Leerlingenraad december 2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Leerlingenraad december 2017"

Transcriptie

1 Leerlingenraad december 2017

2 Inleiding Sinds 2006 zijn scholen (bij wet) verplicht om een bijdrage te leveren aan burgerschapsvorming. Op Het Kompas werken we met de methode De Vreedzame School. De Vreedzame School is niet zomaar een lesmethode (al zijn er wel wekelijkse lessen in alle groepen), maar een programma dat de school helpt een democratische gemeenschap te vormen waarin kinderen (en ouders) op een vanzelfsprekende manier democratie aan den lijve zullen ervaren. Kinderen leren onder andere: dat jij belangrijk bent; dat de ander belangrijk is; gevoelens van jezelf en een ander kennen en ermee omgaan; wat goede communicatie is; dat conflicten bij het leven horen en hoe je ze op kunt lossen; dat je samen afspraken maakt en je samen verantwoordelijk bent om je er aan te houden; dat je anders kunt zijn en toch samen kunt leven met en naast elkaar. Om deze punten te kunnen verwezenlijken op onze school is leerlingenparticipatie een essentieel onderdeel van het schoolleven geworden. Leerlingen krijgen in de praktijk gelegenheid om zo te oefenen met elementen van burgerschap. Op Het Kompas geven we vorm aan leerlingenparticipatie d.m.v. een leerlingenraad. Beleidsmatige zaken blijven voorbehouden aan het team, bestuur en MR. De leerlingenraad mag voorstellen doen voor en beslissen over praktische zaken. Maar ideeën of opmerkingen over onderwijsinhoudelijke zaken zijn natuurlijk ook welkom. Waarom heeft Het Kompas een leerlingenraad? In 2014 zijn we op Het Kompas gestart met de Vreedzame School. Eén van de doelen van de Vreedzame School is dat kinderen gezien en gehoord worden. Een tweede doel is dat de eigen kracht van kinderen benut wordt. Met de start van de leerlingenraad komen we tegemoet aan een lang gekoesterde wens om de leerlingen een platform te geven, waarin zij mee mogen meepraten en/of meebeslissen over wat hen raakt of aangaat. Hoe is de organisatie? In de groepen 5 t/m 8 solliciteren leerlingen naar een plek in de leerlingenraad. De leerlingen die graag zitting willen nemen in de raad, vertellen in de groep waarom zij dit willen en waarom zij geschikt denken te zijn als vertegenwoordiger van hun groep. Dan volgen stemrondes in de eigen groepen. Een selecte groep leerlingen van elke groep schrijft vervolgens een sollicitatiebrief aan de leerkrachten. Aan de hand van de sollicitatiebrieven wordt door het team de raad samengesteld: twee leerlingen uit iedere groep waarbij jongens en meisjes voldoende vertegenwoordigd zijn. De vertegenwoordigers koppelen vragen, ideeën, gemaakte afspraken en genomen besluiten terug aan hun eigen groep en een onderbouwgroep. De raad wordt begeleid door de leerlingenraad coördinator van de Vreedzame School op locatie.

3 Twee keer per jaar woont de directeur de vergadering bij en adviseert de leerlingenraad de directeur van de school inzake diverse besproken onderwerpen. Lidmaatschap Binnen iedere groep ( 5 t/m 8) kan iedereen zich kandidaat stellen. Wanneer er meer kandidaten zijn, worden er binnen de groep verkiezingen gehouden. De leden blijven twee jaar lid. De leerlingen die nog geen zitting hebben gehad in het voorafgaande jaar, hebben voorrang op de leerlingen die al een termijn zitting hebben gehad. Criteria kandidaten iemand die namens de groep spreekt iemand die durft te spreken iemand die met iedereen in de groep kan spreken iemand die geduld heeft om andere kinderen aan het woord te laten iemand die betrouwbaar is Verkiezingen Ieder jaar worden de verkiezingen in de laatste schoolmaand georganiseerd. Iedere leerling stemt op een andere leerling van zijn of haar groep. Deze leerling wordt aangekruist op het stembiljet en in de stembus gedaan. De leerkracht telt de stemmen, in het bijzijn van de leerlingen en maakt de uitslag bekend. De stemming gebeurt geheim. De nieuwe leerlingenraad komt vervolgens voor de zomervakantie één keer bij elkaar met de oude leerlingenraad voor de overdracht. Waarover kan de leerlingenraad vergaderen? Ideeën uit de ideeënbus die in de klas/school hangt. Ideeën vanuit groepsvergaderingen. Iedere klas heeft een ideeënbus. Eén of twee keer per maand is er in iedere klas een groepsvergadering. Ideeën uit de ideeënbus worden hierin besproken evenals problemen waar ze op schoolniveau tegen aanlopen. Uit alle ideeën en problemen worden de 2 belangrijkste punten gekozen die meegenomen worden door afgevaardigde van de klas naar de leerlingenraad. Vragen en/of opdrachten vanuit het team. Bijvoorbeeld over invulling van festiviteiten. De coördinator van de leerlingenraad neemt vanuit de teamvergadering de vragen en/of opdrachten mee naar het overleg met de leerlingen. Eigen inbreng van de vertegenwoordigers.

4 Waar en wanneer vergadert de leerlingenraad? De leerlingenraad komt samen op de eerste maandag van de maand op de locatie Buitenweg en op de eerste vrijdag van de maand op de locatie Bolenstein van 12:15-12:45 uur. Bij de start van de raad is dat tweewekelijks. Naarmate de tijd vordert wordt samen bepaald wanneer het nodig is om bij elkaar te komen. Er wordt gewerkt met een vaste agenda opgesteld d.m.v. het stappenplan (zie bijlage). De leerlingenraad kiest zelf een voorzitter en een notulant, en heeft één keer per maand met elkaar overleg over de punten die zij meegenomen hebben uit de groepsvergadering. Tijdens ieder overleg is de leerlingenraad coördinator aanwezig die de leerlingen hierin begeleidt. In dit overleg kiezen de leerlingen gezamenlijk punten die zij voor willen voorleggen aan de directie. Enkele voorbeelden vanuit de leerlingen kunnen zijn: wc -verfrissers, buitenspeelgoed, opleuken van het schoolplein, meer feesten/activiteiten, pestgedrag, stelen en brutaal zijn tegen de leerkracht. Twee a drie keer per jaar is er overleg met de directeur. Hier kunnen zij de gekozen punten voorleggen en kan de directie ook punten aangeven waar het team tegenaan loopt. De vertegenwoordigers koppelen vragen, ideeën, gemaakte afspraken en genomen besluiten terug aan hun eigen groep en een onderbouw groep. Wat doet de school met de uitkomsten van het overleg van de leerlingenraad? Na iedere bijeenkomst van leerlingenraad wordt een kort verslag gemaakt, waarin de besproken punten, voorstellen, afspraken e.d. staan; dat wordt verspreid onder de leerlingen van alle groepen en alle teamleden. Dit verslag wordt ook op de website van de school geplaatst. De directeur bespreekt het overleg (verslag) tijdens het teamoverleg, waarna de teamleden eventuele besluiten nemen. Deze besluiten worden (met argumenten omkleed) door de coördinator van de leerlingenraad binnen een week na het teamoverleg (schriftelijk / op verzoek met mondelinge toelichting) aan de leerlingenraad meegedeeld. Op verzoek van de leerlingenraad of de school kan de voorzitter van de leerlingenraad (eventueel met een ander lid) worden uitgenodigd voor het teamoverleg. De vertegenwoordiger(s) van de leerlingenraad is (zijn) dan aanwezig bij de behandeling van het eerste agendapunt en vertrekt (vertrekken) daarna. Resultaten en continueren van de leerlingenraad Aan het einde van het schooljaar worden de leerlingenraadsvergaderingen geëvalueerd door de leerlingenraad, de voorzitter en de directeur. In de middenbouw en bovenbouw wordt een enquête gehouden over het doel en de resultaten van de leerlingenraad. De uitkomst van deze enquête wordt meegenomen in de eindevaluatie. Tijdens een teamvergadering worden de resultaten geëvalueerd met de leerkrachten. Daar waar nodig worden aanpassingen gedaan in de opzet en uitvoering van de leerlingenraad.

5 Bijlage 1: Stappenplan en agenda Stappen Inventarisatie van agendapunten in de groep en punten doorgeven aan de secretaris van de leerlingenraad Opstellen en verspreiden agenda (zie standaardagenda) Wie/hoe? Leerlingen Voorzitter Notuleren bijeenkomst: Er worden kindernotulen (standaard notulen en actielijst; zie bijlage) gemaakt uitgewerkt (hoe noteer je wat er in een vergadering wordt besproken?) De notulen worden 1 week na de vergadering verspreid onder de leerlingenraadleerlingen, de MR, de OR en directie. Leerling groep 8 Direct na de bijeenkomst vertellen in de klas waar de bijeenkomst over ging. Aan de hand van steekwoorden die de leerlingen zelf opgeschreven hebben in de bijeenkomst. Leerlingen Informeren andere leerlingen en ouders door plaatsing van de notulen op website en een stukje schrijven voor de nieuwsbrief. De leerling die notulen maakt, verstrekt deze aan de directeur voor plaatsing in de nieuwsbrief. Een leerling maakt een stukje voor de website en verstrekt dit aan de websitebeheerders Afhandeling van ingebrachte punten. De actiepunten die komen uit de leerlingenraad worden in samenspraak met de directeur verder besproken (bijv. team, ouderraad) De voorzitter neemt het initiatief om deze punten verder te bespreken. Bij de eerstvolgende vergadering wordt de actiepuntenlijst doorgenomen en worden de punten afgevoerd of blijven staan (besluitenlijst voor 1 jaar).

6 Agenda Wie Opening Mededelingen (ingekomen stukken) Notulen vorige vergadering Actiepunten nalopen Besluitenlijst aanvullen Bespreking punten van leden van de leerlingenraad (volgens de Betere Basisschool met de 3 vragen) Bespreking punten vanuit de groepen (volgens de Betere Basisschool met de 3 vragen) Stukje voor de nieuwsbrief Rondvraag, nieuwe vergaderdatum en sluiting

7 Bijlage 2: Sollicitatieformulier Sollicitatieformulier leerlingenraad Naam: Groep: Datum: Ik vind dat ik gekozen moet worden voor de leerlingenraad van Het Kompas omdat. Ik wil mij graag in gaan zetten voor de volgende onderwerpen:

Leerlingenraad. Wij geven leerlingen een stem op OBS De Klimop

Leerlingenraad. Wij geven leerlingen een stem op OBS De Klimop Leerlingenraad Wij geven leerlingen een stem op OBS De Klimop Basisschool : OBS De Klimop te Nederweert en kinderopvang ikook! Adres : Dr. V. d. Wouwstraat 39, 6031 HC Nederweert Telefoon : 0495-631900

Nadere informatie

Leerlingenraad en reglement

Leerlingenraad en reglement Frankenskamp 4 3848 DE Harderwijk 0341-426704 - directiebron@debronharderwijk.nl - www.debronharderwijk.nl Leerlingenraad en reglement CBS DE BRON, EEN SCHOOL MET MEERWAARDE. Leerlingenraad. Kwaliteitszorg

Nadere informatie

Christelijke basisschool Onze Wereld

Christelijke basisschool Onze Wereld Christelijke basisschool Onze Wereld 2014 Christelijke basisschool Onze Wereld Postbus 8138 3009 AC Rotterdam www.cbsonzewereld.nl INHOUDSOPGAVE 1. Leerlingenraad 2. Visie 3. Doelen 4. Statuten 1. Leerlingenraad

Nadere informatie

LEERLINGENRAAD MEESTER KREMERSCHOOL

LEERLINGENRAAD MEESTER KREMERSCHOOL LEERLINGENRAAD MEESTER KREMERSCHOOL INHOUD 1. Wat is een leerlingenraad? a. Visie b. Doel c. Gespreksonderwerpen 2. Wie zitten erin? a. Lidmaatschap/samenstelling b. Verkiezingen c. Criteria 3. Vergaderingen

Nadere informatie

reglement Leerlingenraad Daltonschool De Dorendal

reglement Leerlingenraad Daltonschool De Dorendal reglement Leerlingenraad Daltonschool De Dorendal Dit is een eerste opzet van het reglement van de Dorendal. Op 7 februari 2013 zal de leerlingenraad voor het eerst bij elkaar komen en dit reglement bespreken.

Nadere informatie

Beleidsplan Leerlingenraad o.b.s. de Schuthoek 2012-2013

Beleidsplan Leerlingenraad o.b.s. de Schuthoek 2012-2013 Document leerlingenraad Beleidsplan Leerlingenraad o.b.s. de Schuthoek 2012-2013 Inhoud: 1. wat verstaan we onder een leerlingenraad? 2. opzet en organisatie van een leerlingenraad a. samenstelling van

Nadere informatie

Inhoud. 1. Wat verstaan we onder een leerlingenraad. 2. Waarom een leerlingenraad? 3. Opzet en organisatie van een leerlingenraad

Inhoud. 1. Wat verstaan we onder een leerlingenraad. 2. Waarom een leerlingenraad? 3. Opzet en organisatie van een leerlingenraad Inhoud 1. Wat verstaan we onder een leerlingenraad 2. Waarom een leerlingenraad? 3. Opzet en organisatie van een leerlingenraad a. samenenstelling van de raad/verkiezingen b. Wat kan zoal op de agenda

Nadere informatie

De besproken agendapunten worden teruggekoppeld door de begeleidende leerkracht aan het team.

De besproken agendapunten worden teruggekoppeld door de begeleidende leerkracht aan het team. Inhoud 1. Wat verstaan we onder een leerlingenraad? 2. Samenstelling van de leerlingenraad. 3. Vergaderingen. 4. Agendapunten van de leerlingenraad. 5. Taken van de leerlingenraad. 6. De leerlingenraad

Nadere informatie

Waarom komt er een leerlingenraad (LR)? Wat is een leerlingenraad? Wat doet de leerlingenraad? Waarover kan een leerlingenraad beslissen?

Waarom komt er een leerlingenraad (LR)? Wat is een leerlingenraad? Wat doet de leerlingenraad? Waarover kan een leerlingenraad beslissen? Waarom komt er een leerlingenraad (LR)? Wat is een leerlingenraad? Wat doet de leerlingenraad? Waarover kan een leerlingenraad beslissen? Welke onderwerpen zijn er zoal? Hoe komt de leerlingenraad aan

Nadere informatie

Leerlingenraad Engelenburgschool

Leerlingenraad Engelenburgschool Leerlingenraad Engelenburgschool Inleiding Op de Engelenburgschool is een raad opgericht. De raad is een groep door de kinderen gekozen kinderen. Vanaf groep 5 kunnen kinderen zich verkiesbaar stellen

Nadere informatie

Leerlingenraad. de Plantage

Leerlingenraad. de Plantage Leerlingenraad de Plantage Wat is de leerlingenraad (LR)? De leerlingenraad is een vertegenwoordiging van leerlingen uit de groepen 6 t/m 8. De vertegenwoordigers worden gekozen uit- en door de leerlingen

Nadere informatie

KinderRaad. Basisschool Bernadette Mariastraat AH Mariahout

KinderRaad. Basisschool Bernadette Mariastraat AH Mariahout KinderRaad Basisschool Bernadette Mariastraat 31 5738 AH Mariahout Contactgegevens Telefoon :0499-425115 E: directiebernadette@eenbes.nl W: www.bernadettemariahout.nl KinderRaad Opzet KinderRaad Wij richten

Nadere informatie

Leerlingenraad BS Kienehoef schooljaar Samen betrokken. LEERLINGENRAAD BS KIENEHOEF Samen betrokken

Leerlingenraad BS Kienehoef schooljaar Samen betrokken. LEERLINGENRAAD BS KIENEHOEF Samen betrokken Samen betrokken Inhoud 1 Waarom een leerlingenraad?... 3 2 Wat doet een leerlingenraad?... 3 3 Wie zitten in de leerlingenraad?... 3 4 Hoe werkt de leerlingenraad?... 3 5 Concreet... 5 1 Waarom een leerlingenraad?

Nadere informatie

Burgerschapskunde; Indicator 6 Indicator 11: Indicator 3:

Burgerschapskunde; Indicator 6 Indicator 11: Indicator 3: Leerlingenraad Burgerschapskunde; Indicator 6 : De school rapporteert aan belanghebbenden inzichtelijk over de gerealiseerde kwaliteit van het onderwijs. Scoort de kernkwaliteit: De school informeert leerlingen

Nadere informatie

Waarom een leerlingenraad op De Enk en de Triangel?

Waarom een leerlingenraad op De Enk en de Triangel? Waarom een leerlingenraad op De Enk en de Triangel? De leerlingen hebben een eigen stem binnen de schoolorganisatie, zodat ze weten en voelen dat ze meetellen. Betrokkenheid met school van leerlingen willen

Nadere informatie

JAARPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD. Basisschool STERREBOS & Openbare school SCHOOLJAAR

JAARPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD. Basisschool STERREBOS & Openbare school SCHOOLJAAR JAARPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool STERREBOS & Openbare school de TELESCOOP SCHOOLJAAR 2017-2018 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Visie en doel... 3 2.1 Algemeen... 3 2.2 Waarom is medezeggenschap

Nadere informatie

Procedure werving MR-ouderlid

Procedure werving MR-ouderlid Procedure werving MR-ouderlid 1. Opstellen wervingstekst voor Nieuwsslinger en Facebook 2. Verzamelen ingekomen reacties 3. Versturen bevestiging naar geïnteresseerden met daarin uitleg over de vervolgprocedure

Nadere informatie

Reglement ouderraad. Dit reglement is opgesteld in het schooljaar 2009/2010 Goedgekeurd op 7 december 2010

Reglement ouderraad. Dit reglement is opgesteld in het schooljaar 2009/2010 Goedgekeurd op 7 december 2010 Reglement ouderraad Dit reglement is opgesteld in het schooljaar 2009/2010 Goedgekeurd op 7 december 2010 Basisschool Sint Jozef Grotestraat 142 5931 CZ Tegelen Inhoudsopgave: Blz. 1. Begripsbepaling 3

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de medezeggenschapsraad van openbare basisschool De Fontein

Huishoudelijk reglement van de medezeggenschapsraad van openbare basisschool De Fontein Huishoudelijk reglement van de medezeggenschapsraad van openbare basisschool De Fontein Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Doelstelling 3 3. MR leden 3 4. Taakomschrijvingen 4 5. Vergaderingen, aanwezigen,

Nadere informatie

VSO De Korenaer Stevensbeek

VSO De Korenaer Stevensbeek VSO De Korenaer Stevensbeek Voorwoord Kwaliteitszorg, een mooi woord maar wat betekent het binnen onze school gerelateerd aan de leerlingen en aan een leerlingenraad. Bij indicatoren van de inspectie staat

Nadere informatie

Aanwezig: Sandra Kramer (voorzitter), Frank ten Vergert, Aad Jansen, Natasja Jean-Pierrede Hoog, Eva Hurst (notulist)

Aanwezig: Sandra Kramer (voorzitter), Frank ten Vergert, Aad Jansen, Natasja Jean-Pierrede Hoog, Eva Hurst (notulist) Notulen MR deelraad Kaap vergadering Locatie: Kaap Datum: donderdag 7 november 2013 Aanvang: 19.00 Einde: 21.20 Aanwezig: Kramer (voorzitter), ten Vergert, Jansen, Natasja Jean-Pierrede Hoog, Hurst (notulist)

Nadere informatie

Nieuwsbrief September 2016 Jaargang:

Nieuwsbrief September 2016 Jaargang: Nieuwsbrief September 2016 Jaargang: 2016-2017 Belangrijke data in september 1 september Maandopening: Samen maken we de groep 2 september Strippenkaartverkoop 5 september Verkiezing leerlingenraad 8 september

Nadere informatie

MR: Chantal Tubee, Marielle Aendenroomer, Geerten van Eldik, Carlien Schouten

MR: Chantal Tubee, Marielle Aendenroomer, Geerten van Eldik, Carlien Schouten Montessori Basisschool Roermond Bijeenkomst 05 juli 2017 vergadering Aanwezigen: : Chantal Tubee, Marielle Aendenroomer, Geerten van Eldik, Carlien Schouten Managementteam: Toor Afwezig: OV de bijzige

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 29 maart Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine

Notulen MR vergadering 29 maart Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine Notulen MR vergadering 29 maart 2016 Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine 1. Opening. Bart opent de vergadering. De notulen van 4

Nadere informatie

Handleiding Medezeggenschapsraad. Openbare basisschool Koningin Beatrix in Buren

Handleiding Medezeggenschapsraad. Openbare basisschool Koningin Beatrix in Buren Handleiding Medezeggenschapsraad Openbare basisschool Koningin Beatrix in Buren 2015 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Doel... 3 Scholing... 3 Positie MR... 4 Samenstelling MR... 5 Werkzaamheden MR -Verkiezingen...

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van: De Ouderraad van OBS Corantijnschool statutair vastgelegd als: Stichting Ouders van Corantijn (KvK 61552046)

Huishoudelijk reglement van: De Ouderraad van OBS Corantijnschool statutair vastgelegd als: Stichting Ouders van Corantijn (KvK 61552046) Huishoudelijk reglement van: De Ouderraad van OBS Corantijnschool statutair vastgelegd als: Stichting Ouders van Corantijn (KvK 61552046) Onderdeel van: OBS Corantijnschool Corantijnstraat 4 1058 DD Amsterdam

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.1 2 september 2019

Nieuwsbrief nr.1 2 september 2019 Nieuwsbrief nr.1 2 september 2019 Agenda 2 sept Eerste schooldag: opening op het schoolplein 3 sept Luizencontroleweek 3 sept 1 e OR overleg om 20.00 uur 9 sept Rondleiding voor toekomstige ouders om 9.00

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Ouderraad (OR)

Huishoudelijk Reglement Ouderraad (OR) Huishoudelijk Reglement Ouderraad (OR) Onderdeel van: Openbare Basisschool voor Daltononderwijs Groenehoek, Stampioendreef 7 / Groeneweg 129 te Bergschenhoek Begripsbepaling: 1. Dit reglement verstaat

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad. De Zijlwijkschool Het Kompas. Schooljaar (CONCEPT)

Jaarverslag Medezeggenschapsraad. De Zijlwijkschool Het Kompas. Schooljaar (CONCEPT) Jaarverslag Medezeggenschapsraad De Zijlwijkschool Het Kompas Schooljaar 2014 2015 (CONCEPT) MR Jaarverslag De Zijlwijkschool Het Kompas 2014 2015 Pag. 1/10 Inhoud Inhoud Inleiding Vergaderingen Samenstelling

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Ouderraad De Achtbaan

Huishoudelijk reglement Ouderraad De Achtbaan Huishoudelijk reglement Ouderraad De Achtbaan Definities Artikel 1 De Achtbaan: Dalton Openbare Basisschool de Achtbaan; Locatie: een van de 4 locaties van De Achtbaan te weten: 1. De Achtbaan locatie

Nadere informatie

Leerlingenraad

Leerlingenraad Leerlingenraad 2017-2018 Leerlingenraad 2017-2018 Inspraak van leerlingen vinden we erg belangrijk; we betrekken leerlingen graag actief bij de plek waar ze veel verblijven. Wat vinden de leerlingen van

Nadere informatie

Mediatoren op Het Kompas

Mediatoren op Het Kompas Mediatoren op Het Kompas Beschrijving traject van invoering leerlingmediatoren Inleiding We beschrijven hier hoe leerlingmediatie op Het Kompas wordt geregeld. Selectie van de leerlingen We kiezen voor

Nadere informatie

MR De Meie. Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie. Datum vergadering Datum verslaglegging

MR De Meie. Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie. Datum vergadering Datum verslaglegging MR De Meie Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie Datum vergadering 01 02 2018 Datum verslaglegging Inhoud Agenda MR vergadering... 2 MR besluiten... 2 Actiepuntenlijst MR... 4 Acties doorgezet naar

Nadere informatie

1. Welkom en opening Het informatieblad MR krijgen Anneke en Suzan nog te lezen. Staan interessante artikelen in.

1. Welkom en opening Het informatieblad MR krijgen Anneke en Suzan nog te lezen. Staan interessante artikelen in. Medezeggenschapsraad Anneke Mevius, personeelslid Suzan van Rens, personeelslid Overleg Medezeggenschapsraad Titus Brandsma Datum en tijd Donderdag 31 oktober 2013 Plaats Basisschool Titus Brandsma Deelnemers

Nadere informatie

WERKPLAN. Medezeggenschapsraad. CBS t Loo 2014-2015

WERKPLAN. Medezeggenschapsraad. CBS t Loo 2014-2015 WERKPLAN Medezeggenschapsraad CBS t Loo 2014-2015 Zelhem, september 2014. Pagina 1 van 7 1 Inleiding Doelstelling Dit document legt de plannen van de MR vast voor het schooljaar 2014 2015. Citaat uit de

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen Onderwerp Notulen vergadering 10 april 2015 Aan Leden MR, secretariaat ouderraad en directeur Aanwezig Leon Boom, Ingrid Housmans, Josine Neuhof, Ankie Opbroek, Jolanda Colnot, Marieke Le Large Afwezig

Nadere informatie

Reglement Ouderraad Stellingwerf College te Oosterwolde

Reglement Ouderraad Stellingwerf College te Oosterwolde Reglement Ouderraad Stellingwerf College te Oosterwolde Begripsbepalingen Dit reglement verstaat onder: Ouders: Ouderraad: MR: De Wet: School: Schoolbestuur: Schoolleiding: Personeel: Ouders, voogden en

Nadere informatie

Mijn naam is Gaby Merkelbach. Ik ben 43 jaar en moeder van een dochter van 14 en een zoon van 7.

Mijn naam is Gaby Merkelbach. Ik ben 43 jaar en moeder van een dochter van 14 en een zoon van 7. 13 mei 2016 Agenda 16/05 2 e Pinksterdag alle kinderen zijn vrij 18/05 Leescafé voor de groepen 1 t/m 4 20/05 GMR vergadering 24/05 MR vergadering 25/05 OR vergadering 26/05 Groep 7/8 gaat naar Blijdorp

Nadere informatie

Notulen van de vergadering Aanvang: uur. Eindtijd: uur. Voorzitter: Meta Afwezig: Joris Notulen: Will Diana: Leona:

Notulen van de vergadering Aanvang: uur. Eindtijd: uur. Voorzitter: Meta Afwezig: Joris Notulen: Will Diana: Leona: Notulen van de vergadering 11-06-2018 Aanvang: 19.45 uur. Eindtijd: 22.20 uur. Voorzitter: Meta Afwezig: Joris Notulen: Will Diana: Leona: 18-12 12-03 Will: 07-05 11-06 Joris: 09-10 Postmap voorbereiden:

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT ouderraad Corbulo College (OR)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT ouderraad Corbulo College (OR) HUISHOUDELIJK REGLEMENT ouderraad Corbulo College (OR) Definitie Artikel 1 Ouders : de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die aan de school zijn ingeschreven. Ouderraad: de geledingenraad

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Ouderraad CS De Hoven, locatie Uilenhof

Huishoudelijk reglement Ouderraad CS De Hoven, locatie Uilenhof OUDERRAAD Huishoudelijk reglement Ouderraad CS De Hoven, locatie Uilenhof Versie 2014 Gorinchem, 1 september 2014 Huishoudelijk reglement Ouderraad CS De Hoven, locatie Uilenhof Verveelvoudigen voor eigen

Nadere informatie

MR huishoudelijk reglement Sjaloom School

MR huishoudelijk reglement Sjaloom School SJALOOMSCHOOL SCHOOL MR-huishoudelijk reglement 2012-2013 1 1 INHOUDSOPGAVE 1 INHOUDSOPGAVE... 2 2 HUISHOUDELIJK REGLEMENT MR SJALOOM... 3 2.1 Doelstelling... 3 2.2 Leden van de medezeggenschapsraad...

Nadere informatie

Activiteitenplan MR Basisschool De Poolster 2015/2016

Activiteitenplan MR Basisschool De Poolster 2015/2016 Activiteitenplan MR Basisschool De Poolster 2015/2016 Activiteitenplan MR basisschool De Poolster 2015/2016 A. Onze doelen Wij als MR willen alle informatie die we krijgen van directie en GMR bespreken

Nadere informatie

Reglement van de Ouderraad

Reglement van de Ouderraad Reglement van de Ouderraad Onderdeel van: Brederode Daltonschool Willem de Zwijgerlaan 110, 2082 BD Santpoort-Zuid Begripsbepaling: 1. Dit reglement verstaat onder: a. Ouderraad: Het Dagelijks bestuur,

Nadere informatie

IKC de triviant heeft een medezeggenschapsraad (hierna te noemen: "MR").

IKC de triviant heeft een medezeggenschapsraad (hierna te noemen: MR). Medezeggenschapsreglement van IKC de triviant te Stein. Medezeggenschapsraad. IKC de triviant heeft een medezeggenschapsraad (hierna te noemen: "MR"). Op grond van de voorgeschreven wet, is de MR aangewezen

Nadere informatie

notulen MR OBS De Meerpaal 4 september 2013 -Vastgesteld

notulen MR OBS De Meerpaal 4 september 2013 -Vastgesteld notulen MR OBS De Meerpaal 4 september 2013 -Vastgesteld Oudergeleding Gina de Maat Daniëlle v.d. Wege voorzitter Marty Meijer Personeelsgeleding Annemiek Stallaart (notulist) Esmeralda de Kind Herma Reijenga

Nadere informatie

Verkiezingsprocedure van het bestuur

Verkiezingsprocedure van het bestuur Verkiezingsprocedure van het bestuur Artikel 1 Het bestuur bestaat uit drie of vijf leden van wie er drie uit de bovenbouw moeten komen, deze drie zullen de functies voorzitter, penningmeester en secretaris

Nadere informatie

Datum Nummer nr. 1

Datum Nummer nr. 1 MR de Burijn NOTULEN Datum 5-9-2016 Nummer 2016-2017 nr. 1 Aanwezig Michel Wittebrood Marijke Linde Margriet van Twisk Manon Horsthuis Plaats De Burijn Virginia Festner Mireille Lefebre (v.a. 20.00) Afwezig

Nadere informatie

Jaarplan 2014 / 2015 Medezeggenschapsraad OBS Harlekijn Versie: 1.0

Jaarplan 2014 / 2015 Medezeggenschapsraad OBS Harlekijn Versie: 1.0 Jaarplan 2014 / 2015 Medezeggenschapsraad OBS Harlekijn Versie: 1.0 1 0. Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Visie en uitgangspunten... 4 Visie... 4 Bevoegdheden... 4 3. Kalender... 5 4. Samenstelling +

Nadere informatie

Op beide locaties zijn de schooltijden gelijk nl uur uur op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag en op woensdag 8.30 uur uur.

Op beide locaties zijn de schooltijden gelijk nl uur uur op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag en op woensdag 8.30 uur uur. Nieuwsbrief 23 juni 2017 Goedemiddag In de vijf weken dat ik werkzaam ben voor De Kameleon heb ik ervaren dat er, naast het uitzien naar de nieuwe school en de start van De Kameleon, ook onrust is bij

Nadere informatie

Jaarverslag van de Medezeggenschapsraad Mgr Bekkersschool. te Amsterdam

Jaarverslag van de Medezeggenschapsraad Mgr Bekkersschool. te Amsterdam Jaarverslag 2014-2015 van de Medezeggenschapsraad Mgr Bekkersschool te Amsterdam 1 Inhoudsopgave: 1. Voorwoord 2. Wat doet de medezeggenschapsraad? 3. Leden van de medezeggenschapsraad van onze school

Nadere informatie

MR & Directie: (19: uur)

MR & Directie: (19: uur) NOTULEN MR OVERLEG Datum: 23 juni 2015 Plaats: Personeelskamer Het Spectrum Tijd: 19.30 22.00 uur Uitgenodigd: Afwezig: Adviserend: C. Houkes (Voorzitter), R. Kat (secretaris), C. Burgers, N. Nieuwveld,

Nadere informatie

MR De Meie. Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie

MR De Meie. Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie MR De Meie Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie Datum vergadering 31-05-2018 Datum verslaglegging 03-06-2018 Inhoud Agenda MR vergadering... 2 MR besluiten... 2 Actiepuntenlijst MR... 4 Acties doorgezet

Nadere informatie

Notulen Schoolraad ISG Arcus

Notulen Schoolraad ISG Arcus Notulen Schoolraad ISG Arcus Datum: 10-01-2018 Tijd: 19.45 uur Locatie: ISG Arcus (1.81) 1 Opening met een gedicht van een leerling van Eduvier over de geboorte van geluk. 2 Vaststelling c.q. wijziging

Nadere informatie

Notulen vergadering M.R.

Notulen vergadering M.R. Notulen vergadering M.R. NOTULEN MR Vergaderdatum: 10-11-2016 Tijd: 19.30 uur Vergaderlocatie: Lerarenkamer BS St. Bavo Voorzitter: Yvonne Frijters Secretaris: Kees Frijters Mathijssen Notulist: Mandy

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering

Notulen MR-vergadering Maandag 15 mei 2017 Aanvang: 19.30 uur 21.30 uur Aanwezig: Afwezig: Yvette van den Broek (voorzitter), Yvonne Haneman, Stephanie Bol, Saskia de Vos (vanaf agendapunt 4) Thea Zuiderduin AGENDA 1. Opening

Nadere informatie

Medezeggenschapsr aad

Medezeggenschapsr aad +*+tt F q I o afr' Huishoudel ijk reglement Medezeggenschapsr aad C.B.S. De Voorhof DeLooch3-5 4133 DK VIANEN Versie 3.0 mei 2009 Huishoudelijk reglement 3 0.doc Algemeen Dit document behelst de afspraken

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Ouderraad

Huishoudelijk reglement Ouderraad Huishoudelijk reglement Ouderraad Openbare Basisschool t Hout, Helmond Artikel 1 Begripsbepalingen Dit reglement verstaat onder A. Bevoegd gezag : de directeur of zijn/haar vervanger B. School : Openbare

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging De Overplaats

Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging De Overplaats Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging De Overplaats Basisschool De Overplaats Willibrorduslaan 71 2171 VB Sassenheim Tel: 0252-223090 Begripsbepaling 1. Dit reglement verstaat onder: a. Oudervereniging:

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering

Notulen MR-vergadering Maandag 13 maart 2017 Aanvang: 19.30 uur 21.30 uur Aanwezig: Yvette van den Broek (voorzitter), Yvonne Haneman, Thea Zuiderduin, Stephanie Bol, Saskia Vos (vanaf agendapunt 4) AGENDA 1. Opening 2. Mededelingen/ingekomen

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 27 oktober 2011

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 27 oktober 2011 NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 27 oktober 2011 Aanwezig Rol Inge Stassar N Team Jolande Hondius Y Team Coby Markerink Y Team Anja Brugman N Ouder Snel Y Ouder Cilia van Veen Y Ouder Wim Boog

Nadere informatie

REGLEMENT VAN DE OUDERRAAD Keizer Karel College te Amstelveen BEGRIPSBEPALING Artikel 1

REGLEMENT VAN DE OUDERRAAD Keizer Karel College te Amstelveen BEGRIPSBEPALING Artikel 1 REGLEMENT VAN DE OUDERRAAD Keizer Karel College te Amstelveen BEGRIPSBEPALING Artikel 1 a. Wet: de Wet Medezeggenschap Onderwijs, Stb 778, van 16 december 1981. b. Medezeggenschapsraad (M.R.): Medezeggenschapsraad

Nadere informatie

Nieuwe leerlingen Lynn is bij ons op school gekomen. Zij zit in groep 1. We wensen haar een fijne tijd op school!

Nieuwe leerlingen Lynn is bij ons op school gekomen. Zij zit in groep 1. We wensen haar een fijne tijd op school! N i e u w s b r i e f 1 J a a r g a n g 5 s e p t e m b e r 0 1 6 Nieuwe leerlingen Lynn is bij ons op school gekomen. Zij zit in groep 1. We wensen haar een fijne tijd op school! De eerste schoolweek

Nadere informatie

1. Opening De opening wordt verzorgd door Stephan met het lezen van Overlijdensbericht van iemand anders

1. Opening De opening wordt verzorgd door Stephan met het lezen van Overlijdensbericht van iemand anders Notulen MR vergadering Vergadering d.d. : 6-6-2017 Aanwezig : Mariska, Hanneke, Stephan, Herman, Jan Jaap, Stephanie, Yvonne, Annet en Nely Afwezig : - Voorzitter : Stephan 1. Opening De opening wordt

Nadere informatie

MR De Meie. Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie

MR De Meie. Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie MR De Meie Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie Datum vergadering 21-09-2017 Datum verslaglegging 23-09-2017 Inhoud Agenda MR vergadering...2 MR besluiten...2 Actiepuntenlijst MR...5 Acties doorgezet

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven GR Haelen

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven GR Haelen Onderwerp Notulen vergadering 12 september 2016 Aan Aanwezig Leden MR, secretariaat ouderraad en directeur Leon Boom, heo Claessens, Jolanda Colnot, Josine Neuhof, Marike Le Large, Veronique Schreurs,

Nadere informatie

Jaarverslag 2013-2014. van de MedezeggenschapsRaad Julianaschool Krabbendijke. Jaarverslag Pagina 1

Jaarverslag 2013-2014. van de MedezeggenschapsRaad Julianaschool Krabbendijke. Jaarverslag Pagina 1 Jaarverslag 2013-2014 van de MedezeggenschapsRaad Julianaschool Krabbendijke Jaarverslag Pagina 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Wat doet de MR 4 3. Leden van de Medezeggenschapsraad in 2013 2014 6 4.

Nadere informatie

Reglement van de Ouderraad Samenlevingsschool De Lisdodde,

Reglement van de Ouderraad Samenlevingsschool De Lisdodde, Reglement van de Ouderraad Samenlevingsschool De Lisdodde, Onderdeel van: Samenlevingschool De Lisdodde, Veneweg 67/Siebenweg 14, Wanneperveen Begripsbepaling: 1. Dit reglement verstaat onder: a) Ouderraad:

Nadere informatie

Schooljaar Nieuwsbrief 01 juni 2018

Schooljaar Nieuwsbrief 01 juni 2018 Schooljaar 2017-2018 Nieuwsbrief 01 juni 2018 Let op! Lang weekend Vrijdag 8 juni en maandag 11 juni zijn twee studiedagen, dus dan hebben de kinderen vrij. Dit zijn de laatste vrije dagen voor de zomervakantie.

Nadere informatie

Notulen MR vergadering

Notulen MR vergadering Notulen MR vergadering Datum:07-11-2017 Tijd:20.00-22.15 Notulant:Geert. Aanwezig: Marlon vd Put (deels aanwezig);nvt. Wim van Best (voorzitter) Geert Legdeur Sanne vd Wilk (notulant) Claudia van Hilst

Nadere informatie

Jaarverslag MR Basisschool De Telgenkamp, Hengelo. Pagina 1 van 10

Jaarverslag MR Basisschool De Telgenkamp, Hengelo. Pagina 1 van 10 Jaarverslag MR 2014-2015 Basisschool De Telgenkamp, Hengelo Pagina 1 van 10 Inhoudsopgave Voorwoord...3 1. Algemeen...4 1.1. Samenstelling MR en datum van in diensttreding...4 1.2. Taakverdeling...4 1.3.

Nadere informatie

Notulen MR vergadering

Notulen MR vergadering Notulen MR vergadering Vergaderdatum Verslag door 16 maart 2015 Elma Koenders Aanwezig Thea van der Berg (TvdB ), Manon van Dinther (MvD),Tessa van Doorn (TvD), Berry Franssen (BF), Mieke van Goor(MvG),

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad ombs ZieZo

Medezeggenschapsraad ombs ZieZo Plaats: ombs ZieZo Tijd: 19.30 21.30 uur, Datum: woensdag 16-9-2014 Uitgenodigd: leden MR, directeur Afmelding: Cas Marleen heeft zich teruggetrokken als lid van de MR Anja komt later (sluit aan om 19.40

Nadere informatie

MR: Chantal Tubee, Marielle Aendenroomer, Geerten van Eldik, Carlien Schouten

MR: Chantal Tubee, Marielle Aendenroomer, Geerten van Eldik, Carlien Schouten Montessori Basisschool Roermond Bijeenkomst 9maart 2017 vergadering Aanwezigen: : Chantal Tubee, Marielle Aendenroomer, Geerten van Eldik, Carlien Schouten Managementteam: Frits Hoff(directeur), Ton Vromen

Nadere informatie

Elly Tang, Marjan de Jong, Ellen Bosma, Rens Arts, Kees van Langen, Elwin Houwen en Amanda Schouten Ruurd Bijlsma, College van Bestuur

Elly Tang, Marjan de Jong, Ellen Bosma, Rens Arts, Kees van Langen, Elwin Houwen en Amanda Schouten Ruurd Bijlsma, College van Bestuur NOTULEN GMR-VERGADERING d.d. 18 november 2015 Aanvangstijd: Voorzitter: Secretaris: Aanwezig: Afwezig mk: Notulist: 17:00 uur Elly Tang (info@etng.nl) Marjan de Jong Elly Tang, Marjan de Jong, Ellen Bosma,

Nadere informatie

Notulen MR OBS Waterland

Notulen MR OBS Waterland Notulen MR OBS Waterland Datum : 5 februari 2018 Tijd : 19:30 21:00 uur Locatie : OBS Waterland, Den Haag Deelnemers (PMR) : Deelnemers (OMR) : Gasten : Lucien de Gouw Afwezig : - Notulist : Marijn Blokland

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Ouderraad van Openbare Basisschool de Boomhut

Huishoudelijk Reglement van de Ouderraad van Openbare Basisschool de Boomhut Huishoudelijk Reglement van de Ouderraad van Openbare Basisschool de Boomhut Definities Artikel 1 Ouders: De ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die aan school zijn ingeschreven. Ouderraad

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Ouderraad (OR)

Huishoudelijk Reglement Ouderraad (OR) Huishoudelijk Reglement Ouderraad (OR) Onderdeel van: Openbare Basisschool voor Daltononderwijs Groenehoek, Stampioendreef 7 / Groeneweg 129 te Bergschenhoek Begripsbepaling: 1. Dit reglement verstaat

Nadere informatie

1. De cliëntenraad komt op voor cliënten in het cluster en praat mee over wat er gebeurt in het cluster.

1. De cliëntenraad komt op voor cliënten in het cluster en praat mee over wat er gebeurt in het cluster. REGELING CLIËNTENRAAD Artikel 1: Doelstelling Cliëntenraad 1. De cliëntenraad komt op voor cliënten in het cluster en praat mee over wat er gebeurt in het cluster. 2. De cliëntenraad helpt mee om alles

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement. Medezeggenschapsraad. RKBS Het Baken

Huishoudelijk reglement. Medezeggenschapsraad. RKBS Het Baken Huishoudelijk reglement Medezeggenschapsraad RKBS Het Baken Datum: 1 Oktober 2015 Versie: 1.0 Status: definitief PAGINA 1 VAN 8 1. Strekking Dit Huishoudelijk Reglement van de Medezeggenschapsraad van

Nadere informatie

Voorlopig reglement leerling-raad

Voorlopig reglement leerling-raad Voorlopig reglement leerling-raad d.d. 13 februari 2006 Inhoudsopgave 1. Algemeen 2. Begrippen 3. Totstandkoming en wijziging 4. Publicatie 5. Doelstelling 6. Taken 7. Financiën 8. Samenstelling en verkiezing

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de medezeggenschapsraad (MR) van OBS de Driesprong 2013-2014

Huishoudelijk reglement van de medezeggenschapsraad (MR) van OBS de Driesprong 2013-2014 Huishoudelijk reglement van de medezeggenschapsraad (MR) van OBS de Driesprong 2013-2014 Algemeen - De MR van de Driesprong bestaat uit ouders en leerkrachten. Zij vertegenwoordigen de ouders en leerkrachten

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2012/2013

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2012/2013 Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2012/2013 1 7 De MR in het kort Een basisschool zonder een Medezeggenschapsraad (hierna: MR) is nauwelijks voor te stellen. De gezamenlijke inbreng

Nadere informatie

PAULUSPRAAT 1. Augustus 2016

PAULUSPRAAT 1. Augustus 2016 PAULUSPRAAT 1 Augustus 2016 Inhoudsopgave - Van de directie - Aanmelding nieuwe leerlingen - Nieuws van de ouderraad - Roald Dahl week - Kinderboekenweek - Voorleesexpres - Korting op schoolreisje - Agenda

Nadere informatie

Jaarverslag van de Medezeggenschapsraad Mgr Bekkersschool. te Amsterdam

Jaarverslag van de Medezeggenschapsraad Mgr Bekkersschool. te Amsterdam Jaarverslag 2015-2016 van de Medezeggenschapsraad Mgr Bekkersschool te Amsterdam 1 Inhoudsopgave: 1. Voorwoord 2. Wat doet de medezeggenschapsraad? 3. Leden van de medezeggenschapsraad van onze school

Nadere informatie

STATUTEN OUDERRAAD VAN BASISSCHOOL ST. ANTONIUS ASTEN HEUSDEN.

STATUTEN OUDERRAAD VAN BASISSCHOOL ST. ANTONIUS ASTEN HEUSDEN. STATUTEN OUDERRAAD VAN BASISSCHOOL ST. ANTONIUS ASTEN HEUSDEN. NAAM EN ZETEL Artikel 1. De Ouderraad draagt de naam Ouderraad van basisschool St. Antonius. De Ouderraad is gevestigd op Pastoor Arnoldstraat

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Medezeggenschapsraad van basisschool De Toermalijn d.d

Verslag van de vergadering van de Medezeggenschapsraad van basisschool De Toermalijn d.d Verslag van de vergadering van de Medezeggenschapsraad van basisschool De Toermalijn d.d. 11-01-2017 Aanwezig: Monic Graat (voorzitter), Spoelstra, Alie Seine, Kim Golsteijn en Cecile op het Veld Notulist:

Nadere informatie

Lucinda Klasen, Leonie Thole, Jolanda Wiegers, Chantal, Trudie Wijnhold (PG)

Lucinda Klasen, Leonie Thole, Jolanda Wiegers, Chantal, Trudie Wijnhold (PG) MEDENZEGGENSCHAPSRAAD OBS DE BASCULE Notulen vergadering dinsdag 9 februari 2016 AANWEZIG. Lucinda Klasen, Leonie Thole, Jolanda Wiegers, Chantal, Trudie Wijnhold (PG) Peter Koops, Michiel Smit, Christian

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 3, 17 oktober 2018

NIEUWSBRIEF 3, 17 oktober 2018 Belangrijk data 22 t/m 26 oktober Herfstvakantie 29 oktober Studiedag team, groep 1 t/m 8 vrij NIEUWSBRIEF 3, 17 oktober 2018 Waterpokken Momenteel zijn er veel kinderen die de waterpokken hebben. Dit

Nadere informatie

Studievereniging Pedagogische Wetenschappen

Studievereniging Pedagogische Wetenschappen Studievereniging Pedagogische Wetenschappen Informatie Algemene Ledenvergadering der Studievereniging Pedagogische Wetenschappen PAP Minimaal twee keer per jaar word jij als lid door het bestuur van PAP

Nadere informatie

MR Jaarverslag

MR Jaarverslag MR Jaarverslag 2015-2016 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de medezeggenschapsraad (MR) van OBS de Haarschool over het schooljaar 2014/2015. Met dit verslag legt de MR formeel verantwoording af

Nadere informatie

Reglement voor de oudervereniging van o.b.s. De Meander

Reglement voor de oudervereniging van o.b.s. De Meander Reglement voor de oudervereniging van o.b.s. De Meander Versie september 2015 - JvD 1 Voorwoord Voor u ligt het reglement van de Oudervereniging van o.b.s. de Meander voor het schooljaar 2015-2016. Dit

Nadere informatie

Klokhuis afspraken. Inhoud

Klokhuis afspraken. Inhoud Klokhuis afspraken Inhoud 1. Doel... 2 2. Bevoegdheden... 2 3. Lidmaatschap... 2 4. Vergaderingen... 2 Frequentie... 2 Agenda... 2 Organisatie... 2 Beslissingen... 3 5. Bestuur Klokhuis... 3 Verkiezing...

Nadere informatie

Algemeen Huisreglement MR Berkenschool. 27 januari 2014

Algemeen Huisreglement MR Berkenschool. 27 januari 2014 Algemeen Huisreglement MR Berkenschool 27 januari 2014 1 Huishoudelijk reglement Artikel 31 van het reglement MR Berkenschool schrijft voor dat de MR, met inachtneming van de voorschriften uit het MR-reglement

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Ouderraad en feitelijke vereniging De Regenboogouders van Basisschool De Regenboog, Wondelgem - versie april 2017

Huishoudelijk reglement Ouderraad en feitelijke vereniging De Regenboogouders van Basisschool De Regenboog, Wondelgem - versie april 2017 Huishoudelijk reglement Ouderraad en feitelijke vereniging De Regenboogouders van Basisschool De Regenboog, Wondelgem - versie april 2017 Benaming In september 2014 werd een ouderraad opgericht als intern

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Oudervereniging

Huishoudelijk reglement Oudervereniging A DEFINITIES Huishoudelijk reglement Oudervereniging Artikel 1 Ouders :de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die aan de school zijn ingeschreven. Oudervereniging :de vereniging, gevormd door

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Vanuit de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Week t/m 24 september

Nieuwsbrief. Vanuit de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Week t/m 24 september Nieuwsbrief Week 38 18 t/m 24 september Vanuit de directie Op de Dag van de Democratie een nieuwsbrief van school, met een aantal punten die heel goed passen bij deze dag. Gisteren zaten we met alle kinderen

Nadere informatie

Notulen MR-overleg over het formatieplan op

Notulen MR-overleg over het formatieplan op Notulen -overleg over het formatieplan op 17-4-2018 1. Opening en vaststellen van de agenda De voorzitter opent de vergadering. Mededelingen vanuit de directie en de actiepuntenlijst stonden niet op de

Nadere informatie

Aanwezig: Haiko, André, Anja, Ilse, Janneke, Tim, Corrie, Marga en Yvonne

Aanwezig: Haiko, André, Anja, Ilse, Janneke, Tim, Corrie, Marga en Yvonne Notulen MR-vergadering dinsdag 1 maart 2016 OBS De Kaardebol Aanwezig: Haiko, André, An, Ilse, Janneke, Tim, Corrie, Marga en Yvonne Afwezig: Notulist: Yvonne 1. Opening/ vaststellen agenda Besloten wordt

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD OCTANT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD OCTANT HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD OCTANT Artikel 1 Definities Artikel 2 Activiteiten Artikel 3 Samenstelling, taken en bevoegdheden Artikel 4 Werkwijze Artikel 5 Financiën, verantwoording en controle Artikel

Nadere informatie