VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van dinsdag 10 februari VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van dinsdag 10 februari 2015. VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG"

Transcriptie

1 VERSLAG Vergadering gemeentelijke Minaraad van dinsdag 10 februari VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG ACV Opwijk AMIGO Verkeersplatform Bedrijfsgilde Opwijk Gemeentelijke Cultuurraad Astrid De Baerdemaeker Rose Sablon Jozef De Coninck Magda Mannaert GBS De Boot Elli De Mot Gemeentelijke Louis Delanghe Landbouwraad Gemeentelijke Guido De Coninck Middenstandsraad Landelijke Gilde Jozef Heremans Opwijk-Mazenzele Natuurpunt Ijsvogel Sven Claeys Opwijk Opwijkse Honingbie Guido De Kempeneer OV De Jan De Gols Duizendpootrakkers Sint-Paulusvissers Eddy De Corte Vrije Basisscholen Caroline Opwijk-Mazenzele Van Eeckhout WBE Michel Robberechts wildbeheerseenheid Kravaal Zonnige Tuin Firmin Hofmans Onafhankelijke Bert De Wel Onafhankelijke Arnold Vereeken Waarnemer ABVV Opwijk Yves Keppens CD&V Opwijk Wim Raeymaeckers Open VLD Opwijk-Mazenzele Jonathan Mertens Inzet Luc De Ridder N-VA Pieter Van den Broeck Schepen van Inez De Coninck leefmilieu Milieuambtenaar Eric Roelands Dit verslag is louter een verkorte weergave van de belangrijkste zaken die tijdens de vergadering werden besproken. Het is evenwel niet de bedoeling om alle opmerkingen, tussenkomsten, discussies, enz, woordelijk in het verslag op te nemen.

2 DAGORDE: 1) Voor akkoord: verslag van de vorige vergadering 2) Woord vanuit het schepencollege: besproken milieuthema s 3) Goedkeuring jaarverslag 2014 van de gemeentelijke milieuraad 4) Advies in het kader van een vraag van een gemeenteraadslid over de mogelijke inrichting van een hondenloopzone/hondenweide in Opwijk 5) Stand van zaken Burgemeestersconvenant opmaak lokaal klimaatplan Opwijk 6) Informatie mbt. de opmaak van een 5-jaarlijks handhavingsprogramma door de gemeente Opwijk 7) Variapunten 8) Nieuwjaarsdrink 1. Voor akkoord: verslag van de vorige vergadering Er worden geen opmerkingen geformuleerd. Het verslag van de vorige vergadering van december 2014 wordt voor akkoord door de aanwezige leden ondertekend. 2. Woord vanuit het schepencollege: besproken milieuthema s De schepen van leefmilieu geeft een korte toelichting mbt. de door het schepencollege besproken (milieu)thema s: Aktename voorstellen en adviezen door milieuraad verslag milieuraad vergadering van Uitvoering van onkruidbestrijding met heet watertechniek (infrarood detectie) in Opwijk in 21 straten dienstjaar Goedkeuring bestek, gunningwijze en kostprijsraming. Organisatie van een prijsbevraging. Aktename stand van zaken mbt. bodemverontreiniging (schadegeval) Eeksken 114 Opwijk. Verslag 1 ste vergadering ( ) van de stuurgroep van het project Erembald tot Kravaalbos. Evaluatie gebruik onkruidbestrijdingsmiddelen door gemeentelijke groendienst periode 2006 tot en met Vanaf : 0-gebruik Gegevens gebruik straatveegmachine in evaluatie ten opzichte van voorgaande jaren. Kandidatuurstelling vanuit de gemeente Opwijk bij vzw. VVOG om een herdenkingsboom aan te planten ter gelegenheid van 40 jaar vzw. VVOG. Evaluatie van de opgevolgde milieuklachten in 2014 via de MKROS-databank Overzicht van de verplichtingen voor de gemeente na stopzetting van de samenwerkingsovereenkomst vanaf met de Vlaamse overheid. Resultaten over de periode september 2014 tot en met december 2014 van het aantal bezoekers, hoeveelheden afval, ontvangsten van de eploitatie van het vernieuwde recyclagepark. Gunstig advies mbt. het ingediende verslag over het nieuwe bodemsaneringsproject voor het voormalig tankstation Nv. Philips Motors, Klei 192 Opwijk. Zondag : organisatie van een workshop bouwen met snoeihout (vlechtwerk) aan het recyclagepark. Een organisatie van gemeente Opwijk, ism. intercommunale Haviland en Compostkracht kringlooptuinieren provincie Vlaams-Brabant. College College College College

3 Akkoord verdere uitvoering van inrichtingsplannen in De Boot + samenwerking met gemeentelijke diensten: Speelgrasplein, zitplaats, sprookjestuin, grasklas. Organisatie prijsbevraging voor het aanstellen van een erkend bodemsaneringsdeskundige in het kader van de uitvoering van een OBO/BBO op de site langs s/o Dendermonde 240. Aanvraag van een schattingsverslag aan landmeter Schoukens voor een perceel gelegen langs Broevink, begrepen tussen 2 percelen jong bos eigendom van gemeente Opwijk. Mogelijke aankoop door de gemeente Opwijk in het kader van de boscompensatieregeling KWZI Mazenzele. Bedeling afvalkalenders Vergoeding van 548,8 op te vragen bij intercommunale Haviland. Vlarema vervoer van gevaarlijk of niet-gevaarlijk afval. Richtlijnen voor gemeentelijke diensten. Toepassing van kringlooptechnieken bij de inrichting van een nieuwe speel(groen)zone aan De Boot. Maimale toepassing van kringlooptechnieken in het openbaar (gemeentelijk) groenbeheer. Communicatie over de toepassing van kringlooptechnieken door de gemeente via website gemeente Opwijk. College College Opmerking mbt. het pesticidenvrij beheer - Een goed ontwerp van toe te passen type verharding is zeer belangrijk bij de omvorming van bestaande verhardingen op het gemeentelijk domein en/of de aanleg van nieuwe verhardingen op het openbaar domein. - Het opvullen van voegen tussen verhardingen (bijvoorbeeld klinkers, tegels, ) gebeurt best niet met gewoon wit zand maar wel met een specifieke voegvulling (bijvoorbeeld polymeervoegsel) om groei van onkruidzaden in voegen uit te sluiten. Opmerking mbt. MKROS-databank Vraag vanuit de milieuraad om een overzicht van de milieuklachten die in 2014 via de MKROS-databank werden geregistreerd: In 2014 werden 6 PV s opgemaakt en 5 besluiten van opgelegde bestuurlijke maatregelen door de gemeentelijk toezichthouder. 41 milieuklachten werden in 2014 geregistreerd in de MKROS-databank waarvan: 5% met betrekking tot geluid 10% met betrekking tot lucht en varia (geur, illegale afvalverbranding, ) 12% met betrekking tot waterproblematiek (oppervlaktewaterverontreiniging) 17% met betrekking tot afval (voornamelijk sluikstort, afval) Opmerking mbt. parkeerproblemen ter hoogte van ingang recyclagepark Leden van de milieuraad merken op dat de vlotte toegang tot het recyclagepark vaak wordt belemmerd door autovoertuigen die geparkeerd staan in of voor de toegangsbaan naar het recyclagepark. Deze hinderende autovoertuigen zijn afkomstig van personen die leerlingen afhalen aan de VKO-school en zich niet storen aan wettelijke verkeersregels en ongestoord de vlotte toegang/uitgang naar het recyclagepark hinderen.

4 Er wordt voorgesteld om dit (parkeer)probleem aan te kaarten in de gemeentelijke verkeersadviesraad (VAR). 3. Goedkeuring jaarverslag 2014 van de gemeentelijke milieuraad Het ontwerp van jaarverslag 2014 werd tezamen met de uitnodiging voor de vergadering van overgemaakt aan elk lid van de gemeentelijke milieuraad. Opmerking: Onder punt 6 (samenwerking met andere adviesraden) van het jaarverslag dient JA vermeld te worden (cfr. een lid/leden van de milieuraad zetelen ook in een andere gemeentelijke adviesraad). Onder punt 5 (overzicht van de uitgebrachte adviezen) van het jaarverslag dient voor het advies van de respons van het gemeentebestuur gewijzigd te worden. Vanuit de milieuraad wordt de vraag gesteld om alle verslagen van de gemeentelijke milieuraad op de website van de gemeente Opwijk te zetten. 4. Advies in het kader van een vraag van een gemeenteraadslid over de mogelijke inrichting van een hondenloopzone/hondenweide in Opwijk De schepen van leefmilieu geeft een korte toelichting. Tijdens de gemeenteraadszitting van werd op verzoek van raadslid Jeroen Eenens voorgesteld om in Opwijk een gemeentelijk terrein ter beschikking te stellen en in te richten als honden losloopzone. De milieuambtenaar heeft bij een aantal buurgemeenten waar een dergelijke honden losloopzone of hondenweide werd ingericht gepolst naar de ervaringen. De conclusie is dat er veel meer minpunten dan pluspunten zijn aan een dergelijke honden losloopzone/hondenweide: PLUS-punten Honden kunnen los lopen Veel gebruikt Minder hondenpoep op de straat MIN-punten Bron van vervuiling en stank: hondenpoep wordt bijna altijd ter plaatse achter gelaten Kostprijs voor aankoop perceel grond + inrichting + afsluiting (inclusief toegangspoort) + infoborden Lawaaihinder door voertuigen van de hondenbezitters, dicht slaande autodeuren, hondengeblaf, Veel onderhoud door gemeente (groendienst): maaien gras + opruimen van hondenpoep en ander achtergelaten (zwerf)afval Vechtende honden De milieuraad is van oordeel dat wie zich een huisdier aanschaft vooraf goed de voor-en nadelen van het bezit van een huisdier moet overwegen, evenals goed rekening moet houden met de beschikbare huisvestingsmogelijkheden en beweegruimte welke afhankelijk van de grootte van het huisdier sterk kunnen verschillen.

5 ADVIES GEMEENTELIJKE MILIEURAAD De gemeentelijke adviesraad verleent een negatief advies inzake het voorstel vanuit de LVDB-CD&V fractie binnen de gemeenteraad tot inrichting door de gemeente van een honden losloopzone in Opwijk. 4. Stand van zaken Burgemeestersconvenant opmaak lokaal klimaatplan Opwijk De schepen van leefmilieu geeft een korte stand van zaken mbt. het burgemeestersconvenant. Een samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente Opwijk en Interleuven werd recent goedgekeurd voor de deskundige ondersteuning en begeleiding door Interleuven van de gemeente Opwijk bij de opmaak van het lokaal klimaatplan. Concreet betekent dit dat Interleuven voor de ganse rit voor de opmaak van een lokaal klimaatplan deskundige zal begeleiden, inclusief de implementatie en uitvoering van de voorziene acties en de monitoring en opvolging van de effecten met voortgangscontrole. De samenwerkingsovereenkomst houdt ook een basisondersteuning door Interleuven in aan de gemeente Opwijk mbt. milieu in het algemeen, doch in de praktijk zal Interleuven quasi 100% werken aan de opmaak van een lokaal klimaatplan voor Opwijk. Ondertussen hebben de schepen van leefmilieu en de milieuambtenaar ook een overleg gehad met Brouwerij Affligem om te bekijken in welke mate de brouwerij een bijdrage kan leveren tot reductie van hun C02-uitstoot. Uit dit overleg blijkt dat brouwerij Affligem zelf een overeenkomst met de overheid heeft afgesloten in het kader van C02-reductie en sinds een aantal jaren gedirigeerd vanuit de Heinekengroep al maatregelen heeft genomen om binnen het bedrijf energie te besparen. Energiebesparing binnen brouwerij Affligem werkt kostenbesparend en blijft dus een belangrijk item voor de brouwerij. Een overleg werd georganiseerd tussen de schepen van leefmilieu, de milieuambtenaar, en de uitbaters van fietsenhandel De Fietser uit Opwijk, om te bekijken of een eventuele samenwerking mogelijk is voor de organisatie van een samen aankoop van elektrische fietsen in Opwijk. Een intern overlegmoment werd georganiseerd met de gemeentelijke communicatieambtenaar om te bekijken op welke manier het ganse verhaal van de burgemeestersconvenant en de opmaak van een lokaal klimaatplan best kan gecommuniceerd worden naar de burger toe. Er kan mogelijks ook gewerkt worden met een specifieke slogan voor Opwijk bijvoorbeeld Tsunami in Opwijk Uiteraard is het de bedoeling dat dit allemaal verder nog wordt bekeken en uitgewerkt ook in overleg met Interleuven. Contacten zijn ondertussen ook gelegd met Eandis om een gratis scan uit te voeren van het gemeentelijk wagenpark teneinde na te gaan welke voertuigen best worden vervangen door een milieuvriendelijker voertuig (cfr. elektrisch of aardgas). In de rand hiervan wordt meegedeeld dat binnenkort een nieuw tankstation met CNG (compact natural gaz) gas vulpunt zal worden ingericht aan de bestaande OKAY-vestiging langs s/o Merchtem te Opwijk, waarvoor ondertussen een stedenbouwkundig aanvraagdossier werd ingediend evenals een milieuvergunningsaanvraagdossier (klasse 1).

6 Er zal zo spoedig mogelijk een overleg worden georganiseerd met Interleuven (leefmilieu) om samen de concrete planning in het kader van de opmaak van een lokaal klimaatplan voor Opwijk op te maken. In de loop van november 2014 werden aan Interleuven (leefmilieu) reeds volgende documenten bezorgd teneinde zicht te hebben op de acties die tot op heden door de gemeente Opwijk werden uitgevoerd in het kader van duurzaam (klimaat) energiebeheer: - Alle milieujaarprogramma s - Alle verslagen over de gemeentelijke energieboekhouding - 0 -meting gemeente Opwijk (cfr. burgemeestersconvenant) Nu al staat vast dat uit de analyse van de 0 -meting voor de gemeente Opwijk in het kader van de burgemeestersconvenant blijkt, dat met het oog op de opmaak van een lokaal klimaatplan voor Opwijk vooral de huishoudens (burger) en mobiliteit thema s zijn waarvoor concrete, realistische acties zullen moeten uitgewerkt worden om de beoogde doelstelling (vermindering tegen 2020 van het C0-2 gehalte met minstens 20%) te kunnen bereiken. Een aantal leden van de milieuraad hebben een aantal opmerkingen over: Het huidige te trage verloop in het kader van de opmaak van een lokaal klimaatplan voor Opwijk, rekening houdende met de deadline van juni De haalbaarheid om een lokaal klimaatplan voor Opwijk klaar te hebben tegen de voorziene deadline, rekening houdende met de opstart van de samenwerking tussen gemeente Opwijk en Interleuven, communicatie naar de burger en doelgroepen toe, interne en eterne communicatie, enz Het feit dat zeker niet altijd moet gekozen worden voor dure werkwijzen zoals thermografie, om een inventaris te kunnen opmaken van onvoldoende of slecht geïsoleerde woningen in Opwijk. In de praktijk blijkt dat 90% van de gemeenten binnen Vlaams-Brabant momenteel nog altijd in de opstartfase van de burgemeestersconvenant zitten. Daarnaast is nu al door de provincie Vlaams-Brabant en Interleuven beslist om het indienmoment voor het gemeentelijk (lokaal) klimaatplan te verplaatsen naar het najaar: 15 oktober De provincie Vlaams-Brabant zal deze uitstelperiode voor alle Vlaams-Brabantse gemeenten die het burgemeestersconvenant hebben ondertekend aanvragen bij de Europese Commissie. Deze uitstelperiode zal aan de gemeenten voldoende tijd geven om hun klimaatplan op een onderbouwde en participatieve manier op te stellen en hun verschillende stakeholders hierbij actief te betrekken.

7 5. Informatie mbt. de opmaak van een 5-jaarlijks handhavingsprogramma door de gemeente Opwijk De milieuambtenaar geeft een korte toelichting. Aangezien de gemeente Opwijk beschikt over een gemeentelijke toezichthouder (= milieuambtenaar) dient de gemeente conform de wettelijke bepalingen van het handhavingsdecreet tegen uiterlijk een individueel 5-jaarlijks handhavingsprogramma op te maken. De eerdere deadline van werd door VHRM (Vlaamse Hoge Handhavingsraad voor Ruimte en Milieu) uitgesteld tot Items die kunnen aanbod komen in het individueel 5-jaarlijks handhavingsprogramma zijn: - De prioriteiten (afval, geluid, water, ) en eventueel motivatie waarom bepaalde thema s worden opgenomen of waarom bepaalde thema s niet worden aangepakt. - Of er pro-acties zal gewerkt worden - Welke verwachtingen er zijn ten opzichte van andere handhavingspartners (samenwerking, ondersteuning, aanvullend werk, ). Het handhavingsdecreet legt voor de opmaak van het individueel milieuhandhavingsprogramma geen enkele vormvereiste op. De gemeente is dus vrij om te kiezen welke informatie in het programma wordt opgenomen. 6. Variapunten Vraag om de knotbomen langs Perreveld alternerend om de drie(3) jaar te laten knotten in plaats van alle knotbomen tegelijk te laten knotten. Het knotten van de bomen langs Perreveld gebeurt vanaf dit jaar in opdracht van de gemeente Opwijk door nv. Krinkels in het kader van een meerjarenopdracht. Volgens de inventaris van het uit te voeren landschapsbeheer in Opwijk door nv. Krinkels worden de knotbomen langs Perreveld om de 2 jaar geknot. De vraag vanuit de gemeentelijke milieuraad zal besproken worden met nv. Krinkels. Dhr. Willy Van Mol deelt mee dat hij ondertussen nadere informatie heeft ontvangen vanuit de dienst waterlopen van de provincie Vlaams-Brabant mbt. de geplande drie(3) overstromingsgebieden tussen Grootveld en Klei (rietkraag): 3 overstromingsgebieden zijn ontworpen die samen ongeveer m3 water kunnen bufferen: - Zone 1: ter hoogte van het rietveld (Klei), stroomopwaarts van de spoorlijn Brussel- Dendermonde - Zone 2: langs de Puttenbeek ter hoogte van Mansteen - Zone 3: aan monding van de Regenwortelbeek in de Stambeek, ter hoogte van de Langeveldweg

8 Voor alle 3 overstromingsgebieden werden de stedenbouwkundige vergunningen op verleend. Tegen de vergunning voor zone 2 werd een bezwaar ingediend bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen. Er is nog geen uitspraak. De onderhandelingen over de grondverwerving van zone 1 door de provincie Vlaams-Brabant lopen. Voor zone 3 wort het grondinnemingsplan in maart aan de provincieraad ter goedkeuring voorgelegd. Daarna kunnen de werken aanbesteed worden. Melding van problemen op het vroegere voetbalplein Droeshout met een oude stookolietank + vraag om dit ter plaatse na te kijken. VOLGENDE VERGADERING GEMEENTELIJKE MILIEURAAD MAANDAG 11 MEI u VERGADERZAAL GACT I MARKTSTRAAT 55

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van dinsdag VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG. Michel Robberechts

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van dinsdag VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG. Michel Robberechts VERSLAG Vergadering gemeentelijke Minaraad van dinsdag 21.01.2014 VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG ACV Opwijk Yvette Notredame AMIGO Rose Sablon Verkeersplatform Bedrijfsgilde Jozef De

Nadere informatie

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van dinsdag 25.09.2012 VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van dinsdag 25.09.2012 VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG VERSLAG Vergadering gemeentelijke Minaraad van dinsdag 25.09.2012 VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG gezinsraad middenstandsraad Guido De Coninck bedrijfsgilde Jozef De Coninck landelijke

Nadere informatie

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van dinsdag 30 september VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van dinsdag 30 september VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG VERSLAG Vergadering gemeentelijke Minaraad van dinsdag 30 september 2014. VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG ACV Opwijk AMIGO Verkeersplatform Bedrijfsgilde Opwijk Gemeentelijke Cultuurraad

Nadere informatie

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van maandag VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG. Astrid De Baerdemaeker Rose Sablon

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van maandag VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG. Astrid De Baerdemaeker Rose Sablon VERSLAG Vergadering gemeentelijke Minaraad van maandag VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG ACV Opwijk AMIGO Verkeersplatform Bedrijfsgilde Opwijk Gemeentelijke Cultuurraad Astrid De Baerdemaeker

Nadere informatie

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van dinsdag (bakhuis gemeenschapscentrum Hof t/hemelrijk Kloosterstraat 7)

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van dinsdag (bakhuis gemeenschapscentrum Hof t/hemelrijk Kloosterstraat 7) VERSLAG Vergadering gemeentelijke Minaraad van dinsdag 9.12.2014 (bakhuis gemeenschapscentrum Hof t/hemelrijk Kloosterstraat 7) VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG ACV Opwijk AMIGO Verkeersplatform

Nadere informatie

Hoever staat het nog met het klimaatactieplan Opwijk? Wat werd al gedaan en welke projecten zijn lopende?

Hoever staat het nog met het klimaatactieplan Opwijk? Wat werd al gedaan en welke projecten zijn lopende? Hoever staat het nog met het klimaatactieplan Opwijk? Wat werd al gedaan en welke projecten zijn lopende? Met de goedkeuring van het Burgemeestersconvenant heeft de gemeente Opwijk zich geëngageerd om

Nadere informatie

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van maandag 20 februari 2017 VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG.

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van maandag 20 februari 2017 VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG. VERSLAG Vergadering gemeentelijke Minaraad van maandag 20 februari 2017 VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG AMIGO Rose Sablon Verkeersplatform Bedrijfsgilde Opwijk Jozef De Coninck Gemeentelijke

Nadere informatie

Milieuraad Eeklo. 1. Bestaande reglementen. Jaarverslag van de gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur. Jaar waarover gerapporteerd wordt 2009

Milieuraad Eeklo. 1. Bestaande reglementen. Jaarverslag van de gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur. Jaar waarover gerapporteerd wordt 2009 Milieuraad Eeklo Jaarverslag van de gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur 1. Bestaande reglementen Gemeente Stad Eeklo Jaar waarover gerapporteerd wordt 2009 Reglement Aanwezig? Datum bekrachtiging

Nadere informatie

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van dinsdag 15 oktober 2013 VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van dinsdag 15 oktober 2013 VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG VERSLAG Vergadering gemeentelijke Minaraad van dinsdag 15 oktober 2013 VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG ACV Opwijk Yvette Notredame AMIGO Rose Sablon Verkeersplatform Bedrijfsgilde Jozef

Nadere informatie

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van maandag 25 september VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van maandag 25 september VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG VERSLAG Vergadering gemeentelijke Minaraad van maandag 25 september 2017. VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG ACV Opwijk AMIGO Verkeersplatform Bedrijfsgilde Opwijk Gemeentelijke Cultuurraad

Nadere informatie

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van dinsdag 11.03.2014 VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG. Rose Sablon

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van dinsdag 11.03.2014 VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG. Rose Sablon VERSLAG Vergadering gemeentelijke Minaraad van dinsdag 11.03.2014 VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG ACV Opwijk Yvette Notredame AMIGO Rose Sablon Verkeersplatform Bedrijfsgilde Jozef De

Nadere informatie

Jaarverslag van de gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur werkingsjaar 2011.

Jaarverslag van de gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur werkingsjaar 2011. Bijlage bij thema Instrumentarium JAARVERSLAG GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR Samenwerkingsovereenkomst 2008-2013 Jaarverslag van de gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur werkingsjaar

Nadere informatie

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van DINSDAG 6 MAART 2012 VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van DINSDAG 6 MAART 2012 VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG VERSLAG Vergadering gemeentelijke Minaraad van DINSDAG 6 MAART 2012 VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG gezinsraad Louise De Plecker middenstandsraad Guido De Coninck bedrijfsgilde Jozef De

Nadere informatie

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van maandag 22.06.2015. VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van maandag 22.06.2015. VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG VERSLAG Vergadering gemeentelijke Minaraad van maandag 22.06.2015. VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG ACV Opwijk AMIGO Verkeersplatform Bedrijfsgilde Opwijk Gemeentelijke Cultuurraad Astrid

Nadere informatie

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van dinsdag 12 maart 2013 VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van dinsdag 12 maart 2013 VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG VERSLAG Vergadering gemeentelijke Minaraad van dinsdag 12 maart 2013 VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG gezinsraad middenstandsraad Guido De Coninck bedrijfsgilde Jozef De Coninck landelijke

Nadere informatie

Jaarverslag van de gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur werkingsjaar 2013.

Jaarverslag van de gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur werkingsjaar 2013. Bijlage bij thema Instrumentarium JAARVERSLAG GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR Samenwerkingsovereenkomst 2008-2013 Jaarverslag van de gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur werkingsjaar

Nadere informatie

MiNa jaarverslag 2009. Gemeente Wichelen. Gemeentelijke Adviesraad voor Milieu en Natuur

MiNa jaarverslag 2009. Gemeente Wichelen. Gemeentelijke Adviesraad voor Milieu en Natuur Gemeente Wichelen Gemeentelijke Adviesraad voor Milieu en Natuur MINA-raad Jaarverslag 2009 1. Bestaande reglementen - optioneel Op de gemeenteraad van 23 december 2003 werden de statuten, het huishoudelijk

Nadere informatie

Milieuraad Eeklo. Jaarverslag van de gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur

Milieuraad Eeklo. Jaarverslag van de gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur Milieuraad Eeklo Jaarverslag van de gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur 1. Bestaande reglementen Gemeente Stad Eeklo Jaar waarover gerapporteerd wordt 2010 Reglement Aanwezig? Datum bekrachtiging

Nadere informatie

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van DINSDAG 8 MEI 2012 VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van DINSDAG 8 MEI 2012 VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG VERSLAG Vergadering gemeentelijke Minaraad van DINSDAG 8 MEI 2012 VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG gezinsraad Louise De Plecker middenstandsraad Guido De Coninck bedrijfsgilde Jozef De

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR

GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR Voorzitter: Michel Gaelens, 0498/52 35 78, michel.gaelens@wayo.be Ondervoorzitter: Paul Rosseel, paulrosseel1@gmail.com Penningmeester: Paul Tisaun, tisaun@telenet.be

Nadere informatie

GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR

GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR HUISHOUDELIJK REGLEMENT - Gelet op de overeenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap en de Gemeente De Pinte over het gemeentelijk milieu- en

Nadere informatie

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van maandag 26 februari VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van maandag 26 februari VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG VERSLAG Vergadering gemeentelijke Minaraad van maandag 26 februari 2018. VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG ACV Opwijk AMIGO Verkeersplatform Bedrijfsgilde Opwijk Gemeentelijke Cultuurraad

Nadere informatie

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V.

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. Vergadering directiecomité van dinsdag 7 juni 2016 om 18.00 u. in de vergaderzaal van het administratief gebouw

Nadere informatie

Gemeente Wichelen. Gemeentelijke Adviesraad voor Milieu en Natuur

Gemeente Wichelen. Gemeentelijke Adviesraad voor Milieu en Natuur Gemeente Wichelen Gemeentelijke Adviesraad voor Milieu en Natuur Verslag MINA-raad Algemene Vergadering 26 april 2011 Aanwezigheidslijst: naam functie dagelijks bestuur stemgerechtigd vereniging 26/04/2011

Nadere informatie

Statuten milieuraad Lier Beslissing gemeenteraad 28 april 2003

Statuten milieuraad Lier Beslissing gemeenteraad 28 april 2003 Statuten milieuraad Lier Beslissing gemeenteraad 28 april 2003 Artikel 1 In de stad Lier wordt een gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur, hierna milieuraad Lier, afgekort milieuraad, genoemd,

Nadere informatie

De ADOMA wordt in ieder geval om advies gevraagd over de verplichtingen in het kader van de samenwerkingsovereenkomst milieu met het Vlaams gewest.

De ADOMA wordt in ieder geval om advies gevraagd over de verplichtingen in het kader van de samenwerkingsovereenkomst milieu met het Vlaams gewest. Statuten ADOMA Artikel 1 Er wordt een adviesraad voor milieu en natuur opgericht, hierna Adviesraad voor Duurzame Ontwikkeling en Milieu van de stad Antwerpen (afgekort ADOMA) genoemd. De ADOMA is tevens

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeentelijke adviesraad voor leefmilieu en natuur

Huishoudelijk reglement gemeentelijke adviesraad voor leefmilieu en natuur Huishoudelijk reglement gemeentelijke adviesraad voor leefmilieu en natuur Dit huishoudelijk reglement dient als aanvulling bij de statuten en geen enkele interpretatie die in strijd is met de statuten

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD PROVINCIE VLAAMS-BRABANT ZITTING van 26 mei 2015 Aanwezig : MM. Mevr. Joske Vermeir, raadslid voorzitter; GEMEENTE Jan Couck, Pierre Van de Velde, Johan Deleu,

Nadere informatie

Jaarverslag milieuraad. Werkingsjaar 2011. Stad Deinze. Goedgekeurd door milieuraad op 18/01/2012

Jaarverslag milieuraad. Werkingsjaar 2011. Stad Deinze. Goedgekeurd door milieuraad op 18/01/2012 Jaarverslag milieuraad Werkingsjaar 2011 Stad Deinze Goedgekeurd door milieuraad op 18/01/2012 De voorzitter, De secretaris, W. Vercruysse D. Bruyneel Jaarverslag milieuraad 2011 Stad Deinze 1 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Statuten Gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur

Statuten Gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur Statuten Gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur Artikel 1. Oprichting Het gemeentebestuur richt, op initiatief van de milieuverenigingen van Dilbeek, een gemeentelijke adviesraad voor milieu en

Nadere informatie

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van maandag 7 mei VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van maandag 7 mei VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG VERSLAG Vergadering gemeentelijke Minaraad van maandag 7 mei 2018. VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG ACV Opwijk AMIGO Verkeersplatform Bedrijfsgilde Opwijk Gemeentelijke Cultuurraad Astrid

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 14 januari 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00013 Onderwerp: Samenwerkingsovereenkomst met betrekking tot de verlichting van het gebouw Kunstencentrum

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst voor de bewegwijzering functionele fietsroutenetwerken

Samenwerkingsovereenkomst voor de bewegwijzering functionele fietsroutenetwerken LOGO GEMEENTE(N) Samenwerkingsovereenkomst voor de bewegwijzering functionele fietsroutenetwerken Overeenkomst bewegwijzering functionele fietsroutenetwerken maart 2013 p1/5 TUSSEN VOLGENDE PARTNERS: De

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement 19/12/2010 Orchideeënlaan 17-1820 Steenokkerzee1 http://www.milieuraad.be/steenokkerzeel milieuraad1820@skynet.be Tel 02/254. 19.50 (secr. Milieudienst) Huishoudelijk reglement Artikel 1 Dit huishoudelijk

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement bepaalt de wijze waarop de gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur zijn bevoegdheden

Nadere informatie

Heraanleg van de Maciebergstraat, Meulemanstraat en Voldersstraat

Heraanleg van de Maciebergstraat, Meulemanstraat en Voldersstraat Heraanleg van de Maciebergstraat, Meulemanstraat en Voldersstraat Oostkamp, 10 maart 2016 Beste bewoner De heraanleg van de Meuleman- en Voldersstraat staat al lang op het programma. Echter tot op vandaag

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015

GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015 GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015 Aanwezig: Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen; Filiep De Vos, OCMW-voorzitter / schepen; Georges Lambrecht, Hilde Debommarez,

Nadere informatie

JAARVERSLAG MILIEUADVIESRAAD BORNEM werkingsjaar 2009

JAARVERSLAG MILIEUADVIESRAAD BORNEM werkingsjaar 2009 JAARVERSLAG MILIEUADVIESRAAD BORNEM werkingsjaar 2009 1. Statuten van de Milieuadviesraad (G.R. 17/04/2001) Doelstelling : De Milieuraad heeft tot doel de participatie van de bevolking aan het gemeentelijk

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 30 JUNI 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 MEDEDELINGEN UITNODIGING (dagorde deel II) De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 april 2018 om 20.00 u in de raadzaal van het gemeentehuis.

Nadere informatie

M., DAGORDE : OPENBARE ZITTING

M., DAGORDE : OPENBARE ZITTING M., 15 november 2013 Wordt overeenkomstig artikel 21 van het gemeentedecreet uitgenodigd tot het bijwonen van de vergadering die in het Gemeentehuis Gemeentelijk Administratief Centrum II Ringlaan 20 1745

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken

Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken Hoofdstuk 1: Doel Artikel 1: In de gemeente Alken is een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 9 juni 1993,

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING (GROS) STATUTEN

GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING (GROS) STATUTEN GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING (GROS) Art. 1 - Taakomschrijving STATUTEN De Raad heeft een adviserende en een sensibiliserende taak. De adviserende taak omvat het verstrekken van advies

Nadere informatie

RAAD VAN 7 APRIL 2015

RAAD VAN 7 APRIL 2015 RAAD VAN 7 APRIL 2015 Aanwezig: Dhr. R. Artois, Voorzitter; dhr. G. Van Achter, dhr. G. Van Damme, dhr. A. Piessens, dhr. J.M. Hubert, E. Vangindertael, Mevr. M. Robberechts, Mevr. N. Miseur, leden en

Nadere informatie

gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 20 november 2017 Besluit nummer: 2017_GR_01038

gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 20 november 2017 Besluit nummer: 2017_GR_01038 gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 20 november 2017 Besluit nummer: 2017_GR_01038 Onderwerp: Aanvraag om stedenbouwkundige vergunning nr. 2017/06163 Dig - Peerstraat - Boomstraat, Gent - zaak

Nadere informatie

Besluitenlijst van het College van Burgemeester en Schepenen op dinsdag 7 mei 2019

Besluitenlijst van het College van Burgemeester en Schepenen op dinsdag 7 mei 2019 Besluitenlijst van het College van Burgemeester en Schepenen op dinsdag 7 mei 2019 Goedkeuren notulen vorige vergadering 1. Goedkeuren notulen vorige vergadering Er werden geen bemerkingen geformuleerd

Nadere informatie

Aanleg elektrisch laadeiland te Brasschaat

Aanleg elektrisch laadeiland te Brasschaat Aanleg elektrisch laadeiland te Brasschaat studiedag elektrische wagens en voertuigen 31 mei 2012 Katherine Van de Velde (duurzaamheidsambtenaar gemeente Brasschaat) Historiek Beleidsverklaring Bruisend

Nadere informatie

PROVINCIE ANTWERPEN GEMEENTE ARENDONK UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GECORO VERGADERING VAN : 10.01.2008

PROVINCIE ANTWERPEN GEMEENTE ARENDONK UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GECORO VERGADERING VAN : 10.01.2008 PROVINCIE ANTWERPEN GEMEENTE ARENDONK UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GECORO VERGADERING VAN : 10.01.2008 Aanwezig : Damen E. voorzitter. Segers D., Sterckx D. deskundigen. Stessens J., Iemants M., Breugelmans

Nadere informatie

De Gemeenteraad, In openbare vergadering,

De Gemeenteraad, In openbare vergadering, STATUTEN MILIEURAAD De Gemeenteraad, In openbare vergadering, Gelet op de gemeenteraadsbeslissing van 22 maart 2004 houdende wijzigingen van de statuten van de milieuraad ingevolge richtlijnen vastgelegd

Nadere informatie

Actieplan Burgemeestersconvenant

Actieplan Burgemeestersconvenant Actieplan Burgemeestersconvenant Wat is het burgemeestersconvenant? Engagement van 6735 steden en gemeenten Om minimum 20 % CO 2 te gaan besparen tegen 2020 20 % CO 2 over het volledige grondgebied Opmaak

Nadere informatie

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V.

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. Vergadering directiecomité van dinsdag 3 mei 2016 om 19.00 u. in de vergaderzaal van het administratief gebouw

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement bepaalt de wijze waarop de gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur zijn bevoegdheden uitoefent overeenkomstig zijn statuten. Algemene

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT MILIEURAAD (goedgekeurd gemeenteraad 10 juni 2013)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT MILIEURAAD (goedgekeurd gemeenteraad 10 juni 2013) HUISHOUDELIJK REGLEMENT MILIEURAAD (goedgekeurd gemeenteraad 10 juni 2013) Gelet op artikel 4 van de overeenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap en de gemeente over het gemeentelijke milieu en natuurbeleid,

Nadere informatie

STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG DE PINTE

STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG DE PINTE STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG DE PINTE 1. Oprichting Art 1. Het lokaal overleg kinderopvang is een gemeentelijke adviesraad. Met de oprichting van deze gemeentelijke adviesraad

Nadere informatie

VERSLAG RAAD D.D. 13 JUNI 2017

VERSLAG RAAD D.D. 13 JUNI 2017 OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE WEST-VLAANDEREN ARRONDISSEMENT KORTRIJK Blokkestraat 29 bus 2, 8550 Zwevegem Tel. 056 76 52 00 Fax 056 76 55 68 E-mail: info@ocmw.zwevegem.be www.ocmwzwevegem.be

Nadere informatie

voorontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Oostelijke Tangent - Temse Verslag plenaire vergadering

voorontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Oostelijke Tangent - Temse Verslag plenaire vergadering voorontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Oostelijke Tangent te Sint-Niklaas - Verslag plenaire vergadering 8 juli 2015 Ruimte Vlaanderen Afdeling Gebieden en Projecten Koning Albert II-laan

Nadere informatie

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V.

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. Vergadering directiecomité van dinsdag 3 juli 2018 om 14.30 u. in de vergaderzaal van het administratief gebouw

Nadere informatie

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND I.V.M. O.V.

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND I.V.M. O.V. INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND I.V.M. O.V. Vergadering directiecomité van dinsdag 4 juni 2013 om 18.00 u. in de vergaderzaal van het administratief gebouw

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 APRIL 2014.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 APRIL 2014. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 APRIL

Nadere informatie

Hiermee speelt het gemeentebestuur een stimulerende rol voor het verbeteren van de kwaliteit van onderwijs.

Hiermee speelt het gemeentebestuur een stimulerende rol voor het verbeteren van de kwaliteit van onderwijs. REGLEMENT VOOR HET TOEKENNEN VAN EEN SUBSIDIE VOOR ONDERWIJSINFRASTRUCTUUR VOOR SCHOLEN OP GRONDGEBIED STEENOKKERZEEL HOOFDSTUK 1. ALGEMEEN ARTIKEL 1. DOELSTELLING 1 Binnen de grenzen van de jaarlijks

Nadere informatie

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK)

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) 1 Erkenning Artikel 1: in de gemeente Kaprijke wordt het Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) opgericht conform de richtlijnen van het Besluit

Nadere informatie

Gemeente Ranst Jaarverslag milieuraad Gemeentebestuur Ranst. Gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur

Gemeente Ranst Jaarverslag milieuraad Gemeentebestuur Ranst. Gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur Gemeentebestuur Ranst Gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur Jaarverslag 2012 1 In het jaarverslag 2012 komen de volgende elementen aan bod: 1 opsomming van bestaande reglementen m.b.t. de oprichting

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 24 september 2015

Gemeenteraadszitting van 24 september 2015 Gemeenteraadszitting van 24 september 2015 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 24 september 2015 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van dinsdag 7 mei VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van dinsdag 7 mei VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG VERSLAG Vergadering gemeentelijke Minaraad van dinsdag 7 mei 2019. VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG ACV Opwijk AMIGO Verkeersplatform Bedrijfsgilde Opwijk Gemeentelijke Cultuurraad Astrid

Nadere informatie

Afdeling 3 Samenstelling van de Verkeerscommissie

Afdeling 3 Samenstelling van de Verkeerscommissie statuten van de gemeentelijke Afdeling 1 Algemeen kader verkeerscommissie versie 25/04/2013 Artikel 1 Het gemeentebestuur van Laarne richt een professionele verkeerscommissie in, die het bestuur adviseert

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD IN ZITTING VAN 24 februari 2005

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD IN ZITTING VAN 24 februari 2005 GEMEENTE BOECHOUT 2530 Heuvelstraat 91 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD IN ZITTING VAN 24 februari 2005 Aanwezig: Albert Mariën, burgemeester-voorzitter; Fred Entbrouxk, Michel Bruyneel, Wilfried

Nadere informatie

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V.

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. Vergadering directiecomité van dinsdag 7 januari 2014 om 18.00 u. in de vergaderzaal van het administratief gebouw

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies nummer 06/04 van de Vlaamse Jeugdraad, gegeven op 1 februari 2006;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies nummer 06/04 van de Vlaamse Jeugdraad, gegeven op 1 februari 2006; Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van de besluiten van de Vlaamse Regering van 12 september 2003 ter uitvoering van het decreet van 14 februari 2003 houdende de ondersteuning en de stimulering

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD O N T W E R P Versie : 06.10.2015 E.R. UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD PROVINCIE VLAAMS-BRABANT ZITTING van DINSDAG 27 OKTOBER 2015. Aanwezig : MM. Mevr. Joske Vermeir, raadslid voorzitter;

Nadere informatie

Statuten gemeentelijke adviesraad lokale economie

Statuten gemeentelijke adviesraad lokale economie Statuten gemeentelijke adviesraad lokale economie Inhoud 1.Statutair doel... 3 2. Bevoegdheid... 3 3.Samenstelling... 3 4. Werking... 5 1. Statutair doel Artikel 1: De bevolking zal via de adviesraad lokale

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting dinsdag 23 februari 2016.

Gemeenteraadszitting dinsdag 23 februari 2016. Gemeenteraadszitting dinsdag 23 februari 2016. De voorzitter maakt bekend dat de gemeenteraad in openbare zitting zal vergaderen en over volgende punten zal beraadslagen: OPENBARE ZITTING INTERNE ZAKEN:

Nadere informatie

RAAD VAN STATE afdeling Wetgeving

RAAD VAN STATE afdeling Wetgeving VR 2019 2903 DOC.0390/3 RAAD VAN STATE afdeling Wetgeving advies 65.442/3 van 14 maart 2019 over een ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering houdende de regeling van subsidies aan gemeenten in het

Nadere informatie

Burgemeestersconvenant. Gemeenteraad 23 november 2015

Burgemeestersconvenant. Gemeenteraad 23 november 2015 Gemeenteraad 23 november 2015 UITGANGSPUNT Het klimaat- en energiebeleid van de EU Uitstoot broeikasgassen moet op korte termijn fors omlaag Energiebronnen die meer zekerheid bieden Energie-onafhankelijkheid

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30 1. LOKAAL ECONOMISCHE RAAD VERVANGING AFGEVAARDIGDE HORECA Aan de raad wordt gevraagd om mevrouw Diana Karapetian aan te stellen als stemgerechtigd

Nadere informatie

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK 2019-2025 Artikel 1 - Oprichting Het lokaal overleg kinderopvang is een gemeentelijke adviesraad. Met de oprichting van deze gemeentelijke adviesraad lokaal

Nadere informatie

Samenstelling van de milieuraad

Samenstelling van de milieuraad Samenstelling van de milieuraad 1 Dagelijks bestuur Stijn Windey (voorzitter milieuraad, stijn.windey@telenet.be) Walter Vermeir (ondervoorzitter milieuraad) Chris Van Hese, André Wauters Tom Waterschoot

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD dd. 12 AUGUSTUS 2004 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING 1. Gemeentebelasting. Onwaarden...2

Nadere informatie

Stedelijke Milieu- en Natuurraad JAARVERSLAG 2014

Stedelijke Milieu- en Natuurraad JAARVERSLAG 2014 STEDELIJKE MILIEU en NATUUR ADVIESRAAD MARKSTRAAT 29 8530 HARELBEKE TEL 0800/212 02 FAX 056/733 389 Stedelijke Milieu- en Natuurraad JAARVERSLAG 2014 Voorzitter: Frank Vergote Ondervoorzitter: Stef Boone

Nadere informatie

STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR

STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR Naam, duur en zetel Artikel 1 1. Op 26 mei 1992 werd in de gemeente Beveren een adviesraad opgericht met als naam "Gemeentelijke Adviesraad voor

Nadere informatie

Gemeenteraad van 24 mei 2016 Toelichting bij de agenda

Gemeenteraad van 24 mei 2016 Toelichting bij de agenda Gemeenteraad van 24 mei 2016 Toelichting bij de agenda OPENBARE VERGADERING 1. Secretariaat / Interwaas - Algemene vergadering op 25 mei 2016 - Kennisname agenda Brief van 14 april 2016 van Interwaas waarbij

Nadere informatie

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND I.V.M. O.V.

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND I.V.M. O.V. INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND I.V.M. O.V. Vergadering directiecomité van dinsdag 3 december 2013 om 18.00 u. in de vergaderzaal van het administratief

Nadere informatie

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24 OKTOBER 2012 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24 OKTOBER 2012 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24 OKTOBER 2012 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. O 2 Gemeenteboekhouding budgetwijziging

Nadere informatie

CONTROLECOMMISSIE VOOR PRESTATIES VAN BODEMVERONTREINIGINGSDESKUNDIGEN EN BODEMSANERINGSAANNEMERS: HUISHOUDELIJK REGLEMENT

CONTROLECOMMISSIE VOOR PRESTATIES VAN BODEMVERONTREINIGINGSDESKUNDIGEN EN BODEMSANERINGSAANNEMERS: HUISHOUDELIJK REGLEMENT CONTROLECOMMISSIE VOOR PRESTATIES VAN BODEMVERONTREINIGINGSDESKUNDIGEN EN BODEMSANERINGSAANNEMERS: HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1. ALGEMEEN Artikel 1. Dit huishoudelijk reglement wordt opgesteld door de controlecommissie

Nadere informatie

Directiecomité van de intergemeentelijke vereniging IGEMO 13 april 2017 (807 ) Aanwezig Verontschuldigd Met volmacht aan: Walter Horemans (voorzitter)

Directiecomité van de intergemeentelijke vereniging IGEMO 13 april 2017 (807 ) Aanwezig Verontschuldigd Met volmacht aan: Walter Horemans (voorzitter) Directiecomité van de intergemeentelijke vereniging IGEMO 13 april 2017 (807 ) Aanwezig Verontschuldigd Met volmacht aan: Walter Horemans (voorzitter) Lucien Herijgers (1 ste ondervoorzitter) Greet Geypen

Nadere informatie

Transparante vertegenwoordiging bij intercommunales

Transparante vertegenwoordiging bij intercommunales Transparante vertegenwoordiging bij intercommunales Het gemeentebestuur van Zaventem heeft een transparant en democratisch systeem dat enerzijds afgevaardigden in intercommunales aanstelt en anderzijds

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 25 september 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Ludwig Caluwé Telefoon: 03 240 52 48 Agenda nr. 4/23 Vastgoed. Herselt. Provinciaal groendomein

Nadere informatie

Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten

Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten Booischotseweg 1 2235 Hulshout Tel: 015 22 40 17 www.hulshout.be hulshout@bibliotheek.be Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten Artikel 1. Doelstelling en definitie Onder de hierna bepaalde

Nadere informatie

Het collegebesluit van 08/06/2010 om uitzonderlijk de Festivalhal Donkmeer te verhuren aan 250,00 euro aan D-Dream wordt bekrachtigen.

Het collegebesluit van 08/06/2010 om uitzonderlijk de Festivalhal Donkmeer te verhuren aan 250,00 euro aan D-Dream wordt bekrachtigen. Provincie Arrondissement Gemeente OOST-VLAANDEREN DENDERMONDE 9290 BERLARE OVERZICHTSLIJST GEMEENTERAAD 23 juni 2010 Aanwezig: Katja Gabriëls, voorzitter Anne-Marie De Lausnay, René Kets, Julien Wettinck,

Nadere informatie

Administratief toezicht Zitting van 21 februari 2017

Administratief toezicht Zitting van 21 februari 2017 Gemeente Berlaar Gemeenteraad Administratief toezicht Zitting van 21 februari 2017 Samenstelling: Aanwezig: de heer Walter Horemans; de heer Swa De Bakker; de heer Silvain Vertommen; de heer Rudy Nuyens;

Nadere informatie

De vergadering wordt geopend om 20u.

De vergadering wordt geopend om 20u. RAAD VAN 3 MAART 2015 Aanwezig: Dhr. R. Artois, Voorzitter; dhr. G. Van Achter, dhr. G. Van Damme, dhr. A. Piessens, dhr. P. Van Cauwenberghe, dhr. J.M. Hubert, E. Vangindertael, Mevr. M. Robberechts,

Nadere informatie

Schadegeval met bodemverontreiniging. Wat zijn de taken van steden en gemeenten?

Schadegeval met bodemverontreiniging. Wat zijn de taken van steden en gemeenten? Schadegeval met bodemverontreiniging. Wat zijn de taken van steden en gemeenten? Documentbeschrijving 1. Titel publicatie Schadegeval met bodemverontreiniging. Wat zijn de taken van steden en gemeenten?

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Opdrachthoudende vereniging IVEKA: overname van aandelen naar aanleiding van de exit uit

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 21 MEI 2019

BESLUITENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 21 MEI 2019 ENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 21 MEI 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Marc Doutreluingne, burgemeester; Eliane Spincemaille, Kristof Vromant, Raf Deprez, Marc Desloovere, Marc

Nadere informatie

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V.

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. Vergadering directiecomité van dinsdag 5 juni 2018 om 18.00 u. in de vergaderzaal van het administratief gebouw

Nadere informatie

Verslag Gemeenteraad 29 januari 2015

Verslag Gemeenteraad 29 januari 2015 Gemeente Maldegem Gemeentehuis Marktstraat 7 9990 Maldegem Verslag Gemeenteraad 29 januari 2015 OPENBARE ZITTING 1. LOKALE POLITIE - AGENDERING BIJ HOOGDRINGENDHEID: VACANTVERKLARING HOOFDINSPECTEUR INTERVENTIE/VERKEER

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Carlos Verbrugghe, voorzitter gemeenteraad; Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen;

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 1 schepen E. Feys Dienst technische dienst Volgnummer dossier 13 Onderwerp Stedenbouw en ruimtelijke ordening. Ontwerp gemeentelijk

Nadere informatie

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van maandag 22 mei 2017 VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG. Magda Mannaert x.

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van maandag 22 mei 2017 VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG. Magda Mannaert x. VERSLAG Vergadering gemeentelijke Minaraad van maandag 22 mei 2017 VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG AMIGO Rose Sablon Verkeersplatform Bedrijfsgilde Jozef De Coninck Opwijk Gemeentelijke

Nadere informatie