n PERSOONLIJKE GEGEVENS

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "n PERSOONLIJKE GEGEVENS"

Transcriptie

1 n PERSOONLIJKE GEGEVENS Naam Hans van Rooij Adres Waterwijk 125 Postcode en Woonplaats 5658 RC Eindhoven Telefoonnummer Geboortedatum en -plaats 24 november 1976, Eindhoven Website LinkedIn n WERKERVARING (HANS VAN ROOIJ CONSULT, NOVEMBER 2013 HEDEN) Hans van Rooij consult is mijn eenmanszaak op het gebied van het sociaal domein, zoals de Wmo 2015, de Jeugdwet en de Participatiewet. De dienstverlening die ik aanbied, is heel divers. Deze bestaat onder meer uit bezwaar en beroep, beleidswerkzaamheden, het verzorgen van cursussen en auteurswerkzaamheden. Lopende opdrachten Hieronder staat een overzicht van de momenteel lopende opdrachten. Daarna is een overzicht opgenomen van andere werkzaamheden die ik verricht. Juridisch kwaliteitsmedewerker Wmo 2015 Peelgemeenten (maart 2018 medio november 2018) op het gebied van de Wmo Dit betreft onder andere het voeren van schriftelijk verweer en het vertegenwoordigen van de gemeente bij de bezwarencommissie, de rechtbank en de Centrale Raad van Beroep. Het begeleiden/coachen van andere juridisch kwaliteitsmedewerkers op het gebied van bezwaar en beroep. Secretaris bezwaarschriftencommissie Meerinzicht (januari 2018 heden) Het uitvoeren van de voorkomende werkzaamheden als secretaris van de bezwarencommissie voor bezwaarschriften op het gebied van de Participatiewet. Bezwaarmedewerker Meerssen (november 2017 heden) Het behandelen van bezwaarschriften op het gebied van de Jeugdwet en de Wmo Dit betreft onder andere het voeren van schriftelijk verweer en het vertegenwoordigen van de gemeente bij de bezwarencommissie.

2 Kwaliteitsmedewerker ISD de Kempen (maart 2016 heden) op het gebied van de Participatiewet, Wmo 2015 en Jeugdwet. Dit betreft onder andere het voeren van schriftelijk verweer en het vertegenwoordigen van de gemeente bij de bezwarencommissie, de rechtbank en de Centrale Raad van Beroep. Het inhoudelijk en juridisch toetsen en beoordelen van rapportages en beschikkingen in het kader van de Participatiewet en Wmo Het geven van advies in individuele casussen en het (juridisch) adviseren over diverse onderwerpen, zoals privacy en delegatie en mandaat. Het adviseren over en (mede-)opstellen van beleid, zoals verordening, nadere regels en beleidsregels Wmo 2015, beleidsregels bijzondere bijstand en beleidsregels terugvordering en verhaal. Juridisch beleidsmedewerker Wmo 2015 Sociale Dienst Drechtsteden (maart 2014 december 2018) Het verrichten van diverse beleidswerkzaamheden op het gebied van de Wmo 2015, zoals het opstellen van diverse beleidsstukken, zoals de Verordening maatwerkvoorzieningen, het Besluit en de Beleidsregels inzake maatwerkvoorzieningen. Andere beleidswerkzaamheden zijn het (juridisch) adviseren over beleids- en uitvoeringsvraagstukken. OPLEIDINGEN EN TRAININGEN Ik verzorg naast cursussen via mijn eenmanszaak, ook cursussen voor andere organisaties, zoals Censor Bestuur, De Wijsmaker en de Mariënburggroep. Deze cursussen zijn meestal voor gemeenten of detacheringbureaus. Enkele door mij verzorgde en te verzorgen cursussen zijn: Training Jeugdwet (Maandag, januari 2017 en oktober 2017) Masterclass Bezwaar en Beroep Wmo 2015 (Mariënburggroep, november 2017) Opleiding Juridisch Kwaliteitsmedewerker Wmo 2015 ((Mariënburggroep, maart 2018 en oktober/november 2018) Basiscursus Wmo 2015 (Sociaalweb, november 2018) Training Jeugdwet en Wmo 2015 (Peelgemeenten, november 2018) Actualiteitencursus Jeugdwet en Wmo 2015 (Gemeente Eindhoven, december 2018) BEZWAARSCHRIFTENCOMMISSIES Gemeente Oss (januari 2016 heden) Lid bezwaarschriftencommissie (alle rechtsgebieden met uitzondering van belastingen, WOZ en personeelsaangelegenheden) Gemeente s-hertogenbosch (januari 2016 heden) Lid bezwaarschriftencommissie (alle rechtsgebieden met uitzondering van belastingen en WOZ) Baanbrekers (april 2013 heden) Voorzitter bezwaarschriftencommissie (WWB en aanverwante regelgeving). Tot 1 januari 2017 lid, vanaf deze datum voorzitter. AUTEURSWERKZAAMHEDEN SDU Kluwer Vaste annotator van USZ Vaste annotator van De Gemeentestem en RSV

3 AFGERONDE OPDRACHTEN Ik heb sinds november 2013 diverse opdrachten uitgevoerd via mijn eenmanszaak. Het gaat te ver hier een volledig overzicht daarvan op te nemen. Daarom staat hierna een globaal overzicht van de uitgevoerde opdrachten, gerangschikt per categorie van de werkzaamheden. n Beleid Weststellingwerf (juni 2017 oktober 2017) Het opstellen van de Verordening Wmo Deze opdracht was in samenwerking met Kees- Willem Bruggeman van Brug consult. Gemeente Heeze-Leende (juli 2016 april 2017) Het actualiseren van de Wmo 2015-verordening, het Wmo 2015-besluit en de Wmo beleidsregels. Gemeente Dordrecht (juli 2016 april 2017) Het aanpassen van het beleid t.a.v. beschermd wonen en opvang, te weten Verordening, Nadere regels en beleidsregels. Daarnaast betreft de opdracht het actualiseren van de samenwerkingsovereenkomst tussen de centrumgemeente en regiogemeenten. Meijerijstad (juli 2016 januari 2017) Het opstellen van de Wmo 2015-verordening, het Wmo 2015-besluit nadere regels en de Wmo 2015-beleidsregels. Gemeenten Maasgouw, Echt-Susteren, Roerdalen en Roermond (april 2014 december 2014) Het opstellen van de Wmo 2015-verordening, het Wmo 2015-besluit nadere regels en de Wmo 2015-beleidsregels. n Bezwaar Peelgemeenten (maart 2017 januari 2018) op het gebied van de Wmo Dit betreft onder andere het voeren van schriftelijk verweer en het vertegenwoordigen van de gemeente bij de bezwarencommissie, de rechtbank en de Centrale Raad van Beroep. Het begeleiden/coachen van andere juridisch kwaliteitsmedewerkers op het gebied van bezwaar en beroep. Gemeente Tilburg (juli 2015 januari 2016) Het behandelen van bezwaarschriften op het gebied van met name de Participatiewet en de Wmo De werkzaamheden in bezwaar betreffen onder andere het beoordelen van de ontvankelijkheid, het inhoudelijk beoordelen van de zaak, het (ambtelijk) horen van de burger en het opstellen van het besluit op bezwaar. RSD Kromme Rijn Heuvelrug (november 2013 maart 2014) Juridisch adviseur (bezwaar): De functie omvat het behandelen van bezwaarschriften op het gebied van de WWB, de Wet Inburgering en de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening. De werkzaamheden in bezwaar betreffen onder andere het beoordelen van de ontvankelijkheid, het inhoudelijk beoordelen van de zaak, het (ambtelijk) horen van de burger en het opstellen van het besluit op bezwaar.

4 n WERKERVARING (TOT NOVEMBER 2013) Hoofdredacteur Grip op Wmo (vanaf januari 2006) Schulinck (september november 2013) Hoofdredacteur Grip op Wmo (vanaf januari 2006) Dit was een leidinggevende en inhoudelijke functie met grote nadruk op de Wmo. Ik was eindverantwoordelijk voor alle Kluwer Schulinck producten op het gebied van de Wmo, bepaalde de inhoudelijke koers van Schulinck ten aanzien van de Wmo en stuurde de Wmo-vakredacteuren aan. Ook was ik lid van het managementteam met als speciale taken: financiën en planning. Daarnaast verrichtte ik nog de volgende werkzaamheden: o losse opdrachten c.q. projecten voor gemeenten zoals: o het behandelen van bezwaar- en beroepsprocedures voor gemeenten o het adviseren van gemeenten in individuele casussen (zie bijlage) o het toetsen en opstellen van verordeningen voor gemeenten o het schrijven aan Grip op Wmo en van diverse annotaties, artikelen en boeken (o.a. vaste redacteur Gemeentestem) ; o doceren: het verzorgen van opleidingen op het gebied van de Wmo, zoals jurisprudentie en wetswijzigingen; Vanaf eind 2009 was ik ook hoofdredacteur van Grip op kinderopvang en Grip op Wsw. Tot 1 januari 2006 was ik juridisch auteur/adviseur op het gebied van de WWB, de Wet voorzieningen gehandicapten (WVG) en aanverwante wetten zoals de IOAW en IOAZ. Beleidsmedewerker sociale zaken Gemeente Zwijndrecht (maart 2003 september 2003) het opstellen van gemeentelijk beleid op het gebied van de WVG; werkzaamheden in het kader van de invoering van de WWB; divers beleidswerk op het gebied van de Algemene bijstandswet (Abw). Secretaris van de bezwaarschriftencommissie, kamer sociale zekerheidszaken Gemeente Vlaardingen (september 2002 februari 2003) Juridisch medewerker afdeling sociale zaken Gemeente Pijnacker-Nootdorp (mei september 2002) het behandelen van bezwaarschriften, vooral op het gebied van de Abw en WVG; het vertegenwoordigen van de gemeente bij de bezwaarschriftencommissie. Juridisch medewerker afdeling sociale zaken Gemeente Veldhoven (november mei 2002) het behandelen van bezwaarschriften, vooral op het gebied van de Abw en de WVG; beleidswerkzaamheden, onder andere het opstellen van een WVG-verordening Bezwaarschriftencommissies Gemeente Eindhoven (september 2006 januari 2015) Lid bezwaarschriftencommissie, sinds plaatsvervangend lid (Wmo, WWB en aanverwante regelgeving)

5 Auteurswerkzaamheden Boeken Auteur/redacteur van de volgende boeken (tot 1 november 2013): PS Special Wmo-jurisprudentie (ISBN ) Wetgeving gemeentelijke sociale zekerheid (ISBN ) Kleine Gids Wmo (ISBN ) Wmo Wetgeving & Rechtspraak (ISBN ) n OPLEIDINGEN & CURSUSSEN Nederlands Recht aan de Katholieke Universiteit Tilburg (bul behaald) Atheneum; Anton van Duinkerkencollege te Veldhoven (diploma behaald) 2015 Masterclass Bestuursprocesrecht (Mariënburggroep) 2014 Masterclass WWB (Mariënburggroep) 2013 Begrijpelijk schrijven voor het web (Kluwer) 2012 Training Sales voor niet sales (Kluwer) 2010 Leidinggeven op afstand (Kluwer) 2008 Beoordelen voor leidinggevenden (Boertien) 2008 Training Presentatietechnieken (NCOI; certificaat) 2007 Masterclass De bezwaarpraktijk van de Wet werk en bijstand (WWB) (Schulinck; certificaat) 2002 Verdiepingscursus Algemene bijstandswet (Abw) (Expectra Societas; certificaat)

n PERSOONLIJKE GEGEVENS

n PERSOONLIJKE GEGEVENS n PERSOONLIJKE GEGEVENS Naam Hans van Rooij Adres Waterwijk 125 Postcode en woonplaats 5658 RC Eindhoven Telefoonnummer 06 422 00 840 Email info@hansvanrooij.nl Geboortedatum en -plaats 24 november 1976,

Nadere informatie

Kernregelingen voor de uitvoering van het sociaal domein. Januari 2019

Kernregelingen voor de uitvoering van het sociaal domein. Januari 2019 Kernregelingen voor de uitvoering van het sociaal domein Januari 2019 Kernregelingen voor de uitvoering van het sociaal domein Januari 2019 Redactie: Kees-Willem Bruggeman en Hans van Rooij 2019 Berghauser

Nadere informatie

Curriculum Vitae. Werkervaring. Als zzp-er onder de naam Mindgap vanaf december 2007 tot heden:

Curriculum Vitae. Werkervaring. Als zzp-er onder de naam Mindgap vanaf december 2007 tot heden: Curriculum Vitae Naam Evers Voornaam Martijn E-mail martijn@mindgap.nl Website www.mindgap.nl Geboortedatum/plaats 1 november 1968 te Apeldoorn Nationaliteit Nederlandse Telefoonnummer 06-51192632 Profiel

Nadere informatie

1e wijziging van het Mandaatbesluit Ambtenaren 2013, Vlaardingen

1e wijziging van het Mandaatbesluit Ambtenaren 2013, Vlaardingen GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Vlaardingen. Nr. 81963 29 december 2014 1e wijziging van het Mandaatbesluit Ambtenaren 2013, Vlaardingen Het college van burgemeester en wethouders en de burgemeester

Nadere informatie

Voorstel DB / AB. Dagelijks Bestuur en Algemeen Bestuur Directie SK Betreft: Vaststelling Normenkader SK 2016 Datum:

Voorstel DB / AB. Dagelijks Bestuur en Algemeen Bestuur Directie SK Betreft: Vaststelling Normenkader SK 2016 Datum: Voorstel DB / AB Aan: Dagelijks Bestuur en Algemeen Bestuur Van: Directie SK Betreft: Vaststelling Normenkader SK 2016 Datum: 14-2-2017 Inleiding Ten behoeve van de controle van de jaarrekening door de

Nadere informatie

Curriculum Vitae. Profiel. Werkervaring. Als zzp-er onder de naam Mindgap vanaf december 2007 tot heden: martijn@mindgap.nl

Curriculum Vitae. Profiel. Werkervaring. Als zzp-er onder de naam Mindgap vanaf december 2007 tot heden: martijn@mindgap.nl Curriculum Vitae Naam Evers Voornaam Martijn E-mail martijn@mindgap.nl Website www.mindgap.nl Geboortedatum/plaats 1 november 1968 te Apeldoorn Nationaliteit Nederlandse Telefoonnummer 06-51192632 Profiel

Nadere informatie

Ondermandaatbesluit Ambtenaren 2013 na 1 e wijziging Bijlage nummer behorend bij besluit nummer SOCIALE ZAKEN EN WERK

Ondermandaatbesluit Ambtenaren 2013 na 1 e wijziging Bijlage nummer behorend bij besluit nummer SOCIALE ZAKEN EN WERK Besluiten in eerste leg op grond van of krachtens Participatiewet, WWB, IOAW en IOAZ Terugvordering en verhaal in rechte op grond van of krachtens Participatiewet, WWB, IOAW en IOAZ Invordering van geldschulden

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Ede (Gelderland)

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Ede (Gelderland) Wijzigingsbesluit Mandaatbesluit Ede De burgemeester en het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Ede, ieder voor zover het zijn eigen bevoegdheid betreft; gelet op afdeling 10.1.1 Algemene

Nadere informatie

Beslisdocument college van Peel en Maas

Beslisdocument college van Peel en Maas Beslisdocument college van Peel en Maas Document openbaar: Ja Zaaknummer: 1894/2013/000830 Besluitnummer: 5 5.1 Onderwerp: Advies: 1 Te besluiten om de heer mr. C.W.C.A. Bruggeman te benoemen als voorzitter;

Nadere informatie

Ondermandaatbesluit 1e wijziging van het Mandaatbesluit Ambtenaren 2013, Vlaardingen

Ondermandaatbesluit 1e wijziging van het Mandaatbesluit Ambtenaren 2013, Vlaardingen GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Vlaardingen. Nr. 82010 29 december 2014 besluit 1e wijziging van het Mandaatbesluit Ambtenaren 2013, Vlaardingen De gemeentesecretaris, gelet op afdeling 10.1.1

Nadere informatie

GEMEENTE BOEKEL. De geactualiseerde Verordening is voor advies voorgelegd aan de Adviesraad Sociaal Domein Boekel.

GEMEENTE BOEKEL. De geactualiseerde Verordening is voor advies voorgelegd aan de Adviesraad Sociaal Domein Boekel. GEMEENTE BOEKEL VOORSTEL AAN DE RAAD Datum : 24 oktober 2017 Voorstel van : College van Burgemeester en Wethouders Onderwerp : Geactualiseerde Verordening Wet maatschappelijke ondersteuning 2018 Samenvatting

Nadere informatie

Wet op de Lijkbezorging B&W Ondermandaat niet toegestaan. Ondermandaat uitsluitend aan Clustermanagers toegestaan. B Boven

Wet op de Lijkbezorging B&W Ondermandaat niet toegestaan. Ondermandaat uitsluitend aan Clustermanagers toegestaan. B Boven Cluster Sociale Dienstverlening Regelgeving evoegd orgaan Algemeen ijzondere bepaling Ondermandaat aan: Het aanwijzen van gemeentelijke lijkschouwers Het aanwijzen van toezichthouders en gemeentelijke

Nadere informatie

*Z00FB8EFC28* Registratienummer:/1211. Onderwerp: ondermandaat afdeling maatschappelijke zaken.

*Z00FB8EFC28* Registratienummer:/1211. Onderwerp: ondermandaat afdeling maatschappelijke zaken. *Z00FB8EFC28* Registratienummer:/1211 Onderwerp: ondermandaat afdeling maatschappelijke. Het hoofd van de afdeling maatschappelijke van de gemeente Goeree-Overflakkee, overwegende dat het college van burgemeester

Nadere informatie

Cursusaanbod. FlexExpert Non-Profit 11.13

Cursusaanbod. FlexExpert Non-Profit 11.13 Cursusaanbod FlexExpert Non-Profit 11.13 Inhoud Cursusaanbod FlexExpert Non-Profit... 3 Bezwaar en beroep... 3 Algemene wet bestuursrecht voor medewerkers schuldhulpverlening... 3 Algemene wet bestuursrecht

Nadere informatie

Overzicht van opdrachten, geclusterd naar taakgroepen

Overzicht van opdrachten, geclusterd naar taakgroepen Bijlage Opdrachten Overzicht van opdrachten, geclusterd naar taakgroepen In de navolgende pagina s is in een aantal clusters voor een grofmazige onderscheiding weergegeven welke soorten opdrachten ik tot

Nadere informatie

Wettelijke grondslag. Procedurevoorschriften/ Mandaat aan. Wettelijk toegekend aan B&W. Omschrijving bevoegdheid. beperkingen. Dagelijks bestuur (DB)

Wettelijke grondslag. Procedurevoorschriften/ Mandaat aan. Wettelijk toegekend aan B&W. Omschrijving bevoegdheid. beperkingen. Dagelijks bestuur (DB) Besluiten in eerste leg op grond van of krachtens Participatiewet, WWB, IOAW, IOAZ en Bbz Terugvordering en verhaal in rechte op grond van of krachtens Participatiewet, WWB, IOAW, IOAZ en Bbz e grondslag

Nadere informatie

-Strekt ter vervanging- Q "j, - "J /f 7. gelet op artikel 147 eerste lid van de Gemeentewet en op de Algemene wet bestuursrecht;

-Strekt ter vervanging- Q j, - J /f 7. gelet op artikel 147 eerste lid van de Gemeentewet en op de Algemene wet bestuursrecht; -Strekt ter vervanging- Q "j, - "J /f 7 Nieuwegein De raad van de gemeente Nieuwegein; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 2 april 2013; gelet op artikel 147 eerste lid van de Gemeentewet

Nadere informatie

Agenda. 1. Opening 2. Mededelingen 3. Verslag vorige vergadering 4. Presentatie uitvoering taken sociaal domein 5. Vragen

Agenda. 1. Opening 2. Mededelingen 3. Verslag vorige vergadering 4. Presentatie uitvoering taken sociaal domein 5. Vragen Agenda 1. Opening 2. Mededelingen 3. Verslag vorige vergadering 4. Presentatie uitvoering taken sociaal domein 5. Vragen Presentatie Uitvoering taken Sociaal domein Onderwerpen 1. Vaststelling verordeningen,

Nadere informatie

Regeling Ondermandaat Bijzonderheden 1. Wet werk en bijstand 1.a. Algemeen. Vakdirecteuren Klantmanager Klantmanager Multiprobleemklanten,

Regeling Ondermandaat Bijzonderheden 1. Wet werk en bijstand 1.a. Algemeen. Vakdirecteuren Klantmanager Klantmanager Multiprobleemklanten, Deel III Ondermandaten gebaseerd op Dienstmandaat SOZAWE Regeling Ondermandaat Bijzonderheden 1. Wet werk en bijstand 1.a. Algemeen Hieronder vallen besluiten over: o Het vaststellen van een recht op uitkering

Nadere informatie

Orionis Walcheren JAARVERSLAG 2012

Orionis Walcheren JAARVERSLAG 2012 Orionis Walcheren JAARVERSLAG 2012 Inhoudsopgave Voorwoord Pagina: 3 Inleiding Pagina: 4 Hoofdstuk 2: Ontwikkelingen Pagina: 5 / 6 Hoofdstuk 3: Statistieken Pagina: 7 / 8 / 9 Hoofdstuk 4: Beroep Pagina:

Nadere informatie

Theo Maarhuis Consultancy

Theo Maarhuis Consultancy Theo Maarhuis Consultancy INTERIM MANAGEMENT ADVIES & COACHING CONTACT 06 445 200 83 info@theomaarhuisconsultancy.nl WEBSITE www.theomaarhuisconsultancy.nl www.interimmanagementenadvies.nl Theo Maarhuis

Nadere informatie

Orionis Walcheren. Jaarverslag bezwaarschriften 2018

Orionis Walcheren. Jaarverslag bezwaarschriften 2018 Orionis Walcheren Jaarverslag bezwaarschriften 218 1 Inhoud Jaarverslag bezwaarschriften 218... 1 Voorwoord... 3 Hoofdstuk 1... 4 De commissie bezwaarschriften... 4 Hoofdstuk 2... 6 Statistieken... 6 Bezwaarschriften

Nadere informatie

Sociale Dienst Walcheren

Sociale Dienst Walcheren Sociale Dienst Walcheren JAARVERSLAG 2011 Inhoudsopgave Voorwoord Pagina: 3 Inleiding Pagina: 4/5 Hoofdstuk 2: Ontwikkelingen Pagina: 6 Hoofdstuk 3: Statistieken Pagina: 7 / 8 / 9 Hoofdstuk 4: Beroep Pagina:

Nadere informatie

Kennismaking met De Vries Juristen

Kennismaking met De Vries Juristen Kennismaking met De Vries Juristen Kennismaking met De Vries Juristen De Vries Juristen is opgericht in 2002 en gevestigd te Woerden. De Vries Juristen adviseert overheden, bedrijven en particulieren op

Nadere informatie

*Z00FB8EFC28* Registratienummer:/1211. Onderwerp: ondermandaat afdeling maatschappelijke zaken.

*Z00FB8EFC28* Registratienummer:/1211. Onderwerp: ondermandaat afdeling maatschappelijke zaken. *Z00FB8EFC28* Registratienummer:/1211 Onderwerp: ondermandaat afdeling maatschappelijke. Het hoofd van de afdeling maatschappelijke van de gemeente Goeree-Overflakkee, overwegende dat het college van burgemeester

Nadere informatie

Raadsvoorstel: Onderwerp: Vaststelling Verordening beschermd wonen en opvang 2016

Raadsvoorstel: Onderwerp: Vaststelling Verordening beschermd wonen en opvang 2016 Raadsvoorstel: 2016-1545 Onderwerp: Vaststelling Verordening beschermd wonen en opvang 2016 Datum: 1 maart 2016 Portefeuillehouder: J. Freije Raadsbijeenkomst: 17 maart 2016 Raadsvergadering: 7 april 2016

Nadere informatie

Bijlage: wijzigingen in de mandaatlijsten

Bijlage: wijzigingen in de mandaatlijsten Bijlage: wijzigingen in de mandaatlijsten 1. Nieuw te verlenen mandaten, volmachten en machtigingen: Lijst 1 t/m 7, onderdeel B Algemene bestuursbevoegdheden Nr Bevoegdheid Grondslag Orgaan / Volmacht/

Nadere informatie

Mandaatregister Stroomopwaarts MVS Bijlage bij Mandaatinstructie Stroomopwaarts MVS, vastgesteld bij besluit colleges MVS van 19 mei 2015

Mandaatregister Stroomopwaarts MVS Bijlage bij Mandaatinstructie Stroomopwaarts MVS, vastgesteld bij besluit colleges MVS van 19 mei 2015 Sociale wetgeving Besluiten in eerste leg op grond van of krachtens Participatiewet, WWB, IOAW, IOAZ en Bbz Terugvordering en verhaal in rechte op grond van of krachtens Participatiewet, WWB, IOAW, IOAZ

Nadere informatie

Mandatenregister 2019 Sociaal. Bijzonder mandaat Sociaal Volgnr. Omschrijving bevoegdheid Bevoegd orgaan Soort mandaat Afdoenings/ Ondertekenings *

Mandatenregister 2019 Sociaal. Bijzonder mandaat Sociaal Volgnr. Omschrijving bevoegdheid Bevoegd orgaan Soort mandaat Afdoenings/ Ondertekenings * Werk, Inkomen en Zorg 1 Het nemen van besluiten in het kader van de volgende wet- en regelgeving: *Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz 2004); *Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte

Nadere informatie

Normenkader rechtmatigheid2017

Normenkader rechtmatigheid2017 B17-024036 Normenkader rechtmatigheid2017 Normenkader van wet- en, raadsverordeningen en -besluiten voor de gemeente Bergen op Zoom, voor zover deze betrekking hebben op financiële beheershandelingen.

Nadere informatie

agendanummer afdeling Simpelveld VII- IBR 28 oktober 2014 Centrumregeling regionale samenwerking Parkstad opvang en beschermd wonen Wmo 2015

agendanummer afdeling Simpelveld VII- IBR 28 oktober 2014 Centrumregeling regionale samenwerking Parkstad opvang en beschermd wonen Wmo 2015 Aan de raad agendanummer afdeling Simpelveld VII- IBR 28 oktober 2014 onderwerp Centrumregeling regionale samenwerking Parkstad opvang en beschermd wonen Wmo 2015 zaakkenmerk 38673 Inleiding Heerlen is

Nadere informatie

Mandaat Volmacht Machtiging. Diverse artikelen uit de Participatiewet (artikel 35 tot en met 36b in het bijzonder) +

Mandaat Volmacht Machtiging. Diverse artikelen uit de Participatiewet (artikel 35 tot en met 36b in het bijzonder) + Nr. Omschrijving Bevoegdheid Bevoegd bestuursorgaan Juridische grondslag Mandaat Volmacht Machtiging Aan Ondermandaat Instructie, opmerking of beperking 1. Het verlenen, wijzigen, weigeren, opschorten,

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST

OPENBARE BESLUITENLIJST VERGADERING : College van Burgemeester en Wethouders DATUM : 14 maart 2017 TIJDSTIP : 09.30 uur OPENBARE BESLUITENLIJST Aanwezig zijn: L.M. Driessen-Jansen Burgemeester C.J.M.W. Wassenaar Wethouder J.J.F.M.

Nadere informatie

AFDELING SAMENLEVING KRIMPEN AAN DEN IJSSEL MANDAATREGELING 2015

AFDELING SAMENLEVING KRIMPEN AAN DEN IJSSEL MANDAATREGELING 2015 AFDELING SAMENLEVING KRIMPEN AAN DEN IJSSEL MANDAATREGELING 2015 Burgemeester en wethouders van Krimpen aan den IJssel, Gelet op de Mandaatregeling Sector Samenleving 2013, Gelet op de artikelen 75, tweede

Nadere informatie

Voorstel DB / AB. Algemeen Bestuur Dagelijks Bestuur Betreft: Vaststelling Normenkader SK 2015 Datum:

Voorstel DB / AB. Algemeen Bestuur Dagelijks Bestuur Betreft: Vaststelling Normenkader SK 2015 Datum: Voorstel DB / AB Aan: Algemeen Bestuur Van: Dagelijks Bestuur Betreft: Vaststelling Normenkader SK 2015 Datum: 4-12-2015 Inleiding Ten behoeve van de controle van de jaarrekening door de accountant dienen

Nadere informatie

Bijlage 1 - Gegevens monitor Sociaal domein - Gemeente Oirschot Inhoud

Bijlage 1 - Gegevens monitor Sociaal domein - Gemeente Oirschot Inhoud Bijlage 1 - Gegevens monitor Sociaal domein - Gemeente Oirschot Inhoud Gegevens monitor Sociaal domein - Gemeente Oirschot... 1 1. Gegevens naar Model Veldhoven... 2 1.1 Wmo... 2 1.2 Jeugd... 4 1.3 Participatie...

Nadere informatie

Ondermandaatbesluit RVE Subsidies en Inkoop Sociaal(3B, 2015, 4) Gelet op het Bevoegdhedenbesluit ambtelijke organisatie Amsterdam:

Ondermandaatbesluit RVE Subsidies en Inkoop Sociaal(3B, 2015, 4) Gelet op het Bevoegdhedenbesluit ambtelijke organisatie Amsterdam: GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Amsterdam. Nr. 8616 30 januari 2015 Ondermandaatbesluit RVE Subsidies en Inkoop Sociaal(3B, 2015, 4) Afdeling 3B Nummer 4 Publicatiedatum 7 januari 2015 Onderwerp

Nadere informatie

Ons kenmerk N800/ Aantal bijlagen

Ons kenmerk N800/ Aantal bijlagen Openingstijden: maandag t/m vrijdag 08.30-17.00 uur Leden van de gemeenteraad Nijmegen Mariënburg 30 6511 PS Nijmegen Telefoon (024) 329 92 22 Telefax (024) 329 25 11 E-mail gemeente@nijmegen.nl Postadres

Nadere informatie

Commissie Bezwaarschriften Jaarverslag 2014 Orionis Walcheren

Commissie Bezwaarschriften Jaarverslag 2014 Orionis Walcheren Commissie Bezwaarschriften Jaarverslag 2014 Orionis Walcheren Jaarverslag 2014 Bezwarencommissie 1 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 VOORWOORD... 3 1. INLEIDING... 4 1.1SAMENSTELLING COMMISSIE... 5 HOOFDSTUK

Nadere informatie

gezien het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van 5 september 2006, Nr. SBC/2006/458;

gezien het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van 5 september 2006, Nr. SBC/2006/458; Gemeentebestuur Ontwerp besluit De raden, respectievelijk de colleges van burgemeester en wethouders en de burgemeesters van de gemeenten Alblasserdam Dordrecht s-gravendeel Hendrik-Ido-Ambacht Papendrecht

Nadere informatie

Mandaatregister externe organisaties van de gemeente Noordoostpolder

Mandaatregister externe organisaties van de gemeente Noordoostpolder Mandaatregister externe organisaties van de gemeente Noordoostpolder EENHEID PUBLIEKSZAKEN Regeling Opvang Asielzoekers ROA Volgnr. 1. Besluiten op grond van art. 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 en 13 van de Regeling

Nadere informatie

Gelet op het bepaalde in afdeling van de Algemene wet bestuursrecht;

Gelet op het bepaalde in afdeling van de Algemene wet bestuursrecht; Gemeenteblad nr. 338, 22 december 2016 Mandaatbesluit bevoegdheden Wet maatschappelijke ondersteuning, Jeugdwet, Bijzondere bijstand, Minimabeleid en Schulddienstverlening Gemeente Deurne Burgemeester

Nadere informatie

Aanwijzingsbesluit toezichthouders gemeente Wijchen. namens deze de domeinmanager bedrijfsvoering van de Werkorganisatie Druten-Wijchen;

Aanwijzingsbesluit toezichthouders gemeente Wijchen. namens deze de domeinmanager bedrijfsvoering van de Werkorganisatie Druten-Wijchen; STAATSCOURANT 8 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 63686 november 2018 Aanwijzingsbesluit toezichthouders gemeente Wijchen Burgemeester en wethouders van de gemeente Wijchen;

Nadere informatie

Op Eigen Kracht 3 decentralisaties

Op Eigen Kracht 3 decentralisaties Op Eigen Kracht 3 decentralisaties 10-2-2014 Wat komt ter sprake? -> Waarover gaan de 3 decentralisaties ook alweer? -> Film -> Wat is er in de tussentijd gebeurd? -> 3 decentralisaties 3 rode draden ->

Nadere informatie

NORMENKADER accountantscontrole 2018 (inventarisatie wet- en regelgeving in het kader van de rechtmatigheidscontrole)

NORMENKADER accountantscontrole 2018 (inventarisatie wet- en regelgeving in het kader van de rechtmatigheidscontrole) NORMENKADER accountantscontrole 2018 (inventarisatie wet- en regelgeving in het kader van de rechtmatigheidscontrole) Onderwerp Wettelijke grondslag Naam regeling of citeertitel Besluit Bestuur en recht

Nadere informatie

Juridische functie op academisch niveau

Juridische functie op academisch niveau Vakspecialisme Juridische Control Advies Primair Proces (PP) Bezwaar & Beroep (B&B) dienstverlening gemeente Rotterdam Functieniveau WO WO WO WO Functiefamilie(s) Uitvoering en ondersteuning Beleid, ondersteuning

Nadere informatie

Rectificatie Reglement behandeling bezwaarschriften Commissie Sociaal Domein

Rectificatie Reglement behandeling bezwaarschriften Commissie Sociaal Domein GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Breda. Nr. 10944 1 februari 2016 Rectificatie Reglement behandeling bezwaarschriften Commissie Sociaal Domein Bekendmaking Deze bekendmaking is een rectificatie

Nadere informatie

Mandaatbesluit bevoegdheden Wet maatschappelijke ondersteuning, Jeugdwet, Bijzondere bijstand, Minimabeleid en Schulddienstverlening

Mandaatbesluit bevoegdheden Wet maatschappelijke ondersteuning, Jeugdwet, Bijzondere bijstand, Minimabeleid en Schulddienstverlening Mandaatbesluit bevoegdheden Wet maatschappelijke ondersteuning, Jeugdwet, Bijzondere bijstand, Minimabeleid en Schulddienstverlening Burgemeester en wethouders respectievelijk de burgemeester van de gemeente

Nadere informatie

Aan de commissie Algemeen Bestuur en Middelen

Aan de commissie Algemeen Bestuur en Middelen Made, maart 2002 Aan de commissie Algemeen Bestuur en Middelen Commissievergadering d.d. 21 maart 2002 Agendapunt: Onderwerp: Verordening behandeling bezwaarschriften Toelichting: Advies commissie: Uw

Nadere informatie

Vergadering: 16 december 2014 Agendanummer: 7

Vergadering: 16 december 2014 Agendanummer: 7 Vergadering: 16 december 2014 Agendanummer: 7 Status: Opinierend Portefeuillehouder: M. Verschuren Behandelend ambtenaar L.W. Top, 0595-447716 E-mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v. ) L.W. Top Aan de gemeenteraad,

Nadere informatie

Mandaatoverzicht sociale zaken

Mandaatoverzicht sociale zaken overzicht sociale zaken Nr. Bevoegdheid Wettelijke Grondslag Oorspronkelij k bevoegd orgaan Mandataris Gemachtigde Gevolmachti gde Ondermandataris Ondergemachtigde Ondergevolmachtigde A Algemene bevoegdheden

Nadere informatie

Overzicht wijzigingen verordening commissie bezwaarschriften

Overzicht wijzigingen verordening commissie bezwaarschriften Overzicht wijzigingen verordening commissie bezwaarschriften Tekst modelverordening Tekst huidige verordening Voorstel nieuwe verordening 1. Begripsbepalingen In deze verordening wordt verstaan onder:

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 1. Samenvatting. 2. Voorstel. 3. Inleiding. 3.1 Aanleiding, achtergrond. Agenda nr.12

Raadsvoorstel. 1. Samenvatting. 2. Voorstel. 3. Inleiding. 3.1 Aanleiding, achtergrond. Agenda nr.12 Raadsvoorstel Agenda nr.12 Onderwerp: Vaststellen Verordening Maatschappelijke Ondersteuning Peelgemeente Someren 2015 Soort: Besluitvormend Opsteller: M. Peijnenburg Portefeuillehouder: T.C.W. Maas Zaaknummer:

Nadere informatie

Spoorboekje Voorbereiding transities 2013 en 2014

Spoorboekje Voorbereiding transities 2013 en 2014 Spoorboekje Voorbereiding transities 2013 en 2014 De drie transities op de terreinen jeugdzorg, AWBZ/WMo en Participatiewet uit het Regeerakkoord Rutte II zorgen er voor dat de taken op het sociaal domein

Nadere informatie

Collegevoorstel. Zaaknummer: aanvulling mandaatregeling vanwege transitie in het sociaal domein

Collegevoorstel. Zaaknummer: aanvulling mandaatregeling vanwege transitie in het sociaal domein Collegevoorstel Inleiding Per 1 januari 2015 is de gemeente verantwoordelijk voor een aantal nieuwe taken in het sociaal domein: de transitie/decentralisaties AWBZ (nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning,

Nadere informatie

Jaarverslag bezwaarschriften 2012

Jaarverslag bezwaarschriften 2012 Jaarverslag bezwaarschriften 2012 Jaarverslag bezwaarschriften 2012 Houten, maart 2013 1 Jaarverslag bezwaar- en beroepschriften 2012 In dit jaarverslag wordt ingegaan op het aantal bezwaarschriften dat

Nadere informatie

aanpassing mandatenschema dienst SOZA BESLUITEN

aanpassing mandatenschema dienst SOZA BESLUITEN B&W-nr.: 05.0847 d.d. 01-07-2005 Onderwerp aanpassing mandatenschema dienst SOZA BESLUITEN Behoudns advies van de commissie SWMG 1. het bestaande mandatenschema van de dienst Sociale Zaken en Arbeidsmarktbeleid

Nadere informatie

Jaarverslag Jaarverslag Adviescommissie voor de bezwaarschriften kamer sociale aangelegenheden gemeente Bergen op Zoom

Jaarverslag Jaarverslag Adviescommissie voor de bezwaarschriften kamer sociale aangelegenheden gemeente Bergen op Zoom Adviescommissie voor de bezwaarschriften, kamer sociale aangelegenheden gemeente Bergen op Zoom 1 INHOUDSOPGAVE 1. ALGEMEEN... 3 INSTELLING... 3 COMPETENTIE... 3 INVULLING... 4 VERGOEDING... 4 SAMENSTELLING...

Nadere informatie

De raad van de gemeente Heemskerk; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 19 december 2017;

De raad van de gemeente Heemskerk; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 19 december 2017; Bekendmaking vaststelling beleid De raad van Heemskerk maakt bekend de Verordening participatie sociaal domein gemeente Heemskerk 2018 op 22 februari 2018 te hebben vastgesteld. De Verordening participatie

Nadere informatie

Curriculum Vitae. Toan Hok Tan Man 1955 Dopheide 17 2318 ZA Leiden 071-5215875 06-10644888 thtan@xs4all.nl Ja Nederlandse Gehuwd

Curriculum Vitae. Toan Hok Tan Man 1955 Dopheide 17 2318 ZA Leiden 071-5215875 06-10644888 thtan@xs4all.nl Ja Nederlandse Gehuwd Curriculum Vitae Personalia Naam Geslacht Geboortejaar Adres Postcode & Woonplaats Telefoon Mobiel Email Rijbewijs Nationaliteit Burgerlijke staat LinkedIn Persoonlijkheid Karaktereigenschappen Omschrijving

Nadere informatie

MariënburgGroep Opleidingen

MariënburgGroep Opleidingen MariënburgGroep Opleidingen Dé gemeente opleider Basisopleiding Inkomensconsulent voorjaar 2016 www.marienburggroep.nl info@marienburggroep.nl 1 Basisopleiding Inkomensconsulent Datum: start dinsdag 2

Nadere informatie

Agendapunt: 12. Aan de gemeenteraad

Agendapunt: 12. Aan de gemeenteraad Bijlagen 015 17 november 015 nr. 41/8[Vul hier nr. in] reg.nr.intb-15-006 Bijlagen: -- Agendapunt: 1 Voorstel tot het vaststellen van de Verordening cliëntenparticipatie sociaal domein 016 Aan de gemeenteraad

Nadere informatie

GEMEENTE NUTH Raad: 16 december 2014 Agendapunt: RTG: 2 december 2014

GEMEENTE NUTH Raad: 16 december 2014 Agendapunt: RTG: 2 december 2014 Reg.nr:Z.08126 / Int.07935 Pagina 1 van 5 GEMEENTE NUTH Raad: 16 december 2014 Agendapunt: RTG: 2 december 2014 AAN DE RAAD Onderwerp: Centrumregeling regionale samenwerking Parkstad opvang en beschermd

Nadere informatie

Toan Hok Tan Man 1955 Dopheide 17 2318 ZA Leiden 071-5215875 06-10644888 thtan@xs4all.nl http://www.sociaaldomein.wordpress.com Ja Nederlandse Gehuwd

Toan Hok Tan Man 1955 Dopheide 17 2318 ZA Leiden 071-5215875 06-10644888 thtan@xs4all.nl http://www.sociaaldomein.wordpress.com Ja Nederlandse Gehuwd Curriculum Vitae Personalia Naam Geslacht Geboortejaar Adres Postcode & Woonplaats Telefoon Mobiel Email Website Rijbewijs Nationaliteit Burgerlijke staat LinkedIn Persoonlijkheid Karaktereigenschappen

Nadere informatie

Jaarverslag Jaarverslag Adviescommissie voor de bezwaarschriften kamer sociale aangelegenheden gemeente Bergen op Zoom

Jaarverslag Jaarverslag Adviescommissie voor de bezwaarschriften kamer sociale aangelegenheden gemeente Bergen op Zoom Adviescommissie voor de bezwaarschriften, kamer sociale aangelegenheden gemeente Bergen op Zoom 1 INHOUDSOPGAVE 1. ALGEMEEN... 3 INSTELLING... 3 COMPETENTIE... 3 INVULLING... 3 VERGOEDING... 4 SAMENSTELLING...

Nadere informatie

gelet op de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 en de verordening maatschappelijke ondersteuning B E S L U I T E N:

gelet op de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 en de verordening maatschappelijke ondersteuning B E S L U I T E N: Gemeenteblad 589 BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE VOORST; gelet op de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 en de verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Voorst 2015; B E S L U

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d.: 31 oktober 2017 Weeknr. 44 O P E N B A A R

Besluitenlijst d.d.: 31 oktober 2017 Weeknr. 44 O P E N B A A R Aanwezigen: de burgemeester, R.J. van de Mortel de wethouder, P.F.W.M. Pennings de wethouder, S.I.S. Heijboer-Klapwijk de wethouder, A.J.F. Potters de secretaris, drs. H.C. de Visch Eybergen Besluitenlijst

Nadere informatie

Uitwerken/introduceren nieuwe (beleids-)instrumenten;

Uitwerken/introduceren nieuwe (beleids-)instrumenten; 1 Aanleiding Invoering Pw per 1 januari 2015 Stop instroom Wsw Beperking instroom Wajong Nieuwe/uitbreiding instrumenten: Nieuw Beschut en LKS Afname Rijksbijdrage Wsw Verlaging Participatiebudget door

Nadere informatie

Olst-Wijhe, februari 2015 doc. nr.: Jaarverslag 2014 bezwarenadviescommissie algemene aangelegenheden

Olst-Wijhe, februari 2015 doc. nr.: Jaarverslag 2014 bezwarenadviescommissie algemene aangelegenheden Olst-Wijhe, februari 2015 doc. nr.: 15.010536 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 3 1.1 Procedure 1.2 Commissie 1.3 Andere Aanpak 2. Gegevens over 2014 4 2.1 Aantal bezwaarschriften 2.2 Behandeling van de bezwaarschriften

Nadere informatie

Project Sociaal huis Opdrachtgever Hans Killaars i.o.v. het college van B&W Trekker Nog te bepalen Datum 22 oktober 2014

Project Sociaal huis Opdrachtgever Hans Killaars i.o.v. het college van B&W Trekker Nog te bepalen Datum 22 oktober 2014 Project Sociaal huis Opdrachtgever Hans Killaars i.o.v. het college van B&W Trekker Datum 22 oktober 2014 Doel Waarvoor doen we het? In december 2013 heeft de gemeenteraad ingestemd met de kadernota minimabeleid

Nadere informatie

mandatering Beschermd Wonen, Maatschappelijke Opvang en Vrouwenopvang

mandatering Beschermd Wonen, Maatschappelijke Opvang en Vrouwenopvang Onderwerp mandatering Beschermd Wonen, Maatschappelijke Opvang en Vrouwenopvang Zaaknummer Teammanager Ernst-Jan Meerbeek B & W datum 3 april 2017 Team Maatschappelijke ontwikkeling Naam steller Elleke

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Door burgemeester en wethouders genomen besluiten in week 12 juli t/m 8 augustus 2017

Openbare besluitenlijst Door burgemeester en wethouders genomen besluiten in week 12 juli t/m 8 augustus 2017 Openbare besluitenlijst Door burgemeester en wethouders genomen besluiten in week 12 juli t/m 8 augustus 2017 Datum aanmaak: 9 augustus 2017 Directie 2017019086 Vaststellen besluitenlijsten en besluitenlijsten

Nadere informatie

Managementrapportage. Sociaal domein. (Wmo, werk & inkomen en jeugd) Gemaakt Genop 5/20/2015 12:52:00 PM

Managementrapportage. Sociaal domein. (Wmo, werk & inkomen en jeugd) Gemaakt Genop 5/20/2015 12:52:00 PM Managementrapportage Sociaal domein (Wmo, werk & inkomen en jeugd) Gemaakt Genop 5/20/2015 12:52:00 PM Gemeente Noordoostpolder April 2015 Inhoud Inleiding... 3 Samenvatting... 4 Hoofdstuk 1 Werk en inkomen...

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 23 juni 2015

Besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 23 juni 2015 enlijst B&W-vergadering d.d. 23 juni 2015 Aanwezig: Burgemeester drs. J.W. Brenninkmeijer Wethouder A.C.P. Balk Wethouder Ir. J.H.M. van Dijk Wethouder drs. A.C.W.A.M. van Holstein Wethouder P.J. Van Liempd

Nadere informatie

AANVRAAG TEGEMOETKOMING KOSTEN KINDEROPVANG SOCIAAL MEDISCHE INDICATIE

AANVRAAG TEGEMOETKOMING KOSTEN KINDEROPVANG SOCIAAL MEDISCHE INDICATIE AANVRAAG TEGEMOETKOMING KOSTEN KINDEROPVANG SOCIAAL MEDISCHE INDICATIE Waarom dit formulier Met dit formulier kunt u een tegemoetkoming aanvragen in de kosten van kinderopvang op sociaal-medische gronden.

Nadere informatie

Maatschappelijke ondersteuning. November 2014 Dirk van der Schaaf, wethouder van Spijkenisse

Maatschappelijke ondersteuning. November 2014 Dirk van der Schaaf, wethouder van Spijkenisse Maatschappelijke ondersteuning November 2014 Dirk van der Schaaf, wethouder van Spijkenisse Drie decentralisaties per 2015: - Jeugdwet - Wmo 2015 - Participatiew Achtergrond decentralisaties Overzichtelijk

Nadere informatie

Samenwerking Kempengemeenten

Samenwerking Kempengemeenten Samenwerking Kempengemeenten Participatiewet en sociale werkvoorziening Juridische vormgeving Participatiebedrijf Saskia de Boer KokxDeVoogd 23 mei 2018 1 Samenwerking in een gemeenschappelijke regeling

Nadere informatie

VERORDENING ADVIESRAAD SOCIAAL DOMEIN

VERORDENING ADVIESRAAD SOCIAAL DOMEIN VERORDENING ADVIESRAAD SOCIAAL DOMEIN De raad van de gemeente... overwegende dat er een verordening adviesraad sociaal domein moet komen, gelet op artikel 47 van de Participatiewet, artikel 2.1.3 derde

Nadere informatie

Gemeente Gennep. Jaarverslag Commissie Bezwaarschriften Gennep 2016

Gemeente Gennep. Jaarverslag Commissie Bezwaarschriften Gennep 2016 Gemeente Gennep Jaarverslag Commissie Bezwaarschriften Gennep 206 8-5-207 Inhoud Inleiding... 2. De commissie... 3. Instelling commissie... 3.2 Samenstelling van de commissie... 3.3 Vergaderfrequentie...

Nadere informatie

Jaarverslag Jaarverslag Adviescommissie voor de bezwaarschriften kamer sociale aangelegenheden gemeente Bergen op Zoom

Jaarverslag Jaarverslag Adviescommissie voor de bezwaarschriften kamer sociale aangelegenheden gemeente Bergen op Zoom Adviescommissie voor de bezwaarschriften, kamer sociale aangelegenheden gemeente Bergen op Zoom 1 INHOUDSOPGAVE 1. ALGEMEEN... 3 INSTELLING... 3 COMPETENTIE... 3 INVULLING... 3 VERGOEDING... 4 SAMENSTELLING...

Nadere informatie

Toelichting bij de kwartaalstatistiek Werk & Inkomen Leiderdorp 3 de kwartaal 2015

Toelichting bij de kwartaalstatistiek Werk & Inkomen Leiderdorp 3 de kwartaal 2015 1. Ontwikkeling van het aantal klanten Ten opzichte van het 2 de kwartaal 2015 is het aantal Participatiewet uitkeringen in het met 7 toegenomen ( 333 in het 2 de kwartaal 340 in het 3 de ). De toename

Nadere informatie

*Z009319C333* documentnr.: INT/M/14/10736 zaaknr.: Z/M/14/10411

*Z009319C333* documentnr.: INT/M/14/10736 zaaknr.: Z/M/14/10411 *Z009319C333* documentnr.: INT/M/14/10736 zaaknr.: Z/M/14/10411 Raadsvoorstel Onderwerp : Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Mill en Sint Hubert 2015 Datum college : 30 september 2014

Nadere informatie

Mandaat aan derden. Ondermandataris Ondergemachtigde Ondergevolmachtigde. Nr. Bevoegdheid Wettelijke Grondslag Oorspronkelijk bevoegd orgaan

Mandaat aan derden. Ondermandataris Ondergemachtigde Ondergevolmachtigde. Nr. Bevoegdheid Wettelijke Grondslag Oorspronkelijk bevoegd orgaan Mandaat aan derden Nr. Bevoegdheid Wettelijke Grondslag Oorspronkelijk A ZIENN, LIMOR en Fier Fryslân: Maatschappelijke opvang en Vrouwenopvang A.1 Mandaat/Machtiging Het nemen van besluiten tot toelating

Nadere informatie

instellingsbesluit commissie bezwaarschriften beschermd wonen en begeleiding maatschappelijke opvang Wmo 2015

instellingsbesluit commissie bezwaarschriften beschermd wonen en begeleiding maatschappelijke opvang Wmo 2015 Gemeenteblad nr. 739778 Officiële uitgave van de gemeente Midden-Drenthe d.d. 21 november 2016 Collegebesluit van 15 november 2016 gelet op artikel 84 Gemeentewet, artikel 7:13 Algemene wet bestuursrecht,

Nadere informatie

Verordening cliëntenparticipatie Sociale Zekerheid

Verordening cliëntenparticipatie Sociale Zekerheid Verordening cliëntenparticipatie Sociale Zekerheid, gemeente Oosterhout Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Deze versie

Nadere informatie

Introductie Baanbrekers Visie Baanbrekers Opdrachten zoekperiode voor 4 weken Randvoorwaarden WWB & Arbeid Tips en uitleg CV Sociale kaart

Introductie Baanbrekers Visie Baanbrekers Opdrachten zoekperiode voor 4 weken Randvoorwaarden WWB & Arbeid Tips en uitleg CV Sociale kaart Introductie Baanbrekers Visie Baanbrekers Opdrachten zoekperiode voor 4 weken Randvoorwaarden WWB & Arbeid Tips en uitleg CV Sociale kaart Inloopspreekuur woensdag tussen 09.00 & 11.00 Terug melden, Werkintake

Nadere informatie

agendanummer afdeling Simpelveld VI- 36 Burgerzaken 19 augustus 2009

agendanummer afdeling Simpelveld VI- 36 Burgerzaken 19 augustus 2009 Aan de raad agendanummer afdeling Simpelveld VI 36 Burgerzaken 19 augustus 2009 onderwerp Verordeningen en beleidsregels Kompas Inleiding Bij brief van 24 april jl. verzoekt het bestuur van Kompas het

Nadere informatie

Agentschap NL Afhandeling van bezwaarschriften op het gebied van innovatiesubsidies.

Agentschap NL Afhandeling van bezwaarschriften op het gebied van innovatiesubsidies. Oud Naam : lorem ipsum Adres : lorem ipsum Postcode / plaats : lorem ipsum Telefoon : lorem ipsum Email : lorem ipsum Geboren : lorem ipsum Werkervaring Het CAK mei 2011 heden Jurist bezwaar en beroep

Nadere informatie

Gemeenschappelijke Regeling Samenwerking A2-gemeenten

Gemeenschappelijke Regeling Samenwerking A2-gemeenten Gemeenschappelijke Regeling Samenwerking A2-gemeenten 1 Gemeenschappelijke Regeling Samenwerking A2-gemeenten De gemeenten Cranendonck, Heeze-Leende, Valkenswaard werken sinds 2004 op verschillende onderdelen

Nadere informatie

Jaarcijfers Wet Werk & Bijstand Wet Maatschappelijke Ondersteuning Inkomensondersteuning

Jaarcijfers Wet Werk & Bijstand Wet Maatschappelijke Ondersteuning Inkomensondersteuning Jaarcijfers Wet Werk & Bijstand Wet Maatschappelijke Ondersteuning Inkomensondersteuning Omvang WWB-bestand WWB per begin v.d. maand Instroom Uitstroom WWB eind v.d. maand WWB-bestand incl. IOAW, IOAZ

Nadere informatie

Voorstel aan de gemeenteraad

Voorstel aan de gemeenteraad Onderwerp: Wijzigingen in Verordening maatschappelijke ondersteuning Almere Beleidsveld: Sociaal domein, Wmo. 23 mei 219 Portefeuillehouder J. Soetekouw Pagina 1 Vragen bij: Afdeling: Telefoon: Jeanine

Nadere informatie

het SGE werkzame woningcorporatie / de voorzitter van de Urgentiecommisie / afdelingshoofd Regie en Ontwikkeling en afdelingshoofd Inwonerszaken (Ma)

het SGE werkzame woningcorporatie / de voorzitter van de Urgentiecommisie / afdelingshoofd Regie en Ontwikkeling en afdelingshoofd Inwonerszaken (Ma) Mandaatlijst Uitvoering Veldhoven Behoort bij het besluit van burgemeester en wethouders van Veldhoven van 15 december 2015. Mij bekend, De secretaris, H.J. de Ruiter Volgnr Omschrijving bevoegdheid Gebaseerd

Nadere informatie

Onderwerp Gezamenlijke aanbesteding reinigen kolken en reinigen en inspecteren riolen

Onderwerp Gezamenlijke aanbesteding reinigen kolken en reinigen en inspecteren riolen B en W Voorblad Onderwerp Gezamenlijke aanbesteding reinigen kolken en reinigen en inspecteren riolen 2014-2015 Datum Kenmerk B en W datum 21 januari 2014 4 februari 2014 Naam steller Afdelingsmanager

Nadere informatie

Mandaatoverzicht sociale zaken

Mandaatoverzicht sociale zaken overzicht sociale zaken Nr. Bevoegdheid Wettelijke Grondslag Oorspronkelij k bevoegd orgaan Mandataris Gemachtigde Gevolmachti gde Ondermandataris Ondergemachtigde Ondergevolmachti gde A Algemene bevoegdheden

Nadere informatie

Klachten over uw behandeling Wat kunt u doen als u een WKKGZ klacht heeft?

Klachten over uw behandeling Wat kunt u doen als u een WKKGZ klacht heeft? Klachten over uw behandeling Wat kunt u doen als u een WKKGZ klacht heeft? Als professionele organisatie voor geestelijke gezondheidszorg wil Yulius u zo goed mogelijk ondersteunen. Toch kan het zijn dat

Nadere informatie

Mandaatbesluit 2011 Overzicht 3.2 mandaten programma economie en werk (geactualiseerd naar de situatie per 11 november 2013). Vastgesteld op

Mandaatbesluit 2011 Overzicht 3.2 mandaten programma economie en werk (geactualiseerd naar de situatie per 11 november 2013). Vastgesteld op Mandaatbesluit 2011 Overzicht 3.2 mandaten programma economie en werk (geactualiseerd naar de situatie per 11 november 2013). Vastgesteld op 25-9-2012 Nr Omschrijving bevoegdheid Manda- Man- Bevoegd Specifieke

Nadere informatie

Verordening cliëntenparticipatie Participatiewet, Wmo en Jeugdwet gemeente Kampen

Verordening cliëntenparticipatie Participatiewet, Wmo en Jeugdwet gemeente Kampen Verordening cliëntenparticipatie Participatiewet, Wmo en Jeugdwet gemeente Kampen Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Organisatie Organisatietype Officiële naam regeling Citeertitel Vastgesteld

Nadere informatie

AANPASSING MANDAATREGELING, HOOFDSTUK 1.5 OCW EN HOOFDSTUK 1.6. SZW. gelet op de artikelen 10:1 toten met 10:12 van de Algemene wet bestuursrecht,

AANPASSING MANDAATREGELING, HOOFDSTUK 1.5 OCW EN HOOFDSTUK 1.6. SZW. gelet op de artikelen 10:1 toten met 10:12 van de Algemene wet bestuursrecht, RIS296709 AANPASSING MANDAATREGELING, HOOFDSTUK 1.5 OCW EN HOOFDSTUK 1.6. SZW Het college van burgemeester en wethouders van Den Haag, gelet op de artikelen 10:1 toten met 10:12 van de Algemene wet bestuursrecht,

Nadere informatie

Vergadernotitie voor de Drechtraad op 6 december 2006

Vergadernotitie voor de Drechtraad op 6 december 2006 Vergadernotitie voor de Drechtraad op 6 december 2006 Onderwerp Eerste wijziging Gemeenschappelijke Regeling Drechtsteden Bijlagen Concept-Besluit eerste wijziging Gemeenschappelijke Drechtsteden Gevraagde

Nadere informatie