bijeengesnuffeld deur den Wacho

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "bijeengesnuffeld deur den Wacho"

Transcriptie

1 & (Wie proeft die vindt ) Februari2014 bijeengesnuffeld deur den Wacho Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: Zal eveneens ter inzage liggen in De Bierloods en Den Zytholoog, Staatsbaan 65, Adegem meer BB- info kan je ook krijgen in eet-biercafé Kroegske, Vijfwegenstraat 35, Emelgem Debels Nico Priester Pattynstraat Kachtem (Izegem) 0473/ info@debels-trading.be Bij Debels Trading kunt u terecht voor top tweedehands wagens en bestelwagens. Wij staan garant voor kwaliteit voor de juiste prijs... even Nico bellen / Voor allerhande bierinformatie en forum: Eerst en vooral wil ik mijn verontschuldigingen aanbieden aan de lezers die wanhopig hebben gewacht op een teken van BierBrief; Door PC moeilijkheden ben ik nu verplicht om 2 (bijna) na elkaar BB s aan te bieden. Er is nu juist veel gebeurt in bierland maar dat zullen andere media ook al wel hebben opgeluisterd Toch wens ik jullie veel leesgenot met deze korte herrinnering.groenselkes Wacho Nieuwe aanwinsten in Wacho's Proefkotje: PROEFKOTJE: Het wekelijks abieritiefje was deze keer een Quest van Brouwerij De Graal uit Mater. Naast al die heerlijkheden in Brugge toch tijd gevonden om te genieten van dit suikerloos biertje klaargestoomt door Wilm Saelens, waarvoor dank in naam van de vele diabetici. BB-Mop Tijdens een brouwersbijeenkomst zaten debiermakers naar een video te kijken over de bijbel. Toen de pasage voorbij kwam over Christus die op de bruiloft in Kanaân de zes kruiken water in wijn veranderde zei brouwer Strubbe tegen zijn maatje Marcus Vandepitte: Zeg, den dezen moete een uitnodigen op Brugge Proeft man. De Beerswap in Den Bierboom t Brugge was formidable. Op de vooravond van het Brugse Beerfestival konden allerhande bierlovers hun hartje ophalen in het gezellige kaffeeke Den Bierboom ( met als enige voorwaarde dat ge een speciale fles bier meebracht. Het werd een proefdemonstratie met bieren vanover de hele wereld. Uiterst geslaagd en weer maar eens voor herhaling vatbaar.

2 De Brugse Authonome Bierproevers hebben de verhuis meer dan verteerd. Na het bange afwachten hoe de verhuis van de Brugse Hallen naar de (grotere) Beurshalle. Volgens een der organisatoren was de voorbereiding minder stresserend dan alle vorige. Alles klopte en kon mooi uitgevoerd worden. Samen met enkele biervrienden (William Roelens, Pierre Step..) kwamen we met de trein aan in Brugge en de sympathieke Melissa Dhooge van Bierhalle Deconinck (rvichte) stond ons op te wachten om ons als een perfecte gids naar de bierhalle te loodsen. Ook de Johan De Jonge, voorzitter van Oostendse Bierjutters en zijn secretaresse Sara Terryn mochten aanschuiven bij de groep. Op zaterdag werden de eerste genodigden binnengelaten en meteen konden ze genieten van het nieuwe feestbier Mystère. Voorzitter Mard Vandepitte was echt fier over de verwezelijking van zijn voetvolk; De BABbers hebben in mum van tijd (of toch zoiets) van een lelijke, kille halle en prachtige ontvangsthal gemaakt. Volledig opgesmukt met de BAB kleuren en wie zijn provincies uit zijn schooltijd nog kent zou zeker niet verdwalen. Alleen nog uitzoeken uit welke regio de brouerijen kwamen maar dat was te vinden, samen met de aangebonden bvieren, in het bijbehorend infoboekje. Marc en Co jullie mogen echt trots zijn op de verwezenlijking van een nieuw bierinvasie te Brugge. Foto s zeggen meer dan 1000 bieren en gaat de lezer hieronder moeten beamen. Bij het betreden van de mooi gesierde beurshalle kreeg iedere genodigde de keuze tussen een heerlijke 401 of de nieuwste spruit van BAB, het feestbier Mistère ; Voorzitter Marc vandepitte opende het festival met een bierlijke noot en het verhaal van André Demeulmeester aan wie het feestbier werd aan gewijd. Zelf de Brugse burgervader Renaat Landuyt (die de rode versiering zeer passend vond) was in de ban van de verkomswoorden. Ook begrotingsspecialist Straffe Hendrik Bogaert die meteen verklapte dat er wel alcoholcontroles zijn. Alle genodigden genoten van dit speciaal moment. Voorzitter Marc kwam nog even op zijn podium om vriend brouwer Marc Strubbe aan te kondigen. Ook de BAB-crew had oog en oor voor den uitleg over dat fantastische feestbier Mystère die in zijn ketels tot stand kwam. De ketel die ooit tot het brouwerijtje van Andre Demeulemeerster stonden en nu deel uitmaken van brouwerij Strubbe in Ichtegem.

3 Terwijl voortrekker Vandepitte zijn gevolg een cultuurschok bezorgde stonden iets verder het Bierboompaar Vossen hier op bezoek bij collega bierfirma Stokhove, Geldeweistraat in Waardamme.Ook mama Mariola Farina en haar flinke dochter Fiorania Truwant stonden paraat om de grommende magen op te vrolijken. Tijdens de gezonde wandeling mlet BAB bestuur en genodigden zagen we de laatste hand leggen voor de brouwers de strijd aan bonden met de verwachte menigte; Bij Brij De Brabandere waren Gina en Lilliane stevige maatjes. Ook bij het brouwerspaar Struise Brouwers en Alvinne moest in alle vlugte nog iets uitgevoerd worden. Kiek, kiek, den Gerre van de Waregemse Bierfanaten moest natuurlijk de laatste geheimpjes lospeuteren bij Carine Vandekinderen terwijl haar ega vlug de smaak van een van zijn Leite bieren controleerde. Zekerheid had Bernard Vandamme van de straffe hoppigheid in de creatie met zijn Brouwerij Eutropius en Olandse collega s van Den Eem. Resultaat deze prachtige BE.NL Double IPA. Mellissa Dhooge van de Bierhalle in Vichte maakt zo kennis met Carlo van de Struise en dit onder goedkeuring van Michal Janiak, Poolse bierreporter bij Worldpress. Pas u en alles liep vol, zelfs geen zitplaatsen meer. Melleke vondt nog een plaatsje bij Duitse biersteker Ullie. Na een zeer gezellige (tot het weer volledig volliep) trok ik op zondagmorgen, opnieuw in gezelschap van mijn aangeboden begeleidingf Mellissa van Bierhalle Deconinck. Doel was natuurlijkj het bekende en internationale Vintage Toasting Van de inrichters kreeg Filip Geert een rustig tentje aangeboden zodat de 40 tal deelnemers rustig konden beslissen over het, alweer, grote aanbod. Maar verder meer daarover. Nu wat fotookes bekijken. Zondag was ietsje kalmr en daardoor zeer genietbaar. Ge kon er een klapke slaan met de bierbrouwers en liefhebbers uit alle hoeken van de wereld. Zondag waren de BABbisten er alweer klaar voor en wij ook.

4 Vader Geert en dochter Emmeline van de bruchte bierfamilie Vandromme. Geert werkt zich momenteel de naden uit de foeders bij Brij. Rodenbach; Bij het leuke standje van Sandra en John Barrez proefde ik een lekker Galloise 10) met enkele zeer Belgisch bier gezinde Nederlanders, en trots posseerde ik met de familie Stijn en Mellisa Dauw-Dhooge (Bierhalle Deconinck) en de beeldmooie Tina Jansseune. Het leven kan toch goe biergekleurd zijn niewaar. Op de stand van Het Anker waren vertegenwoordiger Dirk Vandamme en zijn schatje Wendy Descamps twee volle dagen druk in de weer; ook Miek Van Melckebeke (dochter van brouwster An De Rijck) had er ook zin in, ze straalde. Bij de roze olifantjes was Martin Cuelenaere op biertocht en hield Benisa de wacht. Bij d Oude Maalderij was Jef zijne camion gaan zoeken en hield bierfanaat Mike Snauwaert alles onder controle. Erkenning van het BAB feestbier Mystère bij den brouwer Marc Strubbe. Ernstige bedoening tussen Vacas (Zytholoog Adegem) en de bevallige verkoopster van de Bellegemse brouwerij Vander Ghinste. Veel leute en plezier in deze tweedaagse bij de Keyteniers Wacho en Pol Top. Traditionele Vintage Tasting op Brugs Bierfestival opnieuw succesvol. Reeds voor de vierde keer heeft de Damse biergoeroe Filip Geerts (Belgian Beer Board) aan de internationale bierliefhebbers de kans de smaakevolutie van verschillende bieren te onderzoeken. In het verleden was het een voorrecht van de wijn om in een donkere kelder te worden bewaard en speelde de ouderdom bij sommige bieren de prijs. Met de opkomst van de streekbieren, die langzaam de wijn aan het verdringen is, is de naam bewaarbier een begrip geworden. Bierliefhebbers bewaren hun aanwinsten (of toch sommigen) jarenlang in een bepaalde plaats, meestal kelder, om deze pas na jaren boven te halen en er stevig van te genieten. De naam: levenslang mag niet meer (niemand weet hoelang een leven duurt hé) maar de term meer dan 10 jaar is nog steeds van toepassing. Met de lichte achteruitgang in de bierwereld wordt dit steeds minder gedaan en was het brouwproces in vroegere tijden maar opgespits op bewaarbier. Nu moet het zo vlug mogelijk gedronken worden zo dat er nieuw bier kan worden gebrouwen.

5 Wie nog altijd van die flessen bier in zijn kelder staat, en dat is meestal in belangrijke bierkaffees het geval, wil dan ook graag weten hoe de smaak evolueert in al die jaren. Het is wel afhankelijk van het brouwsel maar veel gaat dat toch niet schelen. Daarom is deze jaarlijkse smaakzoektocht van al oude bieren zeer interessant en kan men ook rekenen op een steeds terugkeren internationaal publiek. Vintage betekent oud belegen bier. Dus, wanneer de uiterste bewaardatum is overschreden. Da's wel een heel ander verhaal met Oude Geuze die een wel zeer lange houdbaarheidsdatum heeft, vermeld op de etiketten. Stipt om werden glazen en de te bespreken flessen keurig door inrichter Filip Geerts en een bevallige assissente van de BAB-crew op tafel geplaatst voor de vierde keer een befaamde Vintage Tasting. Intussen kwam de internationale beweging op gang met deelnemers uit USA, Philadelphia (Pennsylvania), Canada, Italy (Venetië), France, Belgium en zelfs uit Mater. Filip Geerts besprak, Wacho noteerde en ter controle was er Vacas (Adegem) en Rik Vernack (Stene) De start werd gegeven met enkele oude gueze Belle Vue uit 4 verschillende jaren: 81, 86, 87, 88. Deze vrij populaite bieren uit de jaren 80 waren nog zeer drinkbaar, de zacht zoete smaak van weleers was zeker nog niet verdwenen, de zurigheid (als die er ooit straf inzat) was wel afgenomen. Dit was echter niet het geval met Mort Subite uit Deze was nog mooi helder, had al wel een kazig aroma en de zurigheid was voor sommigen iets beter dan de huidige bereiding. Een der spektakelwaarden van die morgen was Liefmans Oud Bruin en Gouden band. De paradepaardjes van het vroegere Liefmans (trouwens nog steeds een topbiertje) kwam uit de beginjaren 80. De vintage zat er bij beiden niet zo erg in maar er werd opgewezen dat Oud Bruin hier net iets zuurder overkwam dan zijn even oude Golden Band (nvdr: deze werden nog gebrouwen door Olaf Blancquart, zoon van brouwlegende Roza Merckx). Een Gouden Carolus, waarvan men zegt dat dit nu geen bewaarbier meer is heeft de tand des tijds goed doorstaan. Deze tripel uit 2008 heeft alvast een nog een smaakvolle caramelmout in het mondgevoel. Na de Westmalle Tripel uit de jaren 80 die hier het blonde kleur voor amber had verwisseld, hij smaakte al vrij zoetig en de zo geprezen hoppigheid was al verdwenen in de geschiedenis. Iedereen was wel verbaast over het nog steeds goed mondgevoel bij een der eerste Oerbier Reservia uit Ook de Stille Nacht uit 2005 was nog uitstekend drinkbaar. Naar schijnt was dit het eerste brouwsel zonder de geprezen Rodenbachgist; De vroege batch van Bière du Soleil leek, ondanks de weinig goede uitlatingen vooraf, toch zeer drinkbaar. Wel wat veranderd van kleur en ietsje platter geworden toch nog wat hoppigheid in het mondgevoel. De door Danny van t Kroegje Emelgem aan Wacho meegegeven Chouffe Bok had dezelfde goede resultaten bij het proefgezelschap.

6 Een Vintage Ale Limited (N 71196) speciaal gebotteld in 2004 voor export naar de Londense pubs door Fuller's Head Brewer (John Keeling) had amper de verwachte oxidatie; Een Westvleteren van 2008 kon niet worden geproefd wegens teveel gussing maar de St Arnoldus nog bij Riva Dentergem gebrouwen en gebotteld in 1993 was wel lekker en had alleen wat gezonde vintage waarbij het koolzuur waarschijnlijk al een tijdje is. De Courage Investiture ale gebrouwen in 1969 bij Wells & Young's Ltd in Bedford, UK had wel degelijk wat portogevoel en was al zeer gekristaliseert (1/2 cm gisteiwit op de boden van de fles). Een zeer complex zoet gevoel met toch nog een toets honing. Salvation het Americaanse oudje gebrouwen naar Belgisch model bij Avery Brewing Company in Boulder. Een der laatste kwam uit eigen provincie. Een prachtig polderbier van Steedje uit Oudenburg. Deze zure tripel werd door Erik Desmet en Michel Turpin gebrouwen in Een der eersten met champagnegist. Momenteel is de mout zeer vintage gworden en een zoete bovenhand gekregen. De afdronk is echter nog steeds droog en zurig bitter. Moet topklasse geweest zijn. Met enkele vreemde klassiekers werd afscheid genomen van deze zeer leerrijke tasting en nu hopen dat je bent wegwijs geraakt in je kelderbieren. Old Chimneys Good King Henry Special Reserve een Imperial Stout beer gebrouwen in 2009 bij Old Chimneys, een brouwerij in Diss, Suffolk. Hier was vooral de moutige chocoladesmaak die nog steeds van een goed gehalte was. Lancelot s XI.I Limited Edition een der eerste bieren van Simon bij La Caves a Bulles in Het Franse Morbihan. Deze editie komt uit het jaar 2000 (1 november) en wordt nog steeds gebrouwen. Zijn oude inhoud was nog zeer moutig en degusteerbaar. Uit Amerika kwam dan uit een der meest fatsoenlijke slijterijen. Vijf jaar geleden werd deze XS Imperial Stout gebrouwen bij de fameuze Rogue Ales Brewery in Oregan. De portosmaak was intussen al wat aan het bijkomen maar toch nog lekker genieten van deze karamelachtige voltreffer. Alle overige flessen en overblijfsel werden nog aangeboden aan de aanwezigen en zullen waarschijnlijk op andere gelegenheden worden aangeboden. (Hopelijk niet gestolen deze keer). Wie foto s en andere mededelingen wil bekijken kan dit via Belgian Beer Board (Filip Geerts) en op het Facebook van Vacas. Flip en voetvolk alvast veel, heel veel dank en tot een volgende.

Bier van t Vat. Pilsner Urquell 4.4 % 25cl Tsjechië. Grimbergen Dubbel 6.5 % 33cl België. Filou 8.5 % 25cl België. Lage Landen 5.

Bier van t Vat. Pilsner Urquell 4.4 % 25cl Tsjechië. Grimbergen Dubbel 6.5 % 33cl België. Filou 8.5 % 25cl België. Lage Landen 5. Bier van t Vat Pilsner Urquell 4.4 % 25cl Tsjechië Grimbergen Dubbel 6.5 % 33cl België Filou 8.5 % 25cl België Lage Landen 5.2 % 25cl België Lage Landen 5.2 % 50cl België Grolsch 5.0 % 25cl Nederland Wij

Nadere informatie

Beknopte omschrijving bieren Hobbybrouwerij De Tuimelaar. no. Biertype botteldatum alc.% omschrijving. 78 Speculaasbier verwacht 2017

Beknopte omschrijving bieren Hobbybrouwerij De Tuimelaar. no. Biertype botteldatum alc.% omschrijving. 78 Speculaasbier verwacht 2017 Beknopte omschrijving bieren Hobbybrouwerij De Tuimelaar no. Biertype botteldatum alc.% omschrijving 78 Speculaasbier verwacht 2017 77 Bokbier verwacht 2017 76 Weizen verwacht 2017 75 Dubbel verwacht 2017

Nadere informatie

Pilsner Urquell 4.4 % 25cl Tsjechië 3,50. Lage Landen 5.2 % 25cl België 2,15. Lage Landen 5.2 % 50cl België 4,10

Pilsner Urquell 4.4 % 25cl Tsjechië 3,50. Lage Landen 5.2 % 25cl België 2,15. Lage Landen 5.2 % 50cl België 4,10 Bier van t Vat Pilsner Urquell 4.4 % 25cl Tsjechië 3,50 Lage Landen 5.2 % 25cl België 2,15 Lage Landen 5.2 % 50cl België 4,10 Brugse Zot Blond 6.0 % 33cl België 4,00 Grimbergen Dubbel 6.5 % 33cl België

Nadere informatie

Ons Carusobier is een volmoutbier van hoge gisting, gebrouwen door de Scheldebrouwerij

Ons Carusobier is een volmoutbier van hoge gisting, gebrouwen door de Scheldebrouwerij BIERKAART Bieren van t vat pilsener 25 cl alc. 5,0 % vol. 2,10 pilsener 50 cl alc. 5.0 % vol. 3,90 Up 22 cl alc. 5,5 % vol 2,20 Hoppen Blond van Jopen alc. 6,8% vol. 3,30 Ons eigen bier 2,60 Ons Carusobier

Nadere informatie

Biertypes. Alles over bier SCHWARZBIER STOUT. horecasupport.be

Biertypes. Alles over bier SCHWARZBIER STOUT. horecasupport.be Alles over bier Biertypes HET ASSORTIMENT BIEREN IN DE MARKT GROEIT. NAAST TYPES EN SMAKEN IS ER ONDERSCHEID TUSSEN ONDERGISTEND EN BOVENGISTEND BIER. BEKENDSTE ONDERGISTEND BIER (GEBROUWEN BIJ LAGE TEMPERATUREN)

Nadere informatie

Hertog Jan. Assortiment PILSENER LENTEBOCK. horecasupport.nl

Hertog Jan. Assortiment PILSENER LENTEBOCK. horecasupport.nl Assortiment Hertog Jan PILSENER Omschrijving Hertog Jan Pilsener (5,1%) is een stevig goudblond bier met een mooie, dichte schuimkraag, een volle smaak en een aangenaam bittere afdronk. Met liefde gebrouwen.

Nadere informatie

Pilsner Urquell 4.4 % 25cl Tsjechië 3,50. Lage Landen 5.2 % 25cl België 2,15. Lage Landen 5.2 % 50cl België 4,10

Pilsner Urquell 4.4 % 25cl Tsjechië 3,50. Lage Landen 5.2 % 25cl België 2,15. Lage Landen 5.2 % 50cl België 4,10 Bier van t Vat Pilsner Urquell 4.4 % 25cl Tsjechië 3,50 Lage Landen 5.2 % 25cl België 2,15 Lage Landen 5.2 % 50cl België 4,10 Wij hebben 5 wisseltaps waarvan wij er 1 gebruiken voor de Boulevard bieren

Nadere informatie

PERSVOORSTELLING 6 MAART 2012

PERSVOORSTELLING 6 MAART 2012 PERSVOORSTELLING 6 MAART 2012 Geschiedenis van de Rood-Bruine bieren Definitie De Zuid-West-Vlaamse roodbruine bieren zijn bieren van gemengde gisting die geheel of gedeeltelijk rijpen in rechtopstaande

Nadere informatie

De keuze van Mel Abieritiefje van de week

De keuze van Mel Abieritiefje van de week Juli 2015 (Wie proeft die vindt ) bijeengesnuffeld deur den Wacho Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: http://biersites.info/id_wacho.html. Zal eveneens ter inzage liggen in

Nadere informatie

Geniet, maar drink met mate ONZE BIEREN

Geniet, maar drink met mate ONZE BIEREN Geniet, maar drink met mate ONZE BIEREN BLOND STERK BLOND Steenbrugge Blond Brouwerij Palm Belgisch abdijbier met een volle smaak en een fruitig gistingsaroma, wat in combinatie met het Brugse kruidenmengsel

Nadere informatie

Beschrijving geproefde bieren Waardering Gemiddelde waardering

Beschrijving geproefde bieren Waardering Gemiddelde waardering "Bieren van dichtbij huis." Beschrijving geproefde bieren Waardering Gemiddelde waardering Uitgeester Engeltje, %, blond speciaalbier De Noord-Hollandse Bierbrouwerij, Uitgeest 4 5 1 / 13 9x 7 1 8 9 139/21

Nadere informatie

Geniet, maar drink met mate ONZE BIEREN

Geniet, maar drink met mate ONZE BIEREN Geniet, maar drink met mate ONZE BIEREN BLOND STERK BLOND Steenbrugge Blond Brouwerij Palm Belgisch abdijbier met een volle smaak en een fruitig gistingsaroma, wat in combinatie met het Brugse kruidenmengsel

Nadere informatie

Hertog Jan van t vat 5,1 % 2,40. Hertog Jan Pilsener heeft een volle smaak met een bittere afdronk. Jupiler 5,2 % 2,35. Stella Artois 5,1 % 2,60

Hertog Jan van t vat 5,1 % 2,40. Hertog Jan Pilsener heeft een volle smaak met een bittere afdronk. Jupiler 5,2 % 2,35. Stella Artois 5,1 % 2,60 PILS Hertog Jan van t vat 5,1 % 2,40 Hertog Jan Pilsener heeft een volle smaak met een bittere afdronk Jupiler 5,2 % 2,35 Jupiler is een bitterzachte pils. Stella Artois 5,1 % 2,60 Stella Artois heeft

Nadere informatie

De Schuimkragen VZW. Bieren met een Goed Doel 23/01/2015

De Schuimkragen VZW. Bieren met een Goed Doel 23/01/2015 Bieren met een Goed Doel 23/01/2015 De Schuimkragen VZW Stichtend lid van vzw Zythos, Confederatie van Belgische Objectieve Bierproeversverenigingen Lid van de Gemeentelijke Cultuurraad van Zele BUFO 4,8

Nadere informatie

De beknopte biergids van bierkraag.be

De beknopte biergids van bierkraag.be De beknopte biergids van bierkraag.be Wat is het Iedereen kent het wel, maar wat is bier eigenlijk? Bier is een drank die gemaakt wordt met hoofdzakelijk water en mout. Mout is een soort graan dat gaat

Nadere informatie

Wij maken het persoonlijk. Geschenken 2012

Wij maken het persoonlijk. Geschenken 2012 Wij maken het persoonlijk Geschenken 2012 Wij maken het persoonlijk Het ontvangen van een eindejaarsgeschenk is eigenlijk een vaste vorm van een welgemeend dankjewel. Een waardering naar elkaar toe voor

Nadere informatie

BIEREN VAN DE TAP: Een zachte en neutrale pilsener. Het aroma is iets hoppig. De body is medium en de nasmaak is hopbitter.

BIEREN VAN DE TAP: Een zachte en neutrale pilsener. Het aroma is iets hoppig. De body is medium en de nasmaak is hopbitter. BIEREN VAN DE TAP: BRAND 2,20 TYPE: PILSENER ALCOHOL: 5% GISTING: LAAG Een zachte en neutrale pilsener. Het aroma is iets hoppig. De body is medium en de nasmaak is hopbitter. LA TRAPPE DUBBEL 3,25 TYPE:

Nadere informatie

Pilsner Urquell 4.4 % 25cl Tsjechië 3,50. Lage Landen 5.2 % 25cl België 2,15. Lage Landen 5.2 % 50cl België 4,10

Pilsner Urquell 4.4 % 25cl Tsjechië 3,50. Lage Landen 5.2 % 25cl België 2,15. Lage Landen 5.2 % 50cl België 4,10 Bier van t Vat Pilsner Urquell 4.4 % 25cl Tsjechië 3,50 Lage Landen 5.2 % 25cl België 2,15 Lage Landen 5.2 % 50cl België 4,10 Grimbergen dubbel 6.5 % 33cl België 4,05 Brugse Zot blond 6.0% 33cl België

Nadere informatie

Een ongefilterd fris trappistenwitbier met citrusachtige geur. De droge lichtzurige smaak zorgt voor een verfijnderd karakter. Alc.

Een ongefilterd fris trappistenwitbier met citrusachtige geur. De droge lichtzurige smaak zorgt voor een verfijnderd karakter. Alc. Een ongefilterd fris trappistenwitbier met citrusachtige geur. De droge lichtzurige smaak zorgt voor een verfijnderd karakter. Alc. 5,5% 3,00 Een sprankelend trappistenbier van hoge gisting. Licht moutig

Nadere informatie

Bier Kaart. MARTIN'S PALE ALE

Bier Kaart. MARTIN'S PALE ALE Bier Kaart. MARTIN'S PALE ALE Wie kent niet de Martin s Pale Ale? Het bier dat onze voorouders "de nobelste Engelse Pale Ale noemden... Dit unieke bier is de vrucht van een absoluut buitengewone ambachtelijke

Nadere informatie

Hertog Jan. Portfolio HERTOG JAN PILSENER

Hertog Jan. Portfolio HERTOG JAN PILSENER Portfolio Hertog Jan HERTOG JAN PILSENER Hertog Jan Pilsener (5,1%) is een stevig goudblond bier met een mooie, dichte schuimkraag, een volle smaak en een aangenaam bittere afdronk Smaak Vol met een aangenaam

Nadere informatie

Genieten van het echte leven

Genieten van het echte leven Genesis 3: 19 Tot de dag van je dood zul je zwetend het land bewerken om te kunnen leven. 1 De Hamvraag Mag ik genieten en wat is dan eigenlijk genieten? Het leven is toch vooral lol maken! X Het moet

Nadere informatie

Op-en-top 4,85 * Rouge (4,74 /L) 2 verpakkingen*

Op-en-top 4,85 * Rouge (4,74 /L) 2 verpakkingen* Sfeerener meestal human touch, vult sfeerbeeld aan Op-en-t Belgische bieren De beste vertegenwoordigers van de Belgische biercultuur? Dat zijn de tripels en de sterke blonde bieren. Ze worden in ons land

Nadere informatie

Di Livorno is ons toevluchtsoord wanneer we geen zin of tijd hebben om te koken. Er is een grote keuze aan gerechten, klaargemaakt met verse groenten, goede wijn en een aantrekkelijk interieur. Een aanrader

Nadere informatie

De lekkerste troeven in uw hand!

De lekkerste troeven in uw hand! De lekkerste troeven in uw hand! Bier troef! Brouwerij bezoek Interesse om Brouwerij Het Nest een bezoek te brengen? Een bezoek aan de brouwerij duurt +- 90 minuten. Tijdens dit bezoek aan onze brouwerij

Nadere informatie

Een nazomers snoepreisje.

Een nazomers snoepreisje. Een nazomers snoepreisje. Het eerste weekend van september is meestal het tijdstip waarop het Bier Keurmeesters Gilde het jaarlijkse studieweekend organiseert. Hoe gaat er in zo n weekend aan toe, vraag

Nadere informatie

, ##/ $.!!+ " $%& ' & ( $%)$"#!* )* !& &!!!-) &!& & $). & #$+ "!!#! & & $& "& ( $%!!!$ & & '&, * )* $& $! "!#!"& # &, -%- $(!

, ##/ $.!!+  $%& ' & ( $%)$#!* )* !& &!!!-) &!& & $). & #$+ !!#! & & $& & ( $%!!!$ & & '&, * )* $& $! !#!& # &, -%- $(! " %& & ( %)" * )* & " & & & "& ( % & & & &, * )* & ""& &, -%- ( )"& &. " )- & & -) & & & )., / / 0 & & -& & 1 0 - & & 2. & " & " 0 & &, -, 0 ) & & & 3 & & 4, & " * " 5 Mijn leven in De Zevensprong: Mijn

Nadere informatie

Liturgie voor de scholendienst 2015

Liturgie voor de scholendienst 2015 Liturgie voor de scholendienst 2015 Kerk van de Nazarener & Christelijke Basisschool De Vliet Klaaswaal Zondag 1 februari Thema: Bestaat God (eigenlijk wel)? Welkomstwoord Uitleg over de kerk Kinderopwekking

Nadere informatie

Brand Bier. La Trappe Witte Trappist. La Trappe Dubbel

Brand Bier. La Trappe Witte Trappist. La Trappe Dubbel Brand Bier Brand Premium Pilsener wordt gebrouwen met meer hop. Dat geeft het pilsener zijn unieke, krachtige smaak. Het volledig volmout gebrouwen pils van Brand kenmerkt zich door de perfecte balans

Nadere informatie

Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12. Bruiloftsfeest

Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12. Bruiloftsfeest Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12 Bruiloftsfeest Sara en Johannes hebben een kaart gekregen In een hele mooie enveloppe Met de post kregen ze die kaart Weet je wat op die kaart stond? Nou? Wij gaan trouwen!

Nadere informatie

Nieuwsbrief MTC december 2014

Nieuwsbrief MTC december 2014 Nieuwsbrief MTC december 2014 Afscheid van een tennisvriend Op 8 december 2014 is helaas veel te vroeg, ons sympathieke en altijd vrolijke tennislid Fred Koster overleden. Wij bewaren mooie herinneringen

Nadere informatie

Luisteren: muziek (B1 nr. 4)

Luisteren: muziek (B1 nr. 4) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. Kijk

Nadere informatie

bijeengesnuffeld deur den Wacho

bijeengesnuffeld deur den Wacho & (Wie proeft die vindt ) Januari 2014 bijeengesnuffeld deur den Wacho Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: http://biersites.info/id_wacho.html. Zal eveneens ter inzage liggen

Nadere informatie

speciaalbier De Volmolen Genieten van een lekker We hebben regelmatig wisselende bieren van tap en fles, vraag ernaar! Café-Zaal-Camping De Volmolen

speciaalbier De Volmolen Genieten van een lekker We hebben regelmatig wisselende bieren van tap en fles, vraag ernaar! Café-Zaal-Camping De Volmolen samengesteld door Genieten van een lekker speciaalbier De Volmolen Café-Zaal-Camping De Volmolen Volmolen 4, 5561 VH Riethoven www.devolmolen.nl We hebben regelmatig wisselende bieren van tap en fles,

Nadere informatie

Welkom in de kerkschoolgezinsdienst van zondag 16 februari 2014. Organist Cornelis Jacobi

Welkom in de kerkschoolgezinsdienst van zondag 16 februari 2014. Organist Cornelis Jacobi Welkom in de kerkschoolgezinsdienst van zondag 16 februari 2014 Voorganger Organist Beamer ds Henk-Jan de Groot Cornelis Jacobi Welkom en mededelingen Zingen allemaal: - Goedemorgen welkom allemaal Goedemorgen,

Nadere informatie

bijeengesnuffeld deur den Wacho

bijeengesnuffeld deur den Wacho & (Wie proeft die vindt ) Mei 2014 bijeengesnuffeld deur den Wacho Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: http://biersites.info/id_wacho.html. Zal eveneens ter inzage liggen

Nadere informatie

15. eten moet je toch

15. eten moet je toch GRATIS voorproefje 15. eten moet je toch Uitnodigen Ik zal zorgen dat ik honger heb. Hou het eenvoudig, hoor! Ik eet alles. Ik ben niet zo n moeilijke eter. Maar verder eet ik alles! Je ziet me wel verschijnen.

Nadere informatie

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen.

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen. De familieblues Tot mijn 15e noemde ik mijn ouders papa en mama. Daarna niet meer. Toen noemde ik mijn vader meester. Zo noemde hij zich ook als hij lesgaf. Hij was leraar Engels op een middelbare school.

Nadere informatie

Alc. 5,5% VOL Bevat gerstemout Bier ambachtelijk en met liefde gebrouwen door VACAS van De Bierloods, Staatsbaan 65 9991 Adegem - www.debierloods.be Opgedragen aan Valentijnsbaby Irma Van Canneyt (Adegem,

Nadere informatie

bijeengesnuffeld deur den Wacho

bijeengesnuffeld deur den Wacho & (Wie proeft die vindt ) Decemberr 2013 bijeengesnuffeld deur den Wacho Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: http://biersites.info/id_wacho.html. Zal eveneens ter inzage liggen

Nadere informatie

Hertog Jan Karakter 3,95

Hertog Jan Karakter 3,95 BIERKAART Hertog Jan Karakter 3,95 Dankzij de uitgelezen selectie prestigemout heeft dit bier een uitzonderlijk roodkoperen kleur. De smaak is vol en romig. Het bier heeft een aangename afdronk met een

Nadere informatie

Catalogus. Zilverstraat BRUGGE Code: BE01DEM. Meer weten?

Catalogus. Zilverstraat BRUGGE Code: BE01DEM. Meer weten? Meer weten? Zilverstraat 26 8000 BRUGGE 050 33 19 43 be01dem@pf.cofep.be Code: BE01DEM Catalogus Zilverstraat 26 8000 BRUGGE 050 33 19 43 be01dem@pf.cofep.be Chocolade Mix CHOCOLADE Luxe ballotin (per

Nadere informatie

Budels, mijn bier is mijn vrijheid!

Budels, mijn bier is mijn vrijheid! , mijn bier is mijn vrijheid! De e Brouwerij B.V., gevestigd in het centrum van Budel, is een zelfstandige familiebrouwerij. Doordat wij onafhankelijk zijn, kunnen we onze bieren naar eigen smaak en inzicht

Nadere informatie

HET SCHENK RITUEEL. De complete handleiding voor het kwalitatief schenken van kwaliteit.

HET SCHENK RITUEEL. De complete handleiding voor het kwalitatief schenken van kwaliteit. HET SCHENK RITUEEL. De complete handleiding voor het kwalitatief schenken van kwaliteit. Duvel is een klassieker binnen het rijke Belgische bierlandschap, vaak geïmiteerd. nooit geëvenaard. Het unieke

Nadere informatie

FIONA DE LANGE WAT JE ALS BIERLIEFHEBBER MOET WETEN 350 ESSENTIËLE FEITEN, TIPS EN BIERWETENS WAARDIGHEDEN

FIONA DE LANGE WAT JE ALS BIERLIEFHEBBER MOET WETEN 350 ESSENTIËLE FEITEN, TIPS EN BIERWETENS WAARDIGHEDEN FIONA DE LANGE WAT JE ALS BIERLIEFHEBBER MOET WETEN 350 ESSENTIËLE FEITEN, TIPS EN BIERWETENS WAARDIGHEDEN INHOUD Voorwoord 6 Bier is 9 Verschillende ingrediënten 21 Verschillende biersoorten 37 Bierlanden

Nadere informatie

Ik besloot te verder te gaan en de zeven stappen naar het geluk eerst helemaal af te maken. We hadden al:

Ik besloot te verder te gaan en de zeven stappen naar het geluk eerst helemaal af te maken. We hadden al: Niet meer overgeven Vaak is de eerste zin die de klant uitspreekt een aanwijzing voor de hulpvraag. Paula zat nog maar net toen ze zei: ik ben bang om over te geven. Voor deze angst is een mooie naam:

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 Algemeen: HONDEN OP HET SCHOOLPLEIN Gisteren is er weer een kind op het schoolplein gebeten door een kleine hond. Gelukkig bleek de schade mee te vallen. Toch doen wij

Nadere informatie

De bruiloft van Simson

De bruiloft van Simson De bruiloft van Simson Weet je nog waar de vertelling de vorige keer over ging? Over Simson, de nazireeër. Wat is een nazireeër? Een nazireeër is een bijzondere knecht van God. Een nazireeër mag zijn haar

Nadere informatie

bijeengesnuffeld deur den Wacho

bijeengesnuffeld deur den Wacho & (Wie proeft die vindt ) juni 2014 bijeengesnuffeld deur den Wacho Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: http://biersites.info/id_wacho.html. Zal eveneens ter inzage liggen

Nadere informatie

rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005

rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005 rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005 Provided by Fanart Central. http://www.fanart-central.net/stories/user/fightgirl91/21803/rijm Chapter 1 - rijm 2 1 - rijm Gepaard

Nadere informatie

BIER PROEVEN & BEOORDELEN

BIER PROEVEN & BEOORDELEN BIER PROEVEN & BEOORDELEN Inleiding Belgische bieren proeven en beoordelen Het is fijn om samen met vrienden een avond te vullen met het ontdekken van Belgische Bieren. Een bier proeven, en daarna dit

Nadere informatie

Zondag 12 april 2015 is er om 15 uur een aangepaste gezinsdienst in de Opstandingskerk te Terneuzen. Voorganger: de heer G.A. Slabbekoorn uit Goes

Zondag 12 april 2015 is er om 15 uur een aangepaste gezinsdienst in de Opstandingskerk te Terneuzen. Voorganger: de heer G.A. Slabbekoorn uit Goes LITURGISCHE WERKGROEP VOOR AANGEPASTE GEZINSDIENSTEN Corr. Adr.: Mevr. J. Pelle - Tel. 0115-694737 e-mail: japelle@zeelandnet.nl Dhr. A. Scheele - Tel. 0115-563188 e-mail: ascheele@hetnet.nl THEMA: Zondag

Nadere informatie

Stouts en Porters 1/ Algemene beschrijving stouts en porters 2/ De geschiedenis van de Stouts en Porters

Stouts en Porters 1/ Algemene beschrijving stouts en porters 2/ De geschiedenis van de Stouts en Porters Stouts en Porters 1/ Algemene beschrijving stouts en Porters 2/ Geschiedenis van Stouts en Porters 3/ Beschrijving Stouts en Porters porters Robuust porters dry stouts sweet stouts milk of cream stouts

Nadere informatie

18. Evangelist in eigen land 19. Onder Jezus zegen Een bereide plaats 20. Water 21. Een gebed om de Heilige Geest Doorwaai mijn hof 22.

18. Evangelist in eigen land 19. Onder Jezus zegen Een bereide plaats 20. Water 21. Een gebed om de Heilige Geest Doorwaai mijn hof 22. Inhoudsopgave Voorwoord 1. Een gebed bij het begin van het nieuwe jaar Ik ben met u 2. Gods hand 3. Zegen Vrede met God 4. In de kerk 5. Is Deze niet de Christus? Deze ontvangt zondaars 6. Echte vrienden

Nadere informatie

Is speciaalbier gewoon geworden?

Is speciaalbier gewoon geworden? Is speciaalbier gewoon geworden? Het speciaalbierfestival op de markt in Den Bosch was ieder jaar een stukje hemel op aarde voor de speciaalbierliefhebber. Allerlei kleine brouwers namen hun speciaalste

Nadere informatie

Belgische bieren. Trappistenbier. Sfeeropener. vult sfeerbeeld aan

Belgische bieren. Trappistenbier. Sfeeropener. vult sfeerbeeld aan Titel inspiratie Genieten van Sfeeropener meestal human touch, vult sfeerbeeld aan Belgische bieren België is het bierland bij uitstek. Als geen ander weten we hoe authentieke bieren te brouwen, met oog

Nadere informatie

Hertog Jan. Portfolio HERTOG JAN PILSENER

Hertog Jan. Portfolio HERTOG JAN PILSENER Portfolio Hertog Jan HERTOG JAN PILSENER Hertog Jan Pilsener (5,1%) is een stevig goudblond bier met een mooie, dichte schuimkraag, een volle smaak en een aangenaam bittere afdronk Smaak Vol met een aangenaam

Nadere informatie

Vivarium 2015: Lucky #7

Vivarium 2015: Lucky #7 Nieuwsbrief nr.1 Maart 2015 Vivarium 2015: Lucky #7 Na de zeer succesvolle terugkeer van Vivarium in 2014, zijn de voorbereiding op de komende editie al weer in volle gang. Wie de gehele historie van Vivarium

Nadere informatie

bijeengesnuffeld deur den Wacho

bijeengesnuffeld deur den Wacho & (Wie proeft die vindt ) Juni 2014 bijeengesnuffeld deur den Wacho Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: http://biersites.info/id_wacho.html. Zal eveneens ter inzage liggen

Nadere informatie

Zeker proeven op het Just Beer -festival

Zeker proeven op het Just Beer -festival Het Laatste Nieuws - HLN.be De Krant Zeker proeven op het Just Beer -festival 03 november 2018 00u00 Met Just Beer vindt dit weekend in Kortrijk Xpo het grootste bierfestival van het land plaats. Voor

Nadere informatie

Vrijdag 04 november 2011

Vrijdag 04 november 2011 Vrijdag 04 november 2011 Het nationale schoolontbijt. Op donderdag 3 november begon onze schooldag heel gezellig en vooral gezond. Toen de kinderen de klassen binnen kwamen, stonden de tafels gedekt. Supermarkt

Nadere informatie

Lou en Lena: NEE tegen geweld!

Lou en Lena: NEE tegen geweld! Mijn prentenboek Prentenboek voor leerlingen 1 e en 2 e leerjaar Lou en Lena: NEE tegen geweld! Mijn naam:... Mijn klas:... Mondiale Vorming - Plan België Hallo, ik ben Lou. En dit is mijn zus Lena. We

Nadere informatie

Een greep uit een presentatieviering met als thema: Licht zijn voor anderen

Een greep uit een presentatieviering met als thema: Licht zijn voor anderen Een greep uit een presentatieviering met als thema: Licht zijn voor anderen Openingstekst: (Door een ouder en kind) A. Zeg zou jij het licht aandoen? Je moet opschieten, want het is bijna tijd. Dadelijk

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Woord van de voorzitter. Nieuwe teamindelingen & trainingstijden. In dit nummer: mei 2013 editie 7 2013-2014. staan vanaf. ca.

NIEUWSBRIEF. Woord van de voorzitter. Nieuwe teamindelingen & trainingstijden. In dit nummer: mei 2013 editie 7 2013-2014. staan vanaf. ca. NIEUWSBRIEF In dit nummer: mei 201 editie 7 Woord van de voorzitter 1 Marianne Jansen 2 Woord van de voorzitter Joost Wissink Oproep: oude nieuwsbrieven Bill s Bar Beach Volleybal Toernooi Opfriscursus

Nadere informatie

DINEREN IN DE HOFTRAMMM

DINEREN IN DE HOFTRAMMM DINEREN IN DE HOFTRAMMM De bijzondere creatie van Bobby van Galen en Pierre Wind Foto s en tekst: Martien Versteegh Eigenaar en gastheer Bobby van Galen heet u van harte welkom Het begon met een droom

Nadere informatie

Niet in slaap vallen hoor!

Niet in slaap vallen hoor! Niet in slaap vallen hoor! Marcus 13: 33-37: Dierenversie Geïllustreerd door: 30 november 2014 Maria Koninginkerk Baarn 2 De oude leeuw heeft vakantieplannen. Dat vertelde hij vanmorgen aan alle dieren:

Nadere informatie

Beste bierliefhebbers,

Beste bierliefhebbers, Beste bierliefhebbers, Heule, november 2017 Wij danken je voor je interesse in de De Feniks crowd-funding. Als twee iets minder jonge ondernemers met een erg jong bedrijf, hebben we toch zo n 30 jaar internationale

Nadere informatie

Wij zijn twee vrienden... jij en ik

Wij zijn twee vrienden... jij en ik Wij zijn twee vrienden... jij en ik Twee dikke vrienden... jij en ik voor Nona voor altijd negen... voor altijd in mijn hart Kika Konijn Kika Konijn was een goede vriendin van alle dieren in het bos. Ze

Nadere informatie

2 februari. 9 februari. 16 februari. 23 februari. 2 maart

2 februari. 9 februari. 16 februari. 23 februari. 2 maart SCOUTSENGIDSENBEERSE Februari 2 februari Vandaag gaan we zwemmen in het nieuwe zwembad van Beerse! Afspraak om 13u45 aan t Beerke met zwemgerief, een handdoek en 2. Om 16u40 mogen jullie terug naar huis.

Nadere informatie

bijeengesnuffeld deur den Wacho

bijeengesnuffeld deur den Wacho & (Wie proeft die vindt ) Mei 2014 bijeengesnuffeld deur den Wacho Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: http://biersites.info/id_wacho.html. Zal eveneens ter inzage liggen

Nadere informatie

Elke middag loopt Fogg van zijn huis naar de Club. Om een spelletje kaart te spelen. Er wordt altijd om geld gespeeld. En als Fogg wint, geeft hij

Elke middag loopt Fogg van zijn huis naar de Club. Om een spelletje kaart te spelen. Er wordt altijd om geld gespeeld. En als Fogg wint, geeft hij Rijk Phileas Fogg is een vreemde man. Hij is erg rijk. Maar niemand weet hoe hij aan zijn geld komt. Een baan heeft hij namelijk niet. Toch woont hij in een groot huis, midden in Londen. In zijn eentje.

Nadere informatie

ASPIRANTE BOYZ! 09/09 16/09 23/09. LEDEWERVING: OM 13u30 AAN DE CHIRO

ASPIRANTE BOYZ! 09/09 16/09 23/09. LEDEWERVING: OM 13u30 AAN DE CHIRO ASPIRANTE BOYZ! Best Aspiranten, in wat volgt willen wij jullie een voorsmaakje geven van ons programma. Wij willen jullie echter niet aan zetten tot (overmatig) gebruik, en zijn niet verantwoord voor

Nadere informatie

Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg

Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg Augustus 2012 Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg Voorzitter: Erik-Jan Huisman de Heuvel 5 3931 RH Woudenberg tel. 033-2866901 1 e Secretaris: Daan Huisman John F. Kennedylaan 101 3931

Nadere informatie

MAANDLIJST. Gelukkig Nieuwjaaaar! DECEMBER - JANUARI

MAANDLIJST. Gelukkig Nieuwjaaaar! DECEMBER - JANUARI MAANDLIJST Gelukkig Nieuwjaaaar! DECEMBER - JANUARI Algemene informatie vrij! Ons kamp zal dit jaar doorgaan in Aarschot van 2 tot 11 augustus dus hou deze data zeker Heb je nog geen sjaaltje, t-shirt

Nadere informatie

Welk glas voor welke wijn?

Welk glas voor welke wijn? 1 Welk glas voor welke wijn? Om het meeste plezier van elk soort wijn te hebben, moet je wel na denken of het glas waar je deze wijn in schenkt, bij die soort wijn past. Misschien denk je een glas is een

Nadere informatie

De keuze van Mel Abieritiefje van de week Met dank aan Bierhalle Deconinck, Bosstraat 37, Vichte

De keuze van Mel Abieritiefje van de week Met dank aan Bierhalle Deconinck, Bosstraat 37, Vichte December 2015 (Wie proeft die vindt ) bijeengesnuffeld deur den Wacho Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: http://biersites.info/id_wacho.html. Zal eveneens ter inzage liggen

Nadere informatie

Wat is kindermishandeling? Hoe kan kindermishandeling stoppen? Wie kan je hierbij helpen?

Wat is kindermishandeling? Hoe kan kindermishandeling stoppen? Wie kan je hierbij helpen? Wat is kindermishandeling? Hoe kan kindermishandeling stoppen? Wie kan je hierbij helpen? In deze folder vind je een antwoord, en lees je ook bij wie je terecht kan als je over mishandeling of verwaarlozing

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14, september 2010

Nieuwsbrief 14, september 2010 Stichting WoonMere Nieuwsbrief 14, september 2010 Redactie: Mariska Elfrink Hallo allemaal, Eindelijk is het dan gebeurt: we zijn verhuist naar ons eigen appartement! Inmiddels wonen we hier alweer een

Nadere informatie

bijeengesnuffeld deur den Wacho

bijeengesnuffeld deur den Wacho (Wie proeft die vindt ) bijeengesnuffeld deur den Wacho De bierbrieven zijn ook leesbaar op de site van Filip Geerts: http://denbierbrief.belgianbeerboard.com/ En op te sporen via de site van Jan van Pelt:

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

Proeverijen bij Arnoldus Bieren

Proeverijen bij Arnoldus Bieren Proeverijen bij Arnoldus Bieren Een proeverij bij Arnoldus Bieren is het ideale groeps- of bedrijfsuitje. Wij bieden u verschillende basis programma s aan die u bij ons kunt aanvragen. Deze proeverijen

Nadere informatie

Eilan Gillan. Gedistilleerd 2007 Gebotteld 2013 Alcoholpercentage 43% Leeftijd NAS Vattype Sherry

Eilan Gillan. Gedistilleerd 2007 Gebotteld 2013 Alcoholpercentage 43% Leeftijd NAS Vattype Sherry 16 mei 2014 Eilan Gillan Speyside Gedistilleerd 2007 Gebotteld 2013 Alcoholpercentage 43% Leeftijd NAS Vattype Sherry De man achter Eilan Gillan is Oliver Blanc, de eigenaar van de cognac distileerderij

Nadere informatie

Germa de Vos. Kletsboek. Een vrolijk voorleesboek

Germa de Vos. Kletsboek. Een vrolijk voorleesboek Germa de Vos Kletsboek Een vrolijk voorleesboek 1 Het huis van de tien kinderen 1., daar kun je haast niet lopen. Overal zitten kleintjes hun vetertjes te knopen. 2., daar is het altijd feest, omdat er

Nadere informatie

Kerk- School- en Gezinsdienst op zondag 29 maart 2015 in de Martinikerk

Kerk- School- en Gezinsdienst op zondag 29 maart 2015 in de Martinikerk Kerk- School- en Gezinsdienst op zondag 29 maart 2015 in de Martinikerk Voorganger: Ds. M.N. Ariesen-Holwerda Organist: Kees Nottrot Pianist: Peter Wagenaar Afkondigingen Zingen van een psalm 122: 1 en

Nadere informatie

bijeengesnuffeld deur den Wacho

bijeengesnuffeld deur den Wacho (Wie proeft die vindt ) October 2014 bijeengesnuffeld deur den Wacho Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: http://biersites.info/id_wacho.html. Zal eveneens ter inzage liggen

Nadere informatie

BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG

BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Nummer 13 jaargang 15 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. 1 t/m 5 Directiepraatje Beste ouders, verzorgers, Schilderwerk: Het

Nadere informatie

Water Egypte. In elk land hebben mensen hun eigen gewoontes. Dat merk je als je veel reist. Ik zal een voorbeeld geven.

Water Egypte. In elk land hebben mensen hun eigen gewoontes. Dat merk je als je veel reist. Ik zal een voorbeeld geven. Water Egypte In elk land hebben mensen hun eigen gewoontes. Dat merk je als je veel reist. Ik zal een voorbeeld geven. Ik ga naar een restaurant in Nederland. Daar bestel ik een glas water. De ober vraagt

Nadere informatie

De Civil War stoffen die nu in de winkel staan:

De Civil War stoffen die nu in de winkel staan: NR 10 - APRIL 2011 Dat ik toch nog een nieuwsbrief in elkaar heb kunnen knutselen ondanks de drukte van deze dagen. Soms denk ik gewoon nog een beetje helder na. Wanneer ik een ideetje had om hier te plaatsen

Nadere informatie

Studiereis

Studiereis Studiereis 17-04-2010. Bier lest niet alleen de dorst, het maakt ook hongerig. Hongerig naar kennis met name. Derhalve toog ook dit jaar De Koperen Tsjettel ter studie (ende vermaeck) naar Overijssel en

Nadere informatie

Ik heb geen zin om op te staan

Ik heb geen zin om op te staan Liedteksten De avonturen van mijnheer Kommer en mijnheer Kwel Voorbereiding in de klas: meezingen refrein Het Dorp Het is weer tijd om op te staan Maar ik heb geen zin Hij heeft geen zin Om naar m n school

Nadere informatie

De Hoef Tennisvereniging Maart 2014

De Hoef Tennisvereniging Maart 2014 De Hoef Tennisvereniging Maart 2014 Zicht op bestuurszaken maart 2014 De lente is weer begonnen en we kunnen genieten van heerlijk voorjaarsweer. Voor veel tennissers reden genoeg om het racket weer uit

Nadere informatie

Nederlands eerste witbier Witte Raaf terug van weggeweest

Nederlands eerste witbier Witte Raaf terug van weggeweest 14 mei 2019, 11:05 (CEST) Nederlands eerste witbier Witte Raaf terug van weggeweest Hertog Jan en Bronckhorster Brewing Company herintroduceren Nederlands witbier Arcen, 14 mei 2019 Aanstaande donderdag

Nadere informatie

Een land waar. mensen goed geïnformeerd zijn over handicaps

Een land waar. mensen goed geïnformeerd zijn over handicaps Een land waar mensen goed geïnformeerd zijn over handicaps Lilian (48) vraagt haar zoontje om even een handje te komen geven. Dat doet hij en dan gaat hij weer lekker verder spelen. Wij nemen plaats aan

Nadere informatie

Luciano en Hans. Christiaan en Richard. Jena en Arianne. Bianca en Gerrit. Danielle en Jan. Jules en Martin

Luciano en Hans. Christiaan en Richard. Jena en Arianne. Bianca en Gerrit. Danielle en Jan. Jules en Martin Luciano en Hans Christiaan en Richard Jena en Arianne Bianca en Gerrit Danielle en Jan Jules en Martin Het was vroeg.6 uur verzamelen op station Utrecht Centraal. Vandaar gingen we via Rotterdam naar Brussel.

Nadere informatie

Lekker zonder koemelk. Koemelk- en lactosevrije gerechten

Lekker zonder koemelk. Koemelk- en lactosevrije gerechten Lekker zonder koemelk Koemelk- en lactosevrije gerechten Lekker zonder koemelk E. Schot van den Assem Realisatie, recepten en foodstyling: E. Schot van den Assem Coverontwerp en fotografie: E. Schot van

Nadere informatie

Apostolische rondzendbrief

Apostolische rondzendbrief oktober 9, 2011 Jaargang 1, nummer 1 Lieve mensen, Zo bent u een voorbeeld voor alle gelovigen in Macedonië en Achaje geworden. Wij zijn nu al weer een tijdje hier in het zuiden van Griekenland, in de

Nadere informatie

Degustatie van 7 * 0,5 bieren van de provincie Belgisch-Limburg

Degustatie van 7 * 0,5 bieren van de provincie Belgisch-Limburg PROEVERIJ I: WILLEM II VAN DER MARCK LUMEY in de hemel is geen bier, daarmee drinken we het hier Degustatie van 7 * 0,5 bieren van de provincie Belgisch-Limburg Brouwerijen: Achelse Kluis Anders Jessenhofke

Nadere informatie

Beste mensen, Marc Heyrman

Beste mensen, Marc Heyrman Voor jongeren met een beperking GOED wonen Oisterwijk Van harte gefeliciteerd met de organisatie en de persoonlijke aandacht voor iedere deelnemer. Ik heb aan de start en in Arendonk kunnen zien (als toeschouwer)

Nadere informatie

Sinds midden 2011 is de brouwerij gevestigd op het Domaine de Millevertus in Breuvanne. Bijna de helft van de productie is bestemd voor export.

Sinds midden 2011 is de brouwerij gevestigd op het Domaine de Millevertus in Breuvanne. Bijna de helft van de productie is bestemd voor export. De Schuimkragen VZW Stichtend lid van vzw Zythos, Confederatie van Belgische Objectieve Bierproeversverenigingen Lid van de Gemeentelijke Cultuurraad van Zele Daniel Lessire Sinds midden 2011 is de brouwerij

Nadere informatie