BIJLAGE 4: WERKING. 1. Tentoonstellingen en themastands

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BIJLAGE 4: WERKING. 1. Tentoonstellingen en themastands"

Transcriptie

1 BIJLAGE 4: WERKING Dit verslag is vooral gebaseerd op de gegevens die overgemaakt worden aan de Vlaamse overheid in het kader van Bios2. Sinds 1998 verzamelt de administratie de kerncijfers van de bibliotheeksector via een web toepassing BIOS: het Bibliotheek Informatie- en Opvolgingssysteem. In 2006 zorgde de administratie voor een nieuwe web toepassing BIOS2 die rekening houdt met de ontwikkelingen in de sector en met het nieuwe decreet. 1. Tentoonstellingen en themastands De bibliotheek organiseert voortdurend wisselende tentoonstellingen rond gevarieerde thema s. Hiervoor wordt ingetekend op reizende tentoonstellingen (provinciebestuur, culturele diensten ) en samengewerkt met plaatselijke verenigingen (heemkundige kring, Atelier Plastische Kunsten, toeristische dienst ) of individuele bezoekers van de bib (reeks Ontmoetingen met een lener ). Aanvullend bouwt de bibliotheek rond specifieke thema s (Gedichtendag, Jeugdboekenweek, Bibliotheekweek ) eigen tentoonstellingen op. De tentoonstellingen worden opgezet in de inkomhal, de kleine zaal of in de bibliotheek zelf. Aansluitend bij eigen activiteiten, actuele thema s, literaire evenementen, culturele of politieke gebeurtenissen of bijzondere publicaties en bekroningen stelt de bibliotheek permanent themastands op in de diverse afdelingen. Bedoeling is om wisselende collectieonderdelen voortdurend onder de aandacht van het publiek te brengen. Vaak wordt ook een keuzelijst samengesteld, die ook via de website, weblog, Facebookpagina en webcatalogus kan geraadpleegd worden Tentoonstellingen Thema- en promotiestands JANUARI FEBRUARI Spiegels en/of maskers: terugblik op leven en werk van de Moorseelse dichter Hedwig Verlinde ( ) (i.s.m. heemkring Wibilinga) Nog even 2010 in beeld: terugblik op het voorbije jaar 2010 door de huisfotografen van Wibilinga Graphic novels en strips voor volwassenen in de kijker Avondklok: lezing met filosoof Johan Braeckman (20 januari) Toast literair: de Wevelgemse schrijfster Vera Hoorens vertelt over lezen, taal en literatuur (23 januari) Gedichtendag 2011: een keuze uit de mooiste recente poëziebundels Zie de gele deur, clubs en organisaties schrijven zich snel in : promotiestand voor de actie Gele Haiku van de gemeentelijke culturele raad Zin in lezen: Leesclub bespreekt Boetekleed van Ian McEwen (2 februari) Auteur Frank Adam vertelt over zijn geluk: lezing i.s.m. CC Guldenberg en Vormingplus (14 februari) Ik droom een droom: poëziebundel met gedichten van leerlingen uit het vierde en vijfde leerjaar (i.s.m. Overleg Cultuur Regio Kortrijk)

2 MAART APRIL MEI Kraambed Congo: foto s van Lieve Blancquaert (i.s.m. Memisa) Overzichtstentoonstelling: jaarwerk van de leerlingen Atelier Plastische Kunsten Wevelgem (lagere afdeling) Overzichtstentoonstelling: jaarwerk van de leerlingen Atelier Plastische Kunsten Wevelgem (secundaire afdeling) Van fichebak naar Aquabrowser: themastand en demonstratiesessies webcatalogus n.a.v. Digitale week (26 februari 4 maart) Bouwen verbouwen renoveren decoreren inrichten: boekenstand n.a.v. Batibouw Avondklok: lezing met journalist Walter Zinzen (17 maart) Congo: een keuze uit de rijke collectie boeken i.v.m. Congo / Zaïre Wielerboeken in de kijker n.a.v. Gent- Wevelgem en de Vlaamse voorjaarsklassiekers Ontmoeting met een lener: wielrennerstekeningen van Geert Delannoy uit Moorsele Diverse themastands in het kader van de Jeugdboekenweek ( Geheimen ) Aandacht voor de slaap Op leven en dood: achtste Nacht van de Geschiedenis (Davidsfonds) (22 maart) Zin in lezen: Leesclub bespreekt Angoli Mala van J.M.G. Le Clézio (6 april) Monsieur Paris-Roubaix de Wevelghem: tentoonstelling over de Wevelgemse wielrenner Gaston Rebry ( ) (i.s.m. Wibilinga) De Literaire Lente (1-30 april) Wevelgem in actie tegen Zinloos Geweld: boekenstand en projectinformatie Bloemspeling: theater bij het werk van Dirk Bracke door plaatselijke auteurs n.a.v. Week van de Amateurkunsten (29 april) De bib bewaart ons erfgoed: aandacht voor de collectie Wevelgemse bewaarbibliotheek n.a.v. Erfgoeddag (1 mei) Yves Petry wint Libris Literatuurprijs (9 mei)

3 Tijd om te spelen: collectie educatief spelmateriaal en gezelschapsspelen in de kijker Kinder- en jeugdjury bekroonde de mooiste boeken: de keuze van de Wevelgemse KJV-leesgroepjes in de kijker Creatieve boekbespreking: leerlingen secundair onderwijs presenteren hun creatieve verwerking van gelezen jeugdromans Doe mei maar een doe-boek!: nieuwe hobbyboeken voor een actieve maand in huis en tuin Bob Dylan wordt 70 (24 mei) JUNI JULI AUGUSTUS Overzichtstentoonstelling: jaarwerk van de leerlingen Atelier Plastische Kunsten Wevelgem (volwassenen) Op reis in Wevelgem: tips voor een trip in eigen gemeente (i.s.m. dienst toerisme) Zin in lezen: Leesclub bespreekt Meer dan een minnaar van Oscar van den Boogaard (1 juni) Wevelgems auteur en professor Vera Hoorens presenteert Een ketterse arts voor de heksen: Jan Wier (18 juni) Themastand Bioweek 2011 (4-12 juni) Spaanse schrijver Jorge Semprún overleden (7 juni) Winnaars Dioraphte Jongerenliteratuurprijs 2011 Elke vakantie begint in de bib: de collectie reisgidsen, fietskaarten, wandelgidsen en toeristische dvd s in de kijker De Wijnbergschool bestaat 75 jaar (tentoonstelling i.s.m. Wibilinga) Met het nieuwste snufje op reis: aandacht voor fundels De zomer van het spannende boek: spanning en misdaad boven de Moerdijk: thrillers uit Nederland Rudy Soetwey ontvangt Hercule Poirotprijs 2011

4 De zomer van de spannende film Elke vakantie begint in de bib: diverse en wisselende themastands, o.m.: Op reis met een boek uit de bib, Met de bib op de fiets, Parels in de bib, Raar op reis en Lezen is reizen SEPTEMBER OKTOBER NOVEMBER De Gele Haiku: 57 Wevelgemse verenigingen stellen zich voor met een haiku op een gedecoreerde deur (i.s.m. culturele raad) Bibliotheekweek 2012: Dankzij de bib: bezoekers vertellen over hun bib op de wall of fame Verkoop van oude bibliotheekmaterialen De Wevelgemse bakkers: fototentoonstelling (i.s.m. Wibilinga) Jazzmuzikant Miles Davis overleed 20 jaar geleden (28 september) Zomer in Wevelgem : presentatie van de mooiste foto s van de publiekswedstrijd (org. informatiedienst) Wevelgem krijgt last van Letterkoorts: auteurs- en promotiestand over literair festival op 21 oktober in Kortrijk Lezen doe je niet alleen: programma Wevelgemse Leesclub Lezen doe je samen met je vrienden: promotiestand Kinder- en Jeugdjury Zin in lezen: Leesclub bespreekt Datumloze dagen van Jeroen Brouwers (5 oktober) Steve Jobs, topman van Apple, overleden (5 oktober) Bibliotheekweek 2012: Verwendag met leesdokter Annelies Verbeke (15 oktober) Letterkoorts in Kortrijk: boeken van de deelnemende auteurs (o.m. de Wevelgemse Eveline Vanhaverbeke) in de kijker (22 oktober) Gratis Italiaanse films dankzij Cinébib! Wordt het kinderboek doodgechat?: lezing met kinderboekendokter Jan Van Coillie (10 november) Avondklok: lezing Wild van Afrika met Chris Dusauchoit (16 november) Terugblik Verwendag in de bib met getuigenissen en foto s van leners en boekenstand van Annelies Verbeke Voorleesweek: ode aan Annie M.G. Schmidt (geboren in 1911)

5 DECEMBER Stijloefeningen: 99 manieren om een verhaal te vertellen (tentoonstelling Provinciale Dienst voor cultuur) Graphic novels: Humo presenteert 24 stripromans in woord en beeld Zin in lezen: Leesclub bespreekt Dagboek van een poes van Remco Campert (7 december) Avondklok: lezing Stijn en de sterren met Stijn Meuris (14 december) In de kijker: nieuw aangekochte Engelstalige romans 2. Activiteiten jeugdbibliotheek De jeugdbibliotheek nam ook in 2011 talrijke initiatieven om het bibliotheekbezoek en het lezen bij kinderen en jongeren aan te moedigen. De goede samenwerking met de plaatselijke scholen en leerkrachten werd verder uitgebouwd. Gespreid over het hele schooljaar werden tientallen rondleidingen en instructiebezoeken verzorgd. Vele leerkrachten maakten dankbaar en gretig gebruik van de mogelijkheid om met een klaspasje gedurende langere tijd tot vijftig boeken te ontlenen. Onder de slogan Hoera, ik kan lezen werden tijdens het begin van het tweede trimester aangepaste instructiebezoeken voor leerlingen van het eerste leerjaar georganiseerd. De dienstverlening en het aanbod van thematische prentenboekenpakketten werden verbeterd en uitgebreid. Vele tentoonstellingen en themastands in de bib werden opgezet in nauwe samenwerking met leerkrachten en/of scholen. Ook in 2011 werd actief meegewerkt aan de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen. Zowel de werking voor de jongste lezers (via de kleuterklassen en de klassen eerste graad basisonderwijs), de werking van de postjury (individueel lezen) als de begeleide leesgroepjes (maandelijkse bijeenkomsten in de vertelhoek) werden met succes georganiseerd. De Vertelclub lokte jonge gezinnen tijdens de wintermaanden naar de bib. Vijf keer werd er op zaterdagmorgen verteld door een van de huisvertellers (kleuterleidsters uit een plaatselijke school) en ouders werden aangemoedigd om de verteltijd in de bib door te brengen. Op de Verwendag was burgemeester Jan Seynhaeve verteller-van-dienst. De jaarlijkse Jeugdboekenweek liep tijdens de maand maart onder het thema geheimen. De bibliotheek organiseerde in samenwerking met de plaatselijke scholen diverse activiteiten. Er waren vertelmomenten en auteurslezingen voor klassen van de plaatselijke scholen. De gastauteurs waren Jan De Kinder, Gideon Samson, Wally De Doncker, Do van Ranst en Jonas Boets. Voor leerlingen van de tweede graad basisonderwijs was er een spannend bibliotheekspel Geheim gezocht in de hoofdafdeling en in de filialen Gullegem en Moorsele. Op 8 maart was er een verteltheater met Kip van Troje voor kleuters. Tijdens de Jeugdboekenweek was er ook gerichte promotie voor de collectie kinder- en jeugdfilms. In samenwerking met de gemeentelijke jeugddienst, de sportdienst, het cultuurcentrum en de vakantiewerking werd tijdens elke schoolvakantie de activiteitenfolder Doewa verspreid. De bibliotheek zorgde voor een passend en aanvullend activiteitenaanbod met kindertheater en film.

6 3. Activiteiten Bibliotheekweek De Vlaamse Bibliotheekweek liep van 15 tot 23 oktober onder de slogan Dankzij de bib De bib ging op zoek naar getuigenissen van leners, die op post-its en via een tijdelijke Facebookpagina konden neerschrijven waarom ze naar de bib komen. De getuigenissen kwamen op een wall of fame in de inkomhal van de bib. Op zaterdag 15 oktober werd de traditionele verwendag georganiseerd. De bibliotheek werkte dit jaar een nieuw en verrassend activiteitenaanbod uit. In de bib werd (met behulp van de decorploeg van theatergezelschap Wat op scène) een dokterskabinet gebouwd. Drie bibliotheekmedewerkers waren leesverpleger en leidden de bezoekers naar leesdokter / auteur Annelies Verbeke. Burgemeester Jan Seynhaeve opende het nieuwe seizoen van de Vertelclub en muzikanten van muziekharmonie Concordia verwelkomden de bezoekers in het park en in de inkomhal. Bezoekers kregen een hapje en een drankje tussen de bibliotheekrekken. Ook in de filialen Gullegem, Moorsele en Wijnberg was er een passend programma met o.m. boeiende vertellingen door leerlingen van de Academies Woord Kortrijk en Menen. Bibliotheek Wevelgem werkte actief mee aan de organisatie van het regionale literaire festival Letterkoorts (21 oktober, org. Overleg Cultuur Regio Kortrijk). De auteurs Jan en Sanne Terlouw, Tommy Wieringa, Maud Vanhauwaert, Joost Vandecasteele, Yves Petry, Marion Bloem en Eveline Vanhaverbeke (uit Wevelgem) vertelden op bijzondere locaties in het stadscentrum van Kortrijk. Wevelgemnaar Brent Vanneste (frontman Steak Number Eight) gaf samen met zijn zus Janne een gesmaakt muzikaal intermezzo in de Stadsschouwburg. Naar aanleiding van de Bibliotheekweek waren er bijzondere promotieacties bij de start van het filmforum in het cultuurcentrum en tijdens het programma Arrivee op de centrumbraderie. Voor afhakers (leners die lange tijd niet meer op bezoek kwamen) was er een persoonlijke uitnodiging om de bib opnieuw te ontdekken. Daar gingen ongeveer 15 % op in. Voor het originele activiteitenaanbod en de bijzondere promotieacties kreeg de bibliotheek de Bib Award 2011 vanwege het Provinciale Bibliotheekteam Winob. 4. Andere activiteiten In de in 2009 opgestarte reeks Ontmoetingen met een lener toonde Moorselenaar Geert Delannoy in wielermaand april een keuze uit zijn vele wielrennerstekeningen. De bibliotheek was initiatiefnemer en organisator van de presentatie van het boek van de Wevelgemse auteur Vera Hoorens. In Een ketterse arts voor de heksen vertelt de Leuvense professor het leven van de zestiende eeuwse arts Jan Wier. Tijdens de voorstelling in de bib was auteur Willy Spillebeen gastspreker. Bibliotheek en cultuurcentrum organiseerden samen weer de lezingenreeks Avondklok. In deze reeks worden boeiende sprekers uitgenodigd om op wisselende locaties te vertellen over hun passies en denkwereld. In 2011 waren Johan Braeckman, Walter Zinzen, Stijn Meuris en Chris Dusauchoit te gast. In samenwerking met Vormingplus regio Kortrijk werd een Valentijnlezing met auteur Frank Adam georganiseerd. De Wevelgemse Leesclub kwam vijf keer bijeen voor de bespreking van een actuele roman onder begeleiding van één van de leden. De bibliotheek verleende inhoudelijke en logistieke ondersteuning. De werking werd bijgestuurd en enkele nieuwe leden konden verwelkomd worden. Ook de Davidsfonds-leeskringen van Gullegem en Moorsele konden rekenen op de medewerking van de bibliotheek (aanleveren van bijkomende exemplaren van de boeken).

7 Op dinsdag 8 november reed opnieuw een bibliotheekbus naar de Antwerpse Boekenbeurs. Hiertoe werden alle seniorenverenigingen aangeschreven. Diverse activiteiten werden georganiseerd in het kader van de 1 euro-subsidie voor gemeenschapsvorming. De bibliotheek is actief betrokken bij de gemeentelijke werkgroep die de activiteiten in het kader van deze projectsubsidies programmeert en ondersteunt. De bibliotheek participeerde eveneens actief aan de gemeentelijke acties rond het project Zinloos geweld. De bibliotheek was ook nauw betrokken bij de werkgroep Gele Haiku van de culturele raad en organiseerde de slottentoonstelling en prijsuitreiking van deze promotiecampagne voor het lokale verenigingsleven. 5. Promotie en communicatie Er werd voortdurend veel tijd en aandacht besteed aan de bekendmaking van de bibliotheek, haar collectie, haar service en haar activiteiten. De bibliotheek had elke maand ruim plaats in de infokrant en presenteerde daar een afwisseling van collectie- en activiteitenaankondigingen. De activiteiten vonden ook vlot hun plaats op de veel geraadpleegde website van de gemeente Wevelgem. Op de website werd ook het productenaanbod bijgehouden en kregen de online-catalogus, wisselende keuzelijsten en lopende acties de nodige aandacht. In maart 2011 werd ook een weblog van de bibliotheek opgestart. Op deze blog wordt meer verdiepende informatie bij de bibliotheekwerking verstrekt en komt er ook geregeld een terugblik op voorbije activiteiten. Vanaf september 2011 worden tussen de 2000 en 3000 pagina s per maand bekeken en is de locatie van de lezers zeer divers. De meeste verwijzingen komen via waar updates van de bibliotheekblogs automatisch verschijnen. Er wordt ook heel vaak doorgeklikt vanuit de gemeentelijke site. De meeste geklikte doorverwijssites zijn google, wevelgem.be en facebook. Het blijft dus heel belangrijk om in te zetten op de diverse sociale media.

8 Korte berichtjes en teasers op de Facebookpagina van de bib loodsten de gebruikers naar de info op de website en de weblog én naar de bibliotheek! Een voorbeeld voor de maand oktober 2011 Bij bijzondere activiteiten werd een digitale nieuwsbrief verspreid en zijn er aankondigingen op de digitale lichtkrant en gemeentelijke informatieborden. In september werd een activiteitenfolder Huis vol verrassing verspreid aan de balies en op diverse plaatsen binnen en buiten de gemeente. In de folder werden alle bijzondere activiteiten, tentoonstellingen en bijeenkomsten van alle Wevelgemse leesclubs overzichtelijk en wervend voorgesteld. De bibliotheek trad ook actief naar buiten. De activiteitenfolder en een flyer met de Bibliotheekweekactiviteiten werden verspreid bij de start van het filmforum in het cultuurcentrum. Op de braderiezondag in Wevelgem (derde week september) was de bibliotheek aanwezig op de activiteit Arrivee (org. Dienst vrije tijd). Tijdens de Bibliotheekweek was er een actie om afhakers terug naar de bib te lokken. 6. Interbibliothecair leenverkeer Het provinciaal samenwerkingsverband Winob met o.m. een Provinciale Centrale Catalogus zorgt voor een dynamisch en efficiënt interbibliothecair leenverkeer. De Gemeentelijke bibliotheek is een actieve partner binnen dit project. Met behulp van het Impala-systeem leverde de bibliotheek voornamelijk boeken, maar ook audiovisuele materialen en tijdschriftartikelen aan andere bibliotheken.

9 Vanuit andere bibliotheken werden documenten opgestuurd n.a.v. een reservering door onze leners. Ook voor de ondersteuning van de diverse leesclubs biedt dit samenwerkingsverband een passende en vlotte ondersteuning. De mogelijkheid om boeken uit andere bibliotheken te lenen, werkt aanvullend op een vlot reserveringssysteem binnen de vijf Wevelgemse uitleenpunten. Met de wijziging van het retributiereglement werden ook de tarieven voor ibl-aanvragen verlaagd, mede op vraag van de provincie die de werking financieel ondersteunt. Dit resulteert in een stijging van 36 %. Ook de aanvragen van andere bibliotheken stegen met 48 %. Het aantal leveringen nam ook sterk toe. Dit is misschien toe te schrijven aan de instap in het PBS, waardoor andere bibliotheken kunnen zien of een werk beschikbaar is en er gerichter wordt aangevraagd. Naast het opzoekwerk en opvolgen van de aanvragen betekent dit ook het maken van heel veel postpakketjes IBL aantal zelf aangevraagd IBL aantal gehonoreerd IBL aantal ontvangen aanvragen IBL aantal geleverd Digitale toepassingen Gegevens in Bios Aantal elektronische abonnementen Raadplegingen elektronische abonnementen Mediargus Biblion Internetgebruik in uren op jaarbasis voor de hoofdbibliotheek en alle bedieningspunten De bibliotheek biedt een link naar Digileen aan op de website ja nee nee Mediargus: sedert de instap in het PBS is de rechtstreekse link op de catalogus verdwenen en kan je Mediargus niet rechtstreeks bevragen, maar enkel via de omweg van een gewone opzoeking in de catalogus. Gebruik van Biblion databanken: Het publiek kan de databanken enkel raadplegen via 1 pc in de leeszaal. Dit verklaart de verdere daling van het aantal raadplegingen in 2011.

10 Gebruik webcatalogus: Sinds de instap in het Provinciaal Bibliotheeksysteem (PBS) kunnen we de webactiviteit niet meer meten. Hierbij een momentopname van de activiteit op de webcatalogus. Tijdens de vakantiemaanden is de trafiek beduidend hoger dan in de andere maanden. Gebruik internet volgens Timetracs: er is een bezetting van 44,1 % van de 8 pc s tegenover 58,8 in De daling van het internetgebruik in de filialen zet zich verder: nog 117 raadplegingen tegenover 192 in Het aantal gebruikers blijft verder stijgen, maar ze brengen minder uren door voor de internetpc s. Gebruikersprofiel volgens Timetracs (hoofdbibliotheek): Jongeren (< 24 jaar) 62 % 63 % 62 % Volwassenen (25-60 jaar) 31 % 31 % 32 % Senioren (> 60 jaar) 7 % 6 % 6 % Totaal aantal gebruikers

BIJLAGE 4: WERKING. Zie ook: http://www.wevelgem.be/vrije-tijd/bibliotheek/activiteiten. 1. Tentoonstellingen en themastands

BIJLAGE 4: WERKING. Zie ook: http://www.wevelgem.be/vrije-tijd/bibliotheek/activiteiten. 1. Tentoonstellingen en themastands BIJLAGE 4: WERKING Dit verslag is vooral gebaseerd op de gegevens die overgemaakt worden aan de Vlaamse overheid in het kader van Bios2. Sinds 1998 verzamelt de administratie de kerncijfers van de bibliotheeksector

Nadere informatie

BIJLAGE 4: WERKING. Zie ook: 1. Tentoonstellingen en themastands

BIJLAGE 4: WERKING. Zie ook:  1. Tentoonstellingen en themastands BIJLAGE 4: WERKING Dit verslag is vooral gebaseerd op de gegevens die overgemaakt worden aan de Vlaamse overheid in het kader van Bios2. Sinds 1998 verzamelt de administratie de kerncijfers van de bibliotheeksector

Nadere informatie

BIBLIOTHEEKWEEK 2008

BIBLIOTHEEKWEEK 2008 BIBLIOTHEEK WEVELGEM Nieuwsbrief aflevering 11 - oktober 2008 BIBLIOTHEEKWEEK 2008 Voor steeds meer mensen holt het leven voorbij. Heb jij ook het gevoel steeds je tijd te moeten verdelen tussen gezin,

Nadere informatie

Openbare bibliotheek Ingelmunster Actieplan 2006

Openbare bibliotheek Ingelmunster Actieplan 2006 Openbare bibliotheek Ingelmunster Actieplan 2006 1 1. Cultuurparticipatie 1.1. De bibliotheek moet de culturele participatie van de inwoners verhogen: - Leesclub : praktische organisatie Minimaal 6 leden,

Nadere informatie

BIBLIOTHEEK WEVELGEM SCHRIJVER OP DE PRAATSTOEL

BIBLIOTHEEK WEVELGEM SCHRIJVER OP DE PRAATSTOEL SCHRIJVER OP DE PRAATSTOEL Op woensdag 13 mei is auteur Christophe Vekeman de boekengast van de bibliotheek. Tijdens een gemoedelijke babbel gaat hij in op de leeservaringen van het publiek. Christophe

Nadere informatie

Kerncijfers 2012 van de bibliotheek

Kerncijfers 2012 van de bibliotheek Kerncijfers 2012 van de bibliotheek 1. Publiekswerking 5 afdelingen 75 uren/week open voor het publiek 14 uren/week extra open voor klasuitleningen in de filialen tijdens schooljaar 8244 actieve leners

Nadere informatie

Actieplan 2009 Cultuur & Bibliotheek

Actieplan 2009 Cultuur & Bibliotheek Actieplan 2009 Cultuur & Bibliotheek INLEIDING 2009 is een feestjaar voor zowel OC Vondel als bib Vondel. Het ontmoetingscentrum bestaat 20 jaar en de bibliotheek 10 jaar. Bovendien is het 30 jaar geleden

Nadere informatie

7 Wevelgem staat garant voor een goed uitgebouwd vrijetijdsaanbod

7 Wevelgem staat garant voor een goed uitgebouwd vrijetijdsaanbod 7 Wevelgem staat garant voor een goed uitgebouwd vrijetijdsaanbod Korte termijndoelstelling 7.4 De bibliotheek heeft een aangepaste en eigentijdse infrastructuur en biedt ruime informatiemogelijkheden.

Nadere informatie

Hieronder vallen alle leners die actief lid zijn van de bibliotheek van 1 januari 2013 tot en met 31 december 2013

Hieronder vallen alle leners die actief lid zijn van de bibliotheek van 1 januari 2013 tot en met 31 december 2013 OPENBARE BIBLIOTHEEK LENDELEDE A. Dassonvillelaan 5 8860 Lendelede tel 051/30.06.15 fax 051/32.28.62 bibliotheek@lendelede.be www.lendelede.be/bibliotheek JAARVERSLAG 2013 Lendelede 24 februari 2014 1)

Nadere informatie

Voorwoord. Inhoud. Het bib-team. Beste leerkracht

Voorwoord. Inhoud. Het bib-team. Beste leerkracht Voorwoord Beste leerkracht Je ziet het goed: dit schooljaar presenteert de bibliotheek een brochure voor het secundair onderwijs! Dit schooljaar wil de bib er namelijk meer dan ooit werk van maken om een

Nadere informatie

Bios2 Thema in de kijker Activiteiten in de bibliotheek

Bios2 Thema in de kijker Activiteiten in de bibliotheek Bios2 Thema in de kijker Activiteiten in de bibliotheek Bios2 thema reeks Mei 2012 Het agentschap Sociaal-Cultureel Werk voor Jeugd en Volwassenen verzamelt via de rapporteringstool Bios2 al geruime tijd

Nadere informatie

16.01.01 Leeskring ism Davidsfonds 2008-2009 "De grote x aanbod aan activiteiten wordt

16.01.01 Leeskring ism Davidsfonds 2008-2009 De grote x aanbod aan activiteiten wordt .01 Het bestaand gemeentelijk cultureel.01.01 Leeskring ism Davidsfonds 2008-2009 "De grote aanbod aan activiteiten wordt revoluties" op 05/01; 12/01 en 19/01 geëvalueerd en waar nodig bijgestuurd of vernieuws.01.02

Nadere informatie

OPENBARE BIBLIOTHEEK LICHTERVELDE : WERKINGSVERSLAG 2010

OPENBARE BIBLIOTHEEK LICHTERVELDE : WERKINGSVERSLAG 2010 1 OPENBARE BIBLIOTHEEK LICHTERVELDE : WERKINGSVERSLAG 2010 Inleiding. Op 1 december 2007 moest iedere Vlaamse bibliotheek een beleidsplan indienen bij het ministerie van de Vlaamse Gemeenschap. In dit

Nadere informatie

Wegwijs. in Bibliotheek Maldegem

Wegwijs. in Bibliotheek Maldegem Wegwijs in Bibliotheek Maldegem Welkom! Welkom in de Maldegemse bibliotheek, een plaats waar mensen centraal staan. Je kan er niet alleen terecht voor een goed boek of een leuke film, je kan ook aanschuiven

Nadere informatie

Er was eens. in 2012

Er was eens. in 2012 Er was eens in 2012 Hoe het allemaal begon Bibliotheekweek 2012 met website ww.bibstevanhetland.be Verwendag met de interactieve brunch XXL vooraf brainstorm met wat willen we te weten komen, waaruit

Nadere informatie

Bios2 Thema in de kijker Activiteiten in de bibliotheek

Bios2 Thema in de kijker Activiteiten in de bibliotheek Bios2 Thema in de kijker Activiteiten in de bibliotheek Bios2 thema reeks Oktober 2014 Het agentschap Sociaal-Cultureel Werk voor Jeugd en Volwassenen verzamelt via de rapporteringstool Bios2 al geruime

Nadere informatie

Bibliotheek Malle het leven van A tot Z

Bibliotheek Malle het leven van A tot Z bibliotheek Bibliotheek Malle het leven van A tot Z www.malle.be o n z e b i b l i o t h e k e n h o e w e r k t o n z e b i b l i o t h e e k Hoofdbibliotheek Westmalle Sint-Jozeflei 26 03-309.93.50 malle@bibliotheek.be

Nadere informatie

Welkom in de bibliotheek van Erpe-Mere

Welkom in de bibliotheek van Erpe-Mere Welkom in de bibliotheek van Erpe-Mere Aanbod voor leerkrachten Maandag: 16u-19u Dinsdag: 17u-20u Woensdag: 10-12u 13-17u Donderdag: 17u-20u Vrijdag: 10-12u Zaterdag: 09-12u Uitlenen, verlengen Op vertoon

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK WEVELGEM

GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK WEVELGEM GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK WEVELGEM VERSLAG OVER HET WERKJAAR 2008 2 I N H O U D I. Beheer 3 II. Financiële middelen 4 III. Personeel 5 IV Werking 4.1. Bibliotheekactiviteiten 7 Activiteiten Jeugdbibliotheek

Nadere informatie

Inhoud. Welkom in de bib 3 Hoe werkt de bib? 4 Lid worden 4 Lenen, verlengen en reserveren 5 Je kaart blokkeert indien je 5

Inhoud. Welkom in de bib 3 Hoe werkt de bib? 4 Lid worden 4 Lenen, verlengen en reserveren 5 Je kaart blokkeert indien je 5 Inhoud Welkom in de bib 3 Hoe werkt de bib? 4 Lid worden 4 Lenen, verlengen en reserveren 5 Je kaart blokkeert indien je 5 Collectie 6 Fysieke collectie 6 Digitale collectie 6 De digitale bibliotheek 8

Nadere informatie

Wegwijs in de bib. Bibliotheek Maldegem. Bibliotheek Maldegem. Welkom in de Maldegemse bibliotheek, een plaats waar mensen

Wegwijs in de bib. Bibliotheek Maldegem. Bibliotheek Maldegem. Welkom in de Maldegemse bibliotheek, een plaats waar mensen Wegwijs in de bib Bibliotheek Maldegem Welkom in de Maldegemse bibliotheek, een plaats waar mensen centraal staan. Je kan er niet alleen terecht voor een goed boek of een leuke film, je kan ook aanschuiven

Nadere informatie

OPENBARE BIBLIOTHEEK LICHTERVELDE : WERKINGSVERSLAG 2009

OPENBARE BIBLIOTHEEK LICHTERVELDE : WERKINGSVERSLAG 2009 1 OPENBARE BIBLIOTHEEK LICHTERVELDE : WERKINGSVERSLAG 2009 Inleiding. Op 1 december 2007 moest iedere Vlaamse bibliotheek een beleidsplan indienen bij het ministerie van de Vlaamse Gemeenschap. In dit

Nadere informatie

OPENBARE BIBLIOTHEEK LICHTERVELDE : ACTIEPLAN 2012

OPENBARE BIBLIOTHEEK LICHTERVELDE : ACTIEPLAN 2012 1 OPENBARE BIBLIOTHEEK LICHTERVELDE : ACTIEPLAN 2012 Inleiding. Op 1 december 2007 moest iedere Vlaamse bibliotheek een beleidsplan indienen bij het ministerie van de Vlaamse Gemeenschap. In dit beleidsplan

Nadere informatie

Leerkrachten. Kleuters. Basisonderwijs. Secundair onderwijs. Maatwerk. Contact. Bibliotheek Lede

Leerkrachten. Kleuters. Basisonderwijs. Secundair onderwijs. Maatwerk. Contact. Bibliotheek Lede Leerkrachten Kleuters Basisonderwijs Secundair onderwijs Maatwerk Contact Bibliotheek Lede Samenwerken met scholen is voor onze bibliotheek een belangrijke opdracht en heeft er toe geleid dat heel veel

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING BEHEERSORGAAN

VERSLAG VERGADERING BEHEERSORGAAN Bibliotheek Zoutleeuw V. Betsstraat 16, 3440 Zoutleeuw T 011 78 45 48 bibliotheek@zoutleeuw.be zoutleeuw.bibliotheek.be VERSLAG VERGADERING BEHEERSORGAAN 18.02.2014 Aanwezig Verontschuldigd Afwezig Ilse

Nadere informatie

Producten aangeboden door de Openbare Bibliotheek Rijssen-Holten aan het Voortgezet Onderwijs 2012-2013

Producten aangeboden door de Openbare Bibliotheek Rijssen-Holten aan het Voortgezet Onderwijs 2012-2013 Producten aangeboden door de Openbare Bibliotheek Rijssen-Holten aan het Voortgezet Onderwijs 2012-2013 Voorwoord Uw school besteedt het komend schooljaar natuurlijk veel aandacht aan mediawijsheid en

Nadere informatie

7 Wevelgem staat garant voor een goed uitgebouwd vrijetijdsaanbod

7 Wevelgem staat garant voor een goed uitgebouwd vrijetijdsaanbod 7 Wevelgem staat garant voor een goed uitgebouwd vrijetijdsaanbod Korte termijndoelstelling 7.4 De bibliotheek heeft een aangepaste en eigentijdse infrastructuur en biedt ruime informatiemogelijkheden.

Nadere informatie

Bibliotheek Wevelgem Kerncijfers 2014

Bibliotheek Wevelgem Kerncijfers 2014 Bibliotheek Wevelgem Kerncijfers 2014 1 Inleiding Het werkjaar 2014 stond in het teken van aanpassing. De bibliotheek in het park sluit haar deuren op zaterdag 11 januari. De verhuis naar noodbib Ter Mote

Nadere informatie

BIJLAGE 6: BEZIT EN UITLENINGEN

BIJLAGE 6: BEZIT EN UITLENINGEN BIJLAGE 6: BEZIT EN UITLENINGEN 1. Afdelingen en openingstijden De bibliotheek was ook in 2011 werkzaam in vijf vaste uitleenpunten: hoofdbibliotheek, het filiaal Gullegem, het filiaal Moorsele, het filiaal

Nadere informatie

Welkom! Wegwijs voor nieuwe leden. Weverijstraat 9 8900 Ieper tel. 057 239 420 bibliotheek@ieper.be. mei 2011

Welkom! Wegwijs voor nieuwe leden. Weverijstraat 9 8900 Ieper tel. 057 239 420 bibliotheek@ieper.be. mei 2011 Welkom! Wegwijs voor nieuwe leden mei 2011 Weverijstraat 9 8900 Ieper tel. 057 239 420 bibliotheek@ieper.be Fijn om je als lid welkom te heten! Onze bibliotheek telt zo n 14.000 actieve leden. Evenveel

Nadere informatie

G E M E E N T E L I J K E O P E N B A R E B I B L I O T H E E K W E V E L G E M I N H O U D. V e r s l a g o v e r h e t w e r k j a a r

G E M E E N T E L I J K E O P E N B A R E B I B L I O T H E E K W E V E L G E M I N H O U D. V e r s l a g o v e r h e t w e r k j a a r G E M E E N T E L I J K E O P E N B A R E B I B L I O T H E E K W E V E L G E M V e r s l a g o v e r h e t w e r k j a a r 2 0 0 7 I N H O U D I. Beheer 3 II. Financiële middelen 4 III. Personeel 5 IV

Nadere informatie

Tienen. Bibliotheek WELKOM IN DE BIB VAN TIENEN! Info en tips

Tienen. Bibliotheek WELKOM IN DE BIB VAN TIENEN! Info en tips Bibliotheek Tienen WELKOM IN DE BIB VAN TIENEN! Info en tips Collectie Informatie en media (op het gelijkvloers) Informatieve boeken (reisgidsen, kookboeken, tuinboeken ) Films, tv-reeksen, documentaires

Nadere informatie

B i b l i o t h e e k. Z w e v e g e m. bib & b bus. Dienstreglement. m.i.v. 1 september 2014

B i b l i o t h e e k. Z w e v e g e m. bib & b bus. Dienstreglement. m.i.v. 1 september 2014 B i b l i o t h e e k Z w e v e g e m bib & b bus Dienstreglement m.i.v. 1 september 2014 Gemeentelijke Openbare Bibliotheek Zwevegem - Dienstreglement miv 1 september 2014 p 1/8 DIENSTREGLEMENT GEMEENTELIJKE

Nadere informatie

Bibliotheek de Krook stimuleert bibliotheekbezoek met vernieuwd scholenaanbod en Willie Wonkaprijs

Bibliotheek de Krook stimuleert bibliotheekbezoek met vernieuwd scholenaanbod en Willie Wonkaprijs Bibliotheek de Krook stimuleert bibliotheekbezoek met vernieuwd scholenaanbod en Willie Wonkaprijs Omdat élk kind kennis zou kunnen maken met de bibliotheek voorziet Bibliotheek De Krook een uitgebreid

Nadere informatie

ONZE BIB VOOR JOUW KLAS!

ONZE BIB VOOR JOUW KLAS! schooljaar 2017-2018 ONZE BIB VOOR JOUW KLAS! Ons GRATIS AANBOD voor kleuterscholen & lagere scholen van Boortmeerbeek en Haacht www.habobib.bibliotheek.be - Facebook: HaBoBIB Ook in schooljaar 2017-2018

Nadere informatie

School en Bibliotheek

School en Bibliotheek BIBLIOTHEEK TORHOUT School en Bibliotheek Welkom Welkom in de bib van Torhout. In deze folder geven we je graag een overzicht van ons aanbod en onze dienstverlening. Wil je als leerkracht of als school

Nadere informatie

Subject: Uitnodiging BiebPanel onderzoek: tevredenheid over de bibliotheek

Subject: Uitnodiging BiebPanel onderzoek: tevredenheid over de bibliotheek Vragenlijst onderzoek 2016-1 Subject: Uitnodiging BiebPanel onderzoek: tevredenheid over de bibliotheek Geachte heer/mevrouw [ACHTERNAAM], Graag nodigen wij u uit om deel te nemen aan het volgende onderzoek

Nadere informatie

Jaarverslag bibliotheek Nevele

Jaarverslag bibliotheek Nevele 2016 Jaarverslag bibliotheek Nevele Inhoud Voorwoord... 3 1. Werking... 4 1.1. Leners... 4 a. Totaal aantal leners... 4 b. Leners uit Nevele... 5 1.2. Collectie... 6 a. Collectie: open kast... 6 b. Digitale

Nadere informatie

B i b l i o t h e e k. Z w e v e g e m. bibreglement. m.i.v. 27 oktober 2015. Pagina 1 van 7

B i b l i o t h e e k. Z w e v e g e m. bibreglement. m.i.v. 27 oktober 2015. Pagina 1 van 7 B i b l i o t h e e k Z w e v e g e m bibreglement m.i.v. 27 oktober 2015 Pagina 1 van 7 GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK bibreglement GOEDGEKEURD DOOR DE GEMEENTERAAD IN ZITTING VAN 26 oktober 2015.

Nadere informatie

Vredescentrum. AANBOD BASISONDERWIJS Schooljaar

Vredescentrum. AANBOD BASISONDERWIJS Schooljaar Vredescentrum AANBOD BASISONDERWIJS Schooljaar 2017-2018 1 Vredescentrum van de provincie en stad Antwerpen vzw Het Vredescentrum voor de vrienden. Het Vredescentrum is al 30 jaar lang een enthousiaste

Nadere informatie

speciale voorzieningen door de respondenten van de Senia enquête.

speciale voorzieningen door de respondenten van de Senia enquête. BIJLAGE 1. Overzicht van de gegeven suggesties voor verbetering van de speciale voorzieningen door de respondenten van de Senia enquête. Overleg tussen Senia en bibliotheken Samenwerking / Contact tussen

Nadere informatie

Bibliotheek Wevelgem Kerncijfers

Bibliotheek Wevelgem Kerncijfers Bibliotheek Wevelgem Kerncijfers 2015 Inleiding Het werkjaar 2015 staat in het teken van verwachting en is tegelijk ook een jaar van de status quo, want de verdere daling van uitleencijfers en aantal

Nadere informatie

BIOS 2 BIBLIOTHEEK INFORMATIE - en OPVOLGINGSSYSTEEM 2 GEGEVENS

BIOS 2 BIBLIOTHEEK INFORMATIE - en OPVOLGINGSSYSTEEM 2 GEGEVENS BIOS 2 BIBLIOTHEEK INFORMATIE - en OPVOLGINGSSYSTEEM 2 GEGEVENS Vlaamse overheid Agentschap Sociaal-Cultureel Werk voor Jeugd en Volwassenen Team Lokaal Cultuurbeleid & Team Beleidsondersteuning en Management

Nadere informatie

Wat kunnen wij voor u doen? Aanbod van bibliotheek Eeklovoor. Contacteer ons! Schooljaar 2012 2013

Wat kunnen wij voor u doen? Aanbod van bibliotheek Eeklovoor. Contacteer ons! Schooljaar 2012 2013 Wat kunnen wij voor u doen? Contacteer ons! Bibliotheek Eeklo Molenstraat 36 9900 Eeklo 09 218 27 00 www.eeklo.be/bibliotheek Aanbod van bibliotheek Eeklovoor scholen. Schooljaar 2012 2013 Vivianne Cauwels

Nadere informatie

1. Collectie en databanken

1. Collectie en databanken Actieplan 008. Collectie en databanken De pijnpunten van onze bibliotheekwerking werden al aangekaart in ons bibliotheekbeleidsplan voor 008-0. Qua collectie zijn de prioriteiten de uitbreiding van de

Nadere informatie

Jouw klas in de bib.

Jouw klas in de bib. SCHOOLJAAR 2019-2020 Jouw klas in de bib. Ons gratis aanbod voor het kleuter- en lager onderwijs in Haacht en Boortmeerbeek. Workshops, auteursbezoeken en lezingen op maat van kinderen en leerkrachten.

Nadere informatie

afsluiten. Want Dankzij de bib (het thema van de Week) tonen kinderen en volwassenen met hun grote en kleine verhalen dat tot op

afsluiten. Want Dankzij de bib (het thema van de Week) tonen kinderen en volwassenen met hun grote en kleine verhalen dat tot op Zaterdag 22 oktober 2011 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Boekenweek Lancering Boekenboomproject Kortrijk Geachte schepen(en) (van Cultuur en Leefmilieu),

Nadere informatie

Bibliotheek. De digitale bibliotheek. De bib geeft antwoord. Levenslang leren op maat

Bibliotheek. De digitale bibliotheek. De bib geeft antwoord. Levenslang leren op maat Bibliotheek 18 De bib geeft antwoord De digitale bibliotheek Levenslang leren op maat 1 INHOUD Welkom in de bib 3 Hoe werkt de bib? 4 Lid worden 4 Lenen, verlengen en reserveren 5 Je kaart blokkeert indien

Nadere informatie

Nieuwe Nederlandse Literatuur

Nieuwe Nederlandse Literatuur Nieuwe Nederlandse Literatuur 1 / 6 2 / 6 3 / 6 Nieuwe Nederlandse Literatuur Literatuur & Romans Thrillers & Spanning Feelgood Fantasy & SF Young adult Junior Non-fictie Culinair Literatuur & Romans De

Nadere informatie

Brakel: Carmen Vanden Broucke Kluisbergen: Bert Dekimpe Maarkedal: Mirjam Sonck en Charlotte De Mullier Oudenaarde: Els De Vos Ronse: Roseline

Brakel: Carmen Vanden Broucke Kluisbergen: Bert Dekimpe Maarkedal: Mirjam Sonck en Charlotte De Mullier Oudenaarde: Els De Vos Ronse: Roseline Brakel: Carmen Vanden Broucke Kluisbergen: Bert Dekimpe Maarkedal: Mirjam Sonck en Charlotte De Mullier Oudenaarde: Els De Vos Ronse: Roseline Bauters/Jenny Bouckaert Wortegem-Petegem: Ruth Debels Verderzetting

Nadere informatie

Bibliotheek Zoutleeuw V. Betsstraat 16, 3440 Zoutleeuw T 011 78 45 48 bibliotheek@zoutleeuw.be zoutleeuw.bibliotheek.be

Bibliotheek Zoutleeuw V. Betsstraat 16, 3440 Zoutleeuw T 011 78 45 48 bibliotheek@zoutleeuw.be zoutleeuw.bibliotheek.be Bibliotheek Zoutleeuw V. Betsstraat 16, 3440 Zoutleeuw T 011 78 45 48 bibliotheek@zoutleeuw.be zoutleeuw.bibliotheek.be VERSLAG VERGADERING BEHEERSORGAAN 11.02.2015 Aanwezig Verontschuldigd Afwezig Gaston

Nadere informatie

Popmuziek. Project. Omschrijving van de activiteit

Popmuziek. Project. Omschrijving van de activiteit Project Popmuziek 2005-2006 2006 Omschrijving van de activiteit Een feestelijke start, lezingen, films, voorstellingen, een uitgebreid aanbod aan het primair en voortgezet onderwijs, Arend en Marije op

Nadere informatie

2012 IN VOGELVLUCHT. Speciale uitgave voor leden en gebruikers BEKNOPT JAARVERSLAG. Het uitgebreide jaarverslag kunt u vinden op

2012 IN VOGELVLUCHT. Speciale uitgave voor leden en gebruikers BEKNOPT JAARVERSLAG. Het uitgebreide jaarverslag kunt u vinden op Speciale uitgave voor leden en gebruikers Het uitgebreide jaarverslag kunt u vinden op www.heuvellandbibliotheken.nl 2012 IN VOGELVLUCHT BEKNOPT JAARVERSLAG voor kennis en emotie Contributie Naar aanleiding

Nadere informatie

Verontschuldigd: Dominique De Moor, Nancy Van Nespen, Roeland Salaets, Nico De Wert Afwezig: -

Verontschuldigd: Dominique De Moor, Nancy Van Nespen, Roeland Salaets, Nico De Wert Afwezig: - VERSLAG Verslag Beheersorgaan Openbare Bibliotheek Datum: dinsdag 24 januari 2017 20u-22u Plaats: leeszaal bibliotheek Aanwezig: Wilbert Dhondt (voorzitter), Romain Meersschaert, Benny Westerlinck, Gino

Nadere informatie

De Bib nieuwe stijl 10 10 10

De Bib nieuwe stijl 10 10 10 De Bib nieuwe stijl 10 10 10 De Bib nieuwe stijl 10 10 10 Vanaf eind 2012 wordt de bibliotheek aan het Heymanplein grondig verbouwd. Toch wachten het stadsbestuur en het bibteam niet om de bibliotheek

Nadere informatie

Veel Gestelde Vragen over InterBibliothecair Leenverkeer via Web Impala aangevraagd via OpenVlacc

Veel Gestelde Vragen over InterBibliothecair Leenverkeer via Web Impala aangevraagd via OpenVlacc Veel Gestelde Vragen over InterBibliothecair Leenverkeer via Web Impala aangevraagd via OpenVlacc Laatste aanpassing: 3 oktober 2007 Meer details over het IBL leenverkeer in de handleiding van Impala http://anet.ua.ac.be/impala/

Nadere informatie

PROVINCIE ANTWERPEN ARRONDISSEMENT TURNHOUT GEMEENTE HERSELT CULTUURBELEIDSPLAN

PROVINCIE ANTWERPEN ARRONDISSEMENT TURNHOUT GEMEENTE HERSELT CULTUURBELEIDSPLAN Dit cultuurbeleidsplan is gebaseerd op: Gegevens over onze gemeente Bevraging van inwoners Gegevens van de socio-culturele verenigingen Evaluaties van culturele activiteiten, georganiseerd door de cultuurdienst

Nadere informatie

brugge.be OVERAL TAAL Overal Taal tentoonstelling en activiteiten 18 februari - 17 maart 2015 Hoofdbibliotheek Biekorf - Kuipersstraat Brugge

brugge.be OVERAL TAAL Overal Taal tentoonstelling en activiteiten 18 februari - 17 maart 2015 Hoofdbibliotheek Biekorf - Kuipersstraat Brugge brugge.be OVERAL TAAL Overal Taal tentoonstelling en activiteiten 18 februari - 17 maart 2015 Hoofdbibliotheek Biekorf - Kuipersstraat 3-8000 Brugge OVERAL TAAL Brugge is een diverse stad. Dit hoor je

Nadere informatie

De Bib. Brengt bijeen.

De Bib. Brengt bijeen. brugge.be/bibliotheek OPENBARE BIBLIOTHEEK De Bib. Brengt bijeen. Beter Nederlands leren of andere talen en culturen ontdekken, het kan allemaal. De Openbare Bibliotheek Brugge heeft veel in huis. Ook

Nadere informatie

Welkomstbrochure Bibliotheek Lede & Oordegem

Welkomstbrochure Bibliotheek Lede & Oordegem aanbod activiteiten cursussen dienstverlening werking Welkomstbrochure Bibliotheek Lede & Oordegem www.bibliotheek.lede.be acebook.com/bibliotheeklede 2014 Bibliotheek Lede Open huis voor iedereen. Inschrijven

Nadere informatie

Culture market. 29 > 30.08.2014 Nederlandse versie

Culture market. 29 > 30.08.2014 Nederlandse versie Culture market 29 > 30.08.2014 Nederlandse versie INHOUD 19.02.2014 presentatie inhoud deelneming organisatie BRUSSELS CREATIVE FORUM : een project voor Brussel presentatie CULTUREEL BORRELEN IN BRUSSEL

Nadere informatie

Provinciaal gebruikersreglement. Bibliotheeknet Limburg.

Provinciaal gebruikersreglement. Bibliotheeknet Limburg. Provinciaal gebruikersreglement Bibliotheeknet Limburg Bibliotheeknet Limburg Bibliotheeknet Limburg is een samenwerkingsverband tussen een aantal Limburgse openbare bibliotheken. Het meest actuele overzicht

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING BEHEERSORGAAN

VERSLAG VERGADERING BEHEERSORGAAN Bibliotheek Zoutleeuw V. Betsstraat 16, 3440 Zoutleeuw T 011 78 45 48 bibliotheek@zoutleeuw.be zoutleeuw.bibliotheek.be VERSLAG VERGADERING BEHEERSORGAAN 24.06.13 Aanwezig Verontschuldigd Afwezig Ilse

Nadere informatie

Regionale infosessie Erfgoeddag 2016 Rituelen

Regionale infosessie Erfgoeddag 2016 Rituelen Regionale infosessie Erfgoeddag 2016 Rituelen Erfgoeddag? Erfgoeddag 2016 Rituelen Van idee naar activiteit Hoe inschrijven? Promotiemateriaal Belangrijke data welkomsritueel Rhoussoul, Foto: Cigdem Yuksel,

Nadere informatie

JUNIOR JOURNALIST 2015 Sport

JUNIOR JOURNALIST 2015 Sport JUNIOR JOURNALIST 2015 Sport Infopakket voor organiserende afdelingen INHOUDSTAFEL Inhoudstafel... 1 In een notendop... 1 Praktische informatie... 2 Reglement... 2 Wie kan deelnemen?... 2 Wat te schrijven?...

Nadere informatie

BIBLIOTHEEK LEDE Schoolaanbod 2014-2015 Lagere school

BIBLIOTHEEK LEDE Schoolaanbod 2014-2015 Lagere school BIBLIOTHEEK LEDE Schoolaanbod 2014-2015 Lagere school Inhoud Inleiding...3 Contact...4 Klasuitleen - BibliotheekinspectieBrigade...5 Speciale lidkaarten voor leerkrachten...6 Kamishibai...7 Bibradspel...8

Nadere informatie

Programma Stichting Literaire Actviteiten Zeist

Programma Stichting Literaire Actviteiten Zeist Programma Stichting Literaire Actviteiten Zeist 2019-2020 elle Verhoeks Linda Stulic Mel Boas Schrijversontmoetingen LiteratuurPrijs Zeist Stadsdichtersduo Literatuurquiz Literair Zeist De Stichting Literaire

Nadere informatie

DIENSTREGLEMENT. Art. 2 - OPENINGSUREN De openingsuren worden bij de inschrijving meegedeeld. De dagen en uren van de opening zijn de volgende :

DIENSTREGLEMENT. Art. 2 - OPENINGSUREN De openingsuren worden bij de inschrijving meegedeeld. De dagen en uren van de opening zijn de volgende : P.O.B. BRECHT DIENSTREGLEMENT Art. 1 - ALGEMEEN De plaatselijke openbare bibliotheek van de gemeente Brecht is een democratische instelling, vrij toegankelijk voor iedereen. Haar gedrukte, audiovisuele

Nadere informatie

BibliotheeknetLimburg

BibliotheeknetLimburg BibliotheeknetLimburg Provinciaal gebruikersreglement limburg.be BibliotheeknetLimburg Inwerkingtreding reglement Dit gebruikersreglement treedt in werking op 1 januari 2009. Alle voorgaande gebruikersreglementen

Nadere informatie

Letterenhuis. Inspiratie OVERAL! MET ISH AIT HAMOU ALS AMBASSADEUR INSPIRATIE. Workshop voor 3de graad TSO/BSO. Info voor de leerkracht

Letterenhuis. Inspiratie OVERAL! MET ISH AIT HAMOU ALS AMBASSADEUR INSPIRATIE. Workshop voor 3de graad TSO/BSO. Info voor de leerkracht Letterenhuis Inspiratie OVERAL! MET ISH AIT HAMOU ALS AMBASSADEUR INSPIRATIE Workshop voor 3de graad TSO/BSO Info voor de leerkracht Het Letterenhuis Het Letterenhuis bewaart de archieven van schrijvers

Nadere informatie

ONTDEK BIBLIOTHEEK ZWEVEGEM

ONTDEK BIBLIOTHEEK ZWEVEGEM ONTDEK BIBLIOTHEEK ZWEVEGEM Ontdek onze bibliotheek! Als alles tegenslaat, En niets nog baat, Ga dan naar de bib. Vrij naar Stephen King Word lid van de bib en lees elke dag gratis de krant, drink een

Nadere informatie

Laat u verrassen en INSPIREREN!

Laat u verrassen en INSPIREREN! Laat u verrassen en INSPIREREN! De Nieuwe Bibliotheek De bibliotheek is tegenwoordig zo veel meer dan alleen boek-uitleen. Boeken blijven en ze blijven belangrijk, maar media als cd s, dvd s, cd-roms,

Nadere informatie

DIENSTREGLEMENT. Art. 2 - OPENINGSUREN De openingsuren worden bij de inschrijving meegedeeld. De dagen en uren van de opening zijn de volgende :

DIENSTREGLEMENT. Art. 2 - OPENINGSUREN De openingsuren worden bij de inschrijving meegedeeld. De dagen en uren van de opening zijn de volgende : P.O.B. BRECHT DIENSTREGLEMENT Art. 1 - ALGEMEEN De plaatselijke openbare bibliotheek van de gemeente Brecht is een democratische instelling, vrij toegankelijk voor iedereen. Haar gedrukte, audiovisuele

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK ASSENEDE

GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK ASSENEDE GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK ASSENEDE DIENSTREGLEMENT Artikel 1. De gemeentelijke openbare bibliotheek van Assenede is vrij toegankelijk voor iedereen. Zij is een democratische instelling. Haar collecties

Nadere informatie

Actieplan Openbare Bibliotheek Sint-Pieters-Leeuw 2011

Actieplan Openbare Bibliotheek Sint-Pieters-Leeuw 2011 Actieplan Openbare Bibliotheek Sint-Pieters-Leeuw 2011 Inhoudstafel 1. Inleiding 2 2. Strategische en operationele, initiatieven, acties en afspraken 2 omtrent implementatie, evaluatie en bijsturing 2.1.

Nadere informatie

OPENBARE BIBLIOTHEEK. Activiteiten in Boekvoorstelling:

OPENBARE BIBLIOTHEEK. Activiteiten in Boekvoorstelling: OPENBARE BIBLIOTHEEK De openbare bibliotheek van Laarne, erkend als een voltijds werkende bibliotheek sinds 1 januari 1988, bestaat uit een hoofdbibliotheek in Laarne en een filiaal in Kalken. De hoofdbibliotheek

Nadere informatie

Een cultuuractieve school

Een cultuuractieve school Een cultuuractieve school Visie/missie Kunst- en cultuurbeleving vinden we op De Pagadder een grote en belangrijke uitdaging. We besteden er jaarlijks heel wat geld en tijd aan. Ook in de bijdrageregeling

Nadere informatie

Vind sneller wat je zoekt. Ontdek de vernieuwde online BIBCATALOGUS & MIJN BIBLIOTHEEK dienst.

Vind sneller wat je zoekt. Ontdek de vernieuwde online BIBCATALOGUS & MIJN BIBLIOTHEEK dienst. Vind sneller wat je zoekt. Ontdek de vernieuwde online BIBCATALOGUS & MIJN BIBLIOTHEEK dienst. 1 2 SNEL ZOEKEN Maar ook uitgebreid. Gebruik de zoekbox om de bibliotheekcatalogus te doorzoeken. Klik op

Nadere informatie

Koninklijke Bibliotheek van België EDUCATIEVE DIENST

Koninklijke Bibliotheek van België EDUCATIEVE DIENST Koninklijke Bibliotheek van België EDUCATIEVE DIENST INTRO Bijna zeven miljoen boeken, miljarden pagina s, honderden miljarden woorden, beelden en ideeën. Eeuwen van onderzoek en werk om ze te begrijpen,

Nadere informatie

Infosessie Erfgoeddag Stop de tijd!

Infosessie Erfgoeddag Stop de tijd! Infosessie Erfgoeddag Stop de tijd! Welkom en doelstellingen Stop de tijd! Digitale Week Jeugdboekenweek Pauze Inschrijven Kinderspel Wie is wie? Promotiemateriaal Evaluatie Erfgoeddag 2012 Ideeënsprokkelaar

Nadere informatie

Deel 2: Uitwerking vijf resultaatgebieden in concrete resultaten

Deel 2: Uitwerking vijf resultaatgebieden in concrete resultaten Prestatiesubsidieovereenkomst bibliotheekwerk 2019 Deel 2: Uitwerking vijf resultaatgebieden in concrete resultaten Om onderscheid te maken tussen die activiteiten waarvoor de bibliotheek structureel of

Nadere informatie

De bib voor jouw school! 2015-2016

De bib voor jouw school! 2015-2016 De bib voor jouw school! 2015-2016 Korte inhoud 1. DE BIBTRUCK 4 2. DE BIB GROEIT MET JE MEE 8-16 Kleuters Nieuw Leesmicroben 8 Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen 14 1ste leerjaar Ik kan al zelf lezen! 10

Nadere informatie

COLLECTIEBELEID 2015-2019. Volwassenen: romans en informatief. Versie januari 2015 Pagina 1

COLLECTIEBELEID 2015-2019. Volwassenen: romans en informatief. Versie januari 2015 Pagina 1 COLLECTIEBELEID 2015-2019 Volwassenen: romans en informatief Versie januari 2015 Pagina 1 Inleiding Dit document actualiseert de uitgangspunten voor de opbouw van de collectie van Bibliotheek Pittem. Dit

Nadere informatie

ACTIEPLAN BIBLIOTHEEK LEDE 2006

ACTIEPLAN BIBLIOTHEEK LEDE 2006 ACTIEPLAN BIBLIOTHEEK LEDE 2006 In het actieplan van 2006 worden enkele concrete punten uit het bibliotheekbeleidsplan gekozen die we vooropstellen en willen uitvoeren in 2006. Bedoeling van dit actieplan

Nadere informatie

Gezonde Gemeente Balen

Gezonde Gemeente Balen Gezonde Gemeente Balen Werking 1. Engagement gemeente en OCMW Ingetekend op project Gezonde Gemeente Balen Instap in 2014 verder doen onder motto eens een gezonde gemeente blijven we gezonde gemeente 2.

Nadere informatie

Laat weten wat je interesseert en maak kans op een I-pod touch 32GB

Laat weten wat je interesseert en maak kans op een I-pod touch 32GB Laat weten wat je interesseert en maak kans op een I-pod touch 32GB Hallo! De gemeente Bornem biedt informatie, cultuur en ontspanning voor iedereen. Om dat te kunnen blijven doen vinden we het belangrijk

Nadere informatie

Vind sneller wat je zoekt. Ontdek de vernieuwde online BIBCATALOGUS & MIJN BIBLIOTHEEK dienst.

Vind sneller wat je zoekt. Ontdek de vernieuwde online BIBCATALOGUS & MIJN BIBLIOTHEEK dienst. Vind sneller wat je zoekt. Ontdek de vernieuwde online BIBCATALOGUS & MIJN BIBLIOTHEEK dienst. 1 SNEL ZOEKEN Maar ook uitgebreid. Gebruik de zoekbox om de bibliotheekcatalogus te doorzoeken. Klik op uitgebreid

Nadere informatie

Welkom in de bib van Brecht

Welkom in de bib van Brecht Welkom in de bib van Brecht Inhoud 04 Drie locaties 05 Lid worden 06 Hoe werkt onze bib 08 Reglement & tarieven 09 Collectie 11 Meer dan boeken 13 Online catalogus & Mijn Bibliotheek 14 Een jaar lang activiteiten

Nadere informatie

BIJLAGE 6: BEZIT EN UITLENINGEN

BIJLAGE 6: BEZIT EN UITLENINGEN BIJLAGE 6: BEZIT EN UITLENINGEN 1. Afdelingen en openingstijden De bibliotheek was ook in 21 werkzaam in vijf vaste uitleenpunten: hoofdbibliotheek, het filiaal Gullegem, het filiaal Moorsele, het filiaal

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK DE PINTE

GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK DE PINTE GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK DE PINTE Baron de Gieylaan 27, 9840 De Pinte - tel : 09/282.25.32 e-mail : bibliotheek@depinte.be website : www.depinte.be DIENSTREGLEMENT Artikel 1 : De Gemeentelijke

Nadere informatie

SCHOOLJAAR 2012-2013

SCHOOLJAAR 2012-2013 SCHOOLJAAR 2012-2013 Bibliotheek Pittem, Broeders Maristenstraat 2, 8740 Pittem t 051 46 03 76 bibliotheek@pittem.be Boeken spelen in het leven van kinderen een belangrijke rol: om iets bij te leren, voor

Nadere informatie

Bios2 Thema in de kijker Publieksbereik

Bios2 Thema in de kijker Publieksbereik Bios2 Thema in de kijker Publieksbereik Bios2 thema reeks Oktober 2014 1 Het agentschap Sociaal-Cultureel Werk voor Jeugd en Volwassenen verzamelt via de rapporteringstool Bios2 al geruime tijd cijfermateriaal

Nadere informatie

ontmoetingen met schrijvers en dichters ontmoetingen met schrijvers en dichters ontmoetingen

ontmoetingen met schrijvers en dichters ontmoetingen met schrijvers en dichters ontmoetingen Programma Stichting Literaire Actviteiten Zeist 2017-2018 ontmoetingen met schrijvers en dichters ontmoetingen met schrijvers en dichters ontmoetingen met literairzeist.nl schrijvers Bart Koetsier Bas

Nadere informatie

Actieplan Cultuurbeleid

Actieplan Cultuurbeleid Actieplan Cultuurbeleid 2010 Het cultuurbeleidsplan 2009-2013 Toegespitst en uitgelijnd naar 2010 Strategische doelstelling 1 De verenigingen en de bevolking kunnen beroep doen op een volwaardige en professioneel

Nadere informatie

DE BIB VOOR JOUW SCHOOL

DE BIB VOOR JOUW SCHOOL DE BIB VOOR JOUW SCHOOL 2017 2018 BIBLIOTHEEK GENK Stadsplein 3 3600 Genk T 089 65 35 35 www.bibliotheekgenk.be bibliotheek@genk.be www.facebook.com/bibliotheekgenk JEUGDAFDELING T 089 65 35 63 jeugdbib@genk.be

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 bibliotheek. Jaarverslag 2018

Jaarverslag 2017 bibliotheek. Jaarverslag 2018 Jaarverslag 2017 bibliotheek Jaarverslag 2018 Activiteiten 2018 . Personeel - Bibliothecaris: Jan Van Herreweghe (in dienst sedert 1/6/1982) 38u - Assistent-dienstleider Martine Vandeputte (vanaf 1/3/2007)

Nadere informatie

Het verhaal van 2016: feiten en cijfers

Het verhaal van 2016: feiten en cijfers Het verhaal van 2016: feiten en cijfers Algemeen Capelle aan den IJssel Krimpen aan den IJssel Totalen Inwoneraantallen 66,465 66,389 29,035 28,930 95,500 95,319 Omvang collectie totaal 78,123 86,689 36,687

Nadere informatie

Beleidsprioriteiten voor de beleidsperiode

Beleidsprioriteiten voor de beleidsperiode Stedelijke Openbare Bibliotheek Hoogstraat 17 8460 OUDENBURG TEL/FAX 059 26 82 50 E-mail : oudenburg@bibliotheek.be Beleidsprioriteiten voor de beleidsperiode 2014-2019 De Vlaamse Gemeenschap zal elke

Nadere informatie

GEBRUIKERSREGLEMENT BIBLIOTHEEK LAAKDAL REGLEMENT VANAF 1 OKTOBER 2010 Vervangt het reglement van 21 juli 2005

GEBRUIKERSREGLEMENT BIBLIOTHEEK LAAKDAL REGLEMENT VANAF 1 OKTOBER 2010 Vervangt het reglement van 21 juli 2005 GEBRUIKERSREGLEMENT BIBLIOTHEEK LAAKDAL REGLEMENT VANAF 1 OKTOBER 2010 Vervangt het reglement van 21 juli 2005 Gelet op het dienstreglement van 21 juli 2005 dat het gebruik van de bibliotheek organiseerde;

Nadere informatie