Startnotitie bestemmingsplan Kop van het Gildenkwartier

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Startnotitie bestemmingsplan Kop van het Gildenkwartier"

Transcriptie

1 Docs #

2 -1- Inhoud Inleiding... 2 Uitgangspunten... 3 Projectbeschrijving... 4 Planvorm/Systematiek... 6 Economische uitvoerbaarheid... 6 Modelkeuze... 6 Vervolg proces/communicatie... 7 Planning... 8

3 -2- Inleiding Aanleiding De laatste jaren heeft de omgeving van de Kop van het Gildenkwartier een metamorfose ondergaan met de voltooiing van het Gildenkwartier en de Eemhaven. Nu is het tijd om de ontwikkeling van dit gebied af te ronden met de herontwikkeling van de Kop van het Gildenkwartier. Deze herontwikkeling maakt deel uit van het omvangrijke stedelijke herontwikkelingsgebied Centraal Stadsgebied Noord. De herontwikkeling van de Kop van het Gildenkwartier bestaat uit realisatie van 74 appartementen en 14 eengezinswoningen. In één van de appartementen zal een bedrijfsruimte voor de havenvoorzieningen worden gerealiseerd. Deze herontwikkeling is niet mogelijk op basis van het geldende bestemmingsplan Amersfoort Oost. Om de herontwikkeling planologisch mogelijk te maken, is een herziening van het bestemmingsplan nodig. Via een raadsinformatiebrief (RIB , d.d. 19 juni 2013) is de gemeenteraad geïnformeerd over de stand van zaken rondom de voorbereidingen van de herontwikkeling van de Kop van het Gildenkwartier. Hierin is ook aangekondigd dat voor de herontwikkeling een nieuw bestemmingsplan ter besluitvorming aan de raad wordt voorgelegd. De nu voorliggende startnotitie is de eerste stap om te komen tot een nieuw bestemmingsplan voor dit gebied. Plangebied Het plangebied ligt ten noordwesten van het stadscentrum van Amersfoort en is gelegen aan de Eemhaven. Het wordt begrensd door de monumentale wijk Jericho en Jeruzalem, een gemeentelijk stadsgezicht, en het al gerealiseerde Gildenkwartier. Met de komst van het Gildenkwartier is in het verleden een grote kwalitatieve verbeteringsslag gerealiseerd. Bedrijvigheid heeft hier plaats gemaakt voor woningbouw met een hoogwaardige architectuur en een hoogwaardig ingerichte openbare ruimte. Met deze nieuwe ontwikkelingen heeft Amersfoort een nieuwe publieke zone toegevoegd aan het centrum en de Eemhaven. Ligging plangebied Binnen het plangebied bevindt zich op dit moment een bedrijfsverzamelgebouw dat gesloopt gaat worden en een voormalig benzinestation, dat is aangewezen als gemeentelijk monument. Het benzinestation wordt in de plannen geïntegreerd en gerestaureerd. Het plangebied wordt begrensd door de Koppelweg aan de noordzijde, de Grote Koppel aan de oostzijde, de Eem aan de zuidzijde en de Kwekersweg aan de westzijde.

4 -3- Doelstelling Doel van ontwikkelingen in zijn algemeenheid, is het creëren van een aantrekkelijke en leefbare ruimte voor Amersfoortse bewoners. Ook de herontwikkeling van de Kop van het Gildenkwartier draagt hier aan bij. De doelstelling van de herziening van het bestemmingsplan is om een planologische kader te bieden en daarmee de herontwikkeling van de Kop van het Gildenkwartier mogelijk te maken. Met deze ontwikkeling wordt onder andere de beeldkwaliteit van de buurt verbeterd. De Eemhaven en zijn omgeving krijgen een kwalitatief hoogwaardig en duurzaam karakter, met een gevarieerd woningaanbod en enkele (haven)voorzieningen dicht bij het centrum van Amersfoort. Uitgangspunten Programma van eisen, definitief ontwerp stedenbouw en beeldkwaliteitplan Op 13 april 2010 heeft de gemeenteraad het programma van eisen, definitief ontwerp stedenbouw en het beeldkwaliteitplan voor de herontwikkeling van de Kop van het Gildenkwartier vastgesteld. Vanwege onder andere ontwikkelingen in de markt zijn deze plannen aangepast en ligt er een nieuw schetsontwerp voor de herontwikkeling. Dit schetsontwerp wijkt op een enkele punt af van de eisen en doelen uit de in 2010 vastgestelde documenten. Het bouwblok wordt richting de Eem verschoven om haaks parkeren langs de Koppelweg mogelijk te maken. In plaats van een hoogteaccent op de hoek bij de Kwekersbrug is in het huidige schetsontwerp gekozen voor het toevoegen van een vijfde bouwlaag langs de Eem. Beide punten kennen vanuit het oogpunt van stedenbouw geen bezwaren. Bestemmingsplan De Kop van het Gildenkwartier is onderdeel van het bestemmingsplan Amersfoort Oost dat op 2 oktober 2012 is vastgesteld door de gemeenteraad. In dit bestemmingsplan heeft het gebied een woonbestemming. Deze bestemming is, in afwachting van de ontwikkelingen met betrekking tot de Kop van het Gildenkwartier, overgenomen uit het voorgaande bestemmingsplan Centraal Stadsgebied-Noord. Uitsnede verbeelding bestemmingsplan Amersfoort Oost betreffende het gebied Kop van het Gildenkwartier Zowel het programma van eisen, definitief ontwerp stedenbouw en het beeldkwaliteitplan uit 2010, als het huidige schetsontwerp voor de locatie, passen niet binnen de regels van het geldende bestemmingsplan. Enkele punten uit het huidige schetsontwerp, waarvoor een wijziging van het bestemmingsplan nodig is, zijn:

5 -4- - Realisatie van parkeerplaatsen voor muziekvereniging Juliana en Bernhard en Willem III. Hiervoor moet de maatschappelijke bestemming uit het geldende bestemmingsplan worden verruimd; - Verschuiven van het bouwblok richting de Eem om haaks parkeren langs de Koppelweg mogelijk te maken. Hiervoor moeten de woonbestemming en verkeersbestemming ter plaatse van de Grote Koppel, zoals deze zijn opgenomen in het geldende bestemmingsplan, worden verschoven. Projectbeschrijving Bestaande situatie Binnen het plangebied zijn nog enkele bestaande gebouwen en groene elementen aanwezig: Het bedrijfsverzamelgebouw, het monumentale benzinestation, een plantsoen met bomen langs de Koppelweg, groen nabij de Kwekersbrug en groen nabij muziekvereniging Juliana & Bernhard en Willem III. Het bedrijfsverzamelgebouw Dit gebouw is in eigendom van de gemeente. Het pand past niet binnen de herontwikkeling van het Gildenkwartier en wordt gesloopt. Bedrijfsverzamelgebouw gezien vanaf de Koppelweg Op dit moment zitten er nog enkele bedrijven in dit pand. De huurcontracten worden per 1 september 2013 beëindigd en vanaf dat moment stellen we van maand tot maand huurcontracten op, om zo de huurders in de gelegenheid te stellen zo lang mogelijk in het pand te blijven, tot uiterlijk januari Het benzinestation Tussen het bedrijfsverzamelgebouw en de Kwekersweg bevindt zich een monumentaal benzinestation. Benzinestation huidige situatie Benzinestation oorspronkelijke situatie Het benzinestation is cultuurhistorisch en stedenbouwkundig van belang als onderdeel en restant van de vroeg naoorlogse infrastructuur. Het ensemble van de brug en het benzinestation tonen het oorspronkelijke belang van de Kwekersweg en Kwekersbrug als ingangsweg en entree van de stad. Het benzinestation ontleent zijn architectuurhistorische waarde aan de modernistische vormgeving, die zich uit in de hoofdvorm met de twee lessenaardaken, de vitrineachtige en oorspronkelijk half zwevende aanbouw, details als de (dichtgezette) vitrine en de toegepaste kunst. Het benzinestation is aangemerkt als gemeentelijk monument en wordt in het nieuwe plan ingepast en gerestaureerd.

6 -5- De groene elementen Het plantsoen langs de Koppelweg is vitaal en goed onderhouden. Het draagt bij aan een verfraaiing van het profiel. Het plantsoen dient te worden behouden. Het groen nabij de muziekvereniging heeft geen structuurbepalende waarde. Dit geldt tevens voor het groen nabij de Kwekersbrug. Gekeken wordt in hoeverre het mogelijk is om bestaande bomen binnen deze groenstrook op te nemen in de planvorming. Nieuwe situatie In de nieuwe situatie wordt het bedrijfsverzamelgebouw gesloopt. Het monumentale benzinestation en het plantsoen langs de Koppelweg blijven behouden. Het schetsontwerp voor de herontwikkeling bevat 74 appartementen en 14 eengezinswoningen. Eén van de appartementen zal worden gebruikt als bedrijfsruimte voor de havenvoorzieningen. Schetsontwerp gezien vanaf de Koppelweg Schetsontwerp gezien vanaf de Eem Langs de kade aan de Grote Koppel worden de gevelwanden doorlopend ontworpen, om het havenkarakter te versterken. De hoek van het bouwblok krijgt een prominente ligging en biedt op de begane grond ruimte aan de havenfaciliteiten (douches, toiletten, e.d.). De wanden aan de kade worden ingevuld met appartementen. Aan de noordzijde wordt aangesloten op de bestaande bebouwing met eengezinswoningen. Het college hecht er groot belang aan dat met de projectontwikkelaar nader overleg plaats vindt over een levendige invulling van de plint. Parkeren Het parkeren gebeurt grotendeels onder een dek binnen het blok. Een kleiner deel wordt op maaiveld langs de wegen opgelost. Het bestaande gebouw van de muziekvereniging Juliana en Bernhard en Willem III maakt momenteel informeel gebruik van de parkeerfaciliteit op het terrein van het bedrijfsverzamelgebouw. Met de herontwikkeling van de Kop van het Gildenkwartier verdwijnt deze parkeermogelijkheid. Om toch voldoende parkeergelegenheden voor de muziekvereniging te behouden, is gekeken naar de mogelijkheden voor parkeren op eigen terrein. Om die reden is de buitenruimte rondom het gebouw van de muziekvereniging meegenomen in het stedenbouwkundig plan. Het deel van de Grote Koppel tussen de Eem en de Koppelweg, wordt circa 7,5 meter verschoven ten opzichte van de huidige weg maar zal nog steeds gericht zijn op de industriële bebouwing en de schoorsteen van Rohm en Haas. Door deze verschuiving ontstaat ruimte om extra parkeerplaatsen voor de muziekvereniging te realiseren. Het terrein van de muziekvereniging wordt ten behoeve van het realiseren van parkeerplaatsen uitgebreid naar het westen en wordt naar de Grote Koppel en de Eem afgeschermd. Relatie met de omgeving De relatie met de directe omgeving is voor de vormgeving van het te realiseren plan zeer relevant. Tegenover het plangebied aan de overzijde van de Eemhaven staat de monumentale industriële bebouwing van de voormalige Prodentfabriek en Rohm & Haas. Op dit moment is er vanaf de Koppelweg via de Grote Koppel zicht op de gebouwen van Rohm & Haas. Deze fraaie zichtlijn legt een relatie met de Eemhaven. De zichtlijn op deze bebouwing dient gehandhaafd te blijven.

7 -6- De relatie met de Jericho en Jeruzalemwijk is relevant voor het toekomstige profiel van de straat. De woningen bestaan uit twee lagen met een zeer flauwe kap. Het realiseren van hoogbouw tegenover deze woningen is niet wenselijk. Een maximale bouwhoogte van drie lagen is ruimtelijk goed in te passen. Om aan te sluiten bij de bouwhoogte van het Gildenkwartier is een bouwhoogte van vier bouwlagen, en incidenteel een vijfde, hier goed mogelijk. Planvorm/Systematiek Het bestemmingsplan wordt conform de IMRO-standaard (informatie model ruimtelijke ordening) vervaardigd. Hierdoor is het bestemmingsplan eenvoudig in te brengen in een digitaal (raadpleeg)systeem en kan het bestemmingsplan op een eenvoudige wijze worden uitgewisseld met andere overheden zoals de provincie. De digitale systematiek heeft weliswaar gevolgen voor het analoge kaartbeeld en de opbouw van de planregels, maar sluit naadloos aan bij de huidige eisen van het bestemmingsplan. Door alle nieuwe bestemmingsplannen volgens een uniforme systematiek op te stellen, wordt uniformiteit in kaartbeeld en planregels bewerkstelligd. Hierdoor wordt de rechtszekerheid en de praktische hanteerbaarheid van de bestemmingsplannen vergroot. Economische uitvoerbaarheid De Kop van het Gildenkwartier is qua exploitatie onderdeel van de grondexploitatie BSG (Bestaand Stedelijk Gebied). Deze grondexploitatie geeft inzicht in de kosten en opbrengsten aan de zijde van de gemeente. De kosten bestaan onder andere uit planontwikkelingskosten, verwervingskosten en kosten voor bouw- en woonrijp maken. De opbrengsten bestaan met name uit verkoopopbrengsten van bouwrijpe grond. Deze opbrengsten worden aangewend voor de dekking van de kosten. Voor het project Kop van het Gildenkwartier is het saldo positief, maar voor het totaal uit de grondexploitatie BSG blijkt dat niet alle kosten van grondexploitatie kunnen worden gedekt met (grond)opbrengsten; er resteert een tekort. Het tekort van de grondexploitatie BSG wordt gedekt middels de Voorziening voorraad onderhanden werk. Met een ontwikkelaar/aannemer is een overeenkomst gesloten. Voor de 74 appartementen is de afzet verzekerd en voor de 14 eengezinswoningen is er binnen Amersfoort voldoende markt aanwezig. De Wet ruimtelijke ordening (Wro) verplicht de gemeenteraad om een exploitatieplan vast te stellen voor een bij algemene maatregel van bestuur aangewezen bouwplan. Op basis van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) kan worden gesteld dat in het voorliggende bestemmingsplan aangewezen bouwplannen mogelijk worden gemaakt. De gemeenteraad kan besluiten geen exploitatieplan vast te stellen, als het verhaal van kosten anderszins verzekerd is. De grond ter plaatse van de Kop van het Gildenkwartier is eigendom van de gemeente. Het kostenverhaal wordt verzekerd via de grondverkoop. Een exploitatieplan kan daarom achterwege blijven. Modelkeuze In de gemeente Amersfoort is de procedure voor bestemmingsplannen vastgelegd in de notitie Rol van de Raad in RO-procedures (vastgesteld op 26 januari 2010). In deze notitie wordt een driedeling gemaakt in soorten bestemmingsplannen: model 1, 2 en 3 plannen. Model 1 volgt in feite de wettelijk voorgeschreven behandeling met een zo kort mogelijke procedure, model 2 voegt hieraan een extra moment van kaderstelling door de raad toe en model 3 voorziet in de meest uitgebreide behandeling. Voor bestemmingsplan Kop van het Gildenkwartier wordt de procedure behorende bij model 2 voorgesteld. Model 2 wordt toegepast bij bestemmingsplannen voor grotere gebieden die

8 -7- geactualiseerd worden en/of urgente en belangrijke ontwikkelingen omvatten die niet passen binnen het geldende planologische regime. Voor deze gebieden is het gewenst dat de raad van te voren kaders vaststelt. Daarna kan het ontwerpbestemmingsplan ter inzage worden gelegd. Deze kenmerken zijn van toepassing op het bestemmingsplan Kop van het Gildenkwartier. Met de herontwikkeling van de Kop van het Gildenkwartier wordt zowel het al gerealiseerde Gildenkwartier afgerond als een ruimtelijk eindpunt gecreëerd van de noordelijke kade van de Eem. Het project, dat niet in het geldende bestemmingsplan past, is belangrijk te noemen, omdat met de ontwikkeling van dit gebied een visitekaartje voor de stad wordt gerealiseerd. Door de herontwikkeling wordt de Kop van het Gildenkwartier een locatie met zicht op de Eem, de historische binnenstad en het Eemkwartier. Vervolg proces/communicatie De procedure van model 2 houdt in dat direct een ontwerpbestemmingsplan ter inzage wordt gelegd. Het Besluit ruimtelijke ordening (Bro, artikel ) geeft aan dat burgemeester en wethouders bij de voorbereiding van een bestemmingsplan overleg plegen met de besturen van betrokken gemeenten en waterschappen en met die diensten van provincie en rijk die betrokken zijn bij de zorg voor de ruimtelijke ordening of belast zijn met de behartiging van belangen welke in het plan in het geding zijn. In het kader van het vooroverleg zal het concept-ontwerpbestemmingsplan in ieder geval worden voorgelegd aan de Provincie Utrecht, het Waterschap Vallei en Veluwe en de Samenwerkende Groeperingen Leefbaar Amersfoort. Tevens zal in het 4e kwartaal van 2013 een inloopavond worden georganiseerd om omwonenden te informeren over het concept-ontwerpbestemmingsplan. De formele bestemmingsplanprocedure start met de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan. Dit wordt volgens de wettelijke eisen gepubliceerd in de stadsberichten, in de digitale Staatscourant en op de gemeentelijke website. Het bestemmingsplan wordt niet alleen in papieren vorm gepubliceerd en ter inzage gelegd, maar ook digitaal via de gemeentelijke website en de landelijke voorziening In de periode dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kan iedereen een zienswijze kenbaar maken. Eventuele zienswijzen worden door het college samengevat en beoordeeld in een zienswijzennota. De zienswijzennota wordt samen met het bestemmingsplan ter vaststelling aan de gemeenteraad voorgelegd, direct in Het Besluit (zonder debat). Omdat het bestemmingsplan Kop van het Gildenkwartier de bouw van meer dan 11 woningen mogelijk maakt, is de Crisis- en herstelwet (verder Chw) van toepassing op de beroepsprocedure van het bestemmingsplan. Dit betekent dat het recht om in beroep te gaan tegen het vaststellen van het bestemmingsplan op de volgende punten wordt ingeperkt (hoofdstuk 1, afdeling 2 van de Chw): - een niet tot de centrale overheid behorende rechtspersoon die krachtens publiekrecht is ingesteld of een niet tot de centrale overheid behorend bestuursorgaan (bijvoorbeeld een andere gemeente) kan geen beroep instellen; - het beroep wordt door de Raad van State versneld behandeld; - het indienen van een pro forma beroep is niet meer mogelijk; - er geldt een relativiteitseis. Deze eis houdt in, dat de rechter een besluit niet mag vernietigen, als de vernietigingsgrond niet strekt tot bescherming van het rechtstreeks belang van degene die het beroep instelt. Bij de publicatie van het vaststellingsbesluit zal gemeld worden dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is, en dat dus geen pro forma beroep kan worden ingesteld.

9 -8- Planning Stap Wat Wanneer 1. Besluitvorming over startdocument en modelkeuze College: 10 september 13 Presidium: 16 september 13 Het Besluit: 8 oktober voorbereiding concept-ontwerpbestemmingsplan t/m november Inloopavond over concept-ontwerpbestemmingsplan 4 e kwartaal Vooroverleg over concept-ontwerpbestemmingsplan t/m januari Besluitvorming over ontwerp bestemmingsplan College: RIB: (voordat de formele bestemmingsplanprocedure start, informeert het college de raad met een raadsinformatiebrief. Hierbij kan de raad binnen 2 weken aangeven het ontwerpbestemmingsplan te willen bespreken. Als er geen reactie komt leggen wij het ontwerpbestemmingsplan ter inzage.) 6. Ontwerp bestemmingsplan ter inzage (mogelijkheid voor een ieder tot het indienen van zienswijzen) 7. Besluitvorming over vaststelling en eventuele zienswijzen: College: Het Besluit: (uiterlijk 12 weken na einde ontwerp ter inzage) 8. Publicatie vastgesteld plan (als het plan gewijzigd is vastgesteld, dan mag de publicatie pas zes weken na het vaststellingsbesluit plaatsvinden) februari 14 februari 14 maart/april 14 juni 14 juni 14 aug Ter inzage voor eventueel beroep aug/sept Geen beroep >> plan onherroepelijk sept 14

vaststellen bestemmingsplan "Bartok"

vaststellen bestemmingsplan Bartok Raadsvoorstel Voor de gemeenteraadsvergadering d.d. Documentnummer : 2015.0.053.200 Zaaknummer: 2014-12-01755 Onderwerp: vaststellen bestemmingsplan "Bartok" Aan de gemeenteraad. Arnhem, 9 juni 2015 VOORSTEL

Nadere informatie

Definitief Ontwerp Stedenbouw. Beeldkwaliteit. Kop van het Gildenkwartier - Amersfoort. BDP.Khandekar maart 2010

Definitief Ontwerp Stedenbouw. Beeldkwaliteit. Kop van het Gildenkwartier - Amersfoort. BDP.Khandekar maart 2010 Definitief Ontwerp Stedenbouw Beeldkwaliteit Kop van het Gildenkwartier - Amersfoort BDP.Khandekar maart 2010 Kop Gildenkwartier / Omgeving en locatie 1 Het Definitief Ontwerp Stedenbouw en Beeldkwaliteitplan

Nadere informatie

NOTA VAN INSPRAAK en WETTELIJK VOOROVERLEG Bestemmingsplan Grotestraat 403 en Waalwijk DEEL 1: INLEIDING

NOTA VAN INSPRAAK en WETTELIJK VOOROVERLEG Bestemmingsplan Grotestraat 403 en Waalwijk DEEL 1: INLEIDING NOTA VAN INSPRAAK en WETTELIJK VOOROVERLEG Bestemmingsplan Grotestraat 403 en 409-413 Waalwijk DEEL 1: INLEIDING Het voorontwerpbestemmingsplan Grotestraat 403 en 409-413 Waalwijk heeft op grond van de

Nadere informatie

Raadsvoorstel: Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan Hoog Dalem, herziening noordelijke eilanden

Raadsvoorstel: Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan Hoog Dalem, herziening noordelijke eilanden Raadsvoorstel: 2016-1646 Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan Hoog Dalem, herziening noordelijke eilanden Datum: 1 augustus 2016 Portefeuillehouder: A.J. Rijsdijk I & O: - B &A / Raadsvergadering: 25

Nadere informatie

ONDERWERP: Vaststellen bestemmingsplan 'Deltakwartier'

ONDERWERP: Vaststellen bestemmingsplan 'Deltakwartier' Aan de gemeenteraad Documentnummer 2016.0.055.727 Zaaknummer 2016-08-00863 ONDERWERP: Vaststellen bestemmingsplan 'Deltakwartier' Voorstel 1. In te stemmen met het ongewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan

Nadere informatie

E.G.M. van den Boom / juli 2017

E.G.M. van den Boom / juli 2017 steller telefoonnummer email Agendapunt commissie: 3.1 E.G.M. van den Boom 3665 Evelien.van.den.Boom@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 120977/239451 6 juli 2017 portefeuillehouder

Nadere informatie

besluit Jaargang Kenmerk Onderwerp Bestemmingsplan Stadshagen, Broderiestraat, Nieuw Frankhuis speeleiland De raad van de gemeente Zwolle;

besluit Jaargang Kenmerk Onderwerp Bestemmingsplan Stadshagen, Broderiestraat, Nieuw Frankhuis speeleiland De raad van de gemeente Zwolle; besluit Jaargang Kenmerk Onderwerp 36749 Bestemmingsplan Stadshagen, Broderiestraat, Nieuw Frankhuis speeleiland De raad van de gemeente Zwolle; Gelezen het van burgemeesters en wethouders, d.d. 20-06-2017

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing bij Wabo Projectbesluit

Ruimtelijke onderbouwing bij Wabo Projectbesluit Ruimtelijke onderbouwing bij Wabo Projectbesluit ten behoeve van de realisatie van 8 rijwoningen in plaats van 7 op een perceel bouwterrein gelegen aan Het Wilgert te Epse Inleiding Tussen de straten Het

Nadere informatie

E. van den Boom raad00684

E. van den Boom raad00684 Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email E. van den Boom 3665 ebo@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering onderwerp 13raad00684 Vaststellen bestemmingsplan Waalreseweg - Dijkstraat

Nadere informatie

TITEL Ontwerpverklaring van geen bedenkingen voor bouw woningen aan de Stavestraat en de Valkestraat

TITEL Ontwerpverklaring van geen bedenkingen voor bouw woningen aan de Stavestraat en de Valkestraat RAADSVOORSTEL Van Aan Portefeuillehouder Burgemeester en Wethouders Gemeenteraad Wethouder P. van den Berg Reg.nr. Datum 4410142 8 april2014 B&W-vergadering De Ronde Agenda Het Besluit Vastgesteld besluit

Nadere informatie

nota van B&W ONTWERPBESLUIT TBV TER INZAGE LIGGING

nota van B&W ONTWERPBESLUIT TBV TER INZAGE LIGGING nota van B&W ONTWERPBESLUIT TBV TER INZAGE LIGGING Onderwerp Vaststelling wijzigingsplan Zwanenburg 1 e wijziging mr. M.L. (Mariëtte) Sedee Schuitemaker PM Inlichtingen M. Romijn (+31235674240) Portefeuillehouder

Nadere informatie

Startnotitie bestemmingsplan ABC cluster Liendert e.o.

Startnotitie bestemmingsplan ABC cluster Liendert e.o. Startnotitie bestemmingsplan ABC school Liendert en omgeving Startnotitie bestemmingsplan ABC cluster Liendert e.o. Amersfoort, januari 2013 Pagina 1 van 8 Inleiding Op de locatie van basisschool de Windroos,

Nadere informatie

Voorstel aan de Gemeenteraad

Voorstel aan de Gemeenteraad Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan Vogelhorst, 1e partiële herziening Beleidsveld Portefeuillehouder Vragen bij Dienst Ruimte, Wonen en werken T. Herrema W. de Kleuver Stedelijke Ontwikkeling Telefoon

Nadere informatie

onderwerp: Raadsvoorstel vaststelling bestemmingsplan Parkstede 1. Het ontwerpbestemmingsplan "Wonen Rijssen, Parkstede" gewijzigd vast te stellen;

onderwerp: Raadsvoorstel vaststelling bestemmingsplan Parkstede 1. Het ontwerpbestemmingsplan Wonen Rijssen, Parkstede gewijzigd vast te stellen; g e m e e n t e Rijssen-Holter\v Rijssen, 21 maart 2017 Voorstel van het college aan de raad raadsvergadering: 20 april 2017 agendanummer: 13 opgemaakt door: Ruimtelijk Domein Strategie en Consulenten

Nadere informatie

gemeente eijsdervmargraten

gemeente eijsdervmargraten gemeente eijsdervmargraten Aan de gemeenteraad Raadsvoorstel Nummer: 11IN002555 1. Vermelding onderwerp en beslispunten Voorstel tot vaststelling 'Partiële herziening bestemmingsplan Kern Cadier en Keer

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Beslispunten * * Wageningen, 14 september 2012

Raadsvoorstel. Beslispunten * * Wageningen, 14 september 2012 *12.0212989* Raadsvoorstel Wageningen, 14 september 2012 Raadsvergadering : 24 september 2012 Agendanummer : 7 Afdeling : VG Registratienummer : 12.0212989 Portefeuillehouder: M.C. Uitdehaag Onderwerp:

Nadere informatie

ONDERWERP: Vaststellen bestemmingsplan ''Bouwblok Trans - Broerenstraat'

ONDERWERP: Vaststellen bestemmingsplan ''Bouwblok Trans - Broerenstraat' Aan de gemeenteraad Documentnummer 2016.0.031.709 Zaaknummer 2016-04-00813 ONDERWERP: Vaststellen bestemmingsplan ''Bouwblok Trans - Broerenstraat' Voorstel 1. In te stemmen met het ongewijzigd vaststellen

Nadere informatie

in 2007 het project Spek-Ende is opgestart en de eerste fase heeft geleid tot 'winkelen aan de straat' en 'wonen rond het pleintje';

in 2007 het project Spek-Ende is opgestart en de eerste fase heeft geleid tot 'winkelen aan de straat' en 'wonen rond het pleintje'; Sa gemeente Winterswijk raadsbesluit 2018, nr. Vlc-2 De raad van de gemeente Winterswijk; overwegende dat: in 2007 het project Spek-Ende is opgestart en de eerste fase heeft geleid tot 'winkelen aan de

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Burgemeester en Wethouders Gemeenteraad Wethouder P. van den Berg april2013 HB

RAADSVOORSTEL. Burgemeester en Wethouders Gemeenteraad Wethouder P. van den Berg april2013 HB RAADSVOORSTEL Van Aan Portefeuillehouder Burgemeester en Wethouders Gemeenteraad Wethouder P. van den Berg Reg.nr. Datum Agendapunt 4365090 8 april2013 HB-4 B&W-vergadering De Ronde Agenda Het Besluit

Nadere informatie

BESTEMMINGSPLAN BERG VONDELPLEIN 4

BESTEMMINGSPLAN BERG VONDELPLEIN 4 * BESTEMMINGSPLAN BERG VONDELPLEIN 4 en regels Gemeente Amersfoort Postbus 4000 3800 EA Amersfoort Bezoekadres: Stadhuisplein 1 3811 LM Amersfoort Telefoon (033) 459 51 11 Fax (033) 451 07 10 E-mail: info_gemeente@amersfoort.nl

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp gewijzigd vaststellen ontwerpbestemmingsplan Vinkenburg. Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp gewijzigd vaststellen ontwerpbestemmingsplan Vinkenburg. Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 12-09-2013 13-065 Onderwerp gewijzigd vaststellen ontwerpbestemmingsplan Vinkenburg Aan de raad, Onderwerp Gewijzigd vaststellen ontwerpbestemmingsplan Vinkenburg.

Nadere informatie

Raadsvoorstel Agendanr. :

Raadsvoorstel Agendanr. : Raadsvoorstel Agendanr. : Onderwerp: vaststelling bestemmingsplan 'Aquasingel De Groote Wielen' Reg.nr. : 104622 B&W verg. : 4 december 2012 Commissie : ROB Cie_verg. : 8 januari 2013 Raadsverg. : 22 januari

Nadere informatie

Raadsvoorstel concept t.b.v. terinzageligging

Raadsvoorstel concept t.b.v. terinzageligging Raadsvoorstel 2017. concept t.b.v. terinzageligging Onderwerp vaststelling bestemmingsplan Hoofddorp Assumburg 2-4 Portefeuillehouders Adam Elzakalai Steller Cor Hogenkamp Collegevergadering Raadsvergadering

Nadere informatie

Raadsvoorstel 2014.0055704 Vaststelling bestemmingsplan Oude Meer Groenenberg

Raadsvoorstel 2014.0055704 Vaststelling bestemmingsplan Oude Meer Groenenberg gemeente Haarlemmermeer onderwerp Raadsvoorstel 2014.0055704 Portefeuilehouder Adam Elzakalai, dr. Derk Reneman steiler Kees Lakerveld (023-5676336) Collegevergadering 1 juni 201 5 Raadsvergadering 1.

Nadere informatie

voorstel aan de raad Bestemmingsplan Hart van De Meern Noord Scheijven, S. (Stijn) Kenmerk Raadsvoorstellen weekoverzicht

voorstel aan de raad Bestemmingsplan Hart van De Meern Noord Scheijven, S. (Stijn) Kenmerk Raadsvoorstellen weekoverzicht voorstel aan de raad Opgesteld door Ontwikkelorganisatie Ruimte Scheijven, S. (Stijn) Kenmerk 4224645 Vergadering Vergaderdatum 2 juli 2017 Jaargang en nummer Geheim Portefeuille Raadsvoorstellen weekoverzicht

Nadere informatie

B & W - NOTA. Het College van B&W stelt de Raad voor te besluiten: gelet op het bepaalde in de artikelen 3.8 en 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening;

B & W - NOTA. Het College van B&W stelt de Raad voor te besluiten: gelet op het bepaalde in de artikelen 3.8 en 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening; B & W - NOTA Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Paspoortstraat 2 Het College van B&W stelt de Raad voor te besluiten: gelet op het bepaalde in de artikelen 3.8 en 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening;

Nadere informatie

Derde partiële herziening, bestemmingsplan Buitengebied Someren, Boringsvrije zone. Toelichting

Derde partiële herziening, bestemmingsplan Buitengebied Someren, Boringsvrije zone. Toelichting Derde partiële herziening, bestemmingsplan Buitengebied Someren, Boringsvrije zone Toelichting Derde partiële herziening, bestemmingsplan Buitengebied Someren, Boringsvrije zone Toelichting Titel: Derde

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief. Onderwerp: Voorontwerp bestemmingsplan Woningbouw Brugstraat 61A

Raadsinformatiebrief. Onderwerp: Voorontwerp bestemmingsplan Woningbouw Brugstraat 61A Raadsinformatiebrief Reg.nr. : 7752133 B&W verg. : 29 mei 2018 Onderwerp: Voorontwerp bestemmingsplan Woningbouw Brugstraat 61A 1) Status Dit stuk wordt u ter informatie aangeboden in het kader van de

Nadere informatie

Vaststellen bestemmingsplan 'Rijnhal-Decathlon' Aan de gemeenteraad. Arnhem, 5 augustus 2014

Vaststellen bestemmingsplan 'Rijnhal-Decathlon' Aan de gemeenteraad. Arnhem, 5 augustus 2014 Raadsvoorstel Voor de gemeenteraadsvergadering d.d. 29 september 2014 Documentnummer : 2014.0.072.353 Zaaknummer: 2014-03-00149 Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan 'Rijnhal-Decathlon' Aan de gemeenteraad.

Nadere informatie

CONCEPT t.b.v. ter inzage legging ontwerpbestemmingsplan

CONCEPT t.b.v. ter inzage legging ontwerpbestemmingsplan CONCEPT t.b.v. ter inzage legging ontwerpbestemmingsplan Raadsvoorstel 2015/ Portefeuillehouder Collegevergadering Raadsvergadering Adam Elzakalai Steller C. Blankestijn (023 5676074 ) 1. Samenvatting

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing 12 woningen aan de Kreukel te Bergen op Zoom

Ruimtelijke onderbouwing 12 woningen aan de Kreukel te Bergen op Zoom Gemeente Bergen op Zoom Ruimtelijke onderbouwing 12 woningen aan de Kreukel te Bergen op Zoom ten behoeve van het verlenen van een omgevingsvergunning ingevolge artikel 2.12, eerste lid, onder a, onder

Nadere informatie

ONTWERPBESTEMMINGSPLAN BUITENGEBIED SOMEREN, TWEEDE PARTIËLE HERZIENING BEDRIJFSWONINGEN VLASAKKERS TOELICHTING

ONTWERPBESTEMMINGSPLAN BUITENGEBIED SOMEREN, TWEEDE PARTIËLE HERZIENING BEDRIJFSWONINGEN VLASAKKERS TOELICHTING ONTWERPBESTEMMINGSPLAN BUITENGEBIED SOMEREN, TWEEDE PARTIËLE HERZIENING BEDRIJFSWONINGEN VLASAKKERS TOELICHTING Publicatiedatum ontwerpbestemmingsplan 25 februari 2016 Datum vastgesteld Datum onherroepelijk

Nadere informatie

gelezen het raadsvoorstel van burgemeester en wethouders van 29 augustus 2017;

gelezen het raadsvoorstel van burgemeester en wethouders van 29 augustus 2017; gemeen te Overbetuwe Onderwerp: Bestemmingsplan "Eist, Van Oldenbarneveltstraat 22" O Ons kenmerk: 17RB000102 Nr. 18 De raad van de gemeente Overbetuwe; gelezen het raadsvoorstel van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Zienswijzennota bestemmingsplan Feerwerd

Zienswijzennota bestemmingsplan Feerwerd Zienswijzennota bestemmingsplan Feerwerd Zienswijzennota bestemmingsplan Feerwerd Inhoud Rapport 2 juli 2013 Projectnummer 275.00.01.11.05 I n h o u d s o p g a v e 1 Z i e n s w i j z e n 5 1.1 Inleiding

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp Ongewijzigd vaststellen bestemmingsplan Dorpsplein 18 (Riel) 12 maart Aan de gemeenteraad,

Raadsvoorstel. Onderwerp Ongewijzigd vaststellen bestemmingsplan Dorpsplein 18 (Riel) 12 maart Aan de gemeenteraad, Raadsvoorstel Zaaknummer: 2018-001138 Onderwerp Ongewijzigd vaststellen bestemmingsplan Dorpsplein 18 (Riel) Datum voorstel 12 maart 2019 Datum raadsvergadering Aan de gemeenteraad, Voorstel Maximaal 5

Nadere informatie

B&W-voorstel. Onderwerp: (concept) ruimtelijke onderbouwing Eindhovenlaan 1. 1) Status

B&W-voorstel. Onderwerp: (concept) ruimtelijke onderbouwing Eindhovenlaan 1. 1) Status B&W-voorstel Onderwerp: (concept) ruimtelijke onderbouwing Eindhovenlaan 1 1) Status Het voorstel heeft betrekking op het uitoefenen van de collegebevoegdheden ter voorbereiding van een omgevingsvergunning,

Nadere informatie

Bestemmingsplan Eerste Herziening Kop Zuidas

Bestemmingsplan Eerste Herziening Kop Zuidas Gemeente Amsterdam Bestemmingsplan Eerste Herziening Kop Zuidas Stadsdeel Zuid Vastgesteld Gemeente Amsterdam Ruimte en Duurzaamheid bestemmingsplan Eerste herziening Kop Zuidas Colofon Opdrachtgever Opdrachtnemer

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 61875 Datum : 10 juni 2014 Programma : Woon en leefomgeving Blad : 1 van 6 Cluster : Ruimte Portefeuillehouder: dhr. H.C.V.

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Bestemmingsplan Kroostweg-Noord

RAADSVOORSTEL Bestemmingsplan Kroostweg-Noord RAADSVOORSTEL Bestemmingsplan Kroostweg-Noord Nisommiv asnamaar mingsbir wow,demiese war...damirsimmi traimisalianismin Gemeente Zeist Portefeuillehouder Wethouder Fluitman Ronde Tafel november 2017 Opsteller

Nadere informatie

C. Evers raad00594

C. Evers raad00594 Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email C. Evers 3678 cev@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering onderwerp 13raad00594 Vaststellen bestemmingsplan Gertrudisdal-Norbertusdreef

Nadere informatie

Raadsvoorstel nr Portefeuillehouder wethouder drs. G. van der Hoeven

Raadsvoorstel nr Portefeuillehouder wethouder drs. G. van der Hoeven RAADSVOORSTEL Raadsvoorstel nr Portefeuillehouder wethouder drs. G. van der Hoeven Datum B&W-besluit 23 mei 2017 Voor de vergadering van raad d.d. 29 juni 2017 Behandelen in de raadscommissie Ruimte en

Nadere informatie

Gemeente / Leusden Bestemmingsplan / Buitengebied 2009 Wijziging Gasleiding Arnhemseweg

Gemeente / Leusden Bestemmingsplan / Buitengebied 2009 Wijziging Gasleiding Arnhemseweg Gemeente / Leusden Bestemmingsplan / Buitengebied 2009 Wijziging Gasleiding Arnhemseweg Bestemmingsplan Buitengebied 2009 - Wijziging GasleidingArnhemseweg procedure datum ontwerp 23 mei 2013 vastgesteld

Nadere informatie

B&W-voorstel. 1) Status

B&W-voorstel. 1) Status B&W-voorstel Onderwerp: Ruimtelijke motivering voor transformatie voormalig kantoor Brabants Dagblad aan het Emmaplein naar 56 woonstudio s en 550 m2 kantoorruimte. 1) Status Het voorstel heeft betrekking

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot (gewijzigde) vaststelling van het bestemmingsplan "Landhof, fase 3"

Raadsvoorstel tot (gewijzigde) vaststelling van het bestemmingsplan Landhof, fase 3 Inboeknummer 14bst01405 Beslisdatum B&W 23 september 2014 Dossiernummer 14.39.651 Raadsvoorstel tot (gewijzigde) vaststelling van het bestemmingsplan "Landhof, fase 3" Inleiding De locatie Landhof ligt

Nadere informatie

Nummer : 2013/ Datum : 1 oktober 2013 Onderwerp : Vaststelling bestemmingsplan Vroonlandseweg Kapelle

Nummer : 2013/ Datum : 1 oktober 2013 Onderwerp : Vaststelling bestemmingsplan Vroonlandseweg Kapelle Voorbereidende raadsvergadering: 5 november 2013 Besluitvormende raadsvergadering: 26 november 2013 Portefeuillehouder: E. Damen AAN DE GEMEENTERAAD Nummer : 2013/ Datum : 1 oktober 2013 Onderwerp : Vaststelling

Nadere informatie

PARAPLUBESTEMMINGSPLAN PARKEERNORMEN

PARAPLUBESTEMMINGSPLAN PARKEERNORMEN PARAPLUBESTEMMINGSPLAN PARKEERNORMEN GEMEENTE CULEMBORG Paraplubestemmingsplan Parkeernormen Gemeente Culemborg Toelichting Regels Verbeelding: schaal 1 : 1000 Datum ontwerpplan: 27 maart 2018 Datum vaststelling:

Nadere informatie

Aan de raad van de gemeente Wormerland

Aan de raad van de gemeente Wormerland RAADSVOORSTEL Aan de raad van de gemeente Wormerland Datum aanmaak 6 augustus 2013 Onderwerp Programma en portefeuillehouder Vaststelling Bestemmingsplan Bedrijventerreinen R.P. Hendriks Raadsvergadering

Nadere informatie

Portefeuillehouder : G. Bruijniks Datum collegebesluit : 9 september 2014 Corr. nr.:

Portefeuillehouder : G. Bruijniks Datum collegebesluit : 9 september 2014 Corr. nr.: Preadvies Portefeuillehouder : G. Bruijniks Datum collegebesluit : 9 september 2014 Corr. nr.: 2014.11886 Onderwerp : Programma : 11. Bouwen en wonen Agenda nr. : 13, 2014/53 Voorstel tot het (gewijzigd)

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad. Vaststellen bestemmingsplan 'Eilandje Urk' Zaaknummer Voorstel

Aan de gemeenteraad. Vaststellen bestemmingsplan 'Eilandje Urk' Zaaknummer Voorstel Aan de gemeenteraad Zaaknummer 268278 Onderwerp: a Voorstel Vaststellen bestemmingsplan 'Eilandje Urk' 1. In te stemmen met het vaststellen van het bestemmingsplan 'Eilandje Urk' zoals dit plan is vervat

Nadere informatie

Gemeente / Leusden Bestemmingsplan / Maanweg 2009 Wijziging Gasleiding Arnhemseweg

Gemeente / Leusden Bestemmingsplan / Maanweg 2009 Wijziging Gasleiding Arnhemseweg Gemeente / Leusden Bestemmingsplan / Maanweg 2009 Wijziging Gasleiding Arnhemseweg Bestemmingsplan Maanweg 2009 - Wijziging Gasleiding Arnhemseweg procedure datum ontwerp 23 mei 2013 vastgesteld 20 augustus

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp. Status. Voorstel. Inleiding. Beoogd effect. Ag. nr.: Reg. nr.: BP Datum:

Raadsvoorstel. Onderwerp. Status. Voorstel. Inleiding. Beoogd effect. Ag. nr.: Reg. nr.: BP Datum: Datum: Raadsvoorstel College Ja Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan Eindhovenseweg 10-12 te Boxtel Status Besluitvormend Voorstel 1. In te stemmen met de beantwoording van de zienswijzen volgens bijgaande

Nadere informatie

CONCEPT t.b.v. ter inzage legging ontwerpbestemmingsplan

CONCEPT t.b.v. ter inzage legging ontwerpbestemmingsplan CONCEPT t.b.v. ter inzage legging ontwerpbestemmingsplan Onderwerp Portefeuillehouder Steller Collegevergadering Raadsvergadering Raadsvoorstel 2015/ Adam Elzakalai H. Grootveld 1. Samenvatting Wat willen

Nadere informatie

VASTSTELLINGSBESLUIT BESTEMMINGSPLAN KERKSTRAAT 39 TE NEDERWEERT GEMEENTERAAD VAN NEDERWEERT D.D. 27 SEPTEMBER 2016

VASTSTELLINGSBESLUIT BESTEMMINGSPLAN KERKSTRAAT 39 TE NEDERWEERT GEMEENTERAAD VAN NEDERWEERT D.D. 27 SEPTEMBER 2016 VASTSTELLINGSBESLUIT BESTEMMINGSPLAN KERKSTRAAT 39 TE NEDERWEERT GEMEENTERAAD VAN NEDERWEERT D.D. 27 SEPTEMBER 2016 INHOUDSOPGAVE Paginanummer 1. Procedure 1.1. Zienswijzen ontwerp bestemmingsplan 3 1.2.

Nadere informatie

voorstel aan de raad Vaststelling bestemmingsplan Vleuterweide Centrum, 2e fase

voorstel aan de raad Vaststelling bestemmingsplan Vleuterweide Centrum, 2e fase voorstel aan de raad Opgesteld door Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling Meijer, P.H. (Peter) Kenmerk 16.509040 Vergadering Raadsvoorstellen Vergaderdatum 30 december 2016 Jaargang en nummer Geheim

Nadere informatie

Groot Sypel - Maltezerlaan 1. Vastgesteld bestemmingsplan

Groot Sypel - Maltezerlaan 1. Vastgesteld bestemmingsplan Groot Sypel - Maltezerlaan 1 Vastgesteld bestemmingsplan Groot Sypel - Maltezerlaan 1 Inhoudsopgave Toelichting Hoofdstuk 1 3 Inleiding 3 1.1 Aanleiding 3 1.2 Doel 3 1.3 Plangebied 4 1.4 De bij het plan

Nadere informatie

BIJLAGE 1 BIJ PLAN VAN AANPAK. Toelichting afweging per locatie structuurvisie Eibergen

BIJLAGE 1 BIJ PLAN VAN AANPAK. Toelichting afweging per locatie structuurvisie Eibergen BIJLAGE 1 BIJ PLAN VAN AANPAK Toelichting afweging per locatie structuurvisie Eibergen 1 1. Huenderstraat 2 (locatie voormalig kantoor Betula) Centrum 2011, bestemming Maatschappelijk Het perceel is in

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Agendapunt nr.:

Raadsvoorstel. Agendapunt nr.: Agendapunt nr.: Raadsvoorstel Onderwerp: Gewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan Buitengebied 2009, herziening Kattenbos 6 te Reusel Datum besluit B&W: 5 februari 2019 Vergaderdatum: 12 maart 2019

Nadere informatie

C. Evers 3678

C. Evers 3678 Agendapunt commissie: 3.2 steller telefoonnummer email C. Evers 3678 cev@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering portefeuillehouder M. Wijnen 4405/8116 onderwerp Bestemmingsplan Carolusdreef

Nadere informatie

B&W Vergadering. B&W Vergadering 29 augustus 2017

B&W Vergadering. B&W Vergadering 29 augustus 2017 2.1.3 Bouw 9 zorgappartementen Wilhelminalaan te Roermond 1 Dossier 2093 voorblad.pdf B&W Vergadering Dossiernummer 2093 Vertrouwelijk Nee Vergaderdatum 29 augustus 2017 Agendapunt 2.1.3 Omschrijving Bouw

Nadere informatie

Onderwerp Bestemmingsplan Neede, Plan Hondelink Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein

Onderwerp Bestemmingsplan Neede, Plan Hondelink Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein Raad VOORBLAD Onderwerp Bestemmingsplan Neede, Plan Hondelink 29. Agendering Commissie Bestuurlijk Domein x Gemeenteraad x Commissie Ruimtelijk Domein Lijst ingekomen stukken Commissie Sociaal en Economisch

Nadere informatie

Het ontwerpwijzigingsplan en de ontwerp omgevingsvergunning liggen gedurende zes weken ter visie met de mogelijkheid om zienswijzen in te dienen.

Het ontwerpwijzigingsplan en de ontwerp omgevingsvergunning liggen gedurende zes weken ter visie met de mogelijkheid om zienswijzen in te dienen. B&W-voorstel Onderwerp: Ontwerpwijzigingsplan Kruisstraat Rosmalen naast nr. 44 1) Status Dit stuk is opgesteld in het kader van de voorbereiding van het wijzigingsplan Kruisstraat Rosmalen naast nr. 44

Nadere informatie

V A L K E N S WA A R. D

V A L K E N S WA A R. D G E M E E N T E V A L K E N S WA A R. D Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email C. Evers 678 cev(o)valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 10raad00743 onderwerp Vaststellen

Nadere informatie

Afdeling. Deze ontwikkeling past binnen de vastgestelde kaders die uw raad heeft vastgesteld.

Afdeling. Deze ontwikkeling past binnen de vastgestelde kaders die uw raad heeft vastgesteld. RAADSVOORSTEL Raad Voorstelnummer Datum Onderwerp Programma 23juni2016 2016.00043 10 mei 2016 Vaststelling bestemmingsplan Pionierkwartier, fase 2 Fysieke leefomgeving Afdeling Programma's en Projecten

Nadere informatie

Raadsvoorstel Raadsvoorstel Bestemmingsplan 'Didam, Kerkijk fase V, VI en VII Raadsvoorstel. Registratienummer: 18INT01953

Raadsvoorstel Raadsvoorstel Bestemmingsplan 'Didam, Kerkijk fase V, VI en VII Raadsvoorstel. Registratienummer: 18INT01953 Raadsvoorstel Raadsvoorstel Bestemmingsplan 'Didam, Kerkijk fase V, VI en VII Raadsvoorstel Registratienummer: 18INT01953 Onderwerp: Bestemmingsplan 'Didam, Kerkijk fase V, VI en VII Portefeuillehouder:

Nadere informatie

In het licht van de actieve informatieplicht informeren wij U over de stand van zaken met betrekking tot de beleidsuitvoering.

In het licht van de actieve informatieplicht informeren wij U over de stand van zaken met betrekking tot de beleidsuitvoering. Raadsinformatiebrief Reg.nr. : 6214793 B&W verg. : 8 februari 2017 Onderwerp: Voorontwerp bestemmingsplan Kom Vinkel 1) Status In het licht van de actieve informatieplicht informeren wij U over de stand

Nadere informatie

GEMEENTE DE FRIESE MEREN ONTSLUITINGSWEG WYTLÂN NIJEMIRDUM BESTEMMINGSPLAN. Fout! Verwijzingsbron niet gevonden.

GEMEENTE DE FRIESE MEREN ONTSLUITINGSWEG WYTLÂN NIJEMIRDUM BESTEMMINGSPLAN. Fout! Verwijzingsbron niet gevonden. Fout! Verwijzingsbron niet gevonden. blz 1 GEMEENTE DE FRIESE MEREN ONTSLUITINGSWEG WYTLÂN NIJEMIRDUM BESTEMMINGSPLAN Fout! Verwijzingsbron niet gevonden. Status: Fout! Verwijzingsbron niet gevonden. /

Nadere informatie

Voorstel aan de raad. Projectorganisatie Stationsgebied Bodewitz, J.A. (Jord) Kenmerk Vergaderdatum 5 november 2015

Voorstel aan de raad. Projectorganisatie Stationsgebied Bodewitz, J.A. (Jord) Kenmerk Vergaderdatum 5 november 2015 Voorstel aan de raad Opgesteld door Projectorganisatie Stationsgebied Bodewitz, J.A. (Jord) Kenmerk 15.509656 Vergadering Commissie Stad en Ruimte Vergaderdatum 5 november 2015 Geheim Nee Vaststelling

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing Fort Imperial te Breskens

Ruimtelijke onderbouwing Fort Imperial te Breskens Ruimtelijke onderbouwing Fort Imperial te Breskens 1 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 4 1.1 Aanleiding 4 1.2 Ligging en begrenzing plangebied 4 1.3 Vigerende bestemmingsplan 5 2. Bestaande situatie 6 2.1 ruimtelijke

Nadere informatie

Raadsvoorstel 2016./ ontwerp t.b.v. terinzagelegging

Raadsvoorstel 2016./ ontwerp t.b.v. terinzagelegging Raadsvoorstel 2016./ ontwerp t.b.v. terinzagelegging Vaststellen bestemmingsplan Zwanenburg De Kom Noordwestzijde en vaststellen Portefeuillehouder Adam Elzakalai Steller D. Ong Collegevergadering 30 augustus

Nadere informatie

Raadsstuk. Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan Haarlem 023 Reg.nr.: 2009/186957

Raadsstuk. Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan Haarlem 023 Reg.nr.: 2009/186957 Raadsstuk Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan Haarlem 023 Reg.nr.: 2009/186957 1. Inleiding Het project 023 betreft het thans grotendeels braakliggende gebied, gelegen tussen de Boerhaavelaan, de Toekanweg,

Nadere informatie

Het college vraagt de gemeenteraad het bestemmingsplan Studentenhuisvesting Hotel Management

Het college vraagt de gemeenteraad het bestemmingsplan Studentenhuisvesting Hotel Management Samenvatting Het college vraagt de gemeenteraad het bestemmingsplan Studentenhuisvesting Hotel Management School Maastricht ongewijzigd vast te stellen. Om de verwachte groei aan te kunnen en om woonruimte

Nadere informatie

Raadsvergadering. 8 maart

Raadsvergadering. 8 maart RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 8 maart 2018 18-017 Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Odijk, Zeisterweg 103' Aan de raad, Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Odijk, Zeisterweg 103 Gevraagde

Nadere informatie

BESTEMMINGSPLAN HOUWAKKER/VLUT OSPEL, HERZIENING 2015 GEMEENTERAAD VAN NEDERWEERT

BESTEMMINGSPLAN HOUWAKKER/VLUT OSPEL, HERZIENING 2015 GEMEENTERAAD VAN NEDERWEERT VASTSTELLINGSBESLUIT BESTEMMINGSPLAN HOUWAKKER/VLUT OSPEL, HERZIENING 2015 GEMEENTERAAD VAN NEDERWEERT 14 juli 2015 INHOUDSOPGAVE Paginanummer 1. Procedure 3 1.1. Zienswijzen ontwerp bestemmingsplan 1.2.

Nadere informatie

Bestemmingsplan 'Stedelijk Gebied: Lensheuvel 91, Reusel' Datum voorstel: 5 juni 2018 Vergaderdatum: 3 juli 2018 Registratienr.

Bestemmingsplan 'Stedelijk Gebied: Lensheuvel 91, Reusel' Datum voorstel: 5 juni 2018 Vergaderdatum: 3 juli 2018 Registratienr. Raadsvoorstel Agendapunt: 16 Onderwerp: Bestemmingsplan 'Stedelijk Gebied: Lensheuvel 91, Reusel' Datum voorstel: 5 juni 2018 Vergaderdatum: 3 juli 2018 Registratienr.: 060-2018 Opsteller: Toon Capel Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Baarle-Nassau. B. en W Raad BAARLE-NASSAU. Ţşect.~ftü~ No. B. De raad van de gemeente Baarle-Nassau;

Baarle-Nassau. B. en W Raad BAARLE-NASSAU. Ţşect.~ftü~ No. B. De raad van de gemeente Baarle-Nassau; Baarle-Nassau GEM B. en W Raad BAARLE-NASSAU brd1300082 Inge* 1 1 DEC. 2013 No. B. Ţşect.~ftü~ De raad van de gemeente Baarle-Nassau; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 29 oktober 2013;

Nadere informatie

gehoord de commissie Economie, Ruimtelijke Ordening en Milieu op 14 september 2016

gehoord de commissie Economie, Ruimtelijke Ordening en Milieu op 14 september 2016 RAADSBESLUIT Vaststelling bestemmingsplan "Gebrande Hoefstraat 2 te Rucphen" 28 september 2016 De raad van de gemeente Rucphen, gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 12 juli 2016, overwegende

Nadere informatie

GEMEENTE WESTLAND RAADSVOORSTEL

GEMEENTE WESTLAND RAADSVOORSTEL 2 O FEB. 2018 SVOORSTEL ONDERWERP Vaststellen 'Paraplubestemmingsplan Parkeernormen INLEIDING Op 29 november 2014 is de Reparatiewet BZK 2014 in werking getreden. Met deze wet is onder andere de Woningwet

Nadere informatie

GEMEENTE BERGEN OP ZOOM. Bestemmingsplan. Reparatieplan Groene Gordijn. Status: ONTWERP

GEMEENTE BERGEN OP ZOOM. Bestemmingsplan. Reparatieplan Groene Gordijn. Status: ONTWERP GEMEENTE BERGEN OP ZOOM Bestemmingsplan Reparatieplan Groene Gordijn. Status: ONTWERP 1 Inhoudsopgave HOOFDSTUK 1. DOEL EN OPZET BESTEMMINGSPLAN... 3 1.1 AANLEIDING EN DOEL... 3 1.2 LIGGING EN BEGRENZING

Nadere informatie

overwegende dat ten aanzien van het ontwikkelingsgerichte welstandskader geen zienswijzen zijn ingediend;

overwegende dat ten aanzien van het ontwikkelingsgerichte welstandskader geen zienswijzen zijn ingediend; C aj aj ~ dlj' Apeldoorn overwegende dat, overeenkomstig het bepaalde in artikel 308 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), het ontwerp van bestemmingsplan Deventerstraat - Laan van Zevenhuizen met ingang

Nadere informatie

onderwerp: Raadsvoorstel vaststellen bestemmingsplan 'Bedrijventerrein Rijssen, bedrijfsverzamelgebouw Kryptonstraat'

onderwerp: Raadsvoorstel vaststellen bestemmingsplan 'Bedrijventerrein Rijssen, bedrijfsverzamelgebouw Kryptonstraat' g e m e e n t e Rijssen-Holter\v Rijssen, 16 juni 2015 Voorstel van het college aan de raad raadsvergadering: 24 september 2015 agendanummer: 12 opgemaakt door: WOEV portefeuillehouder: R.J. Cornelissen

Nadere informatie

Piet Hein kavel te Goes

Piet Hein kavel te Goes Piet Hein kavel te Goes Stedenbouwkundige randvoorwaarden 151215 BIJLAGE 2 1 Bestaande situatie De Piet Hein kavel ligt aan de zuidrand van de oude binnenstad in een omgeving met deels kleinschalige oudere

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief. Onderwerp: Ontwerp bestemmingsplan Splitsing Zandbergen 10 Rosmalen

Raadsinformatiebrief. Onderwerp: Ontwerp bestemmingsplan Splitsing Zandbergen 10 Rosmalen Raadsinformatiebrief Reg.nr. : 7267315 B&W verg. : 20 september 2017 Onderwerp: Ontwerp bestemmingsplan Splitsing Zandbergen 10 Rosmalen 1) Status Dit stuk wordt u ter informatie aangeboden in het kader

Nadere informatie

Voorstel aan de gemeenteraad

Voorstel aan de gemeenteraad Voorstel aan de gemeenteraad Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan Eerste herziening bestemmingsplan Drechterland Zuid RTG: 12-10-2015 Raadsvoorstel: 22-9-2015, nr. 2015-53 Portefeuillehouder: Programma:

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. categorie/agendanr. B. en W RA A 8 13/454. Raad. Onderwerp: Bestemmingsplan 'Emmen, Noordbarge'

Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. categorie/agendanr. B. en W RA A 8 13/454. Raad. Onderwerp: Bestemmingsplan 'Emmen, Noordbarge' svoorstel 2013 RA13.0045 A 8 13/454 Onderwerp: Bestemmingsplan 'Emmen, Noordbarge' Portefeuillehouder: A.J. Sleeking Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling en Infrastructuur Team Ontwikkeling Ingrid Weis, telefoon

Nadere informatie

Verslag burgerparticipatie Bestemmingsplan Kempenbaan 2 Bastion Tilburg d.d. 28 augustus 2013

Verslag burgerparticipatie Bestemmingsplan Kempenbaan 2 Bastion Tilburg d.d. 28 augustus 2013 Verslag burgerparticipatie Bestemmingsplan Kempenbaan 2 Bastion Tilburg d.d. 28 augustus 2013 1. Vooraf De Bastion Hotel Groep is voornemens middels sloop-nieuwbouw een hotel met 105 kamer te realiseren

Nadere informatie

Bestemmingsplan Zuidhoek, 1e herziening

Bestemmingsplan Zuidhoek, 1e herziening Bestemmingsplan Zuidhoek, 1e herziening 2 Inhoudsopgave Toelichting 5 Hoofdstuk 1 Inleiding 1.1 Aanleiding 1.2 Ligging van het plangebied "Zuidhoek" 1.3 Leeswijzer 7 7 7 8 Hoofdstuk 2 Aanpassingen 2.1

Nadere informatie

Bestemmingsplan Weideveld 2016, 1 e herziening. (ontwerp 25 januari 2019)

Bestemmingsplan Weideveld 2016, 1 e herziening. (ontwerp 25 januari 2019) Bestemmingsplan Weideveld 2016, 1 e herziening (ontwerp 25 januari 2019) Pagina 2 van 13 2019-01-25 Toelichting - Weideveld 2016 1e herziening Bestemmingsplan Weideveld 2016, 1 e herziening Toelichting

Nadere informatie

De raad van de gemeente Lansingerland; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 13 augustus 2013 en 15 oktober 2013

De raad van de gemeente Lansingerland; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 13 augustus 2013 en 15 oktober 2013 Raadsbesluit 1111111111111 l1li111111111 Datum Raad 28 november 2013 Registratienummer BR1300121 Onderwerp Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan "HoeksePark West" De raad van de gemeente Lansingerland;

Nadere informatie

M- C ^ y* ) iieywegein. y*^-% Roytingformylier. Middelen/ dekking Akkoord concei Akkoord leidinggevende. Nummer: 2010/73G4

M- C ^ y* ) iieywegein. y*^-% Roytingformylier. Middelen/ dekking Akkoord concei Akkoord leidinggevende. Nummer: 2010/73G4 iieywegein Roytingformylier Nummer: 2010/73G4 y* ) Onderwerp: Opstarten projectbesluitprocedure fietsenstalling Ringstede Afdeling Duurzame Ontwikkeling Behandelend ambtenaar Susanne Siebers Naam portefeuillehouder

Nadere informatie

Wijzigingsplan t Skottepad Ballum Ameland Wijzigen bestemmingsplan Ballum

Wijzigingsplan t Skottepad Ballum Ameland Wijzigen bestemmingsplan Ballum ONTWERP Wijzigingsplan t Skottepad Ballum Ameland Wijzigen bestemmingsplan Ballum Burgemeester en wethouders van de gemeente Ameland; Van toepassing is het bestemmingsplan Ballum, vastgesteld door de raad

Nadere informatie

bestemmingsplan Correctieve herziening Zilvervakschool Schoonhoven Noord

bestemmingsplan Correctieve herziening Zilvervakschool Schoonhoven Noord bestemmingsplan Correctieve herziening Zilvervakschool Schoonhoven Noord Planstatus: Plan identificatie: ontwerp NL.IMRO.1931.BP1509DK003-ON01 Datum: 23 maart 2015 Contactpersoon Buro SRO: Kenmerk Buro

Nadere informatie

Inhoudsopgave ruimtelijke onderbouwing Olympus 20

Inhoudsopgave ruimtelijke onderbouwing Olympus 20 Inhoudsopgave ruimtelijke onderbouwing Olympus 20 Hoofdstuk 1 Inleiding Hoofdstuk 2 Planbeschrijving Hoofdstuk 3 Beleidskader Hoofdstuk 4 Landschappelijke inpasbaarheid Hoofdstuk 5 Omgevingsaspecten Hoofdstuk

Nadere informatie

Gelet op het collegebesluit van 22 januari 2019, gelet op de Wet ruimtelijke ordening en het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht;

Gelet op het collegebesluit van 22 januari 2019, gelet op de Wet ruimtelijke ordening en het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht; venlo Raadsvoorstel GEMEENTEBESTUUR onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Vilgert 47 Velden' raadsnummer 2019 14 collegevergadering d.d. 22-01-2019 raadsvergadering d.d. 27-02-2019 fatale termijn programma

Nadere informatie

Toelichting Uitwerking Schoenmakershoek-Oost fase 3

Toelichting Uitwerking Schoenmakershoek-Oost fase 3 Toelichting Uitwerking Schoenmakershoek-Oost fase 3 d.d. 20 oktober 2015 3 Hoofdstuk `1 inleiding Op 15 september 2008 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan "Schoenmakershoek-Oost" vastgesteld. Gedeputeerde

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Datum raadsvergadering : 17 december 2015 Agendanummer : 09 Datum : 11 november Onderwerp Bestemmingsplan Nieuwe Klif

Raadsvoorstel. Datum raadsvergadering : 17 december 2015 Agendanummer : 09 Datum : 11 november Onderwerp Bestemmingsplan Nieuwe Klif Raadsvoorstel Datum raadsvergadering : 17 december 2015 Agendanummer : 09 Datum : 11 november 2015 Onderwerp Bestemmingsplan Nieuwe Klif Aan de leden van de raad, Voorgesteld besluit 1. in te stemmen met

Nadere informatie

Gewijzigd vaststellen bestemmingsplan 'De Nieuwe Vaart'

Gewijzigd vaststellen bestemmingsplan 'De Nieuwe Vaart' Raadsvoorstel Voor de gemeenteraadsvergadering d.d. 9 maart 2015 Documentnummer : 2015.0.013.143 Zaaknummer: 2014-09-00312 Onderwerp: Gewijzigd vaststellen bestemmingsplan 'De Nieuwe Vaart' Aan de gemeenteraad.

Nadere informatie

't, RAADsvooRSTEL EN ontwerpbeslutr

't, RAADsvooRSTEL EN ontwerpbeslutr 't, RAADsvooRSTEL EN ontwerpbeslutr Registratienummer raad: 1 41 4033 Behorend bij het B&W-advies met registratienummer 1413609 Datum: 23 )anuari 2018 Behandeld door: S. Koot Domein/team: Ruimtelijke/Ontwi

Nadere informatie

GEMEENTE BOEKEL VOORSTEL AAN DE RAAD. Datum : 6 november Voorstel van : college van burgemeester en wethouders

GEMEENTE BOEKEL VOORSTEL AAN DE RAAD. Datum : 6 november Voorstel van : college van burgemeester en wethouders GEMEENTE BOEKEL VOORSTEL AAN DE RAAD Datum : 6 november 2017 Voorstel van : college van burgemeester en wethouders Onderwerp : Vaststelling bestemmingsplan De Run, Boekel Samenvatting Naar aanleiding van

Nadere informatie

Onderwerp Bestemmingsplan "Neede, De Berg 2010" Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein. Commissie Sociaal en Economisch Domein

Onderwerp Bestemmingsplan Neede, De Berg 2010 Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein. Commissie Sociaal en Economisch Domein Raad VOORBLAD Onderwerp Bestemmingsplan "Neede, De Berg 21" Agendering Commissie Bestuurlijk Domein x Gemeenteraad x Commissie Ruimtelijk Domein Lijst ingekomen stukken Commissie Sociaal en Economisch

Nadere informatie

Toelichting bestemmingsplan 1e partiele herziening Veersedijk

Toelichting bestemmingsplan 1e partiele herziening Veersedijk Toelichting bestemmingsplan 1e partiele herziening Veersedijk gemeente: Hendrik-Ido-Ambacht fase: vastgesteld bestemmingsplan datum: 11 mei 2015 1 Inhoudsopgave HOOFDSTUK 1 Inleiding 3 1.1 Bij het plan

Nadere informatie