informatie

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING Online Marketing Door: Annika Woud 1 Inhoudsopgaven 1 Wat is online marketing? 2 Hoe pas je online marketing toe op een website? Hoe pas je het toe? SEO Domeinnaam HTML Google Analytics Advertenties op

Nadere informatie

Onderwerpen. Wat kun je meenemen?

Onderwerpen. Wat kun je meenemen? Werk zoeken Dit thema gaat over werk zoeken in Amersfoort en omgeving. Onderwerpen Vacatures zoeken Het UWV-werkbedrijf Uitzendbureaus Netwerken Stap 1 Introductie Wat kun je meenemen? printfoto nr.47

Nadere informatie

Ontwikkelingen arbeidsmarkt. Workshop 45 plus. 30 september 2015

Ontwikkelingen arbeidsmarkt. Workshop 45 plus. 30 september 2015 Ontwikkelingen arbeidsmarkt Workshop 45 plus 30 september 2015 Maar er is een klein probleem: het telefoontje Komt nooit En we wachten maar af En wachten En wachten En de wereld gaat zijn eigen weg Zo

Nadere informatie

SOCIAL MEDIA: : WAAR STA IK? START DOOR MARJA HORSTMAN - MEER MET ONLINE

SOCIAL MEDIA: : WAAR STA IK? START DOOR MARJA HORSTMAN - MEER MET ONLINE : : WAAR STA IK? START : : WAAR STA IK? BEN JE AL BEKEND MET SOCIAL MEDIA? : : WAAR STA IK? BEN JE ZELFVERZEKERD IN HET GEBRUIKEN VAN SOCIAL MEDIA VOOR JOUW BEDRIJF? 1 DE SOCIAL MEDIA BASIS BEGINNEN MET

Nadere informatie

Slimmer Acquisitie van Passie naar Winst in 1 jaar. 28 tips. GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? www.slimmeracquisitie.nl

Slimmer Acquisitie van Passie naar Winst in 1 jaar. 28 tips. GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? www.slimmeracquisitie.nl 28 tips GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? Hieronder geef ik je een aantal van mijn slimmer acquisitie praktijken die goed werken. De tips hebben niets te maken met SEO, oftewel beter gevonden

Nadere informatie

Google AdWords (SEA)

Google AdWords (SEA) Door op de juiste zoekwoorden te adverteren met Google Adwords kunt u uw business en enorme boost geven! In 9 pagina s wat Google AdWords is en waarom het zo belangrijk is. Inhoudsopgave Voorblad. Pagina

Nadere informatie

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 6: klaar voor klanten Les 3: Marketing Technieken

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 6: klaar voor klanten Les 3: Marketing Technieken Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen Week 6: klaar voor klanten Les 3: Marketing Technieken Pen en papier? Marketing technieken Er bestaan heel veel verschillende soorten marketing technieken In deze

Nadere informatie

Het Clickt. De unieke match tussen de onderwijs- en arbeidsmarkt

Het Clickt. De unieke match tussen de onderwijs- en arbeidsmarkt Het Clickt. De unieke match tussen de onderwijs- en arbeidsmarkt administratietoppers.nl,bepaaljouwtoekomst.nl,beroepencheck.nl,beroepenwijzer.nl,beroep sopleidingengids.nl,bijbanenkrant.nl,destagekrant.nl,lerenenwerkenindegrootdetailhandel.

Nadere informatie

Welkom aan boord! Reis van de nieuwe medewerker en hoe jij die kan beïnvloeden. Karlijne Beek Ruben Meulman

Welkom aan boord! Reis van de nieuwe medewerker en hoe jij die kan beïnvloeden. Karlijne Beek Ruben Meulman Welkom aan boord! Reis van de nieuwe medewerker en hoe jij die kan beïnvloeden Karlijne Beek Ruben Meulman Wie zijn wij? Karlijne Beek Adviseur arbeidsmarkt & werving Ruben Meulman Senior Adviseur communicatie

Nadere informatie

Werving en Selectie anno nu. Menno Mekes oktober 2018

Werving en Selectie anno nu. Menno Mekes oktober 2018 Werving en Selectie anno nu Menno Mekes oktober 2018 Wat gaan we doen vandaag? Hoe staat het met werkgelegenheid: feiten en cijfers Werving en selectie anno nu Je medewerker als ambassadeur 2 3 Actueel

Nadere informatie

HOME PAGINA Welkom bij Rob Keehnen Werving & Selectie

HOME PAGINA Welkom bij Rob Keehnen Werving & Selectie Als header graag mijn logo met ernaast Rob Keehnen Werving & Selectie In oranje ernaast Passie voor vast en tijdelijk personeel Aan de onderzijd(fooder) een oranje balk op elke pagina met adres. HOME PAGINA

Nadere informatie

Online Presence. Praktijkgerichte computercursussen voor particulieren en bedrijven

Online Presence. Praktijkgerichte computercursussen voor particulieren en bedrijven Online Presence Praktijkgerichte cursussen voor particulieren en bedrijven Online Presence Compu Act Opleidingen onderscheidt zich op het gebied van flexibiliteit, prijsniveau en individuele mogelijkheden.

Nadere informatie

PW De Gids. Redactionele formule

PW De Gids. Redactionele formule PW De Gids PW De Gids biedt een volledig kennisnetwerk voor HR-professionals, gericht op actuele HR-thema s en wetgeving. PW De Gids is deskundig, opinievormend, praktisch en concreet. Redactionele formule

Nadere informatie

Zorgeloos jouw ideale stagiair.

Zorgeloos jouw ideale stagiair. Zorgeloos jouw ideale stagiair. Stagebemiddeling Natural Talent Contactpersoon: Vincent Broeckaert t +31 (0)6 23 65 28 56 e v.broeckaert@naturaltalent.nl Zoek je voor jouw bedrijf één of meerdere geschikte

Nadere informatie

Hallo, welkom! met behulp van Linkedin en andere sociale media. [Typ hier]

Hallo, welkom! met behulp van Linkedin en andere sociale media. [Typ hier] Hallo, welkom! Dit is een samenvatting van de workshop over Sociale media die ik de afgelopen maanden heb gegeven, maar ik heb ook nog wat dingen toegevoegd. Het is een basistraining voor mensen die tot

Nadere informatie

Juiste mens, juiste plek. Maak er werk van

Juiste mens, juiste plek. Maak er werk van Juiste mens, juiste plek Maak er werk van Mens & werk De juiste mens op de juiste plek: wie wil dat nou niet? Mensen die goed op hun plek zitten presteren immers beter, hebben meer plezier in hun werk

Nadere informatie

MEEST GEMAAKTE FOUTEN IN HET CV

MEEST GEMAAKTE FOUTEN IN HET CV DE 5: MEEST GEMAAKTE FOUTEN IN HET CV Een handleiding vol met tips over het opstellen van een duidelijk en goed cv. L1NDA 1 Introductie Als je gaat solliciteren is een spetterend CV essentieel. Het is

Nadere informatie

Thema-avond 7 juni 2012 Werk55plus Etten- Leur. Solliciteren en Rekruteren via Social Media, in het bijzonder met Linked-in.

Thema-avond 7 juni 2012 Werk55plus Etten- Leur. Solliciteren en Rekruteren via Social Media, in het bijzonder met Linked-in. Thema-avond 7 juni 2012 Werk55plus Etten- Leur. Solliciteren en Rekruteren via Social Media, in het bijzonder met Linked-in. In de gezellig volle zaal in oranje sfeer van Buurtcentrum De Drempel werd deze

Nadere informatie

Wie kent werken in Boxtel? Waarvan kent u werken in Boxtel?

Wie kent werken in Boxtel? Waarvan kent u werken in Boxtel? Voor zover mensen mij nog niet kennen ik ben Els van Esch, manager van het Personeelsdiensten Centrum Boxtel Werken in Boxtel is een initiatief van het PDC. Wie kent werken in Boxtel? Waarvan kent u werken

Nadere informatie

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK!

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! In dit E-book leer je hoe je door het inzetten van je eigen netwerk je bedrijf kan laten groeien. WAAROM DIT E-BOOK? Veel ondernemers beginnen

Nadere informatie

STEPSTONE IN CIJFERS. Mei

STEPSTONE IN CIJFERS. Mei Mei 2018 1/5 Afgelopen maand in een notendop Bezochte pagina s 651.800 Aantal bezoeken 269.036 Unieke bezoekers 196.530 Aantal vacatures 1.217 Bij StepStone doen we er alles aan om nog meer gemotiveerde

Nadere informatie

1.1. Het invullen van de vacature... 1 1.2. Formatievoorspeller... 2 1.3. Enkele praktische tips... 3

1.1. Het invullen van de vacature... 1 1.2. Formatievoorspeller... 2 1.3. Enkele praktische tips... 3 Inhoudsopgave Voorwoord... VI 1. Het ontstaan van een vacature... 1 1.1. Het invullen van de vacature... 1 1.2. Formatievoorspeller... 2 1.3. Enkele praktische tips... 3 2. Het formuleren van de inhoud

Nadere informatie

WERKBOEK Loopbaanbegeleiding

WERKBOEK Loopbaanbegeleiding WERKBOEK Loopbaanbegeleiding DOELEN STRATEGIEËN JE CV STERKTES EN ZWAKTES VAARDIGHEDEN SOLLICITATIE BRIEF SOLLICITATIE GESPREK LEREN OMGAAN MET STRESS KOM OP VOOR JEZELF LEREN OMGAAN MET CONFLICTEN Zes

Nadere informatie

Een personeelsadvertentie is een instrument dat gebruikt wordt om sollicitanten te werven. PdL kan voor u deze werkzaamheden uit handen nemen.

Een personeelsadvertentie is een instrument dat gebruikt wordt om sollicitanten te werven. PdL kan voor u deze werkzaamheden uit handen nemen. HRM ondersteuning Werving en selectie U heeft vaak geen tijd om nieuw personeel te werven. Door de kennis en ervaring in de logistiek kunnen wij de vacatures goed invullen (de juiste man/vrouw op de juiste

Nadere informatie

Resultaten vragenlijst Flexmarkt November 2013

Resultaten vragenlijst Flexmarkt November 2013 Uitkomsten samengevat Werving tijdelijke medewerkers: De werving van tijdelijke medewerkers wordt veelal gedaan via detacheringbureaus (26%) & via eigen werving met een tijdelijke arbeidsovereenkomst (28%).

Nadere informatie

Whitepaper. Empowering Recruitment

Whitepaper.   Empowering Recruitment De krappere arbeidsmarkt maakt het steeds lastiger om toptalenten aan uw organisatie te binden. Een sterke Employer Value Proposition (EVP) zorgt ervoor dat u talenten langer kan binden, boeien en tevens

Nadere informatie

Het effect van Social Media op de doorlooptijd van vacatures. Lead Benefits December 2015

Het effect van Social Media op de doorlooptijd van vacatures. Lead Benefits December 2015 Het effect van Social Media op de doorlooptijd van vacatures Lead Benefits December 2015 1 Inleiding U kent het vast wel: vacatures die maandenlang open blijven staan zonder dat u een geschikte kandidaat

Nadere informatie

10 TIPS. als ICT er snel (weer) aan de slag

10 TIPS. als ICT er snel (weer) aan de slag Meer Mens in ICT 10 TIPS als ICT er snel (weer) aan de slag www.provict.nl 2013 Peter Manders Je mag dit document delen met anderen op voorwaarde dat je alle (inclusief bovenstaande) informatie vermeldt.

Nadere informatie

Media Pack. Over ons. Gemiddelde statistieken. Waarom kiezen voor IT Job Board? Referenties

Media Pack. Over ons. Gemiddelde statistieken. Waarom kiezen voor IT Job Board? Referenties Media Pack Over ons IT Job Board werd in 2002 opgericht in Engeland en is uitgegroeid tot een van de toonaangevende specialisten in de werving en selectie van IT-personeel in Europa. Met gemiddeld rond

Nadere informatie

de juiste kandidaat Voor iedere vacature

de juiste kandidaat Voor iedere vacature Voor iedere vacature de juiste kandidaat NationaleVacaturebank is de nummer 1 vacaturesite van Nederland. Hét online platform waar werkgevers en werkzoekenden elkaar vinden. U vindt de beste kandidaat

Nadere informatie

Vakantiewerkonderzoek 2014 FNV Jong

Vakantiewerkonderzoek 2014 FNV Jong Vakantiewerkonderzoek 2014 FNV Jong Leon Pouwels 11 juni 2014 Achtergrond Achtergrond 2 Achtergrond - onderzoeksopzet Doelstelling Steekproef Methode De doelstelling van dit onderzoek is het verkrijgen

Nadere informatie

Trek het juiste talent aan met uw vacatures

Trek het juiste talent aan met uw vacatures Trek het juiste talent aan met uw vacatures Op LinkedIn zien leden uw vacatures via persoonlijke aanbevelingen in de lijst Vacatures die u misschien interesseren. Als u een vacature op LinkedIn plaatst,

Nadere informatie

Wegwijzer: Een geschikt medium kiezen

Wegwijzer: Een geschikt medium kiezen Wegwijzer: Een geschikt medium kiezen Vandaag de dag heb je verschillende media ter beschikking om je doelgroep te bereiken. Maar welk medium kies je? Dat hangt af van je doel, doelgroep en de context

Nadere informatie

Inleiding. Meer informatie Digitaal Leerplein -

Inleiding. Meer informatie Digitaal Leerplein - Inleiding Deze catalogus bevat een overzicht van alle programma s uit het Digikundig Sollicitatie-pakket. Het Digikundig sollicitatie-pakket is de e-learningportal van Digitaal Leerplein; hét startpunt

Nadere informatie

Hotsheet juni

Hotsheet juni Hotsheet juni 2014 StepStone feiten & cijfers StepStone feiten & cijfers Enkele cijfers Bezochte pagina s 1,012,616 Aantal bezoeken 381,867 Unieke bezoekers 258,591 Aantal vacatures 1051 Mei in een notendop

Nadere informatie

DE NUMMER 1 VOOR WERVING in Utrecht en Amersfoort

DE NUMMER 1 VOOR WERVING in Utrecht en Amersfoort DE NUMMER 1 VOOR WERVING in Utrecht en Amersfoort markt Arbeids 2012 tarieven Personeel vinden met AD Utrechts Nieuwsblad en AD Amersfoortse Courant Over de krant Ad Utrechts Nieuwsblad is een krant die

Nadere informatie

Startersenquête 2011

Startersenquête 2011 Startersenquête 2011 Sara Blanken September 2011 December 2011 Samenvatting Elk jaar probeert de KNCV de arbeidsmarkt voor startende chemici in kaart te brengen door middel van de startersenquête. De respondenten

Nadere informatie

Monitoring en Engagement met BeSocialEasy.

Monitoring en Engagement met BeSocialEasy. Monitoring en Engagement met BeSocialEasy. De online tool BeSocialEasy vindt voor jou berichten die worden gepubliceerd op weblogs, fora, nieuws sites, blogs en verschillende social media platformen (zoals

Nadere informatie

StepStone in cijfers Juni 2015

StepStone in cijfers Juni 2015 StepStone in cijfers Juni 2015 Finding great people for great jobs StepStone in cijfers Enkele cijfers Bezochte pagina s 1.120.283 Aantal bezoeken 425.093 Unieke bezoekers 304.291 Aantal vacatures 1172

Nadere informatie

Effectief solliciteren de beste start voor je Carrière. 14 mei 2013 Laura van der Knaap Nutri-akt bv

Effectief solliciteren de beste start voor je Carrière. 14 mei 2013 Laura van der Knaap Nutri-akt bv Effectief solliciteren de beste start voor je Carrière 14 mei 2013 Laura van der Knaap Nutri-akt bv Programma Korte toelichting Nutri-akt Arbeidsmarkt Sollicitatieproces Zelfreflectie Sollicitatiebrief

Nadere informatie

De kracht van social media voor bedrijven! Een ebook vol handige tips die je moet weten voor je aan social media begint

De kracht van social media voor bedrijven! Een ebook vol handige tips die je moet weten voor je aan social media begint De kracht van social media voor bedrijven! Een ebook vol handige tips die je moet weten voor je aan social media begint Inhoud Inleiding De kracht van social media Wanneer komt social media van pas? Social

Nadere informatie

CS- WebDesign. LinkBuilding

CS- WebDesign. LinkBuilding CS- WebDesign LinkBuilding Zelf doen of uitbesteden Met 25 links om het zelf te doen 2012 Courbois Software Beuningen Fazantlaan 63, 6641 XW Beuningen. www.courboissoftware.com & www.cs-webdesign.nl 024

Nadere informatie

Wij hebben met veel plezier aan dit boek geschreven en hopen dat we je er verder mee helpen. Heel veel leesplezier!

Wij hebben met veel plezier aan dit boek geschreven en hopen dat we je er verder mee helpen. Heel veel leesplezier! INLEIDING Google AdWords is een zeer krachtig advertentieplatform. Bijna geen enkel ander advertentienetwerk kan tippen aan AdWords. De vele functies maken het mogelijk om je doelgroep heel gericht te

Nadere informatie

De kracht van LinkedIn voor de afdeling HR

De kracht van LinkedIn voor de afdeling HR De kracht van LinkedIn voor de afdeling HR Jacco Valkenburg Binnen een paar klikken een lijst met potentiële kandidaten voor je vacatures vinden. En met nog een extra filter een selectie krijgen van je

Nadere informatie

WERVEN EN TRAINEN IN CUSTOMER CONTACT DE IDEALE OPZET ONDERZOCHT

WERVEN EN TRAINEN IN CUSTOMER CONTACT DE IDEALE OPZET ONDERZOCHT WERVEN EN TRAINEN IN CUSTOMER CONTACT DE IDEALE OPZET ONDERZOCHT WERVEN EN TRAINEN IN CUSTOMER CONTACT DE IDEALE OPZET ONDERZOCHT De recessie loopt ten einde. De markt trekt aan en het aantal vacatures

Nadere informatie

Personeel rekruteren in KMO s

Personeel rekruteren in KMO s Verkoop uw bedrijf bij de sollicitant www.stepstone.be Inleiding In een klein bedrijf is er vaak geen specifieke personeelsmanager en heeft de ondernemer niet altijd de kennis, de mogelijkheden, de ervaring

Nadere informatie

Creat4u. www.icreat4u.nl COMPLETE WEBSITE. voor ondernemers. 47,50,- per maand zonder opstartkosten. ONZE VOORDELEN! EEN ALL-IN WEBSITE

Creat4u. www.icreat4u.nl COMPLETE WEBSITE. voor ondernemers. 47,50,- per maand zonder opstartkosten. ONZE VOORDELEN! EEN ALL-IN WEBSITE COMPLETE WEBSITE voor ondernemers 47,50,- per maand zonder opstartkosten. Een complete website voor uw onderneming en die ook nog goed vindbaar is, dat is wat we willen! Maar hoe? EEN ALL-IN WEBSITE ONZE

Nadere informatie

Als aanvulling op het bovenstaande, zijn er ook een aantal basis elementen als het gaat om vacatures, om in gedachten te houden:

Als aanvulling op het bovenstaande, zijn er ook een aantal basis elementen als het gaat om vacatures, om in gedachten te houden: Deze whitepaper biedt inzicht in een aantal succesverhalen van Werkenbij-sites Het is geschreven voor Werkgevers en HR professionals die begrijpen dat de online presentatie noodzakelijk is om kandidaten

Nadere informatie

Personeel werven in de installatiebranche

Personeel werven in de installatiebranche Personeel werven in de installatiebranche Installatiebranche DE ARBEIDSMARKT DE INSTALLATIEBRANCHE 01 In 2017 waren er in totaal 8.300 bedrijven met bijna 124.000 werknemers in de installatiebranche, onderverdeeld

Nadere informatie