VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van maandag VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van maandag 22.06.2015. VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG"

Transcriptie

1 VERSLAG Vergadering gemeentelijke Minaraad van maandag VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG ACV Opwijk AMIGO Verkeersplatform Bedrijfsgilde Opwijk Gemeentelijke Cultuurraad Astrid De Baerdemaeker Rose Sablon Jozef De Coninck Magda Mannaert GBS De Boot Elli De Mot Gemeentelijke Louis Delanghe Landbouwraad Gemeentelijke Guido De Coninck Middenstandsraad Landelijke Gilde Jozef Heremans Opwijk-Mazenzele Natuurpunt Ijsvogel Sven Claeys Opwijk Opwijkse Honingbie Guido De Kempeneer OV De Marleen Janssens Duizendpootrakkers Sint-Paulusvissers Eddy De Corte Vrije Basisscholen Caroline Opwijk-Mazenzele Van Eeckhout WBE Michel Robberechts wildbeheerseenheid Kravaal Zonnige Tuin Firmin Hofmans Onafhankelijke Bert De Wel Onafhankelijke Arnold Vereeken Gemeentelijke Seniorenraad Willy Van Mol Waarnemer ABVV Opwijk Yves Keppens CD&V Opwijk Wim Raeymaeckers Open VLD Opwijk-Mazenzele Jonathan Mertens Inzet Luc De Ridder N-VA Pieter Van den Broeck Schepen van Inez De Coninck leefmilieu Milieuambtenaar Eric Roelands Dit verslag is louter een verkorte weergave van de belangrijkste zaken die tijdens de vergadering werden besproken. Het is evenwel niet de bedoeling om alle opmerkingen, tussenkomsten, discussies, enz, woordelijk in het verslag op te nemen.

2 DAGORDE: 1. Voor akkoord: verslag van de vorige vergadering 2. Woord vanuit het schepencollege: besproken milieuthema s 3. Advies milieuraad over: - Wijziging gemeentelijk subsidiereglement voor groenbemesting - Voorstel tot realisatie van een alternatieve trage weg in Dokkenebos over gemeentelijke eigendom - Voorstel tot inrichting van een recreatieve piste met loopomloop in het park Hof ten Hemelrijk. 4. Info evaluatie gemeentelijk afvalbeheer Info verslag over de gemeentelijke energieboekhouding Kennisneming aanpassing gemeentelijk reglement mbt. het gebruik van 1100 liter (DIN)-containers 7. Stand van zaken bodemverontreinigingsdossiers Opwijk 8. Resultaten paddenoverzetactie langs Perreveld 9. Variapunten 1. Voor akkoord: verslag van de vorige vergadering Er worden geen opmerkingen geformuleerd met betrekking tot het verslag van de vorige vergadering. Het verslag van de vorige vergadering wordt voor akkoord door de aanwezige leden ondertekend. 2. Woord vanuit het schepencollege: besproken milieuthema s De schepen van leefmilieu geeft een korte toelichting mbt. onderstaande besproken punten: Vraag om juridische bijstand van een gespecialiseerd raadsman met het oog op het eventueel indienen van een beroep bij de raad van state mbt. het bodemverontreinigingsdossier Processiestraat. Mededeling resultaten analyse huisvuil uitgevoerd in 39 Vlaamse gemeenten, waaronder de gemeente Opwijk. Infoavond over wilde bijen dinsdag bakhuis Hof t/hemelrijk. 45 deelnemers. Goedkeuring voorstellen mbt. lokaal klimaatactieplan Opwijk: - Officiële ontvangst indieners ontwerp logo: september. - Aanmaak 4 spandoeken (logo + tekst). - Aanmaak 2 roll up banners (logo + tekst). Goedkeuring participatie in project samenaankoop dakisolatie + aanduiding milieuambtenaar als gemeentelijk afgevaardigde in de begeleidingscommissie (= technische commissie). Start: Aankoop van een vierkante houten zithoek voor de tuin in GAC I. Akkoord met de planning voor de herinrichting van de tuin van GAC I. Stopzetting snoeihoutophaling door gemeentelijke groendienst. Alternatief: periodieke ophaling aan huis (2x maart + 2x december) van snoeihout door intercommunale Haviland. College College College College

3 3. Advies milieuraad over: - Wijziging gemeentelijk subsidiereglement voor groenbemesting - Voorstel tot realisatie van een alternatieve trage weg in Dokkenebos over gemeentelijke eigendom - Voorstel tot inrichting van een recreatieve piste met loopomloop in het park Hof ten Hemelrijk. Wijziging gemeentelijk subsidiereglement voor groenbemesting De milieuambtenaar geeft een korte toelichting. Er wordt verwezen naar de vergadering van de milieuraad van waarop dit punt al werd besproken en werd voorgesteld om het bestaande gemeentelijk subsidiereglement voor groenbemesting aan te passen door: - Verhoging van het aantal ha naar 20ha - Verhoging van het subsidiebedrag tot 25/ha Dit voorstel werd voor verder advies overgemaakt aan de gemeentelijke land-en tuinbouwraad, die met een brief van aan het schepencollege van Opwijk een positief advies heeft geformuleerd over het voorstel vanuit de gemeentelijke milieuraad. Desalniettemin pleit de gemeentelijke land-en tuinbouwraad voor een hoger subsidiebedrag van 45/ha voor het inzaaien van Phacelia, rekening houdende met de hogere kostprijs van dit zaadmengsel ten opzichte van andere groenbemesters. De gemeentelijke milieuraad ondersteunt het argument van de gemeentelijke land-en tuinbouwraad mbt. het voorstel van een hoger subsidiebedrag, omwille van: De hogere kostprijs voor het zaadmengsel Phacelia. De niet te verwaarlozen kost voor landbouwers voor de aankoop van groenbemesters (zaad). De landschappelijke meerwaarde en positieve impact op de biodiversiteit bij het inzaaien. van Phacelia en andere bloeiende groenbemesters. Het feit dat het aanbieden van een hogere/realistisch subsidiebedrag een positief effect zal hebben op het verhogen van de stimulans bij landbouwers voor het inzaaien van groenbemesters in Opwijk. Rekening houdende met de meerwaarde bij het inzaaien van bloeiende groenbemesters (o.a. Phacelia, koolzaad, gele/witte mosterd, bladrammenas, raapzaad, rode klaver, rolklaver, witte klaver, luzerne, lupine, ) ten opzichte van niet bloeiende groenbemesters (o.a. luzerne, raaigras, bladkool, raapkool, Japanse haver, (snij)rogge, ), wordt door de milieuraad voorgesteld om een onderscheid te maken in het subsidiebedrag. ADVIES MILIEURAAD GUNSTIG ADVIES voor de wijziging van het bestaande gemeentelijk subsidiereglement voor groenbemesting door: 1) Verhoging van het aantal ha tot 20ha. 2) Verhoging subsidiebedrag: 25/ha: inzaaien van niet bloeiende groenbemesters (o.a. luzerne, raaigras, Japanse haver, (snij)rogge, ) 45/ha: inzaaien van bloeiende groenbemesters (o.a. gele/witte mosterd Sinapis alba- Phacelia Phacelia tanacetifolia- Raapzaad Brassica rapa- Koolzaad

4 Brassia napus- Rode klaver Trifolium pratense- Rolklaver Lotus corniculatus- Witte klaver Trifolium repers- Luzerne Medicago sativa- Esparcette Onobrychis viccifolia- Heggewikke Vicia sepium- ). 3) Evaluatie achteraf: - Aantal aanvragen - Aantal HA ingezaaid - Soort ingezaaide groenbemester Voorstel tot realisatie van een alternatieve trage weg in Dokkenebos over gemeentelijke eigendom De milieuambtenaar geeft een korte toelichting. Het voorstel vanuit de gemeente bestaat in het voorzien van een alternatieve trage weg vanaf Dokkenevijver doorheen de bestaande bospercelen eigendom van de gemeente Opwijk (Geboortebos) langs een bestaande losweg tot aan de rand van het bos (Dokkene) om via een bestaande voetweg uit te komen aan Perreveld (openbare weg).

5 Het is niet de bedoeling om een verhard pad (trage weg) over dit traject aan te leggen. Het bestaande traject wordt behouden en intact gehouden maar zou enkel afgepaald worden als wegmarkering langs het bestaande bospad. Vanuit de milieuraad wordt de opmerking gemaakt dat voetwegen ook correct moeten onderhouden worden, wat in de praktijk vaak niet het geval is. Aangezien een klein gedeelte van het voorziene traject ook langs of op percelen passeert die in privaat bezit zijn, is het akkoord van de eigenaar(s) ook vereist. ADVIES MILIEURAAD GUNSTIG ADVIES voor de realisatie van een alternatieve trage weg in Dokkenebos, onder volgende uitdrukkelijke voorwaarden: 1) Schriftelijk akkoord van private eigenaar(s) mbt. (private) eigendom. 2) Enkel gebruik van de alternatieve trage weg door wandelaars/voetgangers (cfr. toepassing Bosdecreet). 3) Geen gebruik van de alternatieve trage weg door fietsers, mountainbikers, paarden (cfr. toepassing Bosdecreet). 4) Het voorzien van duidelijke signalisatie (borden) die de toegang/gebruik van de alternatieve trage weg verbieden voor fietsers, mountainbikers, paarden. 5) Het voorzien van een klaphekken en/of draaihekken aan het begin van de alternatieve trage weg kant geboortebos en einde van de alternatieve trage weg andere kant van Dokkenebos.

6 Voorstel tot inrichting van een recreatieve piste met loopomloop in het park Hof ten Hemelrijk. De milieuambtenaar geeft een korte toelichting. De bestaande Finse Piste in het park Hof ten Hemelrijk is momenteel in bedenkelijke staat. Met het oog op de inrichting van een recreatieve piste met loopomloop in het park Hof ten Hemelrijk wordt voorgesteld om het bestaande tracé van de vroegere Finse Piste te gebruiken voor de realisatie van een betere loopomloop bestaande uit: - Een voldoende breed pad met onkruidwerende doek, grove steenslag en een duurzame toplaag (geen houtsnippers). - Het gebruik van energiezuinige verlichting, waarbij gedacht wordt aan lichtpunten op zonne-energie en met bewegingssensoren. - Bewegwijzering en infoborden ter beschikking gesteld door BLOSO. ADVIES MILIEURAAD GUNSTIG ADVIES voor de inrichting van een recreatieve piste met loopomloop in het park Hof t/hemelrijk, Kloosterstraat 7, onder volgende uitdrukkelijke voorwaarden: 1) Uitsluitend gebruik van een duurzame verharding (waterdoorlatend/infiltreerbaar). 2) Geen gebruik van dolomietverharding. 3) Het materiaal voor de toplaag van het pad moet zodanig worden gekozen dat het pad goed te onderhouden is met een machine (cfr. hoge belasting). 4) De opbouw van het pad moet op een deskundige, professionele wijze gebeuren in verschillende voldoende dikke lagen. 5) Het pad dient periodiek goed onderhouden te worden door de gemeente (groendienst).

7 4) Info evaluatie gemeentelijk afvalbeheer 2014 De schepen van leefmilieu geeft een korte toelichting. Jaarlijks wordt het voorbije afvalbeheer in Opwijk uitvoerig geëvalueerd door de gemeente samen met de dienst afvalbeheer van intercommunale Haviland. Belangrijkste conclusies van het afvalbeheer 2014 ten opzichte van 2013 Daling van de hoeveelheid terminaal te verwijderen huishoudelijk afval per gezin per jaar 2014: 181,29 kg/jaar ten opzichte van 200,43 kg/jaar voor OPHALING AAN HUIS Vergelijking 2013 tov 2012 Restafval 1.422, , ,67 49,58 Grof vuil (HAH) 170,26 166,33 220,5 3,93 Totaal restafval , , ,17 53,52 grof vuil (HAH) KG/inwoner 200,43 kg/inwoner 193,74 kg/inwoner 182,60 kg/inwoner 6,69 (totaal terminal te verwijderen afval) (*) AEEA 17,148 9, , ,76 Vzw. Televil Herbruikbare materialen 79,889 57,089 13,946 22,8 Vzw. Televil Papier (HAH) 872,62 907,36 905,76 34,74 Hol glas 346,07 346, ,414 0,83 (glasbollen) GFT (HAH) 328,34 322,12 319,34 6,22 PMD (HAH) 189,23 196,52 200,63 7,29 Textiel (Curitas) (textielcontainers + containerpark) Textiel (VICT bvba) Textiel (De Kindervriend vzw) 22,185 21,861 22,671 0,324 20,152 21,398 25,35 1,246 3,556 2,31 3,96 1,246 CONTAINERPARK Vergelijking 2013 tov 2012 KGA 60,711 56,913 55,114 3,798 Bezoekers ,461 Grof vuil 1.005,72 936,87 538,26 68,85 Papier 151,98 171,24 147,08 19,26 PMD 12,57 15,15 12,43 2,58 Bouw-en sloopafval ,99 703,00 63,01 asbestcement 180,36 119,74 148,46 60,62 houtafval 387,13 366,13 348,34 21

8 Gemengd groenafval 458,74 449,22 431,02 9,52 Wortels en stronken 2,42 2,94 2,44 0,52 Bermmaaisel 153,06 153,74 140,86 0,68 Plastiekfolies 10 10,1 11,06 0,1 banden 3,369 1,226 1,798 2,143 Vlak glas 27,06 22,66 23,94 4,4 metalen 68,39 72,11 79,48 3,72 textiel 5,297 4,86 5,777 0,437 EPS piepschuim 3,617 3,361 3,508 0,256 AEEA 88,192 91,845 93,83 3,653 Herbruikbare materialen 3,121 3,00 3,573 0,121 (*) terminaal te verwijderen huishoudelijk afval = restafval + grof vuil (huis-aan-huis + containerpark) + PMDresidu (huis-aan-huis + containerpark) + gemeentevuil (afval van gemeentelijke gebouwen). Het afvalbeheer in Opwijk zal verder door de milieuambtenaar en de schepen van leefmilieu op de voet gevolgd worden en geëvalueerd worden inclusief de exploitatie van het vernieuwde recyclagepark. Leden van de gemeentelijke milieuraad die een exemplaar wensen van het volledige overzicht met kleurgrafieken van het afvalbeheer 2014 en evolutie ten opzichte van voorgaande jaren, krijgen dit op eenvoudig verzoek (telefonisch of via ) toegestuurd door de milieuambtenaar. 5) Info verslag over de gemeentelijke energieboekhouding 2014 De schepen van leefmilieu geeft een korte toelichting. Het jaarlijks verslag over de gemeentelijke energieboekhouding geeft een weergave van alle energieverbruiken (elektriciteit, water, verwarming) in alle gemeentelijke gebouwen. Deze informatie is gebaseerd op de maandelijkse meterstanden voor elektriciteit, water en verwarming die door elke verantwoordelijke van het respectievelijk gemeentelijk gebouw aan de Cel Leefmilieu wordt doorgegeven. De meetgegevens van de gemeentelijke energieboekhouding worden door de Cel leefmilieu vergeleken met de resultaten van een groot aantal gemeentelijke gebouwen die opgenomen zijn in de Comeet-toepassing van Eandis. Daarnaast worden in het jaarlijks verslag over de energieboekhouding ook de detailgegevens opgenomen van de groene stroomproductie door PV-installaties op volgende gemeentelijke gebouwen: De Boot, MOZA-IK, sporthal, Hof ten Hemelrijk. De resultaten van de gemeentelijke energieboekhouding worden jaarlijks besproken en geëvalueerd door de gemeentelijke energiecommissie. Tevens organiseert de gemeente jaarlijks een overleg met de verantwoordelijken van elk gemeentelijk gebouw om de resultaten van de gemeentelijke energieboekhouding in detail te bespreken; abnormale verbruiken te detecteren en te analyseren; enz Voor de Sint-Annasite waar al enkele jaren een problematiek elektriciteitsverbruik wordt vastgesteld zal bij wijze van proef dit jaar (2015) een gratis monitoring worden gedaan van het

9 elektriciteitsverbruik zowel overdag als s nachts zodat achteraf op basis van de eindresultaten de oorzaak van het verhoogd elektriciteitsverbruik kan geanalyseerd worden. Op basis van de resultaten van de gemeentelijke energieboekhouding, worden jaarlijks energiebesparende maatregelen vastgelegd voor het volgende jaar. Uit te voeren energiebesparende maatregelen in 2015 zijn: - Vervanging van de defecte verwarmingsinstallatie door een nieuwe condenserende aardasketel in de Sint-Pauluszaal, Processiestraat Vervanging van de bestaande bewegingssensor (verlichting) aan de toiletruimte in GAC I, Marktstraat 55, door de plaatsing van nieuwe aparte bewegingssensoren voor de sanitaire ruimten (heren, dames, personen met een beperkte mobiliteit). - Onderzoek en implementatie mbt. de plaatsing van bewegingssensoren (verlichting) in de gecompartimenteerde vertrekken in De Loods, Doortstraat 2. - Voorstel aan cvba Farys(TMVW) voor uitvoering van energiebesparende maatregelen (volautomatisch regenwaterrecuperatiesysteem, toiletten met waterbesparende toetsen, urinoirs en wastafels met sensoren, verlichting met bewegingssensoren) in de sporthal, Heiveld 65. Leden van de gemeentelijke milieuraad die een exemplaar wensen van het volledige verslag over de gemeentelijke energieboekhouding 2015 (meetgegevens 2014) krijgen dit op eenvoudig verzoek (telefonisch of via ) toegestuurd door de milieuambtenaar. 6. Kennisneming aanpassing gemeentelijk reglement mbt. het gebruik van 1100 liter (DIN)-containers De schepen van leefmilieu geeft een korte toelichting. De gemeenteraad van Opwijk heeft in zitting van een gewijzigd belastingreglement goedgekeurd op de door de gemeente Opwijk ten behoeve van zijn inwoners ter beschikking gestelde containers van het type DIN liter voor het dienstjaar 2015 en van het gratis ter beschikking stellen van containers van het type DIN liter vanaf voor bepaalde doeleinden. De gemeentelijke belasting bedraagt per DIN liter container. Dit bedrag vertegenwoordigt de werkelijke kost voor ophaling en verwerking van het afval. Door een fout bij de gemeentelijke administratie (dienst financiën) werd in het vorige gemeentelijk belastingreglement het bedrag van de gemeentelijke belasting foutief gebracht op 750 per DIN liter container in plaats van het juiste bedrag ( 1.500). Het nieuwe gewijzigd gemeentelijk belastingreglement werd opgemaakt na overleg tussen de gemeente en alle politieke partijen.

10 7. Stand van zaken bodemverontreinigingsdossiers Opwijk De schepen van leefmilieu en de milieuambtenaar geven een korte toelichting. Momenteel zijn volgende dossiers lopende mbt. vastgestelde bodemverontreinigingen in Opwijk: s/o Aalst (oude jongensschool)- eigendom gemeente Opwijk. Mogelijke bodemverontreiniging met KWS (koolwaterstoffen) van ondergrondse stookolietank. De ondergrondse stookolietank werd ondertussen geneutraliseerd. Er werden door de aangestelde bodemdeskundige geen waarden gevonden (noch in de toplaag, noch in het grondwater) die de grenswaarden voor KWS overschrijden. Verdere sanering is dus niet vereist. s/o Dendermonde eigendom gemeente Opwijk Perceel aangekocht door de gemeente Opwijk. Vroegere kleine werkplaats voor het onderhoud en herstelling van autovoertuigen. Mogelijke verontreiniging door KWS (koolwaterstoffen) door de vroegere activiteiten (garage). Er werden door de aangestelde bodemdeskundige geen waarden gevonden (noch in de toplaag, noch in het grondwater) die de grenswaarden voor KWS overschrijden. Verdere sanering is dus niet vereist. Processiestraat eigendom gemeente Opwijk Perceel aangekocht door de gemeente Opwijk naast Sint-Pauluskaffee. Vroegere woning: afgebroken 2 bovengrondse stookolietanks geneutraliseerd en volledig verwijderd. Vaststelling van bodemverontreiniging met KWS (koolwaterstoffen). Brief OVAM aan gemeente Opwijk: mededeling dat de gemeente Opwijk als eigenaar van het betrokken perceel niet vrijgesteld is van de verplichting tot het uitvoeren van een beschrijvend bodemonderzoek voor de nieuwe bodemverontreiniging met minerale olie in het vaste deel van de bodem en de drijflaag. Beroep aangetekend door de gemeente Opwijk bij de Vlaamse Regering tegen de beslissing van OVAM. Uitspraak door de Vlaamse minister van leefmilieu op over het door de gemeente Opwijk ingediende beroepschrift: het besluit van OVAM dd wordt bevestigd. Het College van Burgemeester en Schepenen van Opwijk heeft op een raadsman aangesteld teneinde een annulatieberoep bij de Raad van State in te dienen tegen het Ministerieel Besluit van Heirbaan vroegere ASTRA-site Bodemverontreiniging vastgesteld met VOCL (vluchtige organische chloorcomponenten) veroorzaakt door de vroegere werking van de droogkuis-en wasinrichting ASTRA. Uitvoering van de 1 ste fase van een ambtshalve bodemsanering voor de site waar zich de kernverontreiniging bevindt in het voorjaar de fase = verontreinigingspluim verderop langs de Heirbaan. Ambtshalve sanering van de 2 de fase: vermoedelijk na de volledige beëindiging van de ambtshalve sanering van de 1 ste fase.

11 Alle dossiers mbt. bodemverontreiniging op het grondgebied van Opwijk worden rechtstreeks opgevolgd door de milieuambtenaar. 8. Resultaten paddenoverzetactie langs Perreveld. Tijdens de voorbije paddenoverzetactie (februari/maart 2015) langs het Perreveld werden 74 padden en 2 kikkers overgezet. Ten opzichte van 2014 werden in meer amfibieën overgezet. Tot op heden werd een hoogste aantal overgezette amfibieën opgemeten in 2013, waar in totaal 235 amfibieën werden overgezet. 9. Variapunten Lokaal klimaatactieplan Opwijk Burgemeestersconvenant Een 2 de overleg tussen Interleuven en de interne werkgroep vindt plaats op woensdag Ondertussen werd door Interleuven een overzicht opgemaakt van alle milieu-gerelateerde acties (milieu, groenbeheer, natuur, mobiliteit, enz ) opgemaakt die tot op heden in Opwijk werden uitgevoerd. Daarnaast werd een 1 ste ontwerp van nieuwe acties door Interleuven opgemaakt die kaderen in de opmaak van het lokaal klimaatactieplan Opwijk. Een exemplaar van beide tabellen (Excell) werd overgemaakt aan elk lid van de milieuraad. Na definitieve opmaak van de tabel met nieuwe acties voor Opwijk met het oog op het realiseren van de doelstelling (minstens 20% C02-reductie in Opwijk tegen 2020), zal de externe participatie maximaal geactiveerd worden. Ondertussen werden in het kader van de Burgemeestersconvenant en de C02-doelstellingen van de gemeente Opwijk volgende sensibilisatieacties opgestart: Informatie via website gemeente Opwijk over de Burgemeestersconvenant + oproep aan de burgers. Informatie via gemeentelijke berichtgeving ( t Opwijks Leven). Infostand op gemeentehuis GAC I + POB (bilbiotheek) met gratis gepersonaliseerde tramkaart ( 1001 ideeën voor een klimaatneutraal Vlaams-Brabant ). Plaatsing van een roll-upbanner met nieuw klimaatlogo Opwijk in inkomhal GAC I + POB (bibliotheek). Aanmaak van 4 spandoeken met nieuw klimaatlogo Opwijk. De gemeente Opwijk zal gratis ondersteuning krijgen door BBL (Bond Beter Leefmilieu) voor de begeleiding van het traject over externe participatie. Voorstel van dhr. Pieter Van Den Broeck: - Grasperken op het gemeentelijk domein omzetten naar duurzame beplanting (gebruik van bodembedekkers, vaste planten). - Duurzame mobiliteit (dienstfietsen, elektrische autovoertuigen of autovoertuigen op CNGaardgas) binnen de gemeentelijke (technische) diensten.

12 Wachtbekken langs s/o Lebbeke-Eeksken Melding van regelmatig loslopende honden in het wachtbekken. Voorstel tot opmaak van een specifiek politiereglement voor het wachtbekken op het grondgebied Opwijk, naar analogie van de gemeente Lebbeke. Ondertussen werd op initiatief van de gemeente Opwijk (milieuambtenaar) een infobord geplaatst inzake het verplicht aan de leiband houden van honden in het wachtbekken aan de toegang op grondgebied Opwijk, evenals aan de toegang langs Heizijde op grondgebied Lebbeke. Daarnaast wordt voorgesteld om aanpassingen te realiseren langs het wandelpad ter hoogte van de vijver teneinde de doorkijk/zichtbaarheid naar de vijver toe vanaf de wandelweg te beperken/te camoufleren - en/of de vrije toegang tot het wandelpad langs de vijver tijdens gevoelige periodes (broedseizoen) te verbieden. Hoge beplanting ter hoogte van kruispunt s/o Merchtem-Klei Verzoek om de beplanting ter hoogte van het kruispunt s/o Merchtem-Klei langs de gewestweg beter te onderhouden en in het kader van de veiligheid van de weggebruikers dringend te maaien. Verkeershinder en luchtverontreiniging door vuilwagens van intercommunale Haviland Een lid van de milieuraad merkt op dat op bepaalde locaties in Opwijk (o.a. Dorp in Mazenzele ter hoogte van café Den Bruinen ) zeer regelmatig verschillende vuilwagens van intercommunale Haviland in de vroege namiddag geparkeerd staan, die de vlotte doorgang in Mazenzele belemmeren. Er wordt tevens gesuggereerd om de ophaalrondes in Opwijk s morgens op een later tijdstip te laten starten, teneinde bijkomende verkeershinder door het verkeer van de vuilwagens van intercommunale Haviland tijdens de ochtendspits te kunnen vermijden. Dit probleem dient aangekaart te worden met intercommunale Haviland. VOLGENDE VERGADERING GEMEENTELIJKE MILIEURAAD DINSDAG 8 SEPTEMBER u BAKHUIS Hof t/hemelrijk Kloosterstraat 7.

13

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD O N T W E R P Versie : 06.10.2015 E.R. UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD PROVINCIE VLAAMS-BRABANT ZITTING van DINSDAG 27 OKTOBER 2015. Aanwezig : MM. Mevr. Joske Vermeir, raadslid voorzitter;

Nadere informatie

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van dinsdag VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG. Michel Robberechts

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van dinsdag VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG. Michel Robberechts VERSLAG Vergadering gemeentelijke Minaraad van dinsdag 21.01.2014 VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG ACV Opwijk Yvette Notredame AMIGO Rose Sablon Verkeersplatform Bedrijfsgilde Jozef De

Nadere informatie

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van dinsdag 10 februari 2015. VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van dinsdag 10 februari 2015. VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG VERSLAG Vergadering gemeentelijke Minaraad van dinsdag 10 februari 2015. VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG ACV Opwijk AMIGO Verkeersplatform Bedrijfsgilde Opwijk Gemeentelijke Cultuurraad

Nadere informatie

Hoever staat het nog met het klimaatactieplan Opwijk? Wat werd al gedaan en welke projecten zijn lopende?

Hoever staat het nog met het klimaatactieplan Opwijk? Wat werd al gedaan en welke projecten zijn lopende? Hoever staat het nog met het klimaatactieplan Opwijk? Wat werd al gedaan en welke projecten zijn lopende? Met de goedkeuring van het Burgemeestersconvenant heeft de gemeente Opwijk zich geëngageerd om

Nadere informatie

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van dinsdag 25.09.2012 VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van dinsdag 25.09.2012 VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG VERSLAG Vergadering gemeentelijke Minaraad van dinsdag 25.09.2012 VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG gezinsraad middenstandsraad Guido De Coninck bedrijfsgilde Jozef De Coninck landelijke

Nadere informatie

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van dinsdag 30 september VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van dinsdag 30 september VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG VERSLAG Vergadering gemeentelijke Minaraad van dinsdag 30 september 2014. VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG ACV Opwijk AMIGO Verkeersplatform Bedrijfsgilde Opwijk Gemeentelijke Cultuurraad

Nadere informatie

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van maandag VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG. Astrid De Baerdemaeker Rose Sablon

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van maandag VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG. Astrid De Baerdemaeker Rose Sablon VERSLAG Vergadering gemeentelijke Minaraad van maandag VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG ACV Opwijk AMIGO Verkeersplatform Bedrijfsgilde Opwijk Gemeentelijke Cultuurraad Astrid De Baerdemaeker

Nadere informatie

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van dinsdag 12 maart 2013 VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van dinsdag 12 maart 2013 VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG VERSLAG Vergadering gemeentelijke Minaraad van dinsdag 12 maart 2013 VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG gezinsraad middenstandsraad Guido De Coninck bedrijfsgilde Jozef De Coninck landelijke

Nadere informatie

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van maandag 7 mei VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van maandag 7 mei VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG VERSLAG Vergadering gemeentelijke Minaraad van maandag 7 mei 2018. VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG ACV Opwijk AMIGO Verkeersplatform Bedrijfsgilde Opwijk Gemeentelijke Cultuurraad Astrid

Nadere informatie

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van dinsdag (bakhuis gemeenschapscentrum Hof t/hemelrijk Kloosterstraat 7)

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van dinsdag (bakhuis gemeenschapscentrum Hof t/hemelrijk Kloosterstraat 7) VERSLAG Vergadering gemeentelijke Minaraad van dinsdag 9.12.2014 (bakhuis gemeenschapscentrum Hof t/hemelrijk Kloosterstraat 7) VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG ACV Opwijk AMIGO Verkeersplatform

Nadere informatie

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van maandag 20 februari 2017 VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG.

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van maandag 20 februari 2017 VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG. VERSLAG Vergadering gemeentelijke Minaraad van maandag 20 februari 2017 VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG AMIGO Rose Sablon Verkeersplatform Bedrijfsgilde Opwijk Jozef De Coninck Gemeentelijke

Nadere informatie

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van DINSDAG 6 MAART 2012 VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van DINSDAG 6 MAART 2012 VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG VERSLAG Vergadering gemeentelijke Minaraad van DINSDAG 6 MAART 2012 VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG gezinsraad Louise De Plecker middenstandsraad Guido De Coninck bedrijfsgilde Jozef De

Nadere informatie

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van dinsdag 7 mei VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van dinsdag 7 mei VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG VERSLAG Vergadering gemeentelijke Minaraad van dinsdag 7 mei 2019. VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG ACV Opwijk AMIGO Verkeersplatform Bedrijfsgilde Opwijk Gemeentelijke Cultuurraad Astrid

Nadere informatie

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van dinsdag 11.03.2014 VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG. Rose Sablon

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van dinsdag 11.03.2014 VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG. Rose Sablon VERSLAG Vergadering gemeentelijke Minaraad van dinsdag 11.03.2014 VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG ACV Opwijk Yvette Notredame AMIGO Rose Sablon Verkeersplatform Bedrijfsgilde Jozef De

Nadere informatie

M., DAGORDE : OPENBARE ZITTING

M., DAGORDE : OPENBARE ZITTING M., 15 november 2013 Wordt overeenkomstig artikel 21 van het gemeentedecreet uitgenodigd tot het bijwonen van de vergadering die in het Gemeentehuis Gemeentelijk Administratief Centrum II Ringlaan 20 1745

Nadere informatie

Retributiereglement betreffende de inzameling van huishoudelijk afval aanslagjaar 2015

Retributiereglement betreffende de inzameling van huishoudelijk afval aanslagjaar 2015 1 Retributiereglement betreffende de inzameling van huishoudelijk afval aanslagjaar 2015 De gemeenteraad, Gelet op het gemeentedecreet van 15 juli 2005 en latere wijzigingen, de artikelen 42, 43 2, 15

Nadere informatie

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van maandag 25 september VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van maandag 25 september VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG VERSLAG Vergadering gemeentelijke Minaraad van maandag 25 september 2017. VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG ACV Opwijk AMIGO Verkeersplatform Bedrijfsgilde Opwijk Gemeentelijke Cultuurraad

Nadere informatie

Toelichting afvalcijfers 2018

Toelichting afvalcijfers 2018 VVDC1x00xxx datum-201x Toelichting afvalcijfers 2018 1. Termen en definities Om de cijfers correct te interpreteren, is het nodig te weten wat met een bepaalde term bedoeld wordt. Huisvuil Huisvuil omvat

Nadere informatie

Retributie betreffende de inzameling van huishoudelijk afval aanslagjaren 2016 en 2017 - wijziging

Retributie betreffende de inzameling van huishoudelijk afval aanslagjaren 2016 en 2017 - wijziging 1 GEMEENTE AFFLIGEM Retributie betreffende de inzameling van huishoudelijk afval aanslagjaren 2016 en 2017 - wijziging De gemeenteraad, Gelet op het gemeentedecreet van 15 juli 2005 en latere wijzigingen,

Nadere informatie

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van maandag 26 februari VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van maandag 26 februari VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG VERSLAG Vergadering gemeentelijke Minaraad van maandag 26 februari 2018. VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG ACV Opwijk AMIGO Verkeersplatform Bedrijfsgilde Opwijk Gemeentelijke Cultuurraad

Nadere informatie

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van dinsdag 15 oktober 2013 VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van dinsdag 15 oktober 2013 VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG VERSLAG Vergadering gemeentelijke Minaraad van dinsdag 15 oktober 2013 VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG ACV Opwijk Yvette Notredame AMIGO Rose Sablon Verkeersplatform Bedrijfsgilde Jozef

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016

Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 24 maart 2016 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de

Nadere informatie

Huishoudelijk elektriciteitsverbruik per aangesloten inwoner Hoeveelheid elektriciteit die verbruikt wordt binnen de Genkse huisgezinnen.

Huishoudelijk elektriciteitsverbruik per aangesloten inwoner Hoeveelheid elektriciteit die verbruikt wordt binnen de Genkse huisgezinnen. HUISHOUDELIJK ELEKTRICITEITSVERBRUIK Omschrijving Meeteenheid Beleidsdomein Relatie met de SO Gemeentelijke beleidsdoelstelling bron Dataleverancier Huishoudelijk elektriciteitsverbruik per aangesloten

Nadere informatie

Toelichting energie- en klimaatactieplan Ranst

Toelichting energie- en klimaatactieplan Ranst Toelichting energie- en klimaatactieplan Ranst Infomoment Ranst 23 september 2015 20u 1 Ranst timing 1. Voorstelling project aan schepencollege + goedkeuring: 12/2 2. werkgroep energie & klimaat: 19/3

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 14 januari 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00013 Onderwerp: Samenwerkingsovereenkomst met betrekking tot de verlichting van het gebouw Kunstencentrum

Nadere informatie

SCHEPENCOLLEGE VAN 21 JANUARI Cel Beleidsondersteuning - Notulen - Gebruik gemeentelijke zalen -toelatingen

SCHEPENCOLLEGE VAN 21 JANUARI Cel Beleidsondersteuning - Notulen - Gebruik gemeentelijke zalen -toelatingen 92 SCHEPENCOLLEGE VAN 21 JANUARI 2019 1. - Cel Beleidsondersteuning - Notulen - Gebruik gemeentelijke zalen -toelatingen 2. - Cel Beleidsondersteuning - Notulen - Proces-verbaal goedkeuring verslag 14/1/2019

Nadere informatie

Milieuraad Eeklo. 1. Bestaande reglementen. Jaarverslag van de gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur. Jaar waarover gerapporteerd wordt 2009

Milieuraad Eeklo. 1. Bestaande reglementen. Jaarverslag van de gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur. Jaar waarover gerapporteerd wordt 2009 Milieuraad Eeklo Jaarverslag van de gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur 1. Bestaande reglementen Gemeente Stad Eeklo Jaar waarover gerapporteerd wordt 2009 Reglement Aanwezig? Datum bekrachtiging

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016

Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 28 januari 2016 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 28 januari 2016

Nadere informatie

COMMISSIE FINANCIEN EN ALGEMENE ZAKEN.

COMMISSIE FINANCIEN EN ALGEMENE ZAKEN. COMMISSIE FINANCIEN EN ALGEMENE ZAKEN. Zitting van 15 september 2009 Aanwezig : PAUL DUERINCKX voorzitter IVAN VANDERZEYPEN, LEEN VERRECK, TINA DE WINDT, KRIS DEGREEF, STEFANIE DE NEEFF, PIERRE OTZER,

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT HET UITVOEREN VAN GRONDONTLEDINGEN.

SUBSIDIEREGLEMENT HET UITVOEREN VAN GRONDONTLEDINGEN. SUBSIDIEREGLEMENT HET UITVOEREN VAN GRONDONTLEDINGEN. Artikel 1. Inwoners van Herne die land- en/of tuinbouwers zijn in hoofd- of bijberoep kunnen een subsidie krijgen voor het inzaaien van groenbemesters

Nadere informatie

Vlaamse Regering :~~~= ~ = ',.. "~ AMV/ /1001

Vlaamse Regering :~~~= ~ = ',.. ~ AMV/ /1001 Vlaamse Regering :~~~= :n- ',.. "~ ~ = AMV/000156706/1001 Besluit van de Vlaamse minister van Leefmilieu, Natuur en Cultuur houdende uitspraak over een aanvraag tot afwijking van de artikelen 5.17.2.1,

Nadere informatie

11. Goedkeuren agenda buitengewone algemene vergadering Veneco op Goedkeuren agenda buitengewone algemene vergadering Veneco

11. Goedkeuren agenda buitengewone algemene vergadering Veneco op Goedkeuren agenda buitengewone algemene vergadering Veneco In toepassing van art. 285 1 decreet lokaal bestuur wordt de lijst met beknopte inhoud van de behandelde punten in de gemeenteraad van 28.02.2019 bekendgemaakt en op de website geplaatst op 12.03.2019.

Nadere informatie

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V.

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. Vergadering directiecomité van dinsdag 3 februari 2015 om 18.00 u. in de vergaderzaal van het administratief

Nadere informatie

IVAREM is de Intergemeentelijke Vereniging voor duurzaam Afvalbeheer in de regio Mechelen.

IVAREM is de Intergemeentelijke Vereniging voor duurzaam Afvalbeheer in de regio Mechelen. TOELICHTING AFVALCIJFERS IVAREM 2015 ALGEMEEN IVAREM is de Intergemeentelijke Vereniging voor duurzaam Afvalbeheer in de regio Mechelen. Het is haar doelstelling om een vooruitstrevend duurzaam en integraal

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD PROVINCIE VLAAMS-BRABANT ZITTING van 26 mei 2015 Aanwezig : MM. Mevr. Joske Vermeir, raadslid voorzitter; GEMEENTE Jan Couck, Pierre Van de Velde, Johan Deleu,

Nadere informatie

MODELFORMULIER AFVALPLAN

MODELFORMULIER AFVALPLAN MODELFORMULIER AFVALPLAN I. IDENTIFICATIE VAN DE INDIENER VAN HET AFVALPLAN INDIEN HET GAAT OM EEN RECHTSPERSOON / VERENIGING / ORGANISATIE: 1) Naam van de rechtspersoon / vereniging / organisatie: 2)

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst Intekening en rapportering

Samenwerkingsovereenkomst Intekening en rapportering Samenwerkingsovereenkomst 2008-2013 Samenwerkingsovereenkomst 2008-2013 Intekening en rapportering 3 niveau s (basis, onderscheiding, projecten) Jaarlijks ondertekenen Voor 2012 - basis GR 06/12/2011 Jaarlijks

Nadere informatie

ONDERGRONDSE INZAMELING WAT HET KAN KOSTEN

ONDERGRONDSE INZAMELING WAT HET KAN KOSTEN ONDERGRONDSE INZAMELING WAT HET KAN KOSTEN 1 1) IVAREM: inleiding 2) Kosten ondergrondse inzameling 2.1. Investering + onderhoud 2.2. Ledigen 2.3. Administratie 3) Kosten totaal 4) Vergelijking met inzameling

Nadere informatie

Artikel 1: Artikel 2:

Artikel 1: Artikel 2: Retributiereglement op het ophalen en verwerken van huishoudelijk afval, op het beschikbaar stellen van recipiënten bestemd voor het ophalen van huisvuil, PMD, GFT en grofvuil, op de verkoop van compostvaten,op

Nadere informatie

Opties en voorwaarden Akkerbouw-strokenpakket 2016

Opties en voorwaarden Akkerbouw-strokenpakket 2016 Opties en voorwaarden Akkerbouw-strokenpakket 2016 Laatst gewijzigd 2 september 2016 Om aan de vergroeningseis 5% ecologisch aandachtsgebied te voldoen kunt u in 2016 kiezen voor 1 of meer van de volgende

Nadere informatie

Toelichting afvalcijfers 2017

Toelichting afvalcijfers 2017 Toelichting afvalcijfers 2017 ALGEMEEN IVAREM is de intergemeentelijke vereniging voor duurzaam afvalbeheer in de regio Mechelen. Het is haar doelstelling om een vooruitstrevend duurzaam en integraal afvalbeleid

Nadere informatie

MiNa jaarverslag 2009. Gemeente Wichelen. Gemeentelijke Adviesraad voor Milieu en Natuur

MiNa jaarverslag 2009. Gemeente Wichelen. Gemeentelijke Adviesraad voor Milieu en Natuur Gemeente Wichelen Gemeentelijke Adviesraad voor Milieu en Natuur MINA-raad Jaarverslag 2009 1. Bestaande reglementen - optioneel Op de gemeenteraad van 23 december 2003 werden de statuten, het huishoudelijk

Nadere informatie

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van DINSDAG 8 MEI 2012 VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van DINSDAG 8 MEI 2012 VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG VERSLAG Vergadering gemeentelijke Minaraad van DINSDAG 8 MEI 2012 VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG gezinsraad Louise De Plecker middenstandsraad Guido De Coninck bedrijfsgilde Jozef De

Nadere informatie

Afdeling 3 Samenstelling van de Verkeerscommissie

Afdeling 3 Samenstelling van de Verkeerscommissie statuten van de gemeentelijke Afdeling 1 Algemeen kader verkeerscommissie versie 25/04/2013 Artikel 1 Het gemeentebestuur van Laarne richt een professionele verkeerscommissie in, die het bestuur adviseert

Nadere informatie

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V.

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. Vergadering directiecomité van dinsdag 6 december 2016 om 18.00 u. in de vergaderzaal van het administratief

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009 TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009 1. Goedkeuring van de notulen van de zitting van 27/07/2009 2. Verkeer en mobiliteit. Gemeentelijke verkeerscommissie. Opsplitsing van deze adviesraad in inspraakorgaan

Nadere informatie

Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn van donderdag 18 augustus 2016

Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn van donderdag 18 augustus 2016 Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn van donderdag 18 augustus 2016 Aanwezig: de heer M. Aytar, voorzitter; de heer L. Vanoppen, ondervoorzitter; mevr. M. Ceyssens, de heer L. Derwae, mevrouw

Nadere informatie

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK 2019-2025 Artikel 1 - Oprichting Het lokaal overleg kinderopvang is een gemeentelijke adviesraad. Met de oprichting van deze gemeentelijke adviesraad lokaal

Nadere informatie

De ADOMA wordt in ieder geval om advies gevraagd over de verplichtingen in het kader van de samenwerkingsovereenkomst milieu met het Vlaams gewest.

De ADOMA wordt in ieder geval om advies gevraagd over de verplichtingen in het kader van de samenwerkingsovereenkomst milieu met het Vlaams gewest. Statuten ADOMA Artikel 1 Er wordt een adviesraad voor milieu en natuur opgericht, hierna Adviesraad voor Duurzame Ontwikkeling en Milieu van de stad Antwerpen (afgekort ADOMA) genoemd. De ADOMA is tevens

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD dd. 18 SEPTEMBER 2003 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING 1. Gemeentebelastingen. Onwaarden...2

Nadere informatie

De Gemeenteraad, In openbare vergadering,

De Gemeenteraad, In openbare vergadering, STATUTEN MILIEURAAD De Gemeenteraad, In openbare vergadering, Gelet op de gemeenteraadsbeslissing van 22 maart 2004 houdende wijzigingen van de statuten van de milieuraad ingevolge richtlijnen vastgelegd

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 12 NOVEMBER 2014.

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 12 NOVEMBER 2014. ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 12 NOVEMBER 2014. Aanwezig: della FAILLE D HUYSSE Baron Bernard, voorzitter. DE BRUYNE Patrick, VANDERSTRAETEN Anja, RAES Marleen, DECLERCK

Nadere informatie

Gemeente Wichelen. Gemeentelijke Adviesraad voor Milieu en Natuur

Gemeente Wichelen. Gemeentelijke Adviesraad voor Milieu en Natuur Gemeente Wichelen Gemeentelijke Adviesraad voor Milieu en Natuur Verslag MINA-raad Algemene Vergadering 26 april 2011 Aanwezigheidslijst: naam functie dagelijks bestuur stemgerechtigd vereniging 26/04/2011

Nadere informatie

Schadegeval met bodemverontreiniging. Wat zijn de taken van steden en gemeenten?

Schadegeval met bodemverontreiniging. Wat zijn de taken van steden en gemeenten? Schadegeval met bodemverontreiniging. Wat zijn de taken van steden en gemeenten? Documentbeschrijving 1. Titel publicatie Schadegeval met bodemverontreiniging. Wat zijn de taken van steden en gemeenten?

Nadere informatie

Burgemeestersconvenant. Gemeenteraad 23 november 2015

Burgemeestersconvenant. Gemeenteraad 23 november 2015 Gemeenteraad 23 november 2015 UITGANGSPUNT Het klimaat- en energiebeleid van de EU Uitstoot broeikasgassen moet op korte termijn fors omlaag Energiebronnen die meer zekerheid bieden Energie-onafhankelijkheid

Nadere informatie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 26 maart 2019 STADSONTWIKKELING

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 26 maart 2019 STADSONTWIKKELING Gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 26 maart 2019 STADSONTWIKKELING 27 2019_GR_00097 Aanvullend politiereglement - Beerstestraat en Pachtersweg - Plaatsen van twee tractorsluizen - Goedkeuring

Nadere informatie

Zitting van DINSDAG 26 FEBRUARI 2019

Zitting van DINSDAG 26 FEBRUARI 2019 Zitting van DINSDAG 26 FEBRUARI 2019 Tegenwoordig : de Dames en Heren Peter De Bock, Voorzitter Robby De Caluwe, Stijn Deschepper, Sarah Poppe, Koen Mertens, Tibbe Verschaffel, Inge Mertens, Frederic Dierinck,

Nadere informatie

GEMEENTERAAD - BESLUIT

GEMEENTERAAD - BESLUIT GEMEENTERAAD - BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 27 april 2015 Besluit nummer: 2015_GR_00305 Onderwerp: Subsidiereglement voor energiebesparende maatregelen voor de periode 2014-2019 - Wijziging Beknopte

Nadere informatie

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van maandag 22 mei 2017 VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG. Magda Mannaert x.

VERSLAG. Vergadering gemeentelijke Minaraad van maandag 22 mei 2017 VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG. Magda Mannaert x. VERSLAG Vergadering gemeentelijke Minaraad van maandag 22 mei 2017 VERENIGING NAAM AANWEZIG VERONTSCHULDIGD AFWEZIG AMIGO Rose Sablon Verkeersplatform Bedrijfsgilde Jozef De Coninck Opwijk Gemeentelijke

Nadere informatie

TOELICHTING AFVALCIJFERS IVAREM IVAREM is de Intergemeentelijke Vereniging voor duurzaam Afvalbeheer in de regio Mechelen.

TOELICHTING AFVALCIJFERS IVAREM IVAREM is de Intergemeentelijke Vereniging voor duurzaam Afvalbeheer in de regio Mechelen. TOELICHTING AFVALCIJFERS IVAREM 2014 ALGEMEEN IVAREM is de Intergemeentelijke Vereniging voor duurzaam Afvalbeheer in de regio Mechelen. Het is haar doelstelling om een vooruitstrevend duurzaam en integraal

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE STATUTAIRE ALGEMENE VERGADERING VAN DE RESIDENTIE VISSERSPARK DD. 20/10/2013

VERSLAG VAN DE STATUTAIRE ALGEMENE VERGADERING VAN DE RESIDENTIE VISSERSPARK DD. 20/10/2013 VERSLAG VAN DE STATUTAIRE ALGEMENE VERGADERING VAN DE RESIDENTIE VISSERSPARK DD. 20/10/2013 WAREN AANWEZIG : HADDEN EEN VOLMACHT OPGESTUURD: Zie bijlage Met een meerderheid van 43/67 sten (= 64 %) van

Nadere informatie

MONITEUR BELGE BELGISCH STAATSBLAD

MONITEUR BELGE BELGISCH STAATSBLAD 69119 VLAAMSE OVERHEID Leefmilieu, Natuur en Energie [C 2011/35925] 28 OKTOBER 2011. Besluit van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) tot het vaststellen van de percelen gelegen in de woonzone

Nadere informatie

Opties en voorwaarden Algemene lijst 2015

Opties en voorwaarden Algemene lijst 2015 Opties en voorwaarden Algemene lijst 2015 Om aan de vergroeningseis 5% ecologisch aandachtsgebied te voldoen kon u in 2015 kiezen voor 1 of meer van de volgende elementen van de algemene lijst. Opties

Nadere informatie

Belgisch Staatsblad dd

Belgisch Staatsblad dd VLAAMSE OVERHEID Leefmilieu, Natuur en Energie [C 2016/36469] 29 SEPTEMBER 2016. Besluit van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) tot het vaststellen van gronden gelegen in Haacht als site

Nadere informatie

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 30 juni 2008 Openbare zitting

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 30 juni 2008 Openbare zitting gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 30 juni 2008 Openbare zitting 1 Financiën. Begrotingsrekening 2007, resultatenrekening over het dienstjaar 2007 en balans per 31 december

Nadere informatie

GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT

GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 10 JANUARI 2008 Tegenwoordig : J. Meeus Burgemeester Voorzitter K. Leaerts, S. Peremans, G. Willems, G. De

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Verslag Zitting van 25 april 2019

College van burgemeester en schepenen Verslag Zitting van 25 april 2019 College van burgemeester en schepenen Verslag Zitting van 25 april 2019 Samenstelling Aanwezig de heer Kristof Hendrickx, burgemeester-voorzitter; de heer Luc Bouwen, schepen; mevrouw An Hermans, schepen;

Nadere informatie

Statuten milieuraad Lier Beslissing gemeenteraad 28 april 2003

Statuten milieuraad Lier Beslissing gemeenteraad 28 april 2003 Statuten milieuraad Lier Beslissing gemeenteraad 28 april 2003 Artikel 1 In de stad Lier wordt een gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur, hierna milieuraad Lier, afgekort milieuraad, genoemd,

Nadere informatie

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND I.V.M. O.V.

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND I.V.M. O.V. INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND I.V.M. O.V. Vergadering directiecomité van dinsdag 4 juni 2013 om 18.00 u. in de vergaderzaal van het administratief gebouw

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN PROVINCIE UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VLAAMS-BRABANT ZITTING van 13 MEI 2015 Aanwezig : MM. Albert Beerens, burgemeester-voorzitter; GEMEENTE Jan Couck, Pierre

Nadere informatie

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 27/05/2015

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 27/05/2015 1 / 6 AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 27/05/2015 RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR DE INZAMELING, HET HERGEBRUIK, DE RECYCLAGE, DE NUTTIGE TOEPASSING EN DE VERWIJDERING VAN HUISHOUDELIJKE

Nadere informatie

GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT

GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT NOTA AAN DE GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 18 NOVEMBER 2004 Tegenwoordig : J. Meeus Burgemeester Voorzitter F. Van Dessel, P. Van Roy, V. Peeters, G. De Vroe,

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD.

UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD. UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD. Vergadering van 27 maart 2017. Aanwezig: L. Jacobs, burgemeester-voorzitter ; M. De Bock, J. Van den Bergh, S. Hoppenbrouwers, S.

Nadere informatie

Recyclagepark 2016 Industrieweg 28

Recyclagepark 2016 Industrieweg 28 Recyclagepark 2016 Industrieweg 28 Openingsuren recyclagepark maandag: gesloten dinsdag: 12.00u - 16.00u 17.00u - 19.30u woensdag: 8.15u - 11.45u 12.30u - 16.00u donderdag: gesloten 12.30u - 16.00u vrijdag:

Nadere informatie

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V.

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. Vergadering directiecomité van dinsdag 3 november 2015 om 18.00 u. in de vergaderzaal van het administratief

Nadere informatie

POLITIEREGLEMENT BETREFFENDE HET ORGANISEREN VAN AFVALARME EVENEMENTEN

POLITIEREGLEMENT BETREFFENDE HET ORGANISEREN VAN AFVALARME EVENEMENTEN POLITIEREGLEMENT BETREFFENDE HET ORGANISEREN VAN AFVALARME EVENEMENTEN Gemeente Willebroek HOOFDSTUK 1: Definities en toepassingsgebied Afdeling 1: DEFINITIES Artikel 1: De begrippen en definities vermeld

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 27 november 2014

Dagorde van de gemeenteraad van 27 november 2014 Dagorde van de gemeenteraad van 27 november 2014 Openbare zitting 01 Kerkfabriek O.-L.-Vrouw: budget 2015 exploitatie investeringen ontvangsten 31.860,00 786.830,00 uitgaven 117.650,00 786.830,00 gecorrigeerd

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting dinsdag 23 februari 2016.

Gemeenteraadszitting dinsdag 23 februari 2016. Gemeenteraadszitting dinsdag 23 februari 2016. De voorzitter maakt bekend dat de gemeenteraad in openbare zitting zal vergaderen en over volgende punten zal beraadslagen: OPENBARE ZITTING INTERNE ZAKEN:

Nadere informatie

RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR INZAMELEN VAN AFVALSTOFFEN OP HET MILIEUPARK

RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR INZAMELEN VAN AFVALSTOFFEN OP HET MILIEUPARK RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR INZAMELEN VAN AFVALSTOFFEN OP HET MILIEUPARK Goedgekeurd door de gemeenteraad van 19 december 013 Artikel 1: vanaf 1 januari 01 en voor onbepaalde duur wordt er een retributie

Nadere informatie

Gemeentebestuur AARTSELAAR

Gemeentebestuur AARTSELAAR Gemeentebestuur AARTSELAAR (Datum afdruk:03/07/2018) UITTREKSEL van de vergadering van het college van burgemeester en schepenen van 2 juli 2018 Aanwezig: Sophie De Wit, burgemeester-voorzitter, Eddy Vermoesen,

Nadere informatie

Belgisch Staatsblad dd

Belgisch Staatsblad dd VLAAMSE OVERHEID Leefmilieu, Natuur en Energie [C 2013/36106] 19 NOVEMBER 2013. Besluit van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) tot het vaststellen van de percelen gelegen in Kortrijk als

Nadere informatie

GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR

GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR HUISHOUDELIJK REGLEMENT - Gelet op de overeenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap en de Gemeente De Pinte over het gemeentelijk milieu- en

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 4 schepen E. Gryson Dienst secretariaat Volgnummer dossier 9 Onderwerp Overheidsopdrachten. Samenaankoop van elektriciteit en

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 30 JUNI 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30 1. LOKAAL ECONOMISCHE RAAD VERVANGING AFGEVAARDIGDE HORECA Aan de raad wordt gevraagd om mevrouw Diana Karapetian aan te stellen als stemgerechtigd

Nadere informatie

Gelet op de nieuwe gemeentewet bekrachtigd bij de wet van 26 mei 1989 en latere wijzigingen, inzonderheid op de artikelen 133 2 en 135$2;

Gelet op de nieuwe gemeentewet bekrachtigd bij de wet van 26 mei 1989 en latere wijzigingen, inzonderheid op de artikelen 133 2 en 135$2; Tariefreglement op het gebruik van het openbaar domein naar aanleiding van het uitvoeren van wegenwerken, bouwwerken en andere werkzaamheden en het oprichten of veroorzaken van verkeersbelemmeringen in

Nadere informatie

Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD

Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD p/a Molenstraat 5 2310 Rijkevorsel Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD Goedgekeurd door de cultuurraad op 26 november 2008. Goedgekeurd op de Gemeenteraad van 17 december 2008 Hoofdstuk

Nadere informatie

Gemeentelijk afval- en materialenbeleid 2016

Gemeentelijk afval- en materialenbeleid 2016 Deze vragenlijst peilt naar de kwalitatieve gegevens van uw gemeentelijk afval- en materialenbeleid. De informatie uit deze vragenlijst willen we gebruiken om het Vlaams afval- en materialenbeleid verder

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015

GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015 GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015 Aanwezig: Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen; Filiep De Vos, OCMW-voorzitter / schepen; Georges Lambrecht, Hilde Debommarez,

Nadere informatie

Toelichting gemeenteraad van 28 september 2015.

Toelichting gemeenteraad van 28 september 2015. Openbare vergadering. Toelichting gemeenteraad van 28 september 2015. 1. Goedkeuring notulen gemeenteraad van 29 juni 2015. De notulen werden samen met de dagorde aan de leden van de gemeenteraad bezorgd.

Nadere informatie

Schadegeval met bodemverontreiniging bij particulieren

Schadegeval met bodemverontreiniging bij particulieren Schadegeval met bodemverontreiniging bij particulieren Documentbeschrijving 1. Titel publicatie Schadegeval met bodemverontreiniging bij particulieren 2. Verantwoordelijke Uitgever Danny Wille, OVAM, Stationsstraat

Nadere informatie

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V.

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. Vergadering directiecomité van dinsdag 6 maart 2018 om 18.00 u. in de vergaderzaal van het administratief gebouw

Nadere informatie

Ondergrondse inzamelsystemen. Griet Bossaerts Stafmedewerker IOK Afvalbeheer

Ondergrondse inzamelsystemen. Griet Bossaerts Stafmedewerker IOK Afvalbeheer Ondergrondse inzamelsystemen Griet Bossaerts Stafmedewerker IOK Afvalbeheer Agenda IOK Afvalbeheer waarom afval ondergronds knelpunten uit het verleden rol van de intercommunale opmaak verordening en stedenbouwkundige

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VAN 02/11/2016

NOTULEN VAN DE RAAD VAN 02/11/2016 NOTULEN VAN DE RAAD VAN 02/11/2016 Aanwezig: Thienpont Alexandra, voorzitter; Adriaensen Maria, Bullen Michel, Maes Luc, Noppen Hilde, Poels Marleen, Schillebeeckx Elke, Sommereyns Peter, Trappeniers Hendrik,

Nadere informatie

AANDACHTSPUNTEN VOOR ARCHITECTEN, BOUWERS en VERBOUWERS

AANDACHTSPUNTEN VOOR ARCHITECTEN, BOUWERS en VERBOUWERS AANDACHTSPUNTEN VOOR ARCHITECTEN, BOUWERS en VERBOUWERS HEMELWATERBUFFERING en -RECUPERATIE Net zoals in andere Vlaams-Brabantse gemeenten gelden ook in Opwijk de bepalingen van de provinciale stedenbouwkundige

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN. Geheime zitting van 1 april 2019

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN. Geheime zitting van 1 april 2019 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Geheime zitting van 1 april 2019 Aanwezig: Pieter Claeys, burgemeester-voorzitter; Yves De Baets, Hendrik Van de Veere, Frederik

Nadere informatie

IVAREM is de Intergemeentelijke Vereniging voor duurzaam Afvalbeheer in de regio Mechelen.

IVAREM is de Intergemeentelijke Vereniging voor duurzaam Afvalbeheer in de regio Mechelen. TOELICHTING AFVALCIJFERS IVAREM 2016 ALGEMEEN IVAREM is de Intergemeentelijke Vereniging voor duurzaam Afvalbeheer in de regio Mechelen. Het is haar doelstelling om een vooruitstrevend duurzaam en integraal

Nadere informatie

Vlaamse overheid ~. J'~- )~x- Agentschap voor Natuur en Bos

Vlaamse overheid ~. J'~- )~x- Agentschap voor Natuur en Bos Vlaamse overheid ~. J'~- \i ~ - )~x- =~~= Agentschap voor Natuur en Bos Besluit van de administrateur-generaal houdende goedkeuring van de toegankelijkheidsregeling voor het domeinbos Meikensbos, gelegen

Nadere informatie

UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van 29.10.2009

UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van 29.10.2009 UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van 29.10.2009 Waren aanwezig : Claude CROES, burgemeester voorzitter gemeenteraad; Ann ACCOU, Jo TIJTGAT,

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

Nadere informatie