VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van dinsdag VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG. Rose Sablon

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van dinsdag 11.03.2014 VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG. Rose Sablon"

Transcriptie

1 VERSLAG Vergadering gemeentelijke Minaraad van dinsdag VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG ACV Opwijk Yvette Notredame AMIGO Rose Sablon Verkeersplatform Bedrijfsgilde Jozef De Coninck Opwijk Gemeentelijke Magda Mannaert Cultuurraad GBS De Boot Elli De Mot Gemeentelijke Louis Delanghe Landbouwraad Gemeentelijke Guido De Coninck Middenstandsraad Landelijke Gilde Jozef Heremans Opwijk-Mazenzele Natuurpunt Ijsvogel Jasper Van Opwijk Weverbergh Opwijkse Honingbie Guido De Kempeneer OV De Petra Goovaerts Duizendpootrakkers Sint-Paulusvissers Eddy De Corte Vrije Basisscholen Opwijk-Mazenzele WBE wildbeheerseenheid Kravaal Nathalie Van Hellemont Michel Robberechts Zonnige Tuin Firmin Hofmans Onafhankelijke Bert De Wel Onafhankelijke Arnold Vereeken Waarnemer ABVV Opwijk Yves Keppens CD&V Opwijk Wim Raeymaeckers Open VLD Jonathan Mertens Opwijk-Mazenzele Inzet Luc De Ridder N-VA Pieter Van den Broeck Schepen van Inez De Coninck leefmilieu Milieuambtenaar Eric Roelands Dit verslag is louter een verkorte weergave van de belangrijkste zaken die tijdens de vergadering werden besproken. Het is evenwel niet de bedoeling om alle opmerkingen, tussenkomsten, discussies, enz, woordelijk in het verslag op te nemen.

2 DAGORDE: 1. Voor akkoord: verslag van de vorige vergadering 2. Woord vanuit het schepencollege: besproken milieuthema s 3. Advies milieuraad mbt. gemeentelijk milieujaarprogramma rapportering Voor kennisgeving: verslag over de gemeentelijke energieboekhouding verslag over het afvalbeheer Opwijk in Advies mbt. de laattijdige kandidatuur van de gemeentelijke seniorenraad voor deelname aan de vergaderingen van de gemeentelijke milieuraad 6. Mededeling stand van zaken mbt. het Vlaams-Brabants klimaatengagement burgemeestersconvenant 7. Variapunten Voor akkoord: verslag van de vorige vergadering Er worden geen opmerkingen geformuleerd aangaande het verslag van de vorige vergadering. Woord vanuit het schepencollege: besproken milieuthema s De schepen van leefmilieu geeft een korte toelichting mbt. de onderstaande door het College van Burgemeester en Schepenen besproken (milieu)thema s. Goedkeuring voorstel van groeninrichting van kleine binnentuin in GAC I omvormen tot rotstuin voorzien in budget gemeente (ACT-74/ / ) instap door gemeente Opwijk in het vervolg van het project landschap van Erembald tot Kravaalbos. Goedkeuring bijzonder bestek + inventaris + wijze van gunning + kostprijsraming voor uitvoering van natuur-en landschapsbeheer in Opwijk voor de periode Opmaak administratief dossier voor gemeenteraad. Goedkeuring van uit te voeren maatregelen met het oog op het openhouden van voetweg nr.76 langs de rand van het gemeentelijk recyclagepark + op terreinen van tuinbouwafdeling gemeentelijke Buso-school. Brief aan Opwijkse scholen + OCMW info over pesticidendecreet nulgebruik vanaf 2015 Uitvoering inboet van beplanting in bospercelen Broevink + langs Kapenbergbosje : 2 50 stuks zwarte els door gemeentelijke groendienst. Aktename van het verslag van de vergadering van de gemeentelijke milieuraad van Aktename van de resultaten van het definitief rapport over het beschrijvend bodemonderzoek (BBO) uitgevoerd door studiebureau Ecorem in het kader van de vastgestelde bodemverontreiniging op en langs de site van de gemeentelijke BUSO-school, Schoolstraat Goedkeuring van het voorstel van betaalwijze op het nieuwe recyclagepark. Aktename van de regeling mbt. het gebruik van het recyclagepark rekening houdende met de wettelijke bepalingen van de afvalstoffenwetgeving en het goedgekeurde gemeentelijk reglement. Aktename van de resultaten en opmerkingen mbt. de uitgevoerde bemonstering van asbestvezels in de directe omgeving van de asbestcementcontainer op het containerpark. Beslissing Deputatie Vlaams-Brabant : uitspraak over ingediend beroepschrift door vzw. Flight 90 tegen de beslissing van het schepencollege van : College College College

3 Gedeeltelijke inwilliging beroepschrift; opheffing beslissing schepencollege van Wijziging van de bijzondere milieuvoorwaarden: Eploitatie toegelaten met een frequentie van maimaal 4 activiteiten per maand waarvan: 2 Flight-activiteiten per maand op zaterdag Maimum 2 occasionele activiteiten per maand Fytolicentie (spuitlicentie) professioneel gebruik P2 goedgekeurd door FOD Dienst Pesticiden en Meststoffenaan Kristof Van Buggenhout (ploegbaas groendienst), geldig vanaf (duurtijd licentie 7 jaar) Gunning van de opdracht voor uitvoering van alternatief onkruidbeheer (thermisch branden) op alle kerkhoven in Opwijk voor het dienstjaar 2014, aan Pieter Van den Broeck, Kapelleweg 16 te Opwijk. ANB: vergunning aan gemeente Opwijk voor uitvoering van kappingen: -Millenniumbos: dunnen Zwarte Els, vrijkappen poel, snoeien inlandse Eiken -Diepenbroek (tennis): kaalkap van populierbomen + afzetten hakhout, heraanplanting met Zwarte Els, poel vrijkappen -Perreveldbos en Dokkene: kaalkap van populierbomen + afzetten hakhout + heraanplanting met Zwaret Esl en inlandse Eik op de drogere stukken. Akkoord met groeninrichting van site rond Jeugdhuis Nijdrop: - Inzaaien zone met traaggroeiend gras (Limagrain Etenso) - Aanplanting van verruigde zone (zijkant jeugdhuis) met een vogelbosje bestaande uit mengeling van 1- stijlige meidoorn, sporkenhout, Spaanse Aak, gewone vlier, boswilg, hazelaar, wilde lijsterbes (pakket vzw/ RLGC haagplantactie 2014/2015). Uitnodigen van alle vrijwilligers die periodiek zwerfvuil opruimen in Opwijk tijdens de bruisende tuinmarkt op zaterdag Ontvangst door burgemeester en schepen van leefmilieu + overhandiging van een waardebon van 10. Voorstel van betere communicatie naar de burger toe mbt. de toepassing van het gemeentelijk reglement inzake een vergoeding bij de verwijdering van straat/laanbomen op het gemeentelijk domein op verzoek van natuurlijke personen en rechtspersonen. College College College Een lid van de milieuraad vraagt of in het kader van de eploitatie van het vernieuwde recyclagepark in Opwijk de wettelijke regeling inzake het gratis aanbieden van 1m3 asbestafval per huisgezin per jaar van toepassing blijft. Dit zal verder besproken worden met intercommunale Haviland die zal instaan voor de eploitatie van het vernieuwde recyclagepark in Opwijk.

4 Advies milieuraad mbt. gemeentelijk milieujaarprogramma rapportering 2013 De milieuambtenaar geeft een toelichting over de aanleiding tot opmaak van een jaarlijks milieujaarprogramma; de verplichtingen voor de gemeente in het kader van de samenwerkingsovereenkomst met het Vlaamse Gewest voor de periode De milieuambtenaar deelt mee dat in de uitnodigingsbrief voor de vergadering van de milieuraad van bij de leden van de milieuraad werd gepolst naar de interesse om een kopie van het ontwerp van milieujaarprogramma (rapportering 2013) te bekomen. Uiteindelijk hebben slechts drie(3) leden van de milieuraad gevraagd om afschrift te bekomen van de documenten. De milieuambtenaar geeft een overzicht van de thema s die elk jaar in het milieujaarprogramma worden behandeld: Instrumentarium - gemeentelijke diensten; handhaving; milieuraad; gemeentelijk milieubeleid Afval afvalpreventie; selectieve afvalinzameling; opruimen achtergelaten afval Milieuverantwoord productgebruik duurzaam productgebruik in gemeentelijke diensten Water pesticidenreductie; risico-evaluatie; pesticidentoets; hemelwaterinstallaties; infiltratievoorzieninge; afvalwaterzuivering Hinder digitale klachtenopvolging Energie energieboekhouding Mobiliteit gemeentelijke begeleidingscommissie Natuur bermbeheer; streekeigen soorten; code van goede natuurpraktijk Bodem inschakelen erkend bodemsaneringsdeskundige Duurzame ontwikkeling Het stramien van het gemeentelijk milieujaarprogramma is vastgelegd door Caplo (LNE) en wordt elk jaar gehanteerd, weliswaar telkens met aangepaste informatie. Vanuit de milieuraad wordt voorgesteld om documenten via een beveiligde sleutel op de website van de gemeente Opwijk ter beschikking te stellen van de leden van de gemeentelijke milieuraad, zodat de leden deze documenten ten allen tijde kunnen raadplegen. ADVIES GEMEENTELIJKE MILIEURAAD De gemeentelijke milieuraad verleent een principieel akkoord mbt. het voorgelegde gemeentelijk milieujaarprogramma rapportering 2013.

5 Voor kennisgeving: verslag over de gemeentelijke energieboekhouding verslag over het afvalbeheer Opwijk in 2013 Verslag over de gemeentelijke energieboekhouding 2013 De schepen van leefmilieu geeft een korte toelichting. Bij de opmaak van het rapport over het energieverbruik voor water, elektriciteit en verwarming in de gemeentelijke gebouwen werd dit jaar ook rekening gehouden met het aantal graaddagen. De belangrijkste resultaten en conclusies over het gemeentelijk energiebeheer zijn: Over het algemeen is er een stijging van het aardgasverbruik (verwarming) in 2013; te verklaren door de lange winterperiode van vorig jaar. Wegens niet volledig of incorrecte cijfergegevens van de maandelijkse energie-verbruiksgegevens voor een aantal gemeentelijke gebouwen, werden uiteindelijk de verbruiksgegevens uit de Comeettoepassing van Eandis gehanteerd, welke een accuratere weergave zijn van het energieverbruik. Voor het abnormaal energieverbruik in een aantal gemeentelijke gebouwen is er geen logische verklaring cfr. stijgend waterverbruik in Sint-Pauluszaal, waterverbruik tuinbouwafdeling Buso-school). Overzicht van in 2013 uitgevoerde energiebesparende maatregelen in de gemeentelijke gebouwen en planning voor 2014 van uit te voeren energiebesparende maatregelen: JAAR GEBOUW MAATREGELEN UITVOERING 2013 DE LOODS Doortstraat 2 IBO Schoolstraat 65 GAC II Ringlaan 20 BUSO hoofdgebouw Schoolstraat HOF T/HEMELRIJK Kloosterstraat 7 MARKTSTRAAT Vervangen ramen (enkel glas) door superisolerende beglazing in de ruimten voor het Rode Kruis en de gemeentelijke groendienst Plaatsing van een timer op de elektrische warmwaterboiler Uitvoering van een audit voor de vervanging van de bestaande verouderde verwarmingsinstallatie (stookolie) door een condenserende (HR top) aardgas verwarmingsinstallatie met buitenvoeler Isoleren van het dak BAKHUIS: Vervanging van het dubbel glas door supersiolerend glas (behoud van de bestaande houten raamprofielen) CONCIERGEWONING: Isoleren van het dak Vervanging van de bestaande kerstverlichting met gloeilampen door LED-lampjes Volledige vervanging van raam (PVCkader + superisolerende beglazing) in 1 gedeelte van De Loods + Rode Kruisafdeling. uitgevoerd Opgenomen in de studie van het architectenbureau in het kader van de uit te voeren verbouwingswerken aan GAC II. Niet mogelijk Plafond is volledig afgewerkt; het voorzien van isolatie zou het volledig demonteren van het plafond betekenen uitgevoerd Niet uitgevoerd uitgevoerd

6 JAAR GEBOUW MAATREGELEN UITVOERING 2014 DE LOODS Doortstraat 2 Vervanging ramen + beglazing in het gedeelte van de gemeentelijke GAC II Ringlaan 20 MOZA-IK Heiveld 17 DE BOOT Heiveld groendienst Uitvoering van verbouwingswerken Overschakeling op aardgas Vervanging beglazing + raamprofielen door super-isolerende beglazing/profielen Verwijdering van de rolluikkasten + opvullen met isolerend materiaal Plaatsing van energiezuinige verlichting in burelen die aangepast worden Inrichting van een sas Onderzoek mogelijkheden tot vervanging van verlichting door energiezuiniger verlichting Onderzoek mogelijkheden tot vervanging van verlichting door energiezuiniger verlichting Een lid van de milieuraad deelt mee dat de verwarming van het Bakhuis in het gemeenschapscentrum Hof ten Hemelrijk niet optimaal werkt, wellicht te wijten aan een defect verwarmingselement. Dit probleem zal doorgegeven worden aan de betrokken gemeentelijke diensten voor verder onderzoek. Verslag over het afvalbeheer Opwijk in 2013 De schepen van leefmilieu geeft een korte toelichting. Belangrijkste vaststellingen Opwijk scoort slecht inzake grofvuilophaling : gevoelige stijging in Vanaf 2014 zal de totale hoeveelheid grof vuil in Opwijk dalen door de toepassing van de nieuwe regeling voor ophaling aan huis van grof vuil (op afroep + betalend), in combinatie met de inzameling van grof vuil op het vernieuwde recyclagepark met toepassing van het Diftarprincipe (weging + betaling 0,16/kg). De totale hoeveelheid terminaal te verwijderen huishoudelijk afval (= restafval + grof vuil (huis aan huis + recyclagepark) + gemeentevuil + PMD-residu) per inwoner is in 2013 gestegen tot 200,43 kg/inwoner en zit dus merkelijk boven het richtcijfer van OVAM. Blijvende aandacht is nodig inzake duurzaam afvalbeheer en afvalpreventie.

7 Advies mbt. de laattijdige kandidatuur van de gemeentelijke seniorenraad voor deelname aan de vergaderingen van de gemeentelijke milieuraad De milieuambtenaar deelt mee dat de gemeentelijke seniorenraad pas een kandidatuur voor een afgevaardigde in de gemeentelijke milieuraad heeft voorgesteld, nadat de gemeenteraad de samenstelling van de nieuwe milieuraad al had goedgekeurd. Rekening houdende met de wettelijke bepalingen inzake de man/vrouw verhouding en de evenredige verhouding inzake het aantal leden die deel uitmaken van een milieu/natuurvereniging en het aantal leden die deel uitmaken van een landbouworganisatie, en rekening houdende met de eerdere bemerkingen vanuit Caplo (LNE) mbt. de samenstelling van de nieuwe milieuraad (cfr. geen aanvaarding van Pasar als natuurvereniging), kan de afgevaardigde van de gemeentelijke seniorenraad niet als stemgerechtigd lid in de milieuraad opgenomen worden, maar enkel als onafhankelijke of waarnemer. ADVIES GEMEENTELIJKE MILIEURAAD De gemeentelijke milieuraad geeft een gunstig advies voor de deelname door een afgevaardigde van de gemeentelijke seniorenraad aan de vergaderingen van de gemeentelijke milieuraad. De vertegenwoordiger van de gemeentelijke senioren wordt evenwel niet opgenomen als stemgerechtigd lid, maar wel als onafhankelijke in de gemeentelijke milieuraad. Aangezien de samenstelling van de milieuraad niet meer strookt met deze zoals goedgekeurd door de gemeenteraad (cfr. schrapping Pasar + nieuw lid: gemeentelijke seniorenraad), zal de gewijzigde samenstelling van de milieuraad opnieuw voor goedkeuring moeten voorgelegd worden aan de gemeenteraad. Mededeling stand van zaken mbt. het Vlaams-Brabants klimaatengagement burgemeestersconvenant De schepen van leefmilieu deelt mee dat ondertussen geen nieuwe informatie beschikbaar is mbt. het Vlaams-Brabants klimaatengagement burgemeestersconvenant. Van zodra de gemeente Opwijk beschikt over nieuwe info, wordt dit ook terug gekoppeld naar de gemeentelijke milieuraad. Variapunten Project Erembald tot Kravaalbos De schepen van leefmilieu deelt mee dat de gemeente Opwijk recent is ingestapt in de doorstart van het oorspronkelijke landschapsproject van Erembald tot Kravaalbos. In tegenstelling tot het vorige project wordt ditmaal meer de nadruk gelegd op natuurontwikkeling en landschapsbeleving, en minder op bosuitbreiding. Daarnaast zal ook aandacht besteed worden aan hopcultuur. Het nieuwe project wordt getrokken door de provinciegouverneur van Oost-Vlaanderen met een aantal partners: Vlaamse administratie, provincie Vlaams-Brabant, stad Aalst, gemeente Affligem, gemeente Asse en gemeente Opwijk. De gemeente Opwijk voorziet jaarlijks een bedrag van voor participatie in dit project.

8 Verslag van de vergadering van het nieuwe project in Affligem op Welke stappen zijn gezet sinds het vorige overleg (16/12/2014) Rondvraag participatie en overzicht financiering Tijdens het vorige overleg werd voorgesteld om een coördinator aan te stellen, gefinancierd vanuit de partners (in de afgelopen projectperiode gesubsidieerd door de Vlaamse overheid, departement RWO). en om deze onder te brengen bij het Regionaal Landschap Schelde-Durme. Een coördinator met het juiste profiel is immers nodig om geïntegreerde en gebiedsgerichte werking goed vorm te geven. Het oorspronkelijke voorstel om dit budget jaarlijks samen te stellen was: Provincies: Gemeenten: Vlaamse overheid (ANB / toerisme/vlm) Na rondvraag en bespreking ziet de bijgestelde financiering er als volgt uit: Provincie Oost Vlaanderen Provincie Vlaams-Brabant Stad Aalst: Gemeente Affligem Gemeente Asse: Gemeente Opwijk: jaarlijks totaal Bij een aantal partners zal definitieve goedkeuring van deze participatie nog volgen op basis van de samenwerkingsovereenkomst en het bijhorende concrete jaarprogramma (zie verder),en/of na begrotingswijziging. Dit totaalbedrag is goed voor de aanwerving van een deeltijds coördinator (3/5, niv B) en ca euro werkingsmiddelen: hiermee kunnen we van start gaan. Dit overzicht houdt geen financiële bijdrage van de Vlaamse overheid meer in, hoewel het voortraject vanaf dit niveau werd aangemoedigd. Met ANB zijn hierover in januari nog besprekingen gevoerd en ook Toerisme Vlaanderen en VLM werden bevraagd, zonder positief gevolg. Het vervolgproject kan alvast starten vanuit het huidige partnerschap, maar aan de nieuwe Vlaamse regering moet opnieuw de vraag worden gesteld om te participeren en een 3- ledige financiering als model voor gebiedsgerichte projecten overeind te houden. De partners nemen dit alvast mee als aandachtspunt in hun contacten met (toekomstige) Vlaamse mandatarissen. De voorgestelde termijn voor de projectwerking is 5 jaar. Provincie Vlaamse-Brabant vraagt om na 3 jaar een tussentijdse evaluatie te voorzien. Dit wordt zo opgenomen (zie verder looptijd overeenkomst: looptijd van 3 jaar, verlengbaar tot 5 jaar)

9 Toetreding stad Aalst tot Regionaal Landschap Schelde-Durme Tijdens de Algemene Vergadering van 12 februari 2014 werd de toetreding van Aalst tot Regionaal Landschap Schelde-Durme een feit. De inzet van het Regionaal Landschap zal voor het landschap in Aalst in het algemeen en ook specifiek voor de coördinatie van dit project in samenwerking met alle partners een grote meerwaarde betekenen. RL Schelde-Durme zal een dynamische werkomgeving vormen voor de projectcoördinator en mee het project schragen. RLSD gaat deze uitdaging graag aan. Voorbereiding samenwerkingsovereenkomst, jaarprogramma en profiel coördinator Op basis van de afspraken uit het vorig overleg is een eerste versie voor de samenwerkingsovereenkomst opgesteld. Deze wordt tijdens de vergadering uitgedeeld, toegelicht en besproken. Ook voor de concrete invulling van het jaarprogramma en het profiel voor de aan te werven coördinator werd een aanzet gemaakt. 2. Bespreking eerste aanzet samenwerkingsovereenkomst Zie bijlage: ontwerp samenwerkingsovereenkomst, waarin de aanpassingen nav de bespreking in kleur zijn toegevoegd. Partners / ondergetekenden Dit zijn de 6 participerende / financierende overheden en het Regionaal Landschap Schelde- Durme Doelstelling van het project (artikel 1) Geen opmerkingen Projectstructuur (artikel 2) Geen opmerkingen Stuurgroep en Netwerk (artikel 3) Netwerk: - Actieve rol in deelprojecten epliciet vermelden - Alle betrokken Regionale Landschappen en Bosgroepen met naam vermelden. Deze organisaties staan klaar om actief mee te werken en samen te werken. Coördinator en projectbureau (artikel 4) Projectbureau: - Vertegenwoordiging middelveld toevoegen (1 vertegenwoordiger milieu, 1 landbouw, 1 recreatie/toerisme), naast de betalende partners en RLSD/coördinator. Dit is van belang om een goede verankering en draagvlak voor de projecten te garanderen. Aandacht voor goede vertegenwoordiging middenveld en constructieve samenwerking. - In het projectbureau zullen de ambtelijke deskundigen ven elke participerende overheid meewerken. Voor stad Aalst wordt Jens De Bruycker zelfd de helft van de tijd vrijgesteld om aan de realisatie van dit project op grondgebied Aalst (zowat de helft van het projectgebied) te besteden. Jens heeft ook het volledige voortraject meegemaakt. Dit is alvast een goede versterking voor de deeltijds aan te werven coördinator.

10 Financiering van de projectwerking (artikel 5) Basisbijdrage voor de projectcoördinator - Aanpassen jaarlijkse bijdrage Vlaams-Brabant euro - Goed voor aanwerving deeltijds (3/5) niveau B. Bijdragen voor realisatie van deelprojecten - Afhankelijk per deelproject van doelstelling en geografische ligging > passend binnen kerntaken partners + nog meer epliciet vermelden opdracht van projectcoördinator om zo veel mogelijk beschikbare middelen te koppelen voor realisaties binnen dit gebied. - Toevoegen aan niet-limitatieve lijst van bestaande subsidiekanalen: Opstelling van de jaarprogramma's (artikel 6) Geen opmerkingen bij dit artikel Het jaarprogramma zal een vertaling zijn van de eerder ontwikkelde visieschets en volgens de bijgestelde doelstellingen gericht op landschapsontwikkeling en beleving. Alvast een aantel ingrediënten voor het jaarprogramma 2014: - Toeristisch-recreatief netwerk: routes - Toeristisch-recreatief netwerk: ontwikkeling poorten (bv onderzoek opties domein Verbrugghen ) - Acties rond bronbossen en bronbossenroute - Project Gestroomlijnd Landschap Molenbeek-Graadbeek, gelijkaardige aanpak voor de Nijverseelbeek - Gezamenlijk project hopcultuur - Uitgebreid bosbeheerplan en uitvoering - Gerichte promotie landschapselementen (cfr. Abdijlandschap) en pro-actieve inzet beschikbare subsidiekanalen - Publieksmoment - Looptijd van de overeenkomst (artikel 7) We voorzien een overeenkomst van 3 jaar die na een positieve evaluatie kan verlengd worden. Het is zeker goed om de projectwerking tijdig tegen het licht te houden en te evalueren. Voor de continuïteit van het project is het anderzijds goed om dit in de BBC alvast te kunnen doortrekken voor een mogelijke verlenging naar 5 jaar, mits een positieve evaluatie van de samenwerking en de realisaties. Profiel projectcoördinator Insteek voor aanwerving door Regionaal Landschap Schelde-Durme. Dit is niet opgenomen in samenwerkingsovereenkomst. RLSD bekijkt de opties om ofwel iemand deeltijds aan te werven ofwel tot een voltijdse functie te komen in combinatie met ander deelproject. Doel van de functie Begeleiden en uitvoeren van het geïntegreerde gebiedsgericht project 'Landschap van Erembald tot Kravaalbos'. Resultaatgebieden Je zorgt voor de voortzetting en vertaling van de eerder ontwikkelde visieschets en acties naar een gedragen en geïntegreerd actieprogramma gericht op landschapsontwikkeling en beleving; Je neemt de nodige initiatieven voor een kwaliteitsvolle uitvoering van dit actieprogramma in samenwerking met de partners

11 Je zorgt voor een goede communicatie met alle belanghebbenden waaronder overheden, landbouwers, bewoners, Competenties Samenwerken, belangstellingsbreedte, resultaatgerichtheid, probleemaanpak, plannen, fleibiliteit, bereidheid tot consensus, communicatie, organisatievermogen, zelfstandigheid, inlevingsvermogen, stressbestendigheid, leervermogen, initiatief, delegeren, (of selectie hieruit) Beoogd: bachelor, vermelden als 'minimum Bachelor' (bijhorend loon wordt duidelijk vermeld); 5j relevante ervaring 3. Afspraken en vervolgstappen Timing Maart - april: o Naar een definitieve samenwerkingsovereenkomst (opmerkingen een aanvullingen bij de overeenkomst tegen 25 maart) o Aanwerving coördinator Maart - april - mei - juni o Besluitvorming partners met oog op ondertekening in juni Eind juni: o ondertekeningsmoment van de vernieuwde samenwerking Van zodra er een projectcoördinator is, wordt deze het centraal aanspreekpunt. Aanwerving coördinator - Dit wordt getrokken door Stijn Van Belleghem coördinator Regionaal Landschap Schelde- Durme. - De projectpartners die dit wensen kunnen deelnemen in de jury (Stijn Van Belleghem, Frank De Mulder, Magda De Wolf, af te spreken wie van Vlaams-Brabant, Ben Michiels van Asse?, ) Samenwerkingsovereenkomst - Aanvullingen en opmerkingen bij de ontwerp overeenkomst kunnen worden doorgegeven aan Maja Verbeeck. Graag tegen uiterlijk 25 maart. Partnerbijdragen - Op het moment van de start van de coördinator zal RLSD de partnerbijdragen voor 2014 opvragen. De gelden die binnen een boekjaar niet worden besteed, worden overgedragen naar een volgend boekjaar. ADVIES GEMEENTELIJKE MILIEURAAD De gemeentelijke milieuraad verklaart zich akkoord met de verderzetting van het project van Erembald tot Kravaalbos. De milieuraad stelt voor om van zodra de coördinator van het nieuwe project is aangesteld en het project al wat verder staat, het project door de coördinator te laten voorstellen op een vergadering van de milieuraad.

12 Jonge dode ree langs Perreveld Jasper Van Weverbergh deelt mee dat enkele weken geleden een dode jonge ree werd aangetroffen langs Perreveld, aangereden door een autovoertuig. Gezien alsmaar meer zoogdieren foerageren tussen verspreide boscomplejes en groenbiotopen in Opwijk, stelt Jasper voor om langs volgende openbare wegen wildspiegels te plaatsen: Perreveld (= gemeenteweg) Steenweg op Brussel (= gewestweg) tussen Dokkene en Kravaal VOORSTEL GEMEENTELIJKE MILIEURAAD De gemeentelijke milieuraad stelt voor dat wildspiegels worden geplaatst langs het Perreveld en tussen Dokkene en Kravaal langs de gewestweg. Uitnodiging vrijwilligersbeurs De voorzitster deelt mee dat vrij laat een uitnodiging aan de gemeentelijke milieuraad werd overgemaakt voor deelname door de milieuraad aan de vrijwilligersbeurs die plaatsvindt tijdens het weekend van 15 en Gezien de late kennisgeving en het feit dat het infomaterieel van de milieuraad niet meer up-to-date is, zal de milieuraad niet deelnemen aan de vrijwilligersbeurs. Er wordt voorgesteld om dit jaar eventueel een aantal voorstellen uit te werken van informatiemateriaal dat door de milieuraad in de toekomst zou kunnen gebruikt worden ter promotie van de werking van de milieuraad. Alle voorstellen en suggesties zijn uiteraard welkom. VOLGENDE VERGADERING VAN DE GEMEENTELIJKE MILIEURAAD DINSDAG 17 JUNI u GAC I

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van dinsdag 25.09.2012 VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van dinsdag 25.09.2012 VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG VERSLAG Vergadering gemeentelijke Minaraad van dinsdag 25.09.2012 VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG gezinsraad middenstandsraad Guido De Coninck bedrijfsgilde Jozef De Coninck landelijke

Nadere informatie

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van dinsdag VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG. Michel Robberechts

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van dinsdag VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG. Michel Robberechts VERSLAG Vergadering gemeentelijke Minaraad van dinsdag 21.01.2014 VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG ACV Opwijk Yvette Notredame AMIGO Rose Sablon Verkeersplatform Bedrijfsgilde Jozef De

Nadere informatie

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van dinsdag 10 februari 2015. VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van dinsdag 10 februari 2015. VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG VERSLAG Vergadering gemeentelijke Minaraad van dinsdag 10 februari 2015. VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG ACV Opwijk AMIGO Verkeersplatform Bedrijfsgilde Opwijk Gemeentelijke Cultuurraad

Nadere informatie

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van dinsdag 12 maart 2013 VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van dinsdag 12 maart 2013 VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG VERSLAG Vergadering gemeentelijke Minaraad van dinsdag 12 maart 2013 VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG gezinsraad middenstandsraad Guido De Coninck bedrijfsgilde Jozef De Coninck landelijke

Nadere informatie

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van maandag 20 februari 2017 VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG.

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van maandag 20 februari 2017 VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG. VERSLAG Vergadering gemeentelijke Minaraad van maandag 20 februari 2017 VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG AMIGO Rose Sablon Verkeersplatform Bedrijfsgilde Opwijk Jozef De Coninck Gemeentelijke

Nadere informatie

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van DINSDAG 6 MAART 2012 VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van DINSDAG 6 MAART 2012 VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG VERSLAG Vergadering gemeentelijke Minaraad van DINSDAG 6 MAART 2012 VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG gezinsraad Louise De Plecker middenstandsraad Guido De Coninck bedrijfsgilde Jozef De

Nadere informatie

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van dinsdag 30 september VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van dinsdag 30 september VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG VERSLAG Vergadering gemeentelijke Minaraad van dinsdag 30 september 2014. VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG ACV Opwijk AMIGO Verkeersplatform Bedrijfsgilde Opwijk Gemeentelijke Cultuurraad

Nadere informatie

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van dinsdag 15 oktober 2013 VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van dinsdag 15 oktober 2013 VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG VERSLAG Vergadering gemeentelijke Minaraad van dinsdag 15 oktober 2013 VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG ACV Opwijk Yvette Notredame AMIGO Rose Sablon Verkeersplatform Bedrijfsgilde Jozef

Nadere informatie

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van DINSDAG 8 MEI 2012 VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van DINSDAG 8 MEI 2012 VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG VERSLAG Vergadering gemeentelijke Minaraad van DINSDAG 8 MEI 2012 VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG gezinsraad Louise De Plecker middenstandsraad Guido De Coninck bedrijfsgilde Jozef De

Nadere informatie

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van maandag VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG. Astrid De Baerdemaeker Rose Sablon

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van maandag VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG. Astrid De Baerdemaeker Rose Sablon VERSLAG Vergadering gemeentelijke Minaraad van maandag VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG ACV Opwijk AMIGO Verkeersplatform Bedrijfsgilde Opwijk Gemeentelijke Cultuurraad Astrid De Baerdemaeker

Nadere informatie

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van dinsdag (bakhuis gemeenschapscentrum Hof t/hemelrijk Kloosterstraat 7)

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van dinsdag (bakhuis gemeenschapscentrum Hof t/hemelrijk Kloosterstraat 7) VERSLAG Vergadering gemeentelijke Minaraad van dinsdag 9.12.2014 (bakhuis gemeenschapscentrum Hof t/hemelrijk Kloosterstraat 7) VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG ACV Opwijk AMIGO Verkeersplatform

Nadere informatie

Hoever staat het nog met het klimaatactieplan Opwijk? Wat werd al gedaan en welke projecten zijn lopende?

Hoever staat het nog met het klimaatactieplan Opwijk? Wat werd al gedaan en welke projecten zijn lopende? Hoever staat het nog met het klimaatactieplan Opwijk? Wat werd al gedaan en welke projecten zijn lopende? Met de goedkeuring van het Burgemeestersconvenant heeft de gemeente Opwijk zich geëngageerd om

Nadere informatie

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van maandag 22.06.2015. VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van maandag 22.06.2015. VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG VERSLAG Vergadering gemeentelijke Minaraad van maandag 22.06.2015. VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG ACV Opwijk AMIGO Verkeersplatform Bedrijfsgilde Opwijk Gemeentelijke Cultuurraad Astrid

Nadere informatie

De Gemeenteraad, In openbare vergadering,

De Gemeenteraad, In openbare vergadering, STATUTEN MILIEURAAD De Gemeenteraad, In openbare vergadering, Gelet op de gemeenteraadsbeslissing van 22 maart 2004 houdende wijzigingen van de statuten van de milieuraad ingevolge richtlijnen vastgelegd

Nadere informatie

Jaarverslag van de gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur werkingsjaar 2013.

Jaarverslag van de gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur werkingsjaar 2013. Bijlage bij thema Instrumentarium JAARVERSLAG GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR Samenwerkingsovereenkomst 2008-2013 Jaarverslag van de gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur werkingsjaar

Nadere informatie

BASISNIVEAU verwijzing MJP

BASISNIVEAU verwijzing MJP Bijlage ALGEMEEN - Gemeenten Index Milieujaarprogramma 214 (rapportering 213) Samenwerkingsovereenkomst 28-213 Opgelet: voor de uitgevoerde acties op onderscheidingsniveau is een apart tabblad voorzien.

Nadere informatie

Jaarverslag van de gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur werkingsjaar 2011.

Jaarverslag van de gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur werkingsjaar 2011. Bijlage bij thema Instrumentarium JAARVERSLAG GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR Samenwerkingsovereenkomst 2008-2013 Jaarverslag van de gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur werkingsjaar

Nadere informatie

Statuten milieuraad Lier Beslissing gemeenteraad 28 april 2003

Statuten milieuraad Lier Beslissing gemeenteraad 28 april 2003 Statuten milieuraad Lier Beslissing gemeenteraad 28 april 2003 Artikel 1 In de stad Lier wordt een gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur, hierna milieuraad Lier, afgekort milieuraad, genoemd,

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE. Statuten

Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE. Statuten Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE Statuten Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING

Nadere informatie

REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE MILIEUADVIESRAAD VAN DE GEMEENTE GLABBEEK Aangepaste versie

REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE MILIEUADVIESRAAD VAN DE GEMEENTE GLABBEEK Aangepaste versie REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE MILIEUADVIESRAAD VAN DE GEMEENTE GLABBEEK Aangepaste versie 2018-2025 Artikel 1: De gemeentelijke milieuadviesraad, afgekort als MAR-Glabbeek, is een door het gemeentebestuur

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Leefmilieu dienst Milieubeleidsplanning, -ondersteuning en Natuurontwikkeling dossiernummer: 1702339 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Strategisch project Landschap van Erembald tot Kravaalbos

Nadere informatie

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van maandag 25 september VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van maandag 25 september VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG VERSLAG Vergadering gemeentelijke Minaraad van maandag 25 september 2017. VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG ACV Opwijk AMIGO Verkeersplatform Bedrijfsgilde Opwijk Gemeentelijke Cultuurraad

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 12 NOVEMBER 2014.

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 12 NOVEMBER 2014. ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 12 NOVEMBER 2014. Aanwezig: della FAILLE D HUYSSE Baron Bernard, voorzitter. DE BRUYNE Patrick, VANDERSTRAETEN Anja, RAES Marleen, DECLERCK

Nadere informatie

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK 2019-2025 Artikel 1 - Oprichting Het lokaal overleg kinderopvang is een gemeentelijke adviesraad. Met de oprichting van deze gemeentelijke adviesraad lokaal

Nadere informatie

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG (INCLUSIEF HUISHOUDELIJK REGLEMENT)

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG (INCLUSIEF HUISHOUDELIJK REGLEMENT) STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG (INCLUSIEF HUISHOUDELIJK REGLEMENT) Voor principieel akkoord verklaard door het College in zitting van 24 september 2007 en gewijzigd na bespreking met de leden van

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD IN ZITTING VAN 24 februari 2005

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD IN ZITTING VAN 24 februari 2005 GEMEENTE BOECHOUT 2530 Heuvelstraat 91 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD IN ZITTING VAN 24 februari 2005 Aanwezig: Albert Mariën, burgemeester-voorzitter; Fred Entbrouxk, Michel Bruyneel, Wilfried

Nadere informatie

Milieuraad Eeklo. 1. Bestaande reglementen. Jaarverslag van de gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur. Jaar waarover gerapporteerd wordt 2009

Milieuraad Eeklo. 1. Bestaande reglementen. Jaarverslag van de gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur. Jaar waarover gerapporteerd wordt 2009 Milieuraad Eeklo Jaarverslag van de gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur 1. Bestaande reglementen Gemeente Stad Eeklo Jaar waarover gerapporteerd wordt 2009 Reglement Aanwezig? Datum bekrachtiging

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT MILIEURAAD (goedgekeurd gemeenteraad 10 juni 2013)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT MILIEURAAD (goedgekeurd gemeenteraad 10 juni 2013) HUISHOUDELIJK REGLEMENT MILIEURAAD (goedgekeurd gemeenteraad 10 juni 2013) Gelet op artikel 4 van de overeenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap en de gemeente over het gemeentelijke milieu en natuurbeleid,

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 27 november 2014

Dagorde van de gemeenteraad van 27 november 2014 Dagorde van de gemeenteraad van 27 november 2014 Openbare zitting 01 Kerkfabriek O.-L.-Vrouw: budget 2015 exploitatie investeringen ontvangsten 31.860,00 786.830,00 uitgaven 117.650,00 786.830,00 gecorrigeerd

Nadere informatie

Statuten gemeentelijke adviesraad voor leefmilieu en natuur

Statuten gemeentelijke adviesraad voor leefmilieu en natuur Verwijzing naar wettelijke basis Het decreet van 05/04/1995 houdende algemene bepalingen inzake milieubeleid en de uitvoeringsreglementering. Doelstellingen In de gemeente is een gemeentelijke adviesraad

Nadere informatie

MiNa jaarverslag 2009. Gemeente Wichelen. Gemeentelijke Adviesraad voor Milieu en Natuur

MiNa jaarverslag 2009. Gemeente Wichelen. Gemeentelijke Adviesraad voor Milieu en Natuur Gemeente Wichelen Gemeentelijke Adviesraad voor Milieu en Natuur MINA-raad Jaarverslag 2009 1. Bestaande reglementen - optioneel Op de gemeenteraad van 23 december 2003 werden de statuten, het huishoudelijk

Nadere informatie

Huishoudelijk elektriciteitsverbruik per aangesloten inwoner Hoeveelheid elektriciteit die verbruikt wordt binnen de Genkse huisgezinnen.

Huishoudelijk elektriciteitsverbruik per aangesloten inwoner Hoeveelheid elektriciteit die verbruikt wordt binnen de Genkse huisgezinnen. HUISHOUDELIJK ELEKTRICITEITSVERBRUIK Omschrijving Meeteenheid Beleidsdomein Relatie met de SO Gemeentelijke beleidsdoelstelling bron Dataleverancier Huishoudelijk elektriciteitsverbruik per aangesloten

Nadere informatie

Statuten Gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur

Statuten Gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur Statuten Gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur Artikel 1. Oprichting Het gemeentebestuur richt, op initiatief van de milieuverenigingen van Dilbeek, een gemeentelijke adviesraad voor milieu en

Nadere informatie

OVERZICHT ACTIES EN PROJECTEN SAMENWERKINGSOVEREENKOMST 2008

OVERZICHT ACTIES EN PROJECTEN SAMENWERKINGSOVEREENKOMST 2008 OVERZICHT ACTIES EN PROJECTEN SAMENWERKINGSOVEREENKOMST 008 Zwart : basis is verplicht Rood: onderscheidingsniveau jaarlijks terugkerend (vast aantal punten) Groen: occasionele acties THEMA PUNTEN INSTRUMENTARIUM..

Nadere informatie

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van maandag 7 mei VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van maandag 7 mei VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG VERSLAG Vergadering gemeentelijke Minaraad van maandag 7 mei 2018. VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG ACV Opwijk AMIGO Verkeersplatform Bedrijfsgilde Opwijk Gemeentelijke Cultuurraad Astrid

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Ruimte dienst Mobiliteit dossiernummer:. 1300631 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Reglementen subsidie aan gemeenten voor de realisatie van fietsinfrastructuur onderdeel van het

Nadere informatie

M., DAGORDE : OPENBARE ZITTING

M., DAGORDE : OPENBARE ZITTING M., 15 november 2013 Wordt overeenkomstig artikel 21 van het gemeentedecreet uitgenodigd tot het bijwonen van de vergadering die in het Gemeentehuis Gemeentelijk Administratief Centrum II Ringlaan 20 1745

Nadere informatie

Seniorenadviesraad Galmaarden

Seniorenadviesraad Galmaarden Seniorenadviesraad Galmaarden DE GEMEENTERAAD Gelet op het decreet van 7 december 2012 van de Vlaamse Regering houdende de stimulering van een inclusief Vlaams ouderenbeleid en de beleidsparticipatie van

Nadere informatie

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 24 april 2017.

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 24 april 2017. Aanwezig: Jean-Pierre Nyns, voorzitter van de raad Jo Roggen, burgemeester Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 24 april 2017. Elke Allard, Rik Lassaut, Chris Jamar, Roland Strouven, schepenen Benny

Nadere informatie

open ruimteproject Moervaartvallei 5 juli 2017 open ruimteproject moervaartvallei

open ruimteproject Moervaartvallei 5 juli 2017 open ruimteproject moervaartvallei open ruimteproject Moervaartvallei 5 juli 2017 open ruimteproject moervaartvallei open ruimte project Moervaartvallei. met alle betrokkenen werk maken van een breed open ruimte project voor de Moervaartvallei.

Nadere informatie

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK)

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) 1 Erkenning Artikel 1: in de gemeente Kaprijke wordt het Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) opgericht conform de richtlijnen van het Besluit

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD O N T W E R P Versie : 06.10.2015 E.R. UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD PROVINCIE VLAAMS-BRABANT ZITTING van DINSDAG 27 OKTOBER 2015. Aanwezig : MM. Mevr. Joske Vermeir, raadslid voorzitter;

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD IN ZITTING VAN 24 februari 2005

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD IN ZITTING VAN 24 februari 2005 GEMEENTE BOECHOUT 2530 Heuvelstraat 91 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD IN ZITTING VAN 24 februari 2005 Aanwezig: Albert Mariën, burgemeester-voorzitter; Fred Entbrouxk, Michel Bruyneel, Wilfried

Nadere informatie

Oprichtingsstatuten van de Sectorale Deelraad Vrije Tijd Aalst

Oprichtingsstatuten van de Sectorale Deelraad Vrije Tijd Aalst Oprichtingsstatuten van de Sectorale Deelraad Vrije Tijd Aalst Artikel 1 : Opdracht, doelstellingen en samenstelling Er werd goedgekeurd onder de benaming Sectorale Deelraad Vrije Tijd een raad voor vrijetijdsbeleid

Nadere informatie

De ADOMA wordt in ieder geval om advies gevraagd over de verplichtingen in het kader van de samenwerkingsovereenkomst milieu met het Vlaams gewest.

De ADOMA wordt in ieder geval om advies gevraagd over de verplichtingen in het kader van de samenwerkingsovereenkomst milieu met het Vlaams gewest. Statuten ADOMA Artikel 1 Er wordt een adviesraad voor milieu en natuur opgericht, hierna Adviesraad voor Duurzame Ontwikkeling en Milieu van de stad Antwerpen (afgekort ADOMA) genoemd. De ADOMA is tevens

Nadere informatie

Regionale landschappen, bosgroepen en stadslandschappen

Regionale landschappen, bosgroepen en stadslandschappen Regionale landschappen, bosgroepen en stadslandschappen Frederik Demeyere Minaraad 28 november 2016 1 IJzer en Leie 2 Financieel: Sinds 01/01/2014 werden de regionale landschappen en de bosgroepen overgedragen

Nadere informatie

RAAD VAN 7 APRIL 2015

RAAD VAN 7 APRIL 2015 RAAD VAN 7 APRIL 2015 Aanwezig: Dhr. R. Artois, Voorzitter; dhr. G. Van Achter, dhr. G. Van Damme, dhr. A. Piessens, dhr. J.M. Hubert, E. Vangindertael, Mevr. M. Robberechts, Mevr. N. Miseur, leden en

Nadere informatie

Opdracht en organisatie regionaal landschap

Opdracht en organisatie regionaal landschap Opdracht en organisatie regionaal landschap Regionaal landschap is een samenwerkingsverband tussen lokale overheden en middenveldorganisaties met het oog op het bevorderen van draagvlak voor natuur en

Nadere informatie

Burgemeestersconvenant. Gemeenteraad 23 november 2015

Burgemeestersconvenant. Gemeenteraad 23 november 2015 Gemeenteraad 23 november 2015 UITGANGSPUNT Het klimaat- en energiebeleid van de EU Uitstoot broeikasgassen moet op korte termijn fors omlaag Energiebronnen die meer zekerheid bieden Energie-onafhankelijkheid

Nadere informatie

vanaf 1/1/2014: BBC (beleids- en beheerscyclus) = nieuw systeem voor boekhouding en meerjarenplanning niet langer alles apart in begroting maar:

vanaf 1/1/2014: BBC (beleids- en beheerscyclus) = nieuw systeem voor boekhouding en meerjarenplanning niet langer alles apart in begroting maar: 17 BBC vanaf 1/1/2014: BBC (beleids- en beheerscyclus) = nieuw systeem voor boekhouding en meerjarenplanning niet langer alles apart in begroting maar: strategische doelstellingen actieplannen acties strategische

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN D E G E M E E N T E R A A D. Zitting van 1 maart 2007

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN D E G E M E E N T E R A A D. Zitting van 1 maart 2007 Aanwezig: VAN DESSEL Vital, Burgemeester; Paul Dams, Koen De Vadder, Marie-Louise Maes, Bert De Wit en Monique Goris, Schepenen;, Voorzitter; Wouters André, Van Espen Rosa, Van Beughem Nadia, Wuyts Katleen,

Nadere informatie

Gemeentelijke milieuraden: wat met de nieuwe legislatuur?

Gemeentelijke milieuraden: wat met de nieuwe legislatuur? Gemeentelijke milieuraden: wat met de nieuwe legislatuur? Lokale milieuraden zijn een goed instrument om de verschillende belangengroepen, en in het bijzonder de milieubeweging, inspraak te geven bij het

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering tot regeling van de samenstelling en de werking van de Vlaamse Raad voor Dierenwelzijn

Besluit van de Vlaamse Regering tot regeling van de samenstelling en de werking van de Vlaamse Raad voor Dierenwelzijn Besluit van de Vlaamse Regering tot regeling van de samenstelling en de werking van de Vlaamse Raad voor Dierenwelzijn DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Stuurgroep. Green Deal. <001> <Gedeelde Mobiliteit>

Huishoudelijk Reglement van de Stuurgroep. Green Deal. <001> <Gedeelde Mobiliteit> Huishoudelijk Reglement van de Stuurgroep Green Deal Doelstelling van de Stuurgroep De Stuurgroep fungeert als klankbord voor de initiatiefnemende partijen en stuurt de werking

Nadere informatie

Organisatie van advies en inspraak van het lokaal cultuurbeleid 2013-2018

Organisatie van advies en inspraak van het lokaal cultuurbeleid 2013-2018 Organisatie van advies en inspraak van het lokaal cultuurbeleid 2013-2018 1. DOELSTELLING : ADVIES EN INSPRAAK BIJ HET LOKAAL CULTUURBELEID 1.1. Met het oog op de voorbereiding en de evaluatie van het

Nadere informatie

Statuten Cultuurnetwerk Maarkedal

Statuten Cultuurnetwerk Maarkedal Statuten Cultuurnetwerk Maarkedal 1. Erkenning Artikel 1 De gemeente erkent en richt een gemeentelijk Cultuurnetwerk op, om zoveel mogelijk burgers te betrekken bij de voorbereiding, uitvoering en evaluatie

Nadere informatie

De commissie vergadert na bijeenroeping door de voorzitter of, als de voorzitter verhinderd is, de ondervoorzitter.

De commissie vergadert na bijeenroeping door de voorzitter of, als de voorzitter verhinderd is, de ondervoorzitter. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 : Doelstelling Dit huishoudelijk reglement bepaalt de wijze waarop de GECORO zijn bevoegdheid uitoefent overeenkomstig het besluit van de gemeenteraad van 17 december

Nadere informatie

VVP-advies betreffende het ontwerp van Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het BVR mobiliteitsbeleid

VVP-advies betreffende het ontwerp van Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het BVR mobiliteitsbeleid Datum 4 september 2017 Nota VVP-advies betreffende wijziging BVR mobiliteitsbeleid VVP-advies betreffende het ontwerp van Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het BVR mobiliteitsbeleid Situering

Nadere informatie

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V.

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. Vergadering directiecomité van dinsdag 4 oktober 2016 om 18.00 u. in de vergaderzaal van het administratief gebouw

Nadere informatie

Verslag vergadering Gemeentelijke Milieuadviesraad Dinsdag 13 maart 2007 Gemeentehuis Lubbeek raadzaal gemeentehuis Lubbeek

Verslag vergadering Gemeentelijke Milieuadviesraad Dinsdag 13 maart 2007 Gemeentehuis Lubbeek raadzaal gemeentehuis Lubbeek Verslag vergadering Gemeentelijke Milieuadviesraad Dinsdag 13 maart 2007 Gemeentehuis Lubbeek raadzaal gemeentehuis Lubbeek Aanwezig: Stemgerechtigd: Artois Marc, Bracquiné Marc, De Clercq Eddy, de Néeff

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 APRIL 2014.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 APRIL 2014. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 APRIL

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement feestcomité Meerdonk

Huishoudelijk reglement feestcomité Meerdonk Huishoudelijk reglement feestcomité Meerdonk Artikel 1 - Verwijzing naar wettelijke basis De gemeenteraadbeslissing van 7 maart 2013 tot de delegatie van budgethouderschap aan wijkcomités en burgerinitiatieven.

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 1 schepen J. Deroo Dienst technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Overheidsopdrachten. Opdacht van levering van semi-ondergrondse

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst voor de bewegwijzering functionele fietsroutenetwerken

Samenwerkingsovereenkomst voor de bewegwijzering functionele fietsroutenetwerken LOGO GEMEENTE(N) Samenwerkingsovereenkomst voor de bewegwijzering functionele fietsroutenetwerken Overeenkomst bewegwijzering functionele fietsroutenetwerken maart 2013 p1/5 TUSSEN VOLGENDE PARTNERS: De

Nadere informatie

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van maandag 26 februari VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van maandag 26 februari VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG VERSLAG Vergadering gemeentelijke Minaraad van maandag 26 februari 2018. VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG ACV Opwijk AMIGO Verkeersplatform Bedrijfsgilde Opwijk Gemeentelijke Cultuurraad

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst Kunstbende editie

Samenwerkingsovereenkomst Kunstbende editie BIJLAGE Bijlage nr. 1 Samenwerkingsovereenkomst Kunstbende editie 2006-2007 Tussen de partijen: De Vlaamse Gemeenschapscommissie, Sainctelettesquare 17 te 1000 Brussel, hierna genoemd de regionaal coördinator,

Nadere informatie

ADVIES 4 februari VOORLOPIGE ERKENNING van het REGIONAAL LANDSCHAP SCHELDE-DURME

ADVIES 4 februari VOORLOPIGE ERKENNING van het REGIONAAL LANDSCHAP SCHELDE-DURME ADVIES 4 februari 2009 VOORLOPIGE ERKENNING van het REGIONAAL LANDSCHAP SCHELDE-DURME 2009 06 Inleiding De Minaraad ontving op 16 december 2008 een adviesvraag van het Agentschap Natuur en Bos over de

Nadere informatie

GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR

GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR HUISHOUDELIJK REGLEMENT - Gelet op de overeenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap en de Gemeente De Pinte over het gemeentelijk milieu- en

Nadere informatie

STATUTEN STEDELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP

STATUTEN STEDELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP STAD BRUGGE MAATSCHAPPELIJKE BEGELEIDING STATUTEN STEDELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP ARTIKEL 1: De Stedelijke Raad voor Personen met een Handicap heeft als doel: 1. A. op te treden als volwaardig

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 23 oktober 2018.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 23 oktober 2018. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 27 november 2018 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

VR DOC.0161/1

VR DOC.0161/1 VR 2019 0802 DOC.0161/1 DE VLAAMSE MINISTER VAN Mobiliteit, Openbare Werken, Vlaamse Rand, Toerisme en Dierenwelzijn, NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Ontwerp van Besluit van de Vlaamse Regering

Nadere informatie

WELKOM. Stuurgroep Leirekensroute van 27 oktober 2015 te Opwijk. Leirekensroute Dossier 2015 Stuurgroep 27 oktober 2015 te Opwijk

WELKOM. Stuurgroep Leirekensroute van 27 oktober 2015 te Opwijk. Leirekensroute Dossier 2015 Stuurgroep 27 oktober 2015 te Opwijk WELKOM Stuurgroep Leirekensroute van 27 oktober 2015 te Opwijk AGENDA Welkom Overzicht van de actoren Alle stappen sinds de laatste stuurgroep van 20 mei 2015 Project Fietsberaad Vlaanderen De tellingen

Nadere informatie

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015.

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN MULDERS Dirk, raadsleden VEREST Marie-Louise,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE JEUGDRAAD OPWIJK

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE JEUGDRAAD OPWIJK HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE JEUGDRAAD OPWIJK In Opwijk wordt een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 24 juli 1991 houdende de organisatie van het overleg

Nadere informatie

Subsidiereglement voor de aanplant en het onderhoud van kleine landschapselementen

Subsidiereglement voor de aanplant en het onderhoud van kleine landschapselementen BEKENDMAKING GEMEENTERAADSBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet GOEDKEUREN SUBSIDIEREGLEMENT KLEINE LANDSCHAPSELEMENTEN DATUM BESLISSING: 25 januari 2018 DATUM BEKENDMAKING: 1 februari

Nadere informatie

DE MEIDOORN. Koolsveldlaan 94 A 2110 Wijnegem appartementen voor ouderen OCMW WIJNEGEM

DE MEIDOORN. Koolsveldlaan 94 A 2110 Wijnegem appartementen voor ouderen OCMW WIJNEGEM OCMW WIJNEGEM www.ocmwwijnegem.be Koolsveldlaan 94 2110 Wijnegem TEL 03 355 32 90 INFORMATIENOTA DE MEIDOORN D E M E I D O O R N Koolsveldlaan 94 A 2110 Wijnegem appartementen voor ouderen Beheer van

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD dd. 18 SEPTEMBER 2003 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING 1. Gemeentebelastingen. Onwaarden...2

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 14 MEI 2014.

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 14 MEI 2014. ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 14 MEI 2014. Aanwezig: della FAILLE D HUYSSE Baron Bernard, voorzitter. DE BRUYNE Patrick, DE FEYTER Karine, VANDERSTRAETEN Anja, RAES

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 24 maart 2016 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 goed

Nadere informatie

Statuten gemeentelijke cultuurraad

Statuten gemeentelijke cultuurraad G E M E E N T E Hoofdstuk 1 Erkenning. T E R N A T Statuten gemeentelijke cultuurraad Artikel 1 De bestaande gemeentelijke cultuurraad wordt erkend als gemeentelijke adviesraad in uitvoering van het decreet

Nadere informatie

Bekendmakingen beslissingen gemeenteraad van 13/05/2019 cf. art. 286 van het decreet lokaal bestuur

Bekendmakingen beslissingen gemeenteraad van 13/05/2019 cf. art. 286 van het decreet lokaal bestuur Bekendmakingen beslissingen gemeenteraad van 13/05/2019 cf. art. 286 van het decreet lokaal bestuur Goedkeuren statutenwijziging projectvereniging Regionaal Landschap Schelde-Durme DE RAAD, Gelet op het

Nadere informatie

Gemeente Dilbeek. RUP Open Ruimte

Gemeente Dilbeek. RUP Open Ruimte Gemeente Dilbeek RUP Open Ruimte Procesnota Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. De wettelijke context... 2 3. Het planningstraject... 3 4. Stand van zaken in mei 2018... 4 4.1. Voorbereidende fase... 4

Nadere informatie

Administratief toezicht Zitting van 4 maart 2019

Administratief toezicht Zitting van 4 maart 2019 Gemeenteraad Administratief toezicht Zitting van 4 maart 2019 Samenstelling: Aanwezig: de heer Filip Segers, voorzitter; de heer Jozef Van de Pol, schepen; de heer Koen Rombouts, schepenvoorzitter bijzonder

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 29 NOVEMBER 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 29 NOVEMBER 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 29 NOVEMBER 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK

Nadere informatie

STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG DE PINTE

STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG DE PINTE STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG DE PINTE 1. Oprichting Art 1. Het lokaal overleg kinderopvang is een gemeentelijke adviesraad. Met de oprichting van deze gemeentelijke adviesraad

Nadere informatie

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van maandag 22 mei 2017 VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG. Magda Mannaert x.

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van maandag 22 mei 2017 VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG. Magda Mannaert x. VERSLAG Vergadering gemeentelijke Minaraad van maandag 22 mei 2017 VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG AMIGO Rose Sablon Verkeersplatform Bedrijfsgilde Jozef De Coninck Opwijk Gemeentelijke

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de adviesraden

Huishoudelijk reglement van de adviesraden Hoofdstuk 1. Erkenning door het gemeentebestuur Artikel 1 1. De gemeenteraad richt zeven op, namelijk: - Cultuurraad - Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening (GECORO) - Jeugdraad - Lokaal Overleg

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting dinsdag 23 februari 2016.

Gemeenteraadszitting dinsdag 23 februari 2016. Gemeenteraadszitting dinsdag 23 februari 2016. De voorzitter maakt bekend dat de gemeenteraad in openbare zitting zal vergaderen en over volgende punten zal beraadslagen: OPENBARE ZITTING INTERNE ZAKEN:

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 4 schepen E. Gryson Dienst secretariaat Volgnummer dossier 9 Onderwerp Overheidsopdrachten. Samenaankoop van elektriciteit en

Nadere informatie

Statuten projectvereniging Berg en Nete

Statuten projectvereniging Berg en Nete 1 STATUTEN Statuten projectvereniging Berg en Nete Hoofdstuk 1: naam, zetel, doelstellingen en duur Artikel 1 - Naam van de projectvereniging De projectvereniging wordt genoemd projectvereniging Berg en

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN MAANDAG 25 JANUARI 2016 GEMEENTE BORSBEEK Aanwezig : Michaël Vermeiren, voorzitter Dis Van Berckelaer, burgemeester Walter Kiebooms, Ken Casier,

Nadere informatie

DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 18 OKTOBER 2018

DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 18 OKTOBER 2018 Normaal DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 18 OKTOBER 2018 Provincie West-Vlaanderen Gemeente MOORSLEDE Aanwezig: Verontschuldigd: Johan Paret, Voorzitter Ward Vergote, Burgemeester Ward Gillis,

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Leefmilieu dienst Milieubeleidsplanning, -ondersteuning en Natuurontwikkeling Verslag aan de Provincieraad registratienr. 1005603 betreft verslaggever STEUNPUNT DUURZAAM WONEN EN BOUWEN Overeenkomst

Nadere informatie

Artikel 3 Duur De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur, zij kan ten allen tijde ontbonden worden.

Artikel 3 Duur De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur, zij kan ten allen tijde ontbonden worden. STATUTEN. Verschenen in het Belgisch staatsblad van 30 juli 2018. Titel I. Algemeen Artikel 1 Naam De vereniging draagt de naam Koninklijk werk der Volkstuinen afdeling Merksem vzw en heeft als maatschappelijke

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeentelijke adviesraad voor leefmilieu en natuur

Huishoudelijk reglement gemeentelijke adviesraad voor leefmilieu en natuur Huishoudelijk reglement gemeentelijke adviesraad voor leefmilieu en natuur Dit huishoudelijk reglement dient als aanvulling bij de statuten en geen enkele interpretatie die in strijd is met de statuten

Nadere informatie

Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn van donderdag 18 augustus 2016

Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn van donderdag 18 augustus 2016 Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn van donderdag 18 augustus 2016 Aanwezig: de heer M. Aytar, voorzitter; de heer L. Vanoppen, ondervoorzitter; mevr. M. Ceyssens, de heer L. Derwae, mevrouw

Nadere informatie

Regionaal Landschap Schelde- Durme

Regionaal Landschap Schelde- Durme 1 STATUTEN Projectvereniging Regionaal Landschap Schelde- Durme 1.1 HOOFDSTUK 1: NAAM, ZETEL, DOELSTELLINGEN EN DUUR Artikel 1 - Naam van de projectvereniging De projectvereniging wordt genoemd projectvereniging

Nadere informatie