LANDELIJK EXAMEN ACCOUNTANCY POST-HBO BELASTINGRECHT

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "LANDELIJK EXAMEN ACCOUNTANCY POST-HBO BELASTINGRECHT"

Transcriptie

1 EXAMEN BLR -3 HBO AC 29 MEI Overlegorgaan van HBO - scholen met een accountancy - opleiding Secretariaat: Postbus RA Breda LANDELIJK EXAMEN ACCOUNTANCY POST-HBO BELASTINGRECHT DATUM: 29 mei 2008 TIJD : u u Vooraf: * Lees eerst al de onderstaande aanwijzingen. * Dit examen bestaat uit 5 pagina's inclusief voorblad. Controleer dit!!!. * Wilt u op elk uitwerkingenvel uw naam, examennummer en klas duidelijk vermelden. * Elke opgave met een nieuw vel beginnen. Toegestane hulpmiddelen: * Alle niet geannoteerde uitgaven met de belastingwetten betrekking hebbende op 2007 of 2008 (alleen onderstrepen is toegestaan). * Fiscaal Memo nr. 1 (Uitgave Kluwer Deventer) mede betrekking hebbende op 2007 en/of * Geluidloze rekenmachine. Aan de kandidaten: * Bij de beantwoording dient u per opgave de vraagstelling exact aan te houden. * U wordt verzocht uw beantwoording kort en zakelijk te houden. * U moet altijd motiveren (o.a. door een precieze verwijzing naar het van toepassing zijnde wetsartikel dus: niet art 3.16 IB maar wel art º IB, jurisprudentie e.d.). * Ook het buiten gebruik laten van gegevens dient gemotiveerd te worden. * U moet duidelijk leesbaar schrijven. Niet of slecht leesbare uitwerkingen worden geheel fout gerekend. * In verband met de benodigde schrijfruimte voor correctoren mag u uitsluitend rechts van de kantlijn schrijven. * Altijd de voor de belastingplichtige voor dat jaar voordeligste oplossing kiezen. * Per vraagstuk is een indicatie van de maximaal te behalen punten gegeven. * Voor de in uw uitwerking vermelde onjuiste onderdelen van antwoorden worden punten in mindering gebracht. * Alle gegevens in dit examen hebben betrekking op 2007, tenzij uitdrukkelijk anders is gegeven. * U heeft geen rekening te houden met Overgangsregelingen. VEEL SUCCES!!!

2 EXAMEN BLR -3 HBO AC 29 MEI OPGAVE 1 Inkomstenbelasting (55 punten) 1.1 Gerard en Gretha zijn twee jaar geleden in gemeenschap van goederen gehuwd. Zij hebben twee woningen waarin zij afwisselend (samen)wonen (ze zijn niet duurzaam gescheiden). In beide woningen, een flat in Rotterdam en een woning op het platteland van Zeeland, brengen ze ongeveer evenveel tijd door. Gerard geniet aan loon per jaar en Gretha De flatwoning in Rotterdam heeft een WOZ-waarde van De waarde in het economisch verkeer is Er rust een hypothecaire schuld van op deze woning en de jaarlijkse hypotheekrente bedraagt Het huis in Zeeland heeft een WOZ-waarde van De waarde in het economisch verkeer bedraagt De hypotheekrente die jaarlijks betaald wordt voor deze woning bedraagt De hypotheekschuld bedraagt Gevraagd: (10 punten) 1.1 Hoe dienen de woningen fiscaal te worden verwerkt en bij wiens aangifte? Indien hier- keuzemogelijkheden bestaan, kies dan de gunstigste oplossing voor de belastingplichtigen. bij 1.2 Joop koopt een eigen huis zijn eerste voor , dat hij voor financiert met een hypothecaire lening. De lening zal te zijner tijd worden afgelost met een kapitaalverzekering die aan de eigen woning wordt gekoppeld. Na 30 jaar bedraagt de uitkering uit de kapitaalverzekering eigen woning , terwijl in die periode in totaal ( per jaar) aan premies voor de kapitaalverzekering wordt voldaan Is de premie voor de kapitaalverzekering aftrekbaar? Hoe verloopt uitgaande van de huidige regels de heffing met betrekking tot de uitkering van de kapitaalverzekering over 30 jaar? 1.3 Dunya (19 jaar) heeft een parttime baan en volgt een lerarenopleiding aan een hogeschool. Ze woont bij haar ouders. Haar kosten voor studiemateriaal en collegegeld bedroegen vorig jaar De normbedragen volgens de Wet Studiefinanciering voor collegegeld en boeken bedroegen vorig jaar 210 per maand. Dunya ontving vorig jaar een studielening van (pres tatiebeurs). Deze lening wordt later, als ze binnen de gestelde termijn afstudeert, omgezet in een gift. 1.3 Welk bedrag was vorig jaar aftrekbaar voor de inkomstenbelasting voor Dunya? 1.4 Clara, (56 jaar) volgt een opleiding kunstgeschiedenis, omdat ze sinds een paar jaar zeer geboeid is door dit onderwerp en ze er graag zo veel mogelijk over wil weten. De kosten bedroegen vorig jaar met inbegrip van een studiereis van van een week naar Italië. Haar echtgenoot Koen betaalt haar studie en levensonderhoud. (Koen heeft een salaris van op jaarbasis). Clara heeft geen betaald werk. Gevraagd: (3 punten) 1.4 Wat is aftrekbaar voor de inkomstenbelasting voor Clara en/of Koen?

3 EXAMEN BLR -3 HBO AC 29 MEI Gerard is al vier jaar uit de echt gescheiden van Hannah. Hij is echter nog steeds eigenaar van de woning waar Hannah met hun dochter mag wonen. De WOZ-waarde van de woning bedraagt Een normale huurprijs voor deze woning zou 600 per maand zijn. Gerard betaalt geen geld aan Hannah voor haar levensonderhoud, want ze heeft een goede baan. Wel betaalt hij maandelijks 150 alimentatie voor hun dochter Chelsea, die 10 jaar oud is Wat kan Gerard opvoeren als persoonsgebonden aftrek? Wat is belast voor de inkomstenbelasting bij Hannah en/of Chelsea? Hoe dient de woning fiscaal te worden verwerkt bij Gerard? 1.6 Klaas is 48 jaar en weduwnaar. Hij heeft drie kinderen, waarvan de jongste, Hendrika nog thuis woont. Hij heeft de volgende bezittingen en schulden: a. Een spaarrekening bij een bank in Luxemburg. Op 1 januari is het saldo en op 31 december b. In verband met het overlijden van zijn vrouw heeft hij recht op een uitkering van per jaar tot het bereiken van de 65-jarige leeftijd of zijn eerdere overlijden. Het bedrag valt niet in box 1. c. Zijn huurwoning hangt vol met schilderijen met een totale waarde van d. Obligaties met een waarde op 1 januari van en op 31 december van e. Alle aandelen in zijn eigen BV met een waarde van op 1 januari en op 31 december. f. Een vordering op zijn BV, die bij e. werd genoemd. Het bedrag van de vordering is op zowel 1 januari als 31 december g. Op de spaarrekening van zijn zeventienjarige dochter Hendrika staat , zowel op 1 januari als op 31 december. h. Klaas heeft een schuld aan zijn zuster van op 1 januari en 31 december. De schuld is ontstaan doordat Klaas en zijn zuster gezamenlijk eigenaar waren van een geërfd schilderij. Klaas heeft het aandeel van zijn zuster overgenomen voor Het bedrag bleef hij schuldig. Het schilderij hangt nu in de woning van Klaas. Gevraagd: (20 punten) 1.6 Bepaal aan de hand van de bovenstaande gegevens het voordeel uit sparen en beleggen voor Klaas.

4 EXAMEN BLR -3 HBO AC 29 MEI OPGAVE 2 Successiewet en Belastingen van rechtsverkeer (25 punten ) 2.1 Sjoukje Peters overlijdt op 15 januari 2007.Tot dat moment was zij in gemeenschap van goederen gehuwd met Jan van Oostrum (60 jaar). Zij hebben één dochter, Paulien van 18 jaar. De huwelijksgemeenschap ten tijde van het overlijden bestaat uit de volgende zaken: een eigen woning met een WEV (waarde economisch verkeer) van ; hypotheek op de eigen woning van ; een vakantiewoning met een WEV van ; banktegoeden ter hoogte van ; overige roerende zaken met een WEV van De nalatenschap van Sjoukje zal blijkens haar testament als volgt worden verdeeld: Echtgenoot Jan ontvangt: - Sjoukjes aandeel in de eigen woning én de daarbij horende hypotheekschuld. - Haar aandeel in de roerende zaken. - Van Sjoukjes aandeel in het vakantiehuis krijgt hij het vruchtgebruik tot zijn overlijden. Dochter Paulien krijgt: - De bloot eigendom van Sjoukjes aandeel in de vakantiewoning. - Een bedrag van in contanten. Verder ontvangt echtgenoot Jan een kapitaalsuitkering van in verband met Sjoukjes overlijden. Deze uitkering is voor de inkomstenbelasting vrijgesteld. Voor deze verzekering is in de afgelopen jaren premie betaald. NB: Paulien gaat akkoord met deze verdeling! Gevraagd: (17 punten) Hoeveel bedraagt de belaste verkrijging van echtgenoot Jan? Hoeveel bedraagt de belaste verkrijging van dochter Paulien? 2.2 Jan van Staveren heeft een eigen onderneming. Op het moment van zijn overlijden is de boekwaarde van het bedrijf Volgens de accountant is er een stille reserve en goodwill van samen Zijn zoon Piet zet de onderneming voort en maakt gebruik van de doorschuivingsfa-ciliteit van artikel 3.62 Wet IB Hoeveel bedraagt de waarde van deze onderneming voor de berekening van het successierecht? Wordt de waarde van de onderneming volledig in de heffing van het successierecht betrokken? 2.3 Stel dat er in de onderneming van Jan een onroerende zaak met een WEV van zit. Gevraagd: ( 2 punten) 2.3 In hoeverre is de verkrijging belast met overdrachtsbelasting?

5 EXAMEN BLR -3 HBO AC 29 MEI OPGAVE 3 Formeel belastingrecht (20 punten) 3.1 Gerard de Vries (ondernemer) heeft zijn aangifte IB 2006 ingediend. De inspecteur vraagt naar aanleiding van deze aangifte om een aantal kopiefacturen, betreffende investeringen in zijn onderneming, aan hem te sturen. De Vries schrijft terug dat hij niet aan dit verzoek kan voldoen, omdat de facturen bij zijn fiscaal adviseur liggen en dat er een meningsverschil is over de rekening van de adviseur. De inspecteur richt vervolgens het verzoek om het opsturen van de kopiefacturen aan de adviseur. Deze stelt dat hij de facturen pas afgeeft op het moment dat Gerard zijn rekening aan hem heeft betaald Is de adviseur verplicht de facturen af te geven? Stel dat De Vries de facturen niet kan afgeven omdat hij ze heeft weggegooid. Welke gevolgen kan dat hebben op het gebied van de bewijsvoering over de belastingheffing van De Vries? Is De Vries ook strafbaar als hij de facturen weggooit? 3.2 Koos Zomers krijgt een navorderingsaanslag IB over het jaar 2006 met een bedrag van te betalen belasting. De dagtekening van de aanslag is 1 juli De inspecteur vindt dat er sprake is van opzettelijke verzwijging van inkomsten Wanneer moet deze aanslag uiterlijk zijn betaald? Hoe hoog zal de boete zijn? Hoeveel rente moet Koos betalen? (tarief wettelijke rente is 4%). 3.3 Voordat de inspecteur Koos de navorderingsaanslag oplegde (zie bij 3.2) had hij Koos opgeroepen naar het belastingkantoor te komen. Op de vraag van Koos waarom hij moest komen antwoordde de inspecteur dat hij zowel vragen had over de gegevens van belang voor de belastingaanslag als vragen met betrekking tot de op te leggen boete. Koos weigerde het gesprek met het argument dat hij niets hoefde te zeggen. Gevraagd: (4 punten) 3.3 Had Koos antwoord moeten geven op de vragen van de inspecteur? 3.4 Stel dat er een naheffingsaanslag omzetbelasting met boete was opgelegd aan Zomers BV, (waarvan Koos bestuurder en enig aandeelhouder is) en dat de BV onvoldoende middelen heeft om de aanslag te betalen. Gevraagd: (2 punten) 3.4 Is Koos dan privé aansprakelijk voor de belastingaanslag en de boete?

LANDELIJK EXAMEN ACCOUNTANCY POST-HBO BELASTINGRECHT

LANDELIJK EXAMEN ACCOUNTANCY POST-HBO BELASTINGRECHT EXAMEN BLR -3 HBO AC 20 JANUARI 2009-1 Overlegorgaan van HBO - scholen met een accountancy - opleiding Secretariaat: Postbus 90116 4800 RA Breda LANDELIJK EXAMEN ACCOUNTANCY POST-HBO BELASTINGRECHT DATUM:

Nadere informatie

Belastingen Examennummer: 96038 Datum: 23 november 2013 Tijd: 10:00 uur - 11:30 uur

Belastingen Examennummer: 96038 Datum: 23 november 2013 Tijd: 10:00 uur - 11:30 uur Belastingen Examennummer: 96038 Datum: 23 november 2013 Tijd: 10:00 uur - 11:30 uur Dit examen bestaat uit 5 pagina s. De opbouw van het examen is als volgt: - 3 cases met elk 4 open vragen (maximaal 100

Nadere informatie

Examen AA. Fiscale Advisering (ochtend)

Examen AA. Fiscale Advisering (ochtend) Examen AA Fiscale Advisering (ochtend) DATUM: 19 januari 2017 TIJD: 09.30-12.30 uur Belangrijke informatie: Dit examen bestaat uit 2 opgaven van 8 pagina s inclusief voorblad. Controleer of dit examen

Nadere informatie

Blad: 1 Checklist IB 2013 Om uw aangifte inkomstenbelasting goed in te kunnen vullen hebben wij gegevens van u nodig. Wij verzoeken u de checklist 2013 volledig in te vullen en bij het beantwoorden van

Nadere informatie

Examen AA. Fiscale Advisering (ochtend)

Examen AA. Fiscale Advisering (ochtend) Examen AA Fiscale Advisering (ochtend) DATUM: 9 juni 2016 TIJD: 9.30 uur 12.30 uur Belangrijke informatie: Dit examen bestaat uit 2 opgaven van 8 pagina s inclusief voorblad. Controleer of dit examen compleet

Nadere informatie

(Geadviseerde verwerkingstijd 160 minuten)

(Geadviseerde verwerkingstijd 160 minuten) Opgave 1 (Geadviseerde verwerkingstijd 160 minuten) Jaap de Vries heeft twee jaar geleden (2007) in het dorpje Leuvenheim samen met zijn oud studiegenoot Piet van Buren een Accountantskantoor opgezet.

Nadere informatie

Box 3: belastbaar inkomen uit sparen en beleggen

Box 3: belastbaar inkomen uit sparen en beleggen 8 hoofdstuk Box 3: belastbaar inkomen uit sparen en beleggen Oefenopgaven Opgave 8.1 a. Box 3: inkomsten uit sparen en beleggen. b. De rendementsgrondslag wordt vastgesteld naar de waarde van de bezittingen

Nadere informatie

Graag ontvangen wij van u een kopie van de jaaropgave(n) 2010 van uw werkgever(s) of uitkeringsinstantie.

Graag ontvangen wij van u een kopie van de jaaropgave(n) 2010 van uw werkgever(s) of uitkeringsinstantie. Checklist aangifte Inkomstenbelasting Zoals u wellicht gemerkt heeft hebben wij voor het invullen van uw aangiften veel gegevens nodig. Om het voor u en ons overzichtelijk te maken hebben wij een lijst

Nadere informatie

Je eigen woning en de Belastingdienst in 2012

Je eigen woning en de Belastingdienst in 2012 Je hypotheek en de belasting in 2012 Hier vind je een toelichting op het jaaroverzicht van je SNS Hypotheek. Ook lees je hier de belangrijkste fiscale regels die in 2012 gelden voor de eigen woning, hypotheek,

Nadere informatie

Checklist 2007. Wij verzorgen uw aangifte inkomstenbelasting 2007. Onze werkwijze is als volgt:

Checklist 2007. Wij verzorgen uw aangifte inkomstenbelasting 2007. Onze werkwijze is als volgt: Checklist 2007 Wij verzorgen uw aangifte inkomstenbelasting 2007 Onze werkwijze is als volgt: U kruist op onderstaand formulier aan welke situaties op u van toepassing zijn en levert het formulier met

Nadere informatie

Nederland belastingparadijs voor uw 2 e en 1 e woning

Nederland belastingparadijs voor uw 2 e en 1 e woning Nederland belastingparadijs voor uw 2 e en 1 e woning Second Home juni 2015 - Antwerpen Maurice De Clercq - Niek Op den Kamp - Harjit Singh ESJ Accountants & Belastingadviseurs Agenda 1. Een tweede woning

Nadere informatie

Checklist. Aangifte inkomstenbelasting

Checklist. Aangifte inkomstenbelasting Checklist Aangifte inkomstenbelasting 2007 Om uw aangifte inkomstenbelasting 2007 goed in te kunnen vullen hebben wij gegevens van u nodig. Wij verzoeken u dan ook de Checklist Aangifte inkomstenbelasting

Nadere informatie

Checklist Wij verzorgen uw aangifte inkomstenbelasting Onze werkwijze is als volgt:

Checklist Wij verzorgen uw aangifte inkomstenbelasting Onze werkwijze is als volgt: Checklist 2009 Wij verzorgen uw aangifte inkomstenbelasting 2009 Onze werkwijze is als volgt: U kruist op onderstaand formulier aan welke situaties op u van toepassing zijn en levert het formulier met

Nadere informatie

Checklist IB 2005. Wij zullen de originele bewijsstukken na het verzorgen van uw aangifte per post aan u terugzenden. A) GEGEVENS BELASTINGPLICHTIGE

Checklist IB 2005. Wij zullen de originele bewijsstukken na het verzorgen van uw aangifte per post aan u terugzenden. A) GEGEVENS BELASTINGPLICHTIGE Checklist IB 2005 Om uw aangifte inkomstenbelasting/premie volksverzekeringen 2005 goed in te kunnen vullen hebben wij gegevens van u nodig. Wij verzoeken u dan ook de checklist IB 2005 volledig in te

Nadere informatie

Voordeel uit sparen en beleggen

Voordeel uit sparen en beleggen bij Opgaaf wereldinkomen 20 Had u in 20 bezittingen, zoals spaargeld, aandelen of een tweede woning? Dan is het voordeel uit sparen en beleggen een vast rendement van 4% van uw Nederlandse en niet-nederlandse

Nadere informatie

Werking box 3: inkomsten uit sparen en beleggen. Inleiding

Werking box 3: inkomsten uit sparen en beleggen. Inleiding Werking box 3: inkomsten uit sparen en beleggen Inleiding In box 3 wordt het inkomen uit vermogen van een belastingplichtige belast. Het vermogen bestaat uit de bezittingen van een belastingplichtige min

Nadere informatie

Checklist Aangifte IB 2014

Checklist Aangifte IB 2014 Checklist Aangifte IB 2014 Versie 1.2, maart 2015 Aangiftegegevens voor het jaar 2014 Indien vaste gegevens bij ons bekend zijn hoeft u deze niet opnieuw te verstrekken. AAW 1/5 Persoonlijke gegevens Hebben

Nadere informatie

Voordeel uit sparen en beleggen

Voordeel uit sparen en beleggen Had u in 2010 bezittingen, zoals spaargeld, aandelen of een tweede woning? Dan is het voordeel uit sparen en beleggen een vast rendement van 4% van uw Nederlandse en niet-nederlandse bezittingen samen,

Nadere informatie

Kinderen: Voorletters Geb.datum Sofi-nummer (zie kinderbijslag formulier)

Kinderen: Voorletters Geb.datum Sofi-nummer (zie kinderbijslag formulier) Checklist IB 2005 Om uw aangifte inkomstenbelasting goed in te kunnen vullen hebben wij gegevens van u nodig. Wij verzoeken u de checklist 2005 volledig in te vullen en bij het beantwoorden van de vragen

Nadere informatie

Werking box 3: inkomsten uit sparen en beleggen. Inleiding

Werking box 3: inkomsten uit sparen en beleggen. Inleiding Werking box 3: inkomsten uit sparen en beleggen Inleiding In box 3 wordt het inkomen uit vermogen van een belastingplichtige belast. Het vermogen bestaat uit de bezittingen van een belastingplichtige min

Nadere informatie

Instituut Financieel Management

Instituut Financieel Management FFEBLR0111 IB extra opgaven week 4 Instituut Financieel Management Vraag 1 Marco en Leontien van Es kopen medio 2010 een eigen woning voor 250.000. Zij hebben nog nooit eerder een eigen woning gehad. Zij

Nadere informatie

CHECKLIST AANGIFTE INKOMSTENBELASTING -1-

CHECKLIST AANGIFTE INKOMSTENBELASTING -1- CHECKLIST AANGIFTE INKOMSTENBELASTING 2009-1- 1) GEGEVENS BELASTINGPLICHTIGE Naam Straat en huisnummer Postcode en woonplaats BSN* Geboortedatum Bankrekeningnummer tbv teruggaaf belasting DIGID (indien

Nadere informatie

Geboortedatum : Bankrekeningnummer : Aanhef : De heer Mevrouw Naam partner : SoFi-nummer :

Geboortedatum : Bankrekeningnummer : Aanhef : De heer Mevrouw Naam partner : SoFi-nummer : Checklist aangifte inkomstenbelasting 2013 Om uw aangifte inkomstenbelasting 2013 goed in te kunnen vullen heb ik gegevens van u nodig. Ik verzoek u dan ook de Checklist Aangifte inkomstenbelasting volledig

Nadere informatie

Voornamen m/v * Telefoon privé. Telefoon werk. E-mailadres

Voornamen m/v * Telefoon privé. Telefoon werk. E-mailadres Vragenformulier ten behoeve het verzorgen van een belastingaangifte over het jaar 2015 * (slechts één formulier benodigd voor betrokkene en eventueel echtgenoot c.q. partner/samenwonende). 1. ALGEMEEN

Nadere informatie

Z E E R B E L A N G R I J K

Z E E R B E L A N G R I J K Z E E R B E L A N G R I J K NIET correcte invulling van deze vragen kan leiden tot teveel betaling en/of boetes over de INKOMSTENBELASTING over 2011. Uw naam: (voorletters en naam) de heer / mevrouw E-mailadres:

Nadere informatie

Examen PC 2 Belastingrecht

Examen PC 2 Belastingrecht Examen PC 2 Belastingrecht Examen : Professional Controller 2 Instructieblad Vak : Belastingrecht Datum : 22 juni 2015 Tijd : 15.30-17.00 uur Deze aanwijzingen goed lezen voor u met uw examen start Aanwijzingen:

Nadere informatie

Checklist Aangifte inkomstenbelasting 2008

Checklist Aangifte inkomstenbelasting 2008 Om uw aangifte inkomstenbelasting 2008 goed in te kunnen vullen hebben wij gegevens van u nodig. Wij verzoeken u dan ook deze Checklist Aangifte inkomstenbelasting volledig in te vullen en bij het beantwoorden

Nadere informatie

Voorletters en naam. Postcode en woonplaats Telefoonnummer adres Geboortedatum BSN/SoFi-nummer Bankrekeningnummer

Voorletters en naam. Postcode en woonplaats Telefoonnummer  adres Geboortedatum BSN/SoFi-nummer Bankrekeningnummer CHECKLIST GEGEVENS AANGIFTE INKOMSTENBELASTING 2010 Om uw aangifte inkomstenbelasting 2010 voor u te verzorgen hebben wij informatie nodig. In bijgevoegde checklist treft u een overzicht aan van de benodigde

Nadere informatie

Fiscaliteiten voor de financiële dienstverlening Examennummer: 93909 Datum: 14 december 2013 Tijd: 13:00 uur - 14:30 uur

Fiscaliteiten voor de financiële dienstverlening Examennummer: 93909 Datum: 14 december 2013 Tijd: 13:00 uur - 14:30 uur Fiscaliteiten voor de financiële dienstverlening Examennummer: 93909 Datum: 14 december 2013 Tijd: 13:00 uur - 14:30 uur Dit examen bestaat uit 7 pagina s. De opbouw van het examen is als volgt: - 10 meerkeuzevragen

Nadere informatie

Fiscale Advisering (ochtend)

Fiscale Advisering (ochtend) Examen AA Fiscale Advisering (ochtend) DATUM: 14 januari 2016 TIJD: 09.30 12.30 uur Dit examen is bestemd voor studenten van de NBA Beroepsopleiding AA Belangrijke informatie: Dit examen bestaat uit 2

Nadere informatie

Kapitaalverzekeringen en de eigen woning

Kapitaalverzekeringen en de eigen woning Kapitaalverzekeringen en de eigen woning De Kapitaalverzekering Eigen Woning (KEW), Spaarrekening Eigen Woning (SEW) en Beleggingsrecht Eigen Woning (BEW) Met een KEW, SEW en BEW kunt u onder bepaalde

Nadere informatie

inkomstenbelasting 2012

inkomstenbelasting 2012 1 inkomstenbelasting 2012 checklist aangifte Inkomstenbelasting 2012 Hieronder een lijst om de benodigde gegevens voor het doen van de aangifte Inkomstenbelasting 2012 overzichtelijk en volledig aan te

Nadere informatie

Heeft u een Partner? JA, Gehuwd NEE Samenwonend Geregistreerd Partnerschap Gescheiden?

Heeft u een Partner? JA, Gehuwd NEE Samenwonend Geregistreerd Partnerschap Gescheiden? Niet invullen: Voor Van der Kloet Type biljet ( T / E / P / W / F ) Jaar van aangifte Telefonisch doorgenomen op Cl.nr. PERSOONS GEGEVENS Aangever Naam Adres Pc + woonplaats Telefoonnummer BS-nummer E-Mail

Nadere informatie

U of uw fiscale partner verkoopt een eigen woning of heeft een eigenwoningreserve

U of uw fiscale partner verkoopt een eigen woning of heeft een eigenwoningreserve UW WONING EN DE FISCUS U koopt een woning 2e woning Rente en kosten voor de eigenwoningschuld Niet aftrekbaar zijn: Eenmalig aftrekbare kosten Inkomsten Eigen Woning U sluit een spaar-, leven- of beleggingshypotheek

Nadere informatie

Als u premies betaalt voor kapitaalverzekeringen

Als u premies betaalt voor kapitaalverzekeringen 2004 Als u premies betaalt voor kapitaalverzekeringen Als u een kapitaalverzekering heeft, bijvoorbeeld bij uw spaar-, leven- of beleggingshypotheek, kan dit gevolgen hebben voor uw belasting. Of en hoeveel

Nadere informatie

Practicumopdracht B FFEBLR0111

Practicumopdracht B FFEBLR0111 opleiding: FISCAAL RECHT EN ECONOMIE Practicumopdracht B FFEBLR0111 2011-2012 Inleiding Voor de module FFEBLR0111 moet je twee praktijkopdrachten maken. Deze tweede opdracht mag in groepjes van maximaal

Nadere informatie

Checklist aangifte inkomstenbelasting 2016

Checklist aangifte inkomstenbelasting 2016 Checklist aangifte inkomstenbelasting 2016 Voor het opstellen van uw aangifte inkomstenbelasting hebben wij uw gegevens nodig. Om u in staat te stellen deze gegevens overzichtelijk en zo volledig mogelijk

Nadere informatie

Hypotheek en levensverzekering

Hypotheek en levensverzekering Hypotheek en levensverzekering Wanneer u voor de financiering van een huis een hypothecaire lening afsluit, verlangt de financier vaak dat tevens een levensverzekering op uw leven wordt afgesloten. Als

Nadere informatie

Gegevens aangifte inkomstenbelasting 2007

Gegevens aangifte inkomstenbelasting 2007 Gegevens aangifte inkomstenbelasting 2007 Voor het opstellen van uw aangifte zijn veel gegevens nodig. Om u in staat te stellen deze gegevens overzichtelijk en volledig aan te leveren, hebben wij onderstaande

Nadere informatie

17-4-2014. Onderwerpen: Wet op de inkomstenbelasting 2001

17-4-2014. Onderwerpen: Wet op de inkomstenbelasting 2001 Onderwerpen: Korte uitleg heffingssysteem inkomstenbelasting Korte uitleg heffingssysteem vennootschapsbelasting Vrijstellingen en heffingskortingen Aflossen eigenwoningschuld Familielening eigen woning

Nadere informatie

GEGEVENS AANGIFTE INKOMSTENBELASTING 2014

GEGEVENS AANGIFTE INKOMSTENBELASTING 2014 GEGEVENS AANGIFTE INKOMSTENBELASTING 2014 Voor het opstellen van uw aangifte zijn veel gegevens nodig. Om u in staat te stellen deze gegevens overzichtelijk en volledig aan te leveren, hebben wij u onderstaande

Nadere informatie

EINDEJAARSTIPS 2015 1/5

EINDEJAARSTIPS 2015 1/5 EINDEJAARSTIPS 2015 Particulieren...2 Vermogenstoets voor zorgtoeslag en kindgebonden budget... 2 Verlaag uw box 3 grondslag... 2 Hypotheekrente vooruit betalen... 2 Let op lagere hypotheekrente in hoogste

Nadere informatie

Geboortedatum. : geregistreerd partnerschap gehuwd onder huwelijkse voorwaarden gehuwd in gemeenschap van goederen samenwonend alleenstaand

Geboortedatum. : geregistreerd partnerschap gehuwd onder huwelijkse voorwaarden gehuwd in gemeenschap van goederen samenwonend alleenstaand Vragenlijst natuurlijke personen voor bepaling draagkracht Invulinstructie Schrijf leesbaar en in blokletters Vul alle relevante gegevens in. Volsta niet met verwijzingen naar bijlagen, maar neem bedragen

Nadere informatie

Aangifte inkomstenbelasting

Aangifte inkomstenbelasting Checklist Aangifte inkomstenbelasting 2007 Om uw aangifte inkomstenbelasting 2007 goed in te kunnen vullen hebben wij gegevens van u nodig. Wij verzoeken u dan ook de Checklist Aangifte inkomstenbelasting

Nadere informatie

Persoonlijke gegevens. Naam en voorletters : Uw gegevens. Echtgeno(o)t(e) / partner

Persoonlijke gegevens. Naam en voorletters : Uw gegevens. Echtgeno(o)t(e) / partner Gegevens aangifte inkomstenbelasting 2007 Voor het opstellen van uw aangifte zijn veel gegevens nodig. Om u in staat te stellen deze gegevens overzichtelijk en volledig aan te leveren, hebben wij onderstaande

Nadere informatie

Persoonlijke gegevens

Persoonlijke gegevens Aangifte 2013 Voor het opstellen van uw aangifte zijn veel gegevens nodig. Om u in staat te stellen deze gegevens overzichtelijk en volledig aan te leveren, hebben wij onderstaande vragenlijst opgesteld.

Nadere informatie

Belastingrecht Examennummer: 61361 Datum: 30 juni 2012 Tijd: 10:00 uur -11:30 uur

Belastingrecht Examennummer: 61361 Datum: 30 juni 2012 Tijd: 10:00 uur -11:30 uur Belastingrecht Examennummer: 61361 Datum: 30 juni 2012 Tijd: 10:00 uur -11:30 uur Dit examen bestaat uit 7 pagina s. De opbouw van het examen is als volgt: - 10 meerkeuzevragen (maximaal 40 punten) - 4

Nadere informatie

Checklist Aangifte inkomstenbelasting

Checklist Aangifte inkomstenbelasting Checklist Aangifte inkomstenbelasting Checklist 2010 2014 Aangifte inkomstenbelasting Om uw aangifte inkomstenbelasting 2014 2010 goed in in te te kunnen vullen hebben wij gegevens wij gegevens van van

Nadere informatie

Belastingrecht Examennummer: 12217 Datum: 25 juni 2011 Tijd: 13:00 uur - 14:30 uur

Belastingrecht Examennummer: 12217 Datum: 25 juni 2011 Tijd: 13:00 uur - 14:30 uur Belastingrecht Examennummer: 12217 Datum: 25 juni 2011 Tijd: 13:00 uur - 14:30 uur Dit examen bestaat uit 4 pagina s. De opbouw van het examen is als volgt: - 3 minicases met 11 open vragen (maximaal 100

Nadere informatie

Naam:... Adres:... Postcode en plaats:... verder te noemen volmachtgever,

Naam:... Adres:... Postcode en plaats:... verder te noemen volmachtgever, Volmacht fiscale vertegenwoordiging (aangifte inkomstenbelasting) Naam:........................................................ Adres:........................................................ Postcode en

Nadere informatie

Saldo van inkomsten en aftrekposten van de eigen woning die uw hoofdverblijf was

Saldo van inkomsten en aftrekposten van de eigen woning die uw hoofdverblijf was 11 IB 174-1T11FD Saldo van inkomsten en aftrekposten van de eigen woning die uw hoofdverblijf was Had u of uw fiscale partner in 2011 een eigen woning? Dan mag u bepaalde kosten voor uw eigen woning aftrekken,

Nadere informatie

Als u een woning koopt

Als u een woning koopt 2004 Als u een woning koopt Als u een woning koopt, heeft dat gevolgen voor uw belasting. Meestal levert het een belastingvoordeel op, omdat u de rente en een aantal andere kosten kunt aftrekken. Tegenover

Nadere informatie

CHECKLIST INKOMSTENBELASTING

CHECKLIST INKOMSTENBELASTING e-mail: secretariaat@vandolder.nl Aanlevering van informatie Voor de tijdige en correcte verwerking van uw aangifte inkomstenbelasting vragen wij u de onderstaande gegevens in te vullen en de gevraagde

Nadere informatie

03-05-2016. Onbezorgd ouder worden. Ouder worden en zorg. Deel I Ouder worden en zorg. Wat is het probleem? Eigen bijdrage zorgkosten. Wanneer?

03-05-2016. Onbezorgd ouder worden. Ouder worden en zorg. Deel I Ouder worden en zorg. Wat is het probleem? Eigen bijdrage zorgkosten. Wanneer? Onbezorgd ouder worden Deel I Ouder worden en zorg Ouder worden en zorg Wat is het probleem? Eigen bijdrage zorgkosten Wanneer? U woont in een zorginstelling; U heeft een volledig pakket thuis of modulair

Nadere informatie

Gegevens aangifte inkomstenbelasting Persoonlijke gegevens

Gegevens aangifte inkomstenbelasting Persoonlijke gegevens Gegevens aangifte inkomstenbelasting 2015 Voor het opstellen van uw aangifte zijn veel gegevens nodig. Om u in staat te stellen deze gegevens overzichtelijk en volledig aan te leveren, hebben wij onderstaande

Nadere informatie

Gouden Handdruk, drie verschillende manieren om een ontslagvergoeding te laten uitkeren

Gouden Handdruk, drie verschillende manieren om een ontslagvergoeding te laten uitkeren Gouden Handdruk, drie verschillende manieren om een ontslagvergoeding te laten uitkeren Als u eenmaal recht heeft op een ontslagvergoeding, dan kunt u deze vergoeding in feite op 3 verschillende manieren

Nadere informatie

Naam:... Adres:... Postcode en plaats:... verder te noemen volmachtgever,

Naam:... Adres:... Postcode en plaats:... verder te noemen volmachtgever, Volmacht fiscale vertegenwoordiging (aangifte inkomstenbelasting) Naam:........................................................ Adres:........................................................ Postcode en

Nadere informatie

Vragenlijst voor de aangifte inkomstenbelasting 2015

Vragenlijst voor de aangifte inkomstenbelasting 2015 Beste Lezer, Voor het invullen van uw aangifte hebben wij veel gegevens nodig. D.m.v. deze vragenlijst stellen wij u in staat om deze gegevens overzichtelijk en volledig aan te leveren. Wij verzoeken u

Nadere informatie

Voorletters en naam. Postcode en woonplaats Telefoonnummer adres Geboortedatum BSN/SoFi-nummer Bankrekeningnummer

Voorletters en naam. Postcode en woonplaats Telefoonnummer  adres Geboortedatum BSN/SoFi-nummer Bankrekeningnummer CHECKLIST GEGEVENS AANGIFTE INKOMSTENBELASTING 2013 Om uw aangifte inkomstenbelasting 2013 voor u te verzorgen hebben wij informatie nodig. In bijgevoegde checklist treft u een overzicht aan van de benodigde

Nadere informatie

Vragenlijst voor de aangifte inkomstenbelasting 2014

Vragenlijst voor de aangifte inkomstenbelasting 2014 Beste Lezer, Voor het invullen van uw aangifte hebben wij veel gegevens nodig. D.m.v. deze vragenlijst stellen wij u in staat om deze gegevens overzichtelijk en volledig aan te leveren. Wij verzoeken u

Nadere informatie

Als u premies betaalt voor kapitaalverzekeringen

Als u premies betaalt voor kapitaalverzekeringen 2005 Als u premies betaalt voor kapitaalverzekeringen Als u een kapitaalverzekering heeft, bijvoorbeeld bij uw spaar-, leven- of beleggingshypotheek, kan dit gevolgen hebben voor uw belasting. Of en hoeveel

Nadere informatie

Checklist aangifte inkomstenbelasting 2008

Checklist aangifte inkomstenbelasting 2008 Checklist aangifte inkomstenbelasting 2008 Voor de behandeling van uw aangifte inkomstenbelasting 2008 (IB-aangifte 2008) hebben wij informatie nodig. Dit, om uw aangifte goed te kunnen behandelen. Wij

Nadere informatie

Gegevens aangifte inkomstenbelasting 2010

Gegevens aangifte inkomstenbelasting 2010 Gegevens aangifte inkomstenbelasting 2010 Administratiekantoor Admenbel heeft voor het opstellen van uw aangifte veel gegevens nodig. Om deze overzichtelijk en volledig aan te leveren, heb ik onderstaande

Nadere informatie

CHECKLIST AANGIFTE INKOMSTENBELASTING

CHECKLIST AANGIFTE INKOMSTENBELASTING CHECKLIST AANGIFTE INKOMSTENBELASTING 2016 Om uw aangifte inkomstenbelasting correct in te kunnen vullen hebben wij een aantal gegevens van u nodig. Wij verzoeken u om de checklist 2016 zo volledig mogelijk

Nadere informatie

Van der Helm Consultancy

Van der Helm Consultancy Eindejaarstips 2011 Van der Helm Consultancy Graag presenteert Van der Helm Consultancy u de Eindejaarstips 2011 Wat moet u echt nog deze laatste maand doen, of juist niet, om voordeel te behalen? Mocht

Nadere informatie

Gegevens aangifte inkomstenbelasting 2008

Gegevens aangifte inkomstenbelasting 2008 Gegevens aangifte inkomstenbelasting 2008 Voor het opstellen van uw aangifte zijn veel gegevens nodig. Om u in staat te stellen deze gegevens overzichtelijk en volledig aan te leveren, hebben wij onderstaande

Nadere informatie

Ik verzoek u de checklist uit te printen, de vragen in te vullen en de gevraagde stukken (of kopieën daarvan) mee te sturen. Persoonlijke gegevens..

Ik verzoek u de checklist uit te printen, de vragen in te vullen en de gevraagde stukken (of kopieën daarvan) mee te sturen. Persoonlijke gegevens.. Gegevens aangifte Inkomstenbelasting 2011 Voor het opstellen van uw aangifte zijn veel gegevens nodig. Om u in staat te stellen deze gegevens overzichtelijk en volledig aan te leveren, heeft de onderstaande

Nadere informatie

Toelichting jaaropgave hypotheken

Toelichting jaaropgave hypotheken Toelichting jaaropgave hypotheken U heeft de jaaropgave(n) van uw hypotheek over 2014 ontvangen. Maar welke informatie vindt u eigenlijk op deze jaaropgave? En hoe zit het met de aftrek van de hypotheekrente?

Nadere informatie

Kapitaalverzekeringen en de eigen woning

Kapitaalverzekeringen en de eigen woning Kapitaalverzekeringen en de eigen woning De Kapitaalverzekering Eigen Woning (KEW), Spaarrekening Eigen Woning (SEW) en Beleggingsrecht Eigen Woning (BEW) Met een KEW, SEW en BEW kunt u onder bepaalde

Nadere informatie

Voordeel uit sparen en beleggen

Voordeel uit sparen en beleggen Had u in 2012 bezittingen, zoals spaargeld, aandelen of een tweede woning? Dan is het voordeel uit sparen en beleggen een vast rendement van 4% van uw Nederlandse en niet-nederlandse bezittingen samen,

Nadere informatie

1. Gehuwd: Betreft: Verzamellijst benodigde gegevens aangifte inkomstenbelasting 2012.

1. Gehuwd: Betreft: Verzamellijst benodigde gegevens aangifte inkomstenbelasting 2012. Postbus 13 5825 ZG Overloon Honingklaver 10 5803 DD Venray Rabobank 1332.05.517 BTW-nr. NL 094175561B01 K.v.K. nr. 12037456 Telefoon 0478 569600 www.belastingservicevenray.nl info@belastingservicevenray.nl

Nadere informatie

CATEGORIEEN/VASTE TARIEVEN

CATEGORIEEN/VASTE TARIEVEN CATEGORIEEN/VASTE TARIEVEN Hieronder treft u het overzicht van de tarifering van de verschillende categorieën aangiften. De genoemde bedragen zijn inclusief btw. Daarna volgt een toelichting per categorie.

Nadere informatie

Accountantskantoor Schoonbrood Sint Antoniusplein 2-6129 EW Urmond 046 433 43 30 - email: info@schoonbrood.biz

Accountantskantoor Schoonbrood Sint Antoniusplein 2-6129 EW Urmond 046 433 43 30 - email: info@schoonbrood.biz GEGEVENS AANGIFTE 2008 Voor het opstellen van uw aangifte zijn veel gegevens nodig. Om u in staat te stellen de gegevens overzichtelijk en volledig aan te leveren hebben wij onderstaande vragenlijst opgesteld.

Nadere informatie

Belastingservice Venray

Belastingservice Venray Belastingservice Venray Postbus 13 5825 ZG Overloon Honingklaver 10 5803 DD Venray Rabobank 1332.05.517 BTW-nr. NL 094175561B01 K.v.K. nr. 12037456 Telefoon 0478 569600 www.belastingservicevenray.nl info@belastingservicevenray.nl

Nadere informatie

Checklist. Aangifte inkomstenbelasting

Checklist. Aangifte inkomstenbelasting Checklist Aangifte inkomstenbelasting 2008 Om uw aangifte inkomstenbelasting 2008 goed in te kunnen vullen hebben wij gegevens van u nodig. Wij verzoeken u dan ook de Checklist Aangifte inkomstenbelasting

Nadere informatie

Nog niet verstuurd: Aangifte Inkomstenbelasting 2018

Nog niet verstuurd: Aangifte Inkomstenbelasting 2018 Eigen kopie, niet opsturen Aangifte Inkomstenbelasting 2018 Formulierenversie IB 650E 2Z71 OLAV Afgedrukt op 21-1-2019 Nog niet verstuurd: Aangifte Inkomstenbelasting 2018 Blanco Burgerservicenummer 111111110

Nadere informatie

PERSOONLIJKE GEGEVENS

PERSOONLIJKE GEGEVENS Vragenlijst aangifte inkomstenbelasting / premie volksverzekeringen 2012 Voor het opstellen van uw aangifte zijn veel gegevens nodig. Om u in staat te stellen deze gegevens overzichtelijk en volledig aan

Nadere informatie

Huwelijksvermogensrecht en verzekeringen, moet je ze gescheiden zien?

Huwelijksvermogensrecht en verzekeringen, moet je ze gescheiden zien? Huwelijksvermogensrecht en verzekeringen, moet je ze gescheiden zien? 18 november 2014 Huwelijksvermogensrecht en verzekeringen, moet je ze "gescheiden" zien? 1 Wijziging van de titels 6, 7 en 8 van Boek

Nadere informatie

Voordeel uit sparen en beleggen

Voordeel uit sparen en beleggen Had u in 2011 bezittingen, zoals spaargeld, aandelen of een tweede woning? Dan is het voordeel uit sparen en beleggen een vast rendement van 4% van uw Nederlandse en niet-nederlandse bezittingen samen,

Nadere informatie

ECLI:NL:RBNNE:2016:2318

ECLI:NL:RBNNE:2016:2318 ECLI:NL:RBNNE:2016:2318 Instantie Datum uitspraak 26-04-2016 Datum publicatie 09-06-2016 Zaaknummer 15/2853 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Rechtbank Noord-Nederland Belastingrecht

Nadere informatie

Fiscale aspecten van uw tweede woning in Turkije

Fiscale aspecten van uw tweede woning in Turkije Fiscale aspecten van uw tweede woning in Turkije Second Home maart 2017 - Utrecht ESJ Accountants & Belastingadviseurs Agenda 1. Inwonerschap & belastingplicht 2. Een tweede woning in Nederland 3. Niet-inwonerschap

Nadere informatie

Financiële deskundigheid Examennummer: 20225 Datum: 26 maart 2011 Tijd: 10:00 uur - 11:30 uur

Financiële deskundigheid Examennummer: 20225 Datum: 26 maart 2011 Tijd: 10:00 uur - 11:30 uur Financiële deskundigheid Examennummer: 20225 Datum: 26 maart 2011 Tijd: 10:00 uur - 11:30 uur Dit examen bestaat uit 4 pagina s. De opbouw van het examen is als volgt: - 14 open vragen (maximaal 50 punten)

Nadere informatie

CHECKLIST AANGIFTE INKOMSTENBELASTING 2011

CHECKLIST AANGIFTE INKOMSTENBELASTING 2011 Persoonlijke gegevens Naam en voorletters Adres Postcode, woonplaats Telefoon E-mail BSN (sofinummer) Geboortedatum Bankrekening CHECKLIST AANGIFTE INKOMSTENBELASTING 2011 Uzelf Partner Kind 1 Kind 2 Kind

Nadere informatie

Inventarisatieformulier

Inventarisatieformulier U heeft ons verzocht, om gezamenlijk, een gedegen voorstel ten aanzien van uw hypotheek uit te brengen. Onze bedrijfsfilosofie is, om samen met onze relaties, een inventarisatie te maken van de risico's

Nadere informatie

Gegevens aangifte inkomstenbelasting 2013. Persoonlijke gegevens

Gegevens aangifte inkomstenbelasting 2013. Persoonlijke gegevens Gegevens aangifte inkomstenbelasting 2013 Voor het opstellen van uw aangifte zijn veel gegevens nodig. Om u in staat te stellen deze gegevens overzichtelijk en volledig aan te leveren, hebben wij onderstaande

Nadere informatie

GEGEVENS AANGIFTE INKOMSTENBELASTING Persoonlijke gegevens

GEGEVENS AANGIFTE INKOMSTENBELASTING Persoonlijke gegevens GEGEVENS AANGIFTE INKOMSTENBELASTING 2016 Voor het opstellen van uw aangifte zijn veel gegevens nodig. Om u in staat te stellen deze gegevens overzichtelijk en volledig aan te leveren, hebben wij onderstaande

Nadere informatie

Kwijtschelding van gemeentelijke belastingen 2016

Kwijtschelding van gemeentelijke belastingen 2016 Gemeente Horst aan de Maas Wilhelminaplein 6 / Postbus 6005 5960 AA Horst Tel (077) 477 97 77 Fax (077) 477 97 50 ` Bank nr. NL48RABO0123601150 Website www.horstaandemaas.nl Toelichting Kwijtschelding

Nadere informatie

Vragenlijst voor de aangifte inkomstenbelasting 2016

Vragenlijst voor de aangifte inkomstenbelasting 2016 Vragenlijst voor de aangifte inkomstenbelasting 2016 Uw naam:... Uw Telefoonnummer:..... Bedrijfsnaam:... Uw Emailadres:... Altijd bijvoegen; 0 Voeg de uitnodiging van de Belastingdienst bij. Indien u

Nadere informatie

Checklist aangifte inkomstenbelasting 2014

Checklist aangifte inkomstenbelasting 2014 Checklist aangifte inkomstenbelasting 2014 Voor het opstellen van uw aangifte zijn veel gegevens nodig. Om u in staat te stellen deze gegevens overzichtelijk en volledig aan te leveren, hebben wij onderstaande

Nadere informatie

Eindejaarstips voor erf- en schenkbelasting

Eindejaarstips voor erf- en schenkbelasting Eindejaarstips voor erf- en schenkbelasting Schaap & Van Dijk wil u met het jaareinde in zicht graag attenderen op de vele mogelijkheden om nog dit jaar de belastingdruk in de zaak én in privé te verminderen.

Nadere informatie

Nog niet verstuurd. Eigen kopie, niet opsturen. Aangifte Inkomstenbelasting Formulierenversie IB 650E 2Z71 OLAV. Afgedrukt op

Nog niet verstuurd. Eigen kopie, niet opsturen. Aangifte Inkomstenbelasting Formulierenversie IB 650E 2Z71 OLAV. Afgedrukt op Eigen kopie, niet opsturen Aangifte Inkomstenbelasting 2017 Formulierenversie IB 650E 2Z71 OLAV Afgedrukt op 30-3-2018 Nog niet verstuurd Burgerservicenummer 144314514 Persoonlijke gegevens van Persoonlijke

Nadere informatie

1. Inleiding. 2. Uitgangspunt

1. Inleiding. 2. Uitgangspunt 1. Inleiding In het geval u overweegt een vakantiewoning aan te kopen gelegen in Parc Les Etoiles wilt u wellicht meer weten over de mogelijke gevolgen voor de belastingheffing met betrekking tot de aankoop

Nadere informatie

Panklare oplossingen voor estate planning bij Nederbelgen. Maurice de Clercq 18 april 2011

Panklare oplossingen voor estate planning bij Nederbelgen. Maurice de Clercq 18 april 2011 Panklare oplossingen voor estate planning bij Nederbelgen Maurice de Clercq 18 april 2011 Inhoudsopgave Inleiding Roerend vermogen Onroerend vermogen Man en vrouw Vragen Conclusie Inleiding Voor iemand

Nadere informatie

Als u uw belasting niet kunt betalen

Als u uw belasting niet kunt betalen Als u uw belasting niet kunt betalen U heeft een belastingaanslag ontvangen en u kunt deze niet betalen. U komt dan mogelijk in aanmerking voor kwijtschelding van uw belastingen of premie. U hoeft dan

Nadere informatie

Naam:... Adres:... Postcode en plaats:... verder te noemen volmachtgever,

Naam:... Adres:... Postcode en plaats:... verder te noemen volmachtgever, Volmacht fiscale vertegenwoordiging (aangifte inkomstenbelasting) Naam:........................................................ Adres:........................................................ Postcode en

Nadere informatie