Verslag Parelcafé 13 oktober 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag Parelcafé 13 oktober 2014"

Transcriptie

1 Verslag Parelcafé 13 oktober 2014 Algemeen We zijn hard aan het werk om te bouwen aan een stabiele school. We denken dat we goed op weg zijn, maar we streven naar nog meer kwaliteit. Kwaliteit is ook een sleutelwoord op dit moment op De Parel. Zoals we al eerder aangegeven hebben tijdens de informatieavond staat de organisatiestructuur: continurooster, heterogene groepen, team, directiestructuur. Er staan voorlopig geen grote veranderingen op de planning, dus we concentreren ons op hetgeen wat we hebben en we willen dit zo goed mogelijk doen.. We willen dat met name doen door te leren van en met elkaar. De directie organiseert hiervoor momenten tijdens teamvergaderingen, intervisie, de werkgroepen die beleidsmatig hun verantwoordelijkheid nemen voor de organisatie, collegiale consultaties en door scholing waarbij we instanties van buitenaf inhuren om ons op een hoger plan te brengen. We willen dat niet alleen doen. SAMEN met u. We hebben samen de verantwoordelijkheid voor onze kinderen. Wij vanuit onze professionele onderwijsbril en u als ouder. Daarbij hebben we bij een aantal kinderen ook nog een gedeelde verantwoordelijkheid met onze partner NulVier Joepie. Tijdens het Parelcafé willen we u meenemen in onze plannen en samen met u in gesprek hoe we er bij deze onderwerpen voor staan. Wij hebben daar onze bevindingen bij, maar we vinden het belangrijk hoe uw beleving daarbij is. We willen de input gebruiken om de plannen nog beter vorm te geven en uit te voeren. Doel van de avond We willen u meenemen in onze plannen en met u in gesprek over actuele onderwerpen inzake De Parel. De input die we deze avond ontvangen, gebruiken we bij het verder bouwen aan een stabiele school.

2 Hoe hebben we dat gedaan? Er zijn gedurende de avond 4 topics de revue gepasseerd: Continurooster, Pedagogisch klimaat, Communicatie en Ouders in de school. Na een korte inleiding van de directeur, kregen ouders en leerkrachten de gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan over één van de onderwerpen met steeds de vragen: en Algemeen beeld Over het algemeen was er een erg positief beeld over de school. Bij vrijwel alle punten werd positief gesproken over hoe zaken zijn georganiseerd. Natuurlijk liggen er ook nog ontwikkelpunten. Hieronder is digitaal verwerkt wat er op de flaps is geschreven door ouders en leerkrachten. In een later stadium laat ik aan u weten, welke punten we hebben uitgevoerd. Continurooster Meer rust als de kinderen thuiskomen. Langere middag biedt meer mogelijkheden. Er is meer duidelijkheid voor de kinderen door de continuïteit. Het avondritueel verloopt rustiger. Gezamenlijk eten geeft een groepsgevoel. De kinderen zijn tevreden. De overgang is soepel verlopen. Jonge kinderen zijn minder moe als ze thuiskomen. Alle klassen gelijk. Er is een rustigere overgang naar het laatste blok in de middag. Het thuisfront is blij met de vrije woensdagmiddag. Goed dat Campina schoolmelk wordt aangeboden. Geen gezeur meer over niet willen overblijven. Er is nu een lange ochtend voor ouders. Het is logistiek eenvoudiger. s Middags geen kinderen te laat. Gevoel: meer voorbereidingstijd voor de leerkrachten. Rooster dwingt tot betere planning.

3 Eventueel continurooster doorvoeren op de woensdagmiddag. Meer toezicht op wat er gegeten en gedronken wordt. Wat zit er in de trommel (gezond?). Vrijdagmiddag anders organiseren bij de opvang. Extra zoemer om 8.20u voor laatkomers. Inloop vervroegen naar 8.10u. Campina schoolmelk is niet groen (recyclebaar). Een rustlokaal tijdens de middagpauze. De jongste mist de vrijdagmiddag slaap. Overleg met sportclubs i.v.m. tijden. Bij slecht weer: gymzaal? De onderbouw leerkracht heeft minder rust/pauze. Mogelijkheid om zelf meegenomen drank in de koeling te plaatsen. Thee? Pedagogisch klimaat Kinderen gaan met plezier naar school. Door activiteiten met alle leeftijden door elkaar trekt iedereen met elkaar op. Thijs en Geertje groeten iedereen bij de ingang. De juf/meester groet iedereen bij de klas. Sociale vaardigheidstraining in de klas. Dezelfde duidelijke regels in de klas. Er is een fijne sfeer. De kinderen voelen zich veilig in de klas. Ze kunnen zichzelf zijn. De leerkrachten hebben een open communicatie. Er wordt veel samengewerkt. Ouders hebben het gevoel dat er een team staat en dat de kinderen bij elke leerkracht terecht kunnen. Er wordt rekening gehouden met individuele onderwijsbehoeften. Ons kent ons. Inloopochtend wordt als fijn ervaren. Feedback naar ouders. Gelukkig hoeft het pestbeleid niet zo vaak gehanteerd te worden. Laagdrempeligheid voor kinderen en ouders om met hun vragen of zorg te komen. Het team is zichtbaar. De samenwerking met NulVier Joepie.

4 Krijgen stille kinderen genoeg aandacht? Invulling van de sova-lessen invoeren in alle klassen. Zelf het goede voorbeeld geven. Hoe zorg je ervoor dat niet onevenredig veel aandacht naar 1 of 2 kinderen gaat die moeilijk gedrag vertonen? Hoe houd je hierbij de veiligheid van andere kinderen in de gaten? Pedagogisch beleid/visie van NulVier Joepie zou breed gedragen kunnen worden door het Kindcentrum. Het positieve effect van het Kindcentrum (veiligheid) zou meer naar buiten geprofileerd kunnen worden. Meer structuur bij het aanleren van sociale vaardigheden (methode). Beter observeren en verslagleggen sociaal emotionele ontwikkeling. Beter omgaan met ieders kwaliteiten op sociaal emotioneel gebied. Gericht met elkaar in gesprek en gericht een onderwerp aankaarten (systematiek). De schoolregels kenbaar maken aan ouders. Houd dit vast! Stabiliteit van leerkrachten is wenselijk voor veiligheid bieden bij leerlingen. Pestbeleid? In Parnassys kun je geen kind met verschillende ouders toevoegen? Communicatie De nieuwsbrieven zijn sterk verbeterd: informatief en leuk. Door de inloop vanaf 8.15u is de drempel lager om de school binnen te stappen. Open podium: interacties kinderen, sfeer op school, pedagogisch klimaat, zichtbaar. Facebook (actuele info). Website: mooi, duidelijk, informatiebron voor potentiële ouders, onderscheidend. Parnassys. Feedback leerkracht <-> ouders. Infobrief vaan leerkracht via mail. Korte lijn met leekrachten. Veel informatie naar ouders toe waar kinderen mee bezig zijn, dat is prettig. Oudergesprekken verlopen gestructureerd. Jaarkalender. Parelcafé is fijn om informeel over nieuwe ideeën te praten.

5 Communicatie richting het dorp: profileren van sterke kanten. Bijv. heterogene groepen, continurooster. Eerste oudergesprek ook de prestaties bespreken. Duidelijke overzichten van puntenlijsten. Inloopochtend bovenbouw hoeft niet. De klasbord app. Info wat completer/concreter. Concreet belangrijke date in de nieuwsbrief. Daarmee beginnen. Site heeft meer waarde als er meer actueel nieuws op staat. Ouders buiten aanspreken over wat er gedaan is (bijvoorbeeld 2 ouders per dag). Afkortingen meer uitleggen. Individueel informeel ouder/leerkracht contact (de trap is een drempel). Nog meer imagobuilding richting de gemeente. Inschrijflijsten op vaste plekken. Kalender/schoolgids aan het einde van het schooljaar uitdelen. Een infopakket voor ouders waarbij de kinderen gaan starten in groep 1. Ouders erop attenderen dat er in Parnassys al gegevens te vinden zijn. Foto s delen van studiedagen leerkrachten. Inloopochtend ook op andere dagen organiseren zodat alle ouders de mogelijkheid hebben om te komen. Hulp van ouders eerder vragen bij activiteiten. Eventueel open podium ruimte voor inbreng ouders. Informatieavond: de opzet is nu zo dat je moet kiezen. Liever 2 rondes of 2 avonden. Groepspagina op de website, eventueel laten maken door de kinderen. Ouders in de school Je wordt ingedeeld bij je kind als je meehelpt. Het Parelcafé. Mening ouders wordt gevraagd. Er wordt veel werk verzet door ouders. Hoge betrokkenheid. Invulling commissies. Terugkoppeling naar leerkracht. OV -> veel aanmeldingen. Schooltuin. Enthousiasme. Ouders leren de schoolcultuur kennen en andersom Klassenouders dat loopt goed.

6 Informeren wanneer ouders vrij zijn? Via mail informeren en reminders. Opvang van jongere broertjes/zusjes evt. in combinatie met NulVier Joepie. Duidelijkheid over aanmelden (wie is de klassenouder). Inactieve ouders actief krijgen. Ook opa s en oma s vragen i.p.v alleen ouders. Activiteiten op woensdag en vrijdag. Gebruik maken van de kennis van ouders: achtergrond, beroep etc. Hulpvraag duidelijk stellen. Intekenlijst op een vaste plek. (Of aanmelden via website?) Spelletjesmiddag (half uur max.) Verdeling van hulpouders verspreid over alle groepen. Continuïteit in de ov is wenselijk, maar doorstroom ook.

Overblijven op KBS St. Jozef

Overblijven op KBS St. Jozef Overblijven op KBS St. Jozef Tussenschoolse opvang op KBS St. Jozef Kinderen zijn een groot deel van de dag op school en veel kinderen blijven ook tussen de middag over. De middagpauze is van 11.45 uur

Nadere informatie

Ouderavond De Zonnewijzer 5 maart 2013

Ouderavond De Zonnewijzer 5 maart 2013 Ouderavond De Zonnewijzer 5 maart 2013 Inhoud van de avond 19:30 20:15 uur 20:30 21:15 uur Ontwikkelingen tot nu toe Ouder enquête (WMK-PO) Successen De toekomst Zorg en begeleiding (Judith) Continu rooster

Nadere informatie

Andere tijden op Villa Vlinderhof

Andere tijden op Villa Vlinderhof Andere tijden op Villa Vlinderhof Werkgroep Andere tijden Odette Schrauwers (ouder) Ruud van Hamont (ouder, MR) Marjo Lagarde (leerkracht) Tamara van Meerkerk (leerkracht, MR) Mariëlle Vercammen (directrice,

Nadere informatie

Presentatie Andere Tijden

Presentatie Andere Tijden Presentatie Andere Tijden Medezeggenschapsraad van tijdschema 20.00 uur achtergrondinformatie in de hal 20.20 uur opdracht: in gesprek in lokalen 20.50 uur vervolg in de hal 21.00 uur afsluiting 1 geschiedenis

Nadere informatie

Protocol Continurooster. OBS t MONTFERLAND

Protocol Continurooster. OBS t MONTFERLAND Protocol Continurooster OBS t MONTFERLAND Inleiding t Montferland heeft vanaf 24 augustus 2015 een continurooster. Dit wil zeggen dat alle kinderen op school eten en pauzeren. Het eten gebeurt in de klas

Nadere informatie

Er zijn rond de 110 mensen aanwezig, waaronder ook een aantal raadsleden.

Er zijn rond de 110 mensen aanwezig, waaronder ook een aantal raadsleden. Aanleiding De projectgroep MFA Vries is, na een aantal gesprekken hierover, tot de conclusie gekomen dat zij unaniem positief staat ten opzichte van het invoeren van een continurooster op de basisscholen

Nadere informatie

Daarna hebben we op flaps geïnventariseerd wat de voor- en nadelen van een continurooster zijn: voor kinderen, de school en ouders.

Daarna hebben we op flaps geïnventariseerd wat de voor- en nadelen van een continurooster zijn: voor kinderen, de school en ouders. Samenvatting ouderpanel 5: Schooltijden We starten de avond met 2 korte stellingen: 1. Ik ben tevreden over de huidige lestijden: alle aanwezige ouders zijn tevreden 2. Ik sta open voor veranderingen van

Nadere informatie

INFORMATIEPAKKET HUIDIGE MODEL EN 5-GELIJKE DAGEN MODEL

INFORMATIEPAKKET HUIDIGE MODEL EN 5-GELIJKE DAGEN MODEL Bladzijde [1] INFORMATIEPAKKET HUIDIGE MODEL EN 5-GELIJKE DAGEN MODEL Februari 2016 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hierbij ontvangt u ten behoeve van de ouderraadpleging over het voorstel Naar andere schooltijden?

Nadere informatie

Informatieavond: Andere schooltijden

Informatieavond: Andere schooltijden Informatieavond: Andere schooltijden AGENDA Aanleiding Visie Huidige situatie Vijf gelijke dagen model Overzicht modellen Financiën Tijdspad Werkgroep Afsluiting AANLEIDING - We zien dat er steeds meer

Nadere informatie

Ouderinformatieavond SCHOOLTIJDEN

Ouderinformatieavond SCHOOLTIJDEN Ouderinformatieavond SCHOOLTIJDEN Aanleiding voor deze avond Signalen van team en ouders (tevredenheidsonderzoek) Tendens binnen de Groeiling Veranderingen in de maatschappij Doel van deze avond Informatie

Nadere informatie

Vervolg. 2 e informatieavond Andere schooltijden?

Vervolg. 2 e informatieavond Andere schooltijden? Vervolg 2 e informatieavond Andere schooltijden? Agenda Doel van deze avond Terugblik Concrete invulling van voorkeursmodellen Ouderraadpleging Vragen en slot Terugblik Twee informatieavonden in mei: Aanleiding

Nadere informatie

Oudercafé : communicatie op de Achthoek

Oudercafé : communicatie op de Achthoek Oudercafé : communicatie op de Achthoek Aktie n.a.v. input ouders door de Achthoek Thema afsluitingen Input vanuit ouders Wordt als positief ervaren. Kinderen hechten groot belang aan afsluitingen. Gangen:

Nadere informatie

R.K. basisschool De Twaalfruiter Kweektuinlaan SR Vleuten

R.K. basisschool De Twaalfruiter Kweektuinlaan SR Vleuten R.K. basisschool De Twaalfruiter Kweektuinlaan 11 3452 SR Vleuten 030 666 8052 website: e-mail: www.twaalfruiter.nl info@twaalfruiter.nl Aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van De Twaalfruiter Vleuten,

Nadere informatie

Continuerooster. Gezamenlijk Positief. Gezamenlijk Negatief. Gezamenlijk algemeen. Individiueel positief. + zelfde ritme voor iedereen 2

Continuerooster. Gezamenlijk Positief. Gezamenlijk Negatief. Gezamenlijk algemeen. Individiueel positief. + zelfde ritme voor iedereen 2 Continuerooster Gezamenlijk Positief Gezamenlijk Negatief Gezamenlijk algemeen Individiueel positief + woensdagmiddag vrijdag 5 + iets meer vrije tijd in de middag 3 + eventueel langere pauzes mogelijk

Nadere informatie

We willen voor dit traject 2 jaar uittrekken, zoals we al in een eerdere nieuwsbrief hebben aangegeven.

We willen voor dit traject 2 jaar uittrekken, zoals we al in een eerdere nieuwsbrief hebben aangegeven. Extra Nieuwbrief over Andere schooltijden. In een eerdere nieuwsbrief hebben we aangegeven dat we willen gaan verkennen of andere schooltijden een optie zijn voor onze school. We vinden de mening van de

Nadere informatie

VRAGEN VAN OUDERS OVER HET HUIDIGE SCHOOLTIJDENMODEL.

VRAGEN VAN OUDERS OVER HET HUIDIGE SCHOOLTIJDENMODEL. VRAGEN VAN OUDERS OVER HET HUIDIGE SCHOOLTIJDENMODEL. 01. Als je als school niet meedoet met het 5 gelijke dagen model ga je dan de aansluiting missen met bv. het verenigingsleven? Het verenigingsleven

Nadere informatie

Hierbij alle tops en tips, die we hebben verzameld vanuit de ouderavond d.d. maart Sommige tops zijn samengevat.

Hierbij alle tops en tips, die we hebben verzameld vanuit de ouderavond d.d. maart Sommige tops zijn samengevat. Goede informatie tussentijds Openheid Ouders worden betrokken bij de ontwikkeling Mixen van de scholen zowel met kinderen als met personeel! Rust, reinheid en regelmaat behouden Mooi gebouw! Veel goede

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.1 2 september 2019

Nieuwsbrief nr.1 2 september 2019 Nieuwsbrief nr.1 2 september 2019 Agenda 2 sept Eerste schooldag: opening op het schoolplein 3 sept Luizencontroleweek 3 sept 1 e OR overleg om 20.00 uur 9 sept Rondleiding voor toekomstige ouders om 9.00

Nadere informatie

UITNODIGING Informatieavond Andere Schooltijden

UITNODIGING Informatieavond Andere Schooltijden Inleiding Onlangs in het journaal en prominent in het Algemeen Dagblad: Het basisonderwijs gaat geleidelijk aan over op andere schooltijden. Bijna 20% van de basisscholen werkt al met andere schooltijden

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Vanuit de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Week t/m 24 september

Nieuwsbrief. Vanuit de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Week t/m 24 september Nieuwsbrief Week 38 18 t/m 24 september Vanuit de directie Op de Dag van de Democratie een nieuwsbrief van school, met een aantal punten die heel goed passen bij deze dag. Gisteren zaten we met alle kinderen

Nadere informatie

Ouderbetrokkenheid. It takes a village to raise a child. Agenda. Extra Nieuwsbrief. Beste ouder/verzorger,

Ouderbetrokkenheid. It takes a village to raise a child. Agenda. Extra Nieuwsbrief. Beste ouder/verzorger, It takes a village to raise a child Agenda 3 juli Wenmiddag alle leerlingen 27 aug. Eerste schooldag 10 sept. Startgesprekken 13 sept. Startgesprekken Ouderbetrokkenheid Beste ouder/verzorger, In deze

Nadere informatie

Protocol nieuwe schooltijden

Protocol nieuwe schooltijden Protocol nieuwe schooltijden Voorwoord De school hanteert vanaf schooljaar 2016 2017 nieuwe schooltijden. De leerlingen van groep 1 t/m4 gaan 4 gelijke dagen naar school met een continurooster. Daarnaast

Nadere informatie

Evaluatieformulier informatieavond 3 februari 2014

Evaluatieformulier informatieavond 3 februari 2014 Hieronder leest u de antwoorden die gegeven zijn op de vragen op het evaluatieformulier van de ouderavond van afgelopen maandag 3 februari. Op de vragen hebben we een korte reactie gegeven. Op de avond

Nadere informatie

Donderdag 18 september 2014

Donderdag 18 september 2014 Donderdag 18 september 2014 Informatieavonden op de Vroonhoeve Beste ouders en verzorgers, de leden van de MR en de AC nodigen u bij deze van harte uit voor de informatieavonden van a.s. maandag (onderbouw)

Nadere informatie

Protocol nieuwe schooltijden

Protocol nieuwe schooltijden Protocol nieuwe schooltijden Voorwoord De school hanteert vanaf schooljaar 2016 2017 nieuwe schooltijden. De leerlingen van groep 1 t/m4 gaan 4 gelijke dagen naar school met een continurooster. Daarnaast

Nadere informatie

Overzicht antwoorden op discussievragen besproken met ouders op

Overzicht antwoorden op discussievragen besproken met ouders op Overzicht antwoorden op discussievragen besproken met ouders op 28-08-2017 Nieuwe schooltijden kan betekenen: andere start en/of eindtijd. Wat is voor uw kind een ideale starttijd van school? Wat is voor

Nadere informatie

Jaargang 22, Maand: December 2015 INFO

Jaargang 22, Maand: December 2015 INFO Jaargang 22, Maand: December 2015 Basisschool De Schare INFO Met de maand december voor de deur, staan we ook voor de wintermaand met alle feestdagen. Naast het gewone programma, is er tijd voor het feest

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant,

Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, Info 7 Datum: 11-12-2015 Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, In deze nieuwsbrief een update over de overgang van groep 8 kinderen naar het voortgezet onderwijs (VO), een terugblik op

Nadere informatie

Inhoudsopgave. We gaan weer beginnen! Kanjerweek afsluiting. Gymspullen a.s. maandag

Inhoudsopgave. We gaan weer beginnen! Kanjerweek afsluiting. Gymspullen a.s. maandag Inhoudsopgave Inhoudsopgave We gaan weer beginnen! Kanjerweek afsluiting Gymspullen a.s. maandag Herhaalde oproep inschrijving informatieavond voor a.s. woensdag!! Data startgesprekken Inschrijven startgesprekken

Nadere informatie

Informatiefolder groep 5

Informatiefolder groep 5 Informatiefolder groep 5 2017-2018 Stillezen Het eerste kwartier van de dag wordt gebruikt voor het stillezen. De leerkracht kan dan extra aandacht geven aan kinderen met hulpvragen of aanvullende onderwijsbehoeften.

Nadere informatie

Versie juli Protocol continurooster CBS De Mandebrink

Versie juli Protocol continurooster CBS De Mandebrink Protocol continurooster CBS De Mandebrink Inhoud: 1. Voorwoord 2. Uitwerking continurooster 2.1. Regels en afspraken voor het eten en drinken 2.2. De lunch 2.2.1. Afspraken voor het team 2.3. Buiten/binnen

Nadere informatie

Protocol Continurooster

Protocol Continurooster Protocol Continurooster Woolderschool Voorwoord De Woolderschool hanteert vanaf het schooljaar 2018 2019 een continurooster. Een continurooster wil zeggen dat alle kinderen tussen de middag op school blijven

Nadere informatie

Informatieavond 5-gelijkedagenrooster

Informatieavond 5-gelijkedagenrooster Informatieavond 5-gelijkedagenrooster Programma Inleiding Presentatie Ouders van Waarde Mariecke Schipper Pauze- schriftelijk vragen indienen Vragenronde met forum Afsluiting Met de (school)tijd mee informatieavond

Nadere informatie

nummer 6. Anselderlaan GL Eygelshoven Met: - terugkoppeling OTP

nummer 6. Anselderlaan GL Eygelshoven Met: - terugkoppeling OTP 2013-2014 nummer 6 Met: - terugkoppeling OTP Anselderlaan 10 6471GL Eygelshoven info.rkbsdeveldhof@movare.nl Veldhof Actueel 2013-2014 1 Ouderenquête 2013-2014 In de maand april heeft u van ons een vragenlijst

Nadere informatie

Vragenlijst voor leerkrachten over nieuwe schooltijden. De antwoorden September 2017

Vragenlijst voor leerkrachten over nieuwe schooltijden. De antwoorden September 2017 Nieuwe schooltijden kan betekenen: andere start en/of eindtijd. Wat is voor jou als leerkracht een ideale starttijd van school? Wat is voor jou als leerkracht een ideale eindtijd? Is er volgens jou een

Nadere informatie

Informatie Vijf-gelijke-dagen-model.

Informatie Vijf-gelijke-dagen-model. Informatie Vijf-gelijke-dagen-model. Directie, Team en MR zijn voornemens om het 5 gelijke dagen schoolrooster in te voeren. Wij willen u hierover tijdens de ouderavond op 23 februari informeren. Hieronder

Nadere informatie

Andere schooltijden??

Andere schooltijden?? Andere schooltijden?? Doel van de avond: Ouders informeren zodat zij een gefundeerde keus kunnen maken over een eventuele wijziging van schooltijden. Vanavond: 1. Van initiatief tot nu 2. maatschappelijke

Nadere informatie

10 Open ochtend (info volgt) 13 Start thema 2 (info volgt) 18 Spel- speelgoedmiddag groep 1 t/m 4 17 Aankomst Sinterklaas

10 Open ochtend (info volgt) 13 Start thema 2 (info volgt) 18 Spel- speelgoedmiddag groep 1 t/m 4 17 Aankomst Sinterklaas Jaarkalender schooljaar 2018-2019 ouders- versie 28 juni Augustus 2018 September 2018 27 Eerste schooldag Deze week luizenpluis 3 Deze week kennismakingsgesprekken 29 8.30 u Inloop ouders van zij-instromers

Nadere informatie

5 gelijke dagen: ja of nee

5 gelijke dagen: ja of nee 5 gelijke dagen: ja of nee Informatieboekje voor de ouders / verzorgers 6 februari 2017 PAGINA 2 Een ouder vertelt over de voordelen van het 5 gelijke dagen model PAGINA 3 Een ouder vertelt over de voordelen

Nadere informatie

Informatie avond Schooltijden

Informatie avond Schooltijden Informatie avond Schooltijden Tijdspad schooltijden Mei Juni September Oktober December 2012 30 mei: ouderavond: ouders en leerkrachten informeren over de mogelijke modellen digitale enquête ouders digitale

Nadere informatie

Informatie van de werkgroep, Onderzoek naar andere schooltijden.

Informatie van de werkgroep, Onderzoek naar andere schooltijden. Betreft: Informatie van de werkgroep, Onderzoek naar andere schooltijden. Beste ouders/ verzorgers en leerkrachten van de Boeier, Dinsdag 14 maart hebben we een ouderavond georganiseerd over het onderzoek

Nadere informatie

Continurooster op de Contrabas?

Continurooster op de Contrabas? Continurooster op de Contrabas? Laat je goed informeren!! 3 en 4 april Welkom Even voorstellen Peter Spuijbroek Lia van der Horst Waarom? Verandering schooltijden 2011-2012 Diverse verzoeken van ouders

Nadere informatie

VRAGENLIJST CONTINUROOSTER

VRAGENLIJST CONTINUROOSTER VRAGENLIJST CONTINUROOSTER Beste ouders, Via deze brief willen we u informeren over het continurooster. We willen uw mening vragen of het continurooster eventueel moet worden ingevoerd op onze school.

Nadere informatie

Continu-rooster Drie-eenheid Oldenzaal Informatieavonden 23 en 24 januari 2012

Continu-rooster Drie-eenheid Oldenzaal Informatieavonden 23 en 24 januari 2012 Continu-rooster Drie-eenheid Oldenzaal Informatieavonden 23 en 24 januari 2012 Inhoud Wat is het? Waarom? Voor- en nadelen voor: De leerling De ouder De leerkracht De financiën De omgeving (andere scholen,

Nadere informatie

Andere schooltijden..

Andere schooltijden.. Andere schooltijden.. Ongeveer 28-32% van de gezinnen is vanavond vertegenwoordigd. Team volgt ook traject (redelijk vergelijkbaar). Deze infoavond Doel: Informatie / achtergronden geven m.b.t. andere

Nadere informatie

Vervolg. 2 e informatieavond Andere schooltijden?

Vervolg. 2 e informatieavond Andere schooltijden? Vervolg 2 e informatieavond Andere schooltijden? Agenda Doel van deze avond Terugblik Concrete invulling van voorkeursmodellen Ouderraadpleging Vragen en slot Terugblik Twee informatieavonden in mei: Aanleiding

Nadere informatie

Op de Jules Verne willen we nadenken over hoe we ouderbetrokkenheid beter vorm kunnen geven.

Op de Jules Verne willen we nadenken over hoe we ouderbetrokkenheid beter vorm kunnen geven. Ouderbetrokkenheid Hfd. 1 Inleiding Ouderbetrokkenheid is in! Tot een paar jaar geleden hadden nog maar weinig mensen van ouderbetrokkenheid gehoord. Tegenwoordig is het een onderwerp dat volop in de schijnwerpers

Nadere informatie

Andere schooltijden..

Andere schooltijden.. Andere schooltijden.. Ongeveer 24-26% van de gezinnen is vanavond vertegenwoordigd! Team volgt ook traject (redelijk vergelijkbaar). Deze infoavond Doel: kort terugkijkend op de vorige bijeenkomst en de

Nadere informatie

*Daar waar ouders staat geschreven, wordt bedoeld de ouder/ouders en/of de verzorger/verzorgers.

*Daar waar ouders staat geschreven, wordt bedoeld de ouder/ouders en/of de verzorger/verzorgers. Partnerschap met ouders op basisschool de Hien november 2016 Inleiding In deze tekst wordt beschreven wat de visie van basisschool De Hien is op de samenwerking met ouders van onze school. Wij willen graag

Nadere informatie

Groepsverdeling en formatie Voor in de agenda. Maandag 18 juni: - groepen 8 schoolkamp. Donderdag 21 juni

Groepsverdeling en formatie Voor in de agenda. Maandag 18 juni: - groepen 8 schoolkamp. Donderdag 21 juni Hele kindcentrum Surveilleren tussen de middag Tijdens de middagpauzes van de onderbouw en bovenbouw krijgt de ambulante leerkracht uitstekende ondersteuning van een aantal ouders bij het surveilleren

Nadere informatie

Nieuws uit CBS Het Kompas

Nieuws uit CBS Het Kompas Nieuws uit CBS Het Kompas 20 augustus: De school is weer begonnen!!! We hopen dat iedereen een goede vakantie heeft gehad en in goede gezondheid is gestart. Het weer was in ieder geval fantastisch on-nederlands!

Nadere informatie

Nieuwsbrief 16 maart 2016 NR.4

Nieuwsbrief 16 maart 2016 NR.4 Raadhoven 3-3813 LW Amersfoort - 033 4805426 - obsdeweesboom@deweesboom.nl - www.weesboom.nl Nieuwsbrief 16 maart 2016 NR.4 AGENDA Vrijdag 17 maart Speelgoedochtend groepen 1/2 Zaterdag 18 maart Tuinochtend;

Nadere informatie

Andere schooltijden?

Andere schooltijden? Andere schooltijden? Informatieavond 13 november 2017 Wat gaan we vanavond doen? 1. Aanleiding gesprek over andere schooltijden 2. Rol/rechten van ouders en team 3. Welke mogelijke modellen zijn er? 4.

Nadere informatie

Op 29 januari is de MR weer bij elkaar gekomen. Door ziekte van haar zoon kon Natasja helaas niet aansluiten. Verder waren alle MR leden aanwezig.

Op 29 januari is de MR weer bij elkaar gekomen. Door ziekte van haar zoon kon Natasja helaas niet aansluiten. Verder waren alle MR leden aanwezig. Nieuwsflits 8: 7 februari 2019 Teksten op rij. Verschillende ouders hebben school benaderd, dat ze de Nieuwsflits zoveel prettiger vinden dan de Nieuwsbrief die we voorheen maakten. Inmiddels zijn er echter

Nadere informatie

Nieuwsbrief van

Nieuwsbrief van Nieuwsbrief van 30-08-2019 SEPTEMBER Weer begonnen! De kop is eraf. Wij hebben een hartstikke leuke eerste week gehad en dit zagen wij ook bij de kinderen. Fijn om iedereen weer in goede gezondheid terug

Nadere informatie

A. Aanpassingen TSO in het huidige model

A. Aanpassingen TSO in het huidige model A. Aanpassingen TSO in het huidige model maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag 8.30-12.00 en13.15-15.15 woensdag 8.30-12.15 Kleuters vrijdagmiddag vrij. Kinderen gaan naar huis of blijven op school en

Nadere informatie

MEDEDELINGEN RK basisschool De Walvis

MEDEDELINGEN RK basisschool De Walvis MEDEDELINGEN RK basisschool De Walvis nummer 1 vrijdag 4 september 2015 Geachte ouders, verzorgers, Hierbij gaan de eerste mededelingen. De nieuwsbrief komt uit op de laatste schooldag van de maand. En

Nadere informatie

Continurooster Protocol. Met extra informatie over op tijd komen en ouders in de groep.

Continurooster Protocol. Met extra informatie over op tijd komen en ouders in de groep. Continurooster Protocol Met extra informatie over op tijd komen en ouders in de groep. Juni 2015 Voorwoord De Thomas van Aquinoschool hanteert vanaf schooljaar 2015 2016 een continurooster. Een continurooster

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr. 11 18 januari 2016

NIEUWSBRIEF nr. 11 18 januari 2016 NIEUWSBRIEF nr. 11 18 januari 2016 In deze nieuwsbrief: Nationale voorleesdagen Vreedzame school blok 4 Inloopochtenden Schaaklessen bij De Oase Leesbegeleiding Onze vernieuwde website Waarderingsvragenlijsten

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Til Dinsdag 11 maart 2014 Groepen

Nieuwsbrief CBS De Til Dinsdag 11 maart 2014 Groepen Belangrijke data: Nieuwsbrief CBS De Til Dinsdag 11 maart 2014 Groepen Donderdag 13 maart van 15.30 uur tot 17.00 uur: Inloopspreekuur. U kunt bij de leerkracht(en) van uw kind(eren) terecht met vragen

Nadere informatie

OBS Zuid Wolvega Oranje Nassaulaan LL Wolvega

OBS Zuid Wolvega Oranje Nassaulaan LL Wolvega OBS Zuid Wolvega Oranje Nassaulaan 51 8471 LL Wolvega 0561-615138 www.obszuid.nl directie@obszuid.nl NIEUWSBRIEF Schooljaar 2018-2019, nr. 1, 31 augustus 2018. Gouden weken In de eerste zes weken van het

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.1 We gaan weer beginnen Het komende schooljaar start het continurooster

Nieuwsbrief nr.1 We gaan weer beginnen Het komende schooljaar start het continurooster Nieuwsbrief nr.1 We gaan weer beginnen Maandag begint de school weer. We hopen dat alle kinderen en hun ouders een fijne vakantie hebben gehad en dat de kinderen net zo enthousiast zijn om weer op school

Nadere informatie

Vlindernieuws. Beste ouders, verzorgers, teamleden, Graag willen wij ons voorstellen als de MR van de Vuurvlinder in Veenendaal. Wat is ons doel?

Vlindernieuws. Beste ouders, verzorgers, teamleden, Graag willen wij ons voorstellen als de MR van de Vuurvlinder in Veenendaal. Wat is ons doel? Vlindernieuws Katholieke basisschool De Vuurvlinder 24 september 2018 Hierbij het tweede Vlindernieuws van dit jaar. We zijn nu vier weken met elkaar op weg en onze eerste studiedag is geweest. De leerkrachten

Nadere informatie

KMPO 2016/2017. Plan van aanpak

KMPO 2016/2017. Plan van aanpak KMPO 2016/2017 Plan van aanpak Inleiding De kwaliteitsmeter PO is afgenomen in april 2017. In de richtlijnen zijn criteria voor zwakke en sterke punten opgesteld. Hieronder de analyse van de zwakke en

Nadere informatie

Andere schooltijden Wat is er al geweest?

Andere schooltijden Wat is er al geweest? Andere schooltijden Wat is er al geweest? Proces tot nu toe In januari 2018 heeft de schoolleider aan de MR gevraagd of zij de mogelijkheden voor het aanpassen van de schooltijden in overweging zou willen

Nadere informatie

Ouderraadpleging andere schooltijden. Koningin Wilhelmina School te Lekkerkerk

Ouderraadpleging andere schooltijden. Koningin Wilhelmina School te Lekkerkerk Ouderraadpleging andere schooltijden Koningin Wilhelmina School te Lekkerkerk Opdrachtgever Koningin Wilhelmina School te Lekkerkerk Opgesteld door Hanneke Oosting Datum 5 december 2014 Inhoudsopgave 1

Nadere informatie

Tevredenheidspeiling ouders

Tevredenheidspeiling ouders Tevredenheidspeiling ouders 2014-2015 Ouder Enquête Algemeen In totaal zijn 68 van de 110 enquetes ingevuld. 62% van de ouders heeft zijn/ haar mening gegeven. Helemaal Oneens Eens Helemaal 1 OPEN VRAAG

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 - vrijdag 6 oktober 2017

Nieuwsbrief 2 - vrijdag 6 oktober 2017 Houdringe 2-1025 BA Amsterdam - tel. 020-63 65 954 Nieuwsbrief 2 - vrijdag 6 oktober 2017 Beste ouders en verzorgers, De eerste maand van het schooljaar zit er al weer op! Wat was het fijn om alle kinderen

Nadere informatie

Andere schooltijden Waarom, wat zou dat betekenen en willen we dat? Informatiesessie 01-maart-2018

Andere schooltijden Waarom, wat zou dat betekenen en willen we dat? Informatiesessie 01-maart-2018 Andere schooltijden Waarom, wat zou dat betekenen en willen we dat? Informatiesessie 01-maart-2018 Welkom Er is nog niks besloten en Er wordt vanavond niks besloten We willen informeren En vooral We willen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 14 oktober 2015

Nieuwsbrief 6 14 oktober 2015 Nieuwsbrief 6 14 oktober 2015 Belangrijke data 16-10 Gastlessen Stichting Opkikker 23-10 Thema-afsluiting Iedereen hoort erbij groepen 1 t/m 8 26-10 Start Herfstvakantie t/m 30-10 04-11 Thema-avond Hoe

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Agenda. Andere tijden. Proefweek 1 komt eraan! Basisschool Sint Liborius. Maart 2016. 14 maart. Bezoek Wethouder Rijks aan Duitse lessen

NIEUWSBRIEF. Agenda. Andere tijden. Proefweek 1 komt eraan! Basisschool Sint Liborius. Maart 2016. 14 maart. Bezoek Wethouder Rijks aan Duitse lessen NIEUWSBRIEF Agenda 14 maart Maart 2016 Bezoek Wethouder Rijks aan Duitse lessen 15 maart Basisschool Sint Liborius Open dag voor nieuwe ouders van 09.00-15.00 uur 18 maart Techniek groep 8 22 maart De

Nadere informatie

STARTNOTITIE ANDERE SCHOOLTIJDEN

STARTNOTITIE ANDERE SCHOOLTIJDEN STARTNOTITIE ANDERE SCHOOLTIJDEN Werkgroep Andere Schooltijden CBS De Mandebrink cbsdemandebrink@tjongerwerven.nl 1 Inleiding Zoals u wellicht weet is de werkgroep druk aan het onderzoeken of een invoering

Nadere informatie

5 gelijke dagen. Naar alle waarschijnlijkheid zullen de leerkrachten van de groepen 3 t/m 8 om en

5 gelijke dagen. Naar alle waarschijnlijkheid zullen de leerkrachten van de groepen 3 t/m 8 om en Nieuwsbrief 5 3 december 2014 Beste ouders, verzorgers, Dinsdag 25 november was de 2 e de voorlichtingsavond. De inhoud van de informatie was vrijwel gelijk aan de eerdere voorlichtingsavond van 3 november.

Nadere informatie

Protocol Continurooster

Protocol Continurooster Protocol Continurooster Juni 2016 1 protocol continurooster Voorwoord De school hanteert vanaf het schooljaar 2016 2017 een continurooster. Een continurooster wil zeggen dat alle kinderen tussen de middag

Nadere informatie

Ouderraadpleging. Lindenhage Zevenaar

Ouderraadpleging. Lindenhage Zevenaar Ouderraadpleging Lindenhage Zevenaar Opdrachtgever Lindenhage Opgesteld door Hanneke Oosting Kenmerk U130274 Datum 16 mei 2013 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Algemeen 4 3 Continurooster 5 4 Woensdagmiddag

Nadere informatie

ALGEMEEN: Maandag 10 oktober - Kinderboekenmarkt ( , in aula). Donderdag 27 oktober - Studiedag (alle leerlingen zijn deze dag vrij).

ALGEMEEN: Maandag 10 oktober - Kinderboekenmarkt ( , in aula). Donderdag 27 oktober - Studiedag (alle leerlingen zijn deze dag vrij). ARTikel is de nieuwsbrief van IKC De Ark. Oktober 2016, nr. 31 Kalender belangrijke data: ALGEMEEN: Kinderopvang: Maandag 17 t/m vrijdag 21 oktober - Herfstvakantie. Woensdag 26 oktober - Studiedag juffen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Spilcentrum Achtse Barrier Zuid

Nieuwsbrief Spilcentrum Achtse Barrier Zuid Nieuwsbrief Spilcentrum Achtse Barrier Zuid Nieuwsbrief jaargang 18 nummer 3 12-11-2018 Agenda: 12 nov - Medezeggenschapsraad 2 (19.00 21.00 uur) 16 nov - Lesvrije dag (studiedag) 23 nov - Podium groep

Nadere informatie

Graag geven we in deze brief een uitgebreide toelichting op zowel het proces als op de inhoud.

Graag geven we in deze brief een uitgebreide toelichting op zowel het proces als op de inhoud. R.K. basisschool De Twaalfruiter Kweektuinlaan 11 3452 SR Vleuten 030 666 8052 website: e-mail: www.twaalfruiter.nl info@twaalfruiter.nl Vleuten, 28 mei 2018 Beste ouders, verzorgers van De Twaalfruiter,

Nadere informatie

Wensen en verwachtingenavond basisschool de Lage Weide

Wensen en verwachtingenavond basisschool de Lage Weide Wensen en verwachtingenavond basisschool de Lage Weide Op 22 april 2015 gingen ouders en teamleden van basisschool de Lage Weide met elkaar in gesprek. Het gesprek ging over de samenwerking tussen ouders

Nadere informatie

WELKOM DINSDAG 29 NOVEMBER 2016

WELKOM DINSDAG 29 NOVEMBER 2016 WELKOM DINSDAG 29 NOVEMBER 2016 1 Welkom en introductie Irma Verkerk, directeur 2 Andere schooltijden: waarom? Eef Niezing, college van bestuur 3 Ondernomen stappen (proces) tot nu toe Irma Verkerk, directeur

Nadere informatie

KBS De Borgh Nieuwsbrief september NB 2016 Nr 3

KBS De Borgh Nieuwsbrief september NB 2016 Nr 3 Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G KBS De Borgh Nieuwsbrief september NB 2016 Nr 3 Inhoudsopgave: Studiedag 26 september 2016 De Borgh een Gezonde school, typecursus door Typen Twente, Kinderboekenweek

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 2. In deze nieuwsbrief:

NIEUWSBRIEF 2. In deze nieuwsbrief: NIEUWSBRIEF 2 In deze nieuwsbrief: Nieuws uit de onderbouw Bewegingsonderwijs middenbouw Kinderboekenmarkt MSM Got Talent Inzameling oude apparaten Bericht van de Steunvereniging Studiedag Kinder-monumentendag

Nadere informatie

JOUW SCHOOL - MIJN SCHOOL - ONZE ONDERWIJSGEMEENSCHAP

JOUW SCHOOL - MIJN SCHOOL - ONZE ONDERWIJSGEMEENSCHAP JOUW SCHOOL - MIJN SCHOOL - ONZE ONDERWIJSGEMEENSCHAP Augustus 2013 Nieuwsbrief onderwijsgemeenschap Geachte ouder(s)/ verzorger(s), U ontvangt hierbij de eerste Nieuwsbrief van de onderwijsgemeenschap

Nadere informatie

Geeltjes ouderavond. Alternatief? Coördinator / hulpkrachten Coördinator via extern bedrijf. Meer modellen uitdiepen/ meer tijd!

Geeltjes ouderavond. Alternatief? Coördinator / hulpkrachten Coördinator via extern bedrijf. Meer modellen uitdiepen/ meer tijd! Geeltjes ouderavond Hieronder vindt u de antwoorden op de vragen die op 12 februari tijdens de ouderavond zijn opgeschreven. De vet gedrukte tekst is de vraag van de ouders, de cursieve tekst is het antwoord.

Nadere informatie

BONGERDNIEUWS NR 6, oktober 2016

BONGERDNIEUWS NR 6, oktober 2016 BONGERDNIEUWS NR 6, oktober 2016 Beste ouders en verzorgers, Wij hebben kunnen genieten van een fijne herfstvakantie. Na acht weken was het goed om even een weekje afstand te kunnen nemen. In de herfstvakantie

Nadere informatie

Protocol continurooster. KBS Franciscus

Protocol continurooster. KBS Franciscus Protocol continurooster KBS Franciscus Inhoudsopgave: 1. Voorwoord 70 2. Uitwerking continurooster 70 2.1 Tussen Schoolse Opvang (TSO) 70 2.2 Regels en afspraken voor het eten en drinken 71 2.3 De lunch

Nadere informatie

Continurooster op De Rank

Continurooster op De Rank Continurooster op De Rank Nu: Schooltijden op de basisschool zijn al heel lang ongeveer hetzelfde. Om ons heen zien we de samenleving veranderen en ontstaan er nieuwe pedagogische inzichten. Je kunt je

Nadere informatie

5 gelijke dagen model

5 gelijke dagen model Uitvoeringsdocument 5 gelijke dagen model m.i.v. schooljaar 2019-2020 BS Laetare 1 Inhoudsopgave Voorwoord 1. De keuze voor het 5 gelijke dagen model - 1.1 Inleiding - 1.2 Voordelen - 1.3 Nadelen 2. Uitwerking

Nadere informatie

Resultaten Enquête Continurooster

Resultaten Enquête Continurooster Resultaten Enquête Continurooster 1. Hoeveel Enquêtes zijn er ingevuld en op school ingeleverd? 51 van de 60 gezinnen. 2. Met de volgende verdeling van de kinderen over de groepen: groep 1-2 33 kinderen

Nadere informatie

Kringgesprek. Nummer 2 2013-2014

Kringgesprek. Nummer 2 2013-2014 Kringgesprek Beste ouders, Na drie schoolweken is de kop van het schooljaar er echt af. U hebt deze week de informatieavond kunnen bijwonen waarin het jaarprogramma met u is gedeeld en waarbij de leerkrachten

Nadere informatie

De schoolgids vindt u op onze website.

De schoolgids vindt u op onze website. 1 a p r i l 2 0 1 4 Hartenaas en De Sprankel één nieuwe (Brede) School Afgelopen week zijn de besturen van Stichting Invitare Openbaar Onderwijs (waarvan Hartenaas deel uitmaakt) en Optimus (waarvan De

Nadere informatie

Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G. Spring, BSO kindercentrum Voorschoolse opvang, nieuwe schooltijden, Rots en Water

Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G. Spring, BSO kindercentrum Voorschoolse opvang, nieuwe schooltijden, Rots en Water Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G KBS De Borgh Nieuwsbrief juni2016 NB Nr 10 Inhoudsopgave: IKC Spring, BSO kindercentrum Voorschoolse opvang, nieuwe schooltijden, Rots en Water NB Oud

Nadere informatie

Oudertevredenheidsonderzoek maart 2015

Oudertevredenheidsonderzoek maart 2015 Analyse aantoonbaar beter onderwijs voor de Rossenberg Oudertevredenheidsonderzoek maart 015 Maeyke Wiggers, locatiedirecteur Rossenberg november 015 Inhoudsopgave Algemeen... 3 Ambities... 3 Resultaten...

Nadere informatie

9 februari In dit nummer:

9 februari In dit nummer: 12 9 februari 2011 Hazerswoudestraat 250 2729 CN Zoetermeer Tel: 079-3315022 Tel. flat: 06-17404323 Directie: Annette Mulder (interim directeur) Petra Gommers E-mail: directie@floris.unicoz.nl adjunct@floris.unicoz.nl

Nadere informatie

Protocol Continurooster

Protocol Continurooster Protocol Continurooster Juni 2016 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Waarom een continurooster 3. Uitwerking continurooster 3.1. Regels en afspraken voor het eten en drinken 3.2. De lunch 3.3. Buiten/binnen

Nadere informatie

Reacties op de stellingen. Er hadden zich 72 ouders aangemeld. Er waren 57 ouders aanwezig.

Reacties op de stellingen. Er hadden zich 72 ouders aangemeld. Er waren 57 ouders aanwezig. Reacties op de stellingen. Er hadden zich 72 ouders aangemeld. Er waren 57 ouders aanwezig. A. 1. Een continurooster geeft rust, regelmaat en duidelijkheid aan de kinderen. Eens Op school wel, buiten school

Nadere informatie

Monnickendam, 8 september Beste ouders/verzorgers,

Monnickendam, 8 september Beste ouders/verzorgers, Monnickendam, 8 september 2016 Beste ouders/verzorgers, We zijn begonnen! Na een uitgebreide voorbereiding vorige week van het team was het maandag zover. De feestelijke opening van de school. Het schoollied

Nadere informatie

Nieuwsbrief extra week 1 2 september 2015

Nieuwsbrief extra week 1 2 september 2015 Nieuwsbrief extra week 1 2 september 2015 Algemeen Beste ouders, Hoewel ik al voor de zomervakantie een aantal ouders ontmoet heb op de informatieavond of anderszins gesproken heb en al kennis gemaakt

Nadere informatie

Vanaf deze week is het de komende 20 weken woensdag, donderdag en vrijdag gruitdag!

Vanaf deze week is het de komende 20 weken woensdag, donderdag en vrijdag gruitdag! 16 november 2017 Agenda Do 16 Gruitdag. Vr 17 Gruitdag. Weekend Ma 20 Lootjes trekken in groep 5 t/m 8. Groep 7 en 8 gaan (op de fiets) naar een voorstelling over Social Media in theater Castellum. Di

Nadere informatie

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Nieuwsbrief 2017-10-04 AGENDA Woensdag 4 oktober Donderdag 5 oktober Maandag 9 oktober Zaterdag 14 oktober Maandag 16 oktober Maandag 23 oktober t/m vrijdag 27 oktober Dinsdag 31 oktober Start kinderboekenweek

Nadere informatie