CineNoord brengt door middel van haar filmactiviteiten inwoners van Rotterdam-Noord samen en stimuleert persoonlijke ontwikkeling.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "CineNoord brengt door middel van haar filmactiviteiten inwoners van Rotterdam-Noord samen en stimuleert persoonlijke ontwikkeling."

Transcriptie

1

2 INLEIDING Stichting CineNoord is een lokale Rotterdamse filmvertoner die wijkgericht is en tegelijkertijd een grootstedelijke uitstraling heeft. Het bestuur wil de essentie van CineNoord duurzaam waarborgen. We hebben een mooi trackrecord opgebouwd sinds 2011, met als markeringspunt de verhuizing halverwege 2015 van wijkcentrum Het Klooster naar Studio de Bakkerij op de Bergweg. In deze aanvraag van Stichting CineNoord kijken we naar de toekomst, we beschrijven ons ambitieniveau en onze visie. CineNoord heeft volgens ons een duidelijke positieve functie in de stedelijke structuur, in dit plan onderbouwen we deze uitspraak. We signaleren de kansen om betekenisvol te zijn voor zowel de wijk als de stad. De ambitie van voortzetting van succesvol opereren en het voornemen tot groei die uit dit plan spreken kunnen we echter niet realiseren zonder de steun van derden. We houden de toegangsprijs laag en de zaalcapaciteit heeft een maximum van 60 stoelen. Dit stelt een duidelijke grens aan de eigen inkomsten. Wij hopen dan ook van harte dat u onze ambities die wij hieronder formuleren wilt ondersteunen. Geschiedenis CineNoord is eind 2011 ontstaan uit een vraag van Deelgemeente Noord om filmavonden te organiseren in wijkgebouw Het Klooster. Door de jaren heen is CineNoord gegroeid en geprofessionaliseerd, we hebben een ontwikkeling doorgemaakt van een eenmansorganisatie naar een stichtingsvorm. Andere stappen in de professionalisering zijn de uitbreiding met een jeugdprogramma begin 2014, de verhuizing naar een nieuwe locatie halverwege het seizoen van 2015 en een gerichte uitbreiding van de stichting met nieuwe bestuursleden die beschikken over specifieke relevante expertise. Team Het team van CineNoord wordt gevormd door een bestuur, twee professionele krachten en een groep vrijwilligers. Het bestuur van de stichting bestaat uit: Mark Oskam, Saskia Gravelijn, Lian Meijaard, Pauline Ouwerkerk. CineNoord hanteert geen formele benoemingstermijn voor de bestuursleden, maar zij rouleren in de praktijk wel. Drie bestuursleden van het eerste uur zijn inmiddels in goed onderling overleg afgetreden: Peter Bosma, Tim de Keijzer en Helena Birnie. We hebben twee professionele krachten die garant staan dat CineNoord een mooie en leerzame filmbeleving kan bieden aan zoveel mogelijk mensen van jong tot oud: Bas de Leijer, programmeur en dagelijkse leiding CineNoord, en Eva Wijers, programmeur jeugdprogramma ZienInNoord. Daarnaast worden we ondersteund door een enthousiast team van 15 vrijwilligers die geheel belangeloos ons in staat stellen de binding met het publiek en de wijk te versterken. Zij zorgen voor een prettige en gastvrije ontvangst van alle gasten die onze filmactiviteiten bezoeken op de Bergweg in Rotterdam-Noord.

3 Missie CineNoord brengt door middel van haar filmactiviteiten inwoners van Rotterdam-Noord samen en stimuleert persoonlijke ontwikkeling. Visie CineNoord is in 2020 één van de culturele hotspots op het gebied van film en filmeducatie in RotterdamNoord. Met een inhoudelijk sterk en onderscheidend filmprogramma bieden wij een bredere kijk op de wereld, passend bij de diversiteit van de inwoners van de wijk, met daarbij speciale aandacht voor talentontwikkeling bij kinderen en promotie van professionele Rotterdamse filmmakers. " Kleine filmtheaters ontdekken is een hobby van mij en CineNoord was een super ervaring. Deze wekelijkse cinema is een blijvertje, ik kom zeker terug!" (Bianca, She Loves Coffee - online recensie-platform)

4

5 CineNoord is een van de culturele hotspots CineNoord heeft de ambitie om door te groeien tot één van de culturele hotspots op het gebied van film en filmeducatie in Rottterdam-Noord. Essentieel daarbij is dat bezoekers uit de wijk Rotterdam-Noord en omstreken CineNoord kennen en weten te vinden. In ons plan gaan we er van uit dat we op jaarbasis in totaal bezoekers trekken voor ons filmprogramma. Dit programma is onderverdeeld in 70 filmvoorstellingen voor volwassenen (streefgetal bezoekers) en 32 filmvoorstellingen voor kinderen (streefgetal bezoekers). Daarnaast organiseren we jaarlijks 24 jeugdfilmworkshops waar we in totaal 240 deelnemers verwachten. Het doel is dat 50% van de mensen die CineNoord bezoeken afkomstig is uit (voormalige deelgemeente) Rotterdam-Noord. Om dit te monitoren en eventueel bij te sturen zullen we maandelijks een meting doen naar waar onze bezoekers daadwerkelijk wonen. Met de verzamelde data wordt een klantenbestand aangelegd. Hoewel wij overtuigd zijn van de kwaliteit die CineNoord biedt, is dat geen garantie dat het publiek ons weet te vinden. Het is dan ook van evident belang dat het aanbod bekend is bij het publiek. In ons marketing en communicatieplan hebben we dan ook de onderstaande doelstellingen tot 2020 opgenomen: - Het aantal Facebook-volgers stijgt van de huidige naar (ambitie 2017: 2.500) en een nulmeting maken van hun activiteiten: het aantal shares en likes van de berichten op de Facebook-pagina. - Het aantal nieuwsbriefontvangers stijgt van de huidige 350 naar (ambitie 2017: 500). - Eind 2016 zullen we kritisch kijken naar onze website en een nulmeting doen naar het aantal unieke bezoekers en verblijfsduur op onze site. Op basis daarvan zullen we ook hier ambities formuleren. " De vrijwilligers zijn gezellig en enthousiast. Je komt elkaar op verschillende plekken tegen, ook buiten de bioscoop. Het zijn vaak echte actievelingen, je spoort elkaar aan om bijvoorbeeld naar festivals te gaan. Dat werkt aanstekelijk." (Patrick Hoekstra, bezoeker) Naast onze onlineactiviteiten zullen we ook doorgaan met het enthousiasmeren van het publiek door de verspreiding van ons programma middels geprinte media. Het aantal flyers dat we maandelijks verspreiden zal worden verhoogd van 2500 naar Daarnaast zullen we het aantal vaste fysieke distributiepunten verhogen naar 10. Waar nodig zijn we aanwezig bij speciale evenementen zoals de Pleinbioscoop om ons programma onder de aandacht te brengen. Externe media zijn een relatief makkelijke en goedkope manier om een groot publiek te bereiken.

6 Maandelijks willen we dat ons programma in minimaal twee externe mediakanalen, zoals Uitagenda Rotterdam en de Havenloods, wordt opgenomen. Om de effectiviteit van de inzet van onze marketingmiddelen te meten en waar mogelijk te verbeteren zullen we tweejaarlijks een onderzoek doen naar het gebruik daarvan. Uiteraard is alleen een sterk programma en een goede marketing en communicatiestrategie niet genoeg om publiek te bereiken en te behouden. Ook de kwaliteit van de faciliteiten en de sfeer die ons publiek ervaart is van belang. Daarom zullen we hier jaarlijks publieksonderzoek naar doen en waar nodig inspelen op de wensen van het publiek. Voor 2017 hebben we de intentie om lid te worden van Uitagenda Rotterdam. Dit lidmaatschap stelt ons in staat om via de verschillende communicatiekanalen van Uitagenda Rotterdam een breder publiek te bereiken dan nu het geval is; kansen zien wij ook buiten het verzorgingsgebied Rotterdam-Noord. Via de Kids Uitagenda kunnen wij met name onze kinderprogrammering beter onder de aandacht brengen bij kansrijke doelgroepen ('Actieve Families'). Ook willen we meedoen aan het Continu Bezoekersonderzoek dat Rotterdam Festivals coördineert voor de cultuursector in Rotterdam, zodat wij een nog beter inzicht krijgen in beweegredenen van het (potentiële) publiek. We bieden een sterk en onderscheidend filmprogramma Al sinds de oprichting van CineNoord worden wij gewaardeerd voor onze sterke en inhoudelijke filmkeuzes. Ook in 2017 mag het publiek van ons op dit gebied iets bijzonders verwachten. " Het voorprogramma met Q&A was nieuw voor mij, dat heb je niet bij Cinerama of Pathé. Dat vond ik eigenlijk wel leuk. Je voelt dat je mening wordt gewaardeerd." (Merel Schuiling, bezoeker) In Rotterdam zijn veel en vooral jonge makers bezig met de productie van interessante films, op het gebied van o.a. fictie, animatie, documentaire. Deze zijn op incidentele basis te zien in de stad. Wij denken dat het in het belang van de makers, maar zeker ook van het publiek en de stad, goed is als er op structurele basis vertoningen van dit talent te zien zijn. CineNoord fungeert dan ook als podium voor jonge Rotterdamse makers. In ons voorprogramma vertonen we op jaarbasis minimaal 40 korte filmproducties van dit talent dat de stad rijk is. Jaarlijks organiseren we één thema-avond waar het werk van deze Rotterdamse makers centraal staat. Hierbij kan het publiek kennismaken met de verrassend goede kwaliteit van deze producties en met de makers zelf.

7 Wij zien kansen op het gebied van kennisuitwisseling die de sector van jong talent kan versterken. We zullen dan ook jaarlijks een kennis/inspiratiebijeenkomst organiseren waarbij best practices en inspirerende voorbeelden worden gedeeld. Hierbij kan gedacht worden aan praktische zaken waarbij bijvoorbeeld de Film Commissioner van de stad uitleg komt geven hoe externe financiering voor filmproducties geregeld kan worden. Hoewel wij over een uitgebreid netwerk in de stad beschikken denken wij dat het goed is dat we met minimaal twee organisaties die jonge makers ondersteunen een structurele samenwerking aangaan. In eerste instantie denken wij hierbij aan Willem de Kooning Academie (Rotterdam) en Akademie voor Kunst en Vormgeving Sint Joost (Breda). Daarnaast gaan we regelmatig overleg voeren met het platform Open Doek (LantarenVenster) en de talkshow OffScreen (Worm). Naast al het talent dat wij ons publiek laten zien, zullen wij hen ook verrassen met randprogrammering rond onze filmvertoningen, die meer diepgang geven aan het vertoonde werk. Elke van de 120 films wordt ingeleid door een host, een vrijwilliger van CineNoord die intern is opgeleid. Daarnaast zal iedere keer een inleiding verzorgd worden door een deskundige op een specifiek gebied of door de betreffende filmmaker zelf. Wij vinden het een gemis dat in Rotterdam weinig tot geen thematische programma's zijn te zien buiten het festivalaanbod. Wij zullen dan ook jaarlijks drie themalijnen laten zien. Eén themalijn behandelt een actueel maatschappelijk onderwerp. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het racisme-debat dat nu woedt in de Verenigde Staten. Daarnaast zullen we één themalijn wijden aan Rotterdam, dat kan bijvoorbeeld zijn de ontwikkeling van de haven of een meer actueel thema over de ontwikkeling van de stad. De derde themalijn die we laten zien zullen we nader bepalen, maar dit kan bijvoorbeeld een bijzonder retrospectief zijn dat niet in Rotterdam is te zien. Ons aanbod sluit aan bij de diversiteit van de inwoners van de wijk CineNoord heeft als missie naast het stimuleren van persoonlijke ontwikkeling inwoners van RotterdamNoord samen te brengen. Dat is geen gemakkelijke opgave gezien de grote diversiteit aan mensen in de wijk. Door specifiek te programmeren voor bepaalde doelgroepen en langdurige samenwerkingen aan te gaan met partners in de wijk denken wij de diversiteit aan bezoekers verder te vergroten. Relatief gezien zijn er weinig ouderen die voorstellingen van CineNoord bezoeken. Wij zien kansen om deze doelgroep van reeds gepensioneerde bewoners te bedienen. We zullen dan ook met de zorginstellingen voor ouderen in Noord het gesprek aangaan om te kijken wat wensen, verwachtingen en eventuele drempels voor een bezoek aan ons zijn. Op basis daarvan willen we met minimaal één zorginstelling voor ouderen een structurele samenwerking aangaan. Zo kunnen we gezamenlijk een programma ontwikkelen, bijvoorbeeld rond de geschiedenis van de stad Rotterdam en deze op een specifiek tijdstip en/of locatie vertonen, die aansluit bij de wensen van deze doelgroep.

8 Sinds begin 2015 zijn we gastheer voor een nieuw bewonersinitiatief uit de wijk. Kern van dit bewonersinitiatief is dat zij via hun thematische programmering (film met eten of workshops) in staat zijn specifieke doelgroepen, zoals mensen met bijvoorbeeld een Turkse, Marokkaanse, Poolse of Russische achtergrond naar CineNoord te trekken. Ook in 2017 zullen we deze samenwerking continueren. "De menselijke maat tref ik hier wel goed aan. In tegenstelling tot Pathé waar alles zo machinaal is. Bij CineNoord ervaar je de mensen gewoon als mensen." (Peter van Loo, bezoeker) De samenwerking met Studio de Bakkerij zullen we in 2017 verder intensiveren. Op het gebied van gezamenlijke marketing en communicatie liggen nog kansen die we gaan oppakken. Ook op inhoudelijk vlak zouden wij elkaar verder kunnen versterken door de programmering beter op elkaar af te stemmen en incidenteel gezamenlijk evenementen te organiseren. Zo hebben we in 2016 samen met Studio de Bakkerij en het bewonersinitiatief een geslaagd Oud & Nieuw-feest voor de wijkbewoners georganiseerd. We stimuleren talentontwikkeling bij kinderen In januari 2014 zijn we gestart met het organiseren van jeugdfilms en workshops onder de naam ZienInNoord. Wij willen kinderen enthousiast maken om actief kunst te gaan beoefenen. Wij geloven dat cultuureducatie bijdraagt aan de persoonlijke ontwikkeling van kinderen en de 21e eeuwse vaardigheden, dat het cultuurparticipatie stimuleert en de sociale betrokkenheid bij de buurt versterkt. " Ze vond het superleuk en kijkt al uit naar de volgende les. Ze heeft gelijk voor de hele klas en geregeld dat ze samen film gaan kijken." (Anouk Bedaux, ouder) In 2017 bieden wij wederom laagdrempelige filmworkshops aan voor de jeugd tussen 7 en 12 jaar. Deze filmworkshops worden geprogrammeerd op woensdagmiddag, voorafgaand aan de filmprogrammering. Kinderen nemen deel aan een workshopreeks van vier lessen waarin gezamenlijk een korte speelfilm, animatie, kunstfilm of documentaire wordt gemaakt, onder begeleiding van twee professionals. De eindproducten worden vertoond tijdens een speciale premièremiddag en daarna online geplaatst en gedeeld.

9 Het totaal aantal workshops in 2017 bedraagt zes programmablokken van vier workshops, in totaal 24 workshops (voorheen 4x4). Wij verwachten in totaal voor deze workshop 240 deelnemers, gemiddeld circa 10 deelnemers per workshop. Daarnaast zetten we onze programmering van jeugdfilms, die onderscheidend is t.o.v. het overige aanbod in de stad, voort. In 2017 zullen we 28 voorstellingen programmeren met als streefgetal bezoekers (gemiddeld 35 bezoekers per voorstelling). Elke filmvoorstelling heeft een voorprogramma dat bestaat uit ofwel een korte film waarbij de maker aanwezig is, ofwel een inleiding op de hoofdfilm. Op een interactieve manier leren kinderen anders naar film en de wereld te kijken en hiermee wordt hun mediawijsheid vergroot. Daarnaast maken we ze enthousiast om zelf aan de slag te gaan. "Ik wil nu ook animator worden, of architect, maar ik denk animator." (bezoeker ZienInNoord tijdens Q&A met een animatiefilmmaker) Om ervoor te zorgen dat ook kinderen van minder draagkrachtige ouders in staat zijn ons educatief programma te volgen zullen we in 2017 onze samenwerking met het JeugdCultuurFonds voortzetten en verdiepen. We nemen het initiatief om samen met het fonds en de scholen in de wijk een actieplan te ontwikkelen om deze moeilijk bereikbare doelgroep aan ons te binden. Nieuw in 2017 is dat ZieninNoord ook films voor kinderen in de leeftijd van 3 t/m 6 jaar gaat aanbieden. Dit betreft een pilot van vier voorstellingen. Op basis van de resultaten en de feedback die we terugkrijgen zullen we bepalen of en hoe dit een vervolg krijgt. "Het is gewoon leuk dat je alles zelf mag verzinnen en het is helemaal niet moeilijk. (deelnemer workshop ZienInNoord) Om succesvol te zijn op het gebied van talentontwikkeling en het draagvlak in de wijk te vergroten is samenwerking en kennisdeling met scholen essentieel. ZienInNoord wil daarom nog meer dan voorheen fungeren als kenniscentrum voor jeugdfilm en filmeducatie. We zullen daartoe in 2017 twee kennisbijeenkomsten organiseren voor docenten uit het primair onderwijs waar wij onze inzichten op het gebied van filmeducatie zullen delen. Ook zullen we hier inventariseren welke behoeften er op dit gebied zijn bij de scholen. Op basis daarvan willen we met minimaal drie scholen in de wijk een langdurige samenwerkingsrelatie opbouwen.

10 Hoe ziet de week van CineNoord eruit in 2017? Maandagavond Thematische filmavond: themalijn actueel maatschappelijk onderwerp themalijn Rotterdam samenwerking met het bewonersinitiatief thema-avond met werk jonge filmmakers nader te bepalen themalijn(en) Woensdagmiddag ZieninNoord workshops (7-12 jaar) ZieninNoord jeugdfilms (6-12 jaar) kennisbijeenkomst voor docenten primair onderwijs Donderdagavond Reguliere filmavond Zondagmiddag (4x per jaar) ZieninNoord kleuterfilms (3-6 jaar) Medewerkers CineNoord BESTUUR Mark Oskam - bestuurslid sinds november 2014 Hoofd bedrijfsvoering Rotterdam Festivals Nevenfunctie: voorzitter bestuur Hotel Modern LinkedIn: nl.linkedin.com/in/markoskam Saskia Gravelijn - bestuurslid sinds mei 2016 Hoofdredacteur International Film Festival Rotterdam Eindredacteur International Documentary Festival Amsterdam LinkedIn: nl.linkedin.com/in/saskia-gravelijn-468b49a Lian Meijaard - bestuurslid sinds april 2016 Beeldend kunstenaar Office management Operadagen Rotterdam LinkedIn: nl.linkedin.com/in/lian-meijaard-ab310614

11 Pauline Ouwerkerk - bestuurslid sinds april 2016 Zelfstandig marketing en communicatie consulent LinkedIn: nl.linkedin.com/in/pauline-ouwerkerk-1878b351 Peter Bosma - bestuurslid van oktober 2013 tot augustus 2016 Zelfstandig onderzoeker en docent LinkedIn: nl.linkedin.com/in/peterbosmacinema Helena Birnie - bestuurslid van oktober 2013 tot augustus 2016 Inbound Callcenter medewerker, Antwoordservice Nederland Voormalig bestuurslid Kriterion Rotterdam LinkedIn: nl.linkedin.com/in/helena-birnie PROFESSIONELE KRACHTEN Bas de Leijer - programmeur en dagelijkse leiding CineNoord Zelfstandig filmmaker en videoproducent LinkedIn: nl.linkedin.com/in/basdeleijer Eva Wijers - programmeur jeugdprogramma ZienInNoord Beeldend kunstenaar en workshopdocent LinkedIn: nl.linkedin.com/in/eva-wijers VRIJWILLIGERS Marc Eikelenboom Michiel Prior Michel Uiterwijk Ruud TerhaagAnnelous Wieringa Annemie Visser Emma Hazenak Raoul Wassenaar Inge Broers Maaike den Besten Romina Ciaffi Tim van den Hoff Yasmina Werlich Anton Hazenak Elly Bouman

12

13

14

15 Gegevens CineNoord Stichting CineNoord Vestigingsadres en correspondentieadres: Baljuwstraat AK Rotterdam Bankrekening: NL65RABO t.n.v. Stichting CineNoord te Rotterdam Kvk-nummer: BTW-nummer: B01

Jaarverslag CineNoord 2016

Jaarverslag CineNoord 2016 Jaarverslag CineNoord 2016 Stichting CineNoord Vestigingsadres en correspondentieadres: Molensingel 26 3043 KA Rotterdam Bankrekening: NL65RABO0135958741 KvK-nummer: 58771328 BTW-nummer: 853174532B01 1

Nadere informatie

INLEIDING. 1. Avondprogramma 2. Jeugdprogrammering ZienInNoord

INLEIDING. 1. Avondprogramma 2. Jeugdprogrammering ZienInNoord INLEIDING CineNoord is ontstaan in oktober 2011 vanuit een vraag van Deelgemeente Noord om filmavonden te organiseren in wijkgebouw Het Klooster. Sindsdien is CineNoord uitgegroeid tot een filmvertoner

Nadere informatie

Jaarverslag CineNoord 2017

Jaarverslag CineNoord 2017 Jaarverslag CineNoord 2017 Stichting CineNoord Vestigingsadres en correspondentieadres: Molensingel 26 3043 KA Rotterdam Bankrekening: NL65RABO0135958741 KvK-nummer: 58771328 BTW-nummer: 853174532B01 1

Nadere informatie

Amsterdam Ferry Festival

Amsterdam Ferry Festival Amsterdam Ferry Festival Algemeen Statutaire naam: Stichting Amsterdam Ferry Festival RSIN: 859312288 KvK: 72993138 ANBI-status: in afwachting Contactgegevens E-mailadres: info@amsterdamferryfestival.nl

Nadere informatie

Het gaf mij veel energie om een eigen evenement te organiseren.

Het gaf mij veel energie om een eigen evenement te organiseren. Het Cruyff Foundation Community Program De Johan Cruyff Foundation wil jongeren langdurig binden aan het Cruyff Court en de wijk. Wij willen jongeren meer zelfvertrouwen geven, kansen bieden om hun talent

Nadere informatie

Projectplan CineNoord 2018

Projectplan CineNoord 2018 Projectplan CineNoord 2018 Stichting CineNoord Vestigingsadres en correspondentieadres: Molensingel 26 3043 KA Rotterdam Bankrekening: NL65RABO0135958741 KvK-nummer: 58771328 BTW-nummer: 853174532B01 projectplan

Nadere informatie

Filmvertoning Primair Onderwijs SEPT 2017 NFF DOCENTENHANDLEIDING KAMPIOENEN VAN AMSTERDAM ... NFF Educatie ... Lesmateriaal ...

Filmvertoning Primair Onderwijs SEPT 2017 NFF DOCENTENHANDLEIDING KAMPIOENEN VAN AMSTERDAM ... NFF Educatie ... Lesmateriaal ... NFF DOCENTENHANDLEIDING KAMPIOENEN VAN AMSTERDAM NFF Educatie Van 20 tot en met 29 september 2017 vindt het Nederlands Film Festival (NFF) in Utrecht plaats. Het NFF ziet filmeducatie als een belangrijke

Nadere informatie

De kunst van samen vernieuwen

De kunst van samen vernieuwen De kunst van samen vernieuwen Cultuuragenda gemeente Zutphen 2016 Kunst, cultuur en erfgoed geven kleur aan Zutphen. Ze zorgen voor een leefbare en dynamische samenleving, sociale en economische vitaliteit

Nadere informatie

Beleidsplan 2013-2016 Reuringfestival

Beleidsplan 2013-2016 Reuringfestival Beleidsplan 2013-2016 Reuringfestival De missie van Reuring Reuring is een jaarlijks terugkerend, internationaal theater- en muziekfestival in Purmerend. Het Reuring Festival richt zich op een breed publiek.

Nadere informatie

1. INLEIDING... 2 2. CINENOORD... 2

1. INLEIDING... 2 2. CINENOORD... 2 ONDERNEMINGSPLAN 2014 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING... 2 2. CINENOORD... 2 2.1 Missie...3 2.2 Visie...3 2.3 Doelgroep...4 2.4 Kernactiviteiten...4 2.5 Filmprogramma tot nu toe...6 2.6 Opbouw organisatie...7

Nadere informatie

Jaarplan 2014 Filmhuis De Keizer

Jaarplan 2014 Filmhuis De Keizer Jaarplan 2014 Filmhuis De Keizer INLEIDING Stichting filmhuis De Keizer stelt zich ten doel films te vertonen die cinematografisch, kunstzinnig, inhoudelijk of anderszins meer te bieden hebben, voor een

Nadere informatie

Jaarplan schooljaar

Jaarplan schooljaar Jaarplan schooljaar 2013-2014 Arnhem, september 2013 Voor u ligt het jaarplan schooljaar 2013-2014. Dit jaarplan bevat de uitgangspunten en doelen die centraal staan bij de invulling van het betreffende

Nadere informatie

Motie cultuurpasse-partout/ cultuurmarketing. De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN (050)

Motie cultuurpasse-partout/ cultuurmarketing. De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN (050) Motie cultuurpasse-partout/ cultuurmarketing M. van der Heide De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN (050) 367 77 22 0 6863378 - Geachte heer, mevrouw, Met deze brief informeren wij

Nadere informatie

Uitvoeringsprogramma Kunst en Cultuur Velsen 2014-2017

Uitvoeringsprogramma Kunst en Cultuur Velsen 2014-2017 Beleidsspeerpunt Wat willen we bereiken? Wat gaan we daarvoor doen en wie Cultuureducatie Meer kinderen maken kennis met amateurkunst/ kunsteducatie en worden lid van een amateurkunstvereniging Verbetering

Nadere informatie

Jongeren met professionals aan de slag op Helderheidplein

Jongeren met professionals aan de slag op Helderheidplein Jongeren met professionals aan de slag op Helderheidplein (26 mei 2012) Jongeren bouwen samen met professionals een podium, tribune en monument op het Helderheidplein aan de Spiekmanstraat in de wijk Feijenoord.

Nadere informatie

Dit is de Lindenberg. Onze filosofie. Geniet van talent. Strategisch Meerjarenplan

Dit is de Lindenberg. Onze filosofie. Geniet van talent. Strategisch Meerjarenplan Dit is de Lindenberg De Lindenberg is het huis waar alles kan. Niet in de letterlijke zin natuurlijk; ook de Lindenberg heeft te maken met wet- en regelgeving en financiële grenzen. Maar de zin verwoordt

Nadere informatie

Crowdfunding, de juiste instelling. Adviestraject voor grote en middelgrote instellingen.

Crowdfunding, de juiste instelling. Adviestraject voor grote en middelgrote instellingen. Crowdfunding, de juiste instelling. Adviestraject voor grote en middelgrote instellingen. Over voordekunst Voordekunst is het grootste en meest succesvolle crowdfundingplatform voor de creatieve sector

Nadere informatie

Sectoranalyse Film en Beeldcultuur Utrecht Raadsinformatiebijeenkomst 14 september 2017

Sectoranalyse Film en Beeldcultuur Utrecht Raadsinformatiebijeenkomst 14 september 2017 Sectoranalyse Film en Beeldcultuur Utrecht Raadsinformatiebijeenkomst 14 september 2017 Sectoranalyse Film en Beeldcultuur in Utrecht Sectoranalyses per deelsector o Integrale afwegingen faciliteren o

Nadere informatie

Beleidsplan 2013-2017

Beleidsplan 2013-2017 Voorwoord Deventer is trots op de veelkleurige, multiculturele samenstelling van haar inwoners. Al eeuwen lang onderhoudt Deventer, als Hanzestad contacten met vele landen en culturen over heel de wereld.

Nadere informatie

Actuele tips over bijzondere films & gratis lesmateriaal

Actuele tips over bijzondere films & gratis lesmateriaal Voortgezet onderwijs MOVIEZONE WAAR ALLES OM FILM DRAAIT Actuele tips over bijzondere films & gratis lesmateriaal MOVIEZONE WAAR ALLES OM FILM DRAAIT moviezone.nl/educatie MovieZone met de klas Moviezone.nl

Nadere informatie

Publieksbereik en gebruik van data. Hoe bereiken we met elkaar - zo veel mogelijk mensen? En kan data ons helpen om dat doel te bereiken?

Publieksbereik en gebruik van data. Hoe bereiken we met elkaar - zo veel mogelijk mensen? En kan data ons helpen om dat doel te bereiken? Publieksbereik en gebruik van data Hoe bereiken we met elkaar - zo veel mogelijk mensen? En kan data ons helpen om dat doel te bereiken? Waar Rotterdam vandaan komt Rotterdam nu: Europe's new capital of

Nadere informatie

film & business arrangementen meer dan film 23 sep t/m 2 okt 2015 35e editie

film & business arrangementen meer dan film 23 sep t/m 2 okt 2015 35e editie film & business arrangementen 2015 meer dan film 23 sep t/m 2 okt 2015 35e editie Inhoud 3 Welkom 4 Gouden Kalveren Arrangement 5 Gouden Kalveren Deel Arrangement 6 Rode Loper Première Arrangement 2 7

Nadere informatie

CKV Festival 2012. CKV festival 2012

CKV Festival 2012. CKV festival 2012 C CKV Festival 2012 Het CKV Festival vindt in 2012 plaats op 23 en 30 oktober. Twee dagen gaan de Bredase leerlingen van het voortgezet onderwijs naar de culturele instellingen van Breda. De basis van

Nadere informatie

Doelstellingen Werkplan Langenboomse Zorg Centraal 2017 (LZC) Gebaseerd op onze missie en visie: Missie

Doelstellingen Werkplan Langenboomse Zorg Centraal 2017 (LZC) Gebaseerd op onze missie en visie: Missie Werkplan Langenboomse Zorg Centraal 2017 (LZC) Doelstellingen 2017 Gebaseerd op onze missie en visie: Missie De vereniging Langenboomse Zorg Centraal streeft na dat de inwoners van Langenboom zo lang mogelijk

Nadere informatie

S0ch0ng Raadhuisconcerten Hilversum. Beleidsplan Mei 2016

S0ch0ng Raadhuisconcerten Hilversum. Beleidsplan Mei 2016 S0ch0ng Raadhuisconcerten Hilversum Beleidsplan 2017 Mei 2016 Inhoudsopgave Stichting Raadhuisconcerten Hilversum Pagina Inhoudsopgave 2 Introductie 3 Programmering 4 Organisatie 6 Bijdrage aan doelen

Nadere informatie

Theater de Omval brengt de cultuur dichterbij

Theater de Omval brengt de cultuur dichterbij Theater de Omval brengt de cultuur dichterbij Beleidsplan Stichting De Omval 2018 2022 6 december 2017 Inhoud Inleiding 1 Onze missie 2 Onze visie 2 Ons profiel Theater, Beheer, Horeca 2 Aandachtspunten

Nadere informatie

Subsidieplafonds Subsidieplafonds 2016

Subsidieplafonds Subsidieplafonds 2016 Subsidieplafonds Subsidieplafonds 1 0360_15 Subsidieplafonds V1 Subsidieplafonds 2 Subsidieplafonds Beoogd Maatschappelijk Effect stelling Bedrag Jaarlijkse subsidie Samenredzaamheid 1. Ambitie Bewoners

Nadere informatie

Index. 1. Waar komen we vandaan? 1. 2. Waar gaan we naartoe? 2. 3. Beleidsthema s 2014-2016 6

Index. 1. Waar komen we vandaan? 1. 2. Waar gaan we naartoe? 2. 3. Beleidsthema s 2014-2016 6 Index 1. Waar komen we vandaan? 1 2. Waar gaan we naartoe? 2 2.1 Missie 2 2.2 Visie 2 2.3 Doelstellingen 3 2.4 Strategie 4 2.4.1 Organisatie 4 2.4.2 Aanbod 4 2.4.3 Maatschappelijk rolmodel 4 2.4.4. Marketing

Nadere informatie

Kunstschool Boxtel. Inleiding

Kunstschool Boxtel. Inleiding Kunstschool Boxtel Inleiding In dit beknopte scenario wordt een kleine duurzame organisatie voor cultuureducatie in de gemeente Boxtel omschreven; Kunstschool Boxtel. Kunst- en cultuureducatie stimuleert,

Nadere informatie

Raadsstuk. Onderwerp: Maatschappelijke participatie door kinderen (Kansen voor de jeugd II) Reg.nummer: 2009/235363

Raadsstuk. Onderwerp: Maatschappelijke participatie door kinderen (Kansen voor de jeugd II) Reg.nummer: 2009/235363 Raadsstuk Onderwerp: Maatschappelijke participatie door kinderen (Kansen voor de jeugd II) Reg.nummer: 2009/235363 1. Inleiding Kinderen die in armoede opgroeien krijgen vaak minder kansen om mee te doen

Nadere informatie

Beleidsplan TransitieCinema

Beleidsplan TransitieCinema Beleidsplan TransitieCinema 2018 Auteur: Bestuur Stichting TransitieCinema (Fonville, Dakova, Westerduin) Adres: Troelstrakade 113, 2531AB Den Haag E-mail: transitiecinema@gmail.com KvK: 70650594 RSIN:

Nadere informatie

Kunst, Cultuur en Educatie in gemeente Westland

Kunst, Cultuur en Educatie in gemeente Westland Kunst, Cultuur en Educatie in gemeente Westland Wat is Westland Cultuurweb? In 2013 opgericht Op initiatief van de gemeente Zelfstandige en onafhankelijke stichting Raad van Toezicht en directeur-bestuurder

Nadere informatie

kunstliefde Utrechtse kunst &beeldende kunst ruimte voor Aanvulling en reactie op de Cultuurnota Gemeente Utrecht 2013-2016

kunstliefde Utrechtse kunst &beeldende kunst ruimte voor Aanvulling en reactie op de Cultuurnota Gemeente Utrecht 2013-2016 kunstliefde ruimte voor &beeldende kunst Utrechtse kunst Aanvulling en reactie op de Cultuurnota Gemeente Utrecht 2013-2016 Voorwoord; In de cultuurnota 2013-2016 geeft de commissie in haar advies aan

Nadere informatie

Het (verder) versterken van de leefbaarheid in multiculturele buurten, wijken en regio s, een en ander in de ruimste zin.

Het (verder) versterken van de leefbaarheid in multiculturele buurten, wijken en regio s, een en ander in de ruimste zin. Stichting De Wijk is van ons Allemaal is opgericht op 24 februari 1997. De roepnaam van de stichting is WijkAlliantie. De statuten omschrijven het doel van de stichting als volgt: Het (verder) versterken

Nadere informatie

DE BASIS EN SPEERPUNTEN VOOR

DE BASIS EN SPEERPUNTEN VOOR 1 JAARPLAN 2015 Voorwoord Het jaar 2014 is bijzonder succesvol geweest voor Present Rotterdam. Met succes zijn we op weg naar een stabiele organisatie met vaste partners, hebben we veel groepen vrijwilligers

Nadere informatie

Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom

Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom Geschreven door: Daan Boers Inleiding Om het Kulturhus Wekerom bekendheid te geven en om de mensen te informeren over de activiteiten in het Kulturhus,

Nadere informatie

RTV Borne. Jaarverslag 2016

RTV Borne. Jaarverslag 2016 Inhoud Missie en werkwijze... 1 Bestuur en organisatie... 1 Activiteiten... 1 Het Programmabeleid Bepalend Orgaan (PBO) en het programmavoorschrift... 3 Bereikscijfers... 4 Missie en werkwijze De missie

Nadere informatie

De kracht van intermediairs.

De kracht van intermediairs. De kracht van energieloketten als intermediar De kracht van intermediairs. Door: Paul Geurts van Kessel, GreenHome (Energieloket in diverse gemeenten) & Raoul Santibanez, Duurzaam Bouwloket Wat is er nodig?

Nadere informatie

film & business arrangementen meer dan film 23 sep t/m 2 okt 2015 35e editie

film & business arrangementen meer dan film 23 sep t/m 2 okt 2015 35e editie film & business arrangementen 2015 meer dan film 23 sep t/m 2 okt 2015 35e editie Inhoud 3 Welkom 4 Openings Arrangement 5 Gouden Kalveren Arrangement 6 Rode Loper Première Arrangement 2 7 Familie Arrangement

Nadere informatie

FILMHUIS MECHELEN. De betere film in de binnenstad

FILMHUIS MECHELEN. De betere film in de binnenstad FILMHUIS MECHELEN De betere film in de binnenstad GESCHIEDENIS Waar komen we vandaan? WAAR KOMEN WE VANDAAN? Een korte geschiedenis van het filmhuis Opgericht in 1976 Naar voorbeeld van Nederlandse filmhuizen

Nadere informatie

Prestatievoorstel & verantwoording 2014 (bijlage bij subsidiebeschikking)

Prestatievoorstel & verantwoording 2014 (bijlage bij subsidiebeschikking) Prestatievoorstel & verantwoording 2014 (bijlage bij subsidiebeschikking) Prestaties : Naam organisatie : Stichting Amersfoort in C Maatschappelijk doel (betreft outcomedoelstellingen) Het bieden

Nadere informatie

Strategisch Fundament

Strategisch Fundament Strategisch Fundament 2018-2020 Wat is een dialoog Een openhartig en wederkerig gesprek over ervaringen en dromen dat bijdraagt tot verbondenheid. Wees nieuwgierig Je eigen ervaring delen Open je hart

Nadere informatie

De onweerstaanbare verleiding om van kunst te genieten

De onweerstaanbare verleiding om van kunst te genieten OPEN ACADEMIE LINGEWAARD De onweerstaanbare verleiding om van kunst te genieten Kunst en cultuur zijn essentieel om ons staande te houden BEELDENDE KUNST THEATER FOTO/VIDEO D A N S M U Z I E K Lingewaard,

Nadere informatie

EmPowered by Innovation

EmPowered by Innovation Sprekersinformatie Inhoud Wie is de BPUG Hoe ziet de vereniging eruit? BPUG seminar: de vorige editie Hoe ziet het seminar eruit? BPUG 2019: EmPowered by Innovation We zoeken jou als spreker 2 Wie is BPUG

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Voorwoord 3 Activiteiten: 4 Publiciteit: 4 Externe contacten: 4 Interne organisatie: 5 Financiën: 6 Conclusies en aanbevelingen: 7

INHOUDSOPGAVE. Voorwoord 3 Activiteiten: 4 Publiciteit: 4 Externe contacten: 4 Interne organisatie: 5 Financiën: 6 Conclusies en aanbevelingen: 7 JAARVERSLAG VLAARDINGS FILMFESTIVAL 2015-2016 1 INHOUDSOPGAVE Voorwoord 3 Activiteiten: 4 Publiciteit: 4 Externe contacten: 4 Interne organisatie: 5 Financiën: 6 Conclusies en aanbevelingen: 7 2 VOORWOORD

Nadere informatie

FILM & BUSINESS ARRANGEMENTEN. Nederlands Film Festival 2014 2014 MEER DAN FILM 24 SEP T/M 3 OKT 2014

FILM & BUSINESS ARRANGEMENTEN. Nederlands Film Festival 2014 2014 MEER DAN FILM 24 SEP T/M 3 OKT 2014 FILM & BUSINESS ARRANGEMENTEN MEER DAN FILM Nederlands Film Festival 2014 2014 MEER DAN FILM 1 24 SEP T/M 3 OKT 2014 Inhoud 3 Welkom 4 Gouden Kalveren Arrangement 5 Rode Loper Première Arrangement 6 Op

Nadere informatie

Beleidsplan 2012-2015 Stichting Steensoep

Beleidsplan 2012-2015 Stichting Steensoep Beleidsplan 2012-2015 Stichting Steensoep Marian Bentvelzen en Monique Strijk Juli 2012 Brede Hilledijk 590, 3072 NK Rotterdam Tel.: 0613467100, 0653224897 KvK: 54218853 E: moniquestrijk@hotmail.com, post@marianbentvelzen.nl

Nadere informatie

MIND YOUR BODY, IT S PRECIOUS!

MIND YOUR BODY, IT S PRECIOUS! Fotografie: Studio Cas (www.studiocas.nl) Vormgeving: claer (www.claer.nl) MIND YOUR BODY, IT S PRECIOUS! WWW.BODYANDMIND.AMSTERDAM Nicolien Brzesowsky. 06 21 95 06 62 www.bodyandmind.amsterdam. info@bodyandmind.amsterdam

Nadere informatie

Cultureel Perspectief in Rijswijk

Cultureel Perspectief in Rijswijk Cultureel Perspectief in Rijswijk Rijswijk, maart 2014 de Bibliotheek aan de Vliet Cultureel Perspectief in Rijswijk Voorwoord In dit Cultureel Perspectief vragen ondergetekenden aandacht voor het belang

Nadere informatie

Actieplan Moes- Verkeer Traject Take The Lead van het NJR

Actieplan Moes- Verkeer Traject Take The Lead van het NJR Actieplan MoesVerkeer Traject Take The Lead van het NJR Aan: Andel de Haan Actieplan voor Take The Lead, van NJR MoesVerkeer 2 april 2013 Jasmijn van Es Jasmijn.vanes@hotmail.com www.moesverkeer.wordpress.com

Nadere informatie

De Strip. Fris je geheugen op. www.prismaproject.nl

De Strip. Fris je geheugen op. www.prismaproject.nl www.prismaproject.nl Fris je geheugen op De Strip In het voorjaar van 2002 startte in een voormalige winkelgalerij in de Vlaardingse Westwijk het kunstproject De Strip. Dit project was een initiatief van

Nadere informatie

Introductie over ons Presentatie werkwijze en business model Aan de slag met oefening naar keuze Presentatie groeimodel toekomst

Introductie over ons Presentatie werkwijze en business model Aan de slag met oefening naar keuze Presentatie groeimodel toekomst Introductie over ons Presentatie werkwijze en business model Aan de slag met oefening naar keuze Presentatie groeimodel toekomst Stel je vragen gerust tussendoor! Opzet workshop Onze missie Starters4Communities

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting UICF

Beleidsplan Stichting UICF November 2018 Voorwoord Dit beleidsplan bevat de omschrijving van de activiteiten en doelstellingen van Stichting UICF en is geschreven voor alle betrokkenen van de stichting: medewerkers, subsidieverleners

Nadere informatie

Filmvertoning Voortgezet Onderwijs SEPT 2017 NFF DOCENTENHANDLEIDING KORT FILMBLOK: ECHTE VRIENDEN ... NFF Educatie.

Filmvertoning Voortgezet Onderwijs SEPT 2017 NFF DOCENTENHANDLEIDING KORT FILMBLOK: ECHTE VRIENDEN ... NFF Educatie. NFF DOCENTENHANDLEIDING KORT FILMBLOK: ECHTE VRIENDEN NFF Educatie Van 20 tot en met 29 september 2017 vindt het Nederlands Film Festival (NFF) in Utrecht plaats. Het NFF ziet filmeducatie als een belangrijke

Nadere informatie

Beleidsplan Theater RhederArt

Beleidsplan Theater RhederArt Beleidsplan Theater RhederArt Dieren, 14-11-2017 Versie 2.2 1 1. Inleiding: Dit is het beleidsplan van de organisatie Stichting Theater RhederArt vanaf 2017. Middels dit plan krijgt u inzicht in de ambities

Nadere informatie

Wat vinden wij belangrijk?

Wat vinden wij belangrijk? informatieavond Wat vinden wij belangrijk? Kunst is een verrijking voor je leven. Het stimuleert de creativiteit, geeft plezier en zelfvertrouwen en zorgt voor ontwikkeling. Kunst stimuleert kritisch denkvermogen

Nadere informatie

Jaarverslag z25 2010. Inhoudsopgave

Jaarverslag z25 2010. Inhoudsopgave Inhoudsopgave Voorwoord... 2 Activiteiten... 3 Publiciteit... 4 SETUP:... 4 CBKU Openingsexpositie Doors of Dissociation... 4 Digital Marbles... 4 The Respons(e)ible Project... 4 UNMA... 4 L â u N a y...

Nadere informatie

Hoogeveen Lenen wordt. jaarverslag delen

Hoogeveen Lenen wordt. jaarverslag delen Hoogeveen Lenen wordt jaarverslag 2016 delen Lenen wordt delen De bibliotheek is de plek voor cultuur, kennis en inspiratie, waar je talenten ontwikkelt en waar we belangeloos verbinding maken met elkaar

Nadere informatie

Strategisch plan

Strategisch plan Strategisch plan 2016-2019 1. Inleiding Voor u ligt het strategisch plan 2016-2019. In het strategisch plan 2016-2019 wil Dress for Success Amsterdam (DfS A) u meenemen in de strategie en de keuzes die

Nadere informatie

Alle kinderen kunnen Roefelen Stichting Roefelen zoekt partners 2013-2017

Alle kinderen kunnen Roefelen Stichting Roefelen zoekt partners 2013-2017 Alle kinderen kunnen Roefelen Stichting Roefelen zoekt partners 2013-2017 Het is belangrijk dat kinderen al jong kennis maken met bedrijven en beroepen. Roefelen maakt dat mogelijk. De in 2011 opgerichte

Nadere informatie

Bestuur The Living Museum, 19 juni 2017

Bestuur The Living Museum, 19 juni 2017 JAARVERSLAG 2016 Inleiding Voor u ligt het inhoudelijk jaarverslag van The Living Museum Tilburg over het jaar 2016. Het jaar waarin de stichting is opgericht, en er voor het eerst workshops, bijeenkomsten

Nadere informatie

sponsordossier ithaka 25

sponsordossier ithaka 25 ithaka sponsordossier ithaka 25 bedankt voor het doornemen van dit dossier. hieronder stellen wij ithaka, het beeldende kunstenfestival van LOKO - de leuvense studentenkoepel, voor & bieden we u de kans

Nadere informatie

EXPERTISECENTRUM CULTUURONDERWIJS. Ada Nieuwendijk RAPPORTAGE CULTUUREDUCATIE AMSTERDAM ZUIDOOST

EXPERTISECENTRUM CULTUURONDERWIJS. Ada Nieuwendijk RAPPORTAGE CULTUUREDUCATIE AMSTERDAM ZUIDOOST Ada Nieuwendijk RAPPORTAGE CULTUUREDUCATIE AMSTERDAM ZUIDOOST November 2016 Inleiding Stadsdeel Zuidoost is uniek. Het hoort bij Amsterdam, maar het is ook een stad apart, waar de inwoners zich zeer betrokken

Nadere informatie

ADVERTENTIETARIEVEN 27 SEP - 5 OKT UTRECHT

ADVERTENTIETARIEVEN 27 SEP - 5 OKT UTRECHT ADVERTENTIETARIEVEN 2018 27 SEP - 5 OKT UTRECHT Advertentietarieven Nederlands Film Festival 2018 Jaarlijks, aan het begin van het najaar, vindt het Nederlands Film Festival (het ) plaats. Anderhalve week

Nadere informatie

Programma Zelfbouw Rotterdam 2015-2018

Programma Zelfbouw Rotterdam 2015-2018 Programma Zelfbouw Rotterdam 2015-2018 2 Programma Zelfbouw Rotterdam 2015-2018 pakjeruimte.nl zelfbouw@rotterdam.nl facebook.com/zb010 pinterest.com/pakjeruimte Programma zelfbouw rotterdam 2015-2018

Nadere informatie

Jaarplan 2016 filmhuis De Keizer

Jaarplan 2016 filmhuis De Keizer Jaarplan 2016 filmhuis De Keizer 1 INLEIDING Filmhuis De Keizer stelt zich ten doel films te vertonen die cinematografisch, kunstzinnig, inhoudelijk of anderszins meer te bieden hebben, voor een zo groot

Nadere informatie

SAMENWERKING CULTUUR OOST-NEDERLAND

SAMENWERKING CULTUUR OOST-NEDERLAND SAMENWERKING CULTUUR 1 SAMENWERKING CULTUUR 2 SAMENWERKING CULTUUR Met ROUTE OOST ontwikkelen we een perspectief voor de Oost- Nederlandse culturele infrastructuur en een routekaart met en tussen de stedelijke

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting The Dutch Tulip

Beleidsplan Stichting The Dutch Tulip Beleidsplan Stichting The Dutch Tulip 2018-2019 Stichting The Dutch Tulip Kanaalweg 33 2903 LR Capelle a/d IJssel www.thedutchtulip.nl Inschrijvingsnummer KvK: 6609346 Inhoudsopgave Voorwoord 3 De organisatie

Nadere informatie

Projectinformatie VERBEELD JE. Leerjaar 1 Nieuwe Media Voortgezet Onderwijs

Projectinformatie VERBEELD JE. Leerjaar 1 Nieuwe Media Voortgezet Onderwijs Projectinformatie VERBEELD JE Leerjaar 1 Nieuwe Media Voortgezet Onderwijs BESTE DOCENT Graag informeren wij u over het project Verbeeld Je waaraan uw school binnenkort mee doet. In dit document vindt

Nadere informatie

De gereserveerde 15 miljoen euro voor Maastricht Culturele Hoofdstad wordt over de hele provincie ingezet voor culturele doeleinden.

De gereserveerde 15 miljoen euro voor Maastricht Culturele Hoofdstad wordt over de hele provincie ingezet voor culturele doeleinden. Limburg heeft een uniek en veelzijdig cultuuraanbod. Dit komt tot uitdrukking in een enorme verscheidenheid met talloze monumenten, cultureel erfgoed, musea, culturele organisaties, evenementen en een

Nadere informatie

BELEIDSCYCLUS MISSIE VISIE AMBITIE 2016: DE NTFU OP KOP STRATEGISCHE PIJLERS VOORWAARDEN

BELEIDSCYCLUS MISSIE VISIE AMBITIE 2016: DE NTFU OP KOP STRATEGISCHE PIJLERS VOORWAARDEN NTFU JAARPLAN 2015 BELEIDSCYCLUS MISSIE VISIE AMBITIE 2016: DE NTFU OP KOP STRATEGISCHE PIJLERS MARKTPOSITIE BELANGENBEHARTIGING VOORWAARDEN STERKE BONDSORGANISATIE INNOVATIEF HANDELEN NAAMSBEKENDHEID

Nadere informatie

Evaluatie subsidiebeleid vrijwilligersorganisaties

Evaluatie subsidiebeleid vrijwilligersorganisaties Evaluatie subsidiebeleid vrijwilligersorganisaties Inleiding In 2011 heeft een herijking plaatsgevonden van het subsidiebeleid. In de raadsagenda 2010-2014 is in het hoofdstuk Sociale Cohesie beschreven

Nadere informatie

Goed project maar geen geld? Fonds1818 helpt!

Goed project maar geen geld? Fonds1818 helpt! Goed project maar geen geld? Fonds1818 helpt! Emma s Hof Den Haag Aanvraag indienen Op de website www.fonds1818.nl kunt u het digitale aanvraagformulier invullen. Of u stuurt een uitgewerkt projectplan

Nadere informatie

November 2015. Beleidsplan Stichting UICF 2015-2018

November 2015. Beleidsplan Stichting UICF 2015-2018 November 2015 Beleidsplan Stichting UICF 2015-2018 Voorwoord Dit beleidsplan bevat de omschrijving van de activiteiten en doelstellingen van Stichting UICF. Dit beleidsplan is geschreven voor alle betrokkenen

Nadere informatie

Verbinder van de Bollenstreek

Verbinder van de Bollenstreek Verbinder van de Bollenstreek 2018-2022 1 Missie Wij verzorgen de informatie in en van de Bollenstreek! Via cross mediale middelen (website, radio, televisie en sociale media toepassingen) bieden wij een

Nadere informatie

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven Het Katwijkse Sportweetje Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven digitale nieuwsbrief voor het verenigingsleven editie 2015.1 klik en lees het artikel van uw interesse volg

Nadere informatie

Stichting CineNoord Rotterdam jaarrapport 2016

Stichting CineNoord Rotterdam jaarrapport 2016 Rotterdam jaarrapport 2016 T.a.v. het bestuur Baljuwstraat 19 3039 AK Rotterdam Rotterdam, 7 augustus 2017 Geacht bestuur, Bij deze verstrekken wij u het jaarrapport 2016 van Stichting CineNoord,, omvattende:

Nadere informatie

STICHTING CROWD FOR CURE

STICHTING CROWD FOR CURE STICHTING CROWD FOR CURE Hoofdlijnen meerjarenplan 2016-2019 1. INLEIDING 1.1. AANLEIDING De farmaceutische industrie heeft gezorgd voor veel nieuwe medicijnen, waarmee steeds meer aandoeningen goed kunnen

Nadere informatie

Hoofdlijnen Beleidsplan Hoofdlijnen Beleidsplan Stichting Youth for Christ Gorinchem The Mall Jongerenwerk

Hoofdlijnen Beleidsplan Hoofdlijnen Beleidsplan Stichting Youth for Christ Gorinchem The Mall Jongerenwerk Stichting Youth for Christ Gorinchem The Mall Jongerenwerk 1 Doelgroep: Jongeren in de leeftijd van 10 t/m 25 jaar, woonachtig in de Gemeente Gorinchem. De focus ligt op groei op verschillende leefgebieden,

Nadere informatie

Onderzoeksopdracht Crossmedialab. Titel Crossmedia Communicatiestrategie Bibliotheken: Veel meer dan het uitlenen van boeken

Onderzoeksopdracht Crossmedialab. Titel Crossmedia Communicatiestrategie Bibliotheken: Veel meer dan het uitlenen van boeken Onderzoeksopdracht Crossmedialab Titel Crossmedia Communicatiestrategie Bibliotheken: Veel meer dan het uitlenen van boeken Probleemomgeving Al geruime tijd daalt het aantal leden van de Nederlandse bibliotheken.

Nadere informatie

Jaarplan stichting Anders 2014

Jaarplan stichting Anders 2014 Jaarplan stichting Anders 2014 Datum: 1 februari 2014 1 Gegevens organisatie Naam stichting Anders RSIN Nummer 802149169 KvK Nummer 41081953 Internetadres www.stichtinganders.nu Postadres Postbus 308,

Nadere informatie

Stichting CineNoord Rotterdam jaarrapport 2017

Stichting CineNoord Rotterdam jaarrapport 2017 Rotterdam jaarrapport 2017 Walchersestraat 65A 3083NH Rotterdam. Tel. 06-282 317 90 Pagina 1 T.a.v. het bestuur Baljuwstraat 19 3039 AK Rotterdam Rotterdam, 12 mei 2018 Geacht bestuur, Bij deze verstrekken

Nadere informatie

1. Inleiding. 2. Functioneren en activiteiten. 3. Terugblik 2013 2014

1. Inleiding. 2. Functioneren en activiteiten. 3. Terugblik 2013 2014 ACTIVITEITEN VERSLAG VAN DE STICHTING VIDEO POWER OVER DE JAREN 2013 EN 2014 1 1. Inleiding Stichting video power verder te noemen Video Power of VP is opgericht op 9 augustus 2013. Dit is het eerste verslag

Nadere informatie

Beleidsregels subsidies Hof van Twente 2014

Beleidsregels subsidies Hof van Twente 2014 2. Beleidsterrein Cultuur Zo groot en breed mogelijk cultuurparticipatie Maatschappelijke effecten Doelstellingen Subdoelstellingen Vergroten zelfredzaamheid Talentontwikkeling en ontplooiing jeugdige

Nadere informatie

PATHÉ ARENA AMSTERDAM V1.1

PATHÉ ARENA AMSTERDAM V1.1 PATHÉ ARENA AMSTERDAM V1.1 PATHÉ ARENA Pathé Arena is een modern theater gelegen in het hart van de bruisende ArenA Boulevard in Amsterdam- Zuidoost. Treinstation Amsterdam Bijlmer ArenA, Stadion Johan

Nadere informatie

A: Beleidsdeel. Wat willen we bereiken en wat gaan we doen

A: Beleidsdeel. Wat willen we bereiken en wat gaan we doen Programma 14 Cultuur (concept) A: Beleidsdeel Visie Culturele activiteiten versterken de binding tussen mensen en groepen mensen. Ze prikkelen mensen tot zelfontplooiing. Cultuur draagt daarom bij aan

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting WAUW

Beleidsplan Stichting WAUW Beleidsplan Stichting WAUW Voorwoord In dit beleidsplan geven wij u graag een beeld van de activiteiten van Stichting Wauw. Dit beleidsplan is geschreven voor alle betrokkenen bij de stichting. Stichting

Nadere informatie

MEMO. - Het uitbreiden van ligplaatsen voor passanten en commerciële ligplaatsen ter hoogte van mogelijk toekomstig terras aan de Oostzanddijk;

MEMO. - Het uitbreiden van ligplaatsen voor passanten en commerciële ligplaatsen ter hoogte van mogelijk toekomstig terras aan de Oostzanddijk; MEMO Aan Van : Jan Arie Meijer : Carole Bakker Onderwerp : Communicatieplan Promotie jachthaven Hellevoetsluis Datum : 26 oktober 2012 1. Inleiding Op 13 oktober 2011 (advies 20110670) heeft de gemeenteraad

Nadere informatie

VERTROUWEN IS DE BASIS

VERTROUWEN IS DE BASIS VERTROUWEN IS DE BASIS 1 STICHTING ALGEMEEN BIJZONDERE SCHOLENGROEP AMSTERDAM 2 INHOUDSOPGAVE Voorwoord 1 Inleiding 2 Missie, visie, kernwaarden en motto 2 Onze scholen 4 Strategie en aanpak 7 ABSA beleidspunten

Nadere informatie

Kracht Lokaal. Versterking van vrijwilligersorganisaties

Kracht Lokaal. Versterking van vrijwilligersorganisaties Kracht Lokaal Versterking van vrijwilligersorganisaties Versterking van vrijwilligersorganisaties Krachtige vrijwilligersorganisaties zijn onmisbaar in de lokale samenleving. Om deze rol nu én in de toekomst

Nadere informatie

WELKOM. Walter Groenen. Anneke van der Vaart. Directeur CJP. Account manager CJP

WELKOM. Walter Groenen. Anneke van der Vaart. Directeur CJP. Account manager CJP WELKOM Walter Groenen Anneke van der Vaart Directeur CJP Account manager CJP Wat is de CJP Cultuurkaart? CJP Cultuurkaart HET CONCEPT: Leerlingen in het VO krijgen een Cultuurkaart met CJP-korting CJP

Nadere informatie

Over doorgaande leerlijnen en talentontwikkeling binnen kunst en cultuur Bureau BABEL, 's-hertogenbosch

Over doorgaande leerlijnen en talentontwikkeling binnen kunst en cultuur Bureau BABEL, 's-hertogenbosch Over doorgaande leerlijnen en talentontwikkeling binnen kunst en cultuur Bureau BABEL, 's-hertogenbosch Beschrijving van het arrangement voor talentontwikkeling Bureau Babel is een intermediair tussen

Nadere informatie

MOEDER- EN KINDCENTRUM BIJ-1 DE ARMOEDE VOORBIJ

MOEDER- EN KINDCENTRUM BIJ-1 DE ARMOEDE VOORBIJ MOEDER- EN KINDCENTRUM BIJ-1 DE ARMOEDE VOORBIJ 2015-2017 Jaarverslag 2015 Maart 2016 Plan A Bij-1 Schimmelweg 1 2524 VT Den Haag 070 785 5820 06 1945 4347 Stichting Bij-1 KvK 53959965 Bankrekening NL92

Nadere informatie

MOEDER- EN KINDCENTRUM BIJ-1 DE ARMOEDE VOORBIJ

MOEDER- EN KINDCENTRUM BIJ-1 DE ARMOEDE VOORBIJ MOEDER- EN KINDCENTRUM BIJ-1 DE ARMOEDE VOORBIJ 2015-2017 Jaarverslag 2015 Maart 2016 Plan B Bij-1 Schimmelweg 1 2524 VT Den Haag 070 785 5820 06 1945 4347 Stichting Bij-1 KvK 53959965 Bankrekening NL92

Nadere informatie

Alle kinderen genieten van kunst en cultuur

Alle kinderen genieten van kunst en cultuur Alle kinderen genieten van kunst en cultuur 2 ONS DOEL Kunst is goed om te doen, voor alle mensen en voor kinderen in het bijzonder. Het Jeugdcultuurfonds wil financiële drempels weghalen om zo ook kinderen

Nadere informatie

Centrum Beeldende Kunst Dordrecht

Centrum Beeldende Kunst Dordrecht Centrum Beeldende Kunst Dordrecht Centrum Beeldende Kunst Dordrecht Podium hedendaagse kunst en vormgeving Kunstuitleen Servicebureau voor kunstenaars Kunst in de openbare ruimte Lezingen, debatten activiteiten

Nadere informatie