DIEPVRIESVIS GEZOND, SNEL EN LEKKER KOKEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DIEPVRIESVIS GEZOND, SNEL EN LEKKER KOKEN"

Transcriptie

1 DIEPVRIESVIS GEZOND, SNEL EN LEKKER KOKEN

2 P.2 DIEPVRIESVIS GEZOND SNEL LEKKER Wist je dat diepvriesvis net zo gezond is als verse vis? In het vriesvak van de supermarkt tref je een ruime keuze. Naast onbereide diepvriesvisfilets als kabeljauw en zalmfilet vind je er ook deels bereide vis, denk bijvoorbeeld aan ovenschotels en gepaneerde vis, die je alleen nog maar hoeft te verwarmen. Dat is lekker makkelijk! Met diepvriesvis weet je zeker dat je een goed product in handen hebt. De vis wordt namelijk direct na de vangst onder zeer hygiënische omstandigheden verwerkt en ingevroren, zodat de kwaliteit en voedselveiligheid continue wordt gewaarborgd. Er gaat helemaal niets aan smaak en vitamines verloren. Viskwekerijen in Scandinavië Per Eide Studio - Norwegian Seafood Council Diepvriesvis bereiden is gemakkelijk, je kunt er zoveel heerlijke gerechten mee maken. Daarom is het helemaal geen opgave om twee keer per week vis op het menu te zetten, zoals het Voedingscentrum adviseert. In dit receptenboekje geven we je alvast smakelijke ideeën. De gerechten zijn in een handomdraai klaar, dus iedereen kan snel aan tafel. Eet smakelijk!

3 Pittige tilapia met kroepoek Borrelhapje voor 10 personen of meer Bereidingstijd minuten Tilapia en pangasius zijn de eerste gekweekte vissoorten uit de diepvries met het ASC (Aquaculture Stewardship Council) keurmerk. ASC staat voor verantwoorde vis uit viskwekerijen die aantoonbaar goed omgaan met de natuur en die richtlijnen naleven op het gebied van voedselveiligheid en sociale omstandigheden. 400 g tilapiafilet uit de diepvries 2 limoenen 2 tl sambal badjak 2 tomaten 15 g verse koriander of peterselie 2 el roerbakolie 2-3 el kokosmelk 3 grote plakken gebakken kroepoek 70 kcal 295 kj Tilapia is een gekweekte vissoort. Tilapiafilet heeft een constante kwaliteit en prijs en is het hele jaar verkrijgbaar. Je kunt deze vis bakken, roerbakken, grillen, pocheren en paneren. Lekker en gemakkelijk! Ontdooi de tilapiafilets en snijd ze in kleine blokjes. Pers 1 limoen uit en meng de blokjes tilapia en de sambal erdoor. Laat dit 10 minuten staan. Verwijder de zaadjes uit de tomaten, snijd het vruchtvlees in kleine blokjes en laat ze uitlekken op keukenpapier. Snijd de andere limoen in dunne schijfjes en vervolgens in kwarten voor de garnering. Snijd de helft van de koriander fijn. Verhit de olie in een wok en roerbak de tilapia in 2-3 minuten net gaar. Schep de kokosmelk erdoor en laat het vocht verdampen. Voeg zout naar smaak toe en laat de vis iets afkoelen. Schep dan de tomatenblokjes en de gehakte koriander erdoor. Breek de kroepoek in grote stukken en schep op elk stuk in de holle kant wat van de tilapia. Garneer met limoen en blaadjes koriander.

4 Roerbakschotel van pangasius en paprika Wokgerecht voor 4 personen Bereidingstijd minuten 500 g diepvries pangasiusfilet 1 el chilipoeder 3 el olijfolie 2 rode uien in ringen 1 grote rode paprika in reepjes 1 grote gele paprika in reepjes 100 g gehalveerde zwarte olijven zonder pit sap van een halve citroen 2-3 el gehakte peterselie Steeds meer vis is afkomstig uit kwekerijen, ofwel de aquacultuur. Op dit moment gaat het om ongeveer de helft van alle vis die wereldwijd wordt gegeten. 285 kcal 1195 kj Ontdooi de pangasiusfilets en snijd ze in stukken van 3 cm. Wrijf ze in met zout, versgemalen peper en chilipoeder. Verhit de olijfolie in de wok en roerbak de ui en paprika in 3-5 minuten beetgaar. Schep de vis en olijven erdoor en roerbak nog 2-3 minuten. Schep heel voorzichtig om! Voeg tenslotte het citroensap en de peterselie toe en warm het gerecht nog heel even door. Breng op smaak met zout en peper. Lekker met pasta, rijst of couscous en komkommersalade. Door het ASC logo op de verpakking kun je in één oogopslag zien of diepvriesvis als pangasius of tilapia volgens ASC-normen is gekweekt. Met zekerheid een verantwoorde keuze!

5 Gebakken schol met tropische fruitsalsa Veel schol in Nederland is al MSC gecertificeerd of verkrijgt binnenkort dit label. Het MSC (Marine Stewardship Council) keurmerk garandeert dat een vis duurzaam is gevangen. Je kunt dus met een gerust hart van schol genieten. Hoofdgerecht voor 4 personen Bereidingstijd voor minuten 6 diepvries scholfilets (ca. 500 g) sap van een halve sinaasappel 1 bakje tropisch fruit (250 g) 1 bosuitje, in dunne ringetjes 1 el verse basilicum, fijn gesneden 50 g bloem 3-4 el olie 280 kcal 1175 kj Schol is één van de belangrijkste vissoorten voor de Nederlandse visserij. Scholfilets hebben stevig visvlees en zijn bovendien mager en graatvrij. Ontdooi de scholfilets en snijd ze vervolgens in de lengte door. Wrijf ze in met zout, peper en 2 eetlepels sinaasappelsap en laat 5 minuten rusten. Snijd het tropische fruit in kleine blokjes en meng deze in een kom met 2 eetlepels sinaasappelsap, versgemalen peper, bosui en basilicum. Wentel de scholfilets door de bloem en schud de overtollige bloem eraf. Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak de scholfilets in 3-4 minuten goudbruin en gaar, keer ze halverwege. Leg de scholfilets op 4 warme borden en schep de fruitsalsa ernaast. Lekker met gele rijst en peultjes.

6 Zalm met broccolipuree Hoofdgerecht voor 4 personen Bereidingstijd minuten 4 diepvries zalmfilets à 125 g 2 el citroensap 750 g broccoli 100 ml halfvolle melk 2 el olijfolie 2 tenen knoflook, fijn gehakt 1 bosuitje, in ringetjes 2 el neutrale olie Het invriezen van vis is een natuurlijk proces, er worden dus geen conserveringsmiddelen toegevoegd. Het gebeurt onder zeer hygiënische omstandigheden en de kwaliteit wordt continue bewaakt. 420 kcal 1765 kj Wrijf de ontdooide stukken zalm in met zout, peper en citroensap en laat ze 10 minuten rusten. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de stronken in plakjes. Kook de broccoli in ruim water met zout in 4-6 minuten gaar. Giet af en pureer de broccoli met de melk in de keukenmachine of blender tot een fijne puree. Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit de knoflook langzaam tot ze gaat geuren. Voeg de broccolipuree toe en warm goed door tot ze iets dikker wordt. Voeg de bosui en zout en peper naar smaak toe. Dep de zalmfilets droog en bestrijk ze aan beide zijden dun met neutrale olie. Bak de filets in 6-8 minuten mooi bruin in een droge, hete koekenpan met antiaanbaklaag (zonder extra olie toe te voegen!). De filets mogen van binnen nog rosé zijn. Schep de broccolipuree op vier warme borden en leg de zalmfilets erop. Diepvriesvis is net zo gezond als verse vis en rijk aan onmisbare voedingsstoffen, vitamines, mineralen en goede vetten. Zo zit diepvrieszalm boordevol Omega-3 vetzuren en is ze rijk aan vitamine A, D, B12 en B6. Een supergezond visje dus!

7 Gebakken kabeljauwfilet met witlof en mosterd Leg de onbereide diepvriesvis een dag voor bereiding in de koelkast om daar langzaam te ontdooien. Zo droogt de vis niet uit en blijft de structuur mooi. Dep de vis voor de bereiding droog met keukenpapier. Eenmaal ontdooide vis kun je beter niet opnieuw invriezen. Hoofdgerecht voor 2 personen Bereidingstijd: minuten 300 g diepvries kabeljauwfilet 2 el bloem 4 struikjes witlof 50 g boter sap van een halve citroen 125 ml crème fraîche 1 el grove mosterd 1 el gembersiroop 600 kcal 2520 kj De vangstgebieden van kabeljauw zijn zeer divers; van de Stille Oceaan en de IJslandse wateren tot het noordelijke deel van de Atlantische Oceaan. Kabeljauw is mager, heeft een stevige structuur en het visvlees komt gemakkelijk los van de graat zodra het gaar is. Door de fijne smaak kun je kabeljauw eindeloos combineren. Ontdooi de kabeljauwfilet. Maak de struikjes witlof schoon en snijd ze in de lengte in smalle reepjes. Snijd de kabeljauwfilet in 2 gelijke stukken en bestrooi met zout en peper. Wentel ze door de bloem en schud het overtollige bloem eraf. Smelt de boter in een ruime koekenpan en bak de kabeljauwfilets op matig hoog vuur in 4-6 minuten bruin en gaar, keer ze halverwege. Houd de filets warm onder aluminiumfolie. Bak de reepjes witlof in het bakvet op hoog vuur al omscheppend in 3 minuten beetgaar. Voeg het citroensap, de crème fraîche, de mosterd en de gembersiroop toe en warm het geheel nog ongeveer een minuut zachtjes door. Schep de witlof met saus op 2 warme borden en leg de kabeljauwfilets erop.

8 Romige garnalencurry Hoofdgerecht voor 4 personen Bereidingstijd minuten 500 g gepelde tijgergarnalen (diepvries) 3 bosuitjes 3 tenen knoflook 1 rode peper 3 el roerbakolie 1 el milde kerriepoeder 200 ml kokosmelk 2 el gehakte verse koriander Er zijn diverse soorten wilde en gekweekte soorten tropische garnalen, afkomstig uit Zuid-Amerika, Afrika en Azië. Je kunt ze rauw, gekookt, gepeld, deels gepeld, diepgevroren en gekoeld kopen in de supermarkt. 290 kcal 1215 kj Snijd de bosuitjes in stukken van 2 cm. Pel de tenen knoflook en hak ze fijn. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd de peper in reepjes. Verhit de olie in de wok en bak de knoflook en rode peper langzaam. Bak het kerriepoeder 1 minuut zachtjes mee. Schep de garnalen en de bosuitjes erdoor en roerbak 1-2 minuten op matig tot hoog vuur. Roer de kokosmelk erdoor en laat het gerecht nog 2-3 minuten zachtjes sudderen. Lekker met basmatirijst, broccoli en wortelsalade. Garnalen zijn niet vet en hebben een hoog eiwitgehalte, tot wel 25%. Ze doen het niet alleen goed in de wok, maar ook op de grill en de barbecue.

9 Visimporteurs presenteren met trots de pangasius Scan en ontdek meer heerlijke recepten met diepvriesvis Voor vragen kunt u contact opnemen met het Nederlands Visbureau: Postbus 72, 2280 AB Rijswijk T F E info@visbureau.nl

Schol is. Schol is lekker en gezond. Schol is smullen!

Schol is. Schol is lekker en gezond. Schol is smullen! Schol is smullen! GEZOND SNEL LEKKER Ook de mannen van de zee zijn enthousiast: schol is eenvoudig te bereiden, niet vet en heerlijk van smaak. Bovendien is de graat gemakkelijk te verwijderen en hebben

Nadere informatie

Past in iedere adviesgroep vanaf 1750 kcal. Hoofdgerecht voor 4 personen. 3 citroenen, schoongeboend. 6el olijfolie. 1 rode ui, gesnipperd

Past in iedere adviesgroep vanaf 1750 kcal. Hoofdgerecht voor 4 personen. 3 citroenen, schoongeboend. 6el olijfolie. 1 rode ui, gesnipperd 3 citroenen, schoongeboend 6el olijfolie 1 rode ui, gesnipperd 1 teen knoflook, fijngesneden 2 el kappertjes 4 schotse zalmfilets ( á 145 g) 2 el peterselie, fijngesneden Grillpan 1. Pers 1 citroen uit.

Nadere informatie

Gerechten met vis. Receptengids. online

Gerechten met vis. Receptengids. online Gerechten met vis Receptengids PlusOnline stelt in het samenwerking met het Voedingscentrum iedere maand een receptenboekje samen. Bent u gek op vis? Dan is dit derde boekje echt iets voor u! Een visje

Nadere informatie

BGN Kerstmenu 2014. Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten. Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola

BGN Kerstmenu 2014. Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten. Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola BGN Kerstmenu 2014 Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola Bijgerecht Sperziebonen met tomaat Dessert Homemade bosvruchtenijs Met dank aan

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant,

Beste KOOK-OOK klant, Beste KOOK-OOK klant, Groenten zijn gezond, ze zitten namelijk boordevol voedingsstoffen, maar bevatten weinig calorieën. De enorme hoeveelheden mineralen en vitaminen geven je lichaam alle bouwstenen

Nadere informatie

Kabeljauw, prei en rauwe ham

Kabeljauw, prei en rauwe ham Kabeljauw, prei en rauwe ham Bereiding: 10 minuten - 1 00 g kabeljauwfilet - 1 00 g prei in ringen - 40-5 0 g magere rauwe gerookte ham in reepjes - Verse tijm, blaadjes gerist 297 32,0 g 4,0 g 17,0 g

Nadere informatie

Mosselen. Overheerlijke recepten. @dekamarkt of @dekawijnmarkt. facebook.com/ dekamarkt. www.dekamarkt.nl. Klantenservice 0251-276628

Mosselen. Overheerlijke recepten. @dekamarkt of @dekawijnmarkt. facebook.com/ dekamarkt. www.dekamarkt.nl. Klantenservice 0251-276628 Mosselen @dekamarkt of @dekawijnmarkt www.dekamarkt.nl facebook.com/ dekamarkt Klantenservice 0251-276628 Overheerlijke recepten Sappige mosselen met lekkere saus, daar eet iedereen zijn vingers bij op!

Nadere informatie

WEEK 1 1200 KCAL DAG 1

WEEK 1 1200 KCAL DAG 1 DAG 1 Gebakken groente met ei. Magere kwark Bak 1 opscheplepel gesneden rode paprika en 1 opscheplepel champignons met een eetlepel olijfolie. Voeg daar vervolgens 2 eieren bij en bak alles al roerend

Nadere informatie

recepten Gratis recepten heerlijke

recepten Gratis recepten heerlijke Vis recepten 10 Gratis heerlijke recepten Heerlijke visgerechten PlusOnline stelt in samenwerking met het Voedingscentrum gezonde receptenboekjes samen. Bent u gek op vis? Dan is dit boekje echt iets voor

Nadere informatie

zonder salade (groenten) tot 1400 kcal, met salade (groenten) 1400-200

zonder salade (groenten) tot 1400 kcal, met salade (groenten) 1400-200 4 kipfilets 4 theel crema van zongedroogde tomaat (potje 140gr) 4 takjes basilicum (bakje 15 gr) 3 el olijfolie 4 semi-zongedroogde tomaten, zeer fijn gesneden Vershoudfolie Cocktailprikkers 1. Voorbereiden

Nadere informatie

Aardappelen/ pasta/rijst

Aardappelen/ pasta/rijst Boodschappenlijstje vrouw Intensive - week 3 FASE B = afvallen en overstappen op een evenwichtig eetpatroon met ca. 700 900 kcal Intensive producten 14 porties Intensive Shakes, Pudding of Muesli Groenten

Nadere informatie

verse zalm in witte wijnsaus met peterselie in witte wijnsaus per 100 gram 2, 50 probeer ook eens kant-en-klare Roodbaarsfilet

verse zalm in witte wijnsaus met peterselie in witte wijnsaus per 100 gram 2, 50 probeer ook eens kant-en-klare Roodbaarsfilet puur visvariatie verse zalm in witte wijnsaus met peterselie hoofdgerecht voor 4 personen voorbereiding: 15 minuten bereiding: 10 minuten benodigdheden 600 g verse zalmfilet 600 g krieltjes 1 bosje peterselie

Nadere informatie

KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016!

KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016! KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016! ZwARte BoNeNSoEP Met PuLLeD PoRK Zoete aardappel is lekker en gezond. Een zoete aardappel is een knol en behoort, in tegenstelling

Nadere informatie

Boordevol vezels. Receptenboekje

Boordevol vezels. Receptenboekje Boordevol vezels Receptenboekje Vezels zijn belangrijke stoffen voor een gezonde spijsvertering. Ze geven je een verzadigd gevoel na het eten. Elke dag zou u ongeveer 30 gram vezels moeten eten. Toch redden

Nadere informatie

Makkelijke camping recepten

Makkelijke camping recepten Makkelijke camping recepten lekker handig als je geen zin hebt om uitgebreid te koken Door de redactie van Stofzuigerzen Dit eboek is een uitgave van Stofzuigerzen Je bent vrij om dit eboek te delen met

Nadere informatie

Barbecue. Overheerlijke recepten

Barbecue. Overheerlijke recepten Barbecue Overheerlijke recepten Het is geen ingrediënt, maar een techniek: barbecueën. Maar de smaak ervan hoort wel degelijk bij een seizoen: de zomer! Vandaar dat we voor de barbecue graag een plaats

Nadere informatie

Gestoomde scholrolletjes

Gestoomde scholrolletjes Gestoomde scholrolletjes 5 stuks scholfilet Garnalen gepeld 3 lente uitjes alleen het groene deel 2 tl maïzena 1 tl sake Snijd de filets in de lengte doormidden. Bak de garnalen en snijd ze heel klein,

Nadere informatie

Nectarines. Overheerlijke recepten

Nectarines. Overheerlijke recepten Nectarines Overheerlijke recepten De maanden juni tot en met september zijn de maanden van het nectarineseizoen. Een rijpe nectarine verspreidt een heerlijke geur en heeft een gave schil. Proef t Seizoen

Nadere informatie

Logus Proefmenu Maart 2015

Logus Proefmenu Maart 2015 Logus Proefmenu Maart 2015 Groene Smoothie (kiwi, appel spinazie en avocado) Bosbes Yogi (yoghurt, sinaasappelsap, banaan en bosbes) Courgettesoep met gember en bieslook - Spicy zalm met clementine salsa

Nadere informatie

Stevige winterkost. Receptengids

Stevige winterkost. Receptengids Stevige winterkost Receptengids Buiten is het guur en koud, dus breekt de tijd aan voor stevige winterkost. Wintergroenten zijn niet alleen gezond, maar ook enorm lekker! Met wintergroenten kun je eindeloos

Nadere informatie

Heerlijke ovenschotels met verse aardappels, die iedereen kan maken

Heerlijke ovenschotels met verse aardappels, die iedereen kan maken Heerlijke ovenschotels met verse aardappels, die iedereen kan maken Verse aardappels. Jullie smaken naar meer. 1 Makkelijke en Lekkere Aardappelschotels Met verse aardappels kun je enorm variëren. Wat

Nadere informatie

Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes

Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes 1 Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd (min): 15 Bereidingstijd (min): 55 4 kippenbouten 4.5 eetlepels Vloeibare boter 750 g voorgekookte krielaardappeltjes

Nadere informatie

Linzensoep. Veldkos # 32 Pagina 1

Linzensoep. Veldkos # 32 Pagina 1 Linzensoep 1 l water 200 g gele linzen 1 tl paprikapoeder ½ tl chilipoeder ½ tl gemalen kurkuma 2 el olijfolie 1 verse groene peper, zaadjes verwijderd en fijn gesneden 1 tl komijnzaad 3 curryblaadjes,

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant,

Beste KOOK-OOK klant, Beste KOOK-OOK klant, Recent is uit een internationaal onderzoek gebleken dat biologisch voedsel een hogere voedingswaarde heeft dan niet biologisch voedsel. Biologische gewassen zoals groenten, fruit

Nadere informatie

kost Gratis Gratis recepten recepten gezonde nummer 1 in gezondheid

kost Gratis Gratis recepten recepten gezonde nummer 1 in gezondheid Winterse kost 0 3 Gratis Gratis gezonde recepten gezonde recepten nummer Eet smakelijk! Buiten is het guur en koud, dus breekt de tijd aan voor stevige winterkost. Wintergroenten zijn niet alleen gezond,

Nadere informatie

Kerstmenu RECEPTEN. borrel & brunch

Kerstmenu RECEPTEN. borrel & brunch Kerstmenu borrel & brunch Ingrediënten (10 personen): Wortelsoepje Italiaans in een glaasje borrelhapje 1 ui 1 teentje knoflook 1 stengel bleekselderij 400 g winterwortels 1 el olijfolie 500 ml bouillon

Nadere informatie

PASTA CON AMORE. Voor heerlijk en gezellig tafelen

PASTA CON AMORE. Voor heerlijk en gezellig tafelen PASTA CON AMORE Voor heerlijk en gezellig tafelen INHOUD 4 VLEES EN VIS Met hartige, kruidige pastasauzen 4 KAAS EN GROENTE Met romige, frisse sauzen en pesto s 76 Alfabetische index 77 Index volgens ProPoints

Nadere informatie

10 verse eieren 250 gram oesterzwammen 1 el citroensap 1 ui 200 gram risottorijst 1 l groentebouillon (warm) 1 dl witte wijn

10 verse eieren 250 gram oesterzwammen 1 el citroensap 1 ui 200 gram risottorijst 1 l groentebouillon (warm) 1 dl witte wijn Risotto Voeg de saffraan toe aan de witte wijn en laat deze even marineren. Maak de paddenstoelen schoon (niet wassen, zo nodig schoonborstelen), scheur ze in grove stukken en bedruppel ze met citroensap.

Nadere informatie

Kerstrecept 600 kcal, vlees Oosterse Kalkoendijfilet 4 personen, 314 kcal per persoon. Ingrediënten: Bereiding:

Kerstrecept 600 kcal, vlees Oosterse Kalkoendijfilet 4 personen, 314 kcal per persoon. Ingrediënten: Bereiding: Kerstrecept 600 kcal, vlees Oosterse Kalkoendijfilet 4 personen, 314 kcal per persoon 500 g (biologische) kalkoendijfilet 4 eetlepel Japanse sojasaus, minder zout 1 eetlepel rijstazijn 1 eetlepel Chinees

Nadere informatie

recepten Gratis recepten heerlijke nummer 1 in gezondheid

recepten Gratis recepten heerlijke nummer 1 in gezondheid Vis recepten 10 Gratis heerlijke recepten nummer 1 in gezondheid Heerlijke visgerechten GezondheidsNet stelt in samenwerking met het Voedingscentrum gezonde receptenboekjes samen. Ben jij gek op vis? Dan

Nadere informatie

Pittige paprika-tomatensoep. voor- of lunchgerecht 4 personen bereidingstijd: 30 minuten. Ingrediënten

Pittige paprika-tomatensoep. voor- of lunchgerecht 4 personen bereidingstijd: 30 minuten. Ingrediënten Pittige paprika-tomatensoep voor- of bereidingstijd: 30 minuten 2 teentjes knoflook 750 gram zoete kerstomaatjes (of andere rijpe tomaten in stukjes) 6 eetlepels olijfolie 2 kleine rode uien 1 grote rode

Nadere informatie

Pasta salade. Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie

Pasta salade. Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie Pasta salade Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie 175 gram pasta, bv. schelpjes macaroni 150 gram sperziebonen

Nadere informatie

Kerstmenu: voor 4 personen

Kerstmenu: voor 4 personen Kerstmenu: voor 4 personen Broccolisoep met zalm of spitskoolsalade **** Witlofschuitjes met kipfilet en appel bieten salade; stoofpeertjes gegratineerde aardappelschotel **** Kersenkwark godenspijs Dit

Nadere informatie

E-Book 7 NEXT STEP LIGHT RECEPTEN. NOG MEER kilo s verliezen!

E-Book 7 NEXT STEP LIGHT RECEPTEN. NOG MEER kilo s verliezen! E-Book 7 NEXT STEP LIGHT RECEPTEN NOG MEER kilo s verliezen! Dit ebook is gemaakt je een extra boost te geven met behulp van een aantal producten bij onder andere het BELONINGS pakket. Deze recepten hebben

Nadere informatie

10 Luxe Afslank Recepten

10 Luxe Afslank Recepten 10 Luxe Afslank Recepten Dieetsnel.nl Kees van Hessel Recept 1 Omelet met kampernoelies 10 tot 15 minuten 1 pers - 2 eieren - 250 gram kampernoelies - sjalotjes - peterselie - peper & zout Borstel de kampernoelies(champignons)

Nadere informatie

10 KOOLHYDRAATARME RECEPTEN WINTERPAKKET HUMPHREY FRIDT

10 KOOLHYDRAATARME RECEPTEN WINTERPAKKET HUMPHREY FRIDT 10 KOOLHYDRAATARME RECEPTEN WINTERPAKKET HUMPHREY FRIDT 1. CHAMPIGNONS UIT DE OVEN MET BIEFSTUK > 1 biefstuk > 5 á 6 champignons > 1 teentje knoflook > ¼ rode ui > 50 gram sperziebonen (diepvries) > Iets

Nadere informatie

Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes

Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes 1 Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd (min): 15 Bereidingstijd (min): 55 4 enkele kipfilets zout peper 1 ui Boter - Vloeibaar 1 glas witte wijn 0.5 blokje

Nadere informatie

KOOK-OOK wenst u een gezond en smaakvol 2015!

KOOK-OOK wenst u een gezond en smaakvol 2015! KOOK-OOK wenst u een gezond en smaakvol 2015! KOOK-OOK helpt graag mee om 2015 gezond van start te laten gaan. Hierbij weer een tas vol lekkere en eerlijke groenten. Veel producten uit de KOOK-OOK tas

Nadere informatie

Groene asperges met roodloof en cantharellen

Groene asperges met roodloof en cantharellen Groene asperges met roodloof en cantharellen o 3 stronkjes roodloof o 2 el. olijfolie o 200 gr. cantharellen of shii-take in stukken o ½ el. honing o 500 gr. heel kleine groene asperges (korenaren) of

Nadere informatie

Weekmenu 1. Maandag Toscaanse kapucijnerschotel* Kropsla Magere yoghurt met appel en kaneel

Weekmenu 1. Maandag Toscaanse kapucijnerschotel* Kropsla Magere yoghurt met appel en kaneel Weekmenu 1 Maandag Toscaanse kapucijnerschotel* Kropsla Magere yoghurt met appel en kaneel Dinsdag Vlaamse stooflappen* Gekookte aardappelen Sperziebonen Magere vanillevla Woensdag Heldere groentesoep

Nadere informatie

voorjaarsrecepten GRATIS GRATIS RECEPTEN RECEPTEN VROLIJKE GEZONDE nummer 1 in gezondheid

voorjaarsrecepten GRATIS GRATIS RECEPTEN RECEPTEN VROLIJKE GEZONDE nummer 1 in gezondheid Vrolijke voorjaarsrecepten 0 3 GRATIS GRATIS VROLIJKE GEZONDE RECEPTEN RECEPTEN nummer Eet smakelijk! We hebben er lang op moeten wachten, maar de lente is eindelijk in het land. Tijd om een aantal heerlijke

Nadere informatie

PiTabrOOD met FaLaFeL & GrieKse YogHurt

PiTabrOOD met FaLaFeL & GrieKse YogHurt PiTabrOOD met FaLaFeL & GrieKse YogHurt Falafel is balletjes gemaakt van kikkererwten en verschillende kruiden en is een traditioneel gerecht in het Midden Oosten en Noord-Afrika. Kikkererwten bevatten

Nadere informatie

voor een gezond voedingspatroon met een gezonde leefstijl,

voor een gezond voedingspatroon met een gezonde leefstijl, Beste KOOK-OOK klant! Gezond eten en genoeg bewegen zorgen ervoor dat je lekker in je vel komt te zitten. Met deze tas vol gezond lekkers kom je dus al een heel eind. Iedereen kent wel iemand die met z

Nadere informatie

Salade niçoise aangemaakt met groentepuree. Hoofdgerecht voor 2 personen Ingrediënten

Salade niçoise aangemaakt met groentepuree. Hoofdgerecht voor 2 personen Ingrediënten Salade niçoise aangemaakt met groentepuree Ingrediënten Ingrediënten 80 gram groentepuree 8 gram ansjovis in blik (op olie) 1 gekookt ei 65 gram haricot verts (vers) 90 gram trostomaat 11 gram groente

Nadere informatie

SLANKE PASTA LIBELLE RECEPTEN RENÉE VLEK. FOODSTYLING EN FOTOGRAFIE LUCIE BECK

SLANKE PASTA LIBELLE RECEPTEN RENÉE VLEK. FOODSTYLING EN FOTOGRAFIE LUCIE BECK SLANKE PASTA Geen idee hoe de Italianen pasta kunnen blijven eten zonder aan te komen! Wij doen het met groentespaghetti of speltpenne die lekker vult, maar slechts 500 calorieën bevat. Smaakt net zo goed!

Nadere informatie

kost Gratis recepten gezonde

kost Gratis recepten gezonde Winterse kost 10 13 Gratis gezonde recepten Eet smakelijk! Buiten is het guur en koud, dus breekt de tijd aan voor stevige winterkost. Wintergroenten zijn niet alleen gezond, maar ook enorm lekker! Met

Nadere informatie

PIEPSHOW DE GROTE. receptuur YOLANDA VAN DER JAGT styling EDDY FRINGS AARDAPPEL AARDAPPELSALADE MET VINAIGRETTE EN BLEEKSELDERIJ PAG 1 1 4

PIEPSHOW DE GROTE. receptuur YOLANDA VAN DER JAGT styling EDDY FRINGS AARDAPPEL AARDAPPELSALADE MET VINAIGRETTE EN BLEEKSELDERIJ PAG 1 1 4 DE GROTE PIEPSHOW Aardappels niet sexy? Kijk even mee. Naar een beauty van een soep. Naar een verleidelijke taart. En wat te denken van deze licht ordinaire, maar héél erg lekkere piepersalade? receptuur

Nadere informatie

Puur Gezond, Receptenboek. Receptenboek Puur Gezond! Nathalie Appel Terschuur

Puur Gezond, Receptenboek. Receptenboek Puur Gezond! Nathalie Appel Terschuur Puur Gezond, Receptenboek 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Welkom 3 Muesli 5 Waterkerssalade met aardbeien, avocado en rosbief 6 Zalmomelet met bosui en tomaat 7 Spinaziestamppot met gerookte kip 8 Viscurry

Nadere informatie

Italiaans torentje. ½ komkommer 2 tomaten 2 bollen mozzarella in 8 plakjes 4 plakjes geroosterde paprika 4 sneetjes brood ½ eetlepel basilicumpesto

Italiaans torentje. ½ komkommer 2 tomaten 2 bollen mozzarella in 8 plakjes 4 plakjes geroosterde paprika 4 sneetjes brood ½ eetlepel basilicumpesto Italiaans torentje. ½ komkommer 2 tomaten 2 bollen mozzarella in 8 plakjes 4 plakjes geroosterde paprika 4 sneetjes brood ½ eetlepel basilicumpesto 2 eetlepels olijfolie 4-8 blaadjes verse basilicum 4

Nadere informatie

RECEPTEN MET VITADIS PRODUCTEN HUMPHREY FRIDT

RECEPTEN MET VITADIS PRODUCTEN HUMPHREY FRIDT RECEPTEN MET VITADIS PRODUCTEN HUMPHREY FRIDT RIJST GEVULDE PAPRIKA BENODIGDHEDEN (VOOR 2 PAPRIKA S) > 1 zakje Vitadis rijst > 2 rode of gele paprika s > 75 gram mager rundergehakt > 75 gram courgette

Nadere informatie

Menu oktober 201 2. Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus. **** Salade champignons. **** Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma

Menu oktober 201 2. Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus. **** Salade champignons. **** Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma Menu oktober 201 2 Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus Salade champignons Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma Kwartels met rode biet en cantharellen Appelsoep met peren onder een bladerdeegdekseltje

Nadere informatie

bospaddenstoelensoep

bospaddenstoelensoep bospaddenstoelensoep * VOORBEREIDEN (dag voor het kerstdiner): * Week de gedroogde paddenstoelen 15 minuten in water. * Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in kleine

Nadere informatie

Weekmenu 3. Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes*

Weekmenu 3. Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes* Weekmenu 3 Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes* Dinsdag Koolvispakketjes* Rijst Snijbonen Halfvolle biogardeyoghurt Woensdag Witlofschuitjes*

Nadere informatie

Weekmenu 10. Maandag Lasagne met tonijn* Gemengde salade Magere yoghurt met ananas

Weekmenu 10. Maandag Lasagne met tonijn* Gemengde salade Magere yoghurt met ananas Weekmenu 10 Maandag Lasagne met tonijn* Gemengde salade Magere yoghurt met ananas Dinsdag Ribkarbonade Prei met kaassaus* Gekookte aardappelen Banaan Woensdag Krab in artisjokbodem* Groente-rijstschotel

Nadere informatie

Focaccia met groente

Focaccia met groente Focaccia met groente Voor 4 focaccia s heb je nodig: 450 gram bloem 250 ml water 75 ml extra vergine olijfolie 15 gram verse gist 10 gram grof zeezout 50 ml water een paar handjes vol gegrilde groente

Nadere informatie

NierNieuws Kerstmenu 2016

NierNieuws Kerstmenu 2016 NierNieuws Kerstmenu 2016 Voorgerecht: Bruschetta met doperwtjespuree 1 ciabatta 4 el olijfolie 1 teentje knoflook 1 handje geroosterde amandelen (ongezouten) 150 g doperwtjes uit de diepvries 1 handje

Nadere informatie

Menu Aspergemenu. Zomerse noedelsalade. Koud-warm perzikensoepje. Tilapiafilet met asperges en witte-wijnsaus

Menu Aspergemenu. Zomerse noedelsalade. Koud-warm perzikensoepje. Tilapiafilet met asperges en witte-wijnsaus Menu 73. - Aspergemenu Zomerse noedelsalade Koud-warm perzikensoepje Tilapiafilet met asperges en witte-wijnsaus Aarbei-rabarbercompote met ijs van witte chocolade Zomerse noedelsalade 250 gr rijstnoedels

Nadere informatie

DANNY JANSEN Rendang vlees voor broodje Danny

DANNY JANSEN Rendang vlees voor broodje Danny DANNY JANSEN Rendang vlees voor broodje Danny - 1,5 kilogram runderstoofvlees - 1 rode peper - 1 rawit (is een kleine peper) - 2 uien - 4 knoflooktenen - 6 kemirinoten - 1 eetlepel verse koriander - 3

Nadere informatie

Zacht fruit. Overheerlijke recepten

Zacht fruit. Overheerlijke recepten Zacht fruit Overheerlijke recepten Zacht, teer zomerfruit, zoals frambozen, bramen, bessen en blauwe bessen, zijn juist nu optimaal. Zo geurig, zo sappig proeft u ze alleen onder de juli zon! Proef t Seizoen

Nadere informatie

Kitchen Television B.V. Uitgegeven door Karakter Uitgevers B.V., Uithoorn. Concept, receptuur en fotografie:

Kitchen Television B.V. Uitgegeven door Karakter Uitgevers B.V., Uithoorn. Concept, receptuur en fotografie: 2 2013 24Kitchen Television B.V. Uitgegeven door Karakter Uitgevers B.V., Uithoorn Concept, receptuur en fotografie: Portret fotografie: Sam Walravens www.samwalravens.nl Vormgeving en artwork omslag en

Nadere informatie

Hier vind u een aantal voorbeelden van caloriearme maaltijden.

Hier vind u een aantal voorbeelden van caloriearme maaltijden. Hier vind u een aantal voorbeelden van caloriearme maaltijden. Vispakketje met prei Verwarm de oven voor op 200 C. Wrijf de tilapiafilet in met rozemarijn en peper. Snijd de prei in 1 cm brede schuine

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant!

Beste KOOK-OOK klant! Beste KOOK-OOK klant! Groenten zijn gezond. Ze zitten boordevol voedingsstoffen maar bevatten weinig calorieën. De enorme hoeveelheden mineralen en vitaminen geven je lichaam alle bouwstenen die het nodig

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant!

Beste KOOK-OOK klant! Beste KOOK-OOK klant! Vaak krijg ik vragen over het bewaren van vlees. Biologisch vlees is anders dan vlees uit de supermarkt omdat er geen chemische kleur-, geur- en smaakstoffen in verwerkt wordt. De

Nadere informatie

Qlivino BBQ 2010 15 juni

Qlivino BBQ 2010 15 juni Qlivino BBQ 2010 15 juni Menu Knoflookgamba s alla Sjaak met tomatenrisotto (Gamba s in knoflook verder geen flauwekul net als Sjaak) Souvlaki met lachanosalata (Souvlaki van varkenshaas met ztarziki en

Nadere informatie

Duurzame vis bij DekaMarkt

Duurzame vis bij DekaMarkt Duurzame vis bij DekaMarkt Stand van zaken mei 2011 Heerlijke vis, maar wel duurzaam! Vis is lekker, vis is gezond. Het Voedingscentrum adviseert om twee keer per week vis te eten, waarvan minstens één

Nadere informatie

Recepten met superfood- pasta s van RAWPASTA & SLIMSAUCE

Recepten met superfood- pasta s van RAWPASTA & SLIMSAUCE 50 SECONDEN SMOOTHIE ½ zakje RawPasta of RawRice 1 banaan 6-7 aardbeien 250 ml halfvolle melk (lactosevrij alternatief: 250 ml haverdrank naturel) 1. Spoel de RawPasta of RawRice af onder stromend water

Nadere informatie

Crabcakes met kruidensaus.

Crabcakes met kruidensaus. Crabcakes met kruidensaus. ½ le champain stokbrood (AH Excellent) 2 blikjes krab (à 170 g, Princes), uitgelekt 1 ei 1 bakje platte peterselie 4 el mayonaise 1 sjalot, gesnipperd 1 tl pittige fijne mosterd

Nadere informatie

Appeldag en ontwateringsoep

Appeldag en ontwateringsoep RECEPTEN Appeldag en ontwateringsoep Volg een appeldag of maak een ontwateringsoep wanneer gedurende meer dan 3 achtereenvolgende dagen geen gewichtsdaling plaatsvindt. Appeldag Eet, verdeeld over één

Nadere informatie

MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2. Vragen over de recepten? Mail naar

MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2. Vragen over de recepten? Mail naar MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2 Groentelasagna 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergines in dunne lange plakken. 2. Leg de aubergines even kort in een pan met wat olie en besprenkel ze met

Nadere informatie

Pak je vitaminen!

Pak je vitaminen! Pak je vitaminen! www.versverwerktegroenten.nl www.versverwerktegroenten.nl Het hele jaar door vers verwerkt op je bord! Binnen ongeveer 5 uur na de oogst zitten groenten in de verpakking. Groenten uit

Nadere informatie

Beenhamsalade met warme appeltjes en abrikozen.

Beenhamsalade met warme appeltjes en abrikozen. Beenhamsalade met warme appeltjes en abrikozen. 2 stevige friszure appels (rode) 25 gr. boter of olie 1 zakje gemengde sla. 300 gram beenham in reepjes 2 el abrikozen in stukjes 3 el olie 1 el citroensap

Nadere informatie

Tomatendressing. Piccalillydressing. Dressings. Dressings

Tomatendressing. Piccalillydressing. Dressings. Dressings Dressings Tomatendressing 5 eetlepels fritessaus light 5 eetlepels halfvolle yoghurt 5 eetlepels tomatenketchup Eventueel peper, azijn en/of gembersiroop n Meng de fritessaus light met de halfvolle yoghurt

Nadere informatie

Recepten van KWB Reet koken voor mannen Thema van dit jaar: Reis rond de wereld. 18 december 2012 : Midden-Oosten. Onze website:

Recepten van KWB Reet koken voor mannen Thema van dit jaar: Reis rond de wereld. 18 december 2012 : Midden-Oosten. Onze website: Recepten van KWB Reet koken voor mannen Thema van dit jaar: Reis rond de wereld 18 december 2012 : Midden-Oosten Onze website: www.kwbreet.be SARDIENENFILETS MET COURGETTEN - 10 grote sardienen - 4 teentjes

Nadere informatie

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger Italiaanse tomtatensoep Per 4 personen 1 liter 1 ui 2 teentjes knoflook 1 wortel 2 blikken gepelde tomaten Olijfolie Suiker Chilipoeder 50 ml slagroom Potje pesto Snij de uit en wortel heel klein Doe een

Nadere informatie

profielvak HBR CSPE KB versie blauw 2018 onderdeel C bijlage 1 deze bijlage pas uitdelen bij aanvang van opdracht 3

profielvak HBR CSPE KB versie blauw 2018 onderdeel C bijlage 1 deze bijlage pas uitdelen bij aanvang van opdracht 3 profielvak HBR CSPE KB versie blauw 2018 onderdeel C bijlage 1 deze bijlage pas uitdelen bij aanvang van opdracht 3 Salade van kip en mango met kerrie- of knoflooksaus *** Gegrilde zalmfilet salade van

Nadere informatie

Recepten half vast naar vast voedsel. Thaise kippensoep (4 personen)

Recepten half vast naar vast voedsel. Thaise kippensoep (4 personen) Recepten half vast naar vast voedsel Thaise kippensoep (4 personen) 400 ml kokosmelk (met laag vetgehalte) 1 grote ui, fijn gehakt een teentje knoflook, fijn gehakt 1 eetlepel verse gember, fijn gehakt

Nadere informatie

gezond Gratis Gratis recepten recepten gezonde nummer 1 in gezondheid

gezond Gratis Gratis recepten recepten gezonde nummer 1 in gezondheid BBQ gezond 9 0 Gratis Gratis gezonde gezonde recepten recepten nummer Smullen van de barbecue Wat is er gezelliger op een lekkere zomerse dag dan buiten eten? In veel tuinen wordt de barbecue uit de schuur

Nadere informatie

vers opgevist door onze vissers ZEEWOLF afschuwelijk lekker!

vers opgevist door onze vissers ZEEWOLF afschuwelijk lekker! vers opgevist door onze vissers ZEEWOLF afschuwelijk lekker! Een krokant slaatje gecombineerd met het zachte maar stevige visvlees van zeewolf: heerlijk! witloofslaatje met kerstomaat, gebakken zeewolf

Nadere informatie

Vegetarische recepten. Receptengids

Vegetarische recepten. Receptengids Vegetarische recepten Receptengids GezondheidsNet stelt in het samenwerking met het Voedingscentrum iedere maand een receptenboekje samen. Deze maand twee receptenboekjes: één voor de vleesliefhebber,

Nadere informatie

Amuse Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje. Voorgerecht Pasta met pittige tomatensaus

Amuse Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje. Voorgerecht Pasta met pittige tomatensaus Amuse Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje Voorgerecht Pasta met pittige tomatensaus Hoofdgerecht Kipfilet met kerriesaus Stampotje van andijvie Dessert Mangoparfait Frambozencoulis

Nadere informatie

WEEK augustus Recepten: Ptitim met tartaarkebab. Pappardelle met pittige gamba s en rode groentes

WEEK augustus Recepten: Ptitim met tartaarkebab. Pappardelle met pittige gamba s en rode groentes WEEK 0 - augustus 0 Recepten: Ptitim met tartaarkebab Pappardelle met pittige gamba s en rode groentes Waterkerssoep met brood en rode tapenade Rucolastamppotje met kippenvleugels Pastasalade met venkel,

Nadere informatie

Bietensalade. Ingrediënten:

Bietensalade. Ingrediënten: Bietensalade - 1000 gram voorgekookte bieten - 75 gram rucola - 200 gram feta - 100 gram pijnboompitjes - 4 el olijfolie, extra virgine - 4 el balsamicoazijn - 4 tl mosterd - 2 el honing - Peper - Leeg,

Nadere informatie

MENU MEI 2015. Bouillabaisse van gepocheerde tong met knoflookcrème en makreelsabayon. Zeebaars met geprakte aardappels en wijndressing

MENU MEI 2015. Bouillabaisse van gepocheerde tong met knoflookcrème en makreelsabayon. Zeebaars met geprakte aardappels en wijndressing Lid Cuisine Culinaire Nederland (CCN), Afd. Amsterdam MENU MEI 2015 Bouillabaisse van gepocheerde tong met knoflookcrème en makreelsabayon Zeebaars met geprakte aardappels en wijndressing Gebraden speenvarken

Nadere informatie

Gerechten voor de Balansdag. Receptenboekje

Gerechten voor de Balansdag. Receptenboekje Gerechten voor de Balansdag Receptenboekje Een dag te veel gegeten? Tijd voor een Balansdag! Om je te inspireren deze maand een boekje vol gezonde én lekkere recepten voor een Balansdag. Een Balansdag

Nadere informatie

LOGUS Proefmenu mei 2012

LOGUS Proefmenu mei 2012 LOGUS Proefmenu mei 2012 Tuinbonensoepje met ansjovis croutons Klassieke asperges met ei, gerookte zalm en krieltjes Victoriacake met aardbeien Vanille koekjes Tuinbonensoepje met ansjovis croutons Voorgerecht:

Nadere informatie

KOOLHYDRAATARM 10AFSLANK RECEPTEN

KOOLHYDRAATARM 10AFSLANK RECEPTEN KOOLHYDRAATARM 10AFSLANK RECEPTEN Alsjeblieft, hierbij ontvang je mijn favoriete koolhydraatarme gerechten. Alle recepten zijn voor 1 persoon. Onder elk recept vind je de voedingswaarden voor elk recept,

Nadere informatie

Duurzame Vis. Kabeljauwfilet **

Duurzame Vis. Kabeljauwfilet ** Duurzame Vis Recept: kabeljauw met notenkorst en quinoa PAGINA 10 Pangasiusfilet ** Kabeljauwfilet ** Verse maatjesharing * WIJ HEBBEN EEN RUIME KEUZE AAN DUURZAME VIS. WIJ STREVEN ERNAAR OM ONS VOLLEDIGE

Nadere informatie

Menu 20 November 2014. Voorgerecht. Soep. Hoofdschotel. Dessert

Menu 20 November 2014. Voorgerecht. Soep. Hoofdschotel. Dessert Voorgerecht Torentje van ananas en gerookte eendenborst Soep Uienvelouté met spekjes en geitenkaas Hoofdschotel Paddenstoelenrisotto, pastinaakcrème en hazelnoten Dessert Crêpes Suzette Smakelijk Voorgerecht

Nadere informatie

10 euro korting op het fase 1 pakket van vitadis klik hier en gebruik de kortingscode VETVRIJ 23 ZOMERSE RECEPTEN HUMPHREY FRIDT

10 euro korting op het fase 1 pakket van vitadis klik hier en gebruik de kortingscode VETVRIJ 23 ZOMERSE RECEPTEN HUMPHREY FRIDT 10 euro korting op het fase 1 pakket van vitadis klik hier en gebruik de kortingscode VETVRIJ 23 ZOMERSE RECEPTEN HUMPHREY FRIDT 1. COURGETTE RED MEAT 1 persoon > Halve courgette > 120 gram mager rundergehakt

Nadere informatie

Vergeten recepten. Ideeën en inspiratie. www.weekvandesmaak.be

Vergeten recepten. Ideeën en inspiratie. www.weekvandesmaak.be Vergeten recepten Ideeën en inspiratie www.weekvandesmaak.be SOEP VAN PASTINAAK EN WORTEL MET GEKRUIDE YOGHURT Benodigdheden (voor 6 personen) 1 ui 625 g pastinaak 500 g wortelen kippenbouillon 90 g gewone

Nadere informatie

Hapjes menu november 2011

Hapjes menu november 2011 Hapjes menu november 2011 Pompoensoep met korianderhazelnootpesto Winter ceasarsalade met gegrilde kip en ansjovis croutons Appelcake met kaneelsuiker Chocolade truffels Pompoensoep met korianderhazelnootpesto

Nadere informatie

Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas

Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas 5 vijgen 200 gram gorgonzola 10 dadels 5 dunne plakjes serannoham 100 gram parmezaan Zout & peper Bereidingswijze vijgen: Verwarm de oven

Nadere informatie

Recepten pre operatief dieet. Pannenkoekjes met vers fruit naar keuze

Recepten pre operatief dieet. Pannenkoekjes met vers fruit naar keuze Recepten pre operatief dieet Pannenkoekjes met vers fruit naar keuze (1 persoon) 2 eiwitten 2 eetlepels kokosnoot meel 50 gram magere yoghurt 25 gram vanille eiwit poeder ½ theelepel bakpoeder Olijfolie

Nadere informatie

Lekker koken met rijst. Receptenboekje

Lekker koken met rijst. Receptenboekje Lekker koken met rijst Receptenboekje Nederlanders zijn echte aardappel- en broodeters. Toch staat ook rijst regelmatig op ons menu. Rijst is een bron van meervoudige koolhydraten, eiwitten, B-vitamines

Nadere informatie

Bereid per persoon 1 tortilla (à 70 gram) of 2 grote lepels zilvervliesrijst (120 g gaar).

Bereid per persoon 1 tortilla (à 70 gram) of 2 grote lepels zilvervliesrijst (120 g gaar). 1. Linzenchili met rijst of tortilla s (na bereiding heeft u 2 porties, 1 om in te vriezen) 1 rode ui, gesnipperd 2 teentjes knoflook, gehakt of geperst 2 zongedroogde tomaten, in stukjes (schaar!) 1 prei,

Nadere informatie

AARDPEERSOEP LEKKER MET

AARDPEERSOEP LEKKER MET AARDPEERSOEP 500 g aardpeer 2 sjalotten 2 teentjes knoflook 1 eetlepel olijfolie 1 l paddenstoelenbouillon (of 1 l kippenbouillon met 1 bakje champignons) 150 ml melk tuinkers (eventueel) zwarte peper

Nadere informatie

NierNieuws Kerstmenu 2012

NierNieuws Kerstmenu 2012 NierNieuws Kerstmenu 2012 Winterprei in wittewijnsaus met een knapperig kaaslaagje ====== Tomatenrisotto met buffelmozzarella op een bedje van rucola ====== Exotische sinaasappeljelly met kardemom Alle

Nadere informatie

Werelds wokken met vastkokende aardappelen

Werelds wokken met vastkokende aardappelen Werelds wokken met vastkokende aardappelen Met verse aardappels kunt u enorm variëren. Wat dacht u bijvoorbeeld van een heerlijk roerbakgerecht met aardappels. Deze van oudsher Chinese kooktraditie wordt

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant!

Beste KOOK-OOK klant! Beste KOOK-OOK klant! Steekproducten worden steeds populairder de laatste tijd. Veel mensen hechten steeds meer waarde aan de producten die de streek waarin ze wonen te bieden heeft. Vaak heeft de eigen

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant!

Beste KOOK-OOK klant! Beste KOOK-OOK klant! Begin deze maand kwam de gezondheidsraad met een nieuw advies over gezonde voeding. Om gezond te blijven dienen mensen volgens de gezondheidsraad meer groente, fruit, volkorenbrood,

Nadere informatie