10. Vergadering van 18 november 2013.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "10. Vergadering van 18 november 2013."

Transcriptie

1 10. Vergadering van 18 november Aanwezig: Dames en Heren: Spooren Hugo, Voorzitter Gruyters Bart, Burgemeester; Vanleeuw, Guypen, Berden, Vandersmissen en Vanuytrecht, Schepenen; Vandenrijt, Raemaekers, Pauly, Boesmans, De Norre, Moyaers, Ector, Raskin, Laenen, De Waele, Orens, Berden, Graulus, Vanwing; Raadsleden; Creten Nathalie, Stadssecretaris. Verontschuldigd: schepen Grosemans raadslid Appeltans Om twintig uur wordt door de Voorzitter de vergadering voor geopend verklaard. Voor de goedkeuring van het voorgaande verslag maakte raadslid Raemaekers Magda een opmerking over de verantwoording van haar onthouding die werd opgenomen bij agendapunt 8: Wijziging reglement dienstencentrum De Cirkel in casu openingsuren. De voorzitter verzoekt de raad over te gaan tot stemming betreffende de goedkeuring verantwoording van de onthouding zoals die werd opgenomen bij agendapunt 8: Wijziging reglement dienstencentrum De Cirkel in casu openingsuren.. Gelet op de uitslag van de stemming: Naam en voornaam Voor Tegen Onthouding Spooren Hugo Gruyters Bart Vanleeuw Mark Guypen Lo Berden Wim Vandersmissen Gert Vanuytrecht Louis Vandenrijt Noël Raemaekers Magda Boesmans Ivan De Norre Koen Moyaers Bert Ector Guido Raskin Rik Laenen Michel De Waele Sofie Orens Steve Berden Marijke Graulus Jimmy Vanwing Thomas BESLUIT met 12 stemmen voor en 8 stemmen tegen: De verantwoording van de onthouding die werd opgenomen bij agendapunt 8: Wijziging reglement dienstencentrum De Cirkel in casu openingsuren. in het verslag van de gemeenteraad van 14 oktober 2013, blijft behouden. De gevraagde aanpassing wordt niet aanvaard.

2 De Gemeenteraad: 1. Dienst Financiën Kennisname van budgetwijziging nr. II van het exploitatiebudget dienstjaar 2012 van het OCMW. Gelet op de door de voorzitter van het OCMW-bestuur voorgestelde budgetwijziging nr. II van het exploitatiebudget voor het dienstjaar 2012, goedgekeurd door het OCMW-bestuur in vergadering van 24 september 2013; Gelet op de artikelsgewijze bespreking van de te wijzigen posten; Gelet op de noodzakelijkheid de begrotingsposten vermeld in de bijgevoegde lijst te wijzigen; 2. Dienst Financiën Kennisname van de jaarrekening 2012, de toelichting bij deze jaarrekening en het jaarverslag 2012 van het OCMW. Gelet op de verdere toelichting door de voorzitter van het OCMW; Gelet op de organieke wet van 8 juli 1976 betreffende de openbare centra voor maatschappelijk welzijn, zoals gewijzigd bij het decreet van 19 december 2008; KENNIS TE NEMEN VAN: De hogervermelde budgetwijziging nr. II van het exploitatiebudget van het OCMW voor het dienstjaar Gelet op de jaarrekening 2012 van het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn, zoals vastgesteld door de Raad voor Maatschappelijk Welzijn in vergadering van 24 september 2013; Gelet op de toelichting bij de jaarrekening en het jaarverslag 2012 van het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn, zoals vastgesteld door de Raad voor Maatschappelijk Welzijn in vergadering van 24 september 2013; Gelet op de wetgeving op de comptabiliteit van de ondergeschikte besturen, inzonderheid deze op de nieuwe OCMW-boekhouding; Gelet op de organieke wet van 8 juli 1976 betreffende de openbare centra voor maatschappelijk welzijn, zoals gewijzigd bij het decreet van 19 december 2008; Gelet op de verdere toelichting door de voorzitter van het OCMW; Gelet op de vaststelling dat de uitgaven en inkomsten binnen de voorziene meerjarenplanning blijven; Gelet op de desbetreffende artikelen van de Nieuwe Gemeentewet en het Gemeentedecreet; KENNIS TE NEMEN VAN: De jaarrekening 2012, de toelichting bij deze jaarrekening en het jaarverslag 2012 van het OCMW van Herk-de-Stad. Onderhavig raadsbesluit in toepassing van artikel 248 tot en met 261 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005, zoals gewijzigd, mee te delen aan de Heer provinciegouverneur, terwijl een afschrift van dit besluit ter kennisgeving en uitvoering wordt overgemaakt aan het OCMW van Herk-de-Stad.

3 3. Dienst Financiën Advies over de rekening 2012 van de kerkfabriek St. Jan de Doper Schulen. Gelet op artikel 55 van het decreet van 7 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en de werking van de erkende erediensten; Gelet op de niet-goedkeuring van de jaarrekening 2012 van de kerkfabriek St.-Jan Baptist Schulen door het Agentschap voor Binnenlands Bestuur dd. 20 september 2013; Gelet op de door de Kerkraad van Schulen in vergadering van 2 oktober 2013 nieuwe goedgekeurde rekening voor het dienstjaar 2012; Gelet op de kennisname van het centraal kerkbestuur van 3 oktober 2013; Gelet op het overschot in de gewone dienst van 9.805,89 EUR en het evenwicht in de buitengewone dienst; Gelet op artikelen 2,42 en 43 van het gemeentedecreet van 15 juni 2005 en latere wijzigingen; De bovenvermelde rekening voor het dienstjaar 2012 van de kerkfabriek St. Jan de Doper Schulen GUNSTIG te adviseren. Deze rekening ter goedkeuring van de Heer provinciegouverneur voor te leggen. 4. Technische Dienst - Planning Voorlopige vaststelling rooilijnplan parking Oude Toren. Gelet op de wet op de buurtwegen van 10 april 1841 en latere wijzigingen, inzonderheid artikel 28; Gelet op het voorstel van: de rooilijn de deelse afschaffing (97 ca) van de voetweg nr. 26 de deelse opname (33ca) binnen de nieuwe rooilijn van de voetweg nr. 26 zoals opgesteld door Aaro-Topo, St-Truidersteenweg Herk-de-Stad, dd dossier nr. 2011/M072. Gezien het perceel kadastraal gekend 3 e Afd. Sie B nr 261 b, groot 70 ca, eigendom van Vrancken Georges, Gierkenstraat Hasselt en Vranken Maria, Meldertsestraat Halen, zal aangekocht worden door de gemeente en de hieruit voortvloeiende kosten zullen verhaald worden op de projectontwikkelaar Francis Daniëls, Kiezelweg 100 bus Herk-de-Stad; Gelet op het schrijven dd. 6 augustus 2013, van de projectontwikkelaar Francis Daniels, waarbij hij zich akkoord verklaart met de betaling van de door het gemeentebestuur gemaakte kosten voor de aankoop van het perceel kadastraal gekend 3 e Afd. Sie B nr 261 b, mits zijn perceel 3 e Afd Sie B nr. 274 k effectief bebouwbaar wordt en er een vergunning zal verleend worden overeenkomstig de ter plaatse geldende stedenbouwkundige bepalingen; Gezien het college van burgemeester en schepenen het ontwerp van rooilijnplan aan een openbaar onderzoek van 30 dagen onderwerpt dat binnen dertig dagen na de voorlopige vaststelling wordt aangekondigd door : 1 aanplakking in de gemeente op de gemeentelijke aanplakplaatsen; 2 een bericht in het Belgisch Staatsblad; 3 een afzonderlijke mededeling, bij aangetekende brief in hun woonplaats, aan de eigenaars van de onroerende goederen die zich bevinden in of aansluitend op het ontwerp van rooilijnplan; 4 een afzonderlijke mededeling aan de bestendige deputatie - Limburg;

4 5 een afzonderlijke mededeling aan AWV; 6 een afzonderlijke mededeling aan de Lijn. Gelet op de wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen; Gelet op het decreet van 26 maart 2004 betreffende de openbaarheid van bestuur; Het voorstel van : de rooilijn de deelse afschaffing (97 ca) van de voetweg nr. 26 de deelse opname (33ca) binnen de nieuwe rooilijn van de voetweg nr. 26 zoals opgesteld door Aaro-Topo, St-Truidersteenweg Herk-de-Stad, dd dossier nr. 2011/M072, voorlopig vast te stellen. Het college van burgemeester en schepenen op te dragen het ontwerp van rooilijnplan aan een openbaar onderzoek van 30 dagen te onderwerpen binnen dertig dagen na de voorlopige vaststelling en wordt aangekondigd door : 1 aanplakking in de gemeente op de gemeentelijke aanplakplaatsen; 2 een bericht in het Belgisch Staatsblad ; 3 een afzonderlijke mededeling, bij aangetekende brief in hun woonplaats, aan de eigenaars van de onroerende goederen die zich bevinden in of aansluitend op het ontwerp van rooilijnplan; 4 een afzonderlijke mededeling aan de bestendige deputatie - Limburg; 5 een afzonderlijke mededeling aan AWV; 6 een afzonderlijke mededeling aan de Lijn. Artikel 3. Onderhavig raadsbesluit in toepassing van artikel 248 tot en met 261 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, mee te delen aan de Heer provinciegouverneur, terwijl een afschrift van dit besluit ter kennisgeving en uitvoering wordt overgemaakt aan: de Technische Dienst Planning, de Dienst Financiën. 5. Technische Dienst - Planning Voorlopige vaststelling rooilijnplan Trompetweg. Gelet op de wet op de buurtwegen van 10 april 1841 en latere wijzigingen, inzonderheid artikel 28; Gelet op het voorstel van de rooilijn zoals opgesteld door Aaro-Topo, St-Truidersteenweg Herk-de-Stad, dd. 4 oktober 2013, dossier nr. 2013/M069; Gelet op de beslissing van het college van burgmeester en schepenen dd. 10 juli 2012 waarbij beslist werd de Trompetweg in te richten met enkelrichtingsverkeer tussen de parking van de sporthal en de hoofdingang van het gebouw en waarbij: - de concrete inrichting bekeken moeten worden door een studiebureau; - het openbaar domein minstens m moet zijn tussen de hoofdingang van het gebouw en de parking van de sporthal om een kwalitatieve inrichting mogelijk te maken; - het gedeelte tussen de hoofdingang van het gebouw en de Guldensporenlaan ingericht kan worden binnen een zone van 8.60 m tussen de (nieuwe) rooilijnen met uitzondering van de aansluiting ter hoogte van de Guldensporenlaan waar wel een ruimere breedte moet voorzien worden in functie van toegang voor de brandweer.

5 Overwegende dat de Trompetweg momenteel privé-eigendom is (deels van de Vereniging/Associatie der Religieuze Ursulinen) en geen openbaar domein is; Gelet op de beslissing van de gemeenteraad dd waarbij gesteld werd dat: Vzw Ocura instaat voor de nodige grondverwervingen voor een voldoende breed toekomstig openbaar domein en draagt deze kosteloos over aan de gemeente. Vzw Ocura de kosten draagt van de bovengrondse aanleg en uitrusting voor het gedeelte van het toekomstige openbaar domein dat door hen wordt overgedragen naar het openbaar domein van de gemeente. Gelet op het schrijven dd. 6 juni 2013 van Vzw Ocura waarbij de bij gemeenteraadsbeslissing van opgelegde voorwaarden worden bevestigd; Gelet op het attest dd van notaris Marc Jansen waarbij wordt bevestigd dat de gronden gelegen binnen de nieuwe rooilijn effectief in volle eigendom gratis zullen worden overgedragen aan de gemeente; Gezien het college van burgemeester en schepenen het ontwerp van rooilijnplan aan een openbaar onderzoek van 30 dagen onderwerpt dat binnen dertig dagen na de voorlopige vaststelling wordt aangekondigd door: 1 aanplakking in de gemeente op de gemeentelijke aanplakplaatsen; 2 een bericht in het Belgisch Staatsblad; 3 een afzonderlijke mededeling, bij aangetekende brief in hun woonplaats, aan de eigenaars van de onroerende goederen die zich bevinden in of aansluitend op het ontwerp van rooilijnplan; 4 een afzonderlijke mededeling aan de bestendige deputatie - Limburg; 5 een afzonderlijke mededeling aan AWV; 6 een afzonderlijke mededeling aan de Lijn. Gelet op de wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen; Gelet op het decreet van 26 maart 2004 betreffende de openbaarheid van bestuur; Het voorstel van de rooilijn zoals opgesteld door Aaro-Top, St-Truidersteenweg Herk-de- Stad, dd. 4 oktober 2013, dossier nr. 2013/M069 voorlopig vast te stellen. Het college van burgemeester en schepenen op te dragen het ontwerp van rooilijnplan aan een openbaar onderzoek van 30 dagen te onderwerpen binnen dertig dagen na de voorlopige vaststelling en wordt aangekondigd door: 1 aanplakking in de gemeente op de gemeentelijke aanplakplaatsen; 2 een bericht in het Belgisch Staatsblad; 3 een afzonderlijke mededeling, bij aangetekende brief in hun woonplaats, aan de eigenaars van de onroerende goederen die zich bevinden in of aansluitend op het ontwerp van rooilijnplan; 4 een afzonderlijke mededeling aan de bestendige deputatie - Limburg; 5 een afzonderlijke mededeling aan AWV; 6 een afzonderlijke mededeling aan de Lijn. Artikel 3. Onderhavig raadsbesluit in toepassing van artikel 248 tot en met 261 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, mee te delen aan de Heer provinciegouverneur, terwijl een afschrift van dit besluit ter kennisgeving en uitvoering wordt overgemaakt aan: de Technische Dienst planning, de Dienst Financiën.

6 6. Technische Dienst - Planning Voorlopige vaststelling aangepaste rooilijn Bommerstraat Vennestraat. Gelet op de wet op de buurtwegen van 10 april 1841 en latere wijzigingen, inzonderheid artikel 28; Gelet op het voorstel van de aangepaste rooilijn in de Bommer en Vennestraat innameplannen nrs 22513/1/12-3-5G1/2 en 2/2 zoals opgesteld door Studiebureau Technum Ilgatlaan Hasselt, dd dossier nr ; 7. Technische Dienst - Planning Aanduiding van de gemeentelijke afgevaardigde en Gelet op de beslissing van het College van Burgemeester en Schepenen dd houdende goedkeuring van de standaard dienstverleningsovereenkomst overgemaakt bij schrijven van Aquafin nv van 13 juni 2013 waarmee Aquafin de mogelijkheid wordt geven te onderhandelen voor de grondinnames namens de gemeente Herk-de-Stad; Gezien het college van burgemeester en schepenen het ontwerp van aangepaste rooilijn aan een openbaar onderzoek van 30 dagen onderwerpt dat binnen dertig dagen na de voorlopige vaststelling wordt aangekondigd door: 1 aanplakking in de gemeente op de gemeentelijke aanplakplaatsen; 2 een bericht in het Belgisch Staatsblad; 3 een afzonderlijke mededeling, bij aangetekende brief in hun woonplaats, aan de eigenaars van de onroerende goederen die zich bevinden in of aansluitend op het ontwerp van aangepaste rooilijn; 4 een afzonderlijke mededeling aan de bestendige deputatie - Limburg; Gelet op de wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen; Gelet op het decreet van 26 maart 2004 betreffende de openbaarheid van bestuur; Het voorstel van de aangepaste rooilijn in de Bommer en Vennestraat innameplannen nrs 22513/1/12-3-5G1/2 en 2/2 zoals opgesteld door Studiebureau Technum Ilgatlaan Hasselt, dd dossier nr , voorlopig vast te stellen. Het college van burgemeester en schepenen op te dragen het ontwerp van aangepaste rooilijn aan een openbaar onderzoek van 30 dagen te onderwerpen binnen dertig dagen na de voorlopige vaststelling en wordt aangekondigd door: 1 aanplakking in de gemeente op de gemeentelijke aanplakplaatsen; 2 een bericht in het Belgisch Staatsblad; 3 een afzonderlijke mededeling, bij aangetekende brief in hun woonplaats, aan de eigenaars van de onroerende goederen die zich bevinden in of aansluitend op het ontwerp van aangepaste rooilijn; 4 een afzonderlijke mededeling aan de bestendige deputatie Limburg. Artikel 3. Onderhavig raadsbesluit in toepassing van artikel 248 tot en met 261 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, mee te delen aan de Heer provinciegouverneur, terwijl een afschrift van dit besluit ter kennisgeving en uitvoering wordt overgemaakt aan: - de Technische Dienst Planning, - de Dienst Financiën. Gelet op de artikelen 19 tot en met 41 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 en latere wijzigingen in verband met de werking van de gemeenteraad;

7 plaatsvervanger die de gemeente Herk-de-Stad vertegenwoordigen in de Algemene Bekkenvergadering en voordracht van de gemeentelijke afgevaardigde en plaatsvervanger die de gemeente Herk-de-Stad vertegenwoordigen in het Bekkenbureau van het Demerbekken. Gelet op de artikelen 42 tot en met 43 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 en latere wijzigingen inzake de bevoegdheid van de gemeenteraad; Overwegende het wijzigingsdecreet Integraal Waterbeleid aangenomen door het Vlaams Parlement op 10 juli 2013 werd bekrachtigd door de Vlaamse Regering op 19 juli 2013 waarbij wordt beoogd meer een vereenvoudiging van de planning, de overlegstructuren en de procedures van het integraal waterbeleid Het deelbekken niveau wordt geïntegreerd in het bekkenniveau, waardoor de waterschappen worden afgeschaft als afzonderlijke overlegstructuur; Overwegende dat de beslissing van het college van burgemeester en schepen van 16 april 2007, houdende aanduiding afgevaardigden vergaderingen waterschappen mei 2007, dient opgeheven; Overwegende dat onze gemeente deel uitmaakt van het Demerbekken; Overwegende dat alle lokalen besturen rechtstreeks vertegenwoordigd zijn in de Algemene Bekkenvergadering; Overwegende dat per begonnen schijf van 25 gemeenten één vertegenwoordiger zal zetelen in het Bekkenbureau en dit voor het Demerbekken 3 vertegenwoordigers betekent; Overwegende het voorstel van Infrax, bij mail van , waarbij wordt gesteld dat op het bureau standpunten dienen ingenomen te worden over dossiers die breder gaan dan het grondgebied van de eigen gemeente en afgevaardigden daarom een voeling te hebben met meerdere gemeenten en een effectief aanspreekpunten moeten zijn voor de gemeenten; Overwegende dat Infrax voorstelt om Raf Bellers (Manager van het Kenniscentrum Riolering Infrax tel 016/ raf.bellers@infrax.be voor te dragen voor het Bekkenbureau Demerbekken; Overwegende onderstaande verduidelijking ivm de samenstelling en de taakstelling van de nieuwe Bekkenstructuren:

8 Overwegende dat moet bepaald worden wie de vertegenwoordigers en de plaatsvervangers gaan zijn op deze Algemene Bekkenvergadering en het Bekkenbureau; Overwegende dat voor de Algemene Bekkenvergadering, de effectieve - evenals de plaatsvervangende leden - mandatarissen moeten worden aangeduid; Overwegende dat voor het Bekkenbureau de effectieve - evenals de plaatsvervangende leden - niet specifiek mandatarissen moeten worden voorgedragen; Gelet op de kandidatuurstelling van - de heer Vanuytrecht Louis als effectief afgevaardigde om deel te nemen aan de algemene Bekkenvergadering. - mevrouw Berden Marijke als plaatsvervangend afgevaardigde om deel te nemen aan de algemene Bekkenvergadering; Gelet op de kandidatuurstelling van: - Infrax om Raf Bellers (Manager van het Kenniscentrum Riolering Infrax tel 016/ raf.bellers@infrax.be voor te dragen als effectief afgevaardigde in het Bekkenbureau van het Demerbekken, BESLUIT: De heer Vanuytrecht Louis aan te duiden als gemeentelijke afgevaardigde en mevrouw Berden Marijke aan te duiden als plaatsvervanger die de gemeente Herk-de-Stad vertegenwoordigen in de Algemene Bekkenvergadering.

9 De heer Raf Bellers (Manager van het Kenniscentrum Riolering Infrax tel 016/ aan te duiden als effectief afgevaardigde in het Bekkenbureau van het Demerbekken. Artikel 3. De beslissing van het college van burgemeester en schepen van 16 april 2007, houdende aanduiding afgevaardigden vergaderingen waterschappen mei 2007, op te heffen. Artikel 4. Onderhavig raadsbesluit in toepassing van artikel 248 tot en met 261 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, mee te delen aan de Heer provinciegouverneur, terwijl een afschrift van dit besluit ter kennisgeving en uitvoering wordt overgemaakt aan de technische dienst uitvoering. 8. Ontwikkelingssamenwerking Wijziging reglement subsidies voor ontwikkelingssamenwerking Raadslid Pauly vervoegt de raadszitting. Gelet op het reglement tot verdeling van subsidies voor ontwikkelingssamenwerking, goedgekeurd door de gemeenteraad van 10 februari 1997; Overwegende de vaststelling dat de verdeling van de resterende 10% van het beschikbare subsidiebedrag als te omslachtig werd ervaren en deels overbodig was geworden doordat erkende verenigingen hun kosten kunnen recupereren binnen de eigen koepel; Overwegende dat de Wereldwinkel als enige erkende vereniging een jaarlijkse hoge kost ten laste heeft in de vorm van uitbatings- & energiekosten; Overwegende dat al de andere erkende organisaties het belang van een goede lokale werking van de Wereldwinkel erkennen; zowel wat betreft het algemeen sensibiliseren rond ontwikkelingssamenwerking als wat specifiek de Fair-Trade handel betreft; Overwegende de bespreking en goedkeuring van het nieuwe reglement in de vergadering van GeWOS op woensdag 2 oktober 2013; Overwegende dat het beschikbare budget niet wordt overschreden; Overwegende het voorstel om dit nieuwe reglement toe te passen vanaf 1 januari 2014; Gelet op het besluit van het schepencollege van 14 oktober 2013; Onderstaande nieuwe reglement voor de verdeling van subsidies voor ontwikkelingssamenwerking goed te keuren en toe te passen vanaf 1 januari Reglement tot verdeling van de subsidies voor Ontwikkelingssamenwerking 1. Algemene bepalingen De concrete aanvragen zullen door de subsidiecommissie, onder voorzitterschap van de voorzitter van Ge- WOS, verwerkt worden en na advies van de algemene vergadering van GeWOS zal het College van Burgemees-

10 ter en Schepenen gevraagd worden de concrete toekenning te doen. De subsidiecommissie is samengesteld uit de voorzitter, de ondervoorzitter en de penningmeester, eventueel aan te vullen met een stemgerechtigd lid van de groeperingen die nog niet zijn vertegenwoordigd. 2. Toekenning van 10% van het beschikbare subsidiebedrag als toelage voor de uitbatings- & energiekosten van de Wereldwinkel Artikel % van het beschikbare subsidiebedrag wordt uitgekeerd aan Oxfam/Wereldwinkel als tussenkomst voor hun vaste uitbatings- & energiekosten. 2. Oxfam/Wereldwinkel maakt in haar jaarlijkse aanvraag (zie artikel 5 ) duidelijk melding van de uitbatingsen energiekosten. 3. Forfaitaire verdeling van 90% van het beschikbare subsidiebedrag voor de project- & werkingskosten van bij GeWOS aangesloten verenigingen. Artikel Iedere aanvrager die voldoet aan de algemene voorwaarden : - lid zijn van GeWOS en meewerken aan de GeWOS-activiteiten, d.w.z. regelmatig deelnemen aan vergaderingen en helpen aan de door GeWOS ingerichte activiteiten - bezig zijn met projecten in de zuivere betekenis van ontwikkelingssamenwerking volgens de definitie - een Noordwerking hebben (= organiseren van sensibiliseringsacties) ontvangt een evenredig deel van het beschikbaar subsidiebedrag 2. Onder Noordwerking worden ondermeer volgende activiteiten (de opsomming is niet limitatief) verstaan : -film, dia, videovertoning - informatieavond -tentoonstelling of stand op tentoonstelling -vormingsactiviteiten naar de bevolking toe -grondstoffen en materialen gebruikt bij de aanmaak van promotie- en verkoopartikelen waarvan de opbrengst naar projecten gaat - derde wereld kookavond - huur van zalen en lokalen - uitnodigingen, affiches en verzendingskosten -spreker - Artikel 5. Iedere erkende vereniging dient uiterlijk op 15 oktober van het jaar waarin de subsidies worden uitgekeerd een aanvraag (= invulformulier) in bij de voorzitter van GeWOS. Artikel 6. Nadat GeWOS over de ingediende aanvragen een advies heeft uitgebracht zal het stadsbestuur gevraagd worden zo spoedig mogelijk over te gaan tot de uitkering van de subsidies. Aldus goedgekeurd door de gemeenteraad in vergadering van november Dit reglement treedt in voege vanaf 1 januari Onderhavig raadsbesluit in toepassing van artikel 248 tot en met 261 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, mee te delen aan de Heer provinciegouverneur, terwijl een afschrift van dit besluit ter kennisgeving en uitvoering wordt overgemaakt aan: - GeWOS t.a.v. de heer Joris Verboven voorzitter, - afdelingshoofd Vrije Tijd,

11 - dienst Financiën. _ Dienst logistiek Goedkeuring lastvoorwaarden, gunningswijze en uit te nodigen firma's: Raamovereenkomst ivm sanitaire producten en antivuilmatten. 9. Gelet op het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, inzonderheid artikels 42 en 43, betreffende de bevoegdheden van de gemeenteraad; Gelet op de wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, en latere wijzigingen; Gelet op het decreet van 26 maart 2004 betreffende de openbaarheid van bestuur; Gelet op het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, inzonderheid artikels 248 tot en met 264 betreffende het bestuurlijk toezicht; Gelet op de wet van 15 juni 2006 betreffende de overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten, en latere wijzigingen, inzonderheid artikel 26, 1, 1 a (limiet van ,00 excl. btw niet bereikt); Gelet op de wet van 17 juni 2013 betreffende de motivering, de informatie en de rechtsmiddelen inzake overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten; Gelet op het koninklijk besluit van 15 juli 2011 betreffende plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren, en latere wijzigingen, inzonderheid artikel 105; Gelet op het koninklijk besluit van 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen, inzonderheid artikel 5, 3; Overwegende dat in het kader van de opdracht Raamovereenkomst ivm sanitaire producten en antivuilmatten een bijzonder bestek met nr werd opgesteld door de Dienst Logistiek en preventie; Overwegende dat de uitgave voor deze opdracht wordt geraamd op ,64 excl. btw of ,68 incl. 21% btw op jaarbasis; Overwegende dat voorgesteld wordt de opdracht te gunnen bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking; Overwegende dat het bestuur bij het opstellen van de lastvoorwaarden voor deze opdracht niet beschikte over de exact benodigde hoeveelheden; Overwegende dat de uitgave voor deze opdracht voorzien is in de daarvoor bestemde kredietposten van de betrokken diensten; Goedkeuring wordt verleend aan het bijzonder bestek met nr en de raming voor de opdracht Raamovereenkomst ivm sanitaire producten en antivuilmatten, opgesteld door de Dienst Logistiek en preventie. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bijzonder bestek en zoals opgenomen in de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten. De raming bedraagt ,64 excl. btw of ,68 incl. 21% btw. Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking.

12 Artikel 3. Volgende firma s worden uitgenodigd om deel te nemen aan de onderhandelingsprocedure: - Produkten Bielen nv, Walenstraat 65 te 3500 Hasselt - CWS-BOCO BELUX nv, BERCHEMSTADIONSTRAAT 78 te 2600 Berchem (Antwerpen) - INITIAL nv, EIKENLEI 181 te 2960 Brecht - Mireille nv, P.Paquaylaan 186 te 3550 Heusden-Zolder. Artikel 4. De uitgave voor deze opdracht is voorzien in de daarvoor bestemde kredietposten van de betrokken diensten. Artikel 5. Onderhavig raadsbesluit in toepassing van artikel 248 tot en met 261 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, mee te delen aan de Heer provinciegouverneur, terwijl een afschrift van dit besluit ter kennisgeving en uitvoering wordt overgemaakt aan: - De dienst financiën, - De dienst logistiek. 10. Wonen West Limburg Wijziging statuten naar aanleiding van uittreden Halen uit Intergemeentelijk project Wonen in West- Limburg. Gelet op het Besluit van de Vlaamse Regering houdende de subsidiëring van projecten ter ondersteuning van het lokaal woonbeleid (21/09/2007), het wijzigingsbesluit van 10/12/2010, het wijzigingsbesluit van 23/12/2011 en de huidige gecoördineerde versie waarin alle wijzigingen zijn verwerkt; Overwegende dat de eerste subsidiëringsperiode van de IGS Wonen West-Limburg tussen Halen, Herkde-Stad en Lummen loopt van 01/06/2011 t.e.m. 31/05/2014; Overwegende dat een gemeente die deelneemt aan een project waaraan een subsidie verleend wordt, uit het project kan treden op het einde van een subsidiëringsperiode; Overwegende dat Halen op 09/10/2013 via mail bevestigt dat Halen bij een verlenging uit de IGS treedt; Overwegende dat Halen dit ter beslissing zal voorleggen aan de GR van 04/11/2013; Herk-de-Stad keurt de gewijzigde overeenkomst met statutaire draagkracht goed evenals het addendum bij de overeenkomst met statutaire draagkracht. De gewijzigde ledenlijst van de stuurgroep maakt integraal deel uit van deze overeenkomst. De goedkeuring is onder voorbehoud van aanvaarding door de partner van de financiële verdeling van lasten en opbrengsten niet in het minst bij het einde van het project, in het bijzonder wat betreft de deelname in de kosten van het sociaal passief. Artikel 3. De heer burgemeester, Bart Gruyters en de stadssecretaris, Nathalie Creten, te machtigen deze overeenkomst namens het stadsbestuur te ondertekenen. Artikel 4. Onderhavig raadsbesluit in toepassing van artikel 248 tot en met 261 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, mee te delen aan de Heer provinciegouverneur, terwijl een afschrift van dit besluit ter kennisgeving en uitvoering wordt overgemaakt aan: - Wonen West Limburg,

13 - De Dienst Financiën. 11. Wonen West Limburg Goedkeuring verlenging deelname aan Intergemeentelijk project Wonen in West-Limburg en goedkeuring budgetten. Gelet op het Besluit van de Vlaamse Regering houdende de subsidiëring van projecten ter ondersteuning van het lokaal woonbeleid (21/09/2007), het wijzigingsbesluit van 10/12/2010, het wijzigingsbesluit van 23/12/2011 en de huidige gecoördineerde versie waarin alle wijzigingen zijn verwerkt; Gelet op het feit dat projecten uiterlijk zes maanden voor het einde van de huidige subsidiëringsperiode een subsidieaanvraag voor een tweede subsidiëringsperiode kunnen indienen; Gelet op art uit het BVR houdende subsidiëring van projecten ter ondersteuning van lokaal woonbeleid, waarbij gevraagd wordt een kopie van de besluiten van de gemeenteraden van de deelnemende gemeenten toe te voegen aan de verlengingsaanvraag, waaruit de deelname aan het project en de gemeentelijke financiering moet blijken; Overwegende de goedgekeurde wijziging van de overeenkomst met statutaire draagkracht, naar aanleiding van het uittreden van Halen bij een verlenging van de intergemeentelijke samenwerking; Overwegende dat de verlengingsaanvraag van de IGS uiterlijk 30/11/2013 ingediend moet zijn bij Wonen Vlaanderen; Overwegende dat het voorstel tot verlengingsaanvraag voorgelegd werd op het Lokaal Woonoverleg van Lummen op 08/10/2013; Overwegende dat het voorstel tot verlengingsaanvraag voorgelegd werd op het Lokaal Woonoverleg van Herk-de-Stad op 22/10/2013; Herk-de-Stad gaat akkoord met de verlengingsaanvraag en de voorziene budgetten zoals vastgelegd in het financieel luik van de verlengingsaanvraag. Onderhavig raadsbesluit in toepassing van artikel 248 tot en met 261 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, mee te delen aan de Heer provinciegouverneur, terwijl een afschrift van dit besluit ter kennisgeving en uitvoering wordt overgemaakt aan: - Wonen West Limburg, - De Dienst Financiën. _ 12. AGB Goedkeuring prijssubsidie sporthal Herk-de-Stad Gelet op het gemeentedecreet van 15 juli 2005, zoals gewijzigd; Gelet op de beslissing van 5 juli 2010 tot de oprichting van een Autonoom Gemeentebedrijf Herk-de- Stad; Gelet op het ministerieel besluit van 28 oktober 2010 houdende de goedkeuring van de statuten en van de oprichting van het Autonoom Gemeentebedrijf Herk-de-Stad en de publicatie van het genoemde ministerieel besluit in het Belgisch staatsblad van 16 november 2010; Gelet op de beslissing van de gemeenteraad van 20 december 2010 houdende de wijziging van de statuten van het Autonoom Gemeentebedrijf Herk-de-Stad; Gelet op het ministerieel besluit van 28 maart 2011 houdende de goedkeuring van de wijziging van de statuten van het Autonoom Gemeentebedrijf Herk-de-Stad en de publicatie ervan in het Belgisch staats-

14 blad op 13 april 2011; Gelet op de overdracht door de stad aan het AGB van de publieke delen van de sporthal dd. 26 september 2013; Gelet dat het Autonoom Gemeentebedrijf Herk-de-Stad instaat voor de exploitatie van de stedelijke sporthal, gelegen te 3540 Herk-de-Stad, Ursulinenstraat 1; Gelet op het budget en het meerjarenplan van het Autonoom Gemeentebedrijf Herk-de-Stad zoals goedgekeurd in vergadering van het Autonoom Gemeentebedrijf Herk-de-Stad op 26 augustus 2013; Gelet dat de stad, gezien haar sociaal-maatschappelijke functie, wenst dat de gebruikers van de sporthal dit kunnen doen aan een beperkte vergoeding en hierdoor, middels prijssubsidie, tussenkomt in de kostprijs; Het navolgende prijssubsidiereglement sporthal Herk-de-Stad tussen gemeente Herk-de-Stad en het Autonoom Gemeentebedrijf Herk-de-Stad wordt goedgekeurd met terugwerkende kracht vanaf 1 oktober PRIJSSUBSIDIEREGLEMENT SPORTHAL HERK-DE-STAD, GELEGEN TE 3540 HERK- DE-STAD, Ursulinenstraat 1 Tussen de gemeente Herk-de-Stad, vertegenwoordigd door de gemeenteraad, gevestigd in de Pikkeleerstraat Herk-de-Stad, waarvoor handelen Hugo Spooren, gemeenteraadsvoorzitter en Nathalie Creten, gemeentesecretaris, enerzijds; en het Autonoom Gemeentebedrijf Herk-de-Stad, vertegenwoordigd door de Raad van Bestuur van het Autonoom Gemeentebedrijf Herk-de-Stad, gevestigd in de Pikkeleerstraat Herk-de-Stad, waarvoor handelt Lo Guypen, voorzitter Raad van Bestuur, anderzijds; wordt overeengekomen dat de gemeente Herk-de-Stad prijssubsidies zal toekennen aan het Autonoom Gemeentebedrijf Herk-de-Stad voor het verlenen van recht op toegang tot de sporthal Herk-de-Stad. Dit prijssubsidiereglement legt de toekenning van deze prijssubsidies vast en geldt voor de periode vanaf 1 oktober 2013 tot en met 31 december VOORWAARDEN: Het Autonoom Gemeentebedrijf Herk-de-Stad heeft haar inkomsten en uitgaven geraamd voor het kalenderjaar Op basis van deze ramingen heeft het Autonoom Gemeentebedrijf Herkde-Stad vastgesteld dat de inkomsten uit het verlenen van recht op toegang tot de sporthal Herkde-Stad minstens ,00 EUR (exclusief 6% btw) of ,00 EUR (inclusief 6% btw) voor het kalenderjaar 2013 moeten bedragen om economisch rendabel te zijn. Om economisch rendabel te zijn wenst het Autonoom Gemeentebedrijf Herk-de-Stad vanaf 1 oktober 2013 de huidige toegangsprijzen (inclusief btw) voor recht op toegang tot de sporthal Herk-de-Stad te vermenigvuldigen met een factor 38,50. De gemeente Herk-de-Stad erkent dat het Autonoom Gemeentebedrijf Herk-de-Stad, op basis van deze ramingen, de huidige toegangsprijzen (inclusief btw) voor recht op toegang tot de sporthal Herk-de-Stad moet vermenigvuldigen met een factor 38,50 om economisch rendabel te zijn. De gemeente Herk-de-Stad wenst de toegangsgelden te beperken opdat de sporthal Herk-de- Stad toegankelijk is voor iedereen. De gemeente Herk-de-Stad verbindt er zich toe om voor de periode 1 oktober 2013 tot en met 31 december 2013 deze beperkte toegangsgelden te subsidieren middels de toekenning van prijssubsidies. De waarde van de prijssubsidie toegekend door de gemeente Herk-de-Stad bedraagt de prijs (inclusief btw) die de bezoeker voor recht op toegang betaalt vermenigvuldigd met een factor 38,50.

15 Hieronder worden per type accommodatie de toegangsgelden (inclusief btw) opgelijst die een bepaalde categorie bezoeker moet betalen evenals de prijssubsidie (inclusief btw) die de gemeente Herk-de-Stad betaalt. Tenslotte wordt de totale toegangsprijs (inclusief btw) vermeld. 1. Legende: SC U : sportcomplex in de Ursulinenstraat Herk-de-Stad Onder jeugd worden die verenigingen verstaan die een duidelijk gestructureerd jeugdbeleid voeren. Het verlaagd tarief wordt toegestaan voor de uren dat er effectief aan jeugdwerking wordt gedaan. Als gebruikers uit Herk-de-Stad worden de verenigingen verstaan waarvan de leden voor de helft +1 woonachtig is te Herk-de- Stad. 2 Tarieven gebruiker (inclusief BTW): Accommodatie Jeugd Volwassenen Buiten gemeente SC U 1/3 zaal 1,25 EUR/u 5,00 EUR/u 10,00 EUR/u SC U 2/3 zaal 2,50 EUR/u 10,00 EUR/u 20,00 EUR/u SC U 3/3 zaal 3,75 EUR/u 15,00 EUR/u 30,00 EUR/u Vergaderlokaal 2,50 EUR/vergadering 5,00 EUR/vergadering Berging sporthal 25,00 EUR/jaar 1 Doucheruimte 2,50 EUR/half uur (*) (*) zonder gebruik van accommodatie 3 Prijssubsidie (inclusief BTW): Accommodatie Jeugd Volwassenen Buiten gemeente SC U 1/3 zaal 48,13 EUR/u 192,50 EUR/u 385,00 EUR/u SC U 2/3 zaal 96,25 EUR/u 385,00 EUR/u 770,00 EUR/u SC U 3/3 zaal 144,38 EUR/u 577,50 EUR/u 1.155,00 EUR/u Vergaderlokaal 96,25 EUR/u 192,50 EUR/u Berging sporthal 962,50 EUR/u 1 Doucheruimte 96,25 EUR/u (*) zonder gebruik van accommodatie 4 Totale toegangsprijs (inclusief BTW): Accommodatie Jeugd Volwassenen Buiten gemeente SC U 1/3 zaal 49,38 EUR/u 197,50 EUR/u 395,00 EUR/u SC U 2/3 zaal 98,75 EUR/u 395,00 EUR/u 790,00 EUR/u SC U 3/3 zaal 148,13 EUR/u 592,50 EUR/u 1.185,00 EUR/u Vergaderlokaal 98,75 EUR/u 197,50 EUR/u Berging sporthal 987,50 EUR/u 1 Doucheruimte 98,75 EUR/u (*) zonder gebruik van accommodatie Deze gesubsidieerde inkomgelden (inclusief 6% btw) kunnen steeds geherevalueerd worden tijdens het kalenderjaar 2013 in het kader van een periodieke evaluatie van de exploitatieresultaten van het Autonoom Gemeentebedrijf Herk-de-Stad. In de mate er een prijssubsidieaanpassing noodzakelijk is zal de gemeente Herk-de-Stad deze steeds documenteren. Het Autonoom Gemeentebedrijf Herk-de-Stad moet op de 15de werkdag van elke maand de gemeente Herk-de-Stad een overzicht bezorgen van de bezoekers waaraan recht op toegang tot de sportaccommodatie is verleend tijdens de voorbije maand. Dit overzicht dient tevens het bedrag aan te betalen prijssubsidies te bevatten. De afrekening van deze prijssubsidies zal gebeuren middels een vorderingsdocument dat het Autonoom Gemeentebedrijf Herk-de-Stad uitreikt aan de gemeente Herk-de-Stad. De gemeente Herk-de-Stad dient te betalen aan het Autonoom Gemeentebedrijf Herk-de-Stad binnen de maand na ontvangst van vermeld document. Een nieuw prijssubsidiereglement geldig vanaf 1 januari 2014 zal worden onderhandeld tussen de gemeente Herk-de-Stad en het Autonoom Gemeentebedrijf Herk-de-Stad vóór 31 december Onderhavig raadsbesluit in toepassing van artikel 248 tot en met 261 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, mee te delen aan de Heer provinciegouverneur, terwijl een afschrift van dit besluit ter kennisgeving en uitvoering wordt overgemaakt aan: - Het AGB, - De Dienst Financiën.

16 13. AGB Gelet op het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, inzonderheid artikels 42 en 43, Goedkeuring betreffende de bevoegdheden van de gemeenteraad; lastvoorwaarden, gunningswijze en uit te Gelet op de wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, en latere wijzigingen; nodigen firma's:aanstelling bedrijfsrevisor voor het AGB Herk-de-Stad voor de Gelet op het decreet van 26 maart 2004 betreffende de openbaarheid van bestuur; boekjaren Gelet op het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, inzonderheid artikels 248 tot en met 264 betreffende het bestuurlijk toezicht; Gelet op de wet van 15 juni 2006 betreffende de overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten, en latere wijzigingen, inzonderheid artikel 26, 1, 1 a (limiet van ,00 excl. btw niet bereikt); Gelet op de wet van 17 juni 2013 betreffende de motivering, de informatie en de rechtsmiddelen inzake overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten; Gelet op het koninklijk besluit van 15 juli 2011 betreffende plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren, en latere wijzigingen, inzonderheid artikel 105; Gelet op het koninklijk besluit van 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen, inzonderheid artikel 5, 4; Overwegende dat in het kader van de opdracht Aanstelling bedrijfsrevisor voor het AGB Herk-de-Stad voor de boekjaren een bijzonder bestek met nr werd opgesteld door de Technische Dienst - Uitvoering; Overwegende dat de uitgave voor deze opdracht wordt geraamd op 6.000,00 excl. btw of 7.260,00 incl. 21% btw; Overwegende dat voorgesteld wordt de opdracht te gunnen bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking; Overwegende dat 10 december 2013 wordt voorgesteld als uiterste datum voor het indienen van de offertes; Overwegende dat de uitgave voor deze opdracht voorzien is in het budget van 2013, op artikel 104/ van de gewone dienst en dient voorzien te worden in het budget van de volgende jaren; Goedkeuring wordt verleend aan het bijzonder bestek met nr en de raming voor de opdracht Aanstelling bedrijfsrevisor voor het AGB Herk-de-Stad voor de boekjaren , opgesteld door de Technische Dienst - Uitvoering. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bijzonder bestek en zoals opgenomen in de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten. De raming bedraagt 6.000,00 excl. btw of 7.260,00 incl. 21% btw. Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. Artikel 3. Volgende firma s worden uitgenodigd om deel te nemen aan de onderhandelingsprocedure: - CALLENS, PIRENNE, THEUNISSEN & CO, BEDRIJFSREVISOREN - CALLENS, PIRENNE,

17 THEUNISSEN ET CO, REVISEURS D'entreprises BV cvba, Luikersteenweg 232/4 te 3500 Hasselt - VHG BEDRIJFSREVISOREN BV cvba, GOUVERNEUR ROPPESINGEL 83 te 3500 Hasselt - Accountskantoor Alaerts BVBA, Nijverheidslaan 1 te 3290 Diest. - BVBA Georges Vanbilsen, Thiewinkelstraat 61, 3560 Lummen. Artikel 4. De offertes dienen het bestuur ten laatste te bereiken op 10 december Artikel 5. De uitgave voor deze opdracht is voorzien in het budget van 2013, op artikel 104/ van de gewone dienst en dient voorzien te worden in het budget van de volgende jaren. Artikel 6. Onderhavig raadsbesluit in toepassing van artikel 248 tot en met 261 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, mee te delen aan de Heer provinciegouverneur, terwijl een afschrift van dit besluit ter kennisgeving en uitvoering wordt overgemaakt aan: - Het AGB, - De Dienst Financiën. 14. Secretariaat Aanduiding van een gemeentelijke afgevaardigde die de gemeente Herk-de- Stad vertegenwoordigt op de buitengewone algemene vergadering van Infrax Limburg op 16 december 2013 en bepaling van het stemgedrag van deze afgevaardigde op deze buitengewone algemene vergadering. Gelet op het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking; Gelet op het feit dat de gemeente deelnemer is van het intergemeentelijke samenwerkingsverband Infrax Limburg; Overwegende dat artikel 34 van de actueel geldende statuten van Infrax Limburg bepaalt dat de benoemingsprocedure met de vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger wordt herhaald voor elke algemene vergadering; Overwegende dat er een voorstel van statutenwijziging ter goedkeuring aan de eerstvolgende buitengewone algemene vergadering van Infrax Limburg wordt voorgelegd waarin wordt bepaald dat, in overeenstemming met de decretale bepalingen, de vertegenwoordigers van de gemeente op de algemene vergaderingen voor de volledige duurtijd van de legislatuur kunnen worden aangeduid; Gelet op de oproepingsbrief van 22 oktober 2013 met de agenda van de buitengewone algemene vergadering van het intergemeentelijke samenwerkingsverband Infrax Limburg van 16 december 2013 die volgende agendapunten bevat : 1. Begroting Statutenwijziging Overwegende dat de gemeente overeenkomstig de statutaire bepalingen (aantal) 2 vertegenwoordigers mag aanduiden in het intergemeentelijk samenwerkingsverband; Overwegende dat de gemeente slechts 1 afgevaardigde wenst aan te duiden en aan deze 100% van de stemmen toe te kennen; Overwegende dat het nuttig kan zijn om een plaatsvervangend afgevaardigde aan te duiden als de effectieve afgevaardigde wegens overmacht niet kan deelnemen aan hogervermelde vergadering; Gelet op de kandidatuurstellingen van: - de heer Graulus Jimmy als effectief afgevaardigde om deel te nemen aan de buitengewone algemene vergadering van Infrax Limburg van 16 december de heer Spooren Hugo als plaatsvervangend afgevaardigde indien de effectieve afgevaardigde wegens overmacht niet kan deelnemen aan hogervermelde vergadering;

18 Op basis van de bekomen documenten en toelichtingsnota worden de agendapunten van de buitengewone algemene vergadering van Infrax Limburg van 16 december 2013 goedgekeurd. BESLUIT: 1.Als vertegenwoordiger van de gemeente voor de buitengewone algemene vergadering vermeld in artikel 1 wordt aangewezen: de heer Graulus Jimmy, gemeenteraadslid, Eiken Venne Herk-de- Stad met als plaatsvervanger(s) de heer Spooren Hugo, gemeenteraadslid, Houwijkerstraat Herk-de-Stad. 2.De heer Graulus Jimmy draagt 100% van de stemmen Artikel 3. Bovengenoemde vertegenwoordiger [of bij belet bovengenoemde plaatsvervanger(s)] wordt (worden) gemandateerd om op de in artikel 1 vermelde algemene vergadering (of iedere andere datum waarop deze uitgesteld of verdaagd zou worden) te handelen en te beslissen conform de beslissingen die door de gemeenteraad zijn genomen over de agendapunten zoals vermeld in de hoger staande artikelen 1 en 2 en verder al het nodige te doen voor de afwerking van de volledige agenda. Artikel 4. Onder voorbehoud van goedkeuring van de voorliggende statutenwijziging door de buitengewone algemene vergadering van 16 december 2013 worden de in artikel 3 vermelde personen in hun hoedanigheid van vertegenwoordiger van de gemeente op de algemene vergaderingen van Infrax Limburg aangesteld voor de volledige duurtijd van de actuele legislatuur , behoudens andersluidend besluit van de gemeenteraad. Zij zullen voor elke individuele vergadering door de gemeenteraad gemandateerd worden. Artikel 5. Het college van burgemeester en schepenen wordt gelast met de uitvoering van onderhavige beslissing en zal onverwijld een afschrift bezorgen van deze beslissing aan Infrax Limburg. _ 15. Secretariaat Aanduiding van een gemeentelijke afgevaardigde die de gemeente Herk-de- Stad vertegenwoordigt op de buitengewone algemene vergadering van Interenerga op 10 december 2013 en bepaling van het stemgedrag van deze afgevaardigde op deze buitengewone algemene vergadering. Gelet op het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking; Gelet op het feit dat de gemeente deelnemer is van het intergemeentelijke samenwerkingsverband Interenerga ; Overwegende dat artikel 31 van de actueel geldende statuten van Inter-energa bepaalt dat de benoemingsprocedure met de vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger wordt herhaald voor elke algemene vergadering; Overwegende dat er een voorstel van statutenwijziging ter goedkeuring aan de eerstvolgende buitengewone algemene vergadering van Inter-energa wordt voorgelegd waarin wordt bepaald dat, in overeenstemming met de decretale bepalingen, de vertegenwoordigers van de gemeente op de algemene vergaderingen voor de volledige duurtijd van de legislatuur kunnen worden aangeduid; Gelet op de oproepingsbrief van 16 oktober 2013 met de agenda van de buitengewone algemene vergadering van het intergemeentelijke samenwerkingsverband Inter-energa van 10 december 2013 die volgende agendapunten bevat: 1. Statutaire benoeming 2. Begroting Statutenwijziging

19 Overwegende dat de gemeente overeenkomstig de statutaire bepalingen 3 vertegenwoordigers mag aanduiden in het intergemeentelijk samenwerkingsverband; Overwegende dat de gemeente slechts 1 afgevaardigde wenst aan te duiden en aan deze 100% van de stemmen toe te kennen; Overwegende dat het nuttig kan zijn om een plaatsvervangend afgevaardigde aan te duiden als de effectieve afgevaardigde wegens overmacht niet kan deelnemen aan hogervermelde vergadering; Gelet op de kandidatuurstellingen van: - de heer Graulus Jimmy als effectief afgevaardigde om deel te nemen aan de buitengewone algemene vergadering van Interenerga van 10 december de heer Spooren Hugo als plaatsvervangend afgevaardigde indien de effectieve afgevaardigde wegens overmacht niet kan deelnemen aan hogervermelde vergadering; Op basis van de bekomen documenten en toelichtingsnota worden de agendapunten van de buitengewone algemene vergadering van Inter-energa van 10 december 2013 goedgekeurd. BESLUIT: 1.Als vertegenwoordiger van de gemeente voor de buitengewone algemene vergadering vermeld in artikel 1 wordt aangewezen: de heer Graulus Jimmy, gemeenteraadslid, Eiken Venne Herk-de- Stad met als plaatsvervanger(s) de heer Spooren Hugo, Houwijkerstraat Herk-de-Stad. 2.De heer Graulus Jimmy draagt 100% van de stemmen. Artikel 3. Bovengenoemde vertegenwoordiger [of bij belet bovengenoemde plaatsvervanger(s)] wordt (worden) gemandateerd om op de in artikel 1 vermelde algemene vergadering (of iedere andere datum waarop deze uitgesteld of verdaagd zou worden) te handelen en te beslissen conform de beslissingen die door de gemeenteraad zijn genomen over de agendapunten zoals vermeld in de hoger staande artikelen 1 en 2 en verder al het nodige te doen voor de afwerking van de volledige agenda. Artikel 4. Onder voorbehoud van goedkeuring van de voorliggende statutenwijziging door de buitengewone algemene vergadering van 10 december 2013 worden de in artikel 3 vermelde personen in hun hoedanigheid van vertegenwoordiger van de gemeente op de algemene vergaderingen van Inter-energa aangesteld voor de volledige duurtijd van de actuele legislatuur , behoudens andersluidend besluit van de gemeenteraad. Zij zullen voor elke individuele vergadering door de gemeenteraad gemandateerd worden. Artikel 5. Het college van burgemeester en schepenen wordt gelast met de uitvoering van onderhavige beslissing en zal onverwijld een afschrift bezorgen van deze beslissing aan Inter-energa. 16. Secretariaat Aanduiding van een gemeentelijke afgevaardigde die de gemeente Herk-de- Stad vertegenwoordigt op Gelet op het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking; Gelet op het feit dat de gemeente deelnemer is van het intergemeentelijke samenwerkingsverband Interaqua;

1. Vergadering van 9 januari Om twintig uur wordt door de Voorzitter de vergadering voor geopend verklaard.

1. Vergadering van 9 januari Om twintig uur wordt door de Voorzitter de vergadering voor geopend verklaard. 1. Vergadering van 9 januari 2017. Aanwezig: Dames en Heren: Laenen Michel, Voorzitter Gruyters Bart, Burgemeester; Vanleeuw, Guypen, Berden Wim, Vandersmissen en Berden Marijke, Schepenen; Grosemans,

Nadere informatie

WERKING AMC: NU Artikel 6 : De chauffeur ontvangt van de gebruiker een vergoeding van 0,34 euro per km, te rekenen vanaf zijn eigen woonplaats.

WERKING AMC: NU Artikel 6 : De chauffeur ontvangt van de gebruiker een vergoeding van 0,34 euro per km, te rekenen vanaf zijn eigen woonplaats. Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad PROVINCIE LIMBURG Arrondissement Hasselt Zitting van 14 december 2015 Aanwezig Verontschuldigd Dames en Heren: Laenen Michel, Voorzitter Gruyters Bart, Burgemeester;

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER 2013 19u30 RAADZAAL 1. AANSTELLING LEDEN STEDELIJKE ADVIESRAAD VOOR GEZINSBELEID De raad keurde in zitting dd. 31/01/13 en 28/02/13 de statuten goed

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD STAD HERK-DE-STAD. Vergadering van 23 december 2013

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD STAD HERK-DE-STAD. Vergadering van 23 december 2013 STAD HERK-DE-STAD PROVINCIE LIMBURG ARRONDISSEMENT HASSELT UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 23 december 2013 Aanwezig: Dames en Heren: Laurens Appeltans, Waarnemend Voorzitter,

Nadere informatie

1. Vergadering van 11 januari 2016.

1. Vergadering van 11 januari 2016. 1. Vergadering van 11 januari 2016. Aanwezig: Dames en Heren: Laenen Michel, Voorzitter Gruyters Bart, Burgemeester; Vanleeuw, Guypen, Berden, Vandersmissen en Vanuytrecht, Schepenen; Grosemans, Schepen

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD.

UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD. UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD. Vergadering van 26 november 2018. Aanwezig: L. Jacobs, burgemeester-voorzitter ; M. De Bock, S. Hoppenbrouwers, S. Lathouwers, J.

Nadere informatie

Het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, in het bijzonder artikel 232 en volgende.

Het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, in het bijzonder artikel 232 en volgende. De Raad, Aanleiding en doel Op 27 maart 2014 keurde de gemeenteraad de oprichting van het Autonoom Gemeentebedrijf Sint-Pieters-Leeuw goed, en werden eveneens de statuten van het AGB goedgekeurd. Aan de

Nadere informatie

9. Vergadering van 12 oktober 2015.

9. Vergadering van 12 oktober 2015. 9. Vergadering van 12 oktober 2015. Aanwezig: Dames en Heren: Laenen Michel, Voorzitter Gruyters Bart, Burgemeester; Vanleeuw, Guypen, Berden, Vandersmissen en Vanuytrecht, Schepenen; Grosemans, Schepen

Nadere informatie

9. Vergadering van 29 september Om twintig uur wordt door de Voorzitter de vergadering voor geopend verklaard.

9. Vergadering van 29 september Om twintig uur wordt door de Voorzitter de vergadering voor geopend verklaard. 9. Vergadering van 29 september 2016. Aanwezig: Dames en Heren: Laenen Michel, Voorzitter Gruyters Bart, Burgemeester; Vanleeuw, Guypen, Berden en Vandersmissen, Schepenen; Grosemans, Schepen van rechtswege

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, VERSCHUEREN Joris, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015.

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN MULDERS Dirk, raadsleden VEREST Marie-Louise,

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige zitting - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn goedkeuring te verlenen aan het verslag van de vorige gemeenteraad.

Nadere informatie

RAAD VAN BESTUUR VAN 30 juni Dagorde

RAAD VAN BESTUUR VAN 30 juni Dagorde RAAD VAN BESTUUR VAN 30 juni 2016 Dagorde 01 Verslagen 02 Jaarrekening 2015. Goedkeuring 03 Prijssubsidiereglement voor sport- en culturele infrastructuren. Goedkeuring 04 Reglement en tarieven jeugdlokalen

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Carlos Verbrugghe, voorzitter gemeenteraad; Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen;

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

De gemeenteraad keurt het prijssubsidiereglement voor de sporthal MEOS, de tennis terreinen, het Sint-Anna zwembad en parkcross goed als volgt :

De gemeenteraad keurt het prijssubsidiereglement voor de sporthal MEOS, de tennis terreinen, het Sint-Anna zwembad en parkcross goed als volgt : Reglement Prijssubsidiereglement AGB Maldegem Vastgesteld door de gemeenteraad op 21 december 2017 Bekendgemaakt op www.maldegem.be op 29 december 2017 Artikel 1: De gemeenteraad keurt het prijssubsidiereglement

Nadere informatie

Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING

Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Van de Wiele Christoph, OCMW-voorzitter Annaert Wim, De Corte Conny, Leunis Eddy, Van der Helst Anne-Marie, Vandevoorde Liesbeth, Van

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 MEDEDELINGEN UITNODIGING (dagorde deel II) De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 april 2018 om 20.00 u in de raadzaal van het gemeentehuis.

Nadere informatie

1.NIEUWBOUW GEMEENTESCHOOL GOEDKEURING AANGEPASTE LASTVOORWAARDEN EN RAMING.

1.NIEUWBOUW GEMEENTESCHOOL GOEDKEURING AANGEPASTE LASTVOORWAARDEN EN RAMING. ZITTING VAN 26 JANUARI 2016. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht- S. Poppe, schepenen; G. Thierens E. Coppens - L. Dieleman-van De Vijver F. Dierinck

Nadere informatie

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3.

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3. ZITTING VAN 17 MEI 2016. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht, schepenen; R. Van Megroot, OCMW-voorzitter; G. Thierens E. Coppens L. Dieleman-van De

Nadere informatie

Statuten jeugdraad Glabbeek

Statuten jeugdraad Glabbeek Statuten jeugdraad Glabbeek 2018-2025 Algemeen Art 1. In de gemeente Glabbeek wordt een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 14 februari 2003 houdende de ondersteuning en

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 31 MEI 2016

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 31 MEI 2016 TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 31 MEI 2016 1. Verslag vorige zitting: zie bijlage. Het schepencollege agendeert opnieuw de punten 2 tot en met 7 om overeenkomstig

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden Wichelen, 8/12/2017 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Wim Annaert, Conny De Corte, Eddy Leunis, Eric Scheire, Liesbeth Van de Voorde, Anne-Marie Van der Helst, Inge

Nadere informatie

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed.

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed. Gemeente Vorselaar Overzicht van de raadsbesluiten van 02 mei 2016 01. Goedkeuring verslag vorige vergadering Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed. 02. Kennisname nazicht

Nadere informatie

Zitting van 18 december 2018 Financiën/Uitgaven

Zitting van 18 december 2018 Financiën/Uitgaven GEMEENTERAAD BESLUIT Zitting van 18 december 2018 Financiën/Uitgaven Goedgekeurd 19 2018_GR_00234 AGB - Prijssubsidiereglement Zwembadcomplex Kapermolen - Goedkeuren Samenstelling: Aanwezig: de heer Carlo

Nadere informatie

Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Hermans Hilde, Hillen Patrik, Van Accom Jef, raadsleden

Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Hermans Hilde, Hillen Patrik, Van Accom Jef, raadsleden Vergadering van 16 maart 2016 - openbaar gedeelte Aanwezig: Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Hermans Hilde, Hillen Patrik, Van Accom Jef, raadsleden Schuermans

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2018 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2018 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2018 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul,

Nadere informatie

besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016

besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016 Provincie Oost-Vlaanderen OCMW Waasmunster besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016 Aanwezig: Tom Baert: voorzitter; Renaat Decorte, Joseph Maes, Christiane Plas, Ivan Rousseau, Cecile Van

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 NOVEMBER 2014

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 NOVEMBER 2014 TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 NOVEMBER 2014 1. Goedkeuring verslag vorige vergadering 2. Meerjarenplan aanpassing 1 2014-2019 van de 6 Glabbeekse kerkfabrieken.

Nadere informatie

1 Goedkeuring budget 2018 (=financiële nota), beleidsnota 2018 en financieel beleidsplan (aanpassing 2018).

1 Goedkeuring budget 2018 (=financiële nota), beleidsnota 2018 en financieel beleidsplan (aanpassing 2018). Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad PROVINCIE LIMBURG Arrondissement Hasselt Zitting van de gemeenteraad 11 december 2017 Aanwezig Verontschuldigd Afwezig / Michel Laenen, Voorzitter Bart Gruyters,

Nadere informatie

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting.

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting. Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-05-23 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 4 mei 2015 Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens het

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 24 mei 2017

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 24 mei 2017 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 24 mei 2017 Jos Cauwberghs - voorzitter Godelieve Meulemans, Lochie Julie, Jos Steenwinckels, Conny Gevens, Joachim Lelièvre-Damit, Freddy Mannaerts,

Nadere informatie

ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015.

ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015. ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 21 mei 2014

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 21 mei 2014 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 21 mei 2014 Jos Cauwberghs - de voorzitter Godelieve Meulemans, Lochie Julie, Kris Hendrickx, Jos Steenwinckels, Joachim Lelièvre-Damit, Johny Stiers

Nadere informatie

Zitting: 7 november 2017

Zitting: 7 november 2017 Zitting: 7 november 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens, Hilde Stevens

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING 27 FEBRUARI Willy Benoot, Karel Hubau, Denis Dierick, Nadine De Stercke,

GEMEENTERAADSZITTING 27 FEBRUARI Willy Benoot, Karel Hubau, Denis Dierick, Nadine De Stercke, 11 GEMEENTERAADSZITTING 27 FEBRUARI 2012 Aanwezig: Hugo Leroy, Burgemeester-Voorzitter Willy Benoot, Karel Hubau, Denis Dierick, Nadine De Stercke, Willy Van Hove Schepenen Marc Van Wittenberge, Willy

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Marie Jeanne Hendrickx: OCMW-voorzitter; Ursula Bervoets, Maria Boven, Peter Cras, Jozef Lemmens, Kathleen

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING De voorzitter opent de zitting om 19:30 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda.

OPENBARE ZITTING De voorzitter opent de zitting om 19:30 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda. VERSLAG OCMW-raad DINSDAG 30 MEI 2017 aanwezig Axel Boen, voorzitter Rob Mennes, burgemeester Luc Vandekerkhof, Magda Schellemans, Albert Van Bogaert, Magda Claes, Tanya Jansegers, Ludovicus Remery, Ive

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019 Jean-Pierre Taverniers, voorzitter, M. Lefevre, H. Decoster, T. Groeseneken, F. Havet, leden vast bureau H. Princen, L. Dotremont,

Nadere informatie

Gelet op de financiële toestand van de gemeente; Gelet op de geldende budgetonderrichtingen ter zake;

Gelet op de financiële toestand van de gemeente; Gelet op de geldende budgetonderrichtingen ter zake; STAD HERK-DE-STAD PROVINCIE LIMBURG ARRONDISSEMENT HASSELT UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 8 december 2014 Aanwezig: Dames en Heren: Spooren Hugo, Voorzitter Gruyters Bart,

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING (GROS) STATUTEN

GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING (GROS) STATUTEN GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING (GROS) Art. 1 - Taakomschrijving STATUTEN De Raad heeft een adviserende en een sensibiliserende taak. De adviserende taak omvat het verstrekken van advies

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 24 NOVEMBER 2016 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Omer Mievis, Ursula Bervoets, Xavier Lesenne, Johan Everaerts, Jerry Janssens, Patrick Vansweevelt: raadsleden;

Nadere informatie

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 14 januari 2014. Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

Wij hebben de eer u uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van donderdag 28 januari 2016 a.s. om uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer u uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van donderdag 28 januari 2016 a.s. om uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 20 januari 2016 Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer u uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van donderdag 28 januari 2016 a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 maart 2010 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

DE RAAD, IN OPENBARE ZITTING

DE RAAD, IN OPENBARE ZITTING ZITTING van de RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN van 6 juni 2017 Aanwezig: Josée Poelmans, Voorzitter Greet Peeters, Maarten Aerts, Paul Snyers, Sander Ooms, Wendy Gevers, Willy Torfs, Maria Willems, OCMW

Nadere informatie

Memorie van toelichting

Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 25 oktober 2018, in aansluiting op de Raad van Bestuur van het Autonoom Gemeentebedrijf om 19.30 uur, in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 18 APRIL 2013

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 18 APRIL 2013 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 18 APRIL 2013 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B., Rommens

Nadere informatie

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE VLAAMS BRABANT ---- OCMW LUBBEEK ---- DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 17 september 2012, 20.30 u AANWEZIG: Voorzitter : Jan VAN BRUSSELT Leden : Maria Elisabeth DEPRET, Ingrid

Nadere informatie

Notulen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 26 mei 2015

Notulen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 26 mei 2015 Notulen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 26 mei 2015 Aanwezig: Verbist Els, voorzitter Janssens Sonja, ondervoorzitter Frans Rik, burgemeester Dorikens Herman, Janssens Jan, Maes Odette, Lietaer

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn Goedkeuren van

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 27 mei 2019

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 27 mei 2019 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 27 mei 2019 OPENBARE ZITTING Interne Ondersteuning Secretariaat 1 2019_GR_00126 Algemene vergadering van Limburg.net op 27 juni 2019 - goedkeuring agenda

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april Openbare zitting

Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april Openbare zitting Provincie Oost-Vlaanderen - Arrondissement Oudenaarde Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april 2017 Aanwezig: MM. Verontschuldigd: Melissa Dooms, voorzitter; Jurgen Soetens, burgemeester; Rudy

Nadere informatie

1. Goedkeuring verslag. Het verslag van de zitting dd wordt goedgekeurd bij éénparigheid.

1. Goedkeuring verslag. Het verslag van de zitting dd wordt goedgekeurd bij éénparigheid. VERSLAG OCMW-raad DINSDAG 29 MEI 2018 aanwezig Axel Boen, voorzitter Rob Mennes, burgemeester Luc Vandekerkhof, Magda Schellemans, Albert Van Bogaert, Magda Claes, Tanya Jansegers, Ludovicus Remery, Ive

Nadere informatie

Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017

Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017 O.C.M.W. ARDOOIE Raad voor Maatschappelijk Welzijn Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Hilde Stevens,

Nadere informatie

RAAD De zitting wordt door de voorzitter,lut Van Den Broecke geopend om 20u.

RAAD De zitting wordt door de voorzitter,lut Van Den Broecke geopend om 20u. PROCES-VERBAAL VAN DE OPENBARE ZITTING VAN DE RAAD VAN HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN EN TE MELLE 24 februari 2014 Aanwezig: Verontschuldigd : Lutgarde Van Den Broecke,voorzitter,

Nadere informatie

Raad voor maatschappelijk welzijn

Raad voor maatschappelijk welzijn Raad voor maatschappelijk welzijn Notulen open zitting Zitting van 24 mei 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Luc Op de Beeck, voorzitter ; de heer Jan Boulliard; mevrouw Brigitte Malfait; de heer Lau

Nadere informatie

Gemeenteraad Bocholt 20 december 2018 I 20u00

Gemeenteraad Bocholt 20 december 2018 I 20u00 Gemeenteraad Bocholt 20 december 2018 I 20u00 1. AGB Bocholt - bepaling factor prijssubsidie goedkeuring Enerzijds moet een autonoom gemeentebedrijf omwille van zijn juridische rechtsvorm economisch leefbaar

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de gemeenteraad

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 MAART 2016 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 MAART 2016 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 MAART 2016 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: : raadsleden; Guido Goossens: OCMW-secretaris Ursula Bervoets: raadslid De voorzitter

Nadere informatie

Raad 22.09.2014. De openbare zitting wordt door de voorzitter, Lut Van Den Broecke geopend om 20u 03.

Raad 22.09.2014. De openbare zitting wordt door de voorzitter, Lut Van Den Broecke geopend om 20u 03. PROCES-VERBAAL VAN DE OPENBARE ZITTING VAN DE RAAD VAN HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN EN TE MELLE 22 september 2014 Aanwezig: Verontschuldigd: Lutgarde Van Den Broecke,voorzitter,

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 oktober 2012 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013 In openbare zitting TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013 1. Goedkeuring verslag gemeenteraadszitting van 18 juli 2013 en 8 augustus 2013: zie bijlage.

Nadere informatie

1 Korte toelichting door zaakvoerder bouwbedrijf Vandersmissen NV

1 Korte toelichting door zaakvoerder bouwbedrijf Vandersmissen NV BESLUITENLIJST - het college van burgemeester en schepenen PROVINCIE LIMBURG Arrondissement Hasselt Zitting van het college van burgemeester en schepenen 01 juli 2019 Aanwezig Verontschuldigd Afwezig Bert

Nadere informatie

Het college aanvaardt de bestelbonnen voor het dienstjaar 2019, genummerd van 2019/357 tot en met 2019/381.

Het college aanvaardt de bestelbonnen voor het dienstjaar 2019, genummerd van 2019/357 tot en met 2019/381. BESLUITENLIJST - het college van burgemeester en schepenen PROVINCIE LIMBURG Arrondissement Hasselt Zitting van het college van burgemeester en schepenen 18 maart 2019 Aanwezig Verontschuldigd Bert Moyaers,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 28 SEPTEMBER 2015 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 28 SEPTEMBER 2015 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 28 SEPTEMBER 2015 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: : raadsleden; Guido Goossens: OCMW-secretaris De voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 januari 2015

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 januari 2015 Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 januari 2015 Aanwezig: MM. Jacobs Lydie, voorzitter, Croisiaux Katrien, Feyen Magda, Goormans Beatrijs, Kerkhofs Hilda, Neyens

Nadere informatie

Raad van 26 februari 2014

Raad van 26 februari 2014 Raad van 26 februari 2014 Aanwezig: De Meersman A., voorzitter; D Haese J., Debusschere M.-T., De Clercq A., Heirman K., Lemmens J., Matthys R., Meuleman G., Van Cauteren H., leden; Vandermeersch P., secretaris.

Nadere informatie

Memorie van toelichting

Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 20 december 2018, in aansluiting op de Raad van Bestuur van het Autonoom Gemeentebedrijf om 19.30 uur, in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie

Nadere informatie

1. Goedkeuring verslag vorige openbare zitting Het verslag van de openbare zitting van 9 mei 2017 wordt met algemene stemmen goedgekeurd.

1. Goedkeuring verslag vorige openbare zitting Het verslag van de openbare zitting van 9 mei 2017 wordt met algemene stemmen goedgekeurd. Zitting: 6 juni 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Elke Steen, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens, leden;

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Kennisname van het ontslag als gemeenteraadslid

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Dries Couckuyt: voorzitter; Katrien Vandecasteele, Ann De Frene, Kathy Verschoot, Jozef Verbauwhede,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix,

Nadere informatie

PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 12 NOVEMBER 2009.

PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 12 NOVEMBER 2009. PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 12 NOVEMBER 2009. Aanwezig: MM. K. Van Herck, Voorzitter; J. Vanschoubroek, Burgemeester; A. Debecker, J. Vicca, G. Holsbeek en M. Saelmaekers, Schepenen

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B.,

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 OKTOBER 2016

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 OKTOBER 2016 1. Verslag vorige zitting zie bijlage TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 OKTOBER 2016 2. Kennisname brief minster Homans inzake beslissing van de gemeenteraad d.d.

Nadere informatie

ZITTING VAN 27 JANUARI Piet Baetens: voorzitter; Githa Praet, secretaris. Ignace De Baerdemaeker: burgemeester

ZITTING VAN 27 JANUARI Piet Baetens: voorzitter; Githa Praet, secretaris. Ignace De Baerdemaeker: burgemeester 1 ZITTING VAN 27 JANUARI 2016 Aanwezig : Piet Baetens: voorzitter; mevrouwen: Hilde Nobels, Rita De Geest, Sabine Bracke, Anny Paelinck en Sandra De Smet; de heren: Daniel De Brauwer, Peter Raman en Philip

Nadere informatie

Notulen raad voor maatschappelijk welzijn 31 mei 2017

Notulen raad voor maatschappelijk welzijn 31 mei 2017 Notulen raad voor maatschappelijk welzijn 31 mei 2017 Aanwezig Nele Geudens, voorzitter Cyriel Van Sweevelt, Mariette Boven, Paula Van Hal, Mark Struyf, Heidi Suls, Jo Laenen, Dorien Lievens, Filip Monsieurs,

Nadere informatie

GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT

GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 10 JANUARI 2008 Tegenwoordig : J. Meeus Burgemeester Voorzitter K. Leaerts, S. Peremans, G. Willems, G. De

Nadere informatie

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017)

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017) Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering van de gemeenteraad van 25

Nadere informatie

5. Vergadering van 20 april 2015. Om twintig uur wordt door de Voorzitter de vergadering voor geopend verklaard.

5. Vergadering van 20 april 2015. Om twintig uur wordt door de Voorzitter de vergadering voor geopend verklaard. 5. Vergadering van 20 april 2015. Aanwezig: Dames en Heren: Spooren Hugo, Voorzitter Gruyters Bart, Burgemeester; Vanleeuw, Guypen, Berden, Vandersmissen en Vanuytrecht, Schepenen; Grosemans, Schepen van

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK

Nadere informatie

Zitting van 26 april 2010

Zitting van 26 april 2010 Zitting van 26 april 2010 Aanwezig : De Heer K. Callens, Burgemeester-Voorzitter ; De Heer en mevr. Soenens K., Bourgeois A., Lepla M., en Buyck V.; Schepenen; Mevr. en de Heren Deman P., Vanacker L.,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN DONDERDAG 21 FEBRUARI 2019

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN DONDERDAG 21 FEBRUARI 2019 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN DONDERDAG 21 FEBRUARI 2019 Aanwezig de heren en mevrouwen: Jan STEVENS: burgemeester; Filiep DE VOS, Magda DEPREZ, Rachida ABID, Daisy HAYDON: schepenen;

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 13 NOVEMBER 2018

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 13 NOVEMBER 2018 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 13 NOVEMBER 2018 Aanwezig: Josée Poelmans, Voorzitter Greet Peeters, Maarten Aerts, Paul Snyers, Sander Ooms, Wendy Gevers, Willy Torfs, Maria Willems, OCMW Raadsleden

Nadere informatie

SOCIALE ZAKEN STATUTEN GEMEENTELIJKE RAAD ONTWIKKELINGSSAMENWERKING MORTSEL GOEDKEURING

SOCIALE ZAKEN STATUTEN GEMEENTELIJKE RAAD ONTWIKKELINGSSAMENWERKING MORTSEL GOEDKEURING GEMEENTERAAD 19 FEBRUARI 2008 SOCIALE ZAKEN STATUTEN GEMEENTELIJKE RAAD ONTWIKKELINGSSAMENWERKING MORTSEL GOEDKEURING Voorgeschiedenis De Werkgroep Ontwikkelingssamenwerking Mortsel (WOM) bestaat reeds

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. 1 Goedkeuring notulen openbare vergadering van 27 april 2016

OPENBARE VERGADERING. 1 Goedkeuring notulen openbare vergadering van 27 april 2016 Raad voor maatschappelijk welzijn 25 mei 2016 1/11 Raad voor maatschappelijk welzijn Notulen Zitting van 25 mei 2016 Aanwezig: mevrouw Birgitt Carlier, OCMW-voorzitter; de heer Alois Van Grieken, Raadslid;

Nadere informatie

Verslag van de raad van 26 april 2016 OPENBARE ZITTING

Verslag van de raad van 26 april 2016 OPENBARE ZITTING Verslag van de raad van 26 april 2016 OPENBARE ZITTING Van de Wiele Christoph, OCMW-voorzitter Annaert Wim, De Corte Conny, Leunis Eddy, Scheire Eric, Van de Voorde Liesbeth, Van der Helst Anne-Marie,

Nadere informatie

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017)

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering van de gemeenteraad van

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester;

Nadere informatie

Seniorenadviesraad Gemeente Moorslede. STATUTEN

Seniorenadviesraad Gemeente Moorslede. STATUTEN Seniorenadviesraad Gemeente Moorslede. STATUTEN Hoofdstuk 1: Algemeen Artikel 1 Bij elke legislatuur wordt er een gemeentelijke seniorenadviesraad samengesteld en erkend door het gemeentebestuur. De seniorenadviesraad

Nadere informatie

NOTULEN OPENBARE ZITTING VAN DE OCMW-RAAD. Zitting van maandag 10 december 2018

NOTULEN OPENBARE ZITTING VAN DE OCMW-RAAD. Zitting van maandag 10 december 2018 NOTULEN OPENBARE ZITTING VAN DE OCMW-RAAD Zitting van maandag 10 december 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Katelijne Scheirlinckx, voorzitter; Godelieve Van Der Straeten, Tamara De Geeter, Dirk Verniers,

Nadere informatie

Alle documenten uitgaande van de vereniging zullen de naam van de vereniging vermelden.

Alle documenten uitgaande van de vereniging zullen de naam van de vereniging vermelden. Statuten EVA Jeugdhuis Impuls vzw Ondernemingsnummer 0428964979 I. Algemene bepalingen Art. 1. De vereniging draagt de naam Jeugdhuis Impuls vzw en haar zetel is gevestigd te 9840 De Pinte, Polderbos 2,

Nadere informatie

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 24 JANUARI 2017

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 24 JANUARI 2017 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 24 JANUARI 2017 Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Wim Annaert, Conny De Corte, Eddy Leunis, Eric Scheire, Liesbeth Van de Voorde, Anne-Marie Van der Helst, Inge Van

Nadere informatie