Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. 1 juni 2016 VERSLAG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. 1 juni 2016 VERSLAG"

Transcriptie

1 Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren 1 juni 2016 VERSLAG Aanwezige bestuursleden: Pieter VAN BASTELAERE (voorzitter), Bart VAN DOSSELAER, Hector SMET, Machteld VAN RAEMDONCK, Marleen VAN GOETHEM, Albert STUER, Eddy INGHELS en Fabienne VAN REMOORTERE (penningmeester) Aanwezige aangesloten verenigingen: oudervereniging Droomwolk Kieldrecht, Fietsersbond Beveren, oudervereniging Helpende Hand Kallo, Lets Beveren, zelfhulpgroep Similes Waasland, wijkvereniging Kerkenhoek Melsele, wijkvereniging Oun Beeweg Beveren, wijkvereniging Bees Melsele, oudervereniging Schakelaar Melsele, oudervereniging Zonnepit Vrasene, oudervereniging Bovenschool Beveren, oudervereniging Middenschool Beveren, zelfhulpgroep Parkinson, wijkvereniging Gaverlandwegel, zelfhulpgroep Boks, oudervereniging Sancta Maria en zelfhulpgroep Klaproos. PUBLIEK GEDEELTE 1. Verwelkoming door de voorzitter 2. Verslag van de vorige vergadering Werd goedgekeurd door het Bestuur en vervolgens gepubliceerd op de website van de Gemeente Beveren. Er zijn geen vragen of opmerkingen van de aanwezigen. Om de overzichtelijkheid te bewaren, werden de verslagen van 2015 en ouder van de website verwijderd. Deze verslagen zijn evenwel nog opvraagbaar bij de secretaris.

2 3. Postvak in De voorzitter licht een greep uit de uitnodigingen toe die bij de Gezinsraad zijn binnengekomen. De inhuldiging van de Sint-Maartencampus in Beveren op 15 april, de opendeur van de kleuterschool OLVG in Melsele op 30 april en de opening van het nieuwe Pleziereiland in Melsele op 20 mei zijn maar een paar van de uitnodigingen. 4. Advies mobiliteit Het mobiliteitsproject rond het Kerkplein in Melsele wordt besproken. Dit kreeg de naam LaMA mee, wat staat voor Laboratorium voor Mobiele Alternatieven. Verschillende Melseelse verenigingen aangesloten bij de Gezinsraad hebben deelgenomen aan de eerste LaMA-vergadering en geven hun feed-back. De volgende LaMA-vergadering is op zondag 19 juni gepland. De ideeën die hieruit komen, zullen getest worden tijdens de week van de mobiliteit in september. De Gezinsraad werkt momenteel aan een vierde mobiliteitsadvies. Het Bestuur en de aangesloten verenigingen kregen de concepttekst op 16 mei waarop er een tiental reacties binnenliepen. Het advies zal hierop aangepast worden en tegen de zomer aan de lokale overheid bezorgd worden. 5. Advies hondenloopweide Een eerste versie van dit advies werd begin mei aan het Bestuur en de aangesloten verenigingen bezorgd. De binnengekomen feed-back wordt besproken: een aantal punten wordt niet weerhouden. Het definitieve advies zal tijdens de zomermaanden aan de betrokken schepenen afgeleverd worden. 6. Mandaat Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) De Gezinsraad heeft een mandaat binnen het LOK. Er is geen LOK-vergadering geweest sinds de laatste bestuursvergadering van de Gezinsraad. De volgende LOK-vergadering is gepland op 8 juni. Wegens werkverplichtingen kan de voorzitter niet aanwezig zijn: hij zal vervangen worden door bestuurslid Bart.

3 7. Mandaat Lokaal Overleg Drugs (LOD) De Gezinsraad heeft een mandaat binnen het LOD. Er is geen LOD-vergadering geweest sinds de laatste bestuursvergadering van de Gezinsraad. De volgende LOD-vergadering is gepland op 7 juni. Bestuurslid Rudi zal de Gezinsraad vertegenwoordigen. 8. Mandaat Huis van het Kind (HvhK) De Gezinsraad heeft een mandaat binnen het HvhK. De laatste vergadering vond plaats op 20 mei. Er werd vooral gesproken over de diverse brochures die vanuit het HvhK worden voorbereid. De laatste versie van de brochure 0-3 jaar werd in proefversie bekomen en goedgekeurd door de Gezinsraad. De volgende vergadering is gepland op 9 augustus. Penningmeester Fabienne zal de Gezinsraad vertegenwoordigen. 9. Voorstelling kandidaat verenigingen Oudervereniging Middenschool Beveren stelt zich voor. 10. Gespreksavond met gastspreker (ouderverenigingen) Diverse ouderverenigingen hebben in het verleden gemeld dat een aantal sprekers voor de info-avonden onbetaalbaar zijn, dat de opkomst te laag is of men is op zoek naar ervaringen van andere oudercomités en -raden. De Gezinsraad heeft daarom beslist om op 20 juni met de vrijwillige ouderverenigingen samen te komen om te bekijken wat er mogelijk is. 11. Aanvragen subsidie De voorzitter wijst de aanwezige verenigingen er op dat het naar goede jaarlijkse gewoonte opnieuw het moment is om een activiteitenverslag in te dienen. De deadline is niet gewijzigd: 15 augustus. Het te gebruiken document kan vanop de website gedownload worden: Verenigingen die vragen hebben over de uitbetaling van de subsidie van vorig jaar, kunnen steeds contact opnemen met de secretaris van de Gezinsraad.

4 12. Varia De kinderarmoede in Beveren is blijkbaar hoger dan het Vlaamse gemiddelde. Men vraagt zich af wat men kan doen om dit te verhelpen. Minderbegoeden die een aankoop verrichten in de kringloopwinkel moeten 50 euro betalen om beleverd te worden. Dit lijkt niet logisch. Eventueel kan er een pool van vrijwilligers samengesteld worden? De vraag wordt gesteld om de fokveedag financieel te ondersteunen. Het bestuur beslist unaniem om hier niet op in te gaan omdat net de subsidie dient om activiteiten van aangesloten verenigingen te ondersteunen. BESLOTEN GEDEELTE 13. Evaluatie kandidaat-verenigingen Oudervereniging Middenschool Beveren wordt unaniem aanvaard als aangesloten vereniging. 14. Werkgroep betoelaging Zoals afgesproken tijdens de laatste bestuursvergadering heeft de voorzitter alle aangesloten verenigingen g d om hen te wijzen op het subsidiereglement, en in het bijzonder op de regels rond de bankrekening en de verplichting over 3 bestuursleden te beschikken. Er zal een Doodle opgesteld worden om een geschikte datum te vinden in het tweede deel van augustus waarop de werkgroep kan samenkomen om de 53 activiteitenverslagen te bespreken. 15. Financiën De penningmeester bespreekt de financiële toestand alsook het budget van de Gezinsraad. 16. Activiteit onthaal nieuwe inwoners Er wordt beslist dat de Gezinsraad aanwezig zal zijn op het onthaal nieuw inwoners, maar dat de randanimatie best herbesproken wordt binnen de G7.

5 17. Activiteit gezinsdag Eind mei werd er een Doodle uitgestuurd naar de bestuursleden om een geschikte datum in juni te vinden om de gezinsdag op 11 september 2016 te bespreken. De bestuurders die deze Doodle nog niet hebben ingevuld worden vriendelijk verzocht dit zo snel mogelijk te doen. 18. Activiteit teambuilding De tweede poging om een teambuilding te organiseren lijkt de goede, want op 15 oktober zal bestuurslid Marleen ons gidsen doorheen Beveren. Begin mei werd er een Doodle opgesteld, waaruit bleek dat de groep groot genoeg is om de wandeling op 15 oktober te laten doorgaan. Meer informatie volgt per mail. 19. Activiteit jubileumfeest De bestuurders die aanwezig waren op het jubileumfeest om 45 jaar Gezinsraad in Beveren te vieren waren vol lof over de opkomst (een 80-tal personen) alsook over de catering (een traiteur uit Haasdonk verzorgde het feest). De prijs/kwaliteit was perfect, en het budget werd niet overgeschreden. De samenstelling van de avond en het in de bloemen zetten van de bestuurders werd geapprecieerd. De Gezinsraad van Oudenaarde heeft een prachtig fotoboek bezorgd als geschenk voor de 45 ste verjaardag van de Gezinsraad van Beveren. De viering op zich kreeg veel weerklank in de nationale alsook de regionale pers: het Laatste Nieuws, het Nieuwsblad, de Beverse Klok, Rondom Ons, het Land van Beveren zijn maar een paar voorbeelden. 20. Activiteit autovrije zondag Het Bestuur van de Gezinsraad beslist om niet deel te nemen aan activiteiten in het kader van de autovrije zondag. 21. Activiteit Beverse Feesten Het Bestuur van de Gezinsraad beslist om niet deel te nemen aan de randactiviteiten in het kader van de Beverse Feesten.

6 22. Andere adviesraden in Beveren Op initiatief van de Gezinsraad zijn de diverse adviesraden van Beveren reeds meerdere jaren samengekomen. De Cultuurraad zal gepolst worden om het initiatief dit jaar te nemen. De stappenclash wordt besproken. De Seniorenraad heeft hierover midden april gecommuniceerd. De implosie van de Milieuraad wordt besproken. 23. Andere gemeentes met een Gezinsraad De Vereniging voor Oost-Vlaamse dorpsbelangen heeft gevraagd een dossier in te dienen om de GoeBezig-prijs te winnen. Het Bestuur bespreekt de vraag en besluit een dossier in te dienen, al lijkt dit de facto buiten categorie te vallen. De Voorzitter heeft de gemeente Bocholt een verzoek tot werkbezoek gestuurd. 24. Varia Eén van de bestuurders vraagt of er ook kinderkledij zal verkocht worden bij de sociale kruidenier. 25. Agenda 2016 De structuur van de vergaderingen van de Gezinsraad is de volgende: Eerste maandag van februari Eerste dinsdag van april Eerste woensdag van juni Eerste donderdag van september Eerste donderdag van november De juiste data en exacte locaties vind je terug op

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren 3 september 2015 VERSLAG

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren 3 september 2015 VERSLAG Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren 3 september 2015 VERSLAG Aanwezige bestuursleden: Pieter Van Bastelaere (voorzitter), Bart Van Dosselaer, Sylvain De Boey, Machteld Van Raemdonck, Marleen

Nadere informatie

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. 1 september 2016 VERSLAG

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. 1 september 2016 VERSLAG Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren 1 september 2016 VERSLAG Aanwezige bestuursleden: voorzitter Pieter VAN BASTELAERE, Rony BRAET, Sylvain DE BOEY, Machteld VAN RAEMDONCK, Marleen VAN

Nadere informatie

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren 5 november 2015 VERSLAG

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren 5 november 2015 VERSLAG Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren 5 november 2015 VERSLAG Aanwezige bestuursleden: Pieter Van Bastelaere (voorzitter), Fabienne Van Remoortere (penningmeester), Bart Van Dosselaer, Hector

Nadere informatie

Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. Verslag vergadering 3 november 2016

Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. Verslag vergadering 3 november 2016 Gemeentelijke Gezinsraad Beveren Verslag vergadering 3 november 2016 Aanwezige bestuursleden: voorzitter Pieter VAN BASTELAERE, Bart VAN DOSSELAER, Hector SMET, Rony BRAET, Emiel VERHOEVEN, Machteld VAN

Nadere informatie

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. 5 april 2016 VERSLAG

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. 5 april 2016 VERSLAG Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren 5 april 2016 VERSLAG Aanwezige bestuursleden: Van Bastelaere Pieter (voorzitter), De Meulemeester Ingeborg (schepen), De Block Neel (secretaris), Van

Nadere informatie

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. 4 december 2014 VERSLAG

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. 4 december 2014 VERSLAG Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren 4 december 2014 VERSLAG Aanwezige bestuursleden: Van Bastelaere Pieter (voorzitter), De Meulemeester Ingeborg (schepen), De Block Neel (secretaris),

Nadere informatie

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. 1 februari 2016 VERSLAG

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. 1 februari 2016 VERSLAG Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren 1 februari 2016 VERSLAG Aanwezige bestuursleden: Van Bastelaere Pieter (voorzitter), De Meulemeester Ingeborg (schepen), De Block Neel (secretaris),van

Nadere informatie

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. 7 september 2017 VERSLAG

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. 7 september 2017 VERSLAG Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren 7 september 2017 VERSLAG Aanwezige bestuursleden: Pieter Van Bastelaere (voorzitter), Neel De Block (secretaris), Fabienne Van Remoortere (penningmeester),

Nadere informatie

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. 2 februari 2015 VERSLAG

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. 2 februari 2015 VERSLAG Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren 2 februari 2015 VERSLAG Aanwezige bestuursleden: Van Bastelaere Pieter (voorzitter), De Meulemeester Ingeborg (schepen), De Block Neel (secretaris),van

Nadere informatie

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. 5 februari 2018 VERSLAG

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. 5 februari 2018 VERSLAG Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren 5 februari 2018 VERSLAG Aanwezige bestuursleden: Pieter Van Bastelaere (voorzitter), Fabienne Van Remoortere (penningmeester), Marleen Van Goethem,

Nadere informatie

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. 8 november 2018 VERSLAG

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. 8 november 2018 VERSLAG Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren 8 november 2018 VERSLAG Aanwezige bestuursleden: Pieter Van Bastelaere (voorzitter), Neel De Block (uittredend secretaris), Kirsten De Rop (inkomende

Nadere informatie

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. 04 april 2017 VERSLAG

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. 04 april 2017 VERSLAG Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren 04 april 2017 VERSLAG Aanwezige bestuursleden: De Meulemeester Ingeborg (schepen),van Bastelaere Pieter (voorzitter), De Block Neel (secretaris), Van

Nadere informatie

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. 12 november 2013 VERSLAG

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. 12 november 2013 VERSLAG Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren 12 november 2013 VERSLAG Aanwezigen: Stuer Albert, Van Remoortere Fabienne, Smet Hector, Braet Rony, De Meulemeester Ingeborg (+ de Zonnepit), Van Bastelaere

Nadere informatie

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. 6 februari 2017 VERSLAG

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. 6 februari 2017 VERSLAG Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren 6 februari 2017 VERSLAG Aanwezige bestuursleden: Van Bastelaere Pieter (voorzitter), De Block Neel (secretaris),marleen Van Goethem, Emiel Verhoeven,

Nadere informatie

Lokaal Overleg Kinderopvang Verslag van de vergadering van 28 september u OC Vrasene

Lokaal Overleg Kinderopvang Verslag van de vergadering van 28 september u OC Vrasene l Lokaal Overleg Kinderopvang Verslag van de vergadering van 28 september 2015 20u OC Vrasene Bijlage 1 : Aanwezigheidslijst / verontschuldigingen Bijlage 2: Herwerkt energiesubsidiedossier De vergadering

Nadere informatie

Verslag OR 12/09/2016

Verslag OR 12/09/2016 Verslag OR 12/09/2016 Aanwezig: Els U Meester Pascal Els VL Els M Elke Jurgen - Ellen Kim Sylvia - Robin - Meester Bart - Juf Lara Verontschuldigd: Igor Verslag: Elke Agendapunten: 1) Goedkeuring vorig

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE GEZINSRAAD VAN BEVEREN

STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE GEZINSRAAD VAN BEVEREN STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE GEZINSRAAD VAN BEVEREN Art. 1 - Oprichting en status Met ingang van 6 april 1971 werd in de gemeente Beveren-Waas een gemeentelijke Gezinsraad opgericht met adviserend karakter,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeentelijke cultuurraad

Huishoudelijk reglement gemeentelijke cultuurraad Huishoudelijk reglement gemeentelijke cultuurraad ART. 1 : Het huishoudelijk reglement regelt de inwendige aangelegenheden van de gemeentelijke cultuurraad door het organiseren van de algemene vergadering,

Nadere informatie

van maandag 12 september 2016

van maandag 12 september 2016 van maandag 12 september 2016 Verwelkoming door Kris Deckers, voorzitter Vandaag stellen twee verenigingen stellen zich voor: A.D.E.M. en AXIS4peace FINANCIEEL VERSLAG 2015 2016 INKOMSTEN Toelage Gemeente

Nadere informatie

Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD

Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD p/a Molenstraat 5 2310 Rijkevorsel Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD Goedgekeurd door de cultuurraad op 26 november 2008. Goedgekeurd op de Gemeenteraad van 17 december 2008 Hoofdstuk

Nadere informatie

Subsidiereglement ter ondersteuning van cultuurprojecten

Subsidiereglement ter ondersteuning van cultuurprojecten GEMEENTERAAD: 26-06-2015 BEKENDMAKING: 01-07-2015 Subsidiereglement ter ondersteuning van cultuurprojecten Artikel 1. Doel Met deze subsidie wil de stad Sint-Niklaas projecten mogelijk maken of versterken

Nadere informatie

Verwelkoming. Extra punten aanwezigen subsidies. PPT beschikbaar vanaf 30 november via

Verwelkoming. Extra punten aanwezigen subsidies. PPT beschikbaar vanaf 30 november via 1. VERWELKOMING Verwelkoming Extra punten aanwezigen subsidies PPT beschikbaar vanaf 30 november via www.beveren.be/sportraad Agenda (1) Verwelkoming Verkiezingen RVB 2019-2024 Overzicht activiteiten 2018

Nadere informatie

CULTUURRAAD. Verontschuldigd: Geert Vandendriessche, Sarah Verstrate, Bruno Ceuppens, Tina Janssens, Hans-Peter Ott

CULTUURRAAD. Verontschuldigd: Geert Vandendriessche, Sarah Verstrate, Bruno Ceuppens, Tina Janssens, Hans-Peter Ott Verslag Bestuursvergadering Locatie De Warandepoort, vergaderlokaal 1 Tijdstip Woensdag 29 november 2017 om 20u Aanwezig: Angèle Hoovelts, Steuts, Rob Bartholomees, Rudy Geirnaert, Jean-Pierre Leonard,

Nadere informatie

ALGEMENE VERGADERING

ALGEMENE VERGADERING ALGEMENE VERGADERING Gemeentelijke Sportraad (GSR) Beveren Donderdag 20 november 2014 19.30 uur in zaal Olympia VERWELKOMING Alle aanwezigen van harte welkom op de jaarlijkse algemene vergadering van GSR

Nadere informatie

Oprichtingsstatuten van de Sectorale Deelraad Vrije Tijd Aalst

Oprichtingsstatuten van de Sectorale Deelraad Vrije Tijd Aalst Oprichtingsstatuten van de Sectorale Deelraad Vrije Tijd Aalst Artikel 1 : Opdracht, doelstellingen en samenstelling Er werd goedgekeurd onder de benaming Sectorale Deelraad Vrije Tijd een raad voor vrijetijdsbeleid

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Lokaal Overleg Kinderopvang M.i.v. 25/06/2019 Het huishoudelijk reglement voor het Lokaal Overleg kinderopvang wordt als volgt vastgesteld: Art. 1 Het Lokaal Overleg wordt opgericht

Nadere informatie

Art.1: Doelstelling van de Stedelijke Raad voor Cultuurbeleid

Art.1: Doelstelling van de Stedelijke Raad voor Cultuurbeleid ONTWERP Statuten Stedelijke Raad voor Cultuurbeleid (Gemeenteraad 6 mei 2019) Art.1: Doelstelling van de Stedelijke Raad voor Cultuurbeleid De doelstelling van De Stedelijke Raad voor Cultuurbeleid, afgekort

Nadere informatie

van dinsdag 19 september 2017

van dinsdag 19 september 2017 van dinsdag 19 september 2017 Verwelkoming door Kris Deckers, voorzitter Vandaag stellen De Rode Muizen zich voor FINANCIEEL VERSLAG 2016 2017 INKOMSTEN Toelage Gemeente 18.350,00 Verkoop wandelbrochures/kapellen

Nadere informatie

van maandag 28 september 2015

van maandag 28 september 2015 van maandag 28 september 2015 Verwelkoming door Kris Deckers, voorzitter Goedkeuring verslag van 03/06/2015 FINANCIEEL VERSLAG 2014 2015 INKOMSTEN Toelage Gemeente 17.400,00 Verkoop wandelbrochures/kapellen

Nadere informatie

Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten

Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten Booischotseweg 1 2235 Hulshout Tel: 015 22 40 17 www.hulshout.be hulshout@bibliotheek.be Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten Artikel 1. Doelstelling en definitie Onder de hierna bepaalde

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van Stichting De Bastide 31 januari 2010

Huishoudelijk Reglement van Stichting De Bastide 31 januari 2010 Huishoudelijk Reglement van Stichting De Bastide Op basis van artikel 14a lid 2 van de Statuten van Stichting De Bastide heeft het bestuur onderstaand huishoudelijk reglement vastgesteld. Indien Stichting

Nadere informatie

INFOBROCHURE BEELDENDE EN AUDIOVISUELE KUNSTEN

INFOBROCHURE BEELDENDE EN AUDIOVISUELE KUNSTEN Lijsterbessenlaan 24-9120 Beveren T 037501075 academie@beveren.be www.dekunstacademiebeveren.be INFOBROCHURE 2018-2019 BEELDENDE EN AUDIOVISUELE KUNSTEN 1 INHOUD Adressen academie 3 DOMEIN BEELDENDE EN

Nadere informatie

Artikel 2. De zetel van de sportraad is gevestigd in het gemeentehuis van de gemeente Meerhout, Markt 1, te 2450 Meerhout.

Artikel 2. De zetel van de sportraad is gevestigd in het gemeentehuis van de gemeente Meerhout, Markt 1, te 2450 Meerhout. ERKENNING EN ZETEL Artikel 1. De gemeentelijke Sportraad wordt erkend als gemeentelijk adviesorgaan in uitvoering van het decreet van 6 juli 2012, zijnde het decreet houdende het stimuleren en subsidiëren

Nadere informatie

ALGEMENE VERGADERING ADVIESRAAD VOOR CULTUUR (ARC)

ALGEMENE VERGADERING ADVIESRAAD VOOR CULTUUR (ARC) ALGEMENE VERGADERING ADVIESRAAD VOOR CULTUUR (ARC) Datum: donderdag 19 november 2015 om 20u Plaats: halfronde zaal stadskantoor Aanwezig/verontschuldigd/Afwezig: zie aanwezigheidslijst Frida Verslaggever:

Nadere informatie

Cultuurraad Sint-Martens-Latem. Algemene Vergadering augustus 2010

Cultuurraad Sint-Martens-Latem. Algemene Vergadering augustus 2010 Cultuurraad Sint-Martens-Latem Algemene Vergadering 2010 27 augustus 2010 Agenda Overzicht werking 2009/2010 Cultuurcafés 2009/2010 Evaluatie Cultuurbeleidsplan WG Kunsten en Erfgoed Bezoek aan Deurle

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Deel 1 ALGEMENE VERGADERING Samenstelling van de Algemene Vergadering Procedure voor culturele verenigingen, organisaties en instellingen Art. 1 Een culturele organisatie, vereniging

Nadere informatie

Stedelijke adviesraad toegankelijkheid statuten

Stedelijke adviesraad toegankelijkheid statuten Stedelijke adviesraad toegankelijkheid statuten Artikel 1 : Oprichting adviesraad Er wordt een stedelijke adviesraad toegankelijkheid opgericht. Deze adviesraad is bevoegd alle materies te behandelen m.b.t.

Nadere informatie

Statuten. Lokaal Overleg Kinderopvang. M.i.v. 25/06/2019

Statuten. Lokaal Overleg Kinderopvang. M.i.v. 25/06/2019 Statuten Lokaal Overleg Kinderopvang M.i.v. 25/06/2019 Artikel 1. Oprichting 1.1. Er wordt in Beveren een adviesraad voor kinderopvang opgericht volgens het Besluit van de Vlaamse Regering van 24 mei 2013,

Nadere informatie

Reglement voor de erkenning en subsidiëring van Sociaal-culturele verenigingen van Ardooie

Reglement voor de erkenning en subsidiëring van Sociaal-culturele verenigingen van Ardooie Reglement voor de erkenning en subsidiëring van Sociaal-culturele verenigingen van Ardooie (geadviseerd door de culturele raad op 28/08/2002 en goedgekeurd in de gemeenteraad van 9/11/2002 ) Algemene bepalingen

Nadere informatie

Reglement erkenning. verenigingen. A. Definities. B. Algemene erkenningsvoorwaarden. Pagina 1 van 6

Reglement erkenning. verenigingen. A. Definities. B. Algemene erkenningsvoorwaarden. Pagina 1 van 6 Pagina 1 van 6 A. Definities 1. Erkenning Een erkende vereniging is een vereniging die voldoet aan de algemene erkenningsvoorwaarden en de erkenningsvoorwaarden van één van de beleidsthema s. De erkende

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT NATUURPUNT TURNHOUTSE KEMPEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT NATUURPUNT TURNHOUTSE KEMPEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT NATUURPUNT TURNHOUTSE KEMPEN 1. Draagwijdte 1.1 Dit huishoudelijk reglement regelt de interne werking van de afdeling Turnhoutse Kempen van Natuurpunt vzw. De bepalingen zijn aanvullend

Nadere informatie

Gemeentelijke cultuurraad Maldegem.

Gemeentelijke cultuurraad Maldegem. Gemeentelijke cultuurraad Maldegem. Huishoudelijk reglement De algemene vergadering van de cultuurraad Maldegem, Gelet op het decreet van 13 juli 2001 houdende het stimuleren van een kwalitatief en integraal

Nadere informatie

Verslag Algemene Vergadering

Verslag Algemene Vergadering Verslag Algemene Vergadering 15-09-2015 LOCATIE (TIJDSTIP): refter 't Haegje (20:00) AANWEZIGEN: Karen Schouteden (voorzitter; KS), Peter De Cat (secretaris; PDC), Michael Bekaert (MB), Fleur Cloetens

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement 1 Algemene vergadering 1.1. Toetreding en ontslag Huishoudelijk reglement 1.1.1. Elke aanvraag voor toetreding tot Heemkunde Oost-Vlaanderen vzw dient gericht aan de voorzitter van de raad van bestuur.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement bepaalt de wijze waarop de gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur zijn bevoegdheden

Nadere informatie

Verslag Vergadering Ouderraad 9 november 2015

Verslag Vergadering Ouderraad 9 november 2015 Verslag Vergadering Ouderraad 9 november 2015 Aanwezig: Ouderraad: Ilse Van Rompaey, Veerle Vandensteen (verslag), Mark Vanhamme, Kim Daniëls, Kurt Demets, Veerle Audenaert, Jan Haegemans School: Mevrouw

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement bepaalt de wijze waarop de gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur zijn bevoegdheden uitoefent overeenkomstig zijn statuten. Algemene

Nadere informatie

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK)

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) 1 Erkenning Artikel 1: in de gemeente Kaprijke wordt het Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) opgericht conform de richtlijnen van het Besluit

Nadere informatie

Gemeentelijk ondersteuningsreglement voor actoren vrije tijd Borgloon

Gemeentelijk ondersteuningsreglement voor actoren vrije tijd Borgloon Gemeentelijk ondersteuningsreglement voor actoren vrije tijd Borgloon BEGRIPPEN Artikel 1 Onder actoren vrije tijd Borgloon verstaan we elke organisatie, groepering, vereniging, zowel private als publieke,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement culturele raad

Huishoudelijk reglement culturele raad Huishoudelijk reglement culturele raad Artikel 1 Het huishoudelijk reglement regelt de inwendige aangelegenheden van de Culturele Raad door het organiseren van de Algemene Vergadering, van het bestuur,

Nadere informatie

VERSLAG: ALGEMENE VERGADERING van de Oudervereniging GIBO Mariaburg, gehouden te Brasschaat op 21 september 2015

VERSLAG: ALGEMENE VERGADERING van de Oudervereniging GIBO Mariaburg, gehouden te Brasschaat op 21 september 2015 VERSLAG: ALGEMENE VERGADERING van de Oudervereniging GIBO Mariaburg, gehouden te Brasschaat op 21 september 2015 Aanwezig: Thomas D'Espallier (voorzitter), An Van Aken (penningmeester), Veerle Maertens,

Nadere informatie

a) de beleidsvisie en over de initiatieven die er op gemeentelijk vlak kunnen genomen worden.

a) de beleidsvisie en over de initiatieven die er op gemeentelijk vlak kunnen genomen worden. Statuten Januari 2013 Artikel 1. De Raad voor Internationale Samenwerking is de adviesraad van de gemeente voor ontwikkelingssamenwerking en Noord-Zuidproblematiek DAC (Development Assistance Committee)

Nadere informatie

Gentse Feesten 2017: Early bird donderdag 20 juli 2017

Gentse Feesten 2017: Early bird donderdag 20 juli 2017 Gentse Feesten 2017: Early bird donderdag 20 juli 2017 Cijfers en weetjes woensdag 19 juli 2017 Op de zesde dag van de Gentse Feesten bezochten 125.000 mensen de Gentse Feesten, voor de eerste keer deze

Nadere informatie

Vak 1: AANVRAAG DOOR EEN SOCIO-CULTURELE VERENIGING OF ORGANISATIE

Vak 1: AANVRAAG DOOR EEN SOCIO-CULTURELE VERENIGING OF ORGANISATIE AANVRAAG LIDMAATSCHAP VOOR DE CULTUURRAAD TIENEN Deze aanvraag betreft een socio-culturele vereniging of organisatie die werkt met vrijwilligers of professionele beroepskrachten: vul vak 1 tot en met 7

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE KUNSTACADEMIE

GEMEENTELIJKE KUNSTACADEMIE Lijsterbessenlaan 24 9120 Beveren Tel 03/750 10 75 e-mail: academie@beveren.be website www.dekunstacademiebeveren.be GEMEENTELIJKE KUNSTACADEMIE INFOBROCHURE Studierichting Woord SCHOOLJAAR 2017-2018 ~

Nadere informatie

REGLEMENT INZAKE TOEKENNING TOELAGEN AAN DE SOCIO-CULTURELE VERENIGINGEN.

REGLEMENT INZAKE TOEKENNING TOELAGEN AAN DE SOCIO-CULTURELE VERENIGINGEN. p/a Molenstraat 5 2310 Rijkevorsel Gemeente Rijkevorsel REGLEMENT INZAKE TOEKENNING TOELAGEN AAN DE SOCIO-CULTURELE VERENIGINGEN. Reglement goedgekeurd op de Gemeenteraad d.d. 29 mei 2012 Met ingang van

Nadere informatie

STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR

STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR Naam, duur en zetel Artikel 1 1. Op 26 mei 1992 werd in de gemeente Beveren een adviesraad opgericht met als naam "Gemeentelijke Adviesraad voor

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE KUNSTACADEMIE

GEMEENTELIJKE KUNSTACADEMIE Lijsterbessenlaan 24 9120 Beveren Tel 03/750 10 75 website www.dekunstacademiebeveren.be GEMEENTELIJKE KUNSTACADEMIE INFOBROCHURE Muziekatelier SCHOOLJAAR 2017-2018 ~ 1 ~ INHOUDSTAFEL Adressen academie

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 26 MEI 2016

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 26 MEI 2016 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 26 MEI 2016 De Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Bekkevoort, wettig bijeengeroepen overeenkomstig artikel 29 tot en met 32 van de Organieke Wet van 8 juli

Nadere informatie

GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR

GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR HUISHOUDELIJK REGLEMENT - Gelet op de overeenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap en de Gemeente De Pinte over het gemeentelijk milieu- en

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING

STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING HOOFDSTUK I Inleiding Artikel 1 De gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking Affligem, afgekort als GROS, is een gemeentelijke

Nadere informatie

STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG DE PINTE

STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG DE PINTE STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG DE PINTE 1. Oprichting Art 1. Het lokaal overleg kinderopvang is een gemeentelijke adviesraad. Met de oprichting van deze gemeentelijke adviesraad

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement 19/12/2010 Orchideeënlaan 17-1820 Steenokkerzee1 http://www.milieuraad.be/steenokkerzeel milieuraad1820@skynet.be Tel 02/254. 19.50 (secr. Milieudienst) Huishoudelijk reglement Artikel 1 Dit huishoudelijk

Nadere informatie

Aanvraag tot erkenning als gemeentelijke vereniging

Aanvraag tot erkenning als gemeentelijke vereniging Aanvraag tot erkenning als gemeentelijke vereniging 110 F004 160224 Gemeentebestuur Oosterzele Dorp 1, 9860 Oosterzele T.a.v. de begeleidende ambtenaar T 09 362 50 09 E mail: onthaal@oosterzele.be ontvangstdatum

Nadere informatie

VERDEELSLEUTEL BETOELAGING CULTURELE VERENIGINGEN CULTUURRAAD NEERPELT

VERDEELSLEUTEL BETOELAGING CULTURELE VERENIGINGEN CULTUURRAAD NEERPELT VERDEELSLEUTEL BETOELAGING CULTURELE VERENIGINGEN CULTUURRAAD NEERPELT 1 VOORAFGAANDELIJKE BEMERKINGEN 1.1 De subsidies, waarop het stelsel betrekking heeft, zijn de sommen welke de gemeente ter beschikking

Nadere informatie

Werkingssubsidies. Advies aanpassingen Aanvraagformulier

Werkingssubsidies. Advies aanpassingen Aanvraagformulier Werkingssubsidies Advies aanpassingen Aanvraagformulier 26 november 2015 Werkingssubsidies Stad Vilvoorde dienst cultuur en evenmenetn Grote Markt 1800 Vilvoorde Tel. 02 255 49 50 Aanvraag voor een subsidie

Nadere informatie

SUBSIDIE-AANVRAAG WELZIJNSACTIVITEITEN 2013

SUBSIDIE-AANVRAAG WELZIJNSACTIVITEITEN 2013 SUBSIDIE-AANVRAAG WELZIJNSACTIVITEITEN 2013 Aan burgemeester en wethouders van de gemeente Hardenberg Hierbij verzoeken wij u in aanmerking te komen voor een subsidie over het kalenderjaar 2013 ten behoeve

Nadere informatie

Verslag Kernbestuur Sportraad maart 2013

Verslag Kernbestuur Sportraad maart 2013 Pagina 1 van 5 Verslag Kernbestuur Sportraad maart 2013 Datum: woensdag 13-3-2013 Kenmerk: Sportraad_LA_2013 03 13 Locatie: Sporthal Stad Turnhout Onderwerp: Verslag kernbestuur sportraad 13 03 2013 Aanwezig:

Nadere informatie

door Ronny Foto: Marc Van Iseghem Eerste prijs jaarthema 37ste jaargang n u m m er 363 j u n i 2017

door Ronny Foto: Marc Van Iseghem Eerste prijs jaarthema 37ste jaargang n u m m er 363 j u n i 2017 door Ronny Refleks maandelijks infoblad van vtbkultuur fotoclub BLANDIA Foto: Marc Van Iseghem Eerste prijs jaarthema 37ste jaargang n u m m er 363 j u n i 2017 kalender Woensdag 14 juni 2017 20u00 de

Nadere informatie

Statuten Cultuurraad Waregem

Statuten Cultuurraad Waregem Statuten Cultuurraad Waregem ERKENNING Art. 1: De benaming van het gemeentelijk adviesorgaan voor cultuur is: CULTUURRAAD De cultuurraad wordt erkend als gemeentelijk adviesorgaan voor cultuurbeleid in

Nadere informatie

Het adviesorgaan voor toerisme heeft zijn zetel en adres te 2460 Kasterlee, Markt 13.

Het adviesorgaan voor toerisme heeft zijn zetel en adres te 2460 Kasterlee, Markt 13. Statuten gemeentelijke adviesraad Adviesorgaan voor toerisme Goedgekeurd door de raad van bestuur dd. 19 maart 2013 Goedgekeurd door de gemeenteraad dd. 28 mei 2013 Artikel 1. Het adviesorgaan voor toerisme

Nadere informatie

Bestuursvergadering goedgekeurde versie

Bestuursvergadering goedgekeurde versie p.a. Cultuurdienst Kasteelstraat 1-3 9960 Assenede 09 341 90 88 cultuur@assenede.be Bestuursvergadering 20.05.2015 - goedgekeurde versie datum & locatie: aanwezig: verontschuldigd: 20.05.2015 om 20 uur

Nadere informatie

Artikel 1. Voor de toepassing van dit huishoudelijk reglement wordt verstaan onder het begrip:

Artikel 1. Voor de toepassing van dit huishoudelijk reglement wordt verstaan onder het begrip: Adviescommissie kunsten Huishoudelijk Reglement I. Algemene bepalingen Begrippen Artikel 1. Voor de toepassing van dit huishoudelijk reglement wordt verstaan onder het begrip: Kunstendecreet: het decreet

Nadere informatie

Aanvraagformulier cultuurprojecten toelichting

Aanvraagformulier cultuurprojecten toelichting Stad SintNiklaas Dienst ondersteuning cultuur en vrije tijd / cultuurraad Grote Markt 45 9100 SintNiklaas 03 778 33 30 cultuur@sintniklaas.be www.sintniklaas.be Aanvraagformulier cultuurprojecten toelichting

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering tot regeling van de samenstelling en de werking van de Vlaamse Raad voor Dierenwelzijn

Besluit van de Vlaamse Regering tot regeling van de samenstelling en de werking van de Vlaamse Raad voor Dierenwelzijn Besluit van de Vlaamse Regering tot regeling van de samenstelling en de werking van de Vlaamse Raad voor Dierenwelzijn DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming

Nadere informatie

STATUTEN FEITELIJKE VERENIGING JOGGINGCLUB BRAKEL

STATUTEN FEITELIJKE VERENIGING JOGGINGCLUB BRAKEL 21-06-2013 STATUTEN JOGGINGCLUB BRAKEL 1/6 STATUTEN FEITELIJKE VERENIGING JOGGINGCLUB BRAKEL Titel I: Omschrijving van de vereniging Artikel 1 1.1 De naam van de vereniging luidt Joggingclub Brakel 1.2

Nadere informatie

De ADOMA wordt in ieder geval om advies gevraagd over de verplichtingen in het kader van de samenwerkingsovereenkomst milieu met het Vlaams gewest.

De ADOMA wordt in ieder geval om advies gevraagd over de verplichtingen in het kader van de samenwerkingsovereenkomst milieu met het Vlaams gewest. Statuten ADOMA Artikel 1 Er wordt een adviesraad voor milieu en natuur opgericht, hierna Adviesraad voor Duurzame Ontwikkeling en Milieu van de stad Antwerpen (afgekort ADOMA) genoemd. De ADOMA is tevens

Nadere informatie

Organisatie Algemene Vergadering samenstelling

Organisatie Algemene Vergadering samenstelling STATUTEN VAN DE SENIORENRAAD Artikel 1 De statuten van de gemeentelijke seniorenraad worden als volgt goedgekeurd : Oprichting zetel - status Artikel 1 Er wordt een gemeentelijke seniorenraad opgericht.

Nadere informatie

STATUTEN FEITELIJKE VERENIGING RUNNERS MAARKEDAL

STATUTEN FEITELIJKE VERENIGING RUNNERS MAARKEDAL STATUTEN FEITELIJKE VERENIGING RUNNERS MAARKEDAL Titel I: Omschrijving van de vereniging Artikel 1 1.1 De naam van de vereniging luidt Runners Maarkedal, met zetel te 9688 Maarkedal, Bosterijststraat 15.

Nadere informatie

Lokaal Overleg Kinderopvang. Verslag van de vergadering van 26 november 2014

Lokaal Overleg Kinderopvang. Verslag van de vergadering van 26 november 2014 l Verslag van de vergadering van 26 november 2014 Bijlage 1 : Aanwezigheidslijst De vergadering wordt voorgezeten door Luc Van den Bossche 1. Welkom Verwelkoming door Luc Van den Bossche, voorzitter. 2.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN HET COLLEGE

BESLUITENLIJST VAN HET COLLEGE BESLUITENLIJST VAN HET COLLEGE Besluitenlijst van het college van dinsdag 5 maart 2019 in uitvoering van artikel 285, 1 van het Decreet over het Lokaal bestuur dienst secretariaat 1. Verslag zitting 26

Nadere informatie

Verslag Zorgraad. Datum Locatie Verslaggever 26/06/2019 t Lakenhuis Brussels Overleg Thuiszorg & Huis voor Gezondheid

Verslag Zorgraad. Datum Locatie Verslaggever 26/06/2019 t Lakenhuis Brussels Overleg Thuiszorg & Huis voor Gezondheid Verslag Zorgraad Datum Locatie Verslaggever 26/06/2019 t Lakenhuis s Overleg Thuiszorg & Huis voor Gezondheid Aanwezig Zie aanwezigheidslijst 1. AGENDA Kennismaking Verkiezing Voorzitter Beslissingsprocedures

Nadere informatie

Notulen bestuursvergadering OV- OBS De Vogels

Notulen bestuursvergadering OV- OBS De Vogels Notulen bestuursvergadering OV- OBS De Vogels Datum: 28 oktober 2014 Locatie: Schoolgebouw De Vogels Tijd: 19.30u Aanwezig: Afgemeld: Ancion (voorzitter), Jeroen van der Meulen (penningmeester/secretaris),

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2006 BIBLIONEF VLAANDEREN VZW

JAARVERSLAG 2006 BIBLIONEF VLAANDEREN VZW JAARVERSLAG 2006 BIBLIONEF VLAANDEREN VZW Met de steun van *Stad Antwerpen *AROSA *Provincie West Vlaanderen *GROS-Schilde *DHL *Standaard Boekhandel *Uitgeverij Clavis *Uitgeverij Baeckens Books Mei 2007

Nadere informatie

3 juli 2018, 10u30-13u, Gent

3 juli 2018, 10u30-13u, Gent Verslag Raad van Bestuur ICES 3 juli 2018, 10u30-13u, Gent Aanwezig: Leden van de Raad van Bestuur: Tine Vertommen, Kristine De Martelaer, Annick Willem, Sophie Cools en Els De Waegeneer Werknemers: Evy

Nadere informatie

Notulen vergadering bestuur oudervereniging d.d. 26 oktober2015

Notulen vergadering bestuur oudervereniging d.d. 26 oktober2015 Notulen vergadering bestuur oudervereniging d.d. 26 oktober2015 Aanwezig Henskes (penningmeester), van Wieringen (secretaris), van Winden, Westerhoff, Clancy van Wijk Stalman, Annette van Uden, Kromkamp,

Nadere informatie

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. 12 november 2013 VERSLAG

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. 12 november 2013 VERSLAG Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren 12 november 2013 VERSLAG Aanwezigen: Stuer Albert, Van Remoortere Fabienne, Smet Hector, Braet Rony, De Meulemeester Ingeborg (+ de Zonnepit), Van Bastelaere

Nadere informatie

VERSLAG SLOTVERGADERING 04 JUNI 2012

VERSLAG SLOTVERGADERING 04 JUNI 2012 VERSLAG SLOTVERGADERING 04 JUNI 2012 1) Aanwezigen Kathleen STORME, Joris ROOSE, Veronique VANDENEYNDE, Muriel DUMAREY, Mieke DEROUS, Johan LOGGHE (na vergadering schoolbestuur), Wim VYNCKE, Wim GYBELS,

Nadere informatie

Subsidiereglement ter ondersteuning van erkende culturele verenigingen voor hun jaarwerking

Subsidiereglement ter ondersteuning van erkende culturele verenigingen voor hun jaarwerking GEMEENTERAAD: 26-06-2015 BEKENDMAKING: 01-07-2015 Subsidiereglement ter ondersteuning van erkende culturele verenigingen voor hun jaarwerking Artikel 1. Doel Met deze subsidie wil de stad Sint-Niklaas

Nadere informatie

Subsidies worden verstrekt op basis van een werkingsjaar dat loopt van 1 september tot en met 31 augustus.

Subsidies worden verstrekt op basis van een werkingsjaar dat loopt van 1 september tot en met 31 augustus. SUBSIDIEREGLEMENT ERKENDE SENIORENVERENIGINGEN Binnen het in het budget voorziene en goedgekeurde bedrag (1419/4/6/8/1 ondersteunen van erkende verenigingen ) en goedgekeurd door de gemeenteraad van 25

Nadere informatie

VERKEER. Actiepunt maand oktober: veilig oversteken Op donderdag 27 oktober gaan onze kinderen van de lagere school naar het verkeerspark.

VERKEER. Actiepunt maand oktober: veilig oversteken Op donderdag 27 oktober gaan onze kinderen van de lagere school naar het verkeerspark. VERKEER Actiepunt maand oktober: veilig oversteken Op donderdag 27 oktober gaan onze kinderen van de lagere school naar het verkeerspark. Schoolnieuws Klimaatschool We zijn volop aan het sleutelen aan

Nadere informatie

Homeraad Home Boudewijn

Homeraad Home Boudewijn Homeraad Home Boudewijn Verslag vergadering homeraad 3 oktober 2006 Keuken 14 e verdieping 20u00 21u45 Aanwezig: Ann Frederix, Bart Mesuere, Bram Van Gansbeke, Bruno Speder, Eveline Snoeck, Jeroen Vercruyce,

Nadere informatie

Zowel voor de functie van voorzitter, als voor de functie van secretaris werd er 1 kandidatuur ingediend:

Zowel voor de functie van voorzitter, als voor de functie van secretaris werd er 1 kandidatuur ingediend: Datum 8/05/2019 Uur 20 uur Notulist Evelyne Mertens Organisator Voorzitter ad Eva De Coninck interim Aanwezig Zie bijlage Verontschuldigd Zie bijlage Agenda 1. Goedkeuren verslag vorige vergadering 19/09/2018

Nadere informatie

Artikel 1: De seniorenraad district Berchem is een door de districtsraad erkend adviesorgaan voor het seniorenbeleid in het voornoemde district.

Artikel 1: De seniorenraad district Berchem is een door de districtsraad erkend adviesorgaan voor het seniorenbeleid in het voornoemde district. STATUTEN SENIORENRAAD BERCHEM ************************************* Opgesteld, rekening houdend met het Werkkader adviesraden en inspraak. Goedgekeurd door de seniorenraad tijdens de algemene vergadering

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement deelraad muziek en podium Aangepast reglement goedgekeurd door de Lierse gemeenteraad 25 maart 2013

Huishoudelijk reglement deelraad muziek en podium Aangepast reglement goedgekeurd door de Lierse gemeenteraad 25 maart 2013 Huishoudelijk reglement deelraad muziek en podium Aangepast reglement goedgekeurd door de Lierse gemeenteraad 25 maart 2013 Hoofdstuk I benaming en zetel artikel 1 De deelraad draagt als naam muziek en

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR ERKENNING / SUBSIDIERING VAN VORMINGS- EN/OF ONTMOETINSACTIVITEITEN VOOR SENIOREN (waaronder jubilieumvieringen

REGLEMENT VOOR ERKENNING / SUBSIDIERING VAN VORMINGS- EN/OF ONTMOETINSACTIVITEITEN VOOR SENIOREN (waaronder jubilieumvieringen REGLEMENT VOOR ERKENNING / SUBSIDIERING VAN VORMINGS- EN/OF ONTMOETINSACTIVITEITEN VOOR SENIOREN (waaronder jubilieumvieringen Goedgekeurd door de gemeenteraad van 27 januari 2009 Gewijzigd door de gemeenteraad

Nadere informatie

wijziging statuten 2013 Gemeentelijke Sportraad Affligem

wijziging statuten 2013 Gemeentelijke Sportraad Affligem wijziging statuten 2013 Gemeentelijke Sportraad Affligem HOOFDSTUK I: DOELSTELLING Artikel 1 De sportraad heeft in het algemeen tot doel de sport, de lichamelijke opvoeding en de openluchtrecreatie te

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Oudervereniging Basisschool Op Weg te Ooij

Huishoudelijk Reglement Oudervereniging Basisschool Op Weg te Ooij Huishoudelijk Reglement Oudervereniging Basisschool Op Weg te Ooij Zoals goedgekeurd op de algemene ledenvergadering d.d. 25 september 2017. Het huishoudelijk reglement is een nadere uitwerking van de

Nadere informatie

AGENDA Raad van Bestuur. 4. Goedkeuring nieuwe statuten, huishoudelijk reglement en verzekeringsmodaliteiten

AGENDA Raad van Bestuur. 4. Goedkeuring nieuwe statuten, huishoudelijk reglement en verzekeringsmodaliteiten Raad van Bestuur Dinsdag 9 januari 2018 (wegens noodweer & uitsel 12 december 2017) om 20 uur in Gosset Hotel, A. Gossetlaan 52 te 1702 Groot-Bijgaarden AGENDA Raad van Bestuur 1. Opening van de vergadering

Nadere informatie