Concept Kandidatenlijst PvdA afdeling De Marne Gemeenteraadsverkiezingen19 maart 2014.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Concept Kandidatenlijst PvdA afdeling De Marne Gemeenteraadsverkiezingen19 maart 2014."

Transcriptie

1 Concept Kandidatenlijst PvdA afdeling De Marne Gemeenteraadsverkiezingen19 maart Toelichting op de kandidatenlijst: In de vergadering van 5 maart jl. heeft de ledenvergadering niet alleen de samenstelling van de externe kandidaatstellingscommissie vastgesteld, maar tevens aangegeven welke taken en bevoegdheden de commissie heeft. Dit richt zich op de afspraak dat de commissie de kandidatenlijst zonder tussenkomst van het afdelingsbestuur aan de afdelingsvergadering voorlegt en ook dat deze commissie de beoogd lijsttrekker aanwijst en een uitspraak doet over het wethouderschap. De commissie brengt eveneens een advies uit over de kandidaat fractievoorzitter in de wetenschap dat de toekomstige fractie hierover een eigenstandig besluit zal nemen. De commissie heeft van het afdelingsbestuur de documenten gekregen om aan de slag te gaan, waaronder de profielen voor de wethouder, de lijsttrekker en de fractieleden zoals verspreid en besproken in de ledenvergadering van 24 april en 3 juli 2013 en vastgesteld in de komende ledenvergadering van 28 november Alle kandidaten hebben het kandidaatstellingsformulier, de erecode van de partij, en de integriteitsverklaring ingevuld. Alle kandidaten onderschrijven het verkiezingsprogramma. De commissie kon niet beschikken over evaluaties van de fractieleden. De kandidaten hebben een korte CV ingestuurd en zij hebben zij een zgn. Belbin test ingevuld. Hierdoor heeft de commissie een beeld gekregen van de kandidaten, en hun verschillende profielen. Dit laatste is van belang om ook de fractie als team te bezien. De commissie heeft aan de hand van een standaardvragenlijst de gesprekken gevoerd. Zonder uitvoerig over alle genomen stappen en ondernomen activiteiten te rapporteren heeft het volgende plaatsgevonden: oproepen zijn geplaatst voor kandidaten om te solliciteren, dan wel namen van kandidaten aan te reiken;

2 met alle aangemelde kandidaten (10) zijn één of meerdere gesprekken gevoerd; kandidaten hebben aan de commissie hun ambities kenbaar gemaakt, ten aanzien van raadslidmaatschap, fractievoorzitterschap en wethouderschap. alle kandidaten zijn vooraf, in vertrouwen, geïnformeerd over hun plek op de lijst en de bevindingen en motivatie van de commissie Aan de hand van de sollicitatiebrieven, de meegezonden cv- s en vooral door de informatie uit de gevoerde gesprekken met de kandidaten is een voorstel voor de lijst opgesteld waarbij onder meer de volgende aspecten bij de afwegingen zijn betrokken: aantoonbaar hart voor de sociaaldemocratie; talent voor volksvertegenwoordigerschap; ervaring met het raadswerk; gevoel voor functioneren in teamverband; aandachtsgebied qua kennis en ervaring; inzicht over de opgaven van de gemeente de Marne de komende jaren * talent voor het wethouderschap; * vernieuwing Extra opgave voor de commissie De afgelopen periode heeft de afdeling de Marne te kampen gehad met stevige, interne conflicten. Dit heeft uiteindelijk geleid tot wijzigingen in de samenstelling van de fractie en het afdelingsbestuur. De fractie en het afdelingsbestuur hebben daarmee de problematische situatie achter zich kunnen laten en zijn bezig het imago van de partij te herstellen. Door alle betrokkenen is uitgesproken dat men er veel waarde aan hecht de interne problemen definitief achter zich te kunnen laten. De commissie heeft deze oproep zeer serieus genomen, het gezien als een extra opdracht en dit tot uiting gebracht in de uiteindelijke voordracht. De commissie dankt de kandidaten voor de openhartige en zorgvuldige manier waarop de gesprekken zijn gevoerd. Tot slot is er is gekeken naar de kwaliteiten die je in ieder geval in de fractie mag verwachten bij een minimaal verkiezingsresultaat. Waar de persoonlijke kwaliteiten van de kandidaten veelal de doorslag hebben gegeven, heeft voor de commissie zeker ook het belang van een evenwichtige spreiding een rol gespeeld. Bedoeld wordt een spreiding naar leeftijd, naar sekse, vernieuwing en uiteraard naar de in de raad benodigde competenties.

3

4 Tenslotte wil gezegd zijn dat de commissie er unaniem van overtuigd is dat de thans voorliggende kandidatenlijst uitzicht biedt op een voortreffelijke PvdA-fractie! De commissie is uiteraard bereid het voorstel Kandidatenlijst PvdA Afdeling De Marne, gemeenteraadsverkiezingen 2014 op de Algemene Ledenvergadering van 28 november a.s. nader toe te lichten. De kandidaatstellingscommissie, Harm Brouwer (secr.) Ard van der Tuuk, Janny-Gerda de Jonge (vz.)

5 Concept Kandidatenlijst 1. Mariette de Visser 45 jaar. Mariette is sinds 1998 werkzaam bij de provincie Groningen, onder meer als Projectleider Tracé bij het Project Regiotram Groningen, en nu als hoofd van de afdeling Verkeer en Vervoer. Daarvoor was ze vanaf 1992 beleidsmedewerker ruimtelijke ordening bij de gemeente Achtkarspelen. Tevens is ze lid van de Raad van Commissarissen van Woningstichting Wierden en Borgen. Ze is dus goed bekend met bestuurlijke en politieke processen. In 1991 is ze aan de Universiteit Groningen afgestudeerd als sociaal geograaf. Mariette is een maatschappelijk betrokken vrouw die van aanpakken weet. Ze combineert goede inhoudelijke kennis op vele terreinen met praktische organisatorische kwaliteiten. Met haar man en drie kinderen woont ze in Eenrum waar ze voorzitter is van de Vereniging Dorpsbelangen Mariette is voor de kandidaatstellingcommissie de nummer één op de lijst en daarmee lijsttrekker en beoogd wethouder bij deelname aan het college 2. Maarten Buikema 56 jaar. Maarten is sinds 2010 raadslid en sinds een jaar fractievoorzitter en goed ingewerkt in de portefeuille financiën. Hij is oorspronkelijk opgeleid tot politiefunctionaris, maar heeft vervolgens ook de HEAO en diverse opleidingen inzake Human Resources gevolgd. Maarten is zowel als politieagent als HR Manager werkzaam geweest. Een veelzijdig man dus die naast zijn werk ook nog jarenlang actief was als voorzitter van de voetbalclub en in het bestuur van de basisschool. Maarten woont in Eenrum en is een man die heel actief is in de gemeenschap, een man van met de mensen en tussen de mensen. Maarten kan standpunten en belangen goed behartigen en besluitvorming coördineren. Bij deelname aan het college ligt het voor de hand dat hij de fractie voorzit.

6 3. Hans van der Heide 62 jaar. Hans is in 2006 lid geworden van de gemeenteraad en is zeven jaar fractievoorzitter geweest. Hans is als etaleur, decorateur werkzaam geweest na een niet afgeronde opleiding aan de Kunstacademie. Nog steeds maakt Hans schilderijen en pentekeningen, maar ook is hij hoofdredacteur van dorpskrant d Olrommer. Hans is bij vele plaatselijke verenigingen betrokken of betrokken geweest. Hans kan verbindingen maken, een rol die van belang is in de politiek en een goede plek moet krijgen in de fractie. 4. Mädi Cleerdin 53 jaar. Mädi heeft recent de Jan Schaperleergang van de PvdA gevolgd en is vanaf dat moment actief in de PvdA. Op dit moment is ze secretaris van het afdelingsbestuur. Ze is van oorsprong medisch analiste. Mädi houdt van een praktische aanpak, heeft oog voor processen en let goed op de samenhang in een groep. Ze is haar hele leven al erg betrokken bij de maatschappij. Mädi wil graag ook een rol spelen in het positioneren van de fractie naar de samenleving toe, de verbinding maken naar de mensen waar we het voor doen. Juist dat aspect is in de fractie van groot belang. Mädi woont in Zuurdijk. 5. Sietse Hielema 67 jaar. Sietse is sinds 2010 raadslid in De Marne. Hij woont in Pieterburen Sietse probeert in de politiek vanuit de samenleving te werken. Sietse is in 72 afgestudeerd aan de sociale academie van Hengelo. In de wijken en buurten gebeurt het en daaraan probeert hij een vertaling te geven naar de raad. Hij staat open voor nieuwe initiatieven, ideeën, probeert mensen enthousiast te krijgen voor kansen die langskomen. 6. Suzanna Lammerts van Bueren 28 jaar. Suzanna woont in Westernieland. is als secretaris van de afdeling actief geweest en nu als bestuurslid. Suzanna heeft Internationale Betrekkingen gestudeerd aan de Universiteit Groningen.

7 Ze werkt op dit moment bij de NAM, afdeling personeelszaken. Ook doet ze nog een aanvullende studie Strategisch Management. Suzanna is in eerste instantie beschikbaar als lijstduwer. 7. Ivo Poll 40 jaar. Ivo woont in Wehe-den-Hoorn. Hij is op dit moment actief als penningmeester in de afdeling. Werkt bij de ING, is historicus en studeert nu psychologie. Ivo is maatschappelijk betrokken en is als lijstduwer beschikbaar. 8. Raymond Kruyer 45 jaar. Raymond is sinds een jaar lid van de gemeenteraad. Hij is zijn leven lang al een echte rode ondernemer. Een man uit het bedrijfsleven dus die bewust kiest voor de PvdA omdat hij in zijn leven wil werken en denken vanuit idealen. Hij woont in Pieterburen. Raymond is beschikbaar als lijstduwer en wil in de toekomst misschien weer een actievere rol vervullen.

Concept Kandidatenlijst PvdA Algemeen Bestuur Waterschap Hunze en Aa s Verkiezingen 18 maart 2015.

Concept Kandidatenlijst PvdA Algemeen Bestuur Waterschap Hunze en Aa s Verkiezingen 18 maart 2015. Concept Kandidatenlijst PvdA Algemeen Bestuur Waterschap Hunze en Aa s Verkiezingen 18 maart 2015. Toelichting op de kandidatenlijst: De ledenvergadering heeft de kandidaatstellingscommissie vastgesteld,

Nadere informatie

AANGEPAST DATUMSCHEMA MET UITERSTE DATA VOOR DE KANDIDAATSTELLING GEMEENTERADEN

AANGEPAST DATUMSCHEMA MET UITERSTE DATA VOOR DE KANDIDAATSTELLING GEMEENTERADEN AANGEPAST DATUMSCHEMA MET UITERSTE DATA VOOR DE KANDIDAATSTELLING GEMEENTERADEN 2018 Dit schema is opgesteld op basis van de statuten en het huishoudelijk reglement van de partij en beschrijft de formele

Nadere informatie

Road to: Gemeenteraadsverkiezingen 2014 PvdA Gouda

Road to: Gemeenteraadsverkiezingen 2014 PvdA Gouda Road to: Gemeenteraadsverkiezingen 2014 PvdA Gouda Versie 10 mei 2013 Laatste actualisatie: Wijziging verkiezingsdatum in 19 maart 2014 Auteur: M.C. Maijenburg Road to Gemeenteraadsverkiezingen 2014 PvdA

Nadere informatie

Aan: alle PvdA leden in Amsterdam noord mei 2013

Aan: alle PvdA leden in Amsterdam noord mei 2013 Aan: alle PvdA leden in Amsterdam noord mei 2013 Betreft: kandidaatstelling gemeenteraad en stadsdeelraad Beste leden, Op 19 maart 2014 vinden de verkiezingen plaats van gemeenteraad en bestuurscommissies

Nadere informatie

GLA/170110/4 10 januari 2017

GLA/170110/4 10 januari 2017 GLA/170110/4 10 januari 2017 KANDIDATENCOMMISSIE GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 2018 Inleiding Om deel te kunnen nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 is een kandidatenlijst nodig. Kandidaatstelling

Nadere informatie

Draaiboek Gemeenteraadsverkiezingen 2018 PvdA Den Helder. VOORBEREIDINGEN: ledenvergadering ledenvergadering

Draaiboek Gemeenteraadsverkiezingen 2018 PvdA Den Helder. VOORBEREIDINGEN: ledenvergadering ledenvergadering Draaiboek Gemeenteraadsverkiezingen 2018 PvdA Den Helder VOORBEREIDINGEN: 01-06-2017. 01-06-2017 01-06-2017 Het afdelingsbestuur legt op de afdelingsvergadering ter vaststelling voor: voorstel tot deelname

Nadere informatie

Draaiboek verkiezingen leden gemeenteraad Houten

Draaiboek verkiezingen leden gemeenteraad Houten PvdA Afdeling Houten Draaiboek verkiezingen leden gemeenteraad Houten 21 maart 2018 Vast te stellen 26.01.2017 1 Inleiding De gemeenteraadsverkiezingen 2018 liggen in het verschiet. Het organiseren en

Nadere informatie

GROENLINKS Amsterdam Algemene Ledenvergadering 9 februari 2017

GROENLINKS Amsterdam Algemene Ledenvergadering 9 februari 2017 Procedure Kandidaatstelling GroenLinks Amsterdam Voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 wil GroenLinks Amsterdam met een sterke, gevarieerde en aansprekende kandidatenlijst komen. Deze lijst zal worden

Nadere informatie

Profiel voor de politieke vertegenwoordigers van PvdA Amsterdam

Profiel voor de politieke vertegenwoordigers van PvdA Amsterdam Profiel voor de politieke vertegenwoordigers van PvdA Amsterdam 2018-2022 status: voorstel afdelingsbestuur aan leden, te bespreken en vast te stellen op 12-4-2017 Dit profiel omschrijft de personen en

Nadere informatie

VERKIEZINGEN 2014. Draaiboek. Inhoud: - Inleiding - Planning - Budget - Opdracht kandidatencommissie - Profielen

VERKIEZINGEN 2014. Draaiboek. Inhoud: - Inleiding - Planning - Budget - Opdracht kandidatencommissie - Profielen VERKIEZINGEN 2014 Draaiboek Inhoud: - Inleiding - Planning - Budget - Opdracht kandidatencommissie - Profielen 5 e concept 20 maart 2013 Inleiding In deze notitie zijn de belangrijkste acties in de aanloop

Nadere informatie

Meer info: http://members.home.nl/janrlunsing/oe_schaper.htm UITNODIGING

Meer info: http://members.home.nl/janrlunsing/oe_schaper.htm UITNODIGING De Jan Schaper-leergang 2 Jan Schaper, in 1897 in Groningen gekozen als het eerste SDAP-raadslid in Nederland. Een van de 12 oprichters (de 12 apostelen) van de SDAP. Meer info: http://members.home.nl/janrlunsing/oe_schaper.htm

Nadere informatie

Informatiepakket voor belangstellenden Kandidaatstelling gemeenteraadsverkiezingen GroenLinks Roermond

Informatiepakket voor belangstellenden Kandidaatstelling gemeenteraadsverkiezingen GroenLinks Roermond Informatiepakket voor belangstellenden Kandidaatstelling gemeenteraadsverkiezingen 2018 GroenLinks Roermond Voorwoord Voor je ligt het informatiepakket dat de kandidatencommissie van GroenLinks Roermond

Nadere informatie

CDA Haarlem Profielschets Kandidaat Raadslid

CDA Haarlem Profielschets Kandidaat Raadslid CDA Haarlem Profielschets Kandidaat Raadslid Kandidaat Raadslid Gezocht - voor de verkiezingen van de gemeenteraad volgend jaar - CDA Haarlem is op zoek naar kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen

Nadere informatie

AFDELINGSREGLEMENT D66 VLAARDINGEN

AFDELINGSREGLEMENT D66 VLAARDINGEN AFDELINGSREGLEMENT D66 VLAARDINGEN De Algemene Afdelingsvergadering (AAV) van D66 Vlaardingen, op maandag 16 januari 2017 bijeen, heeft besloten dat voor de afdeling D66 Vlaardingen het standaard afdelingsreglement

Nadere informatie

Zutphen -Warnsveld Bundel t.b.v. de algemene voorjaarsvergadering op 15 februari 2011 VACATURES EN BIJBEHORENDE PROFIELEN

Zutphen -Warnsveld Bundel t.b.v. de algemene voorjaarsvergadering op 15 februari 2011 VACATURES EN BIJBEHORENDE PROFIELEN VACATURES EN BIJBEHORENDE PROFIELEN Volgens de herziene Statuten en Reglementen van de Partij van de Arbeid, zoals vastgesteld tijdens het afgelopen congres 2012, worden zowel de voorzitter als de penningmeester

Nadere informatie

PvdA afdeling Leidschendam-Voorburg

PvdA afdeling Leidschendam-Voorburg PvdA afdeling Leidschendam-Voorburg Profielschets PvdA-LV Gemeenteraad 2014-2018 ten behoeve van de Adviescommissie Kandidaatstelling (ACK) vastgesteld in de ALV 25 maart 2013 Deze notitie bevat de profielschetsen

Nadere informatie

Profiel van een raadslid

Profiel van een raadslid Profiel van een raadslid Basisvereisten en drijfveren voor een raadslid Het raadslid is toegewijd en loyaal aan D66 en aan de gemeente waarin hij zijn functie als raadslid vervult en de lokale afdeling

Nadere informatie

De weg naar de Provinciale Statenverkiezingen in 2015

De weg naar de Provinciale Statenverkiezingen in 2015 De weg naar de Provinciale Statenverkiezingen in 2015 Middelburg, 19 februari 2014 Bestuur gewest Zeeland PvdA Aty Harwijne-Vroomman, voorzitter Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Scouting en scholing...

Nadere informatie

(Bijlage 2) Warmenhuizen, 2 november 2017

(Bijlage 2) Warmenhuizen, 2 november 2017 (Bijlage 2) Warmenhuizen, 2 november 2017 Beste Partijgenoten, Op 21 maart 2018 kiezen de inwoners van de gemeente Schagen hun nieuwe gemeenteraad. Uiteraard neemt de PvdA aan die verkiezingen deel. Ter

Nadere informatie

Nieuwsbrief CDA Schagen

Nieuwsbrief CDA Schagen Nieuwsbrief juli 2017 Nieuwsbrief CDA Schagen CDA Schagen Nieuwsbrief nr.10 juli 2017 Deze Nieuwsbrief is een uitgave van de CDA afdeling in de gemeente Schagen. Het bestuur geeft enkele keren per jaar

Nadere informatie

Algemeen profiel bestuurskandidaat

Algemeen profiel bestuurskandidaat Algemeen profiel bestuurskandidaat Ieder bestuurslid heeft functiespecifieke taken. Daarnaast vervult hij taken in het algemeen belang van de afdeling of de regio. Elk bestuurslid is in die optiek bijvoorbeeld

Nadere informatie

Het raadslid zoekt de samenwerking met andere politieke partijen binnen de gemeenteraad om de gestelde doelen te realiseren.

Het raadslid zoekt de samenwerking met andere politieke partijen binnen de gemeenteraad om de gestelde doelen te realiseren. PROFIEL GEMEENTERAADSLID (NB: Overal waar zij of ze staat kan ook hij gelezen worden) Statement D66 Houten: Elk D66 raadslid is een sociaal liberaal in hart en nieren. Is toegankelijk en benaderbaar voor

Nadere informatie

Op weg naar één PvdA-afdeling in de Westelijke Mijnstreek

Op weg naar één PvdA-afdeling in de Westelijke Mijnstreek Op weg naar één PvdA-afdeling in de Westelijke Mijnstreek Plan van aanpak samengaan van PvdA-afdelingen Sittard-Geleen en Stein-Beek Datum: 2 juni 2017 Door: Paul Kubben en Marijke Clerx Status: Definitief

Nadere informatie

Van elk lid van de Raad van Commissarissen wordt verwacht dat hij of zij:

Van elk lid van de Raad van Commissarissen wordt verwacht dat hij of zij: Profielschets Raad van Commissarissen 1. Doel profielschets Deze profielschets dient een tweeledig doel. Enerzijds kan met deze profielschets een goede en afgewogen selectie van de nieuwe leden gemaakt

Nadere informatie

procedure en proces open voorverkiezing van de PvdA Amsterdam 2013

procedure en proces open voorverkiezing van de PvdA Amsterdam 2013 procedure en proces open voorverkiezing van de PvdA Amsterdam 2013 Amsterdam, 12 mei 2013 vast te stellen op de ALV van 22 mei 2013 Inleiding Tijdens de algemene ledenvergadering van 26 maart jl. hebben

Nadere informatie

Algemene bepalingen. De Ledenvergadering en de deelvergadering

Algemene bepalingen. De Ledenvergadering en de deelvergadering AFDELING GRONINGEN AFDELINGSREGLEMENT Zoals vastgesteld door de ledenvergadering van 14 september 2017 Algemene bepalingen Artikel I. Definities 1) Dit reglement is het afdelingsreglement van de afdeling

Nadere informatie

Gemeenteraadsverkiezingen 2018

Gemeenteraadsverkiezingen 2018 Gemeenteraadsverkiezingen 2018 We willen zo vroeg mogelijk beginnen met de voorbereidingen op de gemeenteraadsverkiezingen. Tijdens de ALV willen we als bestuur met de leden van gedachte willen wisselen

Nadere informatie

Nr Houten, 1 februari 2005

Nr Houten, 1 februari 2005 Nr. 2005026 Houten, 1 februari 2005 Aan de gemeenteraad Onderwerp: Voordracht commissieleden niet zijnde raadslid Beslispunten: Het Instellingsbesluit raadscommissies niet wijzigen om de voordracht voor

Nadere informatie

Formulier kandidaatstelling lijsttrekker Provinciale Staten verkiezingen 2015 in de provincie Overijssel

Formulier kandidaatstelling lijsttrekker Provinciale Staten verkiezingen 2015 in de provincie Overijssel Formulier kandidaatstelling lijsttrekker Provinciale Staten verkiezingen 2015 in de provincie Overijssel Kandidaatstellingsformulier lijsttrekker Ondergetekende stelt zich kandidaat als lijsttrekker voor

Nadere informatie

Jos Hardesmeets. Leeftijd 65. 3e keus voor de functie. Neen

Jos Hardesmeets. Leeftijd 65. 3e keus voor de functie. Neen Jos Hardesmeets Edam Leeftijd 65 lid raad van commissarissen NV De Meerlanden okt 2014 voorzitter initiatiefgroep deelname gemeenteraadsverkiezingen 2015 Edam-Volendam- Zeevang Secretaris afdeling Heemstede

Nadere informatie

Werkplan bestuur 2012

Werkplan bestuur 2012 Afdeling Zeist. Werkplan bestuur 2012 Inleiding Dit werkplan is de onderbouwing voor de werkzaamheden en activiteiten van het bestuur in 2012. Afgelopen jaar zijn de provinciale verkiezingen geweest. De

Nadere informatie

AAV 30 januari 2017, agendapunt 8.

AAV 30 januari 2017, agendapunt 8. AAV 30 januari 2017, agendapunt 8. Vaststellen profielen raadsleden, lijsttrekker en wethouder Voor de gemeenteraadsverkiezingen hoort overeenkomstig artikel 6.13 van het Huishoudelijk reglement voorafgaand

Nadere informatie

REGIOBESTUUR VACATURES MEI 2017

REGIOBESTUUR VACATURES MEI 2017 Regiobestuur Zuid-Holland Van het versterken van de bestuurskracht van ruim 50 lokale afdelingen, organiseren van opleidingen en regiocongressen, tot inhoudelijke ontwikkeling en versterken van de zichtbaarheid

Nadere informatie

Afdelingsreglement GroenLinks afdeling Rotterdam.

Afdelingsreglement GroenLinks afdeling Rotterdam. Afdelingsreglement GroenLinks afdeling Rotterdam. Dit afdelingsreglement is door de ledenvergadering van GroenLinks Rotterdam (hierna: ledenvergadering) op 21 maart 2017 vastgesteld. Sinds deze datum is

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Lokaal Veenendaal. Afdeling I: Algemene onderwerpen:

Huishoudelijk Reglement Lokaal Veenendaal. Afdeling I: Algemene onderwerpen: Huishoudelijk Reglement Lokaal Veenendaal Afdeling I: Algemene onderwerpen: Artikel 1: Artikel 1.1: Leden van Lokaal Veenendaal zijn binnen de gemeente Veenendaal niet politiek actief anders dan voor Lokaal

Nadere informatie

Voordracht Kandidaatbestuur aan de Provinciale ledenvergadering GroenLinks Gelderland

Voordracht Kandidaatbestuur aan de Provinciale ledenvergadering GroenLinks Gelderland Voordracht Kandidaatbestuur aan de Provinciale ledenvergadering GroenLinks Gelderland Opdracht Op 13 augustus 2013 heeft het voltallige bestuur van de Gelderse afdeling van GroenLinks haar functie te beschikking

Nadere informatie

a. Statuten en Huishoudelijk Reglement: de door het congres vastgestelde Statuten en Huishoudelijk Reglement

a. Statuten en Huishoudelijk Reglement: de door het congres vastgestelde Statuten en Huishoudelijk Reglement AFDELINGSREGLEMENT D66 Eindhoven Dit is het afdelingsreglement van D66 Eindhoven. Het reglement is gebaseerd op het standaardreglement dat is vastgesteld door het vastgesteld door het Landelijk bestuur

Nadere informatie

STANDAARD AFDELINGSREGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66

STANDAARD AFDELINGSREGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66 STANDAARD AFDELINGSREGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66 Dit standaardreglement is vastgesteld door het Landelijk bestuur van Politieke Partij Democraten 66 op 10 mei 2016. Dit reglement is van kracht

Nadere informatie

DRENTHE. Profielschets PvdA Statenlid. Inleiding. 1. Visie ideologie 2. Persoonlijke houding, inzet en competenties 3. Partijcultuur.

DRENTHE. Profielschets PvdA Statenlid. Inleiding. 1. Visie ideologie 2. Persoonlijke houding, inzet en competenties 3. Partijcultuur. Profielschets PvdA Statenlid Inleiding De in te stellen evaluatiecommissie zal dit profiel meetlat gebruiken bij de beoordeling van het functioneren van Statenleden. Minimaal tweemaal in een Statenperiode

Nadere informatie

DEMOCRATEN 66, afdeling Utrecht

DEMOCRATEN 66, afdeling Utrecht AFDELINGSREGLEMENT DEMOCRATEN 66, afdeling Utrecht Dit reglement is vastgesteld door de Algemene Afdelingsvergadering van D66, afdeling Utrecht op XXXXXXXX 2016. Dit reglement is een aanvulling op de Statuten

Nadere informatie

PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN WONINGSTICHTING VAALS

PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN WONINGSTICHTING VAALS PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN WONINGSTICHTING VAALS 1. De functie van de Raad van Commissarissen In deze profielschets wordt eerst ingegaan op de achtergronden en bevoegdheden van de Raad van Commissarissen

Nadere informatie

Algemeen profiel bestuurskandidaat

Algemeen profiel bestuurskandidaat Algemeen profiel bestuurskandidaat Ieder bestuurslid heeft functiespecifieke taken. Daarnaast vervult hij of zij taken in het algemeen belang van de afdeling of de regio. Elk bestuurslid is in die optiek

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING PRO

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING PRO HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING PRO Artikel 1. Definities In dit reglement gelden de volgende definities: PrO Leden Ledenvergadering Jaarvergadering Bestuur De fractie : de vereniging PrO, statutair

Nadere informatie

Voor stichting SOM zijn in ieder geval de volgende invalshoeken van belang:

Voor stichting SOM zijn in ieder geval de volgende invalshoeken van belang: Profiel Bestuur Uitgangspunten Het algemene belang van stichting SOM staat bij de leden voorop De leden onderschrijven de visie en de missie van stichting SOM De leden onderschrijven de grondslag en de

Nadere informatie

AFDELINGSREGLEMENT VAN DE AFDELING HAARLEM VAN GROENLINKS

AFDELINGSREGLEMENT VAN DE AFDELING HAARLEM VAN GROENLINKS AFDELINGSREGLEMENT VAN DE AFDELING HAARLEM VAN GROENLINKS Vastgesteld op de ledenvergadering van 22 oktober 2002 Gewijzigd in de ledenvergadering van 7 oktober 2003 Opnieuw gewijzigd in de ledenvergadering

Nadere informatie

De persoonlijkheidskenmerken van een ideale, succesvolle D66 er Vastgesteld op de AAV van 25 april 2013

De persoonlijkheidskenmerken van een ideale, succesvolle D66 er Vastgesteld op de AAV van 25 april 2013 De persoonlijkheidskenmerken van een ideale, succesvolle D66 er Binnen D66 zijn in 2011 landelijk de persoonlijkheidskenmerken van de ideale en succesvolle D66 politicus geformuleerd. Deze kenmerken kunnen

Nadere informatie

Dit afdelingsreglement is vastgesteld door de AAV van 23 november 2016

Dit afdelingsreglement is vastgesteld door de AAV van 23 november 2016 Afdelingsreglement D66 Castricum Dit afdelingsreglement is vastgesteld door de AAV van 23 november 2016 Artikel 1 Definities a. Statuten en Huishoudelijk Reglement: de door het congres vastgestelde Statuten

Nadere informatie

Werkplan bestuur 2014

Werkplan bestuur 2014 Afdeling Zeist Werkplan bestuur 2014 Inhoud Inleiding... 1 1. Doel van het werkplan... 1 2. Verkiezingen... 1 3. Stand van zaken... 2 4. Waar willen we ons over een jaar bevinden?... 3 5. Hoe willen we

Nadere informatie

Profiel gemeenteraadslid

Profiel gemeenteraadslid Profiel gemeenteraadslid NB: Overal waar zij of ze staat kan ook hij gelezen worden. ALGEMEEN Een D66 gemeenteraadslid is zich ervan bewust een mandaat te hebben van de kiezers en zal met overtuiging én

Nadere informatie

WIE BESTUURT DE GEMEENTE?

WIE BESTUURT DE GEMEENTE? WIE BESTUURT DE GEMEENTE? De gemeente dichtbij Dagelijks heeft u met de gemeente te maken. Zo zorgt de gemeente ervoor dat uw vuilnis wordt opgehaald en dat er wegen en fietspaden worden aangelegd. Bij

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement.

Huishoudelijk reglement. Huishoudelijk reglement. Huishoudelijk reglement Lokaal Tilburg Vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering van 22 maart 2017 Hoofdstuk 1. DE ORGANISATIESTRUCTUUR VAN Lokaal Tilburg. 1.1. DE ALGEMENE LEDENVERGADERING.

Nadere informatie

Profielen Raad van Commissarissen. Stichting Christelijke Woningcorporatie (SCW)

Profielen Raad van Commissarissen. Stichting Christelijke Woningcorporatie (SCW) Profielen Raad van Commissarissen Stichting Christelijke Woningcorporatie (SCW) 1. De functie van de Raad van Commissarissen In deze profielschets wordt eerst ingegaan op de achtergronden en bevoegdheden

Nadere informatie

Profiel gemeenteraadslid

Profiel gemeenteraadslid 1 1 Profiel gemeenteraadslid 2NB: Overal waar zij of ze staat kan ook hij gelezen worden. 3ALGEMEEN 4Een D66 gemeenteraadslid is gekozen door de inwoners van Utrecht en vertegenwoordigt hen op een 5integere

Nadere informatie

Werkplan 2016 bestuur afdeling Groningen

Werkplan 2016 bestuur afdeling Groningen Werkplan 2016 bestuur afdeling Groningen Inleiding In dit werkplan van het bestuur kijken we terug op het afgelopen jaar en stellen we de speerpunten voor het komende jaar vast. Het werkplan zal samen

Nadere informatie

Afdelingsreglement D66 Land van Weert

Afdelingsreglement D66 Land van Weert Datum vaststelling: Algemene Afdelingsvergadering 12 september 2006 Versie : 1.02 tekstueel gewijzigd op 08-08-06 1. INLEIDENDE BEPALINGEN Preambule Het bepaalde in de Statuten en het Huishoudelijk Reglement

Nadere informatie

MASTERCLASS LOKALE POLITIEK 2017

MASTERCLASS LOKALE POLITIEK 2017 MASTERCLASS LOKALE POLITIEK 2017 EEN SAMENWERKINGSPROJECT VAN DE PVDA-AFDELINGEN IN ZEELAND VERSIE DECEMBER 2016 Pagina 1 van 5 MASTERCLASS LOKALE POLITIEK 2017 ALGEMEEN De leergang is een verdieping in

Nadere informatie

REGLEMENT REGIO MIDDEN-NEDERLAND POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN D66

REGLEMENT REGIO MIDDEN-NEDERLAND POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN D66 REGLEMENT REGIO MIDDEN-NEDERLAND POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN D66 Artikel 1 Definities a. Statuten en Huishoudelijk Reglement: de door het congres vastgestelde Statuten en Huishoudelijk Reglement van de

Nadere informatie

Profielschets PvdA Den Haag Gemeenteraadsverkiezingen 2014-2018

Profielschets PvdA Den Haag Gemeenteraadsverkiezingen 2014-2018 III Profielschets PvdA Den Haag Gemeenteraadsverkiezingen 2014-2018 Inleiding Deze profielschets is de leidraad voor het werk van de Adviescommissie Kandidaatstelling (commissie-putters). Deze commissie

Nadere informatie

HABEKO WONEN. lid raad van commissarissen. profiel

HABEKO WONEN. lid raad van commissarissen. profiel HABEKO WONEN profiel MAATSCHAPPELIJK ONDERNEMERSCHAP / HRM Juni 2019 Pagina 1 De organisatie Habeko wonen Habeko wonen is dé woningcorporatie voor Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk, Benthuizen en

Nadere informatie

Voorstel wijzigen Huishoudelijk Reglement Algemene Vergadering dd 11 november september 2017

Voorstel wijzigen Huishoudelijk Reglement Algemene Vergadering dd 11 november september 2017 H.R. versie zoals vastgesteld op 10 december 2016: Voorstellen Hoofdbestuur 1. Lidmaatschap 1.2.a.1 bijwonen van ledenvergaderingen en uitoefenen van stemrecht, waarbij het lid in provinciale algemene

Nadere informatie

Werkplan 2015, afdeling Zeist Vastgesteld in ledenvergadering

Werkplan 2015, afdeling Zeist Vastgesteld in ledenvergadering Afdeling Zeist. Werkplan 2015, afdeling Zeist Vastgesteld in ledenvergadering 1-12-2014 Inhoud Inleiding.. 1 1. Doel van het werkplan... 1 2. Verkiezingen... 1 3. Stand van zaken... 2 4. Waar willen we

Nadere informatie

JAARPLAN 2016 PVDA DORDRECHT. Verbinden, verjongen, verbreden

JAARPLAN 2016 PVDA DORDRECHT. Verbinden, verjongen, verbreden JAARPLAN 2016 PVDA DORDRECHT Verbinden, verjongen, verbreden 1. INLEIDING Bij ons aantreden als nieuw bestuur vorig jaar hebben drie speerpunten gekozenen: verbinden, verjongen, en verbreden. We hebben

Nadere informatie

Nederweert biedt een buitenkans: Wordt u onze nieuwe burgemeester?

Nederweert biedt een buitenkans: Wordt u onze nieuwe burgemeester? Nederweert biedt een buitenkans: Wordt u onze nieuwe burgemeester? Ons motto is: Samen groots, samen doen. Dat zegt meteen iets over de energie die we hier in Nederweert hebben. Nederweert is een plattelandsgemeente

Nadere informatie

Netwerk Noordwest-Veluwe

Netwerk Noordwest-Veluwe Kaderstellend Advies voor de kandidatenlijst Gemeenteraadsverkiezingen 2018 Inleiding Ingevolge artikel 51 van het Huishoudelijke Reglement van de VVD stelt de ledenvergadering van een lokaal netwerk op

Nadere informatie

Handleiding voor proces naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014

Handleiding voor proces naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014 Handleiding voor proces naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014 1 Inhoudsopgave Voorwoord Hans Spekman Inleiding 4 Hoofdstuk 1. Kandidaatstelling 6 1.1 Ledenvergadering uiterlijk 6 december 2012

Nadere informatie

Formulier kandidaatstelling Gemeenteraadsverkiezing 2018 in de gemeente Elburg/Hattem/Heerde/Oldebroek

Formulier kandidaatstelling Gemeenteraadsverkiezing 2018 in de gemeente Elburg/Hattem/Heerde/Oldebroek Formulier kandidaatstelling Gemeenteraadsverkiezing 2018 in de gemeente Elburg/Hattem/Heerde/Oldebroek Invulinstructie Dit kandidaatstellingsformulier dient uiterlijk op 31 augustus 2017 om 23.59 uur tezamen

Nadere informatie

19.0. Benoeming lid Raad van Toezicht Stichting Openbaar Onderwijs Houten (OOH)

19.0. Benoeming lid Raad van Toezicht Stichting Openbaar Onderwijs Houten (OOH) 19.0. Benoeming lid Raad van Toezicht Stichting Openbaar Onderwijs Houten (OOH) Inhoudsopgave 19.0. Benoeming lid Raad van Toezicht Stichting Openbaar Onderwijs Houten (OOH)... 2 Bijlage: profiel Raad

Nadere informatie

Draaiboek met betrekking tot de Provinciale Staten verkiezingen en de verkiezingen van het algemene bestuur van het waterschap Scheldestromen in 2019

Draaiboek met betrekking tot de Provinciale Staten verkiezingen en de verkiezingen van het algemene bestuur van het waterschap Scheldestromen in 2019 Draaiboek met betrekking tot de Provinciale Staten verkiezingen en de verkiezingen van het algemene bestuur van het waterschap Scheldestromen in 2019 PvdA Zeeland Gewestelijke ledenvergadering 2 december

Nadere informatie

Wijzigingsvoorstellen Statuten en Huishoudelijk Reglement ter besluitvorming op C100

Wijzigingsvoorstellen Statuten en Huishoudelijk Reglement ter besluitvorming op C100 Wijzigingsvoorstellen Statuten en Huishoudelijk Reglement ter besluitvorming op C100 Inleiding In dit document treft u 10 wijzigingsvoorstellen voor aanpassing van de Statuten en het Huishoudelijk Reglement.

Nadere informatie

agenda verkiezingen 2014/2015

agenda verkiezingen 2014/2015 agenda verkiezingen /2015 10 mei extra GLV i.v.m. Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen 22 mei Europese verkiezingen 20 september GLV: o.a. voorbereiding verkiezingsprogramma s 29 november GLV:

Nadere informatie

Besluitnotitie PvdA Haarlem

Besluitnotitie PvdA Haarlem Besluitnotitie PvdA Haarlem Proces gemeenteraadsverkiezingen 2018 5 10 15 Dit document ligt ter bespreking en vaststelling voor tijdens de algemene ledenvergadering van de PvdA Haarlem op woensdag 28 september

Nadere informatie

Bijlage 1: Functieprofielen raadslid en wethouder

Bijlage 1: Functieprofielen raadslid en wethouder Bijlage 1: Functieprofielen raadslid en wethouder In aanloop naar de verkiezingen in 2014 is het goed om duidelijk vast te stellen waaraan (nieuwe) politieke kandidaten voor D66 moeten voldoen. Deze functieprofielen,

Nadere informatie

Profielschets Raad van Commissarissen Woningstichting De Volmacht te Gieten

Profielschets Raad van Commissarissen Woningstichting De Volmacht te Gieten Profielschets Raad van Commissarissen Woningstichting De Volmacht te Gieten In deze profielschets wordt eerst ingegaan op de achtergronden en bevoegdheden van de Raad van Commissarissen binnen het kader

Nadere informatie

Formulier kandidaatstelling Lijsttrekker D66 afdeling Haren Gemeenteraadsverkiezingen 2018

Formulier kandidaatstelling Lijsttrekker D66 afdeling Haren Gemeenteraadsverkiezingen 2018 Formulier kandidaatstelling Lijsttrekker D66 afdeling Haren Gemeenteraadsverkiezingen 2018 Invulinstructie Dit kandidaatstellingsformulier dient volledig ingevuld ontvangen te zijn door de Verkiezingscommissie

Nadere informatie

Preambule AFDELINGSREGLEMENT. DEMOCRATEN 66, Afdeling Amersfoort

Preambule AFDELINGSREGLEMENT. DEMOCRATEN 66, Afdeling Amersfoort Preambule Dit reglement is gemaakt voor de D66-leden van de afdeling Amersfoort. D66 is een ledenpartij. Op alle niveaus binnen de partij landelijk, regionaal en afdeling bepalen de leden met elkaar wat

Nadere informatie

Profielschetsen Provinciale Statenverkiezingen + Waterschapsverkiezingen 2015 PvdA Brabant

Profielschetsen Provinciale Statenverkiezingen + Waterschapsverkiezingen 2015 PvdA Brabant Gewest Noord-Brabant Profielschetsen Provinciale Statenverkiezingen + Waterschapsverkiezingen 2015 PvdA Brabant Wat verwachten we van de fractie in de Provinciale Staten / de Waterschappen? De Statenfractie

Nadere informatie

Jaarverslag Gemeentebelangen Pijnacker-Nootdorp

Jaarverslag Gemeentebelangen Pijnacker-Nootdorp Jaarverslag Gemeentebelangen Pijnacker-Nootdorp 2013 Betrouwbaar, Betrokken en Besluitvaardig! Inhoudsopgave 1. Voorwoord van de voorzitter... 3 2. Terugblik op het jaar 2013... 4 2.1 Leden... 4 2.2 Bestuur...

Nadere informatie

Wees eerder volksverbinder en volksverleider, dan volksvertegenwoordiger

Wees eerder volksverbinder en volksverleider, dan volksvertegenwoordiger Jeroen van Urk: Wees eerder volksverbinder en volksverleider, dan volksvertegenwoordiger (Van links naar rechts) Imrat Verhoeven, Petra Tiel en Jeroen van Urk 16 TIJDSCHRIFT Competenties van raadsleden

Nadere informatie

Pascal Roemers Appie Groenlaan 39 9731 KK GRONINGEN. Groningen, 11 november 2015

Pascal Roemers Appie Groenlaan 39 9731 KK GRONINGEN. Groningen, 11 november 2015 Pascal Roemers Appie Groenlaan 39 9731 KK GRONINGEN Groningen, 11 november 2015 PvdA Groningen t.a.v. kandidaatstellingscommissie Haddingestraat 10 9711 KD GRONINGEN betreft: kandidaatstelling voorzitterschap

Nadere informatie

Profielschets Twee directeuren Fusiegemeente Altena

Profielschets Twee directeuren Fusiegemeente Altena Profielschets Twee directeuren Fusiegemeente Altena Altena De nieuwe gemeente Altena gaat op 1 januari 2019 van start en bestaat uit de huidige gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem. Met de herindeling

Nadere informatie

Bijgevoegd zenden wij u de motie die de gemeenteraad van Stadskanaal in zijn vergadering van 26 januari 2015 heeft aangenomen.

Bijgevoegd zenden wij u de motie die de gemeenteraad van Stadskanaal in zijn vergadering van 26 januari 2015 heeft aangenomen. GEMEENTE Stadskanaal De Provinciale Staten van de provincie Drenthe Postbus 122 9400 AC ASSEN PROVINCIE DREN HE No.: Ingek.: 09 FEB. 2015 TEAM: TE BEH. DOOR: DWS: 1 GTAFD.: BSN uw kenmerk uw brief van

Nadere informatie

Afdelingsreglement GroenLinks afdeling Utrecht-stad.

Afdelingsreglement GroenLinks afdeling Utrecht-stad. Afdelingsreglement GroenLinks afdeling Utrecht-stad. Dit afdelingsreglement is door de Algemene Ledenvergadering van GroenLinks Utrechtstad op 30 mei 2018 vastgesteld. Sinds deze datum is dit reglement

Nadere informatie

Advies Bestuurlijke Vernieuwing VDH

Advies Bestuurlijke Vernieuwing VDH Advies Bestuurlijke Vernieuwing VDH Hoogland 26 juli 2012 1 Inleiding 3 2 Werkwijze 3 3 Bestuurlijke organisatie 3 4 Profiel bestuursleden 4 5 Commissie structuur 4 6 Vergroten draagvlak 5 7 Verdere procedure

Nadere informatie

GROENLINKS SÚDWEST- FRYSLÂN. Huishoudelijk Reglement ALGEMEEN

GROENLINKS SÚDWEST- FRYSLÂN. Huishoudelijk Reglement ALGEMEEN GROENLINKS SÚDWEST- FRYSLÂN Huishoudelijk Reglement ALGEMEEN Artikel 1 1. Met afdeling wordt bedoeld de afdeling GroenLinks in Súdwest-Fryslân (SWF), bestaande uit leden woonachtig in deze gemeente. 2.

Nadere informatie

Wie bestuurt de gemeente?

Wie bestuurt de gemeente? Wie bestuurt de gemeente? De gemeente iedereen heeft er op een of andere manier mee te maken. Zo zorgt de gemeente ervoor dat uw huishoudelijk afval wordt opgehaald en dat er wegen en fietspaden worden

Nadere informatie

UITNODIGING: Graag tot 18 april bij Vredewold in Noordwijk, Het bestuur van PvdA afdeling Marum

UITNODIGING: Graag tot 18 april bij Vredewold in Noordwijk, Het bestuur van PvdA afdeling Marum UITNODIGING: Hierbij nodigen wij u uit voor de algemene ledenvergadering van de afdeling Marum van de PvdA, welke zal worden gehouden in Eetcafé Vredewold aan de Noorderweg17 in Noordwijk, op maandag 18

Nadere informatie

Woensdrecht Nieuwsbrief

Woensdrecht Nieuwsbrief Woensdrecht Nieuwsbrief 9-2017 Deze keer : - De ALV van 27 september 2017 - De lijsttrekker en de lijstduwer - De concept groslijst - Het concept verkiezingsprogramma - VVD Regio Zuid - De agenda 2017-2018

Nadere informatie

Profielschets Raad van Commissarissen stichting TBV Vastgesteld op

Profielschets Raad van Commissarissen stichting TBV Vastgesteld op Profielschets Raad van Commissarissen stichting TBV Vastgesteld op 17-5-2017 TBV Wonen is een betrokken en klantgerichte woningcorporatie met ruim 7500 woningen in Tilburg. Zij richt zich op de huisvesting

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL LID RAAD VAN COMMISSARISSEN PROFIEL VASTGOED VELISON WONEN

FUNCTIEPROFIEL LID RAAD VAN COMMISSARISSEN PROFIEL VASTGOED VELISON WONEN FUNCTIEPROFIEL LID RAAD VAN COMMISSARISSEN PROFIEL VASTGOED VELISON WONEN Functie-eisen Algemene eisen Academisch niveau van denken en functioneren en inzicht in (strategische) bestuurlijke processen binnen

Nadere informatie

Wie bestuurt de gemeente? Wie bestuurt de gemeente?

Wie bestuurt de gemeente? Wie bestuurt de gemeente? Wie bestuurt de gemeente? 1 Wie bestuurt de gemeente? 2 De gemeente iedereen heeft er op een of andere manier mee te maken. Zo zorgt de gemeente ervoor dat uw huishoudelijk afval wordt opgehaald en dat

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Algemeen Begripsbepalingen In dit Huishoudelijk Reglement en in de krachtens dit Huishoudelijk Reglement vast te stellen reglementen wordt verstaan onder: a. Algemene ledenvergadering:

Nadere informatie

Profielschets bestuur Woningbouwvereniging Volksbelang. 1. Algemene basiskwaliteiten

Profielschets bestuur Woningbouwvereniging Volksbelang. 1. Algemene basiskwaliteiten Profielschets bestuur Woningbouwvereniging Volksbelang 1. Algemene basiskwaliteiten Ieder bestuurslid en/of de leden gezamenlijk beschikken in principe over de volgende basiskwaliteiten: analytisch vermogen

Nadere informatie

Kandidaatstelling gemeenteraad (2014-2018)

Kandidaatstelling gemeenteraad (2014-2018) Kandidaatstelling gemeenteraad (2014-2018) Oproep kandidaten Het bestuur van de PvdA afdeling Maastricht roept inwoners van Maastricht in wie een groot sociaal-democratisch hart klopt, én die van mening

Nadere informatie

De punten 1, 2, 3 en 4 worden voorgelegd ter vaststelling, punt 5 ter informatie

De punten 1, 2, 3 en 4 worden voorgelegd ter vaststelling, punt 5 ter informatie Conform het Reglement Kandidaatstelling stelt het Landelijk Bestuur de af te leggen route naar de TKverkiezingen -die uiterlijk op 15 maart 2017 zullen plaatsvinden- aan de orde. Op basis van art. 4 lid

Nadere informatie

Profielschets Raad van Commissarissen. woningstichting Het Grootslag

Profielschets Raad van Commissarissen. woningstichting Het Grootslag Profielschets Raad van Commissarissen woningstichting Het Grootslag 1. De functie van de Raad van Commissarissen In deze profielschets wordt eerst ingegaan op de achtergronden en bevoegdheden van de Raad

Nadere informatie

Voor u ligt het werkplan 2018 van het bestuur van de Partij van de Arbeid afdeling Hilversum.

Voor u ligt het werkplan 2018 van het bestuur van de Partij van de Arbeid afdeling Hilversum. Afdeling Hilversum Inleiding Voor u ligt het werkplan 2018 van het bestuur van de Partij van de Arbeid afdeling Hilversum. In de gemeenteraad is de PvdA met 3 leden vertegenwoordigd: deze periode is de

Nadere informatie

Besluit deelname gemeenteraadsverkiezingen Den Haag 21 maart 2018

Besluit deelname gemeenteraadsverkiezingen Den Haag 21 maart 2018 Besluit deelname gemeenteraadsverkiezingen Den Haag 21 maart 2018 De Algemene Afdelingsvergadering (AAV) van D66 Den Haag, op 15 november 2016 bijeen, besluit: 1. zelfstandig deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezing

Nadere informatie

Gelderland Algemene Ledenvergadering

Gelderland Algemene Ledenvergadering Gelderland Algemene Ledenvergadering De volgende personen worden door het bestuur voorgedragen Voor de functie van vicevoorzitter Mevr. J.H.A (Anita) Sørensen uit Culemborg Beroep: Fractievoorzitter CDA

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LET S DANCE!

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LET S DANCE! HUISHOUDELIJK REGLEMENT M.S.D.V. LET S DANCE! HUISHOUDELIJK REGLEMENT LET S DANCE! Huishoudelijk reglement van de, zoals bedoeld in artikel 19 van de statuten. LIDMAATSCHAP ARTIKEL 1 Aangaan van het lidmaatschap

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Pagina 1 Beleidsplan 2016-2019 Inleiding Wat ga ik later doen als ik klaar ben met school? Het lijkt een trend. Jongeren die niet weten wat ze na de opleiding gaan doen. Ik heb de studie commerciële economie

Nadere informatie