BIJLAGE 6: BEZIT EN UITLENINGEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BIJLAGE 6: BEZIT EN UITLENINGEN"

Transcriptie

1 BIJLAGE 6: BEZIT EN UITLENINGEN 1. Afdelingen en openingstijden De bibliotheek was ook in 2011 werkzaam in vijf vaste uitleenpunten: hoofdbibliotheek, het filiaal Gullegem, het filiaal Moorsele, het filiaal Wijnberg en het filiaal Posthoorn. De afdelingen en de openingstijden zijn terug te vinden in het dienstreglement. De bibliotheek was 75 uren/week open voor het publiek (alle afdelingen samen) en stelde zijn deuren nog eens 14 uren/week extra open voor klasuitleningen in de filialen. 2. Overzicht bezit Gedrukte materialen 2010 Aanwinsten Afvoer 2011 Uitleningen Jeugd fictie Jeugd strips Jeugd non-fictie Jeugd naslagwerken Volwassenen fictie (zonder daisy) Volwassenen strips Volwassenen non-fictie Volwassenen naslagwerken nonfictie Bladmuziek Tijdschriftenabonnementen Tijdschriftnummers Krantenabonnementen Totaal gedrukte materialen De aanwinsten zijn verdeeld over ongeveer nieuwe jeugdboeken (vooral voor samenstelling themapakketten voor de scholen) en ongeveer nieuwe boeken voor volwassenen, evenwichtig verdeeld over romans en informatieve boeken. Bij deze laatste kreeg de rubriek reisgidsen in alle afdelingen een verjongingskuur. Voor ongeveer boeken werd een keuze gemaakt uit het aanbod, titels ingevoerd in bibliotheeksoftware, exemplaren beveiligd en uitleenklaar gemaakt, Aangroei van niet-uitleenbare werken is vooral toe te schrijven aan de uitbouw van de Wevelgemse Collectie. Ongeveer titels werden verwijderd uit de open kast-afdeling van de bibliotheek. Bovendien werden nog eens titels verwijderd uit het magazijn, maar er werden ook werken verplaatst naar het magazijn. Het aandeel fictie in het magazijn nam toe, het aandeel informatieve boeken nam sterk af. Dat doe je niet zomaar Je kijkt na in overkoepelende bibliotheekcatalogi of het werk nog in een andere bibliotheek beschikbaar is, beslist of je het werk lokaal nog nodig hebt en biedt het eventueel aan bij een netwerkbibliotheek. Bij wieden uit de filialen kijk je na of exemplaren in het magazijn nog in goede staat zijn of aan vervanging toe zijn. (zie tabel volgende pagina)

2 Magazijn 2010 Aanwinsten Afvoer 2011 Uitleningen Gedrukte materialen Niet uitleenbaar Magazijn beeld en geluid Totaal magazijncollectie Omdat jongere titels naar het magazijn worden verplaatst nemen de uitleningen van magazijnboeken ook toe. Voor de magazijncollectie van de AVM zijn het vooral minder gevraagde titels die bewaard worden om het plaatsgebrek op te vangen. Enkel cd s en dvd s worden nog in het magazijn bijgehouden. Er zit ook nog een kleine collectie diareeksen van lokaal belang in het magazijn, maar deze zijn niet meer opgenomen in de collectie. Magazijncollectie Collectie 2010 Collectie 2011 Uitleningen 2010 Uitleningen 2011 Uitleenbare gedrukte materialen in magazijn fictie informatief tijdschriften Niet-uitleenbare gedrukte materialen in magazijn (Wevelgemse collectie inbegrepen) AVM in magazijn Totaal magazijncollectie Materialen beeld en geluid 2010 Aanwinsten Afvoer 2011 Uitleningen Cd Muziekdvd CD cd-rom daisy Dvd (cinebib inbegrepen) Dvd jeugd Dvd speelfilm Dvd informatief cinebib 651 Totaal beeld en geluid

3 3. Overzicht uitleningen 2011 toont een stijging van de uitleencijfers van 2 % in tegenstelling met de daling van 3,9 % (2010) en 5,3 % (2009). Deze stijging zet zich door in alle afdelingen van de bibliotheek. De verhouding van het totaal aantal uitleningen/verlengingen is 82/18. Deze uitleencijfers betekenen ook dat er ongeveer materialen terug op hun plek werden gezet. Met de stijging van de uitleningen gaat de bib van Wevelgem in tegen de algemene trend van daling in Vlaanderen.

4 4. Hoofdbibliotheek Het totaal aantal uitleningen in de hoofdbib omvat ook de uitleningen van de afdeling beeld en geluid en van die van het magazijn (details zie verder). 4.1 Gedrukte materialen in open kast Jeugd fictie ,5 Jeugd strips ,7 Jeugd informatief ,1 Naslagwerken 2242 Spel Volwassenen fictie ,9 Volwassenen strips ,8 Volwassenen informatief ,5 Tijdschriftnummers ,2 lopende tijdschrifttitels 230 lopende dagbladtitels 8 De uitleen van informatieve boeken daalt verder lichtjes, zowel bij de volwassenen als bij de jeugd. Fictie toont een lichte stijging bij de volwassenen en grotere stijging bij de jeugd. Het aanbod van themapakketten is hier debet aan. De uitleen van strips blijft grotendeels status quo. Spelletjes blijven een succesverhaal. De gebruikscoëfficient van de fictie volwassenen is beduidend hoger dan in de filialen. Ook het gebruik van de collectie informatieve boeken scoort beter dan in de filialen. Rekening houdend met het feit dat boeken tot drie maanden kunnen uitgeleend blijven bij eenzelfde lener betekent dit dat een roman 9 maanden van een jaar uitgeleend is en een informatief boek tot 5 maanden van een jaar. Verder wieden en vernieuwen in de collectie zal ervoor zorgen dat deze gebruikscoëfficient nog stijgt.

5 4.2 Materialen beeld en geluid in open kast De uitleningen blijven ongeveer status quo, vooral dankzij het goede resultaat van de dvdcollectie. Uitleningen Uitleningen Uitleningen Uitleningen cd muziekdvd CD cd-rom dvd jeugd dvd fictie dvd informatief cinebib DVD VHS en andere Daisy Totaal De daling is vooral opvallend bij de cd s. De uitleningen van cd-rom en andere dragers is verwaarloosbaar geworden, terwijl uitleen van dvd s nog lichtjes stijgt. Hier zijn vooral de stijging van de uitleningen van cinebib opvallend en het aanbod van twee collectie tegelijk rendeert. Rekening houdend met het feit dat alle boxen als één uitlening geteld worden, is dit een zeer goed resultaat. Ook de uitleningen van daisy vertonen verder een stijgende trend. Vanaf 2010 wordt iedere cd-box als één uitlening geteld, ongeacht het aantal schijfjes, wat de bruuske daling in 2010 verklaart. In de vorige jaren werd rekening gehouden met het aantal schijfjes, dat een cd-box bevatte. Het betaalde leengeld was ook afhankelijk van het aantal schijfjes. 4.3 Materialen in het magazijn: zie punt 2 Bezit

6 5. Filiaal Gullegem Jeugd fictie ,6 Jeugd strips ,4 Jeugd informatief ,7 Naslagwerken 210 Volwassenen fictie ,5 Volwassenen strips ,7 Volwassenen informatief Tijdschriftnummers ,3 lopende tijdschrifttitels 56 lopende dagbladtitels 2 Het totaal aantal uitleningen in 2011 bedraagt , een stijging met 1,9 % in tegenstelling met de daling van de afgelopen jaren. Uitleningen jeugd lopen lichtjes terug, ondanks de introductie van 50 themapakketten en zijn goed voor 60 % van het totaal. Uitleningen voor volwassenen stijgen met 7 %, zowel bij fictie als informatief. De collectie volwassenen onderging een grondige wiedoperatie, vooral bij de romans om het aanbod aantrekkelijk en fris te houden. Ook de collectie informatief wordt kleiner en vooral actueler. Hierdoor steeg het gebruik gemiddeld van 1,4 naar 1,6 per collectieonderdeel. Het krantenaanbod werd uitgebreid met De Morgen.

7 6. Filiaal Moorsele Jeugd fictie ,0 Jeugd strips ,8 Jeugd informatief ,1 Naslagwerken 122 Volwassenen fictie ,1 Volwassenen strips ,9 Volwassenen informatief ,7 Tijdschriftnummers ,8 lopende tijdschrifttitels 71 lopende dagbladtitels 2 Het totaal aantal uitleningen in 2011 bedraagt , een stijging met 2,5 % in tegenstelling met de daling van de afgelopen jaren. Uitleningen jeugd stijgen met 6,3% en zijn goed voor 67 % van het totaal aantal uitleningen. De introductie van themapakketten is succesvol, maar ook de informatieve jeugdcollectie kent een duidelijke stijging. De uitleningen voor de collectie volwassenen daalden lichtjes, maar het gebruik blijft gemiddeld steken op 1,4 uitleningen per collectieonderdeel. Er is een grondige wiedoperatie gestart van de collectie volwassenen (vooral bij de romans) om het aanbod aantrekkelijk en fris te houden. Ook de collectie informatieve boeken wordt kleiner en vooral actueler. Het krantenaanbod werd uitgebreid met De Morgen.

8 7. Filiaal Wijnberg Jeugd fictie ,8 Jeugd strips ,1 Jeugd informatief ,9 Naslagwerken 76 Volwassenen fictie ,0 Volwassenen strips ,4 Volwassenen informatief ,3 Tijdschriftnummers ,4 lopende tijdschrifttitels 23 Het totaal aantal uitleningen in 2011 bedraagt , een stijging met 6,8 % in tegenstelling met de daling van de afgelopen jaren. Vooral de uitleningen bij de jeugd stijgen spectaculair met 11,5 %. Het aandeel van de jeugduitleningen bedraagt 78 %. De collectie voor de jeugd blijft status quo. De uitleningen voor de collectie volwassenen daalden lichtjes, ondanks het aanbod van een ruime collectie. Het gebruik blijft gemiddeld steken op 0,7 uitleningen per collectieonderdeel. Het aantal tijdschrifttitels wordt verminderd wegens te weinig uitgeleend en ook het aandeel van volwassenen informatief wordt verder afgebouwd. Strips voor volwassenen en adolescenten worden vervangen door een wisselcollectie.

9 8. Uitleenpost Posthoorn Jeugd fictie ,5 Jeugd strips ,0 Jeugd informatief ,3 Naslagwerken 14 Volwassenen fictie ,6 Volwassenen informatief ,5 Tijdschriftnummers ,2 lopende tijdschrifttitels 5 Het totaal aantal uitleningen in 2011 bedraagt en stijgt met 13,6 %. Vooral de uitleningen bij de jeugd stijgen spectaculair en zorgen voor 93 % van het totaal. In filiaal Posthoorn werd dit jaar de collectie jeugd informatief gewied en vooral oudere titels van Informatie Junior gewied. De uitleencijfers voor dit onderdeel stegen met 36%, waardoor de gebruikscoëfficiënt steeg van 0,81 naar 4. Ook de collecties jeugd fictie en strips deden het beter dan vorig jaar. De uitleningen voor de collectie volwassenen daalden lichtjes, maar het gebruik blijft gemiddeld steken op 0,6 uitleningen per collectieonderdeel.

BIJLAGE 6: BEZIT EN UITLENINGEN

BIJLAGE 6: BEZIT EN UITLENINGEN BIJLAGE 6: BEZIT EN UITLENINGEN 1. Afdelingen en openingstijden De bibliotheek was ook in 21 werkzaam in vijf vaste uitleenpunten: hoofdbibliotheek, het filiaal Gullegem, het filiaal Moorsele, het filiaal

Nadere informatie

Kerncijfers 2012 van de bibliotheek

Kerncijfers 2012 van de bibliotheek Kerncijfers 2012 van de bibliotheek 1. Publiekswerking 5 afdelingen 75 uren/week open voor het publiek 14 uren/week extra open voor klasuitleningen in de filialen tijdens schooljaar 8244 actieve leners

Nadere informatie

Bibliotheek Wevelgem Kerncijfers 2013

Bibliotheek Wevelgem Kerncijfers 2013 Bibliotheek Wevelgem Kerncijfers 2013 Inleiding Het werkjaar 2013 stond in het teken van voorbereiding. In januari werd op korte termijn de beslissing genomen om het RVT Ter Mote na verhuis van de bewoners

Nadere informatie

Werkingsverslag Bibliotheek Bocholt. POB Bocholt Dorpsstraat Bocholt Pagina 1 van 11

Werkingsverslag Bibliotheek Bocholt. POB Bocholt Dorpsstraat Bocholt Pagina 1 van 11 Bibliotheek Bocholt POB Bocholt Dorpsstraat 2 395 Bocholt 89 2 19 75 bib@bocholt.be Pagina 1 van 11 De Cijfers Voor een openbare bibliotheek is het belangrijk te weten of er doelgericht wordt gewerkt.

Nadere informatie

Hieronder vallen alle leners die actief lid zijn van de bibliotheek van 1 januari 2013 tot en met 31 december 2013

Hieronder vallen alle leners die actief lid zijn van de bibliotheek van 1 januari 2013 tot en met 31 december 2013 OPENBARE BIBLIOTHEEK LENDELEDE A. Dassonvillelaan 5 8860 Lendelede tel 051/30.06.15 fax 051/32.28.62 bibliotheek@lendelede.be www.lendelede.be/bibliotheek JAARVERSLAG 2013 Lendelede 24 februari 2014 1)

Nadere informatie

Wegwijs in de bib. Bibliotheek Maldegem. Bibliotheek Maldegem. Welkom in de Maldegemse bibliotheek, een plaats waar mensen

Wegwijs in de bib. Bibliotheek Maldegem. Bibliotheek Maldegem. Welkom in de Maldegemse bibliotheek, een plaats waar mensen Wegwijs in de bib Bibliotheek Maldegem Welkom in de Maldegemse bibliotheek, een plaats waar mensen centraal staan. Je kan er niet alleen terecht voor een goed boek of een leuke film, je kan ook aanschuiven

Nadere informatie

Bibliotheken in cijfers gevat

Bibliotheken in cijfers gevat Bibliotheken in cijfers gevat FOCUS OP: BIBLIOTHEEKCOLLECTIES Gedrukte en audiovisuele materialen Vernieuwing in de collectie Uitleningen en gebruik JANUARI 2017 Het Departement Cultuur, Jeugd en Media

Nadere informatie

Bibliotheek Wevelgem Kerncijfers

Bibliotheek Wevelgem Kerncijfers Bibliotheek Wevelgem Kerncijfers 2015 Inleiding Het werkjaar 2015 staat in het teken van verwachting en is tegelijk ook een jaar van de status quo, want de verdere daling van uitleencijfers en aantal

Nadere informatie

COLLECTIEBELEID 2015-2019. Volwassenen: romans en informatief. Versie januari 2015 Pagina 1

COLLECTIEBELEID 2015-2019. Volwassenen: romans en informatief. Versie januari 2015 Pagina 1 COLLECTIEBELEID 2015-2019 Volwassenen: romans en informatief Versie januari 2015 Pagina 1 Inleiding Dit document actualiseert de uitgangspunten voor de opbouw van de collectie van Bibliotheek Pittem. Dit

Nadere informatie

BIOS 2 BIBLIOTHEEK INFORMATIE - en OPVOLGINGSSYSTEEM 2 GEGEVENS

BIOS 2 BIBLIOTHEEK INFORMATIE - en OPVOLGINGSSYSTEEM 2 GEGEVENS BIOS 2 BIBLIOTHEEK INFORMATIE - en OPVOLGINGSSYSTEEM 2 GEGEVENS Vlaamse overheid Agentschap Sociaal-Cultureel Werk voor Jeugd en Volwassenen Team Lokaal Cultuurbeleid & Team Beleidsondersteuning en Management

Nadere informatie

Stuurgroep_Netwerkmagazijn_

Stuurgroep_Netwerkmagazijn_ Verslag_Stuurgroep_ Stuurgroep_Netwerkmagazijn_ 20100323 Auteur Wim Verhulst Datum 23-03-2010 Bestandsnaam Verslag_Stuurgroep_Netwerkmagazijn_20100323.docx Aanwezig Leen Lekens (HOB Brussel) ;Inge Goossens

Nadere informatie

Bijlage Voorbeeldvragen

Bijlage Voorbeeldvragen Bijlage Voorbeeldvragen Wat wil je wetendoen? Gebruik dan deze service in menu: *Services > in de Leidraad Hoe vaak werden exemplaren met een bepaald genre ooit uitgeleend? welke SISO hebben exemplaren

Nadere informatie

7 Wevelgem staat garant voor een goed uitgebouwd vrijetijdsaanbod

7 Wevelgem staat garant voor een goed uitgebouwd vrijetijdsaanbod 7 Wevelgem staat garant voor een goed uitgebouwd vrijetijdsaanbod Korte termijndoelstelling 7.4 De bibliotheek heeft een aangepaste en eigentijdse infrastructuur en biedt ruime informatiemogelijkheden.

Nadere informatie

Wegwijs. in Bibliotheek Maldegem

Wegwijs. in Bibliotheek Maldegem Wegwijs in Bibliotheek Maldegem Welkom! Welkom in de Maldegemse bibliotheek, een plaats waar mensen centraal staan. Je kan er niet alleen terecht voor een goed boek of een leuke film, je kan ook aanschuiven

Nadere informatie

7 Wevelgem staat garant voor een goed uitgebouwd vrijetijdsaanbod

7 Wevelgem staat garant voor een goed uitgebouwd vrijetijdsaanbod 7 Wevelgem staat garant voor een goed uitgebouwd vrijetijdsaanbod Korte termijndoelstelling 7.4 De bibliotheek heeft een aangepaste en eigentijdse infrastructuur en biedt ruime informatiemogelijkheden.

Nadere informatie

Provinciaal gebruikersreglement versie 01.01.2009 - p 1

Provinciaal gebruikersreglement versie 01.01.2009 - p 1 Provinciaal gebruikersreglement versie 01.01.2009 - p 1 Het provinciaal gebruikersreglement is van toepassing in alle bibliotheken van Bibliotheeknet Limburg. Als lid van Bibliotheeknet Limburg wordt het

Nadere informatie

B i b l i o t h e e k. Z w e v e g e m. bib & b bus. Dienstreglement. m.i.v. 1 september 2014

B i b l i o t h e e k. Z w e v e g e m. bib & b bus. Dienstreglement. m.i.v. 1 september 2014 B i b l i o t h e e k Z w e v e g e m bib & b bus Dienstreglement m.i.v. 1 september 2014 Gemeentelijke Openbare Bibliotheek Zwevegem - Dienstreglement miv 1 september 2014 p 1/8 DIENSTREGLEMENT GEMEENTELIJKE

Nadere informatie

Bibliotheek Wevelgem Kerncijfers 2014

Bibliotheek Wevelgem Kerncijfers 2014 Bibliotheek Wevelgem Kerncijfers 2014 1 Inleiding Het werkjaar 2014 stond in het teken van aanpassing. De bibliotheek in het park sluit haar deuren op zaterdag 11 januari. De verhuis naar noodbib Ter Mote

Nadere informatie

KNOKKE-HEIST BIBLIOTHEEK BIBLIOTHEEK SCHARPOORD BIBLIOTHEEK SCHARPOORD FILIAAL HEIST FILIAAL WESTKAPELLE

KNOKKE-HEIST BIBLIOTHEEK BIBLIOTHEEK SCHARPOORD BIBLIOTHEEK SCHARPOORD FILIAAL HEIST FILIAAL WESTKAPELLE BIBLIOTHEEK KNOKKE-HEIST BIBLIOTHEEK SCHARPOORD BIBLIOTHEEK FILIAAL SCHARPOORD HEIST FILIAAL WESTKAPELLE Welkom! De bibliotheek is een open huis. Iedereen is welkom en kan ter plaatse gratis gebruik maken

Nadere informatie

http://statline.cbs.nl/statweb/download/openbare_bibliotheke_201114120921.html 1/7

http://statline.cbs.nl/statweb/download/openbare_bibliotheke_201114120921.html 1/7 Openbare bibliotheken Gewijzigd op 19 november 2014. Verschijningsfrequentie: Eenmaal per jaar. Onderwerpen Aantal openbare bibliotheken Collectie Perioden aantal x 1 000 1999, inclusief volksbibliotheken

Nadere informatie

DIENSTREGLEMENT. Art. 2 - OPENINGSUREN De openingsuren worden bij de inschrijving meegedeeld. De dagen en uren van de opening zijn de volgende :

DIENSTREGLEMENT. Art. 2 - OPENINGSUREN De openingsuren worden bij de inschrijving meegedeeld. De dagen en uren van de opening zijn de volgende : P.O.B. BRECHT DIENSTREGLEMENT Art. 1 - ALGEMEEN De plaatselijke openbare bibliotheek van de gemeente Brecht is een democratische instelling, vrij toegankelijk voor iedereen. Haar gedrukte, audiovisuele

Nadere informatie

REGLEMENT BIBLIOTHEEK KAPELLEN

REGLEMENT BIBLIOTHEEK KAPELLEN REGLEMENT BIBLIOTHEEK KAPELLEN De bibliotheek van Kapellen is een openbare instelling. Zij is voor iedereen toegankelijk, iedereen kan er terecht met vragen over kennis, cultuur, informatie en ontspanning.

Nadere informatie

Bibliotheek Wevelgem Kerncijfers

Bibliotheek Wevelgem Kerncijfers 2016 Bibliotheek Wevelgem Kerncijfers Inleiding Het werkjaar 2016 is een cruciaal jaar: lost de nieuwe bib in het park de verwachtingen in? We zijn niet alleen benieuwd hoe bezoekers de nieuwe bib zullen

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK ASSENEDE

GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK ASSENEDE GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK ASSENEDE DIENSTREGLEMENT Artikel 1. De gemeentelijke openbare bibliotheek van Assenede is vrij toegankelijk voor iedereen. Zij is een democratische instelling. Haar collecties

Nadere informatie

Bibliotheekstatistiek 2015

Bibliotheekstatistiek 2015 Bibliotheekstatistiek 215 Documentinformatie Auteur(s): Jeroen van den Tillaart, Theo Bijvoet Versie: Datum: 26 juli 216 Status: eindversie Pagina: 1 van 8 Toelichting bibliotheekstatistiek 215 Inleiding

Nadere informatie

Bibliotheek Zoutleeuw V. Betsstraat 16, 3440 Zoutleeuw T 011 78 45 48 zoutleeuw.bibliotheek.be

Bibliotheek Zoutleeuw V. Betsstraat 16, 3440 Zoutleeuw T 011 78 45 48 zoutleeuw.bibliotheek.be Bibliotheek Zoutleeuw V. Betsstraat 16, 3440 Zoutleeuw T 011 78 45 48 bibliotheek@zoutleeuw.be zoutleeuw.bibliotheek.be VERSLAG VERGADERING BEHEERSORGAAN 09.03.2016 Aanwezig Ilse Beelen (schepen van de

Nadere informatie

B i b l i o t h e e k. Z w e v e g e m. bibreglement. m.i.v. 27 oktober 2015. Pagina 1 van 7

B i b l i o t h e e k. Z w e v e g e m. bibreglement. m.i.v. 27 oktober 2015. Pagina 1 van 7 B i b l i o t h e e k Z w e v e g e m bibreglement m.i.v. 27 oktober 2015 Pagina 1 van 7 GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK bibreglement GOEDGEKEURD DOOR DE GEMEENTERAAD IN ZITTING VAN 26 oktober 2015.

Nadere informatie

Welkom in de bib van Brecht

Welkom in de bib van Brecht Welkom in de bib van Brecht Inhoud 04 Drie locaties 05 Lid worden 06 Hoe werkt onze bib 08 Reglement & tarieven 09 Collectie 11 Meer dan boeken 13 Online catalogus & Mijn Bibliotheek 14 Een jaar lang activiteiten

Nadere informatie

1. Welkom Dit reglement geldt voor de hoofdbibliotheek, de uitleenpost en de digitale diensten op de website www.bibliotheek.lede.

1. Welkom Dit reglement geldt voor de hoofdbibliotheek, de uitleenpost en de digitale diensten op de website www.bibliotheek.lede. Dienstreglement van de Gemeentelijke Openbare Bibliotheek Lede 1. Welkom Dit reglement geldt voor de hoofdbibliotheek, de uitleenpost en de digitale diensten op de website www.bibliotheek.lede.be 1.1.

Nadere informatie

Jaarverslag bibliotheek Nevele

Jaarverslag bibliotheek Nevele 2016 Jaarverslag bibliotheek Nevele Inhoud Voorwoord... 3 1. Werking... 4 1.1. Leners... 4 a. Totaal aantal leners... 4 b. Leners uit Nevele... 5 1.2. Collectie... 6 a. Collectie: open kast... 6 b. Digitale

Nadere informatie

Jeanine Deckers December Evaluatie bibliobus De Zilk Gebruik van de bibliobus in de periode

Jeanine Deckers December Evaluatie bibliobus De Zilk Gebruik van de bibliobus in de periode Jeanine Deckers December 2014 Evaluatie bibliobus De Zilk Gebruik van de bibliobus in de periode 2008 2013 Inleiding De bibliotheekvoorziening in De Zilk bestaat al jarenlang uit een bibliobus met een

Nadere informatie

Servicepunten Nieuwbouw van vestigingen en inrichting van servicepunten heeft gevolgen voor collectievorming

Servicepunten Nieuwbouw van vestigingen en inrichting van servicepunten heeft gevolgen voor collectievorming Servicepunten 2013-2015 Nieuwbouw van vestigingen en inrichting van servicepunten heeft gevolgen voor collectievorming Uitgangspunten servicepunten De collectie is actueel, vraaggericht, voldoende beschikbaar

Nadere informatie

Openbare Bibliotheek Werkingsverslag 2010

Openbare Bibliotheek Werkingsverslag 2010 Openbare Bibliotheek Werkingsverslag 2010 Werkingsverslag 2010 1. Voorwoord 2. Werkingsresultaten 2.1 Samenvatting 2.2 Collectie en uitleen 2.2.1 Bibliotheek Jabbeke 2.2.2 Bibliotheek Varsenare 2.2.3 Bibliotheek

Nadere informatie

DIENSTREGLEMENT. Kinderen jonger dan 12 jaar kunnen enkel gebruik maken van de jeugdafdeling. Vanaf 12 jaar heeft men toegang tot alle afdelingen.

DIENSTREGLEMENT. Kinderen jonger dan 12 jaar kunnen enkel gebruik maken van de jeugdafdeling. Vanaf 12 jaar heeft men toegang tot alle afdelingen. Gemeente Jabbeke Plaatselijke Openbare Bibliotheek DIENSTREGLEMENT Toegang De Gemeentelijke Openbare Bibliotheek van Jabbeke is vrij toegankelijk voor iedereen. Zij is een democratische instelling. Haar

Nadere informatie

De Bib. Brengt bijeen.

De Bib. Brengt bijeen. brugge.be/bibliotheek OPENBARE BIBLIOTHEEK De Bib. Brengt bijeen. Beter Nederlands leren of andere talen en culturen ontdekken, het kan allemaal. De Openbare Bibliotheek Brugge heeft veel in huis. Ook

Nadere informatie

Openbare bibliotheken en de gereglementeerde boekenprijs

Openbare bibliotheken en de gereglementeerde boekenprijs a Openbare bibliotheken en de gereglementeerde boekenprijs 1 Managementsamenvatting 181 respondenten (58,) Informatie opgevraagd over maximaal 10 collectieonderdelen (uitsluitend boeken, geen audiovisuele

Nadere informatie

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 25/05/2016

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 25/05/2016 1/2 AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 25/05/2016 DIENSTREGLEMENT GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK AANPASSING OPENINGSUREN UITLEENPOST Toelichting De huidige openingsuren van de

Nadere informatie

Welkom in de Bib!

Welkom in de Bib! Welkom in de Bib! www.houthalen-helchteren.be/bibliotheek O v openingsuren september t.e.m. juni juli - augustus 9-12 en 14-19 uur 9-12 en 14-19 uur 9-12 uur 9-13 uur 9-12 en 14-19 uur 9-13 uur 9-12 en

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK DE PINTE

GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK DE PINTE GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK DE PINTE Baron de Gieylaan 27, 9840 De Pinte - tel : 09/282.25.32 e-mail : bibliotheek@depinte.be website : www.depinte.be DIENSTREGLEMENT Artikel 1 : De Gemeentelijke

Nadere informatie

de Bibliotheek aan den IJssel

de Bibliotheek aan den IJssel Onderzoek 2-2014 Vindbaarheid en presentatie de Bibliotheek aan den IJssel Een onderzoek onder klanten over de vindbaarheid en presentatie van materialen in de bibliotheek Samenvatting - onepager Binnenkomst

Nadere informatie

Rapportage onderzoek meer dan boeken een onderzoek onder klanten naar het aanbod van overige materialen van de bibliotheek. Regiobibliotheek Z-O-U-T

Rapportage onderzoek meer dan boeken een onderzoek onder klanten naar het aanbod van overige materialen van de bibliotheek. Regiobibliotheek Z-O-U-T voor bibliotheken Rapportage onderzoek meer dan boeken een onderzoek onder klanten naar het aanbod van overige materialen van de bibliotheek Regiobibliotheek Z-O-U-T Inhoud Beschrijving onderzoeksresultaten

Nadere informatie

SCHOOLJAAR 2012-2013

SCHOOLJAAR 2012-2013 SCHOOLJAAR 2012-2013 Bibliotheek Pittem, Broeders Maristenstraat 2, 8740 Pittem t 051 46 03 76 bibliotheek@pittem.be Boeken spelen in het leven van kinderen een belangrijke rol: om iets bij te leren, voor

Nadere informatie

Introductie V-Insight (september 2011) INTRODUCTIE. PBS-Dienst (HV) 1

Introductie V-Insight (september 2011) INTRODUCTIE. PBS-Dienst (HV) 1 INTRODUCTIE PBS-Dienst (HV) 1 Inhoud 1. Maken van overzichten p.3 1.1. Startscherm. p.3 1.2. Overzichtsscherm.. p.3 1.3. Dashboards en hot lists. p.3 1.3.1. Mijn dashboards.. p.4 1.3.2. Dashboards PBS..

Nadere informatie

Dienstreglement Bibliotheek Waregem

Dienstreglement Bibliotheek Waregem Dienstreglement Bibliotheek Waregem Openbare Bibliotheek Waregem Schakelstraat 10 8790 Waregem tel. 056 62 13 70 fax 056 61 32 74 e-mail bibliotheek@waregem.be Algemeen art. 1 De stedelijke openbare bibliotheek

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK WEVELGEM

GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK WEVELGEM GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK WEVELGEM VERSLAG OVER HET WERKJAAR 2008 2 I N H O U D I. Beheer 3 II. Financiële middelen 4 III. Personeel 5 IV Werking 4.1. Bibliotheekactiviteiten 7 Activiteiten Jeugdbibliotheek

Nadere informatie

OPENBARE BIBLIOTHEEK TIELT DIENSTREGLEMENT

OPENBARE BIBLIOTHEEK TIELT DIENSTREGLEMENT OPENBARE BIBLIOTHEEK TIELT DIENSTREGLEMENT DIENSTREGLEMENT Goedgekeurd in de gemeenteraad op 03.07.2014 m.i.v. 01.09.2014 Artikel 1 De Plaatselijke Openbare Bibliotheek van Tielt is vrij toegankelijk voor

Nadere informatie

BIBLIOTHEEK WEVELGEM SCHRIJVER OP DE PRAATSTOEL

BIBLIOTHEEK WEVELGEM SCHRIJVER OP DE PRAATSTOEL SCHRIJVER OP DE PRAATSTOEL Op woensdag 13 mei is auteur Christophe Vekeman de boekengast van de bibliotheek. Tijdens een gemoedelijke babbel gaat hij in op de leeservaringen van het publiek. Christophe

Nadere informatie

Welkom! Wegwijs voor nieuwe leden. Weverijstraat 9 8900 Ieper tel. 057 239 420 bibliotheek@ieper.be. mei 2011

Welkom! Wegwijs voor nieuwe leden. Weverijstraat 9 8900 Ieper tel. 057 239 420 bibliotheek@ieper.be. mei 2011 Welkom! Wegwijs voor nieuwe leden mei 2011 Weverijstraat 9 8900 Ieper tel. 057 239 420 bibliotheek@ieper.be Fijn om je als lid welkom te heten! Onze bibliotheek telt zo n 14.000 actieve leden. Evenveel

Nadere informatie

Hoe werkt de bib? Lid worden. Lid worden. Materialen lenen en kopiëren. Mijn bibliotheek: reserveren, verlengen, digitale collecties

Hoe werkt de bib? Lid worden. Lid worden. Materialen lenen en kopiëren. Mijn bibliotheek: reserveren, verlengen, digitale collecties Hoe werkt de bib? Home > Hoe werkt de bib? Lid worden Materialen lenen en kopiëren Mijn bibliotheek: reserveren, verlengen, digitale collecties Verlies en beschadiging Aankoopsuggestie Internet in de bib

Nadere informatie

DE BIBLIOTHEEK BIJ JE THUIS. Verlengen, reserveren.via internet

DE BIBLIOTHEEK BIJ JE THUIS. Verlengen, reserveren.via internet DE BIBLIOTHEEK BIJ JE THUIS Verlengen, reserveren.via internet Ga naar www.geraardsbergen.be Vrije tijd, Bibliotheek 1. CATALOGUS RAADPLEGEN Selecteer Catalogus om te weten te komen of we een werk hebben.

Nadere informatie

Werkwijze PBS-Winob 2018 statistische gegevens BIOS3

Werkwijze PBS-Winob 2018 statistische gegevens BIOS3 STAPPEN IN HET KORT: Werkwijze PBS-Winb 2018 statistische gegevens BIOS3 1) Het aanmaken van de gegevens gebeurt in de back-up van het PBS. 2) Winb vrziet per instelling de ndige bewaarlijsten. 3) Winb

Nadere informatie

U I T T R E K S E L uit het register der beraadslagingen van de de G E M E E N T E R A A D zitting van 25 november 2013

U I T T R E K S E L uit het register der beraadslagingen van de de G E M E E N T E R A A D zitting van 25 november 2013 U I T T R E K S E L uit het register der beraadslagingen van de de G E M E E N T E R A A D zitting van 25 november 2013 Aanwezig : de dames en heren Dirk Van Mechelen, burgemeester-voorzitter, Sabine Van

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR DE HAAN. Gemeentelijke Openbare Bibliotheek Canticleer. Dienstreglement

GEMEENTEBESTUUR DE HAAN. Gemeentelijke Openbare Bibliotheek Canticleer. Dienstreglement GEMEENTEBESTUUR DE HAAN Gemeentelijke Openbare Bibliotheek Canticleer Dienstreglement 1 Art. 1.- In de gemeentelijke openbare bibliotheek Canticleer kan elke burger terecht met zijn vragen over kennis,

Nadere informatie

Bibliotheek Lint. Jaarverslag Liersesteenweg 25 Lint (bron: Bios)

Bibliotheek Lint. Jaarverslag Liersesteenweg 25 Lint  (bron: Bios) Bibliotheek Lint arverslag 2012 Liersesteenweg 25 Lint bibliotheek@lint.be www.lint.be (bron: Bios) kerncijfers van de bibliotheeksector via een webtoepassing BIOS: het Bibliotheek Informatie- en Opvolgingssysteem

Nadere informatie

stadsbibliotheek R E G L E M E N T DIENSTREGLEMENT STADSBIBLIOTHEEK TIENEN Gemeenteraad van 25-02-2016

stadsbibliotheek R E G L E M E N T DIENSTREGLEMENT STADSBIBLIOTHEEK TIENEN Gemeenteraad van 25-02-2016 stadsbibliotheek R E G L E M E N T Gemeenteraad van 25-02-2016 DIENSTREGLEMENT STADSBIBLIOTHEEK TIENEN Art. 1 De stadsbibliotheek is een openbare bibliotheek; ze is vrij toegankelijk voor iedereen. Haar

Nadere informatie

Gebruikersreglement Retributiereglement Bibliotheek Spelotheek

Gebruikersreglement Retributiereglement Bibliotheek Spelotheek & Gebruikersreglement Retributiereglement Bibliotheek Spelotheek GEBRUIKERSREGLEMENT De gemeentelijke openbare bibliotheek en spelotheek zijn vrij toegankelijk voor iedereen. De collectie boeken, tijdschriften,

Nadere informatie

Bibliotheek. reglement, tarieven en adressen. editie september 2015

Bibliotheek. reglement, tarieven en adressen. editie september 2015 Bibliotheek reglement, tarieven en adressen editie september 2015 1 2 Reglement voor de lener 1. Dit reglement is van toepassing in de stedelijke bibliotheek van Aalst. De bibliotheek is vrij toegankelijk

Nadere informatie

Bios3. Handleiding gegevensregistratie openbare bibliotheken

Bios3. Handleiding gegevensregistratie openbare bibliotheken Bios3 Handleiding gegevensregistratie openbare bibliotheken januari 2015 Inhoud Inhoud... 1 Vooraf... 3 Algemeen gebruik... 4 Starten... 4 In- en uitloggen... 4 Registreren van gebruikers... 5 Navigeren...

Nadere informatie

UP De Klinge Klingedorp 3 03/770.50.38

UP De Klinge Klingedorp 3 03/770.50.38 OPENBARE BIBLIOTHEEK SINT-GILLIS-WAAS D I E N S T R E G L E M E N T Artikel 1 De openbare bibliotheek van Sint-Gillis-Waas en haar uitleenposten zijn vrij toegankelijk voor iedereen. Elke burger kan er

Nadere informatie

BIBLIOTHEEK reglement, tarieven en adressen

BIBLIOTHEEK reglement, tarieven en adressen BIBLIOTHEEK reglement, tarieven en adressen editie januari 2017 1 2 Reglement voor de lener 1. Dit reglement is van toepassing in de Stedelijke bibliotheek van Aalst. De bibliotheek is vrij toegankelijk

Nadere informatie

UP De Klinge Klingedorp 3 03/770.50.38

UP De Klinge Klingedorp 3 03/770.50.38 OPENBARE BIBLIOTHEEK SINT-GILLIS-WAAS D I E N S T R E G L E M E N T Artikel 1 De openbare bibliotheek van Sint-Gillis-Waas en haar uitleenposten zijn vrij toegankelijk voor iedereen. Elke burger kan er

Nadere informatie

Er is ook een elektronische versie van dit reglement beschikbaar, rechts op het scherm, onder Documenten.

Er is ook een elektronische versie van dit reglement beschikbaar, rechts op het scherm, onder Documenten. Dienstreglement Er is ook een elektronische versie van dit reglement beschikbaar, rechts op het scherm, onder Documenten. De Plaatselijke Openbare Bibliotheek van Zaventem. DIENSTREGLEMENT Artikel 1. Onderhavige

Nadere informatie

Cijferboek Lokaal Cultuurbeleid

Cijferboek Lokaal Cultuurbeleid Cijferboek Lokaal Cultuurbeleid T.P. van Tienoven & I. Glorieux Onderzoeksgoep TOR Vakgroep Sociologie Vrije Universiteit Brussel In opdracht van het Agentschap Sociaal-Cultureel Werk voor Jeugd en Volwassenen

Nadere informatie

Stedelijke Openbare Bibliotheek Geraardsbergen DIENSTREGLEMENT

Stedelijke Openbare Bibliotheek Geraardsbergen DIENSTREGLEMENT Stedelijke Openbare Bibliotheek Geraardsbergen DIENSTREGLEMENT Art. 1 De stedelijke openbare bibliotheek van Geraardsbergen is vrij toegankelijk voor iedereen ; zij is een democratische instelling. Haar

Nadere informatie

BIOS 2 BIBLIOTHEEK INFORMATIE - en OPVOLGINGSSYSTEEM 2 DEFINITIES

BIOS 2 BIBLIOTHEEK INFORMATIE - en OPVOLGINGSSYSTEEM 2 DEFINITIES BIOS 2 BIBLIOTHEEK INFORMATIE - en OPVOLGINGSSYSTEEM 2 DEFINITIES Vlaamse overheid Agentschap Sociaal-Cultureel Werk voor Jeugd en Volwassenen Team Lokaal Cultuurbeleid & Team Beleidsondersteuning en Management

Nadere informatie

Verontschuldigd: Dominique De Moor, Nancy Van Nespen, Roeland Salaets, Nico De Wert Afwezig: -

Verontschuldigd: Dominique De Moor, Nancy Van Nespen, Roeland Salaets, Nico De Wert Afwezig: - VERSLAG Verslag Beheersorgaan Openbare Bibliotheek Datum: dinsdag 24 januari 2017 20u-22u Plaats: leeszaal bibliotheek Aanwezig: Wilbert Dhondt (voorzitter), Romain Meersschaert, Benny Westerlinck, Gino

Nadere informatie

DIENSTREGLEMENT. Intergemeentelijke Bibliotheek Hemiksem-Schelle

DIENSTREGLEMENT. Intergemeentelijke Bibliotheek Hemiksem-Schelle DIENSTREGLEMENT Intergemeentelijke Bibliotheek Hemiksem-Schelle Art. 1 De intergemeentelijke openbare bibliotheek van Schelle en Hemiksem is vrij toegankelijk voor iedereen. Haar werkgebied is het grondgebied

Nadere informatie

Sabine Berghmans. Initiatie BDI Oriëntatie in het beroepsveld - nov 2016

Sabine Berghmans. Initiatie BDI Oriëntatie in het beroepsveld - nov 2016 Sabine Berghmans Initiatie BDI Oriëntatie in het beroepsveld - nov 2016 1 Parochiale Boekerij Sint Jan Berchmans reeds vóór WOII in parochiaal centrum (Lindenhof) gefinancierd door Hoeilaartse notabelen

Nadere informatie

De Bib nieuwe stijl

De Bib nieuwe stijl De Bib nieuwe stijl 10 10 10 De Bib nieuwe stijl 10 10 10 Vanaf eind 2012 wordt de bibliotheek aan het Heymanplein grondig verbouwd. Toch wachten het stadsbestuur en het bibteam niet om de bibliotheek

Nadere informatie

Bios3. Handleiding gegevensregistratie openbare bibliotheken

Bios3. Handleiding gegevensregistratie openbare bibliotheken Bios3 Handleiding gegevensregistratie openbare bibliotheken December 2016 Inhoud Inhoud... 1 Vooraf... 3 Algemeen gebruik... 4 Starten... 4 In- en uitloggen... 4 Registreren van gebruikers... 5 Navigeren...

Nadere informatie

DIENSTREGLEMENT. Art. 2 - OPENINGSUREN De openingsuren worden bij de inschrijving meegedeeld. De dagen en uren van de opening zijn de volgende :

DIENSTREGLEMENT. Art. 2 - OPENINGSUREN De openingsuren worden bij de inschrijving meegedeeld. De dagen en uren van de opening zijn de volgende : P.O.B. BRECHT DIENSTREGLEMENT Art. 1 - ALGEMEEN De plaatselijke openbare bibliotheek van de gemeente Brecht is een democratische instelling, vrij toegankelijk voor iedereen. Haar gedrukte, audiovisuele

Nadere informatie

BIBLIOTHEEK WAREGEM Dienstreglement

BIBLIOTHEEK WAREGEM Dienstreglement BIBLIOTHEEK WAREGEM Dienstreglement Algemeen art. 1 De stedelijke openbare bibliotheek van Waregem is een democratische instelling en vrij toegankelijk voor iedereen. Haar collectie boeken, tijdschriften,

Nadere informatie

OPENBARE BIBLIOTHEEK STEKENE JAARVERSLAG 2013

OPENBARE BIBLIOTHEEK STEKENE JAARVERSLAG 2013 OPENBARE BIBLIOTHEEK STEKENE 2 Inhoudstafel RAAD VAN BEHEER CULTURELE INFRASTRUCTUUR 4 PERSONEEL 6 AFDELINGEN 7 COLLECTIE 8 GEBRUIKERS 12 UITLEENCIJFERS 18 GEBRUIK VAN DE COLLECTIE 32 RENDEMENTSCOËFFICIËNTEN

Nadere informatie

Plaatselijke openbare bibliotheek. Dienstreglement.

Plaatselijke openbare bibliotheek. Dienstreglement. Plaatselijke openbare bibliotheek. Dienstreglement. Goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 29 september 2008 en aangepast in zitting van 21 oktober 2013 met ingang van 1 januari 2014. Artikel

Nadere informatie

BIBLIOTHEEK WAREGEM Dienstreglement WAREGEM

BIBLIOTHEEK WAREGEM Dienstreglement WAREGEM BIBLIOTHEEK WAREGEM Dienstreglement WAREGEM Algemeen art. 1 De stedelijke openbare bibliotheek van Waregem is een democratische instelling en vrij toegankelijk voor iedereen. Haar collectie boeken, tijdschriften,

Nadere informatie

Arbeidsmarkt Onderwijs

Arbeidsmarkt Onderwijs Nieuwsbrief FEBRUARI 2012 Arbeidsmarkt Onderwijs Inleiding In dit nummer 1 Inleiding 1 Vlaanderen - Vraag 3 Vlaanderen - Aanbod 5 Brussel - Vraag 6 Brussel - Aanbod Elke maand schetsen we u aan de hand

Nadere informatie

via de online catalogus?

via de online catalogus? BIBLIOTHEEK TORHOUT Handleiding BOEKENPAKKETTEN Torhoutse basisscholen 1. SELECTIE MAKEN Hoe vraag ik een boekenpakket aan via de online catalogus? 1) Ga naar Google en tik 'Catalogus Torhout'. Klik daarna

Nadere informatie

surf ik bib? hoe naar mijn in een wip Ook mijn bibliotheek is een Ovinob-bibliotheek! Surf naar www.ovinob.be

surf ik bib? hoe naar mijn in een wip Ook mijn bibliotheek is een Ovinob-bibliotheek! Surf naar www.ovinob.be Ook mijn bibliotheek is een Ovinob-bibliotheek! hoe surf ik in een wip naar mijn bib? Surf naar www.ovinob.be Op www.ovinob.be kan je zien wat er aanwezig is in je bibliotheek of in andere Oost-Vlaamse

Nadere informatie

OPENBARE BIBLIOTHEEK. Activiteiten in Boekvoorstelling:

OPENBARE BIBLIOTHEEK. Activiteiten in Boekvoorstelling: OPENBARE BIBLIOTHEEK De openbare bibliotheek van Laarne, erkend als een voltijds werkende bibliotheek sinds 1 januari 1988, bestaat uit een hoofdbibliotheek in Laarne en een filiaal in Kalken. De hoofdbibliotheek

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 4 schepen E. Gryson Dienst bibliotheek Volgnummer dossier 11 Onderwerp Bibliotheek. Opheffen en opnieuw vaststellen van het Zitting

Nadere informatie

Verontschuldigd:, Kris Moeyersons, Gilberte Aerts, Patrick Bogaerts, Bart Van Doren, Koen Moeyersons, Monique Van den Eede (cultuurdienst)

Verontschuldigd:, Kris Moeyersons, Gilberte Aerts, Patrick Bogaerts, Bart Van Doren, Koen Moeyersons, Monique Van den Eede (cultuurdienst) Verslag beheersorgaan bibliotheek & GC Walschap 23 mei 2016 Bib Londerzeel Aanwezigen: Marie-Louise Borms, Jackie Coeckelberghs, Edwin De Schepper, Stefaan Gunst, Fons Moeyersons, Maurice Verbelen, Lut

Nadere informatie

Arbeidsmarkt Onderwijs

Arbeidsmarkt Onderwijs Nieuwsbrief APRIL 2011 Arbeidsmarkt Onderwijs Inleiding In dit nummer 1 Inleiding 1 Vlaanderen - Vraag 3 Vlaanderen - Aanbod 5 Brussel - Vraag 6 Brussel - Aanbod Elke maand schetsen we u aan de hand van

Nadere informatie

Barometer kinesitherapie 2013

Barometer kinesitherapie 2013 Barometer kinesitherapie 2013 Ingevolge de nomenclatuurhervorming van 2002, lag het uitgavenniveau voor kinesitherapie in 2003 op het laagste niveau sinds 1991. Vanaf 2004 beginnen de uitgaven opnieuw

Nadere informatie

Communicatie en informatie

Communicatie en informatie Bibliotheek Hilversum heeft in september 2010 een Biebpanel in het leven geroepen. Het panel bestaat uit circa 500 leden. De groep vertegenwoordigt een doorsnede van de leden vanaf 16 jaar. Wilt u deelnemen

Nadere informatie

ACTIEPLAN BIBLIOTHEEK LEDE 2006

ACTIEPLAN BIBLIOTHEEK LEDE 2006 ACTIEPLAN BIBLIOTHEEK LEDE 2006 In het actieplan van 2006 worden enkele concrete punten uit het bibliotheekbeleidsplan gekozen die we vooropstellen en willen uitvoeren in 2006. Bedoeling van dit actieplan

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding Blz. 2. Vestigingen, openingstijden, bezoekers, collectie Blz. 3. Activiteiten Blz. 6. Personeel Blz. 7

Inhoud. Inleiding Blz. 2. Vestigingen, openingstijden, bezoekers, collectie Blz. 3. Activiteiten Blz. 6. Personeel Blz. 7 Inhoud Inleiding Blz. 2 Vestigingen, openingstijden, bezoekers, collectie Blz. 3 Activiteiten Blz. 6 Personeel Blz. 7 Samenwerking en partners Blz. 7 Bestuur verslag Blz. 9 INLEIDING Hierbij bieden wij

Nadere informatie

Arbeidsmarkt Onderwijs

Arbeidsmarkt Onderwijs Nieuwsbrief FEBRUARI 2011 Arbeidsmarkt Onderwijs Inleiding In dit nummer 1 Inleiding 1 Vlaanderen - Vraag 3 Vlaanderen - Aanbod 5 Brussel - Vraag 6 Brussel - Aanbod Elke maand schetsen we u aan de hand

Nadere informatie

Bibliotheek Beringen. De bibliotheek Dyslexie Binnenstebuiten

Bibliotheek Beringen. De bibliotheek Dyslexie Binnenstebuiten Bibliotheek Beringen De bibliotheek Dyslexie Binnenstebuiten INFOSESSIE DYSLEXIE BINNENSTEBUITEN Omdat dyslexie meer en beter wordt opgespoord en vastgesteld, wordt duidelijk dat de groep mensen met de

Nadere informatie

A. ALGEMENE VOORSTELLING

A. ALGEMENE VOORSTELLING A. ALGEMENE VOORSTELLING De openbare bibliotheek Tielt-Winge is de naam voor de hoofdbibliotheek in Tielt en haar schoolbibliotheek in Sint-Joris-Winge. 1. De bibliotheek De Openbare Bibliotheek van Tielt-Winge

Nadere informatie

Dienstreglement van de Stedelijke Openbare Bibliotheek van Poperinge

Dienstreglement van de Stedelijke Openbare Bibliotheek van Poperinge Dienstreglement van de Stedelijke Openbare Bibliotheek van Poperinge I. TOEGANKELIJKHEID Art. 1 De Stedelijke Openbare Bibliotheek van Poperinge is vrij toegankelijk voor iedereen. Haar collecties, dienstverlening

Nadere informatie

De Bib nieuwe stijl 10 10 10

De Bib nieuwe stijl 10 10 10 De Bib nieuwe stijl 10 10 10 De Bib nieuwe stijl 10 10 10 Vanaf eind 2012 wordt de bibliotheek aan het Heymanplein grondig verbouwd. Toch wachten het stadsbestuur en het bibteam niet om de bibliotheek

Nadere informatie

Openbare Bibliotheek Ronse

Openbare Bibliotheek Ronse REGLEMENT D I E N S T R E G L E M E N T Openbare Bibliotheek Ronse Algemeen De bibliotheek is een democratische instelling en vrij toegankelijk voor iedereen. De stad Ronse wil met dit reglement de werking

Nadere informatie

Arbeidsmarkt Onderwijs

Arbeidsmarkt Onderwijs Nieuwsbrief JANUARI 2011 Arbeidsmarkt Onderwijs Inleiding In dit nummer 1 Inleiding 1 Vlaanderen - Vraag 3 Vlaanderen - Aanbod 5 Brussel - Vraag 6 Brussel - Aanbod Elke maand schetsen we u aan de hand

Nadere informatie

Bibliotheek Malle het leven van A tot Z

Bibliotheek Malle het leven van A tot Z bibliotheek Bibliotheek Malle het leven van A tot Z www.malle.be o n z e b i b l i o t h e k e n h o e w e r k t o n z e b i b l i o t h e e k Hoofdbibliotheek Westmalle Sint-Jozeflei 26 03-309.93.50 malle@bibliotheek.be

Nadere informatie

OPENBARE BIBLIOTHEEK LICHTERVELDE : ACTIEPLAN 2012

OPENBARE BIBLIOTHEEK LICHTERVELDE : ACTIEPLAN 2012 1 OPENBARE BIBLIOTHEEK LICHTERVELDE : ACTIEPLAN 2012 Inleiding. Op 1 december 2007 moest iedere Vlaamse bibliotheek een beleidsplan indienen bij het ministerie van de Vlaamse Gemeenschap. In dit beleidsplan

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN 18 APRIL 2013 Goedgekeurd op de vergadering 25 september 2013

VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN 18 APRIL 2013 Goedgekeurd op de vergadering 25 september 2013 Speelpleinstraat 10 016 26 97 46 Pastoriestraat 3 016 46 33 33 3360 Bierbeek http://www.deborre.be bib@deborre.be http://www.facebook.com/bib.deborre BEHEERSORGAAN VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN 18 APRIL

Nadere informatie

Een luisterboek, dat spreekt voor zich! Iederéén kan lezen Saskia Boets 11 mei 2012

Een luisterboek, dat spreekt voor zich! Iederéén kan lezen Saskia Boets 11 mei 2012 Een luisterboek, dat spreekt voor zich! Iederéén kan lezen Saskia Boets 11 mei 2012 - Luisterpunt - Daisy - Daisy-boeken - collectie / jeugdcollectie - Daisy-spelers - jeugd - www.luisterpuntbibliotheek.be

Nadere informatie

Dienstreglement bibliotheek

Dienstreglement bibliotheek Dienstreglement bibliotheek I. ALGEMEEN 1. De Plaatselijke Openbare Bibliotheek van de gemeente Brakel is vrij toegankelijk voor iedereen. Ze heeft als opdracht de informatie, ontwikkeling en ontspanning

Nadere informatie

Openbare Bibliotheek Ronse

Openbare Bibliotheek Ronse REGLEMENT D I E N S T R E G L E M E N T Openbare Bibliotheek Ronse Algemeen De openbare bibliotheek Ronse is vrij toegankelijk voor iedereen. De stad Ronse wil met dit reglement de werking van de openbare

Nadere informatie

Gemeentelijke Openbare Bibliotheek Heist-op-den-Berg Cultuurplein Heist-op-den-Berg

Gemeentelijke Openbare Bibliotheek Heist-op-den-Berg Cultuurplein Heist-op-den-Berg Gemeentelijke Openbare Bibliotheek Heist-op-den-Berg Cultuurplein 2 222 Heist-op-den-Berg JAARVERSLAG 214 Inhoudstafel I. Hoofdbibliotheek 1. Collectie 1.1. Gedrukte materialen volwassenen... p. 1 1.2.

Nadere informatie