Verslag dorpsmadsvergadering

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag dorpsmadsvergadering"

Transcriptie

1 gemeente Eindhoven Dorpsraod Acht Gebiedsontvrikkeling, Stadsdeelteams Behandeld door J. Franssen Telefoon (o4o) Verzenddatum 3 november aoto Verslag dorpsmadsvergadering Betreft: openbare vergadering van dinsdag 6 juli 2010, locatie Dorpshuis Acht, aanvang uur, einde uur. Uitnodiging aan Dhr. A. van der Heijden Mw. G. van Nistelrode Mw. H. Kessels Mw. L. van Beek Dhr. J. Driessen Dhr. H. Geurds Mw. D. Goossens Dhr. J. de Laat Dhr. P. Rosendaal Dhr. R. Weijers Dhr. J. van der Woert Hans Franssen voorzitter wnd. voorzitter gedelegeerde afw. met kennisgeving plv.secretaris Aanvrezig Mede aanwezig: g bezoekers Tevens te verzenden aan 1 Opening door de voorzitter. De voorzitter heet alle aanwezigen welkom op deze laatste openbare dorpsraadsvergadering voor aanvang van het zomerreces. De heer Driessen heeft zich voor deze vergadering afgemeld. Het betreft nu een ingelaste extra vergadering omdat we moeten voldoen aan de wettelijke formaliteiten( uiterlijk 6 juli 2010) rondom de installatie van een nieuwe Dorpsraad op dinsdag 7 september Daarom is het belangrijkste agendapunt nr. 8 voor de schorsing en nr. 9 na de schorsing. Zie hiervoor de eerder verstrekte agenda. Omdat er vanavond v.a uur een halve finale wedstrijd voor de wereldkampioenschappen voetballen plaats gaat vinden zijn de DR- leden akkoord gegaan met dit vroege aanvangstijdstip.

2 Om ook tijdig de wedstrijd van Nederland te kunnen volgen doet de voorzitter namens het Dagelijks Bestuur van de Dorpsraad een ordevoorstel om een aantal agendapunten vanavond niet te behandelen maar wel tijdens de eerstvolgende reguliere dorpsraadsvergadering van maandag 27 september Het betreft de agendapunten: 3, 4, 10, en 11. Voor alle duidelijkheid, indien bij een aanwezigheid van 10 raadsleden ( de heer J. Driessen is met vakantie) er 5 raadsleden voor deze gewijzigde aanpak stemmen, is het onvoldoende om de vergadering als bovenstaand te laten verlopen. In dat geval zullen alle agendapunten de normale behandeling krijgen. De voorzitter hoopt hiermede een aanvaardbaar alternatief geboden te hebben. Door het korte termijn werk is er helaas geen ruimte overgebleven om voor de leden van Achtse Belangen een voorbespreking te houden. Het Dagelijks Bestuur hoopt dat u daar begrip voor gevonden kan worden. Alle dorpsraadsleden gaan akkoord met dit voorstel van de voorzitter en hebben geen op- en aanmerkingen. Vanuit het publiek wenst niemand gebruik te maken van het spreekrecht bij een van de agendapunten. 2 Mededelingen door de voorzitter. a. Asbest Mispelhoefstraat: Op 29 juni 2010 heeft de Dorpsraad bericht ontvangen van de heer William Vlamings (adviseur bodemkwaliteit van de sector ORVM-Milieu) van de gemeente Eindhoven met de volgende inhoud: - het depot wordt onderzocht; - het depot wordt onder asbestcondities afgevoerd naar een erkende reiniger; - na afloop wordt op de locatie een asbestonderzoek uitgevoerd. De Dorpsraad gaat akkoord met dit plan van aanpak. b. Overleg met de heer Kees van Dommelen, hoofd Stadsdeelteams: Dit heeft op 8 juni 2010 plaatsgevonden. Daarbij was de voorzitter en de plv. secretaris aanwezig. De Dorpsraad heeft van hem de toezegging gekregen dat v.a. die dag de Dorpsraad op jaarbasis de beschikking krijgt over een bedrag van ,00 voor kleine infrastructurele werken. Voor dit jaar komt dit uit op ,00. c. Dorpsraadsverkiezingen op 9 juni 2010: De verkiezingen op 9 juni heeft een ongekend hoog opkomstpercentage gekend van 57 /o. Dat moet een gedegen basis betekenen van het bestaansrecht van de Dorpsraad voor de toekomst. Vanaf deze plek wil ik eenieder die een bijdrage aan dat hoge opkomstpercentage heeft geleverd, zeer welgemeend bedanken. Op 7 september2010 zal de nieuwe Dorpsraad worden geinstalleerd. Zoals te doen gebruikelijk heeft zo n vergadering een feestelijk tintje. Ook deze keer is dat weer de bedoeling. De

3 aanvangsdatum van die vergadering is nu nog niet bekend. Er moeten die avond namelijk 2 raden worden geinstalleerd terwijl we ook nog even het ongemak hebben dat de twee raden, althans nog op dit moment, over1 secretaris beschikken Nadere mededelingen kunt u daarover tegemoet zien. d. Overlast jongeren in Acht: Tijdens de vorige vergadering op 7 juni2010 is daar hier in de Dorpsraad uitvoerig over gesproken. Naar voren is toen gehaald wat de Dorpsraad in het verleden heeft gedaan om die overlast te doen verminderen c.q. uit te bannen. Op het einde van de discussie is toen afgesproken om een gesprek over die materie aan te gaan met de professionals. Op 23 juni 2010 heeft er daarom een gesprek plaats gevonden met de heren Van Pareren en Van de I3eeten van de politie, Eric van Kessel, netwerkregisseur van het Veiligheidshuis, onze plaatsvervangend secretaris Hans Franssen en ondergetekende. Ik moet u mede delen dat ik het gesprek als zeer deprimerend heb ervaren. Dit komt niet voort uit de onwil van de aanwezige personen om iets aan de problematiek te doen, maar de onmacht die in deze ten toon werd gespreid. Personen uit Acht hebben in het eerste halfjaar van 2010, 9 x melding gemaakt van overlast door jongeren. Gezien wat er elders in Eindhoven speelt heeft Acht daarom geen enkele prioriteit. Op mijn vraag in hoeverre de gemeenschap Acht, de Dorpsraad incluis, kan bijdragen aan de oplossing van het probleem, was enkel het blijven melden van de overlast wat gedaan kan worden. Daardoor zou dan een bepaalde locatie roep politie een WAP, wijk-aandachts-punt, kunnen worden. Resumerend kan ik niet anders dan te stellen dat Acht zelf inventieve gedachten moeten ontwikkelen om het probleem te tackelen. Daarom ik niet enkel de gehele Dorpsraad, maar iedere Achtenaar op, om met uitvoerbare ideeen te komen. Overigens, daar waar twijfel was over het alcoholverbod in Acht, de was daar zeer wel van op de hoogte. Wordt dus vervolgd. 3 Vaststellen verslag van de dorpsraadsvergadering van maandag 7 juni Ingekomen en verzonden stukken:

4 Ingekomen: i-1 Kopiebrief van de sector VTH d.d. 1 juni aan mevrouw S. Sterken als collectevergunning voor 15 augustus 2010; i-2 Overzicht van de leden van de gemeenteraad, college en raadscommissies per 21 mei 2010; i-3 Overzicht van de resultaten bladkorven najaar 2009; i-4 Wijkinfo van juni 2010 aan de bewoners van de Jo Soeslaan over een speelvoorziening; i-5 Brief van de sector Openbare Ruimte, Verkeer R Milieu d.d. 14 juni 2010 over het ter inzage leggen van het ontwerp-vrijstellingsbesluit, de ruimtelijke onderbouwingbesluit etc. m.b.t. de verplaatsing proefdraaifaciliteit van Defensie op vliegbasis Eindhoven ( zie agendapunt 7 hierna); i-6 Brief van de CDA-fractie gemeente Eindhoven d.d. 17 juni 2010 als felicitatie m.b.t. de dorpsraadsverkiezingen; i-7 Brief van de sector Openbare ruimte, Verkeer 5 Milieu d.d. 24 juni 2010 over verplaatsing proeffaciliteit Defensie op vliegbasis Eindhoven. i-8 Adviesnota Speerpunten Toezicht en Handhaving 2010 d.d. 17 februari Verzonden: geen. 5 Verslag werkgroepen en gemandateerden. De heer J. de Laat heeft een overzicht verstrekt als verslag van de gemandateerde van de Dorpsraad. Hierover worden geen op- of aanmerkingen gemaakt. De voorzitter dankt de heer De Laat voor de verstrekte informatie. 6 Uitzetten van bladkorven in najaar In de bijlage van brief i-3 kunt u zien in hoeverre de bladkorven zijn benut. Het zou nu al zaak zijn om aan te geven of het zinnig is bepaalde korven een andere plaats te geven in dit najaar. Er moet vanuit worden gegaan dat er geen bladkorven bijkomen. Enkel een eventuele verplaatsing is nu aan de orcle. De voorzitter vraagt de dorpsraadsleden nog deze week eventuele reacties Allen op het eerder verstrekte overzicht aan de plv. secretaris, de heer Hans Franssen, door te geven. Het Dagelijks Bestuur wordt gemandateerd om naar aanleiding van die Secretaris reacties een standpuntbepaling in te dienen. 7 Ontwerp-vrijstellingsbesluit, de ruimtelijke onderbouwing besluit etc. m.b.t. de verplaatsing proefdraaifaciliteit van Defensie op vliegbasis Eindhoven.

5 De voorzitter vraagt de dorpsraadsleden eventuele reacties op dit besluit Allen nog deze week door te geven aan de plv. secretaris, de heer Hans Franssen. Het Dagelijks Bestuur wordt gemandateerd om naar aanleiding van die Secretaris reacties een stelling in te dienen in te dienen. 8 Benoeming commissie voor onderzoek van de geloofsbrieven van de in juni 2010 benoemde 11 leden van de Dorpsraad Acht. Conform de Kieswet dient het onderzoek van de geloofsbrieven van de op 9 juni 2010 gekozen leden van de Dorpsraad, te geschieden in de eerst volgende vergadering van de Dorpsraad maar dan wel binnen 6 weken. Vandaar deze extra ingelaste openbare dorpsraadsvergadering. Op grond van deze Kieswet wijst de voorzitter een Commissie van 3 leden aan, die belast wordt met het onderzoek van de geloofsbrieven van de navolgende benoemt verklaarde leden van de Dorpsraad Acht. In alfabetische volgorde zijn dit: mevrouw L.M.I. van Beek, de heren W.T.C. Brands, J.E. van Dodeweerd, J.P.M. Driessen, H.M. Geurds, A.W.P. van der Heijden, mevrouw H. Kessels, de heer G.T.A. de Laat, mevrouw G.M. van Nistelrode, de heren W.J. Rosendaal, en R.J.N. Weijers. Voor de Commissie voor het onderzoek van de geloofsbrieven wijst de voorzitter aan de leden van de Dorpsraad: Mevrouw G. van Nistelrode, de heer W. Rosendaal en de heer H. Geurds. Als voorzitter zal de heer Rosendaal optreden. Hij verzoekt de commissie samen met de secretaris zich even af te zonderen voor de hen opgedragen werkzaamheden. De voorzitter schorst hiervoor de vergadering. SCHORSING 9 Verslaglegging door de commissie voor onderzoek van de geloofsbrieven van de in juni 2010 benoemde 11 leden van de Dorpsraad Acht. Na de schorsing heropent de voorzitter de vergadering weer en geeft het woord aan de voorzitter van de commissie belast met het onderzoek van de geloofsbrieven van de benoemd verklaarde leden, de heer Rosendaal. verslag uit van de bevindingen van de commissie. De heer Rosendaal meldt dat van alle nieuw benoemde dorpsraadsleden aanwezig is: a. een uittreksel Bevolkingsadministratie; b. een schriftelijke en ondertekende mededeling dat zij de benoeming tot lid van de Dorpsraad Acht aannemen;

6 c. een schriftelijke en ondertekende verklaring omtrent openbare betrekkingen en andere functies, behoudens een uittreksel Bevolkingsadministratie t.b.v. de heer G. de Laat. De heer De Laat zegt toe morgenvroeg dit uittreksel bij de secretaris af te geven. Voor alle opnieuw benoemde dorpsraadsleden waren de hierboven genoemde bescheiden b en c aanwezig. Er waren geen openbare betrekkingen en functies die niet verenigbaar waren met die van lidmaatschap van de Dorpsraad Acht. Verder meldt de heer Rosendaal dat de heer A. van der Heijden middels een brief van 12 maart 2010 door het college van burgemeester en wethouders van Eindhoven ontheffing is verleend voor het vereiste van ingezetenschap. Derhalve concludeert de voorzitter dat niets meer de installatie op dinsdag 7 september 2010 in de weg staat. De dorpsraadsleden gaan akkoord met deze conclusie. Hij dankt vervolgens de commissie en de secretaris voor het gedane onderzoek. 10 Rondvraag voor de leden van de Dorpsraad Acht. 11 Rondvraag voor de toehoorders. 12 Sluiting. De voorzitter vraagt zich af of er mogelijkheden zijn om een Wijkinfo uit te doen onder de Achtse bevoking over de overlast van jongeren in het kerkdorp. Volgens de secretaris heeft een wijkinfo een officiele status. Wijkinfo s worden steeds verzorgd door de Stadsdeelteams. Dit op apart briefpapier en in de huisstijl van de gemeente Eindhoven. Misschien is een coproductie mogelijk. Hierover zou men contact op kunnen nemen met de Voorzitter wijkcoordinator van Acht, de heer Samir Toub. Uiteraard kan de Dorpsraad zelf ook steeds een nieuwsbrief de deur uit doen. De Dorpsraad Acht heeft natuurlijk een eigen verantwoordelijkheid daarin. De voorzitter wenst iedereen een fijne vakantie toe en hoopt allen weer te zien tijdens de installatievergadering op dinsdag 7 september De volgende reguliere openbare dorpsraadsvergadering vindt plaats op maandag 27 september Niets meer aan de orde zijnde sluit de voorzitter de vergadering en wenst iedereen een fijne voetbalavond toe.

7 Aldus vastgesteld tijdens de openbare dorpsraadsvergadering van maandag 27 september A.W.P. van der Heijden, voorzitter. J.F. Franssen, secretaris. hfr/re

gemeente Eindhoven Uitnodiging aan Sector/afd. Aanw. Uitnodiging aan Sector/afd. Aanw.

gemeente Eindhoven Uitnodiging aan Sector/afd. Aanw. Uitnodiging aan Sector/afd. Aanw. gemeente Eindhoven Dorpsraad Acht Gebiedsontwikkeling, Stadsdeelteams Behandeld door J. Franssen Telefoon (040) 238 83 45 Verzenddatum 19 juli 2011 Verslag Dorpsraad Acht van 20 juni 2011. Betreft: openbare

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Uitnodiging aan Sector/afd. Aanw. Uitnodiging aan Sector/afd. Aanw.

gemeente Eindhoven Uitnodiging aan Sector/afd. Aanw. Uitnodiging aan Sector/afd. Aanw. gemeente Eindhoven Dorpsraad Acht Gebiedsontwikkeling, Stadsdeelteams Behandeld door J. Franssen Telefoon (040) 238 83 45 Verzenddatum 11 oktober 2011 VerslagDorpsraad Acht van 12 september 2011. Betreft:

Nadere informatie

Verslag dorpsraadsvergadering van maandag Z mei 20IQ

Verslag dorpsraadsvergadering van maandag Z mei 20IQ gemeente Eindhoven Dorpsraad Acht Gebiedsontvrikkeling, Stadsdeelteams Behandeld door J. Franssen Telefoon (o4o) 238 83 45 Verzenddatum 3 juni aoro Verslag dorpsraadsvergadering van maandag Z mei 20IQ

Nadere informatie

Gemeente Hattem Verordening op de raadscommissies gemeente Hattem. gelezen het voorstel van het presidium d.d. 16 februari 2017,

Gemeente Hattem Verordening op de raadscommissies gemeente Hattem. gelezen het voorstel van het presidium d.d. 16 februari 2017, GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Hattem Nr. 38584 15 maart 2017 Gemeente Hattem Verordening op de raadscommissies gemeente Hattem 2017 De raad van de gemeente Hattem; gelezen het voorstel

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR418063_1

CVDR. Nr. CVDR418063_1 CVDR Officiële uitgave van Veenendaal. Nr. CVDR418063_1 27 juni 2017 Verordening op de raadscommissies Veenendaal 2016 De raad van de gemeente Veenendaal; gelezen het voorstel van voorzitter en de griffier

Nadere informatie

Reglement voor de vaste adviescommissies van Wetterskip Fryslân

Reglement voor de vaste adviescommissies van Wetterskip Fryslân Reglement voor de vaste adviescommissies van Wetterskip Fryslân Algemeen Artikel 1 In dit reglement wordt verstaan onder: a. algemeen bestuur : het algemeen bestuur van Wetterskip Fryslân b. dagelijks

Nadere informatie

gemeente Bronckhorst Raadsbesluit besluit: Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Behorende bij raadsvoorstel met nummer: 141127/11

gemeente Bronckhorst Raadsbesluit besluit: Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Behorende bij raadsvoorstel met nummer: 141127/11 gemeente Bronckhorst Raadsbesluit Behorende bij raadsvoorstel met nummer: 141127/11 De raad van de gemeente Bronckhorst; gelezen het voorstel van 1 oktober 2014; Gelet op de bespreking in de commissievergadering

Nadere informatie

verslag Dorpsraadsvergadering van 24 september 2008

verslag Dorpsraadsvergadering van 24 september 2008 cl e gemeente Eindhoven Behandeld door P. Haans Telefoon (o4o) 238 83 47 Verzenddatum as september 2008 verslag Dorpsraadsvergadering van 24 september 2008 Betreft openbare/besloten vergadering van 24september

Nadere informatie

b e s l u i t e n vast te stellen het volgende Reglement voor de Verkeerscommissie 2009 Artikel 1 De Verkeerscommissie

b e s l u i t e n vast te stellen het volgende Reglement voor de Verkeerscommissie 2009 Artikel 1 De Verkeerscommissie h gemeente Hardinxveld-Giessendam Burgemeester en wethouders Hardinxveld-Giessendam; gelet op het bepaalde in artikel 84 van de Gemeentewet; b e s l u i t e n vast te stellen het volgende Reglement voor

Nadere informatie

VerslagDorpsraadsvergadering van r> januari 2008

VerslagDorpsraadsvergadering van r> januari 2008 gemeente Eindhoven Dorpsraad Acht Behandeld door P. Haans Telefoon (o4o) 238 83 47 Verzenddatum r4 januari 2008 VerslagDorpsraadsvergadering van r> januari 2008 Betreft openbare vergadering van 14januari

Nadere informatie

gelet op artikel 84 van de Gemeentewet; gelezen het voorstel van het presidium d.d. 7 november 2005, nr. 57;

gelet op artikel 84 van de Gemeentewet; gelezen het voorstel van het presidium d.d. 7 november 2005, nr. 57; CVDR Officiële uitgave van Deurne. Nr. CVDR385492_1 31 juli 2018 Verordening op de Rekeningcommissie 2005 Nr. 1.7 DE RAAD DER GEMEENTE DEURNE gelet op artikel 84 van de Gemeentewet; gelezen het voorstel

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, GEHOUDEN OP dinsdag 15 mei 2001 OM UUR.

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, GEHOUDEN OP dinsdag 15 mei 2001 OM UUR. VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, GEHOUDEN OP dinsdag 15 mei 2001 OM 20.00 UUR. Aanwezige leden Secretaris Notulist(e) Afwezige leden Tevens aanwezig Mw. J.

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Verordening op de raadscommissies gemeente Heemstede 2017 De raad van de gemeente Heemstede; gelet op artikel 82, eerste lid, van de Gemeentewet; gezien het advies van de commissie Middelen van 15 februari

Nadere informatie

Raadsbesluit llllllllllllll

Raadsbesluit llllllllllllll e Gemeenteraad Echt-Susteren Raadsbesluit llllllllllllll 5 1 0 8 2 2 De raad van de gemeente Echt-Susteren, gezien het voorstel van de griffier van Echt-Susteren d.d. 11 oktober 2016 met BBV nummer510818;

Nadere informatie

Verslag Dorpsraadvergadering van r6 november 2oog

Verslag Dorpsraadvergadering van r6 november 2oog gemeente Eindhoven Dorpsraad Acht Behandeld door mm. drs.t. Vanloo LLM Telefoon (oao) 238 27 32 Verzenddatum 6 januari zero Verslag Dorpsraadvergadering van r6 november 2oog Betreft openbare vergadering

Nadere informatie

Besluitenlijst RAADSVERGADERING

Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 18 september 2014 om 20.00 uur in het gemeentehuis van Brummen AGENDA BESLUIT 1. Opening

Nadere informatie

Openbaar lichaam PlusTeam. Reglement van Orde van het Algemeen Bestuur

Openbaar lichaam PlusTeam. Reglement van Orde van het Algemeen Bestuur Openbaar lichaam Reglement van Orde van het Algemeen Bestuur Het Algemeen bestuur van het openbaar lichaam ; Gelet op artikel 6 derde lid van de Gemeenschappelijke regeling openbaar lichaam ; Gelet op

Nadere informatie

ALV-reglement van de ASVA studentenunie

ALV-reglement van de ASVA studentenunie ALV-reglement van de ASVA studentenunie Algemeen Artikel 1: Algemeen 1. Waar in dit document de voorzitter genoemd wordt, wordt bedoeld de voorzitter van de algemene vergadering. Artikel 2: Presidium 1.

Nadere informatie

Om dit te kunnen doen, is een aantal besluiten door de gemeenteraad vereist.

Om dit te kunnen doen, is een aantal besluiten door de gemeenteraad vereist. Aan de bewoners van Datum: 26 februari 2015 Zaaknummer: Afdeling: Contactpersoon: Uw brief van: Onderwerp: Datum Tuincentrum De Wilgen verzending: Geachte heer, mevrouw, Door middel van deze brief wil

Nadere informatie

Behoort bij V.R. 2010/110 Gewijzigd exemplaar * is aangevuld

Behoort bij V.R. 2010/110 Gewijzigd exemplaar * is aangevuld Behoort bij V.R. 2010/110 Gewijzigd exemplaar * is aangevuld Verordening op de raadscommissies, vergelijking gewijzigde/nieuwe artikelen met de oude artikelen. De nieuwe artikelen (met woorden tegen een

Nadere informatie

Onderwerp Taken en bevoegdheden werkgeverscommissie en vaststellen delegatie- en mandaatbesluit

Onderwerp Taken en bevoegdheden werkgeverscommissie en vaststellen delegatie- en mandaatbesluit Voorstel aan de raad Nummer: A13-03615 Portefeuille: Programma: Programma onderdeel: n.v.t. n.v.t. n.v.t. Steller: N. IJnema Afdeling: Griffie Telefoon: 0320-278417 E-mail: na.ijnema@lelystad.nl Punt 8f

Nadere informatie

Verordening op het Auditcomité

Verordening op het Auditcomité Verordening op het Auditcomité Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Gemeente Gennep Officiële naam regeling Verordening op het Auditcomité Citeertitel Verordening auditcomité

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van het presidium op dinsdag 19 maart 2002.

Verslag van de vergadering van het presidium op dinsdag 19 maart 2002. Verslag van de vergadering van het presidium op dinsdag 19 maart 2002. Aanwezig: De heren De Hart, Van Helvoort, Van den Hoven, Kamps, Van Mierlo, Nieuwkerk, Van Spaandonk en Verboven. Verder aanwezig:

Nadere informatie

Vooraf. Artikel 1 Vergaderingen en vergaderorde HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Brede Sociaal Maatschappelijke Raad gemeente Doesburg

Vooraf. Artikel 1 Vergaderingen en vergaderorde HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Brede Sociaal Maatschappelijke Raad gemeente Doesburg HUISHOUDELIJK REGLEMENT Brede Sociaal Maatschappelijke Raad gemeente Doesburg Vooraf De Brede Sociaal Maatschappelijke Raad (BSMR) van de gemeente Doesburg adviseert het College van Burgemeester en Wethouders

Nadere informatie

gelet op het bepaalde in artikel 24 van de Wet gemeenschappelijke regelingen en artikel 23 van de Gemeenschappelijke regeling Holland Rijnland;

gelet op het bepaalde in artikel 24 van de Wet gemeenschappelijke regelingen en artikel 23 van de Gemeenschappelijke regeling Holland Rijnland; VERORDENING INZAKE VASTE COMMISSIES VAN ADVIES AAN HET DAGELIJKS BESTUUR (PORTEFEUILLEHOUDERSOVERLEGGEN HOLLAND RIJNLAND) Het Algemeen Bestuur Holland Rijnland; gelezen het voorstel van het dagelijks bestuur;

Nadere informatie

Verordening van de gemeenteraad van Heerlen houdende de raadscommissie gemeente Heerlen 2017.

Verordening van de gemeenteraad van Heerlen houdende de raadscommissie gemeente Heerlen 2017. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Heerlen. Nr. 16929 2 februari 2017 Verordening van de gemeenteraad van Heerlen houdende de raadscommissie gemeente Heerlen 2017. Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen

Nadere informatie

VERGADERDATUM STUKDATUM AFDELING NAAM STELLER. 19 november november 2014 Bedrijfsbureau/Heffen S.Stiphout/M.Vliegenthart

VERGADERDATUM STUKDATUM AFDELING NAAM STELLER. 19 november november 2014 Bedrijfsbureau/Heffen S.Stiphout/M.Vliegenthart Algemeen bestuur VERGADERDATUM AFDELING NAAM STELLER Bedrijfsbureau/Heffen S.Stiphout/M.Vliegenthart AGENDAPUNT ONDERWERP 6 Voorstel wijziging Reglement van orde voor de vergadering van het algemeen bestuur

Nadere informatie

Verslag dagelijks bestuur van 28 april 2014

Verslag dagelijks bestuur van 28 april 2014 DATUM 28 april 2014 PLAATS Enschede TIJDSTIP 14:30 uur VOORZITTER Dhr. J.H. Coes, plv. SECRETARIS dhr H.M. Bolhaar, plv PAGINA 1 De heren J.H. Coes, drs.mr. R.G. Welten, P. van Zwanenburg, drs. J. Bron,

Nadere informatie

Verslag van de openbare Dorpsraaduergadering.

Verslag van de openbare Dorpsraaduergadering. gemeente Eindhoven Dorpsrssd Acht Gebiedsontvrikkeling, Stadsdeelteams Behandeld door J. Franssen Telefoon (o4o) 238 83 45 Verzenddatum ao augustus 2009 Verslag van de openbare Dorpsraaduergadering. Betreft

Nadere informatie

- C O N C E P T - M.M. van der Wyck-Helmer (VVD)

- C O N C E P T - M.M. van der Wyck-Helmer (VVD) - C O N C E P T - KORT VERSLAG VAN DE EXTRA OPENBARE VERGADERING VAN DE COMMISSIE SOCIALE INFRASTRUCTUUR, GEHOUDEN OP WOENSDAG 24 MAART 2010 OM 19.30 UUR IN DE RAADZAAL VAN HET GEMEENTEHUIS IN ZEVENBERGEN

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD 2003 nr.126

GEMEENTEBLAD 2003 nr.126 GEMEENTEBLAD 2003 nr.126 De raad, het college, de burgemeester en de gemeenteambtenaar, belast met de heffing van gemeentelijke belastingen, van de gemeente Maassluis; ieder voor zoveel het hun bevoegdheden

Nadere informatie

Het presidium heeft deze voorlopige agenda vastgesteld, maar de gemeenteraad stelt aan het begin van de vergadering zelf de definitieve agenda vast.

Het presidium heeft deze voorlopige agenda vastgesteld, maar de gemeenteraad stelt aan het begin van de vergadering zelf de definitieve agenda vast. Vergadering Gemeenteraad 13-12-2007 Plaats: Raadhuis van Landerd, Pastoor van Winkelstraat 5, Schaijk Tijd: 19:30 Voorzitter: 1 Opening 2 Spreekrecht voor het publiek Op grond van het "Reglement van orde

Nadere informatie

Verordening behandeling bezwaarschriften VKB

Verordening behandeling bezwaarschriften VKB Verordening behandeling bezwaarschriften VKB WETSTECHNISCHE INFORMATIE Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie : Samenwerkingsorgaan Volkskredietbank Noord-Oost Groningen Officiële naam regeling

Nadere informatie

Nr. De raad, het college en de burgemeester van de gemeente Oldebroek; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 24 augustus 2010;

Nr. De raad, het college en de burgemeester van de gemeente Oldebroek; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 24 augustus 2010; Nr. De raad, het college en de burgemeester van de gemeente Oldebroek; ieder voor zover het hun bevoegdheden betreft; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 24 augustus 2010; gelet op

Nadere informatie

Verordening taken, bevoegdheden, samenstelling en werkwijze van raadscommissies

Verordening taken, bevoegdheden, samenstelling en werkwijze van raadscommissies CVDR Officiële uitgave van Waddinxveen. Nr. CVDR60599_1 17 januari 2017 Verordening taken, bevoegdheden, samenstelling en werkwijze van raadscommissies De gemeenteraad van de gemeente Waddinxveen; gelet

Nadere informatie

REGLEMENT VAN ORDE FACULTEITSRAAD FACULTEIT CAMPUS DEN HAAG

REGLEMENT VAN ORDE FACULTEITSRAAD FACULTEIT CAMPUS DEN HAAG REGLEMENT VAN ORDE FACULTEITSRAAD FACULTEIT CAMPUS DEN HAAG TER TOELICHTING: REGLEMENTAIR KADER De juridische grondslag van het Reglement van Orde van de Faculteitsraad ligt in het Reglement van de Faculteit

Nadere informatie

Concept Reglement van orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de gebiedscommissies van de gemeente Rotterdam

Concept Reglement van orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de gebiedscommissies van de gemeente Rotterdam Concept Reglement van orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de gebiedscommissies van de gemeente Rotterdam Gelet op artikel 14 van de Verordening op de gebiedscommissies 2014 Artikel 1

Nadere informatie

Verordening van de gemeenteraad van Heerlen houdende regels omtrent de raadscommissies. (verordening op de raadscommissies gemeente heerlen 2018)

Verordening van de gemeenteraad van Heerlen houdende regels omtrent de raadscommissies. (verordening op de raadscommissies gemeente heerlen 2018) CVDR Officiële uitgave van Heerlen. Nr. CVDR613851_1 24 december 2018 Verordening van de gemeenteraad van Heerlen houdende regels omtrent de raadscommissies. (verordening op de raadscommissies gemeente

Nadere informatie

Verordening organisatie griffie en ondersteuning raad gemeente Maastricht

Verordening organisatie griffie en ondersteuning raad gemeente Maastricht GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Maastricht. Nr. 99763 26 oktober 2015 Verordening organisatie griffie en ondersteuning raad gemeente Maastricht 2015 DE RAAD DER GEMEENTE MAASTRICHT, gezien

Nadere informatie

College. Verhinderd. Onderwerp. Agendapunt. 1. Opening De voorzitter opent om uur de vergadering.

College. Verhinderd. Onderwerp. Agendapunt. 1. Opening De voorzitter opent om uur de vergadering. CONCEPT BESLUITENLIJST BEHORENDE BIJ DE OPENBARE VERGADE- RING VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE GULPEN-WITTEM, GEHOUDEN IN DE RAADZAAL VAN HET GEMEENTEHUIS TE GULPEN DATUM 23 juni 2016 AANWEZIG wnd. Voorzitter

Nadere informatie

Aan de bewoners van. Geachte mevrouw, heer,

Aan de bewoners van. Geachte mevrouw, heer, Aan de bewoners van Datum: 26 februari 2015 Zaaknummer: Afdeling: Contactpersoon: Uw brief van: Onderwerp: Ontwikkeling Prinsessenflats Geachte mevrouw, heer, Door middel van deze brief wil ik u graag

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 april 2014

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 april 2014 Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 april 2014 Aanwezig: Dhr. S.H. Koenen Dhr. H. Vrieze Mw. N. Swart-Kolenberg Mw. I. Koen-Paap Mw. E. Singer Mw. F. Fikry Mw. H. Sijm-Wissink

Nadere informatie

Verordening op de auditcommissie Stichtse Vecht

Verordening op de auditcommissie Stichtse Vecht Zoek regelingen op overheid.nl Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl! Gemeente Stichtse Vecht Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie

Nadere informatie

: Vaststelling van het reglement van orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de raad.

: Vaststelling van het reglement van orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de raad. Raad : 27 februari 2007 Agendanr. : Doc.nr : B200700726 Team: : Bestuur RAADSVOORSTEL Onderwerp : Vaststelling van het reglement van orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de raad. Toelichting

Nadere informatie

Instructie voor de griffier en regels ter zake van de organisatie van de griffie van de gemeente Weert

Instructie voor de griffier en regels ter zake van de organisatie van de griffie van de gemeente Weert Zoek regelingen op overheid.nl Gemeente Weert Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl! Instructie voor de griffier en regels ter zake van de organisatie van de griffie

Nadere informatie

spreekrecht Uiteraard kunt ook u, zowel in de gemeenteraadsvergaderingen als in de Voorbereidende Vergaderingen, uw zegje doen.

spreekrecht Uiteraard kunt ook u, zowel in de gemeenteraadsvergaderingen als in de Voorbereidende Vergaderingen, uw zegje doen. Vergadering Gemeenteraad 15-04-2010 Plaats: Raadhuis van Landerd, Pastoor van Winkelstraat 5, Schaijk Tijd: 19:30 Voorzitter: W.C. Doorn - van der Houwen De raadsvergadering is openbaar inzage stukken

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 15 januari 2013, locatie commissiekamer, aanvang 18.45 uur, einde 19.15 uur.

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 15 januari 2013, locatie commissiekamer, aanvang 18.45 uur, einde 19.15 uur. gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad Commissiesecretariaat Behandeld door J.Verheugt Telefoon (040) 238 2103 Verzenddatum 27 februari 2013 Verslag commissie Maatschappij en Cultuur (cie MC) Betreft

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van Brielle van 11 mei 2010 volgnummer 22;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van Brielle van 11 mei 2010 volgnummer 22; Volgnummer : 22 Kenmerk : stafafdeling bzm Onderwerp : verordening commissie bezwaarschriften De raad, het college en de burgemeester van de gemeente Brielle; ieder voor zover het hun bevoegdheieden betreft;

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE CULTURELE RAAD DER GEMEENTE MAASSLUIS, GEHOUDEN OP: 10 DECEMBER 2002 OM UUR

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE CULTURELE RAAD DER GEMEENTE MAASSLUIS, GEHOUDEN OP: 10 DECEMBER 2002 OM UUR VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE CULTURELE RAAD DER GEMEENTE MAASSLUIS, GEHOUDEN OP: 10 DECEMBER 2002 OM 20.00 UUR Aanwezige leden Secretaris Notulist(e) Dhr. F. van Dalum, Dhr. E.A. Druppel,

Nadere informatie

De raad, het college en de burgemeester van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht; ieder voor zover het zijn bevoegdheden betreft;

De raad, het college en de burgemeester van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht; ieder voor zover het zijn bevoegdheden betreft; De raad, het college en de burgemeester van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht; ieder voor zover het zijn bevoegdheden betreft; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 6 december 2002; nr.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Vereniging Internationale Organisatie van Zionistische Vrouwen in Nederland WIZO-Nederland.

Huishoudelijk reglement van de Vereniging Internationale Organisatie van Zionistische Vrouwen in Nederland WIZO-Nederland. Huishoudelijk reglement van de Vereniging Internationale Organisatie van Zionistische Vrouwen in Nederland WIZO-Nederland. Lidmaatschap Artikel 1 1. Een aanvraag tot lidmaatschap wordt ingediend conform

Nadere informatie

verordening bezwaarschriftencommissie Gouda

verordening bezwaarschriftencommissie Gouda regeling nummer 1.2.2 verordening bezwaarschriftencommissie Gouda vastgesteld 31 januari 1994/19 januari 1994/19 januari 1994 bekendgemaakt 23 maart 1994 inwerkingtreding 1 april 1994 laatste wijziging

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen

Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Artikel 1. Begripsbepalingen* In deze verordening wordt verstaan onder: - commissiegriffier: griffier van een raadscommissie of diens plaatsvervanger; - commissielid: lid

Nadere informatie

Verordening commissie bezwaarschriften 2010, incl. 1e wijziging. De raad, het college en de burgemeester van de gemeente Hattem,

Verordening commissie bezwaarschriften 2010, incl. 1e wijziging. De raad, het college en de burgemeester van de gemeente Hattem, CVDR Officiële uitgave van Hattem. Nr. CVDR27173_2 24 oktober 2017 Verordening commissie bezwaarschriften 2010, incl. 1e wijziging No. : 77 Onderwerp: Verordening commissie bezwaarschriften 2010 De raad,

Nadere informatie

De raad, het college en de burgemeester van de gemeente Ferwerderadiel, ieder voor zover het hun bevoegdheden betreft;

De raad, het college en de burgemeester van de gemeente Ferwerderadiel, ieder voor zover het hun bevoegdheden betreft; Sector : III Nr. : 63 De raad, het college en de burgemeester van de gemeente Ferwerderadiel, ieder voor zover het hun bevoegdheden betreft; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 4 oktober

Nadere informatie

VERSLAG RUD UTRECHT 2.0

VERSLAG RUD UTRECHT 2.0 VERSLAG vergadering Constituerende vergadering Algemeen Bestuur RUD Utrecht 2.0 vergaderdatum 8 januari 2014 Aanwezig : J. Baerends (gemeente Baarn), mw. A.J.M. van Beek (gemeente Leusden), C. van Eijk

Nadere informatie

Bestuursklapper 2010 2014 de vergadering

Bestuursklapper 2010 2014 de vergadering Bestuursklapper 2010 2014 de vergadering REGLEMENT VAN ORDE VOOR DE VERGADERINGEN VAN DE RAADSCOMMISSIES TER VOORBEREIDING VAN DE VERGADERINGEN VAN DE RAAD DER GEMEENTE KERKRADE. (laatst gewijzigd bij

Nadere informatie

Reglement van orde voor de vergaderingen van het algemeen bestuur van de Belastingsamenwerking Gouwe-Rijnland

Reglement van orde voor de vergaderingen van het algemeen bestuur van de Belastingsamenwerking Gouwe-Rijnland Reglement van orde voor de vergaderingen van het van de Belastingsamenwerking Gouwe-Rijnland HOOFDSTUK I - ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Begripsomschrijvingen In dit reglement wordt verstaan onder: - de

Nadere informatie

Afdelingsreglement NOAB 6 mei 2013 AFDELINGSREGLEMENT NOAB. Inhoudsopgave. Artikel 1 Afdelingsreglement. Artikel 2 Afdelingen

Afdelingsreglement NOAB 6 mei 2013 AFDELINGSREGLEMENT NOAB. Inhoudsopgave. Artikel 1 Afdelingsreglement. Artikel 2 Afdelingen 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 AFDELINGSREGLEMENT NOAB Inhoudsopgave Artikel 1. Afdelingsreglement

Nadere informatie

GMR Actie- en besluitenlijst vergadering

GMR Actie- en besluitenlijst vergadering GMR Actie- en besluitenlijst vergadering Datum: 14 december 2017 Aanwezig: Afwezig: Notulen: Abe Brouns (plv. voorzitter), Richard de Wilde, Chantal Pijls, Bram Schloesser, Melanie Verbeek Petra Ozek Daisy

Nadere informatie

ONTWERP-OMGEVINGSVERGUNNING

ONTWERP-OMGEVINGSVERGUNNING ONTWERP-OMGEVINGSVERGUNNING Burgemeester en wethouders van Zoetermeer; gezien de aanvraag ingekomen d.d. : 18 mei 2011; dossiernummer : WB20110318; van : Panteia de heer MJM Vermunt : Bredewater 26, 2715CA

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement SAM Waadhoeke

Huishoudelijk Reglement SAM Waadhoeke Huishoudelijk Reglement SAM Waadhoeke Huishoudelijk Reglement Vereniging SAM Waadhoeke Hoofdstuk I. Leden en Algemene Ledenvergadering(ALV) Artikel 1. 1. Het lidmaatschap staat open voor alle inwoners

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT ONDERNEMERSVERENIGING HOEKSCHE WAARD

HUISHOUDELIJK REGLEMENT ONDERNEMERSVERENIGING HOEKSCHE WAARD HUISHOUDELIJK REGLEMENT ONDERNEMERSVERENIGING HOEKSCHE WAARD Lidmaatschap Artikel 1 1.1 Een ieder die lid wenst te worden kan daartoe een schriftelijk verzoek indienen bij het bestuur, dat in beginsel

Nadere informatie

Raad V200701046 versie 3 december 2007. Verordening functioneringsgesprekken burgemeester

Raad V200701046 versie 3 december 2007. Verordening functioneringsgesprekken burgemeester Raadsvoorstel Inleiding:In 2006 is met de fractievoorzitters de afspraak gemaakt dat er in de loop van 2007 een functioneringsgesprek zou worden gehouden met de burgemeester. In het kader van de voorbereiding

Nadere informatie

REGELING BEZWAARSCHRIFTENPROCEDURE AWB NEDERLANDS-VLAAMSE ACCREDITATIE ORGANISATIE

REGELING BEZWAARSCHRIFTENPROCEDURE AWB NEDERLANDS-VLAAMSE ACCREDITATIE ORGANISATIE REGELING BEZWAARSCHRIFTENPROCEDURE AWB NEDERLANDS-VLAAMSE ACCREDITATIE ORGANISATIE Gelet op artikel 7:13 van de Algemene wet bestuursrecht: Overwegende dat het wenselijk is een adviescommissie in te stellen

Nadere informatie

Verslag openbare dorpsraad vergadering Acht

Verslag openbare dorpsraad vergadering Acht Gemeente Eindhoven Dorpsraad Acht -CONCEPT- Dienst Algemene en Publiekszaken Stadsdeelkantoor Centrum Behandeld door P. Haans r8 april 2005 Verslag openbare dorpsraad vergadering Acht Betreft openbare

Nadere informatie

de verordening op de raadscommissies gemeente Doesburg 2015

de verordening op de raadscommissies gemeente Doesburg 2015 CVDR Officiële uitgave van Doesburg. Nr. CVDR387057_1 13 maart 2018 de verordening op de raadscommissies gemeente Doesburg 2015 9 De raad van de gemeente Doesburg; gelezen het voorstel van het presidium

Nadere informatie

Verordening op de Auditcommissie gemeente Schinnen 2014

Verordening op de Auditcommissie gemeente Schinnen 2014 CVDR Officiële uitgave van Schinnen. Nr. CVDR347695_1 27 juni 2017 Verordening op de Auditcommissie gemeente Schinnen 2014 DE RAAD VAN DE GEMEENTE SCHINNEN Gelezen het voorstel van het presidium van 11-11-2014;

Nadere informatie

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd - artikel 7:13 van de Algemene wet bestuursrecht.

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd - artikel 7:13 van de Algemene wet bestuursrecht. Wettechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Vastgesteld door Onderwerp Eigen onderwerp Samenwerkingsorgaan Holland Rijnland Algemeen Bestuur

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD nr officiële uitgave van de gemeente Midden-Drenthe d.d

GEMEENTEBLAD nr officiële uitgave van de gemeente Midden-Drenthe d.d GEMEENTEBLAD nr.495917 officiële uitgave van de gemeente Midden-Drenthe d.d. 07-05-2015 Verordening op de vertrouwenscommissie Raadsbesluit van 30 april 2015 De raad van de gemeente Midden-Drenthe; gelezen

Nadere informatie

GRIF12/006 VASTSTELLEN VERORDENING OP DE VERTROUWENSCOMMISSIE BURGEMEESTERSVACATURE GEMEENTE HAARLEMMERLIEDE EN SPAARNWOUDE. Aan de raad, Voorstel

GRIF12/006 VASTSTELLEN VERORDENING OP DE VERTROUWENSCOMMISSIE BURGEMEESTERSVACATURE GEMEENTE HAARLEMMERLIEDE EN SPAARNWOUDE. Aan de raad, Voorstel VASTSTELLEN VERORDENING OP DE VERTROUWENSCOMMISSIE BURGEMEESTERSVACATURE GEMEENTE HAARLEMMERLIEDE EN SPAARNWOUDE GRIF12/006 Aan de raad, Voorstel Wij stellen u voor de bijgaande Verordening op de vertrouwenscommissie

Nadere informatie

Reglement van orde voor vergaderingen en andere werkzaamheden van de raad Korendijk 2016

Reglement van orde voor vergaderingen en andere werkzaamheden van de raad Korendijk 2016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Korendijk. Nr. 20666 23 februari 2016 Reglement van orde voor vergaderingen en andere werkzaamheden van de raad Korendijk 2016 Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen

Nadere informatie

GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR

GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR HUISHOUDELIJK REGLEMENT - Gelet op de overeenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap en de Gemeente De Pinte over het gemeentelijk milieu- en

Nadere informatie

spreekrecht Uiteraard kunt ook u, zowel in de gemeenteraadsvergaderingen als in de Voorbereidende Vergaderingen, uw zegje doen.

spreekrecht Uiteraard kunt ook u, zowel in de gemeenteraadsvergaderingen als in de Voorbereidende Vergaderingen, uw zegje doen. Vergadering Gemeenteraad 25-09-2008 Plaats: Raadhuis van Landerd, Pastoor van Winkelstraat 5, Schaijk Tijd: 20:00 Voorzitter: W.C. Doorn - van der Houwen De raadsvergadering is openbaar inzage stukken

Nadere informatie

Concept-Besluitenlijst

Concept-Besluitenlijst Registratienummer: 2015173765 Uitnodiging tot het bijwonen van de openbare vergadering van de gemeenteraad van Bloemendaal 16 december 2015 om 20.00 uur in de raadszaal van het gemeentehuis te Overveen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Artikel 1 Leden Onder leden worden verstaan de aangesloten lidverenigingen conform artikel 5 van de statuten. Artikel 2 Indirecte leden Onder indirecte leden worden verstaan de

Nadere informatie

Reglement van orde van de Instituutsraad van het instituut Beleid & management Gezondheidszorg (BMG-raad)

Reglement van orde van de Instituutsraad van het instituut Beleid & management Gezondheidszorg (BMG-raad) Reglement van orde van de Instituutsraad van het instituut Beleid & management Gezondheidszorg (BMG-raad) April 2010 INHOUDSOPGAVE Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen 3 Hoofdstuk 2: Vergaderschema, bijeenroepen

Nadere informatie

De heren Riet (CDA) en Nederhof (Beter voor Dordt)

De heren Riet (CDA) en Nederhof (Beter voor Dordt) Notulen vergadering algemeen bestuur Sportraad Datum: Aanwezig: Afwezig: Tevens aanwezig: 11 oktober 2010 25 leden volgens de getekende presentielijst (voorzitter: de heer Driesprong); de heer Van der

Nadere informatie

Reglement Raad van Toezicht

Reglement Raad van Toezicht Reglement Raad van Toezicht Eindhoven, 11 oktober 2016 Inhoudsopgave Artikel 1. Begripsbepalingen 3 Artikel 2. Status en inhoud van de regels 3 Artikel 3. Samenstelling 3 Artikel 4. Integriteit 4 Artikel

Nadere informatie

Format verordening raad

Format verordening raad Format verordening raad Organisatie: Gemeente Westerkwartier Organisatietype Officiële naam regeling: Citeertitel: Vastgesteld door: Beleidsonderwerp: Gemeente Gemeenteraad Maak een keuze (meerdere mogelijk):

Nadere informatie

Gemeenteraad Landsmeer

Gemeenteraad Landsmeer Gemeenteraad Landsmeer BESLUITENLIJST RAADSVERGADERING VAN 04 december 2014 Voorzitter Raadsgriffier Aanwezige raadsleden Afwezige raadsleden Aanwezige collegeleden A.N. Nienhuis C.B.H. Heusingveld N.H.W.

Nadere informatie

VERORDENING COMMISSIE BEZWAARSCHRIFTEN GOOISE MEREN b e s l u i t : a. verwerend orgaan: bestuursorgaan dat het bestreden besluit heeft genomen;

VERORDENING COMMISSIE BEZWAARSCHRIFTEN GOOISE MEREN b e s l u i t : a. verwerend orgaan: bestuursorgaan dat het bestreden besluit heeft genomen; VERORDENING COMMISSIE BEZWAARSCHRIFTEN GOOISE MEREN 2016 De raad van de gemeente Gooise Meren; gelezen het voorstel van 4 januari 2016, nr. RV16.007 gelet op artikel 7:13 van de Algemene wet bestuursrecht

Nadere informatie

Beoogd effect en/of resultaat Bundeling en stroomlijning van de processen op het terrein van de behandeling van bezwaarschriften.

Beoogd effect en/of resultaat Bundeling en stroomlijning van de processen op het terrein van de behandeling van bezwaarschriften. Raadsvoorstel 25 Vergadering 6 maart 2007 Gemeenteraad Onderwerp : Vaststelling Verordening behandeling bezwaarschriften Helmond 2007. B&W vergadering : 16 januari 2007 Dienst / afdeling : MO.BJZ Aan de

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE AFDELINGSVERGADERING DEN HELDER

VERSLAG VAN DE AFDELINGSVERGADERING DEN HELDER Datum: 14 juni 2016. Plaats: Vergaderzaal kantoor VBM te Den Helder. Bestuur: D. Warnars (Voorzitter) W.J. Sanders. (secretaris) M. Huijsman. B. van Uggelen. (verhinderd) VERSLAG VAN DE AFDELINGSVERGADERING

Nadere informatie

VERGADERING GEMEENTERAAD 2014

VERGADERING GEMEENTERAAD 2014 VERGADERING GEMEENTERAAD 2014 BESLUIT DE RAAD VAN DE GEMEENTE BEEMSTER; gelezen het voorstel van 23 september 2014 van het raadspresidium, gelet op de artikelen 61, 61a, 61c, 84, 86, 147 en 149 van de

Nadere informatie

REGLEMENT SELECTIE- EN REMUNERATIECOMMISSIE RAAD VAN COMMISSARISSEN COÖPERATIE ROYAL FLORAHOLLAND U.A. Vastgesteld op 16 april

REGLEMENT SELECTIE- EN REMUNERATIECOMMISSIE RAAD VAN COMMISSARISSEN COÖPERATIE ROYAL FLORAHOLLAND U.A. Vastgesteld op 16 april REGLEMENT SELECTIE- EN REMUNERATIECOMMISSIE RAAD VAN COMMISSARISSEN COÖPERATIE ROYAL FLORAHOLLAND U.A. Vastgesteld op 16 april 2014 1 2 1 Opmaak, huisstijl en handelsnaam gewijzigd in Royal FloraHolland

Nadere informatie

REGLEMENT AUDITCOMMISSIE RAAD VAN COMMISSARISSEN COOPERATIE ROYAL FLORAHOLLAND U.A. Vastgesteld op 16 april

REGLEMENT AUDITCOMMISSIE RAAD VAN COMMISSARISSEN COOPERATIE ROYAL FLORAHOLLAND U.A. Vastgesteld op 16 april REGLEMENT AUDITCOMMISSIE RAAD VAN COMMISSARISSEN COOPERATIE ROYAL FLORAHOLLAND U.A. Vastgesteld op 16 april 2014 1 2 1 Opmaak, huisstijl en handelsnaam gewijzigd in Royal FloraHolland per 29 juni 2016

Nadere informatie

Gemeente Delft. Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. Presidium Datum mei 2012 Indiener Presidium Steller. griffier tel.nr.

Gemeente Delft. Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. Presidium Datum mei 2012 Indiener Presidium Steller. griffier tel.nr. Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Gemeente Delft Van Presidium Datum mei 2012 Indiener Presidium Steller griffier tel.nr. 219 2416 e-mail griffie@delft.nl Programma Raad Registratienr. 1228921 Stuk GR12-241

Nadere informatie

Jaar: 2011 Nummer: 31 Besluit: Gemeenteraad 5 april 2011 Gemeenteblad VERORDENING BEHANDELING BEZWAARSCHRIFTEN HELMOND 2011

Jaar: 2011 Nummer: 31 Besluit: Gemeenteraad 5 april 2011 Gemeenteblad VERORDENING BEHANDELING BEZWAARSCHRIFTEN HELMOND 2011 Jaar: 2011 Nummer: 31 Besluit: Gemeenteraad 5 april 2011 Gemeenteblad VERORDENING BEHANDELING BEZWAARSCHRIFTEN HELMOND 2011 De raad van de gemeente Helmond; het college van burgemeester en wethouders van

Nadere informatie

Advies presidium Het presidium adviseert positief ten aanzien van dit voorstel en stelt voor dit als hamerstuk te beschouwen.

Advies presidium Het presidium adviseert positief ten aanzien van dit voorstel en stelt voor dit als hamerstuk te beschouwen. No. 691-1 Emmeloord, 14 januari 2013. Onderwerp Invulling werkgeverschap griffie Noordoostpolder Voorgenomen besluit 1. Het raadsbesluit d.d. 27 maart 2003, voor zover inhoudende de delegatie van de werkgeversbevoegdheden

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN HELMOND

GEMEENTERAAD VAN HELMOND GEMEENTERAAD VAN HELMOND 10 10e vergadering: 3 oktober 2006. Agenda voor de raad van de gemeente Helmond Ik heb de eer u uit te nodigen tot het bijwonen van een vergadering van de gemeenteraad op dinsdag

Nadere informatie

Reglement van orde voor de vergaderingen van de vaste adviescommissies van Wetterskip Fryslân (op basis van artikel 5 lid 4 RvO AB)

Reglement van orde voor de vergaderingen van de vaste adviescommissies van Wetterskip Fryslân (op basis van artikel 5 lid 4 RvO AB) Reglement van orde voor de vergaderingen van de vaste adviescommissies van Wetterskip Fryslân (op basis van artikel 5 lid 4 RvO AB) Algemeen Artikel 1 In dit reglement wordt verstaan onder: a. algemeen

Nadere informatie

Agendapuntnr.:4. Aan de gemeenteraad. Geachte raad,

Agendapuntnr.:4. Aan de gemeenteraad. Geachte raad, Agendapuntnr.:4 Renswoude, 5 februari 2016 Nr.: 152450 Behandeld door: M.H.T. Jansen Onderwerp: Verordening (vertrouwens) commissie(s) (her) benoeming burgemeester en functioneringsgesprekken burgemeester

Nadere informatie

AFDELINGSREGLEMENT. Afdelingsreglement NHV d.d

AFDELINGSREGLEMENT. Afdelingsreglement NHV d.d AFDELINGSREGLEMENT INHOUDSPGAVE: Artikel 1. Afdelingsreglement Artikel 2. Afdelingen Artikel 3. Taken en bevoegdheden afdelingen Artikel 4. Samenstelling en verkiezing afdelingsbestuur Artikel 5. Taken

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Stichting Seniorenraad Haarlemmermeer

Huishoudelijk Reglement van de Stichting Seniorenraad Haarlemmermeer Artikel 1 Krachtens het gestelde in artikel 10 van de Statuten heeft de Stichting Seniorenraad Haarlemmermeer, dit Huishoudelijk Reglement vastgesteld. Artikel 2 Doelstelling 1. De Seniorenraad stelt zich

Nadere informatie

De raad, het college en de burgemeester van de gemeente Roermond,

De raad, het college en de burgemeester van de gemeente Roermond, GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Roermond Nr. 232396 29 december 2017 Verordening behandeling bezwaarschriften Roermond 2018 De raad, het college en de burgemeester van de gemeente Roermond,

Nadere informatie

Onderwerp Verordening op de Vertrouwenscommissie gemeente Heusden 2011

Onderwerp Verordening op de Vertrouwenscommissie gemeente Heusden 2011 Raadsvoorstel Inleiding Bij Koninklijk Besluit wordt aan dhr. Willems met ingang van 1 januari 2012 eervol ontslag verleend als burgemeester van de Gemeente Heusden. Om in de vacature te voorzien zal de

Nadere informatie

VERORDENING PROGRAMMARAAD CASTEL ZUID.

VERORDENING PROGRAMMARAAD CASTEL ZUID. CVDR Officiële uitgave van Olst-Wijhe. Nr. CVDR15988_1 2 mei 2017 VERORDENING PROGRAMMARAAD CASTEL ZUID. Artikel 1. Begripsbepalingen. Voor de toepassing van deze verordening wordt verstaan onder: a. de

Nadere informatie

De gemeenteraad van de gemeente Noord-Beveland; gelezen het voorstel van het presidium d.d. 30 oktober 2014;

De gemeenteraad van de gemeente Noord-Beveland; gelezen het voorstel van het presidium d.d. 30 oktober 2014; De gemeenteraad van de gemeente Noord-Beveland; gelezen het voorstel van het presidium d.d. 30 oktober 2014; gelet op de artikelen 61, 61a, 61c, 84, 86, 147 en 149 van de Gemeentewet, de artikelen 15 en

Nadere informatie

1. Opening JB opent de vergadering om 20:00 uur en heet iedereen van harte welkom.

1. Opening JB opent de vergadering om 20:00 uur en heet iedereen van harte welkom. Notulen vergadering 09-09-2013 Deze vergadering werd gehouden bij onze voorzitter Joop van den Berg, Waldfeuchterbaan 27 te Maria Hoop. Aanwezig: Joop van den Berg (JB/voorzitter), Ydo Hoeben (YH/penningmeester),

Nadere informatie