Handleiding Reseller Controle Paneel

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding Reseller Controle Paneel"

Transcriptie

1 Handleiding Reseller Controle Paneel Inloggen Om in te loggen in het Controle Paneel kunt u de gebruikersnaam en wachtwoord gebruiken welke u van ons heeft ontvangen. Nieuw is dat u ook met uw social media account kunt aanmelden. Op dit moment worden de volgende diensten ondersteund: Facebook, Twitter en Google. Wanneer u zich voor de eerste keer aanmeldt met uw social media account zult u deze moeten koppelen aan het account in ons systeem. Wanneer dit nog niet is gebeurt zal het systeem direct om uw RealHosting gegevens vragen. Dit hoeft u maar eenmalig te doen. De volgende keer dat u een van de social media buttons gebruikt wordt u automatisch ingelogd zonder gebruikersnaam en wachtwoord.

2 Dashboard Zodra u succesvol bent aangemeld komt u automatisch binnen op uw persoonlijke dashboard. Aan de bovenkant ziet u meteen 5 navigatie items. Wanneer u gebruik maakt van uw eigen huisstijl in ons systeem, kunt u uw eigen social media integraties doen.

3 Navigatiebalk Aan de bovenkant van de pagina vindt u de navigatie balk. In deze balk vindt u een aantal knoppen welke de verschillende modules in het systeem vertegenwoordigd. Wij beschrijven alle mogelijk opties. Het kan voorkomen dat u niet alle opties afneemt waardoor een aantal knoppen ontbreken. Account beheer: Domeinnamen: Hosting: Verkoop: Facturatie: Webshop: Profiel: Hier vindt u al uw klanten en diensten welke u en uw klanten afnemen. Hier is ook een overzicht te vinden met de reeds opgezegde diensten. Onder het menu domeinnamen vindt u alle domeinnamen welke u en uw klanten afnemen. Hier kunt u het technische beheer aan uw domeinnamen doen, denk hierbij aan DNS zone beheer, contactgegevens (whois informatie), name servers etc. Beheer alle websites van u en uw klanten, , databases, sub domeinnamen en domein aliassen. wanneer u ook gebruik maakt van de webshop integratie kunt u hier het beheer doen. Hier ziet u een overzicht van de geplaatste bestellingen en kunt u het beheer doen van de pakketten welke u wilt verkopen zoals prijzen instellen en resources toekennen aan pakketten. Bekijk en download hier uw facturen. Ook de facturen welke u aan uw klanten heeft verstuurd kunt u hier terugvinden. Bij elke factuur heeft u de optie om deze online te betalen. U kunt incasso batches downloaden en bij uw bank indienen. Met 1 klik gaat u direct naar de webshop. Een aantal persoonlijke instellingen kunt u hier vinden. Evenals uw (bedrijfs)gegevens. Tevens kunt u hier extra gebruikers voor uw account aanmaken en de rollen definiëren.

4 Account beheer Mijn klanten Zodra u op het menu item Account beheer klikt ziet u het overzicht van uw klanten. Wanneer u een van uw klanten aanklikt krijgt u direct alle gegevens te zien van deze klant. Het snel menu aan de linkerkant klapt open en u krijgt daar nieuwe opties te zien. In dit menu kunt u snel overzichten opvragen welke betrekking hebben op de gekozen klant.

5 Mijn abonnementen Aan de linkerkant is het snel menu te vinden met de opties onder Account beheer. Bijvoorbeeld het overzicht met de abonnementen welk u afneemt.

6 Domeinnamen Mijn domeinnamen Wanneer u klikt op domeinnamen, dan krijg u direct het overzicht te zien met uw domeinnamen. Via het snel menu aan de linkerkant kunt u ook de domeinnamen van uw klanten opvragen. In dit overzicht heeft u ook de mogelijkheid om direct naar de shop te gaan om een nieuwe domein aan te vragen. Wanneer u een domein aan de DNS wilt toevoegen dan kan dat ook. Gebruik de knop Toevoegen. Klik een domeinnaam aan waarvan u het beheer wilt doen. U krijgt een samenvatting te zien van de gekozen domeinnaam. Hier kunt direct het beheer doen van de name servers.

7 Beheer mogelijkheden De volgende beheer mogelijkheden kunt u via de optie domeinnamen uitvoeren: - Wijzigen van de name servers - DNS zone beheer - Domeinnaam contacten aanpassen en wijzigen

8 Hosting Deze unieke optie maakt het mogelijk om het beheer voor uw website en uit 1 overzichtelijk beheer tool te kunnen doen. Wanneer u op hosting klikt ziet u direct al uw actieve websites. Een handige afbeelding maakt het zoeken nu nog sneller en overzichtelijker. Om het beheer te doen van de meest voorkomende functies hoeft u niet meer in een complexe en ingewikkelde technische beheer paneel te zijn zoals DirectAdmin, Plesk of cpanel. (uiteraard is dit nog wel mogelijk voor de poweruser). U ziet per website 5 knoppen (6 knoppen wanneer u de poweruser mode heeft aangezet, zoals in het voorbeeld hierboven). Mail: FTP Gegevens: Databases: Aliassen: Subdomein: Plesk: Beheer de adressen binnen uw hosting. Hieronder valt ook het beheer van doorsturen en de automatisch beantwoorder (vakantiemeldingen). Ook kunt u aliassen beheren. Wachtwoord vergeten, of wilt u het wachtwoord wijzigen, doe dat hier en u kunt weer aan de slag. Databases aanmaken, verwijderen, beheren van de database met phpmyadmin? Gebruik deze functie. Met aliassen kunt u meerdere domeinnamen koppelen aan een hoofdwebsite. Wilt u een nieuwe versie van uw website testen, of wilt u een onderdeel toevoegen aan uw bestaande websites, maak hier dan een subdomein aan. Een subdomein is het stukje voor uw domeinnamen. Bv shop.realhosting.nl is een subdomein en testwebsite.realhosting.nl is ook een subdomein. Alleen voor de Power User; u gaat direct naar de juiste plek binnen het Parallels Plesk paneel.

9 Verkoop Bestellingen Zodra u klikt op het menu item Verkoop ziet u een overzicht van de geplaatste bestellingen door uw klanten. Aan de linkerkant heeft u het snel menu met de opties om de pakketten in de webshop te configureren. Wanneer een bestelling wordt aangeklikt krijgt u het overzicht te zien van de geplaatste bestelling. Hier heeft u dan ook de mogelijkheid om een bestelling door te zetten of een bestelling af te wijzen. Hostingpakketten Vanuit het snel menu kunt u klikken op Hostingpakketten. Hier ziet u de pakketten welk u via de website kunt verkopen. Ook ziet u hier hoeveel abonnementen per pakket u heeft verkocht. Hier kunt u ook snel en eenvoudig nieuwe pakketten aanmaken en deze meteen gaan verkopen in de shop.

10 Domeinpakketten In de laatste optie uit het snel menu ziet u de domeinpakketten. Hier kunt u alle domein extensie activeren welke u via de webshop wilt gaan verkopen. Bij het schrijven van deze handleidingen biedt RealHosting meer dan 350 domein extensies. Uiteraard hoeft u deze niet allemaal aan te bieden. U maakt zelf een selectie van de extensies welke u wilt gaan verkopen. Wanneer u een extensie uit de lijst aanklikt kunt u deze beheren. U ziet welke prijzen er zijn ingesteld en welke prijs opties u aan en uit kunt zetten per extensie. Overzicht van het geselecteerde domeinpakket

11 Bewerk de prijzen van de verschillende opties en de eventuele setupkosten.

12 Facturatie Mijn Facturen Na het kiezen van de optie Facturatie krijgt u een overzicht van uw facturen te zien. Klik in het snel menu op Facturen en u krijgt de facturen te zien van uw klanten. Een factuur aanmaken is ook mogelijk. Er zijn hierbij twee opties: - Direct een factuur aanmaken welke per mail naar de klant verzonden kan worden. - Te factureren items klaar zetten om in de maandelijkse facturatie run mee te nemen (verzamelen van factuur regels op 1 factuur). Online betalen Elke factuur kan online betaald worden via de volgende online betaal systemen: - ideal - PayPal - Mastercard / Visa (Via PayPal) - Mister Cash (Belgische betaalsysteem) - Sofort Banking (Europees betaalsystem welke nu in de volgende landen gebruikt kan worden: België Duitsland Italië Nederland Oostenrijk Polen Engeland (UK) Zwitserland

13 Profiel Zodra u op profiel klikt ziet u direct de gegevens van het account waarmee u bent aangemeld. U kunt hier de taal kiezen waarin het paneel getoond moet worden. Poweruser mode Ook treft u hier de optie Poweruser mode aan. Deze staat standaard uitgeschakeld. Wanneer u deze optie voor u zelf inschakelt krijgt u een aantal extra opties binnen het domeinbeheer. De poweruser kan: - DNS servers wijzigen voor een domein; - DNS zone file beheren; - Domein contacten beheren (toevoegen of wijzigen voor een domein); - Met 1 druk op de knop aanmelden op het Parallels Plesk Panel; LET OP: Wij adviseren deze optie alleen in te schakelen als u voldoende technische kennis heeft!

14 Profiel snel menu Aan de linkerkant van de pagina ziet u een menu zoals hieronder afgebeeld. Mijn gegevens: Wachtwoord reset: Contactpersonen: Instellingen: Betaalinstellingen: Hier kunt u de gegevens inzien en wijzigen zoals bij ons bekend zijn. Wijzig het wachtwoord waarmee u nu bent aangemeld. Wanneer u wilt dat anderen ook kunnen aanmelden in uw account om taken uit te voeren, maak deze dan hier aan. Onder instellingen kunt u o.a., nieuwsbrief aan en uit zetten, de automatische verlengingsoptie aan of uit zetten. Wanneer u ons een machtiging wilt afgeven voor automatische incasso kan dat hier.

15 Extra reseller opties Speciaal voor de reseller hebben wij een aantal unieke opties: - Het is mogelijk om dit systeem en onze webshop in uw eigen huisstijl uit te rusten; - Uw klanten toegang te geven voor het beheer en registratie van hun eigen domeinnamen via uw eigen URL; - Factureer uw klanten in uw eigen huisstijl vanuit ons systeem; - Onze Private Cloud oplossingen bieden extra mogelijkheden en flexibiliteit voor onze wederverkopers en grootgebruikers. Volledig geïntegreerd in het beheer paneel beheert u nog sneller uw klanten en de diensten van uw klanten. Heeft u interesse in deze extra functionaliteit vraag onze servicedesk naar de mogelijkheden. Vragen en/of opmerkingen? We vernemen graag uw vragen, opmerkingen, kritiek en suggesties. Stuurt u dit bij voorkeur per naar

Handleiding RealHosting Controle Paneel

Handleiding RealHosting Controle Paneel Handleiding RealHosting Controle Paneel Inloggen. Om in te loggen in het Controle Paneel kunt u de gebruikersnaam en wachtwoord gebruiken welke u van ons heeft ontvangen. Nieuw is dat u ook met uw social

Nadere informatie

Hosting. Aan de slag. WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland. w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.nl

Hosting. Aan de slag. WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland. w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.nl Hosting Aan de slag WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.nl 1. Installatie WeFact Hosting installeren In ons e-mail bericht heeft u inloggegevens ontvangen

Nadere informatie

Getting started guide

Getting started guide Getting started guide Getting started Guide Gefeliciteerd met uw hosting bij echristenen. Wij zijn blij u te mogen verwelkomen als klant. Deze Getting started Guide helpt u op weg bij het hosten van uw

Nadere informatie

Handleiding Controlepaneel Parallels

Handleiding Controlepaneel Parallels Handleiding Controlepaneel Parallels Inhoudsopgave 1 Inloggen... 3 2 Domeinbeheer... 4 2.1 Beheer van domeinen die via InterNLnet geregistreerd zijn... 4 2.2 Beheer van domeinen die via een andere provider

Nadere informatie

Handleiding MijnHelderHosting

Handleiding MijnHelderHosting Handleiding MijnHelderHosting Beheer uw domein snel en eenvoudig in MijnHelderHosting In MijnHelderHosting kunt u uw domein op een overzichtelijke manier beheren. Zo kunt u bijvoorbeeld nieuwe gebruikers

Nadere informatie

AS Hosting Control Panel

AS Hosting Control Panel AS Hosting Control Panel Handleiding voor eindgebruikers met Linux webhosting Versie 1.1 (Januari 2009) 0 Inhoud 1. Over deze handleiding... 3 2. Feedback... 4 3. Het AS Hosting Control Panel... 5 3.1Toegang

Nadere informatie

Domeinwinkel handleiding

Domeinwinkel handleiding Domeinwinkel webhosting & domeinnamen Domeinwinkel handleiding Voor al je vragen over domeinnamen, e-mail en webhosting Inhoudsopgave Welkom Domeinnaam 4 5 Domeinnaam informatie 6 - Wat is een domeinnaam?

Nadere informatie

Gebruikershandleiding DigiCloud Portaal

Gebruikershandleiding DigiCloud Portaal Gebruikershandleiding DigiCloud Portaal Datum Ziedewij 3b Postbus 472 2990 AL Barendrecht T 088 3 444 777 E info@digisource.nl ABN AMRO Bank 56.32.60.858 IBAN NL69ABNA0563260858 BIC ABNANL2A K.v.K. Rotterdam

Nadere informatie

Handleiding Mijn Yellowbrick

Handleiding Mijn Yellowbrick Handleiding Mijn Yellowbrick versie 2.0 augustus 2014 Voordelig bricken, makkelijk parkeren INHOUDSOPGAVE MIJN YELLOWBRICK 3 MIJN GEGEVENS 5 MOBIEL 7 KAARTEN 10 PARKEREN 13 TRANSACTIES 14 FACTUREN 14 ZAKELIJK

Nadere informatie

www.wphandleiding.nl 1

www.wphandleiding.nl 1 www.wphandleiding.nl 1 Introductie Met het populaire en gebruiksvriendelijke WordPress CMS kun je eenvoudig alle aspecten van een website (of blog) aanpassen. In de Nederlandstalige WordPress handleiding

Nadere informatie

www.wphandleiding.nl 1

www.wphandleiding.nl 1 www.wphandleiding.nl 1 Introductie Met het populaire en gebruiksvriendelijke WordPress CMS kun je eenvoudig alle aspecten van een website (of blog) aanpassen. In de Nederlandstalige WordPress handleiding

Nadere informatie

Domeinnaam Online Gebruikershandleiding

Domeinnaam Online Gebruikershandleiding Domeinnaam Online Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Control Panel...4 2.1 Mogelijkheden Control Panel...5 3 Domeininstellingen...6 3.1 Domeinadministratie uitschakelen...8 3.2 Mogelijkheden

Nadere informatie

Startgidsen & Tutorials

Startgidsen & Tutorials Startgidsen & Tutorials Bevat o.a. DirectAdmin, FTP, Webmail, Windows Live Mail, PHPMyAdmin en Rapifia klantenpaneel uitleg. Naam: Hoofdstukken Pagina: 1. Inleiding 2 2. Benodigde programma s 3 3. DirectAdmin

Nadere informatie

Eindgebruikershandleiding Jira

Eindgebruikershandleiding Jira Eindgebruikershandleiding Jira Datum: 19-11-2012 Auteur: ing. N. Jonathans Versie: 2.1 Green Valley heeft als missie software te ontwikkelen waardoor de burger en het bedrijfsleven nog prettiger en makkelijker

Nadere informatie

Handleiding SpinOffice CRM April 2013

Handleiding SpinOffice CRM April 2013 Handleiding SpinOffice CRM April 2013 Als nieuwe gebruiker van SpinOffice CRM is het van belang een goed beeld te hebben van de mogelijkheden van onze slimme applicatie. SpinOffice voegt een centraal adressenbestand

Nadere informatie

EMMA Handleiding E-mailmarketing

EMMA Handleiding E-mailmarketing EMMA Handleiding E-mailmarketing Inleiding Succesvolle e-mailmarketing campagnes leggen de focus (terug) bij de ontvanger. Het versturen van e-mailmarketing is nog steeds populair en kan, wanneer goed

Nadere informatie

Handleiding Webhosting Online Linux Versie maart 2014

Handleiding Webhosting Online Linux Versie maart 2014 Handleiding Webhosting Online Linux Versie maart 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 4 Hoofdstuk 2. Installatie van de dienst 5 2.1 Toegang tot de Zelfservice Cloud 5 2.2 Beginscherm Zelfservice

Nadere informatie

Inhoud... 1. 1 Aanmelden... 2 1.1 Aanmelden...2 1.2 Abonnement opzeggen...2. 2 Inloggen... 3

Inhoud... 1. 1 Aanmelden... 2 1.1 Aanmelden...2 1.2 Abonnement opzeggen...2. 2 Inloggen... 3 Handleiding 7x24.nl Algemeen In deze handleiding kunt informatie vinden over de algemene werkwijze van de site van 7x24.nl. Aspecten als aanmelden, informatie en de helpdesk komen hier aan de orde. Inhoud

Nadere informatie

Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten. MijnOffice365 Beheerdershandleiding

Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten. MijnOffice365 Beheerdershandleiding Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten MijnOffice365 Beheerdershandleiding Inhoud Wat is MijnOffice365? 2 Inloggen op MijnOffice365 3 Een nieuw domein toevoegen aan uw Microsoft Office 365-account

Nadere informatie

Handleiding. versie 20 24 april 2013

Handleiding. versie 20 24 april 2013 Handleiding versie 20 24 april 2013 Inhoudsopgave 1 BEHEER UW WEBSHOP EN PRODUCTEN... 4 1.1 CATEGORIEËN BEWERKEN... 4 1.2 PRODUCTEN BEWERKEN... 5 1.2.1 Afbeeldingen toevoegen... 6 1.2.2 Gerelateerde producten...

Nadere informatie

Startersgids iblox. Inhoudsopgave. Hulp bij het opzetten van uw website.

Startersgids iblox. Inhoudsopgave. Hulp bij het opzetten van uw website. Hulp bij het opzetten van uw website. Inhoudsopgave Start met uw website Inloggen vanaf BC dashboard Mail account aanmaken 1. Tab Algemeen 2. Tab Doorsturen 3. Tab E-mailaliassen 4. Tab Automatische beantwoording

Nadere informatie

Webhosting Online Windows platform Gebruikershandleiding

Webhosting Online Windows platform Gebruikershandleiding Webhosting Online Windows platform Gebruikershandleiding I nho udso pg av e 1 Inleiding... 3 2 Zelfservice ICT-Diensten... 4 Toegang tot de Zelfservice ICT module... 4 Beginscherm Control Panel... 5 3

Nadere informatie

III Klanten Handleiding

III Klanten Handleiding III Klanten Handleiding Inhoud 1 Algemeen... 3 1.1 Gebruikersnaam en wachtwoord... 3 1.2 Klant interface... 3 1.3 ISPConfig Rechten van klanten... 4 1.4 Bewaren... 4 1.5 Veranderen van het ISPConfig Wachtwoord...

Nadere informatie

Handleiding voor gebruikers

Handleiding voor gebruikers Handleiding voor gebruikers September 2012 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Wat is KennisID... 3 Wat is een profiel... 3 Rollen... 3 Helpdeskprocedure... 5 Profiel valideren... 6 Stap 1

Nadere informatie

Handleiding. PersoneelsSysteem - HorecaSysteem - ZorgSysteem

Handleiding. PersoneelsSysteem - HorecaSysteem - ZorgSysteem Handleiding PersoneelsSysteem - HorecaSysteem - ZorgSysteem Voorwoord Bedankt voor het downloaden van deze handleiding. De handleiding kan gebruikt worden voor het PersoneelsSysteem (www.personeelssysteem.nl),

Nadere informatie

STARTERSHANDLEIDING Hosting2GO Startershandleiding

STARTERSHANDLEIDING Hosting2GO Startershandleiding STARTERSHANDLEIDING Hosting2GO Startershandleiding U koos net als duizenden anderen voor het voordeel én het gemak dat wij u als hostingprovider bieden. Om u zo snel mogelijk op weg te helpen, hebben wij

Nadere informatie

Betalen. ideal Dashboard. Doel

Betalen. ideal Dashboard. Doel Betalen ideal Dashboard Beursplein 1 Postbus 1 8900 AA Leeuwarden T (058) 299 55 99 F (058) 299 45 91 www.frieslandbank.nl Statutair gevestigd te Leeuwarden Handelsregister 01002411 Doel In dit document

Nadere informatie

FAQ Moodlewinkel.nl. 1. Algemeen. 2. Manager. 3. Docent. 4. Cursist

FAQ Moodlewinkel.nl. 1. Algemeen. 2. Manager. 3. Docent. 4. Cursist FAQ Moodlewinkel.nl 1. Algemeen 2. Manager a. Taalinstellingen b. Gebruikers/rechten c. Categorieën/cursussen d. Modules e. Veiligheid 3. Docent a. Cursusbeheer b. Gebruikersbeheer c. Activiteiten d. Bronnen

Nadere informatie

Handleiding Website beheersysteem

Handleiding Website beheersysteem Handleiding Website beheersysteem Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Inloggen...4 3. De startpagina...5 3.1. Startpagina menu...5 3.2. Bovenbalk...6 4. Menu en Pagina's...7 4.1. Een nieuwe pagina toevoegen...8

Nadere informatie