Verslag aan de Provincieraad

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag aan de Provincieraad"

Transcriptie

1 1e Directie Dienst 11 Personeelsbeheer, Wedden en Pensioenen Verslag aan de Provincieraad registratienr betreft PROJECTEN: CONTRACTUELE BEZETTING + FORMATIEWIJZIGING nieuw project 'Innovatie Ovinob webcatalogus' + wijziging project 'Nieuw zwembad & verblijfsaccommodatie Puyenbroeck' + formatiewijziging CAD verslaggever de heer Alexander Vercamer Mevrouwen en mijne Heren, Dit verslag behelst de vaststelling van de personeelsbezetting voor het project 'Innovatie OVINOB webcatalogus', van de personeelsformatie voor de centrale aankoopdienst en de wijziging van de personeelsbezetting voor het project 'Nieuw zwembad en verblijfsaccommodatie Puyenbroeck'. Omdat elke contractuele aanstelling in een project en de wijziging van de personeelsformatie een begrotingswijziging tot gevolg heeft is het nodig de provincieraad een overzicht van de gevraagde personeelsbezetting en de impact ervan op de personeelsbegroting voor te leggen. PROJECT : Innovatie Ovinob webcatalogus ( Momenteel beschikt Ovinob (Oost-Vlaams Informatienetwerk van Openbare Bibliotheken) over een standaard webcatalogus. Deze webcatalogus werd reeds ingebouwd in een 30-tal gemeentelijke websites. Om de werking te verbeteren en nieuwe functionaliteiten aan te bieden, zoals het aanmelden met de elektronische identiteitskaart, moeten er extra programmaties uitgevoerd worden. Concrete doelstelling: Een moderne webcatalogus aanbieden met verschillende functionaliteiten die aangepast kunnen worden aan de hand van een administratieve interface. Personeelsbehoefte Bevoegde dienst : Dienst ICT- Egov Looptijd project : 6 maanden Contractuele bezetting : 1 Informaticus B (B1-B2-B3) Gemiddelde loonlast voor begroting (op jaarbasis) : Gemiddelde werkingskost (op jaarbasis): 5 000

2 p. 2/7 Subsidie (op jaarbasis) : nihil, egov beschikt wel over het nodige budget dat zal worden overgeboekt op de personeelsbegroting PROJECT Nieuw zwembad & verblijfsaccommodatie Puyenbroeck aanpassing In zitting van 11 december 2003 werd de contractuele bezetting vastgesteld van het project "Nieuw zwembad en verblijfsaccommodatie Puyenbroeck. De Uitbouw van het zwembadaanbod met een 50m-bad en de bijhorende verblijfsaccommodatie in Puyenbroeck steunde op volgende overwegingen. Enerzijds werd er vastgesteld dat er in Vlaanderen een behoefte is aan volwaardige topsportinfrastructuur voor watersporten. In een rapport stelde het Centrum voor Sportmanagement, Research en Advies van de Universiteit Gent (1997) in dat verband dat "(sportinfrastructuur in) Puyenbroeck een meerwaarde kan uitmaken voor de zwemsport in Vlaanderen, indien een volwaardig 50m competitiebad wordt voorzien met verblijfsaccommodatie, krachttrainingscentrum, tribunes en tijdsopnameapparatuur". Verder in hetzelfde rapport wordt gesteld dat "een geïntegreerd concept met competitie- en recreatie-infrastructuur noodzakelijk is ( ) Een apart recreatiebad met eventuele verbinding naar het 50m-bad is een must om de recreatiesporter tegemoet te komen". Anderzijds bevestigde de Vlaamse Zwemliga (zeker in Oost- Vlaanderen) de nood aan een plaats voor de opleiding van trainers, het organiseren van provinciale, nationale en internationale kampioenschappen en stages gekoppeld aan verblijfsmogelijkheden. Tenslotte is bestendigd in het kerntakendebat dat de provincie een belangrijke rol heeft in het beheer en de uitbouw van sportinfrastructuur van provinciaal belang Wat betreft de schoonmaak van de site, leert de ervaring van de laatste jaren dat omwille van de grote afstand tussen de verschillende gebouwen het moeilijk is om een goed overzicht te hebben op de uitvoering van de schoonmaaktaken. Om deze redenen wordt voorgesteld om het provinciaal domein Puyenbroeck te versterken met een verantwoordelijke schoonmaak. Deze persoon zou een dubbele rol hebben met enerzijds coördinerende en controlerende taken en anderzijds ook uitvoerende taken. Ter compensatie zullen de twee jaarlijks voorziene seizoenschoonmakers (2 x 6 maanden = 1 vte op jaarbasis) vanaf 2006 niet langer ingevuld worden.

3 p. 3/7 Verder blijkt dat niet alle schoonmaaknood in de uitbating effectief en efficiënt kan ingevuld worden door de voorziene schoonmakers en toezichters sportaccommodatie. Bij deze laatste blijkt vooral dat hun taken van toezicht, controle en loketfunctie moeilijk kan gecombineerd worden met de in hun functiebeschrijving voorziene schoonmaaktaken. Er wordt dan ook voorgesteld om de twee voorziene betrekkingen van toezichter sportaccommodatie te schrappen. Momenteel zijn deze betrekkingen niet ingevuld. De schoonmaaktaken die hierdoor niet worden uitgevoerd, zullen in de toekomst worden uitbesteed aan een professionele schoonmaakfirma. De vrijgekomen loonmassa van de schrapping zal hiertoe worden aangewend. Personeelsbehoefte en plaats in het organogram Functie huidige projectformatie voorgestelde projectformatie verschil financiële implicatie coördinator verblijfsaccommodatie (C4-C5) medewerker (C1-C3) ,5 8,5 0 redder (C1-C3) toezichter sportaccommodatie * (D1-D3) assistent-onthaal (D1-D3) technisch medewerker mechanica (C1-C3) geschoold werkman (D1-D3) verantwoordelijke schoonmaak ** (D1-D3) keukenhulp-schoonmaak (E1-E3) 3,7 3,7 0 * De vrijgekomen loonmassa van de schrapping zal worden aangewend voor een eventuele uitbesteding van schoonmaaktaken aan een professionele schoonmaakfirma. ** Ter compensatie zullen de twee jaarlijks voorziene seizoenschoonmakers (2 x 6 maanden = 1 vte op jaarbasis) vanaf 2006 niet langer ingevuld worden. Bevoegde dienst : Dienst Sport Looptijd project : onbepaalde duur Contractuele bezetting : 1 coördinator verblijfsaccommodatie (C4-C5) 1 medewerker (C1-C3) 8,5 redders (C1-C3) 1 technisch medewerker mechanica (C1-C3) 1 assistent-onthaal (D1-D3) 1 geschoold werkman (D1-D3) 1 verantwoordelijke schoonmaak (D1-D3) 3,7 keukenhulp-schoonmaak (E1-E3)

4 p. 4/7 Gemiddelde loonlast voor begroting : Gemiddelde werkingskost op jaarbasis : Ontvangsten (op jaarbasis) : Door de betrokken dienst geraamd op zo n EUR. FORMATIEWIJZIGING : centrale aankoopdienst Het idee van een centrale aankoopdienst werd gelanceerd in de beleidsverklaring In een eerste organisatie-audit uitgevoerd door Cap-Gemini vermelde het rapport dat er in ons bestuur sprake is van een aankoopversnippering en ongecontroleerde afzonderlijke aankopen. Eind 2003 werd daarom een werkgroep opgericht om dit verder te onderzoeken. Als gevolg daarvan werd er een inventaris "aparte aankopen" opgemaakt, die bovenstaande veronderstelling empirisch bevestigde. Tegelijkertijd werd er een voorstel van 'gewenste' aankoopcentralisatie opgemaakt (beiden als bijlage) Het uiteindelijk doel is de oprichting van een nieuwe entiteit die een meerwaarde moet bieden t.o.v. de huidige situatie.die meerwaarde houdt in : centraliseren van de aankoopservice en het voorraadbeheer verhogen van de efficiëntie & transparantie van het aankoopbeleid vermijden van aankoopversnippering meer gebruik van schaalvoordelen reductie van het totale aankoopbudget De CAD streeft dus naar een functionele clustering van taken en processen, waarbij de huidige werkwijze moet overstegen worden. De nieuwe entiteit zal dus binnen het organisatieconcept zo logisch mogelijk worden ingebed en uitgebouwd. De realisatie van de aankoopcentralisatie heeft zijn impact op de diensten Partimonium & Uitrusting (34) en Logistiek (43), alsook op het aankoop- en financieel beheer binnen zowat elke dienst. Daarnaast zal er ook geprofiteerd worden van andere voordelen zoals administratieve vereenvoudiging en vermindering personeelsbehoeften. De nieuwe centrale aankoopdienst zal ondergebracht worden in een groot logistiek departement gelet op de bevindingen omtrent functionele clustering van het aankoopbeleid, het samenbrengen van ondersteunende processen hiertoe en het streven naar organisatorische transparantie. Tenslotte werd er een tweede audit meer in de richting van een werklastmeting uitgevoerd door HRP in december Dit leidde opnieuw tot een rapport met een minimale bezetting voor de opstart van de aankoopdienst (zie bijlage)

5 p. 5/7 Personeelsbehoefte en plaats in het organogram Bevoegde dienst: Centrale Aankoopdienst (CAD) Vaststelling personeelsformatie CAD: * 1 diensthoofd (A4a-A4b) * 1 bestuurssecretaris-generalist (A1a-A1b-A2a) * 2,4 medewerker (C1-C2-C3) * 1,2 assistent (D1-D2-D3) Wijziging personeelsformatie dienst 34: * -1 medewerker (C1-C2-C3) Wijziging personeelsformatie dienst 43: * -1 medewerker (C1-C2-C3) * -1 assistent (D1-D2-D3) Gemiddelde loonlast voor begroting (op jaarbasis): = * Gemiddelde werkingskost (op jaarbasis): ** Reële meerkost formatiewijziging (op jaarbasis):

6 p. 6/7 Financiële haalbaarheid Elementen van de kostprijsberekening Bedragen Effect 1. kostprijs van de totale huidige bezetting (rekening 2004) te ontvangen subsidies en bijdragen gesco's gelijke kansenplan mobiliteit Vlaamse hydrografische atlas vzw De Gavers cultuurprojecten sportprojecten welzijnsprojecten milieuprojecten bijdragen MC projecten economie (euregio, euro info point, ) OPAC Sectoraal Fonds (zwembad) landbouwproject kostprijs van de reeds goedgekeurde projecten PR 12/ PR 02/ PR 05/ PR 06/ PR 10/ PR 11/ PR 12/ PR 01/ kostprijs van de projectfuncties en de formatiewijziging (incl. werkingskost) Project 'innovatie Ovinob webcatalogus' Project 'Nieuw zwembad & verblijfsaccommodatie Puyenb.' Formatiewijziging 'centrale aankoopdienst' subsidies/ontvangsten voor de projecten Project 'innovatie Ovinob webcatalogus' geïndexeerde kostprijs (incl. 2 indexsprongen) (1+3+4) begroting 2006 : voorziene personeelskost Zoals uit bovenstaande cijfers blijkt is de extra meerkost die de personeelsinzet van het project omvat, ingecalculeerd in de begroting van Deze meerkost valt ook binnen het opgenomen budget dat in de meerjarenplanning is opgenomen. Teneinde uw raad toe te laten zich bijkomend te informeren vindt u omtrent de projecten en de formatiewijziging een volledig verslag ter

7 p. 7/7 verantwoording van de personeelsbehoeften, de projectdoelstellingen en de functieprofielen. De bestendige deputatie verzoekt de provincieraad bijgaand besluit waarin de contractuele bezetting van de voormelde projecten en de formatiewijziging is opgenomen, te willen ondertekenen. Gent, Namens de Bestendige Deputatie : de Provinciegriffier, Albert De Smet de Gouverneur-Voorzitter, André Denys

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 1e Directie Dienst 11 Personeelsbeheer, Wedden en Pensioenen Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0600053 betreft verslaggever PROJECTEN: CONTRACTUELE BEZETTING project 'kwalitatieve opvolging bouwwerken'

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 1e Directie Dienst 11 Personeelsbeheer, Wedden en Pensioenen Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0602975 betreft verslaggever PERSONEELSFORMATIE aanpasing formatie dienst 101 naar aanleiding van

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 1e Directie Dienst 12 Werving en Loopbaan Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0710450 betreft verslaggever PROJECTEN - CONTRACTUELE BEZETTING Move en Streekgericht bibliotheekbeleid mevrouw Hilde

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Personeel dienst Werving & Loopbaan dossiernummer:. 1402026 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Projecten Dienst egov: opmaak inventaris in het kader van het project 'Informatieveiligheidsconsulent

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 1 e Directie Dienst 11 Personeelsbeheer, Wedden en Pensioenen Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0706382 betreft verslaggever PROJECTEN - CONTRACTUELE BEZETTING Nieuw: Informaticus B interprovinciale

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Personeel dienst Werving & Loopbaan dossiernummer:. 1403169 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Personeelsbehoefte Opmaak inventaris in het kader van de projecten "Ruien" en "Groene

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 1e Directie Dienst 11 Personeelsbeheer, Wedden en Pensioenen Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0605850 betreft verslaggever PROJECTEN: CONTRACTUELE BEZETTING verlenging project inspectieprogramma's

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad Sociale begeleiding Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0412814 betreft verslaggever SOCIALE BEGELEIDING PERSONEEL uitbouw Sociale Dienst de heer Alexander Vercamer Mevrouwen en mijne Heren, In

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Personeel dienst Werving & Loopbaan dossiernummer:. 1305002 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Projecten opmaak inventaris in het kader van de projecten: "GIScoördinator ten

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Personeel dienst Personeelsbeheer Provincieraadsbesluit betreft verslaggever PROJECTEN - FUNCTIEBESCHRIJVINGEN EN FORMATIEWIJZIGINGEN Educatief project Milieuzorg op School (MOS) in de Vlaamse

Nadere informatie

Provinciebegroting 2004 Achtste reeks wijzigingen

Provinciebegroting 2004 Achtste reeks wijzigingen Provinciebegroting 2004 Achtste reeks wijzigingen Voorgesteld door de Bestendige Deputatie van de Provincieraad van Oost-Vlaanderen in zitting van 2 december 2004 Aanwezig : de heer André Denys, gouverneur-voorzitter

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Personeel dienst Werving & Loopbaan dossiernummer:. 30705 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Personeelsformatie en organogram Wijzigingen personeelsformatie en organogram naar

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit egov Provincieraadsbesluit betreft verslaggever EGOV 2007-2de wijziging de heer Alexander Vercamer De Provincieraad, gelet op de wet, meer bepaald de artikelen 65 en 114 bis tot 114 quater; gelet op het

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Financiën dienst Budget dossiernummer:. 1506605 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Beheer pensioenreserves aansluiting bij OGEO FUND OFP Alexander Vercamer Mevrouwen en mijne

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Personeel dienst Werving & Loopbaan dossiernummer:. 1406154 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Personeelsbehoefte - Formatie Intrekking van dossiernummer 1405817 bij beslissing

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Personeel team Organisatieontwikkeling dossiernummer:. 1700021 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Personeelsbehoefte opmaak inventaris in het kader van het project 'GAS - Verkeer',

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Personeel dienst Werving & Loopbaan dossiernummer: 30705 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Personeelsformatie en organogram Wijzigingen personeelsformatie en organogram naar aanleiding

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit egov Provincieraadsbesluit betreft verslaggever EGOV 2008 wijziging 2 de heer Alexander Vercamer De Provincieraad, gelet op de provinciewet, meer bepaald de artikelen 65 en 114 bis tot 114 quater; gelet

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 6 e Directie Dienst 62 Gezondheid Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0710790 betreft verslaggever PISAD Resultatenrekening en toelichting 2006 voor vaststelling ; verslag Rekenhof voor kennisgeving

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Ruimte dienst Mobiliteit dossiernummer:. 1300631 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Reglementen subsidie aan gemeenten voor de realisatie van fietsinfrastructuur onderdeel van het

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Preventie, Hulpverlening en Zorg Verslag aan de Provincieraad registratienr. 1001206 betreft verslaggever ALGEMEEN WELZIJNSWERK

Nadere informatie

Het besluit van de Vlaamse Regering van 15 mei 2009 betreffende de veiligheidsconsulenten, geeft uitvoering aan artikel 9 van het decreet.

Het besluit van de Vlaamse Regering van 15 mei 2009 betreffende de veiligheidsconsulenten, geeft uitvoering aan artikel 9 van het decreet. Projectverslag: Informatieveiligheidsconsulent ten behoeve van lokale overheden Uitbreiding 1. Beleidsvisie projectdoelstellingen 1.1. Context a. Wetgevend kader In het decreet van 18 juli 2008 betreffende

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 7e Directie Dienst 71 Personeelsbeheer, Wedden en Pensioenen Verslag aan de Provincieraad betreft PROVINCIALE CENTRA VOOR VOLWASSENENONDERWIJS Samenwerking tussen de Provinciale Centra voor Volwassenenonderwijs

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 7 e Directie Dienst 71 Personeelsbeheer, Wedden en Pensioenen Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0508136 betreft verslaggever PSBLO MEETJESLAND Verlenging van de scholengemeenschap basisonderwijs

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 10 e Directie Dienst 102 Land- en Tuinbouw Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0704919 betreft verslaggever PROVINCIAAL PLATTELANDSBELEID Samenstelling Provinciaal ManagementComité (PMC) de heer

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 1e Directie Dienst 12 Werving en Loopbaan Provincieraadsbesluit betreft verslaggever PERSONEELSBEHOEFTEN - FORMATIE Wijziging personeelsformatie dienst Belastingen en voorzien van nieuwe functiebeschrijvingen

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 11 e Directie Dienst 113 Sport Provincieraadsbesluit betreft verslaggever NIEUW PROVINCIAAL REGLEMENT MBT PROJECT SPORTPROMOTOREN de heer Ivan Verleyen De Provincieraad, Gelet op de artikelen 65 en 85

Nadere informatie

Veiligheidsconsulentschap ten behoeve van lokale overheden

Veiligheidsconsulentschap ten behoeve van lokale overheden PROJECTVERSLAG Datum provincieraad = 22 03 2017 Laatste nuttige zitting deputatie = 09 03 2017 MAT = 06 03 2017 Veiligheidsconsulentschap ten behoeve van lokale overheden UITBREIDING Bevoegde gedeputeerde:

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 7e Directie Dienst 71 Personeelsbeheer, Wedden en Pensioenen Provincieraadsbesluit betreft verslaggever FLANKEREND ONDERWIJSBELEID Wijziging aan het reglement subsidiëring projecten ter bevordering van

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Personeel dienst Personeelsbeheer dossiernummer:. 1406172 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever PROVINCIEPERSONEEL Rechtspositieregeling / aanpassingen als gevolg van het eenheidsstatuut,

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Personeel team Organisatieontwikkeling dossiernummer: 1605877 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Personeelsbehoefte - Formatie wijziging personeels en nieuwe functiebeschrijvingen Hilde

Nadere informatie

Projectverslag 'Capelo'

Projectverslag 'Capelo' Projectverslag 'Capelo' 1. Beleidsvisie en projectdoelstelling Met het oog op het verstrekken van een pensioenraming aan de personeelsleden van 55 jaar en ouder een verplichting opgelegd door het generatiepact

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 1e Directie Personeel Provincieraadsbesluit betreft verslaggever PERSONEELSBEHOEFTE(N) creatie coördinatiecel IKZ, voorzien functie van coördinator Integrale Kwaliteitszorg, rechtspositieregeling mandaatstelsel

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad Griffie Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0408926 betreft verslaggever NIET-CONFESSIONELE MORELE DIENSTVERLENING Advies bij het ontwerp van begroting 2005 van de Provinciale Instelling voor Morele

Nadere informatie

Provinciebegroting 2006 Tweede reeks wijzigingen

Provinciebegroting 2006 Tweede reeks wijzigingen Provinciebegroting 2006 Tweede reeks wijzigingen PROVINCIE OOST-VLAANDEREN NISNR : 44021 TABEL : BEGROTING WIJZIGING NR : W4 UITGAVEN ARTIKELNUMMER TOEL OMSCHRIJVING VROEGER BEDR. VERHOGING VERLAGING

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer: 1406551 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Algemeen kansenbeleid Subsidies

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 1e Directie Dienst 12 Werving en Loopbaan Provincieraadsbesluit betreft AANPASSINGEN PERSONEELSFORMATIE EN FUNCTIEBESCHRIJVINGEN wijzigingen aan de personeelsformatie van de diensten 32, 33 en 34 + functiebeschrijving

Nadere informatie

Provinciebegroting 2006 Vijfde reeks wijzigingen

Provinciebegroting 2006 Vijfde reeks wijzigingen Provinciebegroting 2006 Vijfde reeks wijzigingen PROVINCIE OOST-VLAANDEREN NISNR : 44021 TABEL : BEGROTING WIJZIGING NR : W6 GEWONE ONTVANGSTEN ARTIKELNUMMER TOEL OMSCHRIJVING VROEGER BEDR. VERHOGING

Nadere informatie

ARTIKELNUMMER TOEL OMSCHRIJVING VROEGER BEDR. VERHOGING VERLAGING NIEUW BEDR.

ARTIKELNUMMER TOEL OMSCHRIJVING VROEGER BEDR. VERHOGING VERLAGING NIEUW BEDR. 10102 Bestendige Deputatie 04 04 10102 620 10 1 335 000,00 0,00 13 330,00 1 321 670,00 04 04 10102 621 10 63 000,00 13 330,00 0,00 76 330,00 10101 Provincieraad TOT.ECON.GROEP 70 2 704 199,00 13 330,00

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Financiën dienst Budget dossiernummer: 171323 Provincieraadsbesluit betreft Meerjarenplan 214-219 Aanpassing voorafgaand aan de vaststelling van de eerste reeks budgetwijzigingen 217 verslaggever

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 11 e Directie Dienst 113 Sport Provincieraadsbesluit betreft verslaggever SUBSIDIEREGLEMENT SPORTEVENEMENTEN ter betoelaging van sportevenementen georganiseerd op het grondgebied van de Provincie Oost-Vlaanderen

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - ontwerp van decreet houdende de wijziging van het decreet van 30 april 2009 betreffende de organisatie

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 6 e Directie Dienst 61 Welzijn Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0515083 betreft verslaggever NOORD-ZUIDSAMENWERKING 12a/av/05026 : aanvullende werkingsubsidies voor organisaties met bovenlokale

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad Dienst Begroting Verslag aan de Provincieraad betreft ONTWERP VAN PROVINCIEBEGROTING 2001 Mevrouwen en mijne Heren, De Bestendige Deputatie heeft de eer het hierbijgevoegd ontwerp van provinciebegroting

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 6 e Directie Dienst 61 Welzijn Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0708581 betreft verslaggever WELZIJN EN GEZONDHEID - AANVRAGEN INVESTERINGSSUBSIDIES Toekennen van subsidies de heer Eddy Couckuyt

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Personeel dienst Werving & Loopbaan dossiernummer: 1205344 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Personeelsbehoefte - Formatie Voorleggen van formatiewijziging met gecoördineerde versie

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 27 maart 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Bruno Peeters Telefoon: 03 240 52 60 Agenda nr. 4/14 Tweede reeks wijzigingen van 2014. Technische

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 6 e Directie Dienst 62 Gezondheid Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0511562 betreft - verslaggever ZORG subsidies voor projecten en bijzondere doelgroepen in de ouderenzorg (62/03h09/fm/05002)

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 6 e Directie Dienst 62 Gezondheid Provincieraadsbesluit betreft verslaggever PARTNERGEWELD subsidiëren van 3 centra voor algemeen welzijnswerk voor de hulpverlening in het kader van de integrale projecten

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 1e Directie Dienst 12 Werving en Loopbaan Provincieraadsbesluit betreft verslaggever PERSONEELSBEHOEFTEN - FORMATIE schorsing van het raadsbesluit van 14 november 2007 ivm formatie dienst Landbouw en Platteland

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer:. 1406710 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever PAC Het Zuid Gent: parking Overeenkomst beheer en commerciële exploitatie parkeergarages

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Sport & Recreatiedomeinen dienst Sport Provincieraadsbesluit betreft verslaggever OLYMPISCHE SPELEN EN PARALYMPICS LONDEN 2012 Oost-Vlaanderen en Gent gaan voor goud mevrouw Hilde Bruggeman De

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Leefmilieu dienst Milieubeleidsplanning, -ondersteuning en Natuurontwikkeling Verslag aan de Provincieraad registratienr. 1005603 betreft verslaggever STEUNPUNT DUURZAAM WONEN EN BOUWEN Overeenkomst

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 7 e Directie Dienst 71 Personeelsbeheer, Wedden en Pensioenen Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0703712 betreft verslaggever PROVINCIAAL ONDERWIJS Begrafenisvergoeding niet-gesubsidieerd ondersteunend

Nadere informatie

ARTIKELNUMMER TOEL OMSCHRIJVING VROEGER BEDR. VERHOGING VERLAGING NIEUW BEDR ,00 0, , ,00

ARTIKELNUMMER TOEL OMSCHRIJVING VROEGER BEDR. VERHOGING VERLAGING NIEUW BEDR ,00 0, , ,00 10401 Centrale administratie : algemeen 05 05 10401 620 10 7 390 326,00 0,00 1 491,00 7 388 835,00 05 05 10401 621 10 741 078,00 1 491,00 0,00 742 569,00 TOT.ECON.GROEP 70 20 431 389,00 1 491,00 1 491,00

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer: 1402932 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Algemeen kansenbeleid Subsidies

Nadere informatie

meerjarenplan Aanpassing bw1-2016

meerjarenplan Aanpassing bw1-2016 meerjarenplan 214-219 Aanpassing bw1-216 2 AANPASSING MEERJARENPLAN 214 219 MOTIVERING VAN DE AANPASSINGEN 5 FINANCIËLE NOTA Financieel doelstellingenplan 214 219 (schema M1) 11 Staat van het financiële

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 7e Directie Dienst 71 Personeelsbeheer, Wedden en Pensioenen Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0809422 betreft verslaggever PROVINCIAAL INSTITUUT HEYNSDAELE - TEHUIS Protocol van verblijf, opvang,

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Financiën dienst Budget dossiernummer:. 1601210 Verslag aan de Provincieraad betreft Budget 2016 Eerste reeks wijzigingen verslaggever Alexander Vercamer Mevrouwen en mijne Heren, In de eerste

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 11 e Directie Dienst 113 Sport Provincieraadsbesluit betreft verslaggever CONVENANT MET HET INSTITUUT VOOR SPORTBEHEER De samenwerking met het Instituut voor Sportbeheer bestendigen via een convenant tussen

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer:. 1505694 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Wonen - Projectsubsidie

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad Dienst Begroting Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0408566 betreft verslaggever JAARREKENING 2002 - BALANS Herbestemming van voorzieningen en schulden in verband met beheer van derdengelden de

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 6e Directie Dienst 61 Welzijn Provincieraadsbesluit betreft verslaggever NOORD-ZUIDSAMENWERKING- REGIOBELEID RWANDA de heer Jean-Pierre Van Der Meiren De Provincieraad, Gelet op artikel 65 van de provinciewet,

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer:. 1801860 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Gent (Desteldonk), PAULO: opleidingscentrum Ontwerp masterplan Paulo nieuwbouw en renovatie

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer: 1901405 Provincieraadsbesluit betreft Provinciaal Patrimonium Dienstencontract voor het op afroep verrichten van schattingen van de waarde van onroerende

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Financiën dienst Budget dossiernummer:. 1505028 Verslag aan de Provincieraad betreft Budget 2015 Derde reeks wijzigingen verslaggever Alexander Vercamer Mevrouwen en mijne Heren, In de derde

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Economie, Landbouw & Platteland, Europese en Internationale samenwerking dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking Provincieraadsbesluit betreft verslaggever GEWOON PROVINCIEBEDRIJF

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Onderwijs & Vorming --- dossiernummer: 1109135 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Flankerend onderwijsbeleid Wijzigingen reglement subsidiëring projecten ter bevordering van gelijke onderwijskansen

Nadere informatie

ORGANOGRAM GEMEENTERAAD / COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN / FINANCIEEL DIRECTEUR SECRETARIAAT / STAFDIENST BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG /

ORGANOGRAM GEMEENTERAAD / COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN / FINANCIEEL DIRECTEUR SECRETARIAAT / STAFDIENST BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG / ORGANOGRAM GEMEENTERAAD / OCMW-raad COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN / vast bureau Algemeen directeur FINANCIEEL DIRECTEUR SECRETARIAAT / communicatie / STAFDIENST FINANCIËN INTERNE ZAKEN SAMENLEVING

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Financiën dienst Budget dossiernummer:. 1106834 Verslag aan de Provincieraad betreft Budget 2012 Ontwerp beleidsnota, financiële nota en bijlagen. verslaggever Alexander Vercamer Mevrouwen

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking --- dossiernummer:. 1704175 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Mondiale solidariteit: thuiszorg Buzau Goedkeuring

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie intern verzelfstandigd agentschap (IVA) egov dossiernummer:. 1105540 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever OVINOB Project Bibliotheekportalen - overeenkomst

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer:. 1501916 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Provinciaal patrimonium: fotovoltaïsche panelen op dakoppervlakten Uitvoering door nv

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 18 januari 2013 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Inga Verhaert Telefoon: 03 240 52 53 Agenda nr. 5/1 Intern Verzelfstandigd Agentschap Provinciaal

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 25 september 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Peter Bellens Telefoon: 03 240 52 40 Agenda nr. 9/6 Budget 2014. Herverdeling van het krediet

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Recreatiedomeinen --- dossiernummer: 1805507 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Nieuwdonk overdracht van het domein Nieuwdonk van DDS naar de provincie : ontwerp protocolakkoord. Alexander

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer:. 1606161 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Dendermonde Provinciaal Centrum voor Volwassenenonderwijs Scheldeland rechtszaak invordering

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 18 januari 2013 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Bruno Peeters Telefoon: 03 240 52 60 Agenda nr. 7/6 Autonoom provinciebedrijf Sport. Identificatienummer

Nadere informatie

Databank personeelsbezetting 81 BESTUREN ZIJN OP HEDEN OOK EFFECTIEF GESTART MET GEGEVENS TE INVENTARISEREN!

Databank personeelsbezetting 81 BESTUREN ZIJN OP HEDEN OOK EFFECTIEF GESTART MET GEGEVENS TE INVENTARISEREN! Databank personeelsbezetting Nieuwsflits naar aanleiding van het project databank personeelsbezetting Een vergelijkend onderzoek voor Vlaamse gemeenten Geachte secretaris, Beste medewerker, CC Consult

Nadere informatie

Bestuursmemoriaal Provincie Vlaams-Brabant

Bestuursmemoriaal Provincie Vlaams-Brabant Bestuursmemoriaal Provincie Vlaams-Brabant Nummer 6 20 juni 2007 13de jaargang Inhoud Reglementen en verordeningen van de provincieraad Nr. 31 Nr. 32 Nr. 33 Nr. 34 Nr. 35 Toepassing van de artikelen 244

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Sport & Recreatiedomeinen --- dossiernummer: 1403325 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Overname recreatiedomein De Ster Overname recreatiedomein De Ster te Sint-Niklaas vanaf 01/01/2015

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 6e Directie Dienst 61 Welzijn Provincieraadsbesluit betreft verslaggever PERSONEN MET EEN HANDICAP Wijziging reglement de heer Eddy Couckuyt De Provincieraad, Gelet op het provinciedecreet, art 42 1 en

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 7e directie dienst 72 Materiële uitrusting Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ALGEMENE VARIA SCHOLEN Budget Iva Provinciaal Onderwijs - 2009 de heer Peter Hertog De Provincieraad, Gelet op het

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Financiën dienst Budget dossiernummer:. 1801171 Verslag aan de Provincieraad betreft Budget 2018 Eerste reeks wijzigingen verslaggever Alexander Vercamer Mevrouwen en mijne Heren, In de eerste

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE en SPORT NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Goedkeuring van 1 addendum bij de sectorconvenant Transport en logistiek en Grondafhandeling op Luchthavens

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 7e Directie Dienst 71 Personeelsbeheer, Wedden en Pensioenen Verslag aan de Provincieraad betreft PROVINCIAAL ONDERWIJS Diverse wijzigingen aan het statuut van het administratief en technisch, meesters-,

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 1e Directie Dienst 11 Personeelsbeheer, Wedden en Pensioenen Provincieraadsbesluit betreft verslaggever STATUTEN EN REGLEMENTEN wijziging modaliteiten loopbaanonderbreking voor ouderschapsverlof en voor

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 25 september 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Ludwig Caluwé Telefoon: 03 240 52 48 Agenda nr. 4/3 Vierde reeks wijzigingen van 2014 - diverse

Nadere informatie

AFDELING 4. HET STUURORGAAN VLAAMS INFORMATIE- EN ICT-BELEID

AFDELING 4. HET STUURORGAAN VLAAMS INFORMATIE- EN ICT-BELEID AFDELING 4. HET STUURORGAAN VLAAMS INFORMATIE- EN ICT-BELEID BESTUURSDECREET Art. III.74. Er wordt een stuurorgaan Vlaams Informatie- en ICT-beleid opgericht. Het stuurorgaan heeft, binnen de krijtlijnen

Nadere informatie

aanpassing meerjarenplan aanpassing BW1 2018

aanpassing meerjarenplan aanpassing BW1 2018 aanpassing meerjarenplan 214-219 aanpassing BW1 218 1 2 MEERJARENPLAN 214-219 Aanpassing voorafgaand aan de vaststelling van de eerste reeks wijzigingen aan het budget 218 MOTIVERING VAN DE AANPASSINGEN

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer:. 1406653 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Ouderenbeleid programmatie

Nadere informatie

Aanvraag van een subsidie voor Oost- Vlaamse bovenlokale sportondersteuning

Aanvraag van een subsidie voor Oost- Vlaamse bovenlokale sportondersteuning Pagina 1 van 6 Aanvraag van een subsidie voor Oost- Vlaamse bovenlokale sportondersteuning Provincie Oost-Vlaanderen directie Sport en Recreatiedomeinen dienst Sport Gouvernementstraat 1-9000 Gent tel.

Nadere informatie

enerzijds, het Vlaams Gewest, vertegenwoordigd door de Vlaamse Regering, in de persoon van de heer Kris Peeters, minister-president,

enerzijds, het Vlaams Gewest, vertegenwoordigd door de Vlaamse Regering, in de persoon van de heer Kris Peeters, minister-president, Overeenkomst van vijf jaar tussen het Vlaams Gewest en de provincie Oost- Vlaanderen betreffende de structurele onderbouwing van een provinciaal steunpunt duurzaam wonen en bouwen. Tussen, enerzijds, het

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer:. 1402765 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Gent Leopoldskazerne Dienstencontract ontwerper: Open Oproep-procedure: vaststelling overeenkomsttekst

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst voor de bewegwijzering functionele fietsroutenetwerken

Samenwerkingsovereenkomst voor de bewegwijzering functionele fietsroutenetwerken LOGO GEMEENTE(N) Samenwerkingsovereenkomst voor de bewegwijzering functionele fietsroutenetwerken Overeenkomst bewegwijzering functionele fietsroutenetwerken maart 2013 p1/5 TUSSEN VOLGENDE PARTNERS: De

Nadere informatie

Gelet op de bijzondere wet van 12 januari 1989 met betrekking tot de Brusselse instellingen;

Gelet op de bijzondere wet van 12 januari 1989 met betrekking tot de Brusselse instellingen; Collegebesluit nr. 04/50 22 januari 2004 Besluit houdende goedkeuring van een overeenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschapscommissie en de provincie Vlaams-Brabant voor de werking van het streekgericht bibliotheekbeleid

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst ICT Verslag aan de Provincieraad registratienr. 1000472 betreft verslaggever ICT Beheersysteem voor afdrukbeheer met multifunctionals de heer Alexander Vercamer Mevrouwen

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1400710 Verslag aan de Provincieraad betreft Veneco- Jaarvergadering 2012 aanduiding provinciale vertegenwoordiger-

Nadere informatie

Archiefsamenwerking met lokale overheden

Archiefsamenwerking met lokale overheden PROJECTVERSLAG Datum provincieraad = 22 juni 2016 Laatste nuttige zitting deputatie = 9 juni 2016 MAT = 2 juni 2016 Archiefsamenwerking met lokale overheden NIEUW 1. Achtergrond en aanleiding tot project

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1207911 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Islamitische erediensten Islamitische Geloofsgemeenschap

Nadere informatie