Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. 1 september 2016 VERSLAG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. 1 september 2016 VERSLAG"

Transcriptie

1 Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren 1 september 2016 VERSLAG Aanwezige bestuursleden: voorzitter Pieter VAN BASTELAERE, Rony BRAET, Sylvain DE BOEY, Machteld VAN RAEMDONCK, Marleen VAN GOETHEM, schepen Ingeborg DE MEULEMEESTER, penningmeester Fabienne VAN REMOORTERE, secretaris ai Giovanni METS. Aanwezige externen: schepen Filip KEGELS. Aanwezige aangesloten verenigingen: wijkvereniging De Rijkstraaters Verrebroek, zelfhulpgroep MS Liga Waasland, wijkvereniging Trosbeek Melsele, oudervereniging Helpende Hand Kallo, oudervereniging Essenlaan Kieldrecht, oudervereniging Schakelaar Melsele, wijkvereniging Ropstraat Haasdonk, oudervereniging Zonnepit Vrasene, oudervereniging Bovenschool Beveren, oudervereniging Middenschool Beveren, oudervereniging Sint Martinus Sint Jan Don Bosco, oudervereniging Sint Lodewijk. PUBLIEK GEDEELTE 1. Verwelkoming door de voorzitter 2. Voorstelling nieuwe verenigingen Wijkvereniging Trosbeek Melsele en oudervereniging Helpende Hand Kallo stellen zichzelf voor. Beiden worden unaniem aanvaard als 59 ste en 60 ste vereniging aangesloten bij de Gezinsraad van Beveren.

2 De vzw Domo, die opvoedingsondersteunend werkt, wou zichzelf voorstellen maar blijkt niet aanwezig. Domo biedt ondersteuning aan huis aan kwetsbare, kansarme gezinnen met kinderen tot 12 jaar. Domo betekent aan huis maar staat ook voor Door Ondersteuning Mee Opvoeden. De ondersteuning gebeurt door vrijwilligers. Een vaste vrijwilliger gaat éénmaal per week aan huis en dit gedurende een ruime periode. De vrijwilliger steunt het gezin als vriend aan huis. De rode draad doorheen de werking is preventie door presentie. Het unieke in de Domo-werking is dat één vrijwilliger éénmaal per week bij één gezin aan huis gaat. Ze zijn vooral actief in Sint-Niklaas. Domo is nog op zoek naar vrijwilligers. 3. Postvak in De voorzitter licht een greep uit de uitnodigingen toe die bij de Gezinsraad zijn binnengekomen. 4. Goedkeuring verslag vorige vergadering Het bestuur van de Gezinsraad heeft het verslag van de vorige vergadering van de Gezinsraad unaniem goedgekeurd per mail. De aanwezige verenigingen hebben geen opmerkingen op het voorliggende verslag. 5. Advies hondenlosloopweide Schepen Kegels kwam langs om meer uitleg te geven in verband met het advies over de hondenlosloopweide. In 2012 is er begonnen met het advies uit te schrijven. Er waren zowel voor- als tegenstanders. De landbouw is geen vragende partij voor de weide. Er zijn vooral veel vragen in verband met de verantwoordelijkheid en de toegangkelijkheid van de weide. Er zijn 2 concrete voorstellen uit de bus gekomen. Namelijk in de Glazenleeuwstraat in Beveren, achter feestzaal L Amuse en in de Beverse Beek in Hof Ter Sasken. Op het 2 e voorstel is er nog al wat tegenkanting, omdat hier niet ver vandaan, zich een bos bevindt. Eind september, komt het voorstel voor het College, de bedoeling is om de hondenlosloopweide te realiseren in het voorjaar van Dossier armoede De Gezinsraad is vragende partij om begrafenissen bij te wonen van mensen die weinig of geen sociaal contact meer hadden, en dus moederziel alleen zouden begraven worden. Bij de laatste zogenaamde kansarmenbegrafenis waren er twee bestuurders van de Gezinsraad aanwezig net als honderden andere aanwezigen. Blijkbaar was dit uitzonderlijk en door een samenloop van omstandigheden.

3 Op 23 september zal er een LO Kinderarmoede plaatsvinden. De Gezinsraad is vragende partij om hierin een mandaat te bekomen. Op 19 september zal het overlegplatform vrijetijdsparticipatie voor mensen in armoede samenkomen. Dit is het jaarlijkse infomoment voor alle relevante partners en aangesloten verenigingen van het lokaal netwerk waar er terugkoppeling gebeurt en suggesties besproken worden. De vrijetijdspas en het rap op stap kantoor zal besproken worden. De vrijetijdspas is bedoeld voor mensen met een beperkt inkomen, met deze pas kunnen ze korting krijgen in verscheidene sportclubs en ook in het zwembad S&R De Meerminnen. Deze pas is aan te vragen bij het Sociaal Huis in Beveren. Hiervoor dient ook steeds een klever van de mutualiteit bijgevoegd worden. Rap op stap is een kantoor dat zich bevindt in het Sociaal Huis in Beveren. Ze helpen mensen met een beperkt inkomen te zoeken naar een goedkope reisbestemming. Het kantoor is elke woensdag geopend tussen 14u & 17u. 7. Dossier mobiliteit Op zondag 19 juni vond de tweede LaMa-sessie plaats. Dit zogenaamde Laboratorium voor Alternatieve Mobiliteit bracht een aantal mobiliteitsactoren samen in Melsele om de situaties rond de Kerk van Melsele, de Elisabethstraat en de Kalishoekstraat te bespreken. De voorstellen uit deze werkgroep zullen door het schepencollege besproken en beslist worden, om vervolgens door de dienst mobiliteit in werking te worden gesteld tijdens de week van de mobiliteit. De derde en laatste vergadering is gepland op 6 oktober. Intussen is het vierde mobiliteitsadvies van de Gezinsraad gefinaliseerd. Daarin staan maar liefst 61 mobiliteitsmaatregelen, ons aangeleverd door de aangesloten verenigingen. Het is nu aan het schepencollege om dit te bespreken. Het persbericht dat de Gezinsraad hierrond uitstuurde, werd breed opgepikt in de pers. Op de volgende vergadering zal schepen Van Roeyen meer uitleg komen geven over dit advies. Verenigingen aangesloten bij de Gezinsraad kunnen hun mobiliteitsvragen op voorhand bezorgen, zodat de schepen er live op kan antwoorden. Deadline is 15 oktober. 8. Lokaal overleg kinderopvang Bestuurslid Bart was hierop aanwezig. Het LOKA (lokaal overleg kinderarmoede) werd voorgesteld, en er werd een stand van zaken gegeven rond het huis van het kind. Vakantietoppers werd gedebrieft, maar vooral het aanbieden van een warme maaltijd s middags werd besproken.

4 9. Lokaal Drugsoverleg De laatste vergadering vond plaats op 7 juni, maar er werd geen verslag van gemaakt. 10. Huis van het kind Fabienne was aanwezig op de laatste vergadering van 9 augustus. De brochure voor ouders met kinderen tussen 3 en 12 jaar zit in de laatste rechte lijn. De Gezinsraad heeft via meerdere gelegenheden gevraagd om alsnog vermeld te worden als adviesraad voor deze doelgroep. Dit huis (onderdeel van het sociale huis) alsook de brochures zullen voorgesteld worden op 16 oktober. De volgende vergadering is gepland op 23 september. 11. Gespreksavond met gastspreker voor ouderverenigingen In april van dit jaar heeft de voorzitter een nieuw project opgestart om ouderverenigingen te helpen bij hun info-avonden. De aangesloten verenigingen melden namelijk dat de opkomst hiervoor heel mager is, dat kosten hoger oplopen dan de opbrengsten en dat het niet gemakkelijk is de juiste sprekers te pakken te krijgen. In 20 juni werd er een eerste werkgroep samengebracht. Alle ouderverenigingen worden opgeroepen om voorstellen in te dienen voor 30 september om zo een eerste gespreksavond in te richten in het voorjaar van Subsidie 2016 De basis voor betoelaging is het subsidiereglement. Dit jaar werd er streng op toegezien dat verenigingen een verslag indienden, over een bankrekeningnummer beschikten op naam van de vereniging en dat er 3 natuurlijke personen zonder familiale band op 3 verschillende adressen gedomicilieerd stonden. De activiteitenverslagen werden besproken door de werkgroep-betoelaging van de Gezinsraad in augustus Het voorstel van deze werkgroep wordt straks achter gesloten deuren door het bestuur van de Gezinsraad besproken. De beslissing zal na de vergadering gecommuniceerd worden aan de gemeente die hierover finaal beslist (najaar 2016) om nadien over te gaan tot uitbetaling (juni 2017).

5 BESLOTEN GEDEELTE 13. Subsidie 2016 Het bestuur van de Gezinsraad gaat unaniem akkoord met het voorstel van de werkgroep betoelaging inzake subsidiebedragen voor de aangesloten verenigingen. Het bestuur volgt eveneens het voorstel van de werkgroep waarbij de subsidie volgend jaar gehalveerd zal worden indien er niet aan minstens 1 vergadering deelgenomen werd. 14. Financiën Gezinsraad Inkomsten en uitgaven worden besproken. 15. Gezinsnamiddag van de Gezinsraad De gezinsnamiddag, initieel gepland op 11 september, zal dit jaar niet doorgaan. De werkgroep van 28 juli ziet te veel redenen om dit te verantwoorden: Er is reeds een grote activiteit georganiseerd dit jaar (het 45 jarig bestaan) met financiële impact Er was een groot verschil in opkomst tussen de viering 45 jaar en de eerste editie van de gezinsnamiddag Op 11 september zijn er reeds meerdere bestuurders verhinderd Er is stevige concurrentie op die dag: achtdorpentocht, openmonumentendag Er zijn reeds familiemomenten gepland zoals de minibuitenspeeldag op 16 oktober alsook de gezinsactiviteit naar aanleiding van de heropening van Ter Vesten. Redenen genoeg om dit een jaar uit te stellen. De volgende werkgroepvergadering is gepland op 15 september. 16. Teambuilding Op vraag van verschillende bestuurders zal bestuurslid Marleen, die ook Waaslandgids is, een wandeling Heerlijk Beveren gidsen voor de vrijwilligers. Maar liefst 25 personen hebben zich ingeschreven voor deze teamactiviteit op 15 oktober. Afspraak om 11u aan de toegangspoort van Hof Ter Welle.

6 17. G7 De 7 Beverse adviesraden zullen naar goede jaarlijkse gewoonte opnieuw samenkomen op 6 september. De Gezinsraad heeft alvast volgende topics op de agenda gezet: mobiliteitsadvies, subsidiëring verenigingen Gezinsraad, en implosie Milieuraad. 18. Website De website van de Gezinsraad werd uitgebreid met verschillende documenten: het laatste mobiliteitsadvies, de vergaderagenda voor 2017, de laatste persberichten naar aanleiding van ons 45 jarig bestaan, en uiteraard het verslag van de laatste vergadering. Meer dan een bezoekje waard: Varia Secretaris Neel is vertrokken op bevallingsverlof en bestuurder Bart zal binnenkort huwen. 20. Agenda 2016 De structuur van de vergaderingen van de Gezinsraad is de volgende: Eerste maandag van februari Eerste dinsdag van april Eerste woensdag van juni Eerste donderdag van september Eerste donderdag van november De juiste data en exacte locaties vind je terug op

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. 1 juni 2016 VERSLAG

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. 1 juni 2016 VERSLAG Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren 1 juni 2016 VERSLAG Aanwezige bestuursleden: Pieter VAN BASTELAERE (voorzitter), Bart VAN DOSSELAER, Hector SMET, Machteld VAN RAEMDONCK, Marleen VAN

Nadere informatie

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren 3 september 2015 VERSLAG

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren 3 september 2015 VERSLAG Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren 3 september 2015 VERSLAG Aanwezige bestuursleden: Pieter Van Bastelaere (voorzitter), Bart Van Dosselaer, Sylvain De Boey, Machteld Van Raemdonck, Marleen

Nadere informatie

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. 4 december 2014 VERSLAG

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. 4 december 2014 VERSLAG Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren 4 december 2014 VERSLAG Aanwezige bestuursleden: Van Bastelaere Pieter (voorzitter), De Meulemeester Ingeborg (schepen), De Block Neel (secretaris),

Nadere informatie

Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. Verslag vergadering 3 november 2016

Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. Verslag vergadering 3 november 2016 Gemeentelijke Gezinsraad Beveren Verslag vergadering 3 november 2016 Aanwezige bestuursleden: voorzitter Pieter VAN BASTELAERE, Bart VAN DOSSELAER, Hector SMET, Rony BRAET, Emiel VERHOEVEN, Machteld VAN

Nadere informatie

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren 5 november 2015 VERSLAG

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren 5 november 2015 VERSLAG Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren 5 november 2015 VERSLAG Aanwezige bestuursleden: Pieter Van Bastelaere (voorzitter), Fabienne Van Remoortere (penningmeester), Bart Van Dosselaer, Hector

Nadere informatie

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. 2 februari 2015 VERSLAG

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. 2 februari 2015 VERSLAG Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren 2 februari 2015 VERSLAG Aanwezige bestuursleden: Van Bastelaere Pieter (voorzitter), De Meulemeester Ingeborg (schepen), De Block Neel (secretaris),van

Nadere informatie

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. 5 april 2016 VERSLAG

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. 5 april 2016 VERSLAG Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren 5 april 2016 VERSLAG Aanwezige bestuursleden: Van Bastelaere Pieter (voorzitter), De Meulemeester Ingeborg (schepen), De Block Neel (secretaris), Van

Nadere informatie

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. 7 september 2017 VERSLAG

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. 7 september 2017 VERSLAG Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren 7 september 2017 VERSLAG Aanwezige bestuursleden: Pieter Van Bastelaere (voorzitter), Neel De Block (secretaris), Fabienne Van Remoortere (penningmeester),

Nadere informatie

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. 8 november 2018 VERSLAG

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. 8 november 2018 VERSLAG Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren 8 november 2018 VERSLAG Aanwezige bestuursleden: Pieter Van Bastelaere (voorzitter), Neel De Block (uittredend secretaris), Kirsten De Rop (inkomende

Nadere informatie

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. 5 februari 2018 VERSLAG

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. 5 februari 2018 VERSLAG Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren 5 februari 2018 VERSLAG Aanwezige bestuursleden: Pieter Van Bastelaere (voorzitter), Fabienne Van Remoortere (penningmeester), Marleen Van Goethem,

Nadere informatie

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. 1 februari 2016 VERSLAG

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. 1 februari 2016 VERSLAG Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren 1 februari 2016 VERSLAG Aanwezige bestuursleden: Van Bastelaere Pieter (voorzitter), De Meulemeester Ingeborg (schepen), De Block Neel (secretaris),van

Nadere informatie

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. 04 april 2017 VERSLAG

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. 04 april 2017 VERSLAG Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren 04 april 2017 VERSLAG Aanwezige bestuursleden: De Meulemeester Ingeborg (schepen),van Bastelaere Pieter (voorzitter), De Block Neel (secretaris), Van

Nadere informatie

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. 12 november 2013 VERSLAG

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. 12 november 2013 VERSLAG Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren 12 november 2013 VERSLAG Aanwezigen: Stuer Albert, Van Remoortere Fabienne, Smet Hector, Braet Rony, De Meulemeester Ingeborg (+ de Zonnepit), Van Bastelaere

Nadere informatie

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. 6 februari 2017 VERSLAG

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. 6 februari 2017 VERSLAG Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren 6 februari 2017 VERSLAG Aanwezige bestuursleden: Van Bastelaere Pieter (voorzitter), De Block Neel (secretaris),marleen Van Goethem, Emiel Verhoeven,

Nadere informatie

ALGEMENE VERGADERING

ALGEMENE VERGADERING ALGEMENE VERGADERING Gemeentelijke Sportraad (GSR) Beveren Donderdag 20 november 2014 19.30 uur in zaal Olympia VERWELKOMING Alle aanwezigen van harte welkom op de jaarlijkse algemene vergadering van GSR

Nadere informatie

Lokaal Overleg Kinderopvang Verslag van de vergadering van 28 september u OC Vrasene

Lokaal Overleg Kinderopvang Verslag van de vergadering van 28 september u OC Vrasene l Lokaal Overleg Kinderopvang Verslag van de vergadering van 28 september 2015 20u OC Vrasene Bijlage 1 : Aanwezigheidslijst / verontschuldigingen Bijlage 2: Herwerkt energiesubsidiedossier De vergadering

Nadere informatie

van maandag 12 september 2016

van maandag 12 september 2016 van maandag 12 september 2016 Verwelkoming door Kris Deckers, voorzitter Vandaag stellen twee verenigingen stellen zich voor: A.D.E.M. en AXIS4peace FINANCIEEL VERSLAG 2015 2016 INKOMSTEN Toelage Gemeente

Nadere informatie

Verwelkoming. Extra punten aanwezigen subsidies. PPT beschikbaar vanaf 30 november via

Verwelkoming. Extra punten aanwezigen subsidies. PPT beschikbaar vanaf 30 november via 1. VERWELKOMING Verwelkoming Extra punten aanwezigen subsidies PPT beschikbaar vanaf 30 november via www.beveren.be/sportraad Agenda (1) Verwelkoming Verkiezingen RVB 2019-2024 Overzicht activiteiten 2018

Nadere informatie

SPORT ACTIEF. De hele week lang Voor alle leeftijden Voor iedereen toegankelijk Plezier gegarandeerd Houd je in beweging Verzorgt je conditie

SPORT ACTIEF. De hele week lang Voor alle leeftijden Voor iedereen toegankelijk Plezier gegarandeerd Houd je in beweging Verzorgt je conditie SPORT ACTIEF NAJAAR 2015 De hele week lang Voor alle leeftijden Voor iedereen toegankelijk Plezier gegarandeerd Houd je in beweging Verzorgt je conditie Sporten met Sport Actief onder begeleiding van bekwame

Nadere informatie

INFOBROCHURE BEELDENDE EN AUDIOVISUELE KUNSTEN

INFOBROCHURE BEELDENDE EN AUDIOVISUELE KUNSTEN Lijsterbessenlaan 24-9120 Beveren T 037501075 academie@beveren.be www.dekunstacademiebeveren.be INFOBROCHURE 2018-2019 BEELDENDE EN AUDIOVISUELE KUNSTEN 1 INHOUD Adressen academie 3 DOMEIN BEELDENDE EN

Nadere informatie

van dinsdag 19 september 2017

van dinsdag 19 september 2017 van dinsdag 19 september 2017 Verwelkoming door Kris Deckers, voorzitter Vandaag stellen De Rode Muizen zich voor FINANCIEEL VERSLAG 2016 2017 INKOMSTEN Toelage Gemeente 18.350,00 Verkoop wandelbrochures/kapellen

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING

STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING HOOFDSTUK I Inleiding Artikel 1 De gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking Affligem, afgekort als GROS, is een gemeentelijke

Nadere informatie

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING TOELICHTING RAAD VAN 18 NOVEMBER 2015 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING FINANCIËN 2. (TC) GOEDKEURING JAARREKENING

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE GEZINSRAAD VAN BEVEREN

STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE GEZINSRAAD VAN BEVEREN STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE GEZINSRAAD VAN BEVEREN Art. 1 - Oprichting en status Met ingang van 6 april 1971 werd in de gemeente Beveren-Waas een gemeentelijke Gezinsraad opgericht met adviserend karakter,

Nadere informatie

Wijkraad Duiven-West bestaat 10 jaar! Wijkfeest zaterdag 9 september D I G I T A L E J A A R G A N G 3 NR. 7 JUNI 2 E K W A R T A A L

Wijkraad Duiven-West bestaat 10 jaar! Wijkfeest zaterdag 9 september D I G I T A L E J A A R G A N G 3 NR. 7 JUNI 2 E K W A R T A A L D I G I T A L E J A A R G A N G 3 NR. 7 JUNI 2 E K W A R T A A L 2 0 1 7 Wijkraad Duiven-West bestaat 10 jaar! Op 25 mei 2007 is de Wijkraad Duiven-West opgericht. Dit betekent dat de wijkraad 10 jaar

Nadere informatie

Financieringsreglement Projectsubsidie Opvoedingsondersteuning

Financieringsreglement Projectsubsidie Opvoedingsondersteuning Financieringsreglement Projectsubsidie Opvoedingsondersteuning Artikel 1 Wat is de doelstelling van een projectsubsidie? De stad Antwerpen kan, onder de voorwaarden bepaald in dit reglement en binnen de

Nadere informatie

Ouderraad De Zeppelin

Ouderraad De Zeppelin VZW KB EN BLOH DIESTSESTEENWEG 11, 3540 HERK-DE-STAD Ouderraad De Zeppelin Verslag van de vergadering van 8-09-2011 Aanwezig: Jerome, Bart, Geert, Ingrid, Wendy, Anneleen, Yves, Dirk, Han, Joris, Petra

Nadere informatie

Nieuwsbrief Huis van het Kind Dilsen-Stokkem november 2018.

Nieuwsbrief Huis van het Kind Dilsen-Stokkem november 2018. NIEUWSBRIEF Nieuwsbrief Huis van het Kind Dilsen-Stokkem november 2018. De missie van Huis van het Kind Dilsen-Stokkem is om, op een deskundige manier, samen met onze partners, een aanbod uit te werken

Nadere informatie

Goedgekeurd op de gemeenteraad van 26.03.2015

Goedgekeurd op de gemeenteraad van 26.03.2015 GEMEENTELIJK REGLEMENT VOOR DE SUBSIDIËRING VAN INITIATIEVEN VAN VRIJWILLIGERSORGANISATIES IN DE ARMOEDEBESTRIJDING ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1: Wat is de doelstelling van deze subsidies? Met dit reglement

Nadere informatie

Datum 19/09/2018 Uur 20 uur Notulist Evelyne Mertens. interim

Datum 19/09/2018 Uur 20 uur Notulist Evelyne Mertens. interim Datum 19/09/2018 Uur 20 uur Notulist Evelyne Mertens Organisator Voorzitter ad Eva De Coninck interim Aanwezig Zie bijlage Verontschuldigd Zie bijlage Agenda ALGEMEEN: 1. Verwelkoming 2. Goedkeuren verslag

Nadere informatie

van maandag 28 september 2015

van maandag 28 september 2015 van maandag 28 september 2015 Verwelkoming door Kris Deckers, voorzitter Goedkeuring verslag van 03/06/2015 FINANCIEEL VERSLAG 2014 2015 INKOMSTEN Toelage Gemeente 17.400,00 Verkoop wandelbrochures/kapellen

Nadere informatie

Verslag Kernbestuur Sportraad maart 2013

Verslag Kernbestuur Sportraad maart 2013 Pagina 1 van 5 Verslag Kernbestuur Sportraad maart 2013 Datum: woensdag 13-3-2013 Kenmerk: Sportraad_LA_2013 03 13 Locatie: Sporthal Stad Turnhout Onderwerp: Verslag kernbestuur sportraad 13 03 2013 Aanwezig:

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT ADVIESRAAD VOOR CULTUUR

SUBSIDIEREGLEMENT ADVIESRAAD VOOR CULTUUR SUBSIDIEREGLEMENT ADVIESRAAD VOOR CULTUUR ARTIKEL 1 - ALGEMENE BEPALINGEN De stad Eeklo ondersteunt de socio-culturele verenigingen zowel financieel, logistiek als materieel. Structuur reglement De financiële

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE KUNSTACADEMIE

GEMEENTELIJKE KUNSTACADEMIE Lijsterbessenlaan 24 9120 Beveren Tel 03/750 10 75 website www.dekunstacademiebeveren.be GEMEENTELIJKE KUNSTACADEMIE INFOBROCHURE Muziekatelier SCHOOLJAAR 2017-2018 ~ 1 ~ INHOUDSTAFEL Adressen academie

Nadere informatie

Algemene Vergadering 19 november 2015 SteM

Algemene Vergadering 19 november 2015 SteM Algemene Vergadering 19 november 2015 SteM WELKOM Welkom + goedkeuring vorig verslag A G E N D A Advies budget 2016 & meerjarenplan 2016-2019 Toelichting advies door Sigrid Durinck Expo Speelvogels Toelichting

Nadere informatie

Lokaal Overleg Kinderopvang Verslag van de vergadering van 8 juni u GBS Kallo

Lokaal Overleg Kinderopvang Verslag van de vergadering van 8 juni u GBS Kallo l Lokaal Overleg Kinderopvang Verslag van de vergadering van 8 juni 2016 20u GBS Kallo Bijlage 1: Aanwezigheidslijst / verontschuldigingen Bijlage 2: PowerPoint LOKA Bijlage 3: flyer Spreekuur voor ouders

Nadere informatie

GASTVRIJ ONTHAAL VAN MENSEN IN ARMOEDE

GASTVRIJ ONTHAAL VAN MENSEN IN ARMOEDE GASTVRIJ ONTHAAL VAN MENSEN IN ARMOEDE Marina vertelt Vakantie is een basisrecht! Op weg naar vrijetijdsbesteding voor mensen in armoede Drempels om een leuke vrijetijdsbesteding te vinden: onbetaalbaar

Nadere informatie

REGLEMENT PROJECTSUBSIDIE SPORTEVENEMENTEN

REGLEMENT PROJECTSUBSIDIE SPORTEVENEMENTEN definitieve versie REGLEMENT PROJECTSUBSIDIE SPORTEVENEMENTEN 1. Algemene bepalingen Artikel 1.1 Het gemeentebestuur van Zedelgem kan, binnen de perken van de kredieten daartoe voorzien in het door de

Nadere informatie

ALGEMENE VERGADERING ADVIESRAAD VOOR CULTUUR (ARC)

ALGEMENE VERGADERING ADVIESRAAD VOOR CULTUUR (ARC) ALGEMENE VERGADERING ADVIESRAAD VOOR CULTUUR (ARC) Datum: donderdag 19 november 2015 om 20u Plaats: halfronde zaal stadskantoor Aanwezig/verontschuldigd/Afwezig: zie aanwezigheidslijst Frida Verslaggever:

Nadere informatie

VERSLAG TOOGPRAAT 21 JUNI 2018

VERSLAG TOOGPRAAT 21 JUNI 2018 VERSLAG TOOGPRAAT 21 JUNI 2018 Aanwezig: Bestuur Jeugdraad Voorzitter Secretaris Jeugdconsulent Bestuursleden Emma Staut Toon Daems Jeroen Kersschot Ann-Sofie D Hollander, Timo De Wit, Jan-Frederik D Hollander,

Nadere informatie

Aanvraagformulier subsidies voor subsidiegerechtigde socio-culturele verenigingen (*) verplicht in te vullen

Aanvraagformulier subsidies voor subsidiegerechtigde socio-culturele verenigingen (*) verplicht in te vullen Aanvraagformulier subsidies voor subsidiegerechtigde socio-culturele verenigingen (*) verplicht in te vullen Identificatiegegevens vereniging Naam: * Rechtsvorm: * о private vzw о feitelijke vereniging

Nadere informatie

VERSLAG SLOTVERGADERING 04 JUNI 2012

VERSLAG SLOTVERGADERING 04 JUNI 2012 VERSLAG SLOTVERGADERING 04 JUNI 2012 1) Aanwezigen Kathleen STORME, Joris ROOSE, Veronique VANDENEYNDE, Muriel DUMAREY, Mieke DEROUS, Johan LOGGHE (na vergadering schoolbestuur), Wim VYNCKE, Wim GYBELS,

Nadere informatie

INFOBOEKJE. 1. Waarom dit infoboekje? 2. De wijkvereniging. Uitgave 2009

INFOBOEKJE. 1. Waarom dit infoboekje? 2. De wijkvereniging. Uitgave 2009 1. Waarom dit infoboekje? Secr.: Graaf Arnulfstraat 7, 5491 GK Sint-Oedenrode Tel.:0636156336 Regiobanknr.: NL82 RBRB 0919 2668 78 Internet: http://www.armenhoef.nl E-mail: bestuur@armenhoef.nl INFOBOEKJE

Nadere informatie

OKeR vzw Huishoudelijk reglement

OKeR vzw Huishoudelijk reglement OKeR vzw Huishoudelijk reglement Goedgekeurd op de AV van 25/05/2012 Titel I. Praesesvergaderingen Op regelmatige tijdstippen, en minstens elke twee maanden zal OKeR vzw een praesesvergadering organiseren.

Nadere informatie

DIENSTREGLEMENT BIBLIOTHEEK

DIENSTREGLEMENT BIBLIOTHEEK DIENSTREGLEMENT BIBLIOTHEEK Dienstreglement van de openbare bibliotheek Beveren Artikel 1 : ALGEMEEN De verschillende vestigingen van de openbare bibliotheek Beveren zijn vrij toegankelijk voor iedereen.

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR SPORTVERENIGINGEN VOOR HET BEKOMEN VAN SUBSIDIE M.B.T. BELEIDSPRIORITEIT 1. Verklaring op eer

AANVRAAGFORMULIER VOOR SPORTVERENIGINGEN VOOR HET BEKOMEN VAN SUBSIDIE M.B.T. BELEIDSPRIORITEIT 1. Verklaring op eer Opwijk, maart 2015 AANVRAAGFORMULIER VOOR SPORTVERENIGINGEN VOOR HET BEKOMEN VAN SUBSIDIE M.B.T. BELEIDSPRIORITEIT 1 Voorwaarden om in aanmerking te komen: zie subsidiereglement BPS 1 Alle gevraagde gegevens

Nadere informatie

Aanvraag van een subsidie voor erkende sportclubs in Vleteren

Aanvraag van een subsidie voor erkende sportclubs in Vleteren Aanvraag van een subsidie voor erkende sportclubs in Vleteren Gemeentebestuur Vleteren Dienst jeugd en sport Veurnestraat 4 8640 Vleteren 057/400 901 Jeugd_sport@vleteren.be www.vleteren.be Ontvangstdatum:

Nadere informatie

Verslag Algemene Vergadering

Verslag Algemene Vergadering Verslag Algemene Vergadering 15-09-2015 LOCATIE (TIJDSTIP): refter 't Haegje (20:00) AANWEZIGEN: Karen Schouteden (voorzitter; KS), Peter De Cat (secretaris; PDC), Michael Bekaert (MB), Fleur Cloetens

Nadere informatie

Verslag vergadering ouderraad donderdag 14 maart 2019

Verslag vergadering ouderraad donderdag 14 maart 2019 Leden ouderraad Verslag vergadering ouderraad donderdag 14 maart 2019 Naam Anja Smet Annelies De Beuf Astrid Verboven Cindy Verdoorent Désirée De Maesschalck Ellen Heyrman Geert Vanhove (voorzitter) Hannelore

Nadere informatie

OCMW BEVEREN AGENDA DE VOORZITTER OPENT DE VERGADERING OM UUR ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016

OCMW BEVEREN AGENDA DE VOORZITTER OPENT DE VERGADERING OM UUR ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting - openbaar - goedkeuring Patrimonium 2. (GVM) Grond

Nadere informatie

Verslag OR 12/09/2016

Verslag OR 12/09/2016 Verslag OR 12/09/2016 Aanwezig: Els U Meester Pascal Els VL Els M Elke Jurgen - Ellen Kim Sylvia - Robin - Meester Bart - Juf Lara Verontschuldigd: Igor Verslag: Elke Agendapunten: 1) Goedkeuring vorig

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Nieuwsbrief 1 - September: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, Klaar voor een nieuwe start! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar

Nadere informatie

Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten

Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten Booischotseweg 1 2235 Hulshout Tel: 015 22 40 17 www.hulshout.be hulshout@bibliotheek.be Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten Artikel 1. Doelstelling en definitie Onder de hierna bepaalde

Nadere informatie

Subsidiereglement Het stimuleren van sportverenigingen tot kwaliteitsverhoging via directe financiële ondersteuning

Subsidiereglement Het stimuleren van sportverenigingen tot kwaliteitsverhoging via directe financiële ondersteuning Subsidiereglement Het stimuleren van sportverenigingen tot kwaliteitsverhoging via directe financiële ondersteuning 1 Artikel 1 - Doel Binnen de perken van het jaarlijks in de begroting voorziene en goedgekeurde

Nadere informatie

Wanneer? Wie? Contactpersoon

Wanneer? Wie? Contactpersoon Doelstellingen armoedeforum Het biedt een overlegplatform aan partners die werken rond armoede. Het coördineert de verschillende verenigingen en diensten die aan armoedebestrijding werken. Het vormt een

Nadere informatie

Week van de opvoeding van 16 tot 23 mei 2017

Week van de opvoeding van 16 tot 23 mei 2017 Week van de opvoeding van 16 tot 23 mei 2017 Van dinsdag 16 tot dinsdag 23 mei 2017 staat naar jaarlijkse gewoonte tijdens de Week van de Opvoeding positief opvoeden centraal. Opvoeden zit in kleine, dagelijkse

Nadere informatie

Algemene Vergadering 29/03/2017

Algemene Vergadering 29/03/2017 Algemene Vergadering 29/03/2017 Agenda 1. Verwelkoming Presentatie Meerhout 2. Toelichting erfgoedcel k.erf: Nacht van het Kempens Erfgoed 3. Goedkeuring verslag vorige vergadering 4. Kasverslag 2016,

Nadere informatie

van woensdag 6 juni 2018

van woensdag 6 juni 2018 van woensdag 6 juni 2018 Verwelkoming door Kris Deckers, voorzitter Muzikale omlijsting door Con Brio Goedkeuring verslag (presentatie) september 2017 Een vereniging stelt zich voor: vzw Hortus ter Saksen

Nadere informatie

Verslag vergadering oudercomité 25 april 2016

Verslag vergadering oudercomité 25 april 2016 Verslag vergadering oudercomité 25 april 2016 Aanwezigen: Ingrid, Marieke, Elke, Liesbeth, Ruben, Sabine, Juf Ilse, Els, Juf Katrien, Juf Hilde Verontschuldigd: Lieven, Sarah, Ans, Koen, Frank, Anneleen,

Nadere informatie

Focus Flits 65/4 65/4

Focus Flits 65/4 65/4 65/4 1 Foto voorpagina Flits : De foto op de voorpagina van deze Flits is van Etienne Van Hees. Geïnteresseerde leden mogen steeds een of meerdere foto s doormailen naar focusspoor@gmail.com voor opname

Nadere informatie

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. 12 november 2013 VERSLAG

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. 12 november 2013 VERSLAG Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren 12 november 2013 VERSLAG Aanwezigen: Stuer Albert, Van Remoortere Fabienne, Smet Hector, Braet Rony, De Meulemeester Ingeborg (+ de Zonnepit), Van Bastelaere

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Wimilingen

Nieuwsbrief De Wimilingen Nieuwsbrief De Wimilingen NOVEMBER - DECEMBER 2018 Contactgegevens voor info en inschrijvingen: Contactpersoon: Marleen Dobbels Adres: Kruizemunt 15, 2160 Wommelgem Tel: 03 355 18 14 E-mail: marleen.dobbels@emmaus.be

Nadere informatie

INFOFLASH 01 seizoen

INFOFLASH 01 seizoen INFOFLASH 01 seizoen 2016-2017 Beste volleybalsters, trainers, ouders, sympathisanten, sponsors,. Alhoewel we nog volop aan het genieten zijn van een mooie nazomer zijn onze speelsters alweer volop aan

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement bepaalt de wijze waarop de gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur zijn bevoegdheden

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT BETREFFENDE PARTICIPATIE EN SOCIALE ACTIVERING

SUBSIDIEREGLEMENT BETREFFENDE PARTICIPATIE EN SOCIALE ACTIVERING SUBSIDIEREGLEMENT BETREFFENDE PARTICIPATIE EN SOCIALE ACTIVERING COLOFON Uitgave OCMW Halen, Sportlaan 2B, 3545 Halen Ontwerp & realisatie Tekst - Sociale Dienst OCMW Halen Ontwerp - dienst Communicatie

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE KUNSTACADEMIE

GEMEENTELIJKE KUNSTACADEMIE Lijsterbessenlaan 24 9120 Beveren Tel 03/750 10 75 e-mail: academie@beveren.be website www.dekunstacademiebeveren.be GEMEENTELIJKE KUNSTACADEMIE INFOBROCHURE Studierichting Woord SCHOOLJAAR 2017-2018 ~

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Economie, Landbouw & Platteland, Europese en Internationale samenwerking dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking dossiernummer: 1304485 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever

Nadere informatie

STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR

STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR Naam, duur en zetel Artikel 1 1. Op 26 mei 1992 werd in de gemeente Beveren een adviesraad opgericht met als naam "Gemeentelijke Adviesraad voor

Nadere informatie

Lijsterbessenlaan Beveren T

Lijsterbessenlaan Beveren T Lijsterbessenlaan 24-9120 Beveren T 03 750 10 75 academie@beveren.be www.dekunstacademiebeveren.be Open lessen & Proeflessen juni 2019 2 INHOUDSTAFEL Open lessen en Proeflessen 4 Adressen 4 MUZIEK Open

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Beste ouders, We vliegen er weer in! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar voor. Na heel wat voorbereidingen nemen wij met z

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Ouderraad Heilig Graf Nijverheidstraat

Huishoudelijk reglement Ouderraad Heilig Graf Nijverheidstraat Huishoudelijk reglement Ouderraad Heilig Graf Nijverheidstraat Inhoudstafel 1. Benaming 2. Zetel 3. Doelstelling 4. Samenstelling van de ouderraad 5. Bestuurssamenstelling en vertegenwoordigingen 6. Bevoegdheden

Nadere informatie

Aan de raad wordt gevraagd het ontwerp van de authentieke verkavelingsakte goed te keuren.

Aan de raad wordt gevraagd het ontwerp van de authentieke verkavelingsakte goed te keuren. TOELICHTING RAAD VAN 21 DECEMBER 2016 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING PATRIMONIUM 2. (GVM) VERKAVELING KRUIBEKE - ONTWERP VERKAVELINGSAKTE

Nadere informatie

VERKEER. Actiepunt maand oktober: veilig oversteken Op donderdag 27 oktober gaan onze kinderen van de lagere school naar het verkeerspark.

VERKEER. Actiepunt maand oktober: veilig oversteken Op donderdag 27 oktober gaan onze kinderen van de lagere school naar het verkeerspark. VERKEER Actiepunt maand oktober: veilig oversteken Op donderdag 27 oktober gaan onze kinderen van de lagere school naar het verkeerspark. Schoolnieuws Klimaatschool We zijn volop aan het sleutelen aan

Nadere informatie

a) de beleidsvisie en over de initiatieven die er op gemeentelijk vlak kunnen genomen worden.

a) de beleidsvisie en over de initiatieven die er op gemeentelijk vlak kunnen genomen worden. Statuten Januari 2013 Artikel 1. De Raad voor Internationale Samenwerking is de adviesraad van de gemeente voor ontwikkelingssamenwerking en Noord-Zuidproblematiek DAC (Development Assistance Committee)

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2017 Zorgcoöperatie en Samen Anders Zorg (SAZ)

JAARVERSLAG 2017 Zorgcoöperatie en Samen Anders Zorg (SAZ) JAARVERSLAG 2017 Zorgcoöperatie en Samen Anders Zorg (SAZ) Inhoud In dit jaarverslag zijn de activiteiten voor zowel de Zorgcoöperatie als de Stichting SAZ (Samen Anders Zorg) beschreven. De stichting

Nadere informatie

We stellen de resultaten graag aan u voor op een informatievergadering. U zult hiervoor worden uitgenodigd in de loop van het najaar van 2009.

We stellen de resultaten graag aan u voor op een informatievergadering. U zult hiervoor worden uitgenodigd in de loop van het najaar van 2009. Betreft: bevraging jonge gezinnen in Herent Beste ouder, Mogen wij een beetje van uw tijd vragen voor deze vragenlijst? Deze enquête kunt u anoniem invullen. De vragenlijst bestaat uit drie delen: een

Nadere informatie

Arrondissement Roeselare GEMEENTE 8830 HOOGLEDE. Verslag van de vergadering van het lokaal overleg kinderopvang op 22 mei 2013

Arrondissement Roeselare GEMEENTE 8830 HOOGLEDE. Verslag van de vergadering van het lokaal overleg kinderopvang op 22 mei 2013 PROVINCIE WEST-VLAANDEREN Arrondissement Roeselare GEMEENTE 8830 HOOGLEDE Verslag van de vergadering van het lokaal overleg kinderopvang op 22 mei 2013 Aanwezig : - De heer Filip Van Eeckhout, OCMW-secretaris,

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR GEMEENTELIJKE SPORTCLUBS

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR GEMEENTELIJKE SPORTCLUBS SUBSIDIEREGLEMENT VOOR GEMEENTELIJKE SPORTCLUBS ARTIKEL 1 ALGEMEEN Binnen de perken van de kredieten daartoe goedgekeurd op de gemeentebegroting, kunnen aan de recreatiesportclubs, erkend door het gemeentebestuur,

Nadere informatie

1. Evelien Leterme. Ieper, 20 april Beste LOKO-vrienden

1. Evelien Leterme. Ieper, 20 april Beste LOKO-vrienden Ieper, 20 april 2017 Beste LOKO-vrienden Tijdens onze paasmaandagtraining brachten mevr. en mr. Paashaas ons een bezoekje. Inspanning en ontspanning lopen bij ons in de club arm in arm. Hoe groot de drang

Nadere informatie

REGLEMENT VAN DE GEMEENTE NIJLEN VOOR DE SUBSIDIËRING VAN CULTURELE PROJECTEN EN JUBILEUMVIERINGEN

REGLEMENT VAN DE GEMEENTE NIJLEN VOOR DE SUBSIDIËRING VAN CULTURELE PROJECTEN EN JUBILEUMVIERINGEN REGLEMENT VAN DE GEMEENTE NIJLEN VOOR DE SUBSIDIËRING VAN CULTURELE PROJECTEN EN JUBILEUMVIERINGEN ART. 1. ALGEMEEN 1.1. Binnen de perken van de jaarlijks goedgekeurde begrotingskredieten verleent het

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2016-2019 Inhoudsopgave 1. ALGEMEEN... 3 1.1 NAAM INSTELLING, VESTIGINGSPLAATS EN ADRES... 3 1.2 BESTUUR EN PROCEDURES BESTUUR... 3 1.3 DOELOMSCHRIJVING... 3 2. HUIDIGE SITUATIE... 4 2.1 BESTUUR...

Nadere informatie

Subsidiereglement sportclubs Kluisbergen

Subsidiereglement sportclubs Kluisbergen Subsidiereglement sportclubs Kluisbergen Artikel 1 Binnen de perken van de kredieten, daartoe goedgekeurd op de gemeentebegroting, worden aan de erkende sportclubs uit Kluisbergen, die een aanvraagdossier

Nadere informatie

TOELAGEREGLEMENT GERICHT OP INITIATIEVEN VOOR KINDEREN, JONGEREN & OPVOEDERS.

TOELAGEREGLEMENT GERICHT OP INITIATIEVEN VOOR KINDEREN, JONGEREN & OPVOEDERS. TOELAGEREGLEMENT GERICHT OP INITIATIEVEN VOOR KINDEREN, JONGEREN & OPVOEDERS. Artikel 1: Toelagen Vanuit het gemeentebestuur wordt, voor de periode eindigend op 31 december 2019, onder de hierna vermelde

Nadere informatie

OUDERWERKING (feitelijke vereniging)

OUDERWERKING (feitelijke vereniging) OUDERWERKING (feitelijke vereniging) Versie 1 september 2017 Missie : Waar willen wij als ouderwerking toe bijdragen? Waar staan wij voor? Visie : Waar willen wij als ouderwerking werk van maken? Waar

Nadere informatie

Artikel 1. Voor de toepassing van dit huishoudelijk reglement wordt verstaan onder het begrip:

Artikel 1. Voor de toepassing van dit huishoudelijk reglement wordt verstaan onder het begrip: Adviescommissie kunsten Huishoudelijk Reglement I. Algemene bepalingen Begrippen Artikel 1. Voor de toepassing van dit huishoudelijk reglement wordt verstaan onder het begrip: Kunstendecreet: het decreet

Nadere informatie

Wegwijzer Financiën Regio Eindhoven Hulpmiddel voor vrijwilligers Regio Scouting Eindhoven. Versie 1.0

Wegwijzer Financiën Regio Eindhoven Hulpmiddel voor vrijwilligers Regio Scouting Eindhoven. Versie 1.0 Wegwijzer Financiën Regio Eindhoven Hulpmiddel voor vrijwilligers Regio Scouting Eindhoven Versie 1.0 Inhoudsopgave 1! Inleiding... 3! 2! Algemene info... 4! 2.1! Kas... 4! 2.2! Bankrekeningen... 4! 2.2.1!

Nadere informatie

DATA VOLGENDE AKTIVITEITEN NOVEMBER/DECEMBER 2015: zondag 15 november: Gewestelijke sportnamiddag, Palaestra.

DATA VOLGENDE AKTIVITEITEN NOVEMBER/DECEMBER 2015: zondag 15 november: Gewestelijke sportnamiddag, Palaestra. LEDENBRIEF afdeling Petegem 7/2015 november/december 2015 Beste leden, Dit is de laatste ledenbrief voor 2015. Naast aankondigingen voor de laatste aktiviteiten van dit jaar, kunnen we u ook reeds een

Nadere informatie

SUBSIDIE-AANVRAAG WELZIJNSACTIVITEITEN 2013

SUBSIDIE-AANVRAAG WELZIJNSACTIVITEITEN 2013 SUBSIDIE-AANVRAAG WELZIJNSACTIVITEITEN 2013 Aan burgemeester en wethouders van de gemeente Hardenberg Hierbij verzoeken wij u in aanmerking te komen voor een subsidie over het kalenderjaar 2013 ten behoeve

Nadere informatie

Notulen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 21 oktober 2014

Notulen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 21 oktober 2014 Notulen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 21 oktober 2014 Aanwezig: Verbist Els; voorzitter Frans Rik; burgemeester Pauwels Koen, Dorikens Herman, Vanhove Johnny, Lietaer Bart, Van den Bergh

Nadere informatie

De Wilg. Programmaboekje Activiteiten. Lokaal Dienstencentrum. De Wilg

De Wilg. Programmaboekje Activiteiten. Lokaal Dienstencentrum. De Wilg Lokaal Dienstencentrum De Wilg J A A R G A N G 1, N R. 4 J U L I A U G U S T U S 2 0 1 6 Programmaboekje Activiteiten De Wilg Witvrouwenveldstraat 1 2550 Kontich 03 450 82 82 OF 03 450 82 80 (onthaal)

Nadere informatie

Toelagereglement bijzondere projecten, jubilea, jaarfeesten en wijk- en buurtinitiatieven.

Toelagereglement bijzondere projecten, jubilea, jaarfeesten en wijk- en buurtinitiatieven. Gemeentebestuur Wevelgem Vanackerestraat 16 8560 Wevelgem Toelagereglement bijzondere projecten, jubilea, jaarfeesten en wijk- en buurtinitiatieven. HOOFDSTUK 1: ALGEMENE BEPALINGEN Art. 1: Doel van de

Nadere informatie

Jeugd & Vrede organiseert ook dit jaar weer verschillende spetterende zomerkampen. Ga jij ook mee?

Jeugd & Vrede organiseert ook dit jaar weer verschillende spetterende zomerkampen. Ga jij ook mee? Jeugd & Vrede organiseert ook dit jaar weer verschillende spetterende zomerkampen Voor het vierde jaar op rij organiseert Jeugd & Vrede vzw weer kampen voor talloze lieve kindjes Jeugd & Vrede is misschien

Nadere informatie

nr. 179 van ELISABETH MEULEMAN datum: 1 december 2016 aan JOKE SCHAUVLIEGE Project 'Pimp je Speelplaats - Stand van zaken

nr. 179 van ELISABETH MEULEMAN datum: 1 december 2016 aan JOKE SCHAUVLIEGE Project 'Pimp je Speelplaats - Stand van zaken SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 179 van ELISABETH MEULEMAN datum: 1 december 2016 aan JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN OMGEVING, NATUUR EN LANDBOUW Project 'Pimp je Speelplaats - Stand van zaken Op maandag

Nadere informatie

Beleidsplan TOV Auteur: Wendy Verkerk Klein

Beleidsplan TOV Auteur: Wendy Verkerk Klein Beleidsplan TOV 2018 Auteur: Wendy Verkerk Klein Voorwoord Voor u ligt het nieuwe beleidsplan voor 2018 van stichting jij bent TOV! TOV eten en TOV boeken zijn onlosmakelijk verbonden met de stichting.

Nadere informatie

Reglement projecttoelage voor activiteiten ten voordele van een goed doel.

Reglement projecttoelage voor activiteiten ten voordele van een goed doel. Reglement projecttoelage voor activiteiten ten voordele van een goed doel. Doel Artikel 1. Binnen de perken van de in de districtsbegroting voorziene kredieten geeft het district Berchem met een projecttoelage

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Sportraad Mechelen

Huishoudelijk reglement Sportraad Mechelen Huishoudelijk reglement Sportraad Mechelen In werking getreden op 1 januari 2013. HOOFDSTUK 1: ALGEMENE VERGADERING 1.1 Bepalingen betreffende het bijeenroepen van de vergaderingen Artikel 1 Alle leden

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement 19/12/2010 Orchideeënlaan 17-1820 Steenokkerzee1 http://www.milieuraad.be/steenokkerzeel milieuraad1820@skynet.be Tel 02/254. 19.50 (secr. Milieudienst) Huishoudelijk reglement Artikel 1 Dit huishoudelijk

Nadere informatie

Dagcentrum De Wip. Deken Michielstraat Halle. 02/

Dagcentrum De Wip. Deken Michielstraat Halle. 02/ Dagcentrum De Wip Deken Michielstraat 89 1500 Halle 02/360 24 31 dagcentrum.dewip@pandora.be Openingsuren: Tijdens het schooljaar is dagcentrum De Wip geopend van 9u tot 19u. De opvang wordt voorzien van

Nadere informatie

Verslag van de vergadering: Commissies clubzaken en -jeugd 8 maart 2005 Organisatie jubileumfeest op 9 april 2005

Verslag van de vergadering: Commissies clubzaken en -jeugd 8 maart 2005 Organisatie jubileumfeest op 9 april 2005 Verslag van de vergadering: Commissies clubzaken en -jeugd 8 maart 2005 Organisatie jubileumfeest op 9 april 2005 Aanwezig Commissie Jeugd : Jos Broekmans Herman De Pauw Benny Lenaerts Aanwezig Commissie

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE CULTUURRAAD AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIERING WERKJAAR 2015

GEMEENTELIJKE CULTUURRAAD AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIERING WERKJAAR 2015 De aanvraagformulieren moeten het Administratief Centrum uiterlijk op vrijdag 24 oktober 2014 bereiken. Graag bezorgen aan: College van burgemeester en schepenen, Veld 1 te 9970 Kaprijke of via toerisme@kaprijke.be

Nadere informatie