10 FACEBOOK TIPS VOOR BEDRIJVEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "10 FACEBOOK TIPS VOOR BEDRIJVEN"

Transcriptie

1 10 FACEBOOK TIPS VOOR BEDRIJVEN

2 Introductie Social media wordt steeds vaker door bedrijven gebruikt om beter contact met hun klanten te krijgen en uiteindelijk meer inkomsten te realiseren. Facebook is met haar meer dan 1,4 miljard actieve maandelijkse gebruikers een ideaal medium om dit te bereiken. Een simpele bedrijfspagina aanmaken en wachten tot de klanten binnenstromen zal echter niet werken. Als je Facebook effectief wilt inzetten, zal je iets te bieden moeten hebben en in contact moeten treden met je gebruikers. Maar hoe doe je dit? Ontdek hier tien Facebook tips voor bedrijven die een bedrijfspagina echt effectief kunnen maken.

3 TIP 1: Gebruik een herkenbare profielfoto Als men je bedrijf zoekt op Facebook, dan zal de profielfoto een van de eerste dingen zijn die ze opvalt. Ook wanneer je een reactie plaatst, zal deze foto steeds te zien zijn. Denk daarom goed na over welke foto je hiervoor wilt gebruiken. Het belangrijkste aspect hierbij is dat de foto meteen herkenbaar moet zijn. Je kunt bijvoorbeeld een mooi en helder plaatje van je logo gebruiken of een duidelijke foto van je gezicht. Deze laatste optie is vooral geschikt voor een persoonlijke aanpak die past bij een coach, consultant of een ander soort eenmanszaak. Zorg ervoor dat de profielfoto helder is en meteen duidelijk maakt waar de klant mee te maken heeft. De ideale afmeting voor je profielfoto is 180 bij 180 pixels, grotere foto s worden door Facebook automatisch verkleind.

4 TIP 2: Gebruik een effectieve omslagfoto De omslagfoto neemt een groot deel van de bovenkant van je bedrijfspagina in beslag. Het is daarom erg belangrijk om ook hiervoor een effectieve foto te gebruiken. Ten eerste moet deze foto van een hoge kwaliteit zijn, het is immers erg onaantrekkelijk om tegen een onscherp plaatje aan te moeten kijken. Probeer hiernaast goed gebruik te maken van het visuele aspect. Zet de omslagfoto dus niet vol met tekst, maar maak er een interessant en sfeervol geheel van. Je profielfoto wordt ook links onderin je omslagfoto geplaatst, dus deze kun je goed op elkaar aan laten sluiten. Aan de rechterkant kunnen gebruikers klikken op verschillende knoppen zoals Vind ik leuk. Leid de kijker daarom automatisch naar deze knoppen door er bijvoorbeeld een kleine slogan boven te plaatsen die de aandacht trekt. Let op: in de Facebook app wordt deze omslagfoto ook gebruikt, dus zorg ervoor dat de tekst in de omslagfoto ook hier goed tot zijn recht komt.

5 TIP 3: Maak van je omslagfoto een Call-To-Action Call-To-Action (CTA) is een term die gebruikt wordt om aan te duiden dat je de gebruiker verleidt om iets te doen, bijvoorbeeld klikken op een link of ergens op reageren. Rechts onderin de omslagfoto heb je de optie om een dergelijke CTA knop aan je eigen wensen aan te passen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit: App gebruiken, Boek nu, Shoppen en meer. Hiermee kan de gebruiker via één simpele klik op je bedrijfspagina doorgaan naar je website. Om deze knop aan te passen, hoef je simpelweg op Aanzet tot actie bewerken te klikken die bij de omslagfoto is geplaatst. Je hebt nu de mogelijkheid om de knop te kiezen die jij wilt gebruiken en de link te plaatsen waar de klanten naar toe moeten worden geleid. Klik op Statistieken bekijken om te zien hoeveel gebruikers op deze knop klikken.

6 TIP 4: Maak slim gebruik van links Het hangt er vanaf hoe je Facebook wilt gebruiken, maar soms kan het heel handig zijn om links in je bedrijfspagina te verwerken. Je kunt bijvoorbeeld in de beschrijving van je profielfoto een link plaatsen naar de pagina die meer vertelt over het bedrijf of de medewerkers. Op deze manier kan de gebruiker gemakkelijk meer over het bedrijf te weten komen. Wanneer je gebruik maakt van analyse programma s voor je website, kun je aan deze links ook UTM parameters vastmaken. Op deze manier kun je bijhouden hoe effectief de links zijn en of klanten er daadwerkelijk op klikken. TIP 5: Vul de Info sectie in Een ander belangrijk onderdeel van je bedrijfspagina is de Info sectie. Op deze pagina vul je alle belangrijke gegevens omtrent je bedrijf in, zoals de URL naar je website, beschrijving, missie, contactgegevens en ga zo maar door. Hiernaast is de korte beschrijving direct op je bedrijfspagina te zien, dus zorg ervoor dat deze kort en bondig omschrijft wat men bij je bedrijf kan vinden. Deze gegevens zijn gemakkelijk aan te passen door met je muis eroverheen te gaan en op Bewerken te klikken. Laat anderen eerst je beschrijvingen lezen voordat je ze plaatst, dan weet je zeker dat je een goede omschrijving hebt gegeven en er geen spelfouten in staan. Hiernaast kun je mijlpalen aan je bedrijf toevoegen, zoals de dag van oprichting en de eerste 100 Vind-ik-leuks die je hebt gekregen. Pas deze mijlpalen aan onder de Info sectie.

7 TIP 6: Verwerk applicaties en gebruik slimme tabbladen Deze zesde Facebook tip voor bedrijven gaat over het gebruik van applicaties en tabbladen. Standaard staat hier de Foto s optie waar je mooie bedrijfsplaatjes en andere interessante content in kunt plaatsen. Het is echter ook mogelijk om andere applicaties te integreren die bijvoorbeeld in één oogopslag laten zien welke vacatures er op dit moment bij het bedrijf open staan. Je kunt dit aanpassen in de App Center van Facebook. Wanneer je de juiste applicaties hebt gekozen, kun je ze in de goede volgorde zetten door de tabbladen bij te werken. Er kunnen vier tabbladen direct worden getoond, de rest valt onder Meer. Maak hier slim gebruik van door de vier prominentste applicaties voorop te laten staan.

8 TIP 7: Maak reclame voor verschillende soorten content Je kunt reclame maken die ervoor moet zorgen dat de gebruiker iets doet, zoals het bezoeken van een pagina, een E-book downloaden, enzovoorts. Andere reclame kan juist bedoeld zijn om de interactie te bevorderen, zoals een discussie starten of de meningen van de klanten vragen. Het is belangrijk om beide vormen van reclame te gebruiken. Wanneer je namelijk alleen maar de gebruiker vraagt iets te doen, zal hij of zij zich snel overspoeld voelen met reclame en daardoor afhaken. Is er echter alleen maar content waarop gereageerd kan worden, dan zal dat niet leiden tot meer omzet. Juist de combinatie van de gebruiker in interactie te laten treden met het bedrijf en de juiste CTA zorgen voor een interactieve Facebook pagina die effectief werkt. TIP 8: Time je berichten op het juiste moment De hele dag door je Facebook pagina volgooien met informatie zal niet werken. Als je bijvoorbeeld te snel achterelkaar dezelfde update plaatst, dan zal Facebook deze samen zetten en is je bericht niet meer goed zichtbaar. Je zult dus slim na moeten denken over wat de beste momenten zijn om nieuwe content te plaatsen. Hierbij is het goed om je doelgroep in de gaten te houden. Wie maken je doelgroep en wanneer zijn zij voornamelijk online? Werkende mensen zullen bijvoorbeeld s ochtends vroeg of aan het begin van de avond vaak hun Facebook bekijken, terwijl studenten ook s nachts online zullen zijn. Door met verschillende momenten te experimenteren en het effect hiervan via de Statistieken van Facebook bij te houden, kun je de beste momenten pakken om je updates te plaatsen.

9 TIP 9: Modereer de berichten op je pagina en reageer erop Houd je pagina altijd in de gaten. Het is geweldig als je een groot publiek weet te genereren waar je een interessante interactie mee hebt, maar er zitten nu eenmaal ook gebruikers tussen die iets minder positief zijn. Het is niet erg als iemand niet helemaal tevreden is, dit kan juist waardevolle informatie opleveren, maar als een gebruiker haatdragende boodschappen plaatst, dan wil je deze zo snel mogelijk verwijderen. Hiernaast kun je door het modereren van de reacties waardevolle interacties met je klanten creëren, waardoor de klantenbinding omhoog gaat en je bedrijf in waarde stijgt. Onder de optie Meldingen bovenaan de pagina kun je de berichten handig bijhouden en modereren. Grote bedrijven hebben zelfs vaak aparte afdelingen die de social media van het bedrijf bijhouden. TIP 10: Maak reclame voor je pagina Wanneer je al deze Facebook tips voor bedrijven hebt toegepast, wordt het tijd om zoveel mogelijk reclame voor je bedrijfspagina te maken. Het zou immers zonde zijn als niemand de pagina kan vinden waar je zo hard aan gewerkt hebt. Voeg ten eerste Facebook knoppen toe aan je website en je s. Zo kunnen de gebruikers in één klik op je bedrijfspagina terecht komen en eventueel een reactie plaatsen. Als je een blog bijhoudt, kun je vaak ook aan de zijkant een Facebook knop toevoegen waar lezers op kunnen klikken. Hiernaast is het slim om je netwerk aan te spreken en ze te vertellen dat je nu op Facebook te vinden bent en of zij dit wellicht aan hun netwerk door willen geven. Je zult merken dat hoe meer mensen je kunnen vinden, hoe leuker het wordt.

Voorwoord. Op die manier kun je van je Facebook pagina een levendige community maken met fans die je producten of diensten graag kopen en aanbevelen!

Voorwoord. Op die manier kun je van je Facebook pagina een levendige community maken met fans die je producten of diensten graag kopen en aanbevelen! Voorwoord Zo'n 10 miljoen Nederlanders maken inmiddels gebruik van sociale netwerksites. Als ondernemer kun je dus niet achter blijven om ook actief te zijn op sociale media als je je doelgroep wilt bereiken.

Nadere informatie

Het maken van een Oriflame Facebook-pagina

Het maken van een Oriflame Facebook-pagina Handleiding Het maken van een Oriflame Facebook-pagina Facebook is een sociaal netwerk dat vrienden, collega's, studiegenoten, kennissen en bedrijven met elkaar in contact brengt. Je kunt op Facebook een

Nadere informatie

1 Een zakelijke Facebookpagina opzetten 7. Persoonlijke profiel 8 Facebookgroep 14 Facebookpagina 15

1 Een zakelijke Facebookpagina opzetten 7. Persoonlijke profiel 8 Facebookgroep 14 Facebookpagina 15 Inhoudsopgave 0 Inleiding 1 Facebook feiten en cijfers 2 Is Facebook gratis? 3 Grote bedrijven versus kleinere ondernemingen 3 Communiceer als persoon, niet als bedrijf 4 Fluisteren mag, maar ga niet schreeuwen

Nadere informatie

Handleiding gebruik Facebook en Twitter

Handleiding gebruik Facebook en Twitter Handleiding gebruik Facebook en Twitter Hoe maak je effectief gebruik van deze social media kanalen? Datum : 17-05-2013 Auteur : Rico Kramers (stagiaire) Organisatie : Adyta Relatie : - Project : - PAGINA

Nadere informatie

Pinterest Marketing. deserves your interest. Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh. Handboek voor marketeers en ondernemers

Pinterest Marketing. deserves your interest. Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh. Handboek voor marketeers en ondernemers Pinterest Marketing deserves your interest Handboek voor marketeers en ondernemers Geschreven door: Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh Inhoudsopgave Inleiding... 4 1. Pinterest?... 5 De kracht

Nadere informatie

Handleiding LinkedIn. Interim Intelligence

Handleiding LinkedIn. Interim Intelligence Handleiding LinkedIn Interim Intelligence Inhoud 1. Wat is LinkedIn? 2 2. Profiel 3 Registreren 3 Profiel aanmaken 3 Settings 5 Personaliseren en optimaliseren 5 3. Netwerk bouwen 7 Adresboek koppelen

Nadere informatie

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk!

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk! 1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips Haal direct meer uit je netwerk! Inleiding Allereerst wil ik u bedanken voor het downloaden van dit e-book. Na weken van voorbereiding kunnen we dan nu eindelijk dit e-book

Nadere informatie

Hoe bouw je een goede website/webshop?

Hoe bouw je een goede website/webshop? Hoe bouw je een goede website/webshop? Een website/blog zit zo in elkaar, maar om er dan een goede, mooie en succesvolle website van te maken is een tweede. Hierbij komt veel meer kijken dan dat men denkt.

Nadere informatie

Is jouw website 2015 PROOF? Georgette van Aart

Is jouw website 2015 PROOF? Georgette van Aart copyright 2015 Georgette van Aart www.bizzyweb.nl 1 Is jouw Website 2015 Proof? Door Georgette van Aart www.bizzyweb.nl www.wordpresskennisbank.nl copyright 2015 Georgette van Aart www.bizzyweb.nl 2 INHOUDSOPGAVE:

Nadere informatie

42% van alle volwassen Nederlanders

42% van alle volwassen Nederlanders Facebook marketing 42% van alle volwassen Nederlanders In augustus 2012 deed het internetbureau Yes2web onderzoek naar het Facebookgebruik in Nederland. Uit dit onderzoek bleek dat 42 % van alle volwassen

Nadere informatie

WHITEPAPER SOCIAL MEDIA

WHITEPAPER SOCIAL MEDIA WHITEPAPER SOCIAL MEDIA Whitepaper social media 1 Inleiding Social media is hot. Alle mobiele telefoons worden tegenwoordig social friendly in de markt gezet, onze politici strijden om de meeste online

Nadere informatie

Snel van start met Pinterest?

Snel van start met Pinterest? Handleiding Snel van start met Pinterest? Een foto zegt meer dan duizend woorden. Het klinkt als een cliché, maar klopt wel. Bij Pinterest draait het allemaal om deze foto s. Met dit platform verzamel

Nadere informatie

LinkedIn Profiel Checklist

LinkedIn Profiel Checklist LinkedIn Profiel Checklist STAP 1: ALL-STAR Een 100% profiel is volgens LinkedIn niet mogelijk. Er is altijd wel wat te verbeteren. Het niveau wat je kan bereiken is All-Star (of Zeer deskundig in het

Nadere informatie

LINKEDIN Handleiding

LINKEDIN Handleiding LINKEDIN Handleiding Inhoud 3.. Aanmelden en inloggen 4.. Taal 5.. Activiteiten broadcast 6.. E-mail adressen 7.. Profielfoto 9.. Profiel in twee talen opstellen 10.. Basisgegevens 12.. Je openbare profiel

Nadere informatie

The Money is in The List

The Money is in The List The Money is in The List 1 Start die je meteen zou moeten toepassen om e-mailadressen te verzamelen. Disclaimer Bij het samenstellen van dit boek is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin

Nadere informatie

Een ebook voor het aantrekken van cliënten door online marketing op een liefdevolle manier in te zetten

Een ebook voor het aantrekken van cliënten door online marketing op een liefdevolle manier in te zetten ONLINE MARKETING VOOR THERAPEUTEN Een ebook voor het aantrekken van cliënten door online marketing op een liefdevolle manier in te zetten een publicatie van Create Coaching en websitesvoortherapeuten.com

Nadere informatie

1. Inleiding 2. Gratis informatie aanbieden 3. Virale marketing 4. Hoe ziet een e-book eruit? 5. Een e-book maken 6. Je e-book promoten

1. Inleiding 2. Gratis informatie aanbieden 3. Virale marketing 4. Hoe ziet een e-book eruit? 5. Een e-book maken 6. Je e-book promoten 1 1. Inleiding 2. Gratis informatie aanbieden 3. Virale marketing 4. Hoe ziet een e-book eruit? 5. Een e-book maken 6. Je e-book promoten 2 Inleiding Het is leuk, het is gratis en het is leerzaam: een

Nadere informatie

perfect LinkedIn profiel

perfect LinkedIn profiel f 20 geheimen voor een perfect LinkedIn profiel Maaike Gulden Inhoudsopgave Voorwoord 3 Wat kun je met LinkedIn? 4 Voordeel van een goed LinkedIn profiel 5 Een 100% LinkedIn profiel 5 20 Tips voor een

Nadere informatie

De Nederlandse Handleiding WORDPRESS VOOR HET BEHEREN VAN JE WEBSITE

De Nederlandse Handleiding WORDPRESS VOOR HET BEHEREN VAN JE WEBSITE De Nederlandse Handleiding WORDPRESS VOOR HET BEHEREN VAN JE WEBSITE Stap-voor-stap instructies over het gebruik van WordPress en hoe je hier gemakkelijk je website mee kunt beheren. Een publicatie van

Nadere informatie

Marketing op sociale netwerken. Carlos Lubbers & Rik Paanakker (5HC)

Marketing op sociale netwerken. Carlos Lubbers & Rik Paanakker (5HC) Marketing op sociale netwerken Emmauscollege 2012-2013 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Inleiding... 4 Hoofdstuk 1: Waar(om) adverteren?... 5 Waarom adverteren op sociale netwerken?... 5 Kiezen van het juiste

Nadere informatie

Je eigen succesvolle weblog maken!

Je eigen succesvolle weblog maken! Je eigen succesvolle weblog maken! Bjorn Simmering Ik had al wat langer plannen om een eboek te schrijven, maar ik stelde dit steeds uit of ik maakte er geen tijd voor vrij. Nadat ik een serie artikelen

Nadere informatie

Checklist voor een knallende website

Checklist voor een knallende website Met deze checklist scan je je bedrijfswebsite op een aantal onderdelen. Ontdek de sterke punten van je website en welke punten je nog kunt verbeteren. De checklist maakt je bewust van de zaken die bepalen

Nadere informatie

Inbound Marketing. Voor meer traffic & gekwalificeerde leads DEEL DIT E-BOOK!

Inbound Marketing. Voor meer traffic & gekwalificeerde leads DEEL DIT E-BOOK! Inbound Marketing Voor meer traffic & gekwalificeerde leads 1 INHOUDSOPGAVE INTRODUCTIE 3 Wat is inbound marketing? 4 Van Outbound naar Inbound 5 Kostenbesparing 6 Inbound Marketing Middelen 7 De voordelen

Nadere informatie

LINKEDIN B2B PROFESSIONALS

LINKEDIN B2B PROFESSIONALS 2 RER LinkedIn heeft sinds januari 2013 200 miljoen leden en maar liefst 2.8 miljoen bedrijven hebben een bedrijfspagina aangemaakt. LinkedIn is uniek in haar soort omdat dit het enige sociale netwerk

Nadere informatie

Ken je klant. Tips voor snel en effectief marktonderzoek. Daisy Goddijn. ebookpoint

Ken je klant. Tips voor snel en effectief marktonderzoek. Daisy Goddijn. ebookpoint Ken je klant Tips voor snel en effectief marktonderzoek Daisy Goddijn ebookpoint COLOFON Ken je Klant - Tips voor snel en effectief marktonderzoek februari 2012 - Daisy Goddijn, ebookpoint Versie 1.2 Daisy

Nadere informatie

Facebook Geldverdien Methode!!

Facebook Geldverdien Methode!! Fred Eggen Presenteert Facebook Geldverdien Methode!! Een Makkelijke 100 300 Per Dag Methode! Gefeliciteerd! Met je beslissing om dit rapport te downloaden. Je mag dit rapport weggeven, doorsturen, gebruiken

Nadere informatie

Another WordPress tutorial Stap voor stap je WordPress-website ontdekken! Een uitgave van DTPH

Another WordPress tutorial Stap voor stap je WordPress-website ontdekken! Een uitgave van DTPH Another WordPress tutorial Stap voor stap je WordPress-website ontdekken! Een uitgave van DTPH Inhoud Voorwoord... 5 WordPress website, en nu?... 7 Pagina maken en bewerken... 11 Bericht plaatsen... 15

Nadere informatie

Netwerken via sociale media

Netwerken via sociale media Netwerken via sociale media Inhoudsopgave Even voorstellen 3 Wat is netwerken precies? 4 Twitter 4 Facebook 6 Twitter en Facebook 7 Netwerken via je e-mail 7 Je eigen website 8 Netwerken, is dat veel werk?

Nadere informatie

Check je sociale media

Check je sociale media Check je sociale media Succesvol zakelijk communiceren via sociale netwerken Heidi Aalbrecht Eric Tiggeler Pyter Wagenaar Sdu Uitgevers, Den Haag 5 Inhoud 1 Inleiding Wat zijn sociale media en wat kun

Nadere informatie