verslag Informatieavond E-buurt Oost

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "verslag Informatieavond E-buurt Oost"

Transcriptie

1 verslag Informatieavond E-buurt Oost Aan Van Aanwezigen bewoners en geïnteresseerden Angelique Morcus - Akkerman, a.morcus.akkerman@amsterdam.nl Datum 27 november Introductie op 27 november jl. heeft de gemeente Amsterdam een informatieavond georganiseerd voor bewoners van de E-buurt en G-buurt Noord om u informeren en te consulteren. Er waren ongeveer 15 personen aanwezig tijdens deze bijeenkomst. Tijdens deze avond heeft de projectmanager Maaike Romans u meegenomen in de ontwikkelingen in de planvorming voor E-buurt Oost. Waar komen we vandaan, waar gaan we naar toe en waar staan we nu? Aan de hand van een powerpoint presentatie wordt antwoord gegeven op deze vragen. Tussentijds en achteraf was er de mogelijkheid om vragen te stellen en suggesties te doen. De gestelde vragen en antwoorden zijn opgenomen in dit verslag. De presentaties treft u bijgaand aan. Na afloop van de presentatie konden de aanwezigen zich bij 1 van 4 adviestafels melden. De thema s waren: Openbare ruimte, stedenbouw, leefbaarheid en communicatie/participatie. De aanbevelingen, suggesties, opmerkingen en/of adviezen zijn in dit verslag opgenomen. 2. Speellocatie Emerald Assistent projectmanager Angelique Morcus vertelt dat er eind september 2017 een schouw van de in juli 2017 geopende speellocatie is geweest. Er waren ongeveer 12 bewoners aanwezig bij de schouw. De schouw had betrekking op beheer en onderhoud, veiligheid, toegankelijkheid en algemene zaken. De punten die uit de schouw zijn gekomen zijn door het projectteam geprioriteerd. Voor de volledigheid treft u bijgaand het verslag aan van de schouw als bijlage 3. De belangrijkste punten uit de schouw: Nr. Gemaakte opmerking Oplossing Planning 1 Op de speelplaats liggen veel stenen en zelfs glasscherven. De speellocatie zal ontgraven worden en worden voorzien van nieuwe grond welke geschikt is voor en speellocatie. Op dit moment wordt een aannemer door de gemeente geselecteerd.

2 Pagina 2 van 5 2 Onderhoud aan de speeltoestellen. Door het gebruik zijn er wat mankementen ontstaan. 3 Verzoek tot plaatsten van prullenbakken. 4 De boomstammen hebben niet het beoogde effect: Kinderen afschermen van het verkeer. Bewoners hebben liever een hekwerk of haag. De boom kunnen wellicht verwerkt worden tot bankjes of iets degelijks. Met name aan de zijde van de Daalwijkdreef wensen zij een hekwerk zodat de kinderen niet de Dreef op kunnen lopen. 5 De beplanting is wat mager. Een deel is nog niet aangeslagen of er uitgetrokken. 6 Extra speeltoestel voor kinderen tussen 0-4 jaar Leverancier hier op attenderen en onderhoud laten plegen. Met bewoners is de locatie besproken. De bakken worden z.s.m. geplaatst. Het ontwerp is met dit verzoek geoptimaliseerd. Het projectteam legt aan de afdeling beheer voor om een hekwerk of een haag te plaatsen. Een deel van de boomstammen blijft wel liggen, maar met de overige stammen wil het projectteam in het voorjaar met de kinderen aan het werk om er iets anders van de te maken. Denk aan bankjes, speeltoestellen, e.d. De kinderen zullen door de gemeente worden uitgenodigd. Er komt op de scheiding tussen speellocatie en Daalwijkdreef een hekwerk. De ontwerpster heeft extra beplanting toegevoegd aan het ontwerp. Op de speellocatie zal een glijbaan voor de kleinste worden geplaatst. Leverancier heeft onderhoud gepleegd. De bakken worden geplaatst wanneer de overige werkzaamheden ook verricht zullen worden. Op dit moment wordt een aannemer door de gemeente geselecteerd. 3. Stand van zaken Stedenbouwkundig Plan E-buurt Oost In 2005 heeft stadsdeel Zuidoost een Stedenbouwkundig Programma van Eisen (SPvE) voor E-Oost vastgesteld. Dit plan beschrijft op hoofdlijnen waar en wat er wordt gebouwd en welke functies de openbare ruimte krijgt. Na input van de bewoners tijdens de laatste bewonersavond in maart 2017 is er een start gemaakt met het uitwerken van het SPvE tot een gedetailleerder Stedenbouwkundig Plan. Beleid van de gemeente Amsterdam is ook meegenomen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de parkeernota en het beleid Het beleid schrijft voor dat voor nieuwbouw plannen er 40% sociale

3 Pagina 3 van 5 huurwoningen, 40% middensegment huur/koop woningen en 20% vrije sector woningen gebouwd moeten worden. Dit geldt ook voor de E-buurt oost.. Als het plan in concept gereed is (Zomer 2018), dan wordt het ter besluitvorming voorgelegd aan het stadsdeelbestuur en wordt het opgenomen in het bestemmingsplan. Northon Flores Troche (stedenbouwkundige) en Hans Straver (ontwerper openbare ruimte) presenteren de studies. In de bijlage zijn de getoonde afbeeldingen terug te vinden. Stedenbouwkundig plan: Net als in het SPvE is het gebied is opgedeeld in een deel laagbouw en een deel middenhoogbouw. Het woningaantal is verhoogd: van 200 naar ca Door de interne ontsluitingsweg voor de laagbouwwoningen en gebouwd parkeren voor de hoogbouw, kan de openbare ruimte een overwegend een autoluwe en natuurlijke inrichting krijgen. De inrichting en de diverse functies in de openbare ruimte (plekken voor ontmoeting, natuurbeleving, spelen) moeten bijdragen aan levendigheid en sociale veiligheid. De laagbouw bestaat uit eengezinswoningen en bebo's (beneden-bovenwoningen). Hoogbouw bestaat uit appartementen. Bij dit plan zal het stukje Noordzone ook worden betrokken. Het idee voor de bouw van een mandir op dit stuk gaat niet door. Dit betekent dat de plannen die er vanuit het verleden al lagen verder uitgewerkt zullen worden. De uitgangspunten zijn: Een markant gebouw dat de grenzen tussen Amsterdam en Diemen benadrukt > max. 60 meter hoog. Het woningaantal komt neer op ca Het betreft hier appartementen. Op eerdere bewonersbijeenkomsten hebben bewoners gevraagd of er ook voorzieningen in de buurt kunnen komen die zorgen voor levendigheid en ontmoeting, zoals bijvoorbeeld een koffiebar. De gemeente zou hierover graag verder in gesprek met de bewoners. Waar is behoefte aan of juist niet? Openbare ruimte: Het groene landschap vormt de ruggengraat van het plan en is in twee stukken op te delen: Langs de hoogbouw bij de Elsrijkdreef komt een groene zone met grassen en struiken. Ook komt hier het fietspad te lopen. Omdat er in de ondergrond kabels en leidingen liggen, mag er in dit gebied niets worden gebouwd/verankerd en mogen er geen bomen wortelen; Tussen Evergreen en de nieuwe laagbouw, waar nu de buurtmoestuin is, zijn we vrijer in de inrichting. In dit deel is het mogelijk reliëf en de moestuin te behouden. In de groene openbare zones worden enkele plekken gereserveerd die in een later stadium met bewoners kunnen worden ingericht.. Daarbij kan gedacht worden aan de permanente plek voor de moestuin en plekken om te spelen, ontmoeten en/of sporten. Bij het ontwerp wordt er rekening gehouden met thema s zoals landbouw en natuur. Er zal in de openbare ruimte maatregelen genomen worden om de populatie van de mus te doen groeien. Dit wordt nader uitgewerkt in het ontwerp voor de openbare ruimte.

4 Pagina 4 van 5 Een belangrijk punt voor het ontwerp is het onderdeel Rainproof. Hoe maken we wijk bestendig tegen de hoosbuien die in de toekomst voorspelt worden? In de presentatie is terug te lezen hoe de gemeente hier voor E-buurt Oost mee omgaat. Vraag: Bewoner maakt zich zorgen om de bomen die moeten wijken voor de nieuwbouw. Kan dit niet anders? Antwoord: Helaas moeten bomen wijken voor woningbouw. Er is een bomenonderzoek gedaan om te onderzoeken of waardevolle bomen kunnen worden behouden. Dit kan wanneer een boom gezond is, niet te dicht op toekomstige bebouwing staat en de grond rond de boom niet hoeft te worden opgehoogd. In een paar gevallen wordt aan deze vereiste voldaan. Geïnteresseerde bewoners kunnen het onderzoek inzien en hier vragen over stellen. Wanneer er bomen gekapt worden geldt dat dat een nieuwe boom terug geplant moet worden. Vraag: Bewoner uit zijn ongenoegen over het feit dat het utilitaire fietspad van noord/zuid omgelegd gaat worden. Antwoord: Hans Straver geeft aan dat dit minimaal is. Bij het nieuwe fietspad wordt gebruik gemaakt van de zone waar kabels en leidingen liggen en waar geen bomen geplant of gebouwd mag worden. Vraag: Bewoner geeft aan blij te zijn dat voor het nieuwe plan rekening gehouden worden met toekomstige hoosbuien, echter in Emerald ervaren bewoners ook overlast van water. Wordt dit hierdoor ook verholpen? Antwoord: Nee, maatregelen voor drainage in het nieuwe plan hebben geen invloed op Emerald. Datum 4. Participatie en planning Onderdeel 2018 Stedenbouwkundig plan (Ontwerp)bestemmingsplan Selectie ontwikkelaar en Bouwplan uitwerking door ontwikkelaar 2020 Uitwerking maaiveldontwerp, met inbreng bewoners Realisatie gebouwen en maaiveld Om tot een gedragen plan (stedenbouwkundig en openbare ruimte) te maken is participatie vanuit de buurt voor de gemeente belangrijk. Het projectteam zal bewoners tijdens alle planfasen om advies vragen en informeren.

5 Pagina 5 van 5 5. Adviestafels Na het plenaire deel volgt er een interactief deel. Er staan vier adviestafels achter in de zaal. De thema s zijn stedenbouw, openbare ruimte, leefbaarheid en communicatie en participatie. De bewoners hebben hier hun opmerkingen en ideeën kunnen opschrijven. Onderstaand vindt u de door bewoners gegeven input. Adviestafel stedenbouw : - Maak duidelijk wat voor de Noordzone de plannen zijn Adviestafel openbare ruimte : - Betere verlichting van de bestaande tunnels - Meer prullenbakken voor klein (zwerf) afval - Voetpaden breed genoeg maken. Ook in bestaande park. - Meer verkeersborden plaatsen met 30 km-zone - Aandacht voor de zichthoek op Egoli; Is nu een onduidelijke hoek. - Bord plaatsen woonwijk in verband met hard rijdende buurtbewoners - In het ontwerp een tafeltennistafel, basketbal dunk of calisthenics plek opnemen - Fietspaden separaat van de weg in het groen aanleggen - Fietspad Kokmeeuwpad rechtdoor laten lopen aansluitend op kruising Strandvlietpad (hoek Geldershoofd/Gravestein) - Bushaltes: De bussen stoppen niet, de opgang is onlogisch - Water-opvang-geultje tussen de woningen verplaatsen naar de groene weidestrook ten gunste van amfibieën; op de plek van het geultje zou het fietspad terug gebracht kunnen worden - Behoud het groene karakter van de E-buurt - Behoud van de moestuinen, eventueel volkstuinen toevoegen Adviestafel communicatie en participatie : - Zorg dat omwonenden worden geïnformeerd over de plannen voor de noordzone. Veel bewoners zijn hier niet van op de hoogte. Adviestafel leefbaarheid : - Suggestie voor voorziening: Huisarts en Kinderdagverblijf.

verslag Informatieavond E-buurt Oost

verslag Informatieavond E-buurt Oost verslag Informatieavond E-buurt Oost Aan Van Aanwezigen bewoners en geïnteresseerden Angelique Morcus - Akkerman, a.morcus.akkerman@amsterdam.nl Datum 8 februari 2018 1. Introductie De afgelopen 1,5 jaar

Nadere informatie

Verslag Informatieavond E-buurt Oost 29 maart 2017, 19:30 21:00 uur Basisschool de Polsstok, Egoli 2, Amsterdam Zuidoost

Verslag Informatieavond E-buurt Oost 29 maart 2017, 19:30 21:00 uur Basisschool de Polsstok, Egoli 2, Amsterdam Zuidoost Onderwerp Datum, tijd Locatie Verslag Informatieavond E-buurt Oost 29 maart 2017, 19:30 21:00 uur Basisschool de Polsstok, Egoli 2, Amsterdam Zuidoost Pagina 1 van 4 Bijlagen Bijlage 1: Presentatie Gemeente

Nadere informatie

Bewonersavond E-buurt Oost

Bewonersavond E-buurt Oost Bewonersavond E-buurt Oost 8 februari 2018 Agenda 1. Welkom 19.30 2. Werkzaamheden Speellocatie Emerald 19.40 Planning van de werkzaamheden 3. Terugblik eerdere bijeenkomsten 19.50 4. Ontwikkeling noordzone

Nadere informatie

Bewonersavond E-buurt Oost

Bewonersavond E-buurt Oost Bewonersavond E-buurt Oost 29 maart 2017 Agenda 1 Opening 2 Speellocatie Emerald 3 Eeftink: 20 woningen 4 E-buurt Oost (Nieuw Egeldonk) 5 Vervolgproces en afspraken 6 Aan de slag met het ontwerpteam! 7

Nadere informatie

Eerste bijeenkomst adviesteam en voorbereiding workshop 20 maart

Eerste bijeenkomst adviesteam en voorbereiding workshop 20 maart Notulen Aan Adviesteam E-Buurt Oost Van Judith van Iddekinge, j.van.iddekinge@amsterdam.nl Datum 19 maart Pagina 1 van 5 Vergadering 14 maart Aanwezig Irma Ketels, Sherida van Oort, Lot Oostveen (bewoners)

Nadere informatie

Verslag Informatieavond Nieuw Kraaiennest

Verslag Informatieavond Nieuw Kraaiennest Datum, tijd 17 november 2016, 19:30 21:00 uur Pagina 1 van 5 Onderwerp Verslag Informatieavond Nieuw Kraaiennest Locatie grote zaal de Bonte Kraai, Kraaiennest 68 Op 17 november vond er een bewonersavond

Nadere informatie

Nieuw Kraaiennest K-Midden (blok E t/m I) Bewonersavond 17 november 2016 in De Bonte Kraai

Nieuw Kraaiennest K-Midden (blok E t/m I) Bewonersavond 17 november 2016 in De Bonte Kraai Nieuw Kraaiennest K-Midden (blok E t/m I) Bewonersavond 17 november 2016 in De Bonte Kraai Agenda 1 Opening (19.30) - Welkom door Frank Ratelband (voorzitter) 2 Ontwikkeling Nieuw Kraaiennest - Introductie

Nadere informatie

Bewonersavond E-buurt Oost

Bewonersavond E-buurt Oost Bewonersavond E-buurt Oost 11 juli 2018 Agenda 19.30 Opening en welkom door avondvoorzitter Bart Jan Commissaris, directeur van De Polstok. 19.40 Prestentatie concept plan en bewonersinbreng door projectmanager

Nadere informatie

Verslag WORKSHOP NOORDZONE E-BUURT OOST 20 maart 2018

Verslag WORKSHOP NOORDZONE E-BUURT OOST 20 maart 2018 Verslag WORKSHOP NOORDZONE E-BUURT OOST 20 maart 2018 Gemeente Amsterdam Pagina 2 van 8 Gemeente Amsterdam Pagina 3 van 8 GROEP 1 PROGRAMMA Welk programma zou de buurt verrijken? Een plek voor startende

Nadere informatie

» Informatiebijeenkomst Hoven II

» Informatiebijeenkomst Hoven II » Informatiebijeenkomst Hoven II Herontwikkeling Hoven II Sfeerverslag informatiebijeenkomst 19 mei 2015 Sfeerverslag Opening en doel van de avond Onno de Vries, communicatieadviseur gemeente Capelle aan

Nadere informatie

Verslag 2e bewonersavond inrichting openbare ruimte middengebied Don Bosco

Verslag 2e bewonersavond inrichting openbare ruimte middengebied Don Bosco Verslag 2e bewonersavond inrichting openbare ruimte middengebied Don Bosco 24 november 2016 Voormalige schoolgebouw van de St. Lidwinaschool aan de Ringdijk 44 1 Avondvoorzitter Henk van Waveren heet iedereen

Nadere informatie

1) Verkeersborden plaatsen (Woonwijk, 30 Km, Pas op spelende kinderen!, fietspad)

1) Verkeersborden plaatsen (Woonwijk, 30 Km, Pas op spelende kinderen!, fietspad) Besprekingsverslag van de bespreking met Klaassen Vastgoedontwikkeling / Site Woondiensten en de gemeente Doetinchem naar aanleiding van onze brief van 14 december 2009 inzake de huidige status van het

Nadere informatie

Welkom Herontwikkeling locatie Sportfondsenbad

Welkom Herontwikkeling locatie Sportfondsenbad 1 Welkom Herontwikkeling locatie Sportfondsenbad U vindt vanavond informatie over: Sloop zwembad Ontwerp inrichting openbare ruimte Impressie bouwplannen Omnia CPO - ontwikkeling Planologische procedure:

Nadere informatie

VERSLAG BURGERPARTICIPATIE

VERSLAG BURGERPARTICIPATIE VERSLAG BURGERPARTICIPATIE PLAN KERKSTRAAT 4A BERKEL ENSCHOT Versie: 06-02-2017 1 INHOUD Inleiding... 3 Reacties en antwoorden... 4 2 INLEIDING De gemeente Tilburg is in 2015 met de woningbouwcorporaties

Nadere informatie

Stedenbouwkundig ontwerp / woningen 1. Hoeveel woningen komen er? Tussen 30 en 38 woningen

Stedenbouwkundig ontwerp / woningen 1. Hoeveel woningen komen er? Tussen 30 en 38 woningen Q&A Zuid Schalkwijkerweg 58 Stedenbouwkundig ontwerp / woningen 1. Hoeveel woningen komen er? Tussen 30 en 38 woningen 2. Is het mogelijke minder maar meer luxueuze woningen te bouwen (gelijke opbrengsten,

Nadere informatie

Nieuwbouwplan aan Dorrestijnplantsoen te Heelsum.

Nieuwbouwplan aan Dorrestijnplantsoen te Heelsum. Nieuwbouwplan aan Dorrestijnplantsoen te Heelsum. Informatieavond voor omwonenden en belanghebbenden op 3 november 2016. Het nieuwbouwplan betreft de volgende onderdelen: De sloop van het appartementengebouw

Nadere informatie

Verslag 1 e bewonersavond inrichting openbare ruimte middengebied Don Bosco

Verslag 1 e bewonersavond inrichting openbare ruimte middengebied Don Bosco Verslag 1 e bewonersavond inrichting openbare ruimte middengebied Don Bosco 29 juni 2016 Stadsdeelkantoor Oranje-Vrijstaatplein 2 Amsterdam, stadsdeel Oost 1 Verslag bewonersavond plannen openbare ruimte

Nadere informatie

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Uitnodiging inloopbijeenkomst voor het voorlopig ontwerp Voor u ligt de nieuwsbrief over het voorlopig ontwerp voor de onderhoudswerkzaamheden die we in uw wijk gaan uitvoeren.

Nadere informatie

Tweede bijeenkomst verbinding met de Hollandsche IJssel 31 oktober 2016

Tweede bijeenkomst verbinding met de Hollandsche IJssel 31 oktober 2016 Tweede bijeenkomst verbinding met de Hollandsche IJssel 31 oktober 2016 Focus voor 2016 VAN CAPELLENHUIS, CAPELLE AAN DEN IJSSEL GRE 1 Inleiding Yucel Ozmen, projectleider van de werkzaamheden aan de centrumring,

Nadere informatie

Portefeuillehouder: E Tijmstra. Behandeld door: M. Matthijsse

Portefeuillehouder: E Tijmstra. Behandeld door: M. Matthijsse P U R N E R E 'f O.,.. RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1457675 Datum: 6 november 2018 Domein / Team: RUID / ONTW Portefeuillehouder: E Tijmstra Behandeld door: M. Matthijsse Onderwerp:

Nadere informatie

Veel gestelde vragen Josephwijk Roosendaal omwonenden

Veel gestelde vragen Josephwijk Roosendaal omwonenden Veel gestelde vragen Josephwijk Roosendaal omwonenden 1. Hoeveel woningen gaat Alwel slopen en hoeveel woningen komen er terug? We slopen 229 huurwoningen. Alwel heeft een visie met een programma van eisen

Nadere informatie

Bijeenkomst Lineair Park 12 september 2015

Bijeenkomst Lineair Park 12 september 2015 Bijeenkomst Lineair Park 12 september 2015 Op zaterdagochtend 12 september kwamen 14 buurtbewoners, waarvan drie hele jonge buurtbewoners, naar het buurthuis aan de 2 e Daalsedijk. De bijeenkomst ging

Nadere informatie

Woningbouw, groen en water

Woningbouw, groen en water Woningbouw, groen en water In de periode van 21 mei tot en met 20 juni 2008 zijn de 338 leden van het internetpanel Zuidoost benaderd met een vragenlijst over woningbouw in het stadsdeel en de Groen- en

Nadere informatie

Schiedam 19 maart 2008

Schiedam 19 maart 2008 PLAATS DATUM Schiedam 19 maart 2008 AANWEZIG Namens de Gemeente Schiedam: Elsa Brito (EB, projectassistent) Maurice Dumas (MD, stedenbouwkundige) Stefan Gall (SG, stedenbouwkundige) Maarten Groene (MG,

Nadere informatie

Vernieuwing Vomar en omgeving Sluis

Vernieuwing Vomar en omgeving Sluis Vernieuwing Vomar en omgeving Sluis Verslag Informatieavond Woensdagavond 25 april, Goede Rede Almere Aanleiding Woensdagavond 25 April vond de eerste informatieavond plaats in de Goede Rede, rondom de

Nadere informatie

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Informatie over het definitief ontwerp Met deze nieuwsbrief informeren wij u over het definitief ontwerp voor Karveel 37, 43 en 44. Op de informatiebijeenkomst van 29 november

Nadere informatie

Herontwikkeling De Dubbeldekker SCHATKAART

Herontwikkeling De Dubbeldekker SCHATKAART SCHATKAART Conclusies: POSITIEF Veel groen Zicht op groen, vanuit balkons, achtertuinen - veel groen beleving Veel volwassen, grote bomen Autoluw gebied Speelplek - wordt goed gebruikt Schoolplein Laag

Nadere informatie

Locatie nabij Lisidunahof

Locatie nabij Lisidunahof Locatie nabij Lisidunahof Betrokken partijen 1. Woningstichting Leusden (WSL): Initiatiefnemer, ontwikkelaar en afnemer sociale woningbouw 2. Van Wijnen: Initiatiefnemer, ontwikkeling gebied & wonen en

Nadere informatie

Bewonersavond Soesterberg Noord - groen en levendig woonwerkgebied GEMEENTE SOEST

Bewonersavond Soesterberg Noord - groen en levendig woonwerkgebied GEMEENTE SOEST Bewonersavond Soesterberg Noord - groen en levendig woonwerkgebied 18-01-2017 Indeling / programma van deze bewonersavond 19.30 uur Welkom door Janne Pijnenborg (wethouder) Voorstellen van de aanwezige

Nadere informatie

WELKOM! Tweede bewonersbijeenkomst Ons Oostende over de uitgangspunten plan. 12 juli 2017

WELKOM! Tweede bewonersbijeenkomst Ons Oostende over de uitgangspunten plan. 12 juli 2017 WELKOM! Tweede bewonersbijeenkomst Ons Oostende over de uitgangspunten plan 12 juli 2017 Programma 19.00 uur Ontvangst 19.15 uur Inleiding door dagvoorzitter Stefan Herwig 19.30 uur Verschillende korte

Nadere informatie

Verslag bijeenkomsten november Gebiedsvisie Hellevoetsluis Zuidoost

Verslag bijeenkomsten november Gebiedsvisie Hellevoetsluis Zuidoost Verslag bijeenkomsten november 2018 Gebiedsvisie Hellevoetsluis Zuidoost Gebiedsvisie Hellevoetsluis Zuidoost De aanleiding Doel van de bijeenkomsten Overzicht van reacties en wensen per onderwerp Vervolg

Nadere informatie

Verslag Startbijeenkomst Tuinen van Genta 10 Oktober.

Verslag Startbijeenkomst Tuinen van Genta 10 Oktober. Verslag Startbijeenkomst Tuinen van Genta 10 Oktober. De startbijeenkomst werd gehouden in De Toerist aan de Teteringsedijk 145. Aanwezig waren circa 35 omwonenden, waaronder enkele ondernemers van het

Nadere informatie

Verslag inspraakbijeenkomst Bensdorp

Verslag inspraakbijeenkomst Bensdorp Datum : 19 maart 2015 Tijd : 17.45 19.30 uur Plaats : Gemeentehuis Aanwezigen namens de gemeente Bussum Mevrouw L. de Ridder Wethouder o.a. Ruimtelijke Ordening De heer J. Lagerweij Gebiedsmanager Spoorzone

Nadere informatie

Participatie Oost Boswinkel versie

Participatie Oost Boswinkel versie Bijlage 6 Participatie Oost Boswinkel versie 0.4 02-02-2017 Inleiding De wijk Oost Boswinkel wordt gesloopt en opnieuw opgebouwd. Er zijn twee verhuurders, de Woonplaats en Ons Huis. Globaal is de wijk

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Transformatie Schieoevers-Noord

Veelgestelde vragen Transformatie Schieoevers-Noord Veelgestelde vragen Transformatie Schieoevers-Noord Wat is het plan voor Schieoevers? In 2010 heeft het college van B&W van de gemeente Delft de gebiedsvisie Schieoevers 2030 vastgesteld. De gebiedsvisie

Nadere informatie

Welkom op de informatiemarkt Liedertseweg e.o.

Welkom op de informatiemarkt Liedertseweg e.o. Welkom op de informatiemarkt Liedertseweg e.o. Fase 1 Fase Fase 2 De plannen voor Fase 2 Concept stedenbouwkundig plan Sperwerhorst Trekvogelweg Fase 1 5 Fase Kwartelstraat 5 Pelikaanstraat Korhoenstraat

Nadere informatie

Probleem- en doelstelling/oplossingen/effecten

Probleem- en doelstelling/oplossingen/effecten Aan de Gemeenteraad. Raadsvergadering : 25 maart 2010 Nummer :? Commissie : Commissie Grondgebied Portefeuillehouder : wethouder T. Kokke Afdeling : II-Bouwen en Wonen - Opsteller : M.Fopma Productiedatum

Nadere informatie

AMBITIEDOCUMENT! CENTRUM KEVERDIJK

AMBITIEDOCUMENT! CENTRUM KEVERDIJK AMBITIEDOCUMENT CENTRUM KEVERDIJK Versie 1.0-9 september 2014 Opgesteld door: 1 INLEIDING Het ambitiedocument dat nu voor u ligt geeft inzicht in de ambities vanuit belanghebbenden en de, eerder vastgestelde,

Nadere informatie

Slotbijeenkomst K-midden. 21 februari 2018

Slotbijeenkomst K-midden. 21 februari 2018 Slotbijeenkomst K-midden 21 februari 2018 Agenda 19.00 uur Deur open /inloop 19.30 uur Opening; terugblik toelichting proces, wat is er opgehaald? 19:40 uur Presentatie 2 modellen; keuze en aanvullende

Nadere informatie

Kwaliteitsimpuls openbare ruimte

Kwaliteitsimpuls openbare ruimte Kwaliteitsimpuls openbare ruimte PARK DWINGELAND Ruimte voor initiatieven Workshop 27 november 2017 Houten duurzame speeltoestellen Toegankelijk voor ouderen Woningen integreren in groen Verbinden met

Nadere informatie

Notitie participatie project Omval-Weespertrekvaart

Notitie participatie project Omval-Weespertrekvaart Notitie participatie project Omval-Weespertrekvaart 1. Historie en strategienota Net na de eeuwwisseling zijn er plannen voor dit gebied ontwikkeld. Er zijn toen diverse klankbordgroep bijeenkomsten gehouden.

Nadere informatie

Gehouden op 1 november 2017

Gehouden op 1 november 2017 Gehouden op 1 november 2017 De gemeente Hoorn werkt aan de ontwikkelingen van de Poort van Hoorn. Het Pelmolenpad en de Prismalocatie maken daar een onderdeel van uit. Als er straks een parkeergarage staat

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. raadsvergadering: 21 september 2011 Aanbesteding Masterplan Anna's Hoeve. datum: 12 september 2011 gemeenteblad I nr.: 68 agenda nr.

RAADSVOORSTEL. raadsvergadering: 21 september 2011 Aanbesteding Masterplan Anna's Hoeve. datum: 12 september 2011 gemeenteblad I nr.: 68 agenda nr. RAADSVOORSTEL raadsvergadering: 21 september 2011 onderwerp: Aanbesteding Masterplan Anna's Hoeve bijlage: ontwerp-besluit datum: 12 september 2011 gemeenteblad I nr.: 68 agenda nr.: 9 Aan de gemeenteraad,

Nadere informatie

Rapportage Burgerparticipatie Mierlo s Welkom

Rapportage Burgerparticipatie Mierlo s Welkom Rapportage Burgerparticipatie Mierlo s Welkom 1 Inhoudsopgave 0. Voorwoord 1. Samenvatting 1.1 Werkgroep Openbare ruimte 1.2 Werkgroep Woningen 2. Plan van Aanpak Burgerparticipatie 2.1 Informeren belanghebbenden

Nadere informatie

Nila Polder Latupeirissa

Nila Polder Latupeirissa Nila Polder Latupeirissa Van: Verzonden: Aan: Onderwerp: Bijlagen: Daalen, Kees van maandag 8 mei 2017 9:28 Griffie Veenendaal brief aan alle raadsfracties inzake Groot onderhoud Park Ruisseveen 170508

Nadere informatie

Participatieplan afstoten gemeentehuizen

Participatieplan afstoten gemeentehuizen plan afstoten gemeentehuizen Herontwikkeling / nieuwe invulling gemeentehuis Muiden en Stadskantoor Naarden 14 juni 2016 1 Inleiding 1.1 Uitgangspunt Dit participatieplan hoort bij de Project Initiatief

Nadere informatie

LISSE. Nieuw Meerzicht INFORMATIEBIJEENKOMST

LISSE. Nieuw Meerzicht INFORMATIEBIJEENKOMST INFORMATIEBIJEENKOMST Opening avondvoorzitter doel van de bijeenkomst - informeren - reacties ophalen opzet van de avond - plenair deel (20:00 20:45 uur) - niet-plenair deel (20:45 21:30) Gemeente Lisse

Nadere informatie

Aanleg aansluiting A27-N629 eind 2017

Aanleg aansluiting A27-N629 eind 2017 December 2016 Dagelijks ervaart het verkeer problemen met de doorstroming op de N629 tussen Oosterhout en Dongen. Ook de leefbaarheid en veiligheid op en rond de N629 en Westerlaan vragen aandacht. De

Nadere informatie

Verslag Informatieavond

Verslag Informatieavond Verslag Informatieavond Voorlopig Ontwerp inrichting openbare ruimte, locatie Paardenplein Plaats Raadhuis te Hilversum Datum 25 november 2013 Tijd van 20.00 u tot ca. 21.15 u Agenda 1. Welkom 2. Stand

Nadere informatie

SAMENVATTING INLOOPAVOND ONTWIKKELING TERREIN VOORMALIG WATERBEDRIJF

SAMENVATTING INLOOPAVOND ONTWIKKELING TERREIN VOORMALIG WATERBEDRIJF SAMENVATTING INLOOPAVOND ONTWIKKELING TERREIN VOORMALIG WATERBEDRIJF 1 2 7 2 0 1 7 SAMENVATTING INLOOPAVOND ONTWIKKELING TERREIN VOORMALIG WATERBEDRIJF Op 30 mei 2017 was er een inloopavond in de raadzaal

Nadere informatie

Vragen gesteld tijdens de informatieavond over het ontwerp op 4 december Antwoord

Vragen gesteld tijdens de informatieavond over het ontwerp op 4 december Antwoord Vragen gesteld tijdens de informatieavond over het ontwerp op 4 december 2017. Reacties en vragen van bewoners Voetpad voor Karel V: - Zorg bestaat dat het door fietsers gebruikt gaat worden, dat het een

Nadere informatie

Toelichting bij kaart

Toelichting bij kaart Definitief Ontwerp Fietsstraat Cremerstraat Juni 2016 Toelichting bij kaart Voorgeschiedenis November 2013 neemt de gemeenteraad een amendement aan waarmee 1 miljoen euro wordt vrijgemaakt om de beginnen

Nadere informatie

J. Verstand. 6 oktober 2014 Stedenbouwkundig ontwerp + kaderstelling project WA Scholtenlaan

J. Verstand. 6 oktober 2014 Stedenbouwkundig ontwerp + kaderstelling project WA Scholtenlaan Voorstel aan raad Verantwoordelijke afdeling Nummer ROM 132073 Inboeknummer: 132073 Raad d.d. Paragraaf begroting: 3 26 november 2014 Steller: M.J.L. Lammerée Portefeuillehouder J. Verstand Datum Onderwerp

Nadere informatie

Bijeenkomst omwonenden van de Nieuwendijk

Bijeenkomst omwonenden van de Nieuwendijk Bijeenkomst omwonenden van de Nieuwendijk Zonnepark Lievelde 22 mei 2018 1 Bijeenkomst omwonenden van de Nieuwendijk Inhoud 1. Introductie 3. Gemaakte afspraken 2 1. Introductie Introductie De bijeenkomst

Nadere informatie

Inhoud. > Plangebied > Opgave > Participatie proces > Kaders > Context > Resultaten proces en uitgangspunten > Stedenbouwkundig schetsontwerp

Inhoud. > Plangebied > Opgave > Participatie proces > Kaders > Context > Resultaten proces en uitgangspunten > Stedenbouwkundig schetsontwerp DREIJEN WAGENINGEN Inhoud > Plangebied > Opgave > Participatie proces > Kaders > Context > Resultaten proces en uitgangspunten > Stedenbouwkundig schetsontwerp Plangebied behoud Ritzema Bosweg behoud of

Nadere informatie

2 Programma Schiphol Amsterdam - Almere

2 Programma Schiphol Amsterdam - Almere Welkom Inloopavond A9 Gaasperdammerweg 11 september 2013 SAA project A9 Gaasperdammerweg 18:00 22:00 uur 19:30 uur presentatie werkzaamheden 2014 11 september 2013 Lammert Postma 11 september 2013 Inhoud

Nadere informatie

Versie 1 oktober Vraag en Antwoord. Informatieavond 11 juli Gebiedsontwikkeling E-Buurt Oost

Versie 1 oktober Vraag en Antwoord. Informatieavond 11 juli Gebiedsontwikkeling E-Buurt Oost Vraag en Antwoord Informatieavond 11 juli 2018 Gebiedsontwikkeling E-Buurt Oost Inleiding Op 11 juli is op verzoek van twee omwonenden een extra informatieavond gehouden over de plannen voor de E-Buurt

Nadere informatie

Bestemmingsplan Wateringse Veld Noord, 1e herziening (Haags Buiten) Vastgesteld

Bestemmingsplan Wateringse Veld Noord, 1e herziening (Haags Buiten) Vastgesteld Bestemmingsplan Wateringse Veld Noord, 1e herziening (Haags Buiten) Vastgesteld Vastgesteld, d.d 24 januari 2019 Wateringse Veld Noord, 1e herziening (Haags Buiten) bestemmingsplan Wateringse Veld Noord,

Nadere informatie

Gebiedspaspoort Blinkert Nota van beantwoording. Concept - versie college 13 november 2018

Gebiedspaspoort Blinkert Nota van beantwoording. Concept - versie college 13 november 2018 Gebiedspaspoort Blinkert Nota van beantwoording Concept - versie college 13 november 2018 1 INLEIDING Sinds de zomer van 2017 is gewerkt aan een gebiedspaspoort Blinkert. Tijdens de vergadering van de

Nadere informatie

Ontwikkelingen Houthaven en Blok 0 mei 2013 uitgave van Projectbureau Houthaven

Ontwikkelingen Houthaven en Blok 0 mei 2013 uitgave van Projectbureau Houthaven Ontwikkelingen Houthaven en Blok 0 mei 2013 uitgave van Projectbureau Houthaven Afbeelding: Impressie Blok 0 Inleiding Na een lange geschiedenis van industriële bedrijvigheid, ondergaat de Amsterdamse

Nadere informatie

2 e Bijeenkomst. Inrichting Openbare Ruimte Middengebied Don Bosco

2 e Bijeenkomst. Inrichting Openbare Ruimte Middengebied Don Bosco 2 e Bijeenkomst Inrichting Openbare Ruimte Middengebied Don Bosco 6 december 2016 Programma 19:30 uur Opening, welkom en programma 19:45 uur Informatie ontwikkeling Ringdijk44 e.o. 20:15 uur Openbare Ruimte

Nadere informatie

Startnotitie Grote en Kleine Geer met parkeerterrein

Startnotitie Grote en Kleine Geer met parkeerterrein Startnotitie Grote en Kleine Geer met parkeerterrein (gewijzigd n.a.v. de raadsvergadering van 27 juni 2017) Aanleiding en probleemschets Datum: juni 2017 Om invulling te geven aan de ombuigingen is in

Nadere informatie

Hoogbouwkavel Leidsche Rijn Centrum Noord

Hoogbouwkavel Leidsche Rijn Centrum Noord Hoogbouwkavel Leidsche Rijn Centrum Noord Participatiebijeenkomst 12 april2018 Programma Introductie (19.30 19.40) Presentatie: historie, ruimtelijke kaders en selectieproces (19.40 19.55) Doel van de

Nadere informatie

Het advies Circulaire economie Honigcomplex

Het advies Circulaire economie Honigcomplex Het advies Circulaire economie Honigcomplex Dominicus College 3H3 Energieweg 93 Nijmegen 24-01-2019 Inleiding: Wat moet er gebeuren met het Honigcomplex? Het probleem met het Honigcomplex is dat dit gebouw

Nadere informatie

BIJEENKOMST ONTWERP KERKLAAN - 19 JUNI 2017

BIJEENKOMST ONTWERP KERKLAAN - 19 JUNI 2017 BIJEENKOMST ONTWERP KERKLAAN - 19 JUNI 2017 Focus voor 2016 VIJVERHOF, CAPELLE AAN DEN IJSSEL GREX PRESENTATIE 2 1. Inleiding Yücel Özmen, programmamanager bij de gemeente Capelle aan den IJssel, heet

Nadere informatie

Stedenbouwkundig Plan Stationsgebied 4 e bijeenkomst 6 september 2011

Stedenbouwkundig Plan Stationsgebied 4 e bijeenkomst 6 september 2011 Stedenbouwkundig Plan Stationsgebied 4 e bijeenkomst 6 september 2011 Bespreekpunten deze avond: stand van zaken (wat hebben we tot nu toe laten zien) proces: stedenbouwkundig plan bestemmingsplan bouwplannen

Nadere informatie

Hart van Westerkoog Toekomstvisie Binnengebied Westerkoog

Hart van Westerkoog Toekomstvisie Binnengebied Westerkoog Wat zijn de laatste ontwikkelingen rond de toekomstvisie Westerkoog? In de digitale nieuwsbrief leest u meer over het proces. December 2008 Hart van Westerkoog Toekomstvisie Binnengebied Westerkoog Het

Nadere informatie

Omwonende participatie, Arsenaal Terrein te Voorschoten. Hierbij een overzicht van de bijeenkomsten met een korte omschrijving:

Omwonende participatie, Arsenaal Terrein te Voorschoten. Hierbij een overzicht van de bijeenkomsten met een korte omschrijving: Eindverslag Omwonende participatie, Arsenaal Terrein te Voorschoten Arsenaal Terrein: Het huidige arsenaal terrein in eigendom van 3 eigenaren te weten Provincie Zuid-Holland, de gemeente Voorschoten en

Nadere informatie

Welkom op de 2e Informatieavond voor omwonenden Brittenstein

Welkom op de 2e Informatieavond voor omwonenden Brittenstein Welkom op de 2e Informatieavond voor omwonenden Brittenstein Terugblik Samenvatting van uw aandachtspunten - Communicatie (nieuwsbrief, infoavond, mails, website) - Klankbordgroep - Informatie over fasering

Nadere informatie

Ontwikkeling CBS - locatie Stakeholdersbijeenkomst 2 verdieping uitgangspunten

Ontwikkeling CBS - locatie Stakeholdersbijeenkomst 2 verdieping uitgangspunten Ontwikkeling CBS - locatie Stakeholdersbijeenkomst 2 verdieping uitgangspunten Opgesteld door Plaatsnaam, datum Jantien van den Berg APPM Management Consultants ism Schouten Leidschendam-Voorburg, 22 juli

Nadere informatie

Bereikbaarheid Waterland. Presentatie tijdens informatieavond 9 februari 2012

Bereikbaarheid Waterland. Presentatie tijdens informatieavond 9 februari 2012 Bereikbaarheid Waterland Presentatie tijdens informatieavond 9 februari 2012 Inhoud 1. Introductie project Bereikbaarheid Waterland 2. Proces tot heden 3. Te realiseren maatregelen 4. Vervallen maatregelen

Nadere informatie

Mekkelholt. Herontwikkeling. Mekkelholt is in beweging! > Lees nu meer over de verschillende deelprojecten

Mekkelholt. Herontwikkeling. Mekkelholt is in beweging! > Lees nu meer over de verschillende deelprojecten Herontwikkeling Mekkelholt > Lees nu meer over de verschillende deelprojecten Mekkelholt is in beweging! Verschillende plannen krijgen steeds meer vorm. In deze brochure informeren we u over welke ontwikkelingen

Nadere informatie

Startnotitie Herstructurering woningen Rijsoord Versie 1.1 Datum 21 mei 2014

Startnotitie Herstructurering woningen Rijsoord Versie 1.1 Datum 21 mei 2014 Startnotitie Herstructurering woningen Rijsoord Versie 1.1 Datum 21 mei 2014 Openbaar wat willen we bereiken? (doel) Het doel voor de gemeente is om, in samenwerking met Woonvisie, de (ruimtelijke) kaders

Nadere informatie

Sprong over het IJ. Inpassing zijde Buiksloterweg. Stand van zaken brug Noordhollandsch Kanaal. Snel, gemakkelijk en veilig naar de overkant

Sprong over het IJ. Inpassing zijde Buiksloterweg. Stand van zaken brug Noordhollandsch Kanaal. Snel, gemakkelijk en veilig naar de overkant Sprong over het IJ Snel, gemakkelijk en veilig naar de overkant Stand van zaken brug Noordhollandsch Kanaal Inpassing zijde Buiksloterweg Bewonersbijeenkomst 28 juni 2018 Noord: 100.000 inwoners + 80.000

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord

Veelgestelde vragen over nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord Veelgestelde vragen over nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord 18 en 20 september 2012 Algemeen Wat wordt er ontwikkeld in de nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord? In de nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord worden circa

Nadere informatie

Infobijeenkomst deelgebied 2, d.d. 19 september 2017, uur, t Klaverblad.

Infobijeenkomst deelgebied 2, d.d. 19 september 2017, uur, t Klaverblad. Aan: Projectteam Mauritsweg/Heistraat te Einighausen Van: Maarten Beks Datum: 20-09-2017 Betreft: Verslag infobijeenkomst deelgebied 1 Infobijeenkomst deelgebied 2, d.d. 19 september 2017, 20.00-21.00

Nadere informatie

Nieuwbouwplan aan Nico Bovenweg 44 te Oosterbeek

Nieuwbouwplan aan Nico Bovenweg 44 te Oosterbeek Nieuwbouwplan aan Nico Bovenweg 44 te Oosterbeek Verslag van informatieavond op 12 april 2018 voor omwonenden, belanghebbenden en geïnteresseerden in een nieuwbouwwoning. Uitnodiging Omwonenden zijn schriftelijk

Nadere informatie

Gebiedsvisie Florabuurt

Gebiedsvisie Florabuurt Gebiedsvisie Florabuurt Bewonersbijeenkomst 8 mei 2019 Agenda 1. Waar werken we aan en wat speelt er? 2. Waar staan we nu? 3. Wat willen we bereiken? 4. Hoe kunnen we dat doen? 5. In gesprek! 6. Welke

Nadere informatie

CONCEPT VERSLAG van de DIALOOG 20 december woningen Moergestel Schoolstraat - Korenschuur

CONCEPT VERSLAG van de DIALOOG 20 december woningen Moergestel Schoolstraat - Korenschuur CONCEPT VERSLAG van de DIALOOG 20 december 2017 12 woningen Moergestel Schoolstraat - Korenschuur Inleiding Janssen de Jong Projectontwikkeling heeft het initiatief genomen om een plan te maken voor de

Nadere informatie

BOUWPLAN VEENSTRAAT TE MOLENSCHOT OVERLEG KLANKBORDGROEP 23 MEI 2013

BOUWPLAN VEENSTRAAT TE MOLENSCHOT OVERLEG KLANKBORDGROEP 23 MEI 2013 BOUWPLAN VEENSTRAAT TE MOLENSCHOT OVERLEG KLANKBORDGROEP 23 MEI 2013 Agenda Een korte introductie. Stand van zaken Het stedenbouwkundige ontwerp Het concept beeldkwaliteitplan De architect, een introductie

Nadere informatie

Vervolg platform bewoners Aanpak Ring Zuid Projectbureau Aanpak Ring Zuid te Groningen 16 april 2012, 20.00 22.00 uur

Vervolg platform bewoners Aanpak Ring Zuid Projectbureau Aanpak Ring Zuid te Groningen 16 april 2012, 20.00 22.00 uur Verslag Overleg: Locatie: Datum: Vervolg platform bewoners Aanpak Ring Zuid Projectbureau Aanpak Ring Zuid te Groningen 16 april 2012, 20.00 22.00 uur Aanwezig Bewonersplatform: Mw. Welp, dhr. Dijkhuis,

Nadere informatie

Stand van Zaken De Meern. De situatie na 17 september 2012 De Meernconferentie

Stand van Zaken De Meern. De situatie na 17 september 2012 De Meernconferentie Stand van Zaken De Meern De situatie na 17 september 2012 De Meernconferentie Inhoud Aanleiding sept 2012 Mereveldplein Situatie sept 2012 Situatie maart 2014 Leefbaarheid Situatie sept 2012 Situatie maart

Nadere informatie

Nr. Agendapunt 1. Opening en mededelingen Iedereen wordt welkom geheten. 1. Vaststellen agenda Agenda is vastgesteld. Er zijn geen aanvullingen

Nr. Agendapunt 1. Opening en mededelingen Iedereen wordt welkom geheten. 1. Vaststellen agenda Agenda is vastgesteld. Er zijn geen aanvullingen Klankbordgroep Nieuwbouw Over Betuwe College Elst Verslag Datum: 09-10-2017 Tijd: 19.30 21.30 uur Locatie: S5 Voorzitter: Elisabeth Stoeten Notulist: Ellen Vroegindeweij Leden klankbordgroep: Wout Eisink,

Nadere informatie

VERSLAG INSPRAAKBIJEENKOMST STEDENBOUWKUNDIG PLAN KADOELERBREEK STADSDEEL AMSTERDAM-NOORD D.D. 3 JULI 2006 (MIDDAGBIJEENKOMST)

VERSLAG INSPRAAKBIJEENKOMST STEDENBOUWKUNDIG PLAN KADOELERBREEK STADSDEEL AMSTERDAM-NOORD D.D. 3 JULI 2006 (MIDDAGBIJEENKOMST) Aanwezig L. Ederveen Voorzitter, SDAN N. Pouwels Projectmanager Kadoelerbreek, SDAN M. Neep Stedenbouwkundige, RPHS-architecten S. Bach Projectleider, Woningcorporatie Ymere alsmede circa 30 personen als

Nadere informatie

BOUWGROEP NIEUW-WEST LOCATIE EN PLANNING

BOUWGROEP NIEUW-WEST LOCATIE EN PLANNING BOUWGROEP NIEUW-WEST LOCATIE EN PLANNING LOCATIE JAN TOOROPSTRAAT 5 Op de locatie Jan Tooropstraat 5 komt een zelfbouwkavel beschikbaar voor een kleine bouwgroep. Vlakbij het Rembrandtpark en op zo n 10

Nadere informatie

Verslag bijeenkomst buitenruimte nieuwbouw hostel + appartementen Zuiderparkweg (d.d. 20 juni 2017)

Verslag bijeenkomst buitenruimte nieuwbouw hostel + appartementen Zuiderparkweg (d.d. 20 juni 2017) Verslag bijeenkomst buitenruimte nieuwbouw hostel + appartementen Zuiderparkweg (d.d. 20 juni 2017) Aanvang : 19.00 uur Locatie : Lunchcafé In de Roos, Zuiderparkweg 282, s-hertogenbosch Aanwezig : Vertegenwoordigers

Nadere informatie

Bewonersbijeenkomst Meeuwensingel 3 oktober 2016

Bewonersbijeenkomst Meeuwensingel 3 oktober 2016 Bewonersbijeenkomst Meeuwensingel 3 oktober 2016 1 Inleiding Dick van Sluis, wethouder bij de gemeente Capelle aan den IJssel, heet de aanwezigen van harte welkom. Met honderden Capellenaren is de afgelopen

Nadere informatie

Op 14 juni jl. besloten B&W van Katwijk in overleg met partner Oegstgeest en subsidieverstrekker Provincie ZH tot:

Op 14 juni jl. besloten B&W van Katwijk in overleg met partner Oegstgeest en subsidieverstrekker Provincie ZH tot: Een nieuwe start Op 14 juni jl. besloten B&W van Katwijk in overleg met partner Oegstgeest en subsidieverstrekker Provincie ZH tot: beëindiging van de lopende aanbesteding Z.s.m. starten van een nieuwe

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst Stadshart Noord Hoogezand Locatie Tussenhof Beeldkwaliteitsplan en bestemmingsplan

Informatiebijeenkomst Stadshart Noord Hoogezand Locatie Tussenhof Beeldkwaliteitsplan en bestemmingsplan 28 juni 2018 Informatiebijeenkomst Stadshart Noord Hoogezand Locatie Tussenhof Beeldkwaliteitsplan en bestemmingsplan Rudolf Kramer, projectleider Programma Stadshart Project Stadshart Noord Hoogezand

Nadere informatie

Resultaten bewonerscampagne LaatjeHoorn In Hoorn-Noord en Venenlaankwartier 2016

Resultaten bewonerscampagne LaatjeHoorn In Hoorn-Noord en Venenlaankwartier 2016 Resultaten bewonerscampagne LaatjeHoorn In Hoorn-Noord en Venenlaankwartier 2016 Koepoortsweg Deen Mariaschool Terugkoppeling Venenlaankwartier 4 en 11 oktober 2016 Programma 19.15 19.25 uur Toelichting

Nadere informatie

PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE

PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE 1 2 3 4 5 6 7 VRAGEN EN ANTWOORDEN Naar aanleiding van de presentatie is er een mogelijkheid voor

Nadere informatie

Terugkoppeling van de bewonersbijeenkomst over de Jongerenwoningen aan het Saturnusgeel van 7 juli 2015.

Terugkoppeling van de bewonersbijeenkomst over de Jongerenwoningen aan het Saturnusgeel van 7 juli 2015. Terugkoppeling van de bewonersbijeenkomst over de Jongerenwoningen aan het Saturnusgeel van 7 juli 2015. Er waren ongeveer 45 aanwezigen Mede aanwezig: medewerkers woningcorporatie De Goede Woning en de

Nadere informatie

Concept Ontwikkelvisie Spaarndamseweg

Concept Ontwikkelvisie Spaarndamseweg 4 juni 2019 PG Klaas Telgenhof Concept Ontwikkelvisie Spaarndamseweg Ontwikkelzones 8 zones Ca 10.000 woningen t/m 2025 50% sociale woningen Doelen Een samenhangend kader op het gebied van stedenbouw (m.n.

Nadere informatie

Informatieavond Planpresentatie Osdorpplein 28 mei 2013 in De Meervaart

Informatieavond Planpresentatie Osdorpplein 28 mei 2013 in De Meervaart Informatieavond Planpresentatie Osdorpplein 28 mei 2013 in De Meervaart Inleiding Doel informatieavond Informeren over plannen Lebo Opgave Nadere uitleg van het project Bestaande situatie Uitgangspunten

Nadere informatie

Locatie Het Mozaïek / De Haag

Locatie Het Mozaïek / De Haag Locatie Het Mozaïek / De Haag Informatie avond omwonenden 4 maart 2014 Agenda voor vanavond Opening en welkomstwoord door wethouder Van Dalen Doel van deze avond Wijziging bevolkingsopbouw -> wijzigen

Nadere informatie

Nieuwsbrief woningbouwproject Nieuwveen

Nieuwsbrief woningbouwproject Nieuwveen Aan de bewoners van Nieuwveen datum Februari 2012 ons kenmerk 12.02656 betreft Nieuwsbrief Woningbouwproject Nieuwveen Nieuwsbrief woningbouwproject Nieuwveen Via deze nieuwsbrief informeert de gemeente

Nadere informatie

PARK EMMEN BIRD-EYE VIEW: ZICHT VANUIT HET ZUIDOOSTEN RICHTING HET PARK EMMEN EMMEN In samenwerking met: Urban Xchange

PARK EMMEN BIRD-EYE VIEW: ZICHT VANUIT HET ZUIDOOSTEN RICHTING HET PARK EMMEN EMMEN In samenwerking met: Urban Xchange PARK EMMEN BIRD-EYE VIEW: ZICHT VANUIT HET ZUIDOOSTEN RICHTING HET PARK EMMEN Uniek erfgoed Zo bijzonder als het Noorder Dierenpark was, zo bijzonder is ook haar ruimtelijke erfenis. Misschien nog wel

Nadere informatie

Informatieavond Kop op Tuindorp Oost. 15 feb 2018

Informatieavond Kop op Tuindorp Oost. 15 feb 2018 Informatieavond Kop op Tuindorp Oost 15 feb 2018 CAREYN TUINDORP OOST AGENDA - TERUGBLIK - SPVE BESTEMMINGSPLAN WABO - PLANPRESENTATIE - GEBOUWEN - OMGEVING - WIJZIGING GEBOUW A - TOELICHTING VANUIT DE

Nadere informatie

Ouderen, als basis voor stedelijke vernieuwing

Ouderen, als basis voor stedelijke vernieuwing Ouderen, als basis voor stedelijke vernieuwing P5 presentatie - Femke Introductie van - de Onderzoek Meulengraaf - Ontwerp - 1503103 - Conclusie - 26 juni 2014 Introductie Onderzoek Ontwerp Conclusie Probleem

Nadere informatie

Blauwhoed en Juli grijpen kans historische vesting Brielle te completeren :03

Blauwhoed en Juli grijpen kans historische vesting Brielle te completeren :03 Blauwhoed en Juli grijpen kans historische vesting Brielle te completeren 24-05-2016 17:03 Een bijzondere ontwikkelopgave aan de monumentale vestingswallen in Brielle: de transformatie van een markante

Nadere informatie