NIEUWSBRIEF 3 APRIL 2017 LISETTA STEMBOR OVERLEDEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NIEUWSBRIEF 3 APRIL 2017 LISETTA STEMBOR OVERLEDEN"

Transcriptie

1 NIEUWSBRIEF 3 APRIL 2017 LISETTA STEMBOR OVERLEDEN Zeer tot ons verdriet laten wij u hierbij weten dat Lisetta Stembor op 20 maart jl. op 90-jarige leeftijd is overleden. Met het overlijden van Lisetta verliezen wij een zeer gewaardeerd NGTV-lid en collega met een warm hart voor haar werk. Lisetta was iemand die - zelfs al ging het fysiek soms moeilijk - altijd aanwezig was om mensen te steunen. Het NGTV heeft dat gemerkt en veel leden hebben dat ook persoonlijk ondervonden. Wij wensen de familie en naasten van Odile heel veel sterkte en kracht toe met dit intense verdriet. De Poolse Kring, de Stichting Nederland-Polen, de Poolse Ambassade en het bestuur zullen op gepaste wijze aandacht besteden aan het overlijden van Lisetta. In de Linguaan 2/2017 zal een uitgebreider in memoriam verschijnen. Hieronder treft u de rouwkaart aan zodat ook de leden van het NGTV in de gelegenheid zijn naar het afscheid te gaan of hier op een andere manier aandacht aan te besteden.

2 NGTV-LID KAROL LESMAN ONTVANGT NIJHOFF VERTAALPRIJS De Martinus Nijhoff Vertaalprijs is toegekend aan Karol Lesman voor zijn rijk en gevarieerd vertaaloeuvre van werken uit de Poolse literatuur. Hij vertaalde zo n zestig titels, zowel proza als poëzie, zowel van jonge auteurs als Olga Tokarzcuk, Andrzej Stasiuk en Tomek Tryzna als van Nobelprijswinnares Wisława Szymborska, Wiesŀaw Mysliwśki en Zbigniew Herbert. Voor een groot deel van die vertalingen ontving Lesman beurzen van het Letterenfonds. De Nijhoffprijs werd op vrijdag 31 maart aan Lesman overhandigd ten huize van het Prins Bernhard Cultuurfonds in Amsterdam. Aan de prijs is een bedrag van en de Martinus Nijhoff Vertaalprijs Penning verbonden. Het NGTV-bestuur feliciteert Karol die al sinds 1993 lid is van het NGTV van harte met deze welverdiende prijs! De jury van de Martinus Nijhoff Vertaalprijs 2017, die bestond uit Maarten Asscher, Wim Honselaar, Cees Koster (voorzitter), Jan Kuijper, Hilde Pach en Marjolein van Tooren prijst de vertalingen van Lesman als: creatief en treffend, zijn kunstzinnige identificatie met de auteurs die hij vertaalt is zeer groot: hij is een echte in de huid kruipende vertaler, die in register en stijl zo dicht mogelijk bij de letterlijke tekst van het origineel blijft zonder dat het Nederlands of de literaire kwaliteit van het origineel op de een of andere manier geweld wordt aangedaan. Integendeel. Zijn vertalingen getuigen van een zeer breed en subtiel stilistisch bereik, gedegen kennis van taal en cultuur, en van durf. Karol Lesman is een zeer productieve en virtuoze vertaler met een rijk geschakeerd vertaaloeuvre Lesman werd eerder onder meer bekroond met de Letterenfonds Vertaalprijs 2009 voor de vertaler als cultureel ambassadeur en met de Poolse Transatlantyk Award Bij de start van Schwob in 2011 leverde Lesman meteen een belangrijke bijdrage: op de Schwob-site introduceerde hij een van zijn lievelingsboeken, de 19de-eeuwse roman De pop van Bolesław Prus, uitgeverij Atlas Contact durfde het project aan en bracht in 2014 zijn Nederlandse vertaling van deze 700 pagina s tellende Poolse klassieker. Ook is Lesman een van de kanshebbers op de Europese Literatuurprijs 2017, De laatste hand van Wieslaw Myśliwski - een auteur die door hem en Uitgeverij Querido in Nederland werd geïntroduceerd - staat op de longlist.

3 BESTUURSLEDEN EN VOORZITTER GEZOCHT Welke tolk of vertaler durft de uitdaging aan en stelt zich kandidaat voor het bestuur van het NGTV? Kandidaatstelling deze week kan nog leiden tot benoeming door de Algemene Ledenvergadering op 8 april! Sinds begin september vorig jaar werkt het nieuwe bestuur hard aan de transitie van het NGTV. Er wordt voortvarend invulling gegeven aan het beleids- en werkplan 2017 dat de ALV december vorig jaar heeft vastgesteld. Wat nog niet is bereikt, is een bestuur bestaande uit 7 leden; er zijn op dit moment 5 bestuursleden. Ook zijn we hard op zoek naar een voorzitter want Huib van Dis vertrekt zoals hij bij zijn benoeming al had aangegeven - per 1 september a.s. Klik hier voor het bestuursprofiel. Kandidaten die een eerste oriënterend (telefonisch) gesprek met één van de bestuursleden of Mirjam van Dootingh willen, kunnen een bericht sturen naar bestuur@ngtv.nl. Tolken en/of vertalers die zich kandidaat stellen en geen lid zijn van het NGTV worden geacht lid te worden als zij zich kandideren. Daarnaast is er echter ook belangstelling voor externe kandidaten die geen tolk of vertaler zijn. ALGEMENE LEDENVERGADERING 8 APRIL 2017 Heeft u zich al opgegeven voor de Algemene Ledenvergadering van 8 april of een collega gemachtigd als u zelf niet in de gelegenheid bent om te gaan? NGTV-LEDEN JOOSJE VAN LOEN EN JACK MAZOR WORDEN GEINTERVIEWD DOOR RADIO 5 Voor het NPO Radio 5 programma Bert op5 worden NGTV-leden Joosje van Loen (links) en Jack Mazor (rechts) geïnterviewd over hun beroep van respectievelijk vertaler en tolk. In het segment Wat een Vak vertellen ze over Wat is nou het leukste aan dat beroep, is het altijd al je droom geweest, hoe wordt je dat, etc.

4 NEDERLAND VERTAALT 7 - GROTE VERTAALDAG Voor de zevende keer organiseert Verstegen & Stigter in samenwerking met NRC de vertaalmanifestatie Nederland Vertaalt. Nederland Vertaalt omvat een vertaalwedstrijd en een Grote Vertaaldag in Utrecht. De Grote Vertaaldag vindt plaats op zaterdag 13 mei 2017 in het Academiegebouw in Utrecht. Het programma is van uur en omvat lezingen, werkgroepen, lunch en een afsluitende borrel. In de werkgroepen worden de inzendingen van de vertaalwedstrijd besproken en worden nieuwe vertaalopgaven aangeboden. De werkgroepen staan onder leiding van de juryleden die de inzendingen hebben beoordeeld. Voor het volledige programma van de Vertaaldag klik hier. Een uitgebreide omschrijving van alle sprekers en juryleden vindt u hier. Lezingen en werkgroepen staan open voor alle belangstellenden. Deelnemers aan de vertaalwedstrijd kunnen zich aanmelden voor de werkgroep van hun taal, maar zij kunnen er ook voor kiezen het lezingenprogramma te volgen dat parallel aan de werkgroepen plaatsvindt. Toegangskaarten voor de Vertaaldag kosten 60,-. De eerste 10 NGTV-leden die zich aanmelden krijgen korting en betalen 45. Vermeld bij de bij de betaling de kortingscode NV7NGTV. De toegangsprijs omvat het programma ( uur), koffie, thee, lunch en een uitgebreide borrel. AANMELDEN VOOR DE VERTAALDAG MENTOR GEZOCHT Gevraagd: mentor die introverte stijl van ondernemen en vakinhoudelijke kennis als vertaler Engels / revisor (en eventueel tekstschrijver) wil delen. Beste leden van het Genootschap, Mijn naam is Joyce van Gog, aspirant-lid van het NGTV. Afgelopen jaar heb ik mij gekwalificeerd als bachelor vertaler Engels en ben daarna bezig geweest met het opzetten van (en het coprogrammeren van de website voor) mijn freelancebedrijf in Rotterdam: Quiett, een i-service in vertalen, schrijven en redigeren. De gebieden waarin ik mij specialiseer, zijn (personal, social, wellness, spiritual en life) coaching, zelfontplooiing, psychologie, introversie, hoogsensitiviteit, wellness en spiritualiteit. Ik ben een introvert mens en kersvers freelancer die zich wil ontwikkelen richting volwaardig lidmaatschap van het Genootschap. Met dat doel in gedachten vraag ik u als vakkundig en ervaren freelance vertaler / tekstschrijver / revisor: wilt u daarbij mijn mentor zijn? Ik zou het natuurlijk helemaal treffen als u ook uw kennis wilt delen waar het gaat om succesvol ondernemen als introvert persoon in een veelal extraverte

5 wereld. De tijd die een mentorschap met zich meebrengt, ben ik graag bereid te compenseren door u bijvoorbeeld bij uw revisie-, vertaal- of schrijfwerk te ondersteunen. Om een indruk van mij te krijgen, kijk op mijn website: en/of op mijn Linkedin-profiel: Of mail of bel mij gerust. Overigens ben ik op 8 april a.s. ook aanwezig bij de ALV, misschien een goede gelegenheid om kennis met elkaar te maken als u dit mentorschap overweegt? Vriendelijke groet, Joyce van Gog jvangog@quiett.nl / KOM MEE IN BEELD MET DE LANGUAGE INDUSTRY AWARDS Dit jaar geen galaceremonie of pop-up show zoals de voorbije jaren, maar een echte countdown show: de LIAs Top 100 Live van 10 tot 14 april, elke dag van 12 tot 14 uur. Live in Gent met een levend publiek én op Facebook Live. Er wordt afgeteld van 100 naar 1 en het beste van het beste uit alle hoeken en uithoeken van de taalsector zijn te zien en te horen met enthousiaste gebruikers van alle mogelijke taaloplossingen. Zij komen gepassioneerd vertellen hoe ze waarde creëren met het taalwerk, de taalexpertise, de taaldienst of het taalproduct dat ze gebruiken. Er kan ook gestemd worden... De LIAs kwamen vorig jaar bij mensen in beeld. Dit jaar willen we minstens een half miljoen mensen bereiken. Hoe? Door vooral samen veel lawaai te maken natuurlijk. Samen op de kar van de LIAs maken we veel meer lawaai dan ieder voor zich op zijn karretje. Samen zijn we beter zichtbaar en komen we eerlijk gezegd ook veel aantrekkelijker in beeld dan ieder op zijn eigen fotootje. Het is dus de LIAs Top 100 Live. De LIAs zijn het meest zichtbare event in de taalsector. Wie met de LIAs mee in beeld komt als partner, zegt eigenlijk aan zijn klanten: "Ik speel mee in de sector. Ik sta achter mijn sector." Bij veel klanten komt dat als een belangrijk kwaliteitssignaal binnen. Het geeft vertrouwen. Het schept geloofwaardigheid.

6 Zo komt u in beeld als partner: stuur een mail naar Shauni Bollaert (info@languageindustryawards.eu), zeg in één zin dat u als partner in beeld wilt komen (of in twee zinnen hoe u in beeld wilt komen) en u krijgt van haar meteen alle info toegestuurd die u nodig hebt om snel en goed te beslissen. Of bel Of klik hier om een standaardoverzichtje van mogelijkheden te downloaden (Engels document). SOCIAL MEDIA NGTV Op de voet volgen wat er binnen het NGTV gebeurt? Meld je dan aan voor onze social media. VRAGEN OF OPMERKINGEN NAAR AANLEIDING VAN DEZE NIEUWSBRIEF OF CONTACT MET HET BESTUUR? Mail over de nieuwsbrief naar Mirjam van Dootingh: mvdootingh@ngtv.nl. Iedereen die contact wil met het bestuur, kan mailen naar bestuur@ngtv.nl. Via Mirjam worden berichten dan in het bezit gesteld van één of meerdere bestuursleden.

NEDERLANDS GENOOTSCHAP VAN TOLKEN EN VERTALERS

NEDERLANDS GENOOTSCHAP VAN TOLKEN EN VERTALERS STARTERSDAG 2016 Waar begin ik met het opzetten van mijn eigen bedrijf? Hoe kom ik aan klanten? Moet ik mij specialiseren? Hoe werkt dat nou met die btw? Dit zijn allemaal vragen waar beginnende tolken

Nadere informatie

NEDERLANDS GENOOTSCHAP VAN TOLKEN EN VERTALERS

NEDERLANDS GENOOTSCHAP VAN TOLKEN EN VERTALERS STARTERSDAG 2015 Waar begin ik met het opzetten van mijn eigen bedrijf? Hoe kom ik aan klanten? Moet ik mij specialiseren? Hoe werkt dat nou met die btw? Dit zijn allemaal vragen waar beginnende tolken

Nadere informatie

AANMELDINGSFORMULIER

AANMELDINGSFORMULIER VERENIGING VAN SCHRIJVERS EN VERTALERS AANMELDINGSFORMULIER Ik geef mij op als lid van de Vereniging van Schrijvers en Vertalers. Professioneel werkzaam op dat gebied sluit ik mij aan bij (het selecteren

Nadere informatie

The Value of Language II

The Value of Language II The Value of Language II Alles over het inkopen van taal 16 maart 2016, Brussel Sponsoring: formules Sponsorformules Goud - 2500 Banner bij de ingang en in de diverse conferentiezalen Publiciteit op de

Nadere informatie

AANMELDINGSFORMULIER

AANMELDINGSFORMULIER VERENIGING VAN SCHRIJVERS EN VERTALERS AANMELDINGSFORMULIER Ik geef mij op als lid van de Vereniging van Schrijvers en Vertalers. Professioneel werkzaam op dat gebied sluit ik mij aan bij (het selecteren

Nadere informatie

The Value of Language II

The Value of Language II The Value of Language II Alles over het inkopen van taal 16 maart 2016, Brussel De Taalmarkt: formules Welkom op De Taalmarkt De Taalmarkt van The Value of Language is een echte markt. Het is een marktplaats

Nadere informatie

KAROL LESMAN Vertaalprijs 2009 Fonds voor de LetterenK

KAROL LESMAN Vertaalprijs 2009 Fonds voor de LetterenK l VP 20 09 KAROL LESMAN Vertaalprijs 2009 Fonds voor de LetterenK Karol Lesman Karol Lesman (*1951) studeerde Slavische taal- en letterkunde aan de UvA. Hij begon in 1979 met literair vertalen en combineerde

Nadere informatie

Het ProVoet lidmaatschap. Volop voordeel!

Het ProVoet lidmaatschap. Volop voordeel! Het ProVoet lidmaatschap Volop voordeel! Karen (43): Het lidmaatschap staat voor kwaliteit. Je toont ermee aan dat je een gekwalificeerde opleiding hebt gevolgd. Mijn klanten zien dat terug op het bord

Nadere informatie

10 Gouden Tips voor Professioneel Relatiebeheer

10 Gouden Tips voor Professioneel Relatiebeheer 2 Inhoudsopgave Inleiding ----------------------------------------------------------- 5 Wees je bewust van je doel -------------------------------------- 6 Bellen: een uitstekend instrument -------------------------------

Nadere informatie

De winnaars van de LIA s (Language Industry Awards) 2015 zijn bekend

De winnaars van de LIA s (Language Industry Awards) 2015 zijn bekend Persbericht De winnaars van de LIA s (Language Industry Awards) 2015 zijn bekend BRUSSEL, 17 maart 2016 Gisterenavond zijn in Brussel de jaarlijkse LIA s (Language Industry Awards) uitgereikt. Opvallende

Nadere informatie

GOUDEN TIPS voor Professioneel Relatiebeheer

GOUDEN TIPS voor Professioneel Relatiebeheer 10 GOUDEN TIPS voor Professioneel Relatiebeheer www.fokjeritsma.nl info@fokjeritsma.nl 2 Inhoudsopgave Inleiding... 5 Wees je bewust van je doel... 6 Bellen: een uitstekend instrument... 6 Systeem... 7

Nadere informatie

Zet je in als vrijwilliger voor Plan België. Foto: Plan / Denis Closon

Zet je in als vrijwilliger voor Plan België. Foto: Plan / Denis Closon Foto: Plan / Denis Closon Zet je in als vrijwilliger voor Plan België Foto: Plan / Daniel Silva het Plan Zet je in als vrijwilliger voor Plan België en verander de toekomst van kinderen en hun gemeenschap

Nadere informatie

Het ProVoet lidmaatschap. Volop voordeel!

Het ProVoet lidmaatschap. Volop voordeel! Het ProVoet lidmaatschap Volop voordeel! Karen (43): Het lidmaatschap staat voor kwaliteit. Je toont ermee aan dat je een gekwalificeerde opleiding hebt gevolgd. Mijn klanten zien dat terug op het bord

Nadere informatie

Het ProVoet lidmaatschap. Volop voordeel!

Het ProVoet lidmaatschap. Volop voordeel! Het ProVoet lidmaatschap Volop voordeel! Karen (43): Het lidmaatschap staat voor kwaliteit. Je toont ermee aan dat je een gekwalificeerde opleiding hebt gevolgd. Mijn klanten zien dat terug op het bord

Nadere informatie

Heb je een vraag over

Heb je een vraag over Heb je een vraag over Promoten van mijn boek Een business bouwen rond mijn boek Ik wil weten hoe ik mijn boek kan laten bijdragen aan het succes van mijn bedrijf Ik wil mijn boek beter verkopen Ik wil

Nadere informatie

Alsjeblieft: 26 tips voordat je een BOB Borrel bezoekt

Alsjeblieft: 26 tips voordat je een BOB Borrel bezoekt Alsjeblieft: 26 tips voordat je een BOB Borrel bezoekt Inleiding Ondanks het feit dat iedereen weet dat netwerken van belang is - we zullen dan ook niet meer ingaan op het waarom - blijkt dat veel mensen

Nadere informatie

Activiteitmail maart 2016 Jaargang 13 nr. 2

Activiteitmail maart 2016 Jaargang 13 nr. 2 Activiteitmail maart 2016 Jaargang 13 nr. 2 Voor u ligt de Activiteitmail. De Activiteitmail is een actuele nieuwsbrief van De Activiteit, het landelijk centrum voor Ontwikkelingsgericht Onderwijs. Middels

Nadere informatie

PM ACADEMIE: EEN UITGEBALANCEERDE MIX VAN KENNIS, ERVARING, NETWERK EN PLEZIER. PM Academie

PM ACADEMIE: EEN UITGEBALANCEERDE MIX VAN KENNIS, ERVARING, NETWERK EN PLEZIER. PM Academie PM ACADEMIE: EEN UITGEBALANCEERDE MIX VAN KENNIS, ERVARING, NETWERK EN PLEZIER PM Academie PM ACADEMIE: EEN UITGEBALANCEERDE MIX VAN KENNIS, ERVARING, NETWERK EN PLEZIER Na een succesvol voorjaarsprogramma,

Nadere informatie

Enquête 43ste Reuvensdagen Groningen, 15 en 16 november 2013

Enquête 43ste Reuvensdagen Groningen, 15 en 16 november 2013 Enquête 43ste Reuvensdagen Groningen, 15 en 16 november 213 1. U heeft de 43ste Reuvensdagen bezocht. Hoe is uw algemene oordeel over het congres? N.v.t. 119 88 11 1 2. Er volgen nu enkele vragen over

Nadere informatie

D66 Alumni Netwerk Jaarplan 2019 januari 2019

D66 Alumni Netwerk Jaarplan 2019 januari 2019 Verbinden door Ervaring was in 2015 de titel van het strategisch plan dat ten grondslag lag aan de oprichting van het D66 Alumni Netwerk. Nu, aan het begin van 2019, zijn meer dan 460 alumni met elkaar

Nadere informatie

De winnaars van de LIA s (Language Industry Awards) 2014 zijn bekend

De winnaars van de LIA s (Language Industry Awards) 2014 zijn bekend Persbericht De winnaars van de LIA s (Language Industry Awards) 2014 zijn bekend GENT, 27 maart 2015 Gisteravond zijn in Gent de LIA s (Language Industry Awards) uitgereikt. Na een gesmaakte academische

Nadere informatie

Workshop Profileren. laat zien wie je bent. 25 mei 2011

Workshop Profileren. laat zien wie je bent. 25 mei 2011 Workshop Profileren laat zien wie je bent 25 mei 2011 Inhoud Speeddate: de eerste indruk Branding en Personal Branding Laat zien wie JIJ bent - Jij zelf: TAP - Logische niveas van verandering LAAT ZIEN

Nadere informatie

Nieuwsbrief wijkvereniging inschuytgraaf - september Sprookjesfestival

Nieuwsbrief wijkvereniging inschuytgraaf - september Sprookjesfestival 1 van 5 21-11-2018 13:33 Bekijk deze email in je browser Nieuwsbrief wijkvereniging inschuytgraaf - september 2018 Welkom bij onze vernieuwde nieuwsbrief! Wijkvereniging inschuytgraaf houdt je graag op

Nadere informatie

Notulen ALV 26-09-2015

Notulen ALV 26-09-2015 Notulen ALV 26-09-2015 1. Opening Voorzitter Wendy Tavenier doet het welkomstwoord. Er zijn nieuwe leden bij en daardoor stelt het bestuur zich nogmaals voor. Vervolgens wordt de ALV gepresenteerd aan

Nadere informatie

Het ProVoet lidmaatschap. Volop voordeel!

Het ProVoet lidmaatschap. Volop voordeel! Het ProVoet lidmaatschap Volop voordeel! Karen (43): Het lidmaatschap staat voor kwaliteit. Je toont ermee aan dat je een gekwalificeerde opleiding hebt gevolgd. Mijn klanten zien dat terug op het bord

Nadere informatie

Nederlands Genootschap van Tolken en Vertalers (NGTV) HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Nederlands Genootschap van Tolken en Vertalers (NGTV) HUISHOUDELIJK REGLEMENT Nederlands Genootschap van Tolken en Vertalers (NGTV) HUISHOUDELIJK REGLEMENT Vastgesteld op 8 april 2017 door de Algemene Ledenvergadering van het NGTV Inhoudsopgave I. VAN DE LEDEN Artikel 1: Lidmaatschap

Nadere informatie

Karol Lesman. De laatste hand

Karol Lesman. De laatste hand Karol Lesman De laatste hand Karol Lesman (1951) studeerde Poolse taal- en letterkunde in Amsterdam en Kraków. Sinds 1979 vertaalde hij onder meer proza van Stanisław Ignacy Witkiewicz, Julian Stryjkowski

Nadere informatie

W4 Workshop Voor jezelf opkomen, assertiviteit op de werkvloer

W4 Workshop Voor jezelf opkomen, assertiviteit op de werkvloer W4 Workshop Voor jezelf opkomen, assertiviteit op de werkvloer U kunt dit programma ook voor de eigen groep "in company" boeken. De workshop wordt dan "op maat" (inhoud en tijdsduur) samengesteld. Dit

Nadere informatie

Kate Brunton van ESI LIVE noemt zich > Chief Business Development Officer

Kate Brunton van ESI LIVE noemt zich > Chief Business Development Officer 1 2 Kate Brunton van ESI LIVE noemt zich > Chief Business Development Officer 3 Indelen in groepjes van 3 Het is maandagmorgen 30 oktober 2017.gisteren was de closingparty van DDW 2017, staan kan je amper

Nadere informatie

ART in the MEDIA 2007

ART in the MEDIA 2007 PRIJS ART in the MEDIA 2007 REGLEMENT 1 Omschrijving De Stichting de Moffarts bekroont om de twee jaar drie kritische bijdragen over beeldende kunst, die reeds in de media verschenen zijn. Zij wil daarmee

Nadere informatie

Informatiebrief. In deze informatiebrief de volgende onderwerpen:

Informatiebrief. In deze informatiebrief de volgende onderwerpen: Je ontvangt deze email omdat wij elkaar persoonlijk kennen. Stel je deze informatief niet op prijs, meld je dan af via de daarvoor bestemde link. Is dit e-mailadres niet correct? Mail ons dan even, alvast

Nadere informatie

Op wat voor manier bent u de afgelopen maand in contact gekomen met HorSense? (meerdere opties mogelijk) Anders, namelijk.

Op wat voor manier bent u de afgelopen maand in contact gekomen met HorSense? (meerdere opties mogelijk) Anders, namelijk. Op wat voor manier bent u de afgelopen maand in contact gekomen met HorSense? (meerdere opties mogelijk) 9 8 7 6 5 4 1 Anders, namelijk. o op bezoek geweest bij de boerderij o leden vergadering o tijdens

Nadere informatie

BELEIDSPLAN A.S.V.A. ALUMNIVERENIGING. Net iets meer: Verdieping, verbinding en vertier

BELEIDSPLAN A.S.V.A. ALUMNIVERENIGING. Net iets meer: Verdieping, verbinding en vertier BELEIDSPLAN A.S.V.A. ALUMNIVERENIGING Net iets meer: Verdieping, verbinding en vertier Datum: 22-01-2018 VOORWOORD Beste leden, Voor jullie ligt het derde beleidsplan van de A.S.V.A. Alumnivereniging,

Nadere informatie

Over ruim 4 weken is het zover! Onze eindvoorstelling Mega Dance Event met het thema The All Stylez Dance Awards van het seizoen

Over ruim 4 weken is het zover! Onze eindvoorstelling Mega Dance Event met het thema The All Stylez Dance Awards van het seizoen Hoofddorp, 1 juni 2018 Beste ouders, dansers, Over ruim 4 weken is het zover! Onze eindvoorstelling Mega Dance Event met het thema The All Stylez Dance Awards van het seizoen 2017-2018. Alle docenten en

Nadere informatie

AIC Utrecht, Pallas Athenedreef 10

AIC Utrecht, Pallas Athenedreef 10 AIC Utrecht, Pallas Athenedreef 10 Nieuwsbrief dinsdag 16 februari 2016 Beste lezer, Hierbij onze agenda voor de aankomende maanden. partneravond Op 9 maart (bij te weinig aanmeldingen 23 maart) en 1 juni

Nadere informatie

AGENDA VVD-CONGRES. 28 november 2015 Van Nelle-fabriek Rotterdam

AGENDA VVD-CONGRES. 28 november 2015 Van Nelle-fabriek Rotterdam AGENDA VVD-CONGRES 28 november 2015 Van Nelle-fabriek Rotterdam Aanmelden voor het VVD-congres Aanmelden via MijnVVD van 18 september tot vrijdag 20 november Aanmelden kan via MijnVVD vanaf vrijdag 18

Nadere informatie

Statuten Nederlandse Vereniging in Mexico (NVMexico) CDMX, Augustus 2017

Statuten Nederlandse Vereniging in Mexico (NVMexico) CDMX, Augustus 2017 Statuten Nederlandse Vereniging in Mexico (NVMexico) CDMX, Augustus 2017 Naam, zetel, oprichting en status 1. De Vereniging is genaamd Nederlandse Vereniging in Mexico, hierna te noemen: NVMexico. 2. NVMexico

Nadere informatie

ROOD = Last minute mogelijkheden om mee te doen met de LIA s

ROOD = Last minute mogelijkheden om mee te doen met de LIA s ROOD = Last minute mogelijkheden om mee te doen met de LIA s Hoe kunt u nog mee in beeld komen als partner? 1. partner in expertise U draagt uw taalexpertise, taalproduct of taaldienst bij in ruil voor

Nadere informatie

Gratis checklist voor het geven van een webinar

Gratis checklist voor het geven van een webinar Dank je wel voor het downloaden van mijn gratis checklist voor het geven van een webinar In deze handleiding zal ik je in handige stappen vertellen: Hoe je je webinar door middel van een paar stappen kunt

Nadere informatie

VOOR JE VERENIGING W A T - W A A R O M - T I P S

VOOR JE VERENIGING W A T - W A A R O M - T I P S een ONLINE COMMUNITY VOOR JE VERENIGING W A T - W A A R O M - T I P S EEN ONLINE COMMUNITY VOOR JE VERENIGING Een online community, het roept om aandacht en koestering. Aandacht op een positieve manier,

Nadere informatie

1. Registratie. Portaalsite Aalter Handleiding externe gebruikers - verenigingen. Portaalsite Aalter. Handleiding externen verenigingen 1

1. Registratie. Portaalsite Aalter Handleiding externe gebruikers - verenigingen. Portaalsite Aalter. Handleiding externen verenigingen 1 1. Registratie Portaalsite Aalter Handleiding externe gebruikers - verenigingen Op de home page klik je onder Mijn Aalter op registreren. Opgelet! Het eigenlijke registeren bestaat uit twee stappen. Portaalsite

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF AUGUSTUS 2014

NIEUWSBRIEF AUGUSTUS 2014 S t u d e n t e n v e r e n i g i n g U t i l e D u l c i Telefoon: 073 6134006 E-mail: secrutiledulci@gmail.com Secretariaat: Ruth van der Grift Chr. Kannemansstraat 32 5246 AM Rosmalen NIEUWSBRIEF AUGUSTUS

Nadere informatie

MARIASCHOOL KLOOSTERLAAN 24 4772 RA LANGEWEG Telefoon 0168-326693, fax 0168 453449 e-mail: info@mariaschoollangeweg.nl

MARIASCHOOL KLOOSTERLAAN 24 4772 RA LANGEWEG Telefoon 0168-326693, fax 0168 453449 e-mail: info@mariaschoollangeweg.nl MARIASCHOOL KLOOSTERLAAN 24 4772 RA LANGEWEG Telefoon 0168-326693, fax 0168 453449 e-mail: info@mariaschoollangeweg.nl Algemene informatie Informatieavond 01-02-1010: Afgelopen week heeft u bericht gekregen

Nadere informatie

Met Onegini kunnen gebruikers die SURFconext willen gebruiken maar niet verbonden zijn aan een instelling die is aangesloten op SURFconext (

Met Onegini kunnen gebruikers die SURFconext willen gebruiken maar niet verbonden zijn aan een instelling die is aangesloten op SURFconext ( Onegini Met Onegini kunnen gebruikers die SURFconext willen gebruiken maar niet verbonden zijn aan een instelling die is aangesloten op SURFconext ( bijvoorbeeld uit het bedrijfsleven die deelnemen aan

Nadere informatie

W4 Workshop Voor jezelf opkomen, assertiviteit op de werkvloer

W4 Workshop Voor jezelf opkomen, assertiviteit op de werkvloer W4 Workshop Voor jezelf opkomen, assertiviteit op de werkvloer Dit programma wordt door 91% van de deelnemers beoordeeld met een 8,8 gemiddeld Inleiding eendaagse workshop Ik zou graag vaker, op sommige

Nadere informatie

Ontdekken, leren, werken. Traineeprogramma waterschap Vechtstromen

Ontdekken, leren, werken. Traineeprogramma waterschap Vechtstromen Ontdekken, leren, werken Traineeprogramma waterschap Vechtstromen Ontdekken, leren, werken Traineeprogramma waterschap Vechtstromen Trainee bij Vechtstromen Waterschap Vechtstromen geeft ruimte aan jouw

Nadere informatie

Profielscan. Jouw online eerste indruk! Waar ik vooral op let: Aan de slag

Profielscan. Jouw online eerste indruk! Waar ik vooral op let: Aan de slag Profielscan Jouw online eerste indruk! Middels deze scan voorzie ik je met veel plezier van waardevolle informatie: een professionele en objectieve kijk op jouw LinkedIn profiel. Nadat je zelf al een en

Nadere informatie

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING ONLINE MARKETING ANGELCOACHING MARCA VAN DEN BROEK Met mijn bedrijf AngelCoaching zet ik me in voor succesvol ondernemen als kunstenaar//creatief. WAAR GAAT HET OM? Zichtbaarheid Onderscheidend (en authentiek)

Nadere informatie

UITNODIGING Alopecia voorjaarsconferentie en algemene ledenvergadering

UITNODIGING Alopecia voorjaarsconferentie en algemene ledenvergadering 1 UITNODIGING Alopecia voorjaarsconferentie en algemene ledenvergadering Kwaliteit van leven met haarverlies Zaterdag 11 april 2015 van 10:00 uur tot 16.30 uur Locatie: De Landgoederij, Camminghalaan 30,

Nadere informatie

Nieuws brief. Nieuws brief. Januari 2014. Beste ouder(s) / verzorger(s),

Nieuws brief. Nieuws brief. Januari 2014. Beste ouder(s) / verzorger(s), Nieuws brief Nieuws brief Januari 2014 Beste ouder(s) / verzorger(s), Een rustige maand voor de leerlingen, ook wel eens fijn na alle drukte. Wij, als team, hebben in deze maand hard gewerkt om alle kerndocumenten

Nadere informatie

Workshop Voor jezelf opkomen, assertiviteit op de werkvloer (W4)

Workshop Voor jezelf opkomen, assertiviteit op de werkvloer (W4) Workshop Voor jezelf opkomen, assertiviteit op de werkvloer (W4) Dit programma wordt door 91% van de deelnemers beoordeeld met een 8,8 gemiddeld Inleiding Ik zou graag vaker, op sommige momenten, wat assertiever

Nadere informatie

KollaardUITVAARTZORG

KollaardUITVAARTZORG KollaardUITVAARTZORG samen zorgen voor een passend afscheid ll Mijn wensen ten aanzien van mijn uitvaart Geachte heer, mevrouw, Voor u ligt dit praktische document met alle voorkomende vragen mbt uw eigen

Nadere informatie

Hoe maak je een Onegini account?

Hoe maak je een Onegini account? Onegini gasttoegang Met Onegini kunnen gebruikers die diensten via SURFconext willen gebruiken maar niet verbonden zijn aan een instelling die is aangesloten op SURFconext, toch via SURFconext inloggen.

Nadere informatie

ACTIVITEITENVERSLAG 2013

ACTIVITEITENVERSLAG 2013 ACTIVITEITENVERSLAG 2013 Januari 2014 Hilde Oolthuis secretaris VOKS 20 jaar VOKS! In 2013 hebben wij het 20 jarig jubileum van VOKS kunnen vieren! Wij zijn het jubileumjaar gestart met een feestelijk

Nadere informatie

Beste Bezoeker, U vindt meer informatie over onze organisatie op onze website

Beste Bezoeker, U vindt meer informatie over onze organisatie op onze website Aardoom & de Jong Nieuwsbrief juni 2011 Beste Bezoeker, Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van Aardoom & de Jong - werving en selectie. Zoals u al eerder heeft kunnen lezen zijn wij (Maarten Aardoom en

Nadere informatie

15 november Algemene Leden Vergadering. Voor uw agenda.

15 november Algemene Leden Vergadering. Voor uw agenda. 15 november 2010 Algemene Leden Vergadering Deze laatste Algemene Leden Vergadering van 30 oktober 2010 is goed bezocht. Voor een deel stond deze vergadering in het teken van de herregistratie. Ina den

Nadere informatie

UITNODIGING. voor de Algemene Vergadering van de Vereniging van (Vroeg)gepensioneerden van de Stichting Pensioenfonds Thales Nederland, de VVSPTN

UITNODIGING. voor de Algemene Vergadering van de Vereniging van (Vroeg)gepensioneerden van de Stichting Pensioenfonds Thales Nederland, de VVSPTN LOGGED OUT Jaargang #10; nummer #1; februari 2015 UITNODIGING voor de Algemene Vergadering van de Vereniging van (Vroeg)gepensioneerden van de Stichting Pensioenfonds Thales Nederland, de VVSPTN op woensdag

Nadere informatie

Versie 1.0,

Versie 1.0, Versie 1.0, 08-02-2016 Voorwoord Op 19 april 2016 organiseert de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN) haar jaarlijkse Algemene ledenvergadering (ALV). Het bestuur van de BGN heeft zich

Nadere informatie

De taalsector visueel aantrekkelijk in beeld

De taalsector visueel aantrekkelijk in beeld De taalsector visueel aantrekkelijk in beeld Gent, Lore Van den Bossche - Hoe kunnen we de taalsector op een visueel aantrekkelijke manier in beeld brengen? Dat was de hoofdvraag van mijn stageproject

Nadere informatie

SRG Nieuwsbrief 14. Kaderdag 7 maart 2015

SRG Nieuwsbrief 14. Kaderdag 7 maart 2015 SRG Nieuwsbrief 14 Kaderdag 7 maart 2015 SRG Nieuwsbrief 14 februari 2015 De medewerkers hebben afgelopen periode gehoord op welke reis zij voorlopig ingedeeld zijn. Aan het meegaan als medewerker zijn

Nadere informatie

Uitvaartwensen boekje

Uitvaartwensen boekje Uitvaartwensen boekje Mijn uitvaartwensen Eén ding is zeker, het leven is eindig. Misschien wilt u tijdens uw leven al vorm geven aan uw eigen uitvaart. Praten over het eigen afscheid getuigt van liefde

Nadere informatie

Straelener Übersetzerpreis 2015 van de Kunststiftung Nordrhein-Westfalen

Straelener Übersetzerpreis 2015 van de Kunststiftung Nordrhein-Westfalen Straelener Übersetzerpreis 2015 van de Kunststiftung Persbericht De Straelener Übersetzerpreis 2015 van de Kunststiftung is toegekend aan de Nederlandse literair vertaler Gerrit Bussink. Anne Folkertsma

Nadere informatie

Geef uw bedrijf EEN FACEBOOKBOOST

Geef uw bedrijf EEN FACEBOOKBOOST Alcon 100 % Geef uw bedrijf EEN FACEBOOKBOOST GA VOOR EEN OPTIMALE FACEBOOKINTEGRATIE IN UW MULTICHANNELSTRATEGIE HET SUCCES VAN FACEBOOK BLIJFT MAAR GROEIEN, IN SNEL TEMPO Iedere seconde maken 5 personen

Nadere informatie

Instagram Inspireer visueel

Instagram Inspireer visueel 1 Instagram Inspireer visueel 2 Inhoudsopgave 03 Inleiding 04 Maak gebruik van visuele kracht 05 Creatieve ideeën voor je berichten 06 Beeldgebruik op Instagram 07 Waarom dit whitepaper van Hager? 3 Inleiding

Nadere informatie

Succesvol campagne voeren

Succesvol campagne voeren Succesvol campagne voeren Spread the word, spread the feeling! Campagne voeren: íedereen kan het! In deze toolkit vind je tips voor het campagne voeren. Dit is gegarandeerd het leukste onderdeel van jouw

Nadere informatie

Nederlands Genootschap van Tolken en Vertalers

Nederlands Genootschap van Tolken en Vertalers Nederlands Genootschap van Tolken en Vertalers U zoekt een tolk of vertaler... a die exact verwoordt wat u wilt zeggen. a die de taal van uw doelgroep tot in de finesses beheerst. a die voor u klaarstaat

Nadere informatie

vrijdag 20 mei 2011 Buurserzand / Buurserveen / Haaksbergerveen Veldsymposium Uitnodiging

vrijdag 20 mei 2011 Buurserzand / Buurserveen / Haaksbergerveen Veldsymposium Uitnodiging vrijdag 20 mei 2011 Buurserzand / Buurserveen / Haaksbergerveen Veldsymposium Uitnodiging De toestand van de natuur in Overijssel Op vrijdag 20 mei vindt het zestiende veldsymposium De toestand van de

Nadere informatie

Workshop gevonden worden door mijn doelgroep

Workshop gevonden worden door mijn doelgroep Workshop gevonden worden door mijn doelgroep Nooit meer koude acquisitie Kennismakingsbrochure Bloemen maken nectar die precies de gewenste doelgroep aantrekt Wat is jouw nectar? Inhoud 1. Voor wie is

Nadere informatie

WELKOM!! NBvD. Terugblik Agenda

WELKOM!! NBvD. Terugblik Agenda NBvD ALV 18 maart 2017 WELKOM!! Agenda Terugblik 2016 Financieel jaarverslag en begroting 2017 Toekomstplannen Terugblik 2016 Klachten cliënten Doula inspiratie dag 2016 Bevalregister Ouders Natuurlijk

Nadere informatie

04 t/m 08 maart Carnavalsvakantie 20 maart Info-avond groepen 7 Entreetoets uur 21 maart Nieuwsbrief 14

04 t/m 08 maart Carnavalsvakantie 20 maart Info-avond groepen 7 Entreetoets uur 21 maart Nieuwsbrief 14 Nieuwsbrief 13 28 februari 2019 Belangrijke data: 04 t/m 08 maart Carnavalsvakantie 20 maart Info-avond groepen 7 Entreetoets 19.30-20.30 uur 21 maart Nieuwsbrief 14 Algemene informatie Social media en

Nadere informatie

In dit nummer verkiezingen voor het ouderdeel van de medezeggenschapsraad.

In dit nummer verkiezingen voor het ouderdeel van de medezeggenschapsraad. St. Vitusstraat 2 1404 HS Bussum telefoon: 035-6939582 e-mail: info@stvitusschool.nl Jaargang : 19, nummer 2, 21 september 2012 In dit nummer verkiezingen voor het ouderdeel van de medezeggenschapsraad.

Nadere informatie

Woord van de voorzitter

Woord van de voorzitter Woord van de voorzitter Het préseizoen van HC Rijnvliet loopt bijna ten einde. Wij vonden het echt leuk om de jeugd op de woensdagen en zaterdagen bezig te zien om vaardiger te worden met de stick en het

Nadere informatie

Training Social Media optimaal gebruiken

Training Social Media optimaal gebruiken Training Social Media optimaal gebruiken Wat levert deze training voor u op? U heeft de zaak al aardig voor elkaar en als ondernemer bent u op zoek naar een manier om meer omzet te genereren. Door social

Nadere informatie

Hét full service internet bureau van Nederland

Hét full service internet bureau van Nederland PANGAEA Internet Marketing Bas Kroontje Dennis Hamakers Hét full service internet bureau van Nederland Social Media voor de branche Welke doelgroep is hier aanwezig? Standbouw en/of beursleveranciers Evenementenbureaus

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JULI

NIEUWSBRIEF JULI NIEUWSBRIEF JULI 2019 OPROEP: TUINMAN/VROUW www.bslaetare.nl Bent u of kent u iemand uit Kilder of omgeving die groene vingers heeft, houdt van tuinieren en een bijdrage wil leveren aan onze school door

Nadere informatie

Handleiding Campagne/Promotie maken van uw bedrijf/organisatie op

Handleiding Campagne/Promotie maken van uw bedrijf/organisatie op Handleiding Campagne/Promotie maken van uw bedrijf/organisatie op Vlietsteden Business Barbecue Netwerk (VBBN) In deze handleiding treft u uitgebreid uitleg hoe u een Campagne/Promotie zo effectief mogelijk

Nadere informatie

Nieuws van Kraton. Kraton's Experience Diponegoro aanbieding. - April Wegens succes verlengd: Kraton's Experience & like om te winnen!

Nieuws van Kraton. Kraton's Experience Diponegoro aanbieding. - April Wegens succes verlengd: Kraton's Experience & like om te winnen! Nieuws van Kraton - April 2018 - Wegens succes verlengd: Kraton's Experience & like om te winnen! Kraton's Experience Diponegoro aanbieding Wow! Wat een geweldige leuke reacties, opmerkingen en complimenten

Nadere informatie

Spinningmarathon van 6 uur voor Villa Joep

Spinningmarathon van 6 uur voor Villa Joep Organiseert 09 juni 2012 op Haantjesdag SpinForLife 2012 Carl Verheijen reikt cheque uit aan Kees Stuivenberg van Villa Joep Sensationele apbrengst in 2009 Spinningmarathon van 6 uur voor Villa Joep Woudenberg

Nadere informatie

Nieuwsbrief Onze Stabyhoun

Nieuwsbrief Onze Stabyhoun Nieuwsbrief 2018 nummer 1 Bericht van de voorzitter Beste Leden, Hierbij ontvangt u de nieuwste nieuwsbrief van. We zijn alweer een paar maanden in het nieuwe jaar en hebben ondertussen al een paar mooie

Nadere informatie

Versie 1.2, Programmaboekje. Algemene ledenvergadering 6 april 2017 MeetingDistrict Nieuwegein

Versie 1.2, Programmaboekje. Algemene ledenvergadering 6 april 2017 MeetingDistrict Nieuwegein Versie 1.2, 27-02-2017 Programmaboekje Algemene ledenvergadering 6 april 2017 MeetingDistrict Nieuwegein Voorwoord Op donderdag 6 april 2017 organiseert de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland

Nadere informatie

De dag van de Flexkracht & Flexkracht van het jaar

De dag van de Flexkracht & Flexkracht van het jaar 1 Juni De dag van de Flexkracht & Flexkracht van het jaar Flexkrachten zorgen voor continuïteit, extra handen en denkkracht op de momenten waarop organisaties in Nederland verdere groei willen doormaken

Nadere informatie

info Nspyre Freelance Professionals Schrijf je nu in!

info Nspyre Freelance Professionals Schrijf je nu in! Nspyre Freelance Professionals Schrijf je nu in! info Nspyre Externe Inhuur Herculesplein 24 3584 AA Utrecht T 088-827 50 00 F 088-827 50 99 www.nspyre.nl/freelance externeinhuur@nspyre.nl Nspyre Nspyre

Nadere informatie

In deze eerste nieuwsbrief vele onderwerpen, leuk en informatief!

In deze eerste nieuwsbrief vele onderwerpen, leuk en informatief! Ouderkerk aan de Amstel, 18 september 2015 Nieuwsbrief 1, seizoen 2015-2016 Beste ouders/verzorgers en overige leden, We zijn weer begonnen! In deze eerste nieuwsbrief vele onderwerpen, leuk en informatief!

Nadere informatie

LinkedIn-updates in-company

LinkedIn-updates in-company LinkedIn-updates in-company Opdracht In dit document vind je zes verschillende LinkedIn-updates. Geef bij iedere update aan of dit een update is die bij je past. Dus zou je dit type update ook kunnen plaatsen?

Nadere informatie

LESBRIEF 2019 NEDERLAND VERTAALT JUNIOR. Inleiding voor de docent

LESBRIEF 2019 NEDERLAND VERTAALT JUNIOR. Inleiding voor de docent LESBRIEF 2019 NEDERLAND VERTAALT JUNIOR Inleiding voor de docent Vertalen is een vak, een kunst en een wetenschap Vertalers ontsluiten cultureel erfgoed uit andere landen en stellen lezers in de gelegenheid

Nadere informatie

Het jaar is alweer bijna voorbij. De balans kan bijna opgemaakt worden en ik wil toch een verhaal met jullie delen die veel indruk heeft gemaakt.

Het jaar is alweer bijna voorbij. De balans kan bijna opgemaakt worden en ik wil toch een verhaal met jullie delen die veel indruk heeft gemaakt. NIEUWSBRIEF VRIJWILLIGERSRAAD STICHTING PULSE Nummer 32- December 2017 Voorwoord Het jaar is alweer bijna voorbij. De balans kan bijna opgemaakt worden en ik wil toch een verhaal met jullie delen die veel

Nadere informatie

NBF Opleidingsbrochure 2013-2014 Wedstrijdleiders

NBF Opleidingsbrochure 2013-2014 Wedstrijdleiders NBF Opleidingsbrochure 2013-2014 Wedstrijdleiders Nederlandse Bowling Federatie Veenendaal, oktober 2013 Inhoudsopgave Inleiding 3 Opleiding wedstrijdleider 4 Wedstrijdleider niveau 1 5 Wedstrijdleider

Nadere informatie

Bedrijfsavond 29 april 2016

Bedrijfsavond 29 april 2016 Koninklijke Harmonie De Verenigde Statievrienden vzw Hondsberg 39/41, 2910 Essen www.deverenigdestatievrienden.be Bedrijfsavond 29 april 2016 Op zaterdag 30 april organiseert de Koninklijke Harmonie De

Nadere informatie

Creëer beweging in je organisatie

Creëer beweging in je organisatie EVENT Ontketen Vernieuwing VRIJDAG 12.04.2019 BURGERS ZOO ARNHEM Creëer beweging in je organisatie Als we op de traditionele manier omgaan met veranderingen, dan blokkeren we beweging en vernieuwing. Het

Nadere informatie

Deze maand Regel van de maand: 7. We zoeken geen ruzie, maar oplossingen en anders de leerkracht/ pleinwacht.

Deze maand Regel van de maand: 7. We zoeken geen ruzie, maar oplossingen en anders de leerkracht/ pleinwacht. Cbs De Triangel www.triangelaalten.nl Jaargang 10, nummer 8 Maart 2014 Geachte ouders / verzorgers, Met de krokusvakantie voor de deur ontvangt u alvast de info voor de komende periode. We wensen u en

Nadere informatie

TEAM BUILDING. Met een frisse en energieke blik samen succesvol de toekomst tegemoet

TEAM BUILDING. Met een frisse en energieke blik samen succesvol de toekomst tegemoet TEAM BUILDING Met een frisse en energieke blik samen succesvol de toekomst tegemoet SAMEN STERK, SAMEN VITAAL (Inter)actief, effectief, verrassend en afwisselend. De key-woorden van dit compleet verzorgd

Nadere informatie

1. ReMaTec Amsterdam. Meest recente exposantenlijst 2019:

1. ReMaTec Amsterdam. Meest recente exposantenlijst 2019: ReMaTec 2019 1. ReMaTec Amsterdam De ReMaTec beurs bestaat sinds 2001 als tweejaarlijks evenement in RAI Amsterdam en is binnen de branche goed bekend geraakt. Komende editie ReMaTec 2019 is inmiddels

Nadere informatie

Masterclass Presenteren

Masterclass Presenteren Masterclass Presenteren Wil jij ook zo graag een hele goede en inspirerende spreker zijn? Volg dan deze Masterclass en vergroot en verdiep je presentatievaardigheden. In een kleine, exclusieve groep van

Nadere informatie

DE KUNSTKRINGKRANT (nr.24) VOOR DE WAKKERE KUNSTENAAR. Nieuwsbrief voor leden Kunstkring Zeewolde. november 2015.

DE KUNSTKRINGKRANT (nr.24) VOOR DE WAKKERE KUNSTENAAR. Nieuwsbrief voor leden Kunstkring Zeewolde. november 2015. DE KUNSTKRINGKRANT (nr.24) VOOR DE WAKKERE KUNSTENAAR Nieuwsbrief voor leden Kunstkring Zeewolde. november 2015. Vereniging Kunstkring Zeewolde, nieuw bestuur. Foto: Klaas Bouma Op de foto het nieuwe bestuur

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 e jaargang nr. 1 winter 2013.

Nieuwsbrief 2 e jaargang nr. 1 winter 2013. Nieuwsbrief 2 e jaargang nr. 1 winter 2013. Beste Vrienden van de stichting, Nog een paar weken en dan is het zover, dan staat ons tweede event voor de deur. Let op zoals eerder vernoemd is de datum gewijzigd

Nadere informatie

Marja Wiebes ( ) Een eerbetoon

Marja Wiebes ( ) Een eerbetoon Marja Wiebes (1936-2016) Een eerbetoon met daarin opgenomen een interview uit 2004 en een dankwoord uit 2009 Marja Wiebes vertaalde proza en poëzie uit het Russisch en werkte daarbij vaak samen met Yolanda

Nadere informatie

Goed Mentorschap. Inhoud. Doelen, uitgangspunten en kwaliteit van werken van de stichtingen mentorschap, aangesloten bij Mentorschap Nederland.

Goed Mentorschap. Inhoud. Doelen, uitgangspunten en kwaliteit van werken van de stichtingen mentorschap, aangesloten bij Mentorschap Nederland. Goed Mentorschap Doelen, uitgangspunten en kwaliteit van werken van de stichtingen mentorschap, aangesloten bij Mentorschap Nederland. Inhoud Voorwoord 1. Doelen en uitgangspunten van goed mentorschap

Nadere informatie

E BOOK HOE ORGANISEER IK EEN SUCCESVOLLE. o.a. aandachtspunten hoe BENADER JE JE GASTEN? WAT DOE JE WEL EN WAT DOE JE NIET?

E BOOK HOE ORGANISEER IK EEN SUCCESVOLLE. o.a. aandachtspunten hoe BENADER JE JE GASTEN? WAT DOE JE WEL EN WAT DOE JE NIET? E BOOK Vol met handige, onmisbare tips om uw relatiedag te laten slagen! HOE ORGANISEER IK EEN SUCCESVOLLE o.a. aandachtspunten hoe BENADER JE JE GASTEN? WAT DOE JE WEL EN WAT DOE JE NIET? BEDRIJFSFEEST.NL

Nadere informatie

Nieuwsbrief Actief Betrokken Club

Nieuwsbrief Actief Betrokken Club Nieuwsbrief Actief Betrokken Club Wat is Actief Betrokken Club? Per 1 mei 2014 is Sportbedrijf Almelo samen met PH, ON en MHC gestart met het project Actief Betrokken Club (ABC). Doelstelling van het project

Nadere informatie