Persona.fit. You Grow. We Grow. Bringing a feedback and growth culture to your team.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Persona.fit. You Grow. We Grow. Bringing a feedback and growth culture to your team."

Transcriptie

1 Persona.fit You Grow. We Grow. Bringing a feedback and growth culture to your team.

2 De Digitale Revolutie Zorg dat je bijblijft Hoe we ons werk doen en samenwerken, is aan het veranderen. Informatie is voor iedereen en op elk moment beschikbaar, netwerken van teams worden gecreëerd en hiërarchie verdwijnt. Belangrijke talenten waarover een werknemer vandaag de dag moet beschikken, zijn behendigheid, aanpassingsvermogen, een positieve houding en de motivatie om te leren en te groeien. Zelfinzicht is ontzettend belangrijk. Wie ben je? Wat wil je? Hoe zien anderen jou? Medewerkers ontwikkelen zich het beste in een cultuur waarin zij open hun meningen kunnen delen en constructieve feedback ontvangen én geven. Enquêtes, jaarlijkse beoordelingsgesprekken, prestatiemeetings, 360 feedbacksystemen en andere klassieke HR-tools voldoen niet langer. Daarom heeft een team van feedback experts, psychologen, data scientists en appdevelopers Persona.fit ontwikkeld. Medewerkers ontwikkelen zich het beste in een cultuur waarin zij open hun meningen kunnen delen en constructieve feedback ontvangen én geven.

3 Inhoud Hoofdstuk 1. Een Bedrijf is een Organisme Hoofdstuk 2. Eyeopeners binnen de Organisatie Hoofdstuk 3. Hoe kan Persona.fit helpen? Hoofdstuk 4. Bouwen aan een Feedbackcultuur Hoofdstuk 5. De Waarde van Feedback voor Medewerkers en Managers

4 1 Een Bedrijf is een Organisme

5 Een Bedrijf is een Organisme Het vermogen om snel te kunnen leren, is de meest waardevolle tool die leiders kunnen inzetten om hun organisatie te managen. Een bedrijf is als een organisme. Het start klein en heeft veel aandacht en verzorging nodig om te overleven en te groeien. Maar juist die groei leidt vaak tot een sterkere en ingewikkeldere structuur en bedrijfscultuur. In essentie zijn het de kennis en ervaring van medewerkers die organisaties gebruiken om te kunnen groeien. Het vermogen om snel te kunnen leren, is de meest waardevolle tool die leiders kunnen inzetten om hun organisatie te managen. Door continu skills aan te leren en te verbeteren, versterken leiders en medewerkers de organisatie. Zij weten waar de organisatie naartoe wil, snappen hun klanten en weten hoe zij hun toegevoegde waarde kunnen vergroten. Maar hoe krijg je medewerkers in beweging? Hoe laat je hen inzien dat leren naast spannend, ook leuk is? Welkom bij Persona.fit! Een methode om een open feedbackcultuur te stimuleren binnen jouw team en organisatie. In dit e-book kijken we naar het concept van een open feedbackcultuur, het belang ervan en hoe Persona.fit kan helpen. Maar voordat je gaat proberen een feedbacksysteem te implementeren, zijn er enkele belangrijke ʻeyeopenersʼ voor de medewerkers.

6 2 Eyeopeners binnen de Organisatie Verandering in hoe wij samenwerken is spannend, maar noodzakelijk om als organisatie flexibel te kunnen zijn en te groeien. Een feedbacksysteem heeft pas kans van slagen wanneer medewerkers het doel (de purpose) van feedback inzien en zich veilig genoeg voelen om feedback te geven en te ontvangen. Persona.fit ondersteunt leiders, het management en HR professionals om deze bewustwording te laten plaatsvinden.

7 Eyeopeners binnen de Organisatie Feedback- en beoordelingsgesprekken zijn niet hetzelfde Wanneer een feedbacksysteem goed is ingeregeld binnen de organisatie, is een beoordelingsgesprek alleen nog een bevestiging van de voortgang die het hele jaar door is geboekt. De inhoud van het beoordelingsgesprek is geen verrassing voor de medewerker. Er is niets waarvan hij of zij nog niet op de hoogte is. Niet iedereen mag zomaar feedback geven Het is niet wenselijk om iemand zomaar, ongevraagd feedback te geven. Of je nu een professional bent, een manager of een CEO, om aan iemand feedback te geven en feedback te ontvangen, moet er sprake zijn van een goede vertrouwensrelatie. Creëer een veilige omgeving waarin men elkaar vertrouwt. Alleen dan gaan medewerkers effectief en respectvol met feedback aan de slag en worden zij efficiënter en productiever. Feedbackontvangers beslissen zelf wat zij ermee doen Het is aan de ontvanger om het eens of oneens te zijn met de ontvangen feedback. Het is informatie die zij tot zich nemen, maar of zij er daadwerkelijk iets mee doen dat beslissen zij zelf. Ontvangers komen overigens eerder in actie wanneer feedback gaat over hoe zij persoonlijke successen kunnen behalen, dan wanneer zij niet hebben voldaan aan bepaalde verwachtingen. Medewerkers moeten weten hoe zij zo effectief mogelijk feedback kunnen geven en ontvangen. Alleen wanneer zij zelf actief aan de slag gaan met hun ontwikkeling, zal het feedback-systeem slagen en een belangrijk onderdeel worden van de bedrijfscultuur. Of je nu een professional bent, een manager of een CEO, om feedback aan iemand te geven en feedback te ontvangen, moet er sprake zijn van een goede vertrouwensrelatie.

8 8.9% Managers die feedback kregen over hun sterke punten, waren 8,9% meer winstgevend. 89% 77% van de HR-professionals vindt dat jaarlijkse beoordelingsgesprekken geen goede weergave zijn van de échte prestaties van medewerkers. Van generatie Y geeft 89% de voorkeur aan directe feedback en erkenning boven formele beoordelingsgesprekken. Harvard Business Review, 2016

9 360 feedback vindt vaak eens per jaar plaats, met de Persona.fit app stimuleer je een continu feedbackproces.

10 Hoe kan Persona.fit helpen? 3 De Persona.fit methode (inclusief een app) helpt je om het functioneringsgesprek nieuw leven in te blazen en een open feedbackcultuur te creëren binnen je team. Persona.fit geeft medewerkers inzicht in hoe anderen hen zien. Leveren zij een effectieve bijdrage aan het team, aan de organisatie? De 360 feedbackmethode is bij iedereen wel bekend, maar vindt vaak maar één keer per jaar plaats. Met de Persona.fit app creëer je een continu en direct feedbackproces. Het helpt medewerkers te focussen op hun eigen ontwikkeling én zij blijven betrokken bij hun team en de organisatiedoelen. Medewerkers krijgen handvatten voor zelfevaluatie, het geven en ontvangen van feedback, voortgang monitoring en coaching.

11 Zelfinzicht helpt de medewerker Wat vind je van jezelf als werknemer? Om inzicht te krijgen in hun ambities, drijfveren en persoonlijkheid, starten medewerkers met een assessment (powered by LTP). Dit assessment geeft medewerkers een beeld van wie zij zijn en wie zij willen zijn. Het helpt hen te focussen op hun gedrag en identificeert talenten, ontwikkelpunten en kansen. De Persona.fit app geeft ook zicht op hoe zij door anderen uit hun directe werkomgeving worden gezien. Met Persona.fit krijgen medewerkers antwoord op de vragen: Wie ben ik? Wat wil ik? en Hoe zien anderen mij? De data scientists van Persona.fit hebben algoritmen ontwikkeld, gebaseerd op de relatie tussen werkprestaties, gedrag en persoonlijkheid. De resultaten van het Baseline Assessment zijn gebaseerd op een database van meer dan een half miljoen personen. De baseline is een reality check: komt het beeld dat je van jezelf hebt overeen met hoe je wordt gezien als collega of manager?

12 Feedback Na een seminar, presentatie of andere meeting, kun je de Persona.fit app gebruiken om feedback te vragen aan de betrokkenen. Geef hierbij eerst aan op welke punten jij je wilt ontwikkelen, en nodig vervolgens mensen uit om feedback te geven op jouw rollen, talenten en competenties. Vervolgens beoordeel je ook jezelf: hoe vind jij dat je presteert? Dit alles kun je gemakkelijk en snel doen via je smartphone. De consultants van Persona.fit zijn ervaren experts op het gebied van feedback. Met een app alleen kun je als organisatie nooit een open feedbackcultuur creëren. Daar is meer voor nodig. Onze consultants staan voor je klaar om dit proces goed te starten en te begeleiden: zij leggen uit hoe feedback geven en ontvangen werkt, helpen bij het oefenen in een workshop en zijn beschikbaar als coach.

13 Bouwen aan een Feedback Cultuur 4 De app maakt het mogelijk voor medewerkers om hun voortgang in ontwikkeling en hun mate van betrokkenheid te monitoren. Hierbij vormen iemands persoonlijke doelen het uitgangspunt. Door ze in de app te zetten, kunnen medewerkers goed bijhouden welke doelen zij bereikt of zelfs overtroffen hebben. Ook worden zij effectiever en efficiënter in hun werk, omdat zij hun gedrag en werkwijze kunnen aanpassen al naar gelang de feedback die zij ontvangen. De Persona.fit methode is ontwikkeld door een team van psychologen en data scientists en helpt je om een open en directe feedbackcultuur te creëren. Passend bij de huidige tijd.

14 We onderscheiden 4 levels van feedback op de werkvloer. 1 Set your Baseline Feedback die van jezelf komt. Wat vind je van jezelf als werknemer? Dit is het startpunt voor ontwikkeling; je krijgt inzicht in je ambities, drijfveren en persoonlijkheid. 2 Reality Check Feedback van anderen. Hoe zien zij jou? 3 Feedback na een Gebeurtenis De feedback die je wilt ontvangen over jouw handelen in bijvoorbeeld een vergadering of presentatie. 4 Feedback op Competenties Reacties, beoordelingen en opmerkingen over specifieke vaardigheden die je graag zou willen ontwikkelen.

15 De 4 feedback levels volgen elkaar op Om een open en actieve feedbackcultuur te creëren, moet een organisatie aandacht besteden aan alle levels van feedback. In het verleden konden medewerkers nog anoniem feedback geven op level 3 (Feedback na een gebeurtenis) en level 4 (Feedback over competenties), bijvoorbeeld in een 360 feedbackonderzoek. Maar nu niet meer! We willen immers een ʻopenʼ feedbackcultuur. Wat is belangrijk bij een goede implementatie van een feedbacksysteem? Begin met een kick-off meeting waarin aan de medewerkers de methode (het systeem) en de verschillende assessment- en feedbackmodules worden gepresenteerd. Medewerkers organiseren regelmatig ʻcheck-insʼ waarin zij belangrijke inzichten delen met hun manager, een HR professional, coach of een persoon van buiten de organisatie. De persoonlijke doelen en prioriteiten worden bekeken en geëvalueerd. Zorg voor regelmatige ʻteam wrap-upsʼ waarin de analytics van het team worden besproken. Hoe staat het met de feedbackcultuur binnen het team? Hoe verloopt het implementatieproces? Zijn er problemen? Wat zijn de kansen en risicoʼs? Enzovoort.

16 5 De waarde van feedback voor Medewerkers en Team Managers Zeker in een tijd waarin bedrijven worden gezien als netwerken van mensen, zijn eerlijke communicatie en onderling vertrouwen ontzettend belangrijk. Zonder een open feedbackcultuur kunnen medewerkers niet de groei realiseren die zij in zich hebben en zullen organisaties nooit optimaal presteren.

17 Feedback Culture en een ʻGrowth Mindsetʼ Medewerkers zien er soms tegenop om feedback te vragen aan hun leidinggevende en managers kunnen aarzelen om feedback te geven omdat ze bang zijn iemand te beledigen of pijn te doen. Wat er dus vaak gebeurt, is dat managers geen kritische feedback geven, maar alleen complimenten uitdelen aan de toptalenten binnen hun team. Dit maakt het verschil duidelijk tussen mensen met een ʻgrowth mindsetʼ en mensen met een ʻfixed mindsetʼ. Voor medewerkers die gericht zijn op groei, is het veel makkelijk om feedback te vragen, gedrag aan te passen en vaardigheden verder te ontwikkelen. Met Persona.fit geven en ontvangen medewerkers en managers continu feedback via hun smartphone. Feedback wordt door mensen met een ʻfixed mindsetʼ zo minder snel gezien als een persoonlijke aanval en heftige, emotionele reacties blijven uit. Medewerkers krijgen zowel van hun leidinggevende als van collegaʼs feedback. Hun prestaties worden van meerdere kanten belicht en de ontvangen feedback wordt duidelijk en overzichtelijk weergegeven in de app. Hierdoor zullen zij de feedback eerder accepteren. Bovendien kunnen zij de hulp inroepen van een coach om effectief om te gaan met feedback.... mensen met een ʻgrowth mindsetʼ realiseren zich dat zij hun vaardigheden (die zij zien als aangeleerde eigenschappen) moeten trainen en verbeteren om te kunnen blijven groeien.

18 Feedback Cultuur en Managers Nu de wereldwijde beroepsbevolking het grootste deel uit Millennials bestaat, moeten managers inzien dat een topdown aansturing een bedreiging kan vormen voor het succes van hun organisatie. Managers kunnen met Persona.fit waardevolle informatie verzamelen en deze gebruiken om hun managementstijl aan te passen. Nu de wereldwijde beroepsbevolking voor het grootste deel uit Millennials bestaat, moeten managers inzien dat een top-down aansturing een bedreiging kan vormen voor het succes van hun organisatie. Gebrek aan groeimogelijkheden en administratieve rompslomp zijn de twee meest voorkomende redenen voor een hoog verloop onder personeel. Millennials vinden dat hun manager ook verantwoordelijk is voor hun ontwikkeling. Managers zullen daarom transparanter moeten gaan werken en zich meer betrokken gaan voelen bij de persoonlijke en professionele ontwikkeling van medewerkers. Een van de beste manieren voor managers om betrokkenheid te tonen, is door medewerkers voldoende feedback en adviezen te geven over hoe zij hun vaardigheden kunnen verbeteren. Een goede manier om mensen en teams te motiveren! Het stimuleert op de langere termijn de productiviteit en sfeer binnen het team. Persona.fit is een waardevol hulpmiddel voor managers omdat het medewerkers zelfinzicht biedt. Waar staan zij? Waar willen ze naartoe? Wat moeten zij doen om hun persoonlijke doelen te kunnen behalen? Vanzelfsprekend hebben managers ook zelf veel aan een open feedbackcultuur. Wanneer medewerkers zich voldoende veilig voelen om constructieve feedback te geven, houden managers zicht op zaken die goed gaan en op mogelijke issues. Zo mogelijk kunnen zij hun stijl van leidinggeven aanpassen om beter aan te sluiten bij hun team. Managers moeten zichzelf immers ook blijven ontwikkelen! In de Persona.fit app kun je als manager alle feedback terugzien, evenals je persoonlijke doelen en de voortgang.

19 Het zet aan tot nadenken: welk beeld heb jij van jezelf als werknemer? Het dient als hulpmiddel om feedback van anderen te ontvangen. Het maakt het mogelijk om feedback te krijgen op specifieke competenties. Het helpt om zicht te krijgen op jouw functioneren bij een bepaalde gebeurtenis. Download de Persona.fit app

Het Nieuwe Beoordelen: Feedback!

Het Nieuwe Beoordelen: Feedback! Het Nieuwe Beoordelen: Feedback! Voorwoord Bij LTP weten we dat mensen het succes van een team of organisatie bepalen. En we weten dat die mensen niet meer op dezelfde manier beoordeeld willen worden als

Nadere informatie

E-book. 49 vragen voor een effectieve continue dialoog

E-book. 49 vragen voor een effectieve continue dialoog E-book 49 vragen voor een effectieve continue dialoog Inleiding Door Jochem Aubel Veel organisaties hebben de ambitie om een continue dialoog op gang te brengen. Een doorlopend gesprek tussen medewerkers

Nadere informatie

E-book. De 3 succesfactoren voor een effectieve HR-cyclus

E-book. De 3 succesfactoren voor een effectieve HR-cyclus E-book De 3 succesfactoren voor een effectieve HR-cyclus Inleiding Door Stefan op de Woerd Waarschijnlijk herken je het beeld dat er bij veel organisaties aan het begin van het jaar afspraken worden gemaakt

Nadere informatie

E-portal Ontwikkel jezelf!

E-portal Ontwikkel jezelf! Initiatief van sociale partners in de sport (WOS, FNV Sport,CNV en De Unie), NOC*NSF en Randstad. De E-portal is speciaal ontwikkeld voor medewerkers werkzaam bij een sportorganisatie en ondersteunt hen

Nadere informatie

E-book. 5 aandachtspunten bij de selectie van een tool voor de HR-cyclus

E-book. 5 aandachtspunten bij de selectie van een tool voor de HR-cyclus E-book 5 aandachtspunten bij de selectie van een tool voor de HR-cyclus Inleiding Door Jochem Aubel en Stefan Op de Woerd Veel organisaties zijn bezig met het selecteren van software ter ondersteuning

Nadere informatie

Vitaliteit & Presteren. Maximale Teamkracht. Word met je team energieker, creatiever en productiever

Vitaliteit & Presteren. Maximale Teamkracht. Word met je team energieker, creatiever en productiever Vitaliteit & Presteren Maximale Teamkracht Word met je team energieker, creatiever en productiever Maximale Teamkracht Word met je team energieker, creatiever en productiever Daar droom je toch van. Teamleden

Nadere informatie

E-book. In 7 stappen naar een effectieve HR-cyclus

E-book. In 7 stappen naar een effectieve HR-cyclus 7 5 6 3 4 2 1 E-book In 7 stappen naar een effectieve HR-cyclus Inleiding Het doel van de HR-cyclus is: medewerkers ondersteunen in het leren en presteren, zodat zij maximaal bijdragen aan het succes van

Nadere informatie

WORKSHOP LEADING WITH HAPPINESS Alex Slavenburg / 15 november 2018

WORKSHOP LEADING WITH HAPPINESS Alex Slavenburg / 15 november 2018 WORKSHOP LEADING WITH HAPPINESS Alex Slavenburg / 15 november 2018 Eigenaar van ALEX SLAVENBURG Partner van het HappinessBureau Daarvoor: Veelheid aan leidinggevende rollen bij Rabobank, o.a. Hoofd Talent

Nadere informatie

Manage Medewerkers Slim, Simpel & Succesvol

Manage Medewerkers Slim, Simpel & Succesvol Manage Medewerkers Slim, Simpel & Succesvol Manage Medewerkers Slim, Simpel & Succesvol zorgt ervoor dat je je managementtijd halveert en meer rust in je hoofd ervaart. Terwijl je de productiviteit en

Nadere informatie

Optimaal inzicht in de talenten van uw medewerkers

Optimaal inzicht in de talenten van uw medewerkers Optimaal inzicht in de talenten van uw medewerkers Laat mensen zoveel mogelijk werken vanuit hun talenten en vergroot zo de kans op succes. Mensen komen vooral in beweging voor dingen die ze goed kunnen

Nadere informatie

E-book. In 7 stappen naar een effectieve HR-cyclus

E-book. In 7 stappen naar een effectieve HR-cyclus 7 5 6 3 4 2 1 E-book In 7 stappen naar een effectieve HR-cyclus Inleiding Het doel van de HR-cyclus is: medewerkers ondersteunen in het leren en presteren, zodat zij maximaal bijdragen aan het succes van

Nadere informatie

Persona.fit Bringing a Feedback en Growth Culture to your Team. Quick Start

Persona.fit Bringing a Feedback en Growth Culture to your Team. Quick Start Persona.fit Bringing a Feedback en Growth Culture to your Team. Quick Start Welkom bij Persona.fit 1 Persona.fit geeft jou de regie over je ontwikkeling. 2 3 4 De app is alleen van jou: jij deelt alleen

Nadere informatie

Manage Medewerkers Slim, Simpel & Succesvol

Manage Medewerkers Slim, Simpel & Succesvol Manage Medewerkers Slim, Simpel & Succesvol Manage Medewerkers Slim, Simpel & Succesvol zorgt ervoor dat je je managementtijd halveert en meer rust in je hoofd ervaart. Terwijl je de productiviteit en

Nadere informatie

REMIND. Bij u op SCHOOL?

REMIND. Bij u op SCHOOL? REMIND Bij u op SCHOOL? Inhoudsopgave Slim jezelf zijn voor professionals 3 Slim jezelf zijn 3 Programma over persoonlijke ontwikkeling 3 Kostenoverzicht 4 Over Remind 5 Wij willen 5 Trainersopleiding

Nadere informatie

ODC toont de essentie in vier kleuren: Natuurlijke kracht De natuurlijke kracht is wat iemand van nature goed kan en waar iemand energie van krijgt.

ODC toont de essentie in vier kleuren: Natuurlijke kracht De natuurlijke kracht is wat iemand van nature goed kan en waar iemand energie van krijgt. Optimale inzet en groei van uw talenten en organisatie Wanneer u in uw organisatie teams vormt of ontwikkelt en mensen wilt inzetten vanuit hun natuurlijke kracht, wilt u ongetwijfeld weten wat de werkelijke

Nadere informatie

De workshop Situationeel leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Situationeel leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Situationeel leidinggeven Situationeel leidinggeven, krachtig in iedere situatie Als leidinggevende probeer jij het beste uit je medewerkers te halen. Daar profiteert de organisatie van, maar

Nadere informatie

beter leren, fijner werken, sneller groeien Performance Management workshop HR Live congres 28-10-2014 The Courseware Company Welkom!

beter leren, fijner werken, sneller groeien Performance Management workshop HR Live congres 28-10-2014 The Courseware Company Welkom! beter leren, fijner werken, sneller groeien Performance Management workshop HR Live congres 28-10-2014 The Courseware Company Welkom! Agenda Introductie Performance Management Stellingen Afsluiting Luciano

Nadere informatie

Inhoud. Deel I Denken als een leider. Inleiding 9

Inhoud. Deel I Denken als een leider. Inleiding 9 Inhoud Inleiding 9 Deel I Denken als een leider 1. Transitie naar leiderschap 15 Je managementrol begrijpen 15 Het verschil tussen management en leiderschap 18 Het demystificeren van leiderschap 19 Omgaan

Nadere informatie

360 feedback assessment

360 feedback assessment 360 feedback assessment Naam : Jan Voorbeeld Datum rapportage : oktober 2013 Opdrachtgever : Organisatie Contactpersoon : Ellen Roosen Mpact Training & Advies Overwaard 13, 4205 PA Gorinchem Nederland

Nadere informatie

MANAGEMENTVAARDIGHEDEN / 3

MANAGEMENTVAARDIGHEDEN / 3 MANAGEMENTVAARDIGHEDEN / 3 Raymond Reinhardt 3R Business Development raymond.reinhardt@3r-bdc.com 3R 1 Doelen van deze module M Deze module gaat over: G jezelf beter begrijpen; G weten hoe je continu over

Nadere informatie

adviseren vanuit je kern

adviseren vanuit je kern adviseren vanuit je kern De wereld wordt er niet beter van, de werkomgeving wordt er niet ideaal van, maar je leert te roeien met de riemen die je hebt, te accepteren wat de kwaliteiten zijn waar je mee

Nadere informatie

Transi4e%&% leiderschap%

Transi4e%&% leiderschap% Odin development compass Wanneer u in uw organisatie teams vormt of ontwikkelt, en mensen wilt ondersteunen in hun groei, wilt u ongetwijfeld weten wat de werkelijke kracht is van iedereen. Het Odin Development

Nadere informatie

Menukaart Loopbaanevents. Investeer in jouw talent

Menukaart Loopbaanevents. Investeer in jouw talent Menukaart Loopbaanevents Investeer in jouw talent Inhoud 1. LOOPBAANEVENTS OP LOCATIE... 3 Inleiding... 3 Praktisch... 3 2. TALENT ONTWIKKELEN ( TALENTMANAGEMENT)... 4 (her)ken je Talent/ Kernkwaliteiten...

Nadere informatie

TMA Talentenkompas. Optimaal inzicht in de talenten van uw medewerkers

TMA Talentenkompas. Optimaal inzicht in de talenten van uw medewerkers Optimaal inzicht in de talenten van uw medewerkers Laat mensen zoveel mogelijk werken vanuit hun talenten en vergroot zo de kans op succes. Mensen komen vooral in beweging voor dingen die ze goed kunnen

Nadere informatie

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT Voor wie? Deze leergang is ontwikkeld voor middle managers in een productieomgeving, die de operatie via bijvoorbeeld lijnmanagers aansturen, motiveren en stimuleren. Wat levert

Nadere informatie

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT Voor wie? Deze leergang is ontwikkeld voor middle managers in een productieomgeving, die de operatie via bijvoorbeeld lijnmanagers aansturen, motiveren en stimuleren. Wat levert

Nadere informatie

Optimaal benutten, ontwikkelen en binden van aanwezig talent

Optimaal benutten, ontwikkelen en binden van aanwezig talent Management Development is een effectieve manier om managementpotentieel optimaal te benutten en te ontwikkelen in een stimulerende en lerende omgeving. De manager van vandaag moet immers adequaat kunnen

Nadere informatie

Het Management Skills Assessment Instrument (MSAI)

Het Management Skills Assessment Instrument (MSAI) Het Management Skills Assessment Instrument (MSAI) Het zelfbeoordelingsformulier Het doel van deze evaluatie is om u te helpen bij het bepalen van de belangrijkste aandachtsvelden van uw leidinggevende

Nadere informatie

Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven

Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven Training Leiderschap Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven Als leidinggevende komt er veel op je af. Je moet doelen halen, maar je wilt ook je medewerkers motiveren. Hoe houd je dat in balans?

Nadere informatie

SUCCESVOL IN COACHING

SUCCESVOL IN COACHING SUCCESVOL IN COACHING Een leerweg voor resultaatgericht coachen Pieterman & Partners SUCCESVOL IN COACHING WAAROM DEZE LEERWEG Binnen een resultaatgerichte omgeving is het niet alleen van belang om medewerkers

Nadere informatie

Welk managers type ben jij?

Welk managers type ben jij? Inhoudsopgave Inleiding 3 Quinn Competing Values uitgelegd 4 De samenwerkende manager 5 De concurrerende manager 6 De controlerende manager 7 De creatieve manager 8 Meer info over intouch HRM 9 2 Inleiding

Nadere informatie

360 GRADEN FEEDBACK. Jouw competenties centraal

360 GRADEN FEEDBACK. Jouw competenties centraal 360 GRADEN FEEDBACK Jouw competenties centraal Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Over gedrag en de... 4 3. Totaalresultaten... 5 4. Overzicht scores per competentie... 7 5. Overschatting-/onderschattinganalyse...

Nadere informatie

Resultaatgericht Management (3 daags)

Resultaatgericht Management (3 daags) Resultaatgericht Management (3 daags) Steviger sturen op resultaten en verwachtingen? En dit in een omgeving waar u met minder mensen meer moet bereiken? In de training Resultaatgericht Management ontdekt

Nadere informatie

HUDSON TALENT MANAGEMENT PARTNER BIJ HET SELECTEREN, MOTIVEREN EN ONTWIKKELEN VAN MENSEN

HUDSON TALENT MANAGEMENT PARTNER BIJ HET SELECTEREN, MOTIVEREN EN ONTWIKKELEN VAN MENSEN HUDSON TALENT MANAGEMENT PARTNER BIJ HET SELECTEREN, MOTIVEREN EN ONTWIKKELEN VAN MENSEN MENSEN ZIJN HET HART VAN UW SUCCES BEDRIJVEN DIE DE BESTE MENSEN AAN ZICH WETEN TE BINDEN, PRESTEREN BETER. MAAR

Nadere informatie

OPLEIDING LEIDINGGEVEN IN DE KINDEROPVANG. Een opleiding om hoger op te komen

OPLEIDING LEIDINGGEVEN IN DE KINDEROPVANG. Een opleiding om hoger op te komen OPLEIDING LEIDINGGEVEN IN DE KINDEROPVANG 2012 Een opleiding om hoger op te komen 1 OPLEIDING 2012 Ervaring: De training heeft me sterker gemaakt in mijn rol als leidinggevende. Ik heb mijn beleid en doelen

Nadere informatie

De workshop Leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden en is geschikt voor zowel beginnende- als doorgewinterde leidinggevenden.

De workshop Leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden en is geschikt voor zowel beginnende- als doorgewinterde leidinggevenden. Workshop Leiderschap Leiderschap, krachtig in elke situatie Wat maakt iemand tot een goede leidinggevende? Natuurlijk moeten er doelen gehaald worden en het liefst binnen een bepaald budget. Maar zonder

Nadere informatie

Human Performance Contextscan Persoonlijke rapportage

Human Performance Contextscan Persoonlijke rapportage Human Performance Contextscan Persoonlijke rapportage Bedrijf FlowQ Coach Max Wildschut Cliëntcode 2167 Wachtwoord u295gr Datum 26 oktober 2008 2008 FlowQ www.flowq.nl V-HPC0801 Rapportage 2167 Pagina

Nadere informatie

GRAAG STELLEN WIJ ONS AAN U VOOR

GRAAG STELLEN WIJ ONS AAN U VOOR GRAAG STELLEN WIJ ONS AAN U VOOR Altijd al gezocht naar een trainingsconcept voor uw medewerkers waar je meteen van zegt: GewoonDoen! Nu is deze kans eindelijk aanwezig en wel voor een deelnameprijs van

Nadere informatie

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Grijp je Ambities Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Je dromen verwezenlijken in 7 stappen. Grijp je ambities Brengt je dichterbij je ideaal Geeft je inzicht in jouw persoonlijke

Nadere informatie

Start nu jouw. succes!

Start nu jouw. succes! Start nu jouw succes! De trainingen van SafetyHero zijn leuk, uitdagend, interactief en leerzaam. In onze online leeromgeving worden medewerkers in staat gesteld om kennis te construeren en competenties

Nadere informatie

FiT. Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten

FiT. Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten FiT Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten Vergroot je circle of influence Niemand kan de financiële gevolgen van strategische beslissingen beter inzichtelijk maken

Nadere informatie

Ontdek je managementsupport.nl/event

Ontdek je managementsupport.nl/event e-pocket Ontdek je managementsupport.nl/event Beste talentvolle professional, Bedankt dat je de e-pocket Ontdek je talent hebt gedownload! Met deze e-pocket kun je een eerste stap zetten om je persoonlijke

Nadere informatie

De inhoud in vogelvlucht

De inhoud in vogelvlucht De inhoud in vogelvlucht Inleiding... 1 Deel I: De betrokkenheid van werknemers verhogen via coaching... 9 Hoofdstuk 1: Kom van die bank af en coach!... 11 Hoofdstuk 2: De basis leggen voor het stimuleren

Nadere informatie

De Sleutel tot het benutten van potentie

De Sleutel tot het benutten van potentie De Sleutel tot het benutten van potentie Wat is potentie eigenlijk? Een snelle blik in een woordenboek levert de volgende resultaten op: het kunnen; dat waartoe iemand of iets toe in staat is; vermogen.

Nadere informatie

TRAINING BRUISEND LEIDINGGEVEN. Become a better me and we.

TRAINING BRUISEND LEIDINGGEVEN. Become a better me and we. TRAINING BRUISEND LEIDINGGEVEN Become a better me and we. TRAINING BRUISEND LEIDINGGEVEN. Become a better me and we. Leer hoe je als leidinggevende bij jezelf en je team energie aanwakkert, zodat jullie

Nadere informatie

Smartfeedback.

Smartfeedback. Inhoud Topsport 3 Wat is Smartfeedback 4 Filosofie 5 Topsport In de sport wordt succes bepaald door de kwaliteiten van de sporters. Daarom investeren topsporters continu in hun eigen ontwikkeling. Dit

Nadere informatie

Stimuleer het talent van je medewerkers

Stimuleer het talent van je medewerkers Stimuleer het talent van je medewerkers Tips en aandachtspunten >> www.loket.nl Stimuleer het talent van je medewerkers Tips en aandachtspunten Alles uit de kast halen om ervoor te zorgen dat je medewerkers

Nadere informatie

TALENTPUNT. Een Development Program speciaal voor HR professionals

TALENTPUNT. Een Development Program speciaal voor HR professionals FOCUS ON THE FUTURE Je bent een HR professional met veel ambitie en je wilt succesvol(ler) zijn. Je bent gericht op de nieuwste HR ontwikkelingen en nieuwsgierig naar hoe andere HR professionals zaken

Nadere informatie

versie: 2005 Strategieën ontwikkelen om de prestaties van de organisatie te verbeteren Plannen De Investors In People standaard

versie: 2005 Strategieën ontwikkelen om de prestaties van de organisatie te verbeteren Plannen De Investors In People standaard versie: 2005 De Investors In People standaard Strategieën ontwikkelen om de prestaties van de organisatie te verbeteren Plannen Een Investor in People ontwikkelt effectieve strategieën om de prestaties

Nadere informatie

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Grijp je Ambities Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Je dromen verwezenlijken in 7 stappen. Grijp je ambities Brengt je dichterbij je ideaal Laat je talenten leven Helpt je het

Nadere informatie

WORKSHOP WERKGELUK & LEIDERSCHAP HAPPY PEOPLE BETTER BUSINESS EVENT Alex Slavenburg / 20 Maart 2018

WORKSHOP WERKGELUK & LEIDERSCHAP HAPPY PEOPLE BETTER BUSINESS EVENT Alex Slavenburg / 20 Maart 2018 WORKSHOP WERKGELUK & LEIDERSCHAP HAPPY PEOPLE BETTER BUSINESS EVENT Alex Slavenburg / 20 Maart 2018 ALEX SLAVENBURG Eigenaar van Daarvoor: Veelheid aan leidinggevende rollen bij Rabobank, o.a. Hoofd Talent

Nadere informatie

AUTHENTICITEIT IS DE SLEUTEL TOT EEN GELUKKIGE ORGANISATIE

AUTHENTICITEIT IS DE SLEUTEL TOT EEN GELUKKIGE ORGANISATIE AUTHENTICITEIT IS DE SLEUTEL TOT EEN GELUKKIGE ORGANISATIE En in een gelukkige organisatie bruist het van de ideeën, worden deadlines altijd gehaald, werken de mensen met plezier samen en zijn de klanten

Nadere informatie

Transi4e%&% leiderschap%

Transi4e%&% leiderschap% Odin development compass Wanneer u in uw organisatie teams vormt of ontwikkelt, en mensen wilt ondersteunen in hun groei, wilt u ongetwijfeld weten wat de werkelijke kracht is van iedereen. Het Odin Development

Nadere informatie

Employabilityscan. Naam. Mw C. ABC. Datum assessment

Employabilityscan. Naam. Mw C. ABC. Datum assessment Employabilityscan Naam Datum assessment Mw C. ABC 10-2 - 2014 Gegevens kandidaat Naam E-mail Mw C. ABC c.abc@abc.nl Geboortedatum 18-3 - 1964 Organisatie ABC Groep Datum assessment 10-2 - 2014 Doel en

Nadere informatie

21st Century Skills Training

21st Century Skills Training Ontwikkeling van competenties voor de 21 e eeuw - Vernieuwend - Voor werknemers van nu - Met inzet van moderne en digitale technieken - - Integratie van social media - Toekomstgericht - Inleiding De manier

Nadere informatie

Voor mentaal fitte werknemers

Voor mentaal fitte werknemers Voor mentaal fitte werknemers Welkom Wij geloven in een wereld waarin iedereen zelf de regie heeft over zijn of haar mentale welzijn. We bieden medewerkers de handvatten om weerbaar te worden en de eigen

Nadere informatie

Veel succes met het in kaart brengen van wat voor jou belangrijk is om plezier in je werk te hebben en optimaal te kunnen presteren!

Veel succes met het in kaart brengen van wat voor jou belangrijk is om plezier in je werk te hebben en optimaal te kunnen presteren! Inleiding Voor je ligt het werkboekje Passie & Plezier = Presteren. We bieden je dit graag aan omdat de Talenten Generator gelooft dat werken met passie en plezier betere prestaties oplevert waardoor jouw

Nadere informatie

E-book. 49 vragen voor een effectieve continue dialoog

E-book. 49 vragen voor een effectieve continue dialoog E-book 49 vragen voor een effectieve continue dialoog Inleiding Door Jochem Aubel Veel organisaties hebben de ambitie om een continue dialoog op gang te brengen. Een doorlopend gesprek tussen medewerkers

Nadere informatie

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT Voor wie? Deze leergang is ontwikkeld voor middle managers in een productieomgeving, die de operatie via bijvoorbeeld lijnmanagers aansturen, motiveren en stimuleren. Quiris

Nadere informatie

Zo ga je aan de slag met: Mijn impact

Zo ga je aan de slag met: Mijn impact Zo ga je aan de slag met: Mijn impact Mijn impact Steeds meer organisaties zijn op zoek naar een alternatief voor de traditionele gesprekkencyclus. Ze willen zinvolle gesprekken voeren met medewerkers,

Nadere informatie

Over Performance Dialogue

Over Performance Dialogue Over Performance Dialogue Wij ondersteunen organisaties bij het versterken van de dialoog tussen de organisatie en haar medewerkers over functioneren en presteren. Dit doen wij door middel van training

Nadere informatie

Tooling voor de HR-cyclus

Tooling voor de HR-cyclus Tooling voor de HR-cyclus De complete requirements checklist Tooling voor de HR-cyclus De complete requirements checklist Als je op zoek bent naar tooling voor de HR-cyclus, wil je graag een goede keuze

Nadere informatie

Werken aan je eigen ontwikkeling met de ontwikkelscan

Werken aan je eigen ontwikkeling met de ontwikkelscan Werken aan je eigen ontwikkeling met de ontwikkelscan Handleiding voor medewerkers Inleiding Het loont de moeite om even stil te staan bij je persoonlijke en professionele ontwikkeling en jezelf volgende

Nadere informatie

Persoonlijke aandacht voor de reis van de medewerker. Bart Beek Employer Branding Experience 2014

Persoonlijke aandacht voor de reis van de medewerker. Bart Beek Employer Branding Experience 2014 Persoonlijke aandacht voor de reis van de medewerker Bart Beek Employer Branding Experience 2014 Hoe de reis begon Manager Binding en Behoud Centraal Wervingsburo : waarom is/was zo n functie nodig? verschil

Nadere informatie

Managers stimuleren een topsportmentaliteit en de ontwikkeling van medewerkers die aansluit op de organisatie doelen.

Managers stimuleren een topsportmentaliteit en de ontwikkeling van medewerkers die aansluit op de organisatie doelen. Stimuleren en Inspireren Managers hebben een gedeelde visie op de organisatie (WHY). Dragen deze met enthousiasme uit en inspireren daarmee medewerkers. Managers stimuleren een topsportmentaliteit en de

Nadere informatie

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING:

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING: Master in Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING: Master in Leadership Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Collega s die precies doen wat jij

Nadere informatie

PROGRAMMA RESULTAAT- EN OPLOSSINGSGERICHT DENKEN. Resultaat. oplossingsgericht denken. Resultaat- en. Probleemgericht denken

PROGRAMMA RESULTAAT- EN OPLOSSINGSGERICHT DENKEN. Resultaat. oplossingsgericht denken. Resultaat- en. Probleemgericht denken Resultaat- en oplossingsgericht denken Laura Krause Obelisk 1 RESULTAAT- EN OPLOSSINGSGERICHT DENKEN PROGRAMMA 1 Denken in problemen of denken in oplossingen Resultaat- en oplossingsgericht De taal van

Nadere informatie

www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals

www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals Rendement van talent Porties VAN GOED NAAR Ludens Talentontwikkeling is een jong trainingsbureau met veel ervaring. Wij zijn gespecialiseerd in

Nadere informatie

De workshop Coachend leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Coachend leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Coachend leidinggeven Coachend leidinggeven, motiveren en inspireren Wil jij het optimale uit jouw medewerkers halen, dan moet je ze motiveren en inspireren. Naast hun leidinggevende ben je ook

Nadere informatie

30 DAGEN FOCUS TRAINING

30 DAGEN FOCUS TRAINING BROCHURE 30 DAGEN FOCUS TRAINING Simpel en snel leren op je werk Bij Ik Overtref Me geloven we dat jij alles in huis hebt om een succesvolle professional te zijn. Je wilt alleen af en toe een duwtje in

Nadere informatie

Haal het beste uit jezelf met een training van het A+O fonds Rijk!

Haal het beste uit jezelf met een training van het A+O fonds Rijk! Haal het beste uit jezelf met een training van het A+O fonds Rijk! Haal het beste uit jezelf met een training van het A+O fonds Rijk! Ontdek en gebruik je talenten en competenties: Maak stappen in je loopbaan

Nadere informatie

Just in time, just for me and just enough feedback

Just in time, just for me and just enough feedback Just in time, just for me and just enough feedback Leren doen we vooral en bij voorkeur op de werkplek. Het is juist voor dat lokale, on-the-spot leren, dat we de digitale mogelijkheden, die we dankzij

Nadere informatie

Duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid Duurzame inzetbaarheid Iedere HR-professional weet dat het belangrijk is dat zowel jonge als oudere medewerkers gedurende hun loopbaan gezond en productief blijven werken. Daarom staat duurzame inzetbaarheid

Nadere informatie

Model van Sociale Innovatie

Model van Sociale Innovatie Model van Sociale Innovatie Ontwikkelgebieden van sociale innovatie Sociale Innovatie richt zich op vier basisvragen: 1. Hoe medewerkers te stimuleren eigenaarschap te nemen op hun eigen leer- en ontwikkeltraject

Nadere informatie

Sofie De Grauwe. HR Consultant. Werving & Selectie. Assessment & Development Centers. Employer Branding & Social Media

Sofie De Grauwe. HR Consultant. Werving & Selectie. Assessment & Development Centers. Employer Branding & Social Media Grow Talents Sofie De Grauwe HR Consultant Werving & Selectie Assessment & Development Centers Employer Branding & Social Media Inge Van Der Meulen HR Business Unit Manager Werving & selectie Assessment,

Nadere informatie

Waar sta jij? Reflectie- vragen voor de vakantie, zodat je er straks fit en effectief tegen aan kunt. Marischka Setz DNHS

Waar sta jij? Reflectie- vragen voor de vakantie, zodat je er straks fit en effectief tegen aan kunt. Marischka Setz DNHS Waar sta jij? Reflectie- vragen voor de vakantie, zodat je er straks fit en effectief tegen aan kunt. Vragen uit Loopbaan gesprekken waarmee je meteen jouw voordeel kunt doen Marischka Setz DNHS Waar sta

Nadere informatie

Vitaliteit & Presteren. Werken is Topsport. Meer veerkracht, meer energie, betere prestaties

Vitaliteit & Presteren. Werken is Topsport. Meer veerkracht, meer energie, betere prestaties Vitaliteit & Presteren Werken is Topsport Meer veerkracht, meer energie, betere prestaties screening mentaal fysiek talent team Werken is Topsport Meer veerkracht, meer energie, betere prestaties Je wilt

Nadere informatie

LEIDING GEVEN AAN JONGE MEDEWERKERS

LEIDING GEVEN AAN JONGE MEDEWERKERS HOW TO: LEIDING GEVEN AAN JONGE MEDEWERKERS Een handleiding vol met tips om te communiceren en leiding te geven aan jonge medewerkers voor een optimaal bedrijfsresulltaat. L1NDA 1 Introductie In de horeca

Nadere informatie

maak kennis met Strengthscope

maak kennis met Strengthscope maak kennis met Strengthscope Mens Intern Emotie 10 9 8 7 STRENGTHSCOPE 6 Enthousiasme Emotionele controle Moed Optimisme Veerkacht Zelfvertrouwen 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Denken Strategisch

Nadere informatie

Begrippenkader Studieloopbaanbegeleiding en Reflectie

Begrippenkader Studieloopbaanbegeleiding en Reflectie Begrippenkader Studieloopbaanbegeleiding en Reflectie Kariene Mittendorff, lectoraat Innovatief en Effectief Onderwijs Studieloopbaanbegeleiding Binnen scholen wordt op verschillende manieren gewerkt aan

Nadere informatie

Werk maken van duurzame inzetbaarheid. Met meetbaar én voelbaar resultaat. - Vitaliteitsscans - Vitaliteitsgesprekken - Vitaliteitstrainingen

Werk maken van duurzame inzetbaarheid. Met meetbaar én voelbaar resultaat. - Vitaliteitsscans - Vitaliteitsgesprekken - Vitaliteitstrainingen verantwoord veranderen Werk maken van duurzame inzetbaarheid vbent.org - Vitaliteitsscans - Vitaliteitsgesprekken - Vitaliteitstrainingen Met meetbaar én voelbaar resultaat Naar een duurzame en vitale

Nadere informatie

Wat betekent de nieuwe norm voor (Persoonlijk) Leiderschap? Ton Dijkzeul

Wat betekent de nieuwe norm voor (Persoonlijk) Leiderschap? Ton Dijkzeul Wat betekent de nieuwe norm voor (Persoonlijk) Leiderschap? Ton Dijkzeul Agenda Even voorstellen ISO en (Persoonlijk) Leiderschap Externe issues voor strategie Het waarom van organisaties Van strategie

Nadere informatie

Impact Masters Checklist

Impact Masters Checklist Impact Masters Checklist Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Vliegwiel van Impact 4 3. Checklist 6 4. Vervolgvragen 8 Blz. 2 Inleiding Impact Masters helpt ondernemers nieuwe kansen te ontdekken voor hun bedrijf

Nadere informatie

ken jezelf en en verbeter je relaties met anderen

ken jezelf en en verbeter je relaties met anderen DISC KLEURENTRAININGEN: ken jezelf en en verbeter je relaties verbeter met anderen je relaties met anderen Waarom klikt het met de ene persoon direct en verloopt het contact met andere altijd moeizaam?

Nadere informatie

Veranderbereidheid, aanspreekcultuur en weerstand

Veranderbereidheid, aanspreekcultuur en weerstand Veranderbereidheid, aanspreekcultuur en weerstand Veranderen Mensen willen wel veranderen, maar niet veranderd worden 9 december 2014 Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland Zo worden veranderingen opgepakt

Nadere informatie

Ernst Hijmanslezing Itamar Sharon Happyholics

Ernst Hijmanslezing Itamar Sharon Happyholics Ernst Hijmanslezing Itamar Sharon Happyholics 20 juni 2019 Happyholics Vier jaar geleden, in april 2015, werd mijn boek Happyholics Leidinggeven aan mensen die het niet doen voor de poen gelanceerd. Een

Nadere informatie

Lean management vaardigheden

Lean management vaardigheden Lean management vaardigheden Lean management : meer dan tools Je gaat met Lean aan de slag of je bent er al mee bezig. Je ziet dat Lean over een set prachtige tools beschikt en je beseft dat het ook een

Nadere informatie

Benut het volledig potentieel van je mensen en organisatie!

Benut het volledig potentieel van je mensen en organisatie! Benut het volledig potentieel van je mensen en organisatie! Vergroten van (persoonlijk) leiderschap met de Management Drives app Welke drijfveren zijn aan zet in Workforce Management? 1e ronde parallelsessie:

Nadere informatie

Presentatie Inzetbaarheid TMG Loopbaancentrum. Mirjam Amajjar HRM adviseur

Presentatie Inzetbaarheid TMG Loopbaancentrum. Mirjam Amajjar HRM adviseur Presentatie Inzetbaarheid TMG Loopbaancentrum Mirjam Amajjar HRM adviseur Het loopbaancentrum Activiteiten waar het loopbaancentrum zich op richt: Ontwikkeling van de medewerkers. Het bevorderen van de

Nadere informatie

Effectief investeren in management

Effectief investeren in management Effectief investeren in management Veel organisaties zijn in verandering. Dat vraagt veel van de leidinggevenden/managers. Zij moeten hun medewerkers in beweging krijgen om mee te veranderen. En dat gaat

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

30 DAGEN FOCUS TRAINING

30 DAGEN FOCUS TRAINING BROCHURE 30 DAGEN FOCUS TRAINING Voor medewerkers van woningcorporaties In samenwerking met de corporatie-academie Informatie colofon en aanmeldprocedure: zie einde brochure Simpel en snel leren op je

Nadere informatie

Als je zegt dat je het niet kan, dan heb je gelijk Als je zegt dat je het wel kan, heb je ook gelijk ALBERT EINSTEIN

Als je zegt dat je het niet kan, dan heb je gelijk Als je zegt dat je het wel kan, heb je ook gelijk ALBERT EINSTEIN g Als je zegt dat je het niet kan, dan heb je gelijk Als je zegt dat je het wel kan, heb je ook gelijk ALBERT EINSTEIN onze waarden: vernieuwend plezier stoer inzicht leiderschap beweging verbinding vertrouwen

Nadere informatie

Groei in Leiderschap & Management - Jaaropleiding

Groei in Leiderschap & Management - Jaaropleiding Groei in Leiderschap & Management - Jaaropleiding Zakenwijzer Het is tijd voor nieuw en ander leiderschap en management We kunnen ons niet meer verloven te blijven doen wat we deden. Als alles verandert,

Nadere informatie

Vul hieronder als eerste jouw naam in en de datum waarop je deze scan hebt ingevuld!!

Vul hieronder als eerste jouw naam in en de datum waarop je deze scan hebt ingevuld!! 4.1 Personeelsbeleid: 1.4 funtioneringsprocedure. 9c Competentiescan blz. 1 van 6 Vragen competentiescan POP Overige Functies Bij de beoordeling geldt: maak een keuze uit: 1 = o / 2 = m / 3 = v / 4 = rv

Nadere informatie

Haal meer uit je personeel

Haal meer uit je personeel Haal meer uit je personeel Your Guest Leadership & Hospitality Workshops Know your Guest LVS Limburg & Zo Please your Guest Lichaamstaal Professional Help your Guest Coaching Guest Dagstart Quick Coaching

Nadere informatie

Verklaring van Mentors op de Werkplek.

Verklaring van Mentors op de Werkplek. Verklaring van Mentors op de Werkplek www.bmw-eu.net Project nummer: 2013-1-PT1-LEO05-15778 VERKLARING VAN MENTORS OP DE WERKPLEK Credits Titel Verklaring van Mentors op de Werkplek coördinatie OBELISK

Nadere informatie

Toolbox Het Nieuwe Werken

Toolbox Het Nieuwe Werken 18 werkvormen gericht op gedragsverandering Amersfoort 19 september 2012 Ferry Bezem Gert van den Heuvel Marijke van der Geest Ahuis Hanneke Vos Introductie Toolbox Het Nieuwe Werken (HNW) kent vele betekenissen

Nadere informatie

Vul hieronder als eerste jouw naam in en de datum waarop je deze scan hebt ingevuld!!

Vul hieronder als eerste jouw naam in en de datum waarop je deze scan hebt ingevuld!! 4.1 Personeelsbeleid: 1.4 funtioneringsprocedure. 9 Competentiescan blz. 1 van 5 Vragen competentiescan POP Leidinggevenden Bij de beoordeling geldt: maak een keuze uit: 1 = o / 2 = m / 3 = v / 4 = rv

Nadere informatie