N35 bij Raalte: Barrière opwerpen? Of groen en duurzaam verbinden!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "N35 bij Raalte: Barrière opwerpen? Of groen en duurzaam verbinden!"

Transcriptie

1 1 N35 bij Raalte: Barrière opwerpen? Of groen en duurzaam verbinden! Inleiding In 1998 koos de gemeenteraad voor een N35-tracé op de huidige locatie. In 2006 werd die keuze bevestigd met als voorwaarde (unaniem door raad bepaald) dat de N35 tussen het centrum en Raalte-Noord verdiept moest worden aangelegd. Met de toezegging van verdiepte ligging ging ook de bewonerswerkgroep RN35 akkoord met het huidige tracé. In de discussie over aanpassing Kruispunt Bos (2017) is het finale besluit over de ligging van fietspaden buiten de plannen gehouden en is het mandaat bij de gemeente neergelegd. Het college startte vervolgens een onderzoek naar varianten met fietstunnels onder zowel het spoor als de N35. De fractie van BurgerBelangen wees in het debat over het directe gevolg van de aanleg van een fietstunnel onder de N35 door: het onmogelijk maken van de verdiepte ligging van de N35 zelf, en daarmee het schenden van de afspraak met de inwoners. Met dáárvan weer als gevolg dat de barrière (niet alleen ruimtelijk) tussen Raalte-Noord en het centrum van het dorp in stand wordt gehouden. Zodra de N35 in de toekomst wordt opgewaardeerd tot 2x2baans stroomweg (hetgeen in de planning staat) wordt deze barrière zelfs versterkt. In het debat stelde het college dat een verdiepte ligging van de N35 niet tot de mogelijkheden zou behoren. Deze stelling bleek gebaseerd op persoonlijke uitspraken en individuele inschattingen. Bij navraag bleek dat deze optie op geen enkel moment is uitgewerkt, ook niet globaal of oriënterend. Het college koerst slechts aan op de aanleg van twee tunnels (zie bijlage 4). Als BurgerBelangen hebben we het initiatief genomen om een alternatief uit te werken, gebaseerd op het doel om een duurzame, ruimtelijke én sociale verbinding tussen Raalte-Noord en zowel het dorpscentrum, het station en de sportvoorzieningen. En daarmee tegemoet te komen aan de afspraak met de inwoners. In deze notitie wordt dit alternatief gepresenteerd. De conclusie: er zijn wel degelijk mogelijkheden om de huidige N35-barrière te transformeren tot een groene verbindingszone, met versterking van bereikbaarheid, woonkwaliteit en veiligheid. Inwoners en politiek krijgen daarmee de keuze: accepteren we de huidige barrière, of gaan we duurzaam verbinden. Bij het opstellen van dit alternatief is aangesloten bij de reeds vastgestelde voorstellen voor opwaardering van Kruispunt Bos. Ter hoogte van het Overijssels kanaal kan de huidige auto- en fietsverbinding blijven bestaan. Verder is aansluiting gezocht bij de bestaande infrastructuur, met aan de noordzijde een verbinding met Arendshorst en de Ridderschapsweg en aan de zuidzijde zowel een verbinding met omgeving Tijenraan/Rohdaveld en een verbinding met de Ceintuurbaan. Dit wil niet zeggen dat dit per definitie de aantakkingsplaatsen zijn. In de uitwerking kunnen meerdere opties nader uitgewerkt worden.

2 2 Het totaalplaatje Fig 1: Bovenaanzicht-totaal De kern van het alternatief is dat in gebied tussen Kruispunt Bos en de hoge brug (nabij Beaphar) over een beperkt deel een viaduct komt. Dit viaduct kan worden gerealiseerd door de combinatie van een beperkte verdieping van de N35 en een (deels al gerealiseerde) ophoging van de zijkanten. Bovenop de N35/viaduct wordt een groen voetgangers- en fietsersgebied ingericht, inclusief parkachtige aankleding (verlichting, bankjes etc). Vanuit dit plateau worden vier fietspaden aangelegd naar de bestaande infrastructuur. De kosten van dit model worden gedrukt omdat er slechts over een beperkt deel een viaduct komt, de N35 slechts minimaal verdiept hoeft te worden en aangesloten wordt bij bestaande infrastructuur. Een besparing wordt gerealiseerd omdat geen dure fietstunnel nodig is. Bovendien is gefaseerde uitvoering mogelijk.

3 3 Sfeerplaatje/bovenaanzicht Voor een goede impressie laat figuur 2 zien hoe het er optisch concreet uit ziet, gezien vanaf (boven) het HOFtheater. Rechts ziet u een bomenrij die de spoorlijn aan het zicht onttrekt. Het fietspad richting de sportvoorzieningen loopt evenwijdig aan het spoor. De exacte ligging en plaats van fietstunnel naar de accommodaties dient nader ingevuld worden. Daarbij kan aansluiting gevonden worden bij de gewenste fietsverbinding tussen Almelo en Zwolle (F35) maar vooral ook bij het fietspad van en naar Heino. fig 2: Beeld gezien vanaf hangend boven HOFtheater Eenvoudige tunnel Een belangrijk facet om rekening mee te houden is de wetgeving m.b.t. tunnels. Zodra een tunnel langer is dan 250 meter, gelden extra (sterk kostenverhogende) eisen t.a.v. onder andere veiligheid (verlichting, alarmering, vluchtroutes). Door te kiezen voor een lengte van 200 a 250 meter blijven deze kosten beperkt. In het ontwerp is uitgegaan van een breedte van 250 meter om een maximale groene zone te realiseren, maar dit kan bij de uitwerking ingekort worden. fig 3: De lengte van de tunnel is max 250 meter. Hierdoor zijn dure elementen als nooduitgangen et cetera niet van toepassing.

4 4 Groene kwaliteitsruimte bovenop de N35 Op het plateau is een fiets- en wandelrotonde te realiseren, waarbij de omgeving wordt aangekleed met bomen/struiken (fig 4), sfeerverlichting en bankjes. Ook kan gedacht worden aan enkele speeltoestellen of hondenuitlaatplaats. Fig 4: Het plateau leent zich uitstekend voor aankleding met bomen, doorsteekjes voor wandelaars en sfeervolle verlichting. Nadere uitwerking op details Bij het ontwikkelen van deze impressie is aansluiting gezocht bij bestaande ideeën, rapporten en studies. Zo is de oostelijke tunnel onder het spoor geprojecteerd ter hoogte van de tennisbanen (RTV) en de Blekkerhoek. Deze kan echter eenvoudig in oostwaartse richting worden opgeschoven, tot en met de optie deze te verbinden met het fietspad langs de Ganzeboomlaan. Niet afhankelijk van termijn opwaardering N35 Bij de keuze voor deze variant behoort gefaseerde aanleg tot de mogelijkheden, waarbij al wel ingespeeld kan worden op realisatie van het groene karaker en de snelle realisatie van een veilige fietsbrug. Fig 5: Bij de uitwerking kan nader gekeken worden naar de beste locatie voor de oostelijke fietstunnel onder het spoor, nabij tennisbanen/blekkerhoek of meer richting station/remise met de optie om een fietsverbinding te maken met Ganzeboomlaan.

5 5 Stijgingspercentages fietspaden In de variantenstudie rondom Knooppunt Raalte/Kruispunt Bos viel de variant van fietsviaduct af omdat het stijgingspercentage van het fietspad te hoog zou zijn. Volgens de normen ligt het maximum qua stijgingspercentage voor fietspaden op 5% of 4% als het om langere stukken gaat. Figuur 6 geeft een indicatie (!) van de percentages binnen dit alternatief aan. Het hoogste is de hellingsgraad vanaf het plateau richting station/ceintuurbaan (2,74%). De essentie is dat hiermee wordt aangegeven dat de hellingspercentages binnen deze impressie ruim binnen de normen kunnen blijven. Stijgingspercentages zijn een belangrijke factor bij het bepalen van de exacte ligging, lengte en aantakkingslocaties. Fig 6: Bovenaanzicht totaal, met hoogte-indicatie en stijgingspercentages fietspaden.

6 6 Visie BurgerBelangen Als partij realiseren we ons dat hele problematiek met betrekking tot de N35 zeer complex is en een lange adem vergt. Overkoepelend kader Kijkend naar de hoofdlijnen zijn m.b.t. de N35 twee sporen aan de orde. Het eerste spoor is dat er een integrale aanpak moet komen voor het hele wegdeel tussen Wythmen en Nijverdal. Dit is conform de in 2005/2006 afgesproken Marsroute, waar de provincie en de aanliggende gemeente voor getekend hebben. Het tweede spoor is dat in de tussenliggende periode géén werkzaamheden worden gedaan waar men later spijt van krijgt. In dat kader is het van belang te weten dat provincie en rijk samen 15 miljoen euro beschikbaar hebben gesteld voor veiligheidsbevorderende maatregelen aan de N35 tussen Wythmen en Nijverdal. Voor dat budget geldt dus ook: doe er alleen dingen mee waar je later geen spijt van krijgt. Keuzes en invloed van de gemeente Binnen deze kaders is het de primaire taak van de gemeente om de belangen van de inwoners te behartigen en te bewaken. Dat geldt zowel t.a.v. het bewaken van de uitvoering van de twee hoofdsporen, als t.a.v. het eigen beleid, inclusief de besteding van de eigen middelen. Dat is aan de orde bij het kruispunt N35/Hagenweg, bij het wegdeel tussen Raalte en Mariënheem, bij de traverse door Mariënheem, maar óók op het wegdeel tussen de kruispunt Bos en de afslag Ommen. Volgens BurgerBelangen is het plan om tussen het centrum en Raalte-Noord een fietsverbinding te realiseren met twee fietstunnels desastreus voor de sociale en ruimtelijke kwaliteit tussen Noord en centrum. Niet alleen omdat met een dergelijke tunnel veel (gemeentelijk!) geld gemoeid is, maar ook omdat richting provincie en rijk/rws bestuurlijk het signaal wordt afgeven dat geen waarde meer wordt gehecht aan de verdiepte ligging, c.q. gewenste opheffing barrière. Volgens BurgerBelangen is dat naar de inwoners alleen te verantwoorden als overtuigend is aangetoond dat er absoluut geen andere opties zijn. En dat is niet geval. Met het aangedragen alternatief toont BurgerBelangen aan dat er wel degelijk een realistisch en kwalitatief volwaardig alternatief is dat op zijn minst een nadere uitwerking verdient, met als perspectief om de huidige barrière te slechten en te vervangen door een groene verbindingszone. Wij vinden dat, vóórdat er een finaal besluit valt met betrekking tot de fietsverbindingen, het in deze notitie aangedragen alternatief nader uitgewerkt moet worden, onder regie (en opdrachtformulering) van een werkgroep waarin bewoners van Raalte-Noord zitting hebben. November 2017

7 7 Bijlage 1: Ook rapport RoyalHaskoning geeft mogelijkheid van fietsbrug aan De Quickscan fietsverbindingen Raalte (febr 2017) toonde aan dat een fietsbrug een optie was. Deze (variant 2b) werd terzijde geschoven vanwege de hellingsgraad (max 4,5%), terwijl bij de toelichting (boven) stond aangegeven dat deze variabel was. Het is opmerkelijk dat in het rapport van RoyalHaskoning niet meerdere opties qua ligging fietsbrug zijn aangegeven. Onderstaande optie zou zeer voor de hand hebben gelegen en geeft raakvlakken met het alternatief van BurgerBelangen.

8 8 Bijlage 2a: Kanttekeningen bij de weging van criteria Royal Haskoning: Fietsbrug is veiliger en goedkoper Het overzicht links (matrix varianten) geeft aan dat een fietsbrug aanzienlijk bijdraagt aan de sociale veiligheid, zeker in vergelijking tot de optie van twee tunnels (score 4 versus score 1). Bovendien is een fietsbrug aanmerkelijk goedkoper. In de matrix rechts scoort een brug een 5 (tegenover een 2 van de tunnels). Opmerking: als BurgerBelangen realiseren we ons dat in de weging van kosten slechts een vergelijking is gemaakt tussen de kosten van een gewone tunnel en gewone basisfietsbrug. Deze is daarmee niet automatisch door te trekken naar een vergelijking tussen een tunnel en de kosten van inrichting van een groene zone. Het is wel een belangrijke factor in de visie dat de inrichting van een groene zone gefaseerd kan worden uitgevoerd, beginnend met de realisatie van een (1 e of dubbele) fietsbrug.

9 9 Bijlage 2b: Kanttekening bij weging van verbinding en rechte lijn In de eerdere weging (links) scoorde de gekozen tunnelvariant hoog op de punten voorkomen van verliestijd, doorzicht/rechte lijn en bochtigheid. Hierbij is vooral gekeken naar alleen de directe verbinding tussen 1 punt in Noord en 1 punt in centrum. Het gepresenteerde alternatief geeft (door de variatie in mogelijkheden) op alle punten een betere score.?! Welke variant geeft de meeste directe verbinding als een inwoner vanaf Collendoorn of Schuilenburg naar het centrum, school of Tijenraan/Rohda wil? De spoorse doorsnijding of het alternatief

10 10 Bijlage 3: Gefaseerde uitvoering op basis van feiten uit rapport RoyalHaskoning In de quickscan uitgevoerd door RoyalHaskoning wordt de optie van een fietsbrug genoemd (variant 2b). Deze krijgt een lage prioritering vanwege het stijgingspercentage. Door het fietspad te verlengen wordt het stijgingspercentage verlaagd, wordt de fietsbrug wel degelijk haalbaar, en biedt het tevens een eerste basis voor verdere doorontwikkeling richting groene verbindingszone. Links variant 2b van RoyalHaskoning. Het rode segment is onder geprojecteerd in de bredere omgeving. Door niet te kiezen voor de steile opgang (kruis), maar voor een langere oprit vervalt het bezwaar van de te steile stijgingspercentage. Omdat een fietsbrug aanmerkelijk goedkoper is dan een fietstunnel is het zeer aannemelijk dat deze startsituatie binnen het huidige budget gerealiseerd kan worden, met mogelijk zelfs ook al de uitbreidingen 1 en

11 11 Bijlage 4: Het plan van de gemeente Voor de volledigheid geven we hier ook nog even het voorstel van het college weer: dat voorziet in een rechte baan tussen de Ridderschapsweg en de Ceintuurbaan, met twee tunnels. De ene tunnel gaat onder de N35 door (waardoor toekomstige verdiepte ligging vrijwel onmogelijk wordt gemaakt). De tweede tunnel voert onder het spoor door. Overigens: Een korte tunnel onder het spoor door staat niet ter discussie, ook niet wat BurgerBelangen betreft. De huidige spoorbaan ligt immers dermate hoog dat hier geen andere opties zijn.

TOELICHTING op het Besluitformulier - Voorstel met registratienummer 2015/2302.

TOELICHTING op het Besluitformulier - Voorstel met registratienummer 2015/2302. Openbaar Besluit Projectmanagement Registratienummer : 2015/2321 Datum : 16 januari 2015 Opgesteld door : J.A. Pierik Onderwerp: Uitspreken voorkeur variant treinstation Hazerswoude-Koudekerk TOELICHTING

Nadere informatie

Hellendoorn. Aan de raad. Noord. Punt 5 : Financiën Stationsomgeving LjCMlCClIlC

Hellendoorn. Aan de raad. Noord. Punt 5 : Financiën Stationsomgeving LjCMlCClIlC Punt 5 : Financiën Stationsomgeving LjCMlCClIlC Noord Hellendoorn Aan de raad Samenvatting: In september 2012 dient het NS-station verplaatst te zijn naar het centrum van Nijverdal. De stationsomgeving

Nadere informatie

Ontsluiting ziekenhuis AZ ALMA Campus Eeklo in het kader van module 14. informatieavond - oktober In opdracht van VENECO, stad Eeklo

Ontsluiting ziekenhuis AZ ALMA Campus Eeklo in het kader van module 14. informatieavond - oktober In opdracht van VENECO, stad Eeklo Ontsluiting ziekenhuis AZ ALMA Campus Eeklo in het kader van module 14 informatieavond - oktober 2013 In opdracht van VENECO, stad Eeklo Visie gewenste ruimtelijke structuur R43 en de groene vinger VENECO-

Nadere informatie

Analyse Kempkensbergtunnel. Van: KeKempkensbergtunnelMemo

Analyse Kempkensbergtunnel. Van: KeKempkensbergtunnelMemo Analyse Datum: 26 februari 2013 Van: KeMemo Projectorganisatie Aanpak Ring Zuid 1. Aanleiding Arthur Kamminga heeft in december 2012 een alternatief voorstel gedaan voor de Esperantotunnel, de zogenaamde

Nadere informatie

FIETSVERBINDING LAARVELD WEERT INFORMATIEBIJEENKOMST 5 MAART 2018

FIETSVERBINDING LAARVELD WEERT INFORMATIEBIJEENKOMST 5 MAART 2018 1 INFORMATIEBIJEENKOMST 5 MAART 2018 2 PROGRAMMA VAN VANAVOND - Welkom - Aanleiding en doel - Proces en resultaten studie - Bekijken schetsontwerpen - Afsluiting 3 AANLEIDING EN DOEL Door de ontwikkeling

Nadere informatie

16 september 2014 Corr.nr , VV Nummer 48/2014 Zaaknr

16 september 2014 Corr.nr , VV Nummer 48/2014 Zaaknr 16 september 2014 Corr.nr. 2014-23.596, VV Nummer 48/2014 Zaaknr. 522611 Voordracht van Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten van Groningen betreffende het planuitwerkings- en reserveringsbesluit

Nadere informatie

Haalbaarheidsstudie Hoogwaardige snelle fietsroute Oost-West

Haalbaarheidsstudie Hoogwaardige snelle fietsroute Oost-West Haalbaarheidsstudie Hoogwaardige snelle fietsroute Oost-West Gemeente Leudal en Roermond Inloopavonden 30 en 31 januari Welkom! Welkom op de eerste inloopavonden voor de haalbaarheidsstudie Hoogwaardige

Nadere informatie

Naar een bereikbaar en leefbaar Stompwijk. Weergave inloopbijeenkomst 18 mei 2015

Naar een bereikbaar en leefbaar Stompwijk. Weergave inloopbijeenkomst 18 mei 2015 Naar een bereikbaar en leefbaar Stompwijk Weergave inloopbijeenkomst 18 mei 2015 STOMPWIJKSE- WEG Naar een bereikbaar en leefbaar Stompwijk Weergave inloopbijeenkomst 18 mei 2015 Inleiding In deze weergave

Nadere informatie

MEMO. Onderwerp: Beoordeling fietstunnel Merwedestraat. Projectomschrijving: 2 mei Advies ARZ

MEMO. Onderwerp: Beoordeling fietstunnel Merwedestraat. Projectomschrijving: 2 mei Advies ARZ MEMO Onderwerp: Beoordeling fietstunnel Merwedestraat Kampen, Projectomschrijving: 2 mei 2017 17.0016.010-Advies ARZ Van: Aan: J. Hendriks M. Slijkhuis J. Engels R. Wiersma Aanleiding In het Tracébesluit

Nadere informatie

PROVINCIALE STAT EN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. p^ \ ^O' I 2012

PROVINCIALE STAT EN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. p^ \ ^O' I 2012 PROVINCIALE STAT EN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. p^ \ ^O' * 16 ME ontv.: Routing I 01 V\^ a.d. Bijl.: Luttenbergstraat Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Fax 038 45 48 88 overijssel.nl postbus@overijssel.nl

Nadere informatie

Notitie Hoe verhoudt de Gebiedsvisie A15-A12 zich tot de afspraken in de bestuursovereenkomst

Notitie Hoe verhoudt de Gebiedsvisie A15-A12 zich tot de afspraken in de bestuursovereenkomst Projectbureau ViA15 Datum: 22 oktober 2008 Notitie Hoe verhoudt de Gebiedsvisie A15-A12 zich tot de afspraken in de bestuursovereenkomst Op 28 augustus 2008 heeft projectbureau ViA15 formeel de met erratum

Nadere informatie

Memo. 1. Aanleiding. 4) De pilot zorgt voor ervaring bij bewoners en de gemeente over off-grid wonen en leven.

Memo. 1. Aanleiding. 4) De pilot zorgt voor ervaring bij bewoners en de gemeente over off-grid wonen en leven. Memo aan : Gemeenteraad Harderwijk van : College van B&W organisatie : eenheid i.a.a. : datum : 07 augustus 2018 onderwerp : Locatie pilot off-grid tiny houses reg.nummer : 02430000016450 / 02430000050159

Nadere informatie

Projectscope: Voorkeursvariant dubbele overweg Tongersestraat Boxtel

Projectscope: Voorkeursvariant dubbele overweg Tongersestraat Boxtel Projectscope: Voorkeursvariant dubbele overweg Tongersestraat Boxtel Beschrijving van de Voorkeursvariant B14/B15 variant 6 die, op basis van de Variantenstudie dubbele overweg Tongersestraat d.d. 30 oktober

Nadere informatie

Voorkeursschetsontwerp traverse Lemmer

Voorkeursschetsontwerp traverse Lemmer Bylage 4 Voorkeursschetsontwerp traverse Lemmer Uit de verkeersstudie naar de Rondweg Lemmer (uitgevoerd in 2009/2010) is een voorkeursschetsontwerp naar voren gekomen. Dit ontwerp bestaat in hoofdlijnen

Nadere informatie

Uitwerking verkeersonderzoek Olst. Informatieavond. 16 mei 2018

Uitwerking verkeersonderzoek Olst. Informatieavond. 16 mei 2018 Uitwerking verkeersonderzoek Olst Informatieavond 16 mei 2018 2 Agenda vanavond Aanleiding Verbeteren Leefbaarheid en Veiligheid in Olst Eerder onderzoek rondweg Olst Jan Hooglandstraat Twee varianten

Nadere informatie

architectuur stedenbouw landschap

architectuur stedenbouw landschap Traverse Dieren Rheden N786 Apeldoorns Kanaal N348 Projectteam Gijs Wolfs / Paul Kersten / Janneke Dries / Mieke van der Arend Opdrachtgever Gemeente Rheden / Provincie Gelderland Ontwerp 2011-2012 (realisatie

Nadere informatie

2014D02444 INBRENG VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG

2014D02444 INBRENG VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG 2014D02444 INBRENG VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG Binnen de vaste commissie voor Infrastructuur en Milieu hebben verschillende fracties de behoefte om vragen en opmerkingen voor te leggen aan de

Nadere informatie

Inbreng Politieke Avond 21 januari 2014 Huisvesting gemeentelijke organisatie. (onder embargo tot na uitspreken tekst op de Politieke Avond)

Inbreng Politieke Avond 21 januari 2014 Huisvesting gemeentelijke organisatie. (onder embargo tot na uitspreken tekst op de Politieke Avond) (onder embargo tot na uitspreken tekst op de Politieke Avond) Voorzitter, beste collega s, Voor de PvdA is het doel van de bijeenkomst van vanavond om richting te geven aan het college, welke kant het

Nadere informatie

Alkmaar - Openbare Ruimte Station. 18 juni 2013

Alkmaar - Openbare Ruimte Station. 18 juni 2013 Alkmaar - Openbare Ruimte Station 18 juni 2013 Hoe gaat het stationsgebied eruit zien? Centrumzijde Stationsplein en Stationsweg Het nieuwe stationsplein aan de Centrumzijde krijgt een stedelijke inrichting

Nadere informatie

Vereniging Plaatselijk Belang Rheezerveen / Heemserveen e.o.

Vereniging Plaatselijk Belang Rheezerveen / Heemserveen e.o. Betreft: zienswijze N34-conceptplan, in het bijzonder de algemene inrichting N34 de volgende wensen onder uw aandacht willen brengen. - Realisatie van calamiteiten-poorten, zowel aan de noordzijde tussen

Nadere informatie

FAQ Fietspad Helmond-Eindhoven: Nr. Categorie Vraag Antwoord

FAQ Fietspad Helmond-Eindhoven: Nr. Categorie Vraag Antwoord FAQ Fietspad Helmond-Eindhoven: Nr. Categorie Vraag Antwoord De fiets is voor velen het ideale vervoermiddel op kortere afstanden. Op dit moment is er geen directe, snelle en kwalitatief hoogwaardige fietsverbinding

Nadere informatie

Verkeersveiligheid N35 traject Haarle

Verkeersveiligheid N35 traject Haarle Verkeersveiligheid N35 traject Haarle Plaatselijk Belang Haarle 13 Februari 2018 N35 N35 2x Trajecten Haarle Deel 1: Traject Rijkswaterstaat Gemeente grens Raalte/Hellendoorn tot KM30 paaltje Verantwoordelijkheid

Nadere informatie

ZIENSWIJZENNOTA GVVP WINSUM

ZIENSWIJZENNOTA GVVP WINSUM ZIENSWIJZENNOTA GVVP WINSUM Nr. Vragen/opmerkingen (gebundeld) 1 Er is vanuit nut en noodzaak, geluidsoverlast, benodigde investeringen en mogelijke route Ranum - Tinallinge - Onderdendam bezwaar tegen

Nadere informatie

Portefeuillehouder: J. Hoekzema Behandelend ambtenaar J. Koomans van den Dries, 0595 447784 gemeente@winsum.nl (t.a.v. J. Koomans van den Dries)

Portefeuillehouder: J. Hoekzema Behandelend ambtenaar J. Koomans van den Dries, 0595 447784 gemeente@winsum.nl (t.a.v. J. Koomans van den Dries) Vergadering: 11 september 2012 Agendanummer: 3 Status: Informerend Portefeuillehouder: J. Hoekzema Behandelend ambtenaar J. Koomans van den Dries, 0595 447784 E mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v. J. Koomans

Nadere informatie

Gedurende het project wordt dit document regelmatig herzien. Dit op basis van de laatste inzichten en vragen die aan de gemeente zijn gesteld.

Gedurende het project wordt dit document regelmatig herzien. Dit op basis van de laatste inzichten en vragen die aan de gemeente zijn gesteld. Veelgestelde vragen over Fietspad F446.00 Roodemolenpolder Versie 3: 5 maart 2014 De plannen voor de aanleg van een nieuwe Fietsverbinding tussen Voorhout en Sassenheim door de Roodemolenpolder leiden

Nadere informatie

Planstudie Ring Utrecht A27/A12 Opbrengstnotitie meedenkbijeenkomsten december Bijlage 2 Aansluiting Utrecht Noord april 2012

Planstudie Ring Utrecht A27/A12 Opbrengstnotitie meedenkbijeenkomsten december Bijlage 2 Aansluiting Utrecht Noord april 2012 Planstudie Ring Utrecht A27/A12 Opbrengstnotitie meedenkbijeenkomsten december 2011 Bijlage 2 Aansluiting Utrecht Noord april 2012 Rijkswaterstaat heeft voor de aansluiting Utrecht Noord een aantal mogelijke

Nadere informatie

Petitie voor Provinciale Staten Overijssel inzake N340 Zwolle - Ommen

Petitie voor Provinciale Staten Overijssel inzake N340 Zwolle - Ommen Petitie voor Provinciale Staten Overijssel inzake N340 Zwolle - Ommen De onderhavige petitie wordt u aangeboden door een overgrote meerderheid van de bedrijven, organisaties en inwoners die direct betrokken

Nadere informatie

Bijlage 2 Indicatieve doorlooptijden (open) aanbesteding(svarianten)

Bijlage 2 Indicatieve doorlooptijden (open) aanbesteding(svarianten) Bijlage 2 Indicatieve doorlooptijden (open) aanbesteding(svarianten) Wanneer duidelijkheid burger* Aanbestedings dossier gereed Opties 0 en 1 Optie 2 Optie 3 Optie 4 DT Noord (verlegd en verdiept**) met

Nadere informatie

N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem

N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem Vraag en antwoord Algemeen 1. Waarom wordt deze Schakel Achterhoek - A1 aangelegd? De gemeente Lochem en de provincie hebben besloten een rondweg aan te leggen

Nadere informatie

Statenvoorstel. Snelfietsroute Leiden-Katwijk

Statenvoorstel. Snelfietsroute Leiden-Katwijk Statenvoorstel Vergadering Januari 2018 Nummer 7066 Onderwerp Snelfietsroute Leiden-Katwijk Vergaderdatum GS: 19 december 2017 Portefeuillehouder: Vermeulen, F Uiterlijke beslistermijn: 31 januari 2018

Nadere informatie

19DEC 20B. HOV in 't Gooi. Bijlage bij TWINH Projectomschrijving - december 2013 INGEKOMEN. Impressie van het ontwerp/resultaten consultatie:

19DEC 20B. HOV in 't Gooi. Bijlage bij TWINH Projectomschrijving - december 2013 INGEKOMEN. Impressie van het ontwerp/resultaten consultatie: Bijlage bij TWINH Projectomschrijving - december 2013 INGEKOMEN 19DEC 20B HOV in 't Gooi Impressie van het ontwerp/resultaten consultatie: 1. Huizen 2. Blaricum 3. Eemnes/Laren 4. Hilversum Zie vvww.hovinhetgooi.nl

Nadere informatie

NOTITIE. Beoordelingsnotitie routevarianten fietstracés langs de spoorlijn Groningen - Sauwerd. Van : Boud Geerdes / Jeroen Bos. Datum : December 2017

NOTITIE. Beoordelingsnotitie routevarianten fietstracés langs de spoorlijn Groningen - Sauwerd. Van : Boud Geerdes / Jeroen Bos. Datum : December 2017 verkeer NOTITIE Beoordelingsnotitie routevarianten fietstracés langs de spoorlijn Groningen - Sauwerd Van : Boud Geerdes / Jeroen Bos Datum : December 2017 Algemeen Voor de geplande fietsroute langs de

Nadere informatie

Verkeersveiligheidsmaatregelen N35 Wythmen - Nijverdal. 13 februari 2018

Verkeersveiligheidsmaatregelen N35 Wythmen - Nijverdal. 13 februari 2018 Verkeersveiligheidsmaatregelen N35 Wythmen - Nijverdal 13 februari 2018 N35 Wythmen - Nijverdal Projectbudget verkeersveiligheidsmaatregelen is 15 miljoen Ranglijst van maatregelen Participatieproces Motie

Nadere informatie

Vervolg platform bewoners Aanpak Ring Zuid Projectbureau Aanpak Ring Zuid te Groningen 16 april 2012, 20.00 22.00 uur

Vervolg platform bewoners Aanpak Ring Zuid Projectbureau Aanpak Ring Zuid te Groningen 16 april 2012, 20.00 22.00 uur Verslag Overleg: Locatie: Datum: Vervolg platform bewoners Aanpak Ring Zuid Projectbureau Aanpak Ring Zuid te Groningen 16 april 2012, 20.00 22.00 uur Aanwezig Bewonersplatform: Mw. Welp, dhr. Dijkhuis,

Nadere informatie

Parrallel oprij strook >150m. A28 N A1 west huidige boog wordt 2 baans gemaakt. Helling = 0.75% Afstand 180m in openlucht Helling tussen A en B = 0.

Parrallel oprij strook >150m. A28 N A1 west huidige boog wordt 2 baans gemaakt. Helling = 0.75% Afstand 180m in openlucht Helling tussen A en B = 0. A1west A28 noord naar Hanze tunnel boog straal dezelfde als RWS flyover! Geoptimaliseerd voor hoogte tov maaiveld en helling Geen nieuwe verbinding nodig tussen A28 noord en A1west E =3m A =3 m. Afstand

Nadere informatie

Tunnelmond A6/A9 nabij knooppunt Muiderberg

Tunnelmond A6/A9 nabij knooppunt Muiderberg abcdefgh Rijkswaterstaat Tunnelmond A6/A9 nabij knooppunt Muiderberg Een beschrijving van de problemen en de mogelijke oplossingen 28 maart 2006 abcdefgh Rijkswaterstaat Tunnelmond A6/A9 nabij knooppunt

Nadere informatie

In de notitie staat de rol van PS en de bijbehorende planning alsvolgt verwoord:

In de notitie staat de rol van PS en de bijbehorende planning alsvolgt verwoord: Utrecht, 4 november 2008 Pythagoraslaan 101 Tel. 030-2589111 Afdeling nummer : MOB : 2008INT231003 Onderwerp: Schriftelijke beantwoording ex art. 47 van het Reglement van Orde aan het College van Gedeputeerde

Nadere informatie

Tjuchem, november 2018 Verdubbeling N33 Zuidbroek - Appingedam

Tjuchem, november 2018 Verdubbeling N33 Zuidbroek - Appingedam Tjuchem, november 2018 Verdubbeling N33 Zuidbroek - Appingedam Stappen landschapsplan / OTB 1e Ontwerpronde voor noord (31/10): aftrap landschapsplan, afzonderlijke sessies Uitwerking, afstemming derden

Nadere informatie

Definitief ontwerp Fok en Schans

Definitief ontwerp Fok en Schans December 2016 Definitief ontwerp Fok en Schans Het begin De wens om de Schans en Fok aan te pakken staat al lang op de wensenlijst van de bewonersorganisatie Wijkbelang Heerenveen Noord en de gemeente

Nadere informatie

Rapport. Rapport betreffende een klacht over Rijkswaterstaat, vallend onder de minister van Infrastructuur en Milieu uit Den Haag.

Rapport. Rapport betreffende een klacht over Rijkswaterstaat, vallend onder de minister van Infrastructuur en Milieu uit Den Haag. Rapport Rapport betreffende een klacht over Rijkswaterstaat, vallend onder de minister van Infrastructuur en Milieu uit Den Haag. Datum: 10 september 2011 Rapportnummer: 2011/271 2 Klacht Verzoekster klaagt

Nadere informatie

verijssel provincie PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. Ib/Zolé/éöO Datqj./: 0 1 JUL JULI 2016

verijssel provincie PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. Ib/Zolé/éöO Datqj./: 0 1 JUL JULI 2016 PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. Ib/Zolé/éöO Datqj./: 0 1 JUL 2016 Luttenbergstraat 2 Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Fax 038 425 48 88 overijssel.nl postbus@overijssel. nl

Nadere informatie

e^verijssei N35 Samenvatting van het voorgestelde provincie Aan Provinciale Staten

e^verijssei N35 Samenvatting van het voorgestelde provincie Aan Provinciale Staten Statenvoorstel nr. PS/2014/691 N35 Datum GS-kenmerk Inlichtingen bij 26.08.2014 2014/0232126 dhr. M. Oving, telefoon 06 46037666 e-mail M.Oving@overijssel.nl Aan Provinciale Staten Onderwerp Investeringsvoorstel

Nadere informatie

Informatiebrief juni 2015

Informatiebrief juni 2015 In de laatste informatiebrief kreeg u informatie over de inrichting van de bosranden langs het nieuwe fietspad over het Oude Spoorbaantracé. In deze informatiebrief vindt u de huidige stand van zaken m.b.t.

Nadere informatie

Fietstoets en barrière-werking Provincie Noord-Brabant

Fietstoets en barrière-werking Provincie Noord-Brabant Fietstoets en barrière-werking Provincie Noord-Brabant Aad Smid Fietsersbond Provinciaal vertegenwoordiger provnbrabant@fietsersbond.nl 19 november 2011 Onze doelstellingen bij N-projecten: Goede fietspaden

Nadere informatie

Huidige inrichting Aan de ventweg Zeeweg liggen 12 woningen. De Ventweg wordt voornamelijk gebruikt door bewoners en bezoekers van deze woningen.

Huidige inrichting Aan de ventweg Zeeweg liggen 12 woningen. De Ventweg wordt voornamelijk gebruikt door bewoners en bezoekers van deze woningen. Inleiding Parallelweg Zeeweg Vraag van de gemeenteraad: Kan de voorgestelde fietsroutestructuur nog verder geoptimaliseerd worden? Wij achten het noodzakelijk om de door belanghebbenden en raadsleden gedane

Nadere informatie

RAPPORT. Fietsverbinding knooppunt Raalte N35/N348. Quick Scan. gemeente Raalte

RAPPORT. Fietsverbinding knooppunt Raalte N35/N348. Quick Scan. gemeente Raalte RAPPORT Fietsverbinding knooppunt Raalte N35/N348 Quick Scan Klant: gemeente Raalte Referentie: T&PBD4675-108-100R001F0.1 Versie: 0.1/Finale versie Datum: 6 februari 2017 HASKONINGDHV NEDERLAND B.V. Koggelaan

Nadere informatie

Ontwerpbesluit pag. 4. Toelichting pag. 5

Ontwerpbesluit pag. 4. Toelichting pag. 5 College van Gedeputeerde Staten Statenvoorstel DATUM 19-12-2017 NUMMER PS PS2018MME07 AFDELING Mobiliteit COMMISSIE MME STELLER A.M. van 't Zand DOORKIESNUMMER 3346 DOCUMENTUMNUMMER 81C4B60E PORTEFEUILLEHOUDER

Nadere informatie

Marsroute N 35. Van ambitie naar uitvoering. Meerjaren uitvoeringsplan

Marsroute N 35. Van ambitie naar uitvoering. Meerjaren uitvoeringsplan Marsroute N 35 Van ambitie naar uitvoering Meerjaren uitvoeringsplan 2009-2020 1 Colofon Uitgave: provincie Overijssel, mei 2009 Productie en vormgeving: provincie Overijssel Foto s: provincie Overijssel

Nadere informatie

Beantwoording raadsvraag van Harry Sauer (D66), ingediend op 25 juli 2016.

Beantwoording raadsvraag van Harry Sauer (D66), ingediend op 25 juli 2016. raadsvraag van Harry Sauer (D66), ingediend op 25 juli 2016. Onderwerp: Eindhovensedijk/Oirschotsedijk Tijdens de afgelopen besluitvormende raadsvergadering heeft het college erkend dat er niet voldoende

Nadere informatie

SCHOOL-THUIS ROUTE GRAVE-OOST INFORMATIEAVOND 19 APRIL 2017

SCHOOL-THUIS ROUTE GRAVE-OOST INFORMATIEAVOND 19 APRIL 2017 INFORMATIEAVOND 19 APRIL 2017 1 ONTWERP TERREININRICHTING 2 3 HERKOMST LEERLINGEN Herkomst leerlingen 4 VIJF MOGELIJKE ROUTES VOOR FIETSERS EN VOETGANGERS 5 MAATREGELEN ROUTE 1: STOOFWEG EN STOOFBRUG 6

Nadere informatie

Ringweg Oost 3.0, Leiden. Goed ingepast, betere verkeersafwikkeling, sneller te bouwen, tientallen miljoenen goedkoper

Ringweg Oost 3.0, Leiden. Goed ingepast, betere verkeersafwikkeling, sneller te bouwen, tientallen miljoenen goedkoper Ringweg Oost 3.0, Leiden Goed ingepast, betere verkeersafwikkeling, sneller te bouwen, tientallen miljoenen goedkoper Een weg met een geschiedenis De Ringweg Oost is één van de grootste investeringen ooit

Nadere informatie

Treinhalte HwKk. Varianten 1A en 4

Treinhalte HwKk. Varianten 1A en 4 Treinhalte HwKk Varianten 1A en 4 Bestuursovereenkomst Provincie ZH - Rijnwoude Spoorverdubbeling met 4 treinen /per richting/per uur op werkdagen tot 20.00u Ambitie niveau station is niveau R-Net Prov.

Nadere informatie

De fietssnelweg F35 is een snelle, veilige en non-stop fietsverbinding van 62 kilometer van de Duitse grens naar Nijverdal.

De fietssnelweg F35 is een snelle, veilige en non-stop fietsverbinding van 62 kilometer van de Duitse grens naar Nijverdal. 25-03-2017 Tunnelplan 187 De fietssnelweg F35 in Nijverdal. De fietssnelweg F35 is een snelle, veilige en non-stop fietsverbinding van 62 kilometer van de Duitse grens naar Nijverdal. De naam fietssnelweg

Nadere informatie

Glasvezel Ommen-Hardenberg Nieuwsbrief januari 2014

Glasvezel Ommen-Hardenberg Nieuwsbrief januari 2014 Glasvezel Ommen-Hardenberg Nieuwsbrief januari 2014 Afgelopen jaar bent u geïnformeerd over de mogelijkheden voor aanleg van glasvezel in de buitengebieden van de gemeenten Ommen en Hardenberg. In de tweede

Nadere informatie

Realisatie Fietsbrug Gaasp langs de A9

Realisatie Fietsbrug Gaasp langs de A9 GROENGEBIED AMSTELLAND Adviescommissie agendapunt 10 Dagelijks bestuur Algemeen bestuur 21 juni 2012 Aantal bijlagen 1 Onderwerp Besluit Korte toelichting Consequenties Realisatie Fietsbrug Gaasp langs

Nadere informatie

TEDEWEST. 1. Fietssnelwegen in netwerk 2. Masterplan Leie-Schelde 3. Fietsfonds

TEDEWEST. 1. Fietssnelwegen in netwerk 2. Masterplan Leie-Schelde 3. Fietsfonds TEDEWEST 1. Fietssnelwegen in netwerk 2. Masterplan Leie-Schelde 3. Fietsfonds 1 Fietssnelwegen in netwerk Fietssnelwegen zijn doorgaande fietsroutes op een kwalitatief hoogwaardige infrastructuur. Ze

Nadere informatie

Aan de raad AGENDAPUNT NR. 4. Doetinchem, 6 juni 2012 ALDUS VASTGESTELD 14 JUNI 2012. Krediet oostelijke randweg en aanpassing Ondernemingsweg

Aan de raad AGENDAPUNT NR. 4. Doetinchem, 6 juni 2012 ALDUS VASTGESTELD 14 JUNI 2012. Krediet oostelijke randweg en aanpassing Ondernemingsweg Aan de raad AGENDAPUNT NR. 4 ALDUS VASTGESTELD 14 JUNI 2012 Krediet oostelijke randweg en aanpassing Ondernemingsweg Voorstel: 1. Een krediet van 24.250.000,- beschikbaar stellen voor aanleg van de oostelijke

Nadere informatie

Doetinchem, 31 mei 2017

Doetinchem, 31 mei 2017 Aan de raad AGENDAPUNT NR. 10.9 ALDUS VASTGESTELD 8 JUNI 2017 Verdubbeling Europaweg Te besluiten om: 1. Voor de doorstroming van de Europaweg het maatregelpakket onder 2 t/m 7 als belangrijkste opgaven

Nadere informatie

F. Buijserd burgemeester

F. Buijserd burgemeester Gemeente Nieuwkoop College van Burgemeester en Wethouders raadsvoorstel portefeuillehouder opgesteld door Registratienummer collegebesluit 15.07289 vergaderdatum raad 21 mei 2015 jaar/nummer 2015-041 G.A.H.

Nadere informatie

1. Aanleiding NOTITIE VARIANTEN FIETSPAD BERKELSEDIJKJE

1. Aanleiding NOTITIE VARIANTEN FIETSPAD BERKELSEDIJKJE NOTITIE VARIANTEN FIETSPAD BERKELSEDIJKJE 1. Aanleiding Op 31 maart 2016 heeft de gemeenteraad op basis van de herziening van het Mobiliteitsplan besloten om een nadere studie te doen naar de positie van

Nadere informatie

Aan de raad AGENDAPUNT NR Doetinchem, 27 februari 2013 ALDUS VASTGESTELD 7 MAART Start onteigeningsprocedure oostelijke randweg

Aan de raad AGENDAPUNT NR Doetinchem, 27 februari 2013 ALDUS VASTGESTELD 7 MAART Start onteigeningsprocedure oostelijke randweg Aan de raad AGENDAPUNT NR. 8.4 ALDUS VASTGESTELD 7 MAART 2013 Start onteigeningsprocedure oostelijke randweg Voorstel: 1. De Kroon conform het onteigeningsplan en de conceptbrief verzoeken om ten name

Nadere informatie

Memo. Advies werkgroep VLK. Achtergrond. Werkgroep VLK. Geactualiseerd ontwerp VLK

Memo. Advies werkgroep VLK. Achtergrond. Werkgroep VLK. Geactualiseerd ontwerp VLK Memo Advies werkgroep VLK Datum: 20 januari 2017 Deelproject: Verbindingsweg Ladonk - Kapelweg (VLK) Leden: Frans van Oorschot (bewoner buurtschap Kalksheuvel) Beatrix v.d. Kolk (Hippische Sport) Co van

Nadere informatie

herinrichting stationsgebied

herinrichting stationsgebied herinrichting stationsgebied ambities, opties & afwegingen verkeer in omgeving consequenties en gevolgen schapen kamp stations straat aansluiten en verlevendigen centrum welkom in onze stad! stations plein

Nadere informatie

Hoe verandert uw route naar de A20? Stap voor stap naar een nieuwe aansluiting A20 Moordrecht

Hoe verandert uw route naar de A20? Stap voor stap naar een nieuwe aansluiting A20 Moordrecht Hoe verandert uw route naar de? Stap voor stap naar een nieuwe aansluiting Dit is een uitgave van Rijkswaterstaat www.rijkswaterstaat.nl 0800-8002 (gratis, dagelijks 06.00-22.30 uur) maart 2014 cd0314ck001

Nadere informatie

N280-WEST, WEGVAK LEUDAL. Openbare informatiemarkt 10 april: Toelichting concept Definitief Ontwerp (DO)

N280-WEST, WEGVAK LEUDAL. Openbare informatiemarkt 10 april: Toelichting concept Definitief Ontwerp (DO) N280-WEST, WEGVAK LEUDAL Openbare informatiemarkt 10 april: Toelichting concept Definitief Ontwerp (DO) Agenda Waar staan wij nu? Nadere toelichting CONCEPT definitief ontwerp Vervolgstappen na vanavond

Nadere informatie

N35 i.r.t. Haarle. 24 november 2015 Wethouder Beintema

N35 i.r.t. Haarle. 24 november 2015 Wethouder Beintema N35 i.r.t. Haarle 24 november 2015 Wethouder Beintema Inhoud Proces tot op heden Financiën Bestuursovereenkomst Onderzochte varianten Gekozen variant Vervolgtraject Organisatie Communicatie en participatie

Nadere informatie

Nota van zienswijzen. Omgevingsvergunning, fase 2 Sportverzamelgebouw en sportluifel Park A4

Nota van zienswijzen. Omgevingsvergunning, fase 2 Sportverzamelgebouw en sportluifel Park A4 gemeente Schiedam domein Stedelijke Ontwikkeling Team Ruimtelijke Ontwikkeling & Beleid Postbus 1501 3100 EA Schiedam Stadskantoor Stadserf 1 3112 DZ Schiedam T 14 010 W www.schiedam.nl Nota van zienswijzen

Nadere informatie

Informatieavond nieuwbouw Dorpsschool Rozendaal. Datum: 22 januari 2015

Informatieavond nieuwbouw Dorpsschool Rozendaal. Datum: 22 januari 2015 Informatieavond nieuwbouw Dorpsschool Rozendaal Datum: 22 januari 2015 1 Programma: 19.40 Welkom door schooldirectie (Peter de Bruijn) Stand van zaken (Mark Penninkhof) - Schoolgebouw en terrein - Projectorganisatie

Nadere informatie

Memo. Verhouding auto-fiets 2015

Memo. Verhouding auto-fiets 2015 Uit de verkeerstellingen van de gemeente blijkt dat op deel twee op een werkdag gemiddeld 1.400 1 motorvoertuigen rijden waarvan 4% a 5% vrachtverkeer betreft. Op deel drie rijden gemiddeld per werkdag

Nadere informatie

Plan van aanpak uitwerking gebiedsgerichte risicobenadering of MLV

Plan van aanpak uitwerking gebiedsgerichte risicobenadering of MLV memo Opdrachtgever: DPNH, DPV, STOWA Plan van aanpak uitwerking gebiedsgerichte risicobenadering of MLV Voorstel voor uitwerking in de regionale deltaprogramma s Auteurs: B. Kolen (HKV) R. Ruijtenberg

Nadere informatie

Gedeputeerde Staten kiezen voor voorkeursalternatief Bundeling Noord

Gedeputeerde Staten kiezen voor voorkeursalternatief Bundeling Noord Juli 2016 Dagelijks ervaart het verkeer problemen met de doorstroming op de N629 tussen Oosterhout en Dongen. Ook de leefbaarheid en veiligheid op en rond de N629 en Westerlaan vragen aandacht. De provincie

Nadere informatie

Doelen en beoogde resultaten van de plannen van Herxen.

Doelen en beoogde resultaten van de plannen van Herxen. Doelen en beoogde resultaten van de plannen van Herxen. Eenmalige budgetten voor onderwerpen die op korte termijn kunnen starten. De verschillende werkgroepen hebben eenmalig een budget aangevraagd en

Nadere informatie

Beeldvormende raadsavond Duurzaamheid

Beeldvormende raadsavond Duurzaamheid Beeldvormende raadsavond Duurzaamheid 11 april 2017 Doel van de avond - Raad meenemen in het proces tot nu toe; - Input genereren van raad én werkgroepen om visie aan te scherpen en voor verdere uitwerking;

Nadere informatie

UITGANGSPUNTEN HERINRICHTING INGENIEUR SMEDINGPLEIN WIERINGERWERF

UITGANGSPUNTEN HERINRICHTING INGENIEUR SMEDINGPLEIN WIERINGERWERF UITGANGSPUNTEN HERINRICHTING INGENIEUR SMEDINGPLEIN WIERINGERWERF Bewoners hebben op de bewonersavond op 11 juli 2017 aangegeven de dorpskern van Wieringerwerf graag het karakter te geven van een verblijfsgebied

Nadere informatie

mening** R: 1 R: 1 R: 6 F: 7 F: 0 F: 0

mening** R: 1 R: 1 R: 6 F: 7 F: 0 F: 0 Evaluatie agendacommissie (20 formulieren ingeleverd, 10 raad en 10 forum) Verwachtingen m.b.t. de agendacommissie Stelling Oneens Neutraal Eens Geen 1 Het is de verantwoordelijkheid van de agendacommissie

Nadere informatie

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1 Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april 2018 p 1 Tijdens participatiebijeenkomsten is een aantal keren aangegeven dat niet alleen gekeken

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ON TWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ON TWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ON TWERPBESLUIT Registratienummer raad 1039391 Datum: 10 juli 2012 Behandeld door: Jorg Meijerink Afdeling/Team: Ruimtelijke Ontwikkeling / Beleid Onderwerp: Verkeer binnenstad: tweerichtings-

Nadere informatie

Nijmegen Duurzaam Bereikbaar Beleidsnota Mobiliteit

Nijmegen Duurzaam Bereikbaar Beleidsnota Mobiliteit Nijmegen Duurzaam Bereikbaar Beleidsnota Mobiliteit 2011 2020. Een eerste reactie van de Fietsersbond afdeling Nijmegen Nijmegen 14 september 2011 Nijmegen@fietsersbond.nl www.fietsersbond.nl www.fietsersbondnijmegen.org

Nadere informatie

Handout inloopbijeenkomst Stationsgebied 7 maart

Handout inloopbijeenkomst Stationsgebied 7 maart Handout inloopbijeenkomst Stationsgebied 7 maart Schetsen inrichting Koninginneweg De gemeente wil in het project Stationsgebied de doorstroming van de centrumring en de bereikbaarheid verbeteren. Daartoe

Nadere informatie

Hilvarenbeek, 22 september Betreft: Groot onderhoud en gebruik N269. Geachte mevrouw Arts,

Hilvarenbeek, 22 september Betreft: Groot onderhoud en gebruik N269. Geachte mevrouw Arts, Aan de SP-fractie T.a.v. mevr. W. Arts I.a.a. de leden van Provinciale Staten I.a.a. het College van Gedupteerde Staten I.a.a. College van B&W van de gemeente Hilvarenbeek I.a.a. Gemeenteraad van Hilvarenbeek

Nadere informatie

Bedrijventerrein De Mient (Capelle a/d IJssel) Maatschappelijke waarde. Met de Kamer van Koophandel weet je wel beter

Bedrijventerrein De Mient (Capelle a/d IJssel) Maatschappelijke waarde. Met de Kamer van Koophandel weet je wel beter Bedrijventerrein De Mient (Capelle a/d IJssel) Maatschappelijke waarde Met de Kamer van Koophandel weet je wel beter Bedrijventerrein De Mient, gemeente Capelle a/d IJssel A. Inleiding Deze factsheet geeft

Nadere informatie

VRIJGAVE INSPRAAK FIETSVERBINDING KRUISPUNT WALDORPSTRAAT-VIADUCTWEG (ONDERDEEL STERFIETSROUTE RIJSWIJK/DELFT)

VRIJGAVE INSPRAAK FIETSVERBINDING KRUISPUNT WALDORPSTRAAT-VIADUCTWEG (ONDERDEEL STERFIETSROUTE RIJSWIJK/DELFT) RIS297062 VRIJGAVE INSPRAAK FIETSVERBINDING KRUISPUNT WALDORPSTRAAT-VIADUCTWEG (ONDERDEEL STERFIETSROUTE RIJSWIJK/DELFT) Het college van burgemeester en wethouders van Den Haag, overwegende dat: - het

Nadere informatie

Voorstel voor de Raad

Voorstel voor de Raad Voorstel voor de Raad Datum raadsvergadering : 26 mei 2016 Agendapuntnummer : VI, punt 10 Besluitnummer : 2022 Portefeuillehouder : Wethouder Jan ten Kate Aan de gemeenteraad Onderwerp: Fietspad Linderweg.

Nadere informatie

Vragen en antwoorden aanleg Fietspad Houten-Culemborg Datum : 5 december 2018 Status : definitief Opstellers : Greetje Santing / Edwin Boonstoppel

Vragen en antwoorden aanleg Fietspad Houten-Culemborg Datum : 5 december 2018 Status : definitief Opstellers : Greetje Santing / Edwin Boonstoppel Vragen en antwoorden aanleg Fietspad Houten-Culemborg Datum : 5 december 2018 Status : definitief Opstellers : Greetje Santing / Edwin Boonstoppel Vraag Gebruik Voor wie is het toekomstige fietspad bedoeld?

Nadere informatie

Toelichting Second Opinion

Toelichting Second Opinion Toelichting Second Opinion Ring Utrecht A27/A12 4 juni 2012 In het kader van de planvorming naar een mogelijke verbreding van de A27 rondom Utrecht kijkt uitgebreid naar de technische aspecten die hierbij

Nadere informatie

BEHOREND BIJ COLLEGENOTA VAN DATUM CORRESPONDENTIENUMMER

BEHOREND BIJ COLLEGENOTA VAN DATUM CORRESPONDENTIENUMMER BEHOREND BIJ COLLEGENOTA VAN DATUM SEB A. Deze nota is in overleg met de volgende disciplines geconcipieerd: B. Er is wel overeenstemming KORTE INHOUD (GELIJKDUIDEND AAN VOORBLAD) Overeenkomst P+R terrein

Nadere informatie

Zie voor uitgebreide beschrijvingen de reeks van elf informatiebladen op www.a13a16rotterdam.nl

Zie voor uitgebreide beschrijvingen de reeks van elf informatiebladen op www.a13a16rotterdam.nl Mei 2015 Toelichting bij de (concept-)afsprakenkaart van het project A13/A16. Zie voor uitgebreide beschrijvingen de reeks van elf informatiebladen op www.a13a16rotterdam.nl De vermelde bedragen en het

Nadere informatie

Minder haalbaar geachte alternatieven voor de ontsluiting van de garage voor auto s

Minder haalbaar geachte alternatieven voor de ontsluiting van de garage voor auto s Minder haalbaar geachte alternatieven voor de ontsluiting van de garage voor auto s Voor de in- en uitrit zijn diverse alternatieven: Ligging aan de Waterkant 1. Dubbele bomenrij, geen langsparkeren De

Nadere informatie

CLASSIFICATIE C1: Public Information DATUM 26 april 2019 REFERENTIE VAN

CLASSIFICATIE C1: Public Information DATUM 26 april 2019 REFERENTIE VAN NOTITIE AAN Projectteam 150 kvverkabeling Geertruidenberg CLASSIFICATIE C1: Public Information VAN Wouter van Doeland ONDERWERP Effectbeoordeling techniek en kosten 150 kv-verbinding Geertruidenberg 1.

Nadere informatie

Vereniging Plaatselijk Belang «Voorthuizen»

Vereniging Plaatselijk Belang «Voorthuizen» Gemeente Barneveld T.a.v. het college van B&W en de Gemeenteraad Postbus 63 3770 AB Barneveld Voorthuizen, 5 april 2012 Onderwerp: Inspraak reactie op de voorgestelde plannen Rondweg Voorthuizen Noord.

Nadere informatie

Alles onder een dak Schiedam. Presentatie: Riek Bakker September 2010

Alles onder een dak Schiedam. Presentatie: Riek Bakker September 2010 Alles onder een dak Schiedam Presentatie: Riek Bakker September 2010 Inhoud presentatie 1. Opdracht 2. Visie op de opdracht 3. Onderhandelingsresultaat 4. Financien 5. Uitwerkingen onderhandelingsresultaat

Nadere informatie

Factsheets De Liemers

Factsheets De Liemers Factsheets snelfietsroute De Liemers Informatie over De Liemers, de snelfiets route tussen Arnhem en Zevenaar. 9 factsheets met infor matie, kosten en planningen. Uitgave mei 2011 Factsheets De Liemers

Nadere informatie

Het plan in het coalitieakkoord

Het plan in het coalitieakkoord Aan College van Burgemeester en Wethouders Postbus 603 1620 AR Hoorn Betreft: alternatief scenario Poort van Hoorn Hoorn, 26 augustus 2014 Geacht college, Tijdens de presentatie van het coalitie is in

Nadere informatie

Aan de raad AGENDAPUNT 3. Doetinchem, 27 januari 2010 ALDUS BESLOTEN 4 FEBRUARI 2010. Oostelijke randweg; afronding mer-procedure

Aan de raad AGENDAPUNT 3. Doetinchem, 27 januari 2010 ALDUS BESLOTEN 4 FEBRUARI 2010. Oostelijke randweg; afronding mer-procedure Aan de raad AGENDAPUNT 3 ALDUS BESLOTEN 4 FEBRUARI 2010 Oostelijke randweg; afronding mer-procedure Voorstel: 1. Het toetsingsadvies van de Commissie voor de mer over het milieueffectrapport (mer) oostelijke

Nadere informatie

Stedenbouwkundige reactie

Stedenbouwkundige reactie Stedenbouwkundige reactie 1. Stedenbouwkundige visie Stationsgebied Buitenpost Naast het voornemen voor de bouw van een passerelle over het spoor, is er ook een plan gemaakt voor de totale invulling van

Nadere informatie

28 oktober 2014 Corr.nr. 2014-42.108, WE Nummer 58/2014 Zaaknr. 510307

28 oktober 2014 Corr.nr. 2014-42.108, WE Nummer 58/2014 Zaaknr. 510307 28 oktober 2014 Corr.nr. 2014-42.108, WE Nummer 58/2014 Zaaknr. 510307 Voordracht van Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten van Groningen voor het beschikbaar stellen van krediet ten behoeve van de

Nadere informatie

13 juni 2006 Nr , VV Nummer 16/2006

13 juni 2006 Nr , VV Nummer 16/2006 13 juni 2006 Nr. 2006-10.520, VV Nummer 16/2006 SAMENVATTING: In uw vergadering van 29 maart 2006 is de Studie naar de wegverbinding Groningen - Zuidhorn (N355 en het voorkeursalternatief vastgesteld als

Nadere informatie

Betreft: Artikel-38 vragen mbt ingediend burgerinitiatief fietsverbinding Kerkrade Landgraaf Brunssum

Betreft: Artikel-38 vragen mbt ingediend burgerinitiatief fietsverbinding Kerkrade Landgraaf Brunssum Aan het College van Burgemeester en Wethouders Postbus 600 6460 AP Kerkrade Kerkrade / 24.10.16 Betreft: Artikel-38 vragen mbt ingediend burgerinitiatief fietsverbinding Kerkrade Landgraaf Brunssum Geacht

Nadere informatie

Bibliotheeklocaties Leidschendam-Voorburg

Bibliotheeklocaties Leidschendam-Voorburg Bibliotheeklocaties Leidschendam-Voorburg Quick scan stedenbouwkundige kenmerken Amsterdam, 16 september 2005 H.J. Korthals Altes J. de Kleuver 1 Vooraf Begin september kreeg DSP-groep van Bureau LAURENS

Nadere informatie

Saneren oversteken N48 bladzijde 1/9

Saneren oversteken N48 bladzijde 1/9 Saneren oversteken N48 bladzijde 1/9 Gemeente De Wolden Gemeente Hoogeveen Provincie Drenthe Gemeente Hardenberg Gemeente Ommen Provincie Overijssel Saneren oversteken N48 bladzijde 2/9 Aanleiding De rijksweg

Nadere informatie