1. Opening en mededelingen. 2. Goedkeuring agenda. 3. Verslag AAV 20 februari Wijzigingen samenstelling bestuur.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1. Opening en mededelingen. 2. Goedkeuring agenda. 3. Verslag AAV 20 februari Wijzigingen samenstelling bestuur."

Transcriptie

1 Verslag van de Algemene Afdelingsvergadering van de Afdeling Eindhoven Woensdag 5 juli 2017 Locatie: Usine, Chambre d Amis, Lichttoren 6, 5611 BJ Eindhoven 1. Opening en mededelingen. Mark van Glabbeek opent als waarnemend voorzitter de bijeenkomst en heet alle aanwezigen van harte welkom. Hij deelt mede dat voor deze vergadering een technisch voorzitter en een technisch secretaris zijn aangezocht. De heer Bas Werker, voorzitter D66 Regio Brabant zal als technisch voorzitter optreden. De heer Jos van Hout, secretaris van het bestuur van Afdeling De Kempen, is gevraagd om het verslag van deze bijeenkomst voor zijn rekening te nemen. Mark draagt vervolgens het voorzitterschap over aan Bas Werker. 2. Goedkeuring agenda. De agenda wordt aangevuld met het agendapunt Activiteitenoverzicht. 3. Verslag AAV 20 februari 2017 Het verslag van de vergadering van de AAV van 20 februari 2017 wordt onder dankzegging aan de secretaris ongewijzigd vastgesteld. 4. Wijzigingen samenstelling bestuur. De huidige voorzitter Martijn Groenestein heeft op basis van persoonlijke motieven vanaf april het voorzitterschap moeten neerleggen. Afgelopen week heeft hij besloten als voorzitter terug te treden. Mark treedt op als waarnemend voorzitter. Tijdens de AAV van 4 oktober 2017 zal er een nieuwe voorzitter worden gekozen. De vacature wordt binnenkort opengesteld en kandidaten kunnen zich in de periode van 1 tot en met 20 september aanstaande melden bij het bestuur. De vergadering neemt kennis van de informatie.

2 5. Besluitvorming GR Bij dit agendapunt komen vier onderwerpen aan de orde: a. Samenstelling wethouderscommissie; b. Wijzigingsbesluit samenstelling lijstadviescommissie; c. Aanvullingsbesluit opdracht lijstadviescommissie en d. Benoeming lijstduwers. Ad a. Samenstelling wethouderscommissie. Tijdens de AAV van 20 februari 2017 is besloten tot instelling van een wethouderscommissie. Het bestuur doet een voorstel tot bezetting van de commissie met de volgende personen: - Michiel Scheffer, voorzitter (Gedeputeerde Gelderland) - Mieke Damsma (wethouder Maastricht) - Ron Dujardin (wethouder Etten-Leur) - Ine Meeuwis (Statenlid Noord-Brabant) - Pieter Meeuwis, (raadslid Best) - Joan Nunnely (bestuurslid talentontwikkeling, landelijk bestuur) Het ligt in de bedoeling dat de commissie ook ingeschakeld wordt bij de afdelingen Helmond en Dommelvallei. Het beoogd lid Ine Meeuwis heeft aangegeven alleen beschikbaar te zijn als er sprake is van gecombineerd gebruik door de drie genoemde afdelingen. Alle beoogde leden hebben aangegeven over voldoende tijd te beschikken. Mark licht toe wat de taken van de commissie zijn (gesprekken voeren met kandidaten, advies aan de nieuwe fractie) en geeft aan dat het advies vertrouwelijk en niet bindend is. De vergadering stemt in met de samenstelling van de wethouderscommissie. Ad b. Wijzigingsbesluit samenstelling lijstadviescommissie. - Gewijzigde samenstelling: - Afdelingsvoorzitter (a.i.), voorzitter - Lijsttrekker, lid - Marusjka Lestrade, lid - Peet van de Loo, lid - Fons Potters, lid Politiek secretaris Peet Wijnen licht toe dat Martijn niet beschikbaar is en dat in zijn plaats Mark lid wordt van de lijstadviescommissie.

3 De vergadering stemt in met de samenstelling van de lijstadviescommissie. Ad c. Aanvullingsbesluit opdracht lijstadviescommissie. - Op 22 februari 2017 is door de AAV van D66 Eindhoven een opdracht voor de lijstadviescommissie vastgesteld om te komen tot een lijstadvies. Dit lijstadvies heeft betrekking op de kieslijst van D66 Eindhoven voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart Aanvullend op de al vastgestelde opdracht worden de volgende richtlijnen aan de lijstadviescommissie meegegeven: - Doel van de (toekomstige) D66-fractie is het realiseren van het verkiezingsprogramma. Binnen het vastgestelde profiel voor (overige) kandidaten wordt door de LAC nadrukkelijk aandacht geschonken aan het politiek strategische gevoel. Politieke sensitiviteit en resultaatgerichtheid wordt als een plus beschouwd binnen de vastgestelde kerncompetenties. - D66 kenmerkt zich als een partij met een positieve insteek, naast de richtingwijzers is een onderbouwde positieve politieke motivatie een onderdeel waar het LAC bij haar advisering rekening dient te houden. - Het beschikken over politieke vaardigheden zoals onderhandelen, overtuigen en verbinden en de kunde om inhoud tot zich te nemen dient leidend te zijn boven inhoudelijke dossierkennis over specifieke thema's. - De in de opdracht van 22 februari 2017 gestelde balans in de lijstvolgorde wordt niet gezocht in persoonskenmerken zoals geografische verdeling, etnische achtergrond en gender maar in competenties, (niet-)politieke ervaring en het juiste gevoel bij de richtingwijzers. - Karaktereigenschappen van kandidaten spelen een rol in teamverhoudingen, de LAC dient bij haar lijstvolgorde deze karaktereigenschappen mee te wegen. Peet licht toe waar de aanscherpingen zitten en waarom deze zijn aangebracht. De aanwezigen vullen onder het 2 e gedachtestreepje de formulering in die zin aan dat naast het verkiezingsprogramma in een later stadium het coalitieprogramma richtinggevend dient kan worden aangemerkt. Diverse aanwezigen geven aan dat de scherpte van de formulering in hun ogen te ver gaat. De technisch voorzitter nuanceert de opdracht in die zin dat de geformuleerde uitgagspunten als aandachtspunten dienen voor de lijstadviescommissie. Met inachtneming van de nuance zoals geformuleerd door de technisch voorzitter stemt de vergadering unaniem in met de uitgangspunten.

4 Ad d. Benoeming lijstduwers. Het bestuur stel voor om de volgende personen te benoemen tot lijstduwers: - Thomas Reijnaerts - Wilbert Seuren De lijstduwers moeten volgens het landelijk huishoudelijk reglement worden aangewezen voordat de kandidaatstelling plaatsvindt. Deze personen komen onder aan de lijst. Er is daarnaast ruimte voor kandidaten om aan te geven op een onverkiesbare plaats te willen staan. Het bestuur bepaald de volgorde van de lijstduwers. De vergadering stemt in met het benoemen van de twee lijstduwers. 6. Uitslag lijsttrekkersverkiezing. Namens de verkiezingscommissie informeert Fred Dijsselbloem de aanwezigen over het proces van de verkiezing van de lijsttrekker. Op vrijdag 30 juni 2017 om uur is de stemming gesloten. Van de 294 stemgerechtigde leden hebben 59 leden hun stem uitgebracht. Met 42 stemmen voor en 17 stemmen tegen is Mary-Ann Schreurs gekozen tot lijsttrekker voor de GR2018. Mark feliciteert Mary-Ann en geeft haar een bloemetje. Na een kort fotomoment dankt Mary-Ann de stemmers voor het in haar gestelde vertrouwen. Zij maakt van de gelegenheid gebruik om aan te geven dat dit onze tijd is, hier zijn wij van, dit vinden wij leuk met oog voor goed evenwicht. We gaan het samen doen. Aansluitend een korte pauze en gelegenheid om Mary-Ann te feliciteren. 7. Presentatie campagnecommissie. Beoogde samenstelling - Ivo Mols, bestuurslid campagne en communicatie a.i. - Michiel Ruland - Barbara Van Benthem Jutting - Ivo Henckens - Betty van Geel - Volkan Memis - Tom Brouwers - Mark van Glabbeek

5 Taakverdeling - Contacten met Bestuur: Ivo M - Contact met kandidaten: Barbara - Contact met huidige raad: Barbara - Contact met vrijwilligers: Betty - Contact met pers: Michiel, Barbara - Overleg in het algemeen, leden, etc: Ivo M Werkwijze/planning - 18 juni presentatie kandidaat lijsttrekkers - 25 augustus studenten intro - 8 november presentatie kandidaten (fotoshoots, flyers, filmpjes,.) - 1 januari 2018 echte start van de campagne met diverse activiteiten (reclameborden, flyeren, posters, canvassen,.) - In de aanloop naar 21 maart 2018 in toenemende frequentie acties. Financiën - Beschikbaar ruim , % bestemd voor massacommunicatie (i.o.m. landelijk) - Binnen de MRE-regio elkaar ondersteuning door massaal acties te organiseren - Ook aandacht voor eigen Eindhoven]se acties - Geen gedrukte programma s, wel op bepaalde plaatsen programma s ter lezing (bijv. bibliotheek) - Ruim budget van 6.000,-- voor on-line-acties, op zoek naar juiste balans - Flexibiliteit om onderling in budgetten te schuiven - Landelijk bureau fungeert als inkoopkracht met maximale lokale vrijheid Mandaat - Campagneteam, met als eindverantwoordelijke het bestuurslid campagne en communicatie, besteedt ca 22,5k van de begroting voor de campagne van de gemeenteraadsverkiezing 2018 en is verantwoordelijk voor de strategie en alle externe communicatie. De aanwezigen stemmen in met de samenstelling van het team, de begroting en verleent mandaat aan het team.

6 8. Regionale ontwikkelingen. Mark informeert de aanwezigen over de gesprekken die hebben plaatsgevonden met de verschillende afdelingen van D66 in de regio (Helmond, Dommelvallei, Asten en Gemert) om te bezien of verdergaande samenwerking (en eventueel bestuurlijke fusie) mogelijk is. Gebleken is dat de cultuurverschillen te groot zijn voor een bestuurlijke fusie. De focus blijft gericht op samenwerking. In gezamenlijkheid is ook besloten niet vooruit te lopen op de ontwikkelingen in het stedelijk gebied. De vergadering neemt kennis van de informatie. 9. Update verkiezingsprogrammacommissie. Marco van Dorst praat, als voorzitter van de verkiezingsprogrammacommissie, de aanwezigen bij over de stand van zaken. Hij geeft aan wel werk er tot nu toe is verzet, waar de commissie nu voor staat en wat het vervolg nog brengt. Een schrijversteam is aan de slag om alle input te verwerken. Eind augustus (staande de vergadering wordt 27 augustus genoemd) komt er een conceptprogramma. Tot medio september kunnen er amendementen worden ingediend en tijdens de AAV van 4 oktober wordt het programma (inclusief aangenomen amendementen) vastgesteld. Aan de hand van elf, elkaar versterkende, thema s wordt het toekomstbeeld beschreven van Eindhoven en In de context van de huidige financiële problemen krijgt het thema de sociale stad bijzondere aandacht. Marco bedankt de kerngroep en de vele vrijwilligers en spreekt zijn waardering uit. Het bestuur stuurt eind augustus het concept naar de leden met een beschrijving van het verdere proces en spelregels met betrekking tot amendementen. Het bestuur zal voor de AAV van 4 oktober de amendementen voorzien van een advies (overnemen, nuanceren of ontraden). De maand oktober wordt gebruikt voor de verwerking van de amendementen, het opmaken van het programma (inclusief eigen beeldmateriaal) en vertaling in het Engels. Het programma zal vervolgens op 8 november, gelijktijdig met de presentatie van de kandidatenlijst, worden gepresenteerd. Inrichten van de stemwijzer is meer een zaak van het campagneteam en de politiek en geen taak van de verkiezingscampagnecommissie.

7 10. Woord vanuit de politiek. Fractievoorzitter Thomas Reijnaerts en de wethouders Mary-Ann Schreurs en Wilbert Seuren informeren de aanwezigen over de actuele politieke thema s. Jessica van Eijs, tweede kamerlid, is helaas verhinderd vanwege een ingelaste vergadering in de 2 e kamer. Thomas informeert de aanwezigen over de gang van zaken rond het forse tekort binnen het sociaal domein. Hij tekent daarbij aan dat het juist in deze situatie belangrijk is om de andere ambities van de stad te blijven uitdragen. Nu ius het vooral zaak om de kosten in control te krijgen, inzicht te krijgen in de problematiek en deze financieel in te kaderen. Vervolgens is het zaak om de financiële ambities binnen het sociaal domein op te pakken. Wilbert zoomt in op de uitdagingen die er liggen op het gebied van klimaat, gezondheid en ruimtelijke ontwikkelingen. De financiële druk die er momenteel ligt vanuit het sociaal domein gaat concurreren met de overige ambities. We moeten oog blijven houden voor de schaalsprong die we willen bereiken. We moeten geen tegenstellingen creëren maar combinaties mogelijk maken. Als voorbeeld noemt hij dat bouwen banen oplevert en dat dit weer een positieve impuls kan hebben voor de afname van uitkeringsgerechtigden. Verder geeft hij aan dit in zijn ogen de samenwerking (9 gemeenten in het stedelijk gebied en 21 gemeenten in de MRE-regio) onder druk staat. De vraag is of er nog sprake is van voldoende draagvlak. De grote opgaven waar we voor staan kan ook Eindhoven als stad niet alleen realiseren, de regio is daarbij nodig. We moeten bondgenoten zoeken en samen de agenda maken. Het is nu de tijd en ik waardeer het zeer om daar deelgenoot van te zijn. Mary-Ann wijst er op dat er geen sprake is van een tegenstelling tussen innovatie, sociale transformatie en klimaatdoelstelling. Wij zijn een stad, een regio van maken en niet van tegenstellingen creëren. De organisatie is in beweging zodat de ontwikkelingen waar we mee bezig zijn ook daar landen. De wethouders voelen een gemeenschappelijke verantwoordelijkheid voor de organisatie, ze vertrouwen er op dat vanuit de ambitie die zaak op orde komt. Jessica laat via Jorien weten dat het goed gaat in Den Haag, dat se iedereen mist en dat men haar kan volgen via facebook en twitter. 11. Activiteitenoverzicht. Jorien laat zien welke activiteiten er vanaf 1 januari 2017 allemaal zijn geweest en welke activiteiten de komende maanden op het programma staan. Zij noemt een aantal activiteiten in het bijzonder.

8 Jessica zal 18 augustus aanwezig zijn bij de zomerborrel. Op 13 september is er een schrijfavond voor amendementen voor het programma maar ook voor het landelijk congres van 18 november. Op 12 oktober is er een politiek café, als er leden zijn die mee willen denken dan kunnen ze zich melden bij Jorien. Jolien vraagt ook aandacht voor de nieuwsbrieven die uit gaan komen, daar worden de activiteiten nog eens aangekondigd. 12. Rondvraag. Barbara vraagt aandacht voor de pro-europa activiteit op 17 september op het 18 septemberplein tussen en uur. 13. Sluiting. Mark neemt het voorzitterschap weer over van Bas. Mark bedankt Bas Werker en Jos van Hout voor hun ondersteuning aan de AAV en overhandigt hen een bloemetje. Mark sluit de vergadering en nodigt iedereen uit om nog een drankje te nuttigen aan de bar.

AFDELINGSREGLEMENT D66 VLAARDINGEN

AFDELINGSREGLEMENT D66 VLAARDINGEN AFDELINGSREGLEMENT D66 VLAARDINGEN De Algemene Afdelingsvergadering (AAV) van D66 Vlaardingen, op maandag 16 januari 2017 bijeen, heeft besloten dat voor de afdeling D66 Vlaardingen het standaard afdelingsreglement

Nadere informatie

DEMOCRATEN 66, afdeling Utrecht

DEMOCRATEN 66, afdeling Utrecht AFDELINGSREGLEMENT DEMOCRATEN 66, afdeling Utrecht Dit reglement is vastgesteld door de Algemene Afdelingsvergadering van D66, afdeling Utrecht op XXXXXXXX 2016. Dit reglement is een aanvulling op de Statuten

Nadere informatie

Dit afdelingsreglement is vastgesteld door de AAV van 23 november 2016

Dit afdelingsreglement is vastgesteld door de AAV van 23 november 2016 Afdelingsreglement D66 Castricum Dit afdelingsreglement is vastgesteld door de AAV van 23 november 2016 Artikel 1 Definities a. Statuten en Huishoudelijk Reglement: de door het congres vastgestelde Statuten

Nadere informatie

a. Statuten en Huishoudelijk Reglement: de door het congres vastgestelde Statuten en Huishoudelijk Reglement

a. Statuten en Huishoudelijk Reglement: de door het congres vastgestelde Statuten en Huishoudelijk Reglement AFDELINGSREGLEMENT D66 Eindhoven Dit is het afdelingsreglement van D66 Eindhoven. Het reglement is gebaseerd op het standaardreglement dat is vastgesteld door het vastgesteld door het Landelijk bestuur

Nadere informatie

REGLEMENT REGIO MIDDEN-NEDERLAND POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN D66

REGLEMENT REGIO MIDDEN-NEDERLAND POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN D66 REGLEMENT REGIO MIDDEN-NEDERLAND POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN D66 Artikel 1 Definities a. Statuten en Huishoudelijk Reglement: de door het congres vastgestelde Statuten en Huishoudelijk Reglement van de

Nadere informatie

Besluit deelname gemeenteraadsverkiezingen Den Haag 21 maart 2018

Besluit deelname gemeenteraadsverkiezingen Den Haag 21 maart 2018 Besluit deelname gemeenteraadsverkiezingen Den Haag 21 maart 2018 De Algemene Afdelingsvergadering (AAV) van D66 Den Haag, op 15 november 2016 bijeen, besluit: 1. zelfstandig deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezing

Nadere informatie

Regio reglement Politieke Partij Democraten 66 Regio Noord-Holland

Regio reglement Politieke Partij Democraten 66 Regio Noord-Holland Pagina: 1/9 Regio reglement Politieke Partij Democraten 66 Regio Noord-Holland Dit Regio reglement is vastgesteld door de ARV van D66 Regio Noord-Holland op 2 oktober 2003, laatstelijk gewijzigd op 21

Nadere informatie

STANDAARD AFDELINGSREGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66

STANDAARD AFDELINGSREGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66 STANDAARD AFDELINGSREGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66 Dit standaardreglement is vastgesteld door het Landelijk bestuur van Politieke Partij Democraten 66 op 10 mei 2016. Dit reglement is van kracht

Nadere informatie

Afdelingsreglement GroenLinks afdeling Rotterdam.

Afdelingsreglement GroenLinks afdeling Rotterdam. Afdelingsreglement GroenLinks afdeling Rotterdam. Dit afdelingsreglement is door de ledenvergadering van GroenLinks Rotterdam (hierna: ledenvergadering) op 21 maart 2017 vastgesteld. Sinds deze datum is

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement.

Huishoudelijk reglement. Huishoudelijk reglement. Huishoudelijk reglement Lokaal Tilburg Vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering van 22 maart 2017 Hoofdstuk 1. DE ORGANISATIESTRUCTUUR VAN Lokaal Tilburg. 1.1. DE ALGEMENE LEDENVERGADERING.

Nadere informatie

AAV. Midden-Brabant. 23 maart 2016

AAV. Midden-Brabant. 23 maart 2016 AAV Midden-Brabant 23 maart 2016 Agenda AAV Voor de Pauze 1. Opening & Vaststellen agenda 2. Vaststellen notulen AAV 9 december 3. Mededelingen 4. Financiën a. Verantwoording 2015 b. Toelichting witte

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2014-2017 Concept augustus 2014 Vastgesteld PM AAV oktober 2014 (ter informatie) Opstellers: Martijn Groenestein Stefan van Hoef Sjef de Wit Sjoerd Manschot Marieke van Beurden José Bielderman

Nadere informatie

Wijzigingsvoorstellen Statuten en Huishoudelijk Reglement ter besluitvorming op C100

Wijzigingsvoorstellen Statuten en Huishoudelijk Reglement ter besluitvorming op C100 Wijzigingsvoorstellen Statuten en Huishoudelijk Reglement ter besluitvorming op C100 Inleiding In dit document treft u 10 wijzigingsvoorstellen voor aanpassing van de Statuten en het Huishoudelijk Reglement.

Nadere informatie

Preambule AFDELINGSREGLEMENT. DEMOCRATEN 66, Afdeling Amersfoort

Preambule AFDELINGSREGLEMENT. DEMOCRATEN 66, Afdeling Amersfoort Preambule Dit reglement is gemaakt voor de D66-leden van de afdeling Amersfoort. D66 is een ledenpartij. Op alle niveaus binnen de partij landelijk, regionaal en afdeling bepalen de leden met elkaar wat

Nadere informatie

AFDELINGSREGLEMENT VAN DE AFDELING HAARLEM VAN GROENLINKS

AFDELINGSREGLEMENT VAN DE AFDELING HAARLEM VAN GROENLINKS AFDELINGSREGLEMENT VAN DE AFDELING HAARLEM VAN GROENLINKS Vastgesteld op de ledenvergadering van 22 oktober 2002 Gewijzigd in de ledenvergadering van 7 oktober 2003 Opnieuw gewijzigd in de ledenvergadering

Nadere informatie

STANDAARD REGIOREGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66

STANDAARD REGIOREGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66 STANDAARD REGIOREGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66 Dit standaard Reglement is vastgesteld door het Landelijk bestuur van Politieke Partij Democraten 66 op 10 mei 2016. Dit reglement is van kracht

Nadere informatie

AFDELINGSREGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66 AFDELING LEUDAL & MAASGOUW

AFDELINGSREGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66 AFDELING LEUDAL & MAASGOUW AFDELINGSREGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66 AFDELING LEUDAL & MAASGOUW Dit afdelingsreglement is vastgesteld door de ledenvergadering van D66-Leudal & Maasgouw op 9 november 2016 te Kelpen-Oler en

Nadere informatie

Gemeenteraadsverkiezingen 2018

Gemeenteraadsverkiezingen 2018 Gemeenteraadsverkiezingen 2018 We willen zo vroeg mogelijk beginnen met de voorbereidingen op de gemeenteraadsverkiezingen. Tijdens de ALV willen we als bestuur met de leden van gedachte willen wisselen

Nadere informatie

REGLEMENT VAN ORDE 2. Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie. Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE

REGLEMENT VAN ORDE 2. Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie. Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE REGLEMENT VAN ORDE 2 HOOFDSTUK I: ALGEMENE BEPALINGEN... 2 artikel 1: Toepassing van dit reglement 2 artikel 2: Definitiebepalingen 2 artikel 3: Handhaving van de orde 2 artikel 4: Amendementen

Nadere informatie

Afdelingsreglement D66 Zwolle

Afdelingsreglement D66 Zwolle Artikel 1 Definities a. Statuten en Huishoudelijk Reglement: de door het congres vastgestelde Statuten en Huishoudelijk Reglement van de landelijke Partij. b. In dit reglement gelden de definities zoals

Nadere informatie

VERSLAG RUD UTRECHT 2.0

VERSLAG RUD UTRECHT 2.0 VERSLAG vergadering Constituerende vergadering Algemeen Bestuur RUD Utrecht 2.0 vergaderdatum 8 januari 2014 Aanwezig : J. Baerends (gemeente Baarn), mw. A.J.M. van Beek (gemeente Leusden), C. van Eijk

Nadere informatie

Road to: Gemeenteraadsverkiezingen 2014 PvdA Gouda

Road to: Gemeenteraadsverkiezingen 2014 PvdA Gouda Road to: Gemeenteraadsverkiezingen 2014 PvdA Gouda Versie 10 mei 2013 Laatste actualisatie: Wijziging verkiezingsdatum in 19 maart 2014 Auteur: M.C. Maijenburg Road to Gemeenteraadsverkiezingen 2014 PvdA

Nadere informatie

Presentatie Onderzoekscommissie

Presentatie Onderzoekscommissie Presentatie Onderzoekscommissie Evaluatie totstandkoming provinciaal verkiezingsprogramma 5 januari 2015 Inhoud 1. Plan van aanpak onderzoekscommissie 2. Rol regiobestuur 3. Rol programmacommissie 4. Aanbevelingen

Nadere informatie

Draaiboek Gemeenteraadsverkiezingen 2018 PvdA Den Helder. VOORBEREIDINGEN: ledenvergadering ledenvergadering

Draaiboek Gemeenteraadsverkiezingen 2018 PvdA Den Helder. VOORBEREIDINGEN: ledenvergadering ledenvergadering Draaiboek Gemeenteraadsverkiezingen 2018 PvdA Den Helder VOORBEREIDINGEN: 01-06-2017. 01-06-2017 01-06-2017 Het afdelingsbestuur legt op de afdelingsvergadering ter vaststelling voor: voorstel tot deelname

Nadere informatie

OR-Reglement. Algemeen. Artikel 1 Begrippen

OR-Reglement. Algemeen. Artikel 1 Begrippen Algemeen Artikel 1 Begrippen Dit reglement verstaat onder: a. de ondernemer: Directie Opleidingsbedrijf InstallatieWerk Midden b. de onderneming: Opleidingsbedrijf InstallatieWerk Midden c. de wet: de

Nadere informatie

Draaiboek verkiezingen leden gemeenteraad Houten

Draaiboek verkiezingen leden gemeenteraad Houten PvdA Afdeling Houten Draaiboek verkiezingen leden gemeenteraad Houten 21 maart 2018 Vast te stellen 26.01.2017 1 Inleiding De gemeenteraadsverkiezingen 2018 liggen in het verschiet. Het organiseren en

Nadere informatie

Afdelingsreglement Amsterdam en Deelafdelingen Vastgesteld op de afdelingsvergadering van Amsterdam op 25 september

Afdelingsreglement Amsterdam en Deelafdelingen Vastgesteld op de afdelingsvergadering van Amsterdam op 25 september Afdelingsreglement Amsterdam en Deelafdelingen Vastgesteld op de afdelingsvergadering van Amsterdam op 25 september Artikel 1 Definities 1. Statuten en Huishoudelijk Reglement: de door het congres vastgestelde

Nadere informatie

Regio reglement Politieke Partij Democraten 66 Regio Noord-Holland

Regio reglement Politieke Partij Democraten 66 Regio Noord-Holland ocument: Pagina: 1/10 Regio reglement Politieke Partij emocraten 66 Regio Noord-Holland it Regio reglement is vastgesteld door de ARV van 66 Regio Noord-Holland op 2 oktober 2003, laatstelijk gewijzigd

Nadere informatie

Algemeen profiel bestuurskandidaat

Algemeen profiel bestuurskandidaat Algemeen profiel bestuurskandidaat Ieder bestuurslid heeft functiespecifieke taken. Daarnaast vervult hij taken in het algemeen belang van de afdeling of de regio. Elk bestuurslid is in die optiek bijvoorbeeld

Nadere informatie

Reglement voor de ondernemingsraad van de provincie Zeeland

Reglement voor de ondernemingsraad van de provincie Zeeland Reglement voor de ondernemingsraad van de provincie Zeeland 25 januari 1996 Vastgesteld in de vergadering van de ondernemingsraad van 25 januari 1996 en gewijzigd in de vergadering van 21 maart 1996, 18

Nadere informatie

Afdelingsreglement GroenLinks afdeling Utrecht-stad.

Afdelingsreglement GroenLinks afdeling Utrecht-stad. Afdelingsreglement GroenLinks afdeling Utrecht-stad. Dit afdelingsreglement is door de Algemene Ledenvergadering van GroenLinks Utrechtstad op 30 mei 2018 vastgesteld. Sinds deze datum is dit reglement

Nadere informatie

Toelichting voorstel en amendementenprocedure voor afdelingsreglement GroenLinks afdeling Groningen

Toelichting voorstel en amendementenprocedure voor afdelingsreglement GroenLinks afdeling Groningen Toelichting voorstel en amendementenprocedure voor afdelingsreglement GroenLinks afdeling Groningen Vooraf Dit voorstel voor een afdelingsreglement is tot stand gekomen door de reglementen van de voorgaande

Nadere informatie

AANGEPAST DATUMSCHEMA MET UITERSTE DATA VOOR DE KANDIDAATSTELLING GEMEENTERADEN

AANGEPAST DATUMSCHEMA MET UITERSTE DATA VOOR DE KANDIDAATSTELLING GEMEENTERADEN AANGEPAST DATUMSCHEMA MET UITERSTE DATA VOOR DE KANDIDAATSTELLING GEMEENTERADEN 2018 Dit schema is opgesteld op basis van de statuten en het huishoudelijk reglement van de partij en beschrijft de formele

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Algemeen Begripsbepalingen In dit Huishoudelijk Reglement en in de krachtens dit Huishoudelijk Reglement vast te stellen reglementen wordt verstaan onder: a. Algemene ledenvergadering:

Nadere informatie

Afdelingsreglement Jonge Democraten Limburg

Afdelingsreglement Jonge Democraten Limburg 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 Afdelingsreglement Jonge Democraten Limburg Hoofdstuk 1:

Nadere informatie

GROENLINKS Amsterdam Algemene Ledenvergadering 9 februari 2017

GROENLINKS Amsterdam Algemene Ledenvergadering 9 februari 2017 Procedure Kandidaatstelling GroenLinks Amsterdam Voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 wil GroenLinks Amsterdam met een sterke, gevarieerde en aansprekende kandidatenlijst komen. Deze lijst zal worden

Nadere informatie

Algemene Afdelingsvergadering te Nijmegen

Algemene Afdelingsvergadering te Nijmegen Algemene Afdelingsvergadering 04-09-2017 te Nijmegen 1 Notulen Maandag 4 september 2017, 19:45 Café de 4 Heeren, Nijmegen. 1. Opening door Cyriel van Vugt Cyriel heet iedereen welkom en geeft een korte

Nadere informatie

Samenwerken in een samengestelde afdeling

Samenwerken in een samengestelde afdeling Samenwerken in een samengestelde afdeling Bestuur Afdeling De Kempen 20 juni 2015 Marion Hinderdael Rene ter Huurne Waar gaan we het over hebben? Wie zijn wij: D66 De Kempen Waarom een samengestelde afdeling

Nadere informatie

Algemene bepalingen. De Ledenvergadering en de deelvergadering

Algemene bepalingen. De Ledenvergadering en de deelvergadering AFDELING GRONINGEN AFDELINGSREGLEMENT Zoals vastgesteld door de ledenvergadering van 14 september 2017 Algemene bepalingen Artikel I. Definities 1) Dit reglement is het afdelingsreglement van de afdeling

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Lokaal Veenendaal. Afdeling I: Algemene onderwerpen:

Huishoudelijk Reglement Lokaal Veenendaal. Afdeling I: Algemene onderwerpen: Huishoudelijk Reglement Lokaal Veenendaal Afdeling I: Algemene onderwerpen: Artikel 1: Artikel 1.1: Leden van Lokaal Veenendaal zijn binnen de gemeente Veenendaal niet politiek actief anders dan voor Lokaal

Nadere informatie

Reglement OR IWNH- Personenstelsel

Reglement OR IWNH- Personenstelsel Reglement OR IWNH- Personenstelsel Begripsbepalingen Artikel 1 Dit reglement verstaat onder: a. de ondernemer: Ronald Olij ; b. de onderneming (+vestigingsplaats): IW uit Heerhugowaard; c. de wet: de Wet

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Ouderraad De Achtbaan

Huishoudelijk reglement Ouderraad De Achtbaan Huishoudelijk reglement Ouderraad De Achtbaan Definities Artikel 1 De Achtbaan: Dalton Openbare Basisschool de Achtbaan; Locatie: een van de 4 locaties van De Achtbaan te weten: 1. De Achtbaan locatie

Nadere informatie

Gezamenlijke AAV. Dongen Langstraat Midden-Brabant. 13 oktober 2016

Gezamenlijke AAV. Dongen Langstraat Midden-Brabant. 13 oktober 2016 Gezamenlijke AAV Dongen Langstraat Midden-Brabant 13 oktober 2016 Agenda 1. Openingstoespraak voorzitter Letty Demmers 2. Vaststellen agenda 3. Notulen AAV D66 Midden-Brabant 23-03-2016 (Bijlage 1) 4.

Nadere informatie

AAV Brabant 8 september 2015

AAV Brabant 8 september 2015 AAV Brabant 8 september 2015 20:07. Peet opent de vergadering en heet de aanwezigen welkom. Op de agenda staan het bestuursplan en het RPP. Mieke is per acclamatie benoemd tot congresvoorzitter. Thomas

Nadere informatie

Het bestuur van D66 Amersfoort vraagt de leden tijdens de AAV van 15 februari 2017 in te stemmen met de twee navolgende voorstellen:

Het bestuur van D66 Amersfoort vraagt de leden tijdens de AAV van 15 februari 2017 in te stemmen met de twee navolgende voorstellen: Route D66 Amersfoort tot aan GR2018 1 Inleiding D66 staat voor een belangrijk jaar. Eerst de Tweede Kamerverkiezingen en een jaar later de gemeenteraadsverkiezingen. De tendens is dat het politieke landschap

Nadere informatie

Reglement ChristenUnie Limburg Ingaande per 1 januari 2004

Reglement ChristenUnie Limburg Ingaande per 1 januari 2004 Ingaande per 1 januari 2004 REGLEMENT VAN DE CHRISTENUNIE LIMBURG WERKGEBIED. Artikel 1. 1. Het werkgebied van de lokale ChristenUnie omvat alle gemeenten in de provincie Limburg. MIDDELEN. Artikel 2.

Nadere informatie

Concept Kandidatenlijst PvdA afdeling De Marne Gemeenteraadsverkiezingen19 maart 2014.

Concept Kandidatenlijst PvdA afdeling De Marne Gemeenteraadsverkiezingen19 maart 2014. Concept Kandidatenlijst PvdA afdeling De Marne Gemeenteraadsverkiezingen19 maart 2014. Toelichting op de kandidatenlijst: In de vergadering van 5 maart jl. heeft de ledenvergadering niet alleen de samenstelling

Nadere informatie

VERSLAG LEDEN- VERGADERING

VERSLAG LEDEN- VERGADERING VERSLAG LEDEN- VERGADERING VRIJDAG 6 NOVEMBER 2015 VERSLAG LEDENVERGADERING Vrijdag 6 november 2015 1. Opening en mededelingen De voorzitter, Arno Brok, heet de leden van harte welkom op het najaarscongres

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement GroenLinks afdeling Arnhem

Huishoudelijk Reglement GroenLinks afdeling Arnhem Huishoudelijk Reglement GroenLinks afdeling Arnhem Vastgesteld op de ALV van 28 oktober 2010; wijzigingen goedgekeurd door de ALV op 5 juli 2011 Algemeen 1. In dit Huishoudelijk Reglement gelden de volgende

Nadere informatie

Formulier kandidaatstelling Gemeenteraadsverkiezing 2018 in de gemeente Elburg/Hattem/Heerde/Oldebroek

Formulier kandidaatstelling Gemeenteraadsverkiezing 2018 in de gemeente Elburg/Hattem/Heerde/Oldebroek Formulier kandidaatstelling Gemeenteraadsverkiezing 2018 in de gemeente Elburg/Hattem/Heerde/Oldebroek Invulinstructie Dit kandidaatstellingsformulier dient uiterlijk op 31 augustus 2017 om 23.59 uur tezamen

Nadere informatie

AAV 30 januari 2017, agendapunt 8.

AAV 30 januari 2017, agendapunt 8. AAV 30 januari 2017, agendapunt 8. Vaststellen profielen raadsleden, lijsttrekker en wethouder Voor de gemeenteraadsverkiezingen hoort overeenkomstig artikel 6.13 van het Huishoudelijk reglement voorafgaand

Nadere informatie

Programma van de vergadering, lijst met onderwerpen die op de vergadering worden behandeld.

Programma van de vergadering, lijst met onderwerpen die op de vergadering worden behandeld. Begrippenlijst gemeenteraad Absolute meerderheid Manier van besluiten waarbij een voorstel is aangenomen als meer dan de helft van alle uitgebrachte stemmen vóór is. Agenda Programma van de vergadering,

Nadere informatie

vast te stellen het Reglement ondernemingsraad gemeente Leek. I. Begripsbepalingen

vast te stellen het Reglement ondernemingsraad gemeente Leek. I. Begripsbepalingen CVDR Officiële uitgave van Leek. Nr. CVDR47204_1 1 juni 2016 Reglement ondernemingsraad gemeente Leek De ondernemingsraad van de gemeente Leek; B E S L U I T : vast te stellen het Reglement ondernemingsraad

Nadere informatie

GLA/170110/4 10 januari 2017

GLA/170110/4 10 januari 2017 GLA/170110/4 10 januari 2017 KANDIDATENCOMMISSIE GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 2018 Inleiding Om deel te kunnen nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 is een kandidatenlijst nodig. Kandidaatstelling

Nadere informatie

Rotterdam. Afdelingsreglement

Rotterdam. Afdelingsreglement Rotterdam Afdelingsreglement 4 oktober 2016 AFDELINGSREGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66 Afdeling Rotterdam Inhoud Inleiding... 3 Artikel 1 Definities... 3 Artikel 2 Geldigheid... 3 Artikel 3 De Algemene

Nadere informatie

Reglement OR IWNH - Personenstelsel

Reglement OR IWNH - Personenstelsel Reglement OR IWNH - Personenstelsel Begripsbepalingen Artikel 1 Dit reglement verstaat onder: a. de ondernemer: Stichting InstallatieWerk Noord-Holland; b. de onderneming: Stichting InstallatieWerk Noord-Holland;

Nadere informatie

Zittingsduur Artikel 3 1. De leden van de ondernemingsraad treden om de jaar tegelijk af. 2. De aftredende leden zijn terstond herkiesbaar.

Zittingsduur Artikel 3 1. De leden van de ondernemingsraad treden om de jaar tegelijk af. 2. De aftredende leden zijn terstond herkiesbaar. Verkiezingsreglement Begripsbepalingen Artikel 1 Dit reglement verstaat onder: a. de ondernemer: b. de onderneming: c. de wet: de Wet op de ondernemingsraden (WOR); d. bedrijfscommissie: de bedrijfscommissie:

Nadere informatie

2.3. Nieuwe aspirant leden worden door middel van een groslijst aan het bestuur voorgelegd.

2.3. Nieuwe aspirant leden worden door middel van een groslijst aan het bestuur voorgelegd. . Het Huishoudelijk Reglement geeft een nadere toelichting/uitwerking van de statuten. Het Huishoudelijke Reglement wordt goedgekeurd in de Algemene Ledenvergadering (ALV). Ook wijzigingen op het Huishoudelijke

Nadere informatie

agenda verkiezingen 2014/2015

agenda verkiezingen 2014/2015 agenda verkiezingen /2015 10 mei extra GLV i.v.m. Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen 22 mei Europese verkiezingen 20 september GLV: o.a. voorbereiding verkiezingsprogramma s 29 november GLV:

Nadere informatie

Reglement ondernemingsraad Hogeschool Leiden

Reglement ondernemingsraad Hogeschool Leiden Reglement ondernemingsraad Hogeschool Leiden Begripsbepalingen Artikel 1 In dit reglement wordt verstaan onder: a. ondernemer: Stichting Hogeschool Leiden, gevestigd te Leiden; b. onderneming: Hogeschool

Nadere informatie

2. Planning Het tijdpad voor de verkiezing van een nieuwe pijlervoorzitter ziet er als volgt uit:

2. Planning Het tijdpad voor de verkiezing van een nieuwe pijlervoorzitter ziet er als volgt uit: VERKIEZINGSPROCEDURE G40 PIJLER VOORZITTERSCHAP 1. Inleiding Met de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 is ook voor het G40- Stedennetwerk ene nieuwe bestuursperiode aangebroken. Tijdens de eerste

Nadere informatie

Reglement ondernemingsraden

Reglement ondernemingsraden Reglement ondernemingsraden 1.1 Begripsbepalingen Artikel 1 1 Dit reglement verstaat onder: a. de ondernemer:... b. de onderneming:... c. de wet: de Wet op de ondernemingsraden. d. de bedrijfscommissie:

Nadere informatie

Reglement van de ondernemingsraad gemeente Nissewaard

Reglement van de ondernemingsraad gemeente Nissewaard CVDR Officiële uitgave van Nissewaard. Nr. CVDR379451_1 14 maart 2019 Reglement van de ondernemingsraad gemeente Nissewaard De ondernemingsraad van de gemeente Nissewaard; gelet op artikel 8 van de Wet

Nadere informatie

Agenda Congresdag (AAV)

Agenda Congresdag (AAV) Agenda Congresdag (AAV) Concept agenda, derde versie 12-01-2019 te Nijmegen, Titus Brandsma Memorial 1 Voorwoord Waarde leden van de, Dit is de agenda van onze eerste echte Congresdag! Dat betekent dat

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Ouderraad openbare basisschool "Het Tweespan" locatie Stoutjesdijkschool te Schelluinen.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Ouderraad openbare basisschool Het Tweespan locatie Stoutjesdijkschool te Schelluinen. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Ouderraad openbare basisschool "Het Tweespan" locatie Stoutjesdijkschool te Schelluinen. Definities Artikel 1 Ouders: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die aan

Nadere informatie

De Nederlandse Burger Partij HUISHOUDELIJK REGLEMENT

De Nederlandse Burger Partij HUISHOUDELIJK REGLEMENT De Nederlandse Burger Partij HUISHOUDELIJK REGLEMENT Opgave 27 maart 2015, opgemaakt te Papendrecht. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Lidmaatschap Artikel 1 Het houden of doen houden van het lidmaatschap, wordt

Nadere informatie

Verkiezingsreglement Vertegenwoordiger pensioengerechtigden in algemeen bestuur PME

Verkiezingsreglement Vertegenwoordiger pensioengerechtigden in algemeen bestuur PME Verkiezingsreglement Vertegenwoordiger pensioengerechtigden in algemeen bestuur PME Den Haag, 14 november 2017 Versie: vastgesteld door het algemeen bestuur op 30 november 2017 1/8 Inhoudsopgave 1 Definities...

Nadere informatie

Ondernemingsraad gemeente Nissewaard - REGLEMENT VAN DE ONDERNEMINGSRAAD GEMEENTE NISSEWAARD

Ondernemingsraad gemeente Nissewaard - REGLEMENT VAN DE ONDERNEMINGSRAAD GEMEENTE NISSEWAARD GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Nissewaard Nr. 43180 1 maart 2018 Ondernemingsraad gemeente Nissewaard - REGLEMENT VAN DE ONDERNEMINGSRAAD GEMEENTE NISSEWAARD De ondernemingsraad van de

Nadere informatie

Definitief reglement ondernemingsraad HMC (zie: WOR, artikel 8)

Definitief reglement ondernemingsraad HMC (zie: WOR, artikel 8) Definitief reglement ondernemingsraad HMC (zie: WOR, artikel 8) Inhoudsopgave pag. I Begripsbepalingen 1 Artikel 1 1 II Samenstelling en zittingsduur 2 Artikel 2 2 Artikel 3 2 III Voorbereiding van de

Nadere informatie

1 Opening Vergadering De voorzitter opent de vergadering om 21:20 uur GMR JLGroep Notulen Vastgesteld

1 Opening Vergadering De voorzitter opent de vergadering om 21:20 uur GMR JLGroep Notulen Vastgesteld Notulen: 21-1-2019 Status: Vastgesteld. Aanwezig: Marius (Bestuurder), Rendierhof: Susan, Jacqueline, Arthur, Harold Huibeven: Carien (voorzitter), Nathalie, Lauran Driecant: Karin, Simone Vooroverleg:

Nadere informatie

SECTIE OPLEIDING / BEGELEIDING / ONTWIKKELING HUISHOUDELIJK REGLEMENT

SECTIE OPLEIDING / BEGELEIDING / ONTWIKKELING HUISHOUDELIJK REGLEMENT SECTIE OPLEIDING / BEGELEIDING / ONTWIKKELING HUISHOUDELIJK REGLEMENT - 1 - Hoofdstuk 1: Algemeen Artikel 1. Begripsbepaling Leden 1. OBO-Leden 1 zijn onderwijsinstituten en onderwijsinstellingen. 2. De

Nadere informatie

voorzitter, een secretaris en een plaatsvervangende secretaris.

voorzitter, een secretaris en een plaatsvervangende secretaris. 4.1 Personeelsbeleid: 1.5.4.1 Or reglement 1 van 7 Reglement ondernemingsraad Artikel 1 2.1 Begripsbepalingen 1 Dit reglement verstaat onder: a. De ondernemer: S. Romijn b. De ondernemingen: KDV De Drie

Nadere informatie

Model Huishoudelijk reglement voor de VOR Artikel 1. Begripsbepaling 1.1 Organisatie De organisatie of instelling waarbinnen de VOR functioneert.

Model Huishoudelijk reglement voor de VOR Artikel 1. Begripsbepaling 1.1 Organisatie De organisatie of instelling waarbinnen de VOR functioneert. Pagina 1 van 3 Model Huishoudelijk reglement voor de VOR Artikel 1. Begripsbepaling 1.1 Organisatie De organisatie of instelling waarbinnen de VOR functioneert. 1.2 Directie De rechtspersoon (stichting

Nadere informatie

Informatiepakket voor belangstellenden Kandidaatstelling gemeenteraadsverkiezingen GroenLinks Roermond

Informatiepakket voor belangstellenden Kandidaatstelling gemeenteraadsverkiezingen GroenLinks Roermond Informatiepakket voor belangstellenden Kandidaatstelling gemeenteraadsverkiezingen 2018 GroenLinks Roermond Voorwoord Voor je ligt het informatiepakket dat de kandidatencommissie van GroenLinks Roermond

Nadere informatie

Campagneplan Provinciale Staten en Europese verkiezingen 2019 GroenLinks Utrecht

Campagneplan Provinciale Staten en Europese verkiezingen 2019 GroenLinks Utrecht Campagneplan Provinciale Staten en Europese verkiezingen 2019 GroenLinks Utrecht Intro 2 Campagnestrategie 3 Vorige campagne 3 Doel campagne 2019 3 Achterban 3 Doelgroep 3 Activiteiten 3 Landelijke campagne

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING: Vereniging van Notariële Studenten aan de Vrije Universiteit (V.I.V.A.)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING: Vereniging van Notariële Studenten aan de Vrije Universiteit (V.I.V.A.) HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING: Vereniging van Notariële Studenten aan de Vrije Universiteit (V.I.V.A.) Zoals vastgesteld in de op 15 januari 2018 te Amsterdam gehouden algemene ledenvergadering.

Nadere informatie

Reglement Ondernemingsraad Gemeente Leek vast te stellen het Reglement Ondernemingsraad Gemeente Leek Hoofdstuk I.

Reglement Ondernemingsraad Gemeente Leek vast te stellen het Reglement Ondernemingsraad Gemeente Leek Hoofdstuk I. CVDR Officiële uitgave van Leek. Nr. CVDR311502_1 1 juni 2016 Reglement Ondernemingsraad Gemeente Leek 2013 De ondernemingsraad van de gemeente Leek; B E S L U I T: vast te stellen het Reglement Ondernemingsraad

Nadere informatie

De punten 1, 2, 3 en 4 worden voorgelegd ter vaststelling, punt 5 ter informatie

De punten 1, 2, 3 en 4 worden voorgelegd ter vaststelling, punt 5 ter informatie Conform het Reglement Kandidaatstelling stelt het Landelijk Bestuur de af te leggen route naar de TKverkiezingen -die uiterlijk op 15 maart 2017 zullen plaatsvinden- aan de orde. Op basis van art. 4 lid

Nadere informatie

CDA Haarlem Profielschets Kandidaat Raadslid

CDA Haarlem Profielschets Kandidaat Raadslid CDA Haarlem Profielschets Kandidaat Raadslid Kandidaat Raadslid Gezocht - voor de verkiezingen van de gemeenteraad volgend jaar - CDA Haarlem is op zoek naar kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen

Nadere informatie

aan de SLAG Partij van de Arbeid aan de Wassenaarse SLAG

aan de SLAG Partij van de Arbeid aan de Wassenaarse SLAG R D aan de SLAG Partij van de Arbeid R D aan de Wassenaarse SLAG 0 ROOD AAN DE SLAG - NOVEMBER 2018 INHOUD Uitnodiging Algemene Ledenvergadering DONDERDAG 29 NOVEMBER 2018 Van de voorzitter Verslag afdelingsvergadering

Nadere informatie

Nota van beantwoording zienswijzen

Nota van beantwoording zienswijzen Nota van beantwoording zienswijzen CONCEPT WOONVISIE REGIO EINDHOVEN Samen werken aan drie uitdagingen voor de regionale woningmarkt Colofon Nota van beantwoording zienswijzen Concept Woonvisie Samen werken

Nadere informatie

Artikel 2. Geldigheid Dit reglement geldt voor de afdeling Eindhoven. De afdeling beslaat het grondgebied van de gemeente Eindhoven.

Artikel 2. Geldigheid Dit reglement geldt voor de afdeling Eindhoven. De afdeling beslaat het grondgebied van de gemeente Eindhoven. Inleiding Dit afdelingsreglement is gebaseerd op het model-afdelingsreglement dat is vastgesteld door het landelijk bestuur van D66 op 20 februari 2008 en het afdelingsreglement van D66 Eindhoven dat door

Nadere informatie

Voorstel invoering referenda in nieuw Huishoudelijk Reglement. Inleiding

Voorstel invoering referenda in nieuw Huishoudelijk Reglement. Inleiding Voorstel invoering referenda in nieuw Huishoudelijk Reglement Inleiding Op de algemene ledenvergadering (ALV) van 28 november 2015 vond discussie en stemming plaats over een nieuw Huishoudelijk Reglement

Nadere informatie

III Voorbereiding van de verkiezing/actief en passief kiesrecht/kandidaatstelling

III Voorbereiding van de verkiezing/actief en passief kiesrecht/kandidaatstelling CVDR Officiële uitgave van Gelderland. Nr. CVDR78917_1 6 december 2016 Reglement ondernemingsraad Vastgesteld bij besluit van de Ondernemingsraad d.d. 12 april 2006 (Provinciaal Blad nr. 2006/43 van 27

Nadere informatie

Afdelingsreglement Jonge Democraten Fryslân

Afdelingsreglement Jonge Democraten Fryslân Afdelingsreglement Jonge Democraten Fryslân Versie januari 2017 Politieke jongerenorganisatie Jonge Democraten Afdeling Fryslân Afdelingsreglement Jonge Democraten afdeling Fryslân Dit Afdelingsreglement

Nadere informatie

Vooraf. Artikel 1 Vergaderingen en vergaderorde HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Brede Sociaal Maatschappelijke Raad gemeente Doesburg

Vooraf. Artikel 1 Vergaderingen en vergaderorde HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Brede Sociaal Maatschappelijke Raad gemeente Doesburg HUISHOUDELIJK REGLEMENT Brede Sociaal Maatschappelijke Raad gemeente Doesburg Vooraf De Brede Sociaal Maatschappelijke Raad (BSMR) van de gemeente Doesburg adviseert het College van Burgemeester en Wethouders

Nadere informatie

Kansen rond de gemeenteraadsverkiezingen 2018 Tips voor lokale belangenbehartigers

Kansen rond de gemeenteraadsverkiezingen 2018 Tips voor lokale belangenbehartigers Informatieblad Kansen rond de gemeenteraadsverkiezingen 2018 Tips voor lokale belangenbehartigers 1 Intro Op 21 maart 2018 gaat Nederland naar de stembus om de nieuwe gemeenteraden te kiezen. De verkiezingen

Nadere informatie

ONTWERP Huishoudelijk reglement 2007 Landelijke Vereniging tot behoud van de Waddenzee

ONTWERP Huishoudelijk reglement 2007 Landelijke Vereniging tot behoud van de Waddenzee ONTWERP Huishoudelijk reglement 2007 Landelijke Vereniging tot behoud van de Waddenzee Het lidmaatschap van de vereniging ingevolge hoofdstuk 2 van de Statuten Artikel 1: Categorieën 1. De vereniging kent

Nadere informatie

Formulier kandidaatstelling Lijsttrekker D66 afdeling Haren Gemeenteraadsverkiezingen 2018

Formulier kandidaatstelling Lijsttrekker D66 afdeling Haren Gemeenteraadsverkiezingen 2018 Formulier kandidaatstelling Lijsttrekker D66 afdeling Haren Gemeenteraadsverkiezingen 2018 Invulinstructie Dit kandidaatstellingsformulier dient volledig ingevuld ontvangen te zijn door de Verkiezingscommissie

Nadere informatie

Jaarrekening 2017 D66 Amsterdam Centrale Stad

Jaarrekening 2017 D66 Amsterdam Centrale Stad Jaarrekening 2017 D66 Amsterdam Centrale Stad Inhoudsopgave Pagina 1) Voorwoord.. 3 2) Balans..4 3) Staat van baten en lasten 5 4) Grondslagen voor waardering. 6 5) Toelichting op de Balans..7 6) Toelichting

Nadere informatie

Inhoud. 1. Wat verstaan we onder een leerlingenraad. 2. Waarom een leerlingenraad? 3. Opzet en organisatie van een leerlingenraad

Inhoud. 1. Wat verstaan we onder een leerlingenraad. 2. Waarom een leerlingenraad? 3. Opzet en organisatie van een leerlingenraad Inhoud 1. Wat verstaan we onder een leerlingenraad 2. Waarom een leerlingenraad? 3. Opzet en organisatie van een leerlingenraad a. samenenstelling van de raad/verkiezingen b. Wat kan zoal op de agenda

Nadere informatie

Resolutie Ledendemocratie

Resolutie Ledendemocratie Resolutie Ledendemocratie Tot nu toe Deze resolutie is de resultante van het rapport Tussen Leden en Leiders van de commissie Noten. Dat rapport spoort de PvdA aan om leden meer invloed uit te laten oefenen

Nadere informatie

Het bestuur stelt de Bondsvergadering voor om de volgende artikelen te wijzigen:

Het bestuur stelt de Bondsvergadering voor om de volgende artikelen te wijzigen: Agendapunt 10.1 Wijzigingen Statuten Het bestuur stelt de Bondsvergadering voor om de volgende artikelen te wijzigen: Hoofdstuk V, artikel 1, 1a, 1b, 1c, 1d en artikel 3 Hoofdstuk V, artikel 8 lid 10 Toelichting

Nadere informatie

Afdelingsreglement Politieke Partij Democraten 66 Afdeling Zaanstad/Wormerland

Afdelingsreglement Politieke Partij Democraten 66 Afdeling Zaanstad/Wormerland Afdelingsreglement Politieke Partij Democraten 66 Afdeling Zaanstad/Wormerland Revisies Versie Gewijzigd Door Wijziging 0.1 14 januari 2011 Hans Kramer en Ilse Zaal Initiële versie 0.2 12 april 2011 Bestuur

Nadere informatie

D66 ALV 8 juli 2009; BIJLAGE 5 REGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66 - AFDELING ARNHEM

D66 ALV 8 juli 2009; BIJLAGE 5 REGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66 - AFDELING ARNHEM REGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66 - AFDELING ARNHEM D66 ALV 8 juli 2009; BIJLAGE 5 Artikel 1. Definities In dit reglement gelden de definities als opgenomen in het huishoudelijk reglement van D66.

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE AFDELINGSVERGADERING DEN HELDER

VERSLAG VAN DE AFDELINGSVERGADERING DEN HELDER Datum: 14 juni 2016. Plaats: Vergaderzaal kantoor VBM te Den Helder. Bestuur: D. Warnars (Voorzitter) W.J. Sanders. (secretaris) M. Huijsman. B. van Uggelen. (verhinderd) VERSLAG VAN DE AFDELINGSVERGADERING

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GROENLINKS ZUID-HOLLAND

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GROENLINKS ZUID-HOLLAND HUISHOUDELIJK REGLEMENT GROENLINKS ZUID-HOLLAND Artikel 1. Algemeen 1. In dit huishoudelijk reglement wordt onder bestuur, voorzitter en penningmeester verstaan het bestuur van de provinciale afdeling

Nadere informatie

Aan de raad AGENDAPUNT NR. 6. Doetinchem, 13 december 2017 ALDUS VASTGESTELD 21 DECEMBER Doorontwikkeling regionale samenwerking Achterhoek

Aan de raad AGENDAPUNT NR. 6. Doetinchem, 13 december 2017 ALDUS VASTGESTELD 21 DECEMBER Doorontwikkeling regionale samenwerking Achterhoek Aan de raad AGENDAPUNT NR. 6 ALDUS VASTGESTELD 21 DECEMBER 2017 Doorontwikkeling regionale samenwerking Achterhoek Te besluiten om: 1. In te stemmen met voorgestelde doorontwikkeling van de regionale samenwerking

Nadere informatie

TIJDSCHEMA EN PROCEDURE GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 2018

TIJDSCHEMA EN PROCEDURE GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 2018 TIJDSCHEMA EN PROCEDURE GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 2018 Inleiding Op 21 maart 2018 vinden de volgende gemeenteraadsverkiezingen plaats. De VVD werkt aan een liberaler Nederland en daarom is het ook belangrijk

Nadere informatie

Zuid-Holland. Artikel 2. Geldigheid Dit reglement geldt voor de regio Zuid-Holland. De regio beslaat het grondgebied van de provincie Zuid- Holland.

Zuid-Holland. Artikel 2. Geldigheid Dit reglement geldt voor de regio Zuid-Holland. De regio beslaat het grondgebied van de provincie Zuid- Holland. Zuid-Holland Regioreglement Vastgesteld: 22 september 2009 Artikel 1. Definities In dit reglement gelden de definities als opgenomen in het huishoudelijk reglement van D66. Onder fractie wordt verstaan

Nadere informatie