Verslag dorpsraadsvergadering van maandag Z mei 20IQ

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag dorpsraadsvergadering van maandag Z mei 20IQ"

Transcriptie

1 gemeente Eindhoven Dorpsraad Acht Gebiedsontvrikkeling, Stadsdeelteams Behandeld door J. Franssen Telefoon (o4o) Verzenddatum 3 juni aoro Verslag dorpsraadsvergadering van maandag Z mei 20IQ Betreft: openbare vergadering van maandag 3 mei 2010, locatie Dorpshuis Acht, Lekstraat 4, alhier, aanvang uur, einde uur. Uitnodiging aan Dhr. A. van der Heijden Mw. G. van Nistelrode Mw. H. Kessels Mw. L. van Beek Dhr. J. Driessen Dhr. H. Geurds Mw. D. Goossens Dhr. J. de Laat Dhr. P. Rosendaal Dhr. R. Weijers Dhr. J. van der Woert Hans Franssen voorzitter wnd. voorzitter gedelegeerde secretaris Aanvrezig m.k.a. Mede aanwezig: 3r bezoekers. Tevens te verzenden aan 1 Opening en mededelingen van de voorzitter. De voorzitter heet allen welkom. Er is een bericht van verhindering ontvangen van mevrouw Goossens. De voorzitter vraagt wie van de aanwezigen in het publiek gebruik wenst te maken van spreekrecht bij een van de agendapunten. De heer De Laat wil dat doen bij agendapunt 3. Mededelingen: Zoals iedereen inmiddels wel bekend zal zijn, zijn de dorpraadsverkiezingen definitief verplaatst naar 9 juni Enkel de juiste locatie is nog niet bekend. Deze is inmiddels opgevraagd door de secretaris. Mogelijk zal in de volgende DR- vergadering hier meer

2 Bijlage:1 begroeid Beheer over bekend zijn. Op 19 april 2010 is het Dagelijks Bestuur, op initiatief van de gemeente Eindhoven, geinformeerd over de stand van zaken aangaande Van den Anker. Evenals de eerste keer waren daar ook de heren Weijers en Rosendaal bij aanwezig. De heer Weijers zal nu verslag doen van deze bijeenkomst. Ter bekorting van dit verslag is het verhaal van de heer Weijers opgenomen in: BIJLAGE 1. De dorpsraadsleden geven hierop geen reactie. Wel merkt de heer Driessen op dat er in de gemeente Son ook een risicocontour is m.b.t. gifwolk richting Eindhoven. Hij heeft verder twijfel dat de sanering qua veiligheid gehaald zal worden. Volgens de heer Weijers zou met regel- en wetgeving de risicocontour te halen zijn. Over de asbestkwestie aan de Mispelhoefstraat heeft de heer De Laat contact gehad met de gemeente Eindhoven. De heer De Laat wordt verzocht verslag te doen over dat contact: Bezoek op locatie op 15 april. 2010: aanwezig de heer Sjaak Verheijen (gemeente Eindhoven, Wilco Nellen ( Milieudienst) en ik zelf. De inspectie van de afvalberg geeft asbesthoudend bouwafval aan. De afvalberg is afgedekt met een plastic zeil en een zandlaag die is met brandnetels. De Milieudienst vindt dit geen gevaarlijke situatie en denkt dat kinderen hier niet op zullen spelen. De gemeente Eindhoven en de Dorpsraad zijn van mening dat deze afvalberg afgezet moet worden met een deugdelijke omheining. Tijdens telefonisch contact op 20 april 2010 met de heer Sjaak Verheijen, geeft deze het advies de situatie te bespreken met de heer Ton Janssen ( bouwkundig adviseur sector Vast Goed ). De secretaris, mevrouw Tineke Vanloo, heeft hierover op 3 mei 2010 een gestuurd naar de heer Ton Janssen en naar de sector Openbare Ruimte en wacht op bericht. Verder leest de heer De Laat artikel 7 voor van het Asbestverwijderingsbesluit. Dit besluit maakt deel uit van dit verslag als: BIJLAGE 2. Bijlage:2 De heer Van der Woert is het niet eens met de zienswijzen van de gemeente Eindhoven. De secretaris zegt vandaag bericht te hebben ontvangen dat de locatie omheind gaat worden. De Dorpsraadsleden vinden dat onvoldoende en willen per brief de wethouder verzoeken tot verwijdering van dit afval over te gaan. Secretaris Alsdus wordt besloten. De secretaris wordt verzocht deze uit te werken.

3 Tot slot doet de voorzitter de laatste mededeling: morgen 4 mei len te uur vindt de jaarlijkse dodenherdenking plaats bij het Verzetsheldenmonument in de Verzetsheldenlaan. Belangstellenden zijn van harte welkom. 2 Vaststelling verslag van de Dorpsraadsvergadering van maandag 29 maart Op de vraag van de voorzitter of er redactioneel of inhoudelijk op- of aanmerkingen zijn te maken wordt niet gereageerd. Het verslag wordt vastgesteld. Vastgesteld 3 Ingekomen/uitgaande post. De voorzitter verwijst naar hetgeen is opgenomen in de agenda. De heer G.de Laat heeft op de brief 1-1 op 8 oktober 2009 zijn persoonlijke zienswijze gegeven. Het zonesbesluit is niet gepubliceerd. Volgens hem is dit een foute procedure en heeft daarover op 6 oktober 2009 een brief gestuurd naar de gemeente Eindhoven. De voorzitter meldt dat hij met de secretaris op dinsdag 25 mei 2010 Voorzitter/ hierover een overleg heeft gepland met enkele vertegenwoordigers van de Secretaris gemeente Eindhoven. M.b.t. brief U-4 aan de heer Brands inzake risico landing KDC 10 zou de Dorpsraad volgens de heer De laat een brief schrijven. Hij zal de secretaris vragen dit alsnog te doen. Voorzitter secretaris Brief U-6 en 7 over herplant bomen: de secretaris zal binnen de gemeente nagaan wanneer e.e.a. herplant gaat worden. De voorzitter zal nagaan hoe Secretaris de procedure is m.b.t het kappen etc. van bomen en zal met de Voorzitter wijkcoordinator, de heer Samir Toub, gaan overleggen. 4 Verslag werkgroepen en gemandateerde. De dorpsraadsleden hebben het verslag d.d. 3 mei 2010 van de gemandateerde, de heer De Laat, ontvangen. Er zijn geen bijzonderheden te melden. De voorzitter dankt de heer De Laat voor zijn verslag. 5 Verkeerscirculatieplan ( inrichting 30 km ÃćâĆňâĂİ zone). Op 7 april 2010 hebben mevrouw Van Nistelrode en de heer Rosendaal contact gehad met de verantwoordelijke ambtenaren over de uitvoering van het verkeerscirculatieplan. De heer Rosendaal zal de bevindingen in een PowerPoint presentatie aan u voorleggen. De heer Rosendaal licht zijn presentatie toe. Voor een ieder is de presentatie van de heer Rosendaal bij het secretariaat van de Dorpsraad op te vragen ( telefoon ).

4 De voorzitter dankt hem voor zijn goede presentatie en vraagt de dorpsraadsleden om hun reactie. De volgende op- en aanmerkingen worden door hen gemaakt: - de afsluiting van de Merwedestraat betreft een proef van 3 maanden. Bij de afsluiting van de Merwedestraat, ter hoogte van de kruising Waalstraat, zouden de palen wat verderop in de straat gezet moeten worden. Dit ter voorkoming van fout rijgedrag. Het huidige fietsvoetpad wordt soms met auto s bereden. Hermes zou ook om reactie gevraagd moeten worden m.b.t. de voorgestelde aanpassingen. Voorkomen moet worden dat zij bezwaren maken na aanleg. de testafsluiting na de bouwvakvakantie in de Waalstraat t.h.v. de Merwedestraat vergt wel overleg met Cure. de bloembak in de Rijnstraat wordt verzet. Waarom worden daar niet alle bloembakken opgeruimd. Volgens de heer Rosendaal kan dat niet omdat deze bakken een onderdeel zijn van de 30 km- zone. volgens de heer Rosendaal is er een beperkt budget en wordt het basisplan geinplementeerd. Qua verkeerstellingen is Acht geen probleem. Er wordt gekozen voor een latere evaluatie en het nemen van aanvullende maatregelen. volgens de heer Rosendaal kiest men automatisch daarvoor als dit VCP geeffectueerd wordt. er blijven twijfels over de officiele status in Acht van de 30 km. ÃćâĆňâĂİ zone. Dit Secretaris temeer daar er niet overal vrijliggende fietspaden zijn. Afgesproken wordt dat men de gemeente Eindhoven daar nadrukkelijk per brief om zal vragen. voor 2011 zijn rioolwerkzaamheden geplandin de Merwedestraat. in de Merwedestraat is men afgeweken van het oorspronkelijke plan en dit zonder enig overleg. Volgens de voorzitter betreft het hier een test die geevalueerd gaat worden. Wel is er in mei 2010 overleg geweest met de bewoners. Er wordt al jaren over gesproken en er zijn al veel opties langs gekomen. bij de evaluatie over de aanpassingen Merwedestraat zal ook de school betrokken moeten worden. er wordt gepleit voor een Zoef en Zoen- zone nabij het spilcentrum. in de evaluatie moet de toename van het verkeer in het Volkenrak meegenomen worden. Verkeersintensiteit in Volkenrak moet dus voor en Secretaris tijdens de afsluiting van de Merwedestraat gemeten worden. De voorzitter zegt toe dat er een brief verzonden zal worden aan de gemeente Eindhoven waarin de aspecten 30 km- zone en zaken van de Merwedestraat in opgenomen worden. Ook zal aandacht gevraagd worden voor een tijdige Wijkkinfo.

5 met Brandveiligheid/rampenplan. Naar aanleiding van de brand op het GDC in Acht op 27 maart 2010 heeft mevrouw Van Nistelrode op 15 april 2010 overleg gehad met onder andere een vertegenwoordiger van de sector Openbare Orde en Veiligheid. Zij zal u nu van dat overleg op de hoogte stellen. Mevrouw Van Nistelrode geeft het onderstaande weer: Maandagochtend 29 maart 2010 heb ik contact gezocht met de gemeente Eindhoven per telefoon en per mail met de vraag of er in Acht ook metingen gehouden zijn betreft de veiligheid van de inwoners. Via allerlei instanties ben ik terecht gekomen bij de afdeling Veiligheidsregio Brabant Zuid-Oost. Aangezien de Ondernemersvereniging van het GDC ook diverse vragen kwam heeft men dinsdag contact gezocht dat heeft geresulteerd in een afspraak voor een gesprek. Deze bespreking heeft plaatsgevonden op 15 april Aanwezig waren: Rien van Asten -Externe Veiligheid, Lieke Masselink, John van Ochten ( beiden coordinator Rampenbestrijding en Crisisbeheersing), Maaike Veenbrink (voorlichter gemeente Eindhoven) en Wally Paridaans van de Brandweer/Veiligheidsregio Brabant Zuid-Oost (VRBZO). Uit deze bezetting blijkt dat men zeker wel op alle vragen antwoord wilden geven. Op de bewuste ochtend is er een melding binnengekomen bij de centrale meldkamer waarbij H&ST was aangesloten. Men is direct ter plaatse gaan kijken en heeft meteen om versterking gevraagd. In het pand waren geen werknemers aanwezig. De portier die de poort moest openen had nog niets van de brand en de rookontwikkeling gemerkt. Alle gegevens zijn meteen opgevraagd zodat men gelijk wist om wat voor bedrijf het ging en wat voor materiaal er was opgeslagen. Ter plekke heeft men besloten voor twee brandstoppen: het gebouw uit laten branden en de omgeving nat houden en beschermen. De constructie van het pand is zodanig dat de muren eerst uit gaan zetten, dan weer krimpen en gevaar opleveren voor instorten. Vandaar dat men tot 12 uur is gebleven om alles onder controle te houden. De omgeving is meteen afgezet door de politie om eventuele hulpverleners, ambulances etc. vrije doorgang te verlenen en de toeschouwers en pers op veilige afstand te houden. Vanaf 7 uur is men gaan meten op drie plaatsen in Acht en twee plaatsen in de wijk Achtse Barrier die, gezien de windrichting, eventueel in de gevarenzone zouden liggen. Behalve rook is er niets gemeten, stank kan men niet meten. Mij is uitgelegd dat hetgeen wat uit de lucht zou kunnen vallen asdeeltjes zijn die

6 te vergelijken zijn met hetgeen er ontstaat als men binnen een open haard flink stookt. Er was dus geen enkele aanleiding om preventieve maatregelen te treffen in Acht en omgeving. Men heeft alle bedrijven in de directe omgeving bezocht en eventuele werknemers verzocht om tenminste 100 meter op afstand te blijven. Alle bedrijven op het GDC worden jaarlijks gecontroleerd op vergunningen en er wordt ook gehandhaafd. Ook dit bedrijf was gecontroleerd. De ondernemersvereniging van het GDC is tevreden met de gang van zaken en acht het daarom niet nodig om nog een bijeenkomst te organiseren op een ledenvergadering. Alle vragen zijn beantwoord. Wanneer men schade heeft opgelopen tengevolge van de brand is het aan te bevelen eerst contact op te nemen met de eigen verzekeringsmaatschappij die dan terecht kunnen bij de gemeente Eindhoven. De voorzitter vraagt aan de dorpsraadsleden of er nog vragen zijn m.b.t. het verhaal van mevrouw Van Nistelrode. Dit blijkt niet het geval te zijn. 7 Visie woongebied Acht. De voorzitter verwijst naar de stukken die alle dorpsraadsleden eerder hebben ontvangen. Met name de definitieve versie van 14 april Het betreft hier nadrukkelijk een visie. De toetsing kan tijdens deze vergadering plaats vinden. De Groep 68 wordt een stuurgroep die met concrete voorstellen richting Dorpsraad Acht komt. De voorzitter nodigt de dorpsraadsleden uit te reageren. De volgende reacties en op- en aanmerkingen worden gemaakt: - In de visie komt het woord huurwoningen niet voor. Volgens de voorzitter geeft de tekst goedkope woningen meer vrijheden: kan dus huurwoningen maar koopwoningen betreffen. De tekst zal hierop niet aangepast worden. T.z.t. kan per item e.e.a. ingevuld worden; ÃćâĆňâĂİ Het Antoniushuis zou voorrang moeten bieden aan hen die in Acht wonen. Dit is geen maatstaf volgens de voorzitter. Men kijkt naar indicatie en niet naar waar men woonde; ÃćâĆňâĂİ Hof van Acht: op de vraag of op het eigen terrein nog gebouwd kan worden zegt de voorzitter dat dit niet kan omdat de juridische bestemming Begraafplaats is; ÃćâĆňâĂİ Voor het pand Alblasstraat 2 staat volgens de voorzitter nog niets vast. T.z.t. worden de deelplannen de Dorpsraad voorgelegd. ÃćâĆňâĂİ Hetgeen opgenomen is op blz. 26 m.b.t. de Hertenwei roept vragen op. De voorzitter is bekend dat velen deze wei in stand willen houden maar ook hierover moet nog besloten worden en de Dorpsraad nog aan zet; ÃćâĆňâĂİ In de Alblaststraat 2 zou men huurwoningen willen. Ook dit kan men later aangeven als Dorpsraad;

7 ÃćâĆňâĂİ Basisschool St. Antonius Abt, blz. 26 bebouwingswand: deze bebouwingswand is subjectief. De voorzitter adviseert om dit als aandachtsveld t.z.t. mee te nemen. De voorzitter vraagt de Dorpsraad te stemmen over het voorliggende visieplan d.d. 14 april Mevrouw Kessels wil niet aan de stemming deelnemen. De overige dorpsraadsleden stemmen unaniem in met de visie. Het college van B&W zal deze visie nog moeten vaststellen waarna een stuurgroep met concrete voorstellen moet komen. 8 Rondvraag voor de leden van de Dorpsraad. De heer Driessen: a. er is schade aan de deur van de vleermuizenkelder. Volgens de voorzitter is de opdracht tot herstel al verstrekt. b. het plafond van de kiosk wordt deze week hersteld en geschilderd. De heer Geurds: a. de Achtse Loop stond op 2 mei 2010 droog. Deze loop is een afwateringssloot van de spoordijk. Het is dan slecht voor de dieren. Ook zou de loop schoongemaakt moeten worden. Regelmatig moet de pomp aangezet worden. Dergelijke zaken zijn al vaker bij Klanten Contact Centrum ( telefoon 14040) gemeld. De heer Geurds wil er een waterregelaar in hebben. De voorzitter denkt dat de sloot geen functie heeft en zal over deze zaken contact opnemen met de heer Toub van het Stadsdeeteam Woensel- Noord. b. heeft moeite met de positie van de vrijwilligers. Volgens de voorzitter ontstaan er t.z.t. nieuwe kansen. De Dorpsraad is niet adviesplichtig en er komt t.z.t. een nieuw bestemmingsplan. Mevrouw Kessels: Secretaris De voorzitter zegt toe dat het prioriteitenoverzicht binnenkort geactualiseerd zal worden en zaken die langer op zich laten wachten zullen daar op gezet worden. Secretaris De acacia s in de Amerlaan/Dongenlaan zijn gekapt maar de iepen niet. De secretaris zal nagaan of hier destijds wel een vergunning voor verstrekt is; Het standpunt van de Dorpsraad over de parkeerplaatsen aan de Secretaris Volkenrak staat niet in het prioriteitenoverzicht. Wordt aangevuld door de secretaris; Secretaris Het verkeersbesluit en de maatregelen voor de Lekstraat staan niet

8 opgenomen in het prioriteitenoverzichtoverzicht. De heer Rosendaal: Dhr. Rosendaal a. Zijn presentatie over het VCP Acht zal hij de secretaris toezenden; b. Zijn verzoek om in de toekomst ook de goedgekeurde verslagen van de vergaderingen van het Dagelijks Bestuur toegezonden te krijgen leeft bijsecretaris meerderen. De voorzitter vraagt de secretaris om dat in het vervolg te gaan pra ktiseren; c. Er heerst onrust bij de kiosk. Er zijn ook klachten per mail ontvangen. In het weekend is het vaak dramatisch. Er zou ook een alcoholverbod moeten komen. Er is veel herrie ook s nachts waardoor er gezondheidsklachten ontstaan. Het raadslid vraagt zich af: wat kunnen we doen, wat is de volgende stap en wat moet er meer gebeuren. Agenderen De voorzitter stelt voor om dit onderwerp te agenderen voor de Dorpsraadsvergadering van maandag 7 juni Hij verwacht wel van Allen de dorpsraadsleden een goede voorbereiding op dit agendapunt. Graag wil hij vooraf e.e.a. aangeleverd krijgen. Volgens mevrouw Van Beek komt er in oktober 2010 hier een congres over in Woensel- Noord. De voorzitter meldt dat e.e.a. een landelijk probleem is en al veel aan gedaan is waar ook. Volgens de heer Weijers is de jeugd daar te ontmoedigen met bepaalde kleuren toe te passen qua verlichting en ook met bepaalde geuren toe te voegen. De voorzitter daagt hem daartoe uit. De heer Van den Woert: Rondom de Achtse Loop hebben de woningen last van vocht. Waterschap De Dommel verwijst hiervoor naar de gemeente Eindhoven. Volgens dit schap zou er sprake zijn van een grondwaterprobleem. de Rondvraag voor het publiek. Voorzitter De heer De Laat: a. Verslag d.d. 29 maart 2010: De voorzitter zal bij de secretaris navraag doen waarom de woonhuizen met bedrijfsruimten in de Dinkelstraat niet voorzien zijn van Bedrijventerreinnummers. b. In het VCP Acht staan geen voorzieningen in de Maasstraat opgenomen. Volgens de heer Rosendaal zijn er die al. Bij Kapelbeemd staat een bord 30 km bij de ingang; c. Zijn voorstel is om de Volkenrak af te sluiten. De heer Rosendaal vindt dat er beter 3 dan 4 ingangen zijn. Het kruispunt wordt een t- splitsing. De heer Van der Vondervoort: a. Hij verzoekt om de overlast van de hangjongeren breder te bekijken en Allen niet alleen m.b.t. de kiosk. Ook is er overlast bij het parkeerterrein van voetbalvereniging. De voorzitter roept iedereen op e.e.a. breder te

9 bekijken zodat in de volgende Dorpsraadsvergadering e.e.a. zinvol besproken kan worden. De heer Van Dijk: a. Hij is blij met het VCP Acht. Maar denkt dat het probleem van de Merwedestraat verlegd wordt naar Volkenrak. Hij pleit er voor dat de bewoners aan de Volkenrak t.z.t. geenqueteerd moeten worden. Volgens de voorzitter wordt dit betrokken bij de test van 3 maanden. De heer Klein Sprokkelhorst: a. Hij verzoekt om in het vervolg de s die bij de Dorpsraad binnenkomen ook te agenderen. Volgens de voorzitter is dat niet gebruikelijk en betreft het veelal intern verkeer; b. Ook zou hij graag zien dat de Wijkinfo omgedoopt wordt tot Dorpsinfo Volgens de voorzitter ligt de verantwoordelijkheid over deze info s bij het Stadsdeelteam Woensel- Noord en niet bij de Dorpsraad. Het komt uit in de huisstijl etc. en is geen onderwerp voor de Dorpsraad; c. Hij verzoekt de dorpsraadsleden om na afloop van deze vergadering nog even te blijven voor het maken van een foto; d. De volgende Dorpsraadsvergadering is op 7 juni 2010 in plaats van 14 juni De heer Wolters: a. De verkiezingen vinden plaats op woensdag 9 juni Er kan gekozen worden uit 19 kandidaten. T hans is het nog niet duidelijk waar men kan kiezen in Acht. Dit heeft te maken, volgens de secretaris, met het samenvallen met de 2 Kamerverkiezingen en logistieke zaken. De Dorpsraad heeft wel een voorkeur voor 1 locatie voor beide verkiezingen. Binnenkort zal blijken hoe het geregeld wordt. De heer De Visser: a. Philips neemt water af uit Acht. Hij verzoekt na te laten gaan waar dit water vandaan komt. Hij merkt op dat grondwater anders is dan oppervla ktewater. De heer Elstak: a. Hij vraagt zich af hoe de Dorpsraad de vinger aan de pols houdt m.b.t. Secretaris het bedrijf Van den Anker. Hij verzoekt om de auditsrapporten op te vragen t.b.v. het Dagelijks Bestuur. De voorzitter weet niet of die openbaar zijn maar vindt het wel een goed idee. De secretaris wordt verzocht hierin actie te ondernemen. 10 Sluiting. Niets meer aan de orde zijnde dankt de voorzitter allen en sluit de vergadering.

10 Aldus vastgesteld tijdens de openbare Dorpsraadsvergadering van maandag 7 juni A.W.P. van der Heijden, voorzitter. J.F. Franssen, plv. secretaris. Bij la g e(n) : 2. hfr/re

Verslag dorpsmadsvergadering

Verslag dorpsmadsvergadering gemeente Eindhoven Dorpsraod Acht Gebiedsontvrikkeling, Stadsdeelteams Behandeld door J. Franssen Telefoon (o4o) 238 83 45 Verzenddatum 3 november aoto Verslag dorpsmadsvergadering Betreft: openbare vergadering

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Uitnodiging aan Sector/afd. Aanw. Uitnodiging aan Sector/afd. Aanw.

gemeente Eindhoven Uitnodiging aan Sector/afd. Aanw. Uitnodiging aan Sector/afd. Aanw. gemeente Eindhoven Dorpsraad Acht Gebiedsontwikkeling, Stadsdeelteams Behandeld door J. Franssen Telefoon (040) 238 83 45 Verzenddatum 19 juli 2011 Verslag Dorpsraad Acht van 20 juni 2011. Betreft: openbare

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Uitnodiging aan Sector/afd. Aanw. Uitnodiging aan Sector/afd. Aanw.

gemeente Eindhoven Uitnodiging aan Sector/afd. Aanw. Uitnodiging aan Sector/afd. Aanw. gemeente Eindhoven Dorpsraad Acht Gebiedsontwikkeling, Stadsdeelteams Behandeld door J. Franssen Telefoon (040) 238 83 45 Verzenddatum 11 oktober 2011 VerslagDorpsraad Acht van 12 september 2011. Betreft:

Nadere informatie

Verslag Dorpsraadvergadering van r6 november 2oog

Verslag Dorpsraadvergadering van r6 november 2oog gemeente Eindhoven Dorpsraad Acht Behandeld door mm. drs.t. Vanloo LLM Telefoon (oao) 238 27 32 Verzenddatum 6 januari zero Verslag Dorpsraadvergadering van r6 november 2oog Betreft openbare vergadering

Nadere informatie

verslag Dorpsraadsvergadering van 24 september 2008

verslag Dorpsraadsvergadering van 24 september 2008 cl e gemeente Eindhoven Behandeld door P. Haans Telefoon (o4o) 238 83 47 Verzenddatum as september 2008 verslag Dorpsraadsvergadering van 24 september 2008 Betreft openbare/besloten vergadering van 24september

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE CULTURELE RAAD DER GEMEENTE MAASSLUIS, GEHOUDEN OP: 10 DECEMBER 2002 OM UUR

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE CULTURELE RAAD DER GEMEENTE MAASSLUIS, GEHOUDEN OP: 10 DECEMBER 2002 OM UUR VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE CULTURELE RAAD DER GEMEENTE MAASSLUIS, GEHOUDEN OP: 10 DECEMBER 2002 OM 20.00 UUR Aanwezige leden Secretaris Notulist(e) Dhr. F. van Dalum, Dhr. E.A. Druppel,

Nadere informatie

NOTULEN GMR. Datum: donderdag 27 maart 2014. It Haskerfjild in Joure

NOTULEN GMR. Datum: donderdag 27 maart 2014. It Haskerfjild in Joure NOTULEN GMR Datum: donderdag 27 maart 2014 Aanvang: 19.30 uur Locatie: It Haskerfjild in Joure Aanwezig: Corrie Cornelder Karien Dijk (voorzitter) Eddy Libbenga Minke Prinsen Aafje Terlaak Poot Elly Vegt

Nadere informatie

Verslag van de openbare Dorpsraaduergadering.

Verslag van de openbare Dorpsraaduergadering. gemeente Eindhoven Dorpsrssd Acht Gebiedsontvrikkeling, Stadsdeelteams Behandeld door J. Franssen Telefoon (o4o) 238 83 45 Verzenddatum ao augustus 2009 Verslag van de openbare Dorpsraaduergadering. Betreft

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 april 2014

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 april 2014 Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 april 2014 Aanwezig: Dhr. S.H. Koenen Dhr. H. Vrieze Mw. N. Swart-Kolenberg Mw. I. Koen-Paap Mw. E. Singer Mw. F. Fikry Mw. H. Sijm-Wissink

Nadere informatie

VerslagDorpsraadsvergadering van r> januari 2008

VerslagDorpsraadsvergadering van r> januari 2008 gemeente Eindhoven Dorpsraad Acht Behandeld door P. Haans Telefoon (o4o) 238 83 47 Verzenddatum r4 januari 2008 VerslagDorpsraadsvergadering van r> januari 2008 Betreft openbare vergadering van 14januari

Nadere informatie

Weyknieuws. Agenda: Algemene Ledenvergadering. Buurtcarrousel

Weyknieuws. Agenda: Algemene Ledenvergadering. Buurtcarrousel Weyknieuws 6E JAARGANG, NO.1, MAART 2009 NIEUWSBRIEF VAN DE WASSENAARSE BUURTVERENIGING BURGWEY HANDIGE ADRESSEN: Secretariaat: Prinsenweg 64 2242 EJ Wassenaar 070 5146492 info@burgwey.nl Contributie:

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE VERGADERING GEHOUDEN OP 1 DECEMBER 2010.

VERSLAG VAN DE VERGADERING GEHOUDEN OP 1 DECEMBER 2010. Stichting Dorpsraad Callantsoog & Groote Keeten Website: www. dorpsraadcallantsoog.tk Email: dorpsraadcgk@quicknet.nl secretariaat: Jewelweg 1 1759 HA Callantsoog Girorekening: P 606575 VERSLAG VAN DE

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, GEHOUDEN OP dinsdag 15 mei 2001 OM UUR.

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, GEHOUDEN OP dinsdag 15 mei 2001 OM UUR. VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, GEHOUDEN OP dinsdag 15 mei 2001 OM 20.00 UUR. Aanwezige leden Secretaris Notulist(e) Afwezige leden Tevens aanwezig Mw. J.

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN 2 SEPTEMBER 2010.

VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN 2 SEPTEMBER 2010. Stichting Dorpsraad Callantsoog & Groote Keeten Website: www. dorpsraadcallantsoog.tk Email: dorpsraadcgk@quicknet.nl secretariaat: Jewelweg 1 1759 HA Callantsoog Girorekening: P 606575 VERSLAG VAN DE

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 september 2015

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 september 2015 Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 september 2015 Aanwezig: Dhr. H. Vrieze Mw. H. Sijm-Wissink Mw. F. Fikry Mw. J. Honselaar Mw. F. Troost Mw. E. Singer Dhr. F. Kummer Dhr.

Nadere informatie

Soort vergadering Genodigden/doelgroep Vergaderruimte Vergaderadres GMR vergadering Leden GMR en CvB Vergaderzaal

Soort vergadering Genodigden/doelgroep Vergaderruimte Vergaderadres GMR vergadering Leden GMR en CvB Vergaderzaal Soort vergadering Genodigden/doelgroep Vergaderruimte Vergaderadres vergadering Leden en CvB Vergaderzaal Jasmijnstraat Bestuurskantoor Datum vergadering Aanvangs- en eindtijd Voorzitter Notulist 11-10-2017

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN 1 december 2011.

VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN 1 december 2011. Stichting Dorpsraad Callantsoog & Groote Keeten Website: www. dorpsraadcallantsoog.tk Email: dorpsraadcgk@quicknet.nl Secretariaat: Previnaireweg 3 1759 GW Callantsoog VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN 1

Nadere informatie

VvE Quarakter IV te Krimpen aan den IJssel

VvE Quarakter IV te Krimpen aan den IJssel VvE Quarakter IV te Krimpen aan den IJssel ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Notulen van de Algemene ledenvergadering gehouden

Nadere informatie

Betreft: veiligheid woonbootbew/oners aan de Ringvaart-Nieuwemeerdijl< Badhoevedorp, voorheen het Zwarte pad Amsterdam

Betreft: veiligheid woonbootbew/oners aan de Ringvaart-Nieuwemeerdijl< Badhoevedorp, voorheen het Zwarte pad Amsterdam Postbus 195 1170 AD Badhoevedorp E-mail: woosbestuur@live.nl Rekeningnr: ING: 8039478 t.n.v.woos Vereniging Woonschepen Overleg Osdorp Slotervaart O Of(T 2012 AANTEKENEN Aan het Dagelijks Bestuur en de

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN 9 APRIL 2009.

VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN 9 APRIL 2009. Stichting Dorpsraad Callantsoog & Groote Keeten Website: www. dorpsraadcallantsoog.tk Email: dorpsraadcgk@quicknet.nl secretariaat: Jewelweg 1 1759 HA Callantsoog Girorekening: P 606575 VERSLAG VAN DE

Nadere informatie

Concept verslag COVM-vergadering van 11 september Opening en mededelingen

Concept verslag COVM-vergadering van 11 september Opening en mededelingen Concept verslag COVM-vergadering van 11 september 2014. 1. Opening en mededelingen De voorzitter opent de vergadering en heeft geen mededelingen. Secretaris vermeldt dat er naast een aantal afmeldingen,

Nadere informatie

Verslag openbare dorpsraad vergadering Acht

Verslag openbare dorpsraad vergadering Acht Gemeente Eindhoven Dorpsraad Acht -CONCEPT- Dienst Algemene en Publiekszaken Stadsdeelkantoor Centrum Behandeld door P. Haans r8 april 2005 Verslag openbare dorpsraad vergadering Acht Betreft openbare

Nadere informatie

Verslag openbare vergadering Dorpsraad Broekhuizen-Broekhuizenvorst 18 mei 2017

Verslag openbare vergadering Dorpsraad Broekhuizen-Broekhuizenvorst 18 mei 2017 Verslag openbare vergadering Dorpsraad Broekhuizen-Broekhuizenvorst 18 mei 2017 1. Opening H. van Wylick opent de vergadering met een hartelijk welkom aan de aanwezigen. Er zijn afmeldingen ontvangen van

Nadere informatie

Bezwaar maken tegen besluiten van de gemeente Zeewolde

Bezwaar maken tegen besluiten van de gemeente Zeewolde Bezwaar maken tegen besluiten van de gemeente Zeewolde In de gemeente Zeewolde worden voortdurend besluiten genomen. Deze besluiten kunnen gevolgen hebben, bijvoorbeeld voor uw omgeving. Daarom is het

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE WMO-RAAD ZANDVOORT D.D. 18 MAART 2013

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE WMO-RAAD ZANDVOORT D.D. 18 MAART 2013 NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE WMO-RAAD ZANDVOORT D.D. 18 MAART 2013 Aanwezig : *de heren P. Brugman (voorz.), H. Wiedijk (secr.), J. Kerkman (pnnm.), T. Timmermans, F. Hoenderdos *de dames T. Boddaert

Nadere informatie

Inspectierapport Peuteropvang Acht (KDV) Maasstraat 105a 5626BB EINDHOVEN Registratienummer 156476642

Inspectierapport Peuteropvang Acht (KDV) Maasstraat 105a 5626BB EINDHOVEN Registratienummer 156476642 Inspectierapport Peuteropvang Acht (KDV) Maasstraat 105a 5626BB EINDHOVEN Registratienummer 156476642 Toezichthouder: GGD Brabant-Zuidoost In opdracht van gemeente: EINDHOVEN Datum inspectie: 02-07-2014

Nadere informatie

Verslag vergadering rekenkamercommissie d.d. 11 januari Aanwezig:

Verslag vergadering rekenkamercommissie d.d. 11 januari Aanwezig: Verslag vergadering rekenkamercommissie d.d. 11 januari 2016 Dinsdag 12 januari vindt een gesprek plaats met een kandidaat voor de vacante positie. Indien dit gesprek positief verloopt zal aan de beide

Nadere informatie

MR De Meie. Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie

MR De Meie. Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie MR De Meie Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie Datum vergadering 21-09-2017 Datum verslaglegging 23-09-2017 Inhoud Agenda MR vergadering...2 MR besluiten...2 Actiepuntenlijst MR...5 Acties doorgezet

Nadere informatie

Vereniging!!van!!Eigenaars!!Logger!!IV!!-!!Trompstaete! te!!amstelveen!

Vereniging!!van!!Eigenaars!!Logger!!IV!!-!!Trompstaete! te!!amstelveen! VerenigingvanEigenaarsLoggerIV-Trompstaete teamstelveen VerslagvandeAlgemeneLedenvergaderinggehoudenopdonderdag15april2015in OntmoetingscentrumDeMeentteAmstelveen. 01Openingdoordevoorzitterenvaststellingvanhetaantalstemmenvolgensdepresentielijst

Nadere informatie

b e z w a a r m a k e n

b e z w a a r m a k e n bezwaar maken In de gemeente Westland worden voortdurend besluiten genomen. Deze besluiten kunnen gevolgen hebben voor uw woon- en leefsituatie. Daarom is het in de wet geregeld dat u bezwaar kunt maken

Nadere informatie

Actie en besluitenlijst vergadering Datum: 13 december 2018

Actie en besluitenlijst vergadering Datum: 13 december 2018 Actie en besluitenlijst vergadering Datum: 13 december 2018 Aanwezig: Bram Schloesser, Marc van der Meulen, Stephan Gerards, Chantal Pijls, Angèle Gubbels en Ron van Wessel Afwezig: Abe Brouns Gast: Andrew

Nadere informatie

PROCEDUREBLAD BEHANDELING RAADSVOORSTEL

PROCEDUREBLAD BEHANDELING RAADSVOORSTEL PROCEDUREBLAD BEHANDELING RAADSVOORSTEL HET COLLEGE VERZOEKT U DIT RAADSVOORSTEL TE BEHANDELEN ONDERWERP : De Raad op Pad in Broekland ZAAKNUMMER : 3398-2016 B&W VERGADERING : 17 mei 2016 AGENDACOMMISSIE

Nadere informatie

De plv. voorzitter, de heer Brouns, opent de vergadering en heet de aanwezigen welkom.

De plv. voorzitter, de heer Brouns, opent de vergadering en heet de aanwezigen welkom. Actie- en besluitenlijst vergadering Datum: 31 oktober 2017 Aanwezig: Deel 1 en 2: GMR: de dames Ozek, Pijls en de heren Brouns (plv. voorzitter) en De Wilde Deel 1: RvT: de dames Keuzenkamp, Van der Graaf

Nadere informatie

Datum Agendapunt Documentnummer. 23 mei R06S013/z Verslag werkgroep Participatie en Digitalisering over Raad op Straat 12 april 2017

Datum Agendapunt Documentnummer. 23 mei R06S013/z Verslag werkgroep Participatie en Digitalisering over Raad op Straat 12 april 2017 Datum Agendapunt Documentnummer 13 R06S013/z170025597 Onderwerp Verslag werkgroep Participatie en Digitalisering over Raad op Straat 12 april 2017 Raadsvoorstel Zeewolde Beoogd effect Kennisnemen van de

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de verkeersgroep obs Herman Gorter/Tamarinde Datum: 17 december 2014 om uur Locatie: Stadhuis gemeente Zaanstad

Verslag van de vergadering van de verkeersgroep obs Herman Gorter/Tamarinde Datum: 17 december 2014 om uur Locatie: Stadhuis gemeente Zaanstad Verslag van de vergadering van de verkeersgroep obs Herman Gorter/Tamarinde Datum: 17 december 2014 om 19.30 uur Locatie: Stadhuis gemeente Zaanstad Aanwezigen: Mevr. E. de Bunje, projectleider gemeente

Nadere informatie

*12/ * 12/

*12/ * 12/ *12/0223939* 12/0223939 1209200138 ESO.00001398WDstrt adviesnota aan burgemeester en wethouders nummer Adviesnota aan B&W Datum 8 oktober 2012 Portefeuillehouder L. Wijnhoven Afdeling Samenleving Openbaar

Nadere informatie

Datum: Dinsdag 27 augustus 2013 Hans, Kees, Marian, Harald, Jack, Jochem, Robert

Datum: Dinsdag 27 augustus 2013 Hans, Kees, Marian, Harald, Jack, Jochem, Robert Notulen bijeenkomst Dorpsraad Velp Datum: Dinsdag 27 augustus 2013 Aanwezig: Hans, Kees, Marian, Harald, Jack, Jochem, Robert Afwezig: René, Marieke Agenda 1 Opening Spreekuur voor gast om situatie brede

Nadere informatie

Voor agendapunt 7 Vragen halfuur voor raadsleden (raadsvergadering 25 september)

Voor agendapunt 7 Vragen halfuur voor raadsleden (raadsvergadering 25 september) Voor agendapunt 7 Vragen halfuur voor raadsleden (raadsvergadering 25 september) In de bijlage de ambtelijke beantwoording over hoe het proces tot een fusiemelding bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa)

Nadere informatie

Datum Plaats Onderwerp Actie Actie door Termijn Stand van zaken. Organiseren, uitnodigingen, etc.

Datum Plaats Onderwerp Actie Actie door Termijn Stand van zaken. Organiseren, uitnodigingen, etc. ACTIEPUNTENLIJST BRUNSSUM NOORD November 2011 Toelichting op afkortingen = korte termijn uiterlijk na 1 maand klacht opgelost / aan verzoek voldaan = middellange termijn uiterlijk na 6 maanden klacht opgelost

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Dorpsraad Acht Voorzitter Wnd. voorzitter Gedelegeerde Secretaris

gemeente Eindhoven Dorpsraad Acht Voorzitter Wnd. voorzitter Gedelegeerde Secretaris gemeente Eindhoven Dorpsraad Acht Behandeld door mm. drs. T. Vanloo LLM Telefoon (oho) 238 27 32 Verslag Dorpsraadvergadering van r8 mei 2ooc) Betreft openbare vergadering van 18 mei 2009, locatie Dorpshuis,

Nadere informatie

Notulen van de Vergadering van eigenaars, gehouden woensdag 21 maart 2018, aanvang 20:00 uur.

Notulen van de Vergadering van eigenaars, gehouden woensdag 21 maart 2018, aanvang 20:00 uur. Notulen Notulen van de Vergadering van eigenaars, gehouden woensdag 21 maart 2018, aanvang 20:00 uur. Totaal aantal stemmen: 395; aantal stemmen vertegenwoordigd: 263 (66,58 procent) 1. Opening en vaststelling

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN 5 MAART 2009.

VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN 5 MAART 2009. Stichting Dorpsraad Callantsoog & Groote Keeten Website: www. dorpsraadcallantsoog.tk Email: dorpsraadcgk@quicknet.nl secretariaat: Jewelweg 1 1759 HA Callantsoog Girorekening: P 606575 VERSLAG VAN DE

Nadere informatie

Verslag WIJKOVERLEG KETHEL d.d. 12 maart 2012

Verslag WIJKOVERLEG KETHEL d.d. 12 maart 2012 Verslag WIJKOVERLEG KETHEL d.d. 12 maart 2012 Verslag: Mireille Laurentius Onderwerp Besproken Opvolgen door Besluiten en nagekomen 1. Opening Atze Veenstra is de voorzitter in verband met de afwezigheid

Nadere informatie

Chronologisch feitenonderzoek

Chronologisch feitenonderzoek Chronologisch feitenonderzoek 1. Medio juni 2001 De heer De Jong van hogeschool Delta BV neemt telefonisch contact op met de financiële afdeling van de directie HBO naar aanleiding van het Hobeon onderzoek.

Nadere informatie

Ans Smits (vz); Marcel Vis (sec); Hans van Duren; Willie Pluijm; Miranda Vugts (Regio- Politie B.O.S.);

Ans Smits (vz); Marcel Vis (sec); Hans van Duren; Willie Pluijm; Miranda Vugts (Regio- Politie B.O.S.); NOTULEN Bewonersoverleg De Leeuwerik K.v.K. 56652739 Klompenmaker 42 5683 NE Best secretaris@bodeleeuwerik.nl www.bodeleeuwerik.nl Locatie: Datum: Aanwezig: Afwezig: De Boei, Leemkuilen 101, 5683 BT Best

Nadere informatie

Er wordt een Voorzitter voor de contactcommissie gezocht: Weet iemand een kandidaat? 21 November 2018 is de gezamenlijke vergadering: Komt allen!

Er wordt een Voorzitter voor de contactcommissie gezocht: Weet iemand een kandidaat? 21 November 2018 is de gezamenlijke vergadering: Komt allen! Notulen. Datum: 15 Oktober 2018 Tijd: 20.30 Plaats: Dorpshuis Wijdewormer 1. Opening Gerda opent de vergadering. Aanwezig: Evert, Jan, Gerda, Ilonka en Marjolijn. Er wordt een Voorzitter voor de contactcommissie

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 24 november 2014

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 24 november 2014 Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 24 november 2014 Aanwezig: Dhr. S.H. Koenen Dhr. H. Vrieze Mw. N. Swart-Kolenberg Mw. I. Koen-Paap Mw. E. Singer Mw. F. Fikry Mw. H. Sijm-Wissink

Nadere informatie

Besluitenlijst procedurevergadering Statencommissie Verkeer en Milieu van 6 april 2016

Besluitenlijst procedurevergadering Statencommissie Verkeer en Milieu van 6 april 2016 Besluitenlijst procedurevergadering Statencommissie Verkeer en Milieu van 6 april 2016 Agendapunt Besluit / toezegging Actie 1 a) Opening en mededelingen De voorzitter, mevrouw Oosterop-van Leussen, opent

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD

BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD Datum vergadering: woensdag 17 januari 2018 Locatie vergadering: Tijdstip: Voorzitter: Secretaris: Raadzaal, Stadhuis Vianen 19.30 uur A.F. Bonthuis, wnd. burgemeester

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 29 maart Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine

Notulen MR vergadering 29 maart Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine Notulen MR vergadering 29 maart 2016 Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine 1. Opening. Bart opent de vergadering. De notulen van 4

Nadere informatie

Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011

Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011 Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011 Datum: 8 december 2011 Aanvang: 20:00 uur Einde: 23:30 uur Vergaderlocatie: Raadzaal, raadhuis Voorzitter: Carlo van Esch

Nadere informatie

Evaluatie effecten Oegstgeest door invoering betaald parkeren gemeente Leiden

Evaluatie effecten Oegstgeest door invoering betaald parkeren gemeente Leiden Evaluatie effecten Oegstgeest door invoering betaald parkeren gemeente Leiden 1. Historie invoering betaald parkeren Leiden Met ingang van 1 november 2016 heeft de gemeente Leiden betaald parkeren ingevoerd

Nadere informatie

III II III I IIIIIIII llllll II

III II III I IIIIIIII llllll II Gemeente ř Bergen op Zoom De heer S. Ergec Boeieraak 56 4617 GB Bergen op Zoom III II III I IIIIIIII llllll II Uw kenmerk Uw brief 29-05-2016 Onderwerp: beantwoording brief "Asbestgevaar Coehoomstraaf

Nadere informatie

(Geluids-)overlast evenementen

(Geluids-)overlast evenementen (Geluids-)overlast evenementen Inleiding Het huidige evenementenbeleid van de gemeente Asten is op 19 december 2006 door de gemeenteraad vastgesteld. Hierin zijn ook de geluidsnormen voor evenementen opgenomen.

Nadere informatie

forumbehandeling concept bestuursovereenkomst Tijdelijk noodopvangcentrum Warnsveld D.Meijer Maatschappelijke zaken telefoonnr 7632

forumbehandeling concept bestuursovereenkomst Tijdelijk noodopvangcentrum Warnsveld D.Meijer Maatschappelijke zaken telefoonnr 7632 OPENBAAR Memo (Forum / raad) Aan Van Datum Onderwerp Inlichtingen bij Het Forum Het college van B&W 17-02-2016 Doel Anders, namelijk zienswijze forumbehandeling concept bestuursovereenkomst Tijdelijk noodopvangcentrum

Nadere informatie

Verslag vergadering beheergroep woonvoorziening voor mensen met een chronische drugsverslaving 26 februari, St. Elisabeth, Wouwseweg 21

Verslag vergadering beheergroep woonvoorziening voor mensen met een chronische drugsverslaving 26 februari, St. Elisabeth, Wouwseweg 21 Verslag vergadering beheergroep woonvoorziening voor mensen met een chronische drugsverslaving 26 februari, St. Elisabeth, Wouwseweg 21 Afdeling Ontwikkeling, team Maatschappij & Economie Verzenden aan

Nadere informatie

OORDEEL. De klachtenbrief is gedateerd 6 mei 2008 en bij het secretariaat ingeboekt op 8 mei 2008 onder nummer 38-2008.

OORDEEL. De klachtenbrief is gedateerd 6 mei 2008 en bij het secretariaat ingeboekt op 8 mei 2008 onder nummer 38-2008. Dossiernummer 38-2008 OORDEEL Verzoeker Mevrouw O. Hengelo Datum verzoek De klachtenbrief is gedateerd 6 mei 2008 en bij het secretariaat ingeboekt op 8 mei 2008 onder nummer 38-2008. Betreft Het verzoek

Nadere informatie

Notulen van Vergadering van eigenaars, gehouden dinsdag 11 maart 2014, aanvang 19:30 uur.

Notulen van Vergadering van eigenaars, gehouden dinsdag 11 maart 2014, aanvang 19:30 uur. Notulen 1. Opening en vaststelling aanwezige stemmen De voorzitter van de vergadering opent de vergadering en heet de aanwezigen van harte welkom. Vanavond zijn 30 van de 52 stemmen aanwezig dan wel per

Nadere informatie

Uitnodiging. 1) Opening. 2) Mededelingen Mw. Gooijer heeft gemeld afwezig te zijn en haar reactie vooraf door te geven.

Uitnodiging. 1) Opening. 2) Mededelingen Mw. Gooijer heeft gemeld afwezig te zijn en haar reactie vooraf door te geven. Griffie Torenhove kamer 7.19 Martinus Nijhofflaan 2 Delft Behandeld door Anja van den Berg Telefoon 015 260 2416 Fax - afmvdberg@delft.nl Aan Werkgroep enquêteverzoek Telefoon 14015 Fax 015 260 24 29 Internet

Nadere informatie

OORDEEL. Het klachtenformulier is gedateerd 11 december 2011 en bij het secretariaat ingeboekt op 12 december onder nummer

OORDEEL. Het klachtenformulier is gedateerd 11 december 2011 en bij het secretariaat ingeboekt op 12 december onder nummer Dossiernummer 2011 075 OORDEEL Verzoekster Mevrouw S. C. namens haar ouders: de heer en mevrouw I. C. te Hengelo. Datum verzoek Het klachtenformulier is gedateerd 11 december 2011 en bij het secretariaat

Nadere informatie

Besluiten- en actielijst hervatting openbare vergadering raadscommissie Algemene Zaken op 15 september 2008

Besluiten- en actielijst hervatting openbare vergadering raadscommissie Algemene Zaken op 15 september 2008 Aanwezig Commissieleden: Mw. Schaafsma, dhr. Van der Heijden, mw. Boom, mw. Vos, dhr. Klinkhamer, mw. Van de Pol, dhr. T. Flens, dhr. Ras Voorzitter: dhr. Ronner College: dhr. Möhlmann, dhr. Taams, dhr.

Nadere informatie

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering Datum : maandag 12 oktober 2015 Tijd : 20:00u - 22:00u Aanwezig : geschat aantal aanwezige leden 50, waarvan 24 ingetekend; 7 bestuursleden 1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet alle aanwezigen

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de verkeersgroep obs Herman Gorter/Tamarinde Datum: 5 november 2014 om uur Locatie: Stadhuis gemeente Zaanstad

Verslag van de vergadering van de verkeersgroep obs Herman Gorter/Tamarinde Datum: 5 november 2014 om uur Locatie: Stadhuis gemeente Zaanstad Verslag van de vergadering van de verkeersgroep obs Herman Gorter/Tamarinde Datum: 5 november 2014 om 19.30 uur Locatie: Stadhuis gemeente Zaanstad Aanwezigen: Mevr. E. de Bunje, projectleider gemeente

Nadere informatie

UITNODIGING. voor de Algemene Vergadering van de Vereniging van (Vroeg)gepensioneerden van de Stichting Pensioenfonds Thales Nederland, de VVSPTN

UITNODIGING. voor de Algemene Vergadering van de Vereniging van (Vroeg)gepensioneerden van de Stichting Pensioenfonds Thales Nederland, de VVSPTN LOGGED OUT Jaargang #10; nummer #1; februari 2015 UITNODIGING voor de Algemene Vergadering van de Vereniging van (Vroeg)gepensioneerden van de Stichting Pensioenfonds Thales Nederland, de VVSPTN op woensdag

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE AFDELINGSVERGADERING DEN HELDER

VERSLAG VAN DE AFDELINGSVERGADERING DEN HELDER Datum: 14 juni 2016. Plaats: Vergaderzaal kantoor VBM te Den Helder. Bestuur: D. Warnars (Voorzitter) W.J. Sanders. (secretaris) M. Huijsman. B. van Uggelen. (verhinderd) VERSLAG VAN DE AFDELINGSVERGADERING

Nadere informatie

GEMEENTE SCHAGEN. Afwezig: mevr. P. Overtoom, mevr. M. Elzinga-Hage, dhr. J. Wijnker, dhr. P. de Boer en dhr. P. Groenveld.

GEMEENTE SCHAGEN. Afwezig: mevr. P. Overtoom, mevr. M. Elzinga-Hage, dhr. J. Wijnker, dhr. P. de Boer en dhr. P. Groenveld. GEMEENTE SCHAGEN Verslag van het Platform Wmo, gehouden op 23 november 2009. Vastgesteld op de vergadering van 22 februari 2010. Aanwezig: dhr. M. Nijssen, dhr. Geel, dhr. E. Hoekstra, dhr. E. van Leeuwen,

Nadere informatie

Vergadering van De commissie Onderzoek van de Rekening. 15 april 2009 COR2008-11. Status verslag Concept. de heer Romijn

Vergadering van De commissie Onderzoek van de Rekening. 15 april 2009 COR2008-11. Status verslag Concept. de heer Romijn Verslag Vergadering van De commissie Onderzoek van de Rekening Vergaderdatum Kenmerk 15 april 2009 COR2008-11 Status verslag Concept Verslaglegging door Telefoonnummer W.L. Walkate (Notuleerservice Nederland)

Nadere informatie

Doorkiesnummer : (0495) 575 452 Agendapunt: 8 ONDERWERP

Doorkiesnummer : (0495) 575 452 Agendapunt: 8 ONDERWERP Bulk, Petra PUZA S2 RAD: RAD130130 2013-01-30T00:00:00+01:00 BW: BW121218 voorstel gemeenteraad Vergadering van de gemeenteraad van 30 januari 2013 Portefeuillehouder : A.A.M.M. Heijmans Behandelend ambtenaar

Nadere informatie

Notulen vergadering d.d. 28 mei 2014. Presentielijst. Agenda:

Notulen vergadering d.d. 28 mei 2014. Presentielijst. Agenda: Notulen vergadering d.d. 28 mei 2014 ielijst Wijkraadsleden Lucas van Kessel (voorzitter) Leo Hellinga (vicevoorzitter) Tinka Nas (penningmeester) Kees Rol Inge Zuurendonk Tineke Snel Afwezig Grim Bouwmeester

Nadere informatie

Meldingen regeling algemeen

Meldingen regeling algemeen 1 van 1 Doelstelling: Willen leren van meldingen en signalen ( dit kunnen meldingen zijn ) om de processen te optimaliseren en de zorg voor de patiënten op een zo hoog mogelijk niveau te houden of te brengen.

Nadere informatie

BURGERPARTICIPATIERAAD Wmo Grave Secretariaat: Els van Koolwijk Tijmlaan PE Grave

BURGERPARTICIPATIERAAD Wmo Grave Secretariaat: Els van Koolwijk Tijmlaan PE Grave BURGERPARTICIPATIERAAD Wmo Grave Secretariaat: Els van Koolwijk Tijmlaan 17 5361 PE Grave E-mail: els_vankoolwijk@hotmail.com Definitieve notulen van de vergadering van de Burgerparticipatieraad Wmo Grave

Nadere informatie

Louise van Buuringen, Ine Driessen, Erik Duin, Paul Manders, Arjen Obbema, Judith Peeters, Judith van Peperstraten en Hanneke Slob, Geert van Stiphout

Louise van Buuringen, Ine Driessen, Erik Duin, Paul Manders, Arjen Obbema, Judith Peeters, Judith van Peperstraten en Hanneke Slob, Geert van Stiphout Medezeggenschapsraad St. Antonius Abt Notulen 28 september 2015 Aanwezig: Louise van Buuringen, Ine Driessen, Erik Duin, Paul Manders, Arjen Obbema, Judith Peeters, Judith van Peperstraten en Hanneke Slob,

Nadere informatie

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd - artikel 7:13 van de Algemene wet bestuursrecht.

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd - artikel 7:13 van de Algemene wet bestuursrecht. Wettechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Vastgesteld door Onderwerp Eigen onderwerp Samenwerkingsorgaan Holland Rijnland Algemeen Bestuur

Nadere informatie

Besluitenlijst van de adviescommissie voor Inwonerszaken d.d.12 juni 2002

Besluitenlijst van de adviescommissie voor Inwonerszaken d.d.12 juni 2002 Besluitenlijst van de adviescommissie voor Inwonerszaken d.d.12 juni 2002 Aanwezig Voorzitter : De heer W.M. Dijkstra Secretaris : De heer J.W.C.J.M. de Kort (i.p.v. de heer M.J.P.M. Post) Leden : De heer

Nadere informatie

Stichting Bos der Onverzettelijken. Jaarverslag 2012

Stichting Bos der Onverzettelijken. Jaarverslag 2012 Stichting Bos der Onverzettelijken Jaarverslag 2012 Inhoudsopgave Inhoud Inhoudsopgave... 2 1.0. Voorwoord.... 3 2.0. Projecten en Activiteiten... 4 2.1. Groot onderhoud Bos der Onverzettelijken... 4 2.2.

Nadere informatie

Geen ruimte voor afvalcontainer in nieuwbouwwijk Gemeente Zaanstad Dienst Wijken Dienst Stadsbedrijven

Geen ruimte voor afvalcontainer in nieuwbouwwijk Gemeente Zaanstad Dienst Wijken Dienst Stadsbedrijven Rapport Gemeentelijke Ombudsman Geen ruimte voor afvalcontainer in nieuwbouwwijk Gemeente Zaanstad Dienst Wijken Dienst Stadsbedrijven 26 juni 2009 RA0832169 Samenvatting In het nieuwbouwproject Funen

Nadere informatie

SECURITAS. Beveiliging in het 1000 eilandenrijk

SECURITAS. Beveiliging in het 1000 eilandenrijk SECURITAS Beveiliging in het 1000 eilandenrijk Het bestuur van BGO heeft onderzocht hoe de beveiliging van Securitas tot op heden functioneert. Daartoe is een enquête gehouden onder de leden die een contract

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering d.d. 23 februari 2009

Notulen Algemene Ledenvergadering d.d. 23 februari 2009 Notulen Algemene Ledenvergadering d.d. 23 februari 2009 Aanwezig zijn: De heer N. Graaf, voorzitter De heer H.C.P. Venema, vice-voorzitter Mevrouw E. den Nijs, bestuurslid De heer J. Komen, administrateur

Nadere informatie

Adviesraad Sociaal Domein ADVIESRAAD GILZE EN RIJEN

Adviesraad Sociaal Domein ADVIESRAAD GILZE EN RIJEN Adviesraad Sociaal Domein ADVIESRAAD GILZE EN RIJEN Inleiding De Adviesraad Sociaal Domein is in de huidige opzet gestart sinds eind 2013. De wijze waarop voorheen de WMO raad was ingericht voldeed voor

Nadere informatie

VERSLAG INSPRAAKBIJEENKOMST STEDENBOUWKUNDIG PLAN KADOELERBREEK STADSDEEL AMSTERDAM-NOORD D.D. 3 JULI 2006 (MIDDAGBIJEENKOMST)

VERSLAG INSPRAAKBIJEENKOMST STEDENBOUWKUNDIG PLAN KADOELERBREEK STADSDEEL AMSTERDAM-NOORD D.D. 3 JULI 2006 (MIDDAGBIJEENKOMST) Aanwezig L. Ederveen Voorzitter, SDAN N. Pouwels Projectmanager Kadoelerbreek, SDAN M. Neep Stedenbouwkundige, RPHS-architecten S. Bach Projectleider, Woningcorporatie Ymere alsmede circa 30 personen als

Nadere informatie

Richtlijn klachtenprocedure Veiligheidsregio Brabant-Noord

Richtlijn klachtenprocedure Veiligheidsregio Brabant-Noord AGP 14 Richtlijn klachtenprocedure Veiligheidsregio Brabant-Noord Artikel 1 Reikwijdte regeling Deze richtlijn is van toepassing op klachten die op grond van hoofdstuk 9 van de Algemene wet bestuursrecht

Nadere informatie

Onderwerp Onttrekken van het zandpad "verbindingsweg Schepersweg-Paardseheide" aan de openbaarheid

Onderwerp Onttrekken van het zandpad verbindingsweg Schepersweg-Paardseheide aan de openbaarheid Raadsvoorstel Bevoegdheid Raad Vergadering Gemeenteraad Oirschot Vergaderdatum: 24 november 2009 Registratienummer: 2009/57 Agendapunt nummer: 15 Onderwerp Onttrekken van het zandpad "verbindingsweg Schepersweg-Paardseheide"

Nadere informatie

STICHTING DORPSRAAD BIERVLIET Braakmanlaan AA Biervliet tel: kvk reg.no:

STICHTING DORPSRAAD BIERVLIET Braakmanlaan AA Biervliet tel: kvk reg.no: Braakmanlaan 36 4521 AA Biervliet tel: 0115-694561 w.verstraeten@hetnet.nl kvk reg.no: 22061809 VERSLAG DORPSRAADVERGADERING BIERVLIET OP DINSDAG 11 FEBRUARI 2014 Aanwezig: De heer Johan de Reu(vz),mevr.

Nadere informatie

Beoordeling. h2>klacht. Verzoeker klaagt er over dat:

Beoordeling. h2>klacht. Verzoeker klaagt er over dat: Rapport 2 h2>klacht Verzoeker klaagt er over dat: CZ Zorgkantoor niet voortvarend een door verzoeker gemaakte fout, die vervolgens door hem is hersteld, heeft verwerkt. Daarnaast heeft CZ Zorgkantoor het

Nadere informatie

Datum 6 september 2011 Thema - Opgemaakt door Bestuur en Communicatie Docbasenummer 229400 Onderwerp Voorstel evaluatie elektronisch

Datum 6 september 2011 Thema - Opgemaakt door Bestuur en Communicatie Docbasenummer 229400 Onderwerp Voorstel evaluatie elektronisch Voorstel Aan algemeen bestuur 29 september 2011 Portefeuillehouder G.J. van den Brandhof Datum 6 september 2011 Thema - Opgemaakt door Bestuur en Communicatie Docbasenummer 229400 Onderwerp Voorstel evaluatie

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN 1 APRIL 2010.

VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN 1 APRIL 2010. Stichting Dorpsraad Callantsoog & Groote Keeten Website: www. dorpsraadcallantsoog.tk Email: dorpsraadcgk@quicknet.nl secretariaat: Jewelweg 1 1759 HA Callantsoog Girorekening: P 606575 VERSLAG VAN DE

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5. Wijk- en Kerngericht Werken. Beste wijk-/dorps- of stadsraad, Campagnemaand

Nieuwsbrief 5. Wijk- en Kerngericht Werken. Beste wijk-/dorps- of stadsraad, Campagnemaand Beste wijk-/dorps- of stadsraad, Afgelopen jaar is er weer druk gewerkt aan het nieuwe beleidsdocument voor wijk- en kerngericht werken. Als input voor het nieuwe beleid is, naast hethuidige beleid, gebruik

Nadere informatie

MEMO. Pagina 1 van 7. Memo 26 januari 2017, stadsdeelcommissie Centrum 7 feb 2017 knip Spelbergsweg

MEMO. Pagina 1 van 7. Memo 26 januari 2017, stadsdeelcommissie Centrum 7 feb 2017 knip Spelbergsweg MEMO Datum : 26 januari 2017 Aan : Stadsdeelcommissie Centrum 7 februari 2017 Van Onderwerp : Wethouder verkeer - Hans van Agteren : diagonale afsluiting Spelbergsweg ( de knip ) / consultatie wijkraad

Nadere informatie

Bezwaarschriftencommissie Hoogeveen

Bezwaarschriftencommissie Hoogeveen Inkomende post Hoogeveen 15.0026723 liiiiiiiii Bezwaarschriftencommissie Hoogeveen Advies bezwaarschriftencommissie ONS NUMMER 15.0014632 DATUM 11 juni 2015 Geacht college, Aan de connmissie is ter advisering

Nadere informatie

1. Opening 2. Verslag vorige vergadering 16 juni 2015

1. Opening 2. Verslag vorige vergadering 16 juni 2015 Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 8 september 2015 Aanwezig : Joyce van Dijk Arenda Doets Monique Hallegraeff (teamleider) Angelique Hogeveen Esther van der Linden Hans Nijhuis (voorzitter) Wim

Nadere informatie

Helaas zijn we genoodzaakt om bij u een klacht in te dienen met betrekking tot het niet nakomen van gemaakte afspraken door de gemeente Leek.

Helaas zijn we genoodzaakt om bij u een klacht in te dienen met betrekking tot het niet nakomen van gemaakte afspraken door de gemeente Leek. Leek, 14 november 2011 Van: FrisLeek J.F. de Vries p/a Mulderspark 9-1 9351 NR Leek Aan: Gemeente Leek t.a.v. de Klachtencoördinator Postbus 100 9350 AC Leek Betreft: Klacht over nakomen afspraken Geachte

Nadere informatie

Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 12 september 2017 Aanwezig : Joyce van Dijk Mark Mees (rector) Hans Nijhuis (voorzitter)

Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 12 september 2017 Aanwezig : Joyce van Dijk Mark Mees (rector) Hans Nijhuis (voorzitter) Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 12 september 2017 Aanwezig : Joyce van Dijk Mark Mees (rector) Daphny Paap Hans Nijhuis (voorzitter) Seb Goezinnen Mascha van Trier Monique Hallegraeff (namens

Nadere informatie

Georganiseerd overleg Sector Defensie. G.A. van Herpen-Bartlema inlichtingen 070-376 57 79 telefoon t.vanherpen@caop.nl e-mail

Georganiseerd overleg Sector Defensie. G.A. van Herpen-Bartlema inlichtingen 070-376 57 79 telefoon t.vanherpen@caop.nl e-mail Georganiseerd overleg Sector Defensie G.A. van Herpen-Bartlema inlichtingen 070-376 57 79 telefoon t.vanherpen@caop.nl e-mail 0 bijlage(n) SOD/12.00413 briefnummer G.1.01 zaaknummer 13 juni 2012 datum

Nadere informatie

NOTULEN. Algemene Ledenvergadering Vereniging van Eigenaars Geresstraat 66 t/m 128 (Blok D) te Venlo. Donderdag 17 mei 2018 om 19.

NOTULEN. Algemene Ledenvergadering Vereniging van Eigenaars Geresstraat 66 t/m 128 (Blok D) te Venlo. Donderdag 17 mei 2018 om 19. NOTULEN Algemene Ledenvergadering Vereniging van Eigenaars Geresstraat 66 t/m 128 (Blok D) te Venlo Gehouden op: Vergaderlocatie: Namens Verwey Vastgoed BV: Donderdag 17 mei 2018 om 19.00 uur Muspelheim

Nadere informatie

Het ondertekende verzoek tot onderzoek van 4 april 2011, is op 5 april 2011 binnengekomen bij het secretariaat van de Overijsselse Ombudsman.

Het ondertekende verzoek tot onderzoek van 4 april 2011, is op 5 april 2011 binnengekomen bij het secretariaat van de Overijsselse Ombudsman. Dossiernummer 2010 100 Oordeel Verzoeker De heer J. B te Zwolle Datum verzoekschrift Het ondertekende verzoek tot onderzoek van 4 april 2011, is op 5 april 2011 binnengekomen bij het secretariaat van de

Nadere informatie

RAPPORT. Bestuursorgaan : het College van burgemeester en wethouders Onderdeel : OCSW Dossiernummer :

RAPPORT. Bestuursorgaan : het College van burgemeester en wethouders Onderdeel : OCSW Dossiernummer : RAPPORT Bestuursorgaan : het College van burgemeester en wethouders Onderdeel : OCSW Dossiernummer : 14.1.001 Klacht Verzoekers stellen dat zij als direct-belanghebbenden door de gemeente niet zijn betrokken

Nadere informatie

Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 17 oktober 2017 Aanwezig : Joyce van Dijk Sandra Maerten

Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 17 oktober 2017 Aanwezig : Joyce van Dijk Sandra Maerten Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 17 oktober 2017 Aanwezig : Joyce van Dijk Sandra Maerten Seb Goezinnen Hans Nijhuis (voorzitter) Hallegraeff (namens het team) Mascha van Trier Angelique Hogeveen

Nadere informatie

Stichting Pensioenfonds ECI

Stichting Pensioenfonds ECI Stichting Pensioenfonds ECI Verslag betreft Algemene deelnemersvergadering van 22 september 2012 aanwezig Het bestuur De heren H. Hylkema (voorzitter), W. van der Kooy, M. Muller, T. Cieraad en mevrouw

Nadere informatie

Verordening op de Auditcommissie gemeente Schinnen 2014

Verordening op de Auditcommissie gemeente Schinnen 2014 CVDR Officiële uitgave van Schinnen. Nr. CVDR347695_1 27 juni 2017 Verordening op de Auditcommissie gemeente Schinnen 2014 DE RAAD VAN DE GEMEENTE SCHINNEN Gelezen het voorstel van het presidium van 11-11-2014;

Nadere informatie

GEMEENTE SCHAGEN. Afwezig: mevr. S. Ketelaar, mevr. Van der Salm en mevr. Overtoom.

GEMEENTE SCHAGEN. Afwezig: mevr. S. Ketelaar, mevr. Van der Salm en mevr. Overtoom. GEMEENTE SCHAGEN Verslag van het Platform Wmo, gehouden op 9 januari 2008. Aanwezig: Dhr. A.M. Brand (interim-voorzitter), mevr. L. Bijwaard, mevr. Schilder, dhr. P. Groenveld, dhr. R. Stringer, dhr. P.

Nadere informatie