H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig:"

Transcriptie

1 BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 13 november 2018 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: OPENBARE BESPREEKSTUKKEN O1 Vaststellen van het verslag van de vergadering van 5 en 6 november Wordt vastgesteld. O2 Procesaanpak van Mijn naar Ons Koopmansplein. (BB/429) De raad voorstellen in te stemmen met de procesaanpak van Mijn naar Ons Koopmansplein. In de totaalaanpak van de binnenstad is een belangrijke rol weggelegd voor het Koopmansplein. In de binnenstadsvisie en het gezamenlijke werkplan van de gemeente en Vaart in Assen is het Koopmansplein benoemd als topprioriteit en hart van de stad. Een prioriteit die in het bestuursakkoord Samen duurzaam verder een nadrukkelijke rol heeft gekregen. Een prioriteit die we niet alleen kunnen en willen oppakken maar samen met alle Assenaren, onze binnenstadsorganisatie Vaart in Assen, een groot aantal betrokken partijen en de raad. wijzigingen in het raadsvoorstel. Op 16 oktober is in het college gesproken over de procesaanpak van Mijn Koopmansplein naar Ons Koopmansplein aan de hand van een procesmemo. Een aantal onderdelen en keuzes van de aanpak komen terug in het programma van eisen van het Koopmansplein en in de voorstellen die eind 2018 naar het college en begin 2019 naar de raad gaan. We kiezen voor een aanpak waarbij voor de inwoners een grote rol is weggelegd wat betreft de keuze van het uiteindelijke ontwerp voor het plein. Een aanpak die ook

2 van invloed is op de rol van de gemeenteraad. Om de raad hierin mee te nemen is de aanpak vertaald in bijgevoegd voorstel wat we willen voorleggen aan de raad op 20 december. O3 Kinderraad en kinderburgemeester. (BB/427) 1. Kennisnemen van en instemmen met het voorstel om aan de gemeenteraad voor te stellen een kinderraad en kinderburgemeester in te stellen 2. Hiervoor voor de komende 4 jaar ,- per jaar vrij te maken (totaal ). Dat doen we vanuit het CJG budget. Het college van B&W heeft aangegeven het belangrijk te vinden om kinderen in het basisonderwijs (groep 7/8) kennis te laten maken met begrippen zoals de gemeenteraad, participatie, democratie en burgerschap. Door een kinderraad te installeren worden kinderen meer betrokken bij het maken van beleid, ze worden gestimuleerd om na te denken over wat voor hen belangrijk is en hun stem wordt beter gehoord. De kinderraad, bestaande uit 33 basisschoolleerlingen, wordt jaarlijks opnieuw samengesteld. In de periode van een schooljaar zal de kinderraad een aantal keer bijeen komen om het te hebben over thema s die momenteel spelen in de stad en die voor kinderen interessant zijn. De kinderburgemeester zal worden gekozen vanuit de kinderraad. Één van de taken van de kinderburgemeester zal zijn om de bijeenkomsten voor te zitten. Daarnaast zal de kinderburgemeester namens de kinderraad bij een van tevoren vastgelegd aantal momenten aanwezig zijn om samen met de burgemeester een opening te doen of ergens te spreken College besluit de benodigde middelen vrij te maken uit de post onvoorzien. O4 Reactie op rapport Ombudscommissie inzake klacht. (Z ) 1. Kennisnemen van rapport Ombudscommissie. 2. Instemmen met reactie in de vorm van brief aan Ombudscommissie. Op 15 oktober 2018 heeft het college het rapport van de Ombudscommissie ontvangen met betrekking tot een ingediende klacht over de wijze waarop de aansprakelijkstelling van betrokken persoon is afgehandeld. Via een brief informeren wij de Ombudscommissie, en betrokkene, over de wijze waarop wij invulling hebben gegeven aan de aanbevelingen.

3 O5 Woningmarktmonitor Assen (BB/439) 1. De Woningmarktmonitor Assen vaststellen en vrijgeven voor publicatie. 2. De gemeenteraad informeren d.m.v. bijgevoegde brief. In het kader van de prestatieafspraken met woningcorporaties is afgesproken dat de ontwikkelingen op de Asser woningmarkt en de voortgang van de woningbouw periodiek worden gemonitord. De monitoring is onderdeel van de beleidscyclus gemeentelijk woonbeleid en speelt een rol in de informatieuitwisseling met onze stakeholders. O6 Veiligheidsprogramma (BB/442) 1. Het Veiligheidsprogramma 2019 vast te stellen. 2. Het Veiligheidsprogramma 2019 met bijgevoegde brief aan te bieden aan de gemeenteraad. In 2016 heeft de gemeenteraad de kadernota vastgesteld en dit programma is de uitwerking voor jaarschijf In het Veiligheidsprogramma 2019 is ook de verantwoording over 2018 opgenomen. De gemeenteraad krijgt het document ter informatie toegezonden. Zij hebben natuurlijk de mogelijkheid om dit opiniërend te bespreken en is daarom voorlopig opgenomen in de raadsagenda van januari. De lokale driehoek, bestaande uit de burgemeester, chef van politie en Officier van Justitie stelt het plan definitief vast. wijzigingen in de brief en het programma. O7 Raamovereenkomsten Dyslexie, Jeugdwet en Wmo (incl. Beschermd Wonen) en prijsindexatie (BB/443) 1. De huidige raamovereenkomsten van Dyslexie, Jeugdwet en Wmo en Beschermd Wonen en begeleiding maatschappelijke opvang en de daaruitvoortvloeiende addenda van rechtswege te laten eindigen op 31 december 2019; 2. Uitvoering te geven aan het inkooptraject Jeugdwet (inclusief Dyslexie) en Wmo en Beschermd Wonen en begeleiding maatschappelijke opvang samen met de vijf Noord-Midden Drentse (NMD) gemeenten. De huidige raamovereenkomst voor de Jeugdwet en Wmo en Beschermd Wonen is ingegaan op 1 januari 2017 en loopt af op 31 december Het is nog mogelijk om twee keer met één jaar te verlengen. Er is een aantal ontwikkelingen gaande op basis waarvan wordt geadviseerd om de raamovereenkomst te laten aflopen en nieuwe inkoopafspraken te maken. Voor 2019 wordt geadviseerd vast te houden aan de gemaakte contractafspraken waardoor de prijsindexatie niet wordt doorgevoerd.

4 3. Voor 2019 geen prijsindexatie door te voeren voor de raamcontracten Wmo-Jeugdhulp en Beschermd Wonen en Maatschappelijke Opvang. O8 Thuisbezorgen van reisdocumenten. (BB/445) 1. Akkoord gaan met het (thuis)bezorgen van reisdocumenten per 1 januari Bij het voorstel tot vaststelling van de tarieventabel 2019 akkoord te gaan met het toevoegen van een erratum die het tarief voor thuisbezorgen van reisdocumenten vaststelt op 4,95. In het afdelingsplan van Burgerzaken is beschreven dat het team in 2018 de mogelijkheden voor het (thuis)bezorgen van reisdocumenten zal onderzoeken. Uit het onderzoek blijkt dat het (thuis)bezorgen van reisdocumenten relatief eenvoudig is te implementeren. In dit collegevoorstel wordt het kader geschetst waarbinnen het (thuis)bezorgen mogelijk is en wordt uw college akkoord gevraagd om het (thuis)bezorgen per 1 januari 2019 te starten. Ook wordt uw college gevraagd akkoord te gaan met het toevoegen van een erratum bij het voorstel tot vaststelling van de tarieventabel die het tarief voor (thuis)bezorgen van reisdocumenten vaststelt op 4, College besluit het tarief vast te stellen op 12,65 en het erratum aan te vullen met een maximale verhoging van de markttarieven van 3%. O9 Raamovereenkomst liquidatie Alescon en begrotingswijzigingen 2019 GR Alescon en GR WPDA. (BB/448) In te stemmen met: 1. de concept-raamovereenkomst liquidatie Alescon 2019; 2. wethouder Smith volmacht te verlenen om deze raamovereenkomst te tekenen; 3. de concept gewijzigde begroting 2019 voor de GR Alescon (in liquidatie); 4. de concept gewijzigde begroting 2019 voor de GR WPDA; 5. de concept gewijzigde begrotingen voor zienswijze voorleggen aan de gemeenteraad. In juli 2018 heeft u, met toestemming van de gemeenteraad, de gemeenschappelijke regeling Alescon ontbonden (splitsing in Noord en Zuid). De taken van de gemeenschappelijke regeling Alescon (GR) worden per 1 januari 2019 samengevoegd met de taken van de gemeenschappelijke regeling Werkplein Drentsche Aa. De begrotingen van zowel WPDA en Alescon voor 2019 worden daarom aangepast aan de nieuwe situatie. Omdat er bij het opheffen van de GR nog af te ronden zaken zijn, is de tijdelijke voortzetting van de GR in liquidatie noodzakelijk. wijziging in het raadsvoorstel.

5 O10 Beantwoording raadsvragen PvdA inzake Subsidieregeling Individuele Muzikale Vorming. (Z ) Instemmen met bijgevoegde beantwoording van de raadsvragen van de PvdA. De PvdA heeft een aantal schriftelijke vragen gesteld over de Subsidieregeling Individuele Muzikale Vorming, die in september jl. is ingevoerd. O11 O12 Afdoening van een tweetal toezeggingen omtrent Podium Zuidhaege. (BB00450) VN verdrag voor mensen met een handicap. (BB00449) Instemmen met bijgevoegde brief aan de raad ter afdoening van een tweetal toezeggingen omtrent Podium Zuidhaege. Instemmen met bijgevoegde raadsbrief over de voortgang aangaande de implementatie van het VN verdrag voor mensen met een handicap. Vastgesteld in de vergadering van 20 november 2018., burgemeester, secretaris Begin 2018 is het businessplan van Podium Zuidhaege in de raad behandeld. De portefeuillehouder heeft toegezegd dat twee vragen later nog beantwoord zouden worden. Op maandag 5 november is er tijdens de raadsvergadering een toezegging gedaan om de raad binnen een maand te informeren over de stand van zaken aangaande de implementatie van het VN verdrag voor mensen met een handicap. In de bijlage van dit voorstel is een raadsbrief gevoegd, die de raad informeert over de laatste stand van zaken hierover. wijzigingen. wijzigingen in de brief.

6 OPENBARE CONFORMSTUKKEN (overige collegebesluiten 2 t/m 8 november 2018) Nr. Onderwerp Voorstel Beknopte toelichting O13 O14 Programmabegroting 2018; bevindingen en verslag 2 e fase begrotingsonderzoek GS- Drenthe. BB/440) Voorstel overgang van diesel naar GTL. (BB/444) Kennisnemen van het verslag en de bevindingen n.a.v. de door GS van Drenthe uitgevoerde 2 e fase van het financieel onderzoek naar de Asser programmabegroting In te stemmen met de overgang van diesel naar GTL voor het gemeentelijk wagenpark. 2. Hiervoor een tankvoorziening op de Werf laten plaatsen. Het onderzoek van de gemeentebegroting dat GS uitvoert in het kader van de uitoefening van het financieel toezicht bestaat uit 2 fasen t.w.: - het onderzoek op hoofdlijnen om vast te stellen of de begroting materieel sluitend is en te bepalen of in het betreffende begrotingsjaar sprake kan zijn van repressief financieel toezicht (1 e fase); de uitkomst hiervan was voor Assen positief; - een meer gedetailleerd onderzoek gericht op inhoud en de (financiële) kwaliteit van de begroting (2 e fase). De 2 e onderzoekfase heeft in september plaatsgevonden; het verslag van de ambtelijke bespreking die naar aanleiding daarvan met de provincie heeft plaatsgevonden is recent ontvangen. Er is geen sprake van bijzonderheden of nog openstaande punten. Om op korte termijn een verduurzaming te realiseren voor onze dieselvoertuigen kan gebruik worden gemaakt van GTL in plaats van diesel. GTL, een vloeibare brandstof gemaakt van aardgas, verbrandt schoner dan conventionele diesel uit aardolie en produceert daardoor minder lokale (o.a. fijnstof) uitstoot en minder zichtbare zwarte rook. Deze innovatieve brandstof is eenvoudig toe te passen binnen ons bestaande wagenpark en brandstofcontract. Aangezien er nergens in Assen GTL getankt kan worden zal het noodzakelijk zijn een tankvoorziening op eigen terrein aan te schaffen.

H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig:

H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 8 januari 2019 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra

Nadere informatie

H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig:

H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 4 december 2018 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra

Nadere informatie

M.L.J. Out H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris

M.L.J. Out H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 29 januari 2019 Aanwezig: Afwezig: M.L.J. Out - burgemeester H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders

Nadere informatie

H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: 1. Instemmen met bijgevoegd

H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: 1. Instemmen met bijgevoegd BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 20 november 2018 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra

Nadere informatie

Beantwoording van de schriftelijke vragen conform het bijgevoegde sjabloon. 1.0 ter vaststelling aan de gemeenteraad aanbieden.

Beantwoording van de schriftelijke vragen conform het bijgevoegde sjabloon. 1.0 ter vaststelling aan de gemeenteraad aanbieden. BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 9 juli 2019 Aanwezig: Afwezig: M.L.J. Out H. Vlieg-Kempe, J. Booij-Venekamp en C.T. Dekker T. Dijkstra - burgemeester - wethouders - secretaris

Nadere informatie

M.L.J. Out H. Vlieg-Kempe, J. Booij-Venekamp, C.T. Dekker en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris

M.L.J. Out H. Vlieg-Kempe, J. Booij-Venekamp, C.T. Dekker en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 5 maart 2019 Aanwezig: Afwezig: M.L.J. Out - burgemeester H. Vlieg-Kempe, J. Booij-Venekamp, C.T. Dekker en L.B. Leemrijse - wethouders T.

Nadere informatie

H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig:

H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 25 september 2018 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T.

Nadere informatie

H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig:

H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 27 november 2018 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra

Nadere informatie

M.L.J. Out H. Vlieg-Kempe, J. Booij-Venekamp, C.T. Dekker en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris

M.L.J. Out H. Vlieg-Kempe, J. Booij-Venekamp, C.T. Dekker en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 26 februari 2019. Aanwezig: Afwezig: M.L.J. Out - burgemeester H. Vlieg-Kempe, J. Booij-Venekamp, C.T. Dekker en L.B. Leemrijse - wethouders

Nadere informatie

BESLUITENLIJST. Gemeente Assen OPENBARE BESPREEKSTUKKEN. Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 7 mei 2019

BESLUITENLIJST. Gemeente Assen OPENBARE BESPREEKSTUKKEN. Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 7 mei 2019 BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 7 mei 2019 Aanwezig: Afwezig: H. Vlieg-Kempe J. Booij-Venekamp, C.T. Dekker en L.B. Leemrijse T. Dijkstra M.L.J. Out - loco- burgemeester

Nadere informatie

A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: M. Out vanaf uur

A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: M. Out vanaf uur BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 4 april 2017 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST. Gemeente Assen OPENBARE BESPREEKSTUKKEN. Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 21 mei 2019

BESLUITENLIJST. Gemeente Assen OPENBARE BESPREEKSTUKKEN. Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 21 mei 2019 BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 21 mei 2019 Aanwezig: Afwezig: H. Vlieg-Kempe J. Booij-Venekamp, C.T. Dekker en L.B. Leemrijse T. Dijkstra M.L.J. Out - loco-burgemeester

Nadere informatie

Instemmen met de beantwoording. concept-antwoordbrief. 1. De raad middels bijgevoegde. over het proces van de raadsvoorstellen Pilot

Instemmen met de beantwoording. concept-antwoordbrief. 1. De raad middels bijgevoegde. over het proces van de raadsvoorstellen Pilot BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 5 februari 2019 Aanwezig: Afwezig: M.L.J. Out H. Vlieg-Kempe en L.B. Leemrijse T. Dijkstra J. Booij-Venekamp - burgemeester - wethouders -

Nadere informatie

A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: - 1. Instemmen met de. Kadernota governance

A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: - 1. Instemmen met de. Kadernota governance BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 12 juni 2017 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris

Nadere informatie

Gemeente Assen. om namens de gemeente. feitelijke handelingen en rechtshandelingen te verrichten die in het kader van dit project vereist zijn.

Gemeente Assen. om namens de gemeente. feitelijke handelingen en rechtshandelingen te verrichten die in het kader van dit project vereist zijn. BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 21 april 2015 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders R.J. Stoffelsma - loco-secretaris

Nadere informatie

Gemeente Assen. A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig:

Gemeente Assen. A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 9 februari 2016 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris

Nadere informatie

Gemeente Assen. A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig:

Gemeente Assen. A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 1 december 2015 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris

Nadere informatie

H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig:

H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 5 en 6 november 2018 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders

Nadere informatie

A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: - 1. Vaststellen van het

A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: - 1. Vaststellen van het BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 17 januari 2017 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris

Nadere informatie

Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 31 oktober 2017 Agendapunt Open-

Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 31 oktober 2017 Agendapunt Open- Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 31 oktober 44/2.01 BW17.0495 44/2.06 BW17.0427 Beantwoording college van de schriftelijke ronde van de algemene beschouwingen in 1e termijn bij de begroting 2018.

Nadere informatie

Gemeente Assen. A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig:

Gemeente Assen. A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 5 januari 2016 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris

Nadere informatie

gemeente Assen A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders I. Oostmeijer-Oosting - secretaris Afwezig:

gemeente Assen A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders I. Oostmeijer-Oosting - secretaris Afwezig: BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 28 oktober 2014 Aanwezig: C. Abbenhues - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders I. Oostmeijer-Oosting

Nadere informatie

1. instemmen met het realiseren van de opgaven zoals verwoord in het programmaplan. Energietransitie

1. instemmen met het realiseren van de opgaven zoals verwoord in het programmaplan. Energietransitie BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 25 juni 2019 Aanwezig: Afwezig: M.L.J. Out H. Vlieg-Kempe, J. Booij-Venekamp en C.T. Dekker T. Dijkstra - burgemeester - wethouders - secretaris

Nadere informatie

M.L.J. Out H. Vlieg-Kempe, J. Booij-Venekamp, C.T. Dekker en M.S. Pauwels T. Dijkstra

M.L.J. Out H. Vlieg-Kempe, J. Booij-Venekamp, C.T. Dekker en M.S. Pauwels T. Dijkstra BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 3 september 2019 Aanwezig: Afwezig: M.L.J. Out H. Vlieg-Kempe, J. Booij-Venekamp, C.T. Dekker en M.S. Pauwels T. Dijkstra - burgemeester -

Nadere informatie

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo Vergadering d.d. Agendapunt: 17 juli 2018 Zaaknummer: 455631 Portefeuillehouder : J.H. Lammers Openbaar Besloten Team : Mens en Maatschappij Adviseur

Nadere informatie

Instemmen met het continueren van de Collectieve Ziektekostenverzekering voor Minima. 1. De toeristisch-recreatieve samenwerking in

Instemmen met het continueren van de Collectieve Ziektekostenverzekering voor Minima. 1. De toeristisch-recreatieve samenwerking in BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 28 mei 2019 Aanwezig: Afwezig: H. Vlieg-Kempe J. Booij-Venekamp, C.T. Dekker en L.B. Leemrijse T. Dijkstra M.L.J. Out - loco-burgemeester

Nadere informatie

A. Smit, A.M. Kleine Deters, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: A. Smit vanaf 10.

A. Smit, A.M. Kleine Deters, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: A. Smit vanaf 10. BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 13 maart 2018 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, A.M. Kleine Deters, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris

Nadere informatie

A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: H. Vlieg-Kempe (van uur) - wethouder

A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: H. Vlieg-Kempe (van uur) - wethouder BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 28 februari 2017 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris

Nadere informatie

Gemeente Assen. A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: -

Gemeente Assen. A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: - BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 30 augustus 2016 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris

Nadere informatie

Gemeente Assen. A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders I. Oostmeijer-Oosting - secretaris Afwezig:

Gemeente Assen. A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders I. Oostmeijer-Oosting - secretaris Afwezig: BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 16 juni 2014 Aanwezig: C. Abbenhues - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders I. Oostmeijer-Oosting

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VORIGE COLLEGEVERGADERING

BESLUITENLIJST VORIGE COLLEGEVERGADERING OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 2 APRIL 2019 Samenstelling Aanwezig: mevrouw Annemieke Vermeulen, Burgemeester de heer Harry Matser, Wethouder; de heer Mathijs ten Broeke,

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst - College van B&W

Openbare besluitenlijst - College van B&W Datum 23-04-2019 Tijd 9:00-12:00 Locatie B&W kamer Voorzitter B. Koelewijn Openbare besluitenlijst - College van B&W 1. Besluitenlijst van de vergadering burgemeester en wethouders van 16 april 2019 19INT00476

Nadere informatie

Gemeente Assen. 1. De tekst van de Gemeenschappelijke

Gemeente Assen. 1. De tekst van de Gemeenschappelijke BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 12 juli 2016 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: R. Wiersema

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 22 MEI 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 22 MEI 2018 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 22 MEI 2018 Aanwezig: Burgemeester: M. Pijl; wethouders: D. te, G. Besseling en J. ; secretaris:

Nadere informatie

H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig:

H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 11 december 2018 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra

Nadere informatie

A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: R. Wiersema - wethouder. 1. Besluiten het wijzigingsplan

A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: R. Wiersema - wethouder. 1. Besluiten het wijzigingsplan BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 4 juli 2017 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: R. Wiersema

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE STEDE BROEC D.D. 16 FEBRUARI 2016

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE STEDE BROEC D.D. 16 FEBRUARI 2016 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE STEDE BROEC D.D. 16 FEBRUARI 2016 Aanwezig: Afwezig: N. Slagter, locoburgemeester, B. Nootebos, H. Flierman en

Nadere informatie

A. Smit, A.M. Kleine Deters, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: -

A. Smit, A.M. Kleine Deters, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: - BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 27 maart 2018 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, A.M. Kleine Deters, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 19 APRIL 2016. College Leesmap Voor kennisgeving aangenomen

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 19 APRIL 2016. College Leesmap Voor kennisgeving aangenomen BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 19 APRIL 2016 Aanwezig: Afwezig: Burgemeester Baas, de wethouders Olierook, Kok, De Jong en Wijnne, secretaris Reus en loco-secretaris

Nadere informatie

Besluitenlijst Collegevergadering

Besluitenlijst Collegevergadering Datum 18-06-2019 Tijd 9:00-11:45 enlijst Collegevergadering Locatie Voorzitter Aanwezigen Toelichting Gemeentehuis Noordwijk J.H.M. Hermans-Vloedbeld J.P. van den Berg, R. ter Hark, J.H.M. Hermans-Vloedbeld,

Nadere informatie

1. Opening en mededelingen. De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan.

1. Opening en mededelingen. De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan. Aanwezig: Voorzitter De heer M.J.D. Witteman Wethouders De heer P.F. de Groene De heer E.R.M. Balemans De heer W. van Vossen Mevrouw J.A. Koops Mevrouw L.J. van Dort De heer F. Živković-Laurenta Secretaris

Nadere informatie

H. Vlieg-Kempe,J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: G. Smith-Bults. De raad voorstellen aanvullend

H. Vlieg-Kempe,J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: G. Smith-Bults. De raad voorstellen aanvullend BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 18 december 2018 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester H. Vlieg-Kempe,J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris

Nadere informatie

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. Besluitenlijst van het college van burgemeester en wethouders d.d. 15 december 2015 PERS

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. Besluitenlijst van het college van burgemeester en wethouders d.d. 15 december 2015 PERS BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Besluitenlijst van het college van burgemeester en wethouders d.d. 15 december 2015 PERS Zaak Onderwerp Concept besluit Samenvatting Besluit 39478 Dienstverleningsovereenkomst

Nadere informatie

1. VVH Benoemen onbezoldigd buitengewoon opsporingsambtenaar

1. VVH Benoemen onbezoldigd buitengewoon opsporingsambtenaar 1. VVH Benoemen onbezoldigd buitengewoon opsporingsambtenaar Conform het collegevoorstel van 26 maart 2013 is een samenwerkingsovereenkomst BOA's aangegaan met de gemeenten Oisterwijk en Hilvarenbeek,

Nadere informatie

A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: - Instemmen met de voorgestelde

A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: - Instemmen met de voorgestelde BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 7 maart 2017 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Onderwerp: Registratienummer: 00610473 Op voorstel B&W d.d.: 16 mei 2017 Datum vergadering: 30 mei 2017 Portefeuillehouder: Rol gemeenteraad: Zienswijze concept Ondernemingsplan

Nadere informatie

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo Vergadering d.d. Agendapunt: 5 februari 2019 Zaaknummer: 582187 Portefeuillehouder : J. Gopal Openbaar Besloten Team : Mens en Maatschappij Adviseur

Nadere informatie

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo Vergadering d.d. Agendapunt: 9 juli 2018 Zaaknummer: 500858 Portefeuillehouder : J.H. Lammers Openbaar Besloten Team : Team Mens en Maatschappij

Nadere informatie

Besluitenlijst college B&W Mill en Sint Hubert (alle stukken)

Besluitenlijst college B&W Mill en Sint Hubert (alle stukken) Vergadering: Aanwezigen: Burgemeester A.A.M.J. Walraven, wethouders J.G.M. van den Boogaart,, secretaris C.C. Boode 0. ADV/M/15/09664 Z/M/15/15761 Secretaris C.C. Boode Agenda college 1. ADV/M/15/09658

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 16 MEI 2017

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 16 MEI 2017 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 16 MEI 2017 Aanwezig: Burgemeester: M. ; wethouders: D. te Grotenhuis, G. Besseling en V. ; secretaris:

Nadere informatie

Registratienummer: Onderwerp: Voorstel Zienswijze Kadernota 2016 GGD Zaanstreek-Waterland

Registratienummer: Onderwerp: Voorstel Zienswijze Kadernota 2016 GGD Zaanstreek-Waterland Onderwerp: Voorstel Zienswijze kadernota 2016 GGD Zaanstreek-Waterland Samenvatting: Het dagelijks bestuur van de GGD ZW heeft haar kadernota 2016 ingediend en vraagt om een zienswijze van uw gemeenteraad.

Nadere informatie

Besluitenlijst (openbaar) van de vergadering van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 11/12/2018 AANWEZIG: AFWEZIG:

Besluitenlijst (openbaar) van de vergadering van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 11/12/2018 AANWEZIG: AFWEZIG: Besluitenlijst (openbaar) van de vergadering van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 11/12/2018 AANWEZIG: mr. P. de Baat MPM T.M.J.M. Evers G.J.M. Mijnen, voorzitter, gemeentesecretaris

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST

OPENBARE BESLUITENLIJST OPENBARE BESLUITENLIJST collegevergadering d.d. Aanwezig: R.H. Roep, R.F.J.W.M. van Dooren, L.P.T.M. Prevoo, J. Damen, M. de Zwarte R.W. Schiettekatte (1 e loco-secretaris) H.W. Moerdijk (plv. algemeen

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE STEDE BROEC D.D. 16 MEI 2017

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE STEDE BROEC D.D. 16 MEI 2017 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE STEDE BROEC D.D. 16 MEI 2017 Aanwezig: Afwezig: W. van Beek, burgemeester, N. Slagter, B. Nootebos, J. Munnik en

Nadere informatie

Collegebesluit. Gemeente Amersfoort

Collegebesluit. Gemeente Amersfoort Collegebesluit Org. onderdeel: SOB/RO/BS Opsteller: C. Rijsbosch User-id: RIJC Tel: 4428 Onderwerp: ADVIES BEGROTINGSWIJZIGING 2013 EN CONCEPT- BEGROTING 2014 RECREATIESCHAP UTRECHTSE HEUVELRUG Toelichting:

Nadere informatie

Besluitenlijst vergadering college van B&W d.d. 22-05-2012

Besluitenlijst vergadering college van B&W d.d. 22-05-2012 Besluitenlijst vergadering college van B&W d.d. 22-05-2012 Registratienummer: 2012/7540 Aanwezig : Burgemeester L.C. Poppe-de Looff N Weth. M.H.M.R. de Hoon-Veelenturf (voorzitter) J Weth. W. van Hees

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE STEDE BROEC D.D. 19 APRIL 2016

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE STEDE BROEC D.D. 19 APRIL 2016 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE STEDE BROEC D.D. 19 APRIL 2016 Aanwezig: M. Goldschmeding, burgemeester, N. Slagter, B. Nootebos, H. Flierman en

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 18 DECEMBER 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 18 DECEMBER 2018 OPENBARE BESLUITENLIJST HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 18 DECEMBER 2018 Samenstelling Aanwezig: de heer Rikus Jager; de heer Henk Doeven; de heer Jelle de Haas; de heer Wilfried de Jong;

Nadere informatie

Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders. Periode: maandag 26 november tot en met vrijdag 30 november 2012

Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders. Periode: maandag 26 november tot en met vrijdag 30 november 2012 Lijst nr. 48 Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders Periode: maandag 26 november tot en met vrijdag 30 november 2012 PUBLIEKSDIENST Aanwijzingsbesluiten veiligheidsrisicogebied in Apeldoorn Voorstel

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W extern. 14 mei 2019 Gemeenschappelijke regelingen. Afd /Verseon. Zienswijze begroting 2020 Omgevingsdienst Middenen West Brabant

Besluitenlijst B&W extern. 14 mei 2019 Gemeenschappelijke regelingen. Afd /Verseon. Zienswijze begroting 2020 Omgevingsdienst Middenen West Brabant Besluitenlijst B&W extern 14 mei 2019 Gemeenschappelijke regelingen BESLUITENLIJST B&W D.D. 14 mei 2019 Nr Poho Afd /Verseon Onderwerp Besluit GEMEENSCHAPPELIJKE REGELINGEN 1 Hans Wierikx, 18481 2 Thomas

Nadere informatie

Concept besluitenlijst van de B&W-vergadering van 7 mei

Concept besluitenlijst van de B&W-vergadering van 7 mei 128251-195730 Concept besluitenlijst van de B&W-vergadering van 7 mei 2019 1. Vaststellen van de concept besluitenlijst van de collegevergadering B&W van 7 mei 2019. 2. De openbare besluiten deel van collegevergadering

Nadere informatie

B&W 9 EN 12 JUNI 2015, WEEK 24

B&W 9 EN 12 JUNI 2015, WEEK 24 Vaststellen van de notulen van de vergadering van 2 juni 2015. P-Besluitenlijst week 24. 151 VB Uitwerken mogelijkheden pilot hennepteelt Bijgaande commissienotitie voorleggen aan raadscommissie F&B om

Nadere informatie

* *

* * *17.0001570* 17.0001570 Gemeente Noord-Beveland Besluitenlijst Burgemeester en Wethouders Aanwezige leden: M.A.J. Delhez MSc, A.G. van der Maas, P.L. de Putter, A.P.L.M. Slenter- Jamar en drs. D. Sinke,

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Besluitenlijst College van B&W Gemeente Drimmelen 04/11/2014 Smits C. (Secretaris), aanwezig Kok G.L.C.M. de (Burgemeester), aanwezig Oomen A.J.G. (Wethouder), niet aanwezig (afgemeld) Stoop P.J.W. (Wethouder),

Nadere informatie

Besluitenlijst College van burgemeester en wethouders d.d. 19 januari 2010. Onderwerp Advies Besluit

Besluitenlijst College van burgemeester en wethouders d.d. 19 januari 2010. Onderwerp Advies Besluit Besluitenlijst vergadering B&W van 12 januari 2010 t.b.v. raad en pers. Aanpassing drempelbedragen inkooptrajecten en aanbestedingen. Garantiefonds volmacht aan de Stichting bewaarneming voor tax reclaim/relief.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST A-NOTA S WEEK 25 (20 t/m 24 juni 2005)

BESLUITENLIJST A-NOTA S WEEK 25 (20 t/m 24 juni 2005) BESLUITENLIJST A-NOTA S WEEK 25 (20 t/m 24 juni 2005) Datum besluit College: dinsdag 28 juni 2005. Nr. Ingekomen stuk van: Onderwerp: 1. Vaststellen van de besluitenlijst van de Collegevergadering van

Nadere informatie

Van 4 november 2014 openbaar

Van 4 november 2014 openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 28 oktober 2014. Advies Akkoord. BW-007690 2 Onderwerp Melding en openbaarmaking nevenfuncties en (financiële) belangen in ondernemingen en organisaties

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van de gemeente Uden

Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van de gemeente Uden Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van de gemeente Uden Vergadering van het College van burgemeester en wethouders op dinsdag 31 mei 2016 om 9.00 uur. Aanwezig: Drs.

Nadere informatie

11 december Mevr. C.G.J. Breuer, burgemeester; Dhr. R.M. ten Boden, wethouder; Dhr. A.L. van Kempen, wethouder; Dhr. J.J.G. Covers, secretaris

11 december Mevr. C.G.J. Breuer, burgemeester; Dhr. R.M. ten Boden, wethouder; Dhr. A.L. van Kempen, wethouder; Dhr. J.J.G. Covers, secretaris LIJST VAN BESLUITEN VASTGESTELD DOOR HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN TEYLINGEN 11 december 2018 Status Openbaar Aanwezig Afwezig Definitief Ja Mevr. C.G.J. Breuer, burgemeester; Dhr. R.M.

Nadere informatie

O P E N B A R E N O T U L E N

O P E N B A R E N O T U L E N P E N B A R E N T U L E N Vergadering College van B & W der gemeente Hellendoorn dd dinsdag 29 september 2015 Deelnemers: Raven AH (Voorzitter), Dijkstra F (Secretaris) Coes JH (Lid), Van den Dolder-Soeten

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 3. Inleiding

Raadsvoorstel. 3. Inleiding Raadsvoorstel Agenda nr. 6 Onderwerp: Reactie geven op de onderzoeksvraagstelling en uitwerking daarvan voor de evaluatie van de Metropoolregio Eindhoven Soort: Besluitvormend Opsteller: J. v.d. Kolk Portefeuillehouder:

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 9 JANUARI College Leesmap/uitnodigingen Voor kennisgeving aangenomen

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 9 JANUARI College Leesmap/uitnodigingen Voor kennisgeving aangenomen BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 9 JANUARI 2018 Aanwezig: Afwezig: Burgemeester Baas, wethouders Luyckx en Struijlaart, secretaris Schadé en loco-secretaris Slagter

Nadere informatie

A. Smit, A.M. Kleine Deters, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: -

A. Smit, A.M. Kleine Deters, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: - BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 19 december 2017 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, A.M. Kleine Deters, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra -

Nadere informatie

concept besluitenlijst b en w-vergadering

concept besluitenlijst b en w-vergadering concept enlijst b en w-vergadering aanwezig Burgemeester M. Schoenmaker Wethouder D.A. Bergman Wethouder R.A. Tetteroo Wethouder J.M. de Laat wethouder C.P. Dijkstra Wethouder J.W. van Gelder Wethouder

Nadere informatie

In te stemmen met het Ontwikkelkader verblijfsrecreatie en dit ter vaststelling voor te leggen aan de gemeenteraad.

In te stemmen met het Ontwikkelkader verblijfsrecreatie en dit ter vaststelling voor te leggen aan de gemeenteraad. Publicatie notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d. 15 januari 2019 aanvangstijd: 09:00 uur Aanwezig Mevrouw A. Grootenboer-Dubbelman

Nadere informatie

Onderwerp : Jaarstukken 2016 IJmond Werkt!

Onderwerp : Jaarstukken 2016 IJmond Werkt! Raadsvoorstel *Z03D358CF1A* Aan de raad Documentnummer : INT-17-35730 Afdeling : Samenleving Onderwerp : Jaarstukken 2016 IJmond Werkt! Inleiding De gemeenschappelijke regeling IJmond Werkt! verzorgt voor

Nadere informatie

Openbaar. Notulen. 25 januari 2011 nummer 04. van de vergadering van burgemeester en wethouders

Openbaar. Notulen. 25 januari 2011 nummer 04. van de vergadering van burgemeester en wethouders 25 januari 2011 nummer 04 Openbaar Notulen van de vergadering van burgemeester en wethouders Aanwezig: de burgemeester de waarnemend secretaris J. van Belzen L.J. Gebben B.J. Nootenboom C. Versendaal S.J.A.

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 3 mei 2016 Aanwezig: burgemeester Horselenberg (voorzitter), wethouders Fackeldey, Sparreboom, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede loco-gemeentesecretaris

Nadere informatie

Nr. Afdeling Zaak Poho Onderwerp Samenvatting Advies Besluit BP 0.1 Secretaris B&W besluitenlijst 9 mei 2017

Nr. Afdeling Zaak Poho Onderwerp Samenvatting Advies Besluit BP 0.1 Secretaris B&W besluitenlijst 9 mei 2017 Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders. Dinsdag 16 mei 2017 om 9.30 uur in de kamer van de burgemeester, gemeentehuis te Neerijnen. Aanwezig: Nr. Burgerparticipatie Burgemeester

Nadere informatie

Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders. Periode: maandag 18 november tot en met vrijdag 22 november 2013

Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders. Periode: maandag 18 november tot en met vrijdag 22 november 2013 Lijst nr. 47 Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders Periode: maandag 18 november tot en met vrijdag 22 november 2013 VEILIGHEID EN RECHT Herbenoeming (commissie/kamer/plaatsvervangend)voorzitter(s)

Nadere informatie

Agendapunt 2. Besluitenlijst B&W-vergadering d.d , nr. 41, openbaar gedeelte.

Agendapunt 2. Besluitenlijst B&W-vergadering d.d , nr. 41, openbaar gedeelte. enlijst B&W vergadering d.d. 18-10-2016 (nr. 42). Aanwezig: Afwezig: J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; J. Gorseling,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VORIGE COLLEGEVERGADERING

BESLUITENLIJST VORIGE COLLEGEVERGADERING OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 30 OKTOBER 2018 Samenstelling Aanwezig: mevrouw Annemieke Vermeulen, Burgemeester de heer Harry Matser, Wethouder; de heer Mathijs ten Broeke,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST Vergadering college van B&W

BESLUITENLIJST Vergadering college van B&W BESLUITENLIJST Vergadering college van B&W Opsteller: Els Jonker 2018/ Mailadres: els.jonker@midden-groningen.nl Aanwezig: A. Hoogendoorn, burgemeester, voorzitter A.F. Woortman, wethouder P. Verschuren,

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst

Openbare Besluitenlijst VERGADERING : College van Burgemeester en Wethouders DATUM : 11-12-2018 TIJDSTIP : 09.30 uur Openbare Besluitenlijst Aanwezig zijn: L.M. Driessen-Jansen A.M. Beekhuizen W.N.A. Joosten J.J.F.M. Gardeniers

Nadere informatie

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Datum : 19 mei 2015 10.00 15.00 uur Aanwezig : Dhr. G.F. Naafs Dhr. J.J.W. van Dongen (D66) Dhr. H. Veldhuizen (CDA) Dhr. J.A. Nijhof (GroenLinks/PvdA) Dhr.

Nadere informatie

Raadsvergadering. Onderwerp Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst Werk en Inkomen (GR RDWI)

Raadsvergadering. Onderwerp Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst Werk en Inkomen (GR RDWI) RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 17-12-2015 15-097 Onderwerp Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst Werk en Inkomen (GR RDWI) Aan de raad, Onderwerp Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst

Nadere informatie

AAN DE RAAD. Op basis van de Wet gemeenschappelijke regelingen worden de Voorlopige Jaarstukken 2018 en Kadernota ter kennisname aangeboden.

AAN DE RAAD. Op basis van de Wet gemeenschappelijke regelingen worden de Voorlopige Jaarstukken 2018 en Kadernota ter kennisname aangeboden. Raadsvoorstel AGENDAPUNT NO. 10 Voorstel tot kennisneming van de jaarstukken 2018 en de Kadernota 2020-2023 van de VNOG en een zienswijze indienen op de Begrotingswijziging 2019 en concept- Programmabegroting

Nadere informatie

Handhavingsuitvoeringsprogramma (HUP) 2019 vaststellen. Evaluatie Handhavingsuitvoeringsprogramma 2018 voor kennisgeving aannemen.

Handhavingsuitvoeringsprogramma (HUP) 2019 vaststellen. Evaluatie Handhavingsuitvoeringsprogramma 2018 voor kennisgeving aannemen. Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d. 18 juni 2019 aanvangstijd: 09:00 uur. Aanwezig Mevrouw A. De heer W.M. van Esch De heer

Nadere informatie

Besluitenlijst college B&W Grave

Besluitenlijst college B&W Grave 2. ADV/G/16/01510 Z/G/15/25151 Secretaris Vaststellen besluitenlijst B&W-vergadering van dinsdag 16 februari 2016. De besluitenlijst van de laatst gehouden B&W-vergadering wordt in de eerstvolgende vergadering

Nadere informatie

BW besluitenlijst vergadering d.d. 14 mei 2019

BW besluitenlijst vergadering d.d. 14 mei 2019 BW besluitenlijst vergadering d.d. 14 mei 2019 Onderwerp 1. Vaststelling van de noten en de rondvraag van de vergadering d.d. 07-05-2019; 2. bekrachtiging van de in dit verslag aangegeven besluiten. 1.

Nadere informatie

Aanwezig Mevrouw A. Grootenboer-Dubbelman. Ag. Nr.

Aanwezig Mevrouw A. Grootenboer-Dubbelman. Ag. Nr. Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d. 6 februari 2018 aanvangstijd: 09:00 uur Aanwezig Mevrouw A. Grootenboer-Dubbelman De heer

Nadere informatie

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 8) Datum: 10 januari 2017

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 8) Datum: 10 januari 2017 Aanwezig: de heren T.J. van der Zwan, S. Siebenga, J.C.F. Broekhuizen, J.R. Zoetendal en dhr. J. van Leeuwestijn (secretaris). Afwezig m.k.: mevrouw C. van der Laan Agendapunt Onderwerp Advies Beslissing

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST BURGEMEESTER EN WETHOUDERS

OPENBARE BESLUITENLIJST BURGEMEESTER EN WETHOUDERS OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 30 OKTOBER 2018 Aanwezig : Burgemeester T. Cnossen : Wethouder D.P. de Kruif : Wethouder M.H. Treep : Wethouder A.J. Vlam : Secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST voor de vergadering van het college van B&W Datum: 27 januari 2015

BESLUITENLIJST voor de vergadering van het college van B&W Datum: 27 januari 2015 BESLUITENLIJST voor de vergadering van het college van B&W Datum: 27 januari 2015 Aanwezig: Afwezig: burgemeester, wethouders Verbeek Nijhof, Varkevisser, Luca en Fluitman en de gemeentesecretaris I. Notulen

Nadere informatie

Algemene Zaken Openbare Orde en Wijkbeheer Financiën en Control Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Algemene Zaken Openbare Orde en Wijkbeheer Financiën en Control Sociale Zaken en Werkgelegenheid Advies B en W (openbaar) 1900 Afdeling Welzijn zaaknummer Z-14-11603 registratienummer ADV-14-02729 opsteller advies Mevrouw C. Potters-Kemp doorkiesnummer 010-5931898 directeur/afdelingshoofd mevrouw

Nadere informatie

12 februari februari 2019 Onderwerp Besluit Concept raadsvoorstel kadernota 2020 GGD West-Brabant

12 februari februari 2019 Onderwerp Besluit Concept raadsvoorstel kadernota 2020 GGD West-Brabant Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Alphen-Chaam vergadert iedere week, meestal op dinsdag. In deze 'B&W-belicht' informeren wij u over alle openbare besluiten van 12 februari 2019

Nadere informatie

Onderwerp Ambtelijk advies Collegebesluit. De Openbare Besluitenlijst B&W d.d. 6 november 2018 Vaststellen.

Onderwerp Ambtelijk advies Collegebesluit. De Openbare Besluitenlijst B&W d.d. 6 november 2018 Vaststellen. *108* Besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 13 november 2018 Aanwezig: De heer A.H.M. Verhoeven MPM (burgemeester); De heer Mr. A.J.M. Walraven (wethouder); De heer Mr. S.B.J. Backus (wethouder);

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 20 MAART 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 20 MAART 2018 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 20 MAART 2018 Samenstelling: Zijn aanwezig: De heer Rikus Jager De heer Klaas Smidt; de heer Erik van Schelven; de heer Homme Geertsma De

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VORIGE COLLEGEVERGADERING

BESLUITENLIJST VORIGE COLLEGEVERGADERING OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 18 DECEMBER 2018 Samenstelling Aanwezig: mevrouw Annemieke Vermeulen, Burgemeester de heer Harry Matser, Wethouder; de heer Mathijs ten Broeke,

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d. 28 mei 2019 aanvangstijd: 09:00 uur.

Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d. 28 mei 2019 aanvangstijd: 09:00 uur. Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d. 28 mei 2019 aanvangstijd: 09:00 uur. Aanwezig Mevrouw A. Grootenboer-Dubbelman De heer

Nadere informatie