I. Technische bepalingen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "I. Technische bepalingen"

Transcriptie

1 I. Technische bepalingen 1. BESCHRIJVING VAN DE OPDRACHT De Dienst Toerisme van Stad Genk wenst een app te ontwikkelen op maat van haar bezoekers. De doelgroep die we beogen zijn effectief mensen die naar Genk komen; de zogenaamde ontdekkers. Deze applicatie moet alle nuttige toeristische informatie ontsluiten en zorgt ervoor dat een bezoek aan Genk een unieke belevenis wordt. De app doet dienst als een handige virtuele gids die je op een belevingsvolle en interactieve wijze door onze stad loodst. De nieuwe app is attractief, gebruiksvriendelijk, creatief én moet over een origineel design beschikken geënt op onze nieuwe toeristische website (wordt gelanceerd einde maart 2015). De ontwikkeling en realisatie van de app gebeurt gedurende heel het proces in nauw overleg met de Dienst Toerisme. Basiscontent en fotomateriaal worden ter beschikking gesteld. Belangrijk in heel het proces is evenwel dat de ontwikkelaar creatief en innovatief meedenkt, zijn/haar expertise ten volle ter beschikking stelt en voor de nodige inspirerende impulsen zorgt. 2. SPECIFICATIES - De nieuwe app moet een native app zijn die geschreven is om te werken op ios voor iphone, iwindows, Ipad en Android. De app moet compatibel zijn met oudere versies van deze besturingssystemen. - We vragen om de publicatie van de app in de App-store en google-play mee op te nemen in de totaalprijs (hosting). - Er moet zowel een tablet als een smartphone versie ontwikkeld worden. - De app is gratis downloadbaar. - De beheermodule van de app is een webapplicatie die online staat en altijd beschikbaar moet zijn. Dit moet het mogelijk maken om gegevens in de app aan te passen zonder dat er een update van de app nodig is. - De beheermodule moet zoveel mogelijk gegevens van andere bronnen (visitgenk.be, genk.be, Toerisme Limburg, openbaar vervoer, UitinVlaanderen, Toerisme Werkt, ) bundelen en faciliteren naar de app toe. - De app moet volledig offline bruikbaar zijn nadat hij eerst gedownload werd. - De app moet meertalig zijn (Nederlands, Engels, Frans en Duits). - Er moet rekening gehouden worden met de integratie van Tripadvisor-content (reviews) en het logo. - Voor het design van de app vragen we om rekening te houden met de huisstijl van de nieuwe toeristische website - Mogelijkheid tot het delen/interactie op social media als Facebook, Twitter, Foursquare & Instagram. - Integratie van beacons (bluetooth-technologie) voor een exacte locatiebepaling van de gebruiker. Bijkomende kost moet duidelijk gespecifieerd worden in de offerte.

2 - De app is toekomst-proof, bv. door het integreren van de cloud-technologie. Bijkomende kost moet duidelijk gespecifieerd worden in de offerte. - Het moet voor de gebruiker meteen duidelijk zijn dat dit de enige echte officiële app van Stad Genk is (via het app-icon en de betiteling). 3. INHOUD & STRUCTUUR De app is zo opgebouwd dat de gebruiker de mogelijkheid heeft om keuzes te maken in functie van zijn/haar specifieke interesses. Belangrijk is dat de gebruiker middels geotracking steeds zijn/haar positie op kaart kan bekijken alsook de locatie van de gekozen hotspot/bezienswaardigheid (POI), in welk menuonderdeel hij/zij zich ook bevindt. Terugkeren naar het hoofdmenu moet in alle gevallen heel duidelijk en gemakkelijk zijn. Graag verwijzen we in deze naar de structuur + look & feel van de app Firenze Turismo*. Een gedetailleerde stadgids die op een erg praktische en overzichtelijke manier een schat aan informatie biedt: niet te missen gebeurtenissen in de stad en de regio, evenementen, musea, bezienswaardigheden, restaurants, hotels, interessante locaties, actvititeiten, reviews, handige adressen, praktische info, Bezienswaardigheden worden to-the-point omschreven, kunnen in detail bekeken worden en zijn telkens aangeduid op kaart. De gebruiker kan kiezen in functie van zijn/haar huidige locatie of behoeften. Persoonlijke favorieten kunnen bewaard worden in een map en zijn ook offline te consulteren. Alle gegevens worden contstant bijgewerkt en up-to-date gehouden. Belangrijke opmerking: deze app voorziet NIET in sharing via social media. Deze functionaliteit is wel essentieel voor de Genk-app. 3.1 Algemene opbouw A. Opstartscherm in herkenbare huisstijl (logo Stad Genk/Toerisme Genk) B. Primaire pagina = dashboard a. Header = hoofdnavigatie b. Body = Niet te missen & globaal stadsplan C. Secundaire pagina s a. Header = hoofdnavigatie b. Body = inhoud afhankelijk van pagina-type Onderstaande items moeten in de eerste fase van het ontwerp zeker mee geïntegreerd worden: 3.2 Header Omvat de hoofdnavigatie van de app. Elk onderdeel voorziet in één of meerdere submenu s en/of toepassingen. Categorieën die in een eerste fase voorzien moeten worden in de hoofdnavigatie:

3 - Niet te missen: via dit icoon keert de gebruiker terug naar het beginscherm; - In mijn buurt: dit onderdeel bundelt alle mogelijkheden die de bezoeker heeft om Genk op een originele en recreatieve manier te ontdekken. De troeven van Genk worden hier apart in onder gebracht en omschreven. De gebruiker kan per onderdeel een interactieve stadskaart openen, die middels geo-locatie toont waar hij/zij zich bevindt op de kaart, welke points of interest er in de omgeving te vinden zijn en op welke afstand ze liggen. De gebruiker moet per POI gemakkelijk en snel meer achtergrondinfo (weetjes, openingsuren, ) te zien krijgen. De toevoeging van foto/video zorgt hier voor extra beleving. Mogelijkheid tot sharing via social media, mail, bluetooth, wi-fi, ; Een aanzet voor wat betreft de invulling van de submenu s**: o Bezienswaardigheden: een gedetailleerd overzicht van de belangrijkste monumenten en locaties, incl. duiding als de gebruiker een monument of locatie aanduidt. De gebruiker kan kiezen voor een overzicht van alle bezienswaardigheden in Genk (+ een overzicht op kaart) of voor een overzicht per categorie (ook telkens met aanduiding op kaart): Top 10: een overzicht en beschrijving van de 10 belangrijkste hotspots in Genk. Zijn zichtbaar op kaart; Mijnsites: dit onderdeel bundelt alle wetenswaardigheden over de historische mijnsites en -terrils van Waterschei, Winterslag en Zwartberg + aanduiding op kaart; Groen: natuurliefhebbers moeten hier zonder moeite de mooiste groene plekken in de stad kunnen terugvinden, ook op kaart. Met beschrijving van alle locaties; Design & Architectuur: een overzicht van de design en architecturale hotspots in Genk. Omschrijving van de gebouwen, designers, shops, inclusief contactgegevens, openingsuren en aanduiding op kaart; In de regio: een overzicht van de interessantste attracties en bezienswaardigheden in de nabije omgeving van Genk. Telkens met korte omschrijving, foto s en aanduiding op kaart. o Wandelen/fietsen/vespa: verschillende routes verbinden diverse points of interest binnen Stad Genk. Hier worden de meest interessante opgelijst. Alle routes zijn zichtbaar op kaart. Op zijn/haar route krijgt de gebruiker interessante informatie aangereikt. Deze beleving moet zo interactief en attractief mogelijk gemaakt worden. De bezoeker moet bovendien de mogelijkheid krijgen om zijn/haar gewenste route zelf uit te stippelen en aan te passen. Als te bespreken optie bij dit onderdeel zouden we de belangrijkste wandel- en fietsroutes uit ons toerisch aanbod willen promoten door de locaties op deze routes te voorzien van extra belevingsgerichte elementen. We denken hier aan

4 nieuwe audiovisuele technologiëen zoals augmented reality, 360 -beelden, het scannen van POI s, 3D-toepassingen, videobeelden, quiz- en spelelementen en zeker ook de nieuwste beacon-technologie zodat we de bezoekers op maat bijkomende toeristische info kunnen bezorgen. Deze routes vormen een apart onderdeel binnen de app en moeten afzonderlijk downloadbaar zijn. De ontwikkelaar moet in de beginfase duidelijk maken of deze extra features mee opgenomen kunnen worden zonder dat dit de app te zeer belast en of deze optie een meerkost met zich meebrengt. In deze verwijzen we naar de app Leuven Walk. Hierin wordt een route voorgesteld doorheen de stad; een handige navigatiefunctie wijst de weg. Wanneer de gebruiker bij een punt arriveert, kan hij/zij foto s bekijken, een filmpje en/of wordt er een interactieve uitdaging aangeboden. o Picknick: een overzicht van alle beschikbare picknickplekken in de verschillende stadsdelen, inclusief beschrijving (grootte, faciliteiten, ). Elke plek is zichtbaar op kaart. o Multiculinair: een overzicht en beschrijving van alle multiculinaire troeven van Stad Genk. Dit onderdeel behelst de multiculinaire routes, onze streekproducten, bijzondere eet-/drinkgelegenheden, Inclusief mogelijkheid tot bekijken op kaart. o Sport: een overzicht en beschrijving van de belangrijkste sportfaciliteiten & - manifestaties binnen stad Genk die interessant zijn voor toeristen. Elke plek/elke activiteit is zichtbaar op kaart. o Kids: een overzicht en beschrijving van alle kindvriendelijke attracties & locaties in Genk. Elke plek is zichtbaar op kaart. Hier zouden zeker enkele speelse features moeten voorzien worden om dit menu extra aantrekkelijk te maken voor families. o Tours met gids: gebruikers die graag een gegidste tour willen maken door Genk krijgen hier een overzicht en beschrijving van welke mogelijkheden er zijn. Dit zijn tours georganiseerd door de Dienst Toerisme. De gebruiker krijgt hier ook te zien wat hij/zij moet ondernemen om een tour te boeken. o Eten & Drinken: een overzichtspagina van aanwezige reca-aangelegenheden, opgedeeld per reca-type, brengt de gebruiker tot bij de detailpagina s. Hier vind je een beschrijving, de coördinaten en openingsuren (gelinkt aan databank Toerisme Limburg). Elk beschreven reca-adres is zichtbaar op kaart. Technische data kan de Dienst Toerisme aanleveren.

5 o Slapen: een overzichtspagina van de Genkse hotels/b&b s/ opgedeeld per type, brengt de gebruiker tot bij de detailpagina s. Hier vind je een beschrijving, de coördinaten en openingsuren (synchronisatie met Toerisme Werkt). Elk beschreven logie-adres is zichtbaar op kaart. o Tips van locals met out-of-the-box aanraders van lokale bewoners (ahv tekst, foto, video, ). Dit kan gaan om bijzondere bewoners van Genk, minder gekende locaties in de stad, originele events/activiteiten, Ludieke en liefst jonge aanpak. Inclusief aanduiding op kaart. - Events: een evenementenkalender, gelinkt aan de database van toeristische website van Stad Genk; Ook moet het mogelijk zijn om manueel data toe te voegen. Alle evenementen/activiteiten in Genk moeten op te zoeken zijn. Op het eventdetail kan de gebruiker meer informatie opvragen over het evenement. Hij/zij kan het evenement in zijn/haar persoonlijke agenda zetten en delen op de social media. Er moet hier gezocht kunnen worden in functie van de locatie en/of interesses. Alle events zijn op kaart terug te vinden. - Favorieten: een map waarin de gebruiker zijn/haar persoonlijke favoriete hotspots/bezienswaardigheden/events/routes/adresjes kan verzamelen. De geselecteerde data is tevens te plotten op een kaartweergave. In dit overzicht kan een manuele sortering toegepast worden, zodanig dat de objecten in gewenste volgorde verschijnen. Zijn/haar favorieten kan de gebruiker delen op de social media. - Praktische info: o Transport & parkeren: een overzicht en beschrijving van alle transport- en parkeermogelijkheden in Genk (link naar het openbaar vervoer). Transport omvat trein, bus en taxi. Alle relevante (parkeer)locaties zijn terug te vinden op kaart. o Visit Genk: De toeristische brochure 2015 van de stad wordt digitaal ter beschikking gesteld ; Contactgegevens Dienst Toerisme Stad Genk. o Settings: Een beknopte handleiding over het gebruik van de app; Taalkeuze (Nl, D, Fr, E); Share de Genk-app: via bluetooth, , gmail, google drive, wi-fi direct; Download de app. 3.3 Body beginscherm

6 - Niet te missen : een overzicht van de belangrijkste events/expo s/festivals/ die lopen op het moment dat de gebruiker de app hanteert (zie openingsscherm app Firenze Turismo*) - Stadsplan: een globaal overzichtsplan van Genk met haar stadsdelen (zie openingsscherm app Firenze Turismo*). Als de gebruiker een stadsdeel aanduidt, krijgt hij/zij bekomende informatie over de buurt + wordt er op verzoek een lijstoverzicht getoond van welke events er momenteel plaatsvinden. 3.4 Body submenu s Inhoud afhankelijk van het pagina-type. Eerste aanzet invulling zie punt submenu s**. Bij de verdere ontwikkeling en in latere fases kan het zijn dat bepaalde POI s aangepast, uitgebreid en/of verwijderd moeten worden. Bepaalde pagina s kunnen nood hebben aan een footer; die mogelijkheid moet mee ingecalculeerd worden. 4. Service & onderhoud - Gedetailleerd plan van aanpak. - Transparante projectuitwerking waarbij de ontwikkelaar toelicht hoe hij na oplevering de kwaliteit van de app blijft garanderen. - Voorstel tot een jaarlijks onderhoudscontract (updates van de besturingssystemen). - Demonstratie van het operationeel gebruik van de app & testing van de functionaliteiten. - Vlotte bereikbaarheid en service in geval van problemen (integratie helpdeskfunctie?). - Opnemen van wijzigingen in de technologie evenals functionele wijzigingen op vraag van de opdrachtgever. - Hosten en publiceren van de app. We verwachten een garantie van minimum 3 maanden. 5. De Dienst Toerisme wenst een voorstel te ontvangen voor: een concrete blik op de samenwerking met de opdrachtgever in praktijk; een verdere optimalisatie van de door Stad Genk beschreven functionaliteiten; een origineel, creatief en modern design voor een nieuwe toeristische app voor stad Genk, op basis van de huisstijl van visitgenk.be; de technische ontwikkeling en realisatie van een toeristische app, rekening houdend met het feit dat het creëren en aanpassen van de content steeds in samenwerking met Stad Genk moet gebeuren; een duidelijke fasering in de oplevering van de verschillende delen van de opdracht (incl. tussentijdse evaluatie); de service en onderhoud na realisatie;

7 het toekomst-proof maken van de app (graag specifiëren). 6. Timing De app moet gerealiseerd worden binnen de 12 weken na de effectieve toewijzing (de uitvoeringstermijn gaat in de dag volgend op de datum van de toewijzingsbrief). 7. Prijs De totaalprijs bevat volgende onderdelen: strategisch advies; design en ontwikkeling app (op basis van bestaande huisstijl); integratie nieuwe technologieën; prijsvoorstel onderhoudscontract op jaarbasis - hosting; support voor eventuele aanpassingen (prijs / uur); eventuele andere kosten (dienen door de inschrijver opgegeven te worden). De totaalprijs en mogelijke kortingen dienen duidelijk weergegeven te worden. Evenals de prijzen per onderdeel en het aantal manuren. 8. Gunningscriteria De beoordeling van de offertes gebeurt op basis van volgende gunningscriteria: prijs: 10; schetsontwerp: 50; referenties: In te dienen voorstel: visie over concept en designvoorstel; prijsofferte met opgave van totaalprijs; referenties (max. 3); planning. BEMERKINGEN Voor bijkomende inlichtingen kan u contact opnemen met mevrouw Kristien Mandervelt van de Dienst Toerisme en Evenementen op het nummer

8 Opgemaakt te Genk op 3 maart 2015 Goedgekeurd door het college van burgemeester en schepenen in vergadering van: Rudi Haeck secretaris Wim Dries burgemeester

Handleiding. Meer over de OnRoute producten op www.onroute.nl

Handleiding. Meer over de OnRoute producten op www.onroute.nl Deze handleiding bevat de stand van zake van de App per 20 oktober 2014. De App is nog vol in ontwikkeling en zal regelmatig aangepast worden. App versie 1.0.0 OnRoute is een handelsmerk van TeqTrade BV

Nadere informatie

CMD-6VT-P1.09. Ontwerprapport. Bart Waardenburg 21/10/2011. Naam: Bart Waardenburg, Studentnummer: 08081867

CMD-6VT-P1.09. Ontwerprapport. Bart Waardenburg 21/10/2011. Naam: Bart Waardenburg, Studentnummer: 08081867 CMD-6VT-P1.09 Ontwerprapport Bart Waardenburg 21/10/2011 Naam: Bart Waardenburg, Studentnummer: 08081867 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 3 2. DE STRATEGIE BEPALEN 4 2.1. PLANNEN MAKEN 4 2.2. VISIE BEPALEN 10

Nadere informatie

Plan van Aanpak. voor je website en/of huisstijl

Plan van Aanpak. voor je website en/of huisstijl Plan van Aanpak voor je website en/of huisstijl Uitgave maart 2015 Je hebt mijn hulp ingeroepen voor het bouwen van een website en/of het ontwerpen van een huisstijl. Hier vind je informatie over dat proces.

Nadere informatie

FLIPPING. BOOK 2015 editie.

FLIPPING. BOOK 2015 editie. FLIPPING BOOK 2015 editie. DIT IS CLARENZ. De kracht van Clarenz ligt in het ontwikkelen van een passende oplossing voor al uw online uitdagingen. Waar andere internetbedrijven stoppen, gaan wij met veel

Nadere informatie

Functionele analyse. Voor het implementeren van de nieuwe website van Wuustwezel in Drupal. e2e N.V.

Functionele analyse. Voor het implementeren van de nieuwe website van Wuustwezel in Drupal. e2e N.V. Functionele analyse Voor het implementeren van de nieuwe website van Wuustwezel in Drupal e2e N.V. Bruiloftstraat 127-9050 Gent België Tel.: +32 (0)9 267 64 70 Fax: +32(0)9 267 64 80 Email: info@e2e.be

Nadere informatie

Invoering ipad. En andere tablets. De opstap naar digitaal werken, procesgericht werken en Het Nieuwe Werken

Invoering ipad. En andere tablets. De opstap naar digitaal werken, procesgericht werken en Het Nieuwe Werken Invoering ipad En andere tablets De opstap naar digitaal werken, procesgericht werken en Het Nieuwe Werken Alle succes en faal factoren op een rijtje Met concept Plan van Aanpak invoering ipad Met uitgewerkte

Nadere informatie

Plaats uzelf in de kijker

Plaats uzelf in de kijker Promotiemogelijkheden Salon Beste exposanten, Salonpartners en planners bij de media-agentschappen, Het Salon van Brussel is het grootste evenement van het land. Belgen zijn autoliefhebbers en het Salon

Nadere informatie

FESTIVALINFO MOBIELE APPLICATIE

FESTIVALINFO MOBIELE APPLICATIE FESTIVALINFO MOBIELE APPLICATIE Student : Teun Ingels Studentnummer: 1527670 Cursus: Afstudeerstage Scriptie TEET-VMBACHEX-11 Datum: 13-03-2012 Festivalinfo mobiele applicatie 2 van 65 FESTIVALINFO MOBIELE

Nadere informatie

LoopbaanApp Rijk. Haalbaarheidsonderzoek. In opdracht van: Versie 1.0

LoopbaanApp Rijk. Haalbaarheidsonderzoek. In opdracht van: Versie 1.0 LoopbaanApp Rijk Haalbaarheidsonderzoek In opdracht van: Versie 1.0 Status definitief Datum 27 juni 2013 Management samenvatting In opdracht van het ministerie van BZK heeft ICTU een haalbaarheidsonderzoek

Nadere informatie

Grijp de kansen van digitale media!

Grijp de kansen van digitale media! Grijp de kansen van digitale media! Smidsestraat 130 9000 Gent t 09 231 82 70 f 09 231 83 25 info@mediaraven.be www.mediaraven.be www.facebook.com/mediaraven www.twitter.com/mediaraven www.youtube.com/mediaravenvzw

Nadere informatie

Conceptnota. Raamovereenkomst ontwikkeling Visitwebsite CDA002299

Conceptnota. Raamovereenkomst ontwikkeling Visitwebsite CDA002299 Conceptnota Raamovereenkomst ontwikkeling Visitwebsite op A-stad platform CDA002299 Versie 7.0 CDA002299_Conceptnota_Raamovereenkomst_Visit_2014.docx Pagina 1 van 8 Inhoudsopgave 1 Doelstelling conceptnota...

Nadere informatie

BULLDOG MEDIA FULL SERVICE INTERNET & RECLAMEBUREAU

BULLDOG MEDIA FULL SERVICE INTERNET & RECLAMEBUREAU BULLDOG MEDIA FULL SERVICE INTERNET & RECLAMEBUREAU ui j e D e w e t s a a gn cc u rs!! es inhoud Wie zijn wij? ICt Waarborg Logo en huisstijl Websites Webshop Starterspakketen A-B-C-D Backup en support

Nadere informatie

W AT I S M O G E L I J K M E T O T Y S E E N C O M P L E E T O V E R Z I C H T V A N M O D U L E S E N F U N C T I O N A L I T E I T E N

W AT I S M O G E L I J K M E T O T Y S E E N C O M P L E E T O V E R Z I C H T V A N M O D U L E S E N F U N C T I O N A L I T E I T E N W AT I S M O G E L I J K M E T O T Y S E E N C O M P L E E T O V E R Z I C H T V A N M O D U L E S E N F U N C T I O N A L I T E I T E N OTYS Recruiting Technology helpt u met kandidaat tracking, communicatie

Nadere informatie

Adviesrapport mobiliteitsplan

Adviesrapport mobiliteitsplan Adviesrapport mobiliteitsplan Een adviesrapport geschreven voor Radiuz, waarin de Radiuz applicatie onder de loep wordt genomen en wordt gekeken naar mogelijke verbeteringen. sjoerd Burgersdijk Auteurs:

Nadere informatie

CASUSBESCHRIJVING. 2013 Museumkompas Lectoraat Crossmedia Business www.museumkompas.nl Hogeschool Utrecht BMC Adviesmanagement

CASUSBESCHRIJVING. 2013 Museumkompas Lectoraat Crossmedia Business www.museumkompas.nl Hogeschool Utrecht BMC Adviesmanagement CASUSBESCHRIJVING 2013 Lectoraat Crossmedia Business www.museumkompas.nl Hogeschool Utrecht BMC Adviesmanagement Inhoudsopgave Pagina 1. Beschrijving Centraal Museum Utrecht 3 1.1 Locatie 3 1.2 Wie is

Nadere informatie

BEST PRACTICE E-MUSIC. Hoe kunnen artiesten apps succesvol inzetten?

BEST PRACTICE E-MUSIC. Hoe kunnen artiesten apps succesvol inzetten? Hoe kunnen artiesten apps succesvol inzetten? Onderwijsinstelling: Opleiding: Blok: Uitgevoerd door: Hogeschool Utrecht Communicatiemanagement New Media Management: Strategy APPS2BFAMOUS Anne-Marije Winters

Nadere informatie

Functioneel Ontwerp. Klant : Netvlies Project : Intern project: CRM-systeem Versie : 0.1 Datum : 06-05-2010

Functioneel Ontwerp. Klant : Netvlies Project : Intern project: CRM-systeem Versie : 0.1 Datum : 06-05-2010 Functioneel Ontwerp Klant : Netvlies Project : Intern project: CRM-systeem Versie : 0.1 Datum : 06-05-2010 Documentbeheer In dit hoofdstuk wordt bijgehouden wat de meest actuele versie van het F.O. is

Nadere informatie

HANDLEIDING ERFGOEDBANK NOORDERKEMPEN

HANDLEIDING ERFGOEDBANK NOORDERKEMPEN HANDLEIDING ERFGOEDBANK NOORDERKEMPEN Erfgoedcel Noorderkempen Grote Markt 1 2300 Turnhout 014 44 33 62 info@erfgoedcelnoorderkempen.be Projectvereniging Erfgoed Noorderkempen, 2011 Erfgoedbank Noorderkempen

Nadere informatie

HTML 5 App. Herman van Dompseler in opdracht van SURFnet. 20 december 2012 Versie 0.91

HTML 5 App. Herman van Dompseler in opdracht van SURFnet. 20 december 2012 Versie 0.91 Herman van Dompseler in opdracht van SURFnet 20 december 2012 Versie 0.91 Contents Inleiding... 4 Wat is HTML 5... 4 Wat is er mogelijk met HTML 5?... 5 HTML 5 handige links... 8 Part 1: HTML 5 Apps...

Nadere informatie

Steven Troch. Website voor het OCMW van Niel. Promotor: prof. dr. ir. Wilfried Philips Begeleider: Rik Bellens

Steven Troch. Website voor het OCMW van Niel. Promotor: prof. dr. ir. Wilfried Philips Begeleider: Rik Bellens Steven Troch Website voor het OCMW van Niel Promotor: prof. dr. ir. Wilfried Philips Begeleider: Rik Bellens Masterproef ingediend tot het behalen van de academische graad van Master in de toegepaste informatica

Nadere informatie

Groene apps voor meer verbinding met de natuur

Groene apps voor meer verbinding met de natuur Groene apps voor meer verbinding met de natuur Deze voorstudie is in opdracht van InnovatieNetwerk uitgevoerd door: Arjan Klopstra Projectleider: Ir. M.H.A. van den Ham (InnovatieNetwerk) Deze voorstudie

Nadere informatie

Effectief inzetten! Praktijkgids en inspiratieboek voor de ondernemer/marketeer die de ware kracht van QR codes wil ontdekken

Effectief inzetten! Praktijkgids en inspiratieboek voor de ondernemer/marketeer die de ware kracht van QR codes wil ontdekken QR codes Effectief inzetten! Praktijkgids en inspiratieboek voor de ondernemer/marketeer die de ware kracht van QR codes wil ontdekken QR codes Effectief inzetten! Frans Hendrikx Schrijver: Frans Hendrikx

Nadere informatie

WieWasWie Communicatie -en Marketingstrategie

WieWasWie Communicatie -en Marketingstrategie WieWasWie Communicatie -en Marketingstrategie Thonik, 03 augustus 2009 WieWasWie Communicatie Plan, Strategie en Middelen Thonik, 03 augustus 2009 Inhoudsopgave Deel 1. Algemeen Aanleiding WieWasWie 5

Nadere informatie

Ontwerp en implementatie als Mash-Up

Ontwerp en implementatie als Mash-Up Ontwerp en implementatie als Mash-Up Groep 5 Maarten Decat 1e Master Ingenieurswetenschappen: Computerwetenschappen Optie Gedistribueerde systemen maarten.decat@student.kuleuven.be Benjamin Slegers 1e

Nadere informatie

2010 2012 Budeco BV the Business Development Company budeco.nl 1

2010 2012 Budeco BV the Business Development Company budeco.nl 1 2010 2012 Budeco BV the Business Development Company budeco.nl 1 Inleiding Social media neemt een steeds grotere en belangrijkere rol in bij het voeren van conversaties. Niet alleen tussen individuen,

Nadere informatie

OFB Website Functie Beschrijving Versie 4.3.0 Bijgewerkt maart 2012

OFB Website Functie Beschrijving Versie 4.3.0 Bijgewerkt maart 2012 2012 OFB Website Functie Beschrijving Versie 4.3.0 Bijgewerkt maart 2012 Beschrijvend document van de Functionele kenmerken van de OFB Website. Inhoudelijke functielijst met vervolgens beschrijving van

Nadere informatie

www.wphandleiding.nl 1

www.wphandleiding.nl 1 www.wphandleiding.nl 1 Introductie Met het populaire en gebruiksvriendelijke WordPress CMS kun je eenvoudig alle aspecten van een website (of blog) aanpassen. In de Nederlandstalige WordPress handleiding

Nadere informatie

Ontwikkelen dossierbeheersysteem in CRM 2011

Ontwikkelen dossierbeheersysteem in CRM 2011 Ontwikkelen dossierbeheersysteem in CRM 2011 Project aangeboden door Serbruyns Matthias voor het behalen van de graad van Bachelor in de New Media and Communication Technology Academiejaar 2012-2013 Stageplaats

Nadere informatie

ONDERZOEKSRAPPORT APPLICATIE FUNCTIONALITEITEN

ONDERZOEKSRAPPORT APPLICATIE FUNCTIONALITEITEN ONDERZOEKSRAPPORT APPLICATIE FUNCTIONALITEITEN In opdracht van HU en Rabobank Utrecht, Oktober 2012 Het team David Hutten info@davidhutten.nl y INHOUDSOPGAVE 06 41 40 42 90 Debriefing Pag. 4 Vincent Wielders

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding TiC Narrow Casting versie 3.2 TiC Narrow Casting versie 3.2 1 van 41 Inhoudsopgave Onderwerp Pagina Over TiC Narrow Casting 3 Contactgegevens 4 Systeemeisen 5 Ondersteunde bestandsformaten

Nadere informatie