Deze maand Regel van de maand: 7. We zoeken geen ruzie, maar oplossingen en anders de leerkracht/ pleinwacht.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Deze maand Regel van de maand: 7. We zoeken geen ruzie, maar oplossingen en anders de leerkracht/ pleinwacht."

Transcriptie

1 Cbs De Triangel Jaargang 10, nummer 8 Maart 2014 Geachte ouders / verzorgers, Met de krokusvakantie voor de deur ontvangt u alvast de info voor de komende periode. We wensen u en de kinderen een fijne voorjaarsvakantie toe met hopelijk veel zon en krokusjes. Personeel Juf Simone, groep 6 laag Op zondag 16 februari 2014 zijn juf Simone Land en Dennis Brus de trotse ouders geworden van zoon Tim. Tim is het broertje van Jesse. Wij feliciteren hen met de geboorte van Tim en wensen hen alle goeds toe. Marieke Hulshof-Gantvoort, adjunct-directeur. We zijn blij u te kunnen meedelen dat juf Marieke hersteld is. In de komende periode zal zij gebruik maken van ouderschapsverlof. Dit betekent dat juf Mirande de adjunct-taken zal blijven uitvoeren. Juf Laurien zal blijven vervangen in groep 5H naast juf Margo. We wensen juf Marieke een goede verlofperiode toe. Voor in uw agenda Voorjaarsvakantie Maandag 3 maart t/m vrijdag 7 maart 2014 Wij trekken aan de bel Donderdag 13 maart 2014 Paasmaaltijd in de klas Donderdag 17 april 2014 Paasvakantie Vrijdag 18 april t/m maandag 21 april 2014 Meivakantie Maandag 28 april t/m maandag 5 mei 2014 Hemelvaartvakantie Donderdag 29 mei en vrijdag 30 mei 2014 Pinkstervakantie Maandag 9 juni 2014 Kamp groep 8 11, 12, 13 juni 2014 Schoolreisjes groep 1 t/m 6 16, 17, 18 juni 2014 Vrijwilligersbedankje Donderdag 19 juni 2014 Groep 7 naar Amsterdam Donderdag 26 juni 2014 Tweede rapport Donderdag 10 juli 2014 Musical groep 8 laag Maandag 14 juli 2014 Musical groep 8 hoog Dinsdag 15 juli 2014 Kijken in de volgende groep Woensdag 16 juli 2014 Zomervakantie Maandag 21 juli t/m vrijdag 29 augustus 2014 Deze maand Regel van de maand: 7. We zoeken geen ruzie, maar oplossingen en anders de leerkracht/ pleinwacht. Wij trekken aan de bel Op donderdag 13 maart 2014 zal De Triangel meewerken aan een actie van het Liliane Fonds, Wij trekken aan de bel. Met deze actie wordt aandacht gevraagd voor kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden, die (nog) niet naar school kunnen. Op 13 maart zullen kinderen van vele basisscholen in Nederland 1 minuut lang lawaai maken om te vieren, dat zij wel naar school kunnen. Kinderen hier kunnen op deze manier daadwerkelijk iets betekenen voor kinderen in ontwikkelingslanden, want voor elke school, die meedoet aan deze actie, kan een kind in Afrika naar school. In de bijlage leest u er meer over. Op donderdag 13 maart 2014 mogen de kinderen in oranje gekleed naar school komen en iets meenemen dat lawaai kan maken, toeters en bellen dus. Stopt u deze dag rond kwart over tien de vingers maar in de oren, want reken maar dat we dan van ons laten horen!

2 Buiten spelen in plaats van in de kring We willen u er nogmaals op wijzen, dat alle kleuters na de voorjaarsvakantie s middags op het plein blijven spelen tot de bel gaat (13.10u). De leerkrachten van de onderbouw zijn dan ook op het plein. Aanmelding Op dinsdagavond 18 februari 2013 heeft de jaarlijkse aanmelding plaatsgevonden. Er zijn zo n 40 leerlingen aangemeld op De Triangel en er zijn nog enkele aanmeldingen onderweg. Sneeuwploeg Nu de kinderen van de kippengroep hun intrede in de school hebben gedaan op de locatie laag, heeft de vader van Julian Pennings, Robert Miggelbrink, zich gemeld als coördinator van de sneeuwploeg op laag. We zijn blij met dit initiatief, bedanken Robert voor de aanmelding en de winter voor zijn terughoudendheid dit jaar. Informatie vanuit de OV Op verzoek van de leden van onze OuderVereniging plaatsen wij onderstaand schrijven. Vervolg op het thema Mijn kind en Social Media 20 januari jl. is er een ouderavond geweest met o.a. het thema Mijn kind en Social Media. Hierop is veel respons geweest; ca. 80 belangstellenden waren aanwezig. Frank Sikkink, jongerenwerker bij Figulus, heeft op deze avond de leuke en minder leuke kanten van Social Media besproken. Op de avond zelf en de periode daarna hebben wij gemerkt, dat veel ouders/verzorgers zoeken naar een manier hoe je hier goed mee om moet/kunt gaan. Daarom heeft de school besloten om Frank Sikkink op korte termijn uit te nodigen om voorlichting over dit onderwerp te geven in de groepen 7 en 8. Als OuderVereniging willen wij voor de ouders/verzorgers op maandag 12 mei a.s. een vervolg geven aan dit thema. Deze avond zal bestaan uit 2 delen: * Sociaal emotioneel (ontwikkeling van eigen persoonlijkheid, wat doet Social Media met een kind, hoe begeleid je je kind) * Technische kant van telefoon / computer/ I-pad, hoe kun je als ouders/verzorgers je kind volgen. OPROEP: Voor dit 2 e onderwerp zijn wij op zoek naar ouders/verzorgers, die samen met ons, in kleinere groepen op deze avond informatie willen verstrekken over: - Hoe vind ik historie terug op de telefoon en/of computer. - Welke sites heeft mijn kind bezocht. - Hoe werkt een Smartphone, WhatsApp etc. - Etc. Kun jij ons helpen om dit belangrijke onderwerp goed aan de ouders/verzorgers over te brengen? Meld je dan aan via Voor vragen kun je mailen of bellen naar Namens het team, vriendelijke groet, Wim Versluis Hieronder vindt u de bijdrage van groep 4 laag en groep 4 hoog

3

4

5

6

7