bijeengesnuffeld deur den Wacho

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "bijeengesnuffeld deur den Wacho"

Transcriptie

1 (Wie proeft die vindt ) October 2014 bijeengesnuffeld deur den Wacho Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: Zal eveneens ter inzage liggen in : Huyze Vacas, Kerkstraat 30, Waterland-Oudeman. Origineel beleveniskaffée gehuisvest in het voormalige gemeentehuis van Waterland- Oudeman, zelf gelegen in het gezellige krekengebied.( buurtkroeg - rariteitenkabinet biertuin) meer BB- info kan je ook krijgen in eet-biercafé Kroegske, Vijfwegenstraat 35, Emelgem Debels Nico Priester Pattynstraat Kachtem (Izegem) 0473/ info@debels-trading.be Bij Debels Trading kunt u terecht voor top tweedehands wagens en bestelwagens. Wij staan garant voor kwaliteit voor de juiste prijs... even Nico bellen / Voor allerhande bierinformatie en forum: Een zeer gezellige avond gehad tijdens de speciale drink ter gelegenheid van de 90 ste verjaardag van Madame Roza op de feestsite van Brouwerij Liefmans te Oudenaarde en zaterdag een namiddagje biergenieten in Poperingen. Ik wens jullie allen veel biergenot en de groenselkes van den Wacho Nieuwe aanwinsten in Wacho's Proefkotje: Bier met groenselkes, Aspergebier, zag ik staan tussen de vele speciaal speciaalbieren in Bierhalle Deconinck te Vichte en dus mee naar huis en proeven, genieten en beoordelen. Mijn gedacht staat beschreven in mijn Proefkotje waarvan adres hierboven. Paché BB-Mop Brouwmeester Valeir Keuninck zat op de driezit met de dochter des huizes van Brouwerij Verkarre. Joke ziet haar Valeir en gedachten verzonken en vraagt plotseling Waaraan denk je schat? Valeir kijk verbaast op en zegt: aan het zelfde als u zeker waarop Joke onmiddellijk repliceert: oké, maar alleen als je met me trouwt! µ Melissa Dhooge, een Vlamse mokke om fier op te zijn. PROEFKOTJE: Deze week viel de keuze van Foob op Melissa Dhooge van Bierhalle Deconinck in Vichte maar woonachtig met partner Stijn Dauw in Waregem. Kwam vanuit het Brugse binnenland om zich om te vormen tot bierfanaat en samen met Stijn en familie een streekbierenimperium op te bouwen. Intussen is oes Melleke door menig bierliefhebber met het grootste respect behandeld en heeft ze zowat alle takken van het bierleven naar zich toegetrokken. Haar genegenheid tot de bierwereld vond ze via het project Vrouwen & Bier door mee te brouwen aan het Eva-bier in t Gaverhopke maar ook wegens haar volle medewerking aan eigen Winterbierfestival met WBF. Zowat alle activiteiten in de bierwereld krijgen haar verdiende aandacht. Intussen heeft Melissa al enkele bierlijke lessen achter de kiezen zoals biersommelier tot een cursus brouwen. Haar ondervinding tijdens het proeven, genieten en degusteren van allerlei biersoorten en haar aanstekelijke levenslust bracht haar op een positie waar wij met z n allen fier op zijn. Melissa is fier op ons (en ook ander) bier dus wij zeker op haar. Doe zo verder meid: ge zyt goe bezig!

2 Stijlvolle deerne van 90 jaar gevierd bij Liefmans. Aan de oever van de Schelde ligt het heimat van de Liefmans bieren. Een rode draad in de geschiedenis is natuurlijk de befaamde Goudenband en het is nu net deze waarvan de smaak door al die jaren werd onder controle werd gehouden door de pas negentig jaar geworden Roza Blancquaert-Merckx oftewel Madamle Rose. Duvel-Moortgat die in 2008 de Liefmansbieren voor hun rekening namen zijn erg trots op hun Oudenaards boegbeeld en nodigde dan ook enkele genegen mensen uit voor een verjaardagsdrink in de mooie heropgewaardeerde zaal in de Liefmans brouwerij. Deze kranige dame stond ruim veertig jaar met de roerstok aan de kuipen van de Liefmans brouwerij en is verantwoordelijk voor de basissmaak van de huidige grote kwaliteit van de Liefmansbieren. Op de haar zo geprezen Oudenaars biermonument aan de Schelde werd Roza Merckx, de allereerste vrouwelijke brouwmeester in België, geëerd en ze ontving een het ereteken van Officier in de Kroonorde. In een select gezelschap van brouwers, vrienden en familie, werd Rosa Merckx in de bloemetjes gezet. Het ereteken werd overhandigd door de Burgemeester van Oudenaarde Marnic De Meulemeester. Charles Leclef, Grootmeester van de Ridderschap van de Roerstok bedankte Rosa voor de jarenlange inzet als lid van de Hoge Raad. De avond stond helemaal in het teken van Rosa en haar passie voor brouwen. De Liefmans brouwerij blijft haar passie. Er gaat geen dag voorbij of ze brengt een bezoekje aan de brouwers in Oudenaarde. Het bezoekerscentrum van de Liefmans brouwerij kreeg de afgelopen maanden een make over en bezoekers kunnen nog steeds een kijkje komen nemen hoe de gist zijn werk doet in de koperen open gistkuipen en dit op de plaats waar Rosa vroeger aan de roerstok stond. Met de hulp van onder meer Polakevi, die enkele moois fotoshots nam in opdracht van Duvel-Moortgat. Het was met zekerheid een der mooiste dagen in het bierige leven van onze kranige dame die verder leeft in de harten van wie Fier op ons Bier is Iedereen die een verantwoordeliojke bijdrage droeg aan deze onvergetelijke avond samen op de foto en natuurlijk op de gezondheid van de jarige met (hoe kan het anders) een Liefmans Goudenband.

3 Weer stonden alle ogen gericht op de kunst van Duvel-biersommelier Nicolas Soenen en ook in den toog hield hij de prestaties van de catering in t oog. Zou St Bernardus ceo Hans Depypere brouwgeheimen ontfutselen van Liefmans-brouwer Elfried Anckaer, waarschijnlijk een collegiaal gesprekje op deze mooie avond. Vernieuwde kennismaken van wereldreiziger Anouk Lagae en Chris Bauweraerts en de catering deed het weer maar eens perfect. Het welkomswoord van ceo Michel Moortgat hield zowel de gehuldigde als de genodigden in de ban met zijn lofbetuigingen. Emotioneel momentje tussen de twee grootheden in het DM-verhaal. Madam Roza gaf als een uitstekende performer tekst en uitleg bij al die lofbetuigingen maar huisvriend Michel Moortgat had nog een speciaaltje in huis voor de jarige. Een reuze foto van haar liefdevolle brouwerij gemaakt door allemaal beeltenissen van de grote dame. Ook de Oudenaardse burgervader de Heer Marnic De Meulemeester spaarde de lofbetuigingen niet en spelde onze dame een voor haar waardig ereteken Officier in de Kroonorde op. Charles Leclef, Grootmeester van de Ridderschap van de Roerstok bedankte Rosa voor de jarenlange inzet als lid van de Hoge Raad waarna het feest kon beginnen met hapjes en drank. Op de voordracht van de Minister van Economie, Consumenten en Noordzee heeft het zijne Majesteit Koning Filip behaagd, als blijk van erkentelijkheid voor bewezen diensten, bij Koninklijk Besluit van 25 april 2014 het ereteken van Officier in de Kroonorde te verlenen aan Mevrouw Rosa Merckx, eerste brouwmeesteres van België.

4 Vele tinten bier in Poperinge. Voor de 19 de keer mochten op zaterdag 25 en zondag 26 oktober de meer dan 1700 bierliefhebbers uit alle hoeken van de wereld hun hartje ophalen in het gezellige zaaltje van Hotel Belfort te Poperinge met ingang Veurnestraat. In de hopgemeente stonden zon 20-tal brouwers naast elkaar hun uitstekende waar aan te bieden. Het ging om een totaal van ongeveer 100 bieren. Tal van nieuwe bieren waren te proeven en hier en daar eentje die nog niet op de markt was maar toch al redelijk quotering kreeg bij de kenners. Het nieuwe trio van huisbrouwer d Oude Maalderij kreeg veel aandacht en velen merkten de nieuwe hopsmaak van Rememberence bij Brouwerij Eutropius en eindelijk eens kennis gemaakt met Joyce, mevrouw Marco Passarella. Amper twee uur in de namiddag toen een delegatie Zweedse bierproevers hälsa (gezondheid) kwamen aanbieden aan de stad Poperinge. Ook aan de ingang was de crew al druk bezig om tombolaprijzen, jetons en glazen klaar te zetten voor de grote toeloop en binnen kreeg ik alvast eentje die niet op de kaart stond, een lekker bruintje dat pas in januari zal aangeboden worden en meer mag ik daar niet over zeggen. In de reeks bierstanden kwam de eerste alvast van aan t zèètje. De kustbrouwerij (Leffinge) waar BartVerdonck en zijn ega Katleen Vaniseghem hun Dunekeun aanboden. Sandrine zat voor Van Eecke/Het Sas opnieuw over de Franse grens maar werd hier vervangen door de jeugdige Klaas De Moor waar vooral Fresh Harvest Hommelbier door iedereen werd gewaardeerd. Een drank om bergen te beklimmen bij Hein Delahie en PMaul Vanrespaille bij Giesbergs Muurken en aan boord van Het Gulden Spoor regeerde oes Belle met haren Koen.

5 Steeds aan de stand van Sint Bernardus te vinden: Marco Passarello en vrouwtje Joyce in gezellige babbel met verkoopster (ook voor de Kazematten) Martine Ottevaere. Hier I am den Noë van t Brugs Bierinstituut waar zowaar alle bieren van hoog niveau zijn en deze van Ambassadeur was de nobele onbekende maar gebrouwen door Dirk Naudts in De proef zal wel goed zijn zeker. Jef den Brewer had met zijn drie nieuwelingen (Deo Optimo en Maximo) zelfs interesse door de Waalse Danièle Declerck. Brouwer Brecht Dumolin van Bier&Karakter toonde fier hun volksbier Klets met huisvriend Wouter ter controle en de Waregemse praatvaar sloot zich aan bij de lekkere bieren van Eutropius (Heule) waar Wouter Vermeersch en de liefdevolle Barabara Pratz alles op punt zetten. Gebuur Orvélo maakten hun logo bier om te delen waar. Inrichtende macht vond de foto s van de ongelooflijke verzameling van Monique (Madame Chouffe) en haar man Eric. Nog voor de officiële opening zat de zaal overvol.

6 D Oude Maalderij komt ons verbazen met drie godenbieren. Jef Pirens (33), een brouwer met een visie. Reeds jarengeleden besefte Jef dat hij voor het brouwersvak geboren was en hij wist natuurlijk dat het niet zo evident is om in onze sterke bierwereld zijn weg te banen. Samen met drie andere vrienden: Wouter Pollet (Heule), Pieter Deleersnijder (Zwevezele) en Joris Vankeirsbilck (net als Jef uit Koolskamp) brouwden zij een feestbier ter gelegenheid van het 4-jarig bestaan van het jeugdhuis Het Ander Geslacht Geslacht kreeg een grote voldoende bij de afnemers en meteen werd beslist om in 2011 samen de huisbrouwerij d Oude Maalderij te gaan brouwen. De proefbieren werden gerecepteerd en gemaakt op de plaats waar decennia lang graan werd gemalen en gemengd. De vraag oversteeg het aanbod en de alchimist en vooral perfectionist Jef Pirens besloot verder alleen zijn weg te gaan zoeken in de moeilijke te bespelen brouwroute. Na enkele omzwervingen via Maenhout (6 Hl), Gulden Spoor (10Hl), De Leite (30Hl) kwam Jef met zijn gegevens en kunde aan in t Gaverhopke waar hij van Gudrun en Bruno zijn eigen weg mocht gaan en er 10 Hl pler brouwsel mocht maken. De vroeger ontworpen Quantelaar bleef maar in oplage groeien en intussen is zijn Redenaar ook al enkele batches ver. Bij Alvinne in recepteerde hij zijn bitterbier en was Bob the Brewer dan ook een der betere in zijn stijl. Ondanks zijn zware job als zelfstandig onderaannemer (plaatsen van garagepoorten en ander bouwkundigheden) is onze brouwer zeer commercieel ingesteld en heeft als doel en de hoop dat mensen het bier gemaakt naar eigen smaak graag met hem willen delen. Tot op heden is zijn leefplan zeer geslaagd. Jef is nog altijd van oordeel dat zijn groeiproces zeker geen invloed mag hebben op de kwaliteit en gaat daarom ook niet aan ultra vele brouwsel doen. Leuke, niet alledaagse bieren waarvan iedereen met goedkeuring van drinkt is zijn streefdoel. Het nieuwe verhaal uit het bierig brein van Pirens kwam bij het idee om met het komende Winterbierfestival van de Waregemse Bierfanaten en Bierhalle Deconinck te Vichte met iets helemaal anders voor de proppen te komen. Jef wil af van het idee dat bij zwarte bieren enkel aan Guinness wordt gedacht. In de stijl van de zwarte bieren heb je drie soorten, met name de Porter, de Stout en de Imperial Stout zegt Pirens Dat worden dan mijn drie verschillende creaties, Deo, Optimo en Maximo. Dit alles werd gebrouwen bij brouwerij t Gaverhopke te Stasegem onder de noemer D.O.M. Letters die je vindt op begraafplaatsen. Omdat nooit iemand gezegd of geschreven heeft over welke god het eigenlijk gaat kan je dit vrij interpreteren. Er zit geen formaliteit achter het verhaal, alleen de marketing van kunst en bier. De etiketten hebben allen, zoals de bieren zelf, een eigen stijl en zijn ontworpen door: Björn Bossu (Deo), Maarten Wydooghe (Optimo) en Francis Borlé (Maximo). Wij wensen dan ook brouwer Pirens en zijn d Oude Maalderij heel veel succes met zijn eigenzinnige maar eerlijke biersmaken Het feestbier Cuvée Lambiekstoemper bijna uitverkocht! Naar aanleiding van zijn vijftiende verjaardag bracht de bierproeversvereniging de Lambikstoempers een eigen oude geuze op de markt in samenwerking met brouwerij Boon uit Lembeek: de Cuvée Lambiekstoemper. Na amper zes weken zitten de Lambiekstoempers al door de helft van hun gelimiteerde voorraad heen. 'De Cuvée Lambiekstoemper is een blend van 6 hectoliter uit foeder nr. 36 (brouwsel W82,11/01/2012), 10 hectoliter uit foeder nr.102 (brouwsel W144, 24/03/2012) en 4 hectoliter uit foeder nr.13 (brouwsel W76, 04/01/2010). De vermenging vond plaats op 20/03/2013 en de afvulling op fles op 29/03/2013. Na 6 maanden hergisten op fles bij Brouwerij Boon en ongeveer 11 maand in de Lambikstoemperskelder is hij eind augustus, tijdens het Bierweekend van De Lambikstoempers vzw, officieel voorgesteld', doet voorzitter Wanne Madalijns het verhaal. 'Een mooie Oude Geuze met bewaarpotentieel. Men proeft nog wat reductie : bij verdere veroudering wordt de smaak waarschijnlijk nog rijker. De helft van de lambiek die gebruikt werd voor dit mengsel kwam voort van een foeder die vele jaren gediend heeft voor de productie van Meursault (witte Bourgogne). Omdat er voor de eerste maal Lambiek werd gerijpt op dit vat heeft de Oude Geuze voor een groot stuk de stempel van die wijn (chardonnay, mineraliteit, )', aldus nog de Lambiekstoempers. Amper 6 weken na de voorstelling is de helft van de gelimiteerde oplage van flessen reeds verkocht. Een 500 flessen vonden reeds de weg naar het buitenland, waarvan het grootste deel naar de Verenigde Staten. De verkoopprijs van 9 euro per fles vormt blijkbaar geen probleem voor de echte geuzeliefhebber. Personen die nog een fles (of meerdere flessen) willen aanschaffen twijfelen dus best niet te lang. De Cuvée Lambikstoemper is te koop bij een Lambikstoemper, in het Streekproductencentrum in de Poststraatin Halle of kan geleverd worden via

bijeengesnuffeld deur den Wacho

bijeengesnuffeld deur den Wacho & (Wie proeft die vindt ) October 2014 bijeengesnuffeld deur den Wacho Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: http://biersites.info/id_wacho.html. Zal eveneens ter inzage liggen

Nadere informatie

De keuze van Mel Abieritiefje van de week Met dank aan Bierhalle Deconinck, Bosstraat 37, Vichte

De keuze van Mel Abieritiefje van de week Met dank aan Bierhalle Deconinck, Bosstraat 37, Vichte november 2015 (Wie proeft die vindt ) bijeengesnuffeld deur den Wacho Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: http://biersites.info/id_wacho.html. Zal eveneens ter inzage liggen

Nadere informatie

De keuze van Mel Abieritiefje van de week Met dank aan Bierhalle Deconinck, Bosstraat 37, Vichte

De keuze van Mel Abieritiefje van de week Met dank aan Bierhalle Deconinck, Bosstraat 37, Vichte Augustus 2016 (Wie proeft die vindt ) bijeengesnuffeld deur den Wacho Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: http://www.belgischbier.eu. Zal eveneens ter inzage liggen in : Huyze

Nadere informatie

bijeengesnuffeld deur den Wacho

bijeengesnuffeld deur den Wacho (Wie proeft die vindt ) Januari 2015 bijeengesnuffeld deur den Wacho Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: http://biersites.info/id_wacho.html. Zal eveneens ter inzage liggen

Nadere informatie

De keuze van Mel Abieritiefje van de week Met dank aan Bierhalle Deconinck, Bosstraat 37, Vichte

De keuze van Mel Abieritiefje van de week Met dank aan Bierhalle Deconinck, Bosstraat 37, Vichte Augustus 2016 (Wie proeft die vindt ) bijeengesnuffeld deur den Wacho Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: http://www.belgischbier.eu. Zal eveneens ter inzage liggen in : Huyze

Nadere informatie

bijeengesnuffeld deur den Wacho

bijeengesnuffeld deur den Wacho Juni 2016 (Wie proeft die vindt ) bijeengesnuffeld deur den Wacho Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: http://biersites.info/id_wacho.html. Zal eveneens ter inzage liggen in

Nadere informatie

bijeengesnuffeld deur den Wacho

bijeengesnuffeld deur den Wacho (Wie proeft die vindt ) November 2014 bijeengesnuffeld deur den Wacho Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: http://biersites.info/id_wacho.html. Zal eveneens ter inzage liggen

Nadere informatie

bijeengesnuffeld deur den Wacho

bijeengesnuffeld deur den Wacho & (Wie proeft die vindt ) Mei 2014 bijeengesnuffeld deur den Wacho Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: http://biersites.info/id_wacho.html. Zal eveneens ter inzage liggen

Nadere informatie

bijeengesnuffeld deur den Wacho

bijeengesnuffeld deur den Wacho Juli 2016 (Wie proeft die vindt ) bijeengesnuffeld deur den Wacho Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: http://www.belgischbier.eu. Zal eveneens ter inzage liggen in : Huyze

Nadere informatie

bijeengesnuffeld deur den Wacho

bijeengesnuffeld deur den Wacho & (Wie proeft die vindt ) November 2013 bijeengesnuffeld deur den Wacho Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: http://biersites.info/id_wacho.html. Zal eveneens ter inzage liggen

Nadere informatie

bijeengesnuffeld deur den Wacho

bijeengesnuffeld deur den Wacho & (Wie proeft die vindt ) April 2014 bijeengesnuffeld deur den Wacho Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: http://biersites.info/id_wacho.html. Zal eveneens ter inzage liggen

Nadere informatie

De keuze van Mel Abieritiefje van de week Met dank aan Bierhalle Deconinck, Bosstraat 37, Vichte

De keuze van Mel Abieritiefje van de week Met dank aan Bierhalle Deconinck, Bosstraat 37, Vichte Juli 2016 (Wie proeft die vindt ) bijeengesnuffeld deur den Wacho Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: http://www.belgischbier.eu. Zal eveneens ter inzage liggen in : Huyze

Nadere informatie

De keuze van Mel Abieritiefje van de week Met dank aan Bierhalle Deconinck, Bosstraat 37, Vichte

De keuze van Mel Abieritiefje van de week Met dank aan Bierhalle Deconinck, Bosstraat 37, Vichte September 2016 (Wie proeft die vindt ) bijeengesnuffeld deur den Wacho Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: http://www.belgischbier.eu. Zal eveneens ter inzage liggen in :

Nadere informatie

De keuze van Mel Abieritiefje van de week

De keuze van Mel Abieritiefje van de week Juli 2015 (Wie proeft die vindt ) bijeengesnuffeld deur den Wacho Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: http://biersites.info/id_wacho.html. Zal eveneens ter inzage liggen in

Nadere informatie

bijeengesnuffeld deur den Wacho

bijeengesnuffeld deur den Wacho Februari 2015 (Wie proeft die vindt ) bijeengesnuffeld deur den Wacho Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: http://biersites.info/id_wacho.html. Zal eveneens ter inzage liggen

Nadere informatie

Bijeengesnuffeld deur den Wacho

Bijeengesnuffeld deur den Wacho November 2016 Wie proeft die vindt ) Bijeengesnuffeld deur den Wacho Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: http://www.belgischbier.eu Zal eveneens ter inzage liggen in : Huyze

Nadere informatie

De keuze van Mel Abieritiefje van de week

De keuze van Mel Abieritiefje van de week Juni 2015 (Wie proeft die vindt ) bijeengesnuffeld deur den Wacho Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: http://biersites.info/id_wacho.html. Zal eveneens ter inzage liggen in

Nadere informatie

bijeengesnuffeld deur den Wacho

bijeengesnuffeld deur den Wacho & (Wie proeft die vindt ) Februari2014 bijeengesnuffeld deur den Wacho Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: http://biersites.info/id_wacho.html. Zal eveneens ter inzage liggen

Nadere informatie

bijeengesnuffeld deur den Wacho

bijeengesnuffeld deur den Wacho Juni 2015 (Wie proeft die vindt ) bijeengesnuffeld deur den Wacho Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: http://biersites.info/id_wacho.html. Zal eveneens ter inzage liggen in

Nadere informatie

bijeengesnuffeld deur den Wacho

bijeengesnuffeld deur den Wacho & (Wie proeft die vindt ) November 2013 bijeengesnuffeld deur den Wacho Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: http://biersites.info/id_wacho.html. Zal eveneens ter inzage liggen

Nadere informatie

De keuze van Mel Abieritiefje van de week Met dank aan Bierhalle Deconinck, Bosstraat 37, Vichte Triest IPA Dry-hopping Den Triest, Kapelle-op-den-Bos

De keuze van Mel Abieritiefje van de week Met dank aan Bierhalle Deconinck, Bosstraat 37, Vichte Triest IPA Dry-hopping Den Triest, Kapelle-op-den-Bos Oktober 2015 (Wie proeft die vindt ) bijeengesnuffeld deur den Wacho Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: http://biersites.info/id_wacho.html. Zal eveneens ter inzage liggen

Nadere informatie

bijeengesnuffeld deur den Wacho

bijeengesnuffeld deur den Wacho & (Wie proeft die vindt ) April 2013 bijeengesnuffeld deur den Wacho Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: http://biersites.info/id_wacho.html. Zal eveneens ter inzage liggen

Nadere informatie

PERSVOORSTELLING 6 MAART 2012

PERSVOORSTELLING 6 MAART 2012 PERSVOORSTELLING 6 MAART 2012 Geschiedenis van de Rood-Bruine bieren Definitie De Zuid-West-Vlaamse roodbruine bieren zijn bieren van gemengde gisting die geheel of gedeeltelijk rijpen in rechtopstaande

Nadere informatie

De keuze van Mel Abieritiefje van de week Met dank aan Bierhalle Deconinck, Bosstraat 37, Vichte

De keuze van Mel Abieritiefje van de week Met dank aan Bierhalle Deconinck, Bosstraat 37, Vichte Augustus 2016 (Wie proeft die vindt ) Bijeengesnuffeld deur den Wacho Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: http://www.belgischbier.eu. Zal eveneens ter inzage liggen in : Huyze

Nadere informatie

bijeengesnuffeld deur den Wacho

bijeengesnuffeld deur den Wacho (Wie proeft die vindt ) augustus 2012 bijeengesnuffeld deur den Wacho Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: http://biersites.info/id_wacho.html. Zal eveneens ter inzage liggen

Nadere informatie

Aanwinsten voor ons proefkotje

Aanwinsten voor ons proefkotje juni 2017 2017 (Wie proeft die vindt ) Bijeengesnuffeld deur den Wacho Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: http://www.belgischbier.eu Zal eveneens ter inzage liggen in: Bier

Nadere informatie

bijeengesnuffeld deur den Wacho

bijeengesnuffeld deur den Wacho & (Wie proeft die vindt ) April 2014 bijeengesnuffeld deur den Wacho Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: http://biersites.info/id_wacho.html. Zal eveneens ter inzage liggen

Nadere informatie

Aanwinsten voor ons proefkotje

Aanwinsten voor ons proefkotje Mei 2017 2017 (Wie proeft die vindt ) Bijeengesnuffeld deur den Wacho Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: http://www.belgischbier.eu Zal eveneens ter inzage liggen in: Bier

Nadere informatie

bijeengesnuffeld deur den Wacho

bijeengesnuffeld deur den Wacho & (Wie proeft die vindt ) Maart 2014 bijeengesnuffeld deur den Wacho Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: http://biersites.info/id_wacho.html. Zal eveneens ter inzage liggen

Nadere informatie

Bier van t Vat. Pilsner Urquell 4.4 % 25cl Tsjechië. Grimbergen Dubbel 6.5 % 33cl België. Filou 8.5 % 25cl België. Lage Landen 5.

Bier van t Vat. Pilsner Urquell 4.4 % 25cl Tsjechië. Grimbergen Dubbel 6.5 % 33cl België. Filou 8.5 % 25cl België. Lage Landen 5. Bier van t Vat Pilsner Urquell 4.4 % 25cl Tsjechië Grimbergen Dubbel 6.5 % 33cl België Filou 8.5 % 25cl België Lage Landen 5.2 % 25cl België Lage Landen 5.2 % 50cl België Grolsch 5.0 % 25cl Nederland Wij

Nadere informatie

De keuze van Mel Abieritiefje van de week Met dank aan Bierhalle Deconinck, Bosstraat 37, Vichte Anosteké Brasserie du Pays Fleming, Blaringhem

De keuze van Mel Abieritiefje van de week Met dank aan Bierhalle Deconinck, Bosstraat 37, Vichte Anosteké Brasserie du Pays Fleming, Blaringhem december 2015 (Wie proeft die vindt ) bijeengesnuffeld deur den Wacho Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: http://biersites.info/id_wacho.html. Zal eveneens ter inzage liggen

Nadere informatie

Pilsner Urquell 4.4 % 25cl Tsjechië 3,50. Lage Landen 5.2 % 25cl België 2,15. Lage Landen 5.2 % 50cl België 4,10

Pilsner Urquell 4.4 % 25cl Tsjechië 3,50. Lage Landen 5.2 % 25cl België 2,15. Lage Landen 5.2 % 50cl België 4,10 Bier van t Vat Pilsner Urquell 4.4 % 25cl Tsjechië 3,50 Lage Landen 5.2 % 25cl België 2,15 Lage Landen 5.2 % 50cl België 4,10 Grimbergen dubbel 6.5 % 33cl België 4,05 Brugse Zot blond 6.0% 33cl België

Nadere informatie

bijeengesnuffeld deur den Wacho

bijeengesnuffeld deur den Wacho & (Wie proeft die vindt ) Juni 2014 bijeengesnuffeld deur den Wacho Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: http://biersites.info/id_wacho.html. Zal eveneens ter inzage liggen

Nadere informatie

Zal eveneens ter inzage liggen in: Bier en Absintheshop Bierboom. Langestraat 73, Brugge Tel: 50/ info:

Zal eveneens ter inzage liggen in: Bier en Absintheshop Bierboom. Langestraat 73, Brugge Tel: 50/ info: April 2017 2017 (Wie proeft die vindt ) Bijeengesnuffeld deur den Wacho Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: http://www.belgischbier.eu Zal eveneens ter inzage liggen in: Bier

Nadere informatie

De keuze van Mel Abieritiefje van de week Met dank aan Bierhalle Deconinck, Bosstraat 37, Vichte Rodenbach Alexander, Brouwerij Rodenbach Roeselare

De keuze van Mel Abieritiefje van de week Met dank aan Bierhalle Deconinck, Bosstraat 37, Vichte Rodenbach Alexander, Brouwerij Rodenbach Roeselare October 2016 (Wie proeft die vindt ) bijeengesnuffeld deur den Wacho Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: http://www.belgischbier.eu. Zal eveneens ter inzage liggen in : Huyze

Nadere informatie

bijeengesnuffeld deur den Wacho

bijeengesnuffeld deur den Wacho (Wie proeft die vindt ) October 2014 bijeengesnuffeld deur den Wacho Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: http://biersites.info/id_wacho.html. Zal eveneens ter inzage liggen

Nadere informatie

De keuze van Mel Abieritiefje van de week Met dank aan Bierhalle Deconinck, Bosstraat 37, Vichte

De keuze van Mel Abieritiefje van de week Met dank aan Bierhalle Deconinck, Bosstraat 37, Vichte September 2016 (Wie proeft die vindt ) bijeengesnuffeld deur den Wacho Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: http://www.belgischbier.eu. Zal eveneens ter inzage liggen in :

Nadere informatie

bijeengesnuffeld deur den Wacho

bijeengesnuffeld deur den Wacho Maart 2016 (Wie proeft die vindt ) bijeengesnuffeld deur den Wacho Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: http://biersites.info/id_wacho.html. Zal eveneens ter inzage liggen

Nadere informatie

Aanwinsten voor ons proefkotje

Aanwinsten voor ons proefkotje April 2017 2017 (Wie proeft die vindt ) Bijeengesnuffeld deur den Wacho Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: http://www.belgischbier.eu Zal eveneens ter inzage liggen in: Bier

Nadere informatie

bijeengesnuffeld deur den Wacho

bijeengesnuffeld deur den Wacho Mei 2016 (Wie proeft die vindt ) bijeengesnuffeld deur den Wacho Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: http://biersites.info/id_wacho.html. Zal eveneens ter inzage liggen in

Nadere informatie

bijeengesnuffeld deur den Wacho

bijeengesnuffeld deur den Wacho & (Wie proeft die vindt ) Maart 2014 bijeengesnuffeld deur den Wacho Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: http://biersites.info/id_wacho.html. Zal eveneens ter inzage liggen

Nadere informatie

Aanwinsten voor ons proefkotje

Aanwinsten voor ons proefkotje (Wie proeft die vindt ) Augustus 2018 2 Bijeen gesnuffeld deur den Wacho Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: http://www.belgischbier.eu Estaminet De Brouwerij een der prachtigste

Nadere informatie

Zeker proeven op het Just Beer -festival

Zeker proeven op het Just Beer -festival Het Laatste Nieuws - HLN.be De Krant Zeker proeven op het Just Beer -festival 03 november 2018 00u00 Met Just Beer vindt dit weekend in Kortrijk Xpo het grootste bierfestival van het land plaats. Voor

Nadere informatie

bijeengesnuffeld deur den Wacho

bijeengesnuffeld deur den Wacho Februari 2016 (Wie proeft die vindt ) bijeengesnuffeld deur den Wacho Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: http://biersites.info/id_wacho.html. Zal eveneens ter inzage liggen

Nadere informatie

bijeengesnuffeld deur den Wacho

bijeengesnuffeld deur den Wacho & (Wie proeft die vindt ) Februari2014 bijeengesnuffeld deur den Wacho Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: http://biersites.info/id_wacho.html. Zal eveneens ter inzage liggen

Nadere informatie

bijeengesnuffeld deur den Wacho

bijeengesnuffeld deur den Wacho Juni2016 (Wie proeft die vindt ) bijeengesnuffeld deur den Wacho Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: http://biersites.info/id_wacho.html. Zal eveneens ter inzage liggen in

Nadere informatie

bijeengesnuffeld deur den Wacho

bijeengesnuffeld deur den Wacho & (Wie proeft die vindt ) November 2013 bijeengesnuffeld deur den Wacho Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: http://biersites.info/id_wacho.html. Zal eveneens ter inzage liggen

Nadere informatie

Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt:

Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: Maart 2018 Bijeengesnuffeld deur den Wacho 2 (Wie proeft die vindt ) Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: http://www.belgischbier.eu Estaminet De Brouwerij een der prachtigste

Nadere informatie

Pilsner Urquell 4.4 % 25cl Tsjechië 3,50. Lage Landen 5.2 % 25cl België 2,15. Lage Landen 5.2 % 50cl België 4,10

Pilsner Urquell 4.4 % 25cl Tsjechië 3,50. Lage Landen 5.2 % 25cl België 2,15. Lage Landen 5.2 % 50cl België 4,10 Bier van t Vat Pilsner Urquell 4.4 % 25cl Tsjechië 3,50 Lage Landen 5.2 % 25cl België 2,15 Lage Landen 5.2 % 50cl België 4,10 Wij hebben 5 wisseltaps waarvan wij er 1 gebruiken voor de Boulevard bieren

Nadere informatie

bijeengesnuffeld deur den Wacho

bijeengesnuffeld deur den Wacho Januari 2016 (Wie proeft die vindt ) bijeengesnuffeld deur den Wacho Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: http://biersites.info/id_wacho.html. Zal eveneens ter inzage liggen

Nadere informatie

bijeengesnuffeld deur den Wacho

bijeengesnuffeld deur den Wacho Mei 2015 (Wie proeft die vindt ) bijeengesnuffeld deur den Wacho Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: http://biersites.info/id_wacho.html. Zal eveneens ter inzage liggen in

Nadere informatie

Pilsner Urquell 4.4 % 25cl Tsjechië 3,50. Lage Landen 5.2 % 25cl België 2,15. Lage Landen 5.2 % 50cl België 4,10

Pilsner Urquell 4.4 % 25cl Tsjechië 3,50. Lage Landen 5.2 % 25cl België 2,15. Lage Landen 5.2 % 50cl België 4,10 Bier van t Vat Pilsner Urquell 4.4 % 25cl Tsjechië 3,50 Lage Landen 5.2 % 25cl België 2,15 Lage Landen 5.2 % 50cl België 4,10 Brugse Zot Blond 6.0 % 33cl België 4,00 Grimbergen Dubbel 6.5 % 33cl België

Nadere informatie

bijeengesnuffeld deur den Wacho

bijeengesnuffeld deur den Wacho & (Wie proeft die vindt ) Decemberr 2013 bijeengesnuffeld deur den Wacho Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: http://biersites.info/id_wacho.html. Zal eveneens ter inzage liggen

Nadere informatie

bijeengesnuffeld deur den Wacho

bijeengesnuffeld deur den Wacho (Wie proeft die vindt ) Januari 2013 bijeengesnuffeld deur den Wacho Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: http://biersites.info/id_wacho.html. Zal eveneens ter inzage liggen

Nadere informatie

De keuze van Mel Abieritiefje van de week Met dank aan Bierhalle Deconinck, Bosstraat 37,Vichte Val-Dieu Brune Brass. De L Abbaye du Val-Dieu, Aubel

De keuze van Mel Abieritiefje van de week Met dank aan Bierhalle Deconinck, Bosstraat 37,Vichte Val-Dieu Brune Brass. De L Abbaye du Val-Dieu, Aubel November 2016 (Wie proeft die vindt ) bijeengesnuffeld deur den Wacho Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: http://www.belgischbier.eu. Zal eveneens ter inzage liggen in : Huyze

Nadere informatie

De keuze van Mel Abieritiefje van de week Met dank aan Bierhalle Deconinck, Bosstraat 37, Vichte

De keuze van Mel Abieritiefje van de week Met dank aan Bierhalle Deconinck, Bosstraat 37, Vichte Oktober 2015 (Wie proeft die vindt ) bijeengesnuffeld deur den Wacho Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: http://biersites.info/id_wacho.html. Zal eveneens ter inzage liggen

Nadere informatie

Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt:

Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: (Wie proeft die vindt ) Maart 2018 Bijeengesnuffeld deur den Wacho 2 Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: http://www.belgischbier.eu Estaminet De Brouwerij een der prachtigste

Nadere informatie

Aanwinsten voor ons proefkotje

Aanwinsten voor ons proefkotje Mei 2017 2017 (Wie proeft die vindt ) Bijeengesnuffeld deur den Wacho Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: http://www.belgischbier.eu Zal eveneens ter inzage liggen in: Bier

Nadere informatie

bijeengesnuffeld deur den Wacho

bijeengesnuffeld deur den Wacho (Wie proeft die vindt ) November 2014 bijeengesnuffeld deur den Wacho Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: http://biersites.info/id_wacho.html. Zal eveneens ter inzage liggen

Nadere informatie

bijeengesnuffeld deur den Wacho

bijeengesnuffeld deur den Wacho (Wie proeft die vindt ) October 2012 bijeengesnuffeld deur den Wacho Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: http://biersites.info/id_wacho.html. Zal eveneens ter inzage liggen

Nadere informatie

Hertog Jan Karakter 3,95

Hertog Jan Karakter 3,95 BIERKAART Hertog Jan Karakter 3,95 Dankzij de uitgelezen selectie prestigemout heeft dit bier een uitzonderlijk roodkoperen kleur. De smaak is vol en romig. Het bier heeft een aangename afdronk met een

Nadere informatie

De keuze van Mel Abieritiefje van de week Met dank aan Bierhalle Deconinck, Bosstraat 37, Vichte

De keuze van Mel Abieritiefje van de week Met dank aan Bierhalle Deconinck, Bosstraat 37, Vichte December 2015 (Wie proeft die vindt ) bijeengesnuffeld deur den Wacho Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: http://biersites.info/id_wacho.html. Zal eveneens ter inzage liggen

Nadere informatie

Monique, Patrick en Anke nemen het ontbijt op het gebruikelijke uur en zijn nog net op tijd om onze twee vroege vogels uit te wuiven.

Monique, Patrick en Anke nemen het ontbijt op het gebruikelijke uur en zijn nog net op tijd om onze twee vroege vogels uit te wuiven. DAG 7 BOHICON Reisverslag dag 7-27 april Dag 7: 27/04/2012 Een lange leerrijke dag met feestelijke afsluiter vroeg Voor de anderen zitten het echte werk er al op, maar Pieter en Bob hebben om 8 uur nog

Nadere informatie

Enquête resultaten. 1. : Kan u in volgende lijst de basisingrediënten aanduiden die relatief frequent bij het brouwen van bier gebruikt worden?

Enquête resultaten. 1. : Kan u in volgende lijst de basisingrediënten aanduiden die relatief frequent bij het brouwen van bier gebruikt worden? Enquête resultaten Meer dan 1.000 formulieren werden verzameld door de Lokale Verenigingen van Zythos. Bijna 900 hiervan waren ingevuld door niet-zythosleden en deze werden weerhouden ter evaluatie. Dit

Nadere informatie

De beknopte biergids van bierkraag.be

De beknopte biergids van bierkraag.be De beknopte biergids van bierkraag.be Wat is het Iedereen kent het wel, maar wat is bier eigenlijk? Bier is een drank die gemaakt wordt met hoofdzakelijk water en mout. Mout is een soort graan dat gaat

Nadere informatie

bijeengesnuffeld deur den Wacho

bijeengesnuffeld deur den Wacho & (Wie proeft die vindt ) juni 2013 bijeengesnuffeld deur den Wacho Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: http://biersites.info/id_wacho.html. Zal eveneens ter inzage liggen

Nadere informatie

bijeengesnuffeld deur den Wacho

bijeengesnuffeld deur den Wacho (Wie proeft die vindt ) Januari 2015 bijeengesnuffeld deur den Wacho Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: http://biersites.info/id_wacho.html. Zal eveneens ter inzage liggen

Nadere informatie

bijeengesnuffeld deur den Wacho

bijeengesnuffeld deur den Wacho & (Wie proeft die vindt ) Juli 2014 bijeengesnuffeld deur den Wacho Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: http://biersites.info/id_wacho.html. Zal eveneens ter inzage liggen

Nadere informatie

bijeengesnuffeld deur den Wacho

bijeengesnuffeld deur den Wacho & (Wie proeft die vindt ) Maart 2013 bijeengesnuffeld deur den Wacho Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: http://biersites.info/id_wacho.html. Zal eveneens ter inzage liggen

Nadere informatie

De keuze van Mel Abieritiefje van de week Met dank aan Bierhalle Deconinck, Bosstraat 37,Vichte

De keuze van Mel Abieritiefje van de week Met dank aan Bierhalle Deconinck, Bosstraat 37,Vichte December 2016 (Wie proeft die vindt ) bijeengesnuffeld deur den Wacho Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: http://www.belgischbier.eu. Zal eveneens ter inzage liggen in : Huyze

Nadere informatie

bijeengesnuffeld deur den Wacho

bijeengesnuffeld deur den Wacho & (Wie proeft die vindt ) Augustus 2014 bijeengesnuffeld deur den Wacho Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: http://biersites.info/id_wacho.html. Zal eveneens ter inzage liggen

Nadere informatie

bijeengesnuffeld deur den Wacho

bijeengesnuffeld deur den Wacho & (Wie proeft die vindt ) Augustus 2014 bijeengesnuffeld deur den Wacho Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: http://biersites.info/id_wacho.html. Zal eveneens ter inzage liggen

Nadere informatie

Bier. Inhoud. Inleiding. Geschiedenis

Bier. Inhoud. Inleiding. Geschiedenis Bier Inhoud 1. Geschiedenis. 2. Hoe wordt het gebrouwen. 3. Merken en verschillen. 4. Biersoorten 5. Waarom word je van te veel bier dronken? 6. Wist je dat 7. Vragen aan de klas. Inleiding Ik doe mijn

Nadere informatie

DE LA CHOUFFE CLASSIC 2014.

DE LA CHOUFFE CLASSIC 2014. 5731 deelnemende wielertoeristen. Zaterdag 24 mei vond de vijfde LA CHOUFFE CLASSIC plaats. Deze organisatie voor wielertoeristen werd voor de vijfde maal door het sportevenementenbedrijf GOLAZO op touw

Nadere informatie

bijeengesnuffeld deur den Wacho

bijeengesnuffeld deur den Wacho & (Wie proeft die vindt ) September 2014 bijeengesnuffeld deur den Wacho Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: http://biersites.info/id_wacho.html. Zal eveneens ter inzage liggen

Nadere informatie

bijeengesnuffeld deur den Wacho

bijeengesnuffeld deur den Wacho Maart 2016 (Wie proeft die vindt ) bijeengesnuffeld deur den Wacho Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: http://biersites.info/id_wacho.html. Zal eveneens ter inzage liggen

Nadere informatie

insbieratiebrochure inspiratiebrochure voor de toeristische valorisatie van de Belgische biercultuur Jelle Van Brussel

insbieratiebrochure inspiratiebrochure voor de toeristische valorisatie van de Belgische biercultuur Jelle Van Brussel insbieratiebrochure inspiratiebrochure voor de toeristische valorisatie van de Belgische biercultuur Jelle Van Brussel Beste bierliefhebbende Belg In deze kleine inspiratiebrochure staan enkele nuttige

Nadere informatie

Warme dranken Koffie-kop 2,20 Koffie-mok 4,40 Espresso 2,20 Dubbele espresso 4,40 Koffie verkeerd 2,50 Cappuccino 2,35 Latte Macchiato 2,50

Warme dranken Koffie-kop 2,20 Koffie-mok 4,40 Espresso 2,20 Dubbele espresso 4,40 Koffie verkeerd 2,50 Cappuccino 2,35 Latte Macchiato 2,50 Warme dranken Koffie-kop 2,20 Koffie-mok 4,40 Espresso 2,20 Dubbele espresso 4,40 Koffie verkeerd 2,50 Cappuccino 2,35 Latte Macchiato 2,50 Thee 2,20 Earl Grey, Mint, English Breakfast, Forest Fruit, Green

Nadere informatie

bijeengesnuffeld deur den Wacho

bijeengesnuffeld deur den Wacho & (Wie proeft die vindt ) mei 2013 bijeengesnuffeld deur den Wacho Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: http://biersites.info/id_wacho.html. Zal eveneens ter inzage liggen

Nadere informatie

23 oktober 2011 Daguitstap regio Oudenaarde

23 oktober 2011 Daguitstap regio Oudenaarde 23 oktober 2011 Daguitstap regio Oudenaarde Na één jaartje afwezigheid knoopt de VDK Vriendenkring terug aan bij de traditie om haar leden jaarlijks een daguitstap aan te bieden. Onze ondervoorzitter,

Nadere informatie

bijeengesnuffeld deur den Wacho

bijeengesnuffeld deur den Wacho maart 2015 (Wie proeft die vindt ) bijeengesnuffeld deur den Wacho Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: http://biersites.info/id_wacho.html. Zal eveneens ter inzage liggen

Nadere informatie

Nederlands eerste witbier Witte Raaf terug van weggeweest

Nederlands eerste witbier Witte Raaf terug van weggeweest 14 mei 2019, 11:05 (CEST) Nederlands eerste witbier Witte Raaf terug van weggeweest Hertog Jan en Bronckhorster Brewing Company herintroduceren Nederlands witbier Arcen, 14 mei 2019 Aanstaande donderdag

Nadere informatie

bijeengesnuffeld deur den Wacho

bijeengesnuffeld deur den Wacho (Wie proeft die vindt ) Januari 2015 bijeengesnuffeld deur den Wacho Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: http://biersites.info/id_wacho.html. Zal eveneens ter inzage liggen

Nadere informatie

De keuze van Mel Abieritiefje van de week Met dank aan Bierhalle Deconinck, Bosstraat 37, Vichte Com Laude, Inglorious Brew Stars Deurne

De keuze van Mel Abieritiefje van de week Met dank aan Bierhalle Deconinck, Bosstraat 37, Vichte Com Laude, Inglorious Brew Stars Deurne Oktober 2016 (Wie proeft die vindt ) bijeengesnuffeld deur den Wacho Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: http://www.belgischbier.eu. Zal eveneens ter inzage liggen in : Huyze

Nadere informatie

De keuze van Mel Abieritiefje van de week Met dank aan Bierhalle Deconinck, Bosstraat 37, Vichte

De keuze van Mel Abieritiefje van de week Met dank aan Bierhalle Deconinck, Bosstraat 37, Vichte november 2015 (Wie proeft die vindt ) bijeengesnuffeld deur den Wacho Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: http://biersites.info/id_wacho.html. Zal eveneens ter inzage liggen

Nadere informatie

Hierbij wederom een kort overzicht van de laatste ontwikkelingen.

Hierbij wederom een kort overzicht van de laatste ontwikkelingen. - SANTPOORTSBIER INFO FEBRUARI 2014 - Beste vriend van het Santpoorts Bier, Hierbij wederom een kort overzicht van de laatste ontwikkelingen. Het Winterbier was een succes!!! Het winterbier is uitverkocht.

Nadere informatie

bijeengesnuffeld deur den Wacho

bijeengesnuffeld deur den Wacho (Wie proeft die vindt ) bijeengesnuffeld deur den Wacho De bierbrieven zijn ook leesbaar op de site van Filip Geerts: http://denbierbrief.belgianbeerboard.com/ En op te sporen via de site van Jan van Pelt:

Nadere informatie

bijeengesnuffeld deur den Wacho

bijeengesnuffeld deur den Wacho & (Wie proeft die vindt ) September 2014 bijeengesnuffeld deur den Wacho Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: http://biersites.info/id_wacho.html. Zal eveneens ter inzage liggen

Nadere informatie

De keuze van Mel Abieritiefje van de week

De keuze van Mel Abieritiefje van de week Juni 2015 (Wie proeft die vindt ) bijeengesnuffeld deur den Wacho Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: http://biersites.info/id_wacho.html. Zal eveneens ter inzage liggen in

Nadere informatie

Bonus opdrachten. Quizboekje met raadsels en puzzels

Bonus opdrachten. Quizboekje met raadsels en puzzels Bonus opdrachten Quizboekje met raadsels en puzzels Korte uitleg bonus opdrachten Zoals verteld zullen er verschillende activiteiten plaatsvinden tijdens het brouwen van het bier. Door het uitvoeren van

Nadere informatie

De keuze van Mel Abieritiefje van de week

De keuze van Mel Abieritiefje van de week Juli 2015 (Wie proeft die vindt ) bijeengesnuffeld deur den Wacho Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: http://biersites.info/id_wacho.html. Zal eveneens ter inzage liggen in

Nadere informatie

Wij maken het persoonlijk. Geschenken 2012

Wij maken het persoonlijk. Geschenken 2012 Wij maken het persoonlijk Geschenken 2012 Wij maken het persoonlijk Het ontvangen van een eindejaarsgeschenk is eigenlijk een vaste vorm van een welgemeend dankjewel. Een waardering naar elkaar toe voor

Nadere informatie

HET SCHENK RITUEEL. De complete handleiding voor het kwalitatief schenken van kwaliteit.

HET SCHENK RITUEEL. De complete handleiding voor het kwalitatief schenken van kwaliteit. HET SCHENK RITUEEL. De complete handleiding voor het kwalitatief schenken van kwaliteit. Duvel is een klassieker binnen het rijke Belgische bierlandschap, vaak geïmiteerd. nooit geëvenaard. Het unieke

Nadere informatie

Impressie van het 1 e Lentebierfestival

Impressie van het 1 e Lentebierfestival Impressie van het 1 e Lentebierfestival Op zaterdag 9 maart 2013 werd het eerste Lentebierfestival van Pint regio noord gehouden. Plaats van handeling: standschouwburg de Harmonie in Leeuwarden. Het moet

Nadere informatie

bijeengesnuffeld deur den Wacho

bijeengesnuffeld deur den Wacho (Wie proeft die vindt ) Januari 2015 bijeengesnuffeld deur den Wacho Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: http://biersites.info/id_wacho.html. Zal eveneens ter inzage liggen

Nadere informatie

bijeengesnuffeld deur den Wacho

bijeengesnuffeld deur den Wacho Mei 2015 (Wie proeft die vindt ) bijeengesnuffeld deur den Wacho Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: http://biersites.info/id_wacho.html. Zal eveneens ter inzage liggen in

Nadere informatie

HERFSTUITJE IN SINT-AMANDS

HERFSTUITJE IN SINT-AMANDS HERFSTUITJE IN SINT-AMANDS Met 22 stonden we op zondag 27 september 2015 paraat aan de Cuytegemhoeve, klaar om even Sint Amands te verkennen. Vertrek was voorzien om 14 u en ja hoor, iedereen was perfect

Nadere informatie

Ja ik wil... IJsselhotel

Ja ik wil... IJsselhotel Ja ik wil... IJsselhotel Ja ik wil. Gefeliciteerd, jullie gaan trouwen en dromen vast nu al over de allermooiste dag van je leven. Het IJsselhotel is gevestigd in een 19 e eeuws rijksmonument en biedt

Nadere informatie

bijeengesnuffeld deur den Wacho

bijeengesnuffeld deur den Wacho Februari 2016 (Wie proeft die vindt ) bijeengesnuffeld deur den Wacho Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: http://biersites.info/id_wacho.html. Zal eveneens ter inzage liggen

Nadere informatie

Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt:

Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: & (Wie proeft die vindt ) November 2013 bijeengesnuffeld deur den Wacho Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: http://biersites.info/id_wacho.html. Zal eveneens ter inzage liggen

Nadere informatie