BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN Ex. artikel 43 Reglement van orde van de raad 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN Ex. artikel 43 Reglement van orde van de raad 2013"

Transcriptie

1

2 Gemeente Amersfoort BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN Ex. artikel 43 Reglement van orde van de raad 2013 DOCS.nr Nummer 165 Vragen van het raadslid Meijer (SP) inzake "Sober omgaan met dienstreizen" gedaan overeenkomstig artikel 43 van het reglement van orde van de raad 2013 (2013, nr. 165; ontvangen d.d. 19 augustus 2013). ANTWOORD van het college verzonden 27 augustus 2013 Inleiding: Uit een publicatie in AC/AD vandaag blijkt dat burgemeester Bolsius de afgelopen anderhalf jaar meer dan 700 keer gebruik van de dienstauto met chauffeur heeft gemaakt. Ook komt naar voren dat de burgemeester regelmatig voor korte afstanden de dienstauto inzet. Een sobere omgang met dienstauto's is in dit bezuinigingstijdperk geboden. Het beeld ontstaat zo dat bezuinigingen alleen maar gelden voor gewone Amersfoorters die van gemeentelijke voorzieningen afhangen en dat er voor bestuurders andere normen gelden. Dit beeld is schadelijk voor de stad en schadelijk voor de politiek. De SP-fractie hecht er aan dat onderstaande vragen dan ook op korte termijn worden beantwoord. Vraag 1: Onderschrijft u het in het AD gestelde dat de burgemeester de afgelopen anderhalf jaar meer dan 700 keer gebruik van de dienstauto met chauffeur heeft gemaakt en hoe verklaart u dit, op het oog, grote aantal ritten? Antwoord 1: De gemeentelijke werkwijze is dat de burgemeester gebruik maakt van een dienstauto bij het uitoefenen van zijn werkzaamheden. Indien een efficiënte planning van de dag (optimale tijdsbesteding van de burgemeester) daar aanleiding toe geeft, is er sprake van woon-werkverkeer per dienstauto. De auto wordt in de stad sowieso ingezet voor bezoeken die de burgemeester aflegt bij de uitreiking van Koninklijke of gemeentelijke onderscheidingen en bezoeken aan jubilerende echtparen of 100-jarige inwoners. Daarnaast is de auto veelvuldig in gebruik voor afspraken in de regio of elders in het land.

3 De redactie van AD/Amersfoortse Courant heeft op verzoek de interne rittenadministratie voor de gemeentelijke dienstauto ontvangen. De interpretatie van de informatie op de verstrekte rijlijst, waar de redactie geen toelichting op heeft gevraagd, is op onderdelen onjuist. De criteria die AD/Amersfoortse Courant heeft gehanteerd om algemene conclusies te trekken, zijn ons daarnaast niet bekend. De verstrekte reactie op algemene vragen van de redactie is niet volledig verwerkt in de uiteindelijke artikelen. Dientengevolge herkennen wij ons niet in de aard van de berichtgeving. Bijvoorbeeld: De rittenadministratie wordt gebruikt voor planning van chauffeurs, maar niet alle genoteerde ritten zijn daadwerkelijk uitgevoerd. Bij een deel van de ritten werd niet de burgemeester, maar de gemeentesecretaris of een van de wethouders vervoerd. Het totaalaantal ritten met de burgemeester over een periode van anderhalf jaar ligt daardoor iets lager dan het aantal van 700. Rekenvoorbeeld: als de burgemeester ervoor zou kiezen om anderhalf jaar iedere werkdag (ongeveer 69 weken maal 5 werkdagen) de dienstauto in te zetten voor zijn woonwerkverkeer, dan zou de teller al op bijna 700 staan. Echter, de burgemeester verkiest doorgaans de fiets voor woon-werkverkeer als de planning van de dag daarvoor geen obstakel vormt. De auto wordt vooral ingezet voor (representatieve) activiteiten binnen en buiten de stad. In het algemeen geldt dat de totale indeling van een dag bepalend is voor de logistieke indeling. Ook bij relatief korte afstanden kan sprake zijn van toegevoegde waarde, die te maken kan hebben met tijdwinst, bagage, vervolgactiviteiten, het weer of de mogelijkheid voor werkzaamheden (zoals telefonisch overleg, leeswerk). Protocollaire bezoeken worden gezien het representatieve karakter van deze werkzaamheden en vanuit praktisch oogpunt (boeket en ambtsketen) per dienstauto uitgevoerd. Soms rijdt een medebestuurder of gemeentelijk medewerker mee. Vraag 2: Hoeveel keer heeft de burgemeester de afgelopen anderhalf jaar gebruik gemaakt van de dienstauto voor bestemmingen die minder dan 10 minuten lopen van het stadhuis verwijderd zijn en wat was in al die gevallen - gespecificeerd aangeven - de reden dat er toen voor de dienstauto gekozen is? Antwoord 2: Bij de beantwoording van deze vraag hebben we gebruik gemaakt van de loopafstand die volgens Google Maps geldt voor de wandeling vanaf adres Stadhuisplein 1 naar het betreffende adres. In 2012 en de eerste helft van 2013 zijn er zeven ritten uitgevoerd naar een locatie binnen tien minuten loopafstand vanaf Stadhuisplein 1 ten behoeve van de burgemeester, met een aansluitende retourrit naar het stadhuis. U vindt een overzicht van deze ritten in de bijlage bij deze beantwoording. In 2012 en de eerste helft van 2013 zijn er tien ritten uitgevoerd naar een locatie binnen tien minuten loopafstand vanaf Stadhuisplein 1, die daarop werden gevolgd door een rit naar een andere locatie op grotere afstand.

4 De administratie geeft geen uitsluitsel over de wijze van vervoer op 29 juni 2012 vanaf het stadhuis naar de Grote Koppel (aansluitend met de fiets vanaf het stadhuis naar huis). Wellicht ten overvloede, ook voor ritten binnen 10 minuten loopafstand van het stadhuis is het gebruik van dienstauto toegestaan. Wanneer de omstandigheden zich ervoor lenen, verkiest de burgemeester echter de fiets of lopen. Vraag 3: Onderschrijft u de opvatting van de SP-fractie dat, nu meer dan ooit, een sober gebruik van een dienstauto door een burgemeester geboden is en acht u de ruim 700 ritten in anderhalf jaar verenigbaar met de duurzaamheiddoelstellingen van de gemeente Amersfoort? Zo ja, waarom? Zo nee, waarom niet? Antwoord 3: Nee, een sober gebruik en oog voor duurzaamheid speelt los van de huidige tijd altíjd een rol in de afweging om de dienstauto in te zetten. Het aantal ritten (zie ook het rekenvoorbeeld bij vraag 1) illustreert dat dit een continue afweging is die niet automatisch leidt tot het inzetten van de dienstauto. Het college heeft op 2 juli 2013 besloten tot het aangaan van een leasecontract ten behoeve van een milieuvriendelijke hybride dienstauto om de impact op het milieu verder te verkleinen. Vraag 4: Overweegt u aanpassingen naar aanleiding van het in AC/AD geconstateerde reisgedrag en, zo ja, welke? Nee. Tot slot, in algemene zin: De beantwoording van bovenstaande vragen biedt inzicht in het feitelijk gebruik van de dienstauto. Het geschetste beeld dat de burgemeester zich regelmatig laat vervoeren naar afstanden op minder dan 10 minuten lopen, sluit niet aan bij het feitelijk gebruik gedurende de afgelopen anderhalf jaar, zoals vastgelegd in de rittenadministratie. Ook het aantal ritten illustreert eerder een terughoudend dan onoverwogen veelvuldig gebruik.

5 BIJLAGE: overzicht van ritten Ritten in 2012 en de eerste helft van 2013 naar een locatie binnen tien minuten loopafstand vanaf Stadhuisplein 1 ten behoeve van de burgemeester, met een aansluitende retourrit naar het stadhuis. 1. Op 24 mei 2012 is de burgemeester vanaf het stadhuis naar een adres aan het Smallepad en vice versa vervoerd. 2. Op 1 november 2012 is de burgemeester vanaf het stadhuis naar de Mariënhof aan de Kleine Haag en vice versa vervoerd. 3. Op 12 november 2012 is de burgemeester vanaf het stadhuis naar de synagoge aan de Drieringensteeg en vice versa vervoerd. 4. Op 14 december 2012 is de burgemeester vanaf het stadhuis naar een bedrijf aan de Stationsstraat en vice versa vervoerd. 5. Op 12 februari 2013 is de burgemeester vanaf het stadhuis naar de Hof vervoerd en vice versa i.v.m. de in ontvangst name van de stadssleutel uit handen de prins Carnaval. 6. Op 28 februari 2013 is de burgemeester vanaf het stadhuis naar een adres aan de Amsterdamseweg en vice versa vervoerd. 7. Op 8 mei 2013 is de burgemeester vanaf het stadhuis naar de brandweerkazerne en vice versa vervoerd. Ritten in 2012 en de eerste helft van 2013 uitgevoerd naar een locatie binnen tien minuten loopafstand vanaf Stadhuisplein 1, die daarop werden gevolgd door een rit naar een andere locatie op grotere afstand. 1. Op 14 mei 2012 is de burgemeester voor de opening van een fototentoonstelling en de aansluitende opening van Proef Amersfoort naar de binnenstad vervoerd en aansluitend naar huis gebracht. 2. Op 22 juni 2012 is de burgemeester voor de opening van de HU naar de Nieuwe Poort vervoerd en aansluitend naar een afspraak in Barneveld. 3. Op 23 juni 2012 is de burgemeester vanaf het stadhuis naar de Hof vervoerd en aansluitend naar huis gebracht. 4. Op 5 juli 2012 is de burgemeester vanaf het stadhuis naar de Kleine Koppel vervoerd en aansluitend lopend teruggekeerd naar het stadhuis. 5. Op 14 september 2012 is de burgemeester vanaf het stadhuis naar de HU vervoerd en aansluitend naar huis gebracht. 6. Op 10 oktober 2012 is de burgemeester vanaf het stadhuis naar een locatie aan het Smallepad vervoerd en aansluitend naar een vervolgafspraak in Eemnes. 7. Op 11 oktober 2012 is de burgemeester vanaf het stadhuis naar de Kleine Koppel vervoerd en aansluitend naar huis gebracht. 8. Op 24 mei 2013 is de burgemeester vanaf het stadhuis naar de Weverssingel/Zonnehof vervoerd i.v.m. een uitreiking van een Koninklijke onderscheiding en aansluitend naar huis gebracht. 9. Op 29 mei 2013 is de burgemeester vanaf het stadhuis naar een locatie aan de Utrechtseweg vervoerd en aansluitend naar een afspraak in Hilversum gebracht. 10. Op 26 juni 2013 is de burgemeester naar Plantsoen Noord vervoerd voor de opname van de Weekvideo, als tussenstop voor een bezoek aan een bruidspaar elders in de stad.

6 Buiten het door de SP gehanteerde criterium van tien minuten loopafstand bevinden zich enkele locaties, die wel ervaren kunnen worden als op loopafstand. Volledigheidshalve vermelden wij deze hier: Op 10 februari 2012 is de burgemeester vanaf het stadhuis heen en terug naar een locatie aan het Stationsplein vervoerd (loopafstand 15 minuten). Op 9 maart is de burgemeester vanaf het stadhuis heen en terug naar een locatie aan de Regentesselaan vervoerd (loopafstand 14 minuten). Op 12 april 2012 is de burgemeester naar een locatie aan het Stationsplein (loopafstand 12 minuten) vervoerd, en aansluitend naar een afspraak in Utrecht. Op 18 april 2012 is de burgemeester vanaf het stadhuis heen en terug naar een locatie aan de Piet Mondriaanlaan (loopafstand 16 minuten) vervoerd. Op 7 mei 2012 is de burgemeester vanaf het stadhuis heen en terug naar een locatie aan het Stationsplein (loopafstand 13 minuten) vervoerd. Op 25 oktober 2012 is de burgemeester vanaf het stadhuis naar een locatie aan het Stationsplein vervoerd (loopafstand 15 minuten) en daarna naar een vervolgafspraak op het Onze Lieve Vrouwekerkhof. Op 14 december 2012 is de burgemeester vanaf het stadhuis naar een locatie de Regentesselaan vervoerd (loopafstand 14 minuten) en daarna naar huis vervoerd. Op 15 april 2013 is de burgemeester vanaf het stadhuis heen en terug naar een locatie aan het Piet Mondriaanplein vervoerd (loopafstand 16 minuten). Op 13 mei 2013 is de burgemeester vanaf het stadhuis heen en terug naar een locatie de Regentesselaan vervoerd (loopafstand 14 minuten).

Vrachtbon uitleg. Paraaf voor akkoord.. 1

Vrachtbon uitleg. Paraaf voor akkoord.. 1 Vrachtbon uitleg Tijdens het uitvoeren van de ritopdracht maakt u gebruik van een zogenaamde Easy2send vrachtbon, hieronder vindt u een voorbeeld. Veel van onze klanten hebben al voorgedrukte exemplaren

Nadere informatie

Raadsvoorstel

Raadsvoorstel gemeente Haarlemmermeer Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude Raadsvoorstel 2018.0079033 onderwerp Aanpassing van de Verordening geldelijke voorzieningen wethouders 2016 Portefeuillehouder Onno Hoes

Nadere informatie

Betreft: aanvullende vragen ex. Art. 39 RvO betreffende vervoerskosten college van B&W en gemeentesecretaris

Betreft: aanvullende vragen ex. Art. 39 RvO betreffende vervoerskosten college van B&W en gemeentesecretaris Aan het College van B&W Postbus 12345 5200 GZ s-hertogenbosch s-hertogenbosch, 2 juli 2013 Betreft: aanvullende vragen ex. Art. 39 RvO betreffende vervoerskosten college van B&W en gemeentesecretaris Geacht

Nadere informatie

1) NRC Handelsblad, 2 augustus ) Aanhangsel-Handelingen nr. 102, vergaderjaar

1) NRC Handelsblad, 2 augustus ) Aanhangsel-Handelingen nr. 102, vergaderjaar 05067340 Vragen van de leden Irrgang en Kant (beiden SP) aan de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en de minister van Binnenlandse Zaken over het privé-gebruik van een dienstauto. (Ingezonden

Nadere informatie

Onderzoeksprotocol Rekenkamer West-Brabant

Onderzoeksprotocol Rekenkamer West-Brabant Onderzoeksprotocol Rekenkamer West-Brabant Vastgesteld door de Rekenkamer West-Brabant in haar vergadering van 25 oktober 2010. Dit onderzoeksprotocol vloeit voort uit het Reglement van Orde, vastgesteld

Nadere informatie

Advies: instemmen met de beantwoording en deze met de RIB aan de raad zenden

Advies: instemmen met de beantwoording en deze met de RIB aan de raad zenden VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & BEANTWOORDING ARTIKEL 40 VRAGEN Van: F. Pleket Tel nr: 8327 Nummer: 15A.01134 Datum: 22 oktober 2015 Team: Concernzaken Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift

Nadere informatie

Protocol gebruik dienstauto's en elektronische rittenregistratie Omgevingsdienst Groningen

Protocol gebruik dienstauto's en elektronische rittenregistratie Omgevingsdienst Groningen Protocol gebruik dienstauto's en elektronische rittenregistratie Omgevingsdienst Groningen Het Algemeen Bestuur van de Omgevingsdienst Groningen, Overwegende dat het wenselijk is een regeling vast te stellen

Nadere informatie

Bedrijfscommissiekamer voor de Overheid voor Lagere Publiekrechtelijke Lichamen

Bedrijfscommissiekamer voor de Overheid voor Lagere Publiekrechtelijke Lichamen Bedrijfscommissiekamer voor de Overheid voor Lagere Publiekrechtelijke Lichamen ADVIES Rolnummer: LPL 98.039 DE BEDRIJFSCOMMISSIEKAMER VOOR DE OVERHEID VOOR LAGERE PUBLIEKRECHTELIJKE LICHAMEN, ADVISERENDE

Nadere informatie

B en W-nummer ; besluit d.d Onderwerp Inspectie BAG-beheer oktober 2014

B en W-nummer ; besluit d.d Onderwerp Inspectie BAG-beheer oktober 2014 B en W-nummer 15.0114; besluit d.d. 10-02-2015 Onderwerp Inspectie BAG-beheer oktober 2014 Besluiten: 1. Kennis te nemen van de Inspectierapportage BAG-beheer 2. De brief voor het ministerie van Infrastructuur

Nadere informatie

PS2012BEM08-1. Besluit pag. 3. Toelichting pag. 5

PS2012BEM08-1. Besluit pag. 3. Toelichting pag. 5 PS2012BEM08-1 College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel Datum : 8 mei 2012, aangepast 19 juni 2012 Nummer PS: PS2012BEM08 Afdeling : PEO Commissie : BEM Steller : H.P. Ritskes Portefeuillehouder :

Nadere informatie

Aan de Raadsfractie van Wakker Emmen t.a.v. dhr. R. van der Weide Akkerdistel DP KLAZIENAVEEN. Geachte heer van der Weide,

Aan de Raadsfractie van Wakker Emmen t.a.v. dhr. R. van der Weide Akkerdistel DP KLAZIENAVEEN. Geachte heer van der Weide, Raadhuisplein 1 Correspondentieadres:.-rf^e^ 7811 AP Emmen Postbus 30001 nte ^ Telefoon 14 0591 7800 RA Emmen 6 ^ ' Aan de Raadsfractie van Wakker Emmen t.a.v. dhr. R. van der Weide Akkerdistel 63 7891

Nadere informatie

Rapport. Datum: 29 september 1998 Rapportnummer: 1998/406

Rapport. Datum: 29 september 1998 Rapportnummer: 1998/406 Rapport Datum: 29 september 1998 Rapportnummer: 1998/406 2 Klacht Op 10 juni 1998 ontving de Nationale ombudsman een verzoekschrift van de heer O. te Zeist, met een klacht over een gedraging van de huurcommissie

Nadere informatie

Gemeente Den Haag PROTOCOL VOERTUIGVOLGSYSTEEM GEMEENTE DEN HAAG HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS,

Gemeente Den Haag PROTOCOL VOERTUIGVOLGSYSTEEM GEMEENTE DEN HAAG HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Gemeente Den Haag Ons kenmerk BSD/2014.1295 RIS 280440 PROTOCOL VOERTUIGVOLGSYSTEEM GEMEENTE DEN HAAG HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, met instemming van de Centrale Ondernemingsraad. Besluit:

Nadere informatie

Onderwerp: Beantwoording van de schriftelijke vragen van het raadslid A. Bonte (Groenlinks) over leaseauto's.

Onderwerp: Beantwoording van de schriftelijke vragen van het raadslid A. Bonte (Groenlinks) over leaseauto's. Rotterdam, 11 oktober 2011. Onderwerp: Beantwoording van de schriftelijke vragen van het raadslid A. Bonte (Groenlinks) over leaseauto's. Aan de Gemeenteraad. Op 29 augustus 2011 stelt het raadslid A.

Nadere informatie

7 Management Beslissingen Die Leiden Tot Een Efficiënt Wagenpark

7 Management Beslissingen Die Leiden Tot Een Efficiënt Wagenpark Met checklist 7 Management Beslissingen Die Leiden Tot Een Efficiënt Wagenpark De snelste weg naar direct besparen op uw autoregeling. Inleiding Ondernemers zoals u rijden en vergoeden heel wat zakelijke

Nadere informatie

RAADSINFORMATIEBRIEF met beantwoording artikel 40 vragen 14R.00266

RAADSINFORMATIEBRIEF met beantwoording artikel 40 vragen 14R.00266 RAADSINFORMATIEBRIEF met beantwoording artikel 40 vragen 14R.00266 Van: : college van burgemeester en wethouders Datum : 29 juli 2014 Portefeuillehouder(s) : wethouder Van Tuijl Portefeuille(s) : Openbare

Nadere informatie

Aangiftebereidheid. www.peil.nl / Maurice de Hond

Aangiftebereidheid. www.peil.nl / Maurice de Hond Aangiftebereidheid De bereidheid om misdaden aan te geven lijkt af te nemen. Hierover zijn vandaag een aantal vragen gesteld. Heeft u in de afgelopen vijf jaar wel eens aangifte gedaan bij de politie?

Nadere informatie

B en W-nummer ; besluit d.d Onderwerp (ingekomen 27 mei 2015) Besluiten:

B en W-nummer ; besluit d.d Onderwerp (ingekomen 27 mei 2015) Besluiten: B en W-nummer 15.0614; besluit d.d. 30-6-2015 Onderwerp (ingekomen 27 mei 2015) Besluiten: 1. De beantwoording van de schriftelijke vragen van het raadslid A. van den Berg (SP) inzake het fietspad Nieuw

Nadere informatie

Beantwoording schriftelijke vragen SP over dreigend faillissement TSN Thuiszorg

Beantwoording schriftelijke vragen SP over dreigend faillissement TSN Thuiszorg Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen SP over dreigend faillissement TSN Thuiszorg Programma Zorg & Welzijn BW-nummer Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting Op 30 november

Nadere informatie

12 november 2014. Overzicht NVN-richtnormen bij zittend ziekenvervoer en criteria van de vier grootste concerns. 1 van 10

12 november 2014. Overzicht NVN-richtnormen bij zittend ziekenvervoer en criteria van de vier grootste concerns. 1 van 10 Overzicht NVN-richtnormen bij zittend ziekenvervoer en criteria van de vier grootste concerns Het overzicht start met algemene informatie over de vier grote concerns van zorgverzekeraars; welke labels

Nadere informatie

1. Procedure. 2. Feiten

1. Procedure. 2. Feiten Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 109 d.d. 4 november 2009 (mr. R.J. Paris, voorzitter, mr J.W.H. Offerhaus en mr J.Th. de Wit) 1. Procedure De Commissie beslist met inachtneming

Nadere informatie

De commissarissen van de Koningin, de gedeputeerden, de provinciebesturen, de burgemeesters, de wethouders en PROVINCIALS STATEN VAN OVERU!

De commissarissen van de Koningin, de gedeputeerden, de provinciebesturen, de burgemeesters, de wethouders en PROVINCIALS STATEN VAN OVERU! Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties De commissarissen van de Koningin, de gedeputeerden, de provinciebesturen, de burgemeesters, de wethouders en PROVINCIALS STATEN VAN OVERU!»SEL

Nadere informatie

DEFINITIEF RAPPORT ONDERZOEK NALEVING WNT

DEFINITIEF RAPPORT ONDERZOEK NALEVING WNT DEFINITIEF RAPPORT ONDERZOEK NALEVING WNT bij Stichting VU-VUmc (Dhr. L.M. Bouter) Plaats: Utrecht Bestuursnummer: 75792 Onderzoeksnummer: 276697 Datum onderzoek: najaar 2014 Datum vaststelling: 28 april

Nadere informatie

Gebruik en waardering van de lokale media en de rol van internet

Gebruik en waardering van de lokale media en de rol van internet Gebruik en waardering van de lokale media en de rol van internet gemeente Amersfoort Ben van de Burgwal september Samenvatting Het internetgebruik onder Amersfoorters blijft nog steeds stijgen: circa 80%

Nadere informatie

Woon-werkverkeer Stadspeiling en AmersfoortPanel 2010

Woon-werkverkeer Stadspeiling en AmersfoortPanel 2010 Woon-werkverkeer Stadspeiling en AmersfoortPanel 2010 Gemeente Amersfoort Sector Dienstverlening, Informatie en Advies (DIA) Onderzoek en Statistiek Zwaantina van der Veen Ben van de Burgwal Uitgave en

Nadere informatie

Gemeente Boxmeer. Nummer: 5b. de Raad van de gemeente Boxmeer. Boxmeer, 24 oktober 2006. Aanleiding

Gemeente Boxmeer. Nummer: 5b. de Raad van de gemeente Boxmeer. Boxmeer, 24 oktober 2006. Aanleiding Gemeente Boxmeer Onderwerp: Voorstel tot vaststelling van de Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 2006 en de Verordening outplacement gewezen wethouders 2006. Nummer: 5b. AAN

Nadere informatie

Ontwerpbesluit pag. 3. Toelichting pag. 5

Ontwerpbesluit pag. 3. Toelichting pag. 5 College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel DATUM 4 november 2014 NUMMER PS PS2014BEM16 AFDELING MAO COMMISSIE BEM STELLER Jan Wichers DOORKIESNUMMER 2386 DOCUMENTUMNUMMER 810CEE93 PORTEFEUILLEHOUDER

Nadere informatie

Brochure Leerlingen-vervoer gemeente IJsselstein

Brochure Leerlingen-vervoer gemeente IJsselstein 2017-2018 Brochure Leerlingen-vervoer gemeente IJsselstein De gemeente IJsselstein vindt het belangrijk dat alle kinderen in IJsselstein naar school gaan en de school goed kunnen bereiken. In bepaalde

Nadere informatie

Raadsbesluit. De raad van de gemeente Lansingerland; Besluit(en) - In te stemmen met de Verordening Rekenkamer Lansingerland

Raadsbesluit. De raad van de gemeente Lansingerland; Besluit(en) - In te stemmen met de Verordening Rekenkamer Lansingerland Gemeente Lansingerland Raadsbesluiten d.d. 24/05/2007 Raadsbesluit BR0700047 Besluitnr. 2007/74 Datum Raad 24 mei 2007 Agendapunt 13 Behandelend ambtenaar Kees van 't Hart 4074 Kees.van.t.hart@lansingerland.nl

Nadere informatie

BESLUITEN. B&W-nr.: d.d. 29 april 2005

BESLUITEN. B&W-nr.: d.d. 29 april 2005 B&W-nr.: 05.0573 d.d. 29 april 2005 Onderwerp Antwoord schriftelijke vragen van het raadslid P. Van Meenen (D66) inzake ambtelijke procedure beantwoording schriftelijke raadsvragen. BESLUITEN Behoudens

Nadere informatie

Artikel 39 vragen van de fractie D66 over elektrische oplaadpalen

Artikel 39 vragen van de fractie D66 over elektrische oplaadpalen Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Artikel 39 vragen van de fractie D66 over elektrische oplaadpalen Programma Openbare Ruimte BW-nummer Portefeuillehouder R. Helmer-Englebert Samenvatting Door de fractie

Nadere informatie

ARTIKEL 51-VRAGEN: TOERMALIJN, ASBESTINVENTARISATIE, INFORMATIEVOORZIENING

ARTIKEL 51-VRAGEN: TOERMALIJN, ASBESTINVENTARISATIE, INFORMATIEVOORZIENING ARTIKEL 51-VRAGEN: TOERMALIJN, ASBESTINVENTARISATIE, INFORMATIEVOORZIENING Op donderdag 12 februari is een interpellatiedebat gehouden in de gemeenteraad van Zaanstad. Tijdens dit debat is er gesproken

Nadere informatie

B en W d.d Brief reactie advies LMR

B en W d.d Brief reactie advies LMR B en W. 12.0656 d.d. 26-6-2012 Onderwerp Brief reactie advies LMR besluiten:behoudens advies van de commissie 1. bijgaande brief aan de Leidse MilieuRaad vast te stellen waarin conform het reglement Leidse

Nadere informatie

Vragen SP en VVD over lening Het Groene Hert

Vragen SP en VVD over lening Het Groene Hert Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Vragen SP en VVD over lening Het Groene Hert Programma / Programmanummer Klimaat & Energie / 1022, Bestuur en Middelen / 1042 Portefeuillehouder J. van der Meer, B. Jeene

Nadere informatie

Beantwoording schriftelijke vragen SP over rituitval bij Breng-bussen

Beantwoording schriftelijke vragen SP over rituitval bij Breng-bussen Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen SP over rituitval bij Breng-bussen Programma Mobiliteit Portefeuillehouder H. Tiemens Samenvatting De fractie van SP Nijmegen heeft

Nadere informatie

Ontwerp-Tracébesluit A27/A1 Aansluiting Utrecht-Noord Knooppunt Eemnes - Aansluiting Bunschoten- Spakenburg, Oktober 2010

Ontwerp-Tracébesluit A27/A1 Aansluiting Utrecht-Noord Knooppunt Eemnes - Aansluiting Bunschoten- Spakenburg, Oktober 2010 Pagina 3 van 6 II Indienen Zienswijzen Reacties op het Ontwerp-Tracébesluit A27/A1 De Minister van Infrastructuur en Milieu zendt het Ontwerp-Tracébesluit toe aan de betrokken bestuursorganen. Bovendien

Nadere informatie

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN Ex. artikel 43 Reglement van orde van de raad 2013

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN Ex. artikel 43 Reglement van orde van de raad 2013 Gemeente Amersfoort BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN Ex. artikel 43 Reglement van orde van de raad 2013 DOCS.nr. 4539980 Nummer 204 Vragen van het raadslid Schulten en van Wegen (BPA) inzake Woninginbraken,

Nadere informatie

2513AA22XA. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE

2513AA22XA. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE > Retouradres Postbus 90801 2509 LV Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE 2513AA22XA Postbus 90801 2509 LV Den Haag Parnassusplein 5 T 070 333

Nadere informatie

Gemeente Den Haag. rv 116 Bestuursdienst BSD/2014.1069 RIS 278107_111120

Gemeente Den Haag. rv 116 Bestuursdienst BSD/2014.1069 RIS 278107_111120 Gemeente Den Haag rv 116 Bestuursdienst BSD/2014.1069 RIS 278107_111120 Voorstel van het college inzake vaststellen Verordening rechtspositie burgemeester 2015 Inleiding De VNG heeft de Modelverordening

Nadere informatie

gemeente Groningen (Gr)

gemeente Groningen (Gr) gemeente Groningen (Gr) Gedragscode voor collegeleden Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie gemeente Groningen (Gr) Officiële naam regeling Gedragscode voor collegeleden

Nadere informatie

Aan het College van Burgemeester en Wethouders Gemeente Gouda,

Aan het College van Burgemeester en Wethouders Gemeente Gouda, Geachte Griffie van de gemeente Gouda, Wilt u zo vriendelijk zijn deze mail door te sturen naar alle raadsleden van de gemeente Gouda. Met dank From: Sent: Monday, August 17, 2015 4:44 PM To: milo.schoenmaker@gouda.nl

Nadere informatie

C O N C E P T. Bedrijfsautobeleid 2012. Waterschap Peel en Maasvallei

C O N C E P T. Bedrijfsautobeleid 2012. Waterschap Peel en Maasvallei C O N C E P T Bedrijfsautobeleid 2012 Waterschap Peel en Maasvallei Concept versie 15 februari 2012 INHOUDSOPGAVE Inleiding... 3 1. AANLEIDING EN DOEL VAN HET BEDRIJFSAUTOBELEID... 4 1.1 Aanleiding...

Nadere informatie

Stad en raad Een Stadspanelonderzoek

Stad en raad Een Stadspanelonderzoek Stad en raad Een Stadspanelonderzoek Kübra Ozisik 13 Juni 2016 Laura de Jong www.os-groningen.nl BASIS VOOR BELEID Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1. Inleiding... 2 2. Resultaten... 3 2.1 Respons... 3

Nadere informatie

college van burgemeester en wethouders

college van burgemeester en wethouders RAADSINFORMATIEBRIEF met beantwoording artikel 40 vragen 15R.00787 Van: college van burgemeester en wethouders gemeente WOERDEN Datum Portefeuillehouder(s) Portefeuille(s) Contactpersoon Tel. nr. E-mailadres

Nadere informatie

Vragen artikel 61 Rvo L. van der Heijden (HT) over buitenonderhoud scholen

Vragen artikel 61 Rvo L. van der Heijden (HT) over buitenonderhoud scholen Zaaknummer 00440651 Onderwerp Vragen artikel 61 Rvo L. van der Heijden (HT) over buitenonderhoud scholen Collegevoorstel Aanleiding / voorgeschiedenis In een brief van 12 juli 2015 stelt raadslid mevrouw

Nadere informatie

voorrang voor voetgangers (ingekomen 25 maart 2015) vast te stellen

voorrang voor voetgangers (ingekomen 25 maart 2015) vast te stellen B en W-nummer 15.0378; besluit d.d. 28-4-2015 Onderwerp (GroenLinks) inzake voorrang voor voetgangers (ingekomen 25 maart 2015) Besluiten: 1. De beantwoording van de schriftelijke vragen van het raadslid

Nadere informatie

Vragen artikel 61 Rvo F. van der Lee (Heusden Transparant) over gebruik gegevens afvalpas

Vragen artikel 61 Rvo F. van der Lee (Heusden Transparant) over gebruik gegevens afvalpas Zaaknummer 00519700 Onderwerp Vragen artikel 61 Rvo F. van der Lee (Heusden Transparant) over gebruik gegevens afvalpas Collegevoorstel Aanleiding / voorgeschiedenis In een brief van 26 juli 2017 stelt

Nadere informatie

Gedragscode bestuurlijke integriteit ambtenaren

Gedragscode bestuurlijke integriteit ambtenaren Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Deze versie is geldig tot (als de vervaldatum is vastgesteld) Onderwerp gemeente

Nadere informatie

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN Ex. artikel 43 Reglement van orde van de raad 2013

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN Ex. artikel 43 Reglement van orde van de raad 2013 Gemeente Amersfoort BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN Ex. artikel 43 Reglement van orde van de raad 2013 DOCS.nr. 4555433 Nummer 2013-221 Vragen van het raadslid Meijer (SP) inzake Scholen in de Kunst,

Nadere informatie

Mike Bouwman. wethouder de Weger. Van: D. Loman Tel nr: 8301 Nummer: 16A.00126 Datum: 8 februari 2016

Mike Bouwman. wethouder de Weger. Van: D. Loman Tel nr: 8301 Nummer: 16A.00126 Datum: 8 februari 2016 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & BEANTWOORDING ARTIKEL 40 VRAGEN Van: D. Loman Tel nr: 8301 Nummer: 16A.00126 Datum: 8 februari 2016 Team: CZ Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan: Mike Bouwman

Nadere informatie

Noord-Holland. Procedure Postbus Burgemeester en Wethouders van de gemeente Wijdemeren Postbus 190

Noord-Holland. Procedure Postbus Burgemeester en Wethouders van de gemeente Wijdemeren Postbus 190 Noord-Holland POSTBUS 3007 2001 DA HAARLEM Burgemeester en Wethouders van de gemeente Wijdemeren Postbus 190 1230 AD LOOSDRECHT BEL/ BOSE Gedeputeerde Staten uw contactpersoon J. van der Wal Doorkiesnummer

Nadere informatie

Hoofdstuk II VOORZIENINGEN VOOR RAADS- EN COMMISSIELEDEN

Hoofdstuk II VOORZIENINGEN VOOR RAADS- EN COMMISSIELEDEN Nr. 9 De raad van de gemeente Marum; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 5 maart 2015, nr. 15.02.09.; gelet op de artikelen 95, 96 eerste en tweede lid, en 97 en 147 van de Gemeentewet,

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER Voorwerpen of stoffen op of aan de openbare plaats

AANVRAAGFORMULIER Voorwerpen of stoffen op of aan de openbare plaats AANVRAAGFORMULIER Voorwerpen of stoffen op of aan de openbare plaats Stadsbeheer Afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving Registratie Gemeente Almere (uitsluitend voor intern gebruik) Dossiernr. SBA:

Nadere informatie

Vereveningsfonds. Bestuurlijke reactie en nawoord Rekenkamer Amsterdam

Vereveningsfonds. Bestuurlijke reactie en nawoord Rekenkamer Amsterdam Vereveningsfonds Bestuurlijke reactie en nawoord Rekenkamer Amsterdam Toelichting op document Deze bestuurlijke reactie van het College van B&W en het nawoord van de Rekenkamer Amsterdam vormen een addendum

Nadere informatie

Besluit pag. 3. Toelichting pag. 5

Besluit pag. 3. Toelichting pag. 5 College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel DATUM 4 november 2014 NUMMER PS PS2014BEM16 AFDELING MAO COMMISSIE BEM STELLER Jan Wichers DOORKIESNUMMER 2386 DOCUMENTUMNUMMER 810CEE93 PORTEFEUILLEHOUDER

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 10.1253, d.d. 7 december 2010 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Auditrapport 2009 Grip op de buitenboordmotor, sturing, toezicht en verantwoording bij Gemeenschappelijke Regelingen BESLUITEN Behoudens

Nadere informatie

Ons kenmerk MO00/15.0003312. Datum uw brief

Ons kenmerk MO00/15.0003312. Datum uw brief Maatschappelijke Ontwikkeling Aan de gemeenteraad van Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon 14024 Telefax (024) 323 59 92 E-mail gemeente@nijmegen.nl Postbus 9105 6500 HG Nijmegen Datum

Nadere informatie

Constatering van afwezigheid (dit zijn leerlingen die afwezig zijn zonder melding van ouders).

Constatering van afwezigheid (dit zijn leerlingen die afwezig zijn zonder melding van ouders). Procedure met betrekking tot leerlingen die afwezig zijn. Constatering van afwezigheid (dit zijn leerlingen die afwezig zijn zonder melding van ouders). 1. De docent controleert tijdens de les de aanwezigheid.

Nadere informatie

Privacy statement. Gebruik persoonsgegevens door het kerkelijk bureau Hersteld Hervormde Kerk. versie 1.1

Privacy statement. Gebruik persoonsgegevens door het kerkelijk bureau Hersteld Hervormde Kerk. versie 1.1 Privacy statement Gebruik persoonsgegevens door het kerkelijk bureau Hersteld Hervormde Kerk versie 1.1 Laatst gewijzigd: 7 maart 2019 Introductie Het kerkelijk bureau hecht waarde aan de bescherming

Nadere informatie

Jaarplan 2015 Rekenkamercommissie Woerden

Jaarplan 2015 Rekenkamercommissie Woerden Jaarplan 2015 1 Jaarplan 2015 Rekenkamercommissie Woerden 1. Doel en werkwijze van de rekenkamercommissie De Rekenkamercommissie Woerden is per 1 april 2004 ingesteld door de gemeenteraad. Sinds eind 2006

Nadere informatie

Beantwoording schriftelijke vragen SP over Zomerdienstregeling Breng

Beantwoording schriftelijke vragen SP over Zomerdienstregeling Breng Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen SP over Zomerdienstregeling Breng Programma Mobiliteit BW-nummer Portefeuillehouder H. Tiemens Samenvatting De fractie van SP heeft

Nadere informatie

Parkeren dichtbij huis. Handleiding voor bewoners om parkeeren ruimteproblemen in de wijk aan te pakken

Parkeren dichtbij huis. Handleiding voor bewoners om parkeeren ruimteproblemen in de wijk aan te pakken Parkeren dichtbij huis Handleiding voor bewoners om parkeeren ruimteproblemen in de wijk aan te pakken 1 Parkeerproblemen in de woonwijk In veel woonwijken worden de bewoners dagelijks geconfronteerd met

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF REGIOTAXI HOLLAND RIJNLAND

NIEUWSBRIEF REGIOTAXI HOLLAND RIJNLAND NIEUWSBRIEF REGIOTAXI HOLLAND RIJNLAND 1 e kwartaal 2016 In deze nieuwsbrief Gebruik van de Regiotaxi Stiptheid rituitvoering Gebruik ophaalpunten Loosritten Klachten Telefonische bereikbaarheid Gratis-ritkaarten

Nadere informatie

Onderzoek Social Media in Transport & Logistiek

Onderzoek Social Media in Transport & Logistiek Onderzoek Social Media in Transport & Logistiek 19 maart 2014 2 Inleiding Na een aantal zware crisisjaren lijkt de sector transport & logistiek begin 2014 weer uit het dal te klimmen. De eerste signalen

Nadere informatie

Brochure Leerlingen vervoer gemeente IJsselstein

Brochure Leerlingen vervoer gemeente IJsselstein 2016-2017 Brochure Leerlingen vervoer gemeente IJsselstein De gemeente IJsselstein vindt het belangrijk dat alle kinderen in IJsselstein naar school gaan en de school goed kunnen bereiken. In bepaalde

Nadere informatie

Schriftelijke vragen. Inleiding door vragensteller.

Schriftelijke vragen. Inleiding door vragensteller. Gemeenteraad Schriftelijke vragen Jaar 2014 Datum akkoord 26 januari 2015 Publicatiedatum 28 januari 2015 Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen van het raadslid de heer W.L. Toonk van 26 november

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG >Retouradres Postbus 16375 2500 BJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Primair Onderwijs Rijnstraat 50 Den Haag Postbus 16375 2500 BJ Den Haag

Nadere informatie

Openbaar. Vaststellen Onderzoeksopzet Workfast. Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel.

Openbaar. Vaststellen Onderzoeksopzet Workfast. Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Vaststellen Onderzoeksopzet Workfast Programma Economie & Werk Portefeuillehouder T. Tankir Samenvatting Op 4 maart 2015 heeft de gemeenteraad de motie Onderzoek naar

Nadere informatie

verordening op het raadspresidium

verordening op het raadspresidium nummer 1.1.6 regeling verordening op het raadspresidium nr. 1.1.6 de raad van de gemeente Gouda Gelezen het voorstel van het presidium van 28 juni 2014; Gelet op artikel 4 van het Reglement van Orde voor

Nadere informatie

intro Toezichtinformatie over 2014

intro Toezichtinformatie over 2014 Aanvullingen voor Inspectie van het Onderwijs Created woensdag, maart 20, 2013 Updated donderdag, juni 26, 2014 http://survey.waarstaatjegemeente.nl/s/rgt2/b7c3f4b352dbc5fcffab1906ba96237b4821f756/ intro

Nadere informatie

déïáàòáöç=o~~çëîççêëíéä=eîççêüééå=o^mvkmmmpf=

déïáàòáöç=o~~çëîççêëíéä=eîççêüééå=o^mvkmmmpf= déïáàòáöç=o~~çëîççêëíéä=eîççêüééå=o^mvkmmmpf= jaar stuknr. låçéêïéêéw= Reikwijdte artikel 169 lid 4 Gemeentewet Portefeuillehouder: C. Bijl Concernstaf Concernstaf Oosterhoff, telefoon ((0591)68 55 54)

Nadere informatie

REKENKAMERCOMMISSIE GEMEENTE VAALS COMMUNICATIEPLAN

REKENKAMERCOMMISSIE GEMEENTE VAALS COMMUNICATIEPLAN REKENKAMERCOMMISSIE GEMEENTE VAALS COMMUNICATIEPLAN Vastgesteld d.d. 9 maart 2016 1 Colofon De rekenkamercommissie van de gemeente Vaals is een onafhankelijke commissie binnen de gemeente. Zij bestaat

Nadere informatie

Utrecht, 17 mei 2011 Pythagoraslaan 101 Tel

Utrecht, 17 mei 2011 Pythagoraslaan 101 Tel Utrecht, 17 mei 2011 Pythagoraslaan 101 Tel. 030-2589111 Afdeling : FSE Nummer : 808F9C22 Onderwerp: Schriftelijke vragen ex art. 47 RvO aan het College van GS, gesteld door Kasper Driehuijs van de PvdA

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG. Datum 10 november 2015 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG. Datum 10 november 2015 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 2008 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 25 VX Den Haag T 070 340 79 F 070 340 78 34

Nadere informatie

Rapport. Datum: 15 augustus 2006 Rapportnummer: 2006/280

Rapport. Datum: 15 augustus 2006 Rapportnummer: 2006/280 Rapport Datum: 15 augustus 2006 Rapportnummer: 2006/280 2 Klacht Verzoekster klaagt erover dat het college van burgemeester en wethouders van Haarlem: 1. gegevens met betrekking tot haar persoonlijke omstandigheden

Nadere informatie

BTW aftrek voor bedrijfswagens 2013

BTW aftrek voor bedrijfswagens 2013 BTW aftrek voor bedrijfswagens 2013 De Federale Overheidsdienst Financiën heeft in haar Addendum dd 11 december 2012 (BTW-beslissing E.T. 119.650/3) de nieuwe regelgeving vrijgegeven rond de BTW-aftrek

Nadere informatie

B en W nummer besluit d.d

B en W nummer besluit d.d B en W nummer 13.0872 besluit d.d. 24-9-2013 Onderwerp Schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders van het raadslid E. Krijgsman (D66) inzake privacy bij invoeren digitaal betaald

Nadere informatie

Rapport. Datum: 15 september 2005 Rapportnummer: 2005/267

Rapport. Datum: 15 september 2005 Rapportnummer: 2005/267 Rapport Datum: 15 september 2005 Rapportnummer: 2005/267 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat ambtenaren van het regionale politiekorps Midden- en West-Brabant op 23 mei 2004 niet naar het ziekenhuis waar

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel Openbaar

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel Openbaar Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Vragen SP conform artikel 39 - Wmo-voorzieningen Programma / Programmanummer Zorg & Welzijn / 1051 BW-nummer Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting De raadsfractie

Nadere informatie

Vragen art. 43 Rvo van L. van der Heijden (Heusden Transparant) over EMTÉ s Vlijmen en Drunen

Vragen art. 43 Rvo van L. van der Heijden (Heusden Transparant) over EMTÉ s Vlijmen en Drunen Zaaknummer 00547766 Onderwerp Vragen art. 43 Rvo van L. van der Heijden (Heusden Transparant) over EMTÉ s Vlijmen en Drunen Collegevoorstel Aanleiding / voorgeschiedenis In de brief van 29 maart 2018 stelt

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek. RegioTaxi Haaglanden

Klanttevredenheidsonderzoek. RegioTaxi Haaglanden Klanttevredenheidsonderzoek Ricardo Poppeliers Dammis van t Zelfde RegioTaxi Haaglanden Inhoud presentatie Uitgangspunten onderzoek Opzet van het onderzoek Resultaten Conclusies Uitgangspunten Uitvraag

Nadere informatie

De vragen dd 20 september en 26 september zijn in de beantwoording doorlopend genummerd.

De vragen dd 20 september en 26 september zijn in de beantwoording doorlopend genummerd. Gemeente Amersfoort Vragen 2008, nummer DOCS.nr. 2877292 VRAGEN van de raadsleden van Wegen (BPA) en van t Erve inzake integriteit gemeente Amersfoort / SRO gedaan overeenkomstig artikel 43 van het reglement

Nadere informatie

Gebruik van de Regiotaxi

Gebruik van de Regiotaxi Gebruik van de Regiotaxi In het derde kwartaal van 2015 maakten 83.147 passagiers gebruik van de Regiotaxi, op een totaal aantal van 77.717 ritten. 4.839 keer reisde hierbij een gratis begeleider mee,

Nadere informatie

Artikel 3 - Benoeming 1. De (her)benoeming van een Bestuurder geschiedt onverlet diens arbeidsrechtelijke positie voor een periode van vier jaar.

Artikel 3 - Benoeming 1. De (her)benoeming van een Bestuurder geschiedt onverlet diens arbeidsrechtelijke positie voor een periode van vier jaar. Reglement Bestuur Artikel 1 - Definities In dit reglement wordt verstaan onder: a. Aedes: de vereniging Aedes vereniging van woningcorporaties; b. Bestuur: het bestuur van de Stichting; c. Bestuurder:

Nadere informatie

Resultaten enquête Uithoornlijn

Resultaten enquête Uithoornlijn Resultaten enquête Uithoornlijn Juni 2015 Resultaten enquête Uithoornlijn Inleiding De gemeente Uithoorn en de Stadsregio Amsterdam willen graag weten wat inwoners van Uithoorn belangrijk vinden aan het

Nadere informatie

Kansen voor Delen. Mogelijkheden van deelconcepten in mobiliteit. Maja van der Voet Govert de With. Utrecht, 12 mei 2015

Kansen voor Delen. Mogelijkheden van deelconcepten in mobiliteit. Maja van der Voet Govert de With. Utrecht, 12 mei 2015 Kansen voor Delen Mogelijkheden van deelconcepten in mobiliteit Maja van der Voet Govert de With Utrecht, 12 mei 2015 Delen? Met meerdere personen gebruik maken van één product: Lenen Gebruiken en weer

Nadere informatie

Incasso van de eigen bijdrage Zorg met Verblijf gaat over van CAK naar UWV: wat te doen als incassopraktijken niet op elkaar aansluiten?

Incasso van de eigen bijdrage Zorg met Verblijf gaat over van CAK naar UWV: wat te doen als incassopraktijken niet op elkaar aansluiten? Rapport Incasso van de eigen bijdrage Zorg met Verblijf gaat over van CAK naar UWV: wat te doen als incassopraktijken niet op elkaar aansluiten? Oordeel Op basis van het onderzoek vindt de klacht over

Nadere informatie

Besluit abonnementen parkeergarages

Besluit abonnementen parkeergarages Besluit abonnementen parkeergarages Kazerneplein en Kweeklust Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Gorinchem, B E S L U I T: I. Vast te stellen de navolgende regels voor de selectie

Nadere informatie

Beantwoording vragen van de raad

Beantwoording vragen van de raad Beantwoording vragen van de raad Datum collegevergadering 12-11-2013 Registratienummer Naam raadslid Fractie Portefeuillehouder(s) Rs13.00766 Beryl Dreijer Beryl Dreijer F.M. Weerwind Onderwerp: Declaraties,

Nadere informatie

Onderwerp Programmabegroting 2012 Samenwerkingsverband Regio Eindhoven

Onderwerp Programmabegroting 2012 Samenwerkingsverband Regio Eindhoven Raadsvoorstel Bevoegdheid Raad Vergadering Gemeenteraad Oirschot Vergaderdatum: 31 mei 2011 Registratienummer: 2011/45 Agendapunt nummer: 16 Onderwerp Programmabegroting 2012 Samenwerkingsverband Regio

Nadere informatie

Hierbij bied ik u de antwoorden aan op vragen van de leden Roemer (SP), Klaver (GL) en Pechtold (D66) d.d. 20 februari 2017, kenmerk 2017Z02784.

Hierbij bied ik u de antwoorden aan op vragen van de leden Roemer (SP), Klaver (GL) en Pechtold (D66) d.d. 20 februari 2017, kenmerk 2017Z02784. > Retouradres Postbus 20001 2500 EA Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Minister-President Binnenhof 19 2513 AA Den Haag Postbus 20001 2500

Nadere informatie

F. Steenbergen (R&B), V. Reintjes (R&B) Advies: In te stemmen met de voorgestelde beantwoording en deze via bijgaande RIB aan de raad te zenden.

F. Steenbergen (R&B), V. Reintjes (R&B) Advies: In te stemmen met de voorgestelde beantwoording en deze via bijgaande RIB aan de raad te zenden. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & BEANTWOORDING ARTIKEL 40 VRAGEN Van: D. Loman Tel nr: 8301 Nummer: 15A.00559 Datum: 27 mei 2015 Team: Concernzaken Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan:

Nadere informatie

Wij ontvingen signalen van met name binnenstadswinkeliers die zich over de illegale verkoop van onder andere CD's en kleding beklaagden.

Wij ontvingen signalen van met name binnenstadswinkeliers die zich over de illegale verkoop van onder andere CD's en kleding beklaagden. Lís RAADSINFORMATIEBRIEF met beantwoording artikel 40 vragen 15R. 00585 Van Datum Portefeuillehouder(s) Portefeuille(s) Contactpersoon Tėl.nr. 8856 E-mailadres : college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

BURGERPANEL EEMNES PEILING BESTUURLIJKE TOEKOMST II

BURGERPANEL EEMNES PEILING BESTUURLIJKE TOEKOMST II BURGERPANEL EEMNES PEILING 3 2016 BESTUURLIJKE TOEKOMST II Gemeente Eemnes Mei 2016 Colofon Uitgave: Research 2Evolve Tesselschadelaan 15A 1217 LG Hilversum Tel: (035) 623 27 89 info@research2evolve.nl

Nadere informatie

de bank ambtshalve onderzoek de bank Definitieve Bevindingen

de bank ambtshalve onderzoek de bank Definitieve Bevindingen POSTADRES Postbus 93374, 2509 AJ Den Haag BEZOEKADRES Prins Clauslaan 20 TEL 070-381 13 00 FAX 070-381 13 01 E-MAIL info@cbpweb.nl INTERNET www.cbpweb.nl AAN de bank DATUM 17 maart 2006 CONTACTPERSOON

Nadere informatie

Advies: instemmen met de beantwoording en de RIB aanbieden aan de gemeenteraad

Advies: instemmen met de beantwoording en de RIB aanbieden aan de gemeenteraad VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & BEANTWOORDING ARTIKEL 40 VRAGEN Van: F. Pleket Tel nr: 8327 Nummer: 16A.00158 Datum: 16 februari 2016 Team: Concernzaken Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift

Nadere informatie

Verordening rekenkamer Giessenlanden 2017

Verordening rekenkamer Giessenlanden 2017 Verordening rekenkamer Giessenlanden 2017 Artikel 1. Begripsbepalingen In deze verordening wordt verstaan onder: a. college: college van burgemeester en wethouders; b. commissie: commissie voor de rekenkamer

Nadere informatie

Dienstenwijzer van : ETC verzekeringen

Dienstenwijzer van : ETC verzekeringen Dienstenwijzer van : ETC verzekeringen A) Inleiding De wetgever hecht waarde aan goede voorlichting op het gebied van verzekeringen. Daarom is het wettelijk voorgeschreven aan welke punten een assurantiekantoor

Nadere informatie

Onderzoek Metropoolregio

Onderzoek Metropoolregio Onderzoek Metropoolregio April 2012 Gemeente Schiedam Onderzoek & Statistiek O n d e r z o e k M e t r o p o o l r e g i o P a g i n a 1 Inleiding Belangrijke items in de samenwerking binnen de metropoolregio

Nadere informatie