I. Technische bepalingen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "I. Technische bepalingen"

Transcriptie

1 I. Technische bepalingen 1. BESCHRIJVING VAN DE OPDRACHT De Dienst Toerisme van Stad Genk wenst een app te ontwikkelen op maat van haar bezoekers. De doelgroep die we beogen zijn effectief mensen die naar Genk komen; de zogenaamde ontdekkers. Deze applicatie moet alle nuttige toeristische informatie ontsluiten en zorgt ervoor dat een bezoek aan Genk een unieke belevenis wordt. De app doet dienst als een handige virtuele gids die je op een belevingsvolle en interactieve wijze door onze stad loodst. De nieuwe app is attractief, gebruiksvriendelijk, creatief én moet over een origineel design beschikken geënt op onze nieuwe toeristische website (wordt gelanceerd einde maart 2015). De ontwikkeling en realisatie van de app gebeurt gedurende heel het proces in nauw overleg met de Dienst Toerisme. Basiscontent en fotomateriaal worden ter beschikking gesteld. Belangrijk in heel het proces is evenwel dat de ontwikkelaar creatief en innovatief meedenkt, zijn/haar expertise ten volle ter beschikking stelt en voor de nodige inspirerende impulsen zorgt. 2. SPECIFICATIES - De nieuwe app moet een native app zijn die geschreven is om te werken op ios voor iphone, iwindows, Ipad en Android. De app moet compatibel zijn met oudere versies van deze besturingssystemen. - We vragen om de publicatie van de app in de App-store en google-play mee op te nemen in de totaalprijs (hosting). - Er moet zowel een tablet als een smartphone versie ontwikkeld worden. - De app is gratis downloadbaar. - De beheermodule van de app is een webapplicatie die online staat en altijd beschikbaar moet zijn. Dit moet het mogelijk maken om gegevens in de app aan te passen zonder dat er een update van de app nodig is. - De beheermodule moet zoveel mogelijk gegevens van andere bronnen (visitgenk.be, genk.be, Toerisme Limburg, openbaar vervoer, UitinVlaanderen, Toerisme Werkt, ) bundelen en faciliteren naar de app toe. - De app moet volledig offline bruikbaar zijn nadat hij eerst gedownload werd. - De app moet meertalig zijn (Nederlands, Engels, Frans en Duits). - Er moet rekening gehouden worden met de integratie van Tripadvisor-content (reviews) en het logo. - Voor het design van de app vragen we om rekening te houden met de huisstijl van de nieuwe toeristische website - Mogelijkheid tot het delen/interactie op social media als Facebook, Twitter, Foursquare & Instagram. - Integratie van beacons (bluetooth-technologie) voor een exacte locatiebepaling van de gebruiker. Bijkomende kost moet duidelijk gespecifieerd worden in de offerte.

2 - De app is toekomst-proof, bv. door het integreren van de cloud-technologie. Bijkomende kost moet duidelijk gespecifieerd worden in de offerte. - Het moet voor de gebruiker meteen duidelijk zijn dat dit de enige echte officiële app van Stad Genk is (via het app-icon en de betiteling). 3. INHOUD & STRUCTUUR De app is zo opgebouwd dat de gebruiker de mogelijkheid heeft om keuzes te maken in functie van zijn/haar specifieke interesses. Belangrijk is dat de gebruiker middels geotracking steeds zijn/haar positie op kaart kan bekijken alsook de locatie van de gekozen hotspot/bezienswaardigheid (POI), in welk menuonderdeel hij/zij zich ook bevindt. Terugkeren naar het hoofdmenu moet in alle gevallen heel duidelijk en gemakkelijk zijn. Graag verwijzen we in deze naar de structuur + look & feel van de app Firenze Turismo*. Een gedetailleerde stadgids die op een erg praktische en overzichtelijke manier een schat aan informatie biedt: niet te missen gebeurtenissen in de stad en de regio, evenementen, musea, bezienswaardigheden, restaurants, hotels, interessante locaties, actvititeiten, reviews, handige adressen, praktische info, Bezienswaardigheden worden to-the-point omschreven, kunnen in detail bekeken worden en zijn telkens aangeduid op kaart. De gebruiker kan kiezen in functie van zijn/haar huidige locatie of behoeften. Persoonlijke favorieten kunnen bewaard worden in een map en zijn ook offline te consulteren. Alle gegevens worden contstant bijgewerkt en up-to-date gehouden. Belangrijke opmerking: deze app voorziet NIET in sharing via social media. Deze functionaliteit is wel essentieel voor de Genk-app. 3.1 Algemene opbouw A. Opstartscherm in herkenbare huisstijl (logo Stad Genk/Toerisme Genk) B. Primaire pagina = dashboard a. Header = hoofdnavigatie b. Body = Niet te missen & globaal stadsplan C. Secundaire pagina s a. Header = hoofdnavigatie b. Body = inhoud afhankelijk van pagina-type Onderstaande items moeten in de eerste fase van het ontwerp zeker mee geïntegreerd worden: 3.2 Header Omvat de hoofdnavigatie van de app. Elk onderdeel voorziet in één of meerdere submenu s en/of toepassingen. Categorieën die in een eerste fase voorzien moeten worden in de hoofdnavigatie:

3 - Niet te missen: via dit icoon keert de gebruiker terug naar het beginscherm; - In mijn buurt: dit onderdeel bundelt alle mogelijkheden die de bezoeker heeft om Genk op een originele en recreatieve manier te ontdekken. De troeven van Genk worden hier apart in onder gebracht en omschreven. De gebruiker kan per onderdeel een interactieve stadskaart openen, die middels geo-locatie toont waar hij/zij zich bevindt op de kaart, welke points of interest er in de omgeving te vinden zijn en op welke afstand ze liggen. De gebruiker moet per POI gemakkelijk en snel meer achtergrondinfo (weetjes, openingsuren, ) te zien krijgen. De toevoeging van foto/video zorgt hier voor extra beleving. Mogelijkheid tot sharing via social media, mail, bluetooth, wi-fi, ; Een aanzet voor wat betreft de invulling van de submenu s**: o Bezienswaardigheden: een gedetailleerd overzicht van de belangrijkste monumenten en locaties, incl. duiding als de gebruiker een monument of locatie aanduidt. De gebruiker kan kiezen voor een overzicht van alle bezienswaardigheden in Genk (+ een overzicht op kaart) of voor een overzicht per categorie (ook telkens met aanduiding op kaart): Top 10: een overzicht en beschrijving van de 10 belangrijkste hotspots in Genk. Zijn zichtbaar op kaart; Mijnsites: dit onderdeel bundelt alle wetenswaardigheden over de historische mijnsites en -terrils van Waterschei, Winterslag en Zwartberg + aanduiding op kaart; Groen: natuurliefhebbers moeten hier zonder moeite de mooiste groene plekken in de stad kunnen terugvinden, ook op kaart. Met beschrijving van alle locaties; Design & Architectuur: een overzicht van de design en architecturale hotspots in Genk. Omschrijving van de gebouwen, designers, shops, inclusief contactgegevens, openingsuren en aanduiding op kaart; In de regio: een overzicht van de interessantste attracties en bezienswaardigheden in de nabije omgeving van Genk. Telkens met korte omschrijving, foto s en aanduiding op kaart. o Wandelen/fietsen/vespa: verschillende routes verbinden diverse points of interest binnen Stad Genk. Hier worden de meest interessante opgelijst. Alle routes zijn zichtbaar op kaart. Op zijn/haar route krijgt de gebruiker interessante informatie aangereikt. Deze beleving moet zo interactief en attractief mogelijk gemaakt worden. De bezoeker moet bovendien de mogelijkheid krijgen om zijn/haar gewenste route zelf uit te stippelen en aan te passen. Als te bespreken optie bij dit onderdeel zouden we de belangrijkste wandel- en fietsroutes uit ons toerisch aanbod willen promoten door de locaties op deze routes te voorzien van extra belevingsgerichte elementen. We denken hier aan

4 nieuwe audiovisuele technologiëen zoals augmented reality, 360 -beelden, het scannen van POI s, 3D-toepassingen, videobeelden, quiz- en spelelementen en zeker ook de nieuwste beacon-technologie zodat we de bezoekers op maat bijkomende toeristische info kunnen bezorgen. Deze routes vormen een apart onderdeel binnen de app en moeten afzonderlijk downloadbaar zijn. De ontwikkelaar moet in de beginfase duidelijk maken of deze extra features mee opgenomen kunnen worden zonder dat dit de app te zeer belast en of deze optie een meerkost met zich meebrengt. In deze verwijzen we naar de app Leuven Walk. Hierin wordt een route voorgesteld doorheen de stad; een handige navigatiefunctie wijst de weg. Wanneer de gebruiker bij een punt arriveert, kan hij/zij foto s bekijken, een filmpje en/of wordt er een interactieve uitdaging aangeboden. o Picknick: een overzicht van alle beschikbare picknickplekken in de verschillende stadsdelen, inclusief beschrijving (grootte, faciliteiten, ). Elke plek is zichtbaar op kaart. o Multiculinair: een overzicht en beschrijving van alle multiculinaire troeven van Stad Genk. Dit onderdeel behelst de multiculinaire routes, onze streekproducten, bijzondere eet-/drinkgelegenheden, Inclusief mogelijkheid tot bekijken op kaart. o Sport: een overzicht en beschrijving van de belangrijkste sportfaciliteiten & - manifestaties binnen stad Genk die interessant zijn voor toeristen. Elke plek/elke activiteit is zichtbaar op kaart. o Kids: een overzicht en beschrijving van alle kindvriendelijke attracties & locaties in Genk. Elke plek is zichtbaar op kaart. Hier zouden zeker enkele speelse features moeten voorzien worden om dit menu extra aantrekkelijk te maken voor families. o Tours met gids: gebruikers die graag een gegidste tour willen maken door Genk krijgen hier een overzicht en beschrijving van welke mogelijkheden er zijn. Dit zijn tours georganiseerd door de Dienst Toerisme. De gebruiker krijgt hier ook te zien wat hij/zij moet ondernemen om een tour te boeken. o Eten & Drinken: een overzichtspagina van aanwezige reca-aangelegenheden, opgedeeld per reca-type, brengt de gebruiker tot bij de detailpagina s. Hier vind je een beschrijving, de coördinaten en openingsuren (gelinkt aan databank Toerisme Limburg). Elk beschreven reca-adres is zichtbaar op kaart. Technische data kan de Dienst Toerisme aanleveren.

5 o Slapen: een overzichtspagina van de Genkse hotels/b&b s/ opgedeeld per type, brengt de gebruiker tot bij de detailpagina s. Hier vind je een beschrijving, de coördinaten en openingsuren (synchronisatie met Toerisme Werkt). Elk beschreven logie-adres is zichtbaar op kaart. o Tips van locals met out-of-the-box aanraders van lokale bewoners (ahv tekst, foto, video, ). Dit kan gaan om bijzondere bewoners van Genk, minder gekende locaties in de stad, originele events/activiteiten, Ludieke en liefst jonge aanpak. Inclusief aanduiding op kaart. - Events: een evenementenkalender, gelinkt aan de database van toeristische website van Stad Genk; Ook moet het mogelijk zijn om manueel data toe te voegen. Alle evenementen/activiteiten in Genk moeten op te zoeken zijn. Op het eventdetail kan de gebruiker meer informatie opvragen over het evenement. Hij/zij kan het evenement in zijn/haar persoonlijke agenda zetten en delen op de social media. Er moet hier gezocht kunnen worden in functie van de locatie en/of interesses. Alle events zijn op kaart terug te vinden. - Favorieten: een map waarin de gebruiker zijn/haar persoonlijke favoriete hotspots/bezienswaardigheden/events/routes/adresjes kan verzamelen. De geselecteerde data is tevens te plotten op een kaartweergave. In dit overzicht kan een manuele sortering toegepast worden, zodanig dat de objecten in gewenste volgorde verschijnen. Zijn/haar favorieten kan de gebruiker delen op de social media. - Praktische info: o Transport & parkeren: een overzicht en beschrijving van alle transport- en parkeermogelijkheden in Genk (link naar het openbaar vervoer). Transport omvat trein, bus en taxi. Alle relevante (parkeer)locaties zijn terug te vinden op kaart. o Visit Genk: De toeristische brochure 2015 van de stad wordt digitaal ter beschikking gesteld ; Contactgegevens Dienst Toerisme Stad Genk. o Settings: Een beknopte handleiding over het gebruik van de app; Taalkeuze (Nl, D, Fr, E); Share de Genk-app: via bluetooth, , gmail, google drive, wi-fi direct; Download de app. 3.3 Body beginscherm

6 - Niet te missen : een overzicht van de belangrijkste events/expo s/festivals/ die lopen op het moment dat de gebruiker de app hanteert (zie openingsscherm app Firenze Turismo*) - Stadsplan: een globaal overzichtsplan van Genk met haar stadsdelen (zie openingsscherm app Firenze Turismo*). Als de gebruiker een stadsdeel aanduidt, krijgt hij/zij bekomende informatie over de buurt + wordt er op verzoek een lijstoverzicht getoond van welke events er momenteel plaatsvinden. 3.4 Body submenu s Inhoud afhankelijk van het pagina-type. Eerste aanzet invulling zie punt submenu s**. Bij de verdere ontwikkeling en in latere fases kan het zijn dat bepaalde POI s aangepast, uitgebreid en/of verwijderd moeten worden. Bepaalde pagina s kunnen nood hebben aan een footer; die mogelijkheid moet mee ingecalculeerd worden. 4. Service & onderhoud - Gedetailleerd plan van aanpak. - Transparante projectuitwerking waarbij de ontwikkelaar toelicht hoe hij na oplevering de kwaliteit van de app blijft garanderen. - Voorstel tot een jaarlijks onderhoudscontract (updates van de besturingssystemen). - Demonstratie van het operationeel gebruik van de app & testing van de functionaliteiten. - Vlotte bereikbaarheid en service in geval van problemen (integratie helpdeskfunctie?). - Opnemen van wijzigingen in de technologie evenals functionele wijzigingen op vraag van de opdrachtgever. - Hosten en publiceren van de app. We verwachten een garantie van minimum 3 maanden. 5. De Dienst Toerisme wenst een voorstel te ontvangen voor: een concrete blik op de samenwerking met de opdrachtgever in praktijk; een verdere optimalisatie van de door Stad Genk beschreven functionaliteiten; een origineel, creatief en modern design voor een nieuwe toeristische app voor stad Genk, op basis van de huisstijl van visitgenk.be; de technische ontwikkeling en realisatie van een toeristische app, rekening houdend met het feit dat het creëren en aanpassen van de content steeds in samenwerking met Stad Genk moet gebeuren; een duidelijke fasering in de oplevering van de verschillende delen van de opdracht (incl. tussentijdse evaluatie); de service en onderhoud na realisatie;

7 het toekomst-proof maken van de app (graag specifiëren). 6. Timing De app moet gerealiseerd worden binnen de 12 weken na de effectieve toewijzing (de uitvoeringstermijn gaat in de dag volgend op de datum van de toewijzingsbrief). 7. Prijs De totaalprijs bevat volgende onderdelen: strategisch advies; design en ontwikkeling app (op basis van bestaande huisstijl); integratie nieuwe technologieën; prijsvoorstel onderhoudscontract op jaarbasis - hosting; support voor eventuele aanpassingen (prijs / uur); eventuele andere kosten (dienen door de inschrijver opgegeven te worden). De totaalprijs en mogelijke kortingen dienen duidelijk weergegeven te worden. Evenals de prijzen per onderdeel en het aantal manuren. 8. Gunningscriteria De beoordeling van de offertes gebeurt op basis van volgende gunningscriteria: prijs: 10; schetsontwerp: 50; referenties: In te dienen voorstel: visie over concept en designvoorstel; prijsofferte met opgave van totaalprijs; referenties (max. 3); planning. BEMERKINGEN Voor bijkomende inlichtingen kan u contact opnemen met mevrouw Kristien Mandervelt van de Dienst Toerisme en Evenementen op het nummer

8 Opgemaakt te Genk op 3 maart 2015 Goedgekeurd door het college van burgemeester en schepenen in vergadering van: Rudi Haeck secretaris Wim Dries burgemeester

I. Technische bepalingen. I.1 Perceel 1 (Videoreportages) ALGEMEEN

I. Technische bepalingen. I.1 Perceel 1 (Videoreportages) ALGEMEEN I. Technische bepalingen ALGEMEEN De Dienst Marcom wenst een raamcontract af te sluiten m.b.t. audiovisuele producties voor het stadsbestuur van Genk. De bestellingen gebeuren op afroep en na prijsofferte

Nadere informatie

HetSchoolvoorbeeld.nl

HetSchoolvoorbeeld.nl HetSchoolvoorbeeld.nl maakt websites voor het onderwijs die u zelf met het bekroonde en gebruiksvriendelijke programma Word- Press inhoudelijk kunt beheren. De vakkundigheid van het team van HetSchoolvoorbeeld.nl

Nadere informatie

Mobiele erfgoedapp - Heemkundige Kring van Gooik

Mobiele erfgoedapp - Heemkundige Kring van Gooik Mobiele erfgoedapp - Heemkundige Kring van Gooik (Auteur: Johnny Van Bavegem) Je hebt het allicht al gezien of misschien zelfs al gebruikt: de digitale streekbeleving op ontdek.penzine.be. Wist je dat

Nadere informatie

WESTPOINTDIGITAL MOBILE APPS DEVELOPMENT

WESTPOINTDIGITAL MOBILE APPS DEVELOPMENT WESTPOINTDIGITAL MOBILE APPS DEVELOPMENT MOBILE APPS TEAM Ons team bestaat uit slimme, samenwerkende innovatieve mensen die geïnspireerd zijn uw business op verschillende manieren te verbeteren. Onze ontwikkelaars

Nadere informatie

Bright Square WIJ ZIJN BRIGHT SQUARE EEN FULL-SERVICE COMMUNICATIEBUREAU

Bright Square WIJ ZIJN BRIGHT SQUARE EEN FULL-SERVICE COMMUNICATIEBUREAU B Brigh Squa B Bright Square WIJ ZIJN BRIGHT SQUARE EEN FULL-SERVICE COMMUNICATIEBUREAU ONZE DIENSTEN Webdesign & Hosting Logo & Huisstijl HOE KUNNEN WIJ U HELPEN GROEIEN Wij zorgen voor een stijlvolle

Nadere informatie

Ameland binnen handbereik

Ameland binnen handbereik Ameland binnen handbereik Gauke Pieter Sietzema Hoofd ontwikkeling, SEO specialist & Sterc partner Hendrik Jan Hofstede Strateeg & internetmarketeer & Sterc partner VVV Ameland mobile - Ameland binnen

Nadere informatie

I. Technische bepalingen

I. Technische bepalingen STAD GENK PROVINCIE LIMBURG Ref.: -044/AA I. Technische bepalingen ALGEMEEN De opdracht betreft het bewaken van podia tijdens het evenement Genk on Stage op 7, 8 en 9 juni. BEMERKINGEN De inschrijver voegt

Nadere informatie

EEN FACEBOOKPAGINA AANMAKEN

EEN FACEBOOKPAGINA AANMAKEN EEN FACEBOOKPAGINA AANMAKEN STARTERSGIDS VOOR KAPSALONS Tijd nodig om op te richten 3/5 Het is redelijk eenvoudig om een pagina aan te maken, maar vlieg niet door de verschillende stappen. Neem voldoende

Nadere informatie

Haal meer boekingen uit uw website! Meer bezoekers, meer boekingen, meer gasten Tommy Bookingsupport & TenZer

Haal meer boekingen uit uw website! Meer bezoekers, meer boekingen, meer gasten Tommy Bookingsupport & TenZer Haal meer boekingen uit uw website! Meer bezoekers, meer boekingen, meer gasten Tommy Bookingsupport & TenZer Wat gaan we doen. Online trends Website ontwikkeling Online boeken Zoekmachine optimalisatie

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Camperstop-App Met de Camperstop-App reist u moeiteloos naar de mooiste camperstops.

Gebruiksaanwijzing Camperstop-App Met de Camperstop-App reist u moeiteloos naar de mooiste camperstops. Gebruiksaanwijzing Camperstop-App Met de Camperstop-App reist u moeiteloos naar de mooiste camperstops. Snel zoeken: Menu Camperstops bekijken Kaart Lijst Extra functie Pro-versie: Weer Camperstops zoeken

Nadere informatie

Organisaties, locaties, evenementen, deals Wanneer je bent ingelogd in de database, kun je kiezen uit onderstaande thema s.

Organisaties, locaties, evenementen, deals Wanneer je bent ingelogd in de database, kun je kiezen uit onderstaande thema s. De Citynavigator database is gekoppeld aan de campagnewebsites van Merk Fryslân, te weten: Friesland.nl, 2018.nl, Wadtodo.nl en Meetinfriesland.nl. Inloggen doe je via login.friesland.nl met je gekregen

Nadere informatie

WHITEPAPER DIGITALE INNOVATIES VOOR MUSEA

WHITEPAPER DIGITALE INNOVATIES VOOR MUSEA WHITEPAPER DIGITALE INNOVATIES VOOR MUSEA Movin Westerlaan 51 8011 CA Zwolle t. +31 (0)85 20 30 010 movin e. info@movin.io DIGITALE INNOVATIES VOOR MUSEA Inspireer je bezoekers door ze een geweldige, persoonlijke

Nadere informatie

Mobiele applicatie Walking Guide

Mobiele applicatie Walking Guide Mobiele applicatie Walking Guide Toerisme Limburg Nina Mertz Kenny Wagemans Steven Warson Vooronderzoek Hasselt Onze Score: 2/5 AppStore Score: 3,9/5 Onaantrekkelijke homepage. Je moet toch eventjes goed

Nadere informatie

Functioneel Ontwerp. digital4u.nl effectief op internet. Klant. Digitale Vaardigheden. Project. Website. April 2013. Datum

Functioneel Ontwerp. digital4u.nl effectief op internet. Klant. Digitale Vaardigheden. Project. Website. April 2013. Datum Functioneel Ontwerp Klant Project Datum Website April 2013 digital4u.nl effectief op internet 2 Inhoudsopgave 3 4 6 7 8 10 11 13 14 16 18 19 21 22 Introductie Functioneel Ontwerp Homepagina Header, Sidebar

Nadere informatie

Handleiding Yellowbrick Android app.

Handleiding Yellowbrick Android app. Handleiding Yellowbrick Android app. versie 1.2 februari 2013 Download hem gratis! Ga naar www.yellowbrick.nl/app en ontdek hem nu. De Yellowbrick Android app is geschikt voor alle toestellen met versie

Nadere informatie

Wandelroutes, fietsroutes, themaroutes, educatieve routes en Outdoor games

Wandelroutes, fietsroutes, themaroutes, educatieve routes en Outdoor games Nieuw recreatief concept RouteApp. Meer zien, meer beleven Titel: RouteApps: de toekomst is begonnen Wandelroutes, fietsroutes, themaroutes, educatieve routes en Outdoor games Buro Kloeg RouteApp. Meer

Nadere informatie

Perceel Nr. 1: vervaardigen, leveren en plaatsen van een infomeubel

Perceel Nr. 1: vervaardigen, leveren en plaatsen van een infomeubel ALGEMENE OMSCHRIJVING In november 2013 sloot het toeristisch infokantoor UiT in Genk de deuren. Om de service voor toeristen in het centrum zo goed mogelijk te garanderen en volgens beslissing college

Nadere informatie

Bouwstenen. Handleiding. In deze handleiding vindt u informatie over de 12 verschillende bouwstenen waaruit u kunt kiezen, om uw app op te bouwen.

Bouwstenen. Handleiding. In deze handleiding vindt u informatie over de 12 verschillende bouwstenen waaruit u kunt kiezen, om uw app op te bouwen. Bouwstenen Handleiding In deze handleiding vindt u informatie over de 12 verschillende bouwstenen waaruit u kunt kiezen, om uw app op te bouwen. Lijst Tekst Het lijst onderdeel biedt een overzicht van

Nadere informatie

Samen sterker voor Woudenberg!

Samen sterker voor Woudenberg! Kick-off bijeenkomst Samen sterker voor Woudenberg! WELKOM Brainstorm-avond Samen Sterker voor Woudenberg DES Woudenberg RBT Heuvelrug & Vallei woensdag 16 september 2015 Agenda 19.00 u Inloop & ontvangst

Nadere informatie

LegManager Mobile Handleiding

LegManager Mobile Handleiding LegManager Mobile Handleiding Handleiding LegManager Mobile 1 1. Inhoud 1. INHOUD... 2 2. PROGRAMMAVEREISTEN... 3 a. Vragen, opmerkingen en suggesties... 3 b. Welke tablet/ipad of smartphone/iphone kan

Nadere informatie

Handleiding voor ondernemers. De directe invoer van content in de database van visitbrabant.com

Handleiding voor ondernemers. De directe invoer van content in de database van visitbrabant.com Handleiding voor ondernemers De directe invoer van content in de database van visitbrabant.com Inhoud Aanmaken of bewerken van een locatie... 2 Content... 3 Contactgegevens... 4 Call-to-action... 4 Kalender...

Nadere informatie

Instructies Zitecraft Content Management System (CMS)

Instructies Zitecraft Content Management System (CMS) Instructies Zitecraft Content Management System (CMS) Inloggen Het CMS wordt geopend via http://zitecraft.com/login of er kan op het icoontje rechtsonder op de zite geklikt worden. Vervolgens dient het

Nadere informatie

Handleiding MijnGemeente-app

Handleiding MijnGemeente-app Handleiding MijnGemeente-app Omschrijving Handleiding MijnGemeente-app Auteur SIMgroep Datum 01-05-2013 Versienummer 0.2 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 1. INLEIDING... 3 1.1. MIJNGEMEENTE APP... 3 1.2.

Nadere informatie

5. Documenten Wat kan ik met Documenten? 1. Over LEVIY. 5.1 Documenten terugvinden Uitleg over vinden van documenten.

5. Documenten Wat kan ik met Documenten? 1. Over LEVIY. 5.1 Documenten terugvinden Uitleg over vinden van documenten. Versie 1.0 23.03.2015 02 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 08 5. Documenten Wat kan ik met Documenten? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 5.1 Documenten terugvinden Uitleg over

Nadere informatie

Handleiding De BouwApp

Handleiding De BouwApp Handleiding De BouwApp Versie 2.5, datum: 12-11-2014 De BouwApp is een concept van Concepteurs BV. Concepteurs bedenkt en zet zelfstandig new media concepten in de markt. We verzorgen het gehele traject

Nadere informatie

10 FACEBOOK TIPS VOOR BEDRIJVEN

10 FACEBOOK TIPS VOOR BEDRIJVEN 10 FACEBOOK TIPS VOOR BEDRIJVEN Introductie Social media wordt steeds vaker door bedrijven gebruikt om beter contact met hun klanten te krijgen en uiteindelijk meer inkomsten te realiseren. Facebook is

Nadere informatie

Instructies Zitecraft Content Management System (CMS)

Instructies Zitecraft Content Management System (CMS) Instructies Zitecraft Content Management System (CMS) Inloggen Het CMS wordt geopend via http://zitecraft.com/login of er kan op het icoontje rechtsonder op de zite geklikt worden. Vervolgens dient het

Nadere informatie

Welcome2You.eu. Welcome2You - Partnerdossier. Online zoekmotor en catalogus voor vakantieverblijven

Welcome2You.eu. Welcome2You - Partnerdossier. Online zoekmotor en catalogus voor vakantieverblijven Welcome2You - Partnerdossier Welcome2You.eu Online zoekmotor en catalogus voor vakantieverblijven onderdeel van de groep Archipel GCV www.welcome2you.eu info@welcome2you.eu Archipel GCV Sint-Jacobsmarkt

Nadere informatie

10 onderdelen die niet mogen ontbreken in een online briefing

10 onderdelen die niet mogen ontbreken in een online briefing Een goede online briefing past op één A4 [+ checklist] Auteur: Ronald Heijkens, Sabel Online Je wilt een nieuwe website, intranet, online magazine of app. Maar omdat je de expertise zelf niet in huis hebt,

Nadere informatie

Een nieuwe website speciaal op maat gemaakt

Een nieuwe website speciaal op maat gemaakt Een nieuwe website speciaal op maat gemaakt dibbadoo Een onvergetelijke eerste indruk met een website van Dibbadoo Bestaande en potentiële klanten zoeken elke dag op internet naar producten en diensten.

Nadere informatie

3. MAAK JE KAART MET GOOGLE MAP

3. MAAK JE KAART MET GOOGLE MAP EEN MULTIMODAAL TOEGANGSPLAN OPSTELLEN MET BEHULP VAN GOOGLE MAP 1. INLEIDING Het opstellen van een multimodaal toegangsplan is één van de verplichte maatregelen van het bedrijfsvervoerplan. Veel bedrijven

Nadere informatie

Inleiding. Schema Achterhoekagenda

Inleiding. Schema Achterhoekagenda Inleiding In deze instructie wordt uitleg gegeven over de functionaliteit van de Achterhoekagenda. De informatie is tevens terug te vinden op de website. Schema Achterhoekagenda. De werking van de Achterhoekagenda

Nadere informatie

Offerte voor het bouwen van een website Klant: Ideefiks, IdeeKids

Offerte voor het bouwen van een website Klant: Ideefiks, IdeeKids Offerte voor het bouwen van een website Klant: Ideefiks, IdeeKids Consultant: Dirk Derom Inhoudstafel Algemene structuur van de website...6 Front pagina...6 Pagina IDEEFIKS/IDEEKIDS...6 Functionaliteit...10

Nadere informatie

Organisaties, locaties, evenementen, deals Wanneer je bent ingelogd in de database, kun je kiezen uit bovengenoemde thema s.

Organisaties, locaties, evenementen, deals Wanneer je bent ingelogd in de database, kun je kiezen uit bovengenoemde thema s. De Citynavigator database is gekoppeld aan de campagnewebsites van Merk Fryslân, te weten: Friesland.nl, 2018.nl, Wadtodo.nl en Meetinfriesland.nl. Inloggen doe je via login.friesland.nl met je gekregen

Nadere informatie

Kloeg SmartApp kan véél meer dan een RouteApp alleen

Kloeg SmartApp kan véél meer dan een RouteApp alleen Kloeg SmartApp kan véél meer dan een outeapp alleen Kent vele mogelijkheden in het veld oute Met een gids op pad Boeiend: route vol leuke weetjes, kijkje achter de schermen. Ontdek, luister en beleef,

Nadere informatie

4.4 Voeg ruimtes toe Hoe ga jij te werk? 1. Over LEVIY. 4.5 Aanwezigen Zijn er aanwezigen bij de DKS-controle? 2. Algemene definities. 3.

4.4 Voeg ruimtes toe Hoe ga jij te werk? 1. Over LEVIY. 4.5 Aanwezigen Zijn er aanwezigen bij de DKS-controle? 2. Algemene definities. 3. 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 02 08 4.4 Voeg ruimtes toe Hoe ga jij te werk? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 4.5 Aanwezigen Zijn er aanwezigen bij de DKS-controle? 03

Nadere informatie

Hiervoor heeft u toegang nodig met uw persoonlijke account. Vraag uw account aan, aan de hoofd beheerder.

Hiervoor heeft u toegang nodig met uw persoonlijke account. Vraag uw account aan, aan de hoofd beheerder. Handleiding Gebruik Download Chrome voor de beste compatibiliteit Aanmelden link: http://www.omegabelgium.com/cms/ Hiervoor heeft u toegang nodig met uw persoonlijke account. Vraag uw account aan, aan

Nadere informatie

HANDLEIDING store2actions. Online-beheer van uw voorraad

HANDLEIDING store2actions. Online-beheer van uw voorraad HANDLEIDING 2actions Online-beheer van uw voorraad U heeft 2 manieren om in te loggen op onze website : via de klantenruimte op www.services2actions.com of rechtstreeks via de link www.2actions.com De

Nadere informatie

Tales en Markomo heten u van harte. Welkom. Wegwijs op het mobiel internet

Tales en Markomo heten u van harte. Welkom. Wegwijs op het mobiel internet Tales en Markomo heten u van harte Welkom Wegwijs op het mobiel internet Besluit Een hype? Infrastructuur en toestellen: mainframes internet personal computers connectiviteit netwerken laptop, pda, smartphone,

Nadere informatie

Handleiding voor ondernemers

Handleiding voor ondernemers Handleiding voor ondernemers De directe invoer van content in de database van visitbrabant.nl Pagina 1 van 13 Inhoud Aanmaken of bewerken van een locatie...3 Details...3 Adresgegevens...4 Contactgegevens...4

Nadere informatie

SAN v3. Update document 2010. uitgebracht door OCEN

SAN v3. Update document 2010. uitgebracht door OCEN SAN v3 Update document 2010 uitgebracht door OCEN Inhoudsopgave. Inleiding...3 1 Navigatie...4 1.1 Navigatie: het menu...4 1.2 Navigatie: dashboard...4 1.3 Navigatie: kruimelpad...4 1.4 Navigatie: iconen

Nadere informatie

Maak van elk bezoek een unieke ervaring

Maak van elk bezoek een unieke ervaring Maak van elk bezoek een unieke ervaring DE FOTOGRAFISCHE GECONNECTEERDE SPIEGEL Een vernieuwende technologie, ten dienste van jouw merken, winkelpunten, klanten en evenementen ? Hoe creëer je extra animo

Nadere informatie

Handleiding voor ondernemers

Handleiding voor ondernemers Handleiding voor ondernemers De directe invoer van content in de database van visitbrabant.nl Pagina 1 van 12 Inhoud Aanmaken of bewerken van een locatie... 3 Nieuwe locatie aanmaken/ huidige bewerken...

Nadere informatie

Handleiding. Social Media Management Software

Handleiding. Social Media Management Software Handleiding Social Media Management Software Wat is het en waarom gebruiken? 3 Hoe aanloggen? 4 Hoe een sociaal netwerk profiel toevoegen? 5 Hoe berichten toevoegen en klaarzetten om uit te voeren? 7 Hoe

Nadere informatie

Bedrijventelefoonboek.nl

Bedrijventelefoonboek.nl Bedrijventelefoonboek.nl Informatie voor bedrijven In deze brochure wordt kort uitgelegd welke functionaliteiten het Bedrijventelefoonboek uw onderneming te bieden heeft. In Nederland zoeken elke dag gemiddeld

Nadere informatie

MIJN BIBLIOTHEEK. Introductie tot MIJN BIBLIOTHEEK. Maak van de bib nog meer jouw bib dankzij Mijn Bibliotheek! oktober 2015

MIJN BIBLIOTHEEK. Introductie tot MIJN BIBLIOTHEEK. Maak van de bib nog meer jouw bib dankzij Mijn Bibliotheek! oktober 2015 MIJN BIBLIOTHEEK Introductie tot MIJN BIBLIOTHEEK oktober 2015 Maak van de bib nog meer jouw bib dankzij Mijn Bibliotheek! Waarom heb ik een Mijn Bibliotheek account nodig? Wil je de uitleentermijn verlengen,

Nadere informatie

01/05. Websites Nederland over. Mobile marketing. Whitepaper #03/2013. Mabelie Samuels internet marketeer

01/05. Websites Nederland over. Mobile marketing. Whitepaper #03/2013. Mabelie Samuels internet marketeer 01/05 Websites Nederland over Mobile marketing Mabelie Samuels internet marketeer 02/05 Mobile marketing Kunt u zich uw eerste mobiele telefoon nog herinneren? Die van mij was een Motorola, versie onbekend,

Nadere informatie

DWF Handleiding voor Teams

DWF Handleiding voor Teams Downloaden De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via www.sportlinked.nl. Registreren Nadat de applicatie is gedownload en geïnstalleerd kan de gebruiker

Nadere informatie

Event menu Minigids event app

Event menu Minigids event app Event menu Minigids event app Hoe en waarom een mobiele evenementen app? Introductie De evenementenbranche verandert. Een evenement is niet langer een ad hoc activiteit. Het is een belangrijk onderdeel

Nadere informatie

Content tips & tricks

Content tips & tricks Content tips & tricks E-learning vormt de basis van je lessen en als docent steek je veel tijd in het ontwikkelen en vormgeven van deze content. Met deze handleiding maken we dit proces net even makkelijker

Nadere informatie

Handleiding. citynavigator database Friesland.nl

Handleiding. citynavigator database Friesland.nl 1 Handleiding citynavigator database Friesland.nl 3 Inhoud Aanmaken of bewerken van een locatie 3 Details 3 Adresgegevens 4 Contactgegevens 5 Kalendergegevens 6 Media 7 Prijzen 7 Kenmerken 8 SEO 8 Aanmaken

Nadere informatie

Gelderland levert je mooie streken. Geldersestreken2016

Gelderland levert je mooie streken. Geldersestreken2016 Gelderland levert je mooie streken Geldersestreken2016 Wat doen we? Het bezoek aan de Gelderse streken (Veluwe, Achterhoek, regio Arnhem Nijmegen en Rivierenland) in zijn geheel bevorderen: meer toeristen

Nadere informatie

Augmented Reality in Aurasma

Augmented Reality in Aurasma Handleiding Augmented Reality in Aurasma Fontys Educatief Centrum - Beroepsonderwijs & Bedrijfsleven Versie 2.0 Oktober 2015 Colofon Fontys Educatief Centrum Postbus 347, 5600 AH Eindhoven Telefoon 08850

Nadere informatie

Tilburg Studentenstad

Tilburg Studentenstad Tilburg Studentenstad Je doet een bestuursjaar of bent lid van een commissie bij een Tilburgse studentenorganisatie. Dan wil je iets betekenen voor je vereniging. Misschien wil je jouw vereniging nog meer

Nadere informatie

camperlocaties. Exclusief voor en door camperaars. Gratis voor NKC-leden. Snelgids. Campercontact app. 1 Campercontact Snelgids

camperlocaties. Exclusief voor en door camperaars. Gratis voor NKC-leden. Snelgids. Campercontact app. 1 Campercontact Snelgids 25.000 camperlocaties Gratis voor NKC-leden Snelgids Campercontact app 1 Campercontact Snelgids Exclusief voor en door camperaars Wat is Campercontact? Campercontact is met meer dan 25.000 aangemelde camperlocaties

Nadere informatie

Location Based Media

Location Based Media Location Based Media Introductie met 7scenes Minor Create Your Future Nieuwe Media 2028 Studiejaar 2011-2012 Inhoud 1 Inleiding en uitleg opdracht... 3 1.1 Wat gaan we doen?... 3 1.2 Over 7scenes... 3

Nadere informatie

BXL 1278 ERP BEHEERSTOOL

BXL 1278 ERP BEHEERSTOOL BXL 1278 ERP BEHEERSTOOL INFOSESSIE AAN KANDIDATEN 24.09.2012 DOEL VAN INFOSESSIE Deze infosessie zal tot doel hebben om deelnemers te informeren over de procedure en selectieregels voor deze opdracht.

Nadere informatie

Wat hebt u nodig? Wat hebt u niet nodig? Waarom hebt u een Plussite nodig?

Wat hebt u nodig? Wat hebt u niet nodig? Waarom hebt u een Plussite nodig? Saleskit Wat hebt u nodig? Een website: een digitaal visitekaartje voor uw bedrijf. Omdat uw (toekomstige) klanten elke dag op internet zitten, en online op zoek gaan naar informatie. En omdat ook uw concurrenten

Nadere informatie

Handleiding HBO GO V.2

Handleiding HBO GO V.2 Handleiding HBO GO V.2 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave 2 Ophalen HBO GO Ipad applicatie in de App Store. 3 Ophalen HBO GO Android Tablet applicatie in de Google Play Store.. 4 HBO GO Registreren en Inloggen..

Nadere informatie

App4Broker : uw nieuwe app!

App4Broker : uw nieuwe app! App4Broker : uw nieuwe app! Pagina 1 van 20 Inhoudsopgave 1. U GEBRUIKT MYBROKER AL... 3 1.1. APP4BROKER DOWNLOADEN OP UW TABLET... 3 1.2. INSTALLATIE VAN HET CERTIFICAAT... 4 2. U HEEFT NOG NOOIT MET

Nadere informatie

De applicatie in het kort

De applicatie in het kort een concept van De applicatie in het kort Onder het concept inspirors.com vallen op dit moment de websites inspiriors.com/en, inspiriors.com/be en inspiriors.com/be-nl. De websites bieden op diverse manieren

Nadere informatie

05. App Store Optimalisatie

05. App Store Optimalisatie WHITEPAPER IN 5 MINUTEN O K T O B E R 2 0 1 2 05. App Store Optimalisatie Introductie Het aantal apps in de diverse app stores is enorm. Apple heeft nu 700.000 apps, in de Google Play Store zijn het er

Nadere informatie

Eindeloze mogelijkheden met het zoekscherm van GroenGelinkt

Eindeloze mogelijkheden met het zoekscherm van GroenGelinkt Eindeloze mogelijkheden met het zoekscherm van GroenGelinkt Steeds meer organisaties maken gebruik van het GroenGelinkt zoekscherm. Bezoekers van jouw website vinden snel en gemakkelijk een passende activiteit

Nadere informatie

HANDLEIDING APP BURGERSCHOUW Versie juni 2015

HANDLEIDING APP BURGERSCHOUW Versie juni 2015 HANDLEIDING APP BURGERSCHOUW Versie juni 2015 Inhoud 1 Waarom schouwen? 2 De App downloaden 3 Inloggen en opstarten 4 De schouwroutes 5 Een locatie beoordelen 6 Resultaten bekijken Extra informatie Ter

Nadere informatie

HANDLEIDING IMPACTXRM MOBILE. IMPACTXRM NV Zuidleiestraat 12/1b 9880 Aalter 0032 (50)960070 info@impactxrm.com. Bijgewerkt 29/07/2015 Versie 1.2.

HANDLEIDING IMPACTXRM MOBILE. IMPACTXRM NV Zuidleiestraat 12/1b 9880 Aalter 0032 (50)960070 info@impactxrm.com. Bijgewerkt 29/07/2015 Versie 1.2. HANDLEIDING IMPACTXRM MOBILE IMPACTXRM NV Zuidleiestraat 12/1b 9880 Aalter 0032 (50)960070 info@impactxrm.com Bijgewerkt 29/07/2015 Versie 1.2.1 INHOUD INHOUD... 1 ALGEMEEN Filosofie... 2 INSTALLATIE...

Nadere informatie

Talk2Fans App Handleiding

Talk2Fans App Handleiding 2016 Talk2Fans App Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Downloaden Talk2Fans app... 2 2.1 Android... 2 2.2 IOS... 3 3. Nieuwe registratie... 5 4. Eerste keer aanmelden... 6 5. Hoofdfuncties binnen de app... 8 5.1

Nadere informatie

HORECA HANDLEIDING 1

HORECA HANDLEIDING 1 HORECA HANDLEIDING 1 Inhoud Algemeen menu... 4 Dashboard of Overzicht... 4 Beheerder (Manager) -> Profiel (Profile)... 5 Dashboard of Overzicht... 6 Ticket details:... 7 User Management of gebruikersbeheer...

Nadere informatie

(Digitale) Dorpsmarketing in Luttenberg / Salland. Trends en tips

(Digitale) Dorpsmarketing in Luttenberg / Salland. Trends en tips (Digitale) Dorpsmarketing in Luttenberg / Salland Titel Trends en tips Gerben Derks Zelfstandig Business Developer www.gerbenderks.nl Werkzaam geweest in marketing en events voor o.a. Grolsch en ABN Amro

Nadere informatie

Handleiding RealHosting Controle Paneel

Handleiding RealHosting Controle Paneel Handleiding RealHosting Controle Paneel Inloggen. Om in te loggen in het Controle Paneel kunt u de gebruikersnaam en wachtwoord gebruiken welke u van ons heeft ontvangen. Nieuw is dat u ook met uw social

Nadere informatie

Bouw snel en eenvoudig een eigen mobile Virtual Reality app

Bouw snel en eenvoudig een eigen mobile Virtual Reality app Bouw snel en eenvoudig een eigen mobile Virtual Reality app Deze handleiding is opgesplitst in twee delen. Deel 1: Hoe gebruik je het Smart2VR CMS? Deel 2: Hoe gebruik je de Virtual Reality app? Deel 1:

Nadere informatie

Bij problemen of vragen omtrent de login gegevens, kan er contact worden opgenomen met de webmaster bij Lannoo.

Bij problemen of vragen omtrent de login gegevens, kan er contact worden opgenomen met de webmaster bij Lannoo. Jean-Baptiste de Ghellincklaan 13, Bus 301 9051 Gent +32/497.52.61.20 www.misterduke.be Manual: Aanmaak Event/ Expo : Lannoocampus-Academie.nl 1. Inloggen CMS Via http://www.lannoocampus-academie.nl/beta/cms

Nadere informatie

SAP Mobile Documents SP 05 Hoe het werken met de nieuwste versie nog makkelijker is geworden.

SAP Mobile Documents SP 05 Hoe het werken met de nieuwste versie nog makkelijker is geworden. SAP Mobile Documents SP 05 Hoe het werken met de nieuwste versie nog makkelijker is geworden. Documentnummer: 1.0 Datum: 4-1-2016 Auteur: SANDER MAES Rompertdreef 1b 5233 ED s-hertogenbosch Postbus 86

Nadere informatie

Your Ibiza biedt nieuws, informatie en inspiratie om het beleven van Ibiza nog mooier, leuker en gemakkelijker te maken. Dat is wat deze app doet.

Your Ibiza biedt nieuws, informatie en inspiratie om het beleven van Ibiza nog mooier, leuker en gemakkelijker te maken. Dat is wat deze app doet. TARIEFKAART Your Ibiza biedt nieuws, informatie en inspiratie om het beleven van Ibiza nog mooier, leuker en gemakkelijker te maken. Dat is wat deze app doet. En daarom versterkt dit platform het imago

Nadere informatie

Kenmerken Nomadesk Software

Kenmerken Nomadesk Software Kenmerken Nomadesk Software DATABEVEILIGING Versleutelde lokale schijf Nomadesk creëert een veilige virtuele omgeving, een Vault, op uw lokale harde schijf. Alle mappen en bestanden opgeslagen op de Vault

Nadere informatie

Minigids Event Network Hoe en waarom faciliteer ik netwerken op mijn bedrijfsevenement?

Minigids Event Network Hoe en waarom faciliteer ik netwerken op mijn bedrijfsevenement? Minigids Event Network Hoe en waarom faciliteer ik netwerken op mijn bedrijfsevenement? Introductie Evenementen en congressen zijn nog steeds een belangrijk moment om nieuwe klanten aan te trekken en bestaande

Nadere informatie

Handleiding voor ondernemers

Handleiding voor ondernemers Handleiding voor ondernemers De directe invoer van content in de database van visitbrabant.nl Pagina 1 van 18 Inhoud Aanmaken of bewerken van een locatie... 3 Details... 3 Adresgegevens... 3 Contactgegevens...

Nadere informatie

Handleiding Reseller Controle Paneel

Handleiding Reseller Controle Paneel Handleiding Reseller Controle Paneel Inloggen Om in te loggen in het Controle Paneel kunt u de gebruikersnaam en wachtwoord gebruiken welke u van ons heeft ontvangen. Nieuw is dat u ook met uw social media

Nadere informatie

Foreal Creative Media is geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 54609577. Opgemaakt te Brunssum op 23 april 2014.

Foreal Creative Media is geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 54609577. Opgemaakt te Brunssum op 23 april 2014. Algemene voorwaarden Foreal Creative Media is geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 54609577. Opgemaakt te Brunssum op 23 april 2014. 1) Definities 1.1 Opdrachtgever Onder opdrachtgever

Nadere informatie

FootCal Handleiding Spelers/Ouders

FootCal Handleiding Spelers/Ouders FootCal Handleiding Spelers/Ouders v1.0 FootCal Handleiding Spelers/Ouders 1 App installatie 3 Eerste gebruik 3 Inloggen/profiel 4 Account 4 Kies het juiste profiel 5 Favorieten 6 Teams keuze 6 Toegang

Nadere informatie

Onthaal met digitale media

Onthaal met digitale media Onthaal met digitale media @toerisme_vla onthaal @rudypieters @publiekcentraal Heleen. 51 jaar. Utrecht. 3 dagen Gent. Nathalie Dumon. Toerisme Gent. Digitale strategie. BELANG? WELKE INFORMATIE? GOOGLE

Nadere informatie

TARIEVENLIJST Wij begeleiden u naar succes op internet.

TARIEVENLIJST Wij begeleiden u naar succes op internet. TARIEVENLIJST 2016 Wij begeleiden u naar succes op internet. Stap 1: Kennismakingsgesprek Wij laten Visit Media en onze werkwijze zien. Natuurlijk hoort u graag wat de mogelijkheden zijn voor uw bedrijf.

Nadere informatie

HANDLEIDING scoolfolio OUDER

HANDLEIDING scoolfolio OUDER HANDLEIDING Inleiding Hoofdmenu pagina 3 Het portfolio pagina 5 Mappen aanmaken pagina 6 Bestanden toevoegen aan het portfolio pagina 7 Een foto bestand bekijken pagina 9 Een niet-foto bestand bekijken

Nadere informatie

lead retrieval app handleiding v17.01 Qtree Solutions bvba

lead retrieval app handleiding v17.01 Qtree Solutions bvba lead retrieval app handleiding v17.01 Qtree Solutions bvba in deze handleiding vindt u... intro: wat is boabee? 3 2 manieren om boabee te gebruiken 4 hoe je je kunt voorbereiden als je pro gaat 6 hoe gebruik

Nadere informatie

Handleiding UiTdatabank 1

Handleiding UiTdatabank 1 Handleiding UiTdatabank 1 voor de online kalenders van Groeimee.be, Week van de Opvoeding en Huizen van het Kind. 1. surf naar www.uitdatabank.be Om activiteiten in te voeren log je in met je UiTiD. UiTiD

Nadere informatie

Bouwkroniek Premium is het nieuwe online platform voor een efficiënt beheer van al uw aanbestedingen.

Bouwkroniek Premium is het nieuwe online platform voor een efficiënt beheer van al uw aanbestedingen. Bouwkroniek Premium is het nieuwe online platform voor een efficiënt beheer van al uw aanbestedingen. Inclusief de dagelijkse elektronische alert service Inclusief de 100 % garantie dat u geen enkele aanbesteding

Nadere informatie

Gebruikershandleiding GO search 2.0

Gebruikershandleiding GO search 2.0 Gebruikershandleiding GO search 2.0 1 Gebruikershandleiding Product: GO search 2.0 Documentversie: 1.1 Datum: 2 februari 2015 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van GemeenteOplossingen worden

Nadere informatie

AR Technology by VEEEW - Magazine 01

AR Technology by VEEEW - Magazine 01 AR Technology by VEEEW - Magazine 01 Augmented Reality Maak drukwerk nu wel heel eenvoudig interactief met VEEEW. 3D effecten! VEEEW biedt een unieke klantbeleving met 3D effecten. Check it out! AR you

Nadere informatie

Product demonstratie

Product demonstratie TimeTell 8 Product demonstratie Nieuwe Look & Feel Configureerbare tegels Dashboards (zelf configureren) Planning volledig vernieuwd Tientallen andere verbeteringen en uitbreidingen Web App Geheel nieuwe

Nadere informatie

Wat is social media nou eigenlijk?

Wat is social media nou eigenlijk? Social media Wat is social media nou eigenlijk? Social media is een verzamelbegrip voor online platformen waar de gebruikers, zonder of met minimale tussenkomst van een professionele redactie, de inhoud

Nadere informatie

Uw eigen winkel app 890 * *Tarief voor het eerste jaar. Daarna 490 per jaar.

Uw eigen winkel app 890 * *Tarief voor het eerste jaar. Daarna 490 per jaar. Uw eigen winkel app 890 * *Tarief voor het eerste jaar. Daarna 490 per jaar. + Inspelen op mobiel internet Nederland telt nu ruim 8 miljoen smartphones en dat aantal groeit hard. Ook bij uw klanten. +

Nadere informatie

Laat uw bedrijf groeien

Laat uw bedrijf groeien Laat uw bedrijf groeien 02 Over ons Yoapp ontwikkelt apps van hoge kwaliteit die uw organisatie naar een hoger niveau brengen. Hierdoor bieden wij u de complete mobiele oplossing voor uw bedrijf. De app

Nadere informatie

Handleiding bijlage: KALENDER. digital4u.nl effectief op internet. www.digital4u.nl telefoon: 0223-746030 studio@digital4u.nl 1

Handleiding bijlage: KALENDER. digital4u.nl effectief op internet. www.digital4u.nl telefoon: 0223-746030 studio@digital4u.nl 1 Handleiding bijlage: KALENDER digital4u.nl effectief op internet www.digital4u.nl telefoon: 0223-746030 studio@digital4u.nl 1 Introductie Kalender Uw website maakt gebruik van een Kalender module. In deze

Nadere informatie

AutoScan Mobile. AutoScan Mobile 2012 AUTODATA Nederland BV 1

AutoScan Mobile. AutoScan Mobile 2012 AUTODATA Nederland BV 1 AutoScan Mobile AutoScan Mobile 2012 AUTODATA Nederland BV 1 Inhoud Welkom bij AutoScan Mobile... 3 Hoe gebruik ik AutoScan Mobile?... 3 Toevoegen aan favorieten (iphone)... 5 Tovoegen aan favorieten (Android)...

Nadere informatie

AR Technology by VEEEW - Magazine 01

AR Technology by VEEEW - Magazine 01 AR Technology by VEEEW - Magazine 01 Augmented Reality Maak drukwerk nu wel heel eenvoudig interactief met VEEEW. 3D effecten! VEEEW biedt een unieke klantbeleving met 3D effecten. Check it out! AR you

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online. voor Android. Versie februari 2014

Handleiding. Opslag Online. voor Android. Versie februari 2014 Handleiding Opslag Online voor Android Versie februari 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Opslag Online downloaden via QR-code 4 2.2 Opslag Online downloaden via

Nadere informatie

Handleiding inschrijvingsmodule raamovereenkomsten. Deel 1 : Inloggen als instelling

Handleiding inschrijvingsmodule raamovereenkomsten. Deel 1 : Inloggen als instelling Bisdom Antwerpen Vicariaat voor het onderwijs Handleiding inschrijvingsmodule raamovereenkomsten 1. INLEIDING Deel 1 : Inloggen als instelling Het inschrijven voor een raamovereenkomst gebeurt per instelling

Nadere informatie

OpenTable voorziet in on-the-go en last-minute reserveringen met nieuw en dynamisch design van de app.

OpenTable voorziet in on-the-go en last-minute reserveringen met nieuw en dynamisch design van de app. OpenTable voorziet in on-the-go en last-minute reserveringen met nieuw en dynamisch design van de app. De nieuwe beleving van het startscherm maakt het makkelijker voor gasten om de dichtstbijzijnde en

Nadere informatie

Uwschoolonline.nl. Wij zetten uwschoolonline.nl

Uwschoolonline.nl. Wij zetten uwschoolonline.nl Uwschoolonline.nl U wilt een website die helemaal van deze tijd is en op alle apparaten goed te bekijken is? Die u en uw collegae zelf actueel kunnen houden, zonder ingewikkelde handelingen? Wij zetten

Nadere informatie

Het gebruik van MioShare

Het gebruik van MioShare Het gebruik van MioShare MioShare is een online tool die u in staat stelt om de gereden opnames van uw toestel te gaan opslaan en nieuwe tracks op uw toestel te gaan plaatsen. 1. Waar vind ik MioShare

Nadere informatie