Namens Jelle: Je kan heel goed verslagen schrijven. En je bent altijd gemotiveerd om te werken. Ga vooral zo door.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Namens Jelle: Je kan heel goed verslagen schrijven. En je bent altijd gemotiveerd om te werken. Ga vooral zo door."

Transcriptie

1 360 graden feedback groep sigma 7 2.0: Feedback aan Max: Dit project ben ik een stuk zelfverzekerder ingestapt dan het vorige project. Ik weet nu veel beter wat mijn eigen kwaliteiten zijn en ook die van mijn groepsleden. In het begin heb ik mij grotendeels bezig gehouden met werkzaamheden rondom het verslag. Niet alles is even goed gegaan, maar uiteindelijk is alles aardig op zijn poten terecht gekomen. Met de constructie heb ik mijzelf helemaal niet bemoeit en dat vindt ik eigenlijk wel jammer. Ik had graag meer gedaan aan het product zelf, in plaats van alleen maar de verslaglegging ervan. Volgend project ga ik dat zeker anders aanpakken. Verder was deze projectgroep een fijne groep om mee te werken en hebben we een hoop werk verzet. Max heeft veel ervaring met plannen, verslagen maken en presenteren. Dit was voor het project heel handig en hierdoor was Max ook een aanwinst voor de groep. In de groep en bij de vergaderingen zorgde jij voor een goeie sfeer en was jij altijd de initiatief nemer om vroeg te beginnen. In volgende projecten zou jij een prima groepsleider zijn. Max werkt goed samen binnen de groep en heeft de rol van groepsleider op zich genomen en controleerde het werk van anderen om te kijken of er nog dingen verbeterd konden worden. Max moet soms iets meer naar verbeter punten van anderen luisteren over het verslag. Een spontane en vaak grappige groepsgenoot. Voor mij is het de tweede keer om met Max samen te mogen werken en daarom wist ik al aardig hoe ik met hem samen aan de slag kon gaan. Max is erg gemotiveerd en een harde werker. Ik kan erop vertrouwen dat wanneer ik Max een opdracht geef, hij deze naar behoren uitvoert. - Spontaan & grappig - Gemotiveerd - Denkt mee en doet goed zijn best Soms ben je iets te onserieus en lijd je ons een beetje af (feest DJ Max) Je kan heel goed verslagen schrijven. En je bent altijd gemotiveerd om te werken. Ga vooral zo door. Max wilt altijd graag werken en heeft ook goed werk verricht. Verder was de communicatie ook goed. Ga zo door!

2 Feedback aan Bart: Ik heb dit project geprobeerd zoveel mogelijk tijdens de gezamenlijke werkuren af te krijgen. Buiten deze uren heb ik weinig andere taken op mij genomen, achteraf gezien was het beter geweest als ik dit wel gedaan had. Bart is een goede groepsgenoot die erg goed luistert naar wat anderen zeggen en daar ook werk van maakt. Hij staat altijd klaar om te helpen en als je hem een taak geeft dan voert hij die ook uit, ook al moet hij daarvoor eerst nog van alles bijleren. Bart heeft een prettige werkhouding en je kan goed met hem samen werken. Soms moet je alleen niet zoveel over je heen laten lopen. Jij hebt ook goede ideeën en die moet je ook laten horen. Bart werkt goed samen binnen de groep en zorgt dat zijn werk er goed uitziet. Ook controleert hij soms het werk van anderen als dat nodig is. Bart zorgt dat er tijdens de werkuren een goede sfeer is door grappen te maken. Hij moet alleen wel oppassen dat het niet te gezellig wordt. Soms een beetje snel afgeleid, maar wanneer er hard gewerkt moet worden doet Bart daar zeker aan mee. Tijdens dit project heb je goed je best gedaan om je te verdiepen in het tekenen van een elektronisch schema, top! - Steekt de moeite in het leren van een nieuwe vaardigheid - Meedenkend en vooruitkijkend - Misschien een beetje meer eigen initiatief te tonen, het project is net zo veel van jou als van ieder ander groepslid. Je doet veel aan het verslag. Misschien moet je proberen meer betrokken te raken bij het bouwen. Ga er bij zitten en probeer mee te denken. Bart is een goed werkende jongen, altijd gemotiveerd en levert goede resultaten ga zo door.

3 Feedback aan Bas: ik moet actiever meedoen tijdens de vergaderingen en beter communiceren in de app groep. Bas is een in zichzelf gekeerde jongen die ontzettend hard kan werken. Omdat je in het begin niet heel veel over jezelf prijs gaf en je niet heel veel zegt wist ik niet wat ik van je moest verwachten. Maar nu dat ik met je heb samengewerkt weet ik wie Bas is en wat jouw kwaliteiten zijn. Je hebt goed werk verricht tijdens dit project en je hebt je ideeën laten horen. Je kan misschien wat meer inbreng brengen in de vergaderingen, maar dat is een tip voor de volgende keer. Bas is slim maar zeer bescheiden, hij heeft goeie ideeën maar gooit deze niet altijd in de groep. Verder is het misschien een idee om een laptop aan te schaffen. Dit omdat je dan niet alles later alsnog op een computer uit moet werken en de groep niet hoeft te verlaten als er gezamenlijk gewerkt wordt. Een beetje de stille Willie van de klas. Dit is geen negatieve eigenschap maar dit zorgde er in mijn geval voor dat ik het moeilijk vond om je te peilen. Ik ben blij verrast dat je toch goed je best gedaan hebt om mee te helpen aan het project. Het maken van het VLS en het bijbehorende rekenwerk heb ik met vol vertrouwen aan je over gelaten. - Verassende persoonlijkheid - Denkt goed mee met ontwerpen - Kan goed taalfouten uit teksten halen - Probeer je misschien toch iets meer open te stellen voor nieuwe contacten Je hebt goede ideeën. Als je iets gevraagd doe je meteen. Misschien moet je wat meer initiatief tonen. Bas levert altijd wel goed werk. Hij is wat stiller maar laat het wel altijd horen als hij een goed idee heeft, je zou wat meer van je kunnen laten weten. Verder ben je goed bezig geweest

4 Feedback aan Jaap: Tijdens dit project ben ik mezelf toch wel een beetje tegengekomen. De hoeveelheid werk die ik nodig had voor het 3D-printen bleek behoorlijk veel meer te zijn dan ik in eerste instantie dacht. Hieruit concludeer ik dat voorzichtiger moet zijn in het maken van tijdsinschattingen. Ook heb ik bij dit project iets te veel werk naar mijzelf toegetrokken. Ik ga dit anders proberen te doen bij de volgende projecten. - Een mooi product gemaakt met een nette afwerking - Multidisciplinair - Meer werk verdelen over groepsgenoten en ze helpen me het leren van nieuwe vaardigheden - Voorzichtiger inschatten hoe lang bepaalde taken kunnen duren Jaap is een hele enthousiaste jongen die erg veel kennis heeft op het gebied van Mechatronica. Jaap heeft dit project heel goed werk verricht en een hele slimme constructie bedacht. Jaap wil alleen alles te graag zelf doen, soms kan dat, maar de rest van de groep wil ook vaardigheden bijleren. Dit project is dat voor sommigen niet gelukt, eigenlijk zijn alleen jij en Jelle bezig geweest met het assembleren en ontwerpen van het apparaat. Terwijl de rest ook graag zijn steentje had willen bijdrage aan het praktische gedeelte van het project. Jij als groepsleider had daar beter moeten handelen en de taken anders moeten verdelen. Tevens was de communicatie met de groep in de laatste weken van het project niet altijd even duidelijk, je deed erg veel samen met Jelle of alleen en dat was jammer. Verder heb je prima werk verricht en een prachtig ontwerp gemaakt van de tilhulp. Jaap heeft veel ervaring met ontwerpen en elektronica, dat hij thuis een 3D printer ter beschikking heeft was voor het project erg handig. Toch werd het moeilijk om gezamenlijk aan het project te werken aangezien veel onderdelen bij jou thuis lagen. Je hebt ook veel taken en werk aan jezelf en Jelle toevertrouwd. In volgende projecten is het misschien beter voor jezelf en de rest van de groep als er een duidelijke en eerlijk taakverdeling wordt opgesteld. Jaap heeft veel praktische kennis en kan die gebruiken om goede ideeën te verzinnen om bepaalde problemen op te lossen. Tijdens de vergaderingen zorgt hij er meestal voor de agenda en dat we op schema blijven. Omdat jaap veel kennis heeft wil hij vaak dingen zelf doen maar hij moet het meer uit handen geven aangezien het een groepsproject is. Sommige dingen wil hij te goed doen waardoor het lang kan duren tot iets af is. Je werkt hard en je werkt netjes. Maar je moet meer doen aan je planning, maar dat weet je zelf ook. Ook moet je meer werk uit handen durven geven Jaap heeft veel kennis over Mechatronica maar hierdoor doet hij ook graag alles zelf en het zou fijn zijn als je volgende keer wat meer het groepje in het bouwproces betrekt. Het uiteindelijke resultaat was dan wel goed maar de kennis die het rest van het groepje heeft opgedaan viel een beetje tegen.

5 Feedback aan Jelle: Ik moet mij meer gaan bemoeien met het verslag. Ik heb de afgelopen 2 projecten vooral gebouwd. Ik heb nog weinig verlag gedaan en dit moet ik ook leren. Jelle is een aardige jongen met een goede werkhouding. Je wilt er met een project helemaal voor gaan en een zo goed mogelijk resultaat behalen. Je hebt je dit project veel bezig gehouden met het ontwerpen van de constructie en dat heb je ook goed gedaan. Soms ben je wel wat eigenwijs en trek je je niks van andere groepsgenoten aan, dat moet je wel veranderen in het volgende project. Niet alleen jouw mening is de juiste, ook die van anderen is goed. Als je je daar wat meer op probeert te focussen komt het wel goed met jou. Jelle is handig met praktische dingen zoals materiaal bewerken en elektronica. Ook heeft Jelle altijd zijn eigen ideeën en inbreng. Maar net als Jaap heeft Jelle veel op zichzelf genomen en gaf later aan dat dit toch wel veel was. Als dit zo is moet je dit vooral duidelijk en op tijd melden. Jelle heeft goede ideeën alleen zijn ze soms te ingewikkeld. Ook moet hij dingen beter plannen zodat het niet zo lang duurt of hulp vragen. Dit project heb ik veel met Jelle samengewerkt. We waren samen voor een groot deel verantwoordelijk voor het werkend krijgen van het eindproduct. Jelle lijkt een stille jongen maar hij kan prima voor zichzelf opkomen. Ook is je humor een leuke toevoeging aan een avond laat doorwerken. - Werkt snel - Denkt vooruit - Weet waar hij mee bezig is - Handig dat je een draaibank hebt! - Soms ben je een beetje direct, zelf vind ik dat niet altijd makkelijk Jelle is een goed gemotiveerde jongen maar net als jaap had hij wat meer samen kunnen doen met de rest van de groep met betrekking tot ontwerpen van het uiteindelijke product. Verder werk je wel goed.

6 Feedback aan Martijn: Zelf vond ik dit een leuk project omdat we erg vrij werden gelaten in het ontwerpen van het uiteindelijke product. Maar uiteindelijk is hier meer een klein deel van de groep daadwerkelijk mee bezig geweest dat was een beetje jammer. Martijn is een hele slimme en aardige gozer die veel weet van machines. Je bent een hele prettige groepsgenoot die goed kan luisteren naar een ander, maar ook een ander van je eigen ideeën kan overtuigen. Je werkt erg hard aan het verslag en je doet dat ook goed, al jouw ingeleverde werken zijn piekfijn in orde. Als we aan het project werkten was je ook altijd op tijd en enthousiast bezig. Martijn heeft verstand van veel disciplines in de Mechatronica. Jij was net als Max een initiatief nemer om vroeg te beginnen en niet weg te gaan tot het af was en stond altijd klaar om te helpen. Martijn werkt goed samen en had tijdens de ontwerpfase van de tilhulp goede ideeën hoe we bepaalde dingen konden doen of dat het op een bepaalde manier juist niet kan. Hij vindt het ook niet erg om iets uit te leggen als je het niet snapt. Tijdens de vergaderingen is hij meestal stil hij kan iets actiever meedoen. Toen ik mijn motorshield opgeblazen had kwam jij snel in actie om een ander langs te brengen. Met je motor door weer en wind vind ik een goed teken van inzet voor het project. Ook het doen van een onderzoekje naar de kracht van de motoren kwam uit jouzelf. Je bent een zelfstandige werker die ook goed mee kan gaan in de groep. - Komt snel met oplossingen - Omdat je net als ik van de mbo komt zitten we goed op een lijn - Soms doe je een beetje onverschillig maar volgens mij bedoel je het niet zo Je werkt goed. Je hebt veel gedaan aan het verslag

Feedback van de groep aan Bart van Biemen:

Feedback van de groep aan Bart van Biemen: Feedback van de groep aan Bart van Biemen: Er waren momenten dat ik geen taak meer had en niet heel productief meer was. Op deze momenten had ik meer initiatief moeten tonen en actiever op zoeken gaan

Nadere informatie

Namens Max: Tops: Tips: soms had je een beetje een houding van dat komt wel, probeer volgend project daar op te letten.

Namens Max: Tops: Tips: soms had je een beetje een houding van dat komt wel, probeer volgend project daar op te letten. 360 graden feedback Hieronder wordt door ieder groepslid een feedback gegeven op al zijn groepsgenoten. Zo kan iedereen zijn mening geven op de werkhouding van de betreffende persoon. Feedback van de groep

Nadere informatie

Zelfbeeld. Basisonderwijs

Zelfbeeld. Basisonderwijs Basisonderwijs 2 Wist je dat er wetenschappelijk onderzoek wordt gedaan naar zelfbeeld? Wereldwijd zijn wetenschappers daarmee bezig, ook bij de Universiteit Leiden. Bij het Brain & Development Onderzoekscentrum

Nadere informatie

Zweefbrug. 360 Feedback. Periode: Blok 2

Zweefbrug. 360 Feedback. Periode: Blok 2 360 Feedback Zweefbrug Module (vakcode): Beroepsproduct: Groep: Thema Enkelstukproduct WPV1.2 360 Feedback Bridge Club Periode: Blok 2 Ingeleverd op: Vrijdag 1 Februari Projectleden: Gijs Druif 12050377

Nadere informatie

Rubrics vaardigheden

Rubrics vaardigheden Rubrics vaardigheden Rubrics vaardigheden In het leerlab 2020 hebben 7 vernieuwingsscholen vier rubrics ontwikkeld om de persoonlijke groei van leerlingen in kaart te brengen. Deze rubrics zijn vaardigheden

Nadere informatie

Rubrics vaardigheden

Rubrics vaardigheden Rubrics vaardigheden Rubrics vaardigheden In het leerlab 2020 hebben 7 vernieuwingsscholen vier rubrics ontwikkeld om de persoonlijke groei van leerlingen in kaart te brengen. Deze rubrics zijn vaardigheden

Nadere informatie

Initiatief. Initiatief Ik heb niet vaak t initiatief genomen, omdat ik niet snel op nieuwe ideeën opkwam.

Initiatief. Initiatief Ik heb niet vaak t initiatief genomen, omdat ik niet snel op nieuwe ideeën opkwam. Naam: Mesam Sarwary Klas: WH28.B.2 Groep: 5 Mentor: Dhr J.P.M. Tromp Studentenummer: 13015176 Datum: 26-06-2015 Namen beoordeel groepsleden: 1) Mesam Sarwary 2) Jaron Stam 3) Joris van Rossem 360-graden

Nadere informatie

360 graden feedback formulieren

360 graden feedback formulieren 360 graden feedback formulieren Propedeuse blok 3 360 graden feedback formulier Auteur: Wouter van Zoest Positief: 1. Initiatief Toont veel initiatief om dingen aan te pakken en heeft naar mijn mening

Nadere informatie

Feedback Project Ergonomisch Ontwerpen

Feedback Project Ergonomisch Ontwerpen Feedback Project Ergonomisch Ontwerpen Competenties Sociaal en communicatief functioneren (P9) Initiatief (P10) Reflectie (P11) Afgelopen module heb je met een groepje gewerkt aan je project. In week 7

Nadere informatie

Zelf- en peerevaluatie gip ( juni 2017)

Zelf- en peerevaluatie gip ( juni 2017) Naam: Evelyn Ongenaert Zelf- en peerevaluatie gip ( juni 2017) Opmerking vooraf: wees kritisch bij deze evaluatie. Wanneer er om een verantwoording gevraagd wordt, antwoord je niet met goed, moeilijk,

Nadere informatie

Ik-Wijzer Naam: Sander Geleynse Datum: 27 januari 2016

Ik-Wijzer Naam: Sander Geleynse Datum: 27 januari 2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Jouw uitslag... 4 Pagina 2 van 8 1. Inleiding Hallo Sander, Dit is de uitslag van jouw Ik-Wijzer. Hierin staat wat jij belangrijk vindt en wat je minder belangrijk vindt.

Nadere informatie

Talentmeting in korte trajecten

Talentmeting in korte trajecten Talentmeting in korte trajecten Het portfolio is voor kort durende maatschappelijke stages een te uitgebreid middel om mee te werken. Voor de kortdurende intensieve maatschappelijke stages is een andere

Nadere informatie

Het participeren in een voortgangsgesprek van een stagiaire

Het participeren in een voortgangsgesprek van een stagiaire 1 1 1 1 1 1 0 1 0 0 Opdrachtformulier Het participeren in een voortgangsgesprek van een stagiaire Naam student: Datum: 1 Lees het handelingsformulier van deze vaardigheid en noteer vragen en opmerkingen.

Nadere informatie

Organiseer een feestdag!

Organiseer een feestdag! Er is altijd wel reden om een feestje te vieren. Ook op school. Maar hoe organiseer je een spetterend feest? Bijvoorbeeld een klassenavond of een speciale feestdag? Daarover gaat deze lesbrief. TIP! Nog

Nadere informatie

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben Ik ben wie ik ben Naam: Lisa Westerman Inhoudsopgave Inleiding... 3 De uitslag van Lisa Westerman... 7 Toelichting aandachtspunten en leerdoelen... 8 Tot slot... 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Hallo Lisa,

Nadere informatie

Herinrichting Schoolplein mavo 3

Herinrichting Schoolplein mavo 3 Herinrichting Schoolplein mavo 3 Pagina 1 van 7 Inleiding Binnenkort ga je aan de slag met het project Herinrichting van het schoolplein. Alle leerlingen van het derde leerjaar gaan ervoor zorgen dat ons

Nadere informatie

Weet wat je kan. Zelfvertrouwen

Weet wat je kan. Zelfvertrouwen Weet wat je kan Zelfvertrouwen Zelfvertrouwen kan groeien Hoofdstuk 4 gaat over werken aan zelfvertrouwen. Onderwerpen in dit hoofdstuk: Stripje: Zelfvertrouwen kan groeien. blz 2 Doen waar je goed in

Nadere informatie

Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W

Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W 1 Naam student: Studentnummer: Datum: Naam leercoach: Inleiding Voor jou ligt het meetinstrument ondernemende houding. Met dit meetinstrument

Nadere informatie

3 Hoogbegaafdheid op school

3 Hoogbegaafdheid op school 3 Hoogbegaafdheid op school Ik laat op school zien wat ik kan ja soms nee Ik vind de lessen op school interessant meestal soms nooit Veel hoogbegaafde kinderen laten niet altijd zien wat ze kunnen. Dit

Nadere informatie

Leven in een groep. Hoe gaat dat en wat vinden jongeren?

Leven in een groep. Hoe gaat dat en wat vinden jongeren? Leven in een groep bij DHG Hoe gaat dat en wat vinden jongeren? Jij bent belangrijk! Als je thuis woont, is je opvoeding een taak van je ouders. Woon je bij De Hoenderloo Groep, dan zorgen de groepsleiders

Nadere informatie

Individuele reflectie Project PAD. Cindy Fransen ETI Eindreflectie PAD

Individuele reflectie Project PAD. Cindy Fransen ETI Eindreflectie PAD Individuele reflectie Project PAD Cindy Fransen ETI01 500730897 Eindreflectie PAD Cindy Fransen ETI01 500730897 Bijdragen aan het team Nadat ik werd overgeplaatst naar ETI01 was het bijna tijd voor de

Nadere informatie

Initiatief Ik heb niet vaak t initiatief genomen, omdat ik niet snel op nieuwe ideeën opkwam.

Initiatief Ik heb niet vaak t initiatief genomen, omdat ik niet snel op nieuwe ideeën opkwam. BLZ. 1/3 Naam: Mesam Sarwary Klas: WH13.a.2. Groep: 12 Mentor: Dhr. T.B. Salcedo Rahola Studentenummer: 13015176 Datum: 5-11-2014 Namen beoordeel groepsleden: 1) Mesam Sarwary 2) Hans Knibbe 3) Geert Smedes

Nadere informatie

Een uitvinding hoeft niet alleen je eigen leven een stukje makkelijker te maken, denk ook aan de wereldproblemen

Een uitvinding hoeft niet alleen je eigen leven een stukje makkelijker te maken, denk ook aan de wereldproblemen Wat is jouw uitvinders naam? INTRODUCTIE Als je dit boekje in handen hebt, ben je waarschijnlijk iemand die al een uitvinding heeft bedacht en daarmee de wereld gaat veranderen voor jezelf en anderen,

Nadere informatie

Leerdoelen en reflecties op de leerdoelen. Lisa van Ginkel

Leerdoelen en reflecties op de leerdoelen. Lisa van Ginkel Leerdoelen en reflecties op de leerdoelen Lisa van Ginkel 1571514 Leerdoelen Wat wil ik leren met dit project? Ik wil beter worden in mijn visuele vaardigheden. Ik wil beter worden in Photoshop, Illustrator

Nadere informatie

Alarmschijf. 360 graden feedback

Alarmschijf. 360 graden feedback Alarmschijf 360 graden feedback 11021411 Daan Boks 11065044 Casper Ottema 12076864 Martijn van Paassen 12050342 Jorrit de Jong 12091251 Martijn Hoogeboom 11030542 Carlos Quandt 12111376 Jens Hanemaaijer

Nadere informatie

COMPETENTIES Bart Bruggeling WP

COMPETENTIES Bart Bruggeling WP COMPETENTIES Bart Bruggeling 16069838 WP22 29-06-2017 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Ontwerpen... 3 3. Onderzoeken... 4 4. Adviseren... 5 5. Analyseren... 6 6. Realiseren... 7 7. Professionalisering... 8

Nadere informatie

Waar zie je de bijzondere vogel en hoe ziet hij eruit?

Waar zie je de bijzondere vogel en hoe ziet hij eruit? Les 1: Een verhaal schrijven Voor je gaat schrijven: een schema maken Je hebt net een verhaal bedacht. Schrijf alles wat je hebt bedacht kort op in het schema hieronder. Zijn er vragen waar je nog niet

Nadere informatie

Tijdens de lessen loop ik rond en probeer ik de leerlingen te helpen, vragen te beantwoorden, tips te geven en de leerlingen wat te leren.

Tijdens de lessen loop ik rond en probeer ik de leerlingen te helpen, vragen te beantwoorden, tips te geven en de leerlingen wat te leren. Fase 1 Reflectie week 1 Wat gedaan De eerste week meteen alleen voor een nieuwe klas en een nieuwe les opstarten. Hoe zullen de leerlingen reageren? Hoe hoog is het niveau? Hoe is de werkhouding? Zijn

Nadere informatie

Hoorcollege ZMC 2- Blok 3 en 4

Hoorcollege ZMC 2- Blok 3 en 4 Hoorcollege ZMC 2- Blok 3 en 4 Planning Wat is mijn planningssysteem? Ik gebruik een agenda om deadlines van projecten en opdrachten te noteren. Vervolgens kijk ik hoeveel weken ik voor een taak heb voordat

Nadere informatie

Naam: Datum: Ik-Wijzer

Naam: Datum: Ik-Wijzer Ik-Wijzer Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Jouw uitslag... 4 Pagina 2 van 8 1. Inleiding Hallo, Dit is de uitslag van jouw Ik-Wijzer. Hierin staat wat jij belangrijk vindt en wat je minder belangrijk

Nadere informatie

Hulpvragen Signs of Success

Hulpvragen Signs of Success Hulpvragen Signs of Success Signs of Success is een vragende benadering. Je probeert verandering bij de jongere en zijn netwerk op gang te brengen door vragen te stellen. In deze tool vind je een bonte

Nadere informatie

Persoonlijk ontwikkelingsplan

Persoonlijk ontwikkelingsplan Persoonlijk ontwikkelingsplan Naam Danny Yang Studienummer 14131889 Datum 29-01-2015 Coach Van Tiel 1. Reflectie Wie ben ik? Persoon Ik ben Danny Yang geboren op 26-02-1996. Ik heb een havo diploma op

Nadere informatie

ENQUÊTE VACATURE. Deel jouw droom over gemeente zijn!

ENQUÊTE VACATURE. Deel jouw droom over gemeente zijn! ENQUÊTE VACATURE Deel jouw droom over gemeente zijn! Beste mede-dromer, Wij zijn op zoek naar wat jij graag wilt, waar je behoefte ligt en wat jij verwacht als het gaat over gemeente zijn (cq kerk zijn)

Nadere informatie

Stap 6. Stap 6: Deel 1. Changes only take place through action Dalai Lama. Wat ga je doen?

Stap 6. Stap 6: Deel 1. Changes only take place through action Dalai Lama. Wat ga je doen? Stap 6. Changes only take place through action Dalai Lama Wat ga je doen? Jullie hebben een ACTiePlan voor het experiment gemaakt. Dat betekent dat je een nieuwe rol en andere ACTies gaat uitproberen dan

Nadere informatie

Mijn doelen voor dit jaar

Mijn doelen voor dit jaar Mijn doelen voor dit jaar Een nieuw schooljaar betekent nieuwe kansen. Aan het begin van een nieuw kalenderjaar maken veel mensen goede voornemens. Dat gaan wij nu ook doen: het maken van voornemens of

Nadere informatie

Blok 1 - Voeding en ziekte

Blok 1 - Voeding en ziekte Reflectie jaar 2 Algemeen Nadat ik mijn propedeuse heb behaald kon ik mij in het volgende studiejaar compleet richten op het begin van de hoofdfase. Ik heb in het tweede jaar veel geleerd en mijzelf verder

Nadere informatie

Seksuele vorming. Anticonceptie en zwangerschap

Seksuele vorming. Anticonceptie en zwangerschap Seksuele vorming Anticonceptie en zwangerschap Colofon Uitgeverij: Edu Actief b.v. 0522-235235 info@edu-actief.nl www.edu-actief.nl Auteur: Rianne Gritter Inhoudelijke redactie: Tessel Mulder, Philein

Nadere informatie

Lichaam en geest zijn één

Lichaam en geest zijn één Lichaam en geest zijn één Je geest en lichaam zijn op een subtiele manier verbonden en reageren voortdurend op elkaar. Als we aan stress lijden heeft dat gevolgen voor ons lichaam omdat we bijvoorbeeld

Nadere informatie

Plannen en zelfstandig werken

Plannen en zelfstandig werken Studievaardigheden Plannen en zelfstandig werken di 1 2 3 4! Plannen en zelfstandig werken? Wat kun je al? Gebruik je agenda Stappenplan voor je profielwerkstuk Uitsmijter 1 Plannen en zelfstandig werken?

Nadere informatie

Reflectiegesprekken met kinderen

Reflectiegesprekken met kinderen Reflectiegesprekken met kinderen Hierbij een samenvatting van allerlei soorten vragen die je kunt stellen bij het voeren van (reflectie)gesprekken met kinderen. 1. Van gesloten vragen naar open vragen

Nadere informatie

Professional Skills, Opdracht samenwerken. Teake Kastelein, Hanze hogeschool Groningen Industrieel Product Ontwerpen

Professional Skills, Opdracht samenwerken. Teake Kastelein, Hanze hogeschool Groningen Industrieel Product Ontwerpen 15 Professional Skills, Opdracht samenwerken Teake Kastelein, 348344 Hanze hogeschool Groningen Industrieel Product Ontwerpen Behoeftes _ Ambities Mijn ambitieniveau ligt dit jaar erg hoog. Omdat ik geen

Nadere informatie

Competentiescan Klant exemplaar

Competentiescan Klant exemplaar Naam klant: Geboortedatum: Datum rapportage: Naam begeleider: Competentiescan Klant exemplaar Dit project wordt mede gefinancierd door het Europees Sociaal Fonds www.werkeenzorgminder.nl Instructie invullen

Nadere informatie

7 TIPS DIE MIJ DAGEIJKS HELPEN OM IN FLOW TE WERKEN. Maartje. Ik heb de ruimte om iedere dag een paar

7 TIPS DIE MIJ DAGEIJKS HELPEN OM IN FLOW TE WERKEN. Maartje. Ik heb de ruimte om iedere dag een paar 7 TIPS DIE MIJ DAGEIJKS HELPEN OM IN FLOW TE WERKEN Toen ik begon met ondernemen, moest ik nog veel leren over het ondernemerschap. Zo had ik weinig kaas gegeten van marketing, wist ik niet veel van boekhouden

Nadere informatie

Blok 1 - Introductie

Blok 1 - Introductie Reflectie jaar 1 Algemeen Aan het begin van het eerste jaar kwamen een hoop nieuwe dingen op mij af. Na een jaar reizen had ik veel zin om aan de studie Voeding en Diëtetiek te beginnen en was erg benieuwd

Nadere informatie

Doel van deze presentatie is

Doel van deze presentatie is Doel van deze presentatie is Oplossingsgericht? Sjoemelen? Evaluatie van de praktische oefening. Verbetersuggesties qua oplossingsgerichtheid (niet met betrekking tot de inhoud van de gebruikte materialen)

Nadere informatie

IK WIJZER. Ik wil graag weten wie ik ben

IK WIJZER. Ik wil graag weten wie ik ben IK WIJZER Ik wil graag weten wie ik ben Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Jouw uitslag... 4 Copyright DilemmaManager B.V. Pagina 2 van 8 1 Inleiding Hallo Ruben, Dit is de uitslag van jouw Ik-Wijzer.

Nadere informatie

Reflectieverslag mondeling presenteren

Reflectieverslag mondeling presenteren Reflectieverslag mondeling presenteren Naam: Registratienummer: 900723514080 Opleiding: BBN Groepsdocente: Marjan Wink Periode: 2 Jaar: 2008 Inleiding In dit reflectieverslag zal ik evalueren wat ik tijdens

Nadere informatie

pest eruit? De baas spelen

pest eruit? De baas spelen Hoe ziet iemand die een ander pest eruit? Waarschijnlijk heb je wel gemerkt dat het ontzettend moeilijk is om zo n beschrijving te geven. Dat is logisch want er bestaat niet iemand die eruit ziet als een

Nadere informatie

DigiContact. in één klik jouw ondersteuning

DigiContact. in één klik jouw ondersteuning DigiContact in één klik jouw ondersteuning Welkom bij DigiContact Ondersteuning van vandaag DigiContact is de ondersteuning van deze tijd. Speciaal voor mensen die zelfstandig wonen en werken, maar soms

Nadere informatie

111 super waardevolle quotes

111 super waardevolle quotes Stel jezelf eens een doel waar je zowel zenuwachtig als enorm enthousiast van wordt. Je mag er natuurlijk even over nadenken, maar deel wel hieronder welk doel jij jezelf hebt gesteld! Je leert het meeste

Nadere informatie

Kies Actief Rapportage van Femke Peeters

Kies Actief Rapportage van Femke Peeters Kies Actief Rapportage van Femke Peeters De huidige school van Femke Peeters Summa College Eindhoven Eindhoven Huidige opleiding: MBO, klas 3, richting Economie Kies Actief Geef richting aan je loopbaan!

Nadere informatie

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben Ik ben wie ik ben Naam: Johan Vosbergen Inhoudsopgave Inleiding... 3 De uitslag van Johan Vosbergen... 7 Toelichting aandachtspunten en leerdoelen... 8 Tot slot... 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Hallo Johan,

Nadere informatie

Toetsanalyse. "Van je fouten kun je leren." Maar dan moet je eerst wel fouten gemaakt hebben. Die kans krijg je bij toetsen.

Toetsanalyse. Van je fouten kun je leren. Maar dan moet je eerst wel fouten gemaakt hebben. Die kans krijg je bij toetsen. Toetsanalyse "Van je fouten kun je leren." Maar dan moet je eerst wel fouten gemaakt hebben. Die kans krijg je bij toetsen. Voor een toets moet je, zonder veel extra voorbereiding, minimaal een 7 kunnen

Nadere informatie

Persoonlijk ontwikkelingsplan. 1. Introductie. Michael Botermans Studienummer: Datum:

Persoonlijk ontwikkelingsplan. 1. Introductie. Michael Botermans Studienummer: Datum: Persoonlijk ontwikkelingsplan. Naam: Michael Botermans Studienummer: 15103471 Email: 15103471@student.hhs.nl Datum: 23-12-2015 Coach: Email: Dhr. A. Verkuilen, A.Verkuilen@hhs.nl 1. Introductie Beste lezer,

Nadere informatie

Samenwerken. Samenwerken. Samenwerken. Samenwerken. Dit kan ik al goed... Dit kan ik al goed... Hier moet ik nog aan werken...

Samenwerken. Samenwerken. Samenwerken. Samenwerken. Dit kan ik al goed... Dit kan ik al goed... Hier moet ik nog aan werken... Kiezen: wanneer wil ik samenwerken? Soms kom je echt verder door samen te werken maar soms heb je de rust nodig iets juist alleen voor jezelf te doen. Ik kan uitleggen waarom ik kies voor samenwerken.

Nadere informatie

Interessen: Wat vind ik leuk?

Interessen: Wat vind ik leuk? Interessen: Wat vind ik leuk? Opdracht 1: Zet een kruisje bij de punten die je leuk vindt om te doen. Omcirkel vervolgens drie punten die je het allerleukst vindt om te doen. Ik vind het leuk om iets van

Nadere informatie

Evaluatie samenwerken: zelfevaluatie

Evaluatie samenwerken: zelfevaluatie Evaluatie samenwerken: zelfevaluatie J e naam: Datum: Tiemen 19 oktober 010 1 Geef in kolom Zelf per stelling aan of je in hoeverre je jezelf herkent, geef een score tussen 1 en (1 = helemaal mee oneens,

Nadere informatie

Hoe kan ABCDate mij helpen bij het ontmoeten van nieuwe mensen?

Hoe kan ABCDate mij helpen bij het ontmoeten van nieuwe mensen? Amarant Ben jij ook op zoek naar een maatje, vriendschap of relatie? Amarant en ABCDate helpen jou! Samen dingen doen is leuker dan alleen! Dat wisten we al bij Amarant. Daarom hebben we in het verleden

Nadere informatie

T SPOOR BOEKJE VAN OP/MAAT OP HET JUISTE SPOOR MET OP/MAAT

T SPOOR BOEKJE VAN OP/MAAT OP HET JUISTE SPOOR MET OP/MAAT R BEKJE VAN /MAAT HET JUISTE SR MET /MAAT Voorwoord Wanneer je aan je collega s zou vragen wat zij belangrijk vinden in hun werk, dan geven zij vast verschillende antwoorden. De één vindt salaris belangrijk,

Nadere informatie

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig De tijd vliegt voorbij en voor je weet zijn we al weer een jaar verder. Ik zeg wel eens: mensen overschatten wat je in een jaar kunt doen, maar onderschatten wat je in 3 jaar kan realiseren. Laten we naar

Nadere informatie

Naam:. Namen groepsleden:... Begeleider:

Naam:. Namen groepsleden:... Begeleider: Naam:. Klas: Namen groepsleden:........ Begeleider: 1 Inleiding In deze projectweek ga je onderzoek doen. Dit onderzoek is ter voorbereiding op het sectorwerkstuk in de vierde klas. Dit boekje is jouw

Nadere informatie

Reflectieverslag Zonnepomp

Reflectieverslag Zonnepomp Reflectieverslag Zonnepomp Kevin de Ram Reflectieverslag Zonnepomp Kevin de Ram Culemborg Unica Installatietechniek B.V. mei 2016 Kevin de Ram Reflectieverslag Zonnepomp 1 Voorwoord Mijn naam is Kevin

Nadere informatie

Aan de slag met de Werk Ster!

Aan de slag met de Werk Ster! Aan de slag met de Werk Ster! Werk Ster Copyright EgberinkDeWinter 2013-2014 Werk Ster Stappen naar werk De Werk Ster helpt je duidelijk te krijgen waar jij op dit moment staat op weg naar werk. Je krijgt

Nadere informatie

Les 1: Een verhaal dat zich afspeelt in de toekomst

Les 1: Een verhaal dat zich afspeelt in de toekomst Les 1: Een verhaal dat zich afspeelt in de toekomst Voorbereiden: een onderwerp kiezen 1. Wat kun je allemaal meemaken als je in 2050 op school zit? Hieronder staan een paar verhaalideeën. Is mijn leerkracht

Nadere informatie

L O O P B A A N L E R E N & C O M P E T E N T I E S

L O O P B A A N L E R E N & C O M P E T E N T I E S 3 L O O P B A A N L E R E N & C O M P E T E N T I E S i n h o u d 2 Loopbaanleren Wat zijn competenties? Waarom competenties? De competenties De werkwijze Wat is de winst? 4 Zelfstandig werken competentie

Nadere informatie

die je direct meer winst opleveren

die je direct meer winst opleveren 3 PRIKKELENDE VRAGEN AAN JE MEDEWERKERS die je direct meer winst opleveren 3 simpele, prikkelende vragen. Die jij vergeet te stellen, maar die veel resultaat kunnen opleveren Dé drie vragen die je jouw

Nadere informatie

Stap 7 Nabespreking met het slachtoffer en nabespreking met de steungroepleden (apart)

Stap 7 Nabespreking met het slachtoffer en nabespreking met de steungroepleden (apart) Handleiding No Blame Stappenplan No Blame Stap 1 Gesprek met het slachtoffer Stap 2 Organiseer een bijeenkomst met de steungroep Stap 3 Uitleg probleem Stap 4 Deel de verantwoordelijkheid Stap 5 Ideeën

Nadere informatie

Rapportage Eigenschappen. Bea het Voorbeeld. Naam: Datum:

Rapportage Eigenschappen. Bea het Voorbeeld. Naam: Datum: Rapportage Eigenschappen Naam: Bea het Voorbeeld Datum: 01.04.2016 Email: support@meurshrm.nl Bea het Voorbeeld / 01.04.2016 / Eigenschappen (QPN) 2 Inleiding Wat zijn jouw meest kenmerkende eigenschappen?

Nadere informatie

PA - Peer Assessments Projecten. Groep Team 2

PA - Peer Assessments Projecten. Groep Team 2 >>> Stuur dit document (volledig ingevuld) in bij je projectdocent Let op! Je dient alleen de blauwe velden in te vullen! Geef per stelling altijd een korte toelichting (noem voorbeelden). Jouw naam Arnout

Nadere informatie

MINIGIDS Omschrijving van de talenten

MINIGIDS Omschrijving van de talenten Omschrijving: Waar haal ik mijn drive vandaan? Aansteker Bezige Bij Als ik een idee heb of hoor, wil ik meteen aan de slag gaan. Ik wil actie en ben vaak de eerste die eraan begint. Ik steek vaak anderen

Nadere informatie

Signaleringslijst voor leerlingen met autisme!

Signaleringslijst voor leerlingen met autisme! Signaleringslijst voor leerlingen met autisme! Wennen en je begrepen voelen op je nieuwe school. De overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs is voor iedereen even wennen. Zeker als je

Nadere informatie

Aan het begin van het interview zelf kan het goed zijn om te zeggen dat er geen goede of foute antwoorden zijn. Stel je open en uitnodigend op.

Aan het begin van het interview zelf kan het goed zijn om te zeggen dat er geen goede of foute antwoorden zijn. Stel je open en uitnodigend op. 1 Beste interviewer, Leuk dat je een iemand of aantal mensen in je omgeving wilt gaan interviewen. Om je een handvat te geven zetten we hieronder een paar dingen op een rijtje. Het format van het interview

Nadere informatie

Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling.

Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling. Leerzaam, leuk, nieuwe contacten opgedaan, nieuwe ideeën. Het open Space concept is geweldig. Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling. Ontspannen maar

Nadere informatie

Quiz Welk type verkoper ben jij?

Quiz Welk type verkoper ben jij? Uitleg Lees iedere stelling door en noteer een cijfer van 1 tot 4 bij ieder antwoord. Een 1 betekent dat het antwoord jou het BESTE omschrijft, en een 4 dat het antwoord jou het SLECHTSTE omschrijft. Gebruik

Nadere informatie

Kinder-BOTS. Rob Verstegen & Henny Lodewijks. Aanvullend materiaal bij Interactiewijzer, 10e herziene druk, 2018

Kinder-BOTS. Rob Verstegen & Henny Lodewijks. Aanvullend materiaal bij Interactiewijzer, 10e herziene druk, 2018 Kinder-BOTS Aanvullend materiaal bij Interactiewijzer, 1e herziene druk, 218 Boven BS BT 4 4 4 SB TB 4 Tegen Samen 4 SO TO 4 4 4 OT OS Onder Rob Verstegen & Henny Lodewijks Voor kinderen (en jongeren)

Nadere informatie

Seksualiteit: Grenzen en Wensen

Seksualiteit: Grenzen en Wensen IJBURGCOLLEGE.NL Seksualiteit: Grenzen en Wensen Leerlingen handleiding Michiel Kroon Lieve leerling, Het is belangrijk om op een open en goede manier over seks te kunnen praten. De lessenserie die in

Nadere informatie

voorwoord VOORBEELDPAGINA S Bestelnr De ander en ik

voorwoord VOORBEELDPAGINA S Bestelnr De ander en ik voorwoord Dit werkboek gaat over de omgang met andere mensen. We bespreken hoe jij met anderen kunt omgaan. Bijvoorbeeld hoe je problemen oplost, omgaat met pesten, gevoelens en vriendschappen en hoe je

Nadere informatie

Feedback aan Bas namens de groep:

Feedback aan Bas namens de groep: Feedback aan Bas namens de groep: Tips: Minder zuchten. Tops: Lekker om te zien die mooie renderingen van het ontwerp ziet er gelikt uit man. Tops: Je hebt fantastisch werk geleverd in het maken van het

Nadere informatie

Initiatief Ik heb niet vaak t initiatief genomen, omdat ik niet snel op nieuwe ideeën opkwam.

Initiatief Ik heb niet vaak t initiatief genomen, omdat ik niet snel op nieuwe ideeën opkwam. Naam: Mesam Sarwary Klas: WH28.B.2 Groep: 5 Mentor: Dhr. G.P. van Gils Studentenummer: 13015176 Datum: 4-17-2014 Namen beoordeel groepsleden: 1) Mesam Sarwary 2) Rudsly Petroniellia 3) Remy Peterse BLZ.

Nadere informatie

Evaluatie project webshop 2.0

Evaluatie project webshop 2.0 Evaluatie project webshop 2.0 Kim Krijt MM2A Kim Ik vind dat de productie erg goed is verlopen, wij hebben onderling geen problemen gehad. Ik vind dat er erg goed werk is geleverd. Als ik het vergelijk

Nadere informatie

Ik stel veel 'doe-ik-het-goed' vragen. Ik weet hoe ik mezelf kan verbeteren, maar het lukt mij nog niet.

Ik stel veel 'doe-ik-het-goed' vragen. Ik weet hoe ik mezelf kan verbeteren, maar het lukt mij nog niet. Leerdoelen a.d.h.v. rubrics Rubrics voor het onderwijs Deze rubrics zijn door ons verzameld, geschreven of herschreven. Met vriendelijke groet, Team Vierkantgoed Rubric Optie 1 Optie 2 Optie 3 Optie 4

Nadere informatie

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster [PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster! Hoofdzaken Ster Copyright EffectenSter BV 2014 Hoofdzaken Ster SOCIALE VAARDIGHEDEN VERSLAVING DOELEN EN MOTIVATIE 10 9 8 10 9 8 7 6 4 3 2 1 7 6 4 3 2 1 10 9

Nadere informatie

vaardigheden - 21st century skills

vaardigheden - 21st century skills vaardigheden - 21st century skills 21st century skills waarom? De Hoeksteen bereidt leerlingen voor op betekenisvolle deelname aan de wereld van vandaag en de toekomst. Deze wereld vraagt kinderen met

Nadere informatie

THE POSITIVE FEEDBACK TRAINER MANAGER AND EMPLOYEE VERSION

THE POSITIVE FEEDBACK TRAINER MANAGER AND EMPLOYEE VERSION THE POSITIVE FEEDBACK TRAINER MANAGER AND EMPLOYEE VERSION VRIJE UNIVERSITEIT AMSTERDAM Roy van de Vathorst (2556746) Thomas Gruben (2554243) Informatie, Multimedia en Management Project Interactive Multimedia

Nadere informatie

Oriëntatie. Wat??? een zeepkist??? Oriëntatie. Welke. Dit ga je doen Onderzoeken wat nu eigenlijk een zeepkist is.

Oriëntatie. Wat??? een zeepkist??? Oriëntatie. Welke. Dit ga je doen Onderzoeken wat nu eigenlijk een zeepkist is. Oriëntatie Dit ga je doen Onderzoeken wat nu eigenlijk een zeepkist is. Welke Dit is een groepsopdracht. Dit doe je dus met je eigen groepje waar je de zeepkist mee gaat bouwen Aan deze vaardigheden ga

Nadere informatie

Spreken - Probleem oplossen vmbo-kgt34

Spreken - Probleem oplossen vmbo-kgt34 Auteur VO-content Laatst gewijzigd Licentie Webadres 12 juli 2017 CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie https://maken.wikiwijs.nl/74571 Dit lesmateriaal is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs

Nadere informatie

Ebook. De vijf geheimen van succesvol delegeren

Ebook. De vijf geheimen van succesvol delegeren Ebook De vijf geheimen van succesvol delegeren Ir. Jo Spiertz www.mkbleerplan.nl Gefeliciteerd met het downloaden van dit EBook! Stuur dit Ebook gerust door naar collega s, relaties, of vrienden en bekenden

Nadere informatie

Gezond thema: DE HUISARTS

Gezond thema: DE HUISARTS Gezond thema: DE HUISARTS 1. Wat gaan we doen? Praten over de huisarts en wat de huisarts doet. Nieuwe woorden leren over de huisarts. Het gesprek met de huisarts oefenen. 2. Wat vind ik van? Als je een-op-een

Nadere informatie

Inleiding WIST JE DAT JE GEVOEL VAAK BEPAALT WAT VOOR HUMEUR JE HEBT?

Inleiding WIST JE DAT JE GEVOEL VAAK BEPAALT WAT VOOR HUMEUR JE HEBT? Inleiding Gevoelens: we hebben ze allemaal. Maar soms is het lastig te weten hoe je je nu écht voelt. Je bent blij, maar ook zenuwachtig. Of je weet niet of je boos of verdrietig bent. Of je snapt niet

Nadere informatie

GROEIEN EN B(L)OEIEN VAN JONGE TALENTEN

GROEIEN EN B(L)OEIEN VAN JONGE TALENTEN Talenten in bloei GROEIEN EN B(L)OEIEN VAN JONGE TALENTEN Inhoudsopgave Talenten in bloei Persoonsgegevens Stappen Stap 1 Talenten kiezen Stap 2 Kennis maken Stap 3 Afspraken maken Stap 4 Aan de slag Stap

Nadere informatie

Toets- en Examentrainer Horeca, Bakkerij en Recreatie GL

Toets- en Examentrainer Horeca, Bakkerij en Recreatie GL Toets- en Examentrainers Toets- en Examentrainer Horeca, Bakkerij en Recreatie GL Licentie: Voor het activeren van de licentie kijk op pagina van dit werkboek. Inhoud WERKEN MET EDU4ALL...... 7 Oriënteren...

Nadere informatie

Handleiding SHARE. Regio College. Auteur: L.E. Sinnema 31-1-2013 Master Professioneel Meesterschap MBO. Opleiders: Drs. Trudy Moerkamp Dr.

Handleiding SHARE. Regio College. Auteur: L.E. Sinnema 31-1-2013 Master Professioneel Meesterschap MBO. Opleiders: Drs. Trudy Moerkamp Dr. Regio College Handleiding SHARE Een spel bij het onderzoek Juf het is school! 2012 Auteur: L.E. Sinnema 31-1-2013 Master Professioneel Meesterschap MBO Opleiders: Drs. Trudy Moerkamp Dr. Tirza Bosma 1

Nadere informatie

Bijlage 1 Thema 1. De helppagina van een tijdschrift

Bijlage 1 Thema 1. De helppagina van een tijdschrift 98 De helppagina van een tijdschrift Bijlage 1 Thema 1 Ik ben een meisje van 10 jaar en zit in groep 6. Wij zijn in nieuwe groepjes gezet en nu zit ik tegenover een meisje waar ik me heel erg aan erger.

Nadere informatie

Aandachtspunt

Aandachtspunt FEEDBACK VOOR DE LEERLING Plannen en organiseren Planmatig werken Ik werk chaotisch en heb geen aandacht voor plan en schema. Ik kan geen prioriteiten stellen. Ik werk ordelijk, maar vergeet daarbij het

Nadere informatie

ZELFVERTROUWEN EN ZELFBEELD BIJ KINDEREN Rehobothschool Geldermalsen. Karolijn Ilsink-Erwich

ZELFVERTROUWEN EN ZELFBEELD BIJ KINDEREN Rehobothschool Geldermalsen. Karolijn Ilsink-Erwich ZELFVERTROUWEN EN ZELFBEELD BIJ KINDEREN Rehobothschool Geldermalsen Karolijn Ilsink-Erwich 1 Wat wil ik u vertellen Wat is zelfvertrouwen? Wat is het belang van zelfvertrouwen? Hoe kan je het zelfvertrouwen

Nadere informatie