Feedback van de groep aan Bart van Biemen:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Feedback van de groep aan Bart van Biemen:"

Transcriptie

1 Feedback van de groep aan Bart van Biemen: Er waren momenten dat ik geen taak meer had en niet heel productief meer was. Op deze momenten had ik meer initiatief moeten tonen en actiever op zoeken gaan naar een taak. Dit project was voor mij zeer leerzaam, onder andere heb ik met dank aan Joeri veel geleerd over het programmeren in arduino. Ik zei meteen dat het goed voor je was om dit project het programma te gaan schrijven omdat je dat graag wilde leren en er nog niet veel van af wist. Ik vind dat je het erg goed hebt opgepakt en zonder al te veel hulp het voor mekaar hebt gekregen om een geheel werkend programma te maken. Nu je weet hoe je een programma moet schrijven zou ik je aanbevelen om je te richten op meer praktischere dingen zodat je daar in volgende projecten ook met volle overtuiging aan mee kan doen. Multifunctioneel en sociaal in de omgang. Je bent bereid iets wat je moeilijk vindt met beide handen vast te pakken en hoe dan ook op te lossen (en begrijpen.). Je hebt het fantastisch gedaan op de software, en dat is iets waar je best trots op mag zijn. Een kleine tip is, zorg dat je jezelf ook aan het werk kan zetten. Bart, jij bent echt een harde werker, jij pakt iets met beide handen vast en weet het altijd op een goede manier op te lossen. Ook al is het onderwerp soms volledig nieuw voor je dat maakt voor jou niet uit, jij gaat er volledig voor. Ik sta er van te kijken hoe snel je nieuwe kennis tot je neemt wat betreft je programmeerwerk. Dit had je nog nooit gedaan, maar je hebt een goede en werkende code afgeleverd. Ik vind het altijd erg fijn om met je te werken, je bent rustig en geconcentreerd bezig met je werk en dat is goed voor de werksfeer. Ga zo door Bart! Het was erg fijn om met jou te werken. Je kon je goed focussen op je werk. Ook bij dingen die je nog niet goed wist ging je er voor, zo heb je een prachtig werkende code geschreven voor dit project. Het was ook goed dat je, als je er niet uit kwam, afstand kon nemen van de situatie zodat iemand anders er even naar kon kijken waarna jij er weer volledig voor kon gaan. Je hebt bijna al je project tijd in het programma gestoken waardoor je weinig van de rest gedaan hebt.

2 Feedback van de groep aan Joeri Verkerk: Zelf vind ik dit project het leukste en meest uitdagende die we tot nu toe gehad hebben. Wij als groep hebben er dan ook erg veel tijd in gestoken om een goed resultaat te geven. De teamwork van ons groepje is perfect gelopen onddanks het incident met Rutger. Zelf heb ik misschien zelfs iets te veel tijd in het project gestoken en ging dat ten koste van de theorie lessen. Dankzij Joeri heb ik dit project veel geleerd over het programmeren in de arduino. Verder is Joeri heel handig met het aansluiten en bekabelen voor het prototype en weet overal wel een oplossing voor. Als je hulp nodig hebt is Joeri bereid je te helpen en dingen uit te leggen. Soms heb je ergens een betere oplossing voor maar vertel je dit niet zodat een andere er van kan leren, maar goede tips zijn altijd welkom. Handige, slimme en praktische jongen. Een combinatie die in onze groep redelijk schaars was. Je had concrete en nuttige oplossingen voor problemen die we tijdens het project tegenkwamen. En erg fijn dat je bereidt was andere mensen nieuwe dingen te leren. wordt volgende project groepsleider en kijk hoe dat je bevalt. Joeri, jij bent een harde werker die erg graag met zijn handen bezig is, maar ook wat betreft de verslaglegging ben jij een aanwinst voor de groep. Tijdens dit project was je niet weg te krijgen bij de portaalkraan en was het enthousiasme ook van je gezicht af te lezen. Je hebt ontzettend veel gebouwd dit project en dat is ook wat je zelf wou aan het begin van het project. Je hebt je rol als bouwmeester ook goed vervuld en je taken netjes uitgevoerd. Ga vooral zo door Joeri! Je hebt erg hard aan het project gewerkt, als je niet met de portaalkraan bezig was was je wel met het verslag bezig. Het was erg handig om jou in de buurt te hebben tijdens het bouwen omdat dat je vaak een antwoord had als ik niet wist hoe iets het beste kon. Voor het solderen bedenken hoe je de draden wil leggen.

3 Feedback van de groep aan Joris Weeda: Ik was misschien op sommige momenten niet helemaal aanwezig bij het project. Dat kwam omdat ik me deze periode ook heel erg aan het focussen was op de theorievakken. Hoewel dit hopelijk niet vaak was zou het misschien wel opvallend kunnen zijn geweest. De taak van notulist is voor mijn gevoel wel goed gelukt, ik hoop dit ook terug te zien in de feedback van mijn medeprojectleden. Joris is prettig om mee te werken en zorgt dat de groep goed gemotiveerd blijft om door te werken. De taken die hem werden gegeven nam hij zeer serieus en heeft deze ook goed uitgevoerd. Door zijn taak als notulist had iedereen een duidelijk lijstje met taken die nog moest afronden en hij heeft proces van het project goed bijgehouden. Je hebt misschien iets te veel tijd in het project gestoken die je beter aan het leren voor de tentamens had kunnen besteden. Je bent een goed gezelschap geweest in de groep en wist ons altijd op weg te helpen. Je werk als notulist heb je perfect gedaan. De notule was goed verzorgd en had de informatie die in de vergaderingen verteld werden. De laatste weken merkte je dat je nog veel schoolwerk naast het project moest maken en liet dat,begrijpelijk, voor gaan. Misschien zou een betere planning goed voor je zijn? Joris, jij bent iemand die overal in wil duiken op zoek naar nieuwe kennis. Dit project heb je veel kennis opgedaan met het ontwerpen en maken van onderdelen en dat is je ook goed afgegaan. Het is prettig om met je samen te werken, omdat je een sterke eigen mening hebt en daardoor een onderwerp goed van een andere kant kan belichten. Verder heb je dit project de rol van notulist op je genomen en dat heb je zeker goed gedaan. Alle notulen waren netjes op orde en ook volledig compleet, daar was niks op aan te merken. Verder heb ik niet echt een tip te noemen, ga vooral zo door! Had goed inzicht in het ontwerp en heeft veel zinvolle toevoegingen gemaakt. Hij kon de groep goed motiveren als dit nodig was. En was erg fijn om mee te werken. Ook werden de door hem gemaakte notulen steeds beter, dit was erg fijn omdat je dat altijd een checklist had van de dingen die nog gedaan moesten worden. Je hebt prachtige ideeën maar houd de tijd die nodig is voor de uitvoering in de gaten.

4 Feedback van de groep aan Max Beijeman: Ik heb dit project de rol van groepsleider op me genomen en dat vond ik erg leuk en leerzaam om te doen. Door mijn rol als groepsleider heb ik wel een aantal lastige beslissingen moeten maken, waar ik zelf soms ook erg over twijfelde. Ik ervaarde dat soms als erg vervelend maar ook als uitdagend. Ik heb geprobeerd om de groep zo goed mogelijk aan te sturen en ik denk dat dit aardig is gelukt. Verder vond ik het project zelf erg interessant en leuk om te doen. Ik heb een hoop geleerd en ook geprobeerd om mijn kennis te delen met de groep. Max is een prima projectleider. Hij maakte duidelijke afspraken en zorgden dat iedereen wist wat zijn taak was die hij moest volbrengen. Zelf zat Max ook niet stil en wist het hele project precies wat er gedaan moest worden en heeft hard gewerkt om dit zo goed mogelijk bij te houden. Ook bij het ontslag van Rutger heeft Max juist gehandeld. Iedereen die met jou heeft gewerkt heeft weet dat je heel goed bent in verslagen schrijven. Maar je mag ook meer aan andere toevertrouwen Je hebt je taak als groepsleider erg goed op je genomen. Je nam zelf altijd het initiatief om het verslag in elkaar te zetten en hebt dat ook altijd goed en netjes gedaan. Niet alleen ben je druk met het verslag bezig geweest, maar ook heb je een groot deel bijgedragen aan het praktisch werk Af en toe ging je net iets te ver met, hoe wij het altijd noemen, beuken, en daardoor zag het praktisch werk er niet altijd even netjes uit. Een tip zou zijn om iets zorgvuldiger te werken. Ik vind dat je het echt ontzettend goed hebt gedaan. Je was op tijd met afspraken en vooral inleveren van stukken bij de projectdocent. Er was geen een keer gezeur met lokaal of iets in die richting dus dat was echt heel fijn al. Je was erg actief bezig met zowel bouwen als verslag schrijven en dit deed je zelfs tussen de drukte van de theorievakken. Daarnaast ben je ook nog eens gezellig en een bijzonder goeie leider. En wat ik ook nog wil zeggen is dat je het ontslag van Rutger heel netjes hebt gedaan, van begin tot eind. Lastig om een tip te bedenken. Maar misschien iets meer taken weggeven, dan heb je het zelf iets minder druk. Max heeft zijn taak als groepsleider erg goed volbracht. Hij had overzicht over wat er allemaal nog moest gebeuren en kon het nog te maken werk goed verdelen. Verder was Max duidelijk met afspraken en wist iedereen waar hij aan toe was. Ook kon hij goed initiatief nemen als dit nodig was of als de groep even wat minder productief was. Ik vind dat Max goed gehandeld heeft bij het ontslag van Rutger, wat ik erg knap vind. Iets minder op de gok het materiaal bewerken, hierdoor zag het er vaak minder net uit of paste het niet.

5 Feedback van de groep aan Rien Luiten: Eindelijk een project waarbij er niet één iemand het hele project op zich probeert te nemen. Ik heb erg veel geleerd dit project. Ik was vaak wel wat afwezig en snel afgeleid, dit kwam waarschijnlijk door mijn slechte slaaprooster, hierdoor was ik vaak minder productief. Ook heb ik gemerkt dat ik werk vaak uitstel tot een later moment. Rien was dit project bereid iedereen te helpen en kon fouten vinden die andere nog niet hadden gezien of konden vinden. Ook had Rien slimme ideeën en oplossingen bedacht en heeft zichzelf het elektrische overzicht aangeleerd. Je hebt net als ik last van uitstelgedrag, als dit iets minder wordt zijn er verder geen opmerkingen. Tijdens het project kon je vaak fouten herkennen die de rest nog niet gevonden hadden of totaal niet zagen. Ook kon je goed meedenken met de ontwerpfase om een zo goed uitgedacht mogelijk ontwerp te maken Af en toe was je werktempo niet heel erg hoog door mogelijk slaap tekort. Vroeger had ik hier ook last van maar heb ik op kunnen lossen door simpelweg meer te slapen. Gezellig en slim groepslid. Je weet foutjes te vinden waar andere mensen veel langer over zouden doen. Je hebt veel kennis en weet dit op nuttige manier te gebruiken. Dingen als elektrische aansluitingen, dat was erg gebrekkig in onze groep. Schuif werkzaamheden niet vooruit, we hebben er allemaal natuurlijk wel een handje van. Maar zorg dat je bij en aanwezig blijft. Rien, jij bent een gezellig en sociaal persoon dat goed is op meerdere vlakken. Wat betreft het elektrisch overzicht heb je goed werk verricht ook al was het helemaal nieuw voor je. Tijdens het project heb je ook je kwaliteiten laten zien wat betreft het bouwen. Ik zou je graag als tip willen meegeven om soms wat eerder aan je opgegeven werk te beginnen, ik moest zo af en toe nog achter je aan lopen om te vragen waar het een en ander bleef. Dit is uiteindelijk allemaal goed gekomen.

6 Feedback van de groep aan Rutger Luyckx: Rutger weet van veel dingen hoe ze werken en kan hard leren. Het werk wat Rutger levert ziet er ook goed uit. Het is voor jou handig als je een beter planning maakt en je school als hoofdprioriteit opstelt. Je besteed buiten school veel tijd aan dingen zoals werk en je vereniging waardoor er minder tijd over blijft voor de taken die je bij je project krijgt. Het is ook handig als je niet achteraf commentaar levert maar het gewoon zegt en helpt te verbeteren als er bijvoorbeeld een fout in planning staat. Verder kan je tijdens het werk best snel afgeleid raken door het internet. Als je aan deze dingen iets kan doen wordt een goed groepslid. Ik heb al een keer eerder met je gewerkt in een project en weet hoe slim je bent. Vaak probeer je iets uit te leggen aan iemand die iets niet snapt dat zeer goed is. Zoals in het vorige project had je vaak dingen op te merken over je klasgenoten als iets niet helemaal ging zoals jij het wilt hebben. Dit kan heel iritant zijn als iemand zijn best probeerd te doen en er komt iemand naast staan om het af te kraken. Probeer dit te vermijden en help die persoon eventueel. We kunnen best met elkaar lachen en je bent ook echt best wel slim. Je houding en motivatie is alleen erg belabberd. Je concentreert je erg veel op jezelf en bent wanneer dingen niet af zijn ben je bijdehand richting de rest van de groep. Je hebt daarnaast bijzonder veel sturing nodig en zelfs dan is t nog maar de vraag of wat je moest doen is gedaan. Mijn voornaamste tip is dat je meer initiatief moet nemen over werkzaamheden die verricht moeten worden, en pas je houding richting je klasgenoten aan. Help ze af en toe i.p.v. ze af te bekken over dat ze het niet kunnen of dom zijn. Rutger, jij bent een slimme en aardige jongen die ook goed kan werken. Aan het 3D-Concept heb je goed werk verricht alleen was het jammer dat dit allemaal zo lang moest duren. Je moet proberen echt beter je tijd in te plannen en schoolwerk op nummer één te zetten in plaats van andere activiteiten. Als jij probeert om meer bij het project betrokken te raken, je werk op tijd inlevert en zelf op tijd komt dan kom je al een heel eind. Rutger je hebt veel verstand van de praktijk en hebt er ook geen moeite mee om deze kennis te delen School vaker voorrang geven op andere dingen. Omdat je veel met andere dingen bezig was was je niet erg betrokken met het project. Je had vaak handige opmerkingen maar pas als het al gedaan was. Probeer ook op tijd op school te zijn en anders te vroeg.

Namens Jelle: Je kan heel goed verslagen schrijven. En je bent altijd gemotiveerd om te werken. Ga vooral zo door.

Namens Jelle: Je kan heel goed verslagen schrijven. En je bent altijd gemotiveerd om te werken. Ga vooral zo door. 360 graden feedback groep sigma 7 2.0: Feedback aan Max: Dit project ben ik een stuk zelfverzekerder ingestapt dan het vorige project. Ik weet nu veel beter wat mijn eigen kwaliteiten zijn en ook die van

Nadere informatie

Namens Max: Tops: Tips: soms had je een beetje een houding van dat komt wel, probeer volgend project daar op te letten.

Namens Max: Tops: Tips: soms had je een beetje een houding van dat komt wel, probeer volgend project daar op te letten. 360 graden feedback Hieronder wordt door ieder groepslid een feedback gegeven op al zijn groepsgenoten. Zo kan iedereen zijn mening geven op de werkhouding van de betreffende persoon. Feedback van de groep

Nadere informatie

Naam: Whitney Cheung Klas: IV1B. Evaluatieverslag

Naam: Whitney Cheung Klas: IV1B. Evaluatieverslag Naam: Whitney Cheung Klas: IV1B Evaluatieverslag Whitney Cheung Evaluatieverslag Uitgeverij Media College Amsterdam 2011 2 Inhoud Inleiding... 4 Onderzoekfase... 5 Creatiefase... 6 Realisatiefase... 7

Nadere informatie

Reflectieverslag mondeling presenteren

Reflectieverslag mondeling presenteren Reflectieverslag mondeling presenteren Naam: Registratienummer: 900723514080 Opleiding: BBN Groepsdocente: Marjan Wink Periode: 2 Jaar: 2008 Inleiding In dit reflectieverslag zal ik evalueren wat ik tijdens

Nadere informatie

Inleiding WIST JE DAT JE GEVOEL VAAK BEPAALT WAT VOOR HUMEUR JE HEBT?

Inleiding WIST JE DAT JE GEVOEL VAAK BEPAALT WAT VOOR HUMEUR JE HEBT? Inleiding Gevoelens: we hebben ze allemaal. Maar soms is het lastig te weten hoe je je nu écht voelt. Je bent blij, maar ook zenuwachtig. Of je weet niet of je boos of verdrietig bent. Of je snapt niet

Nadere informatie

Blok 1 - Voeding en ziekte

Blok 1 - Voeding en ziekte Reflectie jaar 2 Algemeen Nadat ik mijn propedeuse heb behaald kon ik mij in het volgende studiejaar compleet richten op het begin van de hoofdfase. Ik heb in het tweede jaar veel geleerd en mijzelf verder

Nadere informatie

Huiswerk tips! Speciaal voor jou! Praktijk voor reflexintegratie & kindercoaching

Huiswerk tips! Speciaal voor jou! Praktijk voor reflexintegratie & kindercoaching Speciaal voor jou! De leergierige scholier Huiswerk tips! Praktijk voor reflexintegratie & kindercoaching Schipperswijk 10 9665PM Oude Pekela tel: 06-10318833 info@moniquecoachtkids.nl www.moniquecoachtkids.nl

Nadere informatie

Ik-Wijzer Naam: Sander Geleynse Datum: 27 januari 2016

Ik-Wijzer Naam: Sander Geleynse Datum: 27 januari 2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Jouw uitslag... 4 Pagina 2 van 8 1. Inleiding Hallo Sander, Dit is de uitslag van jouw Ik-Wijzer. Hierin staat wat jij belangrijk vindt en wat je minder belangrijk vindt.

Nadere informatie

Hoe ervaar je de les (sen) die krijgt van Dhr Talman? De lessen van meneer talman zijn leerzaam, duidelijk. Hij legt het allemaal rustig uit.

Hoe ervaar je de les (sen) die krijgt van Dhr Talman? De lessen van meneer talman zijn leerzaam, duidelijk. Hij legt het allemaal rustig uit. Hoe ervaar je de les (sen) die krijgt van Dhr Talman? De lessen van meneer talman zijn leerzaam, duidelijk. Hij legt het allemaal rustig uit. Goed, duidelijke manier van les geven Goed en zinvol. Goed

Nadere informatie

PA - Peer Assessments Projecten. Groep Team 2

PA - Peer Assessments Projecten. Groep Team 2 >>> Stuur dit document (volledig ingevuld) in bij je projectdocent Let op! Je dient alleen de blauwe velden in te vullen! Geef per stelling altijd een korte toelichting (noem voorbeelden). Jouw naam Arnout

Nadere informatie

Cijfer kunstzaal. Prima Leuk, leerzaam 9 Heel tevreden

Cijfer kunstzaal. Prima Leuk, leerzaam 9 Heel tevreden Hoe tevreden was je over het bezoek aan de kunstzaal? Tijdsduur kunstzaal? Wat vonden de leerlingen van het bezoek aan de kunstzaal? kunstzaal Hoe tevreden was je over de workshop? 1 Erg tevreden, de dames

Nadere informatie

3 Hoogbegaafdheid op school

3 Hoogbegaafdheid op school 3 Hoogbegaafdheid op school Ik laat op school zien wat ik kan ja soms nee Ik vind de lessen op school interessant meestal soms nooit Veel hoogbegaafde kinderen laten niet altijd zien wat ze kunnen. Dit

Nadere informatie

Naam: Datum: Ik-Wijzer

Naam: Datum: Ik-Wijzer Ik-Wijzer Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Jouw uitslag... 4 Pagina 2 van 8 1. Inleiding Hallo, Dit is de uitslag van jouw Ik-Wijzer. Hierin staat wat jij belangrijk vindt en wat je minder belangrijk

Nadere informatie

360 graden feedback formulieren

360 graden feedback formulieren 360 graden feedback formulieren Propedeuse blok 3 360 graden feedback formulier Auteur: Wouter van Zoest Positief: 1. Initiatief Toont veel initiatief om dingen aan te pakken en heeft naar mijn mening

Nadere informatie

Feedback aan Bas namens de groep:

Feedback aan Bas namens de groep: Feedback aan Bas namens de groep: Tips: Minder zuchten. Tops: Lekker om te zien die mooie renderingen van het ontwerp ziet er gelikt uit man. Tops: Je hebt fantastisch werk geleverd in het maken van het

Nadere informatie

Feedback Project Ergonomisch Ontwerpen

Feedback Project Ergonomisch Ontwerpen Feedback Project Ergonomisch Ontwerpen Competenties Sociaal en communicatief functioneren (P9) Initiatief (P10) Reflectie (P11) Afgelopen module heb je met een groepje gewerkt aan je project. In week 7

Nadere informatie

Darling Dong :49 Formatted: Position:Horizontal: Right, Relative to: Margin, Vertical: 0 cm, Relative to: Paragraph, Wrap Around

Darling Dong :49 Formatted: Position:Horizontal: Right, Relative to: Margin, Vertical: 0 cm, Relative to: Paragraph, Wrap Around 1 2 3 4 5 6 7 8 9 * De opbouw en het onderwerp 3x * Dat ik nu meer over iets totaal onbekends weet 2x * Samenwerken (5x) * een nieuwe religie leren kennen * Yoga onderzoeken, dieper erop ingaan en meditatieles

Nadere informatie

Leerdoelen en reflecties op de leerdoelen. Lisa van Ginkel

Leerdoelen en reflecties op de leerdoelen. Lisa van Ginkel Leerdoelen en reflecties op de leerdoelen Lisa van Ginkel 1571514 Leerdoelen Wat wil ik leren met dit project? Ik wil beter worden in mijn visuele vaardigheden. Ik wil beter worden in Photoshop, Illustrator

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek. Jongeren

Klanttevredenheidsonderzoek. Jongeren Klanttevredenheidsonderzoek Jongeren - 2017 Vraag 1: Wat voor cijfer zou je Columbus willen geven? Ons gemiddelde is een 8,4! Het onderzoek is 61 keer verstuurd en maar liefs 41 keer Ingevuld retour gekomen,

Nadere informatie

Kenmerkend als leider voor Teake: Je blijft stabiel en beheerst en sorgt voor een goed overzicht van behaalde resultaten.

Kenmerkend als leider voor Teake: Je blijft stabiel en beheerst en sorgt voor een goed overzicht van behaalde resultaten. Feedbackgever: Lard Teake is midden in het project voorzitter geweest toen we moesten beginnen met prototypen wat voor veel onduidelijkheid zorgden omdat we nog niet precies wisten wat er van ons verwacht

Nadere informatie

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster [PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster! Hoofdzaken Ster Copyright EffectenSter BV 2014 Hoofdzaken Ster SOCIALE VAARDIGHEDEN VERSLAVING DOELEN EN MOTIVATIE 10 9 8 10 9 8 7 6 4 3 2 1 7 6 4 3 2 1 10 9

Nadere informatie

Zelf- en peerevaluatie gip ( juni 2017)

Zelf- en peerevaluatie gip ( juni 2017) Naam: Sara Michiels Zelf- en peerevaluatie gip ( juni 2017) Opmerking vooraf: wees kritisch bij deze evaluatie. Wanneer er om een verantwoording gevraagd wordt, antwoord je niet met goed, moeilijk, prima

Nadere informatie

Reflectieverslag Zonnepomp

Reflectieverslag Zonnepomp Reflectieverslag Zonnepomp Kevin de Ram Reflectieverslag Zonnepomp Kevin de Ram Culemborg Unica Installatietechniek B.V. mei 2016 Kevin de Ram Reflectieverslag Zonnepomp 1 Voorwoord Mijn naam is Kevin

Nadere informatie

Persoonlijk Ontwikkelingsplan

Persoonlijk Ontwikkelingsplan Persoonlijk Ontwikkelingsplan Naam: Erik Oord Studienummer: 16086600 Datum: (versie) 25-01-2019 SLB-er: Mevr. Hollegien 1. Reflectie Wie ben ik? Ik ben Erik Oord, derdejaars student aan de Haagse Hogeschool

Nadere informatie

Agenda: Fixed en growth mindset Ouders en kinderen Leerkrachten en leerlingen Zelf aan de slag Vragen

Agenda: Fixed en growth mindset Ouders en kinderen Leerkrachten en leerlingen Zelf aan de slag Vragen Een groei-mindset Agenda: Fixed en growth mindset Ouders en kinderen Leerkrachten en leerlingen Zelf aan de slag Vragen Fixed mindset Intelligentie staat vast Laten zien wat je kunt Geen fouten durven

Nadere informatie

IK WIJZER. Ik wil graag weten wie ik ben

IK WIJZER. Ik wil graag weten wie ik ben IK WIJZER Ik wil graag weten wie ik ben Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Jouw uitslag... 4 Copyright DilemmaManager B.V. Pagina 2 van 8 1 Inleiding Hallo Ruben, Dit is de uitslag van jouw Ik-Wijzer.

Nadere informatie

Reflectie verslag Vakdidactiek

Reflectie verslag Vakdidactiek Reflectie verslag Vakdidactiek Judith Koedam 0838338 Klas 1A 1 Inhoudsopgave: Voorkant Blz. 1 Inhoudsopgave Blz.2 Les 1 Blz. 3 Les 2 Blz. 4 Les 3 Blz. 5 Les 4 Blz, 6 2 Les 1: 22 Septem eptember 2010 Wat

Nadere informatie

Blok 1 - Introductie

Blok 1 - Introductie Reflectie jaar 1 Algemeen Aan het begin van het eerste jaar kwamen een hoop nieuwe dingen op mij af. Na een jaar reizen had ik veel zin om aan de studie Voeding en Diëtetiek te beginnen en was erg benieuwd

Nadere informatie

Evaluatie. Rots & Water

Evaluatie. Rots & Water Evaluatie Centrum voor Maatschappelijk Werk en Welzijnswerk Brunssum - Onderbanken Rots & Water Training Weerbaarheid Groep 8 Algemene Basisschool Dol-fijn Schooljaar 2003/2004 Door: Linda Geraeds Sociaal

Nadere informatie

Waar zie je de bijzondere vogel en hoe ziet hij eruit?

Waar zie je de bijzondere vogel en hoe ziet hij eruit? Les 1: Een verhaal schrijven Voor je gaat schrijven: een schema maken Je hebt net een verhaal bedacht. Schrijf alles wat je hebt bedacht kort op in het schema hieronder. Zijn er vragen waar je nog niet

Nadere informatie

SLB eindverslag. Rozemarijn van Dinten HDT.1-d 12053449 11-11-12

SLB eindverslag. Rozemarijn van Dinten HDT.1-d 12053449 11-11-12 SLB eindverslag Rozemarijn van Dinten HDT.1-d 12053449 11-11-12 Eindverslag De afgelopen periode heb ik een aantal lessen SLB gehad. Hierover ga ik een eindverslag schrijven en vertellen hoe ik de lessen

Nadere informatie

Initiatief Ik heb niet vaak t initiatief genomen, omdat ik niet snel op nieuwe ideeën opkwam.

Initiatief Ik heb niet vaak t initiatief genomen, omdat ik niet snel op nieuwe ideeën opkwam. BLZ. 1/3 Naam: Mesam Sarwary Klas: WH13.a.2. Groep: 12 Mentor: Dhr. T.B. Salcedo Rahola Studentenummer: 13015176 Datum: 5-11-2014 Namen beoordeel groepsleden: 1) Mesam Sarwary 2) Hans Knibbe 3) Geert Smedes

Nadere informatie

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben Ik ben wie ik ben Naam: Johan Vosbergen Inhoudsopgave Inleiding... 3 De uitslag van Johan Vosbergen... 7 Toelichting aandachtspunten en leerdoelen... 8 Tot slot... 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Hallo Johan,

Nadere informatie

Persoonlijk Ontwikkelingsplan

Persoonlijk Ontwikkelingsplan Persoonlijk Ontwikkelingsplan Naam Erik Oord Studienummer 16086600 Datum (versie) 20-06-2017 SLB-er Mevr. Hollegien 1. Reflectie Wie ben ik? Ik ben Erik Oord, eerstejaars student aan de Haagse Hogeschool

Nadere informatie

Reflectieverslag. Jeroen Tennis Today

Reflectieverslag. Jeroen Tennis Today Reflectieverslag 2013 Jeroen Tennis Today 13-6-2013 1 Inhoud Inleiding... 3 Hoofdstuk 1... 4 Persoonlijke leerdoelen... 4 Reflectie volgens de PDCA-cyclus... 4 Hoofdstuk 2... 7 Stage... 7 Stageopdracht...

Nadere informatie

Zelfbeeld. Basisonderwijs

Zelfbeeld. Basisonderwijs Basisonderwijs 2 Wist je dat er wetenschappelijk onderzoek wordt gedaan naar zelfbeeld? Wereldwijd zijn wetenschappers daarmee bezig, ook bij de Universiteit Leiden. Bij het Brain & Development Onderzoekscentrum

Nadere informatie

Voorblad... Inhoudsopgave... Inleiding... De lessen... Examen... Tips & tops...

Voorblad... Inhoudsopgave... Inleiding... De lessen... Examen... Tips & tops... Voorblad... Inhoudsopgave... Inleiding... De lessen... Examen... Tips & tops... Conclusie... Blz. 1 Blz. 2 Blz. 3 Blz. 4 Blz. 5 Blz. 6 Blz. 7 2 We hadden in het derde leerjaar al meneer van Rooden. Ik

Nadere informatie

Evaluatie PMA Training Gesprekken met leerlingen - Da Vinci College

Evaluatie PMA Training Gesprekken met leerlingen - Da Vinci College Evaluatie PMA Training Gesprekken met leerlingen - Da Vinci College mei 2018 Wat zal je het meeste bijblijven van de training: - De PMA methodiek. - De 5 stappen van de PMA methodiek. - De groepsgesprekken.

Nadere informatie

EN ALS HIJ KAN LEZEN, STUUR IK M NAAR DE CHINESE LES.

EN ALS HIJ KAN LEZEN, STUUR IK M NAAR DE CHINESE LES. 3 1 2 EN ALS HIJ KAN LEZEN, STUUR IK M NAAR DE CHINESE LES. Realistisch kijken naar wat kinderen wel en niet kunnen. WAT KAN JE KIND (AL)? Natuurlijk verwacht je veel van je kind. Dat het snel nieuwe dingen

Nadere informatie

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig De tijd vliegt voorbij en voor je weet zijn we al weer een jaar verder. Ik zeg wel eens: mensen overschatten wat je in een jaar kunt doen, maar onderschatten wat je in 3 jaar kan realiseren. Laten we naar

Nadere informatie

Inleiding. Autisme & Communicatie in de sport

Inleiding. Autisme & Communicatie in de sport Sanne Gielen Inleiding Starten met een nieuwe sport is voor iedereen spannend; Hoe zal de training eruit zien? Zal de coach aardig zijn? Heb ik een klik met mijn teamgenoten? Kán ik het eigenlijk wel?

Nadere informatie

We zijn alweer beland in sprint 3 de een en laatste sprint van deze cel periode weer.

We zijn alweer beland in sprint 3 de een en laatste sprint van deze cel periode weer. Mijn Uitgebreide feedback voor Rasheed: Tijdens het proces heb jij laten zien hoe de app er uit zag, dus je hebt zeker wel iets laten zien. Voor de rest heb je niet echt iets laten zien code wijs over

Nadere informatie

Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling.

Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling. Leerzaam, leuk, nieuwe contacten opgedaan, nieuwe ideeën. Het open Space concept is geweldig. Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling. Ontspannen maar

Nadere informatie

Zweefbrug. 360 Feedback. Periode: Blok 2

Zweefbrug. 360 Feedback. Periode: Blok 2 360 Feedback Zweefbrug Module (vakcode): Beroepsproduct: Groep: Thema Enkelstukproduct WPV1.2 360 Feedback Bridge Club Periode: Blok 2 Ingeleverd op: Vrijdag 1 Februari Projectleden: Gijs Druif 12050377

Nadere informatie

Initiatief Ik heb niet vaak t initiatief genomen, omdat ik niet snel op nieuwe ideeën opkwam.

Initiatief Ik heb niet vaak t initiatief genomen, omdat ik niet snel op nieuwe ideeën opkwam. Naam: Mesam Sarwary Klas: WH28.B.2 Groep: 5 Mentor: Dhr. G.P. van Gils Studentenummer: 13015176 Datum: 4-17-2014 Namen beoordeel groepsleden: 1) Mesam Sarwary 2) Rudsly Petroniellia 3) Remy Peterse BLZ.

Nadere informatie

Weet wat je kan. Zelfvertrouwen

Weet wat je kan. Zelfvertrouwen Weet wat je kan Zelfvertrouwen Zelfvertrouwen kan groeien Hoofdstuk 4 gaat over werken aan zelfvertrouwen. Onderwerpen in dit hoofdstuk: Stripje: Zelfvertrouwen kan groeien. blz 2 Doen waar je goed in

Nadere informatie

Jawel, omdat ik vooral grafisch werk zijn fysieke producten ook een mooie aanwinst voor mijn portfolio

Jawel, omdat ik vooral grafisch werk zijn fysieke producten ook een mooie aanwinst voor mijn portfolio Naam student: Teake Naam feedbackgever: Bart Omdat de invalshoek mij interessant leek en de mogelijkheid tot extra portfoliowerk. Samenwerken aan een product of dienst Ja hij heeft de opdracht geformuleerd

Nadere informatie

COVA 2. Naam: Sanne Terpstra. Studentennummer: Klas: 2B2. Lerares: L. te Hennepe

COVA 2. Naam: Sanne Terpstra. Studentennummer: Klas: 2B2. Lerares: L. te Hennepe COVA 2 Naam: Sanne Terpstra Studentennummer: 500646500 Klas: 2B2 Lerares: L. te Hennepe Inhoudsopgave Inleiding 2 Casus 3 Leerdoelen 3 Sterkte zwakte analyse 4 Gespreksanalyse 6 Reflectie 9 Bijlagen 12

Nadere informatie

Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk?

Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk? Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk? Verantwoordelijkheid. Ja, ook heel belangrijk voor school!!! Het lijkt veel op zelfstandigheid, maar toch is het net iets anders. Verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Cosis Begeleid Leren

Cosis Begeleid Leren Vaardigheidslessen: Hulp bij studeren Om met succes een opleiding te kunnen volgen is het voor jongeren belangrijk dat ze over een aantal specifieke vaardigheden beschikken. Daarom hebben we een cursus

Nadere informatie

leerlingbrochure nld Door: Jolanthe Jansen

leerlingbrochure nld Door: Jolanthe Jansen leerlingbrochure nld Door: Jolanthe Jansen Dit is een brochure, gemaakt voor leerlingen met NLD. Naast deze brochure is er ook: - een brochure met informatie voor ouders van kinderen met NLD en - een brochure

Nadere informatie

Presenteren. Oriëntatie

Presenteren. Oriëntatie Oriëntatie Dit ga je doen Je gaat een stand (marktkraam) inrichten om te laten zien wat je gedaan hebt tijdens dit project en wat je eindresultaat is. Je probeert jullie stand zo te maken dat het aantrekkelijk

Nadere informatie

Weet wat je kan Samenvatting op kaarten

Weet wat je kan Samenvatting op kaarten Samenvatting op kaarten 16 kaarten met samenvattingen van de inhoud van de module, psychoeducatie over een Lichte verstandelijke Beperking (LVB) voor cliënten en hun naasten. De kaarten 1 14 volgen de

Nadere informatie

Leven in een groep. Hoe gaat dat en wat vinden jongeren?

Leven in een groep. Hoe gaat dat en wat vinden jongeren? Leven in een groep bij DHG Hoe gaat dat en wat vinden jongeren? Jij bent belangrijk! Als je thuis woont, is je opvoeding een taak van je ouders. Woon je bij De Hoenderloo Groep, dan zorgen de groepsleiders

Nadere informatie

Evaluatie Waterdag 17 maart 2015

Evaluatie Waterdag 17 maart 2015 Evaluatie Waterdag 17 maart 2015 Grafieken uitgedrukt in % Wat vond je van deze activiteit? Wat vond je het meest/minst leuke onderdeel van deze dag? Redenen meest/minst leuk: Workshop Meest Minst Super

Nadere informatie

SLB reflectie eindverslag. Docent: Mieke Vissers Naam: Lynn Duijs Studentnummer: Datum: Vak: SLB.

SLB reflectie eindverslag. Docent: Mieke Vissers Naam: Lynn Duijs Studentnummer: Datum: Vak: SLB. SLB reflectie eindverslag Docent: Mieke Vissers Naam: Lynn Duijs Studentnummer: 12043273 Datum: 05.11.2012 Vak: SLB 1 Inhoudsopgave Bijeenkomst 1 Blz. 3 Bijeenkomst 2 Blz. 4 Reflectie 3 + competenties

Nadere informatie

Inhoud. 1 Wil je wel leren? 2 Kun je wel leren? 3 Gebruik je hersenen! 4 Maak een plan! 5 Gebruik trucjes! 6 Maak fouten en stel vragen!

Inhoud. 1 Wil je wel leren? 2 Kun je wel leren? 3 Gebruik je hersenen! 4 Maak een plan! 5 Gebruik trucjes! 6 Maak fouten en stel vragen! 1 Wil je wel leren? Opdracht 1a Wat heb jij vanzelf geleerd? 7 Opdracht 1b Van externe naar interne motivatie 7 Opdracht 1c Wat willen jullie graag leren? 8 2 Kun je wel leren? Opdracht 2a Op wie lijk

Nadere informatie

Team reflectie. Team: Digital Vision

Team reflectie. Team: Digital Vision Team reflectie Team: Digital Vision 21-11-2017 Doel van product Met deze reflectie wilden we graag de samenwerking bevorderen. Hieruit wilden we ook graag kijken naar onze eigen kwaliteiten en functioneren

Nadere informatie

Apple Fanboy. Leerling: Jippe Joosten Opleiding: Game Development Klas: G&I1C. De intro. De opdracht. Proces

Apple Fanboy. Leerling: Jippe Joosten Opleiding: Game Development Klas: G&I1C. De intro. De opdracht. Proces Apple Fanboy Leerling: Jippe Joosten Opleiding: Game Development Klas: G&I1C De intro Welkom in het verslag van de Apple fanboy, ik ben Jippe Joosten en ik ben enorm fan van Apple. Ik ben nu 21 jaar oud

Nadere informatie

Klanttest 2. Sint- Petrusschool Diemen Groep 7. Nicole Blok Top-ondernemen

Klanttest 2. Sint- Petrusschool Diemen Groep 7. Nicole Blok Top-ondernemen Klanttest 2 Sint- Petrusschool Diemen Groep 7 Nicole Blok Top-ondernemen Inhoudsopgave Voorwoord Verwachtingen van de Klanttest De doelgroep Klanttest Conclusie Foto s van de opdracht Voorwoord Op donderdag

Nadere informatie

StudieThermometer. Temperatuur wat aan de lage kant? Mw Demo Kandidaat Instelling Demo

StudieThermometer. Temperatuur wat aan de lage kant? Mw Demo Kandidaat Instelling Demo StudieThermometer Mw Demo Kandidaat 27-11 - 2018 Temperatuur wat aan de lage kant? Instelling Demo Beste Demo, Goed dat je de StudieThermometer hebt ingevuld! Het helpt je om te bekijken of alles goed

Nadere informatie

Intervisie. Helpende Z&W versnelde leerroute. ROC Mondriaan, School voor Zorg en Welzijn, Leiden

Intervisie. Helpende Z&W versnelde leerroute. ROC Mondriaan, School voor Zorg en Welzijn, Leiden Intervisie Helpende Z&W versnelde leerroute ROC Mondriaan, School voor Zorg en Welzijn, Leiden Reflecteren Eén van de definities van reflecteren: Reflecteren is het terugblikken op je handelen, nadenken

Nadere informatie

Het gaat er niet om of je een echte vader wilt worden, maar dat je er één wilt zijn

Het gaat er niet om of je een echte vader wilt worden, maar dat je er één wilt zijn PU Ur Een aantal jaren geleden stonden wij als gezin op een boerencamping in Zeeland. Het contact met de buren verliep in eerste instantie moeizaam. Toen ze vijf jongens uit de auto zagen rollen, zagen

Nadere informatie

Lelijke griet. Dino is nog steeds te verbaasd om iets normaals te zeggen. Het enige dat hij kan bedenken is: Heet je echt Belle?

Lelijke griet. Dino is nog steeds te verbaasd om iets normaals te zeggen. Het enige dat hij kan bedenken is: Heet je echt Belle? Rolstoeltaxi Dino, wil jij even helpen? Dino reageert niet. Hij is ingespannen bezig met zijn tekening. De opdracht is om het bovenaanzicht van de school te maken. En dat valt niet mee. Dino, vraagt de

Nadere informatie

: je weet hoe je nu plant en hoe je jouw manier van plannen kunt verbeteren.

: je weet hoe je nu plant en hoe je jouw manier van plannen kunt verbeteren. BETER LEREN PLANNEN Omschrijving : je weet hoe je nu plant en hoe je jouw manier van plannen kunt verbeteren. Hoofdthema : studievaardigheden Niveau : 2/3/4 Benodigdheden : stiften of keurpotloden Deze

Nadere informatie

Initiatief. Initiatief Ik heb niet vaak t initiatief genomen, omdat ik niet snel op nieuwe ideeën opkwam.

Initiatief. Initiatief Ik heb niet vaak t initiatief genomen, omdat ik niet snel op nieuwe ideeën opkwam. Naam: Mesam Sarwary Klas: WH28.B.2 Groep: 5 Mentor: Dhr J.P.M. Tromp Studentenummer: 13015176 Datum: 26-06-2015 Namen beoordeel groepsleden: 1) Mesam Sarwary 2) Jaron Stam 3) Joris van Rossem 360-graden

Nadere informatie

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben Ik ben wie ik ben Naam: Lisa Westerman Inhoudsopgave Inleiding... 3 De uitslag van Lisa Westerman... 7 Toelichting aandachtspunten en leerdoelen... 8 Tot slot... 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Hallo Lisa,

Nadere informatie

Nico bleef altijd rustig, legde dingen goed en duidelijk uit en nam de tijd, net zolang tot je het begreep.

Nico bleef altijd rustig, legde dingen goed en duidelijk uit en nam de tijd, net zolang tot je het begreep. Review van Jonne: Ik heb altijd met veel plezier rijles gehad van Nico Aperloo. De reden dat ik bij zijn rijschool een lessenpakket heb genomen is door het feit dat Nico bekend staat als iemand die veel

Nadere informatie

Hoe nu verder, welke leerdoelen, welke situatie wordt gewenst aan eind volgend blok? In FLP 2 wil ik graag werken aan de volgende leerdoelen:

Hoe nu verder, welke leerdoelen, welke situatie wordt gewenst aan eind volgend blok? In FLP 2 wil ik graag werken aan de volgende leerdoelen: FLP 1 Van mijn groepsgenoten heb ik voornamelijk positieve feedback gekregen. De groep vind dat ik: serieus, doelmatig, gestructureerd, zorgvuldig en kritisch werk. Ik bereid me goed voor en heb alles

Nadere informatie

Leermodule 8: Terugblik op zelfleiderschap

Leermodule 8: Terugblik op zelfleiderschap Leermodule 8: Terugblik op zelfleiderschap Zelfleiderschap is dat je jezelf aanstuurt. Je doet wat jij belangrijk, waardevol, leuk of interessant vindt. Je kiest je eigen weg en je zorgt goed voor jezelf.

Nadere informatie

Disclaimer. Bedrijfsgegevens Cherryl Challenges

Disclaimer. Bedrijfsgegevens Cherryl Challenges Disclaimer Met alle kennis, zorg, aandacht en liefde is dit e-book voor jou voorbereid opdat jij het beste en mooiste resultaat behaalt. Ten allen tijde is het jouw keuze en verantwoordelijkheid om dit

Nadere informatie

SPELHANDLEIDING. complimenten. spel. kijk met je hart en verwonder wat je ziet

SPELHANDLEIDING. complimenten. spel.  kijk met je hart en verwonder wat je ziet SPELHANDLEIDING complimenten spel www..nl kijk met je hart en verwonder wat je ziet Inleiding Het Complimentenspel is ontworpen door Daphne Hoogendoorn en Manon Ende. Daphne en Manon zijn beide bevlogen

Nadere informatie

Presentatie Feedback. Door: Tim Janssen Klas: GDD1A

Presentatie Feedback. Door: Tim Janssen Klas: GDD1A Presentatie Feedback Door: Tim Janssen Klas: GDD1A Inhoud Reflecties Voorbereiding presentatie Reflecties Silver Huber: Breakdance Goede duidelijke presentatie. Heel helder en goed te horen. Leuk dat ie

Nadere informatie

T SPOOR BOEKJE VAN OP/MAAT OP HET JUISTE SPOOR MET OP/MAAT

T SPOOR BOEKJE VAN OP/MAAT OP HET JUISTE SPOOR MET OP/MAAT R BEKJE VAN /MAAT HET JUISTE SR MET /MAAT Voorwoord Wanneer je aan je collega s zou vragen wat zij belangrijk vinden in hun werk, dan geven zij vast verschillende antwoorden. De één vindt salaris belangrijk,

Nadere informatie

Evaluatie project webshop 2.0

Evaluatie project webshop 2.0 Evaluatie project webshop 2.0 Kim Krijt MM2A Kim Ik vind dat de productie erg goed is verlopen, wij hebben onderling geen problemen gehad. Ik vind dat er erg goed werk is geleverd. Als ik het vergelijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Vreedzame School

Nieuwsbrief De Vreedzame School Nieuwsbrief De Vreedzame School Algemeen Onze school werkt met het programma van de Vreedzame School. Dit programma wil een bijdrage leveren aan een positief sociaal klimaat en de vorming van actieve en

Nadere informatie

Essay Project Interactieve Multimedia Tom Tol Groep: 23

Essay Project Interactieve Multimedia Tom Tol Groep: 23 Essay Project Interactieve Multimedia Tom Tol Groep: 23 Het doel van project interactieve multimedia is om een interactieve video te maken met als thema het leveren van negatieve feedback aan anderen.

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Stages. Het zoeken van een stageplaats Stappenplan

Inhoudsopgave. Stages. Het zoeken van een stageplaats Stappenplan Stageverslag klas 9 Parcival College 2013 Inhoudsopgave Stages Het zoeken van een stageplaats Stappenplan Tijdens je stage Doel van de stage Stageprogramma Voorbereiding en afsluiting Waar moet je op letten

Nadere informatie

Is docentschap iets voor mij?

Is docentschap iets voor mij? Is docentschap iets voor mij? Docentschap: Onderwijs, iets voor mij? 07-11-2014 Daniëlle Ramp Industrial Design s125459 // 0842535 Dit ingeplande improvisatiemoment zorgde bij mij voor een adrenalinekick,

Nadere informatie

Gesprekstips: Open vragen

Gesprekstips: Open vragen U wilt in gesprek met uw medewerker over een onderwerp dat (onder meer) gaat over de financiële situatie van uw medewerker. Maar hoe pak je dat aan? Als u uw medewerker goed kent, dan vindt u doorgaans

Nadere informatie

PERSOONLIJK DOSSIER. TINPRJ01 2 Activitybot Periode 2

PERSOONLIJK DOSSIER. TINPRJ01 2 Activitybot Periode 2 PERSOONLIJK DOSSIER TINPRJ01 2 Activitybot Periode 2 Plaats en datum: 02/02/2016 te Rotterdam Opdrachtgever: Albert Heijn Projectgroep: Epsilon Prime Klas: TI1B Projectleden: Collin Acquah 0901516 Damian

Nadere informatie

ZELFVERTROUWEN EN ZELFBEELD BIJ KINDEREN Rehobothschool Geldermalsen. Karolijn Ilsink-Erwich

ZELFVERTROUWEN EN ZELFBEELD BIJ KINDEREN Rehobothschool Geldermalsen. Karolijn Ilsink-Erwich ZELFVERTROUWEN EN ZELFBEELD BIJ KINDEREN Rehobothschool Geldermalsen Karolijn Ilsink-Erwich 1 Wat wil ik u vertellen Wat is zelfvertrouwen? Wat is het belang van zelfvertrouwen? Hoe kan je het zelfvertrouwen

Nadere informatie

Evaluatierapport. Workshop ADHD. Fontys PABO Limburg. Drs. Arno de Poorter Drs. Anne van Hees

Evaluatierapport. Workshop ADHD. Fontys PABO Limburg. Drs. Arno de Poorter Drs. Anne van Hees Evaluatierapport Workshop ADHD Fontys PABO Limburg Drs. Arno de Poorter Drs. Anne van Hees Inhoudsopgave Pag. 1. Inleiding 2 2. Deelnemers/respondenten 2 3. Opzet en inhoud evaluatie 2 4. Resultaten 2

Nadere informatie

ZMC. Practicum opdrachten. Sander Doomen G&I 1B zondag Heleen Bulthuis

ZMC. Practicum opdrachten. Sander Doomen G&I 1B zondag Heleen Bulthuis ZMC Practicum opdrachten Sander Doomen G&I 1B zondag 10-01-2016 Heleen Bulthuis ZMC ZMC Practicum opdrachten Opdracht 1: Wat is je motivatie voor deze opleiding? Mijn doel is om mijn eigen games te gaan

Nadere informatie

Plans are nothing, Planning is everything - Dwight D. Eisenhower

Plans are nothing, Planning is everything - Dwight D. Eisenhower IN 5 STAPPEN EEN STRATEGISCHE PLANNING Plans are nothing, Planning is everything - Dwight D. Eisenhower INLEIDING 01 Generaal Dwight D. Eisenhower is de man die de invasie van de geallieerde strijdkrachten

Nadere informatie

Competentiekaartjes. Een onderdeel van Learn2Work

Competentiekaartjes. Een onderdeel van Learn2Work Competentiekaartjes Een onderdeel van Learn2Work Begrijp je instructies die je krijgt? Laat je blijken dat je naar iemand luistert? Stel je vragen als je het nodig vindt? 1. Communicatieve competentie

Nadere informatie

PLANNING EN ORGANISATIE

PLANNING EN ORGANISATIE WAAROM EEN PLANNING MAKEN? Om te zorgen dat je een goed evenwicht hanteert tussen je studies en je vrije tijd, kan je beslissen om je tijd te managen en om op één of andere manier aan studieplanning te

Nadere informatie

Cosis Begeleid Leren

Cosis Begeleid Leren Vaardigheidslessen: Hulp op school Om met succes je opleiding te kunnen volgen kan het voor jongeren met een psychische beperking belangrijk zijn om over een aantal specifieke vaardigheden te beschikken.

Nadere informatie

Hoe plan ik mijn huiswerk

Hoe plan ik mijn huiswerk Marije Kuin & Bianca E. Boyer Hoe plan ik mijn huiswerk EEN PRAKTISCH WERKBOEK Dit werkboek is van:... Vormgeving omslag: Nanja Toebak, s-hertogenbosch Vormgeving binnenwerk: Nanja Toebak, s-hertogenbosch

Nadere informatie

Handleiding SHARE. Regio College. Auteur: L.E. Sinnema 31-1-2013 Master Professioneel Meesterschap MBO. Opleiders: Drs. Trudy Moerkamp Dr.

Handleiding SHARE. Regio College. Auteur: L.E. Sinnema 31-1-2013 Master Professioneel Meesterschap MBO. Opleiders: Drs. Trudy Moerkamp Dr. Regio College Handleiding SHARE Een spel bij het onderzoek Juf het is school! 2012 Auteur: L.E. Sinnema 31-1-2013 Master Professioneel Meesterschap MBO Opleiders: Drs. Trudy Moerkamp Dr. Tirza Bosma 1

Nadere informatie

Nico bleef altijd rustig, legde dingen goed en duidelijk uit en nam de tijd, net zolang tot je het begreep.

Nico bleef altijd rustig, legde dingen goed en duidelijk uit en nam de tijd, net zolang tot je het begreep. Review van Jonne: Ik heb altijd met veel plezier rijles gehad van Nico Aperloo. De reden dat ik bij zijn rijschool een lessenpakket heb genomen is door het feit dat Nico bekend staat als iemand die veel

Nadere informatie

Ga zitten of liggen zodat je je hand op je buik kan leggen, ter hoogte van je navel.

Ga zitten of liggen zodat je je hand op je buik kan leggen, ter hoogte van je navel. DE TECHNIEKEN) Alle technieken doe je zittend of liggend. Liefst waar het stil of rustig is, of waar je je voor je gevoel even kunt terugtrekken uit gesprekken. Wanneer je je ogen kunt sluiten werkt het

Nadere informatie

Oefenen 1 punt verdienen Onderwerpen van de presentaties

Oefenen 1 punt verdienen Onderwerpen van de presentaties Presenteren vmbo-4 Presenteren is aan de ene kant een kunst de één is er beter in dan de ander maar aan de andere kant valt of staat elke presentatie met een goede voorbereiding en veel oefening. Bij presenteren

Nadere informatie

Rubrics / Leerdoelen

Rubrics / Leerdoelen Rubrics / Leerdoelen Frank van Deursen - M41t - Juni 2016 Scrum Theoretische kennis van Scrum: Ik ben van mening dat ik dit leerdoel heb afgesloten met een voldoende. De eerste sprints waren bij mij en

Nadere informatie

Was het boek geschikt voor de doelgroep? Boek voorgelezen / besproken?

Was het boek geschikt voor de doelgroep? Boek voorgelezen / besproken? Auteur Info tijdig? Info voldoende en duidelijk? Was het boek geschikt voor de doelgroep? Boek voorgelezen / besproken? Wat vonden de leerlingen van het boek? 1 Jozua Douglas zeker prima en goed zeker,

Nadere informatie

Beginsituatie. Aanpak

Beginsituatie. Aanpak Ouderparticipatie op school Meedoen kun je leren! Februari Juli 2012 Beginsituatie De aanleiding voor SBO School A 1 om met het project Ouderparticipatie op school Meedoen kun je leren!, aandacht te besteden

Nadere informatie