Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. 6 februari 2017 VERSLAG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. 6 februari 2017 VERSLAG"

Transcriptie

1 Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren 6 februari 2017 VERSLAG Aanwezige bestuursleden: Van Bastelaere Pieter (voorzitter), De Block Neel (secretaris),marleen Van Goethem, Emiel Verhoeven, Hector Smet, Albert Stuer, Bart Van Dosselaer, Machteld Van Raemdonck en Rony Braet Aanwezige aangesloten verenigingen: Zonnepit, Sint-Maarten Middenschool, De Stekelbeek, OC De Schakelaar, GBS Kallo, Den Oun Beeweg, Lets, Sint Maarten Bovenschool, Beveren Zuid, KVG, OC De Verrekijker, OR St Martinus, OR De Wingerd, Dijkcomité, OR OVK, WC De Vesten, WC De Bees, Buren van de Brownestraat, Parkinsonliga, Tarara Aanwezige kandidaat vereniging: KA Beveren PUBLIEK GEDEELTE 1. Verwelkoming door de voorzitter + iedereen stelt zich kort voor Iedereen een gezond, gelukkig en veilig 2017 gewenst. 2. Goedkeuring verslag vorige vergadering Enkele opmerkingen werden reeds aangepast. Alle verslagen van 2016 werden gepubliceerd op de website 3. Dossier armoede In Beveren worden er nog steeds mensen begraven zonder familie en vrienden. Het Sociaal Huis regelt deze begrafenissen. De Gezinsraad probeert hierop aanwezig te zijn. Enkele verenigingen vroegen om hiervoor ook een uitnodiging te ontvangen. Wij kunnen hier echter niet op ingaan omwille van privacy redenen.

2 4. Mandaat Lokaal Overleg Kinderarmoede (LOKA) Sinds begin dit jaar heeft de Gezinsraad een mandaat in het LOKA. Indien er opmerkingen of vragen zijn in verband met het LOKA, geef ze gerust door aan de gezinsraad. Schooldirecties worden steeds vaker geconfronteerd met echtscheidingsconflicten (vader en moeder komen beiden kind ophalen) maar kaarten aan dat ze daar niet voor opgeleid zijn. Het ondersteuningspunt moet blijven focussen op kinderarmoede; de afsprakennota zal wel aangeven hoe dergelijke zorgsituaties aangepakt kunnen worden. Er kunnen wel handvatten aangereikt worden aan de directies in de zin van leren omgaan met frustratie / machteloosheid. CLB neemt dit verder op. 5. Advies mobiliteit Debriefing vergadering schepen Raf Mobiliteitsschepen Raf was aanwezig op onze vorige vergadering en gaf op onze 11 vragen een antwoord. Hij bedankte ons achteraf uitdrukkelijk voor onze inzet rond mobiliteit. Qua mobiliteit mogen de verenigingen ons steeds blijven informeren. We verwijzen ook naar de mailing van 22 januari, waarbij verenigingen opgeroepen worden om sensibiliseringsacties rond de fietsstraten te organiseren en daarbij de ondersteuning van de gemeente in te roepen. Mobiliteit Haven Antwerpen Op 21 november 2016 was de gezinsraad aanwezig op een informele ontmoeting met Chris Coucke, mobiliteitsambtenaar haven van Antwerpen, over de mobiliteit rond Beveren/Melsele. Meer bepaald over de N70 en Schoolstraat/dijkstraat. Uit deze ontmoeting bleek dat de gemeente Beveren eventueel kan ingrijpen door het invoeren van een tonnagebeperking, zeker voor het gedeelte Schoolstraat/Dijkstraat. Hij benadrukte wel dat hij hier geen bevoegdheid heeft en enkel iets kan suggereren. Verder werd afgesproken dat hij zijn contacten in Oost-Vlaanderen hierover eens zou aanspreken, en wij regelmatig contact zouden houden. Project Airbezen Wat heeft een aardbei met fijn stof te maken? Op het eerste zicht een ongewone combinatie, maar aardbeiplantjes worden al jaren ingezet om de concentratie fijn stof in de lucht te meten. Beveren springt nu als één van de eerste gemeenten op de kar van het project dat nu opstart in de provincie Oost-Vlaanderen. De gemeente, die heel wat industrie op haar grondgebied heeft en ook op een kruispunt ligt van heel wat drukke wegen, wil weten wat het precieze effect is op de luchtkwaliteit. Tussen half februari en half maart kunnen de inwoners van Beveren zich kandidaat stellen om mee te doen met de meting via een aardbeiplantje.

3 Feed back politie op mobiliteitsadvies Hierover kregen jullie een op 25/01 Feedback schepencollege op mobiliteisadvies Hierover kregen jullie een op 25/01 Feedback mobiliteitsdienst over Laboratoria Mobiele Alternatieven (LaMa) Gemeente Beveren nodigde alle buurtbewoners, lokale verenigingen, scholen en handelaars uit om mee te denken over een aangenamere en veiligere mobiliteit. Deelgemeente Melsele neem als eerste deel aan dit project. De eerste sessies vonden telkens plaats in de Boerenpoort in Melsele in samenwerking met de dienst mobiliteit en het Laboratorium voor Mobiele Alternatieven. In februari zal de huidige opstelling besproken worden en vervolgens een laatste keer samen te komen met de gebruikers en bewoners. 6. Advies hondenspeelweide Budget werd goedgekeurd. Zo goed als zeker zal er een hondenspeelweide komen in de buurt van Cortewalle. 7. Mandaat Lokaal Overleg Kinderopvang (vergadering 01/02) Vakantietoppers Er waren dit jaar nog enkele haperingen bij de online inschrijvingen van vakantietoppers maar zeker niet zo erg als vorige keer. Er wordt hoogstwaarschijnlijk veranderd van aanbieder. Materiaalmagazijn Er werd een voorstelling gegeven van materiaalmagazijn: het MateriaalMagazijn wil speelinitiatieven stimuleren om permanent te werken aan de uitbouw van een gevarieerd speelaanbod voor kinderen. Materiaal, en speelmateriaal in het bijzonder, is een sterke troef in het uitbouwen van een kwalitatieve werking. Het is voor kinderen vaak de aanzet om te spelen. Zonder verkleedkledij geen fantasiespel, zonder sjortouw geen kampen, zonder gocart geen parcours, zonder taartvorm geen gebakjes, zonder muziekinstallatie geen danspartijtjes Het MateriaalMagazijn wil speelinitiatieven bewust laten nadenken over: de keuze van materiaal: bruikbaar, plezant, veilig en duurzaam het gebruik van het materiaal: frisse en vernieuwende speelideeën het ter beschikking stellen van het materiaal aan kinderen: uitleen- en winkelsystemen

4 Zij stimuleren speelinitiatieven om met een brede groep betrokkenen na te denken over het speelmateriaal. Kinderen en begeleiders zijn de experten op vlak van spelen. Ze zijn er dagdagelijks mee bezig en hebben ongetwijfeld waardevolle voorstellen voor materiaal. Zo wordt er samen gedacht over de toekomst van je speelinitiatief. Grote voordeel is dat het ook kan gaan om zeer grote objecten. De gemeente haalt de spullen op in Gent en verplaatst die naar Beveren. Voor meer info kan je terecht op 8. Mandaat Lokaal Overleg Drugs (vergadering 06/12) Februari zonder alcohol Tournée Minérale Ga met ons de uitdaging aan en drink in februari 2017 een maand lang geen alcohol. Zo ervaar je wat een maand zonder met je doet. Het is niet zozeer een kwestie van jezelf iets te ontzeggen: je wint er vooral bij. Een glas wijn bij het eten, een pint na het sporten: voor velen maakt het deel uit van de dagelijkse routine. In 2013 dronk 82% van de Belgen alcohol, ook al brengt dat heel wat risico s met zich mee. Het beïnvloedt je gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Het heeft ook impact op je veiligheid en op je gedrag. Croes Control Net zoals in voorgaande zal de preventiedienst van de gemeente Beveren in samenwerking met de Politiezone Waasland-Noord en Drugpunt Waas in de week van 6 februari het project Croes Control organiseren voor de leerlingen van de derde graad secundair onderwijs. Het project confronteert de leerlingen met een aantal risicofactoren waaraan zij als passagier van personenauto's blootgesteld worden. Het gaat bijvoorbeeld om snelheid, onervarenheid en de neveneffecten van nachtelijk verkeer, zoals rijden onder invloed en vermoeidheid. Ook het belang van het dragen van de veiligheidsgordel komt ruimschoots aan bod. Alles vindt plaats in jeugdhuis Togenblik. Rookvrije klassen Jaarlijks gaan duizenden jongeren de uitdaging aan om zes maanden rookvrij te blijven of het te worden. Klassen die op het einde van het schooljaar voor minstens 90% rookvrij zijn krijgen een diploma. Een klas die meedoet aan het creatieve luik van de wedstrijd, kan bovendien een mooie prijs winnen! (een zwemticket voor de Meerminnen) Toneelstuk Adembenemend Op 14/02 gaan de deelnemers vanuit Beveren naar het educatief toneelstuk in verband met roken.

5 9. Mandaat Huis van het Kind (vergadering 22/11) Het Huis van het Kind bekijkt momenteel welke projecten het financieel kan ondersteunen. De Gezinsraad heeft twee projecten ingediend. 10. Mandaat adviesraad Toerisme Marleen en Emiel hebben hun kandidatuur gesteld om hier in te zetelen vanuit de Gezinsraad. 11. Voorstelling kandidaat vereniging Oudercomité KA Beveren stelt zich kandidaat om aan te sluiten bij de Gezinsraad. 12. Gespreksavond met gastsprekers voor ouderverenigingen Dinsdag 14/03/2017 In nauwe samenwerking met de ouderverenigingen heeft de Gezinsraad van Beveren een gespreksavond georganiseerd. Gastsprekers Pedro De Bruyckere en Michaël Opgenhaffen geven elk 45 minuten het beste van zichzelf. Daarna kan het publiek gezellig nakaarten bij een drankje in het Cultuurcafé Ter Vesten, aangeboden door de Gezinsraad van Beveren. De twee onderwerpen van die avond zijn: De Jeugd van tegenwoordig en Sociale media bij jongeren. Reeds boven de 150 inschrijvingen. 13. Subsidie aangesloten verenigingen Alle subsidies voor onze 62 verenigingen werden goedgekeurd. Indien je eind juni geen subsidie hebt ontvangen, laat dit zeker weten aan de gezinsraad. 14. Memorandum gemeenteraadsverkiezingen 2018 De gezinsraad wil een eisenbundel schrijven voor de gemeente Beveren in aanloop van de gemeenteraadsverkiezingen. Wij hebben veel meer input nodig van onze aangesloten vereniging om dit memorandum te schrijven. Wij beseffen dat dit geen gemakkelijke vraag is. Bij deze een warme oproep.

6 15. Varia Enkele verenigingen zijn op al onze vergaderingen aanwezig. Dit appreciëren wij enorm. Wij zijn nog steeds op zoek naar extra bestuurders. Kandidaat-voorzitters zijn ook meer dan welkom want onze voorzitter ambieert geen nieuwe termijn van 6 jaar tijdens de volgende legislatuur. De vraag werd gesteld om gemeentelijke korting voor een lijnabonnement te bekomen voor de categorie jaar. De vraag wordt unaniem gesteund. Stekelbeek: Vorige zomer organiseerde het WC een rommelmarkt. Misschien is het verstandiger om dit gemeentelijk te organiseren. Eventueel op dezelfde dag? Nu wordt dit vaak gedaan op de autoloze zondag. Er is een lokaal initiatief voor autodelen. Voor meer info: BESLOTEN GEDEELTE 16. Goedkeuring aanvraag kandidaat vereniging Toegelaten! 17. Financiën Stand van zaken van de financiën. Ook de gezinsraad zelf krijgt dezelfde toelage als voorheen. 18. Pannenkoekenbak 2017 Donderdag 6/04/2017 Film: Isra en het magische boek De negenjarige Isra komt tijdens een schooluitstap naar de bibliotheek een wonderlijk boek op het spoor. Via dit magische boek belandt ze in Het Snoepkasteel. Daar zit een jongetje opgesloten tussen de taarten en het snoepgoed. Kan Isra samen met hem ontsnappen? Gratis omkadering van 14u tot 17u. Wie kan er komen helpen? 19. Nieuwjaarsetentje Zal doorgaan op 11 februari We verwachten praktisch alle bestuursleden met partner. Zij die het etentje nog niet betaald hebben, worden verzocht dit in orde te brengen.

7 20. Sint Maartentocht Waren met 6 bestuurders aanwezig. Opmerkingen voor komend jaar: - waren niet goed op de hoogte van de organisatie, we konden de mensen niet goed te woord staan. Betere briefing is zeker nodig. - Concept is zeker goed - visibiliteit ging zeker de hoogte in omdat de gezinsraad hierop aanwezig was - huidige infobrochures van de gezinsraad zijn iets te groot Bart zal dit project dit jaar terug trekken. 21. Bestuur Wij zoeken 4 profielen voor de volgende legislatuur. Denk goed na over de functie waar jij je kandidaat wil stellen: voorzitter, onder-voorzitter, penningmeester en werkgroepvoorzittersubsidie. Daarnaast zijn er uiteraard de normale bestuursmandaten. 22. Andere Adviesraden in Beveren GROS 25 jaar Emiel was hierop aanwezig en maakte zich bekend als bestuurslid van de gezinsraad. Uitreiking cultuurboom 2016 Pieter zal hierop aanwezig zijn in naam van de gezinsraad. Zwerfvuilactie Zal doorgaan op zaterdag 18/ Andere gezinsraden in Vlaanderen Bezoek aan gezinsraad Bocholt op zaterdagmiddag 03/ Persberichten Gezinsraad Persbericht werd verstuurd ivm de gespreksavond. 25. Website gezinsraad Website is up-to-date

8 26. Slabbetjes gezinsraad Wij hebben nog een voorraad van 1200 slabbetjes 27. Varia Bezoek aan Alesto op donderdag 16/02 om 19u Agenda 2017 De structuur van de vergaderingen van de Gezinsraad is de volgende: Eerste maandag van februari Eerste dinsdag van april Eerste woensdag van juni Eerste donderdag van september Eerste donderdag van november De juiste data en exacte locaties vind je terug op

Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. Verslag vergadering 3 november 2016

Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. Verslag vergadering 3 november 2016 Gemeentelijke Gezinsraad Beveren Verslag vergadering 3 november 2016 Aanwezige bestuursleden: voorzitter Pieter VAN BASTELAERE, Bart VAN DOSSELAER, Hector SMET, Rony BRAET, Emiel VERHOEVEN, Machteld VAN

Nadere informatie

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. 7 september 2017 VERSLAG

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. 7 september 2017 VERSLAG Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren 7 september 2017 VERSLAG Aanwezige bestuursleden: Pieter Van Bastelaere (voorzitter), Neel De Block (secretaris), Fabienne Van Remoortere (penningmeester),

Nadere informatie

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren 3 september 2015 VERSLAG

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren 3 september 2015 VERSLAG Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren 3 september 2015 VERSLAG Aanwezige bestuursleden: Pieter Van Bastelaere (voorzitter), Bart Van Dosselaer, Sylvain De Boey, Machteld Van Raemdonck, Marleen

Nadere informatie

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. 1 juni 2016 VERSLAG

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. 1 juni 2016 VERSLAG Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren 1 juni 2016 VERSLAG Aanwezige bestuursleden: Pieter VAN BASTELAERE (voorzitter), Bart VAN DOSSELAER, Hector SMET, Machteld VAN RAEMDONCK, Marleen VAN

Nadere informatie

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. 5 april 2016 VERSLAG

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. 5 april 2016 VERSLAG Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren 5 april 2016 VERSLAG Aanwezige bestuursleden: Van Bastelaere Pieter (voorzitter), De Meulemeester Ingeborg (schepen), De Block Neel (secretaris), Van

Nadere informatie

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. 1 februari 2016 VERSLAG

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. 1 februari 2016 VERSLAG Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren 1 februari 2016 VERSLAG Aanwezige bestuursleden: Van Bastelaere Pieter (voorzitter), De Meulemeester Ingeborg (schepen), De Block Neel (secretaris),van

Nadere informatie

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. 04 april 2017 VERSLAG

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. 04 april 2017 VERSLAG Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren 04 april 2017 VERSLAG Aanwezige bestuursleden: De Meulemeester Ingeborg (schepen),van Bastelaere Pieter (voorzitter), De Block Neel (secretaris), Van

Nadere informatie

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. 4 december 2014 VERSLAG

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. 4 december 2014 VERSLAG Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren 4 december 2014 VERSLAG Aanwezige bestuursleden: Van Bastelaere Pieter (voorzitter), De Meulemeester Ingeborg (schepen), De Block Neel (secretaris),

Nadere informatie

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. 2 februari 2015 VERSLAG

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. 2 februari 2015 VERSLAG Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren 2 februari 2015 VERSLAG Aanwezige bestuursleden: Van Bastelaere Pieter (voorzitter), De Meulemeester Ingeborg (schepen), De Block Neel (secretaris),van

Nadere informatie

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. 1 september 2016 VERSLAG

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. 1 september 2016 VERSLAG Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren 1 september 2016 VERSLAG Aanwezige bestuursleden: voorzitter Pieter VAN BASTELAERE, Rony BRAET, Sylvain DE BOEY, Machteld VAN RAEMDONCK, Marleen VAN

Nadere informatie

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. 8 november 2018 VERSLAG

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. 8 november 2018 VERSLAG Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren 8 november 2018 VERSLAG Aanwezige bestuursleden: Pieter Van Bastelaere (voorzitter), Neel De Block (uittredend secretaris), Kirsten De Rop (inkomende

Nadere informatie

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren 5 november 2015 VERSLAG

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren 5 november 2015 VERSLAG Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren 5 november 2015 VERSLAG Aanwezige bestuursleden: Pieter Van Bastelaere (voorzitter), Fabienne Van Remoortere (penningmeester), Bart Van Dosselaer, Hector

Nadere informatie

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. 5 februari 2018 VERSLAG

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. 5 februari 2018 VERSLAG Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren 5 februari 2018 VERSLAG Aanwezige bestuursleden: Pieter Van Bastelaere (voorzitter), Fabienne Van Remoortere (penningmeester), Marleen Van Goethem,

Nadere informatie

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. 12 november 2013 VERSLAG

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. 12 november 2013 VERSLAG Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren 12 november 2013 VERSLAG Aanwezigen: Stuer Albert, Van Remoortere Fabienne, Smet Hector, Braet Rony, De Meulemeester Ingeborg (+ de Zonnepit), Van Bastelaere

Nadere informatie

Het adviesorgaan voor toerisme heeft zijn zetel en adres te 2460 Kasterlee, Markt 13.

Het adviesorgaan voor toerisme heeft zijn zetel en adres te 2460 Kasterlee, Markt 13. Statuten gemeentelijke adviesraad Adviesorgaan voor toerisme Goedgekeurd door de raad van bestuur dd. 19 maart 2013 Goedgekeurd door de gemeenteraad dd. 28 mei 2013 Artikel 1. Het adviesorgaan voor toerisme

Nadere informatie

Lokaal Overleg Kinderopvang Verslag van de vergadering van 28 september u OC Vrasene

Lokaal Overleg Kinderopvang Verslag van de vergadering van 28 september u OC Vrasene l Lokaal Overleg Kinderopvang Verslag van de vergadering van 28 september 2015 20u OC Vrasene Bijlage 1 : Aanwezigheidslijst / verontschuldigingen Bijlage 2: Herwerkt energiesubsidiedossier De vergadering

Nadere informatie

SCHOOLSTRAAT. VU Gemeente Beveren Marc Van de Vijver burgemeester Stationsstraat Beveren VANAF MA CAUWENSTRAAT VRASENE

SCHOOLSTRAAT. VU Gemeente Beveren Marc Van de Vijver burgemeester Stationsstraat Beveren VANAF MA CAUWENSTRAAT VRASENE SCHOOLSTRAAT VU Gemeente Beveren Marc Van de Vijver burgemeester Stationsstraat 2 9120 Beveren VANAF MA 24 09 2018 CAUWENSTRAAT VRASENE AAN DE OUDERS VAN DE LEERLINGEN VAN GBS DE OOGAPPEL EN VB DE ZONNEPIT

Nadere informatie

Wij hopen u op deze vergadering te mogen verwelkomen. Aanmelden kan via

Wij hopen u op deze vergadering te mogen verwelkomen. Aanmelden kan via NUMMER 2 JAARGANG 30 16-09-2016 Belangrijke data Belangrijke data 19 september Inschrijven startgesprekken beide locaties 20 september Schoolreisje gr. 1/2, 5, 6, en 7 beide locaties 22 september Schoolreisje

Nadere informatie

Bijlage: Huisgenoten gezocht St. wooninitiatief Villande Apeldoorn Speurdersmenu en Schatten van Zutphen

Bijlage: Huisgenoten gezocht St. wooninitiatief Villande Apeldoorn Speurdersmenu en Schatten van Zutphen Nieuwsbrief nummer 15 17 Mei 2016 Pagina 1 van 2 Inhoudsopgave: Algemeen: Oproep! Algemeen: Oproep! Algemeen: Gezocht Ouderraad leden. SO: Nogmaals aankondiging wisseling data handelingsplan bespreking

Nadere informatie

Dat circulatieplan, Dat circulatieplan, WAT DENKT GIJ DAARVAN? WAT DENKT GIJ DAARVAN?

Dat circulatieplan, Dat circulatieplan, WAT DENKT GIJ DAARVAN? WAT DENKT GIJ DAARVAN? Dat circulatieplan, Dat circulatieplan, Stel u kandidaat voor het Burgerkabinet. 1. CONTACTINFO Uw naam... Uw adres... Uw e-mail... Uw telefoonnummer... 2. HOE VERPLAATST U ZICH HET MEEST IN GENT? (max.

Nadere informatie

TOELAGEREGLEMENT GERICHT OP INITIATIEVEN VOOR KINDEREN, JONGEREN & OPVOEDERS.

TOELAGEREGLEMENT GERICHT OP INITIATIEVEN VOOR KINDEREN, JONGEREN & OPVOEDERS. TOELAGEREGLEMENT GERICHT OP INITIATIEVEN VOOR KINDEREN, JONGEREN & OPVOEDERS. Artikel 1: Toelagen Vanuit het gemeentebestuur wordt, voor de periode eindigend op 31 december 2019, onder de hierna vermelde

Nadere informatie

Actieplan Verkeersveiligheid Sint-Niklaas

Actieplan Verkeersveiligheid Sint-Niklaas Actieplan Verkeersveiligheid Sint-Niklaas Er moet de nadruk worden gelegd op het creëren van een veiligheidscultuur in de stad Sint- Niklaas. Het is beter dat er een beperkt aantal acties worden uitgewerkt,

Nadere informatie

> KEN JE GEMEENTE EN GA ERMEE AAN DE SLAG!

> KEN JE GEMEENTE EN GA ERMEE AAN DE SLAG! > KEN JE GEMEENTE EN GA ERMEE AAN DE SLAG! > > DE GEMEENTE: WAT, WAAR, HOE EN WAAROM? Simpel gezegd is een gemeente een stuk grondgebied met een eigen bestuur, dat verkozen is door en verantwoording aflegt

Nadere informatie

Kalender. We hopen dat iedereen heeft kunnen genieten van een fijne vakantie en iedereen weer zin heeft om naar school te gaan! Tot maandag!!

Kalender. We hopen dat iedereen heeft kunnen genieten van een fijne vakantie en iedereen weer zin heeft om naar school te gaan! Tot maandag!! Augustus 2018 Lingewijk 13, 3831 LE Leusden, 033-4943936 info@deholm.nl / www.deholm.nl Inhoud van dit Scheepsjournaal: Nieuws vanuit het team 5 gelijke dagen rooster Belangrijke data Uitnodiging informatieavond

Nadere informatie

VOORWOORD BUURTVERENIGING. NIEUWSBRIEF BERGBEEMDEN 5de JAARGANG Nr 1

VOORWOORD BUURTVERENIGING. NIEUWSBRIEF BERGBEEMDEN 5de JAARGANG Nr 1 BUURTVERENIGING NIEUWSBRIEF BERGBEEMDEN 5de JAARGANG Nr 1 Voorzitter Johan Janssen. Bergbeemden 27. Tel: 014/ 42.62.38 joannes.janssen2@telenet.be Schatbewaarder Hilde Jansen Bergbeemden 24. Bestuurslid

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VERKEERSWEKEN SECUNDAIR ONDERWIJS SCHOOLJAAR

ALGEMENE VOORWAARDEN VERKEERSWEKEN SECUNDAIR ONDERWIJS SCHOOLJAAR ALGEMENE VOORWAARDEN VERKEERSWEKEN SECUNDAIR ONDERWIJS SCHOOLJAAR 2019-2020 Als je een Verkeersweek reserveert, ga je akkoord met onderstaande afspraken. Deze algemene voorwaarden gelden als een contract.

Nadere informatie

CULTUURRAAD. Verontschuldigd: Geert Vandendriessche, Sarah Verstrate, Bruno Ceuppens, Tina Janssens, Hans-Peter Ott

CULTUURRAAD. Verontschuldigd: Geert Vandendriessche, Sarah Verstrate, Bruno Ceuppens, Tina Janssens, Hans-Peter Ott Verslag Bestuursvergadering Locatie De Warandepoort, vergaderlokaal 1 Tijdstip Woensdag 29 november 2017 om 20u Aanwezig: Angèle Hoovelts, Steuts, Rob Bartholomees, Rudy Geirnaert, Jean-Pierre Leonard,

Nadere informatie

Artikel 2. De zetel van de sportraad is gevestigd in het gemeentehuis van de gemeente Meerhout, Markt 1, te 2450 Meerhout.

Artikel 2. De zetel van de sportraad is gevestigd in het gemeentehuis van de gemeente Meerhout, Markt 1, te 2450 Meerhout. ERKENNING EN ZETEL Artikel 1. De gemeentelijke Sportraad wordt erkend als gemeentelijk adviesorgaan in uitvoering van het decreet van 6 juli 2012, zijnde het decreet houdende het stimuleren en subsidiëren

Nadere informatie

Informatiemarkt Snappet... 1 GROEPSINFORMATIE Groep Groep 5 t/m

Informatiemarkt Snappet... 1 GROEPSINFORMATIE Groep Groep 5 t/m Nr. 01 07 september 2018 Inhoud ALGEMEEN... 1 Informatiemarkt... 1 21 e eeuwse vaardigheden... 1 Snappet... 1 GROEPSINFORMATIE... 2 Groep 3... 2 Groep 5 t/m 8... 2 Schaaklessen St. Victor school: Schaken

Nadere informatie

Verslag Algemene vergadering Basisonderwijs Sint-Niklaas

Verslag Algemene vergadering Basisonderwijs Sint-Niklaas Verslag Algemene vergadering Basisonderwijs Sint-Niklaas 5 februari 2013 Verslaggever: Jean-Paul De Beleyr Aanwezigheid Aanwezigheidslijst als bijlage toegevoegd aan het verslag. Documenten Vooraf verstuurd:

Nadere informatie

Digitale week 2017 digidak Kalmthout. Digitaal is het nieuwe normaal

Digitale week 2017 digidak Kalmthout. Digitaal is het nieuwe normaal Digitale week 2017 digidak Kalmthout Digitaal is het nieuwe normaal DIGIDAK KALMTHOUT DIGIDAK KA Spelletjes spelen op de computer Iedereen doet het wel eens om even te ontspannen en je verstand op nul

Nadere informatie

Week van de opvoeding van 16 tot 23 mei 2017

Week van de opvoeding van 16 tot 23 mei 2017 Week van de opvoeding van 16 tot 23 mei 2017 Van dinsdag 16 tot dinsdag 23 mei 2017 staat naar jaarlijkse gewoonte tijdens de Week van de Opvoeding positief opvoeden centraal. Opvoeden zit in kleine, dagelijkse

Nadere informatie

ALGEMENE ONDERWIJSRAAD WOENSDAG 30 MEI U OC BOERENPOORT BIJKAPEL

ALGEMENE ONDERWIJSRAAD WOENSDAG 30 MEI U OC BOERENPOORT BIJKAPEL ALGEMENE ONDERWIJSRAAD WOENSDAG 30 MEI 2018 10U OC BOERENPOORT BIJKAPEL Agenda 1. Vorig verslag d.d. 17 mei 2017 2. Taskforce capaciteiten 3. Schoolparticipatiefonds 4. STOP/Raket/Naft 5. Brede school

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2006 BIBLIONEF VLAANDEREN VZW

JAARVERSLAG 2006 BIBLIONEF VLAANDEREN VZW JAARVERSLAG 2006 BIBLIONEF VLAANDEREN VZW Met de steun van *Stad Antwerpen *AROSA *Provincie West Vlaanderen *GROS-Schilde *DHL *Standaard Boekhandel *Uitgeverij Clavis *Uitgeverij Baeckens Books Mei 2007

Nadere informatie

Persmap Politiezone Westkust

Persmap Politiezone Westkust Persmap Politiezone Westkust Agendapunten Jaarverslag 2013 Geplande snelheids-en alcoholcontroles maand oktober Verkeerslessen voor de laatste graad van de lagere school Startschot campagne Veilig fietsen

Nadere informatie

Werkgroep DeMo -Deinze motiveert

Werkgroep DeMo -Deinze motiveert Werkgroep DeMo -Deinze motiveert 27 januari 2014 Deinze motiveert zet in op een waarderende benadering van leerkrachten, leerlingen en hun ouders en zet hen aan tot actie vanuit talenten, interesses en

Nadere informatie

Mobiliteitsmanagement. Mobiliteits- en inspraakcommunicatie

Mobiliteitsmanagement. Mobiliteits- en inspraakcommunicatie Mobiliteitsmanagement Mobiliteits- en inspraakcommunicatie Mobiliteitsmanagement Samenwerking met verkeersgeneratoren Drie doelgroepen 1. Bedrijven 2. Scholen 3. Evenementen Mobiliteitsmanagement Bedrijven:

Nadere informatie

STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR

STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR Naam, duur en zetel Artikel 1 1. Op 26 mei 1992 werd in de gemeente Beveren een adviesraad opgericht met als naam "Gemeentelijke Adviesraad voor

Nadere informatie

van dinsdag 19 september 2017

van dinsdag 19 september 2017 van dinsdag 19 september 2017 Verwelkoming door Kris Deckers, voorzitter Vandaag stellen De Rode Muizen zich voor FINANCIEEL VERSLAG 2016 2017 INKOMSTEN Toelage Gemeente 18.350,00 Verkoop wandelbrochures/kapellen

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. Inzameling voor vluchtelingen

In deze nieuwsbrief. Inzameling voor vluchtelingen regel van de week Ik houd me aan de regels van de school. belangrijke data 15 september informatieavond voorgezet onderwijs voor de ouders uit groep 7 en 8 24 september informatieavond social media 7 oktober

Nadere informatie

Lijsterbessenlaan Beveren T

Lijsterbessenlaan Beveren T Lijsterbessenlaan 24-9120 Beveren T 03 750 10 75 academie@beveren.be www.dekunstacademiebeveren.be Open lessen & Proeflessen juni 2019 2 INHOUDSTAFEL Open lessen en Proeflessen 4 Adressen 4 MUZIEK Open

Nadere informatie

VERKEER. Actiepunt maand oktober: veilig oversteken Op donderdag 27 oktober gaan onze kinderen van de lagere school naar het verkeerspark.

VERKEER. Actiepunt maand oktober: veilig oversteken Op donderdag 27 oktober gaan onze kinderen van de lagere school naar het verkeerspark. VERKEER Actiepunt maand oktober: veilig oversteken Op donderdag 27 oktober gaan onze kinderen van de lagere school naar het verkeerspark. Schoolnieuws Klimaatschool We zijn volop aan het sleutelen aan

Nadere informatie

Kindcentrum Fellenoord, Hemelrijken 310, 5612 WS Eindhoven, ,

Kindcentrum Fellenoord, Hemelrijken 310, 5612 WS Eindhoven, , Beste ouders/verzorgers, We zijn dit schooljaar weer goed begonnen. In sommige groepen zien we ook nieuwe leerlingen. En we zien u ook weer! Fijn! Ook dit schooljaar gaan we ons best doen om u weer goed

Nadere informatie

WERKZAAMHEDEN PARKEERTERREIN

WERKZAAMHEDEN PARKEERTERREIN IKC Remigius Duiven kikkernieuws website : www.bsremigiusduiven.nl e-mail : info@bsremigius.nl Redactie : Wilbert Arends en Anita Hendriks Jaargang 26 [nummer 28] ::: 4 april 2017 Inleverdatum kikkernieuws:

Nadere informatie

STATUTEN CULTUURRAAD

STATUTEN CULTUURRAAD STATUTEN CULTUURRAAD 1. DOELSTELLING Art.1 Het Decreet op het lokaal en geïntegreerd Cultuurbeleid van 12 juli 2001 bepaalt dat de organisatie van advies en inspraak voor het cultuurbeleid een bevoegdheid

Nadere informatie

Nieuwsbrief 11 mei 2016 Nr 08

Nieuwsbrief 11 mei 2016 Nr 08 Nieuwsbrief 11 mei 2016 Nr 08 Studiedagen Op dinsdag 17 mei is er een studiedag gepland. Deze dag sluit aan op Pinkstermaandag waarop iedereen al vrij is. Ook heeft het team van Veldhoven Midden op maandag

Nadere informatie

Opening bibliotheek. Agenda. 12 december 2014

Opening bibliotheek. Agenda. 12 december 2014 12 december 2014 Opening bibliotheek Vorige week vrijdag is de bibliotheek in It Bynt geopend door Sinterklaas. Sinterklaas was speciaal wat langer op school gebleven om de openingshandeling te kunnen

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE CULTURELE RAAD TE LICHTERVELDE

STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE CULTURELE RAAD TE LICHTERVELDE STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE CULTURELE RAAD TE LICHTERVELDE Gelet op de eerdere oprichting van de gemeentelijke Culturele Raad in uitvoering van het decreet van 24 juli 1991 houdende organisatie van het

Nadere informatie

Algemene Vergadering 29/03/2017

Algemene Vergadering 29/03/2017 Algemene Vergadering 29/03/2017 Agenda 1. Verwelkoming Presentatie Meerhout 2. Toelichting erfgoedcel k.erf: Nacht van het Kempens Erfgoed 3. Goedkeuring verslag vorige vergadering 4. Kasverslag 2016,

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING

STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING HOOFDSTUK I Inleiding Artikel 1 De gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking Affligem, afgekort als GROS, is een gemeentelijke

Nadere informatie

KICK OP SPORT 2015 INFO VOOR MEDEWERKERS

KICK OP SPORT 2015 INFO VOOR MEDEWERKERS INFO VOOR MEDEWERKERS KICK OP SPORT 2015 Wat Kick op Sport is een tweedaagse sporthappening voor de eerste vier leerjaren van het secundair onderwijs. Gedurende twee dagen krijgen de deelnemers een combinatie

Nadere informatie

SEPTEMBER September 2017 Start van de lessen schooljaaropener GEEN ZWEMMEN turnen turnen turnen turnen turnen. 1. Maandplanning. Vr 1 sep 08.

SEPTEMBER September 2017 Start van de lessen schooljaaropener GEEN ZWEMMEN turnen turnen turnen turnen turnen. 1. Maandplanning. Vr 1 sep 08. 1. Maandplanning SEPTEMBER 2017 Vr 1 sep 08.40u 10.05u 10.55u 13.20u 14.05u 14.55u September 2017 Start van de lessen schooljaaropener GEEN ZWEMMEN Voor iedereen groep 56 groep 12 groep 34 4AB 1AB Za 2

Nadere informatie

Meivakantie. Agenda t/m Meivakantie Weer naar school tegen 4 voetbaltoernooi Opnames Leraar24

Meivakantie. Agenda t/m Meivakantie Weer naar school tegen 4 voetbaltoernooi Opnames Leraar24 Klik hier om deze email in de browser te lezen Nieuwsbrief 33-29 april Met deze week: Sporten in de meivakantie - 4 tegen 4 voetbal - Maandagen na de meivakantie - Avond4Daagse - Nieuwe leerlingen - Uitslag

Nadere informatie

Infoavond kleuterschool

Infoavond kleuterschool Van harte bedankt! Infoavond kleuterschool schooljaar 2018-2019 Bedankt voor jullie vertrouwen! 4 september 2018 Welkom! Welkom in onze (kleuter)school! SAMEN-werking Succes leerlingen = samenwerking tussen

Nadere informatie

Ruimte voor Gent: openbaar onderzoek en infomomenten

Ruimte voor Gent: openbaar onderzoek en infomomenten Ruimte voor Gent: openbaar onderzoek en infomomenten De gemeenteraad heeft het ontwerp van de Structuurvisie 2030 Ruimte voor Gent voorlopig vastgesteld op 27 juni 2017. Daarmee komt de opmaak van de nieuwe

Nadere informatie

OUDERRAAD MOOI BOS VERSLAG VERGADERING

OUDERRAAD MOOI BOS VERSLAG VERGADERING OUDERRAAD MOOI BOS VERSLAG VERGADERING 09-06-2015 Aanwezig : Suzanne Offner, Els Tieberghien, Henk Visser, Charles Vandezande, Jean-François Distave, Isabelle Vermote, Linda De Bruyn, Peter Spruyt, Kathleen,

Nadere informatie

Saenparel INFO 10-03-2014-24-03-2014

Saenparel INFO 10-03-2014-24-03-2014 Saenparel INFO 10-03-2014-24-03-2014 Agenda: Do 13-03 Excursie groep 6,7,8, Rioolzuivering (op de fiets!!) Ma 17-03 VVE Thuis 9.00 uur Wo 19-03 Verkiezingen in de school Ma 24-03 VVE Thuis 9.00 uur Wo

Nadere informatie

3 september 2014 PRIKBORD december 2017

3 september 2014 PRIKBORD december 2017 Schooljaar 2017-2018 3 september 2014 PRIKBORD 6 21 december 2017 Agenda Vr 22 december Kinderen 12.00 uur kerstvakantie Ma 25 december Kinderen kerstvakantie t/m vrijdag 5 januari 2018 Wo 10 januari Hoofdluiscontrole:

Nadere informatie

1 e samenkomst Oudercomité - 21 september 2017 leraarslokaal: 19:30 22:15u

1 e samenkomst Oudercomité - 21 september 2017 leraarslokaal: 19:30 22:15u 1 e samenkomst Oudercomité - 21 september 2017 leraarslokaal: 19:30 22:15u Aanwezig: Hilde, Sofie, Evelien, An M, An DK, Sara, Kim, Leen V., Vanessa, Koen. Verontschuldigd: Evelien J., Sonje B., Tom, Anja,

Nadere informatie

van woensdag 6 juni 2018

van woensdag 6 juni 2018 van woensdag 6 juni 2018 Verwelkoming door Kris Deckers, voorzitter Muzikale omlijsting door Con Brio Goedkeuring verslag (presentatie) september 2017 Een vereniging stelt zich voor: vzw Hortus ter Saksen

Nadere informatie

Diverse stukjes Oproepjes: Te koop:

Diverse stukjes Oproepjes: Te koop: Beste leden en ouders, Middels de korte nieuwsflitsen willen wij als bestuur jullie regelmatig op de hoogte brengen van wat er speelt in onze vereniging. Belangrijke en soms ook minder belangrijke, maar

Nadere informatie

Wijkraad Duiven-West bestaat 10 jaar! Wijkfeest zaterdag 9 september D I G I T A L E J A A R G A N G 3 NR. 7 JUNI 2 E K W A R T A A L

Wijkraad Duiven-West bestaat 10 jaar! Wijkfeest zaterdag 9 september D I G I T A L E J A A R G A N G 3 NR. 7 JUNI 2 E K W A R T A A L D I G I T A L E J A A R G A N G 3 NR. 7 JUNI 2 E K W A R T A A L 2 0 1 7 Wijkraad Duiven-West bestaat 10 jaar! Op 25 mei 2007 is de Wijkraad Duiven-West opgericht. Dit betekent dat de wijkraad 10 jaar

Nadere informatie

Nieuws St. Gregoriusschool

Nieuws St. Gregoriusschool Blauwhuis, 20 oktober 2017 03 Nieuws St. Gregoriusschool Inhoud Agenda Personele zaken Kanjertraining Thematafel Kwartiergesprekken nieuwe opzet! Algemene Ouderavond Informatiebord nieuw! Typelessen Bag

Nadere informatie

STATUTEN GOAR goedgekeurd in de gemeenteraad van 21 februari 2013 :

STATUTEN GOAR goedgekeurd in de gemeenteraad van 21 februari 2013 : STATUTEN GOAR goedgekeurd in de gemeenteraad van 21 februari 2013 : Algemeen : Art. 1 : De zetel van de gemeentelijke ouderenadviesraad is gevestigd in het gemeentehuis. Doelstellingen : Art. 2 : De gemeentelijke

Nadere informatie

Opgelet: gebruik dit voorbeeld als inspiratie voor een document op eigen maat.

Opgelet: gebruik dit voorbeeld als inspiratie voor een document op eigen maat. BIJLAGE 6 VOORBEELD-STATUTEN Opgelet: gebruik dit voorbeeld als inspiratie voor een document op eigen maat. ALGEMEEN Art. 1 Er wordt een gemeentelijke ouderenadviesraad opgericht en erkend onder de naam...

Nadere informatie

OPVOEDINGSONDERSTEUNING BIJ

OPVOEDINGSONDERSTEUNING BIJ OMGEVINGSANALYSE EN LITERATUURSTUDIE AANBOD OPVOEDINGSONDERSTEUNING BIJ 10- TOT 17-JARIGEN ANTWERPEN PRESENTATIE 27 OKTOBER 2015 1 SITUERING VAN HET ONDERZOEK 4 grote onderdelen: literatuurstudie focusgroep

Nadere informatie

Nieuwsbrief September 2013

Nieuwsbrief September 2013 Nieuwsbrief September 2013 Door: Esther Koevoets Arnold Lexmond 1 Van de voorzitter Hoi allemaal, De vakantie is voorbij en de trainingen zijn weer begonnen. De teamindelingen zijn bekend en ook dit jaar,

Nadere informatie

Subsidiereglement Internationale Solidariteit

Subsidiereglement Internationale Solidariteit Subsidiereglement Internationale Solidariteit Artikel 1 Algemeen Het bedrag voorzien in het gemeentelijk budget voor subsidies internationale solidariteit wordt als volgt verdeeld: 1. Werkingstoelage leden

Nadere informatie

Vergadering RVB. Maandag 12 juni 2017

Vergadering RVB. Maandag 12 juni 2017 Vergadering RVB Maandag 12 juni 2017 Agenda Goedkeuring verslag mei Evaluatie lentebraderie Eindejaar mmmechelen Feest Communicatieplatform Mechelen Winkelstad Shoppeninmechelen.be Online communicatie:

Nadere informatie

Zomervakantie t/m 31 augustus, maandag 1 september hopen we iedereen weer op school te mogen verwelkomen.

Zomervakantie t/m 31 augustus, maandag 1 september hopen we iedereen weer op school te mogen verwelkomen. e-mail: beatrixschool@vpcoermelo.nl Website: www.beatrixschoolermelo.nl Smidsweg 49, 3852 XA Ermelo 0341-554186 Nieuwsbrief 17 27 juni schooljaar 2013-2014 AGENDA 2 juli studiedag team, alle leerlingen

Nadere informatie

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Nieuwsbrief 4 - April 2015 In dit nummer: Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Commissieleden gezocht! Veranderingen rondom training Baanbezetting Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) Verslag

Nadere informatie

Sociale Media voor beginners. starten met sociale netwerken

Sociale Media voor beginners. starten met sociale netwerken Sociale Media voor beginners starten met sociale netwerken Voorstelling Welke sociale media kennen jullie? Programma 1 - Algemeen: Nik 2 - Facebook voor jou en je vereniging: Laurien 3 - Twitter voor jou

Nadere informatie

Sportief Hwagveld. Dinsdag 25 nov 2014

Sportief Hwagveld. Dinsdag 25 nov 2014 R.K. BASISSCHOOL OP T HWAGVELD Past. Dom. Hexstraat 16 631 HG MEERSSEN Telefoon 043 364813 info.hwagveld@innovo.nl 0 Dinsdag 5 nov 014 Sportief Hwagveld Sinds april van dit jaar heeft HC NEW STYLE in Meerssen

Nadere informatie

REGLEMENT WERKINGSSUBSIDIE JEUGDWERK

REGLEMENT WERKINGSSUBSIDIE JEUGDWERK REGLEMENT WERKINGSSUBSIDIE JEUGDWERK DOEL EN PERIODE De subsidiëring van het jeugdwerk heeft tot doel het jeugdwerk financieel te ondersteunen zodat zij hun werking behouden, verder uitbouwen en differentiëren.

Nadere informatie

Nr november 2017 ALGEMEEN

Nr november 2017 ALGEMEEN Nr. 07 13 november 2017 ALGEMEEN OR Afgelopen maand is de vernieuwde OR vol enthousiasme aan de slag gegaan om Sint, kerst, schoolfeest ( 60 jarig bestaan) en Serious Request met ons voor te bereiden.

Nadere informatie

Vanuit de Directie Namens het hele team wensen wij u een heel gelukkig Wij hopen dat het voor iedereen een SCHITTEREND jaar wordt.

Vanuit de Directie Namens het hele team wensen wij u een heel gelukkig Wij hopen dat het voor iedereen een SCHITTEREND jaar wordt. Jaargang 10 Nummer 10 11 januari 2019 Agenda Vrijdag 11 januari 2019 Woensdag 16 januari 2019 Vrijdag 18 januari 2019 Zondag 20 januari 2019 Maandag 21 januari t/m Vrijdag 1 februari Woensdag 23 januari

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VERKEERSWEKEN SECUNDAIR ONDERWIJS

ALGEMENE VOORWAARDEN VERKEERSWEKEN SECUNDAIR ONDERWIJS ALGEMENE VOORWAARDEN VERKEERSWEKEN SECUNDAIR ONDERWIJS SCHOOLJAAR 2018-2019 Als je een Verkeersweek reserveert, ga je akkoord met onderstaande afspraken. Deze algemene voorwaarden gelden als een contract.

Nadere informatie

Welkom bij; Pubergroep De Sterren

Welkom bij; Pubergroep De Sterren Welkom bij; Pubergroep De Sterren Voor WIE? Pubers vanaf groep 7 tot en met 3 e klas V.O. die fysiek mobiel zijn & in een (kleine) groep kunnen functioneren. DOEL van de Pubergroep; Vergroten van zelfstandigheid

Nadere informatie

okt Geachte ouders,

okt Geachte ouders, okt. 2016 www.finnjol.nl Geachte ouders, Enkele mededelingen: 1. Team: Uit de sollicitatieprocedure voor groep 5/6 en 7/8 is helaas nog geen geschikte kandidaat naar voren gekomen. Wij zoeken samen met

Nadere informatie

Trainingsprogramma 2016 Inlichtingen te bekomen bij:

Trainingsprogramma 2016 Inlichtingen te bekomen bij: Trainingsprogramma 2016 Inlichtingen te bekomen bij: Hoofdcoördinator: Robby Stoffels 0495 24 64 50 Kidstenniscoördinator: Rudy Bruggen 0474 58 21 73 Start 2 Tennis coördinator: Christian Van Garsse 0475

Nadere informatie

Nummer november 2014

Nummer november 2014 Nummer 12 14 november 2014 Agenda 17 november 10-minutengesprekken groep 6. 18 november 10-minutengesprekken groep 8. 19 november 10-minutengesprekken groepen 4 en 8 20 november 10-minutengesprekken groepen

Nadere informatie

Redactie: Lieke Akkermans/Petra Janssen. .. Agenda. Jaargang 6: nummer 19 09-07-2015

Redactie: Lieke Akkermans/Petra Janssen. .. Agenda. Jaargang 6: nummer 19 09-07-2015 Jaargang 6: nummer 19 09-07-2015 Redactie: Lieke Akkermans/Petra Janssen.. Agenda 14 juli Musical, 19.30 uur in Overloon 15 juli Wisselochtend 16 juli Campingdag Picknick en ouderbedankactiviteit, 17.00

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR DE CAMPAGNEVERANTWOORDELIKE

HANDLEIDING VOOR DE CAMPAGNEVERANTWOORDELIKE SAMWEEK HANDLEIDING VOOR DE CAMPAGNEVERANTWOORDELIKE DAAR KOMT SAM DE VERKEERSSLANG! Beste campagneverantwoordelijke Fijn dat je weer meedoet om van de Samweek op je school een succes te maken. Dit jaar

Nadere informatie

INFO! februari 2016. Nationale Voorleesdagen

INFO! februari 2016. Nationale Voorleesdagen INFO! Uitslag Gemeentelijke voorleeswedstrijd Op zaterdag 23 januari heeft namens onze school Maybritt Bomers meegedaan aan de kwartfinale voorleeswedstrijd bij bibliotheek te Didam. Ze heeft heel mooi

Nadere informatie

KERSTEDITIE Franciscusschool Oldenzaal. Uitnodiging Kerstviering. In deze editie. Gewoonte 3 BELANGRIJKE ZAKEN EERST.

KERSTEDITIE Franciscusschool Oldenzaal. Uitnodiging Kerstviering. In deze editie. Gewoonte 3 BELANGRIJKE ZAKEN EERST. KERSTEDITIE 2018 Franciscusschool Oldenzaal Beste ouders, Voor u ligt al weer het laatste Franciscusbericht van dit kalenderjaar Hierin een aantal zaken die met name na de vakantie van belang zijn Op school

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN HET COLLEGE

BESLUITENLIJST VAN HET COLLEGE BESLUITENLIJST VAN HET COLLEGE Besluitenlijst van het college van dinsdag 5 maart 2019 in uitvoering van artikel 285, 1 van het Decreet over het Lokaal bestuur dienst secretariaat 1. Verslag zitting 26

Nadere informatie

ALGEMENE VERGADERING

ALGEMENE VERGADERING ALGEMENE VERGADERING Gemeentelijke Sportraad (GSR) Beveren Donderdag 20 november 2014 19.30 uur in zaal Olympia VERWELKOMING Alle aanwezigen van harte welkom op de jaarlijkse algemene vergadering van GSR

Nadere informatie

Wingerd nieuws Terugblik informatieavond

Wingerd nieuws Terugblik informatieavond Nieuwsbrief van CNS-basisschool de Wingerd Wingerd nieuws Terugblik informatieavond Afgelopen maandag was de informatieavond die we jaarlijks plannen aan het begin van het schooljaar. Tijdens het gezamenlijke

Nadere informatie

WELKOM OP HET VMBO MAASLAND.

WELKOM OP HET VMBO MAASLAND. WELKOM OP HET VMBO MAASLAND www.lentiz.nl/vmbo-maasland Hallo leerlingen uit groep 8! Dit is een heel belangrijk jaar. Je zit nu in de laatste groep van de basisschool en volgend jaar ga je naar het voortgezet

Nadere informatie

1. Campagne Effe uitblazen van start op 01 september. 2. Afschakelplan op 3 september toegelicht aan gouverneurs

1. Campagne Effe uitblazen van start op 01 september. 2. Afschakelplan op 3 september toegelicht aan gouverneurs 1. Campagne Effe uitblazen van start op 01 september De politiezone Wetteren-Laarne-Wichelen pakt in september uit met de drugpunt-campagne : Effe uitblazen. Effe uitblazen is een preventiecampagne gericht

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 maart 2017

Nieuwsbrief 3 maart 2017 PONTO In deze Ponto: Mededelingen van de directie Even voorstellen: Francesca Welkom! NLdoet Lente in de aula Ondertussen op onze website Sportnieuws Agenda Beste ouders/verzorgers, Heeft u het al gezien?

Nadere informatie

19 oktober 2018 F. Wiedijk jzn straat 1 NIEUWSDRIES. Agenda

19 oktober 2018 F. Wiedijk jzn straat 1 NIEUWSDRIES. Agenda 19 oktober 2018 F. Wiedijk jzn straat 1 1843 JS Grootschermer www.driessenschool.nl NIEUWSDRIES Maandag 22 okt. t/m Herfstvakantie 26 okt. Dinsdag 30 okt. Start nieuw thema; Prehistorie, Grieken en Romeinen.

Nadere informatie

VERSLAG TOOGPRAAT 18 APRIL 2018

VERSLAG TOOGPRAAT 18 APRIL 2018 VERSLAG TOOGPRAAT 18 APRIL 2018 Aanwezig: Bestuur Jeugdraad Bestuursleden Ann-Sofie D Hollander, Timo De Wit, Jan-Frederik D Hollander, Sebastiaan Vergauwen, Jonas Fabré, Jana Van Grieken, Emma Staut,

Nadere informatie

Van de directie Beste ouder(s)/verzorger(s),

Van de directie Beste ouder(s)/verzorger(s), Redactie T. Paping Schooljaar 2018 2019, nummer 01, 19 oktober 2018 Van de directie Beste ouder(s)/verzorger(s), En dan is het alweer bijna vakantie. Ik weet niet of u het ook merkt, maar de weken lijken

Nadere informatie

Even bijpraten. Nieuwsweek nummer 2. In deze nieuwsweek. Kalender. Basisschool KOM.MIJN

Even bijpraten. Nieuwsweek nummer 2. In deze nieuwsweek. Kalender. Basisschool KOM.MIJN Basisschool KOM.MIJN Prins Frederikstraat 67a 5950 BR Belfeld 077 4758049 www.kommijn.kerobei.nl Nieuwsweek nummer 2 9 september 2016 Klik hier voor e-mailadressen van leerkrachten. Kalender Volgende week:

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3. Algemene informatie. Belangrijke data: Studiedag. Informatieavond social media

Nieuwsbrief 3. Algemene informatie. Belangrijke data: Studiedag. Informatieavond social media Nieuwsbrief 3 20 september 2018 Belangrijke data: 20 september MR-vergadering (openbaar) 21 september Teambuildingsdag groepen 8 24 t/m 28 september Start Gezonde Week. 4 oktober Studiedag (kinderen vrij)

Nadere informatie

Woensdag 13 december AFGELOPEN WEEK..

Woensdag 13 december AFGELOPEN WEEK.. Woensdag 13 december AFGELOPEN WEEK.. Was er voor alle groepen Adventsviering. In 3 korte momenten zijn de groepen in de aula van de middenbouw bij elkaar geweest om stil te staan bij de Advent. Wat is

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek. Gezond en Fit. december. Opgemaakt en uitgevoerd door: Helma Veenstra ReviewPartner 06-22977641 helma@reviewpartner.

Klanttevredenheidsonderzoek. Gezond en Fit. december. Opgemaakt en uitgevoerd door: Helma Veenstra ReviewPartner 06-22977641 helma@reviewpartner. Klanttevredenheidsonderzoek Gezond en Fit december 2015 Opgemaakt en uitgevoerd door: Helma Veenstra ReviewPartner 06-22977641 helma@reviewpartner.nl Inhoudsopgave Toelichting 3 Basisgegevens respondenten

Nadere informatie

Nieuwsbrief KBs St. Ludgerus Loenen a.d. Vecht

Nieuwsbrief KBs St. Ludgerus Loenen a.d. Vecht Nieuwsbrief KBs St. Ludgerus Loenen a.d. Vecht Agenda 4 april concert leerorkest 16.00-16.45: groep 7 17.45-18.30: groep 5 en 6 12 april L.O.S. afsluiting 16 t/m 18 april Eindtoets gr. 8 18 april Paasviering

Nadere informatie

Beste inwoner, Alvast bedankt! Namens het gemeentebestuur, H. Verschave G. Liefooghe

Beste inwoner, Alvast bedankt! Namens het gemeentebestuur, H. Verschave G. Liefooghe Bevraging aan de inwoners van Alveringem Beste inwoner, Het meerjarenplan moet worden opgemaakt voor de periode 2014-2020. In zo n meerjarenplan staat wat het bestuur allemaal zou willen en moeten kunnen

Nadere informatie